Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η αρμόδια Ειδική Γραμματεία επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για σκελετωμένα ζώα στο καταφύγιο του Δήμου Τρίπολης (pics)

Μετά την εντολή που έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα στον εισαγγελέα Τρίπολης Αριστείδη Μάνο να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες που αφορούν στο δημοτικό κυνοκομείο Τρίπολης και συγκεκριμένα τον υποσιτισμό των ζώων από την Save a Greek Stray αλλά και την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς επιβεβαιώνει τα όσα έχουν καταγγελθεί, αναφέροντας ότι πράγματι υπάρχουν σκελετωμένα ζώα στο δημοτικό κυνοκομείο Τρίπολης, και μάλιστα «σημαντικός αριθμός, ανάλογα με τη δυναμικότητα του κυνοκομείου».

Η Ειδική Γραμματεία αναφέρει:

Στις 31 Μαΐου η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιά, κα. Δημοπούλου Μάρσα, επισκέφθηκε το Δημοτικό Καταφύγιο Τρίπολης μαζί με κτηνίατρο, σε συνέχεια καταγγελιών που ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας. Διαπιστώθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός ζώων,  αναλογικά με τη δυναμικότητα του καταφυγίου, δεν ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση. Τα ζώα δεν έχουν θέματα υγείας ή συμπεριφορικά που να δικαιολογούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Έγινε εκτίμηση των ζώων σε όλα τα κλουβιά.Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κλινική τους κατάσταση. Δεν δικαιολογείται κανένα Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων να μη σέβεται και να μην τηρεί τις συνθήκες ευζωίας των ζώων που φιλοξενεί. Τα καταφύγια οφείλουν να είναι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας με σεβασμό προς τα ζώα που φιλοξενούν και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 4830/2021.

Στη συνάντηση που ακολούθησε δόθηκαν επιπλέον  οδηγίες για τη φροντίδα και τη σίτιση των ζώων. 'Εγινε σύσταση για τη μη επανένταξη αυτών που δεν ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση,  μέχρι να βελτιωθεί η κλινική τους εικόνα και να επισκεφθεί η Ειδική Γραμματεία εκ νέου το καταφύγιο. Επίσης ζητήθηκε η φωτογράφιση των ζώων κατά την είσοδο τους στο καταφύγιο και κατά τη ζύγιση τους,  ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και κατά την επαναφορά των ζώων στο οικείο περιβάλλον. Τέλος, ενημερώσαμε ότι θα αποσταλεί σε όλους τους δήμους εγκύκλιος με οδηγίες για τη διαχείριση των ζώων μέσα στα καταφύγια με γνώμονα πάντα  την ευζωία τους.

Υπουργείο Εσωτερικών

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 11:11 pm


Ο Κασσελάκης παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του και ζητά τεκμήρια για την περιουσία Μητσοτάκη (vid)

Σας παρουσιάζω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία.

Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, ό,τι απέκτησα ήταν με κόπο, μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια κέρδος για τους επενδυτές μου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή;

Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή;

Πού είναι η off shore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers; Γιατί δεν τη βλέπω δηλωμένη;

Πού είναι το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Περιμένω τα περιουσιακά σας στοιχεία για το 2023. Έχετε μείνει στο 2021.

Να σας στείλω το εξελάκι να το συμπληρώσετε;

Να ξέρουν τουλάχιστον οι πολίτες πόσα σπίτια προστέθηκαν στη Monopoly των ακινήτων σας.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:44 pm


Γιαννακούρας: Η περιφερειακή αρχή απένταξε αναπτυξιακό αγροτικό έργο για την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων

Σε επίκαιρη ερώτησή μου στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για την τύχη του μεγάλου αναπτυξιακού έργου, ποσού 2,5 ευρώ από το Ταμείο Πυροπλήκτων για την άρδευση του Ασεατικού πεδίου του τέως Δήμου Βαλτετσίου, η απάντηση της περιφερειακής αρχής ήταν τόσο ασαφής, που πιο ασαφής δε γίνεται.

Επί της ουσίας απεδείχθη ότι από το 2018 ενταγμένο έργο πνοής για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, έχει πάει στις Καλένδες.

Παραδέχθηκαν ότι έχει αφαιρεθεί το 1,5 εκ ευρώ και από τα συμφραζόμενα κατάλαβαν όλοι ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή δεν το θέλει το έργο και τα χρήματα κατευθύνονται προς «άλλες πολιτείες».

Επικαλέστηκαν ανύπαρκτα προβλήματα για να δικαιολογήσουν την άδικη πράξη τους για μία περιοχή, η οποία στην κυριολεξία θα άλλαζε όψη και προοπτική αν υλοποιείτο το συγκεκριμένο έργο.

Με την πράξη τους αυτή απέδειξαν τη φιλοσοφία τους για την ανάπτυξη της Αρκαδίας, αφού δεν υλοποιούν ένα εγκεκριμένο αγροτικό έργο, αλλά κατευθύνουν τα χρήματα, κατακερματίζοντάς τα σε άλλα έργα, όχι ανάπτυξης αλλά για την εξυπηρέτηση μικροαπαιτήσεων και συμφερόντων.

ΛΥΠΑΜΑΙ…

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

Τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:24 pm


Παπαρούνα το λουλούδι της αγάπης

Από το αίμα του Χριστού κι απ’ το κρυφό του δάκρυ στου Γολγοθά τους λόφους γεννήθηκα εγώ, 
έρχομαι με την άνοιξη, Αγάπη τ’ όνομα μου,  από τους μύθους έρχομαι, βαθιά, απ’ τον καιρό.
Από το αίμα του Χριστού κι απ’ το κρυφό του δάκρυ κι απ’ των αθώων τα όνειρα είμαι πλασμένη εγώ.

Η φωτογραφία της ημέρας του Α.Μ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:10 pm


Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα με 33% για τη ΝΔ

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Με ποσοστό 16,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, που ανακοινώθηκε από το Action 24.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 33% ( 33,3% στην προηγούμενη) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 16,2% (από 15,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ που από 12,1% ανεβαίνει στο 12,3% και η διαφορά που το χωρίζει πια από το ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,9%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζει κάμψη και από το 9,9% πάει στο 9% , ενώ το Κ.Κ.Ε βρίσκεται στο 8% από το 8,3% . Η διαφορά που χωρίζει τα δύο κόμματα είναι 1%. Τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν ποσοστά της τάξης του 3,7% από 3,8% η Πλεύση Ελευθερίας, 3,4% από 3,3% η Νίκη, 2,6% από 2,4% το ΜέΡΑ25, 2,7% από 2,8% η Νέα Αριστερά, 2,5% από 2,6% οι Δημοκράτες, 2,6% από 2,8% η Φωνή Λογικής και 4,1% από 3,2% άλλο κόμμα.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:25 pm


Δημητσάνα: Οι επαγγελματίες της περιοχής καθαρίζουν τα παλιά μονοπάτια (pics)

Μεγάλη κινητοποίηση από τους επαγγελματίες της Δημητσάνας για τον καθαρισμό των παλιών μονοπατιών και για τη διάνοιξη νέων διαδρομών!

Με χρήματα, μηχανήματα και με προσωπική εργασία από πολλούς,  καθαρίστηκε μεγάλο μέρος των διαδρομών.

Τα μονοπάτια είναι πόλος έλξης πολλών ξένων κυρίως επισκεπτών, οι οποίοι έχουν  αυξήσει σημαντικά την τουριστική κίνηση στη Δημητσάνα και τη γύρω περιοχή.

Είναι μια βάση στην οποία μπορούν να "κτιστούν" πολλές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, σε συνδυασμό με τον θρησκευτικό, πολιτιστικό, χειροτεχνικό, αγροκτηνοτροφικό και γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας.

Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να προσελκύσουν νέους ανθρώπους και να τους εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Ας ελπίσουμε ότι θα υποστηριχθούν από τους αρμόδιους αυτές οι πρωτοβουλίες!

 

ΠΗΓΗ: Ανάρτηση του Κώστα Λάμπρου, στην ομάδα «Δημητσάνα: Ανοιχτό Ζωντανό Μουσείο» στο Facebook, από όπου και οι φωτογραφίες

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:00 pm


Δολιανίτης: Με τον Υφυπουργό Πολιτισμού ανανεώσαμε το ραντεβού μας για περαιτέρω συνεργασία

 Κλιμάκιο της Ν.Δ επισκέφτηκε την Νότια Κυνουρία και η συνάντηση του Δήμαρχου  Μανώλη Δολιανίτη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα.

Σήμερα επισκέφτηκε την Νότια Κυνουρία, με αφορμή τις Ευρωεκλογές της Κυριακής, κλιμάκιο της Ν.Δ.

Είχα την χαρά να γνωριστώ με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα.

Ανταλλάξαμε απόψεις σε θέματα σχετικά με Δήμο μας, αλλά και σε αυτά που άπτονται του υπουργείου του.

 

Μάλιστα ανανεώσαμε το ραντεβού μας στο γραφείο του για περαιτέρω συνεργασία.

Μαζί του ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος καθώς και ο Γιώργος Λυτρίβης Μέλιος.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:45 pm


Αυτές είναι οι ομάδες που πήραν την άνοδο για την Γ’ Εθνική

Με εκκρεμότητες τον 4ο και τον 8 όμιλο έγιναν γνωστές 21 ομάδες που πήραν την άνοδο τους για την νέα Γ’ Εθνική κατηγορία από την καινούρια ποδοσφαιρική χρονιά μέσα από την διαδικασία των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών ΕΠΣ.

ΑΕ Ευόσμου

Αλεξανδρούπολη

Ηρακλής Αμμουδιάς

Απόλλων Κρυας Βρύσης

Αλεξάνδρεια

Κιλκισιακός

Θύελλα Ελεούσας

Αμβρακικός Βόνιτσας

Παναγρινιακός

Ολυμπιακός Βόλου

Ατρόμητος Παλαμά

Παναρκαδικός

ΑΟ Μιλτιάδης

Πανγυθεατικός

Αμαρυνθιακός

Απόλλων Ευπαλίου

ΑΟ Λουτράκι

Νέα Ιωνία

Μανδραϊκός

ΑΟ Τυμπακίου

ΑΟ Κερατέας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:17 pm


ΕΛ.ΑΣ: 319 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία σε μία εβδομάδα

Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας
ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε -876- κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε -70- γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν -488- περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν -319- συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας -10- θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία ( σχετ. η από 12-04-2024 Ανακοίνωση ).

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες
αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:
 -6.500- έλεγχοι ατόμων,
 -328- προσαγωγές,
 -120- συλλήψεις, ενώ
 βεβαιώθηκαν -234- παραβάσεις.

Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν -1.072- ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:
 ελέγχθηκαν -105.881- άτομα,
 προσήχθησαν -4.738- και
 συνελήφθησαν -1.764-.

Επίσης, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν -281- κλοπές – διαρρήξεις, -35- απάτες, -53- κλοπές τροχοφόρων, -29- ληστείες, -15- απάτες με υπολογιστή καθώς και -603- υποθέσεις περί όπλων και -318- περί ναρκωτικών.
Περαιτέρω, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.
Διενεργήθηκαν -129.976- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν -32.187- παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:
 -9.391- για παράνομες σταθμεύσεις,
 -7.459- για υπερβολική ταχύτητα,
 -2.050- για μη χρήση κράνους,
 -1.723- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
 -1.110- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 -790- για ΚΤΕΟ,
 -640- για μέθη και
 -356- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:15 pm


Διακοπή ρεύματος στον οικισμό Σίντζι Δήμου Τρίπολης την Τετάρτη

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 05/06/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

 

Από ημ/νία και ώρα

Έως ημ/νία και ώρα

Δήμος/κοινότητα

Περιγραφή περιοχής

05/06/2024

11:30 π.μ.

05/06/2024

13:00 μ.μ.

ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Οικισμός Σίντζι

 

 

 

 

 

 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 / 373500 (Επιλογή 4)

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:00 pm


Στιγμές από τα γυρίσματα της ταινίας «Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια» στη Δημητσάνα (pics)

Σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο μετατράπηκε η Δημητσάνα τον Φεβρουάριο, καθώς το ιστορικό αυτό χωριό της Αρκαδίας επελέγη για να γυριστεί εκεί η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου με τίτλο «Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια».
Πρόκειται τη συμμετοχή της Ελλάδας στη δράση Focus CoPro της του Φεστιβάλ των Καννών. Η συγκεκριμένη δράση στηρίζει νέους σκηνοθέτες που έχουν διακριθεί σε μεγάλα φεστιβάλ όλου του κόσμου με τις μικρού μήκους ταινίες τους, έτσι ώστε να μεταπηδήσουν σε ταινίες μεγάλου μήκους. Ένας από αυτούς είναι ο Θανάσης Νεοφώτιστος.

Ο Νεοφώτιστος είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και αρχιτέκτονας. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA), απόφοιτος του θεσμού των Berlinale Talents και Επικεφαλής του νέου Διαγωνιστικού Σπουδαστικού προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας. Οι μικρού μήκους ταινίες του, όπως η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (13’-2018), ROUTE-3 (12’-2019), ΠΡΟΣΕΥΧΗ (20’-2014), κ.α., έχουν κάνει πρεμιέρα και έχουν κερδίσει βραβεία, μεταξύ άλλων, σε Φεστιβάλ Βενετίας, Φεστιβάλ Τορόντο και Κλερμόν-Φεράν! Η τελευταία του μάλιστα ταινία μικρού μήκους“AirHostess-737” κέρδισε 22 βραβεία σε 80 Φεστιβάλ, ανάμεσά τους στα φεστιβάλ του Τορόντο, του Σάντανς, του Λοκάρνο και του Κλερμόν-Φεράν.

Το θέμα της ταινίας:

Ο Πέτρος είναι ένας δεκαπεντάχρονος έφηβος, που ασφυκτιά, καθώς ζει με την αυστηρή Δήμαρχο γιαγιά του, την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους συντηρητικούς κατοίκους ενός ορεινού χωριού, βυθισμένου στις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες. Μέσα από την σχέση του με τον φίλο του, τον Αίμονα, και μέσα από μια σειρά συγκυριών και αποκαλύψεων, θα καταλάβει ότι για να ελευθερωθεί θα πρέπει να θυσιάσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του: τα μοναδικά γαλάζια μάτια του...

Ο σκηνοθέτης δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο Facebook, αναφέροντας: Από τα γυρίσματα της πρώτης μου ταινίας μεγάλου μήκους, "The Boy With the Light-Blue Eyes". Είμαι τόσο τυχερός και ευλογημένος που έχω την καλύτερη ομάδα και τόσο χαρούμενος για αυτό που έρχεται στη συνέχεια!

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:41 pm


Ο Αστέρας κλείνει τον Αϊντίν Ρέτζιτς

Το plan b, λοιπόν, ακούει στο όνομα του Αϊντίν Ρέτζιτς και πρόκειται για 27χρονο ύψους 1.78 δεξιοπόδαρο Βόσνιο κεντρικό χαφ, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στο «8» αλλά παίζει και στο «6» με την ίδια άνεση και όλα δείχνουν πως θα γίνει κάτοικος Τρίπολης το επόμενο διάστημα.

Τη σεζόν που μας πέρασε φόρεσε τη φανέλα της Σλόγκα Μερίντιαν, γράφοντας 32 εμφανίσεις με 1 γκολ και 7 ασίστ ενώ έχει αγωνιστεί, σε Κρούπα, Ρούνταρ Πριγιέντορ και Μπάνια Λούκα, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Βοσνίας.

Ο Αϊντίν Ρέντζιτς έχει τσεκαριστεί εδώ και ημέρες από το τεχνικό επιτελείο και αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή, με τα στοιχεία του να είναι παρόμοια με αυτά του Βικίντας Σλίβκα.

Οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να έχουμε οριστικές και εξελίξεις και ανακοινώσεις.

Φωτογραφία άρθρου: glassrpske.com

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:32 pm


«Τα κυβερνητικά παραμύθια για την ακρίβεια και τον ΦΠΑ»

Όσο περισσότερο ο κόσμος αντιδρά στην ακρίβεια και την απόγνωση που αυτή δημιουργεί, τόσο η κυβέρνηση αντιδρά με τα γνωστά της παραμύθια.

Παραμύθι πρώτο:

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρεί την ακρίβεια απαράδεκτη και συμπάσχει με τους καταναλωτές σε απόγνωση. Αντί να λέει ότι όλα είναι καλά, ξέρει ότι ακόμα και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ δεν μπορούν να εξαπατήσουν τον λαό τη στιγμή που βρίσκεται στο ταμείο του supermarket. Κανείς βέβαια δεν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός συμπάσχει ειλικρινά με τον κόσμο. Αν συνέπασχε δεν θα είχε δημιουργήσει μια οικονομία των καρτέλ και των ολιγοπωλίων που έχουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη των καταναλωτών.

Παραμύθι δεύτερο:

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτό. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό για αυτό στέλνουμε επιστολές στην Ούρσουλα να βάλει ένα χεράκι. Τώρα πως είναι δυνατόν, η Ούρσουλα να κάνει τη φέτα Ελασσόνας να πουλιέται πιο φτηνά, ή έστω το ίδιο, στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία και στην Ιρλανδία; Υποτίθεται ότι η ΕΕ έχει ήδη θεσμούς που επιβάλουν τον ανταγωνισμό μέσα στην ΕΕ. Είτε λοιπόν δεν κάνει καλά τη δουλειά της, είτε δε μπορεί να κάνει τίποτε.

Παραμύθι τρίτο:

Δεν μπορούμε να μειώσουμε τον συντελεστή του ΦΠΑ γιατί αυτό θα μας δημιουργήσει τρύπα στον προϋπολογισμό και θα χρειαστεί να κάνουμε και άλλες περικοπές στην υγεία, στην παιδεία, στις συντάξεις και δεν συμμαζεύεται. Αυτό θέλετε κακοί λαϊκιστές; Η Ισπανία που το δοκίμασε απέτυχε οικτρά.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτό το «επιχείρημα»;

Πρώτον, όταν χρειαστούν λεφτά τα βρίσκουν. Μόλις πρόσφατα ο πρωθυπουργός μίλαγε για τη δημιουργία ενός «Σιδερένιου Θόλου» για την πατρίδα μας. Η,ισραηλινής εμπνεύσεως, άχρηστη και επικίνδυνη αυτή ιδέα σίγουρα δεν θα είναι φτηνή. Από που θα καλυφθούν τότε αυτά τα έξοδα που θα πάνε κατευθείαν στις τσέπες της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας; Θα γίνουν όλα τα χειρουργεία επί πληρωμή και θα βάλουμε δίδακτρα στα πανεπιστήμια;

Δεύτερον, ο ΦΠΑ είναι ένας αντιδραστικός φόρος. Οι οικονομολόγοι τον αποκαλούν «αντίστροφα προοδευτικό», δηλ., το ποσοστό του εισοδήματος που φορολογείται είναι μεγαλύτερο στις χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις από όσο στις υψηλότερες. Ήδη στη χώρα μας – και αυτή είναι η αγαπημένη επιλογή της ΕΕ και της τρόικας τα τελευταία χρόνια – η σχέση εμμέσων και αμέσων φόρων χτυπάει τις λαϊκές τάξεις. Σκέφτηκε άραγε η κυβέρνηση να βρει έσοδα από τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων, των funds ή των πλουσίων; Ή θα μας ξεφουρνίσει το άλλο μεγάλο παραμύθι ότι η υψηλή φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, των πλουσίων και των αρπακτικών ταμείων «καταστρέφει την επιχειρηματικότητα»; Πόσο παραπάνω πρέπει να βγάλουν οι αχόρταγοι φίλοι της – και συγγενείς – για να είναι ευχαριστημένοι από μια δραστηριότητα που είναι παρασιτική στην ελληνική οικονομία;

Τρίτον, ο τρόπος με τον οποίον υπολογίζει την δημοσιονομική τρύπα που θα προκύψει είναι «η μέθοδος των τριών». Στον λογαριασμό αυτό δεν βάζει ότι αν μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ θα αυξηθούν τα προ φόρων έσοδα και άρα η μείωση των φόρων δεν θα είναι αυτή που λέει ότι θα είναι. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ζητήσει από την τρόικα να παραμείνει ο συντελεστής ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% γιατί αλλιώς θα χάνοντας έσοδα, κέρδη και δουλειές. Η τρόικα πείστηκε από τους φίλους της και όντως η απώλεια φορολογικών εσόδων από τον ΦΠΑ ήταν μηδαμινή χωρίς να υπολογίσουμε τους επιπλέον φόρους που εισπράχθηκαν από κέρδη και μισθούς. Τώρα αρνείται να δεχθεί αυτό το επιχείρημα. Άραγε έχει ζητήσει από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή το ΚΕΠΕ να κάνει τέτοιους υπολογισμούς; Όχι. Τους κάνει σαν τον χειρότερο μπακάλη, ο οποίος όμως έχει περισσότερο μυαλό από αυτούς και ξέρει καλύτερα τους πελάτες του.

Τέταρτον, ο ισχυρισμός ότι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ δεν θα περάσει καθόλου στους καταναλωτές αποτελεί παραδοχή ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός δεν λειτουργεί στην ελληνική οικονομία και ότι η αγορά των supermarkets είναι ολιγοπωλιακή και ότι υπάρχουν «εναρμονισμένες πρακτικές», κοινώς τακίμια. Έχει κάνει τίποτε με την υποστελεχωμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού για να διορθώσει την κατάσταση; Όχι. Χύνει κροκοδείλια δάκρυα για αυτούς που υποφέρουν από την ακρίβεια ενώ ο χορός των υπερκερδών καλά κρατεί με τις ευλογίες της.

Πέμπτον, τα περί Ισπανίας είναι άλλο ένα παράδειγμα κυβερνητικής «μαγειρίτσας». «Ποιος θα ψάξει», σκέφτονται, «τι έγινε στην Ισπανία;» Υπάρχει όμως κείμενο ερευνητών που δημοσίευσε μάλιστα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αποδεικνύει ότι τα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης είχαν επιτυχία και ότι η μείωση, ή ακόμα και ο μηδενισμός σε ορισμένα αγαθά, του συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά αγαθά πέρασε στους καταναλωτές.

Ας πάνε λοιπόν να τα πουν αλλού αυτά τα παραμύθια γιατί ο δράκος του ότι «δε γίνεται τίποτα» έχει πάψει εδώ και καιρό να φοβίζει τον κόσμο.

«Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία!» που έλεγε ο ποιητής.

 

ΜέΡΑ25

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:29 pm


Έξι αποχωρήσεις από την Γυναικεία ομάδα του Αστέρα

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με έξι παίκτριες της γυναικείας ομάδας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τις εξής αθλήτριες της γυναικείας ομάδας:

Ελένη Ζιώγα

Χριστίνα Μαργαρίτη

Μαρινίκη Μιχαλοπούλου

Βασιλική Μάλλιαρη

Tatjana Durkovic

Μαρία Μπάσκα

Ευχαριστούμε τις έξι παίκτριες για την προσφορά τους στην ομάδα μας και ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική τους καριέρα και στην προσωπική τους ζωή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:20 pm


Επείγον: Αναζητείται βαλίτσα που χάθηκε στα ΚΤΕΛ Αρκαδίας στον Κηφισό

Σήμερα στο δρομολόγιο των  09:45 από Τρίπολη για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό,χάθηκε η βαλίτσα μας η οποία είναι ίδια με αυτή που βλέπετε. Πήραμε τη βαλίτσα αυτή που είναι ίδια με τη δική μας και την ανοίξαμε κ είδαμε ότι έχει αντρικά ρούχα και αντικείμενα.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΑΛΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟ 6987156900 ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΧΑΠΙΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ .

ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Κ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:06 pm


Πού θα έχει διακοπή ρεύματος στη Γορτυνία την Τετάρτη

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 05/06/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα          Έως ημ/νία και ώρα       Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής
05/06/2024 08:30 π.μ.     05/06/202413:30 μ.μ.    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ           Δ.Δ.: ΑΡΑΧΩΒΑ, ΚΟΚΚΟΡΑ, ΛΥΚΟΥΡΕΣΙ, ΠΑΛΟΥΜΠΑ, ΡΑΠΤΗΣ, ΣΕΡΒΟΥ
           

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                               ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27950 / 43780

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:00 pm


Πολιτική εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΠαΣοΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου στην Τρίπολη

Πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και γραμματέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, αύριο Τρίτη 4 Ιουνίου και ώρα 17:00 στην καφετέρια Senor, στην Τρίπολη.

Η παρουσία σας,  θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ - Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας
Το Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 6:57 pm


Τεταμένες σχέσεις Μησοτάκη - Σαμαρά ενόψει Ευρωεκλογών

Τεταμένες οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά ενόψει Ευρωεκλογών σύμφωναμε πληροφορίες από το Documento

Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι στο χειρότερο σημείο από τη μέρα που ο Μεσσήνιος συνέβαλε (αν δεν δρομολόγησε) την εκλογή του τελευταίου στον προεδρικό θώκο της ΝΔ. Ωστόσο, η σοβούσα σύγκρουση φαίνεται πως παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Οι χειρισμοί για το μεταναστευτικό, τα «τερτίπια» του Predator, η κρυφή κυβερνητική ατζέντα για τα ελληνοτουρκικά, η απροθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να πατάξει την ακρίβεια που «τσακίζει» τον προϋπολογισμό λαϊκών νοικοκυριών και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αποτελούν τις βασικές αιτίες που κόπηκαν οι «γέφυρες» μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρώην προέδρου του κόμματος.

Το τελευταίο διάστημα απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες μιλούν για τον τρόπο που το ένα μετά το άλλο σαμαρικά στελέχη προσανατολίζονται να «μαυρίσουν» τον Κυρ. Μητσοτάκη, μη αντέχοντας την «ηθικοπολιτική κατρακύλα», όπως σχολιάζουν, της «γαλάζιας» παράταξης.

Άλλοι φαίνονται έτοιμοι να «σταυρώσουν» το κόμμα του Νατσιού, άλλοι τους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ κάποιοι θα το ρίξουν «μαρς» στο κόμμα της Αφροδίτη Λατινοπούλου. Για του λόγου το αληθές, ο πρώην γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ επί προεδρίας Αντ. Σαμαρά, Κώστας Κόλλιας, ανήρτησε στο Facebook: «Αφήστε όλα τα λουλούδια ν΄ ανθίσουν. ΝΑΙ με την ΑΦΡΟΔΙΤΗ».

Και ο νοών νοείτω

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 6:49 pm


Γεωργιάδης: Επιστροφή των χειρουργείων στα επίπεδα πριν από την Πανδημία

Την επιστροφή του ΕΣΥ στην προ πανδημίας κατάσταση όσον αφορά των αριθμό των χειρουργείων που γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία, επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται με ένα γράφημα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας αναφέρει: «Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας, επικεντρωθήκαμε αποκλειστικά στη βελτίωση των υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες.

Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η αριθμητική επίδοση των χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία και ακόμη καλύτερα. Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024, διενεργήθηκαν περίπου 175.000 χειρουργικές επεμβάσεις, ένας αριθμός που όχι μόνο επαναφέρει τα προηγούμενα στάνταρ, αλλά τα ξεπερνά σημαντικά σε σχέση με το έτος 2019.

Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους κάθε μέρα μιλούν για την διάλυση του ΕΣΥ. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας προς τους συμπολίτες μας».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 6:45 pm


Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για το πρώτο ΑΦΜ

Nigel Copage

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2024 της ΔΥΠΑ άνοιξε σήμερα λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα για όσους έχουν ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο το 0 και τους δικαιούχους να αδημονούν να κάνουν την αίτησή τους για να απολαύσουν δωρεάν διακοπές.

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός θα αρχίσει να «τρέχει» από την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.
Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Εδώ θα κάνετε την αίτησή σας

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 6:34 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας