Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ιστορική στιγμή για τον Παναργειακό - 32 χρόνια μετά είναι ξανά ΠΑΕ

12 Ιουνίου 2024 Ώρα 16:00. Μία ημερομηνία σταθμός στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας μας.

Σήμερα ξαναγεννήθηκε μετά από 32 χρόνια η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία ΠΑΕ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ.

Στο γραφείο της συμβολαιογράφου Αθηνών κ. Ελισάβετ Παπακωστοπούλου η εκλεγείσα από την Γ.Σ. των μελών προσωρινή Διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Τσιόδρα Αθανάσιο, Ηλιόπουλο Βασίλειο, Μπρούσαλη Αλεξάνδρα, Τσιόδρα Μαρία και Ταμπούρη Αλέξανδρο υπέγραψαν την συστατική πράξη της ίδρυσης της ΠΑΕ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διάθεση των μετοχών της ομάδας μας. Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο της περιοχής μας να προμηθευτεί μετοχές της ομάδας μας για να μπορέσει ο Παναργειακός να είναι δυνατός και ανταγωνιστικός στο μαραθώνιο της Super League 2.

Ευχαριστούμε θερμά τον δικηγόρο Αθηνών κ. Αργύρη Λίβα για την πολύτιμη βοήθεια του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 10:36 am


Αντιδράσεις για το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «κόντρα» στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, λίγες μόλις μέρες μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς κορυφαία στελέχη πιέζουν για αλλαγή ηγεσίας εντός του 2024, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης παραπέμπει στο καταστατικό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει εκλογές τον Οκτώβριο του 2025.

Οι εντάσεις κορυφώθηκαν όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Απ. Πάνας αλλά και ο ευρωβουλευτής Ν. Παπανδρέου έθεσαν ανοικτά θέμα προσφυγής στη βάση και εκλογή νέας ηγεσίας.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά «κέρδισε» και το πολιτικό Κέντρο, όπου ήρθε πρώτο, και κατηγορεί τους αμφισβητίες ότι έχουν άλλα κίνητρα.

Θέση έσπευσαν να πάρουν και φίλοι του κόμματος. Η περιφερειακή σύμβουλος του ΠεΣυ Πελοποννήσου κυρία Ντίνα Νικολάκου και ο Γιάννης Δαλιάνης πρώην αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας.

Η κυρία Νικολάκου δήλωσε: Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που αλλάζουν αρχηγούς σαν τα “πουκάμισα”!

Από πρωτοπαλίκαρα στην αρχή …μετατρέπονται σε μεγάλους αμφισβητίες ,αφού πρώτα φροντίσουν να «πουλήσουν» τον αρχηγό τους , στον επόμενο δελφίνο!

Το τίμημα είναι γνωστό …

Ο επόμενος αρχηγός να τους έχει πάλι «πρωτοπαλίκαρα», μέχρι να τον προδώσουν και αυτόν !

Αυτοί που έκαναν δυο φορές «δώρο» την Πελοπόννησο στην ΝΔ , σήμερα αγωνιούν δήθεν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς !

Φυσικά όταν οι αρχηγοί εμπιστεύονται τους γνωστούς ευκαιριακούς αριβίστες της πολιτικής , οι ευθύνες τους είναι μεγάλες !

Ο κ. Δαλιάνης είπε: άποιοι προφανώς ξεχνάνε ότι για 12 χρόνια δεν υπήρχαν πράσινοι Νομοί,ότι προχθές σε 20 νομούς ξαναγίναμε 2η δύναμη ότι κέρδισε με τις επιλογές του Αθήνα , Θεσσαλονίκη και περιφέρεια Κρήτης ότι το 2019 στις ευρωεκλογές με 7.2% βγήκαν 2 ευρωβουλευτές ενώ το 2024 με 13% βγήκαν τρεις ,ότι πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος και το εξής παράδοξο και άκρως παράλογο σήμερα τον αμφισβητούν ευθέως άνθρωποι που τον υποστήριξαν ....και τον υποστηρίζουν και δικαίως γιατί αυτό επιβάλει ο κομματικός δεοντολογικός κώδικας άτομα που ήταν απέναντι του στις εσωκομματικες διαδικασίες και σέβονται το αποτέλεσμα και τον Πρόεδρο.

Άμεσα συνέδριο πρόεδρε Androulakis Nikos και τέλος τα χάδια στα νυφιτσοκούναβα.

Μην τους χαρίζεις τίποτα πλέον.

Υπάρχουν και όρια και μην βάζουμε μπροστά τυχόν δημοκρατικές διαδικασίες δήθεν διότι αυτά μόνο φασιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν όταν τα ισοπεδώνουν κάποιοι όλα.

Τέλος η Ανοχή

Τέλος η πλάκα

Ανάρτηση στο Facebοοk για τις εξελίξεις έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΣ Τρίπολης Σ. Παπαδημητρίου

Αυτό που συμβαίνει χρίζει αστροδιαστημικής ανάλυσης.

Αυτοί και αυτές που μας επέβαλαν την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που τράβηξαν το χαλί της αείμνηστης Φώφης, μιλάνε για επιβεβλημένη ανάγκη αλλαγής ηγεσίας.

Υ Γ 1

Το πάθημα του Βενιζέλου δεν το έχουν ως μάθημα.

Υ.Γ2

Ψάχνω ανάρτηση μερικών πολύ ομιλητικών και με άποψη παντός επιστητού

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 10:05 am


Τον Ιούλιο ο 7ος Δρόμος Καραθώνας Αρβανιτιάς

Οι Μαραθωνοδρόμοι & Δρομείς Αργολίδας υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού-Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (http://eoslmay.gr/), συνδιοργανώνουν για 7η χρονιά, αθλητική δρομική δραστηριότητα αναψυχής, που σκοπό έχει να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής μας.

Τοποθεσία

Ναύπλιο Παραλία Καραθώνας. https://maps.app.goo.gl/UPJGho6W94ukpSaL8

Ημερομηνία: Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.

Ώρα εκκίνησης: 08:30 π.μ.

Απόσταση: Διαδρομή 9,1 χλμ.

Περιγραφή Διαδρομής

Η διαδρομή ξεκινάει από την ταβέρνα ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ στο τέρμα του παραλιακού δρόμου της παραλίας Καραθώνας συνεχίζει προς την πλατεία Αρβανιτιάς παραθαλάσσια διαδρομή και καταλήγει πάλι στο τέρμα της παραλίας Καραθώνας. Πρόκειται για βατό χωμάτινο δρόμο απόστασης 5,4χλμ., ενώ η υπόλοιπη διαδρομή είναι σε άσφαλτο.

Τροφοδοσία

Θα υπάρξουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με νερό.

Χρονικό Όριο

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον δρόμο σε 90 λεπτά (11/2 ώρες).

Παραλαβή Συμμετοχών

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της αφετηρίας για την παραλαβή των αριθμών.

Έπαθλα

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας θα λάβουν αναμνηστικά κύπελλα και δώρα από τους χορηγούς. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και βαρύτιμο μετάλλιο. Οι απονομές θα γίνουν στις 10:30 π.μ.

Αποτελέσματα

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κατάθεση δηλώσεων – Προθεσμία

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται η Δευτέρα 01/07/2024 και ώρα 14:30. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής με όριο τις 200 συμμετοχές. Οι δηλώσεις μπορεί να κλείσουν και νωρίτερα αν συμπληρωθεί το όριο. Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές νέες δηλώσεις εκτός και υπάρχουν ανοιχτές θέσεις η ακυρώσεις.

Κόστος συμμετοχής

7,00 ευρώ που καλείστε να τα καταθέσετε μέχρι και την Δευτέρα 01/07/2024 και ώρα 14:30 στον κάτωθι λογαριασμό:

ALPHA BANK
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 540-00-2002-013697
ΙΒΑΝ: GR05 0140 5400 5400 0200 2013 697
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σας θα σας παρακαλούσαμε η απόδειξη πληρωμής να σταλεί στο e-mail: [email protected] η να την προσκομίσετε στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

Δηλώσεις Συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/jDz4JedLTWvtXNjt7

Υγεινομική Υποστήριξη

Η υγειονομική υποστήριξη του αγώνα γίνεται υπό την ευγενική συμμετοχή γιατρού από τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

O αγώνας θα έχει την υποστήριξη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και Ιδιωτικού ασθενοφόρου από την ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η γραμματεία του αγώνα, θα λειτουργήσει την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 από ώρες 07.00 – 08.30 στην εκκίνηση του αγώνα!

Δείτε εδώ: https://maps.app.goo.gl/UPJGho6W94ukpSaL8

Οργανωτική Επιτροπή

Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων & Δρομέων Αργολίδας (Μέλος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ).

Δήμος Ναυπλιέων ( Εντεταλμένος Δ. Σύμβουλος Πανουτσόπουλος Αθανάσιος)

Μενάγιας Προκόπης ( Πρόεδρος Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Βλαχοδημήτρης Δημήτρης (Αντιπρόεδρος Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Σαμαρτζής Δημήτρης (Ταμίας Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Βύρλας Δημήτρης (Εκπρόσωπος Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ, Μέλος Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Πανοβράκος Γιώργος ( Μέλος Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Πληροφορίες

Σιαχάμης Νικόλαος (Γραμματέας Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Τηλ. 6939672096

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:34 am


Συναυλία στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης με την Σαλίνα Γαβαλά και τους Εξάγραμμο

«Έλα»

Είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που παρουσιάζει η ερμηνεύτρια Σαλίνα Γαβαλά στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη.

Μαζί της συμπράττουν οι Τριπολίτες μουσικοί Στρατής Παναγιωτόπουλος στην κλασική κιθάρα και ο Χρήστος Γκαργκάσουλας στο μπουζούκι, που έχουν δημιουργήσει το ιδιαίτερο μουσικό σχήμα «εξάγραμμο» που καταφέρνει με μαεστρία να ενώσει τα δυο όργανα και να τα μεταμορφώσει σε μια ορχήστρα.

Στο πρόγραμμα παντρεύονται διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως του Μάνου Χατζιδάκι , του Μίκη Θεοδωράκη , του Μάνου Λοϊζου μαζί με τραγούδια πιο σύγχρονα ,αλλά και από την πρόσφατη προσωπική δισκογραφία της Σαλίνας Γαβαλά.

Ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα αποτελεί η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του νέου της τραγουδιού με τίτλο «Έλα» σε μουσική του Παναγιώτη Μάργαρη.

Ο γνωστός συνθέτης και κιθαρίστας θα είναι και ο εκλεκτός καλεσμένος τις βραδιάς.

Η θεατρικότητα και το πάθος της Σαλίνας Γαβαλά σε συνδυασμό με τις εμπνευσμένες και ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις των «εξάγραμμο» με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Μάργαρη ,μας υπόσχονται μια μυσταγωγική ατμοσφαιρική συναυλία γεμάτη πλούσια συναισθήματα.

«Έλα»

Ένα κάλεσμα για μια μουσική παράσταση, που μιλάει στην ψυχή και στο συναίσθημα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης Σπετσεροπούλου 3, Τρίπολη τηλ. 2710233111

Κυριακή 16 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Δισκοπωλείο «Music Center” Γεωρ. Α. 3 Τρίπολη Τηλ 2710224545

Ξενοδοχείο «Ceragio Apartments» Παπαρηγοπούλου 2, Τρίπολη τηλ. 2710242220

Ηλεκτρονικά: more.com

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:22 am


Αφιέρωμα στα Τσακώνικα στο Θέατρο Τριανόν στην Αθήνα

"Α γιορτά τα γρούσσα νάμου-Αφιέρωμα στην Τσακώνικη γλώσσα"

Τα τσακώνικα αποτελούν μία από τις πιο ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις νεοελληνικής διαλέκτου και έχει κρατηθεί ζωντανή περισσότερα από 2.500 χρόνια. 

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου, θα λάβει χώρα στο θέατρο "Τριανόν" (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα) ένα μεγάλο αφιέρωμα στη γλώσσα αυτή, στην ιστορία και στον πολιτισμό που κουβαλά. 

Θα παρουσιαστούν διάλογοι στα Τσακώνικα καθώς και θα θαυμάσετε υφαντά που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Τσακώνικης παράδοσης. Η παρουσίαση των υφαντων θα γίνει από την Ελισάβετ Ροδοπούλου. Έπειτα, θα ακολουθήσει παράσταση θεάτρου σκιών από τον καραγκιοζοπαικτη Στράτο Καμπισιούλη. Εκεί, ο λαϊκός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, θα μιλήσει για πρώτη φορά την Τσακώνικη γλώσσα! Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ξακουστά Τσακωνικα τραγούδια! Θα είναι κοντά μας η  Πολυτίμη Τόλη (Φωνη), ο Παναγιώτης Τσιλιμίγκρας (Βιολι) και ο Παναγιώτης Ρουσάκος (Λαούτο).

 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 

Ωρα: 20:00

Θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένα υπέροχο αφιέρωμα που πρέπει να παρακολουθήσει κάθε Έλληνας! Μη το χάσετε!!!

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:06 am


Στους τελικούς της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ο Πολύβιος με νέο break στην Κυπαρισσία

Το έκανε ξανά ο Πολύβιος και νίκησε για δεύτερη φορά στην Κυπαρισσία και πλέον βρίσκεται στον μεγάλο τελικό της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ εκεί που στον δρόμο του για τον τίτλο θα βρει απέναντι του την Καλαμάτα 1980’.

Ο ψυχωμένος Πολύβιος νίκησε με 58-61 το Δίων Κυπαρισσίας και πήρε μια πανάξια πρόκριση για τους τελικούς της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Μιλάμε για την σειρά του break στο break αφού καμία ομάδα δεν κατάφερνε κερδίσει στο γήπεδο της με τις έδρες να σπάνε κατά συρροή και τον Πολύβιο να βρίσκεται για δεύτερη φορά (και μάλιστα συνεχόμενη) τα τελευταία τρία χρόνια στους τελικούς της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Πολύβιου στην Κυπαρισσία ο Σιαμπάνης ο οποίος ήταν καθοριστικός στο να γίνει η ανατροπή σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν υστέρησε για την ομάδα της Μεγαλόπολης.

Πλέον ο Πολύβιος στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει την Καλαμάτα 1980 με το σκορ να είναι στο 2-0 (από την κανονική περίοδο) και να χρειάζεται μια νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:02 am


Ασημένιο μετάλλιο για τον εκπληκτικό Εμμανουήλ Καραλή στην Ρώμη

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης καθώς με άλμα στα 5.87μ. έκανε ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ, το πρώτο του σε ανοιχτό στίβο και το τρίτο συνολικά της καριέρας του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ χρειάστηκε να ξεπεράσει και τον εαυτό του για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο πίσω μόνο από τον θρυλικό Ντουμπλάντις που δεν έχει αντίπαλο.

Με άλμα στα 5.87μ., το οποίο αποτελεί ατομικό ρεκόρ, ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο μετάλλιο της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο της Στεφανίδη.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:46 am


Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ολοκλήρωση των μελετών της παράκαμψης Σκάλας - Βλαχιώτη

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δρομολογεί την οριστική επίλυση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων της Λακωνίας που είναι η παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη. Η αναγκαιότητα αυτού του έργου έχει γίνει αισθητή εδώ και χρόνια, καθώς θα βελτιώσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Με παρέμβαση της Περιφέρειας, αξιοποιείται η δυνατότητα για την ολοκλήρωση τόσο της τεχνικής μελέτης όσο και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η Περιφέρεια έχει θέσει ως στόχο την εξασφάλιση των απαιτούμενων εγκρίσεων εντός του 2024, με απώτερο σκοπό τη δημοπράτηση του έργου μέσα στο 2025.

Αυτό το έργο αποτελεί ένα ζωτικό βήμα προς την ενίσχυση των υποδομών της περιοχής και την οικονομική της ανάπτυξη και έρχεται να προστεθεί στα όσα προχωρούν ή σχεδιάζονται, όπως η κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Ευρώτα και η βελτίωση της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:20 am


Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη λόγω έργων

Σας ενημερώνουμε αύριο Πέμπτη  13/6/2024 θα είναι  κλειστή  η οδός Μεταμορφώσεως, από το ύψος της οδού Γρ. Λαμπράκη  έως το ύψος της οδού  Λαγοπάτη και η οδός Τεγέας στο ύψος της Εθνικής Οδού Καλαμάτας Αθηνών, απο τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:01 am


Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανανία στο Βυζίκι

Με λαμπρότητα έγινε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2024, για δεύτερη χρονιά στο Βυζίκι Αρκαδίας, ο πανηγυρικός εορτασμός της Μνήμης του Βυζικιώτη Άγιου Ανανία, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Βυζικιωτών και συν-διοργανωτές: το Εκκλησιαστικό
Συμβούλιο, την Κοινότητα και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βυζικίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρίων Ίππος», την Παγγορτυνική Ένωση και τον Δήμο Γορτυνίας.

Την παραμονή, Σάββατο 8-6-24, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία από τον Πρωτοπρεσβύτερο Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης Βυζικιώτη π. Νικόλαο Παπασπηλίου, που έφτασε στο Βυζίκι ειδικά για αυτή την ακολουθία.
Νωρίτερα, μέλη των συν-διοργανωτών και άλλοι πιστοί στόλισαν την εικόνα του Αγίου με άνθη που πρόσφερε ο από μητέρα Βυζικιώτης Δημήτρης Γ. Ρηγόπουλος.
Την Κυριακή 9-6-2024, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Νικηφόρου επικεφαλής πέντε άλλων ιερωμένων, τελέστηκε στον Άγιο Νικόλα Βυζικίου πανηγυρική Θ. Λειτουργία με αρτοκλασία που πρόσφερε η Οικογένεια του αείμνηστου Πρωτοπρεσβύτερου Νικόλαου Μητράκου.

Μετά τη Λειτουργία και το κήρυγμα του Μητροπολίτη, για τον Άγιο Ανανία και την βυζικιώτικη καταγωγή του μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βυζικιωτών Γιώργος Ν. Αναστόπουλος [Τρίας] που ανακοίνωσε στον κ. Νικηφόρο την απόφαση του Συλλόγου να τον ανακηρύξει Επίτιμο Μέλος του και του πρόσφερε εκ μέρους του ΔΣ χειροποίητο Επιγονάτιο με εικονογραφημένη τη μορφή του Αγίου που κρατά στο χέρι του τον Ναό του Αγιονικόλα.

Στη συνέχεια έγινε πέριξ του Ναού Λιτάνευση της Εικόνας του Μαρτυρίου του Αγίου Ανανίου του εκ Βυζικίου [δωρεά της οικογένειας Αναστόπουλου-Τρία] συνοδεία παιδιών και εφήβων του Συλλόγου «Αρίων Ίππος» ντυμένων με εθνικές παραδοσιακές στολές.
Στις ακολουθίες εψάλη και το Απολυτίκιο του Αγίου Ανανία, που αναφέρεται και στην εκ Βυζικίου καταγωγή του και είναι σύνθεση των Βυζικιωτών αδελφών Χ. και Γ. Ν. Α., ενώ στο εκκλησίασμα προσφέρθηκε μικρό βιβλίο που αναφέρεται στον βίο και την Πολιτεία του Αγίου Ανανία, έργο του Προέδρου της Ένωσης Βυζικιωτών Γ. Ν. Αναστόπουλου.

Έψαλαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, η Χρυσούλα Ζευκιλή, ο Γιώργος Β. Θεοδωρακόπουλος και ο Ανδρέας Χ. Μερεντίτης.
Ο εορτασμός έληξε με δεξίωση που παράθεσε η Ένωση Βυζικιωτών στο Κοινοτικό Αναψυκτήριο, με εδέσματα και γλυκά που πρόσφεραν οι Κυρίες του Εξωραϊστικού: Γιώτα Παναγούλη-Περάκη, Γιωργία Κουρή, Ελένη Τοπιντζή και Αγγελική Νικητοπούλου, σύζυγος του Κοινοτάρχη Β. Νικολόπουλου, ενώ τις ενέργειές τους συντόνισε η Δέσποινα Πετροπούλου, μέλος του ΔΣ.

Παρέστησαν πλήθος πιστών από το Βυζίκι και άλλα χωριά της Γορτυνίας, καθώς και Βυζικιώτες από την Αττική, την Τρίπολη και άλλες περιοχές, με πρώτους τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Νικολόπουλο και τους Αντιπροέδρους της Ένωσης Κώστα Δ. Νικολόπουλο και Κώστα Ν. Μαθέ.
Ενθουσιώδη ήταν τα σχόλια των παρόντων για την πρωτοβουλία της Ένωσης Βυζικιωτών να διοργανώσει τη γιορτή, η οποία όπως είπαν «πρόσθεσε αίγλη στο χωριό μας» και «τέτοια θέλει ο λαός»!

                                           Και του χρόνου!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:30 pm


Κανονικό γλέντι σε εγκαίνια στο κέντρο της Τρίπολης (pics,vid)

Λαμπέρα εγκαίνια  καφέ -ουζερί πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου στο κέντρο της Τρίπολης  με γνωστούς καλλιτέχνες Δημοτικής μουσικής.

Ο χορός και η μουσική ξεκίνησαν απο νωρίς το απόγευμα ξεσηκώνοντας τα πλήθη.

Να ευχηθούμε καλές δουλειές και πολλά γλέντια ..

Ειδήσεις: 
Video: 

Εγκαίνια με μουσική και χορό στο κέντρο της Τρίπολης

Video of Εγκαίνια με μουσική και χορό στο κέντρο της Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:21 pm


Μάκαρης- Σιάτος: Ανοίξτε εξόδους στα διόδια του Ισθμού για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους

Μετά το μεγάλο ατύχημα με το βυτιοφόρο στην περιοχή του Ισθμού που οδήγησε στην άρον άρον κατεδάφιση της γέφυρας που δέχτηκε μεγάλο θερμικό φορτίο από το φλεγόμενο βυτιοφόρο δημιουργήθηκαν προβλήματα προσβασιμότητας στους κατοίκους του Καλαμακίου Κορινθίας και στις όμορες περιοχές.

Οι κάτοικοι της περιοχής για να πάνε στην Κόρινθο αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα και τις πρώτες ημέρες πλήρωναν και διόδια! Η λύση που πρότειναν οι κάτοικοι εξ αρχής είναι να ανοίξουν έξοδοι στα διόδια του Ισθμού και στις 2 πλευρές για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι. Μάλιστα υπάρχουν ήδη δρόμοι που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν και το μόνο που απαιτείται είναι να ανοίξουν οι μπάρες και ήπιες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν σε λίγες ημέρες.

Αν και αυτή η λύση προτάθηκε από όλους τους πολιτικούς παράγοντες της Κορινθίας ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης η αρμόδια εταιρεία διαχείρισης της εθνικού οδού αρνήθηκε να την εφαρμόσει. Αντίθετα το Υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία να διέρχονται οι κάτοικοι μέσω των διοδίων του Ισθμού δωρεάν.

Βέβαια, διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα της σχετικής συμφωνίας , έκπληκτοι μάθαμε ότι το ελληνικό κράτος και ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει αυτές τις δήθεν δωρεάν διελεύσεις των μόνιμων κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής. Τελικά, το μόνο που τους νοιάζει ακόμα και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι τα κέρδη των εταιρειών διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων.

Η δε βυθιζόμενη γέφυρα στα Ίσθμια που θα έλυνε μέρος του προβλήματος ακόμα επισκευάζεται εδώ και μήνες. Μάλιστα νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμη μετά τις 20 Ιουλίου!

Δυστυχώς, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η παράταξη της πλειοψηφίας του κ.Πτωχού δε δέχθηκε να συζητηθεί το έκτακτο αυτό ζήτημα.

Για αυτό και εμείς απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Μεταφορών και στην Ολυμπία Οδό και τους καλούμε να υιοθετήσουν άμεσα τη λύση που προτείνουν οι κάτοικοι και προκρίνει η κοινή λογική.
Τους καλούμε να αφήσουν πίσω την επικοινωνιακή διαχείριση που κάνουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να λειτουργήσουν με την ίδια ταχύτητα που λειτούργησαν και στην κατεδάφιση της γέφυρας.

Το Υπουργείο Μεταφορών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ολυμπία Οδός να υιοθετήσουν άμεσα στη λύση που προτείνουν οι κάτοικοι .

Εκ μέρους της περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η Πελοποννήσος "

 

Μανώλης Μάκαρης (επικεφαλής)
Σιάτος Γιάννης Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:15 pm


Του καλοκαιριού τα μεσημέρια

Ο Ιούνιος είναι εδώ και η υψηλές θερμοκρασίες μας φέρνουν πιο κοντά στην θάλασσα με την ηρεμία και την μυρωδιά του αλατιού να δημιουργεί τις δικές του ξεχωριστές πινελιές στις ψυχές μας.

Η φωτογραφία της ημέρας Κ.Λ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:04 pm


Διήμερη εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ψυχική Υγεία “EU4 Health, provision of quality and timely psychological first aid to people affected by Ukraine crisis in impacted countries” Eθελοντές και εργαζόμενοι του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρίπολης συμμετείχαν στην
διήμερη εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας στην πόλη μας στις 3 και 4 Ιουνίου 2024.

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας αποτελούν ένα απαραίτητο εργαλείο καθώς η αναγκαιότητά τους είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένη για τον κάθε πολίτη .
Το πρόγραμμα 8 ωρών πραγματοποιήθηκε από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές εκπαιδευτών στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας κα. Χρυσάνθη Μπάμπαλη και κα. Μαρία Σταματοπούλου και περιελάβανε:
-Βασικές Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας.
-Βασικές Πρώτες Βοήθειες Αυτοφροντίδας, με σκοπό τη σωστή προσέγγιση , την ανακούφιση ατόμων σε κρίση και την ενδυνάμωση της Ψυχικής ανθεκτικότητας.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Τρίπολης ευχαριστεί θερμά την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης για την παραχώρηση της αίθουσας και όλους τους συμμετέχοντες για το μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:45 pm


Αυτοψία στο έργο κατασκευής σύνθετου κόμβου στους Αγίους Θεοδώρους από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, κ. Αναστάσιος Γκιολής, συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, επισκέφθηκε το έργο «Κατασκευή Σύνθετου Κόμβου στην συμβολή των οδών Π.Ε.Ο. και Π.Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους (Διυλιστήρια MotorOil) και διαμόρφωση Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από Ι.Κ. Αρχαίας Κορίνθου έως Ι.Κ. Λεχαιού».

Το έργο, με προϋπολογισμό 4.563.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Η κατασκευή του σύνθετου κόμβου έχει ως στόχο τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

Κατά την επίσκεψή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του έργου για την πρόοδο των εργασιών και τόνισε τη σημασία της ορθής και έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου για την τοπική κοινωνία και οικονομία. «Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κορινθίας. Αυτό το έργο είναι κρίσιμο για την καθημερινότητα των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε σχετικά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:34 pm


Εθελόντες του Τομέα Υγείας Τρίπολης στις Ιερές Ακολουθίες προς Τιμή του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Συμμετοχή των Εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρίπολης στις Ιερές

Ακολουθίες προς Τιμή του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Εθελοντές του Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Τρίπολης, συμμετείχαν την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, με σεβασμό και ευλάβεια στις Ιερές Ακολουθίες ( Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Αγιασμός ) προς Τιμή του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλία Τριπόλεως, οπού φυλάσσεται άφθαρτο τμήμα της καρδιάς του Αγίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού και διαβάστηκε η ευχή του προς ευλογία των πιστών. Ακολούθησε η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ας είναι ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός Προστάτης μας και να θεραπεύσει όλους τους ζητούντας την βοήθεια του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:15 pm


Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης στον Παναρκαδικό

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης είχαμε την Πέμπτη 12 Ιουνίου ελέω έλλειψης απαρτίας και πλέον τα μέλη του Σωματείου θα βρεθούν ξανά στον ίδιο χώρο (γραφεία γηπέδου) την Δευτέρα 17 Ιουνίους στις 20:00.

Μέλη του Παναρκαδικού αλλά και της διοίκησης βρέθηκαν στο γήπεδο ωστόσο δεν προέκυψε ο απαιτούμενος αριθμός όπως αναφέρει το καταστατικό.

Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 20:00 θα έχουμε την νέα προσπάθεια για Γενική Συνέλευση με τα ίδια θέματα.

ατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

- Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού

- Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού

- Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν όλα τα τα μέλη του Συλλόγου που είναι οικονομικώς εντάξει. Υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. και πληρωμή των συνδρομών για το 2024 μπορούν να γίνουν και λίγο πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.Καλούνται όλα τα μέλη του Παναρκαδικού Α.Ο. να προσέλθουν στην παραπάνω σημαντική Γενική Συνέλευση στην οποία θα συζητηθεί η επόμενη μέρα του Συλλόγου, θα εκλεγεί η νέα Διοίκηση για τα επόμενα δύο χρόνια και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Φίλαθλοι όλοι κοντά στην ιστορική ομάδα της Τρίπολης. Η παρουσία σας στη Γενική Συνέλευση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το μέλλον του Παναρκαδικού. 

( ΣΗΜ Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών η Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού Α.Ο. θα επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα οριστεί εκ νέου από το Δ.Σ. και θα ανακοινωθεί στα ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Καταστατικό  στη 2η προσπάθεια για Γ.Σ. δεν απαιτείται απαρτία για τη λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα είναι τα ίδια με την 1η )

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:08 pm


Εσπερινός στο εξωκλήσι της Ανάληψης στο Bράχο της Πηγής (pics,vid)

Τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο εξωκλήσι της Ανάληψης στην Τρίπολη η δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Kυρίου.

Την παραμονή της εορτής της Αναλήψεως οι πιστοί βρέθηκαν στο όμορφο εξωκλήσι της Ανάληψης και άκουσαν τον Μέγα Εσπερινό.

Να σημειωθεί ότι το εξωκλήσι της Ανάληψης στην Τρίπολη είναι υπό την προστασία των φίλων και των μελών του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων ΣΑΟΟ.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Λιτάνευση και αρτοκλασία στο εξωκλήσι της Aνάληψης στο Bράχο της Πηγής

Video of ArcadiaPortal.gr Λιτάνευση και αρτοκλασία στο εξωκλήσι της Aνάληψης στο Bράχο της Πηγής

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:07 pm


Ξεκαθαρίζει του Κώτσιρα στον Παναθηναϊκό

Ο Γιάννης Κώτσιρας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδος και βάζει επί τάπητος το που θα αγωνίζεται την νέα αγωνιστική σεζόν και αν συνεχίσει να φοράει το τριφύλλι στο στήθος η τον δούμε σε άλλη ομάδα η ακόμα και άλλη χώρα.

Ο Μεγαλοπολίτης διεθνής άσος σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει ραντεβού με την διοίκηση του Παναθηναϊκού τις επόμενες ώρες και σε πολύ μεγάλο βαθμό εκεί θα ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση και αν ανανεώσει με τους πράσινους η όχι.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Κώτσιρας γνωρίζει για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας στην Κύπρο ενώ ποτέ δεν έχει πάψει να έχει στο μυαλό του το εξωτερικό

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:03 pm


Έκτακτη προειδοποίηση υψηλού κινδύνου δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους Δήμους της ΠΕ Λακωνίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας & Σπάρτης της Π.Ε. Λακωνίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

Η Π.Ε. Λακωνία ενημερώνει τους πολίτες ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν δασική πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 (Πυροσβεστικό Σώμα) ή 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης).

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές, που αναφέρονται στην υπ’ αρ. πρωτ. 137956/02.05.2024 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας (ΑΔΑ: Ψ09Λ7Λ1-8ΝΩ). Συγκεκριμένα:

Ø  Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα

· Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας.

· Από Βαµβακού μέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο Π.Ε. Αρκαδίας, προς Καταφύγιο (Ε.Ο.Σ. –Σπάρτης) Πάρνωνα, προς Καστάνιτσα Π.Ε. Αρκαδίας, προς Πολύδροσο, προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.

· Από Καταφύγιο (Δασαρχείο Σπάρτης) Πάρνωνα προς Αγ. Βασίλειο, προς Πλατανάκι, προς Παλαιοχώρι και προς Κοσµά Π.Ε. Αρκαδίας.

· Από Πολύδροσο µέσω της θέσης «Ψητό» προς Κοσµά Π.Ε. Αρκαδίας.

· Από Βασσαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – Ιερά Μονή Αγ. Αναργύρων.

Ø  Δασικό Σύμπλεγμα Αν. Ταϋγέτου

· Από Μυστρά προς Ταϋγέτη μέχρι Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης και στο δρόμο που εκκινεί από τον χώρο στάθμευσης στη θέση «Διάσελο» πλησίον της Επάνω Πύλης του Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά και καταλήγει στον οικισμό του Βλαχοχωρίου.

· Από Ανώγεια προς Σωτήρα, προς Σοχά, προς Αναβρυτή – Αγ. Ιωάννη.

· Από Παλαιοπαναγιά προς τη θέση «Μαγγανιάρη» µέχρι τη θέση «Βάρδα» και Καταφύγιο Ταϋγέτου.

· Από Ξηροκάµπι προς Κουµουστά.

· Από Γοράνους προς Ιερά Μονή Γόλας.

Ø  Στη δασική περιοχή Ζάρακα.

Ø  Στις αναδασώσεις Βρεσθένων.

Ø  Στο δάσος Βασιλακίου.

Ø  Στην περιοχή των πηγών Αγίας Μαρίνας και τον δρόμο μεταξύ των Κοινοτήτων Αγίου Νικόλαου Δήμου Ανατολικής Μάνης και Άρνας Δήμου Σπάρτης.

Ø  Στην περιοχή Πλούμιτσας της Κοινότητας Κροκεών.

Ø  Στο δασικό δρόμο καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Κούμαρου στην Δημοτική Ενότητα Γυθείου.

Ø  Στο δάσος Φαρακλού, τμήμα του οποίου αναπτύσσεται εντός των ορίων κοινότητας Φαρακλού και τμήμα του δυτικότερα και εντός των ορίων της Κοινότητας Μεσοχωρίου και ειδικότερα:

·  Από την είσοδο προς τον Ιερό Ναό Αγίας Παντάνασσας Φαρακλού έως τα βόρεια όρια του Οικισμού Μεσοχωρίου στη θέση «Πύργος».

·  Από την είσοδο της δασικής οδού προς τις κεραίες Φαρακλού και μέχρι το τέρμα της αδιέξοδης οδού που διέρχεται εντός του δάσους.

·  Στη θέση «Βαβύλα» Κοινότητας Αγίου Νικολάου Βοιών (από την στροφή εισόδου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στη θέση «Βαβύλα» έως το τέρμα της αδιέξοδης οδού πλησίον του παραπάνω Ιερού Ναού).

Ø  Στη θέση «Ρέμα Λάρνακος» της πόλης των Μολάων Δήμου Μονεμβάσιας Βοιών (από την στροφή εισόδου προς τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, έως το τέρμα της αδιέξοδης οδού στο όρος Κουρκούλα).

Ø  Στο δρόμο από Μονή Δεκούλου προς Φαβάτου.

Ø  Στο δρόμο που διέρχεται από τις περιοχές Χούμπαβι, Μεγάλη Αριά, Τουρναβιώτη, Γκλοκίζα, Ράχη και Τραγάνα.

Ø  Στο δρόμο από Κοινότητα Κυπαρισσίου προς περιοχή Πήλιουρα.

Ø  Στο φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας μέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας (Φαράγγι Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας «Μυλολάγκαδο»)

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:41 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας