Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: Παρουσιάστηκε η νέα φωτογραφική συλλογή του Πασβάντη με τίτλο “Έβρος. Η ζωή στις όχθες”

Τη Δευτέρα (17/06), ο Αντώνης Πασβάντης παρουσίασε τη νέα φωτογραφική του συλλογή με τίτλο “Έβρος. Η ζωή στις όχθες” (εκδόσεις Ποταμός), στο Αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας.

 

Τα τελευταία χρόνια ο κ. Πασβάντης έκανε αρκετά ταξίδια στην περιοχή του Έβρο, και παρουσίασε τις φωτογραφικές στιγμές που κατέγραψε σε αυτά τα ταξίδια.

 

Ο ίδιος σε ανάρτηση του έγραψε τα εξής:

“Εικόνες από τη χθεσινή παρουσίαση  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Μία βαθιά φωτογραφική κουβέντα, που σκιαγράφησε πολλές πτυχές της διαδρομής μου στον Έβρο. Ευχαριστώ όλους εσάς που με τιμήσατε με την παρουσία σας.

 

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ρόντος, Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, Φώτης Λάζος”

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 5:10 pm


Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη: Το μήνυμα του μοναδικού επιζώντα

Τραγικό θάνατο βρήκαν το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου, δύο άντρες και δύο γυναίκες, που επέβαιναν σε όχημα το οποίο κινούνταν από την Ξάνθη προς την Καβάλα.

 

Στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης-Τοξότες το αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο και διαλύθηκε εντελώς. 

 

Οι τέσσερις από τους πέντε επιβάτες έφυγαν από τη ζωή, όμως ο 22χρονος Νίκος Μετοχιάτης σώθηκε. Ο 22χρονος εκτοξεύτηκε από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να πέσει στην άσφαλτο να χτυπήσει στο κεφάλι αλλά να γλιτώσει τον θάνατο. Τα τραύματά του δεν απειλούν την ζωή του. 

 

 

Μέσω του eviaonline.gr ο Νίκος Μετοχιάτης, μίλησε για πρώτη φορά μετά από το τραγικό δυστύχημα, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα.

“Είμαι συγκλονισμένος και βαθιά στεναχωρημένος για τον θάνατο των φίλων μου. Έμαθα για τον άδικο χαμό τους χθες Δευτέρα. Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς είμαι ζωντανός. 

 

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την εξαιρετική φροντίδα του και όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για μένα. Πάνω από όλα ευχαριστώ τους δύο αδερφικούς μου φίλους τον Γιάννη και τον Δημήτρη Παπαγεωργίου. 

 

Ελπίζω σύντομα να είμαι τελείως καλά και να επιστρέψω στο αγαπημένο μου χωριό, για να ανταμώσουμε και πάλι.”

 

 

Οι καρδιακοί του φίλοι, οι οποίοι μίλησαν στο eviaonline.gr είπαν τα εξής:

“Ο Νίκος είναι από τα καλύτερα παιδιά. Έχει χαρακτήρα μάλαμα. Αρχές, αξίες και είναι πιστός φίλος. Τον αισθανόμαστε σαν αδερφό μας και προσευχόμαστε στον Θεό κάθε μέρα, να γίνει γρήγορα καλά και να είμαστε μαζί και δυνατοί όπως πριν. Πιστεύουμε, ότι δεν θα αργήσει η ημέρα αυτή, που για όλους μας θα είναι γιορτή.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:35 pm


Καβάλα: Φωτογραφικές στιγμές από την άφιξη του “Voyager Of The Seas”

Το κρουαζιερόπλοιο “Voyager Of The Seas” το οποίο μετέφερε 4.000 τουρίστες, έφτασε την Καβάλα το πρωί της Τρίτης (18/06).

 

Είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγισε ποτέ την Καβάλα, και κατέπλευσε λίγο μετά τις 7:00 το πρωί στο λιμάνι.

 

Το πλοίο δεν προσέγγισε στο λιμάνι λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Παρέμεινε αρόδο και οι επιβάτες του κατέβηκαν με μικρά σκάφη που διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο.

 

Το μήκος του πλοίου είναι 311 μέτρα, μετέφερε 4.000 επιβάτες, έχει 1.200 μέλη πληρώματος και θα επισκεφθεί ξανά την Καβάλα στις 25 Ιουνίου και στις 20 Αυγούστου.

 

Δείτε φωτογραφίες του Δήμου Καβάλας από το κρουαζιερόπλοιο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:07 pm


Πυροσβέστης τραυματίστηκε στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Δράμα

Πυροσβέστης τραυματίστηκε στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στο Δοξάτο της Δράμας.

 

Υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού, στο χέρι και στο πρόσωπο.

 

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καβάλα.

 

Νωρίτερα είχαν επιχειρήσει σε κατάσβεση φωτιάς στο Χαλκερό και στη συνέχεια σε φωτιά στο Ελαιοχώρι.

 

Ανάρτηση για τον τραυματισμό του πυροσβέστη έκανε στο X (πρώην Twitter) ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 2:59 pm


Cosmopolis Festival 2024: Ανακοινώθηκαν οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν

Ανακοινώθηκε η σειρά των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στο Cosmopolis Festival 2024:

 

Ανακοινώθηκε το line-up των καλλιτεχνών του φετινού COSMOWORLD  του Cosmopolis Festival 2024. Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της Καβάλας θα ζωντανέψει με τους μοναδικούς ρυθμούς και μελωδίες καταξιωμένων μουσικών από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Κούβα, την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα.

 

Ετοιμαστείτε για μια σειρά μοναδικών συναυλιών που η καθεμία φέρνει τη δική της φανταστική και πολύχρωμη μουσική.

 

Όλες οι συναυλίες θα φιλοξενηθούν στην εμβληματική πλατεία Μωχάμετ 'Αλη, στην κορυφή της παλιάς πόλης της Καβάλας, η οποία για έξι μέρες θα αποτελέσει την καρδιά της γιορτής που φετινού Cosmopolis Festival.

 

Η μεγάλη έναρξη του φετινού φεστιβάλ τη Δευτέρα 29 Ιουλίου θα γίνει από τον Σωκράτη Μάλαμα, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, οποίος έρχεται στην σκήνη του φετινού Cosmopolis Festival για μία μοναδική συναυλία που θα περιλαμβάνει όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια και όσα θέλουμε να τραγουδάμε παρέα. Μαζί του θα βρίσκεται η μοναδική Ιουλία Καραπατάκη και η μπάντα δεξιοτεχνών μουσικών που τον συντροφεύει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Την Τρίτη 30 Ιουλίου, στη σκηνή του Cosmopolis Festival θα βρεθεί η ανερχόμενη παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής, The Yard Woman, Ελληνίδα καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει κάνει τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής την προσωπική της παιδική χαρά, παίζοντας ανάμεσα σε pop, country & world music στοιχεία – με αποτέλεσμα να δημιουργεί εκπληκτικά υβριδικά μελωδικά κομμάτια.

 

Ο σταρ της ηλεκτρονικής μουσικής, Maxi Meraki, κάνει μία στάση στην Καβάλα την Τετάρτη 30 Ιουλίου λίγο πριν βρεθεί στην Ίμπιζα και αμέσως μετά την εμφάνισή του στο Λας Βέγκας. Ο Βέλγος καλλιτέχνης φέρνει φωτεινούς τόνους στις παραγωγές και τα σύνολά του και κάθε του εμφάνιση περιγράφεται ως ένα μοναδικό show γεμάτο από ψυχή, δημιουργικότητα και αγάπη.

 

Ο Maxi έχει παίξει σε φεστιβάλ όπως το Tomorrowland, το Extrema Outdoor, το Voodoo Village και το Amsterdam Dance Event. Επιπλέον, ήταν headliner σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως το Μεξικό, ο Καναδάς, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Γαλλία και η Εσθονία, ενώ πρόσφατα έκανε την πρώτη του περιοδεία στις ΗΠΑ. Μαζί του ο «δικός» μας, Jorgio Kioris, DJ, παραγωγός, CEO και μουσικός ιδρυτής του Bloque Festival. Με αμέτρητες κυκλοφορίες σε πολλές μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες όπως οι Movement Recordings, Juicebox Music, Replug και Balkan Connection, βρίσκει πάντα χρόνο να μοιράζεται την αγάπη του για τη μουσική με εκρηκτικά μουσικά σετ.

 

Η Καβάλα και το Cosmopolis Festival υποδέχονται τον Αύγουστο μαζί με τους θρύλους της παγκόσμιας reggae σκηνής, τους GROUNDATION (Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024). Η συμβίωση της roots reggae και της πειραματικής jazz ξετυλίγεται στην εντέλεια από δεξιοτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές, οι οποίοι μας μεταφέρουν ανάμεσα σε συγκλονιστικές αναρριχήσεις και εκρήξεις, εκθαμβωτικά σόλο, dub ή jazz πτήσεις και εκπληκτικά οικεία περάσματα. Πάντα σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική φωνή και την ενέργεια του Harrison Stafford, του οποίου η μυστικιστική δύναμη γίνεται αισθητή από τις πρώτες κιόλας νότες!

 

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου προσγειώνεται στην σκηνή του CosmopolisFestival, o τρομπετίστας Siniša Stanković και η ορχήστρα του. Ο Siniša Stanković είναι νικητής της Χρυσής Τρομπέτας του φημισμένου Guča Trumpet festival, του ετήσιου φεστιβάλ βαλκανικών χάλκινων πνευστών που πραγματοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια στην ομώνυμη πόλη Guča, στην περιοχή Dragačevo της δυτικής Σερβίας. Από το 1992 όταν και ίδρυσε την δική του ορχήστρα του, ξεκίνησε μία αυτόνομη μουσική διαδρομή με εμφανίσεις, παρουσίες και γλέντια σε όλη τη Σερβία και την Ευρώπη, ενώ εμφανίζεται σχεδόν ανελλιπώς στην Guča από όπου και ξεκίνησε τη φημισμένη καριέρα του.

 

Η συναυλία που κλείνει την αυλαία του φετινού COSMOWORLD είναι αυτή των Las Karamba, το Σάββατο 3 Αυγούστου. Οι Las Karamba δημιουργήθηκαν μέσα στους πολυσύχναστους δρόμους της Βαρκελώνης το 2018 και στόχος τους είναι να εκφράσουν την αφοσίωσή τους στη μουσική και να τονίσουν τον ρόλο της γυναίκας. Το πολυπολιτισμικό συγκρότημα αποτελείται από μέλη από τη Βενεζουέλα, την Κούβα, την Καταλονία, τη Γαλλία και την Αργεντινή.

 

Επί σκηνής, το συγκρότημα παρουσιάζει ένα μοναδικό σόου, με χορευτικά τραγούδια, εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις και απολαυστικές μελωδίες υπό την καθοδήγηση της frontwoman Ahyvin Bruno στόχος της οποία είναι να γοητεύσει το κοινό με την υπέροχη φωνή της και να το παρασύρει σε μια μουσική γιορτή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με το φετινό line-up, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 1:32 pm


Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου για τον πνιγμό του Ρουμάνου τουρίστα στη Σκάλα Ποταμιάς

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου για τον πνιγμό του 39χρονου Ρουμάνου τουρίστα στην παραλία της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας Ποταμιάς [βλέπε ΕΔΩ].

 

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 37χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ¨ της Θάσου.

 

Ο 37χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

 

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 12:25 pm


Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο βίντεο κλιπ του Θάσιου μουσικού Nilond

Κυκλοφόρησε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, το νέο βίντεο κλίπ του Nilond.

 

Ο Nilond, είναι μουσικοσυνθέτης από την Θάσο.

 

Ακούστε το τραγούδι του παρακάτω:

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:51 am


Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου για τον πνιγμό Πολωνού στην Τρυπητή

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου για τον πνιγμό του Πολωνού τουρίστα στην Τρυπητή της Θάσου. [βλέπε ΕΔΩ]

 

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ένας 68χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΤΡΥΠΗΤΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ¨ της Θάσου.

 

Ο 68χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:13 am


1ο Γυμνάσιο Καβάλας: Δώρισαν χρήματα στον σύλλογο γονέων παιδιών με αυτισμό

Δωρεά ενός χρηματικού ποσού έκανε η Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Καβάλας στον σύλλογο γονέων Παιδιών με Αυτισμό.

 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές συγκέντρωσαν χρήματα από μια σειρά δραστηριοτήτων.

 

Αναλυτικά, το σχολείο αναφέρει:

 

Μαθητές της Γ' Τάξης του 1ου Γυμνασίου Καβάλας Προσφέρουν Χρηματική Δωρεά στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό

 

Με μεγάλη χαρά και περηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές της Γ'Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια σημαντική χρηματική δωρεά στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό.

 

Η δωρεά συγκεντρώθηκε μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων που οργανώθηκαν από τους μαθητές.

 

Με την αμέριστη υποστήριξη των γονέων, των καθηγητών και της ευρύτερης κοινότητας, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 250 ευρώ.

 

Το ποσό παραδόθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος welcome stores Αφοι Ξανθόπουλοι.

 

Η πρωτοβουλία αυτή όχι μόνο δείχνει την ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης των νέων απέναντι στην κοινωνία, αλλά και αναδεικνύει την αξία της συλλογικής προσπάθειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Αυτισμό θα χρησιμοποιήσει τη δωρεά για τον εξοπλισμό του νέου χώρου που ετοιμάζει.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:33 am


ΕΛΜΕ Καβάλας: Ζητά εξασφαλισμένα και ίσα δικαιώματα για τις έγκυες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Για την άδεια μητρότητας που δεν δικαιούνται οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί μιλάει η ΕΛΜΕ Καβάλας

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

 

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 20 Απρίλη, μας ενημέρωνε πως «όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για 9 μήνες».

 

Ξέχασε να πει πως σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί.

 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα:

 

μία αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που είναι έγκυος δικαιούται εκτός από τους 2 μήνες άδειας τοκετού και τους 2 μήνες άδειας λοχείας,

 

μόνο 3,5 μήνες άδεια ανατροφής τέκνου, την ίδια ώρα που και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πλέον η άδεια ανατροφής τέκνου είναι 9 μήνες.

 

Για να φτάσει το 9μηνο, η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι να λάβει μετά την άδεια λοχείας και μετά την άδεια ανατροφής τέκνου μία γονική άδεια 4 μηνών, που όμως είναι άνευ αποδοχών.

 

Επίσης, οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται άδεια επαπειλούμενης κύησης και αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την αναρρωτική τους άδεια.

 

Τα επιδόματα τοκετού και λοχείας δίνονται υπό την προϋπόθεση να έχει συμπληρωθεί ένας απαραίτητος αριθμός ενσήμων, θέτοντας εκτός περιπτώσεις γυναικών που εργάστηκαν μόνο μία χρονιά ως αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί.

 

Αν λάβουμε υπόψη το γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας και το γεγονός ότι κυρίως οι αναπληρώτριες μπορούν να κυοφορήσουν, αντιλαμβανόμαστε πως τέτοιου είδους εξαιρέσεις συμβάλλουν στην όξυνση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.

 

Η ΕΛΜΕ Καβάλας απαιτεί:

 

•  9μηνη άδεια των αναπληρωτριών για την ανατροφή τέκνου.

 

•  Εξασφαλισμένα δικαιώματα στις αναπληρώτριες με επαπειλούμενη κύηση.

 

•  Επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες για όσο διάστημα δεν εργάζονται.

 

• Εξίσωση των αδειών των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:43 am


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας