Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δήμος Τρίπολης: Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΦΟΔΣΑ για λιγότερα απορρίμματα (vid)

Σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στο Δημαρχείο Τρίπολης οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Τρίπολης παρέδωσαν τα κουπόνια του Διαγωνισμού των ανακυκλώσιμων υλικών τα οποία τα ίδια τα παιδιά παρέδωσαν στα κέντρα ανακύκλωσης, μια πρωτοβουλία της αναδόχου εταιρίας των πολυκέντρων ανακύκλωσης ο όποιος πραγματοποιείται σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Σμυρνιώτης, τα βραβεία του διαγωνισμού είναι τα εξής: Για το πρώτο σχολικό τμήμα, ένα ταξίδι στο εξωτερικό επιλογής των μαθητών, το δεύτερο βραβείο ένα ταξίδι πενθήμερο σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι μαθητές και το τρίτο smartwatch και ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν και θα δοθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι τα παιδιά να μπουν από μικρή ηλικία στην διαδικασία της ανακύκλωσης, και η επαναχρησιμοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ τόνισε ότι η συμμέτοχη ήταν πολύ μεγάλη και ότι ήταν μια σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς για την ανακύκλωση και για την κυκλική οικονομία. Ακόμα, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην προσπάθεια αυτή και, όπως δήλωσε, ελπίζει αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί με επόμενες δράσεις για να έχουμε λιγότερα απορρίμματα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης με τη σειρά του αναφέρθηκε στη σημασία της ανακύκλωσης στην οικονομία του Δήμου, αλλά και στην ένταξη των παιδιών στην ιδέα της ανακύκλωσης από μικρή ηλικία.

Επίσης, ο κ. Τζιούμης ευχαρίστησε όλους για αυτή την πρωτοβουλία αλλά και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παράδοση κουπονιών για τον διαγωνισμό Ανακυκλώσιμων Υλικών

Video of ArcadiaPortal.gr Παράδοση κουπονιών για τον διαγωνισμό Ανακυκλώσιμων Υλικών

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 2:23 pm


Τέλος ο Κνέζεβιτς από την Γυναικεία ομάδα του Αστέρα

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον προπονητή, κ. Dragan Knezevic.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας, κ. Dragan Knezevic ανακοινώνει ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. 

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ευχαριστεί τον κ. Dragan Knezevic για την προσφορά του στην ομάδα μας και τού εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα.

 

ΔΗΛΩΣΗ DRAGAN KNEZEVIC

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς ολόκληρο τον οργανισμό του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για την άψογη συνεργασία και μάλιστα σε μια χρονιά ιστορική για το γυναικείο τμήμα του συλλόγου, με τη συμμετοχή του στην Α' Εθνική. Ήταν για εμένα πολύ τιμητικό να βρίσκομαι στον σύλλογο σε μία τέτοια σεζόν. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες, τον κ. Δημήτρη Μπάκο και τον κ. Γιάννη Καϋμενάκη, τη διοίκηση της ομάδας, τον κ. Γιώργο Μποροβήλο και τον κ. Δημήτρη Μποροβήλο και τους ανθρώπους στο γυναικείο τμήμα, τον Γιάννη Τζόρβα και τον Γιάννη Βασιλόπουλο για τη στήριξη και τη συνεργασία. Επίσης τους συνεργάτες μου, όλες τις παίκτριες με τις οποίες ήμασταν καθημερινά μαζί και δουλέψαμε πολύ σκληρά και βέβαια τον κόσμο του ΑΣΤΕΡΑ που ήταν συνεχώς δίπλα μας. Πραγματικά ήταν πολύ ξεχωριστό να εργάζομαι για αυτόν τον σύλλογο. Εύχομαι στον ΑΣΤΕΡΑ καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στο μέλλον".

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 2:10 pm


Το υπουργείο Εργασίας για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε εγκύκλιο για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

Ειδικότερα, προτείνει:
Πρόληψη θερμικής καταπόνησης

    Διαλείμματα: Οργάνωση του χρόνου εργασίας με προγραμματισμό διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

    2. Προγραμματισμός Εργασιών: Εκτέλεση εργασιών που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση, κατά το δυνατόν, σε ώρες εκτός θερμοκρασιακών αιχμών.

    3. Μείωση ή παύση της απασχόλησης: Μείωση ή παύση εργασιών σε θερμικά επιβαρυμένους χώρους όπως μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγεία κ.λπ., μεταξύ των ωρών 12.00-16.00.

    4. Διαμόρφωση χώρων διαλείμματος: Δημιουργία κατάλληλων χώρων διαλείμματος εξοπλισμένων με σύστημα κλιματισμού, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφάλειας, τον Ιατρό Εργασίας και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τις υπαίθριες εργασίες, τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί τυχόν θερμική καταπόνηση των εργαζομένων ανεξαρτήτως του είδους απασχόλησής τους συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών, προβλέπεται:

    Κατάλληλα καλύμματα και προστατευτικά μέσα: Παροχή κατάλληλων καλυμμάτων κεφαλής και προστατευτικών μέσων δέρματος.
    Σκιερά μέρη για διαλείμματα: Διαμόρφωση ή επιλογή σκιερού μέρους για διαλείμματα.
    Στέγαστρα για εργασίες: Διαμόρφωση ή επιλογή σκιερού μέρους ή κατασκευή κατάλληλων στεγάστρων για την εκτέλεση εργασιών, όπου αυτό είναι δυνατόν.
    Προγραμματισμός εργασιών: Προγραμματισμός των εργασιών έτσι ώστε οι πλέον επιβαρυμένες (π.χ. εργασίες ασφαλτόστρωσης) να γίνονται τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.
    Μείωση απασχόλησης ή παύση εργασιών: Μείωση της απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 12.00-16.00 σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο. Ενδεικτικά αναφέρονται: οι εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα, πατίνι, τροχοπέδιλα κ.α (delivery). Εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο της παύσης εργασιών διανομής, μπορεί να διατηρείται ενεργή η επιλογή της παραγγελιοληψίας με παραλαβή του χρήστη απευθείας από το κατάστημα (takeaway) καθώς και ενδεχόμενη δυνατότητα να εκτελείται διανομή με οχήματα ιδιωτικής χρήσης εκτός των δίκυκλων και λοιπών μέσων.

Πέραν της συσσώρευσης θερμότητας από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία υπό συνθήκες καύσωνα – για την αντιμετώπιση της οποίας προβλέπεται η χρήση καλυμμάτων κεφαλής και αυχένα και άλλων προστατευτικών μέσων του δέρματος, π.χ. αντηλιακών κρεμών – οι υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος κατά το θέρος αποτελούν πρόσθετο επιβαρυντικό παράγοντα για τους εργαζόμενους που εκτίθενται ήδη σε ακτινοβολούμενη θερμότητα λόγω της παραγωγικής διαδικασίας (π.χ. σε εγκαταστάσεις χυτηρίων και μεταλλουργίες).
 

Για τις περιπτώσεις τέτοιων δυσμενών συνθηκών στους χώρους εργασίας διατίθενται, ούτως ή άλλως, μια σειρά από μέσα ατομικής προστασίας μερών ή ολόκληρου του σώματος (π.χ. σκούρα γυαλιά προστασίας των οφθαλμών σε κλιβάνους βιομηχανιών τροφίμων, ασπίδες προστασίας του προσώπου, ολόσωμες θερμομονωτικές στολές κ.ά.), τα οποία ο εργοδότης οφείλει να χορηγεί στους εργαζόμενους αφού πρώτα λάβει υπόψη του την έγγραφη γνώμη του Τεχνικού Ασφαλείας και του Ιατρού Εργασίας (αν προβλέπεται) και αξιολογήσει κατά πόσον ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εργασίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 2:00 pm


Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών

Προκειμένου να πάρουμε θέση για το συγκεκριμένο θέμα της ΣΜΠΕ θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να δούμε ορισμένα στοιχεία. Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας από τους σημαντικότερους, πλέον αναπτυσσόμενους και κερδοφόρους για το κεφάλαιο παραγωγικούς και εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ΕΕ στη θαλάσσια παραγωγή μεσογειακών ειδών και κατέχει ηγετική θέση διεθνώς στην ιχθυοκαλλιέργεια σε πλωτούς ιχθυοκλωβούς, η οποία αποτελεί πεδίο σημαντικής κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου, όπου κυριαρχούν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους που σε πολλές περιπτώσεις έχουν πληρώσει την έλλειψη μέτρων προστασίας με την ίδια τους την ζωή! Με δεδομένα τα φυσικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ο ανταγωνισμός των ομίλων για το κέρδος και η Κοινή Αλιευτική Πολιτική προωθούν την αχαλίνωτη επέκταση και συγκέντρωση των ιχθυοκαλλιεργειών. Οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου, μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που οδήγησαν σε πτώση των εξαγωγών, εξασφάλισαν από την κυβέρνηση και την ΕΕ εκατομμύρια ευρώ σε αντίθεση με τους βιοπαλαιστές αλιείς που πήραν κάποια ψίχουλα. Διαχρονικά, η πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ευθυγραμμιζόταν πλήρως με την Κοινή Αλιευτική Πολιτική (ΚΑλΠ) της ΕΕ. Κύριος στόχος ήταν και είναι η ενίσχυση του βιομηχανικού μοντέλου παραγωγής αλιευμάτων και η ταυτόχρονη διάλυση κυρίως της παράκτιας και σε μια πορεία και της μέσης αλιείας στη χώρα μας. Σε πολλές περιοχές μεταξύ των οποίων και την δική μας παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μεγάλη συγκέντρωση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, Η υλοποίηση σχεδιασμών με νέες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που θα δημιουργηθούν και την επέκταση των υφισταμένων, θα είναι έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής μας αλλά και των άλλων γειτονικών περιοχών, προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων ιχθυοκαλλιέργειας.

Με βάση τη σχεδιαζόμενη χωροθέτηση, δρομολογούνται εξελίξεις που θα επιτρέψουν, πέρα απ’ την άναρχη και ανεξέλεγκτη επέκταση των υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργειών και την εγκατάσταση νέων, την κάλυψη εκτάσεων στην στεριά για εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων τους. Οι επιπτώσεις είναι δυσμενείς για την υγεία των κατοίκων, ενώ οδηγούν και στον περιορισμό της παράκτιας αλιείας που συμβάλλει στο εισόδημα επιβίωσής τους. Το περίσσευμα των διατροφικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται και τα περιττώματα της ιχθυοκαλλιέργειας, πέρα απ’ την ορατή θόλωση των θαλάσσιων υδάτων, προκαλούν νέκρωση του βυθού, όχι μόνο κάτω απ’ τις δεξαμενές και τα κλουβιά, αλλά και σε ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες. Οι θαλάσσιες καλλιέργειες, ως βιομηχανικές ουσιαστικά επιχειρήσεις στην πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση, υποτάσσονται αντικειμενικά, στους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων. Την ίδια στιγμή μέσω των χωροταξικών πλαισίων, αυξάνονται ραγδαία σ’ όλη την Ελλάδα οι περιοχές που θα επιτρέπεται η ιχθυοκαλλιέργεια και η οστρακοκαλλιέργεια, ενώ μια σειρά προγράμματα οικονομικών ενισχύσεων βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχίσουν την παροχή «ρευστού» προς αυτού του τύπου την παραγωγή αλιευμάτων. Σε αυτή τη κατεύθυνση εντάσσεται και η ΣΜΠΕ που συζητάμε σήμερα και αφορά την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στις ΠΑΥ Α5 (Βουρλιά – όρμος Κορακιάς), ΠΑΥ Α6 (Νήσος Πλατειά) της ΠΕ Αργολίδας, στις ΠΑΥ Α4.1 – Α4.2 (ακτές Αρκαδίας) της ΠΕ Αρκαδίας και στην ΠΑΥ Α9 (Μέθανα – Τροιζηνία)! Όπως φαίνεται και από τις διατυπωμένες αντιρρήσεις κατοίκων και φορέων αυτών των περιοχών, θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, της ίδια της ζωής τους. Για εμάς, η ανάπτυξη της αλιείας, της αλιευτικής παραγωγής και διαχείρισης των επιμέρους περιοχών της χώρας με αλιευτικό ενδιαφέρον, πρέπει να γίνεται με κριτήριο τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες για φτηνό υγιεινό και ποιοτικό ψάρι. Παλεύουμε για να μη δημιουργηθούν οι Περιοχές Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών με βάση τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, να υπάρχει έλεγχος των υφιστάμενων υποδομών με εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, να μην εφαρμοστούν νέοι περιορισμοί στην άσκηση αλιείας για τους μικρομεσαίους ψαράδες, με άμεσα μέτρα στήριξής τους. Είμαστε αρνητικοί, καταψηφίζουμε!

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 1:29 pm


«Βόμβες» καύσιμης ύλης μέσα στο περιαστικό άλσος Αγίου Γεωργίου (pics)

Τα μέτρα για την πυροπροστασία έχουν αυστηροποιηθεί και, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο έκανε ένα βήμα πίσω σχετικά με τις υποχρεώσεις των πολιτών και τα ασφυκτικά περιθώρια για κοστοβόρες παρεμβάσεις στα ακίνητα που διαθέτουν, εν τούτοις, προφανώς, τόσο οι πολίτες όσο και οι Δήμοι και οι υπεύθυνοι γενικότερα είναι υποχρεωμένοι να προχωρούν στον καθαρισμό των δασικών περιοχών ευθύνης τους.

Όλα αυτά, είναι αυτονόητα και κανονικά δεν θα έπρεπε να είχαμε κανέναν πάνω από το κεφάλι μας, Δήμοι και πολίτες, να μας υποχρεώνει να τα κάνουμε.

Πέρυσι, απετράπη μια μεγάλη οικολογική καταστροφή στην Τρίπολη και στο Μαίναλο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο βουνό.

Ποιο είναι το δίδαγμα, όμως;..

Αναγνώστης του Arcadia Portal μάς έστειλε της φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. Αυτοί οι σωροί των ξερών κλαδιών βρίσκονται πλάι σε μονοπάτι στο άλσος Αγίου Γεωργίου προς το σκοπευτήριο. Πρόκειται για... πρώτης τάξεως «προσάναμμα».

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, ωστόσο μέσα σε περιαστικό άλσος της πόλης ακόμα υπάρχουν κομμένα κλαδιά και δεν έχουν απομακρυνθεί.

Περιττό να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι για την προστασία του δάσους και της ζωής όλων μας να καθαριστούν άμεσα τα σημεία αυτά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 1:17 pm


Κασσελάκης: Με πόσα μισόκιλα φέτας ισούνται τα 192.000 ευρώ διαφήμισης της ΝΔ στη Google;

φωτογραφία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγήσει «με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε ένα μήνα για διαφήμιση στη google το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης».

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «Κύριε Πρωθυπουργέ, μέχρι να υπολογίσετε και να παρουσιάσετε το πόθεν έσχες σας για το 2022 και το 2023 όπως οφείλετε στον ελληνικό λαό, προτείνω μια πιο απλή μαθηματική πράξη, που είναι στον τομέα σας».

«Με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε ένα μήνα για διαφήμιση στη google το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης, το κόμμα σας;»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 1:00 pm


Αναδρομικά: Αγωνία από τους συνταξιούχους - Τα ποσά που διεκδικούν

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Εν αναμονή της απόφασης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για αναδρομικά από τις περικοπές στα Δώρα και τις επικουρικές συντάξεις βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης είδαν τις συντάξεις τους να μετατρέπονται σε...φιλοδώρημα. Στην περίπτωση που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφανθεί υπέρ τους ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επιστροφή ποσών που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τις 4.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα για τα ποσά των αναδρομικών που διεκδικούν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 12:45 pm


Γ. Οικονομόπουλος - Πυροπροστασία: Αυτό που προέχει, είναι ο καθαρισμός των οικοπέδων

Το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι κάνει ένα βήμα πίσω σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας τα οποία πρέπει να εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται πλησίον δασικών εκτάσεων, εντός ή εκτός σχεδίου.
Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΝ, μετά και την ένσταση του Συνήγορου του Πολίτη, δίνει προτεραιότητα σε κλάδεμα και απομάκρυνση της καύσιμης ύλης από τα ακίνητα, και όσα ζητούνται σε δεύτερο χρόνο δεν είναι υποχρεωτικά αλλά ενδεικτικά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης τα μέτρα πυροπροστασίας που έρχονται σε δεύτερο χρόνο και αφορούν κατασκευαστικά έργα, δεν αποτελούν υποχρέωση του ιδιοκτήτη αλλά σύσταση.

Πλέον για φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να κάνουν κλάδεμα και καθαρισμό της καύσιμης ύλης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι: «Ο μηχανικός θα εκπονήσει την τεχνική έκθεση που ζητείται σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου με ευελιξία και δεν είναι υποχρεωτικό να συμπεριλάβει ό,τι αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο αφού έχει προστεθεί ο χαρακτηρισμός «ενδεικτικά». Στόχος είναι να πράξουν ό,τι καλύτερο γίνεται ανάλογα με την περίπτωση του ακινήτου και όχι να δημιουργηθεί ένα δυσανάλογο κόστος για τον πολίτη. Άλλωστε, η προστασία δεν δύναται να είναι απόλυτη, αυτό που πρωτίστως χρειάζεται είναι να κινητοποιηθούμε ως πολίτες».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως έπειτα από ένα χρόνο όταν θα υπάρχουν όλες οι μελέτες τα μέτρα θα επανεξεταστούν.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τρίπολης Γιώργος Οικονομόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ArcadiaPortal μάς είπε ότι το σημαντικό και το ουσιαστικό, είναι αυτό το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει από το τέλος Απριλίου, δηλαδή ο καθαρισμός των οικοπέδων και η απομάκρυνση της καύσιμης ύλης, και η υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους των ιδιοκτητών ότι έχει καθαριστεί το ακίνητο.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προστατεύεται ένα σπίτι από τα κλαδιά που ακουμπούν πάνω του. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει λάστιχο που να μπορεί να καταβρέξει περιμετρικά ένα σπίτι.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 12:27 pm


Δημοσκόπηση Interview: Έως 35% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ένα εύρος από 31% έως 35% δίνει στην εκτίμηση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την ιστοσελίδα politic.gr λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ένα εύρος από 17% έως 19%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με εύρος από 12% έως 13% και ακολουθούν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση (7% – 9%), ΝΙΚΗ (4,5% – 5,5%), Νέα Αριστερά (3% – 4%), Πλεύση Ελευθερίας και Φωνή Λογικής (2,5% – 3,5%).

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η δημοσκόπηση καταγράφει τα ποσοστά ανά κόμμα ως εξής:

    ΝΔ: 28,5% (από 30%)
    ΣΥΡΙΖΑ: 15,6% (από 15,5%)
    ΠΑΣΟΚ: 10,5% (από 11%)
    ΚΚΕ: 6,3% (από 6%)
    Ελληνική Λύση: 7% (από 7%)
    Νέα Αριστερά: 3,8% (από 4,5%)
    Πλεύση Ελευθερίας: 2,6% (από 2,4%)
    ΝΙΚΗ: 4% (από 3,1%)
    αναποφάσιστοι 7,9%.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 12:21 pm


Τρίτος ο Δημητρόπουλος του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης στην Πάτρα

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της AEK TPIΠOΛHΣ κ. Bαλασόπουλος , το Δ.Σ., και η προπονητική ομάδα των κ. Παπαδόπουλου και Αρβανίτη θα ήθελαν να συγχαρούν τον αθλητή του ομίλου μας Δημητρόπουλο Παναγιώτη για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Open τουρνουά των ανδρών που διοργάνωσε η ΣΤ ένωση.

Στα γήπεδα της ΑΕΤ Νίκης Πατρών στην Πάτρα έλαβε χώρα το Open  ανδρών της ΣΤ ΄Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου. Στην κατηγορία των ανδρών μοναδικός εκπρόσωπος του ομίλου μας ήταν ο Δημητρόπουλος Παναγιώτης. Ο αθλητής της ΑΕΚ Τρίπολης κατέλαβε την 3η θέση στα μονά των ανδρών σε 32άρι ταμπλό. Πιο συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο ο Δημητρόπουλος επικράτησε του Θανόπουλου (ΑΟΑ Πατρών) με 2-0 σετ (60, 60) και στον δεύτερο γύρο του Αγαλιανού (ΑΟΑ Ηλιούπολης) με 2-1 σετ (63, 36, 10-6). Στην 8άδα του τουρνουά αντίπαλος του Δημητρόπουλου ήταν ο Γιοβάνης του ΑΟΑ Πατρών, του οποίου και επικράτησε με 2-0 σετ (76, 75). Στα ημιτελικά ο αθλητής της ΑΕΚ Τρίπολης έχασε από τον Πολυχρονόπουλο (ΟΑ Αθηνών) με 2-0 σετ (60, 61) κατακτώντας την 3η θέση του τουρνουά.

Η άνοδος του Δημητρόπουλου πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι αρκετά αισθητή τον τελευταίο καιρό και του ευχόμαστε να συνεχιστεί και κατά την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των ανδρών, που ξεκινάει αυτή την εβδομάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:55 am


Άσκηση ετοιμότητας στον αερολιμένα Καλαμάτας (vid)

Άσκηση ετοιμότητας για αστυνομικής φύσεως συμβάντα πραγματοποιήθηκε στον αερολιμένα Καλαμάτας.

Η άσκηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ συμμετείχε προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, του ΕΚΑΒ Καλαμάτας και Υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας.

Το σενάριο της άσκησης εστιάστηκε στις διαδικασίες ανταπόκρισης σε περιστατικό διαχείρισης ύποπτων αντικειμένων (παραδιδόμενων αποσκευών), με παράλληλη εκδήλωση περιστατικού ομηρίας (αυθόρμητη οχύρωση δράστη), εντός των χώρων των αερολιμένων, καθώς και Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμασία του βαθμού ενεργοποίησης και ανταπόκρισης όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών (αστυνομικών και λοιπών Φορέων/Υπηρεσιών) στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών που έχει εκπονηθεί από την Ελληνική Αστυνομία.

Ειδήσεις: 
Video: 

03-06-2024: Άσκηση ετοιμότητας στους αερολιμένες Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης

Video of 03-06-2024: Άσκηση ετοιμότητας στους αερολιμένες Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:41 am


Πανηγυρίζει για πρώτη φορά το Παρεκκλήσιο του Αναστάντος Χριστού της Παναγίας Γιάτρισσας στην Τρίπολη

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών χριστιανών ότι για πρώτη φορά πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αναστάντος Χριστού της Παναγίας Γιάτρισσας επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη 11 Ιουνίου, ώρα 19:00, Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός

Τετάρτη 12 Ιουνίου, ώρα 07:00 Ο όρθρος της εορτής και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

Εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:31 am


«Ουδέν σχόλιο» σε φήμες και σενάρια και… Όλα στην Γενική Συνέλευση

Ο Παναρκαδικός διαψεύδει φήμες και σενάρια, κλείνει τα αφτιά του σε θεωρίες συνωμοσίας και δεν απαντά σε όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες στην ποδοσφαιρική πιάτσα και ετοιμάζεται για την κρίσιμη Γενική του Συνέλευση.

Επίσημη ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση δεν έχουμε ακόμα ωστόσο το «γοργόν και χάριν έχει» όπως λέει η σοφή λαϊκή ρήση και σύντομα το σωματείο σε διοικητικό επίπεδο θα κάτσει στο μεγάλο τραπέζι για ορίσει τους άξονες του μέλλοντος.

Το θέμα για την νέα αγωνιστική με δεδομένη την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία είναι ασφαλώς οι οικονομικοί πόροι και το μπάτζετ πράγμα το οποίο θα ξεκαθαρίσει στην Γενική Συνέλευση όπου και θα έχουμε παράλληλα και εκλογές για το νέο ΔΣ του σωματείου.

Για την ώρα οι άνθρωποι της ομάδας μένουν μακριά από φήμες και σενάρια και επικεντρώνονται στην ουσία που είναι η Γενική Συνέλευση του σωματείου που εκεί θα τεθούν όλα τα θέματα και ασφαλώς το οικονομικό επί τάπητος.

Ο Παναρκαδικός λοιπόν θέλει να πάει συμπαγής και ενωμένος στο Δ.Σ. που έρχεται εντός των επόμενων ημερών με φόντο ασφαλώς το πλάνο της επόμενης μέρας και την Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:23 am


Πανελλαδικές: Τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

Την Τρίτη 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι ΓΕΛ των Πανελλαδικών εξετάσεων διαγωνίστηκαν σε μαθήματα προσανατολισμού αυξημένης βαρύτητας.

Συγκεκριμένα, σε Αρχαία, Βιολογία και Μαθηματικά.

Το υπουργείο Παιδείας στης 11:00 ανακοίνωσε τα θέματα.

Αρχαία Ελληνικά:

Them Arxaia Gel 240604 by Eve Fallen on Scribd

Βιολογία:

Them Biol Gel 240604 by Eve Fallen on Scribd

Μαθηματικά:

 

Them Math Gel 240604 by Eve Fallen on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:11 am


Ο «κλεισμένος» Ρέτζιτς και η Λάτιν μεταγραφική αγορά για τον Αστέρα

Ο Αϊντίν Ρέτζιτς αναμένεται να γίνει η πρώτη μεταγραφική κίνηση του εφετινού καλοκαιριού από τον Αστέρα Τρίπολης που έχει βάλει μπρος και τρέχει κανονικά τον σχεδιασμό του για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Εκτός από Βόσνιο κεντρικό μέσο Αϊντίν Ρέτζιτς υπάρχουν τρεις-τέσσερις περιπτώσεις παιχτών που είναι στην λίστα και από την Ελληνική αγορά με τον Αστέρα Τρίπολης να ετοιμάζεται να ρίξει δίχτυα στην αγαπημένη του Λατινική Αμερική και στην Ιβηρική.

Στον κιτρινομπλέ μεταγραφικό φάκελο η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ισπανία έχουν την δική τους θέση με περιπτώσεις παιχτών που είναι στο μικροσκόπιο και εξετάζονται με προσοχή έχοντας ξεκινήσει και οι διερευνητικές επαφές.

Η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ισπανία αναμένεται να έχουν την τιμητική τους μιας και μιλάμε για χώρες που γνωρίζει πολύ καλά ο Αστέρας Τρίπολης και παραδοσιακά αποτελούν πόλο μεταγραφικής έλξης για στον σύλλογο.

Η αρχή όλα δείχνουν πως γίνεται στο κομμάτι της ενίσχυσης του κιτρινομπλέ ρόστερ με τον Αϊντίν Ρέτζιτς την ίδια στιγμή που ο η αρκαδική ομάδα βγαίνει ξανά για μεταγραφικά «ψώνια» στις Λάτιν αγορές.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:02 am


Ένα βήμα πίσω το υπουργείο για την πυροπροστασία ακινήτων - Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Προτεραιότητα σε κλάδεμα και καύσιμη ύλη δίνει το ΥΠΕΝ σχετικά με την πυροσπροστασία ακινήτων καθώς όσα ζητούνται σε δεύτερο χρόνο δεν είναι υποχρεωτικά αλλά ενδεικτικά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης τα μέτρα πυροσπροστασίας που έρχονται σε δεύτερο χρόνο και αφορούν κατασκευαστικά έργα, δεν αποτελούν υποχρέωση του ιδιοκτήτη αλλά σύσταση.

Πλέον για φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να κάνουν κλάδεμα και καθαρισμός της καύσιμης ύλης.

Σε επιστολή του προς όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει: «Οι πυροσβεστικές διατάξεις περί καθαρισμού εκτάσεων που ίσχυαν και ισχύουν μέχρι σήμερα κατά την άποψη της Αρχής, είναι επαρκείς, πλήρως λειτουργικές και εφαρμόσιμες από όλους τους πολίτες».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι: «Ο μηχανικός θα εκπονήσει την τεχνική έκθεση που ζητείται σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου με ευελιξία και δεν είναι υποχρεωτικό να συμπεριλάβει ό,τι αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο αφού έχει προστεθεί ο χαρακτηρισμός «ενδεικτικά». Στόχος είναι να πράξουν ό,τι καλύτερο γίνεται ανάλογα με την περίπτωση του ακινήτου και όχι να δημιουργηθεί ένα δυσανάλογο κόστος για τον πολίτη. Άλλωστε, η προστασία δεν δύναται να είναι απόλυτη, αυτό που πρωτίστως χρειάζεται είναι να κινητοποιηθούμε ως πολίτες».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως έπειτα από ένα χρόνο όταν θα υπάρχουν όλες οι μελέτες τα μέτρα θα επανεξεταστούν.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:00 am


Η Ομόνοια θέλει τον Γιάννη Κώτσιρα

Ο Γιάννης Κώτσιρας φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Ομόνοιας, με την ομάδα της Κύπρου να εξετάζει σοβαρά τον ενδεχόμενο της απόκτησής του σύμφωνα με δημοσιεύματα αν δεν υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ο αθλητικός διευθυντής της Ομόνοιας (και πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού) Γιάννης Αναστασίου και ο Βάλντας Νταμπράουσκας, που πρόκειται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Λευκωσίας από τη νέα χρονιά (πρώην προπονητής του ΟΦΗ), θέλουν να κάνουν δικό τους τον 31χρονο διεθνή Μεγαλοπολίτη δεξιό μπακ χαφ.

Ο ίδιος ο Γιάννης Κώτσιρας έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται με το τριφύλλι στο στήθος , όμως δεν αποκλείεται να αναζητήσει σύντομα νέο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς το θέμα της υπογραφής νέου συμβολαίου με τους πράσινους παραμένει σε εκκρεμότητα.

Ο Γιάννης Κώτσιρας αγωνίζεται στον Παναθηναικό από το καλοκαίρι του 2021 και έχει πραγματοποιήσει 106 εμφανίσεις, μοιράζοντας εφτά ασίστ, ενώ έχει κατακτήσει και δύο Κύπελλα Ελλάδος το 2022 κόντρα στον ΠΑΟΚ και επί του Άρη πριν από λίγες μέρες.

Η Ομόνοια παρακολουθεί στενά τον Γιάννη Κώτσιρα και δεν αποκλείεται ακόμα και εντός των επόμενων ημερών να εντείνει την πίεση της με επίσημο μάλιστα τρόπο καταθέτοντας οικονομική πρόταση.

Φωτογραφία άρθρου: KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:26 am


Γιορτή Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο του χωριού (pics)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στο χωριό μας για την γιορτή Μάη και Κερασιού.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την βοήθεια τους.

Τους παραγωγούς του χωριού μας για την προσφορά τους!

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία για την άψογη συνεργασία που είχαμε για άλλη μια χρονιά.

Τον κόσμο που επισκέφτηκε το χωριό μας στη διήμερη γιορτή μας.

Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά , να τιμήσουμε πάλι τα κεράσια!

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:11 am


Πρόσκληση της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής για την παρουσίαση του βιβλίου «Τριπολιτσά, Μαρτυρική πόλη» στην Αθήνα

H Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Ένωση Τριπολιτών Αττικής και οι Εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Βέμμου «ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ. Μαρτυρική πόλη» την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 19:00 στην Ένωση Τριπολιτών Αττικής (Πολυτεχνείου 12 & Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αθήνα | 1ος όροφος).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

Παναγιώτης Μπένος, Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Ουρανία Ι. Αναγνωστοπούλου, Ιστορικός Αρχαιολόγος και Πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής

Εισηγητές:
Τάσος Σακελλαρόπουλος, Ιστορικός, Υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Παναγιώτης Τσακόπουλος, Αρχιτέκτων, Ερευνητής

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:01 am


Ευτυχισμένος μπαμπάς ο Βασίλης Μάντζης

Καλότυχη, χαρούμενη και υγιής. Το νέο μέλος στην οικογένεια του Βασίλη Μάντζη!

Να σας ζήσει η κούκλα και πάντα να λάμπει σαν αστέρι!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 9:54 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας