Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Προτάθηκε ο Άλχο στον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης επιθυμεί την παραμονή του Λευτέρη Λύρατζη ωστόσο προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα έχοντας σε κάθε περίπτωση plan b σε περίπτωση που δεν επιστρέψει ο «Λύρα».

Για την θέση του δεξιού μπακ χαφ έχει ακουστεί το όνομα τουΣόρια, όμως δεν είναι μόνο αυτός μιας και έχει προταθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα στους κιτρινομπλέ και ο Νικολάι Άλχο ο οποίος εδώ και λίγες μέρες έμεινε ελεύθερος από τον Βόλο.

Ο 31χρονος Φινλαδνός δεξιός μπακ αποχώρησε ύστερα από 2,5 χρόνια παρουσίας του στον Βόλο και το όνομα του βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα του Αστέρα Τρίπολης ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Ο Νίκολάι Άλχο ήρθε τον Ιανουάριο του 2022 στην χώρα μας για λογαριασμό του Βόλου και σε 2,5 σεζόν έπαιξε σε 79 παιχνίδια έχοντας και 2 γκολ.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 7:38 pm


«Χρειαζόμαστε επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο, με λιγότερα από μια εβδομάδα «χρόνου» να του απομένει πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του κόμματός του, αλλά και η δυνατότητα περιορισμού της αποχής από τις ευρωκάλπες.

Από το Ηράκλειο, έστειλε νέο μήνυμα. «Είμαστε μία χώρα ταυτισμένη με τη θάλασσα, χρειαζόμαστε δημόσιες επενδύσεις, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές, και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε να προχωράμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ότι οι πόροι, οι οποίοι θα προέλθουν από τις συμβάσεις παραχώρησης των λιμανιών μας, θα αξιοποιηθούν προκειμένου να κάνουμε περαιτέρω επενδύσεις σε άλλα λιμάνια. Επενδύσεις, τις οποίες τα λιμάνια μας χρειάζονται».

«Η ανάδειξη των βασικών μας υποδομών αποτέλεσε μία κεντρική προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης», κατέληξε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του Οργανισμού για την την ανάπτυξη του λιμένα, την αύξηση που καταγράφει ο τομέας της κρουαζιέρας, αλλά και τη σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη με τον όμιλο Grimaldi.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 7:29 pm


Χρυσοχοΐδης: «Από σήμερα, λειτουργούν 65 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Ελλάδα»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γνωστοποίησε ότι από σήμερα, 01 Ιουνίου, υπάρχουν και λειτουργούν γραφεία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Ελλάδα.

 

Γνωστοποιώντας πως «από σήμερα λειτουργούν 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας» σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι «η προσπάθεια είναι οιοδήποτε τηλεφώνημα ή πάτημα του Panic Button να έχει άμεση ανταπόκριση», σε σημερινή (01/06) συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει αύξηση των καταγγελιών και των συλλήψεων. Κύριο μέλημα είναι να μην υπάρχουν περιστατικά βίας και βασανισμού πίσω από κλειστές πόρτες», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

«Η ποινική αντιμετώπιση των ανηλίκων είναι δύσκολο και πολύ ευαίσθητο ζήτημα. Αυτοί που συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, πέρα από τη διαχείριση του ανηλίκου είναι οι γονείς. Όποιος πατέρας ή μητέρα αφήνει το παιδί του χωρίς την αναγκαία επιμέλεια, τότε έχει μεγάλες ευθύνες», προσέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 7:07 pm


ΠΑΣΟΚ: Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα για δήθεν μείωση της ακρίβειας

Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως ειδικά από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η ΝΔ «δεν υπάρχει έστω ένας μήνας που οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο»

«Ενώ ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού υποχωρεί τον Μάιο σύμφωνα με τη EUROSTAT, η σωρευμένη ακρίβεια τα τρία τελευταία χρόνια γιγαντώνεται, με αποτέλεσμα τη ραγδαία συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης του ελληνικού λαού που είναι η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη», τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνει πως τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς «τους 24 από τους 36 τελευταίους μήνες, έχουμε στην Ελλάδα σταθερά υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όρο των 27 κρατών μελών».

Και υπογραμμίζει πως ειδικά μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, «από τον Ιούλιο του 2023 έως σήμερα, δεν υπάρχει έστω ένας μήνας που οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!».

«Με ακρίβεια τίμησε το 41% ο Μητσοτάκης»

«Με αυτό τον τρόπο, ο κύριος Μητσοτάκης ‘τίμησε’ το 41% που του έδωσε ο ελληνικός λαός. Με αυτή την περιφρόνηση των αναγκών της κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό το λόγο, επισημαίνει, «καλούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Ανάπτυξης να κοπάσουν τους πανηγυρισμούς τους για τα κυβερνητικά μέτρα που τάχα ‘αποδίδουν απτά αποτελέσματα’, καθώς προκαλούν τον ελληνικό λαό».

«Στις 9 Ιουνίου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να στείλουν μήνυμα κατά των συντηρητικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και, παράλληλα, να ενισχύσουν με τη ψήφο τους την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που αγωνίζονται για μια πιο δίκαιη και αυτοδύναμη Ευρώπη και Ελλάδα», σημειώνει καταληκτικά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 7:00 pm


Πέτρος Κόκκαλης: Έχουμε ένα σύστημα τροφίμων που δεν υπηρετεί ούτε τον παραγωγό, ούτε τον καταναλωτή

Στη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Common Ground με θέμα «Προς μια προοδευτική κοινωνική περιβαλλοντική πολιτική», συμμετείχε ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Πέτρος Κόκκαλης.

Κατά την τοποθέτησή του ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) τονίζοντας πως, "συνεχίζουμε να υπνοβατούμε ακολουθώντας ένα μονοπάτι που γνωρίζουμε που οδηγεί. Έχουμε ένα σύστημα τροφίμων που δεν υπηρετεί ούτε τον παραγωγό, ούτε τον καταναλωτή. Οι άνθρωποι που το διαμόρφωσαν ιεραρχώντας το κέρδος των μεγάλων παικτών εις βάρος των παραγωγών, της δημόσιας υγείας αλλά και της ίδιας της οικονομίας έρχονται τώρα να βγάλουν το μαύρο άσπρο, ή για να ακριβολογούμε, το μαύρο πράσινο. Είναι οι ίδιοι που έφεραν τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και διαμόρφωσαν μία ΚΑΠ όπου οι μικρές φάρμες, σαν αυτές που έχουμε στην Ελλάδα, οδηγούνται μεθοδικά και συστηματικά στο κλείσιμο και την εκποίηση, ενώ παράλληλα παραπληροφορείται το κοινό. Τώρα πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη ΚΑΠ με βάση την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και διοικητική υποδομή για νέα ζητήματα που ανακύπτουν μετά από μεγάλες καταστροφές, όπως αυτή της Θεσσαλίας, όπου είδαμε για πρώτη φορά Έλληνες κλιματικούς πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο».

Πρέπει να υπάρξει οργάνωση της δημόσιας διοίκησης και πολιτική στόχευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίση, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης τονίζοντας ότι η αδράνεια κοστίζει υπερπολλαπλάσια σε σχέση με την επένδυση για τη θωράκιση της χώρας και των πολιτών της. Έφερε ως παράδειγμα το "εξοικονομώ κατ’ οίκον" που απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν χρήματα, και όχι στους πραγματικά ευάλωτους που τελικά το έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά αδυνατούν να το εφαρμόσουν. 

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 6:24 pm


Εξάχρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην Κρήτη

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κρήτης από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν 6χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή ανατολικά του λιμανιού της Άρβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο μικρός Νικόλας, μαθητής πρώτης δημοτικού, ξέφυγε της προσοχής των οικείων του, μπήκε στη θάλασσα και παρασύρθηκε από έναν δυνατό κυματισμό, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 4 Μποφόρ.

neakriti.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 6:00 pm


e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποιες πληρωμές θα γίνουν έως τις 7 Ιουνίου

Συνολικά 96.529.286 ευρώ θα καταβληθούν σε 106.596 δικαιούχους, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ανακοίνωσή του:

 Από τον e-ΕΦΚΑ, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2024, θα καταβληθούν 12.800.000 ευρώ σε 750 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

- Στις 5 Ιουνίου, θα καταβληθούν 13.286.320 ευρώ σε 31.336 δικαιούχους για επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος και για έξοδα κηδείας.

- Στις 3 Ιουνίου, θα καταβληθούν 350.000 ευρώ σε 450 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

- Στις 3 Ιουνίου, θα καταβληθούν 592.966 ευρώ σε 182 δικαιούχους για την πληρωμή αναδρομικών, λόγω αυξημένου επασφαλίστρου σε συνταξιούχους του τέως ΤΣΠ-ΑΤΕ.

 Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν 23 εκατ. ευρώ σε 42.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα, 22 εκατ. ευρώ σε 21.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, 12 εκατ. ευρώ σε 140 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου», 1,5 εκατ. ευρώ σε 738 δικαιούχους του προγράμματος «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» και 11 εκατ. ευρώ σε 10.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 6:00 pm


Βόρεια Κυνουρία: Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών έτους 2024 (pics)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα διαχείρισης κουνουπιών στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον που εφαρμόζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας για το έτος 2024. Από 24 έως 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 5η εφαρμογή κουνουποκτονίας.

Ως μέθοδος καταπολέμησης των κουνουπιών εφαρμόζεται ο ψεκασμός από το έδαφος των εστιών εκκόλαψης ανώριμων σταδίων κουνουπιών (προνυμφών) σε όλα τα στάσιμα ύδατα και όπου η πρόσβαση με επίγεια μέσα είναι δυνατή. 

Η εφαρμογή των ψεκασμών βασίζεται στον εντοπισμό και στην χαρτογράφηση των εν δυνάμει εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και ο έλεγχος παρουσίας προνυμφών κουνουπιών στις πάσης φύσης υδατοσυλλογές που αποτελούν τις σημαντικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών εντός των οικισμών, στο φυσικό σύστημα και εν μέρει στο περιαστικό. 

Η διενέργεια των επίγειων ψεκασμών πραγματοποιείται ανά 25-30ήμερο στο σύνολο των εστιών στις οποίες εντοπίστηκαν προνύμφες κουνουπιών, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, μέσω επαρκών και κατάλληλα εξοπλισμένων επίγειων συνεργείων με κατάλληλα ψεκαστικά μηχανήματα υψηλής πιέσεως.

Ακολουθούμε όλοι τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με το πώς θα περιορίσουμε τα σημεία που τα κουνούπια αφήνουν τα αυγά τους:

Δεν αφήνουμε στάσιμα νερά πουθενά, μέσα και έξω από το σπίτι μας, σε μπαλκόνια, στην αυλή, στο χωράφι μας
Όλα τα αντικείμενα που μαζεύουν νερό, πχ: βαρέλια κουβάδες κάδοι λεκάνες βάζα πιατάκια γλαστρών ελαστικά αυτοκινήτων καρότσια βάρκες στέρνες/ ποτίστρες ζώων διακοσμητικές λιμνούλες πηγάδια δεξαμενές τα αναποδογυρίζουμε, ή  τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τα αδειάζουμε ή ανανεώνουμε το νερό τους και τα καθαρίζουμε σχολαστικά, ή τα καλύπτουμε
Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά από εγκαταλελειμμένες πισίνες και σιντριβάνια, δεξαμενές, υπόγεια, θεμέλια οικοδομών.
Καθαρίζουμε τις υδρορροές, τα φρεάτια και τα λούκια από φύλλα και σκουπίδια.
Καλύπτουμε με σήτα τους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:45 pm


Τρίπολη: Αγώνες στίβου στη μνήμη του Αναστασίου Σμυρνιώτη

Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 17:00 διοργανώνουμε σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και τον ΔΗΜΟ ΤΡΊΠΟΛΗΣ τους αναπτυξιακους αγώνες στίβου με συμμετοχή πολλών σωματείων στίβου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Αναστασίου Σμυρνιώτη.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:37 pm


Τι ισχύει για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Στην υποχρεωτική δήλωση του καθαρισμού των οικοπέδων τους καλούνται φέτος για πρώτη φορά να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους έπειτα από τη σύσταση του «Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών».

Το Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών που αποτέλεσε ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στοχεύει στην καταγραφή των υποχρεώσεων των πολιτών κατά την αντιπυρική περίοδο και την τήρηση των μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας. Το σκεπτικό πίσω από την σύσταση του μητρώου ήταν να διενεργηθούν «έξυπνοι» έλεγχοι, καθώς και να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες την ανάγκη και την υποχρεωτικότητα του καθαρισμού των οικοπέδων τους κάθε χρόνο ως μέτρο πρόληψης για την αντιπυρική περίοδο.

Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ειδική ψηφιακή πλατφόρμα με τον τίτλο «Ακαθάριστα Οικόπεδα» στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.

Παρότι η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης καθαρισμού των οικοπέδων ήταν κατ’ εξαίρεση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μητρώου η 31η Μαΐου, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε την παράτασή της έως τις 30 Ιουνίου. Την ίδια ώρα οι καθαρισμοί των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου, ενώ η πλατφόρμα διατέθηκε στο κοινό αυτή την εβδομάδα, γεγονός που έχει φέρει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων αντιμέτωπους με πολλές δυσκολίες και καθυστερήσεις. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες αντιδρούν και στα τσουχτερά πρόστιμα που έχουν οριστεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και τα οποία ανέρχονται σε 1.000 έως 54.000 ευρώ ενώ απειλούνται και με φυλάκιση δύο χρόνων.

Μέσω της πλατφόρμας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους, καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα. Παράλληλα, οι δήμοι μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να καταχωρούν τους ελέγχους που θα έχουν διενεργήσει καθώς και τα οικόπεδα που πρόκειται να ελεγχθούν απ’ αυτούς.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα» η οποία εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου, καθορίζεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομών, επικαρπωτών, μισθωτών ή υπομισθωτών οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

(α) περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

(β) περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

(γ) εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και

(δ) εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,

για τον καθαρισμό των παραπάνω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους και τη συντήρησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων που αναφέρονται παραπάνω.

Αναφορικά με τη διαδικασία του καθαρισμού αυτή περιλαμβάνει τα εξής:

Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.
Στο μεταξύ αυξημένες είναι και οι αρμοδιότητες των δήμων καθώς, μεταξύ άλλων και όπως ορίζει η σχετική πυροσβεστική διάταξη, χρειάζεται να προχωρήσουν στην ενημέρωση των υπόχρεων, στη διενέργεια τακτικών ή εκτάκτων ελέγχων όπως επίσης και στη διενέργεια καθαρισμού του οικοπέδου, αυτοψίας αλλά και σε επείγων αυτεπάγγελτο καθαρισμό.

Επιπλέον, μεταξύ των αρμοδιοτήτων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, είναι η ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο του οικείου δήμου, η διενέργεια αυτοψίας κατόπιν αίτησης του οικείου δήμου και η βεβαίωση της αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσου και ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:00 pm


Πολιτική συζήτηση με τον Νίκο Παππά τη Δευτέρα στην Τρίπολη

Επίσκεψη, συνάντηση με φορείς του επιμελητηρίου και ανοιχτή πολιτική συζήτηση θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Παππάς με τον βουλευτή Αρκαδίας Γιώργο Παπαηλιού στην Τρίπολη την Δευτέρα 3/6.

Στις 7:30 ο Νίκος Παππάς θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πλατεία Άρεως.

ΝΕ Αρκαδίας

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:27 pm


Μοναδικές καλοκαιρινές συναυλίες από το Mεζεδοπωλείο «ΚαπEλλας» στον Άγιο Ανδρέα

Μουσικές βραδιές με αγαπημένους μας ερμηνευτές και καταπληκτικά συγκροτήματα διοργανώνει το Mεζεδοπωλείο «ΚαπEλλας» στο Δημοτικό Γήπεδο  Αγίου Ανδρέα, Βόρειας Κυνουρίας.

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 24 Αυγούστου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικές βραδιές, όπως ο «ΚαπEλλας» ξέρει να διοργανώνει.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944809502

Η αρχή θα γίνει με την συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.
Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Οι πόρτες ανοίγουν 20:00

Δημοτικό Γήπεδο Αγ. Ανδρέα Αρκαδίας

Ευαίσθητος, επικοινωνιακός, εκρηκτικός και αυθόρμητος και κυρίως χαρισματικός τραγουδοποιός με μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια,14 πετυχημένους δίσκους και πολλές σημαντικές συνεργασίες.

Η συναυλία στον Άγιο Ανδρέα , θα έχει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν πιατις συναυλίες του Μίλτου: δυναμισμό, συγκίνηση και αυθορμητισμό!
Πνευστά: Θύμιος ΠαπαδόπουλοςΛύρα: Πάρις ΠερυσινάκηςΠιάνο: Γιάννης ΜπελώνηςΑκορντεόν, Τραγούδι: Νίκη ΓρανάΤύμπανα: Ηλίας ΔουμάνηςΜπάσο: Μίμης ΝτούτσουληςΗχοληψία: Πασχάλης ΚολέντσηςΦωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

 Μαζί του θα εμφανιστεί το Φυστικί Σαλόνι..Μουσική της θάλασσας της στεριάς του αέρα και της φωτιάς..
Βιολί: Γιώργος ΧατζηγεωργίουΚόντρα μπάσο: Αλέξανδρος ΚαρλήςΛαούτο: Άγγελος Πίσχινας

Και ακολουθεί η συνέχεια με τους Δημήτρη Μυστακίδη , Ματούλα Ζαμάνη και την Βιολέτα Ικαρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα συναυλιών στον Άγιο Ανδρέα

29 Ιουνίου: Μίλτος Πασχαλίδης + Φυστίκι Σαλόνι

10 Αυγούστου: Δημήτρης Μυστακίδης + Banda Topica

18 Αυγούστου: Ματούλα Ζαμάνη + Ξέφραγο Αμπέλι

24 Αυγούστου: Βιολετα Ίκαρη + Γκινίκι

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:11 pm


Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Βέμμου «Τριπολιτσά, Μαρτυρική πόλη» στην Αθήνα

H Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Ένωση Τριπολιτών Αττικής και οι Εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Βέμμου ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ. Μαρτυρική πόλη την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 19:00 στην Ένωση Τριπολιτών Αττικής (Πολυτεχνείου 12 & Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αθήνα | 1ος όροφος).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

Παναγιώτης Μπένος, Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Ουρανία Ι. Αναγνωστοπούλου, Ιστορικός Αρχαιολόγος και Πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής

Εισηγητές:
Τάσος Σακελλαρόπουλος, Ιστορικός, Υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Παναγιώτης Τσακόπουλος, Αρχιτέκτων, Ερευνητής

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:00 pm


Σκρέκας: Δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε τον καταναλωτή

Για την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία μίλησε το πρωί του Σαββάτου 1/6 υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. «Δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε τον καταναλωτή» επεσήμανε και αναφέρθηκε στην παύση του μέτρου της μόνιμης μείωσης των τιμών στα σούπερ μάρκετ.

«Να ξεκινήσουμε με κάτι βασικό, χθες η Eurostat, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ανακοίνωσε τον πληθωρισμό των χωρών της Ευρώπης για τον προηγούμενο μήνα. Εκεί η Ελλάδα έχει μια πολύ σημαντική πτώση του πληθωρισμού από το 3,2 στο 2,3%, δηλαδή ο γενικός δείκτης τιμών μέσα σε ένα μήνα μειώθηκε κατά 30% περίπου. Επίσης και ο πληθωρισμός τροφίμων μειώνεται στην Ελλάδα από το 4,8 στο 2,4%. Ωστόσο εμείς δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε την προσπάθεια να δούμε τις τιμές στα ράφια να σταθεροποιούνται και σιγά – σιγά να υπάρχει αποκλιμάκωση» είπε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Η μόνιμη μείωση τιμής αφορούσε 1.500 προϊόντα, αντίθετα όμως η μόνιμη μείωση τιμής για 15% μέσα από μέτρα τα οποία έχουμε περάσει που αφορά απορρυπαντικά σπιτιού, καθαριστικά, προϊόντα ατομικής φροντίδας, βρεφικές πάνες είναι για 4 χιλιάδες προϊόντα κι εκεί μειώνεται κατά 15% μεσοσταθμικά η τιμή καταλόγου. Από εδώ και πέρα όλα τα προϊόντα, τα οποία χθες αγοράζετε μια συγκεκριμένη τιμή, προφανώς τα περισσότερα προϊόντα κι αύριο θα τα αγοράζετε και στην ίδια τιμή. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ έχουμε αποκλιμάκωση τιμών» σημείωσε.

Ερωτηθείς ο υπουργός γιατί δεν συνεχίζεται το συγκεκριμένο μέτρο καταπολέμησης της ακρίβειας απάντησε «έχουμε φέρει πια οριζόντια μέτρα που αφορούν 25 χιλιάδες προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε τον καταναλωτή».

«Έχουμε και ένα νέο ”όπλο” στα χέρια των καταναλωτών είναι ο e-katanalotis. Προφανώς υπάρχει ακρίβεια και δυσκολεύονται τα νοικοκυριά. Από εκεί και πέρα εμείς έχουμε δώσει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά με τα μέτρα που έχουμε πάρει να προμηθεύονται τα βασικά προϊόντα σε προσιτές τιμές».

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:27 pm


Έρχεται το πέμπτο Θερινό Σχολείο Δημητσάνας για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου

21 - 28 Ιουλίου 2024

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, από κοινού με την Περιφέρεια  Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης), την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες πρόκειται να πραγματοποιήσουν στη Δημητσάνα το 5ο Θερινό Σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου με ειδική θεματική: 

«Διαφυλάσσοντας την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Καλές Πρακτικές για σύγχρονες προκλήσεις»
Συμμετοχή: https://forms.gle/47SxjNfxpzwx9vRi7

Τα θέματα του φετεινού Θ.Σ. είναι πολύ ενδιαφέροντα για την περιοχή μας, καθώς περιλαμβάνουν καλές πρακτικές για τη Βιώσιμη Τοπική Ανάπτυξη, με παραδείγματα Γαστρονομίας, Λαϊκής Τέχνης, Πολιτιστικών Διαδρομών και Αγροτουρισμού, θέματα στα οποία εστιάζει και το Διασυνεδριακό στην προσπάθειά του για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ορεινής Αρκαδίας.
Οι εισηγήσεις είναι ανοικτές για παρακολούθηση, ως ακροατές, σε όλους.

Το Σάββατο, 27 Ιουλίου, ολόκληρη η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Δημητσάνα και στις Ψηφιακές Εφαρμογές. 
Θα γίνουν Συζητήσεις με τους Κατοίκους και Ηχητικός Περίπατος, με χρήση ειδικής εφαρμογής για κινητά, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:26 pm


Kantar: Αυτά είναι τα 50 ισχυρότερα brands στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ

Eurokinissi

Καλά κρατάει η ισχυρή θέση που κατέχουν τα ελληνικά brands στα σούπερ μάρκετ καθώς σύμφωνα με την την έκθεση Brand Footprint 2024 της Kantar, που δημοσιοποιήθηκε αυτές τις ημέρες κατέχουν την πλειοψηφία στην σχετική λίστα. Μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το σήμα "Παπαδοπούλου" το οποίο κατάφερε να απομακρυνθεί και άλλο από την Coca- Cola η οποία βρισκόταν στην κορυφή έως το 2022. 

Από τα συνολικά 50 προϊόντα της λίστας τα 35 έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εάν παραμένουν σήμερα σε ελληνικά χέρια ή έχουν εξαγοραστεί από πολυεθνικές.

Διαβάστε περισσότερα για τα 50 ισχυρότερα brands στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:00 pm


Τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β', αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων

Τελετή ορκωμοσίας 29 συνολικά νέων Υπαστυνόμων Β’, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στις Αχαρνές Αττικής.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ.κ. Αθηναγόρας.

Τα ξίφη στους 29 νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσαν o Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, παρουσία της Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστρατήγου Παναγιώτας Θερμογιάννη και του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχου Διονύσιου Κωστή, ο οποίος εν συνεχεία ανάγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Στο πλαίσιο της τελετής επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε 3 στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου, που αποφοίτησαν ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Α΄ Ανατολικής Αττικής, κα Ελένη Καραγεωργοπούλου και κ. Στυλιανός Φωτόπουλος, ο κ. Γεώργιος Γρηγορίου ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Ανατολικής Αττικής, κα Βασιλική Καβαλλάρη. 

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Υποστράτηγος Μιχαήλ Πλουμής, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Πλοίαρχος Χρήστος Καλόγρηας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Ταξίαρχος Γρηγόριος Διόλατζης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποναύαρχος Χρήστος Καστάνης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αρχιπύραρχος Γεώργιος Αλικάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Αστυνόμος Β’ Κώστας Βέης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Διευθυντές αυτοτελών κεντρικών Υπηρεσιών και  Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καθώς και άλλοι Ανώτατοι Αξιωματικοί. 

Επιπλέον, παρέστησαν οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ανώτεροι Αξιωματικοί, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών της χώρας, καθηγητές της Σχολής και συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών.

Χθες, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτα Θερμογιάννη, παρουσία του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχου Διονύσιου Κωστή απένειμε τα πτυχία στους 32 αποφοιτούντες του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι, οι αποφοιτούντες ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη φοίτησή τους στα Τμήματα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων, διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών περίπου. Στόχος της μετεκπαίδευσης υπήρξε η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των μετεκπαιδευομένων, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως Υπαξιωματικών και η ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού.

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 2:29 pm


Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά προς την Τρίτη Ηλικία αποτελεί προτεραιότητά μας (pics)

Κέντρο Υγιούς Γήρανσης, με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο, εγκαινιάστηκε και θα λειτουργεί με έδρα την Τεγέα (στο ανανεωμένο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Τεγέας) χθες Παρασκευή 31 Μαΐου.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κλειώ  Κορώνη - Παπαντωνίου σε ανάρτησή της στο Facebook, σημειώνει:

Tο κτίριο του πρώην δημαρχείου Τεγέας, θα λειτουργεί ως κέντρο υγιούς γήρανσης όπου ειδικευμένο προσωπικό θα ενημερώνει, θα ευαισθητοποιεί και θα προωθεί δράσεις για την αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer και την υγιή ενεργή γήρανση.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά προς την Τρίτη Ηλικία αποτελεί προτεραιότητά μας, επιδιώκουμε μια κοινωνία υγιή, με τους δημότες μας ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους σε θέματα πρόληψης.

Συγχαρητήρια στο Ίδρυμα ”Μ. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο” και στην κα. Στασινοπούλου για την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικού εγχειρήματος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 2:06 pm


Ποιες οδοί θα είναι κλειστές στην Τρίπολη τη Δευτέρα

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα στις 3/6/2024  θα είναι  κλειστή  η οδός Μακεδονίας από το ύψος της οδού Χατζηχρήστου έως το ύψος της οδού Τρικόρφων και η οδός Σεραγίου από το ύψος της οδού Παπαρρηγοπούλου έως το ύψος της οδού Ερυμάνθου  από τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο. Παρακαλούμε τους
οδηγούς με σταθμευμένα οχήματα στα σημεία αυτά, όπως τα απομακρύνουν λόγω των εργασιών.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:54 pm


Κ. Βλάσης: Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο (vid)

Για τις ευρωεκλογές, και συγκεκριμένα για τη σημασία της επιστολικής ψήφου, αλλά και τη σημασία του να μην εφησυχάσουν οι πολίτες και να προσέλθουν στην κάλπη, στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία, μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία «θα φτάσει και θα ξεπεράσει το στόχο του 33%». «Για να γίνει, όμως, αυτό απαιτείται εγρήγορση και ο όποιος εφησυχασμός είναι αδικαιολόγητος», επεσήμανε.

«Οι Ευρωεκλογές αποτελούν διπλό στοίχημα για την ενίσχυση της φωνής της Ελλάδας στην Ευρώπη και την εμπέδωση της σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας μας», υπογράμμισε.

Ακόμα, κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν «χαλαρά»: «Η ψήφος δεν μπορεί να είναι χαλαρή, γιατί είναι πολλά και σημαντικά αυτά που τα επόμενα χρόνια θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε δυνατή εθνική φωνή».
 

Διά της αποχής δεν πετυχαίνεις τίποτα πέρα από το να μην ακούγεται η φωνή σου
 

Ο κ. Βλάσης είπε ότι η Ελλάδα διανύει περίοδο σταθερότητας με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και επεσήμανε: «Η Κυβέρνησή μας εφαρμόζει ήδη ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα. Η Ελλάδα του 2024 είναι μια χώρα καλύτερη και πιο ισχυρή από αυτή που παραλάβαμε το 2019. Γι’ αυτό και ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, για να συνεχίσουμε την πορεία αυτή προς ένα καλύτερο αύριο».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος αποχώρησε από συνέντευξη, είπε: «Η στάση του κ. Κασσελάκη απέναντι σε δημοσιογράφους αποδεικνύει ότι τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει μόνο η δημοσιογραφία a la carte. Στη Νέα Δημοκρατία σεβόμαστε την ανεξαρτησία του Τύπου και γι ’αυτό συμμετέχουμε παντού και απαντάμε στα πάντα».

 

Μπροστά στην κάλπη οι πολίτες οφείλουν να αναρωτηθούν ποιον θέλει να τους εκπροσωπεί

Video: 

Ο βουλευτής Αρκαδίας, κ. Κώστας Βλάσης στα Parapolitika 90,1FM (31/5/2024)

Video of Ο βουλευτής Αρκαδίας, κ. Κώστας Βλάσης στα Parapolitika 90,1FM (31/5/2024)

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:49 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επικαιρότητα | Page 14405 - Arcadia Portal

Επικαιρότητα | Page 14405  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:17 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας