Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Σε επιφυλακή ο «Ευαγγελισμός» για τους VIP του Conference - Ο Ηλ. Σιώρας για την «ανείπωτη πρόκληση» Γεωργιάδη

Χωρίς ντροπή (και πάλι), ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα σε έναν λαό που δεν βρίσκει ούτε ράντζο να ξαπλώσει αλλά και στους αεικίνητους υγειονομικούς που τρέχουν να περιθάλψουν τους πάντες μέσα σε ένα υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο ΕΣΥ, αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης της Ν.Δ. 

Κι αυτό με αφορμή την κατακραυγή των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) για την απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για... πριβέ 24ωρη λειτουργία επί τριήμερο του ισχυρότερου νοσοκομείου της χώρας, «Ευαγγελισμός», για VIP επισκέπτες στον τελικό του Conference League, που διαμένουν σε συγκεκριμένα υπερπολυτελή ξενοδοχεία. 

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ:

«Ως προς διάφορες αναρτήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την οδηγία της διοικήσεως του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την διεξαγωγή του Τελικού του Conference Cup στις 29 Μαΐου τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής: Σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην Χώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός. Πάντοτε δηλ οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός. Κατά συνέπεια όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές».

Για «ανείπωτη πρόκληση» από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργού με την ανάρτηση του κάνει λόγο μιλώντας στην efsyn.gr ο Ηλίας Σιώρας, συνταξιούχος καρδιολόγος και τέως πρόεδρος επί σειρά ετών του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

«Εάν δίπλα στον VIP φίλαθλο ασθενεί ένας άλλος φίλαθλος που δεν είναι VIP και δεν διαμένει σε ένα από τα τρία περιβόητα ξενοδοχεία τι θα συμβεί; Ο ένας θα περιμένει 24 ώρες και ο άλλος 4 λεπτά», διερωτάται. «Και οι πολίτες που καθημερινά περιμένουν ώρες ατελείωτες λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας τι μήνυμα να εισπράξουν πάλι, ότι μόνο οι έχοντες θα βρίσκουν την υγεία τους; Όπου φτωχός και η μοίρα του». 

«Το να οριστεί ένα νοσοκομείο αναφοράς σε μία διοργάνωση και μάλιστα διεθνής είναι κάτι που είθισται. Το να γίνεται τόσο συγκεκριμένος ο κόσμος που θα δεχτεί, δηλαδή οι VIP, και μάλιστα «κατά απόλυτη προτεραιότητα» και από συγκεκριμένα ξενοδοχεία δεν είναι κάτι που γίνεται. 

Και αποτελεί απάνθρωπη χυδαιότητα όταν αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο που βλέπουμε τι γίνεται με τον λαό στοιβαγμένο στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν είναι μόνο απαράδεκτο είναι φρικιαστικό και πρέπει να ξεσηκώσει τον κόσμο», υπογραμμίζει ο Ηλίας Σιώρας. 

Και πρακτικά μας λέει, γνωρίζει ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση του τι σημαίνει να έχεις σε 24ωρη εφημερία επί 3 μέρες τον «Ευαγγελισμό»; Χρειάζεται επί 72 συνεχόμενες ώρες να βρίσκονται σε επιφυλακή όλα τα εργαστήρια, οι απεικονιστικοί μέθοδοι (μαγνήτες κλπ) και οι άνθρωποι τους και όλοι οι καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί κλπ. Και φυσικά νοσηλευτές. Με τι προσωπικό θα συμβεί αυτό; 

Ακόμα διερωτάται αν τις μέρες αυτές ο «Ευαγγελισμός» θα βγει από το πρόγραμμα των εφημεριών του λεκανοπεδίου. Κι αν ναι αυτό σημαίνει ότι το βάρος των περιστατικών θα σηκώσουν τα υπόλοιπα νοσοκομεία που εφημερεύουν. Καταλαβαίνει ο υπουργός Υγείας τι εικόνα θα έχουν τα συνεφημερεύοντα νοσοκομεία τις μέρες αυτές; Τέλος, την τέταρτη μέρα, μετά τις τρεις που ορίζει η απόφαση της κυβέρνησης του για απόλυτη προτεραιότητα των VIP θα βγει να κάνει την κανονική του εφημερία ο «Ευαγγελισμός» με τι κουράγια, με τι προσωπικό;

«Τελικά ο υπουργός Υγείας», συνοψίζει ο Ηλίας Σιώρας «μας προτρέπει όλους να αποκτήσουμε ένα VIP εισιτήριο για τον τελικό της Conference League και να διαμείνουμε σε ένα απο τα τρία πολυτελή ξενοδοχεία αν θέλουμε να έχουμε περίθαλψη»... 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 9:40 am


Τρίπολη: Τέσσερα άτομα κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές σε οικίες

Eurokinissi

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, -2- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και όχημα, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 9.3.2024 και την 13.3.2024 στην Τρίπολη.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -4- ημεδαπών, ηλικίας από 19 έως 31 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 9:23 am


ΟΠΕΚΑ: Δωρεάν διακοπές και παροχές - Οι δικαιούχοι

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Διευρύνεται το πρόγραμμα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού που απευθύνεται στους δικαιούχους του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), έτους 2024 και υλοποιείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μέσω του ΟΠΕΚΑ.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων υπερβαίνει τις 125.000 και ο προϋπολογισμός όλων των προγραμμάτων ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.opeka.gr.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη αναφέρει:

«Στεκόμαστε ουσιαστικά στο πλευρό της αγροτικής οικογένειας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και την προσφορά της στο να μείνει ζωντανή και ακμάζουσα η ελληνική περιφέρεια. Για ακόμη μια χρονιά λοιπόν υλοποιούμε μέσω του ΟΠΕΚΑ τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ που απευθύνονται σε χιλιάδες αγρότες, αγρότισσες και μέλη των οικογενειών τους. Ειδικά για φέτος έχουμε λάβει ειδική μέριμνα, πέρα από τη στήριξη της Βόρειας Εύβοιας, και για τη στήριξη του Έβρου, αυξάνοντας σε 10 τις διανυκτερεύσεις για τους δικαιούχους του κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, καλύπτοντας παράλληλα πλήρως το κόστος της διαμονής τους, ώστε να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση για τους δικαιούχους.»

Τι αλλάζει στα προγράμματα

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού εντάσσεται το σύνολο των δικαιούχων δηλαδή και οι ασφαλισμένοι αγρότες – αγρότισσες. Μέχρι πρότινος δικαιούχοι, ήταν μόνον οι συνταξιούχοι.

Στα πρότυπα του προγράμματος που ακολουθήθηκε στη Β. Εύβοια και στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, θα λειτουργήσει το πρόγραμμα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού στην Περιφερειακή ενότητα του Έβρου.

Περισσότερες μέρες, μηδενική συμμετοχή για τους ωφελούμενους για να στηριχθεί η περιοχή.

Ειδικότερα όσοι επιλέξουν την περιοχή του Έβρου θα έχουν δυνατότητα διακοπών μεγαλύτερης διάρκειας. Έως και 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις) και έως 10 απλών λούσεων δωρεάν.

Για τον ‘Εβρο θα ισχύσει επιδότηση του πλήρους κόστους διαμονής με μηδενική συμμετοχή των ωφελούμενων όπως ίσχυε πέρυσι για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Αναλυτικά τα προγράμματα για το 2024

    Κοινωνικός Τουρισμός – 50.000 Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα παρέχει διακοπές 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) σε 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025. Για πρώτη φορά το πρόγραμμα αφορά στο σύνολο των δικαιούχων και όχι μόνο των συνταξιούχων.

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, τη Βόρεια Εύβοια και των νησιών των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ισχύουν αναλυτικά τα εξής:

    Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννα, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου δικαιούνται διακοπές μέχρι έντεκα (11) ημέρες, δηλαδή για δέκα (10) διανυκτερεύσεις.
    Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού που θα επιλέξουν προορισμούς στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στα νησιά των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση διαμονής.
    Εκδρομές 4 ημερών για 12.500 δικαιούχους

Αφορά σε εκδρομές τεσσάρων (4) ημερών για 12.500 δικαιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

    Παιδικές κατασκηνώσεις 16 μέρες διακοπές για 1500 παιδιά

Αφορά σε πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας.

Στο επιδοτούμενο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και στην περίπτωση που γίνει κλήρωση εάν προκύψει μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων εξαιρούνται της κλήρωσης και συμμετέχουν κατά προτεραιότητα παιδιά με αναπηρία άνω του 50%.

Το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ισχύει από: 22-6-2024 έως: α) 31-08-2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10-9-2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Απευθύνεται σε

    παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου 2023,

    τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, εφόσον λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ).

Ως ημέρα συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2024, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

    Χρηματικό βοήθημα από 1000- έως 700 ευρώ σε 5.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.

Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά μητέρες με 3 ή 4 τέκνα με άγαμα και άνεργα τέκνα που δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο εφόσον συνεχίζουν στη μέση εκπαίδευση ή το 24ο εφόσον σπουδάζουν σε Ίδρυμα Ανωτάτης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΕΚ), ή να είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

    Δωρεάν βιβλία σε 130 χιλιάδες δικαιούχους

Παρέχονται βιβλία της επιλογής τους συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα.

Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

    Δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις σε 32.500 δικαιούχους

Το πρόγραμμα αφορά σε 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025. Για κάθε δελτίο η επιχείρηση επιδοτείται με ποσό μέχρι 15 ευρώ για την Κεντρική Σκηνή και με ποσό μέχρι 12 ευρώ για την Παιδική Σκηνή.

Με ηλεκτρονική κλήρωση η επιλογή σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων και εφόσον ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των αιτήσεων που προβλέπεται στα Προγράμματα ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ, ακολουθεί κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία. Η κατανομή των δικαιούχων γίνεται αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 8:26 am


Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στον Ισθμό - Τον έσωσαν αστυνομικοί

Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, Κορίνθιος, απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τη γέφυρα του Ισθμού.

Στο σημείο προκλήθηκε έντονη αναστάτωση και πανικός στους επισκέπτες και περαστικούς της Διώρυγας.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία Κορίνθου που έσπευσε αμέσως.

Αστυνομικοί με αυτοθυσία έπιασαν τον 50χρονο και έτσι πρόλαβαν να μην πέσει στο κενό.

 

loutrakiblogspot.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 9:39 pm


Βρέθηκε τμήμα της δεξιάς χειρός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου - Θα επανενωθεί με το σκήνωμα

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, συγκινημένος, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε η δεξιά χειρ του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Το δεξί χέρι του αγίου, ένα τμήμα του, για την ακρίβεια, θα επανενωθεί µε το σκήνωμα, στο Προκόπι Ευβοίας στο ομώνυμο μοναστήρι, όπως ανακοίνωσε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιότατος είπε ότι στις 27 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής του θαυματουργού οσίου, το χέρι θα φτάσει στο Προκόπι και θα τοποθετηθεί στη λάρνακα όπου βρίσκεται το σκήνωμά του.

Ένα τμήμα από το δεξί χέρι του Αγίου δωρήθηκε το 1881 στη Μονή Παντελεήμονας του Αγίου Όρους, για τη συνδρομή της στην κατασκευή του ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, στην Καππαδοκία.

Αυτό το τμήμα του χεριού βρίσκεται ακόμα στην Μονή του Αγίου Όρους αλλά υπάρχει και ένα τμήμα, το οποίο είχε καταλήξει σε μία οικογένεια, η οποία το φύλαξε για δεκαετίες.

Η οικογένεια αυτή, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αποφάσισε, με αφορμή την φετινή επέτειο από την έλευση του ιερού σκηνώματος στην Εύβοια να το παραχωρήσει στο Ιερό Προσκύνημα, ώστε να γίνει η επανένωση του χεριού με το υπόλοιπο σκήνωμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 9:17 pm


Ανακοινώνει τον Νίκο Παπαδόπουλο ως υπηρεσιακό για τον πάγκο της Εθνικής η ΕΠΟ

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν θα γίνει το Σάββατο καθώς θα λείπουν μέλη του προεδρείου της και μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα ωστόσο αναμένεται να επικυρωθεί η παρουσία του Νίκου Παπαδόπουλου στην Εθνική ανδρών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα είχε κυρίως 2 βασικά ζητήματα.

Το ένα είναι για τις εκλογές για τη νέα διοίκηση που φαίνεται πώς οδεύουν για 18 Ιουλίου.

Ένα 2ο ζήτημα έχει να κάνει με την επιλογή του Νίκου Παπαδόπουλου (τεχνικός στην Εθνική Ελπίδων) ως υπηρεσιακός στην Εθνική ανδρών.

Αναμένεται να εγκριθεί η παρουσία του Νίκου Παπαδόπουλου ως υπηρεσιακός στα 2 φιλικά της Εθνικής ανδρών, που είναι με Γερμανία στις 7 Ιουνίου και με Μάλτα στις 11/06.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 9:14 pm


«Απλώνω ευτυχία - Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς» από το Ειδικό Δημοτικό σχολείο Τρίπολης

Στo πλαίσιo των στόχων του σχολείου για την προαγωγή του εθελοντισμού, του πνεύματος αλληλεγγύης, αλλά και των εργαστηρίων δεξιοτήτων για την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, άρχισε να εκπονείται η δράση: «Απλώνω ευτυχία - Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς» η οποία υλοποιείται πανελλαδικά και σε άλλα σχολεία.

Η δράση μέσα από διάφορα βήματα ολοκληρώθηκε με το άπλωμα της μπουγάδας μας και μουσικοκινητικές δραστηριότητες και χορό.

Απλώσαμε «την μπουγάδα της ΕΥΤΥΧΙΑΣ» ,σε δικό μας σκοινί μπλούζες στις οποίες οι έξι μαθητές του 2ου τμήματος του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Τρίπολης μαζί με τη δασκάλα τους Άννα Τριανταφύλλου έχουν αποτυπώσει με λόγια και σχέδια τι αποτελεί για τον καθένα ευτυχία. Η δράση μας υλοποιήθηκε στην πλατεία Πετρινού την Παρασκευή 17/5/2024 και ώρα 10:00-11:30 π.μ. όπου οι μαθητές παρευρέθηκαν συνοδευόμενοι από την δασκάλα τους Άννα Τριανταφύλλου , την κοινωνική λειτουργό του σχολείου Παναγιώτα Πράσινου και τους γονείς τους.

Στο τέλος μοιράσαμε στους περαστικούς, τους εργαζόμενους των τοπικών επιχειρήσεων και στους καθήμενους των καφέ χαρτάκια με σημειώματα ευτυχίας.

Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στο να ανάψει μέσα σε όσους/ες δουν τις φανελίτσες το φως που θα τους/τις βοηθήσει να διακρίνουν ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά της ζωής. Σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας – κοντά μας. Μέσα από τις φανέλες μας θα δώσουμε ιδέες για το πού μπορεί να βρει κανείς την Ευτυχία. Στόχος μας είναι να μαζευτούν πολλές: δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες που θα ανάψουν αυτή τη φλόγα . Το τελευταίο μέρος της δράσης, έχει να κάνει με το πώς εμείς που γνωρίζουμε τι είναι ευτυχία, μπορούμε να συμβάλουμε στο να νιώσουν ευτυχία άνθρωποι που περνούν δύσκολα και έτσι θα βοηθήσουμε στην ενίσχυσή του Συλλόγου Γονέων με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ με ένα μικρό χρηματικό ποσό που συγκεντρώσαμε εμείς και φίλοι μας.

Ευχαριστώ τους μαθητές που συνεργάστηκαν άψογα, τη συνάδελφο Παναγιώτα Πράσινου, εσάς, την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το σχολείο μας που μας επέτρεψαν να απλώσουμε ευτυχία, το Δήμο Τρίπολης για την παραχώρηση του χώρου , τους γονείς των μαθητών που μας συνόδευσαν και συμμετείχαν ενεργά στη δράση ,την κ. Γεωργία Πάπαρη για το ηχείο που χωρίς αυτό δεν θα είχαμε μουσική, την κ. Βασιλική Κουτσουμπού που μεγάλωσε τη μπουγάδα μας με μπλούζες που ζωγράφισε , την κ. Μαρία Εικοσιπένταρχου και τον κ. Άρη Εικοσιπένταρχο για το κομμάτι που μας εμπιστεύτηκαν «Για πάντα φίλοι» , το Χορευτικό Όμιλο για το αερόστατο που χρησιμοποιήσαμε, το στούντιο Alexopoulos για την αναμνηστική φωτογραφία, το 11ο Δημοτικό που μας προσκάλεσε να μοιράσουμε ευτυχία στο προαύλιό τους ,την μητέρα μου κ. Χαρά Ζαμπαθά που είναι πάντα εκεί. Φυσικά και σε όλους όσους πίστεψαν σε εμάς και δυνάμωσαν τη φλόγα μας με τη θετική τους ενέργεια.
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 9:00 pm


Ο «Κανένας» δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Οι πέντε δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης, πίσω από τον «Κανένα», με 44%, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, είναι οι Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στη δημοφιλία των υπουργών πρώτος καταγράφεται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας με 27%. Ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 14%, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με 6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6% και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με 4%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Δένδιας 50%, Κυριάκος Πιερρακάκης 24%, Άδωνις Γεωργιάδης 20%, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 17%, Κωστής Χατζηδάκης 9%.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:47 pm


Στην Τρίπολη η προετοιμασία του Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ωστόσο έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός ενόψει για την νέα αγωνιστική χρονιά και μάλιστα ο σχεδιασμός έχει να κάνει σε όλα τα επίπεδα.

Η προετοιμασία της αρκαδικής ομάδας αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη και στις εγκαταστάσεις του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Παράλληλα οι κιτρινομπλέ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να οριστικοποιήσουν και τα φιλικά τους παιχνίδια μερικά εκ των οποίων θα γίνουν στην Τρίπολη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:41 pm


Σπάρτη: Θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού έπεσε 17χρονος για ένα αθώο φλερτ

Στιγμές τρόμου βίωσε ένας 17χρονος στη Σπάρτη, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής και άγριου ξυλοδαρμού από συγγενείς κοπέλας με την οποία… διατηρούσε δεσμό.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού ο νεαρός είχε ένα αθώο φλερτ με μια συμμαθήτριά του, όμως η οικογένειά της δεν ενέκρινε τη σχέση, αφού το αγόρι έχει καταγωγή από την Αλβανία.

Ο αδερφός της κοπέλας τηλεφώνησε στον 17χρονο και του ζήτησε να συναντηθούν για να συζητήσουν. Χωρίς αυτός να υποπτευθεί το παραμικρό δέχθηκε τη συνάντηση και όταν έφτασε στο προκαθορισμένο σημείο, ο αδελφός της κοπέλας με ένα ακόμη άτομο άρχισαν να τον χτυπούν με μανία.

Στη συνέχεια τον έβαλαν μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, μπροστά στα μάτια της μητέρας του.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο πατέρας του 17χρονου είπε ότι κάποια στιγμή σταμάτησαν στον δρόμο από Αρεόπολη προς Πύργο, τον έβγαλαν από το πορτ μπαγκάζ και τον ξαναχτύπησαν. Τον έβαλαν ξανά μέσα στο αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο σπίτι του αδελφού της κοπέλας.

Εκεί, ξεκίνησε νέος γύρος βασανιστηρίων, τόσο από τον αδελφό του κοριτσιού, όσο και από τους γονείς της. Η αγριότητα ήταν τόση που η μητέρα της οικογένειας του τραβούσε τα μαλλιά, ενώ του κατάφερε και αμυχές στο πρόσωπο. Από τα δυνατά χτυπήματα ο νεαρός αιμορραγούσε από το αφτί και σύμφωνα με τη δικηγόρο του, έχει χάσει την ακοή του και δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα μπορέσει να την ανακτήσει.

«Το παιδί είχε τρομοκρατηθεί τόσο πολύ και υπέφερε από τα χτυπήματα που τους έλεγε «έχετε δίκιο», μήπως και σταματήσουν να τον χτυπούν», είπε η δικηγόρος.

Μετά από το τρίωρο βασανιστήριο οι απαγωγείς άφησαν τον νεαρό σε ένα σημείο και από εκεί ειδοποίησε τη μητέρα του για να τον παραλάβει. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες, ενώ βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Έχει κακώσεις σε όλο του το σώμα, φοβάται και δε θέλει να πάει στο σχολείο. Όσα έζησε ήταν εφιαλτικά», ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του STAR, ο πατέρας ενός από τους εμπλεκόμενους πριν λίγα χρόνια είχε δολοφονήσει τη μητέρα του στον Δυρό.

Ο αδελφός της κοπέλας, ο πατέρας της και το δεύτερο άτομο που απήγαγαν και επιτέθηκαν στον 17χρονο έχουν συλληφθεί, ενώ αναζητείται η μητέρα της κοπέλας που κατηγορείται για ξυλοδαρμό.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:30 pm


Το Υπουργείο Υγείας και η Εν.Ε.Α.Π. ανακοινώνουν την καμπάνια υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ

Ανακοινώνουν την καμπάνια ευαισθητοποίησης «Rethink Drink», ενώ μαζί με ΣΕΑΟΠ και ΣΕΕ συνυπογράφουν τις ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες για την υπεύθυνη επικοινωνία των αλκοολούχων ποτών

Αθήνα, 17 Μαΐου 2024 – Με στόχο να προωθήσουν την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά ως προς το αλκοόλ, ιδιαίτερα στους νέους, η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (Εν.Ε.Α.Π.) και το, Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσαν τη νέα επικοινωνιακή εκστρατεία «RETHINK DRINK» η οποία
παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024.
Παράλληλα, στην ίδια εκδήλωση, το Υπουργείο Υγείας, η Εν.Ε.Α.Π., το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ),συνυπέγραψαν το ανανεωμένο κείμενο των "Κατευθυντήριων Οδηγιών υπεύθυνης επικοινωνίας
marketing των ποτών με αλκοόλη, καταδεικνύοντας, έτσι, τη δέσμευση όλων των φορέων για υπεύθυνη επικοινωνία και διαφήμιση των αλκοολούχων ποτών.
Την εκδήλωση προλόγισαν ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Ακόμη, χαιρετισμό απηύθυναν o Πρόεδρος της Εν.Ε.Α.Π., Ισίδωρος Ρεβάχ και ο Πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ, Χάρης Μαυράκης, ενώ μέσω video την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Γενικός
Διευθυντής του spiritsEUROPE, Ulrich Adam. Ως ομιλήτριες συμμετείχαν ακόμη η Γενική Διευθύντρια του ΣΕΕ, Ελένη Δοντά και η Γενική Διευθύντρια της Εν.Ε.Α.Π., Σοφίκα Παπανικολάου. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης.

Η καμπάνια με τίτλο «RETHINK DRINK» την οποία υλοποιεί η Εν.Ε.Α.Π. σε συνέργεια με το Υπουργείο Υγείας, επιστρατεύει δημιουργικά μία σύγχρονη, άμεση και ευρηματική προσέγγιση, αλλά και τη χρήση διαδεδομένων «ιδιότυπων» εκφράσεων που συνδέονται με την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ. Η
ενημερωτική καμπάνια, "RETHINK DRINK", που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και ειδικά των νέων 18-35 ετών, σχετικά με την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά γύρω από την κατανάλωση αλκοόλ, θα ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού 2024, αρχικά με παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα, σε ψηφιακά και έντυπα μέσα, ενώ θα επεκταθεί στο μέλλον τόσο σε επίπεδο μηνυμάτων, όσο και σε κανάλια επικοινωνίας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Υπουργείο Υγείας, η Εν.Ε.Α.Π., το ΣΕΕ και ο ΣΕΑΟΠ συνυπέγραψαν την ανανεωμένη έκδοση των «Κατευθυντήριων Οδηγιών υπεύθυνης επικοινωνίας marketing των ποτών με αλκοόλη», η οποία λαμβάνει υπόψη όλες τις σύγχρονες πρακτικές marketing, καθώς και όλα τα κανάλια επικοινωνίας, έντυπα, ηλεκτρονικά και ψηφιακά, ενώ παράλληλα προβλέπει και παρέχει κατευθύνσεις για την εμπορική προβολή που κάνει η βιομηχανία στα social media, τόσο απευθείας όσο και μέσω τρίτων (influencers). Οι Κατευθυντήριες Οδηγίες στοχεύουν στο να βοηθήσουν τις
επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας, την αλυσίδα διάθεσης καθώς και τους προμηθευτές στην ενσωμάτωση και την αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων της υπεύθυνης επικοινωνίας στη διαφήμιση και προώθηση των ποτών με αλκοόλη. Οι Οδηγίες αντανακλούν τις δεσμεύσεις και αρχές
του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Spirits Europe για την Υπεύθυνη Επικοινωνία Μάρκετινγκ, όπως αυτή ορίζεται στο πλαίσιο του ICC (International Chamber of Commerce) για Υπεύθυνη Επικοινωνία Μάρκετινγκ Αλκοόλ (2019), αλλά και αυτές της Διεθνούς Συμμαχίας για την Υπεύθυνη Κατανάλωση Αλκοόλ (IARD).

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε: «Η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την οικογένεια, την εργασία και την κοινωνική ζωή των ατόμων. Η υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά γύρω από την κατανάλωση αλκοόλ
απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από την κοινωνία, την Κυβέρνηση και τους φορείς υγείας. Η εκπαίδευση και η σωστή ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς, ειδικά για την ηλικιακή ομάδα των νέων. Με την καμπάνια «RETHINK DRINK»
ενισχύουμε τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τους κινδύνους που προκύπτουν από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Μέσα από αυτές τις συντονισμένες, προσπάθειες, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πιο υγιή και ασφαλή κοινωνία που προάγει την υγεία και την ευεξία».
Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, δήλωσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε μια πραγματικά πρωτοποριακή συνέργεια, τόσο σε θεσμικό, όσο και σε δημιουργικό επίπεδο. Αφενός, σε αυτή την προσπάθεια το Υπουργείο Υγείας ενώνει τις δυνάμεις του με την ίδια τη βιομηχανία, και μαζί
συνυπογράφουμε ένα δεσμευτικό πλαίσιο που οριοθετεί τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούνται και διαφημίζονται τα αλκοολούχα ποτά και στα νέα ψηφιακά μέσα. Αφετέρου, η εξαιρετικά ευρηματική καμπάνια που υλοποιούμε σε συνέργεια με την Εν.Ε.Α.Π., πιστεύουμε ότι μπορεί να αγγίξει πραγματικά
τους νέους, αφού με τη σύγχρονη ματιά της κατορθώνει να μιλήσει στη γλώσσα τους».

Ο Πρόεδρος της Εν.Ε.Α.Π., κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, δήλωσε σχετικά: «Ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών συνεχίζει να λειτουργεί με υπευθυνότητα και να πρωτοπορεί στην υιοθέτηση καλών πρακτικών και τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης και πώλησης
αλκοόλ. Αντιλαμβανόμαστε ως χρέος μας να ενημερώνουμε, να εκπαιδεύουμε, να αποθαρρύνουμε και να βοηθάμε στην πρόληψη της αλόγιστης κατανάλωσής του, προωθώντας μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας την υπεύθυνη κατανάλωση των προϊόντων μας. Επιδιώκοντας να μεταβάλλουμε τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά των καταναλωτών, αναζητούμε διαρκώς ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργασιών με φορείς που προσδίδουν δυναμική και αξιοπιστία το μήνυμά μας. Στην κατεύθυνση αυτή, λειτουργήσαμε συλλογικά, ως κλάδος, για την επικαιροποίηση των «Κατευθυντήριων Οδηγιών»,
ενώ συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία της επικοινωνιακής εκστρατείας υπεύθυνης κατανάλωσης «RETHINK DRINK».

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΕΕ, κα Ελένη Δοντά, ανέφερε: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα Αυτορρύθμισης: προέρχεται από την αγορά και ρυθμίζει την αγορά, αυτοδεσμεύοντας τις επιχειρήσεις και προστατεύοντας των καταναλωτές. Η σύμπραξη με το ΣΕΕ θέτει τους κανόνες αυτούς σε ευρύτερο πλαίσιο, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της τήρησης τους, εξασφαλίζει τον έλεγχο και προάγει την εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου.»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ, κος Χάρης Μαυράκης, δήλωσε: «Οι Έλληνες παραγωγοί παραμένουμε αφοσιωμένοι στον κοινό στόχο του κλάδου των αποσταγμάτων & αλκοολούχων ποτών, να προάγουμε τη γνώση γύρω από το αλκοόλ και να προωθούμε μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας την υπεύθυνη κατανάλωση των προϊόντων μας. Τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά αποτελούν το «απόσταγμα» της γεύσης και της κουλτούρας του τόπου μας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που είναι για εμάς κρίσιμο, το ενήλικο κοινό να τα απολαμβάνει με ποιοτικό και υπεύθυνο τρόπο. Επίσης, υποδεχόμαστε
με χαρά την πρωτοβουλία αυτής τής καμπάνιας, η οποία πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην καλλιέργεια κουλτούρας υπεύθυνης κατανάλωσης στο καταναλωτικό κοινό».

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:15 pm


Β. Γιαννακούρας: Καμία εξέλιξη με το αρδευτικό στο Βαλτέτσι

Σε προηγούμενη μου επερώτηση που αφορούσε στην τύχη 50 ενταγμένων από τη δική μας περιφερειακή αρχή έργων με μελέτες και εξασφαλισμένες πιστώσεις, και που δεν μου δόθηκε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη αναλυτική απάντηση για το κάθε ένα από αυτά τα έργα, είχα
συμπεριλάβει και το έργο «Αρδευτικό δίκτυο ΔΕ Βαλτετσίου Δ.Τρίπολης-Παραπόταμου Γουδάνη» με ποσό 2.5 εκ ευρώ.

Το έργο αυτό είχε χρηματοδότηση από το Ταμείο Πυροπλήκτων, το γνωστό Ταμείο Μολυβιάτη.
Απαιτήθηκε τροποποίηση της αρχικής μελέτης με αποτέλεσμα το έργο να καθυστερήσει.
Η νέα μελέτη είχε υποβληθεί για τελική έγκριση στην ΠΕΧΩ.
Το έργο να διευκρινίσω ότι είχε την έγκριση και του αρμόδιου Υπουργείου, όπως προβλέπεται για έργα του Ταμείου Πυροπλήκτων.

Είναι ένα σημαντικό έργο για τη συγκεκριμένη περιοχή, που θα την αναβαθμίσει και θα προσελκύσει παραγωγούς, κάτι που είναι ιδιαίτερο κρίσιμο για την τοπική οικονομία αλλά και την παραμονή νέων ανθρώπων στον τόπο μας.
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε και δεν είχε φανεί καμία εξέλιξη στο έργο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο έχει απενταχθεί.
Ερωτάσθε αν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, γιατί έγινε η απένταξη. Και αν δεν ισχύει ποια είναι η εξέλιξη του έργου;

Ο ερωτών

Βαγγέλης Γιαννακούρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας «Νέα Πελοπόννησος»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:05 pm


ΚΚΕ: Τα παιδιά χρειάζονται εκπαιδευτικούς και όχι οθόνες

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στο Γυμνάσιο Ριζωμάτων «που έχει τρύπα στο εργαστήριο Φυσικής, η οποία καλύφτηκε με χαρτόνι και πολλοί εκπαιδευτικοί ήρθαν τον Δεκέμβρη (!), ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέο κλείσιμο σχολείων και υποκατάστασή τους με μια ψηφιακή πλατφόρμα, που μόνο σχολείο δεν είναι», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ για το νέο Ψηφιακό Σχολείο που παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε σχολείο της Ημαθίας, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Επί της ουσίας, με τις σημερινές του ανακοινώσεις, βάζει ταφόπλακα στην ολοκληρωμένη λειτουργία σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές και στην ανάγκη να έχουν εκπαιδευτικούς που θα μεταδίδουν τη γνώση δια ζώσης και όχι μέσω οθόνης».

«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον δρόμο και σε νέο κλείσιμο σχολείων και συγχωνεύσεις, όπου – τα όρια της ‘αντοχής της οικονομίας’, πασπαλισμένα με δήθεν παιδαγωγικά κριτήρια – το επιβάλλουν», προσθέτει.

Όπως τονίζει, «όσο, δε, για την ανακοίνωση για ψηφιακό φροντιστήριο για τους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ‘κανονικό’, δια ζώσης φροντιστήριο, όπως υποκριτικά επικαλείται η κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον προκλητική», ενώ σημειώνει πως «αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι στόχος της είναι να στερήσει από τα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη, την αναγκαία διαπροσωπική επαφή με τους εκπαιδευτικούς και η οποία μπορεί να δοθεί και μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, που συστηματικά υποβαθμίζεται από όλες τις κυβερνήσεις».

«Τα σχολεία, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ανάγκη από μια τέτοια ψηφιακή μετάβαση που τελικά οδηγεί σε μορφωτική υστέρηση. Το ΚΚΕ εδώ και τώρα απαιτεί να στηριχτούν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς και να δοθούν χρήματα για να είναι ασφαλή», υπογραμμίζει.

Και καταλήγει πως αυτή η εξέλιξη «αποδεικνύει ότι τα περίφημα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία πληρώνει ο λαός μας, αφορούν τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Γι’ αυτό, στις 9 Ιούνη πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να μην περάσουν αυτά τα απαράδεκτα σχέδια».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 7:51 pm


Πάνω από 145.000 νέοι θα λάβουν το Youth Pass

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σε περισσότερους από 145.000 νέους 18 και 19 ετών δόθηκε το 2024 το Youth Pass οι οποίοι θα λάβουν φέτος την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στους 69.825 ανήλθαν οι νέοι 18 ετών που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση του Youth Pass έως την καταληκτική προθεσμία στις 15 Μαΐου 2024 και για τους οποίους το κόστος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 10.473.750 ευρώ. Επιπρόσθετα, αυτοδίκαια λαμβάνουν την ίδια ενίσχυση οι νέοι 19 ετών που είχαν κάνει ήδη αίτηση κατά το προηγούμενο έτος και οι αιτήσεις τους ανέρχονται σε 75.863 με τη συνολική ενίσχυση να φθάνει στο ποσό των 11.379.450 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν ενισχύσεις που έφθασαν συνολικά σχεδόν στο ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ. Αρμόδιοι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Youth Pass είναι οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5420/14.09.2023).

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 7:40 pm


Υπουργείο Εσωτερικών: Λήγει η διαδικασία αξιολόγησης για το Δημόσιο

Eurokinissi

Με επιστολή του το Υπουργείο Εσωτερικών και με τίτλο “Οριστικοποίηση Εκθέσεων Αξιολόγησης – Αξιολογική περίοδος έτους 2022” υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/50/οικ.19175/20.11.2023 εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας με θέμα «Ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2022 – Οριστικοποίηση εκθέσεων αξιολόγησης παρελθόντων ετών» το χρονικό διάστημα των έξι (6) μηνών για την ολοκλήρωση του έργου της εξέτασης των εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 21 παρ. 5 του ν. 4369/2016) από τις αρμόδιες Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης (ΕΕΑ) για την αξιολογική περίοδο του έτους 2022 ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου 2023.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται στην επιστολή του ΥΠΕΣ, η προθεσμία προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους οι αρμόδιες ΕΕΑ λήγει τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.

Διευκρινίζεται ότι, οι ως άνω προθεσμίες δεν είναι εκ του νόμου αποκλειστικές. Ωστόσο, έχοντας ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Διοίκησης παρακαλούνται οι Πρόεδροι των ΕΕΑ να μεριμνήσουν για την ολοκλήρωση του έργου των οικείων ΕΕΑ – συμπεριλαμβανομένων και τυχόν εκκρεμοτήτων από αξιολογήσεις παρελθόντων ετών – το συντομότερο δυνατόν.

Παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού ή Προσωπικού όπως ενημερώσουν τους Προέδρους των ΕΕΑ καθώς και τους φορείς αρμοδιότητάς τους προκειμένου να προβούν άμεσα στις εκ μέρους τους απαιτούμενες ενέργειες αναφορικά με την οριστικοποίηση των εκθέσεων αξιολόγησης κατά τα οριζόμενα στην ως άνω εγκύκλιο».

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 7:20 pm


Τρίπολη - Επιχειρηματίες εστίασης: Το πρόβλημα δεν είναι η αύξηση στην τιμή του καφέ, αλλά η ακρίβεια... παντού

Η αγορά έχει θορυβηθεί από τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι τιμές του καφέ θα αυξηθούν, λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Αυτή η είδηση προβλημάτισε τους πολίτες, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να απολαμβάνουν τον καφέ τους στο χέρι ή στο τραπέζι με την παρέα τους και αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες ανατιμήσεις που επιβαρύνουν την τσέπη τους όχι μόνο στον καφέ, αλλά και στο σούπερ μάρκετ, στους φούρνους, στα εστιατόρια, στο κόστος ζωής γενικότερα.

Συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης στην Τρίπολη και τους ρωτήσαμε για τις αναμενόμενες αυξήσεις.

Σε συνομιλία που είχαμε μαζί τους, υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση στην τιμή του καφέ, αλλά, όπως μας είπαν, η γενική αύξηση των πρώτων υλών, όπως είναι η ζάχαρη και το ηλεκτρικό ρεύμα, τους αναγκάζουν να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους.

Τέλος, μας τόνισαν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει στον χώρο της εστίασης και ότι λόγω της ακριβείας πολλά καταστήματα δυσκολεύονται να βγάλουν ακόμα και τα καθημερινά έξοδά τους.

Επομένως, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, το ζήτημα δεν είναι η αύξηση στην τιμή του καφέ, αλλά οι αυξήσεις... γενικά.

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 7:15 pm


Τομή Ροζέ, Κτήμα Τρουπή: Πίνεται και σαν απεριτίφ

Η Μαντινεία παράγει κρασί εξαιρετικής ποιότητας. Η ποικιλία Μοσχοφίλερο με τα πλούσια αρώματά της μεταφέρει όλες τις γεύσεις της Αρκαδικής γης και με αυτή την πρώτη ύλη το Οινοποιείο Τρουπή εξαιρετικές ετικέτες οι οποίες γνωρίζουν διακρίσεις πλέον σε όλο τον κόσμο και αγαπιούνται ιδιαίτερα.

Αυτή τη φορά, η στήλη της Καθημερινής» (15.5.24) «Ο Σομελιέ προτείνει» και ο Άρης Σκλαβενίτης, προτείνουν την Τομή Ροζέ, του Κτήματος Τρουπή, και ως... απεριτίφ, δηλαδή ως ποτό καλωσορίσματος ή ως ενδιάμεσο ποτό πριν από το φαγητό. Στη λίστα του με τα πέντε κρασιά που προτείνει και ως απεριτίφ φιγουράρει η ετικέτα Τομή Ροζέ.

Όπως γράφει ο κ. Σκλαβενίτης: «Το Κτήμα Τρουπή είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην περιοχή της Μαντίνειας στην Πελοπόννησο που ειδικεύεται στην ποικιλία Μοσχοφίλερο. Η Τομή είναι μια ροζέ εκδοχή αυτής της ερυθρωπής ποικιλίας, με έντονα αρώματα τριαντάφυλλου, λουκουμιού, εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων, με τραγανή οξύτητα και μέτριο σώμα».

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 7:07 pm


Αβεβαιότητα και προβληματισμός για ομάδες του τοπικού μας πρωταθλήματος

Γενικές Συνελεύσεις άκαρπες, οικονομικά προβλήματα και αμέτρητα ερωτηματικά φτάνουν στα αφτιά μας αναφορικά με ομάδες του νομού μας πράγμα με τις δικές του επιπτώσεις και τα δικά του ζητήματα.

Τουλάχιστον τρεις ομάδες την δεδομένη χρονική στιγμή και από τις δύο κατηγορίες του Αρκαδικού ποδοσφαίρου το μέλλον τους μοιάζει αβέβαιο αναφορικά με την επόμενη μέρα και πιο συγκεκριμένα με το αν μπορέσουν και καταφέρουν να είναι σε θέση να κατέβουν στα πρωταθλήματα.

Οι περίοδος αυτή οικονομικά είναι πολύ δύσκολη και οι «ήρωες» λιγοστεύουν και όταν μιλάμε για «ήρωες» αναφερόμαστε σε όλους αυτούς που βάζουν το χέρι στην τσέπη ακόμα και από το υστέρημα τους για να κρατηθούν όρθια τα σωματεία.

Η οικονομική αβεβαιότητα πλέον κυριαρχεί στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο, οι υποδομές στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν και τα δύσβατα σενάρια της επόμενης μέρας αρκετών σωματείων γίνονται όλο και πιο πολύ πιο έντονα.

Οι πληροφορίες και το ρεπορτάζ μας χωρίς να θέλουμε αυτή την στιγμή να κατονομάσουμε τα σωματεία (με την ευχή να βρεθεί λύση μιας και ο χρόνος το επιτρέπει αυτό) είναι πως ο κίνδυνος να μην κατέβουν καν την νέα χρονιά κάποιες ομάδες φαντάζει αυτή την στιγμή όλο και πιο ορατός.

Βοήθειες δεν υπάρχουν και ο κλοιός στενεύει και πλέον το Αρκαδικό ποδόσφαιρο συνολικά πιθανόν να κληθεί προ σοβαρών αποφάσεων σε μια χρονική περίοδο που δεν περισσεύει κανείς και που έτσι και αλλιώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Ευχή να βρεθούν άμεσα λύσεις και η ηρεμία να επιστρέψει ώστε με καθαρό ορίζοντα να γίνει ο σχεδιασμός για την νέα αγωνιστική χρονιά χωρίς καμία απώλεια σωματείου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 7:05 pm


Πετράκος: Η ΕΕ δεν μπορεί να εγκρίνει τη χρηματοδότηση της ΣΔΙΤ απορριμάτων Πελοποννήσου

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΔΙΤ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΆΤΩΝ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ενωτικής
Πρωτοβουλίας /Μέρα25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου αλλά και σε
όλους τους συμφωνούντες και χειροκροτητές του δήθεν πρωτοποριακού έργου της δήθεν
«ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο» αποτελεί
και η νέα απάντηση Της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής
Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια ακόμη φορά λέει ότι ΔΕΝ μπορεί ακόμη να εγκρίνει την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου και πολυδιαφημισμένου έργου .Ζητάει πρόσθετες διευκρινίσεις και ο χρόνος υποβολής τους λήγει σε 10 ημέρες στις 27 Μαΐου 2024 .

Συνεπώς συνελήφθησαν ψευδόμενοι για μια ακόμη φορά κυβέρνηση Περιφερειακή Αρχή και ΦΟΣΔΑ. Επομένως οι τυχόν εκταμιεύσεις-χρηματοδότηση που τυχόν έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι παράνομες!!!
Γράφει το από 27 Μαρτίου έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο κρατούσαν μυστικό ότι « ….Μετά την ανάλυση από τις υπηρεσίες της Επιτροπής των πληροφοριών που παρέχονται στο έντυπο αίτησης και στα παραρτήματά του στο πλαίσιο του αιτήματος, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα εξακολουθούσαν να απαιτούνται πρόσθετες διευκρινίσεις σχετικά με το μεγάλο έργο. Ως εκ τούτου, η Γενική Διεύθυνση δεν μπορεί να προχωρήσει σε θετική απόφαση σχετικά με το έργο σε αυτό το στάδιο.

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 102 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1303/2013, η προθεσμία για την έγκριση του μεγάλου έργου διακόπτεται έως ότου υποβληθούν οι διευκρινίσεις στην Επιτροπή εντός δύο μηνών από την παραλαβή της παρούσας επιστολής…».
Για μια ακόμη φορά δικαιωθήκαμε στα όσα έχουμε και έχω καταγγείλει από το 2011 και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στη Βουλή ,αλλά και στα όσα είχε καταγγείλει και ο πρώην βουλευτής του Μέρα 25 το 2021 το 2022 και το 2023 στη Βουλή.

Ένα είναι βέβαιο ότι τον νέο εθνικό εργολάβο την ΤΕΡΝΑ θα την χρυσοπληρώσουν οι Έλληνες πολίτες και οι Πελοποννήσιοι δυο φορές . Για αυτό στις επερχόμενες Ευρωεκλογές πρέπει να καταψηφίσουν τη κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει με αυτό το πανάκριβο και αντιπεριβαλοντικό έργο ΣΔΙΤ και να υπερψηφίσουν «Ενωτική πρωτοβουλία , ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά».
Γιατί εμείς είχαμε από την αρχή διαφωνήσει και καταγγείλει τη συγκεκριμένη επιλογή διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και συνεχώς είμαστε στην πρωτη γραμμή του αγώνα να το αποτρέψουμε ΥΓ Επισυνάπτω το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Interruption Letter Peloponnesus Clean CR(003)-Ελληνικό Κείμενο-1 by Arcadiaportal.gr on Scribd

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 7:00 pm


Η συμμετοχή των διπλωματούχων μηχανικών για την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετέχουν σε επιτροπές και ομάδες εργασίας για την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που απασχολούνται σε φορείς του δημοσίου τομέα, θα επιτρέπεται σύντομα να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας ή ως μέλη έκτακτων επιτροπών που εισηγούνται ή γνωμοδοτούν σχετικά με έργα του «Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0».
Για αυτόν τον λόγο η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως θα εισηγηθεί νομοθετική διάταξη προς ψήφιση, καθώς η ορθή και βέλτιστη υλοποίηση σημαντικών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορούν και πρέπει βασιστούν σε έμπειρα στελέχη του Δημοσίου. Η συμμετοχή αυτή του προσωπικού του δημοσίου που είναι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ θα γίνεται εκτός του ωραρίου εργασίας, δεν θα παρεμποδίζει τα καθήκοντά τους στις υπηρεσίες τους και θα λογίζεται ως επιπλέον εργασία.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας είναι η αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σημαντικών έργων πνοής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο κατέχει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια
αυτή, προβλέποντας τη δυνατότητα σε δημοσίους υπαλλήλους – μέλη του ΤΕΕ να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας του, εφόσον το επιθυμούν.».
 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως που συζητούμε καιρό και συμφωνήσαμε να έλθει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν, ως επιπλέον εργασία, αν το επιθυμούν, σε ομάδες εργασίας για τα έργα του ΤΕΕ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων.
Ως επιπλέον εργασία, οι μηχανικοί αυτοί του δημοσίου, που θα παρέχουν την εμπειρία και τη γνώση τους για την κοινή προσπάθεια υλοποίησης σημαντικών έργων, θα αμείβονται επιπλέον για αυτήν, όταν αυτό προβλέπεται.
Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που δεν υπήρχε ως πρόβλεψη στη νομοθεσία μέχρι τώρα, αλλά η πρωτοβουλία της Υπουργού στο δίκαιο αίτημα του ΤΕΕ το κάνει πλέον δυνατό. Λύνει προβλήματα και δημιουργεί ευκαιρίες.»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 6:45 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας