Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΑΚΣΑ: Ακαρπία, ανομβρία και περονόσπορος ζημιώνουν καλλιέργειες της Αρκαδίας

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με επιστολή του, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η Ένωση» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καλλιέργειες στην Αρκαδία και ζητεί από τον υπουργό, τον περιφερειάρχη, τους βουλευτές του νομού και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον δήμαρχο Τρίπολης  παρεμβάσεις ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

ως εκπρόσωποι των παραγωγών της Αρκαδίας, σας γνωρίζουμε ότι δυστυχώς και φέτος συνεχίζονται οι άσχημες χρονιές για τις κυριότερες καλλιέργειες της περιοχής μας.

Τα μήλα της Αρκαδίας και ειδικά αυτά της ποικιλίας Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως, τα οποία είναι ένα ΠΟΠ προϊόν, εμφανίζουν πολύ υψηλό ποσοστό ακαρπίας, αλλά σε εξίσου σημαντικό βαθμό αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα τα κεράσια και τα βύσσινα της Αρκαδίας.

Η αιτία του εν λόγω προβλήματος, κατά κύριο λόγο, εντοπίζεται στον ήπιο χειμώνα και στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν κατά τη διάρκειά του, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν τα δέντρα να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ώρες ψύχους και να επηρεαστούν αρνητικά οι φυσιολογικές τους λειτουργίες.

Επίσης, έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι καλλιέργειες των κτηνοτροφικών ψυχανθών αλλά και των χειμερινών σιτηρών,

λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας. Οι παραγωγές

αναμένονται μειωμένες σε ποσοστό που θα ξεπεράσει το 70%, τη στιγμή που όλα τα έξοδα της καλλιέργειας έχουν ήδη δαπανηθεί.

Ένα τελευταίο πρόβλημα που θα θέλαμε να επαναφέρουμε είναι αυτό των ζημιών από περονόσπορο που αντιμετώπισαν οι αμπελοκαλλιεργητές της Αρκαδίας,  κατά την περσινή καλλιεργητική περίοδο, από τις άκαιρες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις, κάτι για το οποίο έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Λόγω του αυξημένου φορτίου την περσινή καλλιεργητική περίοδο, ο περονόσπορος έχει αρχίσει και φέτος να κάνει την εμφάνισή του και ήδη προκαλεί ζημίες στους αμπελώνες, κάτι που αναγκάζει τους παραγωγούς να προβούν σε αυξημένες καλλιεργητικές φροντίδες με το αντίστοιχο κόστος, αλλά θα ζημιώσει και την αναμενόμενη παραγωγή.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα με πολύ δυναμικό τρόπο και δυστυχώς ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που δέχεται πρώτος της αρνητικές της συνέπειες.

Οι παραγωγοί, εκτός όλων των δυσμενών συνθηκών, μέσα στις οποίες καλούνται να καλλιεργήσουν, με το αυξημένο κόστος ενέργειας, πετρελαίου και αγροτικών εισροών, επιπλέον βρίσκονται εκτεθειμένοι και στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πού τελικά εξανεμίζουν το εισόδημά τους.

Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του και τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) να μεριμνήσουν για την εξεύρεση των κατάλληλων μέτρων και της αντίστοιχης χρηματοδότησης, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται, για να αντισταθμιστεί το απολεσθέν εισόδημα των παραγωγών μας, τόσο από την ακαρπία των δέντρων, την έντονη ανομβρία αλλά και τον περονόσπορο της περσινής αμπελοκομικής περιόδου.

Περιμένουμε τις ενέργειες σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο.
Με εκτίμηση,

Για τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤHΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ « Η ΕΝΩΣΗ »

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΤΣΙΟΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Προς τους

    Υπουργό Αγρ. Αν. & Τροφίμων.

κ. Αυγενάκη Ελευθέριο

    Πρόεδρο ΕΛ.Γ.Α.

κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

    Βουλευτές Αρκαδίας

κ. Βλάση Κωνσταντίνο,

κ. Παπαηλίου Γεώργιο,

κ. Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα

    Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

κ. Πτωχό Δημήτριο

    Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας

κ. Μανδρώνη Κωνσταντίνο

    Δήμαρχο Τρίπολης

κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:42 pm


Χατζηδάκης: Μήπως οι λογιστές χάνουν πελάτες και γι' αυτό διαμαρτύρονται;..

Eurokinissi

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην επιστολή διαμαρτυρίας των λογιστών προς το υπουργείο σχετικά με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις, τις οποίες, αν δεν υπογράψουν οι φορολογούμενοι, μετά την πάροδο της προθεσμίας θα θεωρούνται έγκυρες από το υπουργείο. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι οι λογιστές διαμαρτύρονται επειδή με αυτή τη ρύθμιση... χάνουν πελατεία.

Ο υπουργός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με το νέο μέτρο:

«Το σύστημα των προσυμπληρωμένων δηλώσεων, καταρχάς, υπήρχε σε κάποιο βαθμό και τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος ποια είναι η διαφορά; Η υπογραφή. Δηλαδή πέρσι απαιτείτο ούτως ή άλλως η υπογραφή του φορολογούμενου. Τώρα εάν δεν υπάρξει υπογραφή μέσα στις προθεσμίες, θεωρείται ότι ο φορολογούμενος αποδέχτηκε. Όλο αυτό για τι γίνεται;

»Γίνεται εδώ και χρόνια και εξελίσσεται από φέτος περαιτέρω, για να περιοριστεί ο κόπος των φορολογουμένων, το τρέξιμο δεξιά και αριστερά για να συλλέγουν στοιχεία και τα έξοδα, τα οποία εισπράττουν με μορφή εσόδων οι λογιστές. Να είμαστε τελείως καθαροί.

»Υπήρξε αυτή η ανακοίνωση. Ζήτησα από την ΑΑΔΕ να εξετάσει το θέμα. Να δει αν υπάρχει οποιαδήποτε πτυχή που χρήζει αντιμετώπισης. Εν πάση περιπτώσει εντός της ημέρας θα υπάρξει ανακοίνωση από την ΑΑΔΕ.

Με την επιφύλαξη της ανακοίνωσης της ΑΑΔΕ όμως, εγώ ως Υπουργός Οικονομικών θέλω να σημειώσω ότι πάντως σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά τα οποία συλλέγονται από τον ΕΦΚΑ, από τις τράπεζες κ.λπ. δεν είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα περσινά στοιχεία. Διότι ίδιες είναι οι τράπεζες, ίδιος είναι ο ΕΦΚΑ, ίδιοι είναι οι φορείς που αποστέλλουν τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. Αντιθέτως φέτος γίνεται ένα βήμα μπροστά λόγω της λογικής, την οποία μόλις σας εξήγησα.

»Μου κάνει, λοιπόν, εντύπωση γιατί πέρσι δεν υπήρξαν τέτοιο είδους ανακοινώσεις ή πρόπερσι ή πάρα-πρόπερσι και υπάρχουν ειδικά φέτος. Μήπως αυτό σχετίζεται με το ότι δεν απαιτείται πια υπογραφή των φορολογουμένων και θεωρείται ότι η δήλωση είναι έγκυρη ως εκ τούτου είναι ένας επιπλέον λόγος για να μην προσφεύγουν οι φορολογούμενοι στους λογιστές; Μήπως; Είναι ένα ερώτημα το οποίο καθένας μπορεί να το σκεφτεί.

»Πάντως θέλω να διαβεβαιώσω ότι προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις. Θα εξετάσει η ΑΑΔΕ με προσοχή και θα απαντήσει με σαφήνεια σε αυτά τα ερωτηματικά που θέτει η Ομοσπονδία των Φοροτεχνικών.

»Θέλω να ξέρουν οι φορολογούμενοι ότι γίνονται σταθερά βήματα μπροστά στη φορολογία και στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος:

»Με τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις, με το myDATA, με τη διεύρυνση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, με τη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Με πολλά και διαφορετικά βήματα. Και αυτά τα βήματα θα τα διαφυλάξουμε. Προσπαθούμε να είμαστε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κυβέρνηση παντού. Το αυτό ισχύει και στα θέματα του φορολογικού συστήματος. Και καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να δείχνουν τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα. Και ο νοών νοείτω».

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:40 pm


Οικονομικό Επιμελητήριο: Σεμινάριο για λογιστές και φοροτεχνικούς στην Τρίπολη

Το 11ο Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών, διοργανώνει στην Τρίπολη σεμινάριο με θέμα:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 2024 - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Τεκμαρτή φορολόγηση ατομικών επιχειρήσεων: χρηστική ανάλυση των νέων διατάξεων με ασκήσεις και παραδείγματα πάνω στα έντυπα

Φορολογικό τοπίο 2023 με όλες τις αλλαγές – ανασκόπηση και επισήμανση σημαντικών θεμάτων -Ανασκόπηση

Φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων: πρότυπες ασκήσεις – παραδείγματα πάνω στα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3, ΚΦΑ και «Ν» για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία

Επιδοτήσεις – ενισχύσεις και αποζημιώσεις στο 2023 - Λογιστική και φορολογική μεταχείριση - Πως και σε ποιους πίνακες θα αποτυπωθούν στα έντυπα «Ε3» & «Ν» -myDATA: Χρόνος και τρόπος διαβίβασης των επιδοτήσεων-επιχορηγήσεων

26 ΣΗΜΕΙΑ SOS με τα βήματα και την προετοιμασία για το κλείσιμο της χρήσης 2023

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (25ης Μαρτίου και Πανός, Τρίπολη) και θα έχει διάρκεια 5 ώρες.

Χρόνος διεξαγωγής: Παρασκευή 17 Μαϊου 2024

Ώρες διεξαγωγής: 16:30΄έως 21:30΄

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι o κος Γεώργιος Χριστόπουλος, Φοροτεχνικός - Οικονομολόγος, Συγγραφέας Βοηθημάτων επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven – μέλος της «Μental Group Γ. Χριστόπουλος & Συνεργάτες», τ. Καθηγητής ΤΕΙ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

1. Τα Μέλη που έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις για το τρέχον έτος,

2. Οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που έχουν ανανεωμένη την επαγγελματική τους ταυτότητα (υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης),

3. Τα Μέλη του ΟΕΕ και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι να προσκομίσουν στο 11ο Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου με την υποβολή της αίτησης παρακολούθησης ή το αργότερο μέχρι τις 17 Μαϊου 2024, αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή αντίγραφο Βεβαίωσης Διακοπής Εργασιών από την αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να απαλλαγούν από την υποχρέωση της ταμειακής τακτοποίησης.

Στην περίπτωση, που ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει τα ανωτέρω δικαιολογητικά μέχρι τις 17 Μαϊου 2024 η αίτηση του δε θα λαμβάνεται υπόψη.

Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν μόνο ηλεκτρονικά

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ : [email protected]

ΑΙΤΗΣΗ by Arcadiaportal.gr on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:40 pm


Δήμος Τρίπολης: «Κατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων Δ.Κ. Τρίπολης»

Ο Δήμος Τρίπολης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την  πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει τιμής, για την ανάθεση του  έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ Δ.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ», με προϋπολογισμό  μελέτης 150.000,00€.

Το έργο ανήκει στις κατηγορίες ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με προϋπολογισμό 150.000,00€. (δαπάνη εργασιών,  ΓΕ & ΟΕ, απρόβλεπτα, αναθεώρηση και ΦΠΑ 24%).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:30 pm


Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα στη Λαμία

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου τουλάχιστον 2 άτομα εκ των οποίων τα δύο παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, τα παιδιά – θύματα του φαγητού των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν έφτασαν στη λύση του Νοσοκομείου και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:08 pm


«Ο δρόμος της Ανάπτυξης - Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση»

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας σάς προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα:

«Ο δρόμος της Ανάπτυξης - Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ώρα 18:00) με κεντρικό στόχο την οδική σύνδεση των Αρχαιολογικών Χώρων: Μυστράς - Αρχαίο Θέατρο
Μεγαλόπολης – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα - Αρχαία Ολυμπία. Κεντρικοί ομιλητές:
ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής,
ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης και  Αυτοδιοίκησης, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και ο κ. Ιωάννης Γκόλιας, Καθηγητής – Συγκοινωνιολόγος, Διοικητής Ιδρύματος Ευγενίδου, πρώην Πρύτανης ΕΜΠ.

Παρακαλούμε για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Κωνσταντίνος Ι. Μιχόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:00 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Νεοχωρίου από 20/5 - 25/5

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια
εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Νεοχωρίου.
Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 135,5 έως και 134,8 (σήραγγα Νεοχωρίου) και ειδικότερα:

• Από τη Δευτέρα (20.5.2024) έως και την Παρασκευή (24.5.2024) η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Καλαμάτα, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοικτή οδό (εκτός σήραγγας).
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:33 am


Πυροπροστασία - Δήμος Τρίπολης: 22 προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια του Δήμο Τρίπολης, ανακοινώνονται οι προσλήψεις 22 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου ως την 15η Σεπτεμβρίου για την κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας του Δήμου Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν: Οκτώ Φύλακες ΥΕ, 12 Οδηγοί ΔΕ και Δύο Χειριστές μηχανημάτων έργου.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:

ΨΖΧΨΩΗΡ-ΑΥΠ by Eve Fallen on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:20 am


Με τον κόσμο στο πλευρό του και στο Γύθειο ο Παναρκαδικός

Ο Παναρκαδικός προετοιμάζεται για το εκτός έδρας παιχνίδι στο Γύθειο κόντρα στον Πανγυθεατικό για την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική κατηγορία του 5ου ομίλου των πρωταθλητών ΕΠΣ.

Οι πράσινοι την Κυριακή 19 Μαίου και ώρα 17:00 θα αναζητήσουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα με στόχο να σφραγίσουν και μαθηματικά την άνοδο τους και την επιστροφή τους στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στο Γύθειο ο Παναρκαδικός δεν θα είναι μόνος τους αφού για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι θα έχει μαζί του την συμπαράσταση του κόσμου τους καθώς το σωματείο βάζει λεωφορεία για τους φιλάθλους.

Ο κ. Καναβέτας που είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της ομάδας του Παναρκαδικου βάζει δωρεάν λεωφορεία για την μετακίνηση των φιλάθλων με την πράσινη διοίκηση να κάνει ακόμα μια κίνηση με τον δικό της συμβολισμό για τους φιλάθλους της.

Έτσι λοιπόν το τριφύλλι και στην Λακωνία θα έχει τον κόσμο του μαζί στο πλευρό του με στόχο η ομάδα να «κλειδώσει» και τυπικά την άνοδο της.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:17 am


Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες ώρες που αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και παράλληλα αυξημένες θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τη πρόγνωση συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για την Παρασκευή 17/05/2024 αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις κοντά στο έδαφος στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια τμήματα οι υψηλότερες συγκεντρώσεις θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Στην Πελοπόννησο ειδικότερα το φαινόμενο θα παρουσιαστεί πιο έντονα στην Καλαμάτα.

Η αφρικανική σκόνη δύναται να επηρεάσει οποιονδήποτε αλλά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως:
1) Παιδιά και μωρά.
2) Άτομα 65 ετών.
3) Άτομα με χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού, κυρίως βρογχικό άσθμα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).
4) Άτομα με χρόνιες καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πιθανά συμπτώματα από έκθεση στην αφρικανική σκόνη:
1) Ερεθισμό των ματιών (κνησμός, δακρύρροια).
2) Ερεθισμό του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως της μύτης και της
στοματικής κοιλότητας (ρινική καταρροή, φτέρνισμα, πονόλαιμος, βραχνάδα).
3) Ερεθισμό του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος (δυσκολία στην αναπνοή ή δύσπνοια, επίμονος βήχας με ή χωρίς απόχρεμψη, θωρακικό άλγος).
4) Επιδείνωση αλλεργικών αντιδράσεων (ερυθρότητα δέρματος, κνησμός).
5) Παρόξυνση Βρογχικού Άσθματος - Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).
6) Εύκολη κόπωση, στηθάγχη, επιδείνωση καρδιακής ανεπάρκειας, οξύ καρδιολογικό σύμβαμα.
Σε εμφάνιση των παραπάνω συμπτωμάτων επικοινωνήστε με τον θεράποντα ιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας:
- Μείνετε ενημερωμένοι. Παρακολουθήστε τις αναφορές για την ποιότητα του αέρα και τις μετεωρολογικές προβλέψεις για να γνωρίζετε πότε τα επίπεδα αφρικανικής σκόνης αναμένεται να είναι υψηλά.

- Περιορίστε τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.
- Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, όπως το σπίτι ή το γραφείο. Εάν κρίνεται απαραίτητο να βγείτε έξω, ελαχιστοποιήστε τον χρόνο για μετακινήσεις και την παραμονή σε υπαίθριο χώρο.
- Αποφύγετε την έντονη σωματική εργασία ή αθλητική δραστηριότητα.
- Όταν βγαίνετε έξω, ειδικά σε συνθήκες υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης, συστήνεται να φοράτε μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/ KN95/N95) για να μειώσετε την εισπνοή.
- Αποφύγετε δραστηριότητες που επιδεινώνουν την ποιότητα αέρα στους εσωτερικούς χώρους, όπως κάπνισμα, χρήση ηλεκτρικής σκούπας, μαγείρεμα με γκάζι κλπ
- Μείνετε ενυδατωμένοι – κάνετε συχνά ντουζ.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:15 am


Και οι Dip Ya Dip στο 8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης

Το Μουσικό Κουτί και οι Dip Ya Dip στο.... 8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης!
Special Guest
Η Ρένα Μόρφη

Σάββατο 29 Ιουνίου
Εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου
~ Είσοδος ελεύθερη ~
Γιάννης Δίσκος - πνευστά
Λάμπης Κουντουρόγιαννης - κιθάρα
Στέλιος Φραγκούς - πλήκτρα
Θανάσης Τσακιράκης - τύμπανα
Dip Ya Dip
Γιώργος Γεωργόπουλος: φωνή
Γιάννης Μακρής: ηλ. κιθάρα, φλάουτο, ηλ. μαντολίνο
Κυριάκος Παπακωνσταντίνου: τρομπέτα, ακ. κιθάρα
Γιώργος Καραμούντζος: μπάσο
Χρήστος Γιαννόπουλος: τύμπανα, κρουστά

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:59 am


«Λύμπε» εσείς… Για πάντα

Ο Νίκος και ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος η αν θέλετε ο Δημήτρης και ο Νίκος αποτελούν ίσως την πιο ξεχωριστή ιστορία παιχτών των Αρκαδικών γηπέδων της τελευταίας εικοσιπενταετίας έχοντας βάλει το όνομα τους στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου του νομού.

Το ταλέντο των «Λύμπε» περίσσιο και σπουδαίο με την διαχρονικότητα τους στον τρόπο παιχνιδιού τους, με την σταθερότητα της απόδοσης τους και την αγωνιστική τους σοβαρότητα να αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό στίγμα στην μεγάλη ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Αυτή η διάρκεια είναι που κάνει τον Νίκο και τον Δημήτρη ξεχωριστούς, που τους κάνει να ξεχωρίζουν με την εμπειρία τους πλέον να γίνεται ακόμα ένας έξτρα παράγοντας στο να μπορούν να διαχειρίζονται τις καταστάσεις και τις συνθήκες των αγώνων.

Παράλληλα, η οξυδέρκεια και το μυαλό και των «δίδυμων» έρχεται να «κουμπώσει» με τις ποδοσφαιρικές αρετές και το ταλέντο τους έχοντας την πολυτέλεια να γίνονται τόσο σημαντικοί για την όποια ομάδα αγωνίζονται.

Με την φανέλα του Παναρκαδικού ο Νίκος και ο Δημήτρης έχουν γράψει την δική τους ιστορία και με το ήθος και το επίπεδο του χαρακτήρα και της προσωπικότητας τους έχουν ταυτιστεί με το τριφύλλι.

Οι «Λύμπε» έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο του Παναρκαδικού, έχουν κερδίσει τον σεβασμό της πράσινης εξέδρας και έχουν σε μεγάλο βαθμό ταυτίσει σπουδαίες στιγμές της ποδοσφαιρικής τους καριέρας με την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Οι ίδιοι είναι από εκείνους που ξέρουν, κατανοούν και γνωρίζουν όσο λίγοι το ειδικό βάρος της φανέλας του Παναρκαδικού και για ακόμα μια φορά φέτος απέδειξαν γιατί είναι και παραμένουν σταθερές ποδοσφαιρικές αξίες αμφότεροι.

Για τον Νίκο και τον Δημήτρη μπορούν να γραφτούν πολλά (πράγμα που θα γίνει προσεχώς) όμως θα αρκεστούμε για αρχή σε αυτά και είναι σίγουρο πως θα επανέλθουμε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:58 am


Η Προεκλογική Δραστηριότητα του ΚΚΕ στην Αρκαδία

«Προεκλογική Δραστηριότητα του ΚΚΕ» στην Αρκαδία:

    Το Σάββατο 18 Μάη ώρα 7.30μμ
Στο Στάδιο στην καφετέρια  «ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ»   θα μιλήσει ο Νικολάου Δημήτρης στέλεχος  του ΚΚΕ

    Το Σάββατο 18 Μάη ώρα 8.00μμ
Στη Βυτίνα  στο «café 1033» θα μιλήσει ο Δαμαλάς Αριστείδης Γραμματέας της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

    Την Κυριακή 19 Μάη ώρα  11.00πμ
Στα Τρόπαια στο καφενείο «ΚΑΤΣΟΥΛΑΙΟΣ»  θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ

    Την Κυριακή 19 Μάη ώρα  7.00 μμ
Στον Τυρό στο «café ΜΠΑΛΚΟΝΙ» θα μιλήσει ο Θάνος Πουρνάρας Μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ

    Τη Δευτέρα 20 Μάη ώρα7.30
Στα Δολιανά  στο καφενείο «ΤΟΥ ΜΕΓΚΛΗ»  θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ

    Την Τετάρτη 22 Μάη ώρα 7.30 μμ
Στη Βλαχοκερασιά στο καφενείο «Η ΑΥΛΗ» θα μιλήσει  η Παναγιώτα Πανούση μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ

 

17/5/24

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:44 am


Διακοπή ρεύματος την Τετάρτη 22/5 στη Γορτυνία

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 22/05/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

 

Από ημ/νία και ώρα              Έως ημ/νία και ώρα     Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής

22/05/2024 08:15 π.μ.      22/05/2024 14:30 μ.μ.   ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ Δ.Δ. ΑΓΡΙΔΙ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΔΡΑΚΟΒΟΥΝΙ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΟ

 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                                                          ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
                                                               Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27950 / 43780

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:33 am


Την ήττα από τον ΑΣ Τριφυλίας γνώρισε ο Αρκαδικός

Την ήττα με σκορ 73-60 γνώρισε ο Αρκαδικός στην Μεσσηνία από τον ΑΣ Τριφυλίας την ομάδα του Αρκάδα coach Χρηστού Γεννιά στο παιχνίδι για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Η ομάδα της Τριφυλίας εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και μετά το πρώτο δεκάλεπτο έφτιαξε διψήφιες διαφορές τις οποίες κράτησε ως το φινάλε φτάνοντας λοιπόν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Δεκάλεπτα: 15-16, 40-31, 56-46, 73-60

ΑΣ Τριφυλίας: Τόσκα 26 (4), Βλάχος 13 (2), Βούλγαρης 11, Κλεφτάκης 9 (1), Μούτσκα 6, Μαρούκης 4, Σκούρος 2, Πετρόπουλος 2.

Αρκαδικός: Σωτηρόπουλος 22 (1), Αγγελόπουλος 17 (1), Τσαμακλής 10, Κουτσουμπός 9 (2), Περντότσι 2, Νικολόπουλος, Λάζαρης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:30 am


Διακοπή ρεύματος την Τετάρτη 22/5 σε Δάρα - Παναγίτσα -Κώμη

Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 22/05/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

 

Από ημ/νία και ώρα     Έως ημ/νία και ώρα     Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής

22/05/2024 08:15 π.μ.   22/05/2024 14:30 μ.μ.    ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ.Δ. ΔΑΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ, ΚΩΜΗ

 

 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                                                                ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 / 373500 (Επιλογή 4)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:28 am


Επιμορφωτική συνάντηση των διευθυντών - διευθυντριών των Γυμνασίων της Αρκαδίας στην Τρίπολη

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων Τηλεματικής (NETMODE) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου
Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), στο Erasmus+ έργο της EduCardia (Κωδικός έργου: 2021-1-EL01-KA220-SCH-000032806), διοργανώνει την πρώτη επιμορφωτική συνάντηση με τους διευθυντές/ντριες των Γυμνασίων του νομού Αρκαδίας την Πέμπτη 23-05-2024 και ώρα 10:30 π.μ, στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Τριπόλεως. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση του Erasmus+ έργου EduCardia και η δημιουργία πλάνου δράσης για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Το έργο EduCardia είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+ και εκτελείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), που αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα. Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (Παιδαγωγικό τμήμα), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο της Σουτσεάβα (Παιδαγωγικό τμήμα) και το RIEEB (Red Internacional de Educación Emocional y Bienestar) που αποτελεί φορέα ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τη συναισθηματική εκπαίδευση μαθητών.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝ. ΓΑΛΗΝΟΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:17 am


Ορχομενός Λεβιδίου: Αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου, Γενική Συνέλευση του Ορχομενού Λεβιδίου.

Όπως ανακοινώθηκε:

Μετά την άκαρπη συνέλευση της Κυριακής 12 Μαΐου ανακοινώνουμε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Παρασκευής 17 Μαΐου.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της συνέλευσης.
Η συνέχεια της ομάδας μας χρειάζεται όλους.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:09 am


Δωρεά υγειονομικού και τεχνολογικού εξοπλισμού από την εταιρεία DEMO στον Ερυθρό Σταυρό

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, υποδέχτηκε η Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ε.Ε.Σ. Τρίπολης στο γραφείο του τμήματος, τον εντεταλμένο της εταιρείας DEMO ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝIΑ ΦΑΡΜAΚΩΝ κ. Χαράλαμπο Αυδή.

Η εταιρεία DEMO ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝIΑ ΦΑΡΜAΚΩΝ η οποία παραμένει αρωγός στην προσπάθεια μας για την διάδοση του ανθρωπιστικού έργου του Ε.Ε.Σ., δώρισε ιατροφαρμακευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, για την κάλυψη των αναγκών του Περιφερειακού Τμήματος, με σκοπό την στήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, εκπαιδεύσεις συλλόγων, φορέων, σχολείων σε πιστοποιημένα προγράμματα Αγωγής Υγείας και Υγιεινής, υγειονομική κάλυψη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και στην ανακούφιση και προστασία του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους ειρήνης και εκτάκτων αναγκών προς όφελος πάντα του κοινωνικού συνόλου.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης, θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του και την εκτίμηση του, προς την εταιρεία DEMO ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, για την έμπρακτη και αμέριστη στήριξη της αλλά και την αγαστή συνεργασία της με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η οποία χαρακτηρίζεται από αίσθημα προσφοράς, Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης.

Η υλική και ηθική υποστήριξη των δωρητών μας είναι σπουδαία και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε το έργο μας

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:00 am


Εργασίες συντήρησης του χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5 στις Ρίζες (pics)

Στις Ρίζες βρέθηκε ο αντιδήμαρχος υποδομών δήμου Τρίπολης κ. Α. Κανελλόπουλος, προκειμένου να δει τις εργασίες που γίνονται στο γήπεδο 5Χ5 στο χωριό.

Όπως ανέφερε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το έργο έχει τίτλο «Συντήρηση - επισκευή του χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5 της ΤΚ Ριζών» και περιλαμβάνει εργασίες που θα βελτιώσουν την εικόνα του γηπέδου, έτσι ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να μπορούν να κάνουν ασφαλή χρήση του γηπέδου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 9:44 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας