Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών για δίκτυο φυσικού αερίου - Δείτε τις οδούς

Λόγω της εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης δικτύου φυσικού στην Καβάλα από την ανάδοχο εταιρεία, θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Ναυπλίου, από τη συμβολή της με την οδό Εγνατίας έως τη συμβολή της με την οδό 7ης Μεραρχίας, οι οποίες θα εφαρμοστούν κατά τις ημερομηνίες 12 & 13 & 14 Ιουνίου 2024, μόνο κατά τις ώρες εργασίας (07:00-17:00) και περιλαμβάνουν απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων, εξαιτίας της στένωσης της οδού.

 

Πηγή: Δήμος Καβάλας

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 8:36 pm


Ο Βύρωνας Καβάλας δημιουργεί ομάδα Β’ που θα αγωνιστεί στην Β’ ΕΠΣΚ

Ο Βύρωνας Καβάλας και επίσημα ενημέρωσε πως θα δημιουργήσει μία δεύτερη ομάδα για να αγωνίζονται εκεί τα παιδιά των ακαδημιών του.

 

Η νέα ομάδα θα αγωνιστεί στη Β’ ΕΠΣ Καβάλας.

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Και εγένετο Βύρωνας Β’!

 

Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η οικογένεια του Βύρωνα μεγαλώνει, οδήγησε τη διοίκηση του σωματείου μας στη σύσταση μιας νέας ομάδας που από την σεζόν 2024-25 θα αγωνίζεται στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καβάλας.

 

Ο Βύρωνας Β’ είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε μετά από δουλειά και αφοσίωση. 

 

Θα απορροφήσει τους δεκάδες αθλητές μας που βγαίνουν από την Ακαδημία μας ενώ θα τους δίνεται και η δυνατότητα να ενταχθούν και στη μεγάλη ομάδα. 

 

Υπεύθυνος για τον Βύρωνα Β’ είναι το μέλος του ΔΣ Αντώνης Τραγαντζόπουλος.

 

Δηλώνουμε χαρούμενοι και έτοιμοι να οδηγήσουμε το Βύρωνα Καβάλας σε μια εποχή ανάπτυξης και συνεχούς εξέλιξης.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 8:01 pm


Έλληνας φωτογράφος κατέκτησε ένα από τα 5 βραβεία Αριστείας Δημοσιογραφίας που δόθηκαν στο Στρασβούργο

Μία κραυγή οδύνης ενός μαυροφορεμένου άνδρα «ακούγεται» μέσα από μία φωτογραφία. Ακόμη πιο ...ηχηρή όμως είναι η σιωπή μιας νεαρής κοπέλας που εμφανίζεται στην ίδια εικόνα. 

 

Πρόκειται για τον θείο και τη σύζυγο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, που τον αποχαιρετούν για τελευταία φορά την ημέρα της κηδείας του, λίγα 24ωρα μετά τον μοιραίο τραυματισμό του από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

 

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο απαθανάτισε με τον φακό του, για λογαριασμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της κηδείας τον Δεκέμβριο του 2022, ο φωτορεπόρτερ Αχιλλέας Χήρας. Η φωτογραφία αυτή απέσπασε βραβείο στον τομέα Φωτορεπορτάζ, στα Βραβεία Αριστείας Δημοσιογραφίας 2024.

 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Κοινού Προγράμματος EQUIROM (Equality and Freedom from Discrimination for Roma), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Συμβούλιο της Ευρώπης και υλοποιείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ήταν «Ηθική αναφορά για τους Ρομά και την καταπολέμηση του ρατσισμού και του αντιτσιγγανισμού μέσω των ΜΜΕ».

 

«Αφού πληροφορήθηκα για τον διαγωνισμό, στον οποίο μπορούσα να συμμετάσχω στέλνοντας μία μόνο φωτογραφία, οι επιλογές μου ήταν δύο. 

 

Ή να στείλω μία εικόνα που θα προβάλλει κάτι θετικό, κάποιο έθιμο των Ρομά, από ρεπορτάζ που είχα επίσης καλύψει για το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη δημοσιογράφο Νατάσα Καραθάνου ή η συγκεκριμένη φωτογραφία που ήταν πολύ δυνατή και περιγράφει με τον χειρότερο τρόπο τον ρατσισμό που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αχιλλέας Χήρας. «Οπότε αποφάσισα να στείλω τη δεύτερη, γιατί θεώρησα ότι άξιζε να προβληθεί η εικόνα και μαζί της το θέμα αυτής, που είναι τόσο σκληρό», πρόσθεσε.

 

Οι εικόνες που διεκδίκησαν το βραβείο Φωτορεπορτάζ κρίθηκαν ως προς τη δημιουργικότητα και την αισθητική τους, την αυθεντικότητα, αλλά και τον αντίκτυπό τους, δηλαδή την ικανότητά τους να προκαλούν συναισθήματα και να συμβάλουν στην αλλαγή των αντιλήψεων. «Περισσότερο από το ίδιο το βραβείο, χαίρομαι για το αν η εικόνα μου καταφέρει να προκαλέσει έναν διάλογο για το θέμα της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού», τόνισε ο φωτορεπόρτερ.

 

Οι κατηγορίες των Βραβείων Αριστείας Δημοσιογραφίας ήταν οι εξής: Βραβείο Φωτορεπορτάζ, Βραβείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, Βραβείο Καλύτερης Συνέντευξης, Βραβείο Topical Concern, καθώς και Ειδικό Βραβείο Νέων Δημοσιογράφων. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αχιλλέας Χήρας ήταν ο μόνος νικητής από την Ελλάδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 7:24 pm


Καιρός στην Καβάλα: Ο καύσωνας θα κορυφωθεί μέχρι την Πέμπτη - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες στην Καβάλα.

 

Το meteokav.gr ενημέρωσε πως η άνοδος της θερμοκρασίας θα κορυφωθεί μέχρι και την Πέμπτη (11/06), όμως από την Παρασκευή (12/06), θα υπάρξει πτώση θερμοκρασίας και πιθανές βροχοπτώσεις.

 

Αναλυτικά το meteokav αναφέρει τα εξής:

“Κορύφωση της ανόδου της θερμοκρασίας από σήμερα. Έτσι, η θερμοκρασία μέχρι και την Πέμπτη θα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα όχι όμως σε επίπεδο συνθηκών καύσωνα. Από την Παρασκευή θα υπάρξει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και φαινόμενα αστάθειας. Για ζωντανή ενημέρωση και επισημάνσεις www.meteokav.gr.

 

Μερικές απαραίτητες επισημάνσεις, το γεγονός ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι σημαντικά χαμηλότερες στα παράκτια δεν σημαίνει και μικρότερη δυσφορία καθώς η υψηλή σχετική υγρασία λόγω της έντονης θαλάσσιας αύρας οδηγεί σε παρόμοια αισθητή θερμοκρασία. 

 

Επίσης σημειώνεται ότι σε πολλά παράκτια τμήματα και ιδίως στην πόλη της Καβάλας τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες  η θερμοκρασία θα παρουσιάζει πολύ αργή πτώση (ή και μένει στάσιμη  εντός της πόλης) και ταυτόχρονα επικρατεί συνήθως σχετική άπνοια λόγω παύσης της θαλάσσιας αύρας (λόγω όλων των παραπάνω η δυσφορία θα παραμένει ψηλά αυτές τις ώρες). 

 

Στα ηπειρωτικά το διάστημα κορύφωσης δυσφορίας θα  είναι οι μεσημβρινές ώρες.

 

Σήμερα Τρίτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν κατά μέσο όρο τους 35-36 °C στα πεδινά ηπειρωτικά, τους 32-33 °C στα ορεινά, τους 29-30°C στα παράκτια.

 

Αύριο Τετάρτη οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στους 18-20°C στα πεδινά ηπειρωτικά, 17-19 °C στα ορεινά, και 21-23°C στα παράκτια (στην πόλη της Καβάλας 23-25°C). Οι μέγιστες θα παρουσιάσουν πολύ μικρή άνοδο σε σχέση με την Τρίτη (1-2°C).

 

Την Πέμπτη μικρή άνοδο θα παρουσιάσουν οι ελάχιστες τιμές σε σχέση με αυτές της Τετάρτης (1-2°C). Οι μέγιστες θα κινηθούν σε παρόμοια επίπεδα.

 

Την Παρασκευή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Τις  απογευματινές-βραδινές ώρες αναμένονται μπόρες αλλά και καταιγίδες για τις οποίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα κινείται σε ελαφρώς χαμηλές για την εποχή τιμές. Ενώ στην συνέχεια η θερμοκρασία για ένα διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών η θερμοκρασία φαίνεται να σταθεροποιείται σε φυσιολογικές ή ελαφρώς υψηλές για την εποχή τιμές. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 6:48 pm


Άρση βαρών σε πάγκο: Σπουδαίες διακρίσεις για τον Γρηγόρη Μοσχοβίδη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Το Σάββατο (08/06) ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ε.Α.Κ. Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

 

Τρία πανελλήνια ρεκόρ ανδρών-γυναικών σημειώθηκαν στη διοργάνωση από την Αρσινόη Ντανίκα στα -61κ. με 53 κ., την Παρασκευή Γκαϊταντζή στα -55κ. με 50κ. και τον Γρηγόρη Μοσχοβίδη στα -49κ. με 121κ.

 

Στο πρωτάθλημα εκτός από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν, ενόψει και της προετοιμασίας τους, για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερις αθλητές από την Κύπρο (2 γυναίκες-2 άνδρες).

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του πανελληνίου πρωταθλήματος, ανά κατηγορία:

  • 107κ.-+107κ. Best: Τάσος Μπάος (Ακμών ΑμεΑ Ιωαννίνων) 200κ., Γεδεών Τσιάκας 125κ. (Μέγας Αλέξανδρος’ 94), Δημήτρης Κωστούλας (Ακμών ΑμεΑ Ιωαννίνων) 90κ. 

Σύνολο: Τάσος Μπάος 215,6 βαθ., Δημήτρης Κωστούλας 98,9 β., Γεδεών Τσιάκας

 

  • 88κ. -97κ. Best: Νίκος Κουλουκουριώτης (Μέγας Αλέξανδρος’ 94) 127κ., Αλέξανδρος Κανέλλος (Ιωνικός ΑμεΑ) 126κ., Δημήτρης Ανατολίτης (Μέγας Αλέξανδρος’ 94) 100κ. 

Σύνολο: Δημήτρης Ανατολίτης 165,8 β., Νίκος Κουλουκουριώτης 82.5β, Αλέξανδρος Κανέλλος.

 

  • 80κ. Best: Γκρεμισλάβ Μωϋσιάδης (Μέγας Αλέξανδρος’ 94) 170κ., Μάριος Λάζαρης (Ακμών ΑμεΑ Ιωαννίνων) 85κ., Πολύβιος Τσουρδαλάκης (Παναθηναϊκός ΑμεΑ) 80κ., Βασίλης Ζώης (Αετοί Κρήτης-3 άκυρες)

Σύνολο: Γκρεμισλάβ Μωϋσιάδης 170κ., Μάριος Λάζαρης 85κ., Πολύβιος Τσουρδαλάκης 80κ.

 

Εκτός συναγωνισμού μετείχε και ο Κύπριος αθλητής Παναγιώτης Παναγιώτου, ο οποίος σήκωσε 120κ. στην Best και 233κ. στο σύνολο.

 

  • 65-72κ. Best: Νίκος Γκουντάνης (ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαϊας) 130κ., Βασίλης Γώγολος (Παναθηναϊκός ΑμεΑ) 48κ., Σπύρος Λαχανάς (Ακμών ΑμεΑ Ιωαννίνων) 45κ.

Σύνολο: Νίκος Γκουντάνης 172,7β., Βασίλης Γώγολος 58,6β., Σπύρος Λαχανάς.

 

Εκτός συναγωνισμού μετείχε και ο Κύπριος αθλητής Ανδρέας Χαραλάμπους, ο οποίος σήκωσε 143κ. στην Best και 281κ. στο σύνολο.

 

  • 49κ-54κ.-59κ. Best: Πασχάλης Κουλούμογλου (Μέγας Αλέξανδρος ’94) 180κ., Δημήτρης Μπακοχρήστος (Ακμών ΑμεΑ Ιωαννίνων) 167κ., Γρηγόρης Μοσχοβίδης (Α.Σ. Λάζαρος ο Μακεδόνας) 121κ. Ν.Π.Ρ., Χρήστος Καρδαράς (Ακμών ΑμεΑ Ιωαννίνων) 50κ.

Σύνολο: Πασχάλης Κουλούμογλου 401,4β., Γρηγόρης Μοσχοβίδης 202,3β., Δημήτρης Μπακοχρήστος 134,1β., Χρήστος Καρδαράς 38,2β.

 

  • 55κ., 61κ., 79κ. 86κ. Γυναικών-Best: Χριστίνα Παβίτσου (Α.Σ. ΑμεΑ Ίωνες Χίου) 78κ., Αρσινόη Ντανίκα (Ακμών ΑμεΑ Ιωαννίνων) 53κ. (Ν.Π.Ρ στα 61κ.), Παρασκευή Γκαϊντατζή (Μέγας Αλέξανδρος ’94) 50κ. (Ν.Π.Ρ στα 55κ.)

Σύνολο: Χριστίνα Παβίτσου 123,7β., Παρασκευή Γκαϊντατζή 86,8β., Αναστασία Καζαντζίδου (Μέγας Αλέξανδρος ’94) 76,0 β.

 

Εκτός συναγωνισμού συμμετείχαν και δύο Κύπριες αθλήτριες η Μαρία Μάρκου, η οποία σήκωσε 102κ. στην Best και 201κ. στο σύνολο και η Μαρία Μανάκου, η οποία σήκωσε 78κ. στην Best και στο σύνολο.

 

Την αποστολή της Κύπρου συνόδευε ο ταμίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θουκυδίδης Θουκυδίδης, ο οποίος έκανε και τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες.

 

Την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκπροσώπησε στους αγώνες ο Β΄αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέφανος Φασιάς.

 

πηγή: anexartitos.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 6:10 pm


Οι οδηγίες της Περιφέρειας ΑΜΘ για τον καύσωνα

H περιφέρεια ΑΜΘ ενημερώνει με ανακοίνωση της τους πολίτες για τον καύσωνα που πλήττει την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και όλη τη χώρα, και δίνει οδηγίες για τις επόμενες ημέρες.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ, όπως επικαιροποιήθηκε στις 11.06.2024 το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή (14-6-2024). 

 

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Ειδικότερα για την περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα Τρίτη 11.06.2024 τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Ενώ για τις Τετάρτη και Πέμπτη, οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους. Στην περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. αναμένονται θερμοκρασίες στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, την Παρασκευή αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

 

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών, όπως επίσης και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

 

Ακολουθούν οδηγίες αυτοπροστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Εικόνα που περιέχει κείμενο, στιγμιότυπο οθόνης, γραμματοσειρά, λογότυπο</p>
<p>Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

 

  • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
  • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
  • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
  • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
  • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
  • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
  • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
  • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μαζικά μέσα μεταφοράς όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

Aν έχετε βρέφη και παιδιά

  • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
  • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
  • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.
  • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

 

Aν έχετε ηλικιωμένους

  • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
  • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
  • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 5:41 pm


Ο θρύλος του μπάσκετ Ντέιβιντ Ίνγκραμ στην Καβάλα για camp της Αγίας Βαρβάρας

Το διήμερο 29 & 30 Ιουνίου, η ομάδα μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας θα διοργανώσει ένα Camp μπάσκετ, στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, με καλεσμένο τον Αμερικανό θρύλο του μπάσκετ Ντέιβιντ Ίνγκραμ, και άλλους σημαντικούς ανθρώπους της καλαθοσφαίρισης.

 

Ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ είχε επισκεφθεί και πέρσι την Καβάλα, για παρόμοιο camp (φωτογραφία).

 

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Ο ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας (SANTA BASKETBALL CLUB) διοργανώνει ένα εξαιρετικό Basketball Camp το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου 2024, στο κλειστό Γυμναστήριο Ποταμουδίων, με τον Αμερικανό θρύλο του μπάσκετ David Ancrum (Ίνγκραμ). Μαζί του θα είναι οι προπονητές Βαγγέλης Αλεξανδρής, Νίκος Χασόπουλος, και Μάκης Καλανταρίδης.

 

Το καμπ απευθύνεται σε όλα τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας από 5 έως 18 ετών και θα πραγματοποιηθεί από τις 08.45΄ έως τις 14.30’ και τις δύο ημέρες ενώ το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν αγώνες επίδειξης μεταξύ των συμμετεχόντων και διαγωνιστικά παιχνίδια, ανά ηλικία και φύλο.  

Στο camp μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες όλων των σωματείων της περιοχης μας !!! 

 

Βιογραφικά Συμμετεχόντων!!!

 

Ντέιβιντ Ινγκραμ 

 

Ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ  είναι ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς σκόρερς που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα, σκοράροντας 33,7 πόντους κατά μέσο όρο τα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στη χώρα μας με τον Ηρακλή. 

 

Η προπονητική του καριέρα είναι εξίσου σημαντική στις ΗΠΑ και κυρίως στις αναπτυξιακές ηλικίες συνεργαζόμενος με διακεκριμένους προπονητές και εξέχοντα κολλέγια και για το λόγο αυτό, η παρουσία του στο camp είναι εξαιρετικά τιμητική για την περιοχή μας.

 

Βαγγέλης Αλεξανδρής 

 

Ο κόουτς Βαγγέλης Αλεξανδρής, ως αθλητής αγωνίστηκε σε ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ ενώ ως προπονητής έχει καθίσει σε πάγκους πολλών ομάδων μεταξύ των οποίων ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΟΛΟΣΣΟ, ΚΑΒΑΛΑ και ΠΑΝΙΩΝΙΟ, έχοντας πετύχει σημαντικές επιτυχίες, με αποκορύφωμα δύο Ευρωπαϊκά  τρόπαια με ΑΡΗ και ΜΑΡΟΥΣΙ. 

 

Νίκος Χασόπουλος 

 

Ο Νίκος Χασόπουλος με θητεία σε ΑΡΗ, ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ, ΠΡΩΤΕΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥκαι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌ  ένας εξαιρετικός προπονητής μικρών ηλικιών που έχει αναδείξει σημαντικούς αθλητές που αγωνίζονται στις κορυφαίες κατηγορίες της Χώρας!!!

 

Μάκης Καλανταριδης 

 

Ο coach Μάκης Καλανταρίδης έχει θητεύσει δίπλα σε σπουδαίους προπονητές όπως ο Phill Jackson, o Rik Pitino, ο Pat Raily  και ο Σούλης Μαρκόπουλος, αλλά και σημαντικές επιτυχίες σε πρωταθλήματα Ανδρών και  Εφήβων, με ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, ΗΡΑΚΛΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟ, ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ κλπ.

 

Για πληροφορίες συμμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα 6976685863, 6988016363 και 6986005948.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 5:05 pm


Ξάνθη: Αγνοείται άνδρας από τη Δευτέρα

Από τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (10/06), αγνοείται στην Ξάνθη ο Γιώργος Αθανασέλης.

 

Ο άνδρας πάσχει από άνοια. Όταν χάθηκε φορούσε μπλε μπλούζα και τζιν παντελόνι. Είχε μαζί του ένα μπλε μηχανάκι Yamaha με αριθμό πινακίδας ΡΖ8270.

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 4:36 pm


Έφυγε από τη ζωή η πρώην προϊσταμένη της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας Χριστίνα Γλεντίδου

Η Χριστίνα Γλεντίδου, πρώην προϊσταμένη της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (11/06).

 

Οι άνθρωποι της βιβλιοθήκης την αποχαιρέτησαν, και με ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

“Στενάχωρη και θλιβερή η σημερινή μέρα… μιας και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποχαιρετήσουμε έναν δικό μας άνθρωπο. 

 

Έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Γλεντίδου η οποία επί σειρά ετών εργάστηκε στο Δήμο Καβάλας μέχρι τη συνταξιοδότησή της. 

 

Διετέλεσε προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας όπου εργάστηκε άοκνα με απαράμιλλο πάθος, μεράκι, ζήλο, και ακεραιότητα.

 

Θα θυμόμαστε πάντα το πλατύ χαμόγελο στα χείλη της. Καλό ταξίδι Χριστίνα στη γειτονιά των Αγγέλων!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 4:04 pm


Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Ομονοίας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από τα συνεργεία της ανάδοχου εταιρείας, "ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.", οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία της Καβάλας και δη στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Ομονοίας.

 

Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει επίσης τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Ερυθρού Σταυρού, καθώς και τον επανασχεδιασμό του κόμβου στην συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την οδό Ερυθρού Σταυρού.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

Η λειτουργία της οδού Κουντουριώτου, που αποτελεί κύρια οδική αρτηρία, η οποία συνδέει το κέντρο της πόλης της Καβάλας με την ανατολική επέκτασή της, έχει γίνει αρκετά προβληματική και απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις.

 

Η λύση που επιλέχθηκε περιλαμβάνει:

 

- Εγκατάσταση κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου, Ομονοίας, Πιπίνου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού

 

- Διαμόρφωση της οδού Κουντουριώτου με μια λωρίδα πλάτους 3,75 μέτρων ανά κατεύθυνση, που θα διαχωρίζονται μεταξύ τους από νησίδα πλάτους 1,50 μέτρου

 

- Κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, ώστε, αφενός να εξυπηρετηθεί η ανεμπόδιστη κίνηση πεζών και ΑμεΑ, και αφετέρου να φιλοξενηθεί εκατέρωθεν παρόδια στάθμευση πλάτους 2,00 μέτρων

 

- Αναδιαμόρφωση του οδικού δικτύου στη συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την παραλιακή οδό Ερυθρού Σταυρού, με τη δημιουργία τριγωνικής νησίδας

 

Στόχος της παρέμβασης είναι, αφενός να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση και αφετέρου να διευκολύνονται οι κινήσεις των οχημάτων και, έτσι, να μεγιστοποιείται η κυκλοφοριακή ικανότητα και η οδική ασφάλεια

 

Με την προτεινόμενη διαμόρφωση επιτυγχάνονται τα εξής:

 

- Αποτροπή της παράνομης στάθμευσης

 

- Αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας της οδού, λόγω της αποτροπής της παράνομης στάθμευσης

 

- Αύξηση της οδικής ασφάλειας τόσο για την μηχανοκίνητη κυκλοφορία όσο και για τους πεζούς. Η εγκατάσταση της νησίδας δίνει την δυνατότητα στους πεζούς να διασχίσουν την οδό σε δύο φάσεις, καθιστώντας ευκολότερη την διάβαση ακόμη και για τις περισσότερο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες

 

- Βελτίωση της αισθητικής της οδού

Πηγή: Δήμος Καβάλας,

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 2:37 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Νέα ανανέωση ο ΑΟ Καραβάς - Mikriliga.com

Νέα ανανέωση ο ΑΟ Καραβάς  Mikriliga.com

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 2:30 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας