Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας Συγχαρητήρια ανακοίνωση στον κ.Ηλιόπουλο Γεώργιο, ιδρυτή της αεροναυπηγικής εταιρείας G-Aerosports

 


Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή επιθυμεί να συγχαρεί τον συντοπίτη μας κ.Ηλιόπουλο Γεώργιο, ιδρυτή της αεροναυπηγικής εταιρείας G-Aerosports, για την πρόσφατη επιχειρηματική του επιτυχία, που έχει να κάνει με την κατασκευή και εξαγωγή στην Αμερική του πρώτου αναβαθμισμένου αεροσκάφους της σειράς “ΑΡΧΩΝ”, δικής του εμπνεύσεως και σχεδίασης.

Ο κ. Ηλιόπουλος τυγχάνει μαθητής του τομέα Μηχανολογίας του Σχολείου μας, γεγονός για το οποίο είμαστε εξαιρετικά περήφανοι, και διακρίνεται στις σπουδές του, παρ’ όλες τις αυξημένες υποχρεώσεις και το κοπιώδες πρόγραμμα που συνεπάγεται η έντονη ενασχόλησή του με την Αεροναυπηγική. 

Από καρδιάς του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και εις ανώτερα!


Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 3:54 pm


Εκθέσεις Τεχνολογίας, με έργα κατασκευασμένα από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας και του ΕΝΕΕΓΥΛ Φλώρινας

 


Οι Διευθυντές, οι Σύλλογοι καθηγητών

και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας και του ΕΝΕΕΓΥΛ Φλώρινας

σας προσκαλούν στις εκθέσεις Τεχνολογίας, με έργα κατασκευασμένα από τους μαθητές, και στην παρουσίαση των Πολιτιστικών προγραμμάτων και των δράσεων των Ομίλων

για το σχολικό έτος 2023-2024,

που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη,28/05/2024, στον χώρο των σχολείων μας,

από τις 10:30 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ..

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!






Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 3:51 pm


Πάρτε μέρος στην κλήρωση για 2 ΔΩΡΕΑΝ διπλές προσκλήσεις στην Θεατρική Παράσταση κωμωδία "AMETI MOY XAMETI"στις 2 Ιουνίου για 2ώρες ,ασταμάτητο γέλιο.

 

Το floriniotika.gr κληρώνει για 2 τυχερούς 2(δυο) διπλές προσκλήσεις για να απολαύσετε την θεατρική κωμωδία  "AMETI MOY XAMETI" που θα έρθει στην Φλώρινα στις 2 Ιουνίου με μία μόνο παράσταση στις 20.30μμ.

Στείλτε μας το ονοματεπώνυμο σας στο email : [email protected]
για να μπείτε στην κλήρωση η οποία θα γίνει στις 01 Ιουνίου στις 18.00μμ
Οι δύο τυχεροί θα ανακοινωθούν στο floriniotika.gr και η κλήρωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί.




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

Σας εγγυόμαστε  ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από όλους τους ήρωες ,ένα ρεσιτάλ ερμηνειών και κατάθεση ψυχής από όλους τους ταλαντούχους , αγαπημένους ηθοποιούς σε όλη την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ - ΜΑΙΡΗ ΒΛΟΥΤΗ -ΤΙΣΣΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΖΙΑΡΤΖΙΑΝΗ - ΑΡΕΤΗ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

GuestStar: ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ

Μια θεατρική Παράσταση που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεατρικών παραστάσεων για το 2024 και η οποία ξεχωρίζει διότι είναι πρωτότυπη ,παραδοσιακή .Μια κωμωδία παλιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη. Μια κωμωδία Παραδοσιακή. Μια θεατρική Παράσταση που πρέπει να απολαύσουν όλοι .

2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..!!!!!!!!

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:13 pm


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Έσπασαν καρδιές στο ΔΑΚ Αμυνταίου, ο Αμύντας επέστρεψε στην Α2 ύστερα από 30 χρόνια!!!

 


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Έσπασαν καρδιές στο ΔΑΚ Αμυνταίου, ο Αμύντας επέστρεψε στην Α2, ύστερα από 30 χρόνια!!!

Μετά από ένα παιχνίδι θρίλερ, μπροστά σ΄ ένα φανταστικό κοινό, ο Αμύντας Αμυνταίου επικράτησε με σκορ 26-25 των Ποντίων Κιλκίς, ολοκλήρωσε αήττητος τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος (11/11 νίκες) και επέστρεψε ύστερα από 30 χρόνια στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Η ομάδα του Κιλκίς αποδείχθηκε αντάξιος αντίπαλος του Αμύντα Αμυνταίου, αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω σ΄ έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος βοήθησε τους παίκτες του Αμύντα να κάνουν στο τέλος την ανατροπή και να πάρουν το εισιτήριο ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνονταν το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών έσπασαν κυριολεκτικά καρδιές, καθώς όποια από τις δύο ομάδες το κέρδιζε, θα προβιβάζονταν στην Α2.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αγχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες των Ποντίων και με καλά ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 9μ., έκλεισαν το ημίχρονο στο +3 (10-13).

Στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ο Αμύντας ενέτεινε την πίεση του, κέρδισε κατοχές και με διαδοχικά σερί ισοφάρισε σε 16-16 στο 41λεπτό, από κει και πέρα οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία μέχρι το 50 λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι σ΄ εκείνο το σημείο παρ΄ ότι αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων 23-25 στο 55λεπτό, όμως οι παίκτες του Δημήτρη Πασιαλή δεν είχαν πεί την τελευταία τους λέξη, ισοφάρισαν αρχικά σε 25-25 και με τέρμα του Γιώργου Παπαχρήστου στο 58:00 λεπτό προσπέρασαν με 26-25, στην τελευταία επίθεση που εκδήλωσαν οι Πόντιοι Κιλκίς η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Παναγιώτη Ασιανού και ακολούθως στα χέρια των παικτών του Αμύντα, κλειδώνοντας το νικηφόρο αποτέλεσμα και δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς σε κερκίδα και αγωνιστικό χώρο.

Ακολούθησαν δηλώσεις

Γιώργος Θεοχαρίδης Πρόεδρος ΑΣ Αμύντας Αμυνταίου: Μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο, η άνοδος ή άμα θέλετε η επιστροφή του Αμύντα μετά από 30 χρόνια στην Α2 Εθνική Κατηγορία, θεωρώ ότι αυτή η κατηγορία αξίζει σ΄ ένα σύλλογο σαν τον Αμύντα, με τέτοιους παίκτες, προπονητές και κόσμο, είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι τους. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, αντάξιο της δυναμικότητας των δύο ομάδων, αυτό εξάλλου το μαρτυρά και η βαθμολογία, καθώς πριν απ΄ αυτό το παιχνίδι, οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στον κάλεσμα μας και έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες για να φτάσουν στη νίκη και την άνοδο. Ευχαριστούμε επίσης τους Οργανισμούς Τοπικής αυτοδιοίκησης Α (Δήμος Αμυνταίου) και Β βαθμού (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας) για την στήριξη καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, την Επιτροπή του Αμύντα που και αυτή από την πλευρά της στήριξε το όλο εγχείρημα. Όλοι μας Διοίκηση, κόσμος και παίκτες γίναμε μια γροθιά και καταφέραμε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και στην Α2, από τώρα θα φροντίσουμε να ενεργοποιηθούμε και μετά τις εκλογές η νέα διοίκηση πιστεύω ότι θα κινηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο, προκειμένου η ομάδα να σταθεί επάξια στο Πρωτάθλημα της Α2.

Δημήτρης Πασιαλής προπονητής ΑΣ Αμύντας Αμυνταίου: Ηταν ένα φανταστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, οφείλω να ομολογήσω ότι τα παιδιά είχαν πάρα πολύ άγχος από την αρχή του αγώνα, αυτό φαίνεται και από τη διακύμανση του παιχνιδιού, κυνηγούσαμε συνέχεια στο σκόρ, πολλά χαμένα τετα τετ, αλλά αυτό που είπα στα παιδιά ήταν ότι σ΄ αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζονται τακτικές και πολλά λόγια, χρειάζεται ψυχή και καρδιά, τα παιδιά σήμερα κατέθεσαν τη ψυχή τους στο γήπεδο και τους ευχαριστώ πολύ γι΄ αυτό. Ο κόσμος ήταν ο 9ος παίκτης μας, σ όλη αυτή τη διαδρομή, ήταν πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστούμε πολύ. Είναι απίστευτό αυτό που συμβαίνει με τον Αμύντα, στην αρχή της χρονιά ξεκινήσαμε δειλά δειλά να στήσουμε από την αρχή την ανδρική ομάδα και σήμερα μιλάμε για μια απίστευτή άνοδο, χάρις τα παιδιά, τον κόσμο και τη διοίκηση έγινε ο στόχος εφικτός. Σήμερα έχουμε γλέντι, να χαρούν οι παίκτες τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους και από αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα. Πιστεύω ότι με τον κόσμο και τη διοίκηση να αγκαλιάζουν ολη αυτή τη προσπάθεια και στη συνέχεια, τα καλύτερα έρχονται.

Γιώργος Παπαχρήστου αρχηγός ΑΣ Αμύντας Αμυνταίου: Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους Πόντιους, ήταν η δυσκολότερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ μέσα, πολλά συγχαρητήρια, ομάδα σκληρή και δουλεμένη. Εμείς σήμερα παίξαμε για τη φανέλα, ο κόσμος μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε τον αγώνα, είμαστε ευγνώμονες στον κόσμο, μας έχει αγκαλιάσει φέτος, μας στηρίζει σ΄ όλους τους αγώνες και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Σίγουρα μετά από μια μεγάλη νίκη θα υπάρχουν γλέντια και πανηγυρισμοί, όμως απο αύριο θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός σε συνεργασία με τη διοίκηση, την επιτροπή και τον προπονητή, ώστε του χρόνου η ομάδα να είναι ανταγωνιστική σε κάθε αγώνα, δεν θα θέσουμε μικρούς στόχους, ήδη η ομάδα από την πρώτη χρονιά έθεσε μεγάλους στόχους και αυτό φάνηκε  στο γήπεδο και με τα αποτελέσματα. Θα θέσουμε μεγάλους στόχους και στην Α2.

Διαιτητές: Νικολαΐδης – Λινάρδος

5λεπτα: 1-1, 3-2, 4-4, 6-7, 9-10, 10-13 ημχ., 11-15, 15-16, 19-18, 22-23, 23-25, 26-25.

Αμύντας Αμυνταίου (Δημ. Πασιαλής – Χρ. Φυραρίδης – Μαρ. Αδαμαντίδου) : Κόλλιας Δημ. 5, Τοπτσίδης, Ασιανός (τφ), Μυλώπουλος 1, Παπαδόπουλος Δημος, Πετρίδης Δημ., Ξεκουκουλωτάκης 1, Παπαχρήστου Γιωρ. 8, Μπόναςτφ, Κόλλιας Ζαφ. , Ρόμπης 6, Μπιλιούσης 1, Γιαννόπουλος 4, Γιαννιτσόπουλος, Παπακοσμάς, Παπαχρήστου Αλέξ.

Δίλεπτες Αποβολές: 4,   Πέναλτι: 0/2

 Πόντιοι Κιλκίς (Γιωρ. Κωστόπουλος) : Μαυρόπουλος Ανεστ., Μαυρόπουλος Χρ. 2, Κωστόπουλος, Τσιβιντζέλης 1, Κουσίδης 5, Σαλαβασίδης 2, Ευαγγελόπουλος , Καλαϊτζής 1, Βάλης, Ντίνου, Χοτζούδης 3, Φυτανίδης 11, Δενδράκης.

Δίλεπτες Αποβολές: 7,  Κόκκινη: Μαυρόπουλος (3 δίλεπτες αποβολές)   Πέναλτι: 1/1



Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:53 pm


Η Θεατρική Παράσταση κωμωδία "AMETI MOY XAMETI" έρχεται στην Φλώρινα στις 2 Ιουνίου για 2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

 


AMETI MOYXA METI

Μια Κωμωδία Νεοελληνική Σύγχρονη παλαιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη έρχεται ΦΛΩΡΙΝΑ.

‘’ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο τρελό Παντοπωλείο κάνει στάση

ΚΥΡΙΑΚΗ Ιουνίου 2024

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Είσοδος: 18€ - Προπώληση : 14€- Άνεργοι ,Φοιτητές ,Γ’ Ηλικία ,Ευπαθείς ομάδες: 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΒΙΒΛΙΙΟΠΩΛΕΙΟ‘’ Η ΓΩΝΙΑ ’’ , ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 57, ΤΗΛ:2385 029637

VIVA.GRMORE.COM

ΏΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 20.30  - ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 19.45

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΤΡΙΑ GROUP, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,ΚΑΠΗ :

ΤΗΛΈΦΩΝΟ:698 942 4555

AMETIMOYXAMETI

 

ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

Η σπαρταριστή Κωμωδία μας ,σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή ζώντας την πραγματική καθημερινότητα του σήμερα.!! Επτά ήρωες της φαντασίας που  μπορεί όμως  να είναι και πρωταγωνιστές της διπλανής μας πόρτας. 

Ξεσηκώνουν το κοινό μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ευτράπελα. Μια τόσο ρεαλιστική ιστορία που κάνει το θεατή να μην μπορεί να κρατηθεί από τα γέλια. Κύριο χαρακτηριστικό η ‘Παράδοση μας’. Η Παράδοσή μας σε όλα. Ο Σύζυγος και Πατέρας ( Χρυσόστομος Σωφρόνης ) ,ιδιοκτήτης  Παντοπωλείου,  ξέρει τα πάντα – για όλους και για όλα . Έχει λύση για κάθε πρόβλημα δημιουργώντας άλλα τόσα. 

Αθυρόστομος με ιδιομορφία γλώσσας (ντοπιολαλιά ) ,φιλάργυρος ,τσιγγούνης ,άπιστος , παραδοσιακός . Η σύζυγος (Πουλχερία Βουνοτρυπίδου ) πόντια που δε μιλάει ποντιακά  αλλά και αυτό προσπαθεί να το κάνει ο Χρυσόστομος, γυναίκα με πολύ υπομονή, εργατική ,μητέρα πάνω από όλα, που κάνει τελικά την δική της επανάσταση με μια τρομερή ανατροπή στο έργο. Η Πανάγιο Σοφρώνη θυγατέρα και η ραδιούργα στην Οικογένεια. Γιάγκος Σωφρόνης ο ιός ,αιώνιος φοιτητής ,τεμπέλης που όμως μέσα από τον έρωτά του για την Βίρνα Κουτσοκλανιότογλου σκαρφίζεται μια έξυπνη ιδέα. Οι δύο τους θα τρελάνουν τον Χρυσόστομο Σοφρώνη . Ο Βαγγέλης Σκώτης - συμβολαιογράφος και φίλος της οικογενείας ,νομίζει πως είναι Σκωτσέζος λόγο επιθέτου. Και τέλος η Αρετούσα Ποθητή – γυναίκα αμαρτία  ,πελάτισσα του Παντοπωλείου. Και ο βοηθός του Χρυσόστομου ο Τέλης Βελόνης ο οποίος χώνει την μύτη του παντού ,τρυπώνει παντού όπως και η βελόνα..Έρωτες ,περιουσιακά στοιχεία ,κληρονομιές ,αρραβώνες ,επιχειρήσεις, παρεξηγήσεις . Όλα  τα υλικά μαζί  τα οποία συνοδεύουν εκπληκτικές ερμηνείες , αβίαστο - ασταμάτητο γέλιο ,υπέροχος φωτισμός , μουσική και χορογραφίες σε συνδυασμό με την προβολή της παράδοσής μας - έχουν ως αποτέλεσμα την πιο επιτυχημένη συνταγή την  KΩMΩΔIAΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

( ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ )

Κείμενα – σκηνοθεσία -Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μακρής

Φωτογραφία: Peter Tamas -  Δημιουργοί Video : Make Art Astakos(cinematography) - Studio – Ηχογραφήσεων: Earth sound studio (Άκης Μελής)

Ενδυματολόγος:S.M  -  Τις Γυναίκες  ηθοποιοί έντυσε :IQFEMALECLOTHINGΟι  Άντρες  ηθοποιοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια.

Κατασκευή σκηνικών:  Per. Pristouris  -Σκηνικά - Yλικά: RAVAGO (BUILDINGSOLUTIONS)  - Χορογραφίες: Τζίνα Κωνσταντιδάκη –  Ήχος -Φώτα: STUDIOGM

Τραγούδι Παράστασης – Μουσική -ενορχήστρωση – Στίχοι : Κυριάκος Γαληνός

Διασκευή Τραγουδιών –Ερμηνεία: Γιώργος Μακρής - Μουσική:Άκης Μελής

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων :G. MAKRIS Productions ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:GMakrisProductions

Σας εγγυόμαστε  ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από όλους τους ήρωες ,ένα ρεσιτάλ ερμηνειών και κατάθεση ψυχής από όλους τους ταλαντούχους , αγαπημένους ηθοποιούς σε όλη την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ - ΜΑΙΡΗ ΒΛΟΥΤΗ -ΤΙΣΣΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΖΙΑΡΤΖΙΑΝΗ - ΑΡΕΤΗ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

GuestStar: ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ

Μια θεατρική Παράσταση που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεατρικών παραστάσεων για το 2024 και η οποία ξεχωρίζει διότι είναι πρωτότυπη ,παραδοσιακή .Μια κωμωδία παλιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη. Μια κωμωδία Παραδοσιακή. Μια θεατρική Παράσταση που πρέπει να απολαύσουν όλοι .

2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..!!!!!!!!

 



Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:53 pm


Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας στις 25 και 26 Μαΐου 2024

 


Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας γίνεται γνωστό ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας (Περιοχή Αστυνομίας – Φλώρινα, τηλ. 2385046482 και 2385045236) σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το ΥΠΑΙΘΑ: https://bit.ly/3VbeYGs

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο τριάντα λεπτά (30’) νωρίτερα από τον χρόνο εξέτασής τους και θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Εξεταζομένου και την αστυνομική τους ταυτότητα ή το ταυτοποιητικό έγγραφο με το οποίο υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις.

Οι ακριβείς ώρες εξέτασης για τα ζεύγη των υποψηφίων στην Ενότητα 4 - Παραγωγή προφορικού λόγου θα αναρτηθούν στο Εξεταστικό Κέντρο (2ο ΓΕΛ Φλώρινας), την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, μετά τις 10:00 πμ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στο τηλέφωνο 2385054575/4.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους του Εξεταστικού Κέντρου επιτρέπεται μόνο για τους υποψήφιους/ιες.

--

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:49 pm


Ενημέρωση αγροτών για τη διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

  


Ενημέρωση αγροτών για τη διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Καλούμε όλους τους αγρότες της περιοχής για την παρουσία σας, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Μανιακίου στις 19:00 το απόγευμα, προκειμένου στελέχη της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. να σας ενημερώσουν για την διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων. Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη για την προσπάθεια διατήρησης ενός καθαρού περιβάλλοντος και των πόσιμων υδάτων χωρίς μολυσματικές ουσίες.

Εκ της Δ/νσεως

ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:47 pm


Σχολικοί αγώνες Κλασικού Αθλητισμού μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων – Δημοτικών Σχολείων Ν. Φλώρινας στο ΔΑΚ Φλώρινας στις 22 και 23 Μαΐου 2024

 


Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, πραγματοποιεί στο πλαίσιο των Αγώνων «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Γυμνασίων – Δημοτικών Σχολείων νομού Φλώρινας. Οι αγώνες Γυμνασίων θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και οι αγώνες Δημοτικών Σχολείων την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στο ΔΑΚ Φλώρινας.

Ώρα έναρξης 10:00 π.μ, λήξης 12:30 μ.μ.

Με εκτίμηση,

ΟΕΣΑΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:44 pm


Ακαδημία Τέννις NorthGrip : Αντιπροσωπεία μικρών αθλητών παρευρέθηκαν στους προπαιδικους αγώνες που διεξήχθησαν στα γήπεδα του Αγ. Νικολάου.

 


Αντιπροσωπεία μικρών αθλητών παρευρέθηκαν στους προπαιδικους αγώνες που διεξήχθησαν στα γήπεδα του Αγ. Νικολάου. Είχαν τα παιδιά την ευκαιρία, με την αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά τους να  ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους αλλά και τις δεξιότητες που αποκόμισαν τους μήνες που μας πέρασαν, προετοιμαζόμενοι σε δύσκολες συνθήκες. 

Μπράβο σε όλα τα παιδιά. 
Δίκαια ήρθε και η επιβράβευση σε όλη την ομάδα την επόμενη μέρα.


Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:41 pm


Παράκληση στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου τής Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ειρηναίου, την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου στον Άγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας, θα τελεστεί η παράκληση της Οσίας Σοφίας τής ιατρού, με αφορμή την εορτή τής Οσίας.

 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:28 pm


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας ευχαριστούν θερμά την παραγωγική μονάδα TOTTIS FOODS INTERNATIONAL A.E. για τη φιλοξενία που προσέφεραν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης γυμνασίου στις εγκαταστάσεις της. Τα παιδιά στο πλαίσιο της ξενάγησης τους στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου, με τη συνδρομή των στελεχών της εταιρείας κ.κ. Κωτοπούλου Βασιλικής, Καζαντζίδη Αδάμ και Μπάρου Σταυρούλας, μυήθηκαν στα μυστικά της παραγωγής των προϊόντων του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία της μονάδας με τη σημαίνουσα παρουσία της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Η Διευθύντρια                                                                                         Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός

Καραγιάννη  Χριστίνα                                                                                     Τελαλίδης Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:26 pm


Το Σχέδιο Αλληλεγγύης FloCultur - Πολιτιστικές Διαδρομές του ΟΕΝΕΦ για παιδιά Δημοτικού ξενικά τις δράσεις του - Κάντε τώρα εγγραφή στον Α’ Κύκλο!

 


Το Σχέδιο Αλληλεγγύης FloCultur - Πολιτιστικές Διαδρομές του ΟΕΝΕΦ για παιδιά Δημοτικού ξενικά τις δράσεις του - Κάντε τώρα εγγραφή στον Α’ Κύκλο!

 

Το Σχέδιο “FloCultuR” για παιδιά Δημοτικού ξεκινάει και σας καλεί να γνωρίσετε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας! Το Σχέδιο Αλληλεγγύης “FloCultuR” αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σχέδιο, που έχει ως στόχο να εξοικειώσει παιδιά ηλικίας 6-11 ετών,  με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τα μνημεία και μουσεία της πόλης της Φλώρινας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Α’ Κύκλος του Σχεδίου θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, θα διαρκέσει μέχρι και τον Σεπτέμβρη και θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 8 ετών. 

Σκοπός των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η πνευματική καλλιέργεια των παιδιών και η απόκτηση βιωματικών εμπειριών εκτός σχολικών αιθουσών, μέσω διαδικασιών μη τυπικής μάθησης και δημιουργικού παιχνιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης πολιτιστικών και τοπικών δράσεων και πρωτοβουλιών που συμπεριλαμβάνουν εικαστικά εργαστήρια και workshops, πολιτιστικές διαδρομές και εκπαιδευτικές επισκέψεις στα μουσεία της πόλης για τους μικρούς μας φίλους που επιθυμούν να “αποδράσουν” από την καθημερινότητα και να γνωρίσουν την ιστορία και κληρονομιά του τόπου τους.

Το πρόγραμμα για τον Ιούνιο έχει ως εξής: 

Σάββατο 1 Ιουνίου και ώρα 10:30 - 12:00: Δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας καθώς και μια προεργασία για την επόμενη συνάντηση της ομάδας και την επίσκεψη μας στη Καστοριά.

Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 8:30 με 15:00: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά. Νεολιθικός Λιμναίος Οικισμός  στο Δισπηλιό και Ενυδρείο Καστοριάς. Απαραίτητη η συνοδεία των παιδιών από έναν γονέα/κηδεμόνα. Για το αναλυτικότερο πρόγραμμα της Καστοριάς θα ενημερωθείτε το Σάββατο 1 Ιουνίου στον χώρο του Ομίλου Ενεργών Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ).

Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 12:00 - 13:00: Καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο: “Κατασκευάζοντας με πρώτες ύλες”. Εμπνευσμένο από την προηγούμενη συνάντηση της Ομάδας στη Καστοριά, τα παιδιά θα κατασκευάσουν, θα δημιουργήσουν και θα παίξουν στο χώρο του ΟΕΝΕΦ (7ης Νοεμβρίου 9, Φλώρινα).

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ, με προϋπόθεση ο γονέας ή κηδεμόνας του παιδιού να είναι εγγεγραμμένο μέλος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (μπορείτε να κάνετε δια ζώσης ή διαδικτυακά την εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο). Επιπλέον, τα εισιτήρια για την μετακίνηση και την επίσκεψη στα Μουσεία καλύπτονται από το Σχέδιο. Η παρουσία του παιδιού κρίνεται υποχρεωτική και στις 3 δράσεις του μήνα. Αν για κάποιο λόγο το παιδί δεν μπορέσει να έρθει σε ένα από αυτά, παρακαλείστε να ενημερώσετε την Ομάδα του ΟΕΝΕΦ!

Κάντε την αίτηση σας εδώ:

https://forms.gle/NZTQjSUNhs1yTXkf8 

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης με τίτλο: «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας» (FloCultuR) αποτελεί ένα Έργο που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και έχει ως φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ).

Μείνετε Συντονισμένοι! Follow us on Social Media:

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56


Οι Νέοι Μπροστά!

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:24 pm


Συγχαρητήριο Μήνυμα Βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου για τις νίκες των ομάδων Χαντμπολ «Αμύντα Αμυνταίου» και ποδοσφαίρου του «Μέγα Αλέξανδρου» Αετού

 


« Συγχαρητήριο Μήνυμα Βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου για τις νίκες των ομάδων Χαντμπολ «Αμύντα Αμυνταίου» και ποδοσφαίρου του «Μέγα Αλέξανδρου» Αετού »

 

Θερμά Συγχαρητήρια στην ομάδα Handball του Αμύντα Αμυνταίου για τη νίκη που σημείωσε χθες έναντι των «Ποντίων Κιλκίς». Η ιστορική ομάδα του Αμύντα επιστρέφει στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών ύστερα από απουσία 30 ετών.

Επιπλέον, Θερμά Συγχαρητήρια στην ομάδα ποδοσφαίρου του Μέγα Αλέξανδρου Αετού Αμυνταίου Φλώρινας για την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣ Φλώρινας.

Οι επιτυχίες αυτές ενθαρρύνουν τους νέους αθλητές για καταβολή μεγαλύτερης προσπάθειας, συνεργασίας και ανάπτυξης ιδανικών όπως αυτό του «ευ αγωνίζεσθαι» που ενσωματώνει τις ιδέες της φιλίας, της αξιοπρέπειας, της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού προς τους άλλους.

Εύχομαι πολλές ακόμα επιτυχίες!

 

Από το Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:17 pm


Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αμύνταιου, για την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου από τον Δημήτρη Γιαννόπουλο

 


Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αμύνταιου, για την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου από τον Δημήτρη Γιαννόπουλο

Για μια ακόμα φορά, μετά την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 το 2022, ο αθλητής του Φιλιππου Αμυνταίου, Δημήτρης Γιαννόπουλος, μας κάνει υπερήφανους.

Η κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στον τελικό των ρεπεσάζ στην κατηγορία των -73kg, στο MalagaJuniorEuropeanCup 2024, τον καθιερώνει στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, δικαιώνοντας κόπους και προσπάθειες ετών.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Δημήτρη αλλά και στον προπονητή του,ΣουρένΓιουμουκιάν, κι εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο,χαρίζοντας στον τόπο μας, αλλά και στη χώρα, αντίστοιχες διακρίσεις παγκοσμίου επιπέδου.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Ιωάννης Λιάσης

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:14 pm


Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ.

 


Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ.

 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ φοιτητών και καθηγητών-διοικητικών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 11:00 στο κλειστό γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης στα Κοίλα Κοζάνης.

Ο φιλικός αγώνας μπάσκετ εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο με στόχο την ενθάρρυνση των φοιτητών για ενεργή συμμετοχή σε  δραστηριότητες καθώς και την καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης και αξιών όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η συνεργατικότητα.

Οι δύο σημαντικές ομάδες της πανεπιστημιακής κοινότητας θα ανταλλάξουν την ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς αυτό που μετράει περισσότερο είναι το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:12 pm


Μεσιτικό ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γωνιακό κατάστημα 40τμ κοντά στην Δημοτική αγορά της Φλώρινας.



Ενοικιάζεται γωνιακό κατάστημα 40τμ κοντά στην Δημοτική αγορά της Φλώρινας.
  • Το κατάστημα διαθέτει και άλλα 40 τμ πατάρι ως αποθηκευτικό χώρο.
  • Τα δάπεδα είναι από πλακίδια και η θέρμανση με a/c και τριφασικό ρεύμα.
  • Διαθέτει εντυπωσιακή γωνιακή τζαμαρία με εξωτερικό χώρο για αρκετά τραπεζοκαθίσματα.
  • Έχει άδεια λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856


Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:10 pm


Απάντηση του Υπουργείου σε Ερώτηση της Π. Πέρκα για την καθυστέρηση απόδοσης της 2ης δόσης της κρατικής αρωγής των πληγέντων από το σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 στη Φλώρινα

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Υπουργείου σε Ερώτηση της Π. Πέρκα για την καθυστέρηση απόδοσης της 2ης δόσης της κρατικής αρωγής των πληγέντων από το σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 στη Φλώρινα

Η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, έλαβε Απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση για την απόδοση και την τελική αποπληρωμή των δικαιούχων της κρατικής αρωγής – στεγαστικής συνδρομής του σεισμού που έπληξε τη Φλώρινα την 9η Γενάρη 2022.

Στην ερώτηση της κας Πέρκα και των συνυπογραφόντων Βουλευτών/Βουλευτριών της Νέας Αριστεράς τονίστηκε η αναγκαιότητα της επίσπευσης της διαδικασίας για την ολοκλήρωση της αποζημίωσης των πληγέντων και ζητήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σχετικά με τις ενέργειες για την άμεση κάλυψη του ζητήματος.

Στην απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού σημειώθηκε ότι διενεργήθηκαν αυτοψίες κατά τα χρονικά διαστήματα 27-29 Μαρτίου και 23-25 Απριλίου 2024 από συνολικά 14 μηχανικούς της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στη Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε. για έκδοση Διοικητικής Πράξης στα διάφορα στάδια της αποκατάστασης (παραλαβή βλαβών για έκδοση άδειας επισκευής, βεβαίωση κατεδάφισης για έγκριση ανακατασκευής, δόσεις χορήγησης στεγαστικής συνδρομής), στα οποία -σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις- απαιτείται αυτοψία, και ειδικότερα όσον αφορά στην Π.Ε. Φλώρινας, η διενέργεια αυτοψίας δύναται να πραγματοποιηθεί σε κτήρια που αντιστοιχούν σε 136 αιτήσεις, καθώς οι υπόλοιπες αιτήσεις παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις, για τις οποίες και έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι εγγράφως. Από αυτές τις 136 αιτήσεις έχει διενεργηθεί αυτοψία σε κτήρια που αντιστοιχούν σε 74 αιτήσεις, ενώ στο χρονικό διάστημα από 23 έως 25 Απριλίου 2024 έχει προγραμματισθεί να διενεργηθεί αυτοψία σε κτήρια που αντιστοιχούν σε 48 αιτήσεις. Οι υπόλοιπες αυτοψίες θα προγραμματιστούν άμεσα.

Η πολιτική πίεση της Βουλεύτριας της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, αφού στην απάντηση του Υφυπουργού, τέλος, σημειώνεται ότι «…κατόπιν της μεταφοράς της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη μεταφορά όλων των έργων αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους».

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της Απάντησης

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:56 pm


ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Μητσοτάκης : Ο μέγας "νονός", βαφτίζει το ψέμα αλήθεια και την αλήθεια ψέμα.




Μητσοτάκης : Ο μέγας "νονός", βαφτίζει το ψέμα αλήθεια και την αλήθεια ψέμα.

ΔΕΚΑ(10) ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ :

Το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη, ο πληθωρισμός ο ψηλότερος των τελευταίων 30 ετών και ενώ η Ν.Δ είναι η κυβέρνηση που μας έβαλε στα μνημόνια υπόσχεται καλύτερες μέρες. "Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν να γίνουν αυτοί που θα σε σώσουν" Αριστοφάνης. Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ ως η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς (2015-2019) διαχειρίστηκε τα μνημόνια που άλλοι φέρανε στη Χώρα και ήμασταν σε όλους τους τομείς καλύτερα, αφήνοντας όχι άδεια ταμεία αλλά 37 δις αποθεματικό. Το "μαξιλαράκι" για τις δύσκολες κρίσεις (Υγειονομική- Ενεργειακή κλπ).

2)ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ:

Τα πάντα τείνουν προς ιδιωτικοποίηση, αντί να ενισχύσει το ρολό της δημόσιας υγείας(με μισθούς - παροχές -προσθετά κονδύλια), θέτει σε λειτουργιά τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεί καταργώντας ουσιαστικά το Δημόσιο χαρακτήρα. Ακόμα και την περίοδο COVID η κυβέρνηση της δεξιάς αποκάλυψε το σκληρό της πρόσωπο, με αναστολές- ακραία μέτρα κ.ο.κ και με ανεπακόλουθες συνέπειες λανθασμένης διαχείρισης.

3)ΕΝΕΡΓΕΙΑ:

Αντί να έχουμε χαμηλές τιμές ενέργειας (ρεύμα - καύσιμα) την τελευταία πενταετία έχουμε δει αυξήσεις που έχουν εκτινάξει τα εισοδήματα μας. Αλήθεια ποιος είναι ευχαριστημένος με το ρεύμα και τη βενζίνη σε αυτά τα ύψη;

4)ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Η ανεργία καλπάζει και όλοι οι νέοι αναζητούν εργασία είτε στο εξωτερικό ή σε μεγαλύτερες πόλεις . Ήδη ως Φλώρινα ζούμε έντονα αυτόν τον μαρασμό.

5) ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ : Η χειρότερη περίοδος στη σύγχρονη ιστορία της χωράς. Οδεύουμε προς μια Ελλάδα που συνεχώς συρρικνώνεται και το 2040, προβλέπεται δυστυχώς να είμαστε κάτω των 8 εκ κατοίκων. Αλήθεια ποιος φταίει για αυτό; Δίχως ισχυρή κοινωνική πολιτική στήριξης της οικογενείας, δεν ανακόπτεται αυτή η παθογένεια. Με ανεργία, με μισθούς πείνας και με ένα κράτος που στηρίζει μόνο τους λίγους και πλούσιους, κανένας νέος δεν μένει πλέον στη χώρα μας.

6) ΑΓΡΟΤΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ- ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ: καταρρέει συνεχώς. Με χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, όπου ενδεικτικά τα σιτηρά 0,2€/ κιλό και με το ψωμί(τελικό προϊόν) στα 2,3€ αποκαλύπτεται η ισχυρή κερδοσκοπία του νεοφιλελευθέρου συστήματος. Άλλο ελεύθερη οικονομία και ιδιωτική πρωτοβουλία, με κράτος όμως που ελέγχει την αγορά (πχ τιμές διατίμησης- λήψη μέτρων προστασίας παραγωγών και καταναλωτών) και άλλο ανεξέλικτη κερδοσκοπία σε βάρος του λάου.

7)ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΗ:

Με καθεστώς παρακολουθήσεων-με αυξημένη εγκληματικότητα-με ανεξέλεγκτες πυρκαγιές τα καλοκαίρια και με τα "Τέμπη" να αποτελούν ορόσημο του ψευδούς και του φασιστικού τρόπου λειτουργίας. Με την προστασία της Πρώτης κατοικίας αφημένη στα funds, που ήδη διαχειρίζονται 20 δισ. κόκκινα δάνεια και στις Τράπεζες η εξυπηρέτηση του πολίτη να ελαχιστοποιείται, ενώ μεγιστοποιούνται τα κέρδη των τραπεζών.....σκέπτεσαι που ζεις τελικά:

8)ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:

Έτσι όπως οδεύουμε (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων- θεσμοθέτηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης-δυνατότητα απασχόλησης στη σύνταξη, αντί να καταβάλλουν αξιοπρεπείς συντάξεις- Νόμος Χατζηδάκη 4808/21κλπ κλπ.), θα καταργήσουν το πενθήμερο και θα πάνε την σύνταξη στα 70.

Η Κυβέρνηση διαλύει τους βασικούς πυλώνες: ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

9) ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.........ΕΔΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ:

Έσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες. Για δεκαετίες έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Όταν ο Σύριζα έφερε τη λύση τότε προσπάθησαν να αλιεύσουν ακροδεξιές ψήφους και συμμετείχαν περιχαρείς στις συγκεντρώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Στη συνέχεια, όταν κέρδισαν τις εκλογές έκαναν το «κορόϊδο» για να μην κυρώσουν τα τρία μνημόνια συνεργασίας που προέβλεπε η συμφωνία. Τώρα που στη Βόρεια Μακεδονία επανήλθε το VMRO τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Δεν είναι μόνο ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά νιώθουμε ανασφαλείς, παρόλο που στη τελευταία πενταετία έχουν δοθεί πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για τη άμυνα της χώρας. Παράλληλα με τα όπλα πρέπει να φροντίσεις να έχεις ισχυρή και σταθερή εξωτερική πολιτική, όπου και εδώ δεν ισχύει γιατί έχουμε τη μέγιστη υποκρισία καθώς και πάλι ο Μητσοτάκης τα πάντα βαπτίζει και τα λέει όπως τα θέλει.

Τι έλεγε για παράδειγμα πριν 6 χρόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ; «Σήμερα είναι μια δύσκολη, μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα.... Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προκάτοχοί του είπαν “όχι”. Ενώ ο Σύριζα ως κυβέρνηση έμεινε 10 μήνες με συμφωνία Πρεσπών, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά τα παχιά λόγια και τις ακριβώς αντίθετες πράξεις! διατηρεί τη συμφωνία 6 χρόνια και όχι μόνο αυτό από πολέμιος της συμφωνίας, πλέον θιασώτης αυτής. Που πήγε το βέτο; Που πήγε το Εθνικό καθήκον;

Πριν από 5 χρόνια ακριβώς, ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές με προμετωπίδα το Μακεδονικό- την Οικονομία κλπ, εξαπατώντας τους πολίτες.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ: ακριβώς τα αντίθετα εμφανίζεται ως προστάτης της Β. Μακεδονίας, επιθυμεί την Ευρωπαϊκή της ένταξη, ενώ χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας και την πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσών», της συμφωνίας που είχε καταψηφίσει…και φτάνουμε προ δυο ημερών να κάνουμε συστάσεις, ουσιαστικά να εκλιπαρούμε τη γείτονα χώρα, να σεβαστεί τη συμφωνία των Πρεσπών, αυτοί που λυσσαλέα μάχονταν και δήλωναν ότι θα την καταργήσουν. Αναρωτιόμαστε αν στη Φλώρινα ή στην υπόλοιπη Ελλάδα ξαναγίνουν κινητοποιήσεις εκείνης και ακραίες συμπεριφορές εκείνης της εποχής (κλείσιμο δρόμων- προπηλακισμοί- κρεμασμένα αυγά έξω από πολιτικά γραφεία κλπ).

Που είναι το Πατρίς- Θρησκεία -Οικογένεια; όταν με τις πολιτικές της Ν.Δ καταπατούνται τα πάντα και οδεύουμε σε πλήρη διάλυση της κοινωνίας ;.

Άλλο οξύμωρο στην Εξωτερική Πολιτική Μητσοτάκη: Περισσότερες επισκέψεις και συναντήσεις Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Ομόλογο του, σε Πέντε χρόνια δεν έχουν ξαναγίνει και το αποτέλεσμα ποιο; Η ένταση στα ύψη- Η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας γίνονται Τζαμιά και η Τουρκία να δηλώνει ότι θα μας επιτεθεί βράδυ και οι πύραυλοι της φτάνουν στην Αθήνα. Φυσικά μέσα σε όλα το κερασάκι στη τούρτα, αποτελεί η ιδιωτική επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού, όταν η κυβέρνηση έχει αναδείξει ως κορυφαίο ζήτημα το "θέμα Μπελέρη", υποψηφίου ευρωβουλευτή και παραμένει είναι ανοιχτό.

10) ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ : "πρωταθλήτρια σε αρνητικούς δείκτες", όπου με πολύ συντηρητικές προβλέψεις παρατηρούμε :

 -10.000 κατοίκους (λιγότερο πληθυσμό)

 -1 εργοστάσιο ΔΕΗ και ένα 1 να υπολειτουργεί

 Δρομολογήθηκε άναρχη και βίαιη διαδικασία απολιγνιτοποίησης

 -2.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στον Τριτογενή τομέα (Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας)

 -1000 επιχειρήσεις λιγότερες σε όλους του τομείς.

 -1.300 αγροτοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις λιγότερες

 -κατεστραμμένοι οδικοί άξονες

 - 200 εργαζόμενους (ιατρούς- νοσηλευτές- λοιπό προσωπικό ) λιγότερους στην δημόσια υγεία.

 -50 σχολειά λιγότερα

 -συρρίκνωση των σχολών και των φοιτητών στην περιοχή μας,....... ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ;




Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ, ΤΑ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ




Ο κ Μητσοτάκης μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω, κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ;




ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:39 pm


Οι « Ήρωες της Digea» στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 


Οι « Ήρωες της Digea» στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η εταιρία Digea στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματoς Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης   «Οι Ήρωες της Digea»επέλεξε και επισκέφτηκε την Πέμπτη 16/5/2024 το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Η εταιρική ομάδα αποτελούμενη από τον κο. Νίκο Μαστοράκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο, την κα. Ιωάννα Κολιάδου, Commercial&MarketingDirector, τον κο. Χρήστο Ασημακόπουλο, Διευθυντή Λειτουργίας Δικτύου και την κα. Ευγενία Καγιάντα, CSR Internal Communications Officer προσέφερε στο Κέντρο δύο φορητούς υπολογιστές ενώ μοίρασε ατομικά δώρα σε κάθε φιλοξενούμενο παιδί, σκορπίζοντας χαμόγελα και αποδεικνύοντας έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο.

Η Πρόεδρος του Κέντρου, αφού ενημέρωσε την εταιρική ομάδα για το έργο και το σκοπό της συγκεκριμένης δομής, την  ευχαρίστησε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους δράσεις πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο μίμησης και για αυτό κρίνεται αναγκαίο να προβάλλονται.

 

Η Πρόεδρος Δ.Σ

Σοφία Σελεμίδου

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:48 pm


Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αμύνταιου, για την άνοδο της ομάδας Χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου στην Α2

 


Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αμύνταιου, για την άνοδο της ομάδας Χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου στην Α2

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα Χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου, για τις εξαιρετικές της επιδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, που είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών,μετά από 30 χρόνια.

Πρόκειται για μια επιτυχία που καταδεικνύει την προσπάθεια, τη θέληση και την αφοσίωση του συλλόγου σε έναν μακροπρόθεσμο στόχο, κάτι που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις μελλοντικές σας προσπάθειες και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια αγωνιστική διάθεση, προσήλωση αλλά και αγάπη για το άθλημα, θα συνεχίσετε να κατακτάτε ολοένα και υψηλότερες κορυφές.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Ιωάννης Λιάσης

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:26 am


Πρόσκληση για διάθεση Θέσεων αποφοίτων ΕΠΑ. Λ στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας περιόδου 2024 -2025

 


«Πρόσκληση για διάθεση Θέσεων αποφοίτων ΕΠΑ. Λ στο Μεταλυκειακό Έτος  -Τάξη Μαθητείας περιόδου 2024 -2025»

Από τη Δευτέρα 15-04-2023, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας,  Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ξεκίνησε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Πληροφοριακού συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας  https://e-mathiteia.minedu.gov.gr, η ηλεκτρονική καταχώριση  για τη διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απόφοιτων ΕΠΑ.Λ., η οποία για  τους φορείς του Δημόσιου Τομέα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31/05/2023 και ώρα 23:59.

Για τους φορείς του Ιδιωτικού Τομέα, η προσφορά θέσεων μαθητείας των υποψηφίων μαθητευομένων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απόφοιτων ΕΠΑ.Λ., ξεκινά από τη Δευτέρα 20/5/2024 έως την Κυριακή 1/9/2024.

Ο θεσμός της Μαθητείας απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ενήλικες, ηλικίας από δεκαοκτώ (18) ετών και άνω, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη διευκόλυνσή τους στο να ενταχθούν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας.

Το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας επιδοτείται από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, έτσι ώστε να καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος του μισθολογικού κόστους των μαθητευομένων. Η ημερήσια αποζημίωση ορίζεται σε ποσοστό 95% επί του νόμιμου νομοθετημένου  κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο». Η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης περιλαμβάνει μόνο το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική κοινωνία αγκάλιασαν και στήριξαν το νέο θεσμό που ήδη διανύει την έβδομη φάση λειτουργίας από τον Μάρτιο του 2018. Η  επιτυχία οφείλεται σε όλους που συνέβαλαν,  πίστεψαν σε αυτόν και τον στήριξαν.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου συνεχώς καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και παράλληλα οξύτατο παραμένει και το θέμα της εσωτερικής μετανάστευσης των κατοίκων, οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε να δώσουμε δυνατότητες στους νέους να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους. Το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας, έχοντας ως κύριο σκοπό την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας,  έρχεται και δίνει μια χείρα βοηθείας στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

 Ευχαριστούμε το πολιτικό προσωπικό και το στελεχιακό δυναμικό των φορέων με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και ζητάμε ξανά τη στήριξή τους.

 Για τη νέα φάση του προγράμματος που θα ξεκινήσει  από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς ευελπιστούμε σε καλύτερα αποτελέσματα, με περισσότερες προσφερόμενες θέσεις εργασίας, με περισσότερους υποψηφίους μαθητευομένους και περισσότερα τμήματα.

Ο θεσμός της Μαθητείας για τους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ.  πρέπει να  στηριχτεί από όλους τους συμβαλλόμενους και  να υλοποιηθεί ομαλά και σε αγαστή συνεργασία, ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι από τη θέσπισή του. 

 

Συντονίστρια Μαθητείας Π.Δ.Ε Δυτικής Μακεδονίας

Κρεούζα Ανδρέου

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:06 am


Φωταγώγηση του Δημαρχείου Φλώρινας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 


Φωταγώγηση του Δημαρχείου Φλώρινας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 

Μετά από αίτημα της Ποντιακής Νεολαίας Φλώρινας «Δημήτριος Υψηλάντης» ο Δήμος Φλώρινας φωταγώγησε το βράδυ της Κυριακής 19η Μαΐου το κτίριο του Δημαρχείου με το κίτρινο χρώμα, σε μια συμβολική πράξη σεβασμού της μνήμης των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου κατά τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την περίοδο 1916-1923.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:55 am


Δράση μαθητών/τριών Εσπερινού Γυμνασίου –Λυκείου

 


Δράση μαθητών/τριών Εσπερινού Γυμνασίου –Λυκείου

Ενόψει της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς οι μαθητές/τριες του Εσπερινού Γυμνασίου- Λυκείου Φλώρινας θέλησαν να επισφραγίσουν την παρουσία τους στο σχολείο , προβαίνοντας σε μια συμβολική κίνηση κοινωνικής προσφοράς. Αισθανόμενοι ως ενεργοί πολίτες της τοπικής κοινωνίας και αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική διάσταση που μπορεί να επιτελέσει το σύγχρονο σχολείο αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τρόφιμα και να τα προσφέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας και συγκεκριμένα στον Αντιδήμαρχο, κύριο Μιχάλη Χάτζιο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:47 am


Γ. Αμανατίδης : "..Αναγκαστική λήψη μέτρων μη κυκλοφορίας για 1,5 μήνα για την ολοκλήρωση της του έργου αποκατάστασης στην Τ.Κ Πισοδερίου " (VIDEO)



ρεπορτάζ : Κώστας Τρύφων 
 

Συνάντηση με τους κατοίκους των Πρεσπών είχε ο Περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης την Παρασκευή 17 Μάϊου στις 7 το απόγευμα  για την πορεία εξέλιξης των έργων αποκατάστασης τόσο στην Τ.Κ Πισοδερίου όσο και στο 12ο χιλ Φλώρινας - Βίγλας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παλιού Δημαρχείου  με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανασίου Τάσκα ,του Δημάρχου Πρεσπών ,του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών έργων της Περιφέρειας αλλά και των τεχνικών της που έχουν αναλάβει τις μελέτες και την επίβλεψη για την ολοκλήρωση των δύο έργων.

Παρών επίσης ήταν και ο ανάδοχος του έργου ο οποίος ήδη έχει εγκατασταθεί και ξεκινήσει εργασίες προετοιμασίας.

Γ. Αμανατίδης : "..Αναγκαστική λήψη μέτρων μη κυκλοφορίας για 1,5 μήνα για την ολοκλήρωση της του έργου αποκατάστασης στην Τ.Κ Πισοδερίου " 

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης ζητείται η κατανόηση των κατοίκων των Πρεσπών για την ταλαιπωρία που θα έχουν για 1,5 μήνα περίπου αφού θα κλείσει εντελώς η κυκλοφορία λόγω εγκατάστασης μεγάλων μηχανημάτων στην Τ.Κ Πισοδερίου ενώ έχει προβλεφθεί και δημιουργηθεί για άμεση ανάγκη εργοταξιακός δρόμος που παρακάμτει το Πισοδέρι για οχήματα όπως οδικές βοήθειες , πυροσβεστικά, ασθενοφόρα , κ.λ.π. αλλά και για πολίτες που θα κινηθούν με δική τους ευθύνη.

...δεσμευόμαστε πως οι εργασίες θα προχωρήσουν με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό παράλληλα και στις δύο κατολισθήσεις 

Σημαντικό είναι όπως δήλωσε ο κ. Αμανατίδης πως το έργο έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης γύρω στα τέλη Αυγούστου και πως είναι το ταχύτερο έργο χρονικά που γίνεται.










Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:36 am


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Πρωινός καφές - Νέα Φλώρινα

Πρωινός καφές  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:49 am


Ενοικιάζεται κατάστημα - Νέα Φλώρινα

Ενοικιάζεται κατάστημα  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:38 am


Κηδεία Ηλία Παππά, ετών 50 - Νέα Φλώρινα

Κηδεία Ηλία Παππά, ετών 50  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 6:36 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας