Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ημαθίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Βέροια-Έσπαγε παράθυρα αυτοκινήτων αφαιρούσε χρήματα και άλλα αντικείμενα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί
Σπάζοντας τα παράθυρα σταθμευμένων οχημάτων, αφαιρούσε χρήματα και άλλα αντικείμενα
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, εξιχνιάστηκαν συνολικά 13 περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων, που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο στην πόλη της Βέροιας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.
Ειδικότερα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος άνδρας δρώντας κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες, διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις οχημάτων, σπάζοντας τα παράθυρα των οχημάτων, αφαιρώντας χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2024 διέπραξε 13 διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων και αφαίρεσε από τα 11 οχήματα συνολικά το χρηματικό ποσό των 401 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:12 pm


ΒΙΝΤΕΟ-Έλληνες ταξιδεύουν στα Σκόπια για να ψωνίσουν φθηνά στα σούπερ μάρκετ

 


Στα «ύψη» βρίσκονται οι τιμές των βασικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, ελέω ακρίβειας, γεγονός που έχει αναγκάσει αρκετούς κατοίκους στη παραμεθόριο να ταξιδέψουν στα Σκόπια, για να τα προμηθευτούν

Πληροφορίες του Alpha κάνουν λόγο ότι τα ίδια προϊόντα στα Σκόπια πωλούνται στη μισή τιμή σε σχέση με την Ελλάδα. Κάτοικοι της παραμεθορίου μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό και είπαν τα εξής: «Και εγώ έχω πάει στα Σκόπιο και είναι πολύ πιο φθηνά, όλα τα είδη».

Αρκετοί ταξιδεύουν από τη Βέροια προς τη Γευγελή και τα Σκόπια, και διαπιστώνουν από κοντά τη διαφορά στις τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν είδη υγιεινής, όπως τα αποσμητικά.


Δείτε το βίντεο


Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:46 pm


Πατέρας πήγε να βάλει βενζίνη και προκάλεσε εγκαύματα στην 2 ετών κόρη του – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή

 



Το μικρό αγγελούδι που υπέστη σοβαρά εγκαύματα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (25/5) σε... 

περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών υπέστη σοβαρά εγκαύματα μετά από φωτιά και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, το απίστευτο περιστατικό έγινε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου σε χωριό του Δήμου Λαγκαδά όταν ο 28χρονος πατέρας του κοριτσιού έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητο με μπιτόνι. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προκλήθηκε ανάφλεξη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες και να προκληθούν εγκαύματα στο σώμα του.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης όμως οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αεροδιακομιδή.

Ο 28χρονος πατέρας της, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 28χρονου πατέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:37 pm


Επιστρέφει στα καθήκοντα του ο Δήμαρχος Νάουσας

Μετά τη δικαίωση του Δημάρχου Νάουσας από τον Άρειο Πάγο που έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης προχώρησε ως όφειλε σε άρση του μέτρου της διοικητικής αργίας σε βάρος του Δημάρχου Νάουσας. Πλέον ο κ. Νίκος Κουτσογιάννης ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του. Σχετικά με την ανωτέρω εξέλιξη ο Δήμαρχος Νάουσας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή της έκδοσης της απόφασης -προϊόν αυθαίρετης ερμηνείας-από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης δήλωσα πως πρόκειται για μια εκτρωματική απόφαση προερχόμενη από άλλες σκοτεινές εποχές αυτού του τόπου.
Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας με δικαίωσε.
Σε αυτούς τους τρεις μήνες της ταλαιπωρίας μου είδα πολλά και κατάλαβα ακόμη περισσότερα.
Αυτή η πρώτη δικαίωση μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω μέχρι τέλους για την πλήρη αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που υπέστην.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συνδημότες μου που πίστεψαν σε μένα, στάθηκαν δίπλα μου, με στήριξαν από την πρώτη στιγμή, και μου έδωσαν δύναμη για να ανταπεξέλθω στην επίπονη προσπάθεια δικαίωσης μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την άδολη αγάπη που έλαβα τις δύσκολες ώρες του αγώνα μου.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κ. Δολδούρη που με απόλυτη ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης επιτέλεσε το καθήκον του στο διάστημα της απουσίας μου, καθώς και τα μέλη της δημοτικής μου ομάδας για τη στήριξη τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη νομική μου ομάδα, που πολέμησε με πάθος την αδικία που υπέστην και ήδη πέτυχε την πρώτη σημαντική νίκη.
Σε όλους δε εκείνους που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να παραβιάσουν την εντολή του λαού της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας και να με απομακρύνουν με κάθε τρόπο από τα καθήκοντά μου, θα ήθελα μόνο να τους παραπέμψω στους στίχους του Ντίνου Χριστιανόπουλου, και ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους:
«και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος».
Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την ανιδιοτελή στήριξη σας, και δεσμεύομαι ενώπιον σας ότι τα καλύτερα για τον δήμο μας βρίσκονται μπροστά».

Νίκος Κουτσογιάννης
Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης της Νάουσας

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:42 pm


Ένα έργο Τζιτζικώστα και έκοψαν την κορδέλα χωρίς την περιφέρεια ...προσφώνηση καμία για την περιφέρεια

Σήμερα στην πόλη της Βέροιας βρέθηκε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου της Βέροιας....
Όπως βλέπετε την κορδέλα την έκοψε ο ίδιος ο υπουργός ο υφυπουργός οι βουλευτές και ο διοικητής στο νοσοκομείο της Βέροιας....
Ένα έργο του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κώστα Καλαϊτζίδη....
Αν και ο διοικητής του νοσοκομείο της Βεροίας όταν είχε έρθει ο πρωθυπουργός στην πόλη της Βέροιας είπε τον κυριάκο Μητσοτάκη να εγκαινιάσει την πτέρυγα ο ίδιος ο πρωθυπουργός απάντησε πόσες φορές θα κάνουμε εγγένεια στο νοσοκομείο της Βέροιας...
Στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας δεν ακούστηκε από κανέναν ότι χρηματοδοτήθηκε το έργο από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας..
Πάντως με τόσα ψαλίδια που βλέπουμε στην κορδέλα κόντεψαν να κόψουν τα δάχτυλά τους..
Τα σχόλια δικά σάς 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:03 pm


Απίστευτο πέθανε ο Γιώργος Κουτσιώνης


Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατός του Γιώργου Κουτσιώνη στη πόλη υης Βέροιας και όχι μόνο...
Ο Γιώργος ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στην κοινωνία... ένας επαγγελματίας ...και άψογος οικογενειάρχης...
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την πέμπτη στις 5:30 το απόγευμα στα κοιμητήρια του αγίου Αθανασίου στη Βέροια..
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:32 pm


Βίντεο-Έπεσε δένδρο στην οδό Μητροπόλεως στη Βέροια μποτιλιάρισμα μέχρι και το ρολόι.

Ένα φορτηγό κατεβαίνοντας στην οδό Μητροπόλεως στην πόλη της βέροιας ακούμπησε κλαδιά με το αποτέλεσμα ξεριζωθεί όλο το δέντρο για λίγη ώρα  στην οδός Μητροπόλεως υπήρχε μποτιλιάρισμα
Όπως λένε οι πολίτες το δέντρο άρχισε να σαπίζει

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 11:54 am


Δικαστική απόφαση -σταθμός: Αποζημίωση 20.000 ευρώ για επίθεση από αγέλη σκύλων- Όλες οι λεπτομέρειες


Δικαστήριο αποφάσισε να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 200.000 για θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων στην Πυλαία.

Όπως αναφέρει η  εφημερίδα” Ελεύθερος Τύπος”  4χρόνια μετά το θάνατο 65χρονου από επίθεση αγέλης σκύλων στο Ελαιόρεμα Θεσσαλονίκης, η Δικαιοσύνη επιδίκασε αποζημίωση 200.000 ευρώ στα τρία παιδιά του θύματος.

Τα χρήματα καλείται να πληρώσει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου έγινε η επίθεση. Για «ηθική δικαίωση» έκανε λόγο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Πιτσιώρας, ο οποίος είπε ότι η δικαστική απόφαση «ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους δήμους, καθώς οριοθετεί τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των αδέσποτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημαντικότερο στο συγκεκριμένο -εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν- είναι ότι χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή. Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

Η επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020, ο άτυχος 65χρονος βγήκε για την καθιερωμένη βόλτα του στην περιοχή Ελαιόρεμα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκυλιών, τα οποία τον έριξαν στο έδαφος δαγκώνοντάς τον στο κεφάλι και σε όλο το κορμί.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα κατάφερε και κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα. Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά την επίθεση στον 65χρονο, η ίδια αγέλη δάγκωσε και έναν 82χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο «Ιπποκράτειο» με πιο ελαφρά τραύματα.

Μετά τις επιθέσεις, υπάλληλος του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη απομάκρυνε και μετέφερε σε τότε συνεργαζόμενο ιδιωτικό καταφύγιο ζώων έξι σκυλιά της αγέλης. Μάλιστα, η επιχείρηση ήταν επεισοδιακή, καθώς δέχθηκε… επίθεση από μέλη φιλοζωικού σωματείου, που αντιδρούσαν στη μεταφορά. Οπως έγινε γνωστό, τρία από τα έξι σκυλιά της αγέλης παραμένουν μέχρι σήμερα στο ιδιωτικό καταφύγιο. Να σημειωθεί ότι οι δήμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν καταφύγια ζώων και μπορούν απλά να συνάπτουν συνεργασία με ιδιωτικά καταφύγια

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:46 am


Τρύπα στην Μητροπόλεως στολισμένη με χαρτόνι

Μία πρωτοποριακή μέθοδο ανακάλυψε ο δήμος της Βέροιας έτσι ώστε να μην κατασκευάσει το πεζοδρόμιο παγίδα στην οδό Μητροπόλεως...
Στους συγκεκριμένο σημείο περνάνε καθημερινά σχεδόν όλοι οι αντιδήμαρχοι της Βέροιας ίσως και ο δήμαρχος.....Ειλικρινά ποιος είχε αυτή την φαεινή ιδέα αντί να το φτιάξουν να βάλουν ένα χαρτόνι και δύο κώνους για να μην πέσουν μεσα οι δημότες;

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:17 am


Επίδομα παιδιού: Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 ανοίγει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για τις αιτήσεις-Ερωτήσεις και απαντήσεις


Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – επίδομα παιδιού για τις αιτήσεις, όπως αναφέρουν από κοινού σε ανακοίνωση τους το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο – καθώς και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

  • τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
  • η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Επίδομα παιδιού: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Έναν χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού εξέδωσε ο ΟΠΕΚΑ μέσω της ιστοσελίδας του https://www.idika.gr/epidomapaidiou/2024/Home/FAQ. Αναλυτικά:

1.Σε ποιους χορηγείται το επίδομα παιδιού;

Το επίδομα παιδιού χορηγείται, κατόπιν αίτησης, στις κατηγορίες προσώπων που αναφέρονται στην ερώτηση 34, εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα.

2.Υπέβαλα την αίτηση Α21 αλλά δεν φαίνεται Εγκεκριμένη, αναφέρεται μόνο ότι είναι υποβληθείσα. Πρέπει να κάνω κάτι;

Όχι δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια, αρκεί η οριστική υποβολή της αίτησης. Εφόσον πληροίτε τα κριτήρια του επιδόματος εμφανίζεται, στην αρχή της αίτησης όταν κάνετε προβολή, το μήνυμα: «Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είστε δικαιούχος του επιδόματος παιδιού και υπολογίζονται τα παρακάτω ποσά».

3.Πώς προσθέτω νέο τέκνο σε ήδη υποβληθείσα αίτηση Α21;

Κάνετε προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και πατάτε το κουμπί Δημιουργία Τροποποιητικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης (Α21). Στην νέα αίτηση πατάτε το κουμπί Προσθήκη Τέκνου και καταχωρείτε το επώνυμο (όχι μικρό όνομα ) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού, στην συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες της πλατφόρμας.

4.Δεν αναγνωρίζονται προστατευόμενα μέλη, επειδή δεν ταυτοποιούνται τα επώνυμα των τέκνων με τον ΑΜΚΑ τους. Τι πρέπει να κάνω;

Σας εφιστούμε την προσοχή πως όταν γίνεται προσθήκη τέκνου καταχωρείται μόνο το επώνυμο του παιδιού (όχι το όνομά του) και ο ΑΜΚΑ του. Αν το πρόβλημα ταυτοποίησης παραμένει, οι δικαιούχοι πρέπει να ελέγξουν τα πλήρη στοιχεία του εξαρτώμενου τέκνου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΑΜΚΑ www.amka.gr ή/και να απευθυνθούν σε κάποιο ΚΕΠ ώστε να διορθώσουν τυχόν αστοχίες στο ηλεκτρονικό μητρώο ΑΜΚΑ. Πιθανότατα έχει γραφτεί στην πλατφόρμα με διαφορετικό τρόπο το επώνυμο δίπλα στον ΑΜΚΑ, σε σχέση με το πώς έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια, πρέπει να ακυρωθεί η αίτηση Α21 και να υποβληθεί οριστικά νέα αίτηση, ώστε να αντληθούν εκ νέου τα διορθωμένα στοιχεία από το μητρώο του ΑΜΚΑ.

5.Τι σημαίνει η προϋπόθεση φοίτησης των ανηλίκων τέκνων μου στην υποχρεωτική εκπαίδευση ( φοίτηση από το προ νήπιο έως και το γυμνάσιο );

Τα ανήλικα τέκνα ηλικίας από 4 έως 16 ετών του αιτούντος Επίδομα παιδιού θα πρέπει:

α. να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2023-2024 και

β. να ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους στις 30-6-2024 για το εν λόγο σχολικό έτος , δηλαδή να μην αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη τους λόγω μεγάλου αριθμού αδικαιολόγητων απουσιών.

Για την έγκριση αίτησης μέχρι 30-6-2024 θα πρέπει μεταξύ των άλλων να συντρέχει η προϋπόθεση (α) και από 1-7-2024 έως 31-12-2024 θα πρέπει να συντρέχουν και οι δυο παραπάνω προϋποθέσεις.

6.Το εξαρτώμενο τέκνο μου είναι ηλικίας 4 έως 16 ετών αλλά δεν φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση δικαιούμαι το επίδομα;

Όχι.

7. Θέλω να ζητήσω βεβαίωση για λήψη ή μη λήψη επιδόματος παιδιού και τυχόν ποσά που έχω λάβει για το επίδομα παιδιού.

Θα συμπληρώσετε το έντυπο που υπάρχει στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Επιδόματος Παιδιού και θα το αποστείλετε mail με θέμα «Βεβαίωση για επίδομα παιδιού» στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ. Τα email της Κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών Δ/νσεων του ΟΠΕΚΑ θα τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο της εφαρμογής του Α21 https://www.idika.gr/epidomapaidiou/2024/Home/Contact

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω για το επίδομα παιδιού  εδώ και εδώ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 11:53 pm


Καλαϊτζίδης και Αυτιάς μια φιλία χρόνων...

Κώστας Καλαϊτζίδης και Γιώργος Αυτιάς είναι από τους ανθρώπους που διατηρούν χρόνια φιλία...
Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να τα πουν τώρα στον προεκλογικό αγώνα που επισκέφθηκε ο Γιώργος Αυτιάς την Ημαθία...

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 10:46 pm


Φυλλάδιο-Απίστευτες προσφορές στο "ΜΑΖΙ ΜΑΡΚΕΤ "στη Βέροια

Απίστευτες τιμές στο "ΜΑΖΙ ΜΑΡΚΕΤ "στη Βέροια..

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 8:03 pm


ΒΙΝΤΕΟ-Σπίτι καίγεται στο Γιαννακοχωρι Νάουσα

 

Ενα σπίτι για άγνωστους λόγους πήρε φωτιά λιγο πριν της 2 το μεσημέρι στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας όπως λένε οι πληροφορίες μας στο σημείο έσπευσαν υπεροσβεστική υπηρεσία και υδροφόρα του δήμου Νάουσας

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 2:01 pm


Αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Ιουνίου-Τι μπορείτε να κάνετε για να τις αποφύγετε σύμφωνα με τους ειδικούς


Για τον τρόπο που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές  τις αυξήσεις που έρχονται από την 1η Ιουνίου στα τιμολόγια ρεύματος μίλησε σήμερα ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστοδουλίδης  στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4.

«Oι τιμές στο ρεύμα θα είναι αυξημένες γύρω στο 15% σε σχέση με το 2023 .Εκεί υπολογίζουμε τις αυξήσεις. Θα συμβούλευα τους καταναλωτές επειδή μέχρι τις 30  Μαΐου ισχύουν κάποιες χαμηλές χρεώσεις στα μπλε- σταθερά τιμολόγια ρεύματος εξάμηνης διάρκειας που είναι 8,8 λεπτά με 8,9 λεπτά να τις κλειδώσουν για  ένα εξάμηνο. Και από Νοέμβριο … Δεκέμβριο βλέπουμε τι θα γίνει. Αυτή είναι μια πρόταση που κάνω. Διότι θα αυξηθούν και οι τιμές στα μπλε τιμολόγια  ρεύματος από 1η Ιουνίου. Δεν θα αυξηθούν μόνο τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος  που υπάρχει μέσα ο μηχανισμός διακύμανσης , δηλαδή οι ρήτρες αναπροσαρμογής  αλλά οι πάροχοι θα αυξήσουν και τα σταθερά .

Άρα οι τιμές στα  κίτρινα, στα μπλε και στα πράσινα τιμολόγια θα αυξηθούν. Άρα μια πρόταση μου είναι να πάνε να κλειδώσουν τώρα  οι καταναλωτές  ένα σταθερό τιμολόγιο. Διότι εάν είναι κάποιος στο πράσινο τιμολόγιο -το 85% των καταναλωτών είναι σε αυτό, τότε δεν θα πληρώσει ρήτρες εάν αποχωρήσει από αυτό. Ενώ εάν κάποιος είναι στο μπλε τιμολόγιο και θέλει να πάει σε άλλο χρωματιστό τιμολόγιο τότε θα πληρώσει ρήτρα αποχώρησης .Από το πράσινο ή το κίτρινο μπορείς  κανείς να πάει κάλλιστα .Και βλέπουμε από τον Νοέμβριο τι θα γίνει» σημείωσε.

Για τις ρευματοκλοπές

Επίσης εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους αυξάνονται από την 1η Ιουνίου οι τιμές στο ρεύμα. 

«Από την 1η Ιουνίου φαίνεται πως θα έχουμε και αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος λόγω των ρευματοκλοπών . Αυτό το φαινόμενο υπάρχει εδώ και χρόνια  και αυτό μετακυλίεται  στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών στις λοιπές χρεώσεις .Θα  υπάρξει μια προσαύξηση γύρω στο 14%  από ό,τι υπολογίζεται μεσοσταθμικά προκειμένου να κλειστεί μια μαύρη τρύπα  που είχε ανοίξει το 2023  γύρω στα 400 εκατ. ευρώ.

Και έρχεται τώρα ο Διαχειριστής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ο ΔΑΠΕΕΠ και λέει:  υπάρχει άλλη μια τρύπα 200 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που επιδοτούμε  τους παραγωγούς ΑΠΕ ..τις εγγυημένες ταρίφες. Και επειδή είχαμε τους προηγούμενους μήνες χαμηλή τιμή της χονδρικής ρεύματος λόγω της  υπερπαραγωγής της πράσινης ενέργειας και της χαμηλής ζήτησης δεν γέμισε ο κουμπαράς με χρήματα. Άρα ο ΔΑΠΕΕΠ λέει πως θα αποζημιώσει τους καταναλωτές,  τους παραγωγούς από αυτόν τον ειδικό λογαριασμό; Θα αυξηθεί  το ειδικό τέλος εκπομπών αερίων το ΕΤΜΕΑΡ. Αυτό το τέλος το πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές και αυτό μπαίνει μπαίνει σε αυτόν τον κουμπαρά, στον ειδικό λογαριασμό. Και από 1,7 λεπτά που είναι μέχρι σήμερα το μοναδιαίο κόστος  της κιλοβατώρας  για το ΕΤΜΕΑΡ,  αυτό θα πάει πάνω από τα 2,3  λεπτά με 2,4 λεπτά . Δηλαδή όσο ήταν πριν το 2019

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 10:03 am


Youth Pass: Ώρα… είσπραξης για τους 18άρηδες – Πού μπορούν να εξαργυρώσουν τα 150 ευρώ οι νέοι


Ώρα πληρωμών για το Youth PassΉδη οι νέοι των οποίων εγκρίθηκε η σχετική αίτηση, έχουν λάβει μηνύματα από τις συνεργαζόμενες Τράπεζες, καθώς το ποσό της ενίσχυσης θα πιστωθεί στο ψηφιακό τους «πορτοφόλι».

Τα χρήματα λοιπόν θα εμφανιστούν στο «πορτοφόλι» στα τέλη της εβδομάδας και από εκεί και πέρα οι 18άρηδες θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό της ενίσχυσης σε πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μεταξύ άλλων και ενόψει καλοκαιριού έχουν την δυνατότητα να καλύψουν μέρος του κόστους (ή και ολόκληρο) των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Τα ποσό της ενίσχυσης θα μπει στο ψηφιακό πορτοφόλι την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαΐου.

Που εξαργυρώνεται το Youth Pass

Τα 150 ευρώ του Youth Pass έχουν την μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, δηλαδή μεταξύ άλλων σε θέατρα, ξενοδοχεία ή και αεροπορικά εισιτήρια.

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς, του:

  • τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα)
  • πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, αγορά βιβλίων κ.ά.)

και των

  • μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι του Youth Pass

Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζουν πια οι δυνητικά δικαιούχοι είναι ότι θα υποβάλουν αίτηση από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους (Η έναρξη της ειδικής εφαρμογής κάθε έτος δεν λαμβάνει χώρα εντός Σαββάτου, Κυριακής ή άλλης αργίας και μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα).

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια, με άλλα λόγια αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι νέοι που συμπληρώνουν τα 18τους έτη, ανεξάρτητα από τα εάν είναι γόνοι εύπορων οικογενειών ή «ευάλωτων».

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Η πληρωμή των δικαιούχων για το επόμενο έτος λαμβάνει χώρα αυτοδίκαια, μετά από επανέλεγχο των προϋποθέσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Το YouthPass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 10:01 am


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑ SECURITY?

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ, οργανώνει και υλοποιεί Εξ Αποστάσεως το νέο τμήμα εκπαίδευσης Security, με στόχο τις ερχόμενες εξετάσεις Πιστοποίησης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση 105 ωρών θεωρίας, για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Πιστοποιητικό τύπου Α’).
Προλάβετε τις επικείμενες προκηρύξεις Προσωπικού Ασφαλείας (Φύλαξη σε Μουσεία, ΟΣΕ, Νοσοκομεία, Υπουργεία κτλπ……)
Με την χρήση της σύγχρονης ηλεκτρονικής πλατφόρμας μας, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθούν το μάθημα μέσω Η/Υ, από το σπίτι τους.
Oι υποψήφιοι, εκπαιδεύονται πάνω σε θέματα όπως:
• Ασφάλεια-φύλαξη εγκαταστάσεων
• Προστασία Προσώπων-Χρηματαποστολών
• Παροχή Πρώτων Βοηθειών
• Πυρασφάλεια-Κατάσβεση Πυρκαγιάς
• Εργασιακό Στρες-Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού
Την εκπαιδευτική Ομάδα αποτελούν έμπειροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, Ψυχολόγοι και Νοσηλευτές. Οι συνεργαζόμενοι Εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι τόσο από τον Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) όσο και από το ΚΕΜΕΑ, και διαθέτουν πλούσια επαγγελματική και διδακτική εμπειρία.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.
Εξασφαλίστε μία θέση έγκαιρα !!!
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΔΩ
Εγγραφές καθημερινά.....
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή περαιτέρω πληροφορία
Γραμματειακή υποστήριξη ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγ. Αντωνίου 20 και Καρατάσου γωνία, Βέροια
Τηλ: 2331021061 - 2331120331
Κιν: 6973928402
Ώρες επικοινωνίας 08:00- 21:00
Site: http://ekedim-verias.gr/
Fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:57 am


Έτοιμος/η να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;


🍃Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου🍃
Συμπλήρωσε την φόρμα ελέγχου βάρους...
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στον αριθμό 6977003053

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 8:20 am


ΒΙΝΤΕΟ- ΜΕ "Καπέλο"τα νεκταρίνια της Ημαθίας

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 7:28 pm


Πρόσληψη εννέα (9) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Δήμου Αλεξάνδρειας



Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την πρόσληψη συνολικά εννέα (9) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και συγκεκριμένα τους εξής:

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)

Κωδικός

θέσης

Υπηρεσία

Έδρα υπηρεσίας

Κλάδος / Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός

ατόμων

201

Δήμος Αλεξάνδρειας

(Δημοτικό Κολυμβητήριο)

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

ΠΕ Φυσικής Αγωγής/ ΠΕ Φυσικής Αγωγής

3 μήνες

5

202

Δήμος Αλεξάνδρειας

(Δημοτικό Κολυμβητήριο)

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών/ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών

3 μήνες

2

203

Δήμος Αλεξάνδρειας

(Δημοτικό Κολυμβητήριο)

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

ΔΕ Ναυαγοσωστών (πισίνας)/ ΔΕ Ναυαγοσωστών (πισίνας)

3 μήνες

2

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, εντυπο ασεπ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή εντυπο ασεπ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ κατά περίπτωση, και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αλεξάνδρειας (πρώην ΚΕΔΑ), Οδός Βεροίας-Δημοτικό Κολυμβητήριο, Τ.Κ. 59300, Αλεξάνδρεια, υπόψη κ. Παρθένας Πουλουτίδου (τηλ. επικοινωνίας: 2333053442, 2333053450).

Hμερομηνίες υποβολής αιτήσεων από 29/05/2024 έως 07/06/2024

Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 2:29 pm


Ορκίστηκε νέος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας ο Τριγκας Ευθύμιος

Αγαπητοί συνδημότες, 
Έπειτα από την οικειοθελή παραίτηση -για προσωπικούς λόγους- του κ. Σακαλή Αργύρη, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ως πρώτος επιλαχών εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος Βεροίας με την παράταξη του Κώστα Παλουκίδη <<Ισχυρός Δήμος>>. 
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ νέου για την αγάπη, εμπιστοσύνη και την δύναμη που μου δίνετε να σας εκπροσωπώ αλλά και να διεκδικώ το καλύτερο για τον τόπο μας. Με τον Κώστα και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης θα κάνουμε ηχηρή την παρουσία μας στον Δήμο και θα ασκήσουμε σωστή και εποικοδομητική αντιπολίτευση, πάντα με γνώμονα το όφελος των συμπολιτών μας. 

Βέροια 27/5/2024
Τριγκας Ευθύμιος

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 2:07 pm


Συντάξεις Ιουνίου: Αρχίζει η καταβολή τους – Όλες οι πληρωμές από e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 31 Μαΐου


Κατά την περίοδο 27 έως 31 Μαΐου, θα καταβληθούν 2.345.209.562 ευρώ σε 4.191.281 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

1. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ:

Στις 28 Μαΐου θα καταβληθούν, 1.139.168.819 ευρώ σε 2.397.783 δικαιούχους για την Πληρωμή Κύριων & Επικουρικών Συντάξεων Μηνός Ιουνίου 2024.
Στις 30 Μαΐου θα καταβληθούν 1.133.510.743 ευρώ σε 1.735.048 δικαιούχους για την Πληρωμή Κύριων & Επικουρικών Συντάξεων Μηνός Ιουνίου 2024.
Στις 31 Μαΐου θα καταβληθούν 5.200.000 ευρώ 14.000 δικαιούχους για την Πληρωμή Προκαταβολών Συνταξιούχων Ν. 4778/21 μηνός Ιουνίου 2024.
Από τις 27 έως 31 Μαΐου θα καταβληθούν 21.800.000 ευρώ σε 1.100 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
Στις 28 Μαΐου θα καταβληθούν 1.430.000 ευρώ σε 550 δικαιούχους για την Πληρωμή αναδρομικών λόγω αυξημένου επασφαλίστρου σε συνταξιούχους ΝΠΔΔ.
Στις 30 Μαΐου θα καταβληθούν 2.000.000 ευρώ σε 1.500 δικαιούχους για την Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε δικαιούχους μη μισθωτούς, μέσω εκκαθαριστικής διαδικασίας της ΗΔΙΚΑ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

• 13 εκατ. ευρώ σε 22.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
• 19 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
• 9 εκατ. ευρώ σε 100 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».
•400.000 ευρώ σε 200 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.
• 700.000 ευρώ σε 1000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 9:48 am


Καιρός: Άστατος καιρός με νεφώσεις και τοπικές βροχές

Άστατος αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Αναλυτικά, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές στην Κρήτη έως το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα κυρίως τις βραδινές ώρες όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στη δυτική Μακεδονία τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 6 και στη νότια Εύβοια έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις. Στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στις βόρειες Κυκλάδες έως τις απογευματνές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα Δωδεκάνησα κυρίως τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28-05-2024

  • Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμομωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες και σταδακά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική χώρα. Θα φτάσει στα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς, στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-05-2024

  • Στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
  • Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-05-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-05-2024

  • Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 9:45 am


Εξοικονομώ- Επιχειρώ: Ποιοι εξασφαλίζουν έως 325.000 ευρώ – Ποιες αλλαγές έγιναν την «τελευταία στιγμή»


«Ανοιχτό» μέχρι… νεωτέρας παραμένει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ».

Οι αιτήσεις συνεχίζονται έως ότου εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος, μέσω του οποίου χιλιάδες επιχειρήσεις μπορούν να διεκδικήσουν δωρεάν κρατικό χρήμα που αγγίζει ακόμη και τις 325.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε εργασίες θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος, σε εγκατάσταση συστημάτων σκίασης, φωτισμού νέας τεχνολογίας LED, θέρμανσης και ψύξης χώρων, αλλά και σε μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος διαμορφώνεται στα 176,75 εκατ. ευρώ και δεδομένου ότι τα ποσά αυτά δεν έχουν «εξαντληθεί» το «Εξοικονομώ- Επιχειρώ»θα παραμείνει «ενεργό» για υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμων χρημάτων. Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου 2024ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής.

Ποιες αλλαγές έγιναν την … «τελευταία στιγμή»

Μαζί με τις αποφάσεις που επιτρέπουν στο πρόγραμμα να παραμείνει «ανοιχτό», έγιναν και κάποιες αλλαγές… της «τελευταίας στιγμής» (δηλαδή λίγο πριν λήξει η αρχικά καθορισμένη ημερομηνία λήξης των αιτήσεων), με την μορφή τροποποιήσεων του σχετικού Οδηγού.

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονταιοι εξής:

  • Καταργείται η απαίτηση αναβάθμισης κατά δύο τουλάχιστον ενεργειακές κατηγορίες, ενώ παραμένει η υποχρέωση της μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) τουλάχιστον κατά 35% και της εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 40%.
  • Για επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό έως 150.000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού και έως 80.000 ευρώ για τους κλάδους του εμπορίου και των λοιπών υπηρεσιών, σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης δεν έχει εκδοθεί το ΠΕΑ του κτιρίου/των κτιρίων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο ή η Έκθεση Ενεργειακού Ελέγχου, δίνεται αποκλειστική προθεσμία ενός μήνα από την υποβολή της αίτησης για την προσκόμισή του και τα παραπάνω δηλώνονται με Υπεύθυνη Δήλωση.
  • Μετά την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού, οι υπόλοιπες οριστικά υποβληθείσες αιτήσεις παραμένουν στο σύστημα ως επιλαχούσες, με βάση την χρονοσήμανση που έλαβαν κατά την υποβολή τους.
  • Με την ολοκλήρωση του χρονικού διαστήματος υποβολής αιτήσεων, παύει η δυνατότητα υποβολής αίτησης (χρονοσήμανση και απόδοση κωδικού αίτησης).
  • Οι αιτήσεις που δεν έχουν δεσμεύσει πόρους βάσει των παραπάνω και στο πλαίσιο της χρονικής προτεραιότητας, παραμένουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ως επιλαχούσες. Σε κάθε περίπτωση, για τις υποβληθείσες αιτήσεις εξακολουθεί να ισχύει η διαδικασία υποβολής ΠΕΑ και λοιπών ελέγχων.

Οι παραπάνω αλλαγές ενσωματώνονται στο Πληροφοριακό Σύστημα υποβολής αιτήσεων. Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος:https://exoikonomoepixeiro.energy-invest.gov.gr/ και εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (Firstin-Firstout).

Ποιο είναι το ποσό της ενίσχυσης

Το ακριβές ύψος της ενίσχυσης προκύπτει, λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό ενίσχυσης και τον μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών.

Το ποσοστό ενίσχυσης για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών των επενδυτικών σχεδίων, φτάνει έως και 65%, αναλόγως του είδους της παρέμβασης (κτίρια και μη κτιριακές εγκαταστάσεις) και του μεγέθους της επιχείρησης.

Αντιστοίχως, για τον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή, άνευ ΦΠΑ) κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης:

  • δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού.
  • δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των000 ευρώ για τους λοιπούς κλάδους

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 9:44 am


Ποιες φορολογικές υποθέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ


Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ μπαίνουν πλέον χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν  τις επιστροφές φόρων και τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας λόγω της υπόθεσης διαφθοράς της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Παράλληλα επισημαίνεται πως θα  γίνουν δειγματικοί εσωτερικοί έλεγχοι σε όλες τις Εφορίες της χώρας, με αιχμή υποθέσεις με μεγάλες επιστροφές ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που πραγματοποιήθηκαν από τις Δ.Ο.Υ.

Επίσης θα ελεγχθούν:

  •  από τους εφόρους υποθέσεις χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παράτυπες ή παράνομες διαδικασίες.
  • το κεντρικό σύστημα για τη διαχείριση επιστροφών φόρου και χορήγησης φορολογικής ενημερότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα  γίνει η χρήση της διαδικασίας ανάλυσης κινδύνου για τις αιτήσεις κεντρικά.

Η ΔΟΥ Χαλκίδας

Ενώ όσον αφορά τη ΔΟΥ Χαλκίδας επισημαίνεται πως σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ:

  • Επανελέγχονται όλες οι ύποπτες υποθέσεις, κυρίως αυτές που αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ. Σημειώνεται δε πως  έχει ξεκινήσει ο πλήρης διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος πενταετίας.
  • Όλες οι υποθέσεις ελέγχου από την ΔΟΥ Χαλκίδας οι οποίες μεταφέρονται στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής.
  • Οι ελεγκτές της υπηρεσίας αυτής  εντάσσονται στα Ελεγκτικά Κέντρα Αττικής, χωρίς ωστόσο να γίνει έλεγχος στις υποθέσεις των  φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης εφορίας. Ενώ οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Αττικής και του κεφαλαίου στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕ.ΦΟ.Κ.) Αττικής.

Τι σχεδιάζεται για τις επιστροφές φόρων

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, οι επιστροφές φόρων  θα φτάσουν τα 6,588 δισ. ευρώ και ο στόχος είναι ειδικά για τον ΦΠΑ το 95% των αιτήσεων επιστροφών να διεκπεραιώνεται εντός 90 ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Υπενθυμίζεται πως η  ΑΑΔΕ έχει ήδη επιστρέψει  το ποσό των 20,3 εκατ. ευρώ σε 94.209  πολίτες  που δεν έχουν χρέη και που υπέβαλαν από τους πρώτους τις φορολογικές τους δηλώσεις .  Αξιοσημείωτο είναι δε πως έγιναν κεντρικοί συμψηφισμοί και επιστροφές φόρου σε επιπλέον 32.654 φορολογούμενους  στους οποίους δόθηκε το  συνολικό ποσό ύψους 9,03 εκατ. ευρώ.  Μόνο για 38 φορολογούμενους οι συμψηφισμοί και οι επιστροφές φόρου έγιναν από τις Δ.Ο.Υ. οι οποίες επέστρεψαν  24.182 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 9:43 am


Βίντεο:Ένας χαμός στην περιοδεία του Γιώργου Αυτιά στη Βέροια

 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς επισκέφθηκε την Ημαθία...Όλος ο κόσμος τον αγκάλιασε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία ..Τον Γιώργο Αυτιά συνόδευαν οι βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος , Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης ενώ στην υποδοχή βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σταύρος Γιανναβαρτζής και μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης









Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 3:04 pm


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας