Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανανία στο Βυζίκι

Με λαμπρότητα έγινε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2024, για δεύτερη χρονιά στο Βυζίκι Αρκαδίας, ο πανηγυρικός εορτασμός της Μνήμης του Βυζικιώτη Άγιου Ανανία, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Βυζικιωτών και συν-διοργανωτές: το Εκκλησιαστικό
Συμβούλιο, την Κοινότητα και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βυζικίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρίων Ίππος», την Παγγορτυνική Ένωση και τον Δήμο Γορτυνίας.

Την παραμονή, Σάββατο 8-6-24, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία από τον Πρωτοπρεσβύτερο Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης Βυζικιώτη π. Νικόλαο Παπασπηλίου, που έφτασε στο Βυζίκι ειδικά για αυτή την ακολουθία.
Νωρίτερα, μέλη των συν-διοργανωτών και άλλοι πιστοί στόλισαν την εικόνα του Αγίου με άνθη που πρόσφερε ο από μητέρα Βυζικιώτης Δημήτρης Γ. Ρηγόπουλος.
Την Κυριακή 9-6-2024, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Νικηφόρου επικεφαλής πέντε άλλων ιερωμένων, τελέστηκε στον Άγιο Νικόλα Βυζικίου πανηγυρική Θ. Λειτουργία με αρτοκλασία που πρόσφερε η Οικογένεια του αείμνηστου Πρωτοπρεσβύτερου Νικόλαου Μητράκου.

Μετά τη Λειτουργία και το κήρυγμα του Μητροπολίτη, για τον Άγιο Ανανία και την βυζικιώτικη καταγωγή του μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βυζικιωτών Γιώργος Ν. Αναστόπουλος [Τρίας] που ανακοίνωσε στον κ. Νικηφόρο την απόφαση του Συλλόγου να τον ανακηρύξει Επίτιμο Μέλος του και του πρόσφερε εκ μέρους του ΔΣ χειροποίητο Επιγονάτιο με εικονογραφημένη τη μορφή του Αγίου που κρατά στο χέρι του τον Ναό του Αγιονικόλα.

Στη συνέχεια έγινε πέριξ του Ναού Λιτάνευση της Εικόνας του Μαρτυρίου του Αγίου Ανανίου του εκ Βυζικίου [δωρεά της οικογένειας Αναστόπουλου-Τρία] συνοδεία παιδιών και εφήβων του Συλλόγου «Αρίων Ίππος» ντυμένων με εθνικές παραδοσιακές στολές.
Στις ακολουθίες εψάλη και το Απολυτίκιο του Αγίου Ανανία, που αναφέρεται και στην εκ Βυζικίου καταγωγή του και είναι σύνθεση των Βυζικιωτών αδελφών Χ. και Γ. Ν. Α., ενώ στο εκκλησίασμα προσφέρθηκε μικρό βιβλίο που αναφέρεται στον βίο και την Πολιτεία του Αγίου Ανανία, έργο του Προέδρου της Ένωσης Βυζικιωτών Γ. Ν. Αναστόπουλου.

Έψαλαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, η Χρυσούλα Ζευκιλή, ο Γιώργος Β. Θεοδωρακόπουλος και ο Ανδρέας Χ. Μερεντίτης.
Ο εορτασμός έληξε με δεξίωση που παράθεσε η Ένωση Βυζικιωτών στο Κοινοτικό Αναψυκτήριο, με εδέσματα και γλυκά που πρόσφεραν οι Κυρίες του Εξωραϊστικού: Γιώτα Παναγούλη-Περάκη, Γιωργία Κουρή, Ελένη Τοπιντζή και Αγγελική Νικητοπούλου, σύζυγος του Κοινοτάρχη Β. Νικολόπουλου, ενώ τις ενέργειές τους συντόνισε η Δέσποινα Πετροπούλου, μέλος του ΔΣ.

Παρέστησαν πλήθος πιστών από το Βυζίκι και άλλα χωριά της Γορτυνίας, καθώς και Βυζικιώτες από την Αττική, την Τρίπολη και άλλες περιοχές, με πρώτους τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Νικολόπουλο και τους Αντιπροέδρους της Ένωσης Κώστα Δ. Νικολόπουλο και Κώστα Ν. Μαθέ.
Ενθουσιώδη ήταν τα σχόλια των παρόντων για την πρωτοβουλία της Ένωσης Βυζικιωτών να διοργανώσει τη γιορτή, η οποία όπως είπαν «πρόσθεσε αίγλη στο χωριό μας» και «τέτοια θέλει ο λαός»!

                                           Και του χρόνου!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:30 pm


Κανονικό γλέντι σε εγκαίνια στο κέντρο της Τρίπολης (pics,vid)

Λαμπέρα εγκαίνια  καφέ -ουζερί πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου στο κέντρο της Τρίπολης  με γνωστούς καλλιτέχνες Δημοτικής μουσικής.

Ο χορός και η μουσική ξεκίνησαν απο νωρίς το απόγευμα ξεσηκώνοντας τα πλήθη.

Να ευχηθούμε καλές δουλειές και πολλά γλέντια ..

Ειδήσεις: 
Video: 

Εγκαίνια με μουσική και χορό στο κέντρο της Τρίπολης

Video of Εγκαίνια με μουσική και χορό στο κέντρο της Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:21 pm


Μάκαρης- Σιάτος: Ανοίξτε εξόδους στα διόδια του Ισθμού για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους

Μετά το μεγάλο ατύχημα με το βυτιοφόρο στην περιοχή του Ισθμού που οδήγησε στην άρον άρον κατεδάφιση της γέφυρας που δέχτηκε μεγάλο θερμικό φορτίο από το φλεγόμενο βυτιοφόρο δημιουργήθηκαν προβλήματα προσβασιμότητας στους κατοίκους του Καλαμακίου Κορινθίας και στις όμορες περιοχές.

Οι κάτοικοι της περιοχής για να πάνε στην Κόρινθο αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα και τις πρώτες ημέρες πλήρωναν και διόδια! Η λύση που πρότειναν οι κάτοικοι εξ αρχής είναι να ανοίξουν έξοδοι στα διόδια του Ισθμού και στις 2 πλευρές για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι. Μάλιστα υπάρχουν ήδη δρόμοι που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν και το μόνο που απαιτείται είναι να ανοίξουν οι μπάρες και ήπιες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν σε λίγες ημέρες.

Αν και αυτή η λύση προτάθηκε από όλους τους πολιτικούς παράγοντες της Κορινθίας ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης η αρμόδια εταιρεία διαχείρισης της εθνικού οδού αρνήθηκε να την εφαρμόσει. Αντίθετα το Υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία να διέρχονται οι κάτοικοι μέσω των διοδίων του Ισθμού δωρεάν.

Βέβαια, διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα της σχετικής συμφωνίας , έκπληκτοι μάθαμε ότι το ελληνικό κράτος και ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει αυτές τις δήθεν δωρεάν διελεύσεις των μόνιμων κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής. Τελικά, το μόνο που τους νοιάζει ακόμα και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι τα κέρδη των εταιρειών διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων.

Η δε βυθιζόμενη γέφυρα στα Ίσθμια που θα έλυνε μέρος του προβλήματος ακόμα επισκευάζεται εδώ και μήνες. Μάλιστα νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμη μετά τις 20 Ιουλίου!

Δυστυχώς, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η παράταξη της πλειοψηφίας του κ.Πτωχού δε δέχθηκε να συζητηθεί το έκτακτο αυτό ζήτημα.

Για αυτό και εμείς απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Μεταφορών και στην Ολυμπία Οδό και τους καλούμε να υιοθετήσουν άμεσα τη λύση που προτείνουν οι κάτοικοι και προκρίνει η κοινή λογική.
Τους καλούμε να αφήσουν πίσω την επικοινωνιακή διαχείριση που κάνουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να λειτουργήσουν με την ίδια ταχύτητα που λειτούργησαν και στην κατεδάφιση της γέφυρας.

Το Υπουργείο Μεταφορών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ολυμπία Οδός να υιοθετήσουν άμεσα στη λύση που προτείνουν οι κάτοικοι .

Εκ μέρους της περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η Πελοποννήσος "

 

Μανώλης Μάκαρης (επικεφαλής)
Σιάτος Γιάννης Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:15 pm


Του καλοκαιριού τα μεσημέρια

Ο Ιούνιος είναι εδώ και η υψηλές θερμοκρασίες μας φέρνουν πιο κοντά στην θάλασσα με την ηρεμία και την μυρωδιά του αλατιού να δημιουργεί τις δικές του ξεχωριστές πινελιές στις ψυχές μας.

Η φωτογραφία της ημέρας Κ.Λ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:04 pm


Διήμερη εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ψυχική Υγεία “EU4 Health, provision of quality and timely psychological first aid to people affected by Ukraine crisis in impacted countries” Eθελοντές και εργαζόμενοι του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρίπολης συμμετείχαν στην
διήμερη εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας στην πόλη μας στις 3 και 4 Ιουνίου 2024.

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας αποτελούν ένα απαραίτητο εργαλείο καθώς η αναγκαιότητά τους είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένη για τον κάθε πολίτη .
Το πρόγραμμα 8 ωρών πραγματοποιήθηκε από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές εκπαιδευτών στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας κα. Χρυσάνθη Μπάμπαλη και κα. Μαρία Σταματοπούλου και περιελάβανε:
-Βασικές Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας.
-Βασικές Πρώτες Βοήθειες Αυτοφροντίδας, με σκοπό τη σωστή προσέγγιση , την ανακούφιση ατόμων σε κρίση και την ενδυνάμωση της Ψυχικής ανθεκτικότητας.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Τρίπολης ευχαριστεί θερμά την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης για την παραχώρηση της αίθουσας και όλους τους συμμετέχοντες για το μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:45 pm


Αυτοψία στο έργο κατασκευής σύνθετου κόμβου στους Αγίους Θεοδώρους από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, κ. Αναστάσιος Γκιολής, συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, επισκέφθηκε το έργο «Κατασκευή Σύνθετου Κόμβου στην συμβολή των οδών Π.Ε.Ο. και Π.Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους (Διυλιστήρια MotorOil) και διαμόρφωση Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από Ι.Κ. Αρχαίας Κορίνθου έως Ι.Κ. Λεχαιού».

Το έργο, με προϋπολογισμό 4.563.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Η κατασκευή του σύνθετου κόμβου έχει ως στόχο τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

Κατά την επίσκεψή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του έργου για την πρόοδο των εργασιών και τόνισε τη σημασία της ορθής και έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου για την τοπική κοινωνία και οικονομία. «Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κορινθίας. Αυτό το έργο είναι κρίσιμο για την καθημερινότητα των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε σχετικά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:34 pm


Εθελόντες του Τομέα Υγείας Τρίπολης στις Ιερές Ακολουθίες προς Τιμή του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Συμμετοχή των Εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρίπολης στις Ιερές

Ακολουθίες προς Τιμή του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Εθελοντές του Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Τρίπολης, συμμετείχαν την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, με σεβασμό και ευλάβεια στις Ιερές Ακολουθίες ( Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Αγιασμός ) προς Τιμή του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλία Τριπόλεως, οπού φυλάσσεται άφθαρτο τμήμα της καρδιάς του Αγίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού και διαβάστηκε η ευχή του προς ευλογία των πιστών. Ακολούθησε η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ας είναι ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός Προστάτης μας και να θεραπεύσει όλους τους ζητούντας την βοήθεια του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:15 pm


Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης στον Παναρκαδικό

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης είχαμε την Πέμπτη 12 Ιουνίου ελέω έλλειψης απαρτίας και πλέον τα μέλη του Σωματείου θα βρεθούν ξανά στον ίδιο χώρο (γραφεία γηπέδου) την Δευτέρα 17 Ιουνίους στις 20:00.

Μέλη του Παναρκαδικού αλλά και της διοίκησης βρέθηκαν στο γήπεδο ωστόσο δεν προέκυψε ο απαιτούμενος αριθμός όπως αναφέρει το καταστατικό.

Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 20:00 θα έχουμε την νέα προσπάθεια για Γενική Συνέλευση με τα ίδια θέματα.

ατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

- Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού

- Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού

- Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν όλα τα τα μέλη του Συλλόγου που είναι οικονομικώς εντάξει. Υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. και πληρωμή των συνδρομών για το 2024 μπορούν να γίνουν και λίγο πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.Καλούνται όλα τα μέλη του Παναρκαδικού Α.Ο. να προσέλθουν στην παραπάνω σημαντική Γενική Συνέλευση στην οποία θα συζητηθεί η επόμενη μέρα του Συλλόγου, θα εκλεγεί η νέα Διοίκηση για τα επόμενα δύο χρόνια και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Φίλαθλοι όλοι κοντά στην ιστορική ομάδα της Τρίπολης. Η παρουσία σας στη Γενική Συνέλευση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το μέλλον του Παναρκαδικού. 

( ΣΗΜ Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών η Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού Α.Ο. θα επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα οριστεί εκ νέου από το Δ.Σ. και θα ανακοινωθεί στα ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Καταστατικό  στη 2η προσπάθεια για Γ.Σ. δεν απαιτείται απαρτία για τη λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα είναι τα ίδια με την 1η )

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:08 pm


Εσπερινός στο εξωκλήσι της Ανάληψης στο Bράχο της Πηγής (pics,vid)

Τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο εξωκλήσι της Ανάληψης στην Τρίπολη η δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Kυρίου.

Την παραμονή της εορτής της Αναλήψεως οι πιστοί βρέθηκαν στο όμορφο εξωκλήσι της Ανάληψης και άκουσαν τον Μέγα Εσπερινό.

Να σημειωθεί ότι το εξωκλήσι της Ανάληψης στην Τρίπολη είναι υπό την προστασία των φίλων και των μελών του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων ΣΑΟΟ.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Λιτάνευση και αρτοκλασία στο εξωκλήσι της Aνάληψης στο Bράχο της Πηγής

Video of ArcadiaPortal.gr Λιτάνευση και αρτοκλασία στο εξωκλήσι της Aνάληψης στο Bράχο της Πηγής

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:07 pm


Ξεκαθαρίζει του Κώτσιρα στον Παναθηναϊκό

Ο Γιάννης Κώτσιρας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδος και βάζει επί τάπητος το που θα αγωνίζεται την νέα αγωνιστική σεζόν και αν συνεχίσει να φοράει το τριφύλλι στο στήθος η τον δούμε σε άλλη ομάδα η ακόμα και άλλη χώρα.

Ο Μεγαλοπολίτης διεθνής άσος σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει ραντεβού με την διοίκηση του Παναθηναϊκού τις επόμενες ώρες και σε πολύ μεγάλο βαθμό εκεί θα ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση και αν ανανεώσει με τους πράσινους η όχι.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Κώτσιρας γνωρίζει για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας στην Κύπρο ενώ ποτέ δεν έχει πάψει να έχει στο μυαλό του το εξωτερικό

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:03 pm


Έκτακτη προειδοποίηση υψηλού κινδύνου δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους Δήμους της ΠΕ Λακωνίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας & Σπάρτης της Π.Ε. Λακωνίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

Η Π.Ε. Λακωνία ενημερώνει τους πολίτες ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν δασική πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 (Πυροσβεστικό Σώμα) ή 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης).

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές, που αναφέρονται στην υπ’ αρ. πρωτ. 137956/02.05.2024 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας (ΑΔΑ: Ψ09Λ7Λ1-8ΝΩ). Συγκεκριμένα:

Ø  Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα

· Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας.

· Από Βαµβακού μέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο Π.Ε. Αρκαδίας, προς Καταφύγιο (Ε.Ο.Σ. –Σπάρτης) Πάρνωνα, προς Καστάνιτσα Π.Ε. Αρκαδίας, προς Πολύδροσο, προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.

· Από Καταφύγιο (Δασαρχείο Σπάρτης) Πάρνωνα προς Αγ. Βασίλειο, προς Πλατανάκι, προς Παλαιοχώρι και προς Κοσµά Π.Ε. Αρκαδίας.

· Από Πολύδροσο µέσω της θέσης «Ψητό» προς Κοσµά Π.Ε. Αρκαδίας.

· Από Βασσαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – Ιερά Μονή Αγ. Αναργύρων.

Ø  Δασικό Σύμπλεγμα Αν. Ταϋγέτου

· Από Μυστρά προς Ταϋγέτη μέχρι Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης και στο δρόμο που εκκινεί από τον χώρο στάθμευσης στη θέση «Διάσελο» πλησίον της Επάνω Πύλης του Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά και καταλήγει στον οικισμό του Βλαχοχωρίου.

· Από Ανώγεια προς Σωτήρα, προς Σοχά, προς Αναβρυτή – Αγ. Ιωάννη.

· Από Παλαιοπαναγιά προς τη θέση «Μαγγανιάρη» µέχρι τη θέση «Βάρδα» και Καταφύγιο Ταϋγέτου.

· Από Ξηροκάµπι προς Κουµουστά.

· Από Γοράνους προς Ιερά Μονή Γόλας.

Ø  Στη δασική περιοχή Ζάρακα.

Ø  Στις αναδασώσεις Βρεσθένων.

Ø  Στο δάσος Βασιλακίου.

Ø  Στην περιοχή των πηγών Αγίας Μαρίνας και τον δρόμο μεταξύ των Κοινοτήτων Αγίου Νικόλαου Δήμου Ανατολικής Μάνης και Άρνας Δήμου Σπάρτης.

Ø  Στην περιοχή Πλούμιτσας της Κοινότητας Κροκεών.

Ø  Στο δασικό δρόμο καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Κούμαρου στην Δημοτική Ενότητα Γυθείου.

Ø  Στο δάσος Φαρακλού, τμήμα του οποίου αναπτύσσεται εντός των ορίων κοινότητας Φαρακλού και τμήμα του δυτικότερα και εντός των ορίων της Κοινότητας Μεσοχωρίου και ειδικότερα:

·  Από την είσοδο προς τον Ιερό Ναό Αγίας Παντάνασσας Φαρακλού έως τα βόρεια όρια του Οικισμού Μεσοχωρίου στη θέση «Πύργος».

·  Από την είσοδο της δασικής οδού προς τις κεραίες Φαρακλού και μέχρι το τέρμα της αδιέξοδης οδού που διέρχεται εντός του δάσους.

·  Στη θέση «Βαβύλα» Κοινότητας Αγίου Νικολάου Βοιών (από την στροφή εισόδου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στη θέση «Βαβύλα» έως το τέρμα της αδιέξοδης οδού πλησίον του παραπάνω Ιερού Ναού).

Ø  Στη θέση «Ρέμα Λάρνακος» της πόλης των Μολάων Δήμου Μονεμβάσιας Βοιών (από την στροφή εισόδου προς τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, έως το τέρμα της αδιέξοδης οδού στο όρος Κουρκούλα).

Ø  Στο δρόμο από Μονή Δεκούλου προς Φαβάτου.

Ø  Στο δρόμο που διέρχεται από τις περιοχές Χούμπαβι, Μεγάλη Αριά, Τουρναβιώτη, Γκλοκίζα, Ράχη και Τραγάνα.

Ø  Στο δρόμο από Κοινότητα Κυπαρισσίου προς περιοχή Πήλιουρα.

Ø  Στο φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας μέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας (Φαράγγι Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας «Μυλολάγκαδο»)

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:41 pm


Ανάβαση στο Αρτεμίσιο αυτή την Κυριακή για τον ΕΟΣ Τρίπολης

Την Κυριακή 16 Ιουνίου ο ΕΟΣ Τρίπολης ανεβαίνει στην επιβλητική κορυφή του Αρτεμισίου.

Η ανάβαση θα γίνει από την πλευρά της Νεστάνης και θα είναι κυκλική, περνώντας και από τα περίφημα κτένια του Αρτεμισίου.

Ώρες πορείας: 3

Βαθμός Δυσκολίας: Π3 (σε κάποια σημεία χρειάζεται εύκολο scrambling)

Υψομετρική διαφορά: 300μ

Αναχώρηση στις 8:30 από τα γραφεία του συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα: 6977-926155 Βασιλείου Γιάννης, 6945-356930 Κανελλόπουλος Αργύρης

Επεξήγηση βαθμού δυσκολίας Π3:
Τεχνική Πεζοπορία
Δραστηριότητα κατάλληλη για έμπειρους πεζοπόρους, με άριστη φυσική κατάσταση, σίγουρο βήμα και γνώσεις προσανατολισμού, εκτίμησης τερέν. Η κίνηση γίνεται σε ημι-ορεινό και ορεινό περιβάλλον, πολύ συχνά εκτός μονοπατιού, σε κόψεις, σάρες, πλάκες και λούκια. Το τερέν είναι απότομο και κακοτράχαλο, κατά τόπους εκτεθειμένο, με λίγα ανασφάλιστα στενά περάσματα σε βράχο/γρασίδι/σάρα και αντικειμενικό κίνδυνο σοβαρής πτώσης. Ενίοτε απαιτείται χρήση χεριών για στήριξη, λόγω κλίσης, ή/και προώθηση σε ημι-αναρριχητικά περάσματα μέχρι UIAA I (εύκολο scrambling).  Οι διαδρομές ποικίλουν σε υψομετρική ανάβαση και διάρκεια.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:18 pm


Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (12.6.2024) το πρωί, στο Δήμο Σικυωνίων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -38- άτομα, προσήχθησαν -11- άτομα, ενώ συνελήφθησαν επίσης -7- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

-5- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,

-2- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -23- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:11 pm


Βόρεια Κυνουρία: Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας - Δηλώσεις συμμετοχής

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει την έναρξη της «Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας». Αυτή η νέα εκπαιδευτική δράση σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η παραγωγή ελαιολάδου στη Βόρεια Κυνουρία αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές δραστηριότητες, με την παραγωγή να ξεπερνά τους 3.000 τόνους ετησίως. Παρά την επιτυχία αυτή, η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εκπαιδευμένων αγροτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για βελτίωση των συστημάτων μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Στόχος του Προγράμματος:

Η «Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας» στοχεύει στην ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας. Ολοκληρωμένα και ταχύρρυθμα σεμινάρια κατάρτισης θα παρέχουν στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σε όλες τις φάσεις της καλλιέργειας, παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου.

Τα σεμινάρια θα καλύψουν τις εξής ενότητες:

Προετοιμασία και εγκατάσταση ελαιώνα
Φυσιολογία της ελιάς
Καλλιεργητικοί χειρισμοί
Φυτοπροστασία & Κλιματική Αλλαγή
Ποιότητα
Μεταποίηση και εμπορία
Οι εισηγητές των σεμιναρίων περιλαμβάνουν ειδικούς επιστήμονες του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, εξωτερικούς συνεργάτες, στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκούς και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

Σε ποιους απευθύνεται:

Η δράση απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είτε κατ’ επάγγελμα είτε συμπληρωματικά. Επιπλέον, επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου και της ελιάς, όπως ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, μεταποιητές και έμποροι, μπορούν να συμμετάσχουν.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους επαγγελματίες παραγωγούς κάτω των 45 ετών, ακολουθούμενοι από άλλους επαγγελματίες παραγωγούς ανεξαρτήτως ηλικίας, βάσει αξιολόγησης των αιτήσεων.

Περιοχή Δράσης:

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Διάρκεια Δράσης:

Η δράση θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου, με συνολική διάρκεια 52 εκπαιδευτικών ωρών που θα καλύψουν έξι (6) διήμερα.

Αιτήσεις Συμμετοχής:

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ, καθώς οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:00 pm


Η ανάβαση του ΣΑΟΟ στην κορυφή της Επάνω Χρέπας

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] πραγματοποίησε μια ανάβαση στην κορυφή της Επάνω Χρέπας [1559 μ.] με αφετηρία την ιστορική Ι.Μ. Επάνω Χρέπας [1274 μ.]. Στο μοναστήρι συναντηθήκαμε με μέλη της ομάδας
που ανέβηκαν στο σημείο από το μονοπάτι που έχει καθαρίσει και σηματοδοτήσει ο ΣΑΟΟ, του οποίου η αρχή βρίσκεται λίγο μετά το χωριό Περιθώρι [870 μ .]. Η πορεία ξεκίνησε με όλους μαζί στις 6.30 το πρωί για να αποφύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν.

Ακολουθώντας το μονοπάτι γρήγορα μπήκαμε στο πυκνό δάσος μέχρι το σημείο όπου αρχίζουν τα κάθετα βράχια που οδηγούν, ορειβατώντας προσεκτικά, στην κορυφή, μετά από μιάμιση ώρα. Αφού απολαύσαμε τη θέα στα γύρω βουνά και στο οροπέδιο του Φαλάνθου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής με κατεύθυνση τη Δαβιά.

Στάση στην πηγή της Αγίας Παρασκευής, ανάβαση στο διάσελο Επάνω Χρέπας - Κουλουρδούς, πέρασμα από την πηγή Σιπάτα και κατάληξη στην Ι. Μ. Επάνω Χρέπας.

Η συνολική διάρκεια της πορείας ήταν 4.30’, μια καλή προπόνηση εν όψει της εξόρμησης του Συλλόγου στον Όλυμπο, 3 -7 Αυγούστου 2024.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 7:40 pm


Κάλεσμα Κασσελάκη στις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και στο ΠαΣοΚ

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να συνταχθούν απέναντι σε επτά κοινούς στόχους, τους οποίους και παραθέτει.

Στο κάλεσμά του ζητά και από την ηγεσία και την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν μαζί τους.

«Χθες πήρα την πρωτοβουλία να στείλω επιστολή στους Προέδρους του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Walter Baier, του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Stefan Lövfen και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Thomas Waitz και Mélanie Vogel» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του.

Συνεχίζει παραθέτοντας τους επτά κοινούς στόχους. «Με την επιστολή αυτή καλώ τις ηγεσίες των τριών προοδευτικών κομμάτων της Ευρώπης σε διάλογο και κοινή δράση, με στόχο την απόκρουση του ακροδεξιού κινδύνου και την προώθηση μιας προοδευτικής ατζέντας επτά κοινών στόχων στο νέο ευρωκοινοβούλιο:
1) Την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτος δικαίου
2) Την προώθηση μιας αποτελεσματικής και δίκαιης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής
3) Την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
4) Την προώθηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Αυτονομίας προσανατολισμένης στη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και του διεθνούς δικαίου
5) Την πορεία προς ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, που θα ενισχύσει τα εργασιακά δικαιώματα και θα μειώσει δραστικά την ανεργία των νέων
6) Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα με επιστροφή όλων των ομήρων και την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
7) Την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία βάσει του διεθνούς δικαίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καταλήγει στην ανάρτησή του λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι προσηλωμένος στην ενότητα δράσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Για να διασώσουμε την Ευρώπη από τη συντηρητική και νεοφιλελεύθερη πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και από τον διχασμό, το μίσος, την ξενοφοβία και τον αντιευρωπαϊσμό της Ακροδεξιάς. Προσκαλώ την ηγεσία και την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν μαζί μας».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 7:20 pm


Υπογραφή σύμβασης για έργα οδοποιίας στον Άγιο Ανδρέα Βόρειας Κυνουρίας

Υπεγράφη την Τετάρτη 12 Ιουνίου η σύμβαση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ-ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και προϋπολογισμό 125.000,00 €.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται να γίνει αποκατάσταση τμημάτων της οδού από Αγ. Ανδρέα προς τον Αγ. Γεώργιο Δ.Β. Κυνουρίας με τσιμεντόστρωση του οδοστρώματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, ανέφερε: «Έφτασε η ώρα της σύμβασης και ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους πολίτες. Σε συνέχεια της προηγούμενης θητείας του Μανώλη Σκαντζού, εκτελούμε περίπου 40 έργα στην ΠΕ Αρκαδίας, τα μισά από τα οποία θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν, κυρίως, την οδοποιία».

Επίσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Το έργο αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καλής συνεργασίας και συνέχειας καθώς ξεκίνησε από τον Μανώλη Σκαντζό και ολοκληρώνεται από τον Κώστα Μανδρώνη. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην οδική ασφάλεια στην ΠΕ Αρκαδίας, με έργα 2.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Αρκαδία βιώνει μία περίοδο μεγάλης παραγωγής έργων με απτά αποτελέσματα».

Να σημειωθεί πως στην υπογραφή της σύμβασης, παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός και η Αν. Προϊσταμένη Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Αρκαδίας Περιφ. Πελοπ/σου, Ελένη Κοκοσιούλη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 7:15 pm


Περισσότερα από 55.000 παράνομα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών

Συνελήφθησαν την 10 και 11-6-2024 σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί,μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος το οποίο μεταφέρειλαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα από Ελλάδα στην Τουρκίαμε τη χρήση βάρκας μέσω του ποταμού Έβρου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια αυτήςοι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τους τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι νωρίτερα απέκρυψαν σε παραθαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, κιβώτια που περιείχαν συνολικά 5.900 ηλεκτρονικά τσιγάρα,με σκοπό να τα εξάγουν παράνομα στην Τουρκία.

Μετά από επιστάμενη έρευνα και σχετικές αναζητήσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν επίσης δύο αλλοδαπούς και τρεις ημεδαπούς σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης, για τους οποίους πιστοποιήθηκε η δράση τους στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση.

Ακολούθησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των δραστών και σε μία αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως χώρο απόκρυψης των λαθραίων,όπου βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών τσιγάρων, κινητά τηλέφωνα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

49.505 λαθραία ηλεκτρονικά τσιγάρα

620 μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα

5 οχήματα

2 βάρκες

31 ανταλλακτικά αυτοκινήτων

χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των κατασχεθέντων και συνάμα το παράνομο κέρδος που θα αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανέρχεται σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Φωτογραφία: φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 7:08 pm


Εγγραφές παιδιών στη Χορωδία Τρίπολης

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ άνοιξε τον κατάλογο εγγραφών παιδιών για τη Χορωδιακή χρονιά 2024-2025, προκειμένου συμπληρώσει τα παιδικά τμήματα των ΣΚΑΘΑΡΙΩΝ και των ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΩΝ.
Υπενθυμίζουμε πως την Παιδική Χορωδία ΣΚΑΘΑΡΙΑ στελεχώνουν αγόρια και κορίτσια Νηπιαγωγείου και Α' και Β' Δημοτικού. Για τα ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ δεχόμαστε κορίτσια και αγόρια Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού.

Η συμμετοχή στα τμήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Υπεύθυνοι Μαέστροι: Η Ελένη Αλεξοπούλου για τα ΣΚΑΘΑΡΙΑ (τηλ. 6977997359) και η Αμαλία Γούλα για τα ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ (τηλ. 6945185500). Πρόκειται για εξαιρετικές Καθηγήτριες Μουσικής.

Παράλληλα, την όλη προσπάθεια στηρίζει και στελεχώνει ομάδα εκπαιδευτικών... με Γραμματέα την Νομικό, Μαρία Καγκλή (τηλ. 6974796591)

Οι πρόβες λαβαίνουν χώρα κάθε Σάββατο στη Λέσχη του Καλλιτεχνικού Συλλόγου, που, είναι στην οδό Νικηταρά 17 Α, στο “Βοσυνιώτειο ίδρυμα”.

Θα συγκροτηθούν δύο τμήματα των 40 ατόμων: ένα τμήμα “Σκαθαριών” κι ένα τμήμα “Σπουργιτιών” γι' αυτό, όσον αφορά τις εγγραφές, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας...

Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά που πλαισιώνουν τ' ανωτέρω τμήματα είναι παιδαγωγικά, κοινωνικά, μορφωτικά και ψυχαγωγικά. Παρέχεται, σε αυτά, η δυνατότητα να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και να μυηθούν στην ευγενική τέχνη της Μουσικής ενώ, για τα “μικρά ταλέντα”, ανοίγεται εμπρός τους ο “επαγγελματικός προσανατολισμός”.

Παρακαλούμε τους Γονείς της πόλης, όπως μας εμπιστευθούν τα Παιδιά τους.

Από το Δ.Σ. τής
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 7:00 pm


Γιώργος Καπλάνης: Τι γίνεται στο Μαίναλο;

Ανησυχία και έντονος προβληματισμός μετά τις δημόσιες αναρτήσεις - καταγγελίες από ενεργούς πολίτες και την Παγγορτυνιακή Ένωση που μας ενημέρωσαν για τις εργασίες αποψίλωσης και κοπής δένδρων, στο Μαίναλο.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, ανησυχίες υπάρχουν  τα ερωτήματα ζητούν πειστικές απαντήσεις και ο Δήμος Γορτυνίας σαν να μην υπάρχει. 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 6:40 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας