Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα στην πλατεία Άρεως

Απόγευμα Πέμπτης 23 Μαΐου στην πλατεία Άρεως με τον ήλιο να φωτίζει το εμβληματικό άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που βρίσκεται εκεί και στέκει αγέρωχα.

Η φωτογραφία, της Κ.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:15 pm


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα για διακίνηση κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και στην περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική
Συνελήφθησαν -4- μέλη της οργάνωσης

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης. Η μεταφορά τους γινόταν διά θαλάσσης και αποκρύπτονταν σε εμπορευματοκιβώτια (container) για την περαιτέρω εισαγωγή και διακίνησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομα κέρδη μεγάλου ύψους.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχθηκε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας Η.Π.Α. στην Αθήνα, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Προηγήθηκε πολύμηνα έρευνα όπου, μέσω κατάλληλης αξιοποίησης, ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων και άλλων ανακριτικών μεθόδων, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η διακρίβωση της δράσης των μελών της οργάνωσης.
Παράλληλα, προέκυψε η επιχειρησιακή δομή και επαγγελματική υποδομή την οποία διέθεταν, η οποία εξασφάλιζε την αδιάλειπτη στο χρόνο εγκληματική τους δράση και συγκεκριμένα τη μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από την οποία αποκόμισαν υπέρογκα παράνομα έσοδα που ξεπερνούν τα -5.000.000- €.

Παράλληλα διακριβώθηκε ο ρόλος καθενός από τα μέλη της οργάνωσης, ως εξής:

 48χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους,

 36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση έτερων μελών,

 64χρονος, επικοινωνούσε με έτερα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων και

 54χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

Για τον τερματισμό της δράσης τους, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 22/05/2024, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο 48χρονος και στην κατοχή του βρέθηκαν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση -180- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο κοκαΐνη,
συνολικού μικτού βάρους -210- κιλών και -300- γραμμαρίων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 κοκαΐνη συνολικού βάρους -510- γραμμαρίων,

 ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,5- γραμμαρίων,
 τα χρηματικά ποσά των -131.675- € και -30- λιρών Αγγλίας,
 πιστόλι με γεμιστήρα με δεκαπέντε (15) φυσίγγια,
 ζυγαριά,
 -2- μοτοσικλέτες,
 -17- συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
 κάρτα μνήμης (συσκευή usb),
 -3- ηλεκτρονικές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker),
 σφραγίδα κλεισίματος εμπορευματοκιβωτίου και
 πλήθος σελίδων με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 48χρονου αρχηγικού μέλους εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία CAPTAGON.
Επίσης, ο 64χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις Η.Π.Α. για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.
Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και τυχόν διασυνδέσεων αυτής με άλλα ομοειδή δίκτυα, καθώς και η ταυτοποίηση έτερων μελών της.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:00 pm


«Μάχη» στο ΔΣ Τρίπολης ανάμεσα σε Τζιούμη και Σμυρνιώτη για την πλατεία Αγίου Βασιλείου (vid)

Και πάλι για την πλατεία Αγίου Βασιλείου επικράτησε ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Πέμπτη 23 Μαΐου. Η συζήτηση για τις παρατάσεις του έργου, πυροδότησαν νέο κύκλο έντασης ανάμεσα στον επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Ενωμένοι Μπροστά» Γιάννη Σμυρνιώτη και τον δήμαρχο Κώστα Τζιούμη.

Ο κ. Τζιούμης στην κριτική δέχτηκε από τον κ. Σμυρνιώτη και την παράταξή του για τις καθυστερήσεις του έργου, έκανε λόγο για λαϊκισμό εκ μέρους της παράταξης του κ. Σμυρνιώτη και υπενθύμισε ότι η πλατεία Άρεως είχε πάρει 14 παρατάσεις.

Όλο λέτε γίνονται ατυχήματα, θα γίνει μεγάλο ατύχημα. Λες και έχει σκοτωθεί κανένας. Το έργο δυσφημείται συστηματικά.

Ακολούθησαν φωνές και ένταση, με τον κ. Σμυρνιώτη να ζητεί να σταματήσει η σύγκριση με την πλατεία Άρεως και ο δήμαρχος να απαντά ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ σε όλη τη χώρα, ότι δεν πληρώνει τα έργα, και ότι όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα.

Μας κάνατε προεκλογικό δώρο, συνεχίστε και τώρα, εμάς μια χαρά μας βολεύει

είπε ο κ. Τζιούμης.
Ο κ. Κατσίρης παρενέβη για να πει ότι οι επαγγελματίες της πλατείας Αγίου Βασιλείου αντιμετωπίζουν δυσκολίες  τρία χρόνια τώρα.

Η πλατεία Άρεως ήταν χωράφι, δεν συγκρίνεται με την πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Η συζήτηση περιστράφηκε ύστερα γύρω από τα διαφορετικά ύψη των πεζοδρομίων, και το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Νέες εντάσεις στο ΔΣ Τρίπολης για την πλατεία Αγίου Βασιλείου

Video of ArcadiaPortal.gr Νέες εντάσεις στο ΔΣ Τρίπολης για την πλατεία Αγίου Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:45 pm


Οι αναμνήσεις του Γιώργου Τσούκα από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό (pics)

Ο Γιώργος Τσούκας με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μέσα από τις προσωπικές του αναμνήσεις θυμάται τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος την σεζόν 2001-2002 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο νυν πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών της ΕΠΣ Αρκαδίας Γιώργος Τσούκας είναι και ο μοναδικός ως τώρα Αρκάδας επόπτης που έχει παίξει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά

Πλησιάζει ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος και η νοσταλγία με τις αναμνήσεις επανέρχεται. ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ 2-1, 2001-2002 , σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, με φιλάθλους και των δύο ομάδων. Με σεβασμό στους Έλληνες Διαιτητές και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Άριστη Διαιτησία με παρατηρητή το Γιώργο Μπίκα,

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:35 pm


Επίσκεψη – ξενάγηση στα παλιά υδραγωγεία της Τριπολιτσάς στη θέση «Μάννα του Νερού» από τον ΣΑΟΟ (pics)

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] πραγματοποίησε επίσκεψη – ξενάγηση στα παλιά υδραγωγεία της Τριπολιτσάς στη θέση ‘’ Μάννα του Νερού’’. Οι πεζοπόροι διέσχισαν ένα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοπίο στο οποίο υπάρχουν μνημεία ξεχωριστής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας.

Επισκεφτήκαμε τα δύο υδραγωγεία και τα δίκτυα [σούγελα] που σώζονται στη περιοχή.
Έγινε εκτενής αναφορά στο οθωμανικό και μετεπαναστατικό παρελθόν τους και τονίστηκε ότι το υδραγωγείο της ‘’Μάννας του Νερού’’ είναι ακόμη σε λειτουργία και υδροδοτεί και σήμερα την πόλη.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Φιλικών και, δια μέσου του Μαηθανασάκου, έφτασε στα κατάλοιπα της δεξαμενής καθίζησης στη θέση ‘’Σμιγμένα Νερά’’. Στη συνέχεια, βαδίζοντας πάνω στο οθωμανικό υδραγωγείο, φθάσαμε στην πηγή. Στη διαδρομή συναντήσαμε το εντυπωσιακό τρίτοξο ενετικό υδατογέφυρο και το τούρκικο μονότοξο γεφύρι. Περπατήσαμε στην κοιλάδα, όπου το υδραγωγείο είναι υπόγειο και καταλήξαμε στο φρεάτιο από όπου ελεγχόταν στο παρελθόν η ροή του νερού.

Η δεξαμενή, έργο του1880 περίπου, και τα παλιότερα γέφυρα, χαρακτηρισμένα διατηρητέα μνημεία, έχουν ανάγκη άμεσης συντήρησης ώστε να μην καταρρεύσουν  πλήρως! Eίναι υποχρέωση της πόλης να διατηρήσει αυτή την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά της.
Η ΔΕΥΑΤ οφείλει να καθαρίσει τον χώρο από όπου ξεκινά το υπέργειο υδραγωγείο και να τοποθετήσει βρύση στην ποτίστρια για να δροσίζονται οι περιπατητές και να ξεδιψούν τα άγρια ζώα.
Επίσης, πρέπει να σφραγιστεί το φρεάτιο στην αρχή της κοιλάδας, να καθαριστεί από τις πέτρες το ανοιχτό φρεάτιο στην πηγή και να τοποθετηθεί προστατευτική σχάρα προς αποφυγή εισόδου σε αυτό αγρίων ζώων, που θα μολύνουν το νερό.
Αναγκαίο είναι, εξάλλου, να τοποθετηθούν πινακίδες θέσης με ιστορικά και τεχνικά στοιχεία, καθώς και ταμπελάκια σηματοδότησης της πορείας.
Ο ΣΑΟΟ είναι στη διάθεση των αρμοδίων [Δήμου Τρίπολης, ΔΕΥΑΤ, Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας] για παροχή πληροφοριών και εθελοντικής εργασίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:30 pm


Πάσχα στην Τρίπολη: Οι απαντήσεις για το κόστος των εκδηλώσεων και για τις… κλεμμένες γλάστρες

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Πέμπτη 23 Μαΐου, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου έθεσε το θέμα της μη εκπροσώπησης του Δήμου Τρίπολης στο Μεσολόγγι για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της Ηρωικής Εξόδου. Ακολούθως, έθεσε ζήτημα του κόστους των εκδηλώσεων του Πάσχα: «Στην Δημοτική Επιτροπή, είδαμε το κόστος, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι δυσανάλογο το κόστος των εκδηλώσεων του Πάσχα σε σχέση με αυτό που έγινε. Πάνω από 18.000 ευρώ δόθηκαν για τρεις ορχήστρες το Πάσχα», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στα φωτογραφικά πάνελ ως προς το κόστος τους, αλλά και για το σκηνικό στην πλατεία Άρεως, που άλλαξε και φέτος. 

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης απάντησε: «Δεν ισχύουν τα ποσά που μου λέτε, η ορχήστρα στην Άρεως δεν κόστισε 10.000 ευρώ, αλλά 5.000 ευρώ, όπως περίπου κάθε χρόνο.  Το ποσό αυτό είναι μέσα στα όρια που δίνουμε κάθε χρόνο και για το σκηνικό. Είπατε για τα πάνελ της έκθεσης φωτογραφίας, μόνο η εκτύπωση των φωτογραφιών, κόστισε 350 ευρώ για τη μία πλευρά του πάνελ, χωρίς τον ΦΠΑ, άρα 700 ευρώ το ένα χωρίς τον ΦΠΑ. Αν το Πάσχα ήταν επιτυχημένο ή όχι, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Και διαφήμιση έγινε, μας έπαιξαν τα μεγάλα κανάλια χωρίς να έχουμε κάνει διαφήμιση, είχε τον περισσότερο κόσμο από ποτέ. Τα καταστήματα δούλεψαν, υπήρχε πολλή κίνηση, νομίζω ότι το κόστος ήταν λογικό, ήταν ίδιο με πέρυσι και πρόπερσι. Άρα, νομίζω ότι συνολικά το αποτέλεσμα, που είδαμε όλοι, ήταν εξαιρετικό».

Ο κ. Χατζόπουλος απάντησε για τη μη εκπροσώπηση του Δήμου στο Μεσολόγγι,  λέγοντας ότι είχε σοβαρό προσωπικό ζήτημα και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. 

Ο κ. Παπαδημητρίου επέμεινε, ως προς την επισκεψιμότητα το Πάσχα στην Τρίπολη: «Η γύμνια η δική μας φάνηκε όταν την Τρίτη το μεσημέρι δεν κυκλοφορούσε ούτε κουρούνα. Μπορεί να έχουν γίνει βήματα, αλλά πριν από κάθε εκδήλωση, μπορούμε να κάνουμε κάποια συζήτηση και αν θέλετε, μπορείτε να εμπλουτίσετε το τελικό σχέδιο».

Ο κ. Τζιούμης απάντησε: «Εγώ είπα ότι γενικώς υπήρχε έξοδος, δεν είπα ποτέ ότι είχαμε περισσότερο κόσμο από άλλες περιοχές».

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ρώτησε και για τις γλάστρες που αφαίρεσαν κάποιοι από το σκηνικό, θέμα το οποίο απασχόλησε πολύ την επομένη του Πάσχα, ρωτώντας αν είχε δώσει ο Δήμος άδεια.

Από όσο ξέρω, όχι, είπε ο δήμαρχος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:15 pm


Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης το Μιναγιώτικο φράγμα

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης εισέρχεται το έργο του Μιναγιώτικου φράγματος.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ορισθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τις κοινοπραξίες, όπως έγινε γνωστό σε σχετική ενημέρωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη και την επικοινωνία που υπήρξε με τον Διευθυντή της Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Νίκο Σέργη.

«Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς καταφέραμε μέσα σε λίγους μήνες να δρομολογήσουμε κομβικές παρεμβάσεις στον αρδευτικό τομέα που δίνουν παραγωγική πνοή στις περιοχές μας και να ξεπεράσουμε προβλήματα ετών σε κάθε νομό», ανέφερε σχετικά ο Περιφερειάρχης.

Το αντικείμενο της Σύμπραξης συνίσταται στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του φράγματος Μιναγιώτικου καθώς και του δικτύου άρδευσης περιοχών στο Δήμο Πύλου – Νέστορος του νομού Μεσσηνίας, συνολικής έκτασης 35.000 στρεμμάτων, με σκοπό την εξασφάλιση επαρκών υδατικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης, την εξασφάλιση σημαντικών ποσοτήτων νερού για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της περιοχής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:00 pm


Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων στην Τρίπολη (pics,vid)

Η Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, το 11° Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου στο ξενοδοχείο Μαίναλον εκδήλωση με θέμα: «Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων».

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να αναδειχθεί η καινοτομία και η προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας ανάπτυξης των επιχειρήσεων και πως μπορεί κάποιος να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα.

Οι αυξανόμενες δαπάνες των επιχειρήσεων επενδύοντας απασχολούν προσωπικό υψηλής εξιδίκευσης και το αποτέλεσμα τους είναι να παράγουν μια εφεύρεση και μια νέα τεχνογνωσία.

Αυτή την δουλειά και αυτή την τεχνογνωσία κατοχυρώνει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με την εκδήλωση να έχει ως πρόθεση να εξηγηθούν αναλυτικά όλες οι καινούριες τεχνολογίες.

Κεντρικός ομιλιτής της εκδήλωσης ήταν ο Αναστάσιος Θωμόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) ενώ στις κάμερες των τοπικών ΜΜΕ μίλησαν επίσης ο Παναγιώτης Κρητικός, Πρόεδρος 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Δημήτριος Κωστογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, ο Γενικός Γραμματέας του 11ου Π.Τ. Γιώργος Λυτρίβης και ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΕΤ Νίκος Τότσης.

Άπαντες μίλησαν για την σημασία αυτής της εκδήλωσης για την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις πόσο μάλλον για την περιοχή της Τρίπολης που βρίσκεται πλέον στον βιομηχανικό χάρτη και επίσημα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων

Video of ArcadiaPortal.gr Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:56 pm


Κικίλιας: «Έχουμε προετοιμαστεί για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο»

Υπεγράφη σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, η σύμβαση προμήθειας τριών ελικοπτέρων μεσαίου τύπου Leonardo AW139, συνολικού κόστους 65,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και την ανάδοχη εταιρεία την ιταλική Leonardo, με φορέα υλοποίησης του διεθνούς διαγωνισμού το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως «παραδίδουμε το ΑΙΓΙΣ βήμα – βήμα στην Πολιτική Προστασία, στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην ελληνική κοινωνία», και έκανε λόγο για ένα σημαντικό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης μιας εκ των μεγαλύτερων προκλήσεων της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του πλανήτη, «δηλαδή της μάχης κατά της κλιματικής κρίσης».

«Έχουμε προετοιμαστεί για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο»

«Η κλιματική κρίση δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια. Έχουμε προετοιμαστεί για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο και ζητώ απ’ όλους να ενωθούν, να στηρίξουν και να βοηθήσουν σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ιταλίας Susanna Schlein, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτης Κριμιζής και ο Αντιπρόεδρος της αναδόχου εταιρείας, Andrea Mirteto.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:45 pm


Τρίπολη: Ζητήματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ έθεσε ο Ηλ. Αγγελάκος στο ΔΣ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Αγγελάκος έθεσε διάφορα ζητήματα σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην πόλη της Τρίπολης. «Μια πόλη προσβάσιμη είναι θέμα νοοτροπίας, όχι υποδομών μόνο. Όταν φτιάνουμε ένα έργο, πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι. Υπάρχει νομοθεσία, ευτυχώς, που έχει μεριμνήσει.

Κάνοντας μια βόλτα στην πόλη, είδα μερικά πράγματα. Το δίκτυο όδευσης τυφλών της Κένεντι δεν επικοινωνεί με το δίκτυο του ανοικτού κέντρου εμπορίου (Open Mall), όπως και στον αμέσως επόμενο παράλληλο. Στην Κύπρου στο πεζοδρόμιο υπάρχει φωτιστικό και δεν τηρούνται 40 πόντοι από το δίκτυο τυφλών δεξιά και αριστερά, και σε κάποια άλλα έργα, όπως στο πεζοδρόμιο στο νοσοκομείο δεν υπάρχει ράμπα, όπως και στον δρόμο που πάει για την ‘’Πεινακοθήκη’’. Τι προτίθεστε να κάνετε με αυτά; Το Μαλλιαροπούλειο θέατρο έχει μεν πρόσβαση από το πλάι, αλλά έχει μεγάλη κλίση και, έτσι κι αλλιώς,  πρέπει να μπαίνει ο κόσμος από μπροστά, από την κεντρική είσοδο του θεάτρου».

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης απάντησε: «Δεν θα αναλωθώ να πω ότι πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ισότιμη πρόσβαση. Είναι σαφές ότι η πόλη μας παλαιότερα σε έργα που γίνονταν, που δεν προβλεπόταν να υπάρχει πρόσβαση, δεν υπάρχει πρόσβαση. Στα νέα έργα, σε όλα υπάρχει μελέτη προσβασιμότητας. Το Μαλλιαροπούλειο, δυστυχώς, είναι όπως το Δικαστικό Μέγαρο, θέλει μια μεγάλη παρέμβαση, δηλαδή. Το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουμε με το κτίριο Τσιχριτζή». 

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης είπε: «Με το ζήτημα της όδευσης τυφλών, υπάρχουν θέματα. Πας στην όδευση, υπάρχει κολώνα της ΔΕΗ. Έπρεπε να είχαν σημειωθεί αυτά».

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:39 pm


ΝΔ: Τη διαγραφή και απόσυρση του Ευάγγελου Αντώναρου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά

Τη διαγραφή και απόσυρση του Ευάγγελου Αντώναρου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “τουρκολάγνο”. Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με τον κ. Αντώναρο, αλλά δεδομένου του γεγονότος ότι είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει σοβαρό θέμα.

Η διαγραφή και η απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Εκτός αν έχουν αποφασίσει στον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσουν κάθε ρεκόρ χυδαιότητας και τοξικότητας, ξεπερνώντας ακόμα και τις εθνικές κόκκινες γραμμές».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:30 pm


Κώστας Τζιούμης: Οι πλατείες δεν είναι για τα οχήματα, η Αστυνομία να μην «χαρίζεται»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βαγγέλης Γούργαρης, έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας των πεζών στην πλατεία Άρεως εξαιτίας της κίνησης των δικύκλων στις πλατείες, ιδίως στην πλατεία Άρεως, όπου είχε σημειωθεί ατύχημα πριν από μερικούς μήνες.

«Θα γίνει κανένα ατύχημα, δεν τηρούνται οι κανόνες, πρέπει να φροντίσουμε λίγο», είπε ο κ. Γούργαρης καθώς, τώρα που καλοκαιριάζει, όλο και περισσότερος κόσμος κινείται στην πλατεία. 

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης είπε ότι η αστυνόμευση γίνεται από τα Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, και ζήτησε από τους πολίτες να καταλάβουν οι συμπολίτες μας ότι οι πλατείες δεν είναι για να κινούνται τα δίκυκλα οχήματα.

Θα πρέπει να μην χαρίζεται η Αστυνομία και να επιβάλει τα πρόστιμα.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:19 pm


Σύριζα: Ποιες Περιφέρειες χρεώνονται τα κορυφαία στελέχη ενόψει εκλογών

Σε πανστρατιά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου:  Με βουλευτές και στελέχη πρώτης γραμμής να αναλαμβάνουν από μία περιφέρεια της χώρας, αλλά και κεντρικά ζητήματα της καμπάνιας των ευρωεκλογών, με επισκέψεις, περιοδείες και δημόσιες εκδηλώσεις ανά την επικράτεια, φυσικά μαζί με τους τοπικούς βουλευτές και τις κομματικές οργανώσεις, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βουλευτές.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, ενώ οι περιοδείες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη έχουν στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. 

Τα στελέχη αυτά θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, τον υπεύθυνο του Οργανωτικού Γραφείου, Γιάννη Βουλγαράκη, και τον διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Μανόλη Καπνισάκη.

Αναλυτικά, οι «Περιφερειάρχες» του ΣΥΡΙΖΑ:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Φάμελλος Σωκράτης

Πανελλαδική Εκστρατεία για την Υγεία & Περιφέρεια Κρήτης: Πολάκης Παύλος

Εκστρατεία για τον Πολιτισμό: Κυριακή Μάλαμα

Περιφέρεια Κρήτης: Δούρου Ρένα

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παππάς Νίκος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:13 pm


Ναύπλιο: Θαλάσσιες ανεμώνες προκάλεσαν δερματικά σε παιδιά και κολυμβητές

Δερματικά προβλήματα σε μικρά παιδιά και κολυμβητές προκάλεσαν θαλάσσιες ανεμώνες στα νερά του Ναυπλίου.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η  θαλάσσια βιολόγος του ΕΛΚΕΘΕ, Εμμανουέλα Βουτσινά και η ειδική Δερματολόγος, Πέννυ Δαλαμπούρα, για το φαινόμενο με τις θαλάσσιες ανεμώνες και τι προκαλούν. Αφορμή αποτέλεσαν οι πολλές καταγγελίες κολυμβητών που είδαν το φως της δημοσιότητας για την παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο.

Η θαλάσσια ανεμώνη μπορεί να είναι όμορφη, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνη, για αυτό και τα παράξενα χρώματά της δεν θα πρέπει να ξεγελούν τόσο τους ενήλικες, όσο και τα μικρά παιδιά που έχουν την τάση να την πλησιάζουν όταν την πετύχουν στα ρηχά νερά των θαλασσών.

Μοιάζει με μέδουσα, τα πλοκάμια της είναι κολλώδη και δηλητηριώδη, ενώ αν τσιμπήσει κάποιο άτομο, εκείνο θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ένα παιδί πήγε με την οικογένειά του στην θάλασσα και όταν μπήκε στην θάλασσα, στα ρηχά, τον τσίμπησε μία θαλάσσια ανεμώνη. Το παιδί πονούσε πολύ ενώ χρειάστηκε να μείνει στο νοσοκομείο για κάποιες μέρες.

Οι θαλάσσιες ανεμώνες είναι πάνω στα βράχια, δεν μετακινούνται, και αν κάποιος τις ακούμπησε μπορεί να υποστούν και έγκαυμα από το οξύ που εκκρίνουν κατά την επαφή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:01 pm


17 και 18 Αυγούστου ξεκινά το νέο πρωτάθλημα της Super League

Η διοργανώτρια αρχή της Super League ανακοίνωσε πως το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Αυγούστου.

Αναλυτικά

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο επικύρωσε τον τελικό βαθμολογικό πίνακα Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ., όπως προβεί σε όλες τις δέουσες θεσμικές και νομικές ενέργειες (επικοινωνία με αρμόδιους φορείς), ώστε η έναρξη για το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League αγων. περιόδου 2024-25, να πραγματοποιηθεί στις 17-18 Αυγούστου.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι προτάσεις που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή της Super League, για το νέο αθλητικό νόμο και για τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να συνταχθεί Σχέδιο Κανονισμού Γηπέδων Super League 1.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η δέσμευση χορηγικών παροχών υπέρ του Συνεταιρισμού, βάσει του άρθρου 8 παρ. 10 του Κ.Α.Π.

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο ορισμός των μελών της Επιτροπής Συμβολαίων του Συνεταιρισμού.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 7:58 pm


Μητσοτάκης από Άργος: «Θα διατηρήσουμε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου»

«Δεν μας αξίζει πολιτικός λόγος ρηχός και απολιτίκ, ούτε τοξικός ώστε να μετατρέπουμε την πολιτική αντιπαράθεση σε αρένα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «θα διατηρήσουμε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου».

Ξεκινώντας την ομιλία του στο Άργος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.  «Η ΝΔ επενδύει στη δημόσια παιδεία, ενισχύει το δημόσιο σχολείο και το πανεπιστήμιο» τόνισε και ξεκαθάρισε: τα παιδιά που θα δουν τους κόπους τους να γίνονται πράξη, να ξέρουν  ότι θα πάνε σε πανεπιστήμιο όπου κουμάντο δεν θα κάνουν κάποια γκρουπούσκουλα. Η παράταξη αυτή στηρίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο» είπε χαρακτηριστικά.  

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κοινή επιστολή που έστειλε με τον Πολωνό ομόλογό του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζητώντας τη δημιουργία μιας κοινής ασπίδας για την αεράμυνας της Ευρώπης. «Έδωσα το παράδειγμα κοινής αεροπορικής ασπίδας για την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε «ποιοι μπορούν να διαπραγματευτούν τέτοιες πρωτοβουλίες; Μόνο η ΝΔ !!!». 

 

Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές τόνισε: «οι πολίτες δεν πρέπει να το δουν ως αγγαρεία, καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχει κούραση, η κυβερνησιμότητα κρίθηκε στις εθνικές, μας έδωσαν εντυπωσιακό ποσοστό και μας είπαν αναλαμβάνεται βαριά ευθύνη του 41%, είναι  επιταγή ευθύνης που πρέπει να εξαργυρώσουμε». 

Και πρόσθεσε:  «από την κάλπη βγαίνουν όμως και πολιτικά συμπεράσματα. Η αντιπολίτευση σύσσωμη είτε αριστερά είτε δεξιά μας μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα: εμείς λέμε θα στείλουν οι πολίτες μήνυμα αλλά θα είναι σταθερότητας συνέπειας και συνέχειας της ΝΔ.

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 7:07 pm


«Χαρακώματα» Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής

Στα κοινοβουλευτικά... χαρακώματα βρέθηκαν πριν από λίγο, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για την προστασία του καταναλωτή, Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε TikTok του πρωθυπουργού, λέγοντας: «Κάνετε πλάκα στο TikTok και έρχεστε να παραστήσετε ότι κάτι κάνετε για την ακρίβεια».
Άδωνις Γεωργιάδης: «Πρέπει να φέρουμε τις Ειδικές Δυνάμεις για να γλιτώσουμε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου»

«Μένω έκπληκτος γιατί, αν θυμάμαι καλά, για να εκλεγείτε στη Βουλή κάνατε βιντεάκια με καρδούλες και χαρούλες. Εκεί δεν μιλάγατε για αυτούς που δεν έχουν να φάνε, κάτι καρδούλες κάνατε» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας: «Αφήστε τις υποκρισίες, γιατί δεν ταιριάζουν στη Βουλή. Πρέπει να φέρουμε τις Ειδικές Δυνάμεις για να γλιτώσουμε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου».

«Κύριε Γεωργιάδη, άθελά σας ή ηθελημένα, συνομολογήσατε γιατί με αποφεύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να γλιτώσει από μένα. Τις Ειδικές Δυνάμεις πρέπει να στείλει κανείς για να γλιτώσει από τη Ζωή. Αυτές τις εισηγήσεις κάνετε; Να του πείτε και τις Ειδικές Δυνάμεις και αλεξιπτωτιστές και ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα σας… όποιον και να στείλει, από μένα δεν θα γλιτώσετε! Θα είμαι εδώ, παρούσα» απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον υπουργό Υγείας να επανέρχεται και να λέει: «Υποκρίνεστε ότι σας νοιάζει η αλήθεια, ενώ σας νοιάζει μόνο το συμφέρον σας».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 6:45 pm


Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Τρίπολη την Παρασκευή 24/5 λόγω έργων

Σας ενημερώνουμε οτι αυριο 24/5/2024, θα ειναι κλειστοί οι οδοί, Ναυπλίου(Ελ. Βενιζελου) ,Καλαμάτας(από Τάπιας εώς Αγίου Παντελεήμων) & Σούτσου(από Γρ.Λαμπράκη εώς και προς το ρεύμα κυκλοφορίας της Ναυπλίου)λογω έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικο αεριο από 07:00 εως τις 19:00''

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 6:35 pm


Νέες υπηρεσίες για τους αγρότες απο τον Gov.gr

Σε πρόσφατη έρευνα, η δημιουργία του gov.gr αναδείχθηκε από τους πολίτες ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Μεταπολίτευσης, δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Μια σειρά από διαδικασίες άμεσα και εύκολα έχει από σήμερα τη δυνατότητα να διεκπερεώνει o αγροτικός κόσμος και φορείς του Δημοσίου με την προσθήκη πέντε νέων υπηρεσιών στο gov.gr.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχονται πλέον μέσω του gov.gr είναι:

η δήλωση μηνιαίων αποθεμάτων ρυζιού, σιτηρών και ελαιούχων σπόρων

ο επανέλεγχος βλαστικότητας αποθεμάτων πιστοποιημένων σπόρων προς σπορά

η δήλωση αποθεμάτων σπόρων προς σπορά

η παρακολούθηση ανάλωσης πρώτων υλών λιπασμάτων

η παρακολούθηση δειγματοληψιών - αναλύσεων λιπασμάτων και προϊόντων λίπανσης

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Οι πολίτες δείχνουν καθημερινά την εμπιστοσύνη τους στο gov.gr, επιλέγοντάς το για τις αλληλεπιδράσεις τους με τις υπηρεσίες σε κάθε τομέα της Δημόσιας Διοίκησης. Και στον αγροτικό τομέα στηρίζουμε εμπράκτως τον εκσυγχρονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών και τη διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων πολιτών και λειτουργών.

Σε πρόσφατη έρευνα, η δημιουργία του gov.gr αναδείχθηκε από τους πολίτες ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Μεταπολίτευσης. Έχει ιδιαίτερη σημασία οι πολίτες να εμπιστεύονται το ψηφιακό κράτος και να αναγνωρίζουν τη συνεισφορά του στην οικοδόμηση της επόμενης μέρας της Ελλάδας. Γιατί αυτό συνεπάγεται ότι το επιθυμούν, το αποδέχονται και το στηρίζουν».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 6:30 pm


Σάλος με μπουζούκια μέσα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Μπράιτον

Σφοδρές αντιδράσεις και επικρίσεις προκάλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μέσα στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Μπράιτον της Αγγλίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η κομπανία είχε στήσει τα όργανα στη μέση του ναού, μπροστά στην Ωραία Πύλη, σε μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Διαβάστε περισσότερα για τις αντιδράσεις από την Αρχιεπισκοπή για την εκδήλωση με μπουζούκια στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Μπράιτον

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 5:30 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας