Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Απογευματινός περίπατος στο πάρκο Φιλοδένδρων

Το πάρκο Φιλοδένδρων στην Τρίπολη και την πλατεία Άρεως αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία της πόλης και επιπλέον μια πηγή καλοκαιρινής δροσιάς για τους μήνες του καλοκαιριού.

Η φωτογραφία της ημέρας του Α.Χ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 10:33 pm


To πρόγραμμα προβολών στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης από 7/6 ως 12/6

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας που ξεκινά από την Παρασκευή 7 Ιουνίου έως την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

VICTORIA CINEMAS ΤΡΙΠΟΛΗ
Δημητρακοπούλου 30 & 28ης Οκτωβρίου 56, Τ.Κ. 221 00
Τηλέφωνο: 271 022 1003

Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 07/06 έως 12/06

BADBOYS: RIDEORDIE
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Καθημερινά 07/06 έως και 12/06 στις 19:15 και στις 21:45
Σκηνοθεσία: Adil El Arbi & Bilall Fallah
Ηθοποιοί: Vanessa Hudgens, Jacob Scipio, Paola Nunez, Melanie Liburd, Will Smith, Eric Dane, Martin Lawrence, Joe Pantoliano, Alexander Ludwig
Διάρκεια: 115 λεπτά
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Αυτό το καλοκαίρι, τα πολυαγαπημένα Κακά Παιδιά επιστρέφουν για άλλη μια καταιγιστική και ξέφρενα κωμική περιπέτεια αυτή τη φορά με μια μεγάλη ανατροπή: οι ρόλοι αλλάζουν και οι καλύτεροι πράκτορες του Μαϊάμι είναι αυτοί που καταδιώκονται.
Trailer

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Καθημερινά 07/06 έως και 12/06 στις 22:00
Σκηνοθεσία: Ishana Shyamalan
Ηθοποιοί: Georgina Campbell, Olwen Fouere, Siobhan Hewlett, Hannah Howland, Dakota Fanning
Διάρκεια: 102 λεπτά
Είδος ταινίας: ΤΡΟΜΟΥ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Η ταινία ακολουθεί τη Μίνα, μία 28χρονη καλλιτέχνιδα, που βρίσκεται χαμένη σε ένα αχανές, αχαρτογράφητο δάσος στη δυτική Ιρλανδία. Όταν η Μίνα βρίσκει καταφύγιο, καταλήγει αιχμάλωτη μαζί με τρεις άγνωστους, τους οποίους κάθε νύχτα παρακολουθούν μυστηριώδη πλάσματα.

Μπορεί να μην τα βλέπεις, αλλά εκείνα βλέπουν τα πάντα.
Trailer

 

FURIOSA: A MAD MAX SAGA
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Καθημερινά 07/06 έως και 12/06 στις 21:45
Σκηνοθεσία: George Miller
Ηθοποιοί: Angus Sampson, Anya Taylor-Joy, Charlee Fraser, Tom Burke, Alyla Browne, Nathan Jones, Chris Hemsworth
Διάρκεια: 148 λεπτά
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ
Χώρα παραγωγής: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Φουριόζα αρπάζεται από την Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Ντεμέντους. Καθώς περιπλανιούνται στην άγονη γη, καταλήγουν στην Ακρόπολη που βρίσκεται υπό την ηγεμονία του Αθάνατου Τζο. Ενώ οι δύο τύραννοι αλληλοσπαράζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει, η Φουριόζα πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες για να επιστρέψει στην πατρίδα της.
Trailer

 

ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ: ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ (ΜΕΤΑΓΛ)
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Καθημερινά 07/06 έως και 12/06 στις 19:00
Σκηνοθεσία: Mark Dindal
Σενάριο: Paul A. Kaplan, Mark Torgove & David Reynolds
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: Κώστας Τερζάκης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βάσια Λακουμέντα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Στεφανία Φιλιάδη, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δημήτρης Σάρλος, ZoePre, NiVo (Νίκος Βουρλιώτης), Χρήστος Συριώτης, Βασίλης Μήλιος, Βασίλης Παπαστάθης, Γιάννης Υφαντής
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ & ΗΠΑ
Διάρκεια: 100 λεπτά
O Garfield ο παγκοσμίως διάσημος κατοικίδιος γάτος που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια πρόκειται να ζήσει την πιο απίθανη περιπέτεια εκτός σπιτιού! Μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του- έναν απεριποίητο γάτο του δρόμου με το όνομα Vic – ο Garfield και ο σκυλοφίλος του Odie αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Vic σε μια ξεκαρδιστική, ριψοκίνδυνη ληστεία.
Trailer

ΠΡΟΣΕΧΩΣ
ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (ΜΕΤΑΓΛ)
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Σκηνοθεσία: KelseyMann
ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: Κώστας Τερζάκης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βάσια Λακουμέντα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Στεφανία Φιλιάδη, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δημήτρης Σάρλος, ZoePre, NiVo (Νίκος Βουρλιώτης), Χρήστος Συριώτης, Βασίλης Μήλιος, Βασίλης Παπαστάθης, Γιάννης Υφαντής
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΙΑΠΩΝΙΑ & ΗΠΑ
Διάρκεια: 100 λεπτά
Οι φωνούλες μέσα στο κεφάλι της Ράιλι ξέρουν απέξω κι ανακατωτά το μυαλό που κουβαλά - φέτος, όμως, το καλοκαίρι, τα πάντα αλλάζουν όταν η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων των Studios της Disney και της Pixar “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2” μας συστήνει ένα νέο Συναίσθημα: την Ανησυχία. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Kelsey Mann, ο νέος χαρακτήρας θα φέρει τα πάνω κάτω στα κεντρικά. «Η Ανησυχία, μπορεί να είναι νέα προσθήκη στην ομάδα, αλλά δεν είναι από αυτούς που κάθονται στον πάγκο» σχολιάζει ο Mann. «Πράγμα που είναι απολύτως λογικό, αν σκεφτείς τι συμβαίνει στα μυαλά που κουβαλάμε όλοι μας».
Trailer

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 10:00 pm


Φουλάρει για στόπερ και εξτρέμ ο Αστέρας

Ο Αϊντίν Ρέτζιτς αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό «χτύπημα» του Αστέρα Τρίπολης για την νέα αγωνιστική χρονιά ωστόσο οι κιτρινμπλέ είναι στην αγορά και φουλάρουν για τις επόμενες τους κινήσεις.

Ο Μίλαν Ράσταβατς αναμένεται να κάνει τις επόμενες μέρες μεταγραφικό ταξίδι στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη για να τσεκάρει από κοντά παίχτες που είναι στην λίστα και έχουν προταθεί.

Αυτή την στιγμή και με δεδομένη την απόκτηση του Αϊντίν Ρέτζιτς η αρκαδική ομάδα έχει ως προτεραιότητες την απόκτηση ενός στόπερ και ενός εξτρέμ με συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανοιχτό είναι το μέτωπο και στο θέμα του Χουάν Μιριτέλο και υπάρχει αισιοδοξία για αίσιο φινάλε και παραμονή του Αργεντινού σέντερ φορ και την νέα σεζόν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 9:18 pm


Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου: Οδηγίες για τον καύσωνα – Πού θα λειτουργεί κλιματιζόμενος χώρος στην Τρίπολη (vid)

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήδη οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. Σύμφωνα με τα πρόσφατα προγνωστικά μοντέλα το καλοκαίρι του 2024 θα είναι ένα από τα πιο ζεστά καλοκαιριά των τελευταίων ετών με κύριο χαρακτηριστικό των καύσωνα.

Μάλιστα, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός από το Σάββατο (8.6.2024), ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται και επίσημα ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κυρία Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου έδωσε τις συμβουλές της για τις μέρες του καύσωνα και όπως ανακοίνωσε τις μέρες που ακολουθούν ο δήμος Τρίπολης ορίζει κλιματιζόμενο χώρο για διημέρευση ευπαθών ομάδων από τος 09.00 πμ. έως 21.00 μμ., την αίθουσα του ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στη διεύθυνση Παπαρηγοπούλου και Ρήγα Φεραίου.

Είμαστε στην διάθεση των ευάλωτων όλο το εικοσιτετράωρο

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και Παιδίατρος στο επάγγελμα κυρία Κλειώ Κορώνη απευθυνόμενη στις ευπαθείς ομάδες πρότεινε την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων τις μέρες του καύσωνα και κυρίως τις ώρες -16:00.

Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες:

• Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

• Φοράμε καπέλο, γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

• Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

• Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη και τα ζαχαρούχα ροφήματα.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ποτέ δεν αφήνουμε ένα βρέφος ή τους ηλικιωμένους σε ακινητοποιημένο όχημα

Πρέπει πάντα να μεριμνούμε για τους μοναχικούς ανθρώπους, να έχουμε την σκέψη μας σε αυτούς τις μέρες του καύσωνα, μήπως αυτοί χρειάζονται την βοήθειά μας»

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr

Video of ArcadiaPortal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 9:00 pm


Τριάντα τρεις συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 4.6.2024 έως και σήμερα (6.6.2024), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -1.099- άτομα, εκ των οποίων -905- ήταν ημεδαποί και -194- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -812-οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν -67- άτομα, από τα οποία -53- ήταν ημεδαποί και -14-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -33- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

• Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

στην Αρκαδία:

• Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

• Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

• Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:

• Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

• Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

• Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

στη Λακωνία:

• Τρεις (3) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

• Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

• Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.

• Πέντε (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

στη Μεσσηνία:

• Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

• Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο. 

• Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -277- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

• μικροποσότητες κοκαΐνης, μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, στην Αρκαδία,

• -46- ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητες κάνναβης, -1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -15- εκατοστά και -1- σουγιάς, με μήκος λάμας -8,5- εκατοστά, στη Λακωνία,

• μικροποσότητα κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 8:45 pm


Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο»

Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τον διαγωνισμό για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο», προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ.

Το έργο αυτό αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υποδομή για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η κατασκευή του αρδευτικού συστήματος θα επιτρέψει την καλύτερη άρδευση των καλλιεργειών, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου έκτασης 1.730 στρεμμάτων. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται έλεγχος των διαρροών, εξοικονόμηση νερού, ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.                                                                                          

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, δήλωσε: «Η έγκριση του διαγωνισμού για την κατασκευή του αρδευτικού έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας. Με έργα σαν αυτό, στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες μας και συμβάλλουμε στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής».

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 8:29 pm


Η ΕΠΟ επικύρωσε τις βαθμολογίες των μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική

Ολοκληρώθηκαν τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών ΕΠΣ για την Γ’ Εθνική στους ομίλους 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο και 7ο με την ΕΠΟ να επικυρώνει στους ομίλους αυτούς την βαθμολογία για το τυπικό μέρος.

Απομένουν αγώνες στον 4ο και στον 8ο όμιλο. Οι 22 ομάδες από τις 24 που έχουν πάρει την άνοδο (απομένει μια ομάδα από τον 4ο και μια ομάδα από τον 8ο όμιλο).

Οι 22 από τις 24 ομάδες που πήραν την άνοδο είναι:

1ος όμιλος: ΑΕ Ευόσμου,Αλεξανδρούπολη,Ηρακλής Αμμουδιάς

2ος όμιλος: Απόλλων Κρ. Βρύσης, Αλεξάνδρεια, Κιλκισιακός

3ος όμιλος: ΘύελλαΕλεούσας,ΑμβρακικόςΒόνιτσας,Παναγρινιακός

4ος όμιλος: Ολυμπιακός Βόλου, Ατρόμητος Παλαμά

5ος όμιλος: Παναρκαδικός, ΑΟ ΜΙΛΤΙΆΔΗΣ, Πανγυθεατικός

6ος όμιλοςΑμαρυνθιακός, Απόλλων Ευπαλίου, ΑΟ Λουτράκι

7ος όμιλος Νέα Ιωνία, Μανδραϊκός, ΑΟ Τυμπακίου

8ος όμιλος ΑΟ Κερατέας και Μικρασιατικός Αστέρας

*Οι τύχες των αγώνων Θύελλα Ελεούσας-Αναγέννηση Περιβολίου και Ανθούπολη-Ατρόμητος Παλαμά, καθώς η Θύελλα και ο Ατρόμητος χρησιμοποίησαν από έναν τιμωρημένο παίκτη και οι ενστάσεις τους θα εξεταστούν στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 8:15 pm


Γιατί θα ακριβύνουν εμφιαλωμένα νερά, μπίρες και αναψυκτικά από 1ης Ιουλίου

Επιπρόσθετη επιβάρυνση στους καταναλωτές και «καπέλο» στις τιμές των εμφιαλωμένων νερών, των αναψυκτικών και των μπυρών φέρνει η εισαγωγή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS) στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου.

Λόγω αύξησης της τιμής των πλαστικών, αλουμινένιων και γυάλινων μπουκαλιών οι τιμές υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ υψηλότερες από τις σημερινές.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε προ διμήνου, η εφαρμογή του DRS θα αφορά στις ακόλουθες συσκευασίες μιας χρήσης: αλουμίνιο έως 1 λίτρο, γυαλί έως 1,3 λίτρα, και πλαστικό έως 3 λίτρα. Οι συγκεκριμένες συσκευασίες χρησιμοποιούνται για προϊόντα όπως μπύρα, κρασί, νερό, αναψυκτικά, χυμούς, στιγμιαία ποτά και γάλα.

Σύµφωνα µε έρευνα που πραγµατοποιήθηκε για λογαριασµό της Συντονιστικής Επιτροπής Παραγωγών και Σούπερ Μάρκετ σε συνεργασία µε την εταιρεία συµβούλων Νetrino και την Εrnst & Young Ελλάδος, κατά το 70% οι καταναλωτές διατίθενται να επιστρέφουν τις συσκευασίες και να εισπράττουν το εγγυοδοτικό αντίτιµο, ενώ κατά το 21% απαντούν ότι το ενδιαφέρον τους συναρτάται µε το ύψος του επιστρεφόµενου ποσού. 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:53 pm


Caravan Rentals: Νέα εταιρία ενοικίασης πολυθέσιων mini van στην Τρίπολη

Επιλέξτε την Caravan για τις μελλοντικές σας μετακινήσεις και ζήστε μία αξέχαστη εμπειρία!

Μία νέα εταιρία ενοικίασης πολυθέσιων αυτοκινήτων με έδρα την Τρίπολη, ήρθε για εσάς που αναζητάτε ομαδική μετακίνηση, εύκολα και οικονομικά.

Η Caravan Rentals είναι ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες όσων αναζητούν λύσεις για την μετακίνηση πολλών επιβατών. Να σημειώσουμε ότι δεν παρέχεται οδηγός, ενώ δεν απαιτείται επαγγελματικό δίπλωμα.

Τα μίνι βαν της εταιρείας παρέχουν μεγάλη άνεση και ευκολία σε μεγαλύτερα γκρουπ, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 8 ή 9 επιβάτες. Με άνετα καθίσματα και μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης, μπορείτε να φέρετε όλες τις απαραίτητες αποσκευές και αντικείμενα για ένα ευχάριστο ταξίδι.

Είναι ιδανική επιλογή για μεταφορά προσωπικού εταιρίας ή για τις ανάγκες των μετακινήσεων ενός συνεδρίου ή μιας εκδήλωσης. Ωστόσο, πέρα από την επαγγελματική χρήση, η Caravan Rentals είναι η καλύτερη επιλογή για τις μεγάλες παρέες ή τις πολυμελείς οικογένειες. Και πώς να μην είναι, αφού δίνει την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι μαζί τη διαδρομή, μικρή ή μεγάλη, μέχρι τον προορισμό τους.

Είναι μια καλή λύση για:

- ταξίδια-διακοπές με όλη την οικογένεια/ φίλους

- για επαγγελματικά ταξίδια με τους συναδέλφους

- για μικρούς συλλόγους (αθλητικούς κτλ) που συμμετέχουν σε αγώνες εκτός περιοχής

- για να πάει μια παρέα σε μια συναυλία, έναν αγώνα

- για tour καλλιτεχνικών ομάδων (πχ μια μπάντα, έναν θίασο)

- για bachelor/bachelorette

- για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να σκεφτεί κάποιος

Στην περίπτωση που κάποιος έχει ξενοδοχείο, τουριστικό πρακτορείο ή εμπλέκεται με τον τουρισμό και ενδιαφέρεται να νοικιάσει ένα mini van εφαρμόζονται τιμές χονδρικής.

Στη Caravan, κατανοούν πλήρως τη σημασία της άνεσης, της ασφάλειας και της ευελιξίας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Με έναν στόλο αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας και το εξειδικευμένο προσωπικό τους, είναι πάντα έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν, διασφαλίζοντας ότι κάθε ταξίδι σας θα είναι άνετο και ευχάριστο.

online booking στο www.caravanrentals.gr

follow στο instagram caravanrentals.gr

[email protected]

 6972555782

CARAVAN RENTALS OE
Δεκάζου Β 37
Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:44 pm


Η Ελλάδα εξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Ελλάδα συγκέντρωσε 182 ψήφους στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της ως μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, καθώς ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση, για την περίοδο 2025-26.

Εκτός από την Ελλάδα η ψηφοφορία ανέδειξε τη Δανία, τον Παναμά, τη Σομαλία και το Πακιστάν ως τα πέντε μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η εκλογή της Ελλάδας κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική αφού ενισχύει τον ρόλο της ελληνικής διπλωματίας και συμβάλει στην ανάδειξη των θέσεων μας διεθνώς.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:42 pm


Γιοβάνοβιτς για Εθνική Ελλάδος

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Livesport», ψηλά στη λίστα της Εθνικής μας ομάδας για την τεχνική της ηγεσία βρίσκεται ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος παραμένει ελεύθερος, έπειτα και την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του «τριφυλλιού» τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ την ίδια στιγμή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναζητά τον νέο του προπονητή.

Στην παρουσία του στον πάγκο των «πράσινων» για 2.5 χρόνια, ο Γιοβάνοβιτς κατέγραψε 113 παιχνίδια, στα οποία μέτρησε 65 νίκες, 22 ισοπαλίες και 26 ήττες.

Μένει λοιπόν να φανεί αν εκτός από τον καπνό, θα υπάρξει και φωτιά μεταξύ Εθνικής Ελλάδος και Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi Sports

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:34 pm


Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 4ο Vamvakou Mountain Run

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη στήριξή της στη διοργάνωση του 4ου Vamvakou Mountain Run, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στη Βαμβακού Λακωνίας.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος, ο οποίος έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν την πανέμορφη φύση της Πελοποννήσου μέσα από μοναδικές διαδρομές που διασχίζουν ορεινά τοπία και γραφικά μονοπάτια.

Στόχοι του Αγώνα:

Προώθηση του αθλητισμού και της υγιεινής ζωής.

Ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει διαδρομές για αθλητές όλων των επιπέδων, με επιλογές για διαδρομές των 10χλμ, 20χλμ και 40χλμ, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία συμμετοχής σε όλους, από αρχάριους μέχρι και έμπειρους δρομείς.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Βαμβακούς, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικές γεύσεις και προϊόντα, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συνοδεύουν τον αγώνα.

Η αθλητική διοργάνωση προγραμματίζεται για τέταρτη φορά στο χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εγγραφές και Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές, τον εξοπλισμό και άλλες λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:15 pm


Αυτό είναι το νέο ΔΣ του Αχιλλέα

Πραγματοποιήθηκαν οι διοικητικές αρχαιρεσίες στον Αχιλλέα με την ομάδα του Παραλίου Άστρους να εκλεγεί το νέο διοικητικό της συμβούλιο και να ξεκινά τον προγραμματισμό της για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Το νέο ΔΣ είναι το εξής:

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:07 pm


Με μηνύματα αλληλεγγύης και αποδοχής η καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Καρύταινας

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού σχολείου Καρύταινας!!

Απολαύσαμε όλους τους μαθητές στο ταξίδι που έκαναν στον κόσμο με όχημα το σώμα, τον λόγο και τη φαντασία τους!!

Ένα ταξίδι που μας χάρισε πολλές εικόνες από τις ομορφιές του πλανήτη μας και μας θύμισε ότι τίποτα δε μας χωρίζει από όλους τους λαούς της Γης. Η Ειρήνη και η Αποδοχή είναι πολύτιμες!!!

Ας  τις διαφυλάξουμε!!!!!!!

Μπράβο, παιδιά!!!

Συγχαρητήρια και στις δασκάλες σας !!!

Καλό, ξέγνοιαστο, παιχνιδιάρικο καλοκαίρι!!!!!

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:00 pm


Ποια οδός θα είναι κλειστή στην Τρίπολη την Παρασκευή

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Παρασκευή 7/6/2024, στη Λεωφόρο ΟΗΕ στο ύψος της οδού Καλαμάτας θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 6:50 pm


Προετοιμασία, ενημέρωση και πληροφορίες για τις Ευρωεκλογές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εκτέλεση των οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών στην  Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιούνται οι αναγκαίες ενέργειες για την διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024.

Το προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες προετοίμασαν και προώθησαν το εκλογικό υλικό (κάλπες, σάκους με εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια και τις ειδικές συσκευές μετάδοσης αποτελεσμάτων SRT) στους οικείους Δήμους της κάθε Εκλογικής Περιφέρειας. Το προσωπικό είναι σε ετοιμότητα για ό,τι άλλο απαιτηθεί για την διενέργεια των Εκλογών καθώς και για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων μετά τη λήξη της ψηφοφορίας την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024.

Συνολικά στις Εκλογικές Περιφέρειες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα λειτουργήσουν 1502 Εκλογικά Τμήματα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι βασικοί εκλογείς, οι ετεροδημότες, οι κοινοτικοί εκλογείς και οι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των καταστάσεων του άρθρου 27 του Προεδρικού Διατάγματος  26/2012. Τα εκλογικά Τμήματα ανά Εκλογική Περιφέρεια έχουν ως εξής:

Εκλογική Περιφέρεια Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 203
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 336
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 266
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 258
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 439
ΣΥΝΟΛΟ 1502

 

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμηση του υπέρ υποψηφίων σημειώνοντας έως τέσσερις (4) σταυρούς παραπλεύρως του ονόματος τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

 

Δικαίωμα ψήφου στις Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 έχουν οι πολίτες,  Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων ως και την 31η Δεκεμβρίου 2007 και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα μαζί με τους λοιπούς εκλογείς, υπό την προϋπόθεση ότι υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι την 30η Απριλίου του 2024 και περιλήφθηκαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Όσοι επιθυμούσαν να κάνουν χρήση της πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο εγγράφηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έως τις 29 Απριλίου 2024.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypes.gr «Μάθε πού ψηφίζεις» οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το  πού ψηφίζουν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024.

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
2752360351

 

2752360352

6981191133

2713610105

 

2713610104

6974408034

2741360629

 

2741360639

6945461436

2731363190

 

2731363188

6944746667

2721361406

 

2721361278

2721361427

6978948486

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 6:32 pm


Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης

Σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 15:00 έληξε η διορία για κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΠΟ, χωρίς τελικά να ανακοινώνει κάποιος άλλος υποψηφιότητα, πέρα από τον Μάκη Γκαγκάτση.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως δεν θα υπάρχει καμία απολύτως αγωνία για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Τάκη Μπαλτάκου και οι επόμενες 40 ημέρες θα αναλωθούν περισσότερο στον σχηματισμό και τις διεργασίες της νέας διοίκησης, καθώς πλέον δεν υφίσταται δίλημμα.

Το μοναδικό ερωτηματικό πλέον είναι το αν θα ψηφιστεί από όλες τις παρατάξεις και τις Ενώσεις, καθώς όπως είναι γνωστό περίπου 45 ψήφοι είναι «κλειδωμένοι» έχοντας ήδη ανακοινώσει τη στήριξη τους στον Μάκη Γκαγκάτση.

EUROKINISSI SPORTS

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 6:10 pm


Καλαμάτα: Έκλεψε κινητό τηλέφωνο και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες (5.6.2024) το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 46χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, την 4.6.2024,  αφαίρεσε από ημεδαπή, -1- κινητό τηλέφωνο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 6:00 pm


Επερώτηση για την πορεία προγραμματικών συμβάσεων με Αναπτυξιακούς Οργανισμούς για σημαντικά έργα της ΠΕ Μεσσηνίας

Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συνάψει προγραμματικές συμβάσεις για εκπόνηση και ωρίμανση μελετών με Αναπτυξιακούς Οργανισμούς που αφορούν έργα  καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της Π.Ε. Μεσσηνίας και επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν αποφάσεις ένταξης συγκεκριμένων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, παρακαλώ όπως δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τις παρακάτω προγραμματικές συμβάσεις:

1) Προγραμματική σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.» σχετικά με την ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια-Κιτριές

Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση υπογράφθηκε στις 24 Μαρτίου 2022, με προϋπολογισμό 321.000€, και χρόνο υλοποίησης 12 μήνες. Αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με συνολικό μήκος περίπου 2,5χλμ. στο Δήμο Καλαμάτας και στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

• Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες από τους αναδόχους που ανατέθηκαν από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Πάρνωνα Α.Ε.»;

• Έχουν παραδοθεί και εγκριθεί οι μελέτες από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες;

• Έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις;

Για το συγκεκριμένο έργο είχε ανακοινωθεί ότι εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί  από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό  6.820.000€.

• Υπάρχει σχετική απόφαση ένταξης του;

2) Προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. σχετικά με την προετοιμασία, την ωρίμανση και την  ολοκλήρωση μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα για την μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας Μικράς Μαντίνειας

Η προγραμματική σύμβαση υπογράφθηκε την 6η Οκτωβρίου 2021, με προϋπολογισμό 700.000€ και με ανώτερο χρόνο υλοποίησης 10 μήνες.

Η διάβρωση στην περιοχή της Μικράς Μαντίνειας βρίσκεται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται νέες κατολισθήσεις λόγω της συνεχιζόμενης βλάβης που προκαλείται στην περιοχή. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για πιθανά ατυχήματα και έχει απασχολήσει όπως γνωρίζετε κατά το παρελθόν την Εισαγγελία Καλαμάτας.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

• Έχουν ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. οι μελέτες στις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας;

• Έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις;

• Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου και ποιο είναι το ύψος του προϋπολογισμού;

• Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών, έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα;

• Υπάρχει πρόβλεψη για τον χαρακτηρισμό του συγκεκριμένο έργου, ως έργο έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες;

Στην ίδια προγραμματική σύμβαση  συμπεριλήφθηκαν τελικά και έργα που αφορούν το λιμάνι της Στούπας, τις αποκαταστάσεις των Ι.Μ. Δήμιοβας, Βελανιδιάς και Μανδρακίου, καθώς και την αντιμετώπιση των καταπτώσεων βράχων στο  Πολυλίμνιο.

• Έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί οι συγκεκριμένες μελέτες;

• Έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις;

• Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων;

3) Προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. σχετικά με την εκπόνηση μελέτης των οριστικών μελετών για τη βελτίωση της 1ης Ε.Ο. Καλαμάτας-Καρδαμύλης-Οιτύλου και παράκαμψη οικισμών (κατά τμήματα)

Η σύμβαση υπογράφθηκε την 5η  Μαΐου 2023 και η μελέτη περιλαμβάνει τρία (3) οδικά τμήματα ενός ιδιαίτερα σημαντικού αναπτυξιακού άξονα, ο οποίος συνδέει την Καλαμάτα με την Μάνη και έχει προϋπολογισμό 1.200.000€.

1. Μικρή Μαντίνεια-Σταυροπήγιο

2. Παράκαμψη Καρδαμύλης

3. Παράκαμψη Αγ. Νίκωνα

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

• Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης, 12 μήνες μετά την υπογραφή της, με δεδομένο ότι δεν δημοπρατήθηκε το σύνολο των μελετών αλλά ανατέθηκε ανά κατηγορία;

• Υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την ένταξη του έργου σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο;

 

4) Προγραμματική σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» που αφορούσε ωρίμανση και ολοκλήρωση μελετών Π.Ε. Μεσσηνίας 

 

Η σύμβαση υπογράφθηκε την 26η Μαΐου 2020,  με προϋπολογισμό 452.000€, για μελέτες έργων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και υπηρεσίες σύνταξης φακέλου περιβαλλοντικής αδειοδότησης  για το έργο: «Βελτίωση της 1ης Επαρχιακής Οδού (Παράκαμψη Κάμπου-Σταυροπηγίου)».

 Στις 13 Μαΐου 2020 η Περιφερειακή Αρχή μέσω δελτίου τύπου, μας ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε από το Κεντρικό  Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ)  η τεχνική μελέτη για την παράκαμψη Κάμπου-Σταυροπηγίου και ότι το έργο θα εντασσόταν στο ΕΣΠΑ/ ΠΕΠ,  με προϋπολογισμό 7.000.000€.

Για το συγκεκριμένο έργο υπήρξε και σχετική εγκριτική απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2021 ενώ τον Οκτώβριο του 2022 εγκρίθηκαν οι 

Περιβαλλοντικοί Όροι από την αρμόδια Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

• Σε τι ενέργειες έχει προβεί σχετικά με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου;

• Είναι ώριμο μελετητικά για την ένταξη του σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα;

• Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα; 

 

Κωνσταντίνα Νικολάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 5:40 pm


Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Χρωστάμε πολλά στον σπουδαίο και χαρισματικό Τάσο Μπιρσίμ

Με βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε πως ο Τάσος Μπιρσίμ, ο δικός μας Τάσος, άφησε χτες το απόγευμα την τελευταία του πνοή.

Ο Τάσος Μπιρσίμ υπηρέτησε με πάθος τη σκηνοθεσία και ήταν ο άνθρωπος πίσω από την κάλυψη σημαντικών, μεγάλων γεγονότων. Ένας Άνθρωπος, με Α κεφαλαίο, ένας σπουδαίος, χαρισματικός σκηνοθέτης και ταγός του τηλεοπτικού γίγνεσθαι. Απλός, ταπεινός, παρόλο που στα τηλεοπτικά πράγματα κατάφερε να γίνει μεγάλος και τρανός. Με το ίδιο πάθος αγαπούσε τον τόπο του, το Λεωνίδιο και τον διαφήμιζε όπου κι αν βρισκόταν. Ο Δήμος μας του χρωστάει πάρα πολλά.

Καλό ταξίδι στον αιώνιο τόπο των ταπεινών ψυχών!

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια

Δήμος Νότιας Κυνουρίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 5:20 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας