Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οι ευχές των Προσκόπων της Τρίπολης στους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που ρίχνονται στον  στίβο των πανελληνίων εξετάσεων υγεία, καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Να ατενίζετε πάντα με όραμα και αποφασιστικότητα τον ουρανό!

Οι πανελλήνιες είναι μόνο μία μάχη από τις τόσες που σας περιμένουν στον στίβο της ζωής… Σ΄ αυτή τη μάχη δεν υπάρχουν ηττημένοι, παρά μόνο νικητές!!!

Η επιτυχία ή η αποτυχία στις εξετάσεις δεν αποτελεί δείκτη ευτυχίας. Είναι η αφετηρία μιας διαδρομής και η οριοθέτηση νέων στόχων...

Με την Προσκοπική μας αγάπη,
Το Αρχηγείο και τα μέλη της Ε.Κ.Σ. του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:18 pm


Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικών στην Κορινθία

Συνελήφθη, χθες (28.5.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς Φύλακες του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Κορίνθου, 31χρονος αλλοδαπός, γιατί ήταν αποδέκτης δέματος που περιείχε -9- ανισοβαρείς ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -11,5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:01 pm


Τι αλλάζει στις κρατικές ενισχύσεις για πληττόμενους αγρότες και επιχειρηματίες

Αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο των αγροτικών κρατικών ενισχύσεων σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις με οικονομικές απώλειες σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, προβλέπει το υπό διαβούλευση μέχρι τις 11 Ιουνίου νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή».

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο προβλέπονται ρυθμίσεις για την επιχορήγηση κατ’ επάγγελμα και μη αγροτών, την οριοθέτηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, τη διαδικασία επιχορήγησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων για ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις που αφορούν τον αγροτικό τομέα, περιέχονται στο κεφάλαιο Γ και επιδιώκουν «την τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την κρατική αρωγή, με στόχο την αρτιότερη και δικαιότερη στήριξη των πληγέντων από φυσικές καταστροφές και θεομηνίες. Καθώς και την συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου ως προς την οριοθέτηση πληγεισών αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αγροτικές περιοχές, χωρίς να διαθέτουν κτιριακές εγκαταστάσεις», όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, στην αιτιολογική έκθεση, στην περιγραφή των στόχων προβλέπεται:

Άρθρο 6: Με την προτεινόμενη διάταξη αναδιαμορφώνεται το πλαίσιο επιχορήγησης κατ’ επάγγελμα αγροτών, ώστε να διευκρινιστεί το υποκειμενικό πεδίο εφαρμογής, με χρήση της ορολογίας του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του ν. 3874/2010. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα αποζημίωσης ζημιών που συνήθως καλύπτονται από τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, μέσω του μηχανισμού κρατικής αρωγής. Τέλος, διευκρινίζεται ότι δεν καλύπτονται από το πλαίσιο της κρατικής αρωγής ζημίες που καλύπτονται από άλλα καθεστώτα ενίσχυσης

Άρθρο 7: Αποσαφηνίζεται το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης στην οποία εμπίπτουν τα φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες αλλά είναι κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων, όπως αυτοί ορίζονται σύμφωνα με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του ν. 3874/2010. Στην περίπτωση αυτή θα χορηγείται προκαταβολή έως πενήντα τοις εκατό (50%) της προκαταβολής που χορηγείται στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Ως προϋπόθεση χορήγησης της ενίσχυσης τίθεται η υποχρέωση υποβολής της δήλωσης ενιαίας ενίσχυσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχου και εκπλήρωσης της υποχρέωσης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, με την επιφύλαξη των εξαιρέσεων από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΛ.ΓΑ. του άρθρου 4 του ν. 3877/2010 (Α΄ 160).

Άρθρο 8: Με την αξιολογούμενη ρύθμιση προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης ενισχύσεων σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν εμπίπτουν στις οριοθετήσεις του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, καθώς δεν έχουν αγροτικό χαρακτήρα, ούτε στις οριοθετήσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς δεν διαθέτουν κτηριακές εγκαταστάσεις.

Προς τον σκοπό αυτό, διευκρινίζεται ότι στην οριοθέτηση της παρ. 1 εντάσσονται και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αγροτικές περιοχές, χωρίς να διαθέτουν κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως θερμοκήπια και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Άρθρο 9: Με την προτεινόμενη ρύθμιση, διευκρινίζονται οι προϋποθέσεις επιχορήγησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων για ζημίες σε φυτικά μέσα παραγωγής. Περαιτέρω, προβλέπεται η επιχορήγηση του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, για την καταβολή της επιχορήγησης και της σχετικής προκαταβολής, από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς να απαιτείται να πρόκειται για τον τακτικό προϋπολογισμό του προαναφερόμενου υπουργείου.

Άρθρο 10: Εισάγεται οριζόντια ρύθμιση για τη ρύθμιση της αρμοδιότητας επιχορήγησης, σε περίπτωση φυσικών καταστροφών που εκδηλώνονται μετά την 30ή.9.2023, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την αποφυγή στρεβλώσεων ως προς τις καταβολές σε δικαιούχους.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:45 pm


Θ. Πετράκος: Να διασωθεί και να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο

Ο Θανάσης Πετράκος ,υποψήφιος Ευρωβουλευτής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜΕΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» μετά τη συνάντηση του με  τους  εκπροσώπους,του Κινήματος Διάσωσης και Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου στη Πελοπόννησο ΤάκηΓατσόπουλο και Κώστα Ζαχαριά, ,τόνισε«Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη στις ενέργειες σας και την  απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις του Κινήματος ,για την Διάσωση της Γραμμής και την Επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο  .Παράλληλα οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι απαράδεκτη  και αδιανόητη  η συμπεριφορά και οι απόψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  κ. Δ. Πτωχού όταν μάλιστα έχει συνυπογράψει το κείμενο της συνάντησης στις 14 Μαρτίου στο Χαλάνδρι το οποίο αναφέρει πολύ σημαντικά συμπεράσματα που δικαιώνουν όσους επιμένουμε για τη  μεγάλη σημασία του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου  και θέτει προ των ευθυνών τους κυβέρνηση , ΟΣΕ και Περιφέρεια Πελοποννήσου διότι  μεταξύ των άλλων 

«…Αναγνωρίζουν ότι ο Σιδηρόδρομος του Τρικούπη στην Πελοπόννησο, αποτελεί μια μοναδική πολιτιστική και βιομηχανική κληρονομιά στο σύνολό της, αποτελούμενη από περισσότερα από 700 χιλιόμετρα γραφικών γραμμών, αξιόλογες γέφυρες και μοναδικά -κάποια εξ αυτών-κηρυγμένα κτίρια σταθμών.Αναγνωρίζουν τις δυνατότητες μιας πιθανής σταδιακής επανενεργοποίησης του Σιδηροδρόμου του Τρικούπη για βιώσιμο τουρισμό, συνδέοντας τελικά τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Πελοποννήσου σε μια μεγάλη περιήγηση με τρένο.Πιστεύουν ότι ο επανενεργοποιημένος Σιδηρόδρομος του Τρικούπη θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στις τοπικές επιβατικές μεταφορές στο μέλλον, καθώς και στην αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών και των οικισμών…»

Το  κείμενο που συνυπογράφτηκε είναι το εξής .

«Στις 14 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Χαλάνδρι της Αθήνας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και σε συνεργασία με την ΕΛΛΕΤ την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντας και Πολιτισμού, συνάντηση για να συζητηθούν οιπροοπτικές μιας πιθανής επανεργοποίησης του ιστορικού σιδηροδρόμου μετρικού εύρους στην Πελοπόννησο, εφεξής: Σιδηρόδρομος Τρικούπη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ελληνικού Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της HellenicTrain, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Μαζί τους συμμετείχαν εμπειρογνώμονες σε θέματα σιδηροδρόμων και χωροταξίας απά την Ελβετία, εκπρόσωποι τής ελβετικής σιδηροδρομικής βιομηχανίας και εκπρόσωποι των ορεινών σιδηροδρόμων της Ελβετίας (RhaetianRailways), προκειμένου να συζητήσουν διάφορες πτυχές και προκλήσεις που συνδέονται με μια πιθανή επανενεργοποίηση του Σιδηροδρόμου του Τρικούπη.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση μοιράζονται τα ακόλουθα συμπεράσματα:

• Αναγνωρίζουν ότι ο Σιδηρόδρομος του Τρικούπη στην Πελοπόννησο, αποτελεί μια μοναδική πολιτιστική και βιομηχανική κληρονομιά στο σύνολό της, αποτελούμενη από περισσότερα από 700 χιλιόμετρα γραφικών γραμμών, αξιόλογες γέφυρες και μοναδικά -κάποια εξ αυτών-κηρυγμένα κτίρια σταθμών.

• Αναγνωρίζουν τις δυνατότητες μιας πιθανής σταδιακής επανενεργοποίησης του Σιδηροδρόμου του Τρικούπη για βιώσιμο τουρισμό, συνδέοντας τελικά τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Πελοποννήσου σε μια μεγάλη περιήγηση με τρένο.

• Πιστεύουν ότι ο επανενεργοποιημένος Σιδηρόδρομος του Τρικούπη θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στις τοπικές επιβατικές μεταφορές στο μέλλον, καθώς και στην αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών και των οικισμών.

• Είναι της γνώμης ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οποιοσδήποτε σχεδιασμός ή κατασκευαστικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την επανενεργοποίηση του Σιδηροδρόμου του Τρικούπη στο μέλλον.

• Είναι της γνώμης ότι μια μελλοντική επανενεργοποίηση του Σιδηροδρόμου του Τρικούπη θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις πιο πρόσφατες βιώσιμες τεχνολογίες και εξατομικευμένες λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας από υδρογόνο ή μπαταρίες.

• Έχουν λάβει υπόψη τους την επιτυχή λειτουργία των ορεινών σιδηροδρομικών συστημάτων μετρικού εύρους στην Ελβετία, που εξυπηρετούν τόσο τον τουρισμό όσο και τις τοπικές μεταφορές, και ότι μπορούν να συνδεθούν και ενσωματωθούν σε ένα ευρύτερο σιδηροδρομικό σύστημα κανονικού εύρους.

• Συμφώνησαν στην ανάγκη εκπόνησης μιας ολοκληρωμένης μελέτης σκοπιμότητας για μια πιθανή επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου Τρικούπη καιζήτησαν τη συγκρότηση μιας ομάδας εμπειρογνωμόνωνγιά τον προσδιορισμό των βασικών αρχών και προδιαγραφών για την μελέτη.

• Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουν τα έργο των φίλων του σιδηροδρόμου και των πολιτών που ενδιαφέρονται και δεσμεύονται για την ιδέα μιας πιθανής επανενεργοποίησης του Σιδηροδρόμου του Τρικούπη.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν σε περίπου 9 μήνες, σε ένα σχήμα που θα αποφασιστεί, προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο των εργασιών της ομάδας εμπειρογνωμόνων εν όψει της μελέτης σκοπιμότητας.»

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:15 pm


Οι ευχές του δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου στους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν την ολοκλήρωση μιας πολύχρονης, κοπιώδους και απαιτητικής προσπάθειας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους και την αφετηρία για την επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα. Ένας σταθμός στη μεγάλη πορεία ζωής των μαθητών μας προς την ευτυχία, ο οποίος, αν και κρίνεται σημαντικός, δεν είναι ούτε ο μοναδικός ούτε ο τελευταίος.

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

Με όπλα τις γνώσεις σας και εφόδια τις αρχές και αξίες που σας μετέδωσε το σχολείο σας, με ψυχραιμία και πίστη στον εαυτό σας, κατακτήστε τους στόχους σας.

Πολλές ευχές και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα σας, στηρίζοντας και ενισχύοντας την ασφαλή και ευδόκιμη μελλοντική σας πορεία στη ζωή.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία στην προσπάθειά σας και ο δρόμος της ζωής που ανοίγεται μπροστά σας να είναι γεμάτος όνειρα, χαρές και επιτυχίες!

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος
Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:05 pm


Συνάντηση Παγγορτυνιακής με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα

Την πρώτη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πτωχό πραγματοποίησε στην Τρίπολη η Παγγορτυνιακή Ένωση. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, η Γενική Γραμματέας, Ελένη Παπαγιάννη και η εκδότρια της εφημερίδας «Γορτυνία» Πέννυ Καλύβα.

Στον Περιφερειάρχη τέθηκαν κυρίως δύο μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη Γορτυνία, το οδικό δίκτυο και η ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα. Συγκεκριμένα, η Παγγορτυνιακή τόνισε ότι τα πολλά προβλήματα του οδικού δικτύου, με πιο σοβαρό το θέμα της Ε.Ο. Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας, όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών αλλά είναι ολοφάνερο ότι αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τη λίμνη Λάδωνα, που αποτελεί ίσως τη μόνη ελπίδα διάσωσης της συγκεκριμένης περιοχής και που προς το παρόν, όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο για την ανάδειξη και εκμετάλλευσή της αλλά δεν είναι καν προσβάσιμη σε λεωφορεία. Και τα δυο θέματα συζητήθηκαν διεξοδικά με έμφαση στην ανάγκη εύρεσης χρηματοδότησης.

Ο κ. Περιφερειάρχης ανέφερε για μια ακόμα φορά την έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων για τα μεγάλα οδικά έργα, ενώ για μικρότερες παρεμβάσεις υποστήριξε ότι θα υπάρχει δυνατότητα το 2025. Επίσης ανέφερε ότι ο τομέας του τουρισμού εντάχθηκε στο πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης, γεγονός που θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον για επενδύσεις και χρηματοδότηση για ανάλογα έργα στην περιοχή μας.

Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζουν πλέον τα τουριστικά χωριά, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και απαιτεί παρεμβάσεις για να μην φέρει αντίστροφα αποτελέσματα στον τουρισμό.

Επίσης ο κ. Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την απόφαση να δημιουργηθεί σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης στα Λαγκάδια.

Από την Παγγορτυνιακή ζητήθηκε νέα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας ώστε να συζητηθούν λεπτομερέστερα τα προβλήματα του οδικού δικτύου και να γίνουν προτάσεις για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:01 pm


Μεσημεριανή μπόρα στην Τρίπολη (vid)

Δυνατή βροχή με πολύ αέρα πέφτει εδώ και λίγη ώρα στην Τρίπολη.

Οι ουρανοί άνοιξαν ξαφνικά, αφού είχαν προηγηθεί διαστήματα με έντονες αστραπές και το νερό έπεφτε ορμητικά.

Ίσως να έχει πέσει και χαλάζι κατά τόπους. Κάτι τέτοιο βέβαια θα ήταν καταστροφικό για τις καλλιέργειες.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δυνατή μπόρα στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Δυνατή μπόρα στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 4:52 pm


Τρίπολη: Ημέρα καριέρας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου- Τεράστιο ενδιαφέρον από τους φοιτητές (pics,vid)

Η Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της επαφής των φοιτητών και των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας, διοργάνωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Πρόκειται για μια δράση διασύνδεσης και σταδιοδρομίας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου με μεγάλες εταιρείες της χώρας μας που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς και οι οποίες στόχο έχουν να ανοίξουν νέες προοπτικές στην εργασία νέων.

Στην εκδήλωση, εκπρόσωποι από 18 εταιρείες φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Οικονομίας στην Τρίπολη, φέρνοντας μαζί τους ανοικτές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης.

Η εκδήλωση Ημέρα Καριέρας στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου περιλάμβανε σεμινάρια, ιστορίες αποφοίτων, συναντήσεις και συνεντεύξεις εκπροσώπων των εταιρειών με φοιτητές και αποφοίτους και συλλογή βιογραφικών των φοιτητών και των αποφοίτων που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Για την δράση μίλησαν η κυρία Παρασκευή Ραφτοπούλου καθηγήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της «Ημέρας Καριέρας» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και οι φοιτητές που εθελοντικά βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημέρα καριέρας 2024 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Video of ArcadiaPortal.gr Ημέρα καριέρας 2024 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 4:34 pm


Σύλληψη 38χρονου για καταδικαστικό έγγραφο στην Αργολίδα

Συνελήφθη, χθες (28.5.2024) το πρωί, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 38χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 4:16 pm


Μπουντρούκας για Γιαννακούρα: Με όλους και όπου κάτσει η μπίλια

Με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γιάννης Μπουντρούκας πρώην περιφερειακός σύμβουλος του ΠεΣυ ως επικεφαλής της Πελοποννησιακή Συμμαχίας, παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολίασε την τυχαία συνάντηση που είχε ο κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας περιφερειακός σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των Ευρωεκλογών στην Τρίπολη και περπάτησε στην πόλη.

Εκεί φωτογραφήθηκε με πολίτες και συνάντησε και τον κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα με τον οποίο μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε γνωριμία μαζί του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπουντρούκας σχολιάζει τις πολιτικές και όχι μόνο επιλογές του κ. Γιαννακούρα, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ τους.

Αυτή την φορά έγγραψε «Πάλι έδωσε μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας ο Βαγγέλης Γιαννακούρας. Με όλους και όπου κάτσει η μπίλια»

Μάλλον έπεται συνέχεια, σε αυτή την διαδικτυακή κόντρα. Αναμένουμε.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 4:11 pm


Σύλληψη 30χρονου για κλοπή αντικειμένων από αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες (28.5.2024) το βράδυ, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από όχημα τσάντα με είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε. Επιπλέον, διέρρηξε οικία ημεδαπής, με σκοπό την κλοπή, δίχως όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 3:01 pm


Εκδήλωση για την συμβολή της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου στην Τρίπολη (pics,vid)

Εκπαιδευτική δράση με θέμα « Η Συμβολή της Διατροφής στην Πρόληψη του Καρκίνου», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της σχολής ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Τρίπολης.

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί φορείς και συγκεκριμένα: η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με την ειδικότητα « Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας», η Σχολή ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Τρίπολης, με την ειδικότητα Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής και το Τμήμα Νοσηλευτικής ΑΕΙ Τρίπολης, ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους σπουδαστές των παραπάνω Τμημάτων.

Η εισηγήτρια κυρία Ανδρέα Πάολα Ρόχας Χιλ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας – Βιοχημείας του Τμήματος Νοσηλευτικής ανέπτυξε το θέμα «Η Συμβολή της Διατροφής στην Πρόληψη του Καρκίνου» δίνοντας στους σπουδαστές της ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διατροφικές επιλογές που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης η κυρία Γεωργία Μαργιώλου Διευθύντρια Σ.Α.Ε.Κ Γ.Π.Ν Τρίπολης στον χαιρετισμό της,ευχαρίστησε την ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Τρίπολης για την φιλοξενία .

Σε δηλώσεις τους η κυρία Μαργιώλου, η κυρία Ρόχας και ο κ. Πασιόπουλος από την ΕΠΑΣ Μαθητιάς εκπαιδευτικός του Τμήματος Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής μίλησαν για την δράση και για την συνεργασία των εκπαιδευτικών φορέων.

Η κυρία Ρόχας ανακοίνωσε και τις επόμενες δράσεις του Τμήματος Νοσηλευτικής που θα απευθύνονται στους ογκολογικούς ασθενείς, και θα αφορούν την διατροφή που θα πρέπει να ακολουθήσουν για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής σε όλα τα στάδια της νόσου.

«Ο ανώτερος στόχος είναι να συνδημιουργηθούν και να κατασκευαστούν εργαλεία ευεξίας με τους ασθενείς, που θα βοηθήσουν να προσαρμοστούν στις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές και να ακολουθήσουν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφικές συμπεριφορές σε όλα τα στάδια της νόσου»

Ο κ. Πασιόπουλος μίλησε για τα αρτοποιήματα που ετοίμασαν για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση τα οποία έγιναν με αγνά υλικά, υψηλής διατροφικής αξίας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση «Η Συμβολή της Διατροφής στην Πρόληψη του Καρκίνου»

Video of ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση «Η Συμβολή της Διατροφής στην Πρόληψη του Καρκίνου»

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:52 pm


Στο Μουσικό Σχολείο το Φεστιβάλ Πράσινων Ονείρων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω καιρικών συνθηκών – προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - το Φεστιβάλ που διοργανώνει σήμερα 29 Μαΐου 2024 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας στο Αλσος Αγίου Γεωργίου, μεταφέρεται στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης ακριβώς την ίδια ώρα στις 19:00μμ.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:17 pm


Το «ευχαριστώ» του Αστέρα στους χορηγούς του

Ο Αστέρας Τρίπολης με ανακοίνωση του στα social media έστειλε το δικό του ξεχωριστό «ευχαριστώ» στους χορηγούς για τη στήριξη τους και αυτή την ποδοσφαιρική χρονιά.

Αναλυτικά

Η συνεργασία μας αποτελεί για εμάς την μεγαλύτερη επιβράβευση.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη!

Συνεχίζουμε με πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντί σας και με πολύ μεγάλη αφοσίωση στον ΑΣΤΕΡΑ μας!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:10 pm


Οι ευχές του Δήμαρχου Γορτυνίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες,

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο στη μαθητική σας πορεία, η οποία ολοκληρώνεται και ένα βήμα προς την επίτευξη των στόχων σας.
Εύχομαι από καρδιάς να στεφθούν από επιτυχία...

Γνωρίζω ότι οι προσπάθειες και οι θυσίες σας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν πολλές και ότι αντιμετωπίσατε μεγάλες προκλήσεις. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή σας θα ανταμειφθούν. Θυμηθείτε ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα
των γραπτών σας εξετάσεων αλλά και των προσπαθειών και της αφοσίωσης που έχετε δείξει όλο αυτό το διάστημα.

Σας προτρέπω να προσεγγίσετε τις εξετάσεις με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Είστε καλά προετοιμασμένοι και ικανοί να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις. Σας εύχομαι να έχετε καθαρή σκέψη και δύναμη για να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και να επαινέσω τους γονείς σας και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας για τη στήριξη και την καθοδήγηση που σας προσφέρουν. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός και η συμβολή τους ανεκτίμητη.

Υγεία και Επιτυχία σε όλους και όλες σας!
Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και θα κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας
Ευστάθιος Φαρ. Κούλης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:45 pm


Τέλος η «μόνιμη μείωση τιμής» στα σούπερ μάρκετ- Αυξήσεις σε 4.000 προϊόντα

Προσωρινή αποδεικνύεται τελικά η «µόνιµη µείωση τιµής» στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ καθώς το μέτρο λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου και δεν πρόκειται, να επεκταθεί.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση γιατί την 1η Ιουνίου ξεκινάνε οι νέες τιμές των 4.000 προϊόντων που ήταν στη μόνιμη μείωση της τιμής.

Οι πρώτες ανατιμήσεις αναμένεται να έρθουν σε τρόφιμα, απορρυπαντικά, καθαριστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα για τις αυξήσεις σε 4.000 προϊόντα από 1η Ιουνίου στα σούπερ μάρκετ και το τέλος της «μόνιμη μείωση τιμής»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:39 pm


Το πρόγραμμα των ημιτελικών στα play off της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Τζάμπολ στα play off της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχουμε την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου με το Αρκαδικό ενδιαφέρον να πέφτει στον Πολύβιο που θα κοντραριστεί με τον Δίων Κυπαρισσίας.

Αξίζει εδώ να τονίσουμε ότι το ζευγάρι ΣΚ Καλαμάτα - Καλαμάτα 1980 είναι στο 0-2 το σκορ ενώ αυτό του Δίων Κυπαρισσίας με τον Πολύβιο στο 1-1 (οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την regular season).

Οι ομάδες που θα φτάσουν στις τρεις νίκες θα είναι και αυτές που θα προκριθούν στον τελικό των play off της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και θα διεκδικήσουν τον εφετινό τίτλο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Κυριακή 2 Ιουνίου, 20:30

Καλαμάτα BC-Καλαμάτα 80

Δίων Κυπαρισσίας-Πολύβιος

Τετάρτη 5 Ιουνίου, 20:30

Καλαμάτα 80-Καλαμάτα BC

Πολύβιος-Δίων Κυπαρισσίας

Τετάρτη 12 Ιουνίου, 20:30

Καλαμάτα BC-Καλαμάτα 80

Δίων Κυπαρισσίας-Πολύβιος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:32 pm


Συναισθήματα ευτυχίας κι ευγνωμοσύνης στην Δράση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης «Απλώνω Ευτυχία»

Με αμέτρητα συναισθήματα ευτυχίας κι ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας, η Εκπαιδευτική Δράση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης «Απλώνω Ευτυχία», ύστερα από πρωτοβουλία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Μαντινείας και του Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ Δ. Τρίπολης. Αρωγοί στο έργο αυτό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακό Τμήμα Τρίπολης) και ο κ. Μάζαρης Μάριος, υπεύθυνος συντονισμού για την Ελλάδα. Εξαιρετικά σημαντική και σπουδαία ήταν η αγάπη κι η υποστήριξη γονέων, φίλων, φορέων και απλών πολιτών.
Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» για την υποστήριξη του έργου του. Περαιτέρω οικονομική συνεισφορά μπορεί να δίδεται μέχρι τις 31 Μαΐου στην έδρα του Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ Τρίπολης στην οδό Φιλελλήνων 22-24, 08.30π.μ. – 08.30μ.μ.

Εκ των Διευθύνσεων

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:20 pm


Συμμετοχή του ΕΟΣ Τρίπολης στο Προσυνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

"Στο Προσυνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Olympic Royal, με θέμα “Αρκαδία του Χθες, του Σήμερα και του Αύριο”, έγινε παρουσίαση του εκπροσώπου του ΕΟΣ Τρίπολης Γιώργου Παναγιωτόπουλου, με θέμα "Το
Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου και η Ευρύτερη Περιοχή. Τουριστικά και Οικονομικά μεγέθη".

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής κ.α.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο κ. Μπένο, το Γεν. Γραμματέα κ. Παγιώτα και όλο το Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. για την πρόσκληση που μας έκαναν να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του Μαινάλου και το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν για αυτές."

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:01 pm


Επιτυχίες και μετάλλια για την «Combat Team Tripolis» στο Πανελλήνιο Κύπελλο ρινγκ του Κick Βoxing (pics)

Τρεις αθλητές από την Τρίπολη αγωνίστηκαν στο πανελλήνιο κύπελλο ρινγκ του kickboxing!

Οι δυο αθλητές της COMBAT TEAM TRIPOLIS με προπονητή τον Βασίλη Δελή κατέκτησαν την δεύτερη θέση και ένας ακόμα αθλητής 8-10 ετών σε αγώνα εμπειρίας!

Ο Βασίλης Μαλεβιτης όπου αγωνιστικέ μετά από αποχή τριών μηνών στην επιστροφή του αγωνίστηκε σε μια κατηγορία πάνω από τα κιλά του έχασε στον τελικό παρά την μεγάλη του υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα όπου ο αντίπαλος αθλητής είχε δεχθεί δυο μετρήματα από τον διαιτητή δυστυχώς κάποια τεχνικά λάθη δώσαμε το δικαίωμα στον διαιτητή μετά από επαναλαμβανόμενες παρατηρήσεις να μας ακυρώσει και να πάρει το παιχνίδι η αντίπαλη γωνία.

Ο Θανάσης Γκάνιος έχασε και αυτός στον τελικό για ένα σημείο διαφορά ένα οριακό παιχνίδι στο οποίο είχαμε ξεκινήσει με μειονέκτημα λόγω επίσημης παρατήρησης για καθυστέρηση που είχαμε να εμφανιστούμε στο ρινγκ μιας και ταυτόχρονα έπαιζε ο Βασίλης.

Ο μικρός Νικόλας στην κατηγορία 8-10 ετών έκανε ένα ωραίο και τεχνικό αγώνα με την ευχή όλων αυτός και οι συναθλητές του σε λίγα χρόνια να πρωταγωνιστούν στις επίσημες και μοριοδοτούμενες κατηγορίες. συγχαρητήρια αξίζουν και οι τρεις αθλητές όπως και οι αντίπαλοι τους για την προσπάθεια τους!

Επόμενοι στόχοι για τον σύλλογο το παγκόσμιο κύπελλο στην Ουγγαρία και το πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:53 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας