Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αρκάδων Δρώμενα: Μουσικοχορευτική παράσταση «Ο μισεμός είναι καημός»

Ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος “Αρκάδων Δρώμενα” ανακοινώνει την φετινή ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ο μισεμός είναι καημός». Μια παράσταση με κύριο θέμα τα ταξίδια της ζωής, τους #αποχωρισμούς της καθημερινότητας, την ξενιτιά….

Τι να περιμένετε; Χοροί, Τραγούδια και έθιμα από όλη την Ελλάδα. 150+ χορευτές όλων των ηλικιών, οι μικρότεροι εξ αυτών 3 χρονών.

Τι ελπίζουμε εμείς; Να συνδεθείτε με τους χαρακτήρες της παράστασης και να βιώσετε τα ποικίλα συναισθήματα που δημιουργούνται ανά σκηνή/περιοχή/κατάσταση.

Σας περιμένουμε λοιπόν, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, την Κυριακή_16_Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Άλσος Αγίου Γεωργίου στην  Τρίπολη.!

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:52 am


Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου η 3η Ιουνίου

Την 12η Απριλίου του 2018 η Γ.Σ. του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών όρισε την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. Έπειτα από μια εκστρατεία από τους λάτρεις του ποδηλάτου στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη χρήση του ποδηλάτου ως βιώσιμου και υγιεινού μέσου μετακίνησης, να ενισχύσει την ασφάλεια, τη βελτίωση των μετακινήσεων, ένα καλύτερο περιβάλλον και να δώσει χαρά στην καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, γιατί το ποδήλατο εκτός των άλλων, προσφέρει χαρά και ευεξία στους χρήστες του.

Επάνω στους ίδιους στόχους είναι εναρμονισμένη ολόκληρο το χρόνο και όχι μόνον την ημέρα αυτή, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η οποία μέσω του Προέδρου της κ. Βασίλη Διαμαντόπουλου, προσκαλεί όλους τους αθλητές & αθλήτριές της να πάρουν  μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς και τα αθλητικά σωματεία για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Στο σχετικό ψήφισμα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας της ποδηλασίας στην κοινωνία και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Το ποδήλατο είναι ένα απλό προσιτό αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο. Βοηθάει τους ανθρώπους σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον, αφήνει ένα οικολογικό αποτύπωμα και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. μας προτρέπει να βάλουμε το ποδήλατο στην ζωή μας, και να αναζητήσουμε τρόπους  να αυξήσουμε την χρήση του, προκειμένου να μειώσουμε την εκπομπή του αποτυπώματος άνθρακα στο περιβάλλον,  απολαμβάνοντας ταυτοχρόνως την άσκηση, και την απρόσκοπτη ευκολία σε όλες τις μετακινήσεις, πάντοτε με ασφάλεια και τηρώντας κατά γράμμα τον Κ.Ο.Κ.

Η φωτογραφία, από το αρχείο του Χρήστου Η. Μήτσια, από το υπό έκδοση βιβλίο του για τη ζωή στην παλιά Τρίπολη.

Δείτε άρθρο του για τους παλιούς ποδηλατάδες της Τρίπολης ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:29 am


Αττική: Εντοπίστηκε σορός στη θάλασσα με δεμένο βαρίδι 10 κιλών στο πόδι

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σορός άνδρα βρέθηκε κοντά στην παραλία του Σχινιά στον Μαραθώνα/

Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε με ένα βαρίδι 10 κιλών στο πόδι, ένα στοιχείο που φαίνεται να οδηγεί τις Αρχές στο σενάριο του εγκλήματος.

Τα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα είναι ότι ο άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 40-50 ετών, φορούσε τα ρούχα του και συγκεκριμένα αθλητική φόρμα, φέρει τατουάζ στο πόδι που ίσως βοηθήσει στην ταυτοποίησή του και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:28 am


Επικίνδυνες εμμονές...

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:22 am


Οι πελαργοί επέστρεψαν στη φωλιά τους στην Τρίπολη (pics,vid)

Οι πελαργοί επέστρεψαν και αυτό το καλοκαίρι στην Τρίπολη, χαρίζοντάς μας όμορφες εικόνες και φέρνοντας μαζί τους το μήνυμα του καλοκαιριού.

Ο πελαργός της «Τρίπολης» επέλεξε και φέτος την κολώνα της ΔΕΗ στο 4ο χλμ. Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου, έξω από το εξοχικό Κέντρο «Όαση» για να φτιάξει τη φωλιά του και να μεγαλώσει τους νεοσσούς του. Δείτε την ανάρτησή μας από την φωλιά το καλοκαίρι του 2023, όταν ο πελαργός είχε φτιάξει την εντυπωσιακή φωλιά του στο ίδιο σημείο.

Οι πελαργοί στα βοσκοτόπια και στα χωράφια αναζητούν την τροφή τους. Τρέφονται κυρίως με φίδια, βατράχια, σαύρες, σκουλήκια, ποντίκια, ψάρια και έντομα.

Κατά το παρελθόν πελαργοί έχουν στήσει το «σπιτικό» τους στη λίμνη Τάκα, που είναι μία από τις σημαντικότερες διαδρομές των αποδημητικών πουλιών τα οποία έρχονται από την Αφρική και πηγαίνουν στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά και αντίστροφα.

Πρώτη δουλειά του πελαργού που θα φτάσει στον τόπο όπου θα κλωσήσει, είναι να φροντίσει να εγκατασταθεί σε μια παλιά φωλιά, κατά προτίμηση τη δική του. Αυτή έχει διάμετρο 70-80 εκ. και βρίσκεται χτισμένη πάνω σε κολώνες, στις στέγες και στις καμινάδες των σπιτιών, σε εκκλησίες και καμπαναριά, σε μεγάλα δέντρα, σε ερείπια, σιλό και γενικά σε σημεία που να έχουν ελεύθερο χώρο γύρω για να ελέγχει για πιθανούς θηρευτές. Ο πελαργός είναι ένα απόλυτα προστατευμένο είδος.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcdaiaPortal.gr Εντυπωσιακή φωλιά πελαργών σε στύλο ηλεκτρικού ρεύματος στην Τρίπολη

Video of ArcdaiaPortal.gr Εντυπωσιακή φωλιά πελαργών σε στύλο ηλεκτρικού ρεύματος στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:03 am


Σε επαφές με παίχτες ο Πανθυρεατικός που είναι έτοιμος για τα πρώτα… «Μπαμ»

Ο Πανθυρεατικός είναι μία από τις λίγες ομάδες του τοπικού μας πρωταθλήματος που αυτή την στιγμή όχι μόνο έχει οριοθετήσει το πλάνο του για την νέα αγωνιστική χρονιά αλλά ταυτόχρνα το τρέχει κιόλας έχοντας ξεκινήσει τον σχεδιασμό του.

Οι πληροφορίες μας στο ArcadiaPortal.gr αναφέρουν πως ο Πανθυρεατικός είναι σε προχωρημέενς επαφές με παίχτες από τον νομό μας και δη με ότι καλύτερο κυκλοφορεί ποδοσφαιρικά αυτή την στιγμή στο τοπικό μας πρωτάθλημα.

Επιπλέον σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές οι κιτρινόμαυροι της Βόρειας Κυνουρίας έχουν κάνει και προτάσεις και βρίσκονται στην διαδικασία αναμονής των τελικών απαντήσεων των παιχτών.

Εντός των επόμενων ημερών η ομάδα του Άστρους θα έχει χειροπιαστά πράγματα και οριστικές απαντήσεις και δεν αποκλείεται να έχουμε και τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:02 am


Διακοπή ρεύματος στη Βλαχοκερασιά την Τρίτη

Eurokinissi

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 04/06/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα         Έως ημ/νία και ώρα        Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής

04/06/2024 08:30 π.μ.    04/06/2024 15:00 μ.μ.    ΤΡΙΠΟΛΗΣ            Τμήμα Δ. Δ. Βλαχοκερασιάς και συγκεκριμένα η περιοχή εξόδου προς Κολλίνες

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                               ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 / 373500 (Επιλογή 4)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:42 am


Γύθειο και Μιλτιάδης ανέβηκαν στην Γ’ Εθνική - Η τελική βαθμολογία στον όμιλο του Παναρκαδικού

Ολοκληρώθηκε η 7η και τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική κατηγορία στον 5ο όμιλο με τον Πανγυθεατικό και τον Μιλτιάδη με τις εκτός έδρας νίκες τους να φτάνουν στην άνοδο.

7η αγωνιστική

Κυριακή 2 Ιουνίου

Παλληξουριακός-Μιλτιάδης 2-4

Ατρόμητος Πατρών-Αο Ξενοφών 4-2

Θύελλα Αμπελοκήπων-Πανγυθεατικός 1-3

Τελική βαθμολογία (5ου ομίλου)

1. Παναρκαδικός 16

2. Μιλτιάδης 12

3. Πανγυθεατικός 11

4. Παλληξουριακός 6

5. Ατρόμητος Πατρών 6

6. Ξενοφών 4

7. Θύελλα Αμπελοκήπων 4

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:41 am


Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου (pics)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκαν σήμερα, Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, η μνήμη του Αγίου Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού, καθώς και τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ενώ κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας κ. Αθανασίου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Τεγέας κ. Θεοκλήτου και Σκοπέλου κ. Νικοδήμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που κατέχει η Κυριακή στη ζωή των χριστιανών ως η ημέρα της Αναστάσεως, η ημέρα που είναι αφιερωμένη στη λατρεία του Θεού. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην εορτή της Μεσοπεντηκοστής και είπε χαρακτηριστικά: «Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι απλά σοφός, αλλά η ίδια η σοφία». Έπειτα, συμπεριέλαβε στο κήρυγμά του, ορισμένα λόγια για την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, παρουσιάζοντας το θεολογικό περιεχόμενο και την αξία της συγκεκριμένης εορτής. Με αφορμή μάλστα την εορτή τόνισε το εξής: «Η λατρεία του Θεού πρέπει να γίνεται εν πνεύματι και αληθεία, γεγονός το οποίο επιτελείται κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας». Ακολούθως, έκανε αναφορά στη ζωή του Αγίου Νικηφόρου και μίλησε για τα γεγονότα κατά την περίοδο της εικονομαχίας, τη συμβολή του Αγίου και την θαυματουργία των εικόνων μέσω τις χάριτος του Θεού. Κλείνοντας, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο, ενώ μίλησε για την εκτίμηση και την αγάπη που χαίρει μεταξύ των αδελφών του λόγω της πολύκαρπης διακονίας του και τέλος αναφερόμενος στο ποίμνιο, προέτρεψε τον λαό να προσεύχευτε υπέρ των κληρικών και των Αρχιερέων του.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος σε κλίμα χαράς και συγκίνησης εξέφρασε τις θερμές του ευχές προς τους Αρχιερείς, τον Ιερό κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους φίλους και οικείους του που είχαν καταφθάσει από την Χαλκίδα για να του ευχηθούν.    

Παρέστησαν, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Δημητσανιτών κ. Φίλιππος Σωτηρόπουλος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Πλήθος πιστών, έφτασε στον Ιερό Ναό με σκοπό να συμμετάσχει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και να ευχηθεί τα δέοντα στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του, λαμβάνοντας και την ευχή του.

arxon.gr από όπου και οι φωτογραφίες

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:32 am


Ο Πολύβιος έκανε το break στην Κυπαρισσία και είναι ένα βήμα πριν από τους τελικούς της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Ο Πολύβιος στον πρώτο ημιτελικό της σειράς έκανε το break μέσα στην Κυπαρισσία κερδίζοντας τον Δίωνα με 60-69 κάνοντας το 2-1 στην σειρά και παίζει την πρόκριση του στους τελικούς της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ την Τετάρτη 5 Ιουνίου, 20:30 στην Μεγαλόπολη.

Σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό παιχνίδι η ομάδα της Μεγαλόπολης με ψυχραιμία και πολλά αποθέματα ψυχής άντεξε και έφυγε με την νίκη από την Κυπαρισσία παίρνοντας το προβάδισμα στην σειρά και έχοντας το πάνω χέρι για πρόκριση στους τελικούς.

Στον άλλον ημιτελικό η Καλαμάτα 1980’ κέρδισε την ΣΚ Καλαμάτα κάνοντας το 3-0 στην σειρά και εξασφάλισε την πρόκριση της στον τελικό περιμένοντας τον Πολύβιο η τον Δίωνα Κυπαρισσίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:27 am


Η ΕΛ.ΑΣ για το θανατηφόρο τροχαίο στην ΕΟ Τρίπολης - Καλαμάτας

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Χθες (2.6.2023) το πρωί, στο 233ο χιλιόμετρο του Νέου Αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Τρίπολης - Καλαμάτας δίκυκλη μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της, προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (προστατευτικές μπάρες) και στη συνέχεια ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του (δείτε ΕΔΩ).

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:09 am


Παράταση εγγραφών για τον 4ο Olympic Day Run Ancient Olympia

Το Σάββατο 15 Ιουνίου το "Olympic Day Run" ANCIENT OLYMPIA, ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας που φέρει το ισχυρότερο παγκοσμίως brand name, αυτό των Ολυμπιακών κύκλων και υλοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες  για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, επιστρέφει για 3η χρονιά στην καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος, στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, στα πλαίσια του εορτασμού των 2800 χρόνων ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργανώνουν Αγώνες 1,5Κ & 4Κ, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να ζήσουν την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία, μέσα από απολαυστικές διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ολυμπιονίκες, Olympians, διακεκριμένοι αθλητές και μέλη της παγκόσμιας Ολυμπιακής οικογένειας ορίζουν σημείο συνάντησης το Δημαρχείο και ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με ενεργούς πολίτες και αθλητές από 80 χώρες και 5 ηπείρους σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη Ολυμπιακή δρομική ομάδα!!

Το “Olympic Day Run”  είναι η ναυαρχίδα των εκδηλώσεων που έχει καθιερώσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για τον εορτασμό της “International Olympic Day ” και πρόκειται για το μοναδικό παγκοσμίως δρομικό γεγονός που προσελκύει κάθε χρόνο πλέον των 5 εκατομμυρίων δρομέων. Το “Olympic Day Run” Ancient Olympia προσελκύει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων δρομέων και εντάσσει δυναμικά την χώρα μας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2024.... ΞΕΚΙΝΗΣΕ !!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:00 am


Προεκλογική εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές από την Οργάνωση Μελών Γορτυνίας στα Τρόπαια

Στην ξεχασμένη και ερημωμένη από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Γορτυνία, έστω και για μια μέρα σήμανε η ελπίδα στις καρδιές των Γορτύνιων.

Για μια αξιοπρεπή ζωή, με παροχές δημοσίων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, με δικαίωμα στην εργασία.

Η Οργάνωση Γορτυνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το Σπύρο Νικολόπουλο και τα παιδιά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στην εκδήλωση μίλησαν η υποψήφια Δώρα Τσαμπάζη, οι Βουλευτές Διονύσης Καλαματιανός και Γιώργος Παπαηλιου και η Συντονίστρια μας Δήμητρα Αλουπογιάννη.

Καλή επιτυχία στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συγκράτηση της Ε.Ε. σε μια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση και τη μετέπειτα πορεία προς την πολιτική αλλαγή!
Με εκτίμηση,

 

Γεώργιος Ι. Φαράντος

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:40 am


Διακοπή ρεύματος την Τρίτη στη Μυγδαλιά Γορτυνίας

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 04/06/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα    Έως ημ/νία και ώρα       Δήμος/κοινότητα        Περιγραφή περιοχής

04/06/2024 08:30 π.μ.  04/06/2024 14:30 μ.μ.   ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ     Τμήμα Δ.Δ. Μυγδαλιάς από το κέντρο του Δ.Δ.ως την έξοδο προς Κερπινή

 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                                                                ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:20 am


Καστρίτης με δάκρυα στα μάτια: Υποκλίνομαι στους παίκτες, βγάζω το καπέλο στον κόσμο μας

Mετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Καστρίτης με έκδηλη την συγκίνηση στο πρόσωπο του από την αποθέωση του κόσμου δήλωσε για το χειροκρότημα των φίλων του Άρη προς τους παίκτες.

Αναλυτικά

“Αξίζουν το χειροκρότημα. Υποκλίνομαι στους παίκτες μας, βγάζω το καπέλο στον κόσμο μας. Έχουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη όσα ζήσαμε φέτος. Ήταν όμορφη χρονιά, αλλά έχουμε έναν ακόμη αγώνα φέτος”, ανέφερε ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων.

Φωτογραφία άρθρου: ΚΑΕ Άρης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:47 pm


Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Τσιφτσής

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται ο Αντώνης Τσιφτσής, αφού απομένουν δικαστικά ζητήματα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από τον Αστέρα Τρίπολης στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο δικέφαλος έχει έρθει σε οριστική συμφωνία τόσο με τον Αστέρα Τρίπολης όσο και με τον ίδιο τον νεαρό τερματοφύλακα και απομένει πλέον μόνο η αλλαγή εγγράφων και η υπογραφή των συμβολαίων για να αποτελέσει και επίσημα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κιτρινομπλέ διατηρούν υψηλότερο ποσοστό μεταπώλησης, αφού πιστεύουν πάρα πολλές ικανότητες του Αντώνη Τσιφτσή.

Το ποσοστό αυτό φτάνει στο 30%, το οποίο έχει τοποθετηθεί από τον Αστέρα Τρίπολης στη συμφωνία με τον «δικέφαλο του βορρά».

Ο Αντώνης Τσιφτσής ως γνωστών αποτελεί ένα ακόμη προϊόν των περίφημων ακαδημιών του Αστέρα Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:31 pm


Το κοχύλι μας στην άμμο - Οδυσσέας Ελύτης

Έπεσα για να κολυμπήσω κι άφησα την καρδιά μου πίσω

Άφησα την καρδιά μου χάμω σαν το κοχύλι μας στην άμμο

Πέρασαν όλες οι κοπέλες με τα μαγιό και τις ομπρέλες

Ύστερα πέρασαν οι φίλοι κανείς δε βρήκε το κοχύλι

Χρόνους και χρόνους κολυμπάω πού να ‘ν’ η αγάπη για να πάω

Έφαγε η θάλασσα το βράχο κι έμεινε το νησί μονάχο

«Το κοχύλι, του Οδυσσέα Ελύτη»

Η φωτογραφία, της Κ.Κ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:10 pm


Α.Γιαννόπουλος: Ένας ακόμη λόγος η Μεγαλόπολη να στηρίξει μαζικά το ΚΚΕ

Εδώ και αρκετό καιρό η Μεγαλόπολη ζει στο «πετσί» της τα «καλά» της απολιγνιτοποίησης και της «δίκαιης» μετάβασης. Χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, ενεργειακή φτώχεια και εξάρτηση, ραγδαία μείωση οικονομικής δραστηριότητας, ερημοποίηση (μετανάστευση κυρίως νέων), κατάργηση της τηλεθέρμανσης κ.α. Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησαν οι προηγούμενες, δηλαδή την απαξίωση του λιγνίτη προς όφελος της δήθεν πράσινης μετάβασης της ΕΕ.
Δημοτικές αρχές και Περιφέρεια επιστρατεύτηκαν για να πείσουν τους Μεγαλοπολίτες ότι όλα αυτά γίνονταν για το καλό τους. Είπαν μέχρι και χονδροειδή ψέματα για να εξωραΐσουν την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων (π.χ. ότι η τηλεθέρμανση δεν μπορεί να συνδεθεί με την 4 η ή 5 η μονάδα, ότι η Μεγαλόπολη θα μετατραπεί σε «επενδυτικό παράδεισο». Είπαν και τι δεν είπαν)!!!

Οπωσδήποτε αυτές οι εξελίξεις δεν ήταν μονόδρομος, ήταν επιλογή των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας που βρήκαν νέα πεδία κερδοφορίας στις ΑΠΕ,,που η «μαμά» ΕΕ φρόντισε να ικανοποιήσει εξαπολύοντας το πολιτικό της προσωπικό σε κάθε χώρα, απαξιώνοντας την οικονομική δραστηριότητα και ερημώνοντας ολόκληρες περιοχές όπως αυτή της Μεγαλόπολης.
Τώρα πλησιάζοντας προς τις εκλογές κάποιοι όψιμα θυμήθηκαν τη Μεγαλόπολη και τους Μεγαλόπολιτες και τις συνέπειες από την πολιτική που οι ίδιοι στήριξαν. Είναι υποκριτές όπως και ψεύτες διότι όλοι αυτοί συνωστίζονταν στα πρώτα καθίσματα των μεταλιγνικών φιεστών. Ήταν όλοι αυτοί που εγκαλούσαν το ΚΚΕ που επέμενε ότι ο λιγνίτης μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να δίνει ζωή στη Μεγαλόπολη ως εγχώριο ενεργειακό καύσιμο βάσης ,συμβάλλοντας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Ο λαός της Μεγαλόπολης την καταστροφική πολιτική όλων αυτών την πλήρωσε και συνεχίζει να την πληρώνει. Έχει όμως μια μεγάλη ευκαιρία στις 9 του Ιούνη να τους επιστρέψει το λογαριασμό με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ.

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις με επιχειρηματικούς ομίλους και λόμπι μπορεί να αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις κυβέρνησης – ΕΕ. Για αυτό ακριβώς το λόγο η ψήφος δεν πρέπει να σκορπίσει στα κόμματα που αποτελούν στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά μαζί με την ΝΔ στήριξαν βασικές στρατηγικές της ΕΕ, όπως η «πράσινη» μετάβαση και η ΚΑΠ και αυτό όσο και αν θέλουν δεν μπορούν να το κρύψουν.

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι όχι μόνο αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις τους αλλά μπαίνει μπροστά στην οργάνωση των αγώνων του λαού για να τις «φρενάρει», να αποσπαστούν κατακτήσεις, ενισχύει την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Στο μαύρο και αβέβαιο μέλλον που ετοιμάζουν το ΚΚΕ δεν θα κάνει πίσω.

Σταθερά θα πορεύεται με πυξίδα την ικανοποίηση των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Πάμε λοιπόν μαζί στις 9 του Ιούνη. Ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε…

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 9:30 pm


Πότε θα μειωθούν οι δόσεις των στεγαστικών δανείων

Μετά από 14 μήνες που τα επιτόκια αυξήθηκαν 10 φορές σε επίπεδα – ρεκόρ και άλλους 9 μήνες που παρέμειναν αμετάβλητα στα επίπεδα αυτά, έφτασε η ώρα για τη μείωσή τους.

Την ερχόμενη Πέμπτη (6.6.2024), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα βασικό επιτόκιο καταθέσεων στο 3,75% από 4% και το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 4,25% από 4,5%, σηματοδοτώντας την έναρξη του καθοδικού κύκλου τους.

Η μείωση του επιτοκίου αναχρηματοδότησης θα είναι η πρώτη μετά από σχεδόν μία 10ετία και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Τότε, το συγκεκριμένο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,20% από -0,10%, σε μία χρονιά που η ΕΚΤ εισήλθε στην περίοδο των αρνητικών επιτοκίων και λίγο μετά στην ποσοτική χαλάρωση για να αποφύγει το ενδεχόμενο αντιπληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Η περίοδος αυτή είναι, βέβαια, πολύ μακρινή και πιθανότατα δεν θα επαναληφθεί στο ορατό μέλλον.

Αυτό που μάλλον θα δούμε είναι τα επιτόκια της ΕΚΤ να μειώνονται σταδιακά έως και το δεύτερο εξάμηνο 2025, σε ένα επίπεδο της τάξης του 2% – 2,5%, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ και τις εκτιμήσεις οικονομολόγων.

Η ταχύτητα και το μέγεθος της μείωσής τους θα εξαρτηθεί κυρίως από την πορεία που ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2% που είναι ο στόχος της ΕΚΤ και δευτερευόντως από τη γενικότερη πορεία της οικονομίας, δηλαδή την ταχύτητα ανάκαμψης.

Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες αμφιβολίες για την ταχύτητα μείωσης του πληθωρισμού -ο οποίος τον Μάιο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, στο 2,6%- έχει «ψαλιδίσει» τις προσδοκίες που υπήρχαν στην αρχή του έτους για ταχύτερη μείωση των επιτοκίων.

Στελέχη της ΕΚΤ με σημαντική επιρροή, όπως η Ίζαμπελ Σνάμπελ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις εισηγήσεις των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γιόαχιμ Νάγκελ, έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν θεωρούν σκόπιμο να γίνει πολύ γρήγορά, δηλαδή στη συνεδρίαση του Ιουλίου, η δεύτερη μείωση των επιτοκίων.

Επομένως, το πιθανότερο είναι να δούμε μία επόμενη μείωση, επίσης κατά 25 μονάδες βάσης, τον Σεπτέμβριο και ενδεχομένως μία τρίτη, αντίστοιχου μεγέθους, τον Δεκέμβριο.

Πότε θα μειωθούν οι δόσεις των στεγαστικών

Από την ταχύτητα μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ θα εξαρτηθεί και το πότε θα αρχίσει η μείωση των δόσεων για όσους έχουν στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο. Οι δόσεις των δανείων αυτών είχαν «παγώσει» από τις τράπεζες από τον Μάιο του 2023 – με το πάγωμα να ισχύει, μετά την φετινή ανανέωσή του, έως τον Μάιο του 2025 – με βάση το επιτόκιο αναφοράς που ίσχυε στα τέλη του Μαρτίου 2023 μείον 20 μονάδες βάσης.

Δεδομένου ότι τον Μάρτιο του 2023 το επιτόκιο χορηγήσεων της ΕΚΤ ανερχόταν στο 3,5% και το τρίμηνο Euribor – το οποίο αποτελεί τη βάση αναφοράς για τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο – λίγο πάνω από το 3%, οι δόσεις των δανείων «κλείδωσαν» με το Euribor χαμηλότερα από το 3%.

Μετά τον Μάρτιο του 2023, η ΕΚΤ προχώρησε σε τέσσερις ακόμη αυξήσεις επιτοκίων, με το τρίμηνο Euribor να κυμαίνεται σήμερα στο 3,8%.

Επομένως,τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα πρέπει να μειωθούν πέντε φορές, αν οι μειώσεις είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης η κάθε μία (ή λιγότερες αν οι μειώσεις είναι μεγαλύτερου μεγέθους), για να έχουν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες οικονομικό όφελος.

Με τα σημερινά δεδομένα, το πιθανότερο είναι ότι η μείωση των δόσεων θα ξεκινήσει μέσα στο 2025 και θα ολοκληρωθεί στο ίδιο έτος ανάλογα με το επίπεδο όπου θα σταθεροποιηθούν τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 9:15 pm


Γενική Συνέλευση και εκλογές για τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης (pics)

Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης προσήλθαν σε  Γενική Συνέλευση τo Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 το βράδυ στο Εντευκτήριο της Ομάδας, Φιλελλήνων 8, με σε συνεδρίαση με τα εξής θέματα:

1. Έκθεση πεπραγμένων 2024
2. Οικονομικός απολογισμός 2024 και προϋπολογισμός 2024-25
3. Εκλογές για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων του Συλλόγου.

Κατά τη Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης και τα μέλη της προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η Γενική Συνέλευση ήταν μια αφορμή για να βρεθούν στο Στέκι, όπως είναι γνωστό το εντευκτήριο της ΘΟΤ, τα μέλη της Ομάδας.

Οι φωτογραφίες, του μέλους της ομάδας, Παναγιώτας - Όλγας Καραθανάση.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 9:00 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας