Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Νέες πινακίδες σήμανσης οδών στους δρόμους του Αμυγδαλεώνα - Φωτογραφίες

Την Τρίτη (04/06), άρχισε η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης οδών στους δρόμους του Αμυγδαλεώνα από τον Δήμο Καβάλας.

 

Την είδηση έκανε γνωστή, παρουσιάζοντας παράλληλα και φωτογραφίες, ο πρόεδρος της κοινότητας του Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:50 pm


Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο σεφ Γιάννης Γιάχος

Ο Executive Pastry Chef Γιάννης Γιάχος έπαθε, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοπή την επομένη του τελικού του Conference League.

 

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με μία ανάρτηση ο Αλέξανδρος Τσουβέλας γράφοντας «Πρόλαβες να χαρείς το τρόπαιο σεφ. Καλό ταξίδι ξάδερφε Γιάννης Γιάχος».

 

Και σε σημερινή του ανάρτηση, έγραψε: 

«Δυο λόγια για τον ξάδερφο και εξαιρετικό άνθρωπο Γιάννης Γιάχος. Πέρα από την ατέλειωτη αγάπη και το ατέλειωτο ταλέντο στην ζαχαροπλαστική, πέρα από την μεγάλη του αγάπη για το χωριό στην Άρτα και στον σύλλογο του χωριού είχε και μια τεράστια αγάπη και καψούρα. Τον Ολυμπιακό. 

 

Πιέστηκε τη νύχτα του τελικού και χάρηκε σαν μικρό παιδί. Το πρωί έκανε πλάκα σε φίλους του με κασκόλ της ομάδας στην δουλειά. 

 

Η καρδιά του όμως δεν άντεξε. Καλό ταξίδι ρε χορευταρά που σε άλλους μάθαινες για γλυκά, σε μένα να χτυπάω το πόδι στον τσάμικο 3 φορές στον αέρα».

Ποιος ήταν ο Γιάννης Γιάχος

 

Ο Γιάννης Γιάχος είχε γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά καταγόταν από το χωριό Μεγαλόχαρη, της Άρτας. Εμπνευστής και μέντρορας του, ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι Αττικής (Άλσος).

 

Η πρώτη του επαφή με την «λευκή στολή» μόλις στα 14, φτιάχνοντας κουλουράκια της Λαμπρής και τσουρέκι, με πλήρη ακρίβεια, μεθοδικότητα και άρωμα Πολίτικων μπαχαρικών. 

 

Γνωρίζοντας την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, τις τεχνικές, τους συνδυασμούς και το άριστο γευστικό αποτέλεσμα αυτών, οδηγήθηκε σε σπουδές τμήματος Τεχνικού Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα, σε σεμινάρια με θέμα την σοκολάτα και την διακόσμηση, στην Ελβετία, δίπλα στον Rolf Murner, pastry chef.

 

Επικεντρωμένος στον στόχο του και με σύμμαχο το πείσμα και την δίψα του για γνώσεις και διδαχές, ξεκίνησε να συνεργάζεται με επιχειρήσεις υψηλού βελινεκούς. 

 

Το 1986, αποτελεί πια μέλος του δυναμικού του ζαχαροπλαστείου Όσκαρ στα Νέα Λιόσια και ακολούθησε το ζαχαροπλαστείο Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, εως το 1989. Το 1992, ασκήθηκε πρακτικά στο Norida Hotel, στην Κω.

 

Μπαίνοντας πια, ως πτυχιούχος, στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής τέχνης, εργάστηκε ως βοηθός, στο ζαχαροπλαστείο Μέλισσα, στο Περιστέρι εως το 1996. 

 

Συνέχισε στη θέση και τα καθήκοντα του ζαχαροπλάστη, στο Σούνιο, στο Grand Resort Cape Sounio Hotel. Από το 1999 εως και το 2004, εργάζονταν πλέον ως Pastry Sous Chef, στο Intercontinental Hotel και για τα επόμενα 9 χρόνια (εως 2013) ανελίχθηκε δυναμικά στη θέση του Pastry Chef Executive στο ξενοδοχείο Pentelikon, στην Κηφισιά.

 

Θέλοντας να ξεφύγει από τα αστικά δεδομένα, ανέλαβε να γλυκάνει τον Πόρο, νησί του Σαρωνικού κόλπου, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort. 

 

Ωστόσο, συμβουλευτικές υπηρεσίες παρείχε και παρέχει, στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα έως και σήμερα. Παράλληλα, από το 2014 και πλέον, ο Γιάννης Γιάχος έχει αναλάβει ως Pastry Chef τις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Βeach Ηotel.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:12 pm


Μακεδονικός Αγιάσματος: Λύση συνεργασίας με τον Δημήτρη Σιώπη

Ο Μακεδονικός Αγιάσματος ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή, Δημήτρη Σιώπη.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Μακεδονικός Αγιάσματος και Δημήτρης Σιώπης αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Πολύ δύσκολη στιγμή για όλους η στιγμή του αποχωρισμού. 

 

Ο coach έχει συνδέσει το όνομα του με τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του από κάθε πόστο, τιμώντας όσο ελάχιστοι το έμβλημα του Μακεδονικού. 

 

Δίπλα του ονειρευτήκαμε, όταν με αυτόν στο τιμόνι τέτοιες ημέρες πέρυσι νεοφώτιστοι στην ανώτερη κατηγορία έδωσε όραμα στους ποδοσφαιριστες της ομάδας και μαζί τους διεκδίκησαν τον τίτλο μέχρι το τέλος, παρουσιαζόντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η πόρτα του Μακεδονικού θα είναι πάντα ανοιχτή. 

 

Ήταν είναι και θα είναι. Το κέρδισε με το σπαθί του αυτό. Δεν λέμε αντίο αλλά εις το επανιδείν. Στα ίδια μέρη να ξαναβρεθούμε. Καλή συνέχεια coach. Ένα τεράστιο ευχαριστώ από όλη την Διοίκηση για τις όμορφες στιγμές. Ο ΠΟΛΩΝΟΣ της καρδιάς μας! 

 

Μακεδονικός στα εύκολα, Μακεδονικάρα στα δύσκολα.”

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 4:44 pm


H Θασιακή Ένωση Καβάλας θα παρουσιάσει τον 23ο τόμο των «Θασιακών»

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 19.30 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα παρουσιάσει τον 23ο τόμο των «Θασιακών». 

 

Ο 23ος τόμος των «Θασιακών», έχει πλούσια θεματολογία, και ασχολείται με άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Θάσου.

 

Όσοι παραστούν θα λάβουν δωρεάν τον τόμο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της ΘΕΚ αναφέρει τα εξής:

“Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του 23ου τόμου των «Θασιακών» την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

 

Τον τόμο, που περιέχει τα πρακτικά του Θ΄ Συμποσίου Θασιακών Μελετών, θα παρουσιάσει ο Κων/νος Χιόνης, Πρόεδρος Εταιρείας Θασιακών Μελετών, Επιμελητής των «Θασιακών».

 

Προλογίζει ο Νικόλαος Τσιλογεώργης, Πρόεδρος Θασιακής Ένωσης Καβάλας. Ο τόμος είναι αφιερωμένος στον Αναστάσιο Δ. Καπόλλα, επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 

Ο 23ος τόμος των «Θασιακών», με την πλούσια θεματολογία των 37 εργασιών που περιέχει, διαφωτίζει άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Θάσου, συμπληρώνει την τοπική βιβλιογραφία και πλουτίζει, ακόμη περισσότερο, την εκδοτική δράση του Συλλόγου μας.

 

Η επιμελημένη έκδοση πραγματοποιήθηκε από τις Εκδόσεις Ξυράφι του Ιωάννη Γανίτη. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη και τους φίλους της Θασιακής Ένωσης Καβάλας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 

Όσοι παραστούν θα λάβουν δωρεάν τον τόμο.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 4:14 pm


Δημήτρης Πιπεργιάς: «Είμαι αισιόδοξος ακόμα και για 4 ευρωβουλευτές της Ελληνικής Λύσης στο Ευρωκοινοβούλιο»

Για την υποψηφιότητα του με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης στις εκλογές της 9ης Ιουνίου μίλησε στο KavalaNews.gr ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς.

 

Από τους μοναδικούς υποψήφιους από την Καβάλα ο κ. Πιπεργιάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός όπως είπε ότι η Ελληνική Λύση είναι αποκλεισμένη από τα Μέσα Ενημέρωσης.

 

«Είμαστε σχεδόν αποκλεισμένοι από όλα τα μέσα. Κάποιοι φαίνεται έχουν πάρει εντολές να μας κρύβουν κάτω από το χαλί για να μην χαλάσει το κυβερνητικό αφήγημα.

 

Θέλουν το Έλληνα να μην μιλάει.

 

Μάλιστα τον έφτασαν μέχρι στο σημείο να μην θέλει να πάει να ψηφίσει γι’ αυτό βλέπουμε τόσο μεγάλη απαξίωση στις εκλογές και τέτοια ποσοστά αποχής»

 

είπε.

 

Για την επιστολική ψήφο είπε ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα αλλά στην πατρίδα μας δεν λειτουργούν όλα όπως πρέπει.

 

«Δεν ψηφίσαμε την τροπολογία για την επιστολική ψήφο και δεν διαψευστήκαμε μετά τη διαρροή στοιχείων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Παρά το γεγονός ότι όλα ήρθαν στο φως η υπουργός είναι στη θέση της χωρίς να κουνιέται φύλλο».

 

Είπε ότι το κόμμα του δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα τηρήσει τις διαδικασίες στην καταμέτρηση των ψήφων από την επιστολή ψήφο.

 

Τόνισε ότι τα κόμματα στη χώρα μας δεν μιλάνε για την Ευρώπη σε αυτές τις εκλογές αλλά τις έχουν αναγάγει σε εσωτερικό θέμα.

 

Βλέπει άνοδο της Ελληνικής Λύσης λέγοντας ότι πανελλαδικά θα είναι τρίτο κόμμα και στη Βόρεια Ελλάδα δεύτερο κόμμα.

 

Εξέφρασε την άποψη ότι θα αυτή τη φορά η Ελληνική Λύση θα βγάλει 3 βουλευτές φάνηκε αισιόδοξος ακόμα και για 4 ευρωβουλευτές.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 3:20 pm


Νομοθετική πρωτοβουλία: Σεβαστή η ανωνυμία, όχι στις κουκούλες στα social media

γράφει ο

Στέλιος Κούλογλου

 

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών και μετά την έκρηξη των social media έγιναν αρκετές δολοφονίες χαρακτήρα από μαφίες ανώνυμων «τρολς» στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αρχικά από μεμονωμένους λογαριασμούς που διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντούσαν δημόσια πρόσωπα, συνήθως υπηρετώντας το αφήγημα της ακροδεξιάς. 

 

Στη συνέχεια, όπως έχουν δείξει και σχετικές μελέτες σε κομβικά γεγονότα, δημιουργήθηκαν οργανωμένοι στρατοί και «φάρμες» τρολς που δρουν εναρμονισμένα, υπηρετώντας κομματικές ή και προσωπικές στρατηγικές με έντονη τοξικότητα και μίσος στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο δεξιών και ακροδεξιών τρολς, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση της βράβευσής του. Στοχοποιήθηκε σε ελάχιστες ώρες σε προσωπικό επίπεδο και βγήκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της οικογενειακής του κατοικίας, όπως αποκαλύφθηκε στο ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

 

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, στο εξωτερικό, υπήρξαν περιπτώσεις που οι στρατοί των τρολς προκάλεσαν σημαντικές εξελίξεις, όπως στις περιπτώσεις των υποστηρικτών του Τραμπ ή παρεμφερών ξένων παρεμβάσεων στο εσωτερικό της ΕΕ, για την επιρροή των εσωτερικών πολιτικών διεργασιών.

 

Πρόσφατα στη Σουηδία, αποκαλύφθηκε ότι ο ακροδεξιός εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού χρησιμοποιεί πολυάριθμους fake λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα για να διασπείρει την ακροδεξιά του προπαγάνδα, με την οποία και αναρριχήθηκε στην εξουσία. 

 

Αυτός είναι και ο λόγος που το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σουηδίας, μετά τις αποκαλύψεις, ζητά να μπει ένας κοινός ευρωπαϊκός φραγμός στην ανωνυμία των ψεύτικων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα ζητώντας ταυτοποίηση των χρηστών με την ψηφιακή τους παρουσία.

 

Εξίσου ανησυχητική περίπτωση είναι οι διαδικτυακές απειλές που δέχεται για τη ζωή του ο Πολωνός Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ,, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου Πρωθυπουργού Φίτσο. 

 

Στη δε Γερμανία, μόνο τον τελευταίο χρόνο, σημειώθηκαν 4.000 περιπτώσεις απειλών, από τις οποίες μάλιστα οι 80 κατέληξαν σε φυσικές επιθέσεις σε βάρος πολιτικών ή σε βανδαλισμούς γραφείων, ξυπνώντας μαύρες μνήμες τη Βαϊμάρης.  

 

Στην πενταετία που πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάστηκα σε αρκετά νομοθετικά κείμενα, όπου επιχειρήθηκε να ρυθμιστεί το τοπίο και οι κίνδυνοι στην ψηφιακή σφαίρα.  Στην περίπτωση του Κανονισμού πολιτικής διαφήμισης, όπου υπήρξα εισηγητής, αποκλείσαμε την περίπτωση να συναντήσουμε στο μέλλον σκάνδαλα τύπου Cambridge Αnalytica, όταν σημειώθηκε διαρροή προσωπικών δεδομένων. 

 

Γνωρίζοντας τις ευαίσθητες πλευρές του θέματος, αντέδρασα αμέσως και στην υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων ψηφοφόρων, από την κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου με παρεμβάσεις μου στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ μού έκανε εκδικητική αγωγή ζητώντας 60.000 ευρώ αποζημίωση. Γρήγορα αποδείχθηκε ότι ήταν πράγματι πολιτική κλεπταποδόχος και τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο από την Αρμόδια Αρχή. 

 

Το ίντερνετ αποτελεί λοιπόν καινοτόμα τεχνολογική εξέλιξη, αλλά δεν πρέπει να καταστήσει βούρκος του μίσους και εφαλτήριο κατά της δημοκρατίας. Κατά μείζονα λόγο, το ίδιο ισχύει για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με τις αμέτρητες δυνατότητες της αλλά και τους κινδύνους της. 

 

Είναι λοιπόν η ώρα, οι «φάρμες» των τρολς, που πρακτικά διαπράττουν σοβαρά αδικήματα υπό καθεστώς πλήρους ανωνυμίας να έρθουν στο φως. Και είναι η ώρα να αναλάβουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία για να ένα ευρωπαϊκό κανονισμό που θα απαιτεί, την ταυτοποίηση κάθε ψηφιακού λογαριασμού με μια πραγματική ταυτότητα φυσικού προσώπου. 

 

Το ψευδώνυμο είναι σεβαστό. Αλλά η ταυτότητα των λογαριασμών που βρίζουν και συκοφαντούν στα κοινωνικά δίκτυα πίσω από κουκούλες, θα γίνει πλέον ορατή.

 

Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για την επόμενη θητεία και θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι ζήτημα προστασίας της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. 

 

*Ο Στέλιος Κούλογλου είναι δημοσιογράφος, ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς και εκ νέου υποψήφιος

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 3:16 pm


Φαρή Καρά Χασάν: «Κανείς δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αγροτών»

Πομάκος στην καταγωγή, από το Σέλερο της Ξάνθης ο Φαρή Καρά Χασάν μιλά στο KavalaNews,gr για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου με τον συνασπισμό κομμάτων  ΚΕΚΑ – ΑΚΕΛ – ΜΑΖΙ για μια ελεύθερη Ελλάδα.

 

Είναι από τους πιο νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές και όπως λέει είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την πολιτική. Στόχος του να διορθώσει αυτά που έγιναν εναντίον των αγροτών.

 

«Κανείς δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αγροτών οι οποίοι αναγκάζονται να τα παρατήσουν λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και της χαμηλής τιμής πώλησης.  

 

Θέλουμε να σταματήσουμε το υψηλό κόστος παραγωγής.

 

Όταν εμείς παράγουμε φθηνά θα πέσουν και οι τιμές.

 

Θέλουμε να ορθώσουμε την φωνή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ακουστούν τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες. Γνωρίζω βέβαια ότι πολλοί από τους συναδέλφους μου δεν με στηρίξουν γιατί κρατούνται από τις επιδοτήσεις και από τη ΝΔ.

 

Εγώ αναγκάστηκα να αφήσω πλέον τον πρωτογενή τομέα και να στραφώ σε άλλο επάγγελμα για να μπορέσω να βγάλω τα προς το ζην της οικογένειάς μου. Παλιότερα στο χωριό μου όλος ο κάμπος ήταν καπνά τώρα μόνο πέντε άτομα βάζουν καπνό. Ο κόσμος παρατάει τον πρωτογενή τομέα είτε αλλάζουν δουλειά είτε φεύγουν στο εξωτερικό»,

 

επισημαίνει αναφερόμενος στους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα.  

 

Τόνισε πως ο προεκλογικός αγώνας είναι δύσκολος καθώς δεν υπάρχει τρόπος για έναν υποψήφιο από ένα μικρό κόμμα να γυρίσει όλη τη χώρα.

 

«Όλα τα ταξίδια γίνονται με δικά μας έξοδα»,

 

τονίζει.

 

Αναφερόμενος στην καταγωγή του εξηγεί πως:

 

«Χρειάζεται να εξηγήσω στον κόσμο που δεν ξέρει, τι είναι οι Πομάκοι. Κάτω από τη Θεσσαλονίκη πολύς κόσμος δεν μας ξέρει.

 

Είναι και αυτοί που αμφισβητούν την ελληνικότητά μας είναι κάτι που αυτό το συναντούμε συχνά και πρέπει να εξηγήσω»

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 2:55 pm


Θάσος: Ψάχνει προσωπικό σε εστίαση & τουρισμό μέσω ΔΥΠΑ και JOBmatch

γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Συνεχίζεται η μεγάλη ανταπόκριση στη νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε συναφείς αντίστοιχες ειδικότητες, με συνολικά περισσότερες από 11.400 εγγραφές.

 

Στις τρεις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της, έχουν ήδη εγγραφεί 1.793 επιχειρήσεις και 9.622 πολίτες, 4.441 (46%) εκ των οποίων είναι άνεργοι, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 12.300 matches (αντιστοιχίσεις) ανάμεσα σε επιχειρήσεις και υποψηφίους και έχουν ολοκληρωθεί 4.127 συνεντεύξεις χωρίς καμία διαμεσολάβηση.

 

Οι δέκα πρώτες περιοχές με βάση τον αριθμό επιχειρήσεων που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα μέχρι σήμερα, είναι: Ρόδος, Κέρκυρα, Αθήνα (περιοχή Συντάγματος), Χανιά, Θάσος, Κως, Κεφαλονιά, Ηράκλειο Κρήτης, Κασσάνδρα, Θεσσαλονίκη (κέντρο).

 

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr απευθύνεται σε επιχειρήσεις και η εφαρμογή JOBmatch σε όσους αναζητούν εργασία.

 

Οι επιχειρήσεις δημιουργούν δωρεάν στην πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr το προφίλ τους και "αναζητούν υπάλληλο" άμεσα, από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ενδεικτικά:

 

- Ειδικότητα

- Επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη)

- Ημερομηνία έναρξης εργασίας

- Εύρος μισθού

 

Αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης μπορούν να "κατεβάσουν" την εφαρμογή JOBmatch, που είναι διαθέσιμη σε Android (Google Play Store) και IOS (Apple App Store), να δημιουργήσουν προφίλ και να διαμορφώσουν τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων, όπως ενδεικτικά:

 

- Επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν

- Ωράριο

- Περιοχή

- Εύρος μισθού

- Ημερομηνία διαθεσιμότητας

 

Η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο ποιοι υποψήφιοι εργαζόμενοι ταιριάζουν στην αναζήτησή τους, ώστε να τους επιλέξουν και στη συνέχεια να προτείνουν ημέρα και ώρα συνέντευξης. Έτσι, η διαδικασία εύρεσης υπάλληλου, μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 5 λεπτά!

 

Παράλληλα, κάθε υποψήφιος ενημερώνεται άμεσα από την εφαρμογή JOBmatch μόλις μία επιχείρηση τον επιλέξει για συνέντευξη και έχει την επιλογή αποδοχής ή απόρριψης της πρόσκλησης. Σε περίπτωση αποδοχής, η επιχείρηση βλέπει τα στοιχεία του και επικοινωνεί μαζί του για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

 

Επίσης, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα φίλτρα αναζήτησης όσο συχνά επιθυμούν, διαμορφώνοντας το προφίλ τους ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους και τις επιλογές τους.

 

Σημειώνεται ότι η χρήση της πλατφόρμας για τις επιχειρήσεις λειτουργεί αποκλειστικά μέσω browser. Μπορούν να κάνουν είσοδο και εγγραφή μέσω browser από σταθερό υπολογιστή, tablet ή smartphone και η πλατφόρμα λειτουργεί από όλους τους browser  (Chrome, Firefox, Safari, Edge, κ.λπ.).

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 2:23 pm


Εργοτάξιο το αμφιθέατρο της Καβάλας – Ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες για την αναστήλωσή του

Σε εργοτάξιο μετατρέπεται από σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καβάλας, καθώς άρχισαν οι εργασίες αναστήλωσής του.

 

Οι εργασίες, είχαν ξεκινήσει και διακόπηκαν πριν από 2 μήνες, διότι παρατηρήθηκε ότι επιβαλλόταν να γίνει στατική μελέτη του κτηρίου.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει πλέον στα χέρια της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χρειάζεται να τοποθετηθούν στηρίγματα περιμετρικά του κτηρίου γιατί εντοπίστηκαν προβλήματα στη στατικότατά του.

 

Ο χώρος, από το μεσημέρι της Τρίτης έχει αποκλειστεί, προκειμένου να μετατραπεί σε εργοτάξιο, για την τοποθέτηση των στηριγμάτων εξωτερικά του κτηρίου,

 

Επιπλέον, στο εσωτερικό του αμφιθεάτρου, έχουν ξηλωθεί όλα τα καθίσματα και έχουν ξεκινήσει εργασίες για την ανακαίνισή του.

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, για να ολοκληρωθεί το έργο, χρειάζεται πάνω από ένας χρόνος.

 

Τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου καθυστερεί σημαντικά, η τοποθέτηση των στηριγμάτων που μπορούν να μπουν περιμετρικά του κτηρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 12:41 pm


Seabourn Encore: Στο λιμάνι της Καβάλας για πρώτη φορά το 2024

Στο λιμάνι της Καβάλας έφτασε για πρώτη φορά το 2024, το κρουαζιερόπλοιο, Seabourn Encore

 

Μεταφέρει 560 Αμερικανούς τουρίστες

 

*Φωτογραφία: Τάσος Αργυρός

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:42 am


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας