Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τρίτη 04.06 στο όλοι στο ΔΑΚ Φλώρινας αγώνας μπάσκετ playoff ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Φλώρινας - ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ Κοζάνης



ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ
FINAL 4 ΕΚΑΣΔΥΜ

Μετά την ήττα του Ανδρικού μας τμήματος στην Κοζάνη από τους Διόσκουρους οι σειρά επιστρέφει στην έδρα μας για τον δεύτερο αγώνα.
Στηρίζουμε όλοι την ομάδα μας για να πάμε στο 3ο παιχνίδι.
Τρίτη 04.06. 2024, 8:30μ.μ., ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:48 pm


Ιδρύθηκε η Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας Πρεσπών

 


Αντίβαρο στο δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος που επωμίζονται οι ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων του Δήμου Πρεσπών επιχειρεί να αποτελέσει η νέα Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας που ιδρύθηκε σήμερα από επιχειρήσεις των Πρεσπών σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών.

Για τους τοπικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και όχι μόνο, το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάστακτο και η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μέσω συστημάτων αυτοπαραγωγής, αξιοποιώντας τον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων, αποτελεί «ανάσα ζωής».

 

Με τη συμμετοχή του στο εγχείρημα, ο Δήμος Πρεσπών συνδράμει την τοπική επιχειρηματικότητα με όλες του τις δυνάμεις, ενισχύοντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσω της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πάντα με σεβασμό στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και του τοπίου των Πρεσπών. Παράλληλα, η Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας θα καλύψει και τις ενεργειακές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική συνοχή.

 

Από την ιδρυτική συνέλευση εκλέχτηκε τριμελής προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Πρεσπών, Γιώργο Στεργίου (Πρόεδρος), τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Επιχειρήσεων Δήμου Πρεσπών, Στράτο Βασιλόπουλο (Γραμματέας) και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο Πελεκάνος» Κωνσταντίνο Ναλπαντίδη.

 

Ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Γιώργος Στεργίου, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Πρεσπών έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της περιοχής. Με τη νέα Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας που ιδρύουμε σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες των Πρεσπών, επιδιώκουμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την ανθρακική ουδετερότητα ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν σε χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας. Θέλω επίσης να διευκρινίσω ότι ο Δήμος θα συνεισφέρει στην κοινότητα ακίνητα και μελέτες για την ωρίμανση έργων αυτοπαραγωγής, ενώ το όφελος που θα αποκομίσουμε θα διατεθεί αποκλειστικά για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών της περιοχής»

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων,  Στράτος Βασιλόπουλος δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις μας έχουν πληγεί σοβαρά από την ενεργειακή κρίση και τα ακριβά τιμολόγια ρεύματος. Με τη μεταξύ μας συνεργασία, αλλά και με την καθοριστική συνδρομή του Δήμου, θέλουμε, όχι μόνο να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας, αλλά να συμβάλλουμε σε έναν ανταγωνιστικότερο επιχειρηματικό τομέα στις Πρέσπες, αξιοποιώντας καθαρές μορφές ενέργειας που σέβονται το μοναδικό τοπίο των Πρεσπών».

 

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών "Ο Πελεκάνος", κ. Κωνσταντίνος Ναλπαντίδης, δήλωσε: «Η δημιουργία της Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας είναι ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη όχι μόνο των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής. Οι φασολοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν κι αυτοί τις δικές τους ενεργειακές προκλήσεις, και η πρωτοβουλία αυτή θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το αρχικά το κόστος της τυποποίησης και στη συνέχεια και της παραγωγής, συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας».


Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:03 pm


Επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στον Δήμο Πρεσπών

 


Τον Δήμο Πρεσπών επισκέφτηκε ο υφυπουργός Υγείας,  Δημήτρης Βαρτζόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και τον βουλευτή ΝΔ Φλώρινας, Σταύρο Παπασωτηρίου.

Ο κ. Βαρτζόπουλος επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα, όπου συζήτησε με την Γενική Ιατρό, Μαρία Κωνσταντινίδου και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τον τρόπο λειτουργίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο, Γιώργο Στεργίου, αλλά και με κατοίκους της περιοχής.


Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:00 pm


Νέο ασθενοφόρο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Πρέσπας


Με ένα νέο ασθενοφόρο ενισχύθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στο Λευκώνα Πρεσπών, μετά από αίτημα του Δημάρχου Πρεσπών, Γιώργου Στεργίου, προς την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ.

Με τη συνδρομή του βουλευτή Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου και την άμεση ανταπόκριση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ Νικόλαου Παπαευσταθίου, το ασθενοφόρο παραδόθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, έτοιμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της Πρέσπας.
Μάλιστα η παράδοση έγινε παρουσία και του Υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:57 pm


Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του ΣΔΕ Φλώρινας και του παραρτήματος Αμυνταίου στο ED Δυτικής Μακεδονίας_22/05/2024

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του ΣΔΕ Φλώρινας και του παραρτήματος Αμυνταίου στο ED Δυτικής Μακεδονίας

 

Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκαν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, στα γραφεία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας τους μαθητές/τριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και του παραρτήματος Αμυνταίου.

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο youth center, αλλά και να πληροφορηθούν από τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, σχετικά με τη σημαντική εμπειρία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από ένα σύντομο ιστορικό των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχει υλοποιήσει με απώτερο σκοπό την ενεργότερη συμμετοχή των νέων στην κοινωνία των πολιτών. Στη συνέχεια της εισήγησής του ο Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης αναφέρθηκε στις αξίες της ΕΕ που είναι κοινές σε όλα τα κράτη μέλη, όπως είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες.

Ακολούθως οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα κύρια βήματα της δημιουργίας της ΕΕ, καθώς και για το ποια είναι τα κράτη μέλη της ΕΕ που χρησιμοποιούν το ευρώ και ποια τα πλεονεκτήματα του κοινού νομίσματος. Επισημάνθηκε ο ρόλος των θεσμικών οργάνων της ΕΕ αλλά εξετάστηκε και πώς η ΕΕ μέσα από τις πρωτοβουλίες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα προγράμματα της έχει επενδύσει σε τομείς όπως στις μεταφορές, στην έρευνα και στην καινοτομία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική ένταξη, στις θέσεις εργασίας, στην υγεία, στην περιφερειακή ανάπτυξη των φτωχότερων περιφερειών της ΕΕ και στα ανθρωπιστικά έργα σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον έγινε αναφορά στην ενεργειακή μετάβαση και την κλιματική αλλαγή καθώς η αποτελεσματική δράση, όσον αφορά στην παραγωγή ενέργειας και στη χρήση της, είναι ουσιώδους σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να εκφράσουν τις απορίες αλλά και προβληματισμούς τους σχετικά με το πώς μπορούν επί της ουσίας να αξιοποιήσουν τις πολιτικές και δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιφέρειά τους, στη ζωή και στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να επωφεληθούν από τις δράσεις και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωή τους. Η γνώση αποτελεί δύναμη στα χέρια των Ευρωπαίων πολιτών!

                                                                                                                                                            Οι Νέοι Μπροστά!

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:53 pm


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στο Φανάρι

 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.Ειρηναίος στο Φανάρι 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, κατά τις ημέρες 1-3Ιουνίου 2024, επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συνοδευόμενος από τους κληρικούς τής Ιεράς Μητροπόλεως, τον Πανοσιολ. αρχιμ. κ. Τιμόθεο Τσισμαλίδη, τον Ιερολ. κ. Θεόκλητο Στάμκο, Αρχιδιάκονο, τον Πανοσιολ. αρχιμ. κ. Χριστόδουλο Καραθανάση, κληρικό τής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, και τον κ. Ραφαήλ Καραβασιλειάδη. 

Στις 2 Μαρτίου, Κυριακή της Σαμαρείτιδος και ημέρα μνήμης πάντων τών Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, ο Ποιμενάρχης μας, κατόπιν προτάσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου, ομίλησε κατά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό τού Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τής Κωνσταντινούπολης. Την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκε, επίσης, το ετήσιο προσκύνημα του εν Αθήναις Συλλόγου τών Οφικκιαλίων τού Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος». 

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης μας έγινε δεκτός υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Πατριάρχου στο γραφείο του, υποβάλλοντας τα σέβη του στον Παναγιώτατο, με τον οποίο συνδέεται από την τριακονταετή διακονία του στην Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως ως κληρικός αυτής. Κατόπιν, συνόδευσε τον Παναγιώτατο στο επίσημο γεύμα που παραχώρησε η Αδελφότητα. 

Φωτο: Νίκος Παπαχρήστου, Διευθυντής Γραφείου Τύπου Οικουμενικού Πατριαρχείου

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως



 

 


Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:41 pm


Προκήρυξη συμμετοχής θέσεων στην Εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας έτους 2024

 


Προκήρυξη συμμετοχής θέσεων στην Εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας έτους 2024

 

Ο Δήμος Φλώρινας καλεί όσους και όσες επιθυμούν και νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου την 26 έως 30-6-2024 του Δήμου Φλώρινας, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής όπως αναλυτικά περιγράφονται παρακάτω:

Η θρησκευτική εμποροπανήγυρη της 20ης Ιουνίου 2024, στα πλαίσια εορτασμού της εορτής της ανακομιδής Λειψάνων Οσίου Ναούμ θα διεξαχθεί στο με αριθμό 2878 γήπεδο Δημοτικής Έκτασης του κτηματολογίου της Τ.Κ. Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας σύμφωνα με το συνημμένο σχεδιάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας με αριθ. Πρωτ. 7244/19-02-2024 και θέμα: ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024 όπως εγκρίθηκε με το αριθμό πρωτ. 6028/24/561853/17-03-2024 έγγραφο του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας.

ü  Το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών εμπορικών θέσεων είναι εκατόν πενήντα τέσσερις -154 -

ü  Εκ των οποίων το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών θέσεων Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Ψητοπωλεία) είναι είκοσι δύο -22-.

ü  Εκ των οποίων το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών θέσεων Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ζαχαρωδών προϊόντων) είναι έντεκα -11- (Θέσεις 1-6 και 118-122).

Η κάθε εμπορική θέση θα έχει έκταση (3,00*3,00), (6,00*3,00), (9,00*3,00), (12,00*3,00), 15,00*3,00) τ.μ. ανάλογα με τη ζήτηση και τη δυνατότητα διάθεσης ώστε να είναι δυνατή και η συμμετοχή περισσότερων πωλητών και να μη μείνουν αδιάθετες θέσεις.

Σύμφωνα με την 189/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας τα αναλογούντα τέλη για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη έχουν ως εξής:

Α) Ημερήσιο τέλος ποσού 50,00 ευρώ για κάθε θέση 3Χ3= 9 τ.μ.

Β) Ημερήσιο τέλος ποσού 70,00 ευρώ για κάθε θέση 3Χ6=18 τ.μ. (Ψητοπωλεία – Καντίνες κλπ)

και αντίστοιχα για κάθε επιπλέον θέση εφόσον είναι εφικτό ανάλογα με τη συμμετοχή των πωλητών και προκειμένου να μη μείνουν αδιάθετες θέσεις.

Γ) Τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για εγκατάσταση ψυχαγωγικής παιδείας (ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ) εφ’ άπαξ τέλος 500,00 ευρώ.

Η καταβολή του τέλους θα γίνεται στο Τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών με κάρτα ή με κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου Φλώρινας της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με την αιτιολογία ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (στο όνομα του δικαιούχου και την αναγραφή του ΑΦΜ του)

Αριθ. Λογ/σμού ΙΒΑΝ: GR 43 0172 2580 0052 5805 4965 961 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Οι άδειες θα έχουν ισχύ πέντε -5- ημερών ήτοι από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου, ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη ενώ μία μέρα νωρίτερα επιτρέπεται η εγκατάσταση των πάγκων και την Δευτέρα 01 Ιουλίου 2023 η απομάκρυνση των πάγκων και των εμπορευμάτων.

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με το ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ Ι, υποβάλλονται, έως και 14/06/2023, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πληροφοριακού Συστήματος για το υπαίθριο εμπόριο https://openmarket.mindev.gov.gr όπου ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται με τους κωδικούς taxisnet.

Σε περίπτωση που μείνουν αδιάθετες θέσεις μετά τη λήξη προθεσμίας είναι δυνατή η επανάληψη αυτής με Απόφαση της πενταμελούς επιτροπής εμποροπανηγύρεως.

Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα, από την προκήρυξη, δικαιολογητικά πλην του διπλοτύπου είσπραξης και της Δημοτικής ενημερότητας τα οποία θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα.

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά με ευθύνη του αιτούντος σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι του κανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως Αρμενοχωρίου 2024 .

Οδηγίες, σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, παρέχονται στο εγχειρίδιο εφαρμογής της
ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.openmarket.mindev.gov.gr, στην οποία υποβάλλεται η αίτηση.

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, αυτές ελέγχονται από την πενταμελή επιτροπή εμποροπανηγύρεως και εκδίδεται κατάλογος συμμετοχής και η απόφαση έγκρισης συμμετοχής.

ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ:

Εκκλησιαστικά είδη, βιβλία – γραφική ύλη, είδη λαϊκής τέχνης, λευκά είδη – είδη προικός, είδη δώρων και διακόσμησης, ασημικά και φο μπιζού, χειροποίητα προϊόντα οικοτεχνίας, είδη ένδυσης – είδη υπόδησης, αξεσουάρ ένδυσης, τεχνητά & αποξηραμένα άνθη και φυτά, καλλυντικά είδη, ψιλικά, είδη οικιακής χρήσης – υαλικά, παιδικά παιχνίδια, μικροεργαλεία, μέλι και προϊόντα μελισσοκομίας, άνθη – φυτά, παραδοσιακά γλυκά – παγωτά, μαλλί γριάς και λουκουμάδες, χαλβάς – ζαχαρώδη προϊόντα, παραδοσιακά προϊόντα, κάστανα – καλαμπόκια – ποπκορν, σουβλάκια – σάντουιτς- πατάτες κ.λπ., είδη καντίνας, ηλεκτρονικά είδη, είδη PetShop, ψυχαγωγικά παίγνια.

Αγροτικά προϊόντα & μεταποιημένα τρόφιμα:

Ελιές, καρύδια, κάστανα, όσπρια, ξηροί καρποί, αμπελόφυλλα, άνθη κολοκυθιού, καλαμπόκια, συσκευασμένο ελαιόλαδο, εμφιαλωμένος οίνος, προϊόντα οικοτεχνίας (όπως γαλακτοκομικά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα, αρτύματα), τυποποιημένο μέλι, ζαχαρώδη προϊόντα που διατηρούνται χωρίς ψύξη, είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης κ.α. (ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η πώληση ειδών που προκαλούν την δημόσια αιδώ ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα σε μικρούς ή μεγάλους καθώς και ογκώδη εμπορεύματα που ενδεχομένως δυσκολεύουν τις μετακινήσεις μέσα στο χώρο της εμποροπανήγυρης και γενικά προκαλούν δυσχέρεια στους λοιπούς εμπόρους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής συνοδευόμενη από:

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έγκριση συμμετοχής:

α) Βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας ή άδεια πωλητή λαϊκών αγορών ή άδεια δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο ή άδεια χειροτέχνη καλλιτέχνη. (σε ισχύ)

β) Αίτηση του παραρτήματος Ι του κανονισμού

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και τις διατάξεις του Ν. 4849/2021 «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία, άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και λοιπές επείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 207/Α΄/5-11-2021), οι προβλεπόμενες θέσεις κατανέμονται, ως εξής:

α) Σε ποσοστό 75%, σε κατόχους «Βεβαίωσης Δραστηριοποίησης Ετήσιας Διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές».

β) Σε ποσοστό 10%, σε κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή, που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

γ) Σε ποσοστό 10%, σε κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο.

δ) Σε ποσοστό 5%, σε κατόχους άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη.

Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά, θα απορρίπτονται.

Αναζητούνται αυτεπάγγελτα από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων& Ρύθμισης εμπορικών Δραστηριοτήτων τα κάτωθι:

α) Δημοτική ενημερότητα από το Δήμο Φλώρινας

β) Απόδειξη καταβολής τελών

Στην απόφαση έγκρισης συμμετοχής περιλαμβάνονται τουλάχιστον τα εξής:
α) το ονοματεπώνυμο του πωλητή,
β) η ιδιότητα υπό την οποία συμμετέχει στην αγορά, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 1,
γ) τα είδη που διαθέτει προς πώληση στη βραχυχρόνια αγορά. (
άρθρο 37 παρ.7 Ν.4849/21)

δ) Ο αριθμός της απόδειξης και το ποσό καταβολής των τελών.

Στοιχεία της βεβαίωσης δραστηριοποίησης

Η βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές φέρει την ονομασία: «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

α) Την αρχή που τη χορηγεί, την ημερομηνία έκδοσης και λήξης ισχύος αυτής,

β) κατά περίπτωση, όταν πρόκειται

βα) για φυσικό πρόσωπο, τα στοιχεία της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), τη διεύθυνση κατοικίας του πωλητή και

ββ) για νομικό πρόσωπο, τα πλήρη στοιχεία του υπαλλήλου/πωλητή (τα στοιχεία της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, τον ΑΦΜ, τη διεύθυνση κατοικίας), καθώς και την επωνυμία, την έδρα, τον ΑΦΜ, τη ΔΟΥ και τον αριθμό ΓΕΜΗ του νομικού προσώπου,

γ) τον ασφαλιστικό φορέα και τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), όταν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο,

δ) τον αριθμό της ταμειακής μηχανής,

ε) τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ),

στ) τον αριθμό κυκλοφορίας του προς χρήση οχήματος,

ζ) στις περιπτώσεις έγκρισης υποβοήθησης, πρόσληψης υπαλλήλου και αναπλήρωσης, τα στοιχεία (της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας) των προσώπων που υποβοηθούν, εργάζονται ή αναπληρώνουν τον δικαιούχο πωλητή.

Ειδικά στην περίπτωση των υπαίθριων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ τα δικαιολογητικά του άρθρου 12 του κανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως με Α.Δ.Σ 108/2024.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024

Συγκροτείται, με την 108/2024 Απόφαση Δημοτικού, Συμβουλίου περί «Kανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως κοινότητας Αρμενοχωρίου» πενταμελής Επιτροπή αποτελούμενη από -2- Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο της κοινότητας Αρμενοχωρίου και δύο υπαλλήλους του Δήμου Φλώρινας.

 Η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης είναι αρμόδια για:

-Τον έλεγχο των υποβαλλόμενων αιτήσεων και των συνημμένων σε αυτές απαραίτητων δικαιολογητικών,

-Την οργάνωση και διεκπεραίωση των διαδικασιών διάθεσης των θέσεων της εμποροπανήγυρης και τη σύνταξη οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων.

-Τον έλεγχο της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, την παροχή διευκρινίσεων και την εξέταση τυχόν παραπόνων ή καταγγελιών

-Την δημοσιοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο του παρόντος Κανονισμού και την έκδοση προκήρυξης και ανακοινώσεων (όπου αυτό απαιτείται)

-Την παροχή οδηγιών και τη επίλυση κάθε προβλήματος που θα ανακύψει από την διενέργεια της εμποροπανήγυρης,

Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων και την κατάρτιση του οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων, χορηγείται στους δικαιούχους έγκριση συμμετοχής αφού καταβληθούν τα αναλογούντα τέλη, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης.

·Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση στην εμποροπανήγυρη χωρίς την έγκριση συμμετοχής.

· Δεν θα χορηγείται έγκριση συμμετοχής εάν δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη συμμετοχής.

· Αιτήσεις στις οποίες δεν αναγράφεται αριθμός θέσης Ή αιτούνται από περισσότερους του ενός ενδιαφερομένου/ης , θα τους χορηγείται θέση από την Επιτροπή της Εμποροπανηγύρεως μετά από κλήρωση.

·Η εγκατάσταση των πάγκων των πωλητών επιτρέπεται από την Τρίτη 25.06.2024 από ώρα 14:00 ενώ η απεγκατάσταση την Δευτέρα 01.07.2024 έως 14:00.

Ο κανονισμός λειτουργίας της εμποροπανηγύρεως, η παρούσα προκήρυξη και το Τοπογραφικό διάγραμμα με τις θέσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Φλώρινας https://www.cityoflorina.gr Δήμος Φλώρινας- Αρχική σελίδα, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Φλώρινας, στα ΜΜΕ και στο Ο.Π.Σ.Α.Α.: https://openmarket.mindev.gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες : Τηλ. Επικοινωνίας Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης : 2385029646.

Αρμόδιοι υπάλληλοι :ΝΕΟΚΑΖΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΟΥΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμποροπανηγύρεως Αρμενοχωρίου

ΧΑΤΖΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:23 pm


Κατάσβεση φωτιάς στην Κοινότητα Αρμενοχωρίου

 


Κατάσβεση φωτιάς στην Κοινότητα Αρμενοχωρίου

 

Φωτιά ξέσπασε τις απογευματινές ώρες της 1ης Ιουνίου 2024, ημέρα Σάββατο, στην κοινότητα Αρμενοχωρίου.

Με αίτημα της Π.Υ. Φλώρινας, υπάλληλοι και μηχάνημα του Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας κλήθηκαν να συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς σε σωρούς από άχυρασε πρανές αγροτικής οδού.Η ανταπόκριση του προσωπικού του Δήμου ήταν άμεση και το φαινόμενο περιορίστηκε χωρίς να επεκταθεί σε παρακείμενες καλλιέργειες και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά που καλείτε να διαχειριστεί το Πυροσβεστικό Σώμα Φλώρινας.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας κάνει έκκληση προς όλους τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου, να είναι προσεκτικοί με την χρήση φωτιάς κατά την αντιπυρική περίοδο και ταυτόχρονα να επιδείξουν υπευθυνότητα για την διασφάλιση του περιβάλλοντος από πυρκαγιές.

Ακολουθεί φωτογραφία αρχείου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:15 pm


Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης βατότητας του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του Δήμου Φλώρινας

 


Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης βατότητας του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του Δήμου Φλώρινας

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης βατότητας του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου, που εφαρμόζει το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Ν. Φλώρινας και τους Προέδρους των ορεινών κοινοτήτων.

Με τη συμβολή του συνόλου των γκρέιντερ του Δήμου πραγματοποιούνται συντηρήσεις, καθαρισμοί από αυτοφυή βλάστηση και απομάκρυνση κατακείμενων κλαδιών/ δέντρων στο δασικό οδικό δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται διαπλατύνσεις του, όπου είναι εφικτό. Με τη χρήση εκσκαφέων και φορτωτών του Δήμου εκτελούνται αποκαταστάσεις της βατότητας του δικτύου σε σημεία που προκλήθηκαν κατολισθήσεις και μεγάλου εύρους διαβρώσεις.

Ο σχεδιασμός εφαρμογής των εργασιών επηρεάστηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις) που επικρατούσαν τους μήνες Απρίλιο και Μάιο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες καθιστούσαν απαγορευτική την χρήση βαρέων μηχανημάτων σε χωματόδρομους.

Οι εργασίες αναμένεται να τελειώσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αποβλέπουν στην πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο δράσεων λήψης προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας. Ταυτόχρονα διασφαλίζουν τις εργασίες υλοτομίας και ασφαλούς μεταφοράς των καυσόξυλων στις κοινότητες του Δήμου για την επικείμενη χειμερινή περίοδο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 6:57 pm


Συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης με το Τμήμα Ψυχολογίας



                                                 

                                                           Δελτίο Τύπου                                     

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε συνεργασία με Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Ανδρομάχη Μπούνα.

40 φοιτητές και φοιτήτριες, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης και ενημερώθηκαν για τις  δράσεις του Κέντρου, την φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας μέσω των προγραμμάτων που εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια. 

Τις συναντήσεις τις συντόνισαν οι ψυχολόγοι της υπηρεσίας κα Βικτώρια Ζιώγα και κα. Ρόζμαρη Σιάκου

 

 

                                                                                                Με εκτίμηση ,

 

                                                                                     Βικτώρια Ζιώγα

 

                                                                             Ψυχολόγος- Επ. Υπεύθυνη

                                                                            

 

 

                                                                       

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:43 pm


Εργαστήριο για τα Εργασιακά Δικαιώματα των Γυναικών από το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας

 


Εργαστήριο για τα Εργασιακά Δικαιώματα των Γυναικών από το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνει τη διοργάνωση εργαστηρίου με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγή στα εργασιακά δικαιώματα, ορισμός και ιστορική εξέλιξη.

  • Συζήτηση για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο, εστιάζοντας σε διακρίσεις, την ισορροπία εργασίας-ζωής και τις άδειες μητρότητας.

  • Αντιμετώπιση της παρενόχλησης και της βίας στον εργασιακό χώρο, με έμφαση στα νομικά δικαιώματα και τις πρακτικές πρόληψης.

  • Ενδυνάμωση των γυναικών μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

  • Ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών για την ενίσχυση της αλληλοϋποστήριξης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και να ενδυναμωθούν στον εργασιακό τους χώρο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 15/06/24.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Συμβουλευτικό Κέντρο στο 2385024081 ή μέσω email στο [email protected]

Σας περιμένουμε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της ισότητας και την υποστήριξη των γυναικών στον εργασιακό χώρο.




Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:38 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας

 


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας

Με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, μιας διεπιστημονικής ομάδας που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, συναντήθηκε την Παρασκευή 31/05 ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης.

Πλεόν, οι υπηρεσίες της θα προσφέρονται μια φορά την εβδομάδα και στους δημότες του Δήμου Αμυνταίου, υπηρεσίες που θα αφορούν κυρίως παιδιά και εφήβους, σε χώρο που θα οριστεί προσεχώς από τον Δήμο Αμυνταίου.

Η κ. Μέτσιου Κατερίνα και η κ. Γκάλφα Αναστασία, αναφέρθηκαν στις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία της Κινητής Μονάδας, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται θεραπευτικές παρεμβάσεις με γνώμονα την προώθηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Τάνια Γκάλαβου και οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Αμυνταίου.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:34 pm


Ενημέρωση για τον αναδασμό του αγροκτήματος Νεοχωρακίου

 


Ενημέρωση για τον αναδασμό του αγροκτήματος Νεοχωρακίου

 Από την Επιτροπή Αναδασμού αγρ/τος Νεοχωρακίου ανακοινώνεται ότι : 

Α) Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 θα αναρτηθούν στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρακίου, Διάγραμμα των προνομιακών αγροτεμαχίων ( δηλ. των ακινήτων που παρέμειναν στην θέση τους) καθώς και κτηματολογικοί πίνακες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.674/77.   

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι κτηματίες να προσέλθουν προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλουν τις τυχόν ενστάσεις τους έως και την Παρασκευή  21 Ιουνίου 2024.

Β) Για όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση Ομαδικής Συγκλήρωσης (δηλ. να αποτελέσουν ομάδα και να λάβουν τα ακίνητά τους συνεχόμενα) θα παραλαμβάνουν τα σχετικά έντυπα, είτε από την Πρόεδρο της Τ.Κ. Νεοχωρακίου κα Γκιορτζίνη Μαρία , είτε από τις αρμόδιες υπαλλήλους στην Π.Ε. Φλώρινας (κα Βράντση Ελένη και κα Γκέσου Φανή - 1ος όροφος, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Φλώρινας) ή από το Γραφείο Αναδασμού Νεοχωρακίου ( στις μέρες και ώρες λειτουργείας που αναγράφονται παρακάτω).

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Παρακαλούνται οι κτηματίες να μεριμνήσουν για την έγκαιρη συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων.

Το Γραφείο Αναδασμού Νεοχωρακίου θα λειτουργεί στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρακίου από την Τρίτη 11-6-2024 έως και Παρασκευή 21-6-2024 , ως εξής:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: πρωινές ώρες από τις 09:00 έως τις 14:00 και απογευματινές ώρες από τις 16:00 έως τις 20:00.

Κάθε Τετάρτη: απογευματινές ώρες από τις 16:00 έως τις 20:00.

Κάθε Παρασκευή: πρωινές ώρες από τις 09:00 έως τις 14:00

 

 

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ  

 

                                       ΚΟΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ









Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:30 pm


Εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Φλώρινας

 


Εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Φλώρινας

 

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτωνσε διάφορα σημεία της πόλης της Φλώρινας.

Ειδικά εξοπλισμένο όχημα του Δήμου Φλώρινας, με προσαρμοσμένη αντλία πίεσης ζεστού και κρύου νερού, επιχειρεί στα σημεία όπου βρίσκονται τοποθετημένοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, πλένοντάς τους επί τόπου εσωτερικά και εξωτερικά.

Οι εργασίες καθαρισμού και πλυσίματος όλων των τύπων κάδων απορριμμάτων (πράσινων σύμμεικτων, ανακύκλωσης, βιοαποβλήτων, υπόγειων κλπ)  επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε γειτονιές της πόλης και στις κοινότητες του Δήμου.

Δεν ξεχνάμε ότι όλοι μαζί με απλές καθημερινές πράξεις και ακολουθώντας τις γενικές οδηγίες καθαριότητας προστατεύουμε το περιβάλλον και διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό.

Είναι τρόπος ζωής, είναι πολιτισμός!

Γραμμή εξυπηρέτησης δημότη για θέματα καθαριότητας: 2385022621 (εργάσιμες ημέρες, 08:00 με 13:00).



 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 





Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:28 pm


Υπενθύμιση προς τα Σωματεία της ΕΠΣ Φλώρινας για την υποβολή αιτήσεων στο Μητρώο της ΓΓΑ

 


Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Ιουνίου λήγει η προθεσμία των σωματείων για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το έτος 2024 μέσω της πλατφόρμας e-kouros.

Επίσης, στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για εναρμόνιση των καταστατικών των σωματείων με τον Αθλητικό Νόμο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:19 pm


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος του Δήμου Αμυνταίου

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος του Δήμου Αμυνταίου

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος που διοργάνωσε ο Δήμος Αμυνταίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Η εκδήλωση, που οι διοργανωτές της ευελπιστούν να γίνει σύντομα θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, πραγματοποιήθηκε με τέσσερις ταυτόχρονες εκκινήσεις, σε τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου και συγκεκριμένα στο Αμύνταιο, το Λέχοβο, το Ξινό Νερό και το Βαρικό.

Στο χώρο του Παλαιού 1ου Δημοτικού Αμυνταίου, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Φλώρινας, Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας, Αθανάσιος Τάσκας, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Ασημούλα Λαζαρίδου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Φωτεινή Τσιναρίδου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, Θωμάς Τζήγας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Απόστολος Θεοδώρου κι  ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, Βαγγέλης Νάστος.

Στην Πλατεία του Λεχόβου, παρευρέθηκε και συντόνισε τη διαδρομή η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Τάνια Γκάλαβου καθώς και εκπρόσωποι του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών.

Στην πλατεία του Βαρικού, η εκκίνηση δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Φυτικής, Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας και κατά τόπο στη Δ.Ε. Αμυνταίου, Ιωάννη Πέγιου. Στην οργάνωση της εκδήλωσης βοήθησε ενεργά ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαρικού, Δημήτρης Λαζης,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρικού, ο Μοτοσυκλετικός Όμιλος καθώς και  ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην πλατεία του Ξινού Νερού, η εκκίνηση δόθηκε από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, Φρόσω Σαπαρδάνη – Σέλτσα, ενώ στον συντονισμό της εκδήλωσης βοήθησε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Ειδικές ευχαριστίες προς τον γιατρό Μέσσιο Ρηγίνο, η παρουσία του οποίου διασφάλισε την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Ευχόμαστε η συγκεκριμένη εκδήλωση να συνέβαλε στην εξοικείωση με έναν οικολογικό τρόπο μετακίνησης αλλά και στην σταδιακή υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, που θα συνδυάζει άθληση και περιβαλλοντική συνείδηση.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

 







 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:16 pm


Εθελοντές εν δράσει στο Δήμο Αμυνταίου

 


Εθελοντές εν δράσει στο Δήμο Αμυνταίου

Δυναμικά ξεκίνησε την εθελοντική του δράση το νεοσύστατο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αμυνταίου, που σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου και τη συνδρομή κατοίκων, μεταμόρφωσαν την κεντρική πλατεία του οικισμού του Σωτήρα.

Η δράση περιλάμβανε τον καθαρισμό του χώρου, την επισκευή της βρύσης, τον καλλωπισμό στο κιόσκι και την κοπή χόρτων στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας.

«H προσπάθεια μας για την προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να είναι αποσπασματική, αλλά θα πρέπει να έχει συνέχεια», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου, Στέργιος Πανταζής, ευχαριστώντας παράλληλα τους εθελοντές που αφιέρωσαν το πρωινό του Σαββάτου 1 Ιουνίου, για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

«Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε συνήθειες, να ομορφύνουμε και να ζωντανέψουμε τις γειτονιές και τα χωριά μας, προστατεύοντας το δημόσιο χώρο», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, Θωμάς Τζήγας.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

 






 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 4:27 pm


Πέτη Πέρκα : Να καταψηφιστούν στην κάλπη οι αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα!

 


Πέτη Πέρκα:Να καταψηφιστούν στην κάλπη οι αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα!

Δήλωση της Βουλεύτριας Φλώρινας και Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς για τις αυξήσεις ρεύματος

Με αυξήσεις ρεύματος που «καίνε», από 11% έως και 70% για το πράσινο τιμολόγιο ξεκινάει ο Ιούνιος. Να δούμε πού θα στείλει επιστολή αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης.

Οι αυξήσεις στα πράσινα τιμολόγια δε για την πλειοψηφία των παρόχων ξεπερνούν την περί 35% αύξηση στη μέση χονδρική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας που έκλεισε στα 81,08 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι του Απριλίου που ήταν στα 60,11 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το πράσινο βέβαια τιμολόγιο έχει και το «χαρακτηριστικό» να μεταφέρει την πτώση της τιμής στην χονδρική σε μικρότερη πτώση της λιανικής τον επόμενο μήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι καταναλωτές δεν είδαν σημαντικές μειώσεις τους προηγούμενους μήνες που η χονδρική τιμή μειωνόταν. Αντίστροφα, ο «μηχανισμός αναπροσαρμογής» μεταφέρει όποια αύξηση της τιμής της χονδρικής ως μεγαλύτερη αύξηση της λιανικής τον επόμενο μήνα.

Σταθερά, εγγυημένα είναι πάντα,τα πέντε χρόνια που κυβερνά πλέον η Νέα Δημοκρατία, τα κέρδη των παρόχων.

Λίγες μόλις μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει να προστατεύει τα κέρδη των παρόχων ρεύματος και όχι τους καταναλωτές.

Έχει επιλέξει ακόμη οι καταναλωτές να είναι απολύτως εκτεθειμένοι σε όποιες διακυμάνσεις στην προημερήσια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν έχει ενεργοποιήσει κανένα εργαλείο που θα μπορούσε να τούς προστατεύει από αυξήσεις στη αγορά. Η προθεσμιακή αγορά παραμένει ανύπαρκτη μετά από 3 έτη εφαρμογής του Μοντέλου Στόχου(TargetModel), οι διμερείς συμβάσεις αναμένονται, ενώ η κυβέρνηση δεν θέλει να στηρίξει την αυτοπαραγωγή και τις Ενεργειακές Κοινότητες, σε αντίθεσή με ό, τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα αποτελέσματα δε των ελέγχων που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη χονδρική και λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αναμένονται εδώ και δύο (2) χρόνια!

Νιώθεις απροστατευτ@ απέναντι στις αυξήσεις στο ρεύμα;

Πες το και στην κάλπη!

Στις 9 Ιουνίου δώσε φωνή στο δίκιο σου και στείλε μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ψήφισε Νέα Αριστερά!

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 4:24 pm


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : Αποχαιρετισμός του μετανάστη Σπύρου Λιάμπα


Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 3066/31.05.2024 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, δημοσιεύει φωτογραφία συνοδευόμενη με το παρακάτω κείμενο :

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΛΙΑΜΠΑ

Τα δεινά που επέφεραν στην περιοχή μας η τριπλή κατοχή και η, εν συνεχεία, ξενοκίνητη εμφύλια σύρραξη, ανάγκασαν πολλούς Φλωρινιώτες να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Την δεκαετία του 1950, και ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων, πολλά χωριά της περιοχής «ερήμωσαν» καθώς ολόκληρες οικογένειες, αλλά κυρίως νέοι, πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς, ιδιαίτερα για Αμερική και Αυστραλία.

Η φωτογραφία μας είναι από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, το πιθανότερο το 1952, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού την ημέρα της αναχώρησης του Σπύρου Λιάμπα για την μακρινή Αυστραλία. Τον συνοδεύουν και φίλοι από την γειτονιά της οδού Ελένης Δημητρίου, κάτω από το Νοσοκομείο. Το μεγάλο τολ που διακρίνεται βρισκόταν στον σημερινό χώρο στάθμευσης μεταξύ του Τελωνείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στην φωτογραφία είναι (από αριστερά): Ατματσίδης Βάσος, Λιάμπας Σπύρος (με γυαλιά), , Γυμνόπουλος Τηλέμαχος, Ιωακειμίδης Γεώργιος (με γυαλιά) και Γυμνόπουλος Τάσος. Ο Τάσος Κεσίδης και ο Γιάννης Βράκας μεταφέρουν το ψάθινο καλάθι, που αποτελεί την χειραποσκευή του μετανάστη, καθώς οι υπόλοιπες αποσκευές έχουν ήδη φορτωθεί. Δεν αναγνωρίστηκαν η νεαρή γυναίκα και τα νεαρά κορίτσια ούτε το παιδάκι και ο νεαρός που είναι πίσω.

Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της Λίζας Κεσίδου και ευχαριστούμε και τον Γιάννη Βράκα για τις πληροφορίες.


Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 4:02 pm


Την κατάθεση επιπλέον στοιχείων την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του οδικού άξονα Φλώρινας-Πρεσπών αιτούνται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΒΟΣΔΟΥ Σωτήριος και ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Χρήστος.

 


Την κατάθεση επιπλέον στοιχείων σχετικά με την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του οδικού άξονα Φλώρινας-Πρεσπών αιτούνται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φλώρινας της Παράταξης «ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΒΟΣΔΟΥ Σωτήριος και ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Χρήστος.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με προηγούμενη αίτηση τους ζήτησαν και έλαβαν σειρά εγγράφων σχετικών με το παραπάνω έργο (αρ. πρωτ. 56006/08.05.2024 διαβιβαστικό του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας), στα οποία δεν διαπιστώθηκε να γίνεται ουδεμία αναφορά σε αναγκαιότητα διακοπής της κυκλοφορίας σε σημείο του οδικού αυτού άξονα.

Δεδομένου επίσης ότι δημοσιοποιήθηκε σχετική συνάντηση που προκάλεσε η Περιφερειακή Αρχή στον Λαιμό Πρεσπών στις 17 Μαΐου 2024, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι προγραμματίζεται διακοπή της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου για ενάμιση μήνα περίπου,εξέλιξη που προκαλεί την έντονη και εύλογη ανησυχία κατοίκων και επαγγελματιών, προέκυψαν νέα ερωτήματα σχετικά με την όλη διαδικασία.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι τεχνικές εκθέσεις – επισημάνσεις που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία από δύο εταιρείες, που συμμετείχαν στην διαδικασία κατάθεσης προσφορών μετά την 1η Πρόσκληση, δεν είχαν γνωστοποιηθεί και δεν είχαν επισυναφτεί στην εισήγηση προς την Περιφερειακή Επιτροπή όταν συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα αλλά διαβιβάστηκαν στους Περιφερειακούς Συμβούλους κατόπιν αιτήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:55 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 αγροτεμάχια στο χωριό Κολχική Φλώρινας με συνολικό εμβαδόν 9312τμ.


Πωλούνται 2 αγροτεμάχια στο χωριό Κολχική Φλώρινας με συνολικό εμβαδόν 9312τμ5.

Το πρώτο αγροτεμάχιο έχει εμβαδόν 4187τμ και το δεύτερο 5125τμ.

Η πώληση τους μπορεί να γίνει και μεμονωμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856







Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:44 pm


Συνάντηση Δημάρχου και Προέδρων Κοινοτήτων Αμυνταίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πασχάλη Χαρούμενο

 


Συνάντηση Δημάρχου και Προέδρων Κοινοτήτων Αμυνταίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης,  κ. Πασχάλη Χαρούμενο

Μια εποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης 30/05, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενο και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου.

Στη σύσκεψη, που έγινε παρουσία του Προέδρου του ΔΣ, Αντιδημάρχων, του Εντεταλμένου Συμβούλου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα που άπτονται της κτηνοτροφίας, έγινε καταγραφή των προβλημάτων των Κοινοτήτων στον Πρωτογενή τομέα και συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια στον τομέα αυτό.



Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:39 pm


ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφη μονοκατοικία 130 τ.μ και 119 τ.μ - η Ενοικιάζεται ο 1ος όροφος


Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 130 τ.μ και 119 τμ ενώ το συνολικό εμβαδό όλου του οικοπέδου είναι 700τ.μ με τεράστια αυλή. 
Επίσης ενοικιάζεται ο 1ος όροφος  της διώροφης μονοκατοικίας, 119 τ.μ και περιλαμβάνει : 
  • 4 ευρύχωρα δωμάτια, 
  • κουζίνα, 
  • μπάνιο, 
  • αποθήκη. 
  • Έχει ατομική θέρμανση (πετρέλαιο). 
  • Βρίσκεται στην οδο Δημ. Παπαθανασίου 48, απέναντι από το γηροκομείο.
Τηλ. επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες στο 
6937555365, κα Ντίνα.


Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 3:40 pm


Η Θεατρική Παράσταση κωμωδία "AMETI MOY XAMETI" έρχεται στην Φλώρινα στις 2 Ιουνίου για 2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

 


AMETI MOYXA METI

Μια Κωμωδία Νεοελληνική Σύγχρονη παλαιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη έρχεται ΦΛΩΡΙΝΑ.

‘’ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο τρελό Παντοπωλείο κάνει στάση

ΚΥΡΙΑΚΗ Ιουνίου 2024

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Είσοδος: 18€ - Προπώληση : 14€- Άνεργοι ,Φοιτητές ,Γ’ Ηλικία ,Ευπαθείς ομάδες: 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΒΙΒΛΙΙΟΠΩΛΕΙΟ‘’ Η ΓΩΝΙΑ ’’ , ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 57, ΤΗΛ:2385 029637

VIVA.GRMORE.COM

ΏΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 20.30  - ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 19.45

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΤΡΙΑ GROUP, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,ΚΑΠΗ :

ΤΗΛΈΦΩΝΟ:698 942 4555

AMETIMOYXAMETI

 

ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

Η σπαρταριστή Κωμωδία μας ,σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή ζώντας την πραγματική καθημερινότητα του σήμερα.!! Επτά ήρωες της φαντασίας που  μπορεί όμως  να είναι και πρωταγωνιστές της διπλανής μας πόρτας. 

Ξεσηκώνουν το κοινό μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ευτράπελα. Μια τόσο ρεαλιστική ιστορία που κάνει το θεατή να μην μπορεί να κρατηθεί από τα γέλια. Κύριο χαρακτηριστικό η ‘Παράδοση μας’. Η Παράδοσή μας σε όλα. Ο Σύζυγος και Πατέρας ( Χρυσόστομος Σωφρόνης ) ,ιδιοκτήτης  Παντοπωλείου,  ξέρει τα πάντα – για όλους και για όλα . Έχει λύση για κάθε πρόβλημα δημιουργώντας άλλα τόσα. 

Αθυρόστομος με ιδιομορφία γλώσσας (ντοπιολαλιά ) ,φιλάργυρος ,τσιγγούνης ,άπιστος , παραδοσιακός . Η σύζυγος (Πουλχερία Βουνοτρυπίδου ) πόντια που δε μιλάει ποντιακά  αλλά και αυτό προσπαθεί να το κάνει ο Χρυσόστομος, γυναίκα με πολύ υπομονή, εργατική ,μητέρα πάνω από όλα, που κάνει τελικά την δική της επανάσταση με μια τρομερή ανατροπή στο έργο. Η Πανάγιο Σοφρώνη θυγατέρα και η ραδιούργα στην Οικογένεια. Γιάγκος Σωφρόνης ο ιός ,αιώνιος φοιτητής ,τεμπέλης που όμως μέσα από τον έρωτά του για την Βίρνα Κουτσοκλανιότογλου σκαρφίζεται μια έξυπνη ιδέα. Οι δύο τους θα τρελάνουν τον Χρυσόστομο Σοφρώνη . Ο Βαγγέλης Σκώτης - συμβολαιογράφος και φίλος της οικογενείας ,νομίζει πως είναι Σκωτσέζος λόγο επιθέτου. Και τέλος η Αρετούσα Ποθητή – γυναίκα αμαρτία  ,πελάτισσα του Παντοπωλείου. Και ο βοηθός του Χρυσόστομου ο Τέλης Βελόνης ο οποίος χώνει την μύτη του παντού ,τρυπώνει παντού όπως και η βελόνα..Έρωτες ,περιουσιακά στοιχεία ,κληρονομιές ,αρραβώνες ,επιχειρήσεις, παρεξηγήσεις . Όλα  τα υλικά μαζί  τα οποία συνοδεύουν εκπληκτικές ερμηνείες , αβίαστο - ασταμάτητο γέλιο ,υπέροχος φωτισμός , μουσική και χορογραφίες σε συνδυασμό με την προβολή της παράδοσής μας - έχουν ως αποτέλεσμα την πιο επιτυχημένη συνταγή την  KΩMΩΔIAΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

( ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ )

Κείμενα – σκηνοθεσία -Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μακρής

Φωτογραφία: Peter Tamas -  Δημιουργοί Video : Make Art Astakos(cinematography) - Studio – Ηχογραφήσεων: Earth sound studio (Άκης Μελής)

Ενδυματολόγος:S.M  -  Τις Γυναίκες  ηθοποιοί έντυσε :IQFEMALECLOTHINGΟι  Άντρες  ηθοποιοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια.

Κατασκευή σκηνικών:  Per. Pristouris  -Σκηνικά - Yλικά: RAVAGO (BUILDINGSOLUTIONS)  - Χορογραφίες: Τζίνα Κωνσταντιδάκη –  Ήχος -Φώτα: STUDIOGM

Τραγούδι Παράστασης – Μουσική -ενορχήστρωση – Στίχοι : Κυριάκος Γαληνός

Διασκευή Τραγουδιών –Ερμηνεία: Γιώργος Μακρής - Μουσική:Άκης Μελής

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων :G. MAKRIS Productions ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:GMakrisProductions

Σας εγγυόμαστε  ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από όλους τους ήρωες ,ένα ρεσιτάλ ερμηνειών και κατάθεση ψυχής από όλους τους ταλαντούχους , αγαπημένους ηθοποιούς σε όλη την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ - ΜΑΙΡΗ ΒΛΟΥΤΗ -ΤΙΣΣΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΖΙΑΡΤΖΙΑΝΗ - ΑΡΕΤΗ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

GuestStar: ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ

Μια θεατρική Παράσταση που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεατρικών παραστάσεων για το 2024 και η οποία ξεχωρίζει διότι είναι πρωτότυπη ,παραδοσιακή .Μια κωμωδία παλιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη. Μια κωμωδία Παραδοσιακή. Μια θεατρική Παράσταση που πρέπει να απολαύσουν όλοι .

2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..!!!!!!!!

 



Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 12:53 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας