Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Διεξαγωγή 1ου διασυλλογικού διαγωνισμού αθλητικής αλιείας κυπρίνου στη λίμνη Βεγορίτιδα της Π.Ε. Φλώρινας στις 7-9 Ιουνίου 2024.



Διεξαγωγή 1ου διασυλλογικού διαγωνισμού αθλητικής αλιείας κυπρίνου στη λίμνη Βεγορίτιδα της Π.Ε. Φλώρινας στις 7-9 Ιουνίου 2024.


ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Έχοντας υπόψη :

1.Το Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης»(ΦΕΚ Α΄/87/2010).
2.Το Π.Δ. 146/27.12.2010 «Οργανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας »(ΦΕΚ Α΄/239/27.12.2010).
3.Τους Νόμους 2240/94 και 2218/94 «Περί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».
4.Το Π.Δ. 373/85, «Ερασιτεχνική – Αθλητική αλιεία».
5.Το Ν. 3200/55, «Περί διοικητικής αποκεντρώσεως» όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα.
6.Το Π.Δ. 332/83, «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Υπ. Γεωργίας και Προϊσταμένων Διανομαρχιακών Υπηρεσιών του Υπ. Γεωργίας στους Νομάρχες».
7.Το Ν.Δ. 420/70, «Αλιευτικός Κώδιξ», όπως έχει και όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Ν. 1720/87 και το Ν. 2040/92.
8.Το Β.Δ. 142/71, «Περί αλιείας των υδροβίων ζώων λιμνών και ποταμών και προστασίας αυτών».
9. Την αρ. 8909/362/02-02-2012 με αριθμό ΑΔΑ Β44Ξ7ΛΨ-ΙΜΞ, απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων.
10.Το από 27-05-2024 αίτημα του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, μετά του συνημμένου καταστατικού του διαγωνισμού
11. Την από 27-05-2024 έγκριση της διοργάνωσης από την Ελληνική ομοσπονδία υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας.
12.Τη θετική εισήγηση του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Φλώρινας στο σχετικό αίτημα του ανωτέρω Συλλόγου.

ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ

τη διεξαγωγή αγώνα αθλητικής αλιείας κυπρίνου στη λίμνη Βεγορίτιδας της Π.Ε. Φλώρινας από τις 7 Ιουνίου 2024 (ώρα 16.00) έως τις 9 Ιουνίου 2024 (ώρα 14.00), που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας.

Για τη άρτια διεξαγωγή του διαγωνισμού ορίζονται τα κάτωθι :

Ο διοργανωτής σύλλογος «Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας»

ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ:

α. Να τηρήσει τα σημεία πρόσβασης διεξαγωγής του αγώνα και

β. Να τηρήσει πιστά και σε όλα τα άρθρα του, το προσκομισθέν καταστατικό του αγώνα αθλητικής αλιείας.

γ. Αποκλειστικά υπεύθυνο για την όλη οργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού, καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία, είναι το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Πληροφορίες : Γεωργιάδης Θεόδωρος (τηλ 6932321044)
Διεύθυνση : 28ης Οκτωβρίου 11, Τ.Κ. 53100, Φλώρινα

Στους παραβάτες των διατάξεων των διαταγμάτων της αλιευτικής νομοθεσίας επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 11 του αλιευτικού κώδικα 420/70

Με εντολή Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Ο

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ







Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:29 pm


Εγγραφές στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 


Εγγραφές στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Ανακοινώνουμε στα παιδιά και τους γονείς ότι οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Άγιος Θαλλέλαιος» θα λειτουργήσουν φέτος από 1 έως 29 Ιουλίου 2024, για παιδιά όλων των ηλικιών (6-18) σε συγκεκριμένες περιόδους που έχουν καθοριστεί. 

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται έως και 16/6 με δύο τρόπους:


1)     Διά ζώσης: καθημερινά 11:00π.μ.– 1:00μ.μ. και 6:00μ.μ.– 8:00μ.μ., στο Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Κήρυκος» (Διεύθυνση: Ηπείρου 50 – Πλ. Ηρώων, Φλώρινα, Τηλ.: 2385044792, email: [email protected]).

 

2)     Ηλεκτρονικά: https://imflorinas.gr/kataskinosi-2024/

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:48 pm


Καλλιστώ: Ας είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αφορμή για κινητοποίηση

 


Καλλιστώ: Ας είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αφορμή για κινητοποίηση

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος κάθε χρόνο αποτελεί αφορμή για να αναλογιστούμε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, με τα τελευταία χρόνια να σημειώνονται αυξημένες περιβαλλοντικές καταστροφές λόγω της κλιματικής κρίσης. Φαινόμενα όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον άνθρωπο και το οικοσύστημα, καθιστώντας αναγκαία την άμεση και συστηματική αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Η Καλλιστώ, Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση, που κλείνει 20 χρόνια δράσης, εργάζεται προς την κατεύθυνση της προστασίας των οικοσυστημάτων, με έμφαση στη διατήρηση της άγριας ζωής και των δημόσιων αγαθών όπως το νερό και το φυσικό περιβάλλον της χώρας, που, μεταξύ άλλων, απειλούνται από την ερημοποίηση της υπαίθρου και την αλόγιστη και χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό εγκατάσταση ΑΠΕ σε πολύτιμα ορεινά οικοσυστήματα.

Η κλιματική κρίση έχει σοβαρές επιπτώσεις και στην άγρια πανίδα, οδηγώντας σε μεταβολές των οικοτόπων και διαταράσσοντας τον βιολογικό κύκλο των ειδών.  Οι αρκούδες, για παράδειγμα, παρατηρούνται να αναδύονται νωρίτερα από τον χειμέριο λήθαργο.

Η επαφή του ανθρώπου με την άγρια ζωή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία, καθώς η φύση αποτελεί το «κοινό μας σπίτι». Εμείς στην Καλλιστώ έχουμε ως στόχο να προστατέψουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε τις συνθήκες συνύπαρξης του ανθρώπου και της άγριας ζωής.

Τα επόμενα χρόνια αναμένονται εξαιρετικά κρίσιμα για το «κοινό μας σπίτι», και για αυτόν τον λόγο χρειάζεται όλοι και όλες να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την προστασία του περιβάλλοντος, ως δημόσιου – συλλογικού αγαθού. 

Καλούμε τους πολίτες να αντιληφθούν και να προσεγγίσουν την ομορφιά της φύσης, την αξία της ποικιλίας, το δικαίωμα στη ζωή. Τους καλούμε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προβλημάτων της εποχής, με γνώμονα την προστασία του πλανήτη που μοιραζόμαστε με άλλες μορφές ζωής. Η εμπειρία των τελευταίων ετών δείχνει ότι σε διάφορες περιοχές της χώρας οι πολίτες κινητοποιούνται και δημιουργούν τοπικά περιβαλλοντικά κινήματα ενάντια στην καταστροφή του τόπου όπου ζουν.

Ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια τα κινήματα αυτά να διευρυνθούν, να ενισχυθούν και να συνδεθούν, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής και όχι μόνο. Εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους.

 

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Καλλιστώ

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:44 pm


Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Διεθνές Συμβούλιο Αεροναυτικών Επιστημών (International Council of the Aeronautical Sciences-ICAS).

 


Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Διεθνές Συμβούλιο Αεροναυτικών Επιστημών (International Council of the Aeronautical Sciences-ICAS).


Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έγινε δεκτό, με την ιδιότητα του συνδεδεμένου μέλους (Associate Member), στο Διεθνές Συμβούλιο Αεροναυτικών Επιστημών (International Council of the Aeronautical Sciences-ICAS).

Το ICAS, το οποίο ιδρύθηκε το 1957, αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο φόρουμ στο ευρύτερο πεδίο της αεροπορικής επιστήμης. Σε αυτό συμμετέχουν πλήθος εταιρειών από το χώρο της αεροδιαστημικής, ακαδημαϊκοί φορείς, ερευνητικά κέντρα και επαγγελματικοί σύλλογοι. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ICAS μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.icas.org.

Με τη θετική αξιολόγηση της αίτηση ένταξης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών από τη Διοικούσα Επιτροπή του ICAS, το εν λόγω Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί το τριακοστό δεύτερο (32o) συνδεδεμένο μέλος του ιστορικού αυτού φορέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα τριάντα ένα (31) μέλη αποτελούνται από οργανισμούς και εταιρείες παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως: NASA, Boeing, Airbus, Lockheed Martin κ.α.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού επιπέδου του επιστημονικού έργου του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών σε διεθνές επίπεδο και αναμένεται να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης με την παγκόσμια κοινότητα της αεροναυτικής, αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες και ερευνητικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:40 pm


Θεματικό εργαστήριο από την Αναπτυξιακή Φλώρινας ΑΑΕ Ο.Τ.Α , με θέμα: «Μυσταγωγικό μονοπάτι τοπικών γεύσεων»

 


Θεματικό εργαστήριο από την Αναπτυξιακή Φλώρινας ΑΑΕ Ο.Τ.Α , με θέμα: «Μυσταγωγικό μονοπάτι τοπικών γεύσεων»


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΑναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε ένα μοναδικό θεματικό εργαστήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Ιουνίου 2024 στην περιοχή των ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας, με θέμα: «Μυσταγωγικό μονοπάτι τοπικών γεύσεων». Μια 100% πρακτική μαγειρική εμπειρία και αυθεντική περιήγηση σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε 20 επιχειρηματίες ή εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού (επιχειρήσεις εστίασης, καταλύματα κ.λπ.), παραγωγούς τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, επαγγελματίες του τουρισμού (ξεναγοί, γραφεία ταξιδίων, travel bloggers κ.λπ.).

 

Στόχοι του εργαστηρίου είναι: α) να διδάξει τους ωφελούμενους, μέσω θεωρητικής και πρακτικής άσκησης, τη φιλοσοφία και τις τεχνικές εφαρμογής βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού στις επιχειρήσεις τους, με βάση το «τίμιο προϊόν» και την τοπική παράδοση, β) να τους εμπνεύσει ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτομικές ή μη, δράσεις που αξιοποιούν τον βιωματικό γαστρονομικό τουρισμό, γ) να προβάλει την περιοχή μας ως ελκυστικό προορισμό βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού, δ) να συμβάλει στην ενίσχυση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω της σύνδεσης της αγροδιατροφής, του πολιτισμού και του τουρισμού ε) να δικτυώσει τις επιχειρήσεις μεταξύ τους.

 

Κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες του γαστρονομικού τουρισμού και θα ευαισθητοποιηθούν για την έννοια «τίμιου προϊόντος» και της αξίας της προβολής του, θα επισκεφθούν χώρους παραγωγής τροφίμων και θα απολαύσουν την τοπική γαστρονομία, θα γνωρίσουν τις τοπικές πρώτες ύλες, τον χειρισμό τους για την παραγωγή τοπικών προϊόντων και τις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου, ενώ ταυτόχρονα θα εμβαθύνουν στην ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής και όλα αυτά με βιωματικό χαρακτήρα.

 

Το εργαστήριο αφορά μία από τις δράσεις του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο: «Local Tour», που υλοποιείται από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΦΛΩΡΙΝΑΣΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑΑναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και άλλες 21 Ομάδες Τοπικής Δράσης από την Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Η Πρόσκληση και τα λοιπά στοιχεία αυτής (αίτηση κ.λπ.) είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες της εταιρείας: www.anflo.gr Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 11-06-2024. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2385045745 κος Γαζέας Γεώργιος.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:35 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση με τον Υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο

 


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση με τον Υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο

Τον Υφυπουργό Υγείας και αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, υποδέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Φλώρινας Σταύρο Παπασωτηρίου και τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την υγειονομική υποδομή του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμυνταίου αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας Τομέα του ΕΚΑΒ στο Αμύνταιο, με τον Υφυπουργό Υγείας να δεσμεύεται για την υλοποίηση του.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, Ιορδάνης Μπάντης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιάννης Αβραμίδης, ο Αντιδήμαρχος κατά τόπο στις Δ.Ε. Αετού, Βαρικού, Λεχόβου και Νυμφαίου, Παύλος Σαργιαννίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανιακίου, Βενιζέλος Κοτσερίδης.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου




Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:30 pm


Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

 


Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος όφειλε να είναι μια ημέρα χαράς, μια γιορτή που θα υμνεί την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο. Δυστυχώς, χρόνο με το χρόνο, συνεχίζει όλο και πιο πολύ να υπογραμμίζει μιαζοφερή πραγματικότητα.

Το θέμα της φετινής ημέρας «Η Γη μας, το μέλλον μας», τονίζει τη σημασία της αποκατάστασης της γης, της καταπολέμησης της ερημοποίησης και της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας στην ξηρασία.

Ο Δήμος Αμυνταίου έχει την τύχη να διαθέτει εξαιρετικό φυσικό κάλλος. Οι καθαρές μας λίμνες και τα κατάφυτα δάση μας, αποτελούν πόλους έλξης για τους φυσιολάτρες. Είναι χρέος όλων μας, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής κα οικολογικής συνείδησης, σε μια προσπάθεια ανατροπής των δεδομένων και ολικής αντιστροφής της σημερινής δυσοίωνης πορείας προς την καταστροφή.

Η Δημοτική Αρχή,έχει ως προτεραιότητα την προώθηση πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον, καινοτόμων σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, την αναβάθμιση του πρασίνου, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καιτη μείωση των απορριμμάτων, κάτι που αποδεικνύει καθημερινά,με μια σειρά από δράσεις και συμμετοχές σε πρωτοπόρα προγράμματα.

Η  ολική αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες τύπου LED και η ένταξη στη Διεθνή πρωτοβουλία του Ακαδημαϊκού κόμβου του ΟΗΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  που αφορά δενδροφυτεύσεις εκατοντάδων δέντρωνσε όλη την έκταση του Δήμου, είναι τα πρώτα δείγματα των στρατηγικών της επιλογών σε θέματα περιβάλλοντος.

Με τη συνεργασία φορέων και οργανώσεων που αναπτύσσουν εθελοντική δράση, αποσκοπούμε στην ευαισθητοποίηση των δημοτών, ελπίζοντας σε μια συλλογική προσπάθεια με μοναδικό στόχο την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της ανθρωπότητας στον πλανήτη Γη.

Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τον διανύσουμε μέχρι τέλους.

Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι καθοριστικός δείκτης Πολιτισμού, αλλά και αυτονόητος σεβασμός στις γενιές που ακολουθούν.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:57 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ ιαμέρισμα εμβαδού 54τμ στον δεύτερο όροφο οικοδομής.

 


Πωλείται προσόψεως διαμέρισμα εμβαδού 54τμ στον δεύτερο όροφο οικοδομής.

Αποτελείται από 2 δωμάτια , μπάνιο και ενιαίο χώρο κουζίνας με σαλόνι.

Διαθέτει δάπεδα από πλακίδια και ενεργειακά συνθετικά κουφώματα με διπλό υαλοπίνακα.

Η θέρμανση είναι με ατομικό λέβητα πετρελαίου και διαθέτει και a/c.

Το διαμέρισμα διαθέτει και γκαράζ μέσα στην τιμή πώλησης 25τμ, το οποίο βρίσκεται στην ίδια οικοδομή.

Βρίσκεται σε ήσυχη γειτονιά και κοντά σε κεντρικό δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:55 pm


Δράση του Δήμου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

 


Δράση του Δήμου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

 

Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στη δράση που διοργάνωσε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας (ΣΟΧ) Φλώρινας, για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και υπό την καθοδήγηση του κ. Βασίλη Μπογδάνη, τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν, αλλά και ενημερώθηκαν για τη χρήση και τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου.

Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης "το ποδήλατο αποτελεί το κατ' εξοχήν "πράσινο" μέσο μετακίνησης και γι' αυτό σήμερα αναδεικνύουμε την αξία του με στόχο να γίνει καθημερινή μας συνήθεια".

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκης σημείωσε πως "η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σκοπό έχει την προβολή της βιώσιμης κινητικότητας και την ενθάρρυνση τρόπων μετακίνησης μειωμένων ρύπων, συμβάλλοντας στην άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής αλλά και στην ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΟΧ και όλους όσοι συμμετέχουν στη σημερινή όμορφη γιορτή και εύχομαι η πόλη μας να πρωταγωνιστεί σε ό,τι έχει να κάνει με τη βιώσιμη ανάπτυξη".






Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:50 pm


Μεσιτικό ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ημιεπιπλωμένο studio εμβαδού 25τ.μ στον τρίτο όροφο νεόδμητης οικοδομής.




Ενοικιάζεται ημιεπιπλωμένο studio εμβαδού 25τ.μ στον τρίτο όροφο νεόδμητης οικοδομής.
  • Αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, φωτεινό και με θέα.
  • Διαθέτει δάπεδα από πλακίδια και συνθετικά κουφώματα.
  • Περιλαμβάνει θέρμανση με ωρομετρητή και ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.
  • Στην τιμή του ενοικίου συμπεριλαμβάνεται και ο λογαριασμός του νερού.
  • Βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο, δίπλα σε στάση λεωφορείου, σούπερ μάρκετ αλλά και στην γεωπονική σχολή της πόλης.
  • Κατάλληλη οικία για φοιτητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:44 am


Σύλλογος πολυτέκνων Φλώρινας - Ετήσια εκδήλωση βράβευσης μελών πολύτεκνων οικογενειών Π.Ε Φλώρινας

 


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.

 

O Σύλλογος πολυτέκνων Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του, ότι  διοργανώνει ετήσια εκδήλωση βράβευσης μελών πολύτεκνων οικογενειών Π.Ε Φλώρινας.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την συνδιοργάνωση και υποστήριξη της Ι.Μ Βατοπεδίου Αγίου Όρους & Ιεράς Μητροπόλεως Φλώρινας, με χρονικό διάστημα βράβευσης την τριετία 2021- 2023 και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, με ώρα έναρξης 7μ.μ στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας(Νέο Δημοτικό Πάρκο).

 Οι βραβεύσεις και έπαινοι αφορούν:

1. Πολύτεκνες μητέρες οι οποίες απέκτησαν το 4ο και επόμενο παιδί τους, την εν λόγω περίοδο 2021 έως και σήμερα (γεννήσεις και εντός του 2024).

2. Τέκνα πολυτέκνων, τα οποία στη συγκεκριμένη περίοδο 2021-2023(γεννηθέντα  2003-2005) εισήλθαν στα πανεπιστήμια.

3. Υπερπολύτεκνες μάνες (με 7 παιδιά και άνω) ανεξαρτήτου χρονικής περιόδου απόκτησής τους.

4. Απόφοιτοι Πανεπιστημίων (τέκνα και γονείς) οι οποίοι αρίστευσαν στις σχολές τους και έλαβαν τίτλους προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, την περίοδο  2021έως σήμερα με βαθμό πτυχίου > 8,5.

Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους που εκπληρώνουν τα ανωτέρω κριτήρια και προϋποθέσεις, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συλλόγου μας (2385024624).

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

   Παπούλκας Χρήστος

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:39 am


Τρίτη 04.06 στο όλοι στο ΔΑΚ Φλώρινας αγώνας μπάσκετ playoff ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Φλώρινας - ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ Κοζάνης



ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ
FINAL 4 ΕΚΑΣΔΥΜ

Μετά την ήττα του Ανδρικού μας τμήματος στην Κοζάνη από τους Διόσκουρους οι σειρά επιστρέφει στην έδρα μας για τον δεύτερο αγώνα.
Στηρίζουμε όλοι την ομάδα μας για να πάμε στο 3ο παιχνίδι.
Τρίτη 04.06. 2024, 8:30μ.μ., ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:48 pm


Ιδρύθηκε η Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας Πρεσπών

 


Αντίβαρο στο δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος που επωμίζονται οι ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων του Δήμου Πρεσπών επιχειρεί να αποτελέσει η νέα Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας που ιδρύθηκε σήμερα από επιχειρήσεις των Πρεσπών σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών.

Για τους τοπικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και όχι μόνο, το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάστακτο και η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μέσω συστημάτων αυτοπαραγωγής, αξιοποιώντας τον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων, αποτελεί «ανάσα ζωής».

 

Με τη συμμετοχή του στο εγχείρημα, ο Δήμος Πρεσπών συνδράμει την τοπική επιχειρηματικότητα με όλες του τις δυνάμεις, ενισχύοντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσω της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πάντα με σεβασμό στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και του τοπίου των Πρεσπών. Παράλληλα, η Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας θα καλύψει και τις ενεργειακές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική συνοχή.

 

Από την ιδρυτική συνέλευση εκλέχτηκε τριμελής προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Πρεσπών, Γιώργο Στεργίου (Πρόεδρος), τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Επιχειρήσεων Δήμου Πρεσπών, Στράτο Βασιλόπουλο (Γραμματέας) και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο Πελεκάνος» Κωνσταντίνο Ναλπαντίδη.

 

Ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Γιώργος Στεργίου, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Πρεσπών έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της περιοχής. Με τη νέα Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας που ιδρύουμε σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες των Πρεσπών, επιδιώκουμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την ανθρακική ουδετερότητα ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν σε χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας. Θέλω επίσης να διευκρινίσω ότι ο Δήμος θα συνεισφέρει στην κοινότητα ακίνητα και μελέτες για την ωρίμανση έργων αυτοπαραγωγής, ενώ το όφελος που θα αποκομίσουμε θα διατεθεί αποκλειστικά για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών της περιοχής»

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων,  Στράτος Βασιλόπουλος δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις μας έχουν πληγεί σοβαρά από την ενεργειακή κρίση και τα ακριβά τιμολόγια ρεύματος. Με τη μεταξύ μας συνεργασία, αλλά και με την καθοριστική συνδρομή του Δήμου, θέλουμε, όχι μόνο να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας, αλλά να συμβάλλουμε σε έναν ανταγωνιστικότερο επιχειρηματικό τομέα στις Πρέσπες, αξιοποιώντας καθαρές μορφές ενέργειας που σέβονται το μοναδικό τοπίο των Πρεσπών».

 

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών "Ο Πελεκάνος", κ. Κωνσταντίνος Ναλπαντίδης, δήλωσε: «Η δημιουργία της Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας είναι ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη όχι μόνο των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής. Οι φασολοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν κι αυτοί τις δικές τους ενεργειακές προκλήσεις, και η πρωτοβουλία αυτή θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το αρχικά το κόστος της τυποποίησης και στη συνέχεια και της παραγωγής, συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας».


Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:03 pm


Επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στον Δήμο Πρεσπών

 


Τον Δήμο Πρεσπών επισκέφτηκε ο υφυπουργός Υγείας,  Δημήτρης Βαρτζόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και τον βουλευτή ΝΔ Φλώρινας, Σταύρο Παπασωτηρίου.

Ο κ. Βαρτζόπουλος επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα, όπου συζήτησε με την Γενική Ιατρό, Μαρία Κωνσταντινίδου και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τον τρόπο λειτουργίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο, Γιώργο Στεργίου, αλλά και με κατοίκους της περιοχής.


Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:00 pm


Νέο ασθενοφόρο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Πρέσπας


Με ένα νέο ασθενοφόρο ενισχύθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στο Λευκώνα Πρεσπών, μετά από αίτημα του Δημάρχου Πρεσπών, Γιώργου Στεργίου, προς την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ.

Με τη συνδρομή του βουλευτή Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου και την άμεση ανταπόκριση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ Νικόλαου Παπαευσταθίου, το ασθενοφόρο παραδόθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, έτοιμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της Πρέσπας.
Μάλιστα η παράδοση έγινε παρουσία και του Υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:57 pm


Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του ΣΔΕ Φλώρινας και του παραρτήματος Αμυνταίου στο ED Δυτικής Μακεδονίας_22/05/2024

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του ΣΔΕ Φλώρινας και του παραρτήματος Αμυνταίου στο ED Δυτικής Μακεδονίας

 

Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκαν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, στα γραφεία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας τους μαθητές/τριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και του παραρτήματος Αμυνταίου.

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο youth center, αλλά και να πληροφορηθούν από τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, σχετικά με τη σημαντική εμπειρία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από ένα σύντομο ιστορικό των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχει υλοποιήσει με απώτερο σκοπό την ενεργότερη συμμετοχή των νέων στην κοινωνία των πολιτών. Στη συνέχεια της εισήγησής του ο Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης αναφέρθηκε στις αξίες της ΕΕ που είναι κοινές σε όλα τα κράτη μέλη, όπως είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες.

Ακολούθως οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα κύρια βήματα της δημιουργίας της ΕΕ, καθώς και για το ποια είναι τα κράτη μέλη της ΕΕ που χρησιμοποιούν το ευρώ και ποια τα πλεονεκτήματα του κοινού νομίσματος. Επισημάνθηκε ο ρόλος των θεσμικών οργάνων της ΕΕ αλλά εξετάστηκε και πώς η ΕΕ μέσα από τις πρωτοβουλίες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα προγράμματα της έχει επενδύσει σε τομείς όπως στις μεταφορές, στην έρευνα και στην καινοτομία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική ένταξη, στις θέσεις εργασίας, στην υγεία, στην περιφερειακή ανάπτυξη των φτωχότερων περιφερειών της ΕΕ και στα ανθρωπιστικά έργα σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον έγινε αναφορά στην ενεργειακή μετάβαση και την κλιματική αλλαγή καθώς η αποτελεσματική δράση, όσον αφορά στην παραγωγή ενέργειας και στη χρήση της, είναι ουσιώδους σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να εκφράσουν τις απορίες αλλά και προβληματισμούς τους σχετικά με το πώς μπορούν επί της ουσίας να αξιοποιήσουν τις πολιτικές και δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιφέρειά τους, στη ζωή και στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να επωφεληθούν από τις δράσεις και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωή τους. Η γνώση αποτελεί δύναμη στα χέρια των Ευρωπαίων πολιτών!

                                                                                                                                                            Οι Νέοι Μπροστά!

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:53 pm


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στο Φανάρι

 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.Ειρηναίος στο Φανάρι 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, κατά τις ημέρες 1-3Ιουνίου 2024, επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συνοδευόμενος από τους κληρικούς τής Ιεράς Μητροπόλεως, τον Πανοσιολ. αρχιμ. κ. Τιμόθεο Τσισμαλίδη, τον Ιερολ. κ. Θεόκλητο Στάμκο, Αρχιδιάκονο, τον Πανοσιολ. αρχιμ. κ. Χριστόδουλο Καραθανάση, κληρικό τής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, και τον κ. Ραφαήλ Καραβασιλειάδη. 

Στις 2 Μαρτίου, Κυριακή της Σαμαρείτιδος και ημέρα μνήμης πάντων τών Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, ο Ποιμενάρχης μας, κατόπιν προτάσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου, ομίλησε κατά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό τού Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τής Κωνσταντινούπολης. Την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκε, επίσης, το ετήσιο προσκύνημα του εν Αθήναις Συλλόγου τών Οφικκιαλίων τού Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος». 

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης μας έγινε δεκτός υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Πατριάρχου στο γραφείο του, υποβάλλοντας τα σέβη του στον Παναγιώτατο, με τον οποίο συνδέεται από την τριακονταετή διακονία του στην Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως ως κληρικός αυτής. Κατόπιν, συνόδευσε τον Παναγιώτατο στο επίσημο γεύμα που παραχώρησε η Αδελφότητα. 

Φωτο: Νίκος Παπαχρήστου, Διευθυντής Γραφείου Τύπου Οικουμενικού Πατριαρχείου

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως



 

 


Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:41 pm


Προκήρυξη συμμετοχής θέσεων στην Εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας έτους 2024

 


Προκήρυξη συμμετοχής θέσεων στην Εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας έτους 2024

 

Ο Δήμος Φλώρινας καλεί όσους και όσες επιθυμούν και νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου την 26 έως 30-6-2024 του Δήμου Φλώρινας, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής όπως αναλυτικά περιγράφονται παρακάτω:

Η θρησκευτική εμποροπανήγυρη της 20ης Ιουνίου 2024, στα πλαίσια εορτασμού της εορτής της ανακομιδής Λειψάνων Οσίου Ναούμ θα διεξαχθεί στο με αριθμό 2878 γήπεδο Δημοτικής Έκτασης του κτηματολογίου της Τ.Κ. Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας σύμφωνα με το συνημμένο σχεδιάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας με αριθ. Πρωτ. 7244/19-02-2024 και θέμα: ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024 όπως εγκρίθηκε με το αριθμό πρωτ. 6028/24/561853/17-03-2024 έγγραφο του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας.

ü  Το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών εμπορικών θέσεων είναι εκατόν πενήντα τέσσερις -154 -

ü  Εκ των οποίων το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών θέσεων Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Ψητοπωλεία) είναι είκοσι δύο -22-.

ü  Εκ των οποίων το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών θέσεων Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ζαχαρωδών προϊόντων) είναι έντεκα -11- (Θέσεις 1-6 και 118-122).

Η κάθε εμπορική θέση θα έχει έκταση (3,00*3,00), (6,00*3,00), (9,00*3,00), (12,00*3,00), 15,00*3,00) τ.μ. ανάλογα με τη ζήτηση και τη δυνατότητα διάθεσης ώστε να είναι δυνατή και η συμμετοχή περισσότερων πωλητών και να μη μείνουν αδιάθετες θέσεις.

Σύμφωνα με την 189/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας τα αναλογούντα τέλη για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη έχουν ως εξής:

Α) Ημερήσιο τέλος ποσού 50,00 ευρώ για κάθε θέση 3Χ3= 9 τ.μ.

Β) Ημερήσιο τέλος ποσού 70,00 ευρώ για κάθε θέση 3Χ6=18 τ.μ. (Ψητοπωλεία – Καντίνες κλπ)

και αντίστοιχα για κάθε επιπλέον θέση εφόσον είναι εφικτό ανάλογα με τη συμμετοχή των πωλητών και προκειμένου να μη μείνουν αδιάθετες θέσεις.

Γ) Τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για εγκατάσταση ψυχαγωγικής παιδείας (ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ) εφ’ άπαξ τέλος 500,00 ευρώ.

Η καταβολή του τέλους θα γίνεται στο Τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών με κάρτα ή με κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου Φλώρινας της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με την αιτιολογία ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (στο όνομα του δικαιούχου και την αναγραφή του ΑΦΜ του)

Αριθ. Λογ/σμού ΙΒΑΝ: GR 43 0172 2580 0052 5805 4965 961 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Οι άδειες θα έχουν ισχύ πέντε -5- ημερών ήτοι από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου, ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη ενώ μία μέρα νωρίτερα επιτρέπεται η εγκατάσταση των πάγκων και την Δευτέρα 01 Ιουλίου 2023 η απομάκρυνση των πάγκων και των εμπορευμάτων.

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με το ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ Ι, υποβάλλονται, έως και 14/06/2023, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πληροφοριακού Συστήματος για το υπαίθριο εμπόριο https://openmarket.mindev.gov.gr όπου ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται με τους κωδικούς taxisnet.

Σε περίπτωση που μείνουν αδιάθετες θέσεις μετά τη λήξη προθεσμίας είναι δυνατή η επανάληψη αυτής με Απόφαση της πενταμελούς επιτροπής εμποροπανηγύρεως.

Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα, από την προκήρυξη, δικαιολογητικά πλην του διπλοτύπου είσπραξης και της Δημοτικής ενημερότητας τα οποία θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα.

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά με ευθύνη του αιτούντος σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι του κανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως Αρμενοχωρίου 2024 .

Οδηγίες, σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, παρέχονται στο εγχειρίδιο εφαρμογής της
ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.openmarket.mindev.gov.gr, στην οποία υποβάλλεται η αίτηση.

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, αυτές ελέγχονται από την πενταμελή επιτροπή εμποροπανηγύρεως και εκδίδεται κατάλογος συμμετοχής και η απόφαση έγκρισης συμμετοχής.

ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ:

Εκκλησιαστικά είδη, βιβλία – γραφική ύλη, είδη λαϊκής τέχνης, λευκά είδη – είδη προικός, είδη δώρων και διακόσμησης, ασημικά και φο μπιζού, χειροποίητα προϊόντα οικοτεχνίας, είδη ένδυσης – είδη υπόδησης, αξεσουάρ ένδυσης, τεχνητά & αποξηραμένα άνθη και φυτά, καλλυντικά είδη, ψιλικά, είδη οικιακής χρήσης – υαλικά, παιδικά παιχνίδια, μικροεργαλεία, μέλι και προϊόντα μελισσοκομίας, άνθη – φυτά, παραδοσιακά γλυκά – παγωτά, μαλλί γριάς και λουκουμάδες, χαλβάς – ζαχαρώδη προϊόντα, παραδοσιακά προϊόντα, κάστανα – καλαμπόκια – ποπκορν, σουβλάκια – σάντουιτς- πατάτες κ.λπ., είδη καντίνας, ηλεκτρονικά είδη, είδη PetShop, ψυχαγωγικά παίγνια.

Αγροτικά προϊόντα & μεταποιημένα τρόφιμα:

Ελιές, καρύδια, κάστανα, όσπρια, ξηροί καρποί, αμπελόφυλλα, άνθη κολοκυθιού, καλαμπόκια, συσκευασμένο ελαιόλαδο, εμφιαλωμένος οίνος, προϊόντα οικοτεχνίας (όπως γαλακτοκομικά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα, αρτύματα), τυποποιημένο μέλι, ζαχαρώδη προϊόντα που διατηρούνται χωρίς ψύξη, είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης κ.α. (ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η πώληση ειδών που προκαλούν την δημόσια αιδώ ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα σε μικρούς ή μεγάλους καθώς και ογκώδη εμπορεύματα που ενδεχομένως δυσκολεύουν τις μετακινήσεις μέσα στο χώρο της εμποροπανήγυρης και γενικά προκαλούν δυσχέρεια στους λοιπούς εμπόρους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής συνοδευόμενη από:

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έγκριση συμμετοχής:

α) Βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας ή άδεια πωλητή λαϊκών αγορών ή άδεια δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο ή άδεια χειροτέχνη καλλιτέχνη. (σε ισχύ)

β) Αίτηση του παραρτήματος Ι του κανονισμού

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και τις διατάξεις του Ν. 4849/2021 «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία, άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και λοιπές επείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 207/Α΄/5-11-2021), οι προβλεπόμενες θέσεις κατανέμονται, ως εξής:

α) Σε ποσοστό 75%, σε κατόχους «Βεβαίωσης Δραστηριοποίησης Ετήσιας Διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές».

β) Σε ποσοστό 10%, σε κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή, που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

γ) Σε ποσοστό 10%, σε κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο.

δ) Σε ποσοστό 5%, σε κατόχους άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη.

Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά, θα απορρίπτονται.

Αναζητούνται αυτεπάγγελτα από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων& Ρύθμισης εμπορικών Δραστηριοτήτων τα κάτωθι:

α) Δημοτική ενημερότητα από το Δήμο Φλώρινας

β) Απόδειξη καταβολής τελών

Στην απόφαση έγκρισης συμμετοχής περιλαμβάνονται τουλάχιστον τα εξής:
α) το ονοματεπώνυμο του πωλητή,
β) η ιδιότητα υπό την οποία συμμετέχει στην αγορά, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 1,
γ) τα είδη που διαθέτει προς πώληση στη βραχυχρόνια αγορά. (
άρθρο 37 παρ.7 Ν.4849/21)

δ) Ο αριθμός της απόδειξης και το ποσό καταβολής των τελών.

Στοιχεία της βεβαίωσης δραστηριοποίησης

Η βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές φέρει την ονομασία: «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

α) Την αρχή που τη χορηγεί, την ημερομηνία έκδοσης και λήξης ισχύος αυτής,

β) κατά περίπτωση, όταν πρόκειται

βα) για φυσικό πρόσωπο, τα στοιχεία της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), τη διεύθυνση κατοικίας του πωλητή και

ββ) για νομικό πρόσωπο, τα πλήρη στοιχεία του υπαλλήλου/πωλητή (τα στοιχεία της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, τον ΑΦΜ, τη διεύθυνση κατοικίας), καθώς και την επωνυμία, την έδρα, τον ΑΦΜ, τη ΔΟΥ και τον αριθμό ΓΕΜΗ του νομικού προσώπου,

γ) τον ασφαλιστικό φορέα και τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), όταν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο,

δ) τον αριθμό της ταμειακής μηχανής,

ε) τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ),

στ) τον αριθμό κυκλοφορίας του προς χρήση οχήματος,

ζ) στις περιπτώσεις έγκρισης υποβοήθησης, πρόσληψης υπαλλήλου και αναπλήρωσης, τα στοιχεία (της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας) των προσώπων που υποβοηθούν, εργάζονται ή αναπληρώνουν τον δικαιούχο πωλητή.

Ειδικά στην περίπτωση των υπαίθριων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ τα δικαιολογητικά του άρθρου 12 του κανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως με Α.Δ.Σ 108/2024.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024

Συγκροτείται, με την 108/2024 Απόφαση Δημοτικού, Συμβουλίου περί «Kανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως κοινότητας Αρμενοχωρίου» πενταμελής Επιτροπή αποτελούμενη από -2- Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο της κοινότητας Αρμενοχωρίου και δύο υπαλλήλους του Δήμου Φλώρινας.

 Η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης είναι αρμόδια για:

-Τον έλεγχο των υποβαλλόμενων αιτήσεων και των συνημμένων σε αυτές απαραίτητων δικαιολογητικών,

-Την οργάνωση και διεκπεραίωση των διαδικασιών διάθεσης των θέσεων της εμποροπανήγυρης και τη σύνταξη οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων.

-Τον έλεγχο της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, την παροχή διευκρινίσεων και την εξέταση τυχόν παραπόνων ή καταγγελιών

-Την δημοσιοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο του παρόντος Κανονισμού και την έκδοση προκήρυξης και ανακοινώσεων (όπου αυτό απαιτείται)

-Την παροχή οδηγιών και τη επίλυση κάθε προβλήματος που θα ανακύψει από την διενέργεια της εμποροπανήγυρης,

Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων και την κατάρτιση του οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων, χορηγείται στους δικαιούχους έγκριση συμμετοχής αφού καταβληθούν τα αναλογούντα τέλη, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης.

·Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση στην εμποροπανήγυρη χωρίς την έγκριση συμμετοχής.

· Δεν θα χορηγείται έγκριση συμμετοχής εάν δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη συμμετοχής.

· Αιτήσεις στις οποίες δεν αναγράφεται αριθμός θέσης Ή αιτούνται από περισσότερους του ενός ενδιαφερομένου/ης , θα τους χορηγείται θέση από την Επιτροπή της Εμποροπανηγύρεως μετά από κλήρωση.

·Η εγκατάσταση των πάγκων των πωλητών επιτρέπεται από την Τρίτη 25.06.2024 από ώρα 14:00 ενώ η απεγκατάσταση την Δευτέρα 01.07.2024 έως 14:00.

Ο κανονισμός λειτουργίας της εμποροπανηγύρεως, η παρούσα προκήρυξη και το Τοπογραφικό διάγραμμα με τις θέσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Φλώρινας https://www.cityoflorina.gr Δήμος Φλώρινας- Αρχική σελίδα, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Φλώρινας, στα ΜΜΕ και στο Ο.Π.Σ.Α.Α.: https://openmarket.mindev.gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες : Τηλ. Επικοινωνίας Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης : 2385029646.

Αρμόδιοι υπάλληλοι :ΝΕΟΚΑΖΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΟΥΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμποροπανηγύρεως Αρμενοχωρίου

ΧΑΤΖΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:23 pm


Κατάσβεση φωτιάς στην Κοινότητα Αρμενοχωρίου

 


Κατάσβεση φωτιάς στην Κοινότητα Αρμενοχωρίου

 

Φωτιά ξέσπασε τις απογευματινές ώρες της 1ης Ιουνίου 2024, ημέρα Σάββατο, στην κοινότητα Αρμενοχωρίου.

Με αίτημα της Π.Υ. Φλώρινας, υπάλληλοι και μηχάνημα του Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας κλήθηκαν να συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς σε σωρούς από άχυρασε πρανές αγροτικής οδού.Η ανταπόκριση του προσωπικού του Δήμου ήταν άμεση και το φαινόμενο περιορίστηκε χωρίς να επεκταθεί σε παρακείμενες καλλιέργειες και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά που καλείτε να διαχειριστεί το Πυροσβεστικό Σώμα Φλώρινας.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας κάνει έκκληση προς όλους τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου, να είναι προσεκτικοί με την χρήση φωτιάς κατά την αντιπυρική περίοδο και ταυτόχρονα να επιδείξουν υπευθυνότητα για την διασφάλιση του περιβάλλοντος από πυρκαγιές.

Ακολουθεί φωτογραφία αρχείου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:15 pm


Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης βατότητας του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του Δήμου Φλώρινας

 


Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης βατότητας του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του Δήμου Φλώρινας

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης βατότητας του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου, που εφαρμόζει το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Ν. Φλώρινας και τους Προέδρους των ορεινών κοινοτήτων.

Με τη συμβολή του συνόλου των γκρέιντερ του Δήμου πραγματοποιούνται συντηρήσεις, καθαρισμοί από αυτοφυή βλάστηση και απομάκρυνση κατακείμενων κλαδιών/ δέντρων στο δασικό οδικό δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται διαπλατύνσεις του, όπου είναι εφικτό. Με τη χρήση εκσκαφέων και φορτωτών του Δήμου εκτελούνται αποκαταστάσεις της βατότητας του δικτύου σε σημεία που προκλήθηκαν κατολισθήσεις και μεγάλου εύρους διαβρώσεις.

Ο σχεδιασμός εφαρμογής των εργασιών επηρεάστηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις) που επικρατούσαν τους μήνες Απρίλιο και Μάιο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες καθιστούσαν απαγορευτική την χρήση βαρέων μηχανημάτων σε χωματόδρομους.

Οι εργασίες αναμένεται να τελειώσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αποβλέπουν στην πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο δράσεων λήψης προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας. Ταυτόχρονα διασφαλίζουν τις εργασίες υλοτομίας και ασφαλούς μεταφοράς των καυσόξυλων στις κοινότητες του Δήμου για την επικείμενη χειμερινή περίοδο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 6:57 pm


Συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης με το Τμήμα Ψυχολογίας



                                                 

                                                           Δελτίο Τύπου                                     

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε συνεργασία με Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Ανδρομάχη Μπούνα.

40 φοιτητές και φοιτήτριες, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης και ενημερώθηκαν για τις  δράσεις του Κέντρου, την φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας μέσω των προγραμμάτων που εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια. 

Τις συναντήσεις τις συντόνισαν οι ψυχολόγοι της υπηρεσίας κα Βικτώρια Ζιώγα και κα. Ρόζμαρη Σιάκου

 

 

                                                                                                Με εκτίμηση ,

 

                                                                                     Βικτώρια Ζιώγα

 

                                                                             Ψυχολόγος- Επ. Υπεύθυνη

                                                                            

 

 

                                                                       

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:43 pm


Εργαστήριο για τα Εργασιακά Δικαιώματα των Γυναικών από το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας

 


Εργαστήριο για τα Εργασιακά Δικαιώματα των Γυναικών από το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνει τη διοργάνωση εργαστηρίου με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγή στα εργασιακά δικαιώματα, ορισμός και ιστορική εξέλιξη.

  • Συζήτηση για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο, εστιάζοντας σε διακρίσεις, την ισορροπία εργασίας-ζωής και τις άδειες μητρότητας.

  • Αντιμετώπιση της παρενόχλησης και της βίας στον εργασιακό χώρο, με έμφαση στα νομικά δικαιώματα και τις πρακτικές πρόληψης.

  • Ενδυνάμωση των γυναικών μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

  • Ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών για την ενίσχυση της αλληλοϋποστήριξης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και να ενδυναμωθούν στον εργασιακό τους χώρο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 15/06/24.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Συμβουλευτικό Κέντρο στο 2385024081 ή μέσω email στο [email protected]

Σας περιμένουμε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της ισότητας και την υποστήριξη των γυναικών στον εργασιακό χώρο.




Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:38 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας

 


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας

Με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, μιας διεπιστημονικής ομάδας που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, συναντήθηκε την Παρασκευή 31/05 ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης.

Πλεόν, οι υπηρεσίες της θα προσφέρονται μια φορά την εβδομάδα και στους δημότες του Δήμου Αμυνταίου, υπηρεσίες που θα αφορούν κυρίως παιδιά και εφήβους, σε χώρο που θα οριστεί προσεχώς από τον Δήμο Αμυνταίου.

Η κ. Μέτσιου Κατερίνα και η κ. Γκάλφα Αναστασία, αναφέρθηκαν στις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία της Κινητής Μονάδας, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται θεραπευτικές παρεμβάσεις με γνώμονα την προώθηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Τάνια Γκάλαβου και οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Αμυνταίου.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:34 pm


Ενημέρωση για τον αναδασμό του αγροκτήματος Νεοχωρακίου

 


Ενημέρωση για τον αναδασμό του αγροκτήματος Νεοχωρακίου

 Από την Επιτροπή Αναδασμού αγρ/τος Νεοχωρακίου ανακοινώνεται ότι : 

Α) Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 θα αναρτηθούν στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρακίου, Διάγραμμα των προνομιακών αγροτεμαχίων ( δηλ. των ακινήτων που παρέμειναν στην θέση τους) καθώς και κτηματολογικοί πίνακες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.674/77.   

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι κτηματίες να προσέλθουν προκειμένου να ενημερωθούν και να υποβάλουν τις τυχόν ενστάσεις τους έως και την Παρασκευή  21 Ιουνίου 2024.

Β) Για όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση Ομαδικής Συγκλήρωσης (δηλ. να αποτελέσουν ομάδα και να λάβουν τα ακίνητά τους συνεχόμενα) θα παραλαμβάνουν τα σχετικά έντυπα, είτε από την Πρόεδρο της Τ.Κ. Νεοχωρακίου κα Γκιορτζίνη Μαρία , είτε από τις αρμόδιες υπαλλήλους στην Π.Ε. Φλώρινας (κα Βράντση Ελένη και κα Γκέσου Φανή - 1ος όροφος, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Φλώρινας) ή από το Γραφείο Αναδασμού Νεοχωρακίου ( στις μέρες και ώρες λειτουργείας που αναγράφονται παρακάτω).

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Παρακαλούνται οι κτηματίες να μεριμνήσουν για την έγκαιρη συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων.

Το Γραφείο Αναδασμού Νεοχωρακίου θα λειτουργεί στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρακίου από την Τρίτη 11-6-2024 έως και Παρασκευή 21-6-2024 , ως εξής:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: πρωινές ώρες από τις 09:00 έως τις 14:00 και απογευματινές ώρες από τις 16:00 έως τις 20:00.

Κάθε Τετάρτη: απογευματινές ώρες από τις 16:00 έως τις 20:00.

Κάθε Παρασκευή: πρωινές ώρες από τις 09:00 έως τις 14:00

 

 

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ  

 

                                       ΚΟΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ









Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:30 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Νέο μανάβικο στη Φλώρινα - Νέα Φλώρινα

Νέο μανάβικο στη Φλώρινα  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:19 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας