Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Με την ακροδεξιά Μαρί Λεπέν συμμαχεί η παραδοσιακή Γαλλική Δεξιά

Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη Γαλλία μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η παραδοσιακή Γαλλική Δεξιά θα συμμαχήσει στις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο Μακρόν με την ακροδεξιά της Μαρί Λεπέν.

 Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών κ. Σιοτί υπερασπίστηκε την απόφασή του να ενώσει τις δυνάμεις του με την Εθνική Συσπείρωση (RN) της Λεπέν, λέγοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι - που κατέλαβαν την πέμπτη θέση στις ευρωεκλογές της Κυριακής - ήταν πολύ αδύναμοι για να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την «απειλή για το έθνος» από τους αριστερούς και κεντρώους αντιπάλους.

Όπως τόνισε, τα κόμματα θα μπορούσαν να κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους στις εκλογές, που προκήρυξε ο Γάλλος πρόεδρος, ή να συμφωνήσουν να μην «χτυπήσουν» ο ένας την υποψηφιότητα του άλλου.

«Πιστεύω πως η χώρα δεν ήταν ποτέ τόσο δεξιά. Περιμένει την δεξιά, περιμένει την αναλάληψη δεξιάς δράσης. Δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε στην αδυναμία, στην επικοινωνιακή διαχείριση, στην ακινησία που μας οδήγησε εδώ που είμαστε τώρα [...] Η πολιτική μας οικογένεια δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβιβάζεται, να στηρίζει την κυβέρνηση... Ο κ. Μακρόν έχει βλάψει τη χώρα και πρέπει να υπάρξει μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 12:22 pm


«Κύκλοι» Ανδρουλάκη σε Κωνσταντινόπουλο: Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια

Κύκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, απέρριψαν τις αιτιάσεις του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος με επιστολή του (δείτε ΕΔΩ) ζητεί αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα και κάνουν λόγο για «κινήσεις εσωστρέφειας».

Όπως δε, λένε, «δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες».

Αναλυτικά το σχόλιο των κύκλων του κ. Ανδρουλάκη:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων. Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό. Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 12:01 pm


Έτοιμος για νέα μεγάλη μεταγραφή ο Δουβίκας

Ο Τάσος Δουβίκας έπειτα από την εξαιρετική πρώτη του χρονιά στην Ισπανία με την φανέλα της Θέλτα δεν αποκλείεται αυτό το καλοκαίρι να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός και μάλιστα με μια μεγάλη μεταγραφή.

Δημοσίευμα της «Marca» αποκαλύπτει πως η Θέλτα έχει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα και έτσι είναι αρκετά πιθανό να πουλήσει ένα από τα δύο κορυφαία περιουσιακά της στοιχεία τα οποία είναι ο Τάσος Δουβίκας και ο Δανός επιθετικός Γέργκεν Στραντ Λάρσεν.

Στην πρώτη του σεζόν στη La Liga ο Τάσος Δουβίκας είχε συνολικά επτά γκολ και μία ασίστ σε 32 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ στο Κύπελλο Ισπανίας σε πέντε αναμετρήσεις σημείωσε έξι γκολ και δύο ασίστ.

Ο 24χρονος φορ πήγε στο Βίγκο το περσινό καλοκαίρι με 12.000.000 ευρώ και σε περίπτωση μεταγραφής του το ποσό αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Φωτογραφία άρθρου: moiceleste.com

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:40 am


Αρκαδία: Το πρώτο πανηγύρι για το 2024 στην Καμενίτσα αυτή την Παρασκευή

Στην Καμενίτσα διοργανώνεται το πρώτο πανηγύρι στην Αρκαδία για το 2024 την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Συμμετέχουν οι Γιώργος Μπέκιος, Άρης Μουγκοπέτρος, Τάκης Μπαλάσης, Δήμητρα Μπέκιου, Γωγώ Μουστόγιαννη και Νίκος Πετρόπουλος.

«Πάμε και φέτος Καμενίτσα στο πρώτο πανηγύρι της Αρκαδίας να περάσουμε υπέροχα!!!!!!
Μόνο η Καμενίτσα ξέρει από διασκέδαση! !!
Σας περιμένουμε όλους!!!!» σημειώνει ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Καμενιτσιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος»

Χορός και είσοδος ελεύθερα.

Για ρεζερβέ: 6978761014, 6995116564

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:39 am


Δήμος Μεγαλόπολης: Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι στο πλαίσιο προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κατά την περίοδο του καύσωνα, σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ.,  η αίθουσα που στεγάζεται το Κ.Α.Π.Η.,  επί της οδού Παπαναστασίου 30, θα παραμείνει ανοικτή για την διημέρευση των εχόντων ανάγκη, ως εξής:

Τετάρτη 12/06/2024  και κατά τις ώρες 7.00 έως 20.00   και
Πέμπτη 13/06/2024 και κατά τις ώρες 7.00 – 20.00
    Εάν η θερμοκρασία παραμείνει σε επίπεδα καύσωνα , σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η αίθουσα θα είναι ανοικτή και την Παρασκευή 14/06/2024  κατά τις ώρες 7.00 – 20.00 .  Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.  
Εφόσον χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες ή υποστήριξη , καλέστε στα τηλέφωνα : 2791360310 & 2791360300.
             ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
                                         ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

• Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
• Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια  και μεγάλη υγρασία.
• Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
• Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.
 Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει  καλό αερισμό του κεφαλιού.
 Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
• Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα,  με  έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
• Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων).  Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
• Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
• Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα  (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.).  Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
• Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

                           Αν έχετε βρέφη και παιδιά

• Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην  τυλίγονται σε πάνες.
• Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
• Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.
• Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

                         Αν έχετε ηλικιωμένους

• Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο.
Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
• Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
• Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
           
ΟΔΗΓΙΕΣ  ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ  σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

Παθολογικές καταστάσεις από υψηλές θερμοκρασίες και οδηγίες αντιμετώπισης τους.

    Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανέλθει σε όρια μη ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργεια με άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε βαριά νόσηση έως και στο θάνατο. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι:
    δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος ( >40.5 ο C ), κόκκινο, ζεστό και ξηρό δέρμα (η εφίδρωση έχει σταματήσει), ξηρή πρησμένη γλώσσα, ταχυπαλμία, ταχύπνοια, έντονη δίψα, πονοκέφαλος, ναυτία, έμετος, ζάλη, σύγχυση, αδυναμία προσανατολισμού και καθαρής ομιλίας, επιθετική ή παράξενη συμπεριφορά, σπασμοί, απώλεια συνείδησης ή κώμα.
  Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος:
   Μεταφορά του θερμόπληκτου άμεσα σε μέρος δροσερό, ευάερο, σκιερό κατά προτίμηση κλιματιζόμενο,πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων
ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε
μπανιέρα με κρύο νερό ή ντους ή ψεκασμό με κρύο νερό, παροχή μικρών γουλιών
δροσερών υγρών (νερού ή αραιωμένου χυμού φρούτων, 1 μέρος χυμού σε 4 μέρη νερού)
αν μπορεί να καταπιεί κ.λ.π.

   Ποιός κινδυνεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες:
    ηλικιωμένοι
    μωρά και μικρά παιδιά
    έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες
    άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα
    άτομα που εργάζονται ή ασκούνται έντονα σε ζεστό περιβάλλον
    άτομα με χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, πνευμονοπάθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, ψυχική νόσο, άνοια, αλκοολισμό ή κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών κ.λ.π.)
    άτομα με οξεία νόσο, όπως λοίμωξη με πυρετό ή γαστρεντερίτιδα (διάρροια ή / και έμετο)
    άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της
δοσολογίας.
    Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίδεται όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται
και με φαινόμενα αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συγκεκριμένα:
• Για την περίπτωση υπέρβασης των ορίων του όζοντος στον ατμοσφαιρικό αέρα, το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες για• την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ειδικά των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίες έχουν ως εξής:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
• Για την προστασία της δημόσιας υγείας από αιωρούμενα σωματίδια (Α.Σ.10), το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει τις σχετ. (3-5) εγκυκλίους. Στον κάτωθι ιστότοπο του Υπουργείου αναρτώνται συστάσεις προς ενημέρωση και μέτρα προφύλαξης του κοινού, οποιαδήποτε ημέρα του έτους σημειωθεί υπέρβαση των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων, από τις οποίες μπορεί να ενημερώνεται το κοινό: ΕΔΩ.

 

Εκ του Δήμου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:34 am


Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου για την απώλεια του Θέοδωρου Κωτσίρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, εκπροσωπώντας τα μέλη του, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θεόδωρου Κωτσίρου, μέλους του Συλλόγου μας, για τον απροσδόκητο χαμό του.

Καλό κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:15 am


Πανελλαδικές 2024: Τα θέματα σε Φυσική, Ιστορία και Οικονομία στα ΓΕΛ

Με τον τελευταίο κύκλο μαθημάτων προσανατολισμού συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), που διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι σήμερα εξετάστηκαν στην Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στην Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις ειδικών και μουσικών μαθημάτων, τόσο για τα ΓΕΛ, όσο και τα ΕΠΑΛ, ξεκινούν την Τρίτη 18 Ιουνίου και τελειώνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη (13.06.2024) οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων πρόκειται να συνεχίσουν τις εξετάσεις τους στα μαθήματα ειδικότητας.

Τα θέματα στη Φυσική

Them Fysiki Gel 240612 by Eve Fallen on Scribd

Τα θέματα στην Ιστορία

Them Istoria Gel 240612 by Eve Fallen on Scribd

Τα θέματα στην Οικονομία

Them Oikonomia Gel 240612 by Eve Fallen on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:13 am


Μια Εθνική γεμάτη Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τροφοδότες του Ελληνικού ποδοσφαίρου για την Εθνική Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα και ασφαλώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Στην αποστολή του Νίκου Παπαδόπουλου για τα φιλικά παιχνίδια της γαλανόλευκης με Γερμανία και Μάλτα εφτά ποδοσφαιριστές που έχουν είτε περάσει, είτε αναδειχθεί από τον Αστέρα Τρίπολης φόρεσαν τον εθνόσημο.

Μάλιστα κόντρα στην Μάλτα βρέθηκαν ταυτόχρονα στο χορτάρι πέντε πρώην κιτρινομπλε και πιο συγκεκριμένα οι Γιάννης Κώτσιρας, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Κουρμπέλης και Γιώργος Κυριακόπουλος.

Επιπλέον, με την Εθνική Ανδρών υπάρχεικαι το καρέ των Γραμματικάκη, Σουρλή, Ζούγλη και Σγουρή στην Εθνική Ελπίδων.

Φωτογραφία άρθρου: Μάρκος Χουζούρης / Eurokinissi

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:32 am


Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Μεσσηνία

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Πλάτη της Μεσσηνίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται μέσα σε μία χαράδρα και δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:27 am


Πυρκαγιά ξέσπασε στην νέα είσοδο της Σπάρτης

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (11.06.24) στη νέα είσοδο της Σπάρτης.

Για τη φωτιά στη Σπάρτη επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 2 Α/Φ.

Συνδρομή και από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Άμεση ήταν η επέβαση της πυροσβεστικής και του δήμου Σπάρτης με υδροφόρες. Ο δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος με την Πολιτική Προστασία βρέθηκαν στον τόπο της φωτιάς.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ρευματοκλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:22 am


Ο Κωνσταντινόπουλος ζητεί επίσπευση διαδικασιών για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠαΣοΚ

Με επιστολή του, μόλις τρεις ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ - Κινήματος Αλλαγής και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να γίνει νέα εκλογή προέδρου στο Κίνημα.

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!», όπως αναφέρει στην επιστολή του.

Αναλυτικά η επιστολή:
Αγαπητέ Γραμματέα

Φίλες και Φίλοι του Πολιτικού Συμβουλίου

Λίγες μέρες μετά τις Ευρωεκλογές, αποφάσισα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σας για το μέλλον της παράταξης.
Χωρίς προσωπικό άγχος για το μέλλον, αλλά με αγωνία για την παράταξη.

Τα μηνύματα των Ευρωεκλογών ήταν ξεκάθαρα προς όλους.
- Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν πέτυχε το στόχο της, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα υπήρξε γι’ αυτήν μήνυμα αποδοκιμασίας για τις πολιτικές και τις συμπεριφορές της. Την κρατά ζωντανή, ότι τα  κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν πείσει τον κόσμο.

- Το κόμμα του κ. Κασσελάκη που μετά την αποχώρηση στελεχών δημοσκοπικά έπιανε μονοψήφιο ποσοστό, κατέγραψε στις ευρωεκλογές ποσοστό 14,9% έχοντας ένα διαφορετικό πολιτικό ακροατήριο που καμία σχέση δεν έχει με τον προοδευτικό χώρο.

- Η ακροδεξιά στο σύνολό της ξεπερνάει σε ποσοστά το δεύτερο κόμμα “εγκλωβίζοντας” 700.000 ανθρώπους, και ετοιμάζεται να ακολουθήσει το δρόμο των άλλων ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, προς την εξουσία.

Η παράταξη έδωσε μία ακόμα κρίσιμη εκλογική μάχη. Και την έδωσε με ένα καθαρό πολιτικό διακύβευμα: ότι το ΠΑΣΟΚ – αρνούμενο να εγκλωβιστεί στην πολιτική περιχαράκωση ενός κόμματος διαμαρτυρίας ή στείρου αρνητισμού, δηλαδή να μετατραπεί σε ένα «ΚΚΕ του κέντρου» – όπως εύστοχα είχε επισημάνει ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης– επιδιώκει προοπτικά, και με ορίζοντα τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ και να αντιπαραβάλλει μία πειστική εναλλακτική αντιπρόταση διακυβέρνησης του τόπου.

Θα μου επιτρέψετε μια μικρή ανάλυση των ποσοστών από το 2015:

Τον Ιανουάριο του 2015 στις Εθνικές Εκλογές η παράταξή μας λαμβάνει 4,7% (με 290.000 ψήφους) και όλοι μιλούν για το τέλος του ΠΑΣΟΚ.

Όμως στις Εθνικές Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 λαμβάνει 6,3% (με 342.000 ψήφους, δηλαδή με 52.000 περισσότερες ψήφους).

Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 το ΠΑΣΟΚ με 8,1% αύξησε τους ψηφοφόρους κατά 115.000 σε σχέση με το 2015 σε 458.000 (αύξηση της τάξης του 34%) όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 145.000 ψηφοφόρους, ενώ και η Νέα Δημοκρατία αύξησε μαζικά τους ψηφοφόρους της κατά 725.000 φτάνοντας τα 2.250.000 ψηφοφόρους.

Στις εκλογές του 2023 είχαμε εκ νέου αύξηση που επιβεβαιώνει τη σταθερά ανοδική πορεία της παράταξης, αφού πήραμε πάλι διψήφιο ποσοστό.

Ωστόσο οι 160.000 επιπλέον ψηφοφόροι τον Ιούνιο του 2023 σε σχέση με το 2019 υπολείπονται πολύ έναντι των 851.000 ψηφοφόρων που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και των 136.000 που έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία, που συνολικά αθροίζουν 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Επιπλέον είναι εξαιρετικά προβληματικό ότι στις Ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ έχασε 168.000 ψηφοφόρους.

Όταν Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν το 50% των ψηφοφόρων τους, περίπου 2 εκατομμύρια.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε περίπου 1,3 εκατομμύρια ψηφοφόρους από τα 2,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους του Μαΐου 2023.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου 592.000 ψηφοφόρους από το 1 εκ. 184 χιλιάδες ψηφοφόρους του Μαΐου 2023.

Η οριακή άνοδος με 0,95% δεν υποτιμάται από κανέναν. Όμως δε δείχνει σε καμία περίπτωση τάση που θα αποκτήσει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά.

Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση υπό τη σημερινή ηγεσία που τα αστικά κέντρα έχουν την ίδια εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Η παρέμβαση των κομμάτων στα αστικά κέντρα γίνεται κυρίως μέσω της κεντρικής πολιτικής εικόνας που εκπέμπεις και δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο οργανωτικά. Έχει μεγάλη σημασία η καμπάνια, το σύνθημα και σε ποια μέσα το αναπαράγεις.

Ο στόχος του κόμματός μας για τη δεύτερη θέση, στις Ευρωεκλογές, δεν επετεύχθη. Το μεγάλο διακύβευμα παραμένει;

Φυσικά. Είναι πολιτική υποχρέωση όλων των προοδευτικών πολιτών, όλων των ενεργότερα εμπλεκόμενων στελεχών, και ακόμα περισσότερο των συγκροτημένων και με ιστορικό πολιτικό φορτίο χώρων, όπως το ΠΑΣΟΚ, να εξακολουθούν να επιμένουν ότι:

- Οι Έλληνες, η πατρίδα και η δημοκρατία μας αξίζουν μία διαφορετική
σε πρόσημο και προτεραιότητες αντιπρόταση διακυβέρνησης.

- Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, η συντεταγμένη μετεξέλιξη των πολιτικών συστημάτων της πλειοψηφίας των χωρών της Ευρώπης, αναδεικνύοντας σε κυρίαρχες δυνάμεις αυτές της ακροδεξιάς, της μισαλλοδοξίας και του ευρωσκεπτικισμού, να συντελεστεί με εμφατικό τρόπο και στη χώρα μας. Δεν θα αφήσουμε απέναντι στη δεξιά να βρεθεί η ακροδεξιά, και για αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Η παράταξη πρέπει να αξιοποιήσει τον πολιτικό χρόνο και να μην τον σπαταλήσει έως τις εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας το 2025. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τη διεύρυνση στο χώρου της κεντροαριστεράς.

- Η διεύρυνση και η ένωση δυνάμεων στο χώρο της κεντροαριστεράς πρέπει να έχει χαρακτηριστικά βάσης που θα την ενώνουν. Προοδευτικές και πατριωτικές πολιτικές.

- Η διεύρυνση δεν είναι πρόσθεση αριθμών, ποσοστών ή βουλευτών, που θα έρχονται σε αντίθεση με τη νωπή λαϊκή βούληση.

- Για να πετύχει, πρέπει να κινείται βάσει αρχών και αξιών. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμφανιστεί ως μία συμφωνία «καρεκλών».

Ξεκαθαρίζω ότι για εμένα ο κ. Κασσελάκης δεν έχει σχέση με τον χώρο της κεντροαριστεράς. Υπάρχουν όμως δεκάδες στελέχη σε κεντρικό επίπεδο και χιλιάδες στη βάση που θα μπορούσαμε να «περπατήσουμε» μαζί. Κυρίως όμως είναι τα πάνω από 2 εκ. πολιτών που δεν πήγαν να ψηφίσουν και είναι ο κόσμος του κέντρου, μέχρι την ανανεωτική αριστερά.
Όλα αυτά, για να γίνουν, χρειάζονται καθαρές λύσεις, αλλά και ηγεσία που να έχει χρόνο μπροστά της.

Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν στελέχη, που καλώς υπάρχουν, και έχουν φιλοδοξίες να ηγηθούν στο ΠΑΣΟΚ και στην Κεντροαριστερά.

Συνέβαινε στο παρελθόν, συμβαίνει και τώρα. Γνωρίζουμε οτι μια μακρά προεκλογική περίοδος θα δημιουργούσε εσωστρέφεια.

Με την πρότασή μου, η ηγεσία που θα επιλεγεί θα έχει μπροστά της όλο το χρόνο να προχωρήσει τις διεργασίες με νωπή τη λαϊκή βούληση.

Θα ήθελα να θυμίσω το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά που εξελέγη τον Ιούλιο του 2015 και στην προσπάθεια να μεγαλώσει την παράταξη έθεσε την εντολή της μετά από 2 χρόνια τον Νοέμβριο του 2017 στη διάθεση των πολιτών, με τη συμμετοχή τότε και του Προέδρου Νίκου
Ανδρουλάκη, ενώ είχε ένα θετικό, για την εποχή αποτέλεσμα, 6,29%, από το 4,6%.

Σήμερα είναι αδήριτη ανάγκη να μην αφήσουμε να λιμνάσουν τα νερά και να μη βαλτώσουμε.

Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων. Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!

Φίλες και φίλοι

Ήρθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια. Όχι με υπεκφυγές, αλλά με πραγματική προοπτική. Μόνο τότε θα δούμε καθαρά πλέον το μέλλον της παράταξης. «ΚΚΕ του Κέντρου» ή  Κυβερνητική πρόταση που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και θα γίνει πλειοψηφία.

Η επιλογή είναι στα χέρια μας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:19 am


Επίσκεψη του Ευστάθιου Κούλη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροπαίων (pics)

Επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροπαίων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Ευστάθιος Κούλης την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Ανθυποπυραγό κο Ραφαήλ Νικόλαο Αμοιρίδη και υπηρεσιακά στελέχη του κλιμακίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πυροπροστασία της περιοχής, η προετοιμασία  διαχείρισης αναγκών και το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Συζητήθηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και ο συντονισμός των υπηρεσιών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενόψει της θερινής περιόδου.

«Ο αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών εξαιτίας των καιρικών συνθηκών με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και στην Γορτυνία τις τελευταίες ημέρες, μας καθιστά όλους σε άμεση επιφυλακή.», ανέφερε ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Κούλης.

Ο κος Κούλης ευχαρίστησε το προσωπικό του Κλιμακίου για την πρόθεση και προετοιμασία τους ώστε να ανταποκριθούν με αυξημένη επάρκεια στην αποστολή τους και τους διαβεβαίωσε ότι και ο Δήμος Γορτυνίας είναι σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:06 am


Deadline του Αστέρα στην Ντεφένσα για οριστική απάντηση για τον Μιριτέλο

Το σήριαλ της παραμονής του Χουάν Μιριτέλο καλά κρατάει με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι αποφασισμένος να φέρει ξανά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τον περσινό πρώτο του σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Ντεφένσα είναι σκληρές με την αρκαδική ομάδα να πρεσάρει τον σύλλογο της Αργεντινής με στόχο να πάρει το πολυπόθητο «ναι» και να τον ντύσει και πάλι στα κιτρινομπλέ την νέα σεζόν.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Ντεφένσα έχουν επιδοθεί σε παιχνίδια τακτικής και τα ποσά που αξιώνουν όπως προκύπτει από ρεπορτάζ και από δημοσιεύματα να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο μη τηρώντας τις αρχικές συμφωνίες.

Η τελευταία πρόταση που έχει κάνει ο Αστέρας Τρίπολης στην Ντεφένσα για τον Χουάν Μιριτέλο ανέρχεται σε ένα ποσό λίγο πάνω από τις 700 χιλ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή και με ποσοστό μελλοντικής μεταπώλησης του 24χρονου φορ θα λάβει το 30% των χρημάτων.

Από την πλευρά του Χουάν Μιριτέλο η επιθυμία του είναι να έρθει στην Τρίπολη και να παίξει ξανά για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης που πιέζοντας από την πλευρά του την Ντεφένσα να τα βρει με την αρκαδική ομάδα.

Μάλιστα φαίνεται πως ο Αστέρας Τρίπολης έχει βάλει deadline στη Ντεφένσα ως το τέλος της εβδομάδας ώστε να απαντήσουν σε αυτή την πρόταση που έχει γίνει για τον Χουάν Μιριτέλο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:54 am


Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αχαΐα, αισθητός στην Τρίπολη

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:08 την Τρίτη (11/6) στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα,νοτιοδυτικά από τη Χαλανδρίτσα με εστιακό βάθος 20,3 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ηλεία, αλλά και στην Τρίπολη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:47 am


Εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Παλιό Ψυχιατρείο Τρίπολης (pics)

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας και Παράκληση στον Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως τον Ιατρό στο παρεκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Π.Ν. Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» στη Μάκρη.

Υπάλληλοι του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Π.Ν. Τρίπολης βρέθηκαν στο παρεκκλήσι για να τιμήσουν τον Άγιο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:39 am


Τσούκας: Η Αρκαδική διαιτησία πενθεί για τον απρόσμενο θάνατο του Θοδωρή Κωτσίρου

Οι Διαιτητές της Αρκαδίας πενθούν για τον απρόσμενο θάνατο του Θοδωρή Κωτσίρου. Από τα καλύτερα παιδιά του χώρου της Διαιτησίας, εξαίρετος οικογενειάρχης, αγαπητός φίλος μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό παράδεισο Θοδωράκη, δεν θα σε ξεχάσουμε. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστή στην Τρίπολη, στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, την τετάρτη, στις 6 το απόγευμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:38 am


Influencer;

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:06 am


Ολοκληρώνονται οι Πανελλαδικές σήμερα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Τα τελευταία μαθήματα Προσανατολισμού στις Πανελλαδικές δίνουν σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι σήμερα θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Υπενθυμίζεται, ότι η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:00 am


Χάθηκαν κλειδιά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουνίου μάς ειδοποίησαν ότι χάθηκαν κλειδιά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα μπρελόκ με πολλά κλειδιά επάνω και πλαστικές ετικέτες.

Παρακαλείται, όποιος τυχόν τα εντοπίσει, να τα παραδώσει στην Ασφάλεια του Νοσοκομείου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:57 am


Τρίπολη: Βράβευση διακριθέντων μαθητών των Πανελληνίων Μαθηματικών διαγωνισμών της ΕΜE Πυθαγόρας, Θαλής και Ευκλείδης 

Το παράρτημα της Ε.Μ.Ε Αρκαδίας θα απονείμει βραβεία στους διακριθέντες μαθητές των Πανελληνίων Μαθηματικών διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. Πυθαγόρας, Θαλής και Ευκλείδης  για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 07.00 μ.μ., στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο γενικός γραμματέας της Ε.Μ.Ε. Ιωάννης Τυρλής με θέμα: «Μαθηματικοί Διαγωνισμοί».

 

Για την Διοικούσα Επιτροπή

 

Η Πρόεδρος

Καλλιόπη Κωστοπούλου

Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Παυλόπουλος

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:20 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας