Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αγ. Κοκοφίτης: Πολέμησα στην Κύπρο και επέζησα του φρικτού μακελειού με την ψυχή πληγωμένη (vid)

Το Σάββατο 18 Μαΐου το βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης παρουσιάστηκε η εκδήλωση «Το Νεύμα του Αγαπήνορα», την οποία διοργάνωσαν το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων Αρκαδίας και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, για να τιμήσουν την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Κύπρου με φιλολογικές προσεγγίσεις, αναφορά στην εισβολή και τις συνέπειές της με προσωπικές μαρτυρίες παθόντων.

Ο Αγαμέμνων Κοκοφίτης, τ. διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, γεννηθείς στην Κύπρο, υπηρετούσε τη θητεία του το 1974, πολέμησε για την πατρίδα του και τραυματίστηκε.

Στην εκδήλωση μίλησε για τα όσα έζησε κατά την εισβολή στην πατρίδα του.

Όπως είπε: «Είχα την τιμή να υπηρετήσω το 1974 τη στρατιωτική μου θητεία. Συμμετείχα σε πολλές μάχες και τραυματίστηκα. Νοσηλεύτηκα πάνω από τρεις μήνες στο Νοσοκομείο της Λεμεσσού».

Επέζησα του φρικτού μακελειού με την ψυχή πληγωμένη

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Α. Κοκοφίτης: Νιώθω περηφάνια που είχα την τιμή να υπερασπιστώ την πατρίδα μου

Video of ArcadiaPortal.gr Α. Κοκοφίτης: Νιώθω περηφάνια που είχα την τιμή να υπερασπιστώ την πατρίδα μου

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:49 pm


Ποιοι τίτλοι σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διατίθενται ηλεκτρονικά

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Μέσω του ptyxia.gov.gr διατίθενται πλέον ηλεκτρονικά περισσότεροι από 500 χιλιάδες τίτλοι σπουδών και έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 50 χιλιάδες αντίγραφα.

Στο ptyxia.gov.gr διαθέτουν σήμερα τα πτυχία τους, τα ακόλουθα 20 Ιδρύματα:

    Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
    Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
    Διεθνές Πανεπιστήμιο Της Ελλάδας
    Εθνικό Και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
    Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
    Ιόνιο Πανεπιστήμιο
    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Πανεπιστήμιο Αιγαίου
    Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
    Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
    Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
    Πανεπιστήμιο Πατρών
    Πανεπιστήμιο Πειραιώς
    Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Προπτυχιακοί τίτλοι σπουδών από το 2016 και μετά για τα εξής τμήματα: Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Θεατρικών Σπουδών, Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Φιλολογίας
    Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
    Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης
    Πολυτεχνείο Κρήτης
    Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Σταδιακά, στόχος είναι να ενταχθούν όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας. Αναλυτική λίστα με τα διαθέσιμα πτυχία ανά Πανεπιστήμιο, καθώς και τα πανεπιστήμια που εκκρεμούν μπορείτε να βρείτε στο: https://ptyxia.gov.gr/universities/

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των πολιτών και των τίτλων σπουδών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:28 pm


Οι νέες υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης σοβαρών νόσων μέσω των φαρμακείων

Νέες υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης σοβαρών νόσων που θα παρέχονται μέσω των φαρμακείων παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Τα τεστ FIT στα φαρμακεία

Από τον Ιούνιο, με απόφαση του υπουργείου Υγείας αναμένεται να αρχίσουν να διανέμουν τα φαρμακεία δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στους πολίτες ηλικίας 50 έως 70 ετών. Τα τεστ αυτά ανιχνεύουν την παρουσία αίματος στα κόπρανα σε ποσοστό που κυμαίνεται από 50% έως 80%, γεγονός που υποδηλώνει κακοήθεια.

Στη διάρκεια της ενότητας «Το φαρμακείο καινοτομεί στην ΠΦΥ-Νέες υπηρεσίες πρόληψης για την αντιμετώπιση σοβαρών νόσων στον πληθυσμό της κοινότητας», ο φαρμακοποιός, εκλέκτορας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΦΣ, εξωτερικός συνεργάτης της Επιτροπής Αξιολόγηση Φαρμάκων, Κωνσταντίνος Α. Κάσσανδρος, επισήμανε ότι τα κύρια εργαλεία αυτοελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι η ανοσοχημική δοκιμή κοπράνων (FIT) και η εξέταση λανθάνοντος αίματος κοπράνων (gFOBT).

«Τα τεστ FIT είναι πιο σύγχρονα και δεν απαιτούν διατροφικούς περιορισμούς, με 79% ευαισθησία και 94% ειδικότητα. Τα gFOBT απαιτούν διατροφικούς περιορισμούς και έχουν ευαισθησία περίπου 50%-60%. Και τα δύο τεστ ανιχνεύουν κρυμμένο αίμα στα κόπρανα που δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι, το οποίο μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι από πολύποδες που αιμορραγούν και θα εξελιχθούν σε καρκίνο του παχέος εντέρου», εξήγησε ο κ. Κάσσανδρος.

Παράλληλα, τόνισε ότι στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία για τη δωρεάν διάθεση τεστ από τα φαρμακεία για άτομα ηλικίας 50 έως 70 ετών αποτελεί σημαντικό βήμα για τη δημόσια υγεία. «Τα τεστ που θα διατεθούν είναι ασφαλή και αξιόπιστα, εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ φέρουν το σήμα CE, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Η εκπαίδευση των πολιτών από τους φαρμακοποιούς σε ό,τι αφορά τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου και της καθοδήγησης για τις διαδικασίες της εξέτασης είναι καθοριστικής σημασίας»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:15 pm


Αφρικανική σκόνη: Οι ευπαθείς ομάδες να μένουν σπίτι, συστήνει η Παγώνη

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Όπως λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη «είναι ό,τι χειρότερο και θα το υποστούμε μέχρι την Τετάρτη».

Η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου δεν πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι. «Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ανάγκη, βγαίνουν φορώντας μάσκα και στη συνέχεια επιστρέφουν σπίτι τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που έχουν βρογχικό άσθμα κλπ. Δεν τα αφήνουμε στους παιδότοπους, μέχρι την Τετάρτη».

Για τις ομάδες του πληθυσμού που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας είπε ότι δεν χρειάζεται να γυμναστούν αυτές τις μέρες, ούτε τα σπίτια μας τα αερίζουμε αυτήν την περίοδο που η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:46 am


Κώστας Μανδρώνης: «Σημαντικά έργα αναβάθμισης και οδικής ασφάλειας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής  Πελοποννήσου συζητήθηκαν θέματα και για την Αρκαδία, που αξίζει να αναδείξουμε.

Συνεχίζεται το πολύ σημαντικό έργο της αντικατάστασης των τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Πρόκειται για ένα έργο που με την ολοκλήρωσή του θα κάνει δυνατή τη σύνδεση των κατοικιών και επιχειρήσεων με το αποχετευτικό δίκτυο, ενώ θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Επίσης, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠ.ΟΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ -ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ  με Προϋπολογισμό 220.000,00 ευρώ που θα δώσει λύσει στα προβλήματα του συγκεκριμένου δρόμου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των οδικών δικτύων».

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:30 am


Λαμία: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο που εμπλέκεται στη μαζική δηλητηρίαση μαθητών

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στις φλόγες παραδόθηκαν λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις της εταιρείας “Γιαννίτσης” στην ΒΙΠΕ Λαμίας.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για την επιχείρηση. Σε σε λίγο περισσότερο από μια ώρα και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων με 40 πυροσβέστες, 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας το κτίριο, αλλά και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Πρόκειται για το εργοστάσιο της εταιρείας που παρέχει τα σχολικά γεύματα στην περιοχή της Λαμίας και πρόσφατα καταγγέλθηκε από γονείς για τροφική δηλητηρίαση.

lamianow.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:13 am


Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της “Εφημερίδας των Συντακτών” το πρωί της Δευτέρας, προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Εφετείο Αθηνών.

Ο άγνωστος ενημέρωνε ότι η βόμβα θα εκραγεί σε μια ώρα ή σε δύο ώρες, όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ.

Άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ, ενώ επί τόπου σπεύδουν δυνάμεις του ΤΕΕΜ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 11:08 am


Ιράν: Νεκροί ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Eurokinissi

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο πρόεδρος του Ιράν είχε μεταβεί στο Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει ένα φράγμα και επέστρεφε, όταν υπό άγνωστες συνθήκες και με πολλή ομίχλη, το ελικόπτερο συνετρίβη.

Λίγη ώρα αργότερα το ιρανικό press TV έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την μεταφορά των σορών από το ελικόπτερο.

Την είδηση μετέδωσε και τo ιρανικό πρακτορείο Mehr αναφέροντας ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες».

Εκτός από τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, στο ελικόπτερο επέβαιναν άλλα επτά άτομα, τα οποία επίσης θεωρούνται νεκρά.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:44 am


Πότε θα φύγει η αφρικανική σκόνη

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη ξεκίνησε η νέα εβδομάδα.

Ο καιρός αυτός θα συνεχιστεί και την Τρίτη, η οποία θα είναι μια μέρα με ιδιαίτερα αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ ο υδράργυρος θα δείχνει πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι τελευταίες προγνώσεις αναφέρουν πως και η Τρίτη θα είναι μία μέρα με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και τον υδράργυρο να δείχνει πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα νότια, ενώ η αφρικανική σκόνη δείχνει να υποχωρεί από την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο η Τρίτη θα είναι η τελευταία ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα και κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας.

Από την Τετάρτη και από τα δυτικά με την επικράτηση δυτικών βορειοδυτικών ανέμων η σκόνη θα απομακρυνθεί, όμως η Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ξανά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπερνά τοπικά και τους 30 βαθμούς.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:34 am


ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορία στους Μύλους Αργολίδας

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης διοργανώνει πεζοπορία στους Μύλους Αργολίδας, στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας!

Θα μας ξεναγήσουν στο χώρο της Λέρνας, στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία Λίμνη, οι αρχαιολόγοι από την εφορία αρχαιοτήτων Αργολίδας!

Ώρες πορείας: 2.00'

Βαθμός δυσκολίας: Π1

Υψομετρική διαφορά: 0 μ.

Αναχώρηση την Κυριακή (26-5-2024), στις 10:00 π.μ. από τα γραφεία του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (24-5-2024) στο τηλ.: 6974219674.

Επεξήγηση βαθμού δυσκολίας Π1: Απλή Πεζοπορία

Δραστηριότητα κατάλληλη για ανθρώπους με καλή φυσική κατάσταση. Η κίνηση γίνεται πάντα από μονοπάτι, σε πεδινό ή ημι-ορεινό περιβάλλον. Τα μονοπάτια είναι λεπτομερώς σηματοδοτημένα, δεν είναι εκτεθειμένα, ή έχουν ικανό πλάτος, ώστε δεν υπάρχει αντικειμενικός κίνδυνος σοβαρής πτώσης. Έχουν ομαλή επιφάνεια, ήπιες κλίσεις και τεχνητά μέσα διευκόλυνσης της κίνησης, όπου χρειάζεται (σταθερά σχοινιά, σκάλες, κιγκλιδώματα κ.λπ). Δεν απαιτούν αναρρίχηση. Οι διαδρομές παρουσιάζουν μικρή υψομετρική ανάβαση (κάτω από 400 μ.) και είναι ολιγόωρες.

eostripolis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:30 am


Βράβευση του ΓΕΛ Βυτίνας με την Ευρωπαϊκή Ταμπέλα Σχολείου eTwinning 2023-24 (pics)

Το επιστέγασμα των προσπαθειών μας, η εκδήλωσή μας στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας. Μόνο χαρά, περηφάνεια, ευγνωμοσύνη για αυτά τα παιδιά που έδωσαν κομμάτι της ψυχής τους, για να πραγματοποιήσουμε όλοι και όλες μαζί το όραμά μας για ένα σχολείο που ανοίγει τα φτερά του στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο!!!

Άλλωστε και η βράβευση του ΓΕΛ ΒΥΤΙΝΑΣ με την Ευρωπαϊκή Ταμπέλα Σχολείου eTwinning 2023-24 είναι μια ακόμη απόδειξη!!!

Ας δώσουμε στους/στις μαθητές/τριες μας αυτή την μαθησιακή, πνευματική και ηθική ώθηση για το φωτεινό αύριο που τους αξίζει!!!

Προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν:

ECO SCHOOLS: "Στην αυλή των οικολογικών σχολείων .... σαν στο σπίτι μας"

Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πρόγραμμα eTwinning:" Sustainable together -Βιώσιμοι μαζί"

Πρόγραμμα Erasmus:" Sustainable together "

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας: Κατερίνα Κατσίγιαννη, Βασιλική Ευαγγελοπούλου, Δημήτρη Καγιούλη, Κατερίνα Παναγούλια, Ελένη Αγγελακοπούλου, Δώρα Γιαβή, Δήμητρα Λιακοπούλου, Κωνσταντίνα Καζά.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:20 am


Έρχεται ο 8ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης

Ο Π.Ο. Τρίπολης και η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών με την έγκριση της Ε.Ο. Ποδηλασίας συνδιοργανώνουν με τον Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Σάββατο 25/5/2024, ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ στο αγώνισμα της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ που υπάγεται στην κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στην περίμετρο της λίμνης Τάκα στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: ΑΝΔΡΩΝ (ΕΛΙΤ – Κ23), ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΕΛΙΤ – Κ23), ΕΦΗΒΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΜΑΣΤΕΡΣ (Άνδρες και Γυναίκες) και SPORTIVE.
Για την κατηγορία sportive είναι υποχρεωτική η έκδοση δελτίου Sportive. Για οποιονδήποτε αθλούμενο ΔΕΝ έχει δελτίο Sportive, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την έκδοσή του είναι μέχρι και τις 10/5/2024, αλλιώς δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα!

3. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π.
Η συμμετοχή στοv αγώνα ατομικής χρονομέτρησης στις 25/5/2024 ΔΕΝ δίνει πρόκριση για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2024.

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 25 Μαΐου 2024

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 15:00 – 15:45 για παραλαβή αγωνιστικών αριθμών και στη συνέχεια θα είναι ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για υπογραφή φύλλου αγώνα από τους αθλητές, οι οποίοι θα προσέρχονται με την αθλητική τους ενδυμασία και τα νούμερά τους φορεμένα για να υπογράψουν το φύλλο αγώνα 15 λεπτά πριν την εκκίνησή τους αφού έχουν περάσει και από τεχνικό έλεγχο.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 16:30 στον χώρο της εκκίνησης

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 17:00 για Νεανίδες, και στην συνέχεια διαδοχικά Sportive Γυναίκες, Μάστερ Γυναίκες, Γυναίκες Ελίτ, Sportive Άνδρες, Μάστερς (Δ, Γ, Β, Α), Έφηβοι και Άνδρες.

ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ: Περίπου 30 λεπτά μετά και την εκκίνηση του τελευταίου αθλητή.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 3 Γύροι, 13,5 χλμ.

ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ: Ανά ένα λεπτό, με ενδεχόμενα μεγαλύτερα χρονικά διαλλείματα μεταξύ των κατηγοριών.

Το τελικό πρόγραμμα/Σειρά Εκκίνησης θα ανακοινωθεί με την λήξη των συμμετοχών.

5. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Η διαδρομή αφορά στον περιμετρικό δρόμο γύρω από τη λίμνη Τάκα, μήκους 4,5 χλμ. Θα γίνουν 3 γύροι.
Οι διοργανωτές και ο αλυτάρχης του αγώνα έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα του αγώνα και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

 

6. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

I. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου Ε.Ο.Π., στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Στην κατηγορία Sportive μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος (–κη) 19 ετών (γενν.2005) και άνω, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην Γραμματεία του αγώνα το ΔΕΛΤΙΟ SPORTIVE το οποίο εκδίδεται από την ΕΟΠ. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη οποιασδήποτε κατηγορίας, με ενεργό δελτίο Ε.Ο.Π. για το 2024 στην κατηγορία Sportive.

II. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2024 (συμπεριλαμβανομένου και της κατηγορίας Sportive) να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdRCUYtavILMS.../viewform

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών: Τετάρτη 22/5/2024 και ώρα 23:59

έως την: Τετάρτη 22/5/2024 και ώρα 23:59, με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου). Για καταθέσεις μέσω Internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAΑ. Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο του αγώνα στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. και τις Δευτέρες 29/4/2024, 13/5/2024 και 20/5/2024 από τις 20:30μμ-22:00μμ.

Επιστροφή του παράβολου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

III. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ποσό συμμετοχής: 20 ευρώ για ΜΗ μέλη και 15€ για ΜΕΛΗ ΠΕΠΑ

 

7. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Από ώρα 15:00 π.μ. έως και το τέλος του αγώνα, κοντά στο σημείο εκκίνησης.
Η λειτουργία της Γραμματείας, αφορά την προσκόμιση δελτίων Ε.Ο.Π., την επίδειξη απαραίτητων δικαιολογητικών (κάρτα υγείας) και την υπογραφή στο φύλλο αγώνα. Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΑ είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.
Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα, αφού έχουν ολοκληρώσει τον τεχνικό έλεγχο και θα υπογράφουν στο φύλλο αγώνα, αφού φορέσουν την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς αγώνα.

8. ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ/Ενημέρωση συμμετεχόντων: Θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της εκκίνησης το Σάββατο 25/5/2024 στις 15:30.

9. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγώνας διεξάγεται με τον κανονισμό αγώνων της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την Ποδηλασία Δρόμου.

10. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγωνιστικός αριθμός (1) θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της μπλούζας στο κέντρο στο ύψος που είναι οι τσέπες.
Τεχνικός έλεγχος εξοπλισμού 15’ πριν τον χρόνο εκκίνησης κάθε αθλητή (-τριας).
Μετά τον έλεγχο ο αθλητής υπογράφει το φύλλο αγώνα και παραμένει στον χώρο εκκίνησης.
Κίνηση αθλητών: Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
Εξοπλισμός: Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα
Τεχνική βοήθεια: Λόγω της μικρής απόστασης της διαδρομής δεν επιτρέπονται οχήματα συνοδείας. Θα υπάρχει σταθερό σημείο τεχνικής βοήθειας, το οποίο θα ανακοινωθεί.

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ:
Θα γίνουν σε ηλικιακές ομάδες ως ακολούθως:
Άνδρες (ΕΛΙΤ – Κ23), Γυναίκες (ΕΛΙΤ – Κ23), Έφηβοι, Νεανίδες, Μάστερς [Α (30- 39), Β1 (40-44), Β2 (45-49), Γ1 (50-54), Γ2 (54-59), Δ1 (60-64), Δ2 (65+), Μάστερς Θ (Γυναίκες)] και Sportive (όσοι δεν είναι ενήμερα μέλη Π.Ε.Π.Α.)
Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:
• 1ος: Κύπελλο - Χρυσό μετάλλιο - Δίπλωμα
• 2ος: Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
• 3ος: Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
• 4ος, 5ος, 6ος – Δίπλωμα (Ισχύει μόνο για τις κατηγορίες Μάστερ Α και Sportive)

12. ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν κοντά στον χώρο της Εκκίνησης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

14. ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

15. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί
16. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Καλαπόδης Γεώργιος, τηλ. 6931111726, [email protected]

17. ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ:

ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ "Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ":
Διεύθυνση: Οδός Ερυθρού Σταυρού (Τέρμα), Τρίπολη, 22100
Τηλέφωνο: 271 360 1700

18. ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
III. H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
IV. Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
V. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

19. Ο αγώνας διεξάγεται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο και τις υγειονομικές συνθήκες συμμετοχής της Ε.Ο.Π. και τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:00 am


Το 4ο Ενωσιακό - OPEN τουρνουά τένις κάτω των 10 ετών στον όμιλο Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης

Ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης συνδιοργανώνει μαζί με την ΣΤ΄ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης το 4ο ενωσιακό OPEN ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ TENNIS  JUNIOR για αγόρια και κορίτσια κάτω των 10 ετών.

Πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης το Σαββατοκύριακο 25-26/5/2024 θα διεξαχθούν οι αγώνες τένις με την παρουσία παιδιών από ΟΛΕΣ τις Ενώσεις της Ελλάδας και θα χωριστούν σε πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο ανάλογα με την ηλικία τους.

Σχετικά με το πρόγραμμα των αγώνων :
• Το πράσινο επίπεδο ατομικό κάτω των 10 ετών θα διεξαχθεί το Σάββατο 25/5/2024 έως και την Κυριακή 26/5/2024 και
• Το πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο την Κυριακή 26/5/2024.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την προκήρυξη:

 

Propaidiko a.e.k Tripolis 2024(1) by Eve Fallen on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:54 am


Φορολογικές αδικίες...

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:48 am


Λ. Μενδώνη: Ιδρύεται Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης στα Λαγκάδια (pics)

Στον Πεντάλοφο Κοζάνης πραγματοποιήθηκε χθες μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τη, στην οποία συμμετείχαν και τα Άνθη της Πέτρας.

Εκεί, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε την ίδρυση δύο σχολών της Τέχνης της Πέτρας -μία στον Πεντάλοφο και μία στα Λαγκάδια Αρκαδίας για τη διάσωση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Τα Άνθη της Πέτρας αναφέρουν:

Σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη για τη δημιουργία  σχολών της τέχνης της πέτρας που πραγματοποιήθηκε χθες (Σάββατο 18 Μαΐου 2024) στον Πεντάλοφο της Κοζάνης συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές τα Άνθη της Πέτρας.  Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρεται μεταξύ άλλων :

«Η επίσκεψη της κας Μενδώνη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε η Υπουργός με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό για τη δημιουργία Σχολών Πέτρας στον Πεντάλοφο Κοζάνης και στα Λαγκάδια Αρκαδίας.

Με τη δημιουργία της Σχολής Πέτρας η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμβάλλει στην αναγέννηση ενός τόσο σημαντικού επαγγέλματος για την ιστορία και τη βιωσιμότητα της περιοχής. Στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα των τοπικών κοινωνιών όπως ο Πεντάλοφος και να αναπτυχθεί παράλληλα και η ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης:

Η Σχολή Πέτρας για την περιοχή μας δεν αποτελεί μόνο μια αιτία για τη συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή, αλλά και ένα μέσο διατήρησης της τέχνης και της παράδοσης.  Γι’ αυτό και η  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι παρούσα στις αναγκαίες αλλαγές και στις προοπτικές που ανοίγονται για τον τόπο μας.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου και το Σωματείο «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» παρουσιάστηκε παράλληλα έκθεση φοιτητικών εργασιών για τον παραδοσιακό οικισμό Πενταλόφου από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου UVU-Utah Valley University.»

Ο πρόεδρος των Ανθέων της Πέτρας Καθηγητής Γιάννης Τσιαούσης υπογράμμισε –ανάμεσα στα άλλα-  τη σημασία της λειτουργίας σχολών της πέτρας για τη διάσωση της τέχνης η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, κι εντάσσεται στις ευρύτερες ανάγκες του σήμερα. Ευχαρίστησε δε, τόσο την Υπουργό κ. Μενδώνη όσο και τους Περιφερειάρχες Δυτ, Μακεδονίας κ. Γ. Αμανατίδη και Πελοποννήσου κ. Δημ. Πτωχό για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνουν εμπράκτως σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Βασίλης Γκανιάτσας -συντονιστής του Επιστημονικού Συμβουλίου των Ανθέων- αναφέρθηκε στο γεγονός της αναγνώρισης από τους θεσμούς της πολιτείας και της κοινωνίας της σημασίας των παραδοσιακών τεχνών κι επαγγελμάτων, στο ρόλο της μαθητείας για τη διάσωση αυτών και με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια στην έκθεση των φοιτητών της Σχολής Αρχιετεκτόνων του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου της Γιούτα των ΗΠΑ πάνω στη μελέτη των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του παραδοσιακού οικισμού του Πεντάλοφου Κοζάνης την οποία κι επιμελήθηκε. Μάλιστα, ο κ. Γκανιάτσας παρουσίασε στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης την έκθεση στην Υπουργό και τους άλλους προσκεκλημένους.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης ήταν οι αναφορές από την Υπουργό, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, τον Δήμαρχο Βοϊου κ.α.  στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, γεγονός που αφενός αναδεικνύει την πανελλαδική εμβέλεια του σωματείου μας και αφετέρου αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της διαρκούς και επίμονης στόχευσής του με πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες.

 

ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:36 am


Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Κουτσούκος, παλιός ποδοσφαιριστής του Πανσεχιωτικού και του Αστέρα

Από το Δ.Σ  και τα μέλη του Συλλόγου μας εκφράζουμε θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κουτσούκου.

Ακόμα ένας άνθρωπος  γέννημα θρέμμα του Σεχιού ,ένα κομμάτι της  παλιάς γενιάς έφυγε από κοντά μας.

Παλιός ποδοσφαιριστής του Πανσεχιωτικού, του Παναρκαδικού και του Αστέρα ο Γιώργος Κουτσούκος.

Αγωνιστής της ζωής ,γνωστός και αγαπητός σε όλη τη γειτονιά , ένας υπέροχος δυνατός  άνθρωπος,αξιοπρεπής, με ήθος και μια καρδιά μικρού παιδιού...

Ευχόμαστε από καρδιάς στην οικογένειά του να τους δίνει ο Θεός δύναμη και κουράγιο .

Καλό Παράδεισο αγαπημένε μας γείτονα 

Γεώργιος Ανδ. Κουτσούκος +(1932-2024)

Η κηδεία θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στις 20/5/2024,στις 12 το μεσημέρι. Η Σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11.30.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλοβοηθείας «Αγία Τριάς» Σέχι

Οι φωτογραφίες, από ανάρτηση της κυρίας Ασπασίας Μπιρμπίλη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:15 am


Καπλάνης: Άφησαν χωριά της Γορτυνίας χωρίς στοιχειώδη ιατρική φροντίδα

Ο κ. Κούλης στο προεκλογικό του πρόγραμμα (2019) αναφέρει ότι στις 180 πρώτες ημέρες της θητείας του θα αντιμετωπίσει άμεσα, τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Συγκεκριμένα θα συγκροτήσει δημοτικό δίκτυο υγείας με δημοτικούς αγροτικούς γιατρούς, εξειδικευμένους εθελοντές και θα καθιερώσει το θεσμό του Δημοτικού γιατρού στο σπίτι.

Πέντε χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα.

Η Δημοτική Αρχή ας μας απαντήσει :
-Τι ενέργειες έκανε για να αναδείξει το πρόβλημα έλλειψης γιατρών;
-Πότε διεκδίκησε τη στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων;
-Γιατί δεν υλοποίησε όπως είχε υποσχεθεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις;
-Γιατί επέτρεψε να μείνει η Δημοτική Ενότητα Κοντοβάζαινας χωρίς ιατρική κάλυψη;
Δυστυχώς μόνο λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Υ. Γ. Ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέδειξε με ερώτηση το πρόβλημα έλλειψης γιατρών.

Γ. Καπλάνης, «Γορτυνία - Νέα Αφετηρία»

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:12 am


Κέντρο Κοινότητας: Δράση πρόληψης για τις γυναίκες Ρομά στους καταυλισμούς του Δήμου Τρίπολης

Φωτογραφία αρχείου, Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ακύρωση των προγραμματισμένων κινήσεων στους δήμους Ν. Κυνουρίας και Μεγαλόπολης λόγω προγραμματισμένης δράσης και υλοποίησης του προγράμματος, από το Ινστιτούτο Prolepsis με τίτλο, “Υγιείς και Ισχυρές Γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα”, στους καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά του Δήμου Τρίπολης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20, 23 και 24 Μαΐου σε συνεργασία με την Επιτελική Συντονιστική δομή Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκ της διοικήσεως

Καραλέκα Παναγιώτα Μαρία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:09 am


Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών πρώτη δύναμη στις εκλογές του ΤΕΕ - Τα αποτελέσματα

Ψήφος εμπιστοσύνης των Μηχανικών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, στις πράσινες και ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί και προωθεί το ΤΕΕ, με ταυτόχρονη εντολή ολοκλήρωσης και εφαρμογής τους, για την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Μηχανικού και του ΤΕΕ, είναι το κεντρικό μήνυμα των εκλογών του ΤΕΕ της 19ης Μαΐου 2024.

Δίνοντας δυναμικό «παρών» στις κάλπες του ΤΕΕ, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί της χώρας, όλων των γενεών και όλων των ειδικοτήτων, με αξιοσημείωτη παρουσία των μηχανικών της νέας γενιάς, ανέδειξαν την εκλογική διαδικασία του ΤΕΕ - τη μεγαλύτερη πανελλαδική κάλπη μετά τις εθνικές εκλογές – σε ηχηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα της χώρας και του ΤΕΕ, αυξάνοντας τα ποσοστά συμμετοχής, σε αντίθεση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, κατά περίπου 8,5%.

Τα σημαντικά ενισχυμένα από την αυξημένη συμμετοχή αποτελέσματα, δίνουν τα εξής μηνύματα:

- Ξανά πρώτη δύναμη, με νέα αύξηση του ποσοστού της, για 4η συνεχόμενη φορά, ώστε να επιτυγχάνει ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία του ΤΕΕ, αναδεικνύεται η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ιστορικά, ποσοστό οποιασδήποτε παράταξης τις τελευταίες 4 δεκαετίες, τουλάχιστον από το 1990, με το ισχύον εκλογικό σύστημα στο ΤΕΕ.

Το γεγονός αποδίδεται και ερμηνεύεται ως επιβράβευση αλλά και εντολή ευθύνης, προκειμένου να συνεχιστούν οι δυναμικές πρωτοβουλίες, που έχουν αναληφθεί από το ΤΕΕ και τον Πρόεδρο του Γιώργο Στασινό τα προηγούμενα χρόνια, με κεντρικές κατευθύνσεις:

  • την αναβάθμιση του επιστημονικού και επαγγελματικού έργου των μηχανικών και του ΤΕΕ,
  • την υλοποίηση κρίσιμων έργων και μεταρρυθμίσεων, με νέες υπηρεσίες και νέα καθήκοντα για τους μηχανικούς, σημαντικά έργα αιχμής για την κοινωνία και την οικονομία αλλά και επίλυση παθογενειών δεκαετιών
  • την καταλυτική συμβολή των Μηχανικών και του ΤΕΕ σε θεσμικές και επιστημονικές δραστηριότητες για τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη για να γυρίσει σελίδα η χώρα.
  • τη δυναμική προώθηση σημαντικών νομοθετικών και άλλων αλλαγών που έχει ανάγκη ο τεχνικός κόσμος και η χώρα

 

Οι εκλογές του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των 220 νέων μελών της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών», των Πειθαρχικών Συμβουλίων και των νέων οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο της επόμενης τετραετούς θητείας, αποτυπώνουν ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ, στο 100% των εκλογικών τμημάτων, που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, η κατάσταση έχει ως εξής:

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί στις εκλογές του ΤΕΕ της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 αύξησαν σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής τους κατά 8,5% περίπου, ενώ στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις τα ποσοστά συμμετοχής ήταν σταθερά στα ίδια επίπεδα.

Ταυτοχρόνως οι διπλωματούχοι μηχανικοί μέσα από τις κάλπες της εκλογικής αναμέτρησης της 19ης Μαΐου 2024 στο ΤΕΕ δίνουν εντυπωσιακή νίκη στην Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό.

Ειδικότερα, η ΔΚΜ αναδεικνύεται πρώτη και κυρίαρχη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό σχεδόν 41% (40,96%), επιτυγχάνοντας αύξηση του εκλογικού ποσοστού της συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 (39,66%, ενώ το 2016 είχε πρωτιά με 27,90%), κατά περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα. Είναι η 4η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση που η ΔΚΜ αυξάνει τη δύναμή της (2013-2016-2019-2024). Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι αυξάνει τη δύναμή της κατά περίπου 1500 ψήφους, έχοντας τον Πρόεδρο του ΤΕΕ τα τελευταία 9 χρόνια να προέρχεται από τις τάξεις της, ενώ για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες παράταξη ξεπερνά το «ψυχολογικό όριο» του 40% σε εκλογές ΤΕΕ. Ταυτοχρόνως η ΔΚΜ αναδεικνύεται η κυρίαρχη δύναμη για την επόμενη ημέρα του ΤΕΕ, καθώς παράλληλα με την πρωτιά επιτυγχάνει θεαματικές διαφορές, με υπερδιπλάσια ως υπερτετραπλάσια υπεροχή εκλογικού ποσοστού, από την δεύτερη και τρίτη παράταξη, που ακολουθούν στην εκλογική κατάταξη.

 

Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ) με ποσοστό 19,57% (το 2015 είχε ποσοστό 15,11% από 13,38% το 2016) με εντυπωσιακή αύξηση της δύναμης της, πάνω από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

 

Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, με ποσοστό 9,01% (έναντι 7,53% το 2019 και 6,09% το 2016), σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση της δύναμης της.

Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται, επίσης για πρώτη φορά, η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ), με ποσοστό 5,94%, με σημαντική άνοδο περίπου 1,2 ποσοστιαίων μονάδων.

Στην πέμπτη θέση του εκλογικού αποτελέσματος κατατάσσεται η «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ» με ποσοστό 5,92% και σημαντική μείωση από το ποσοστό 9,2% του 2016.

Η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών (ΔΗΠΑΜ) βρίσκεται στην 6η θέση με ποσοστό 4,29% (σαφής αύξηση από το 3,77% του 2019), ενώ ακολουθείται από την παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕλΕΜ) στην έβδομη θέση, η οποία πέτυχε ποσοστό 3,56%, σαφώς μειωμένο από το 6,04% του 2019.

Στην 8η θέση βρίσκεται η παράταξη #block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Ανέργων Μηχανικών με ποσοστό 2,85% και στην ένατη θέση η παράταξη Προοδευτικοί Μηχανικοί με ποσοστό 2,31%.

Ακόμη 9 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι έχουν λάβει μικρότερα ποσοστά.

Μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων από το πληροφοριακό σύστημα του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ – και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΚΜ - Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μηχανικούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

Η μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των μηχανικών στις εκλογικές διαδικασίες του ΤΕΕ, που συμπίπτουν με την επέτειο των 100 ετών του Επιμελητηρίου, αποτελεί δικαίωση των επιλογών που κάναμε τα τελευταία χρόνια στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης για να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε. Όταν παράγεις αποτελέσματα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, αναγνωρίζεται. Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Μας χαροποιεί πολύ ότι η συμμετοχή στις κάλπες του ΤΕΕ δίνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για όλες τις συλλογικές διαδικασίες, είναι η πανελλαδική κάλπη που ανεβαίνει σε αντίθεση με άλλες που η συμμετοχή μειώνεται.

Παράλληλα, η ιστορική πρωτιά της ΔΚΜ, κόντρα σε όσους αντιδρούσαν και ήθελαν «μία από τα ίδια», αποτελεί δικαίωση για την προσπάθεια που κάναμε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τους μηχανικούς, για αναβαθμισμένο ρόλο του ΤΕΕ, για μια πιο σύγχρονη, πράσινη, ψηφιακή Ελλάδα με κινητήρια δύναμη τους Έλληνες Μηχανικούς.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για όσα χρειάζεται η χώρα τα επόμενα χρόνια. Με νέες υπηρεσίες για τους μηχανικούς. Με εργαλεία και αλλαγές που έχουν ανάγκη οι μηχανικοί, η οικονομία, η κοινωνία, οι πολίτες.

Πέρα από το γενικό επίπεδο, θέλω και προσωπικά να ευχαριστήσω, πιο ειδικά, για την ιστορική πρωτιά τους συναδέλφους που προτίμησαν την παράταξή μας, τη ΔΚΜ, και εμένα προσωπικά, για την εμπιστοσύνη τους και για τη θέλησή τους να προχωρήσουμε δυναμικά, που επιβεβαιώθηκε με τόσο ξεκάθαρο τρόπο στην κάλπη. Θα συνεχίσουμε, όπως μέχρι τώρα, με σοβαρότητα, σχέδιο, θέληση και προγραμματισμό να φέρνουμε αποτελέσματα. Και όλοι μαζί, για το καλό του κλάδου και της χώρας, μπορούμε από σήμερα να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Και θέλουμε και μπορούμε. Το έχουμε αποδείξει.»

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, σε 179 εκλογικά τμήματα (8 περισσότερα από το 2019), για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, έχουν ως εξής:

Σύνολο ψηφισάντων: 35.121 (από 32.236 το 2019) - Έγκυρα: 33370 Άκυρα: 820 Λευκά: 931

 

ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΨΗΦΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΟ (%)

#block TEE ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

952

2,85

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΑΚΜΗ)

201

0,60

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΕΕ (ΑΝΕ.ΜΗ)

428

1,28

ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση-ΑΡ.Α.Γ.Ε.Σ.

1.981

5,94

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΜΑΚ)

531

1,59

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

3.005

9,01

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΠΑ.Μ.)

1.433

4,29

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.)

6.530

19,57

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

112

0,34

ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

13.668

40,96

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕΛΕΜ)

1.188

3,56

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ

218

0,65

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ @ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

94

0,28

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

771

2,31

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ

1.976

5,92

Συνδυασμός Μηχανικών "Δημήτρης Μπάτσης"

73

0,22

ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

156

0,47

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

53

0,16

 

Σημειώνεται ότι δεκαέξι (16) συνδυασμοί υποψηφίων και δύο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι συμμετείχαν ως υποψήφιοι για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024. Το 2019 είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα 16 συνδυασμοί και 4 μεμονωμένοι υποψήφιοι, το 2016 είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα 21 συνδυασμοί και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι, το 2013 16 συνδυασμοί και 3 μεμονωμένοι υποψήφιοι, ενώ το 2010 22 συνδυασμοί. Αρκετοί από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις δεκατρείς, πλέον, επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 65 έδρες συμμετέχουν στην Αντιπροσωπεία ΤΕΕ), όπου κατέρχονται και επιπλέον 15 συνδυασμοί, και ένας επιπλέον συνδυασμός για πειθαρχικά συμβούλια. Συνολικά 2.191 υποψήφιοι διεκδίκησαν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου, συγκριτικά με τους περίπου 2.270 υποψηφίους στις εκλογές του 2019, 2.300 υποψήφιους στις εκλογές του 2019, 2.700 υποψηφίους στις εκλογές του 2016, 2.250 στις εκλογές του 2013 και τους 2.800 στις εκλογές του 2010. Τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:00 am


Πεζοπορία στο Μαίναλο για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης (pics)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης την Κυριακή 19-05-2024 πραγματοποίησε την πεζοπορική του εκδρομή Ελάτη - Μεθύδριο και Δασάκι Βυτίνας. 

Σαν πρωτοπόρο δημοτικό σχολείο της πόλης μας, σε τέτοιου είδους εκδρομές , θέλουμε να πούμε πως έχουμε τον πλούτο στην αγκαλιά μας! 

Ας δείξουμε στα παιδιά μας τα διαμάντια της φύσης! 

Να μάθουν να αγαπούν, να ακούν και να προστατεύουν το δάσος, την φύση και τα ζώα! 

Ευχαριστούμε τον κ. Άρη και τον κ. Γιάννη από το ΕΟΣ Τρίπολης για την βοήθεια τους και την καθοδήγηση τους στο μονοπάτι αυτό μέσα στο βουνό μας ,το Μαίναλο! 

Και πάνω από όλα, ευχαριστούμε τους  γονείς και τα παιδιά που μας εμπιστεύθηκαν και έχοντας όλοι μας θετική ενέργεια, περάσαμε θαυμάσια σε αυτή την εκδρομή.  

Και εις άλλα με υγείαν! 

 

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:40 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας