Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ορκωμοσία στην 124 ΠΒΕ

Ο Διοικητής και το Προσωπικό της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή Ορκωμοσίας των

Νεοσύλλεκτων Σμηνιτών που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 06-06-2024

και ώρα 10:00.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:57 am


Πελοπόννησος: 52 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (30.5.2024), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -1.211- άτομα, εκ των οποίων τα -1.006- ήταν ημεδαποί και -205- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -873- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -83- άτομα, από τα οποία -61- ήταν ημεδαποί και -22-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -52- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

•    Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
•    Τρεις (3) ημεδαποί, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

•    Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:

•    Ένας (1) ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για ανυποταξία στο εσωτερικό.
•    Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
•    Επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Λακωνία:

•    Τέσσερις (4) ημεδαποί, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Τρεις (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στη Μεσσηνία:

•    Έξι (6) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
•    Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
•    Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για ανυποταξία στο εσωτερικό.
•    Πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκε:

•    από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, -1- περίπτωση κλοπής και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες, που είχαν γίνει την κατά το χρονικό διάστημα 27-02-2024 έως 12-04-2024, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -3- ημεδαπών, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -406- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

•    μικροποσότητα ηρωίνης και τσιγαριλίκι κάνναβης, στην Αργολίδα,
•    ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -29,3- γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης και -1- τσιγαριλίκι κάνναβης,  στη Λακωνία,
•    ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -9,8- γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης, -1- τσιγαριλίκι κάνναβης, -1- κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των -405- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων και -2- κυνηγετικά όπλα, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:55 am


ΗΠΑ: Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες κρίθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο πρώτος πρώην ή νυν πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται ερχόμενος αντιμέτωπος με ποινικές κατηγορίες στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Κάθε μία από τις κατηγορίες κακουργήματος επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Όμως ο Χουάν Μέρτσαν, ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση, δεν αναμένεται να εγκρίνει μια τόσο μακρά ποινή. Πολλοί νομικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η ποινή δεν θα ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια, αλλά ο Τραμπ θα μπορούσε επίσης να αποφύγει εντελώς τη φυλάκιση και αντ’ αυτού να λάβει αναστολή ή κοινωνική εργασία.

Ο Μέρτσαν, θα σταθμίσει διάφορους παράγοντες για να λάβει την απόφασή του, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής φύσης της υπόθεσης, της ηλικίας του Τραμπ και της υλικοτεχνικής υποδομής για την ασφάλεια ενός πρώην προέδρου όσο βρίσκεται στη φυλακή.

in.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:34 am


Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος η 31η Μαΐου - Το μήνυμα της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος

Από το 1988, η 31η Μαΐου τιμάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, με σκοπό να υπενθυμίσει στο ευρύ κοινό τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, το κάπνισμα στοιχίζει ετησίως τη ζωή σε περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπους, όπου περιλαμβάνονται και 1.2 εκατομμύρια θανάτων μη καπνιστών, που όμως εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα.

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 4000 χημικές ουσίες, εκ των οποίων οι 60 τουλάχιστον είναι καρκινογόνες. Πολλές από αυτές, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, η νικοτίνη, η πίσσα, η αμμωνία, η ακετόνη, το κάδμιο και η φορμαλδεΰδη είναι δηλητηριώδεις και τοξικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η πίσσα που περιέχουν τα τσιγάρα αποτελεί μίγμα χημικών ουσιών που προάγουν την έναρξη της καρκινογένεσης, κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα. Βάσει επιστημονικών δεδομένων, ο κίνδυνος εμφάνισης πληθώρας νοσημάτων που οφείλονται στο κάπνισμα είναι ανάλογος της αυξητικής έκθεσης στον καπνό, των ετών της καπνιστικής έξης, του είδους των καπνικών προϊόντων, καθώς και της πιθανής έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα.

Έχει υπολογιστεί, ότι κάθε τσιγάρο που καπνίζεται αφαιρεί κατά μέσο όρο 5 λεπτά από τη ζωή του καπνιστή. Έχει επίσης υπολογιστεί ότι κάθε 6 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει εξαιτίας του καπνίσματος και της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος "Συμφωνείτε να παραχωρήσατε την κηδεμονία των παιδιών σας στην καπνοβιομηχανία;" αναφέρεται στην προστασία των παιδιών από συγκεκριμένες τακτικές και προωθητικές ενέργειες των καπνοβιομηχανιών σε σχέση με τα νέα καπνικά προϊόντα, τα οποία εκλαμβάνονται από τους νέους ως μια εναλλακτική και, κυρίως, λιγότερο επιβλαβής μορφή καπνίσματος. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, καπνικά προϊόντα, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα στικάκια νικοτίνης, κερδίζουν ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα μεταξύ των νέων. Υπολογίζεται ότι το 12,5% των εφήβων στην Ευρώπη έκαναν χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων το 2022 σε σύγκριση με μόλις 2% των ενηλίκων. Σε ορισμένες χώρες της γηραιάς ηπείρου τα ποσοστά χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας είναι 2-3 φορές υψηλότερα από τα ποσοστά του παραδοσιακού καπνίσματος.

Απευθυνθείτε σε έναν Πνευμονολόγο άμεσα ή κλείστε ραντεβού σε ένα Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος για να λάβετε τεκμηριωμένη ενημέρωση και συμβουλή ως προς την απεξάρτηση από οποιαδήποτε μορφή καπνίσματος. Ο Πνευμονολόγος θα σας βοηθήσει "να ανακτήσετε πάλι την καθαρή ανάσα και να ελέγξετε την αναπνευστική σας λειτουργία".

 

Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:25 am


Χωρίς περιεχόμενο...

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:08 am


Νίκος Τότσης: Τα όνειρά σας περνούν από τις εξετάσεις αλλά δεν τελειώνουν σε αυτές. Καλή επιτυχία!

Ξεκίνησαν χθες 30/5/24 για τα ΕΠΑΛ οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ για τους μαθητές των ΓΕΛ ξεκινούν σήμερα 31/5/24. Ο Πρόεδρος Νίκος Τότσης και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΕΤ με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024 στέλνουν το παρακάτω μήνυμα σε όλους τους μαθητές που δίνουν αυτή την περίοδο τον αγώνα των εξετάσεων:

"Αγαπητά μας παιδιά. Νιώθουμε το άγχος σας για την επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και σεβόμαστε την αγωνία σας για την εισαγωγή σας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας. Με διαύγεια, φως, ηρεμία και συγκέντρωση είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και θα κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας οι στόχοι που έχετε θέσει να επιτευχθούν και να ακολουθήσετε επαγγελματικά ότι σας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους. Και μην ξεχνάτε ότι ο δρόμος για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας περνούν από αυτές τις εξετάσεις αλλά δεν τελειώνουν σε αυτές.
Καλή επιτυχία!"

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΕΒΙΠΕΤ

ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΤΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:01 am


Πανελλαδικές: Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας εξετάζονται σήμερα Παρασκευή οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, που διεκδικούν μία από τις 68.851 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2024-25.

Η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία είναι το μοναδικό μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης έχει ορισθεί η 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:50 am


Το 6ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Τρίπολης αυτή την Κυριακή

Και να, το καλοκαίρι έφτασε …και η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ υποδέχεται στις 2 Ιουνίου, ημέρα  ΚΥΡΙΑΚΗ, στις 12 το μεσημέρι, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, με το μεράκι που τη διακρίνει, την προ-παιδική χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και την παιδική Χορωδία Ναυπλίου «Tamperamento», για να τραγουδήσουν μαζί τον ερχομό του.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, για μία ακόμη φορά, βάζει τη «μαγιά» του καλοκαιριού  μαζί με τις Μαέστρους της, Ελένη Αλεξοπούλου και Αμαλία Γούλα, οι οποίες με τη συνδρομή ικανών εκπαιδευτικών  προσφέρουν στα ΣΚΑΘΑΡΙΑ, την προ-παιδική και στα ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ, την παιδική, την κατάλληλη για την ηλικία τους μουσική γνώση και παιδεία. Η συνάντηση ΣΚΑΘΑΡΙΩΝ και ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΩΝ με την προ-παιδική χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και την παιδική Χορωδία Ναυπλίου «Tamperamento», μάς υπενθυμίζει ότι τα παιδιά είναι ικανά να τραγουδούν, να κοινωνικοποιούνται και να συνεργάζονται από τα πρώτα ¨μικράτα¨ τους, από την ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών μέχρι τις απαρχές της εφηβείας τους στα πρώτα γυμνασιακά χρόνια.

Με τη συναυλία αυτή ένα ακόμη πλούσιο σε καλλιτεχνική δράση έτος για τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ πλησιάζει στο τέλος του. Όμως για λίγο καιρό ¨ξαποσταίνει¨ και αγρυπνά άοκνα για νέα σχέδια, χορωδιακές προκλήσεις και εμπειρίες…Ελάτε στις 2 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο για να ξαναγίνουμε παιδιά και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί!!!

 

Δελτίο Τύπου

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:37 am


Δημήτρης Πτωχός: Πολιτισμός με ρεαλιστικά σχέδια, συνέργειες και προστιθέμενη αξία (pics)

Την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υποδέχθηκε στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Πέμπτη 30 Μαΐου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με κύριο θέμα την προώθηση πολιτιστικών δράσεων και την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Με την κυρία Μενδώνη έχουμε εξαιρετική συνεργασία και φιλόδοξα σχέδια για τα επόμενα χρόνια, τα οποία και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε προσεκτικά και ρεαλιστικά. Η προσπάθειά μας αφορά συνέργειες που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενώ για την Αρχαία Μεσσήνη, την οποία και επισκέφθηκαν αμέσως μετά, σημείωσε πως «θέλουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της μελέτης του αρχαιολογικού μουσείου». 

«Ο Πολιτισμός είναι τομέας ανάπτυξης και συμβάλει καθοριστικά στο ΑΕΠ κάθε περιοχής και στο Εθνικό ΑΕΠ. Είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό και με τον πρωτογενή τομέα. Η παραγωγή των προϊόντων, η κατανάλωση, η γαστρονομία είναι μέρος της κουλτούρας μας και του πολιτισμού μας», σχολίασε με τη σειρά της η Υπουργός.

Όσο για τα σχέδια στην Αρχαία Μεσσήνη, δήλωσε πως: «Έχουμε όλοι μας την έγνοια για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης μετά την απώλεια του Πέτρου Θέμελη. Και για να συνεχίσουμε το δικό του έργο και για να προχωρήσουμε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ώστε να εκτεθούν τα σημαντικά ευρήματα δουλειάς ετών». 

Επίσης, για το Κάστρο Καλαμάτας και τον φωτισμό, υπογράμμισε πως όλα εξελίσσονται στον κανονικό τους ρυθμό και το έργο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Τέλος, στάθηκε στη σημασία των ευρωπαϊκών πόρων που δίνουν και τη δυνατότητα για έργα και στο πεδίο του πολιτισμού.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια, καθώς επίσης και Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, καθώς και την προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα ενισχύσουν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Δελτίο Τύπου

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:20 am


Ο δρόμος προς το ηλιοβασίλεμα

Τα χρώματα του ουρανού δημιουργού τις δικές τους ξεχωριστές εικόνες και η Τρίπολη βγάζει μια μοναδική ομορφιά την ώρα που ο ήλιος δύει για να πάρει την θέση του το ανοιξιάτικο φεγγάρι.

Η φωτογραφία, του Α.Χ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 10:06 pm


Τζιούμης: Το δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα είναι ανοιχτό στους πολίτες

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Πέμπτη (30/5/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

Αρχικά, ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – <<Ο Δήμος Τρίπολης καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους δήμους, σε έκταση, που σημαίνει ότι ο αριθμός των αδέσποτων είναι μεγάλος. Στην προσπάθειά μας αυτή, κατορθώσαμε με τη χρηματοδότηση του «Φιλόδημος» να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο καταφύγιο. Ελάχιστοι δήμοι έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Με πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο. Στην προσπάθεια αυτή, έχουμε προσλάβει μία εξαιρετική κτηνίατρο που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και δύο ανθρώπους για την καθαριότητα και την τροφή των ζώων. Όταν κάνει κάποιος όλα αυτά, θα ήταν παράλογο να μην ταΐζει τα ζώα. Το καταφύγιο είναι ανοιχτό στους πολίτες, μπορούν να το επισκέπτονται Τετάρτη και Σάββατο. Το έχουν ήδη επισκεφθεί σχολεία, πολίτες, ΜΜΕ. Είναι λογικό ότι όλα τα ζώα που είναι στο καταφύγιο, δεν μπορούν να έχουν το ίδιο βάρος. Κάποια ζώα μπορεί να έχουν κάποια ασθένεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ταΐζονται. Είναι άδικο να μηδενίζεται η προσπάθεια. Εμείς λέμε να πάει όποιος θέλει να δει ποια είναι η κατάσταση των ζώων. Λειτουργεί το σάιτ του καταφυγίου και έχουν ξεκινήσει υιοθεσίες.>>

ΠΑΣΧΑ – «Είχαμε χιλιάδες επισκέπτες, υπήρξε μεγάλη διαφήμιση από κεντρικά μέσα ενημέρωσης και στόχος είναι η Τρίπολη να ξαναγίνει το κέντρο του Πάσχα στην Πελοπόννησο».

TEDXKlonatzidika – «Είναι μία εκδήλωση με πρωτοβουλία νέων παιδιών της πόλης και την προσπάθεια αυτή στηρίζει ο Δήμος Τρίπολης, με σκοπό να γίνει θεσμός.»

ΕΡΓΑ – «Η πλατεία Αγίου Βασιλείου οδεύει προς το τέλος της. Όλα τα έργα προχωρούν. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη του κάθε έργου, συνήθως εξωγενείς από τον ίδιο τον δήμο. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρά και το έργο στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας. Προχωράμε στο δρόμο για το Πανεπιστήμιο, προχωράμε σε έργα αναμόρφωσης των πάρκων της πόλης, ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού με τον οδοφωτισμό, περιμένουμε την προέγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με το έργο αυτό, θα υπάρχει μια τεράστια βελτίωση στον οδοφωτισμό, πέρας τη ενεργειακής εξοικονόμησης. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για το ΒΑΑ και θα έχουμε νέα στο επόμενο live.»

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ- «Υπάρχει ανοιχτή εργολαβία από πέρυσι. Δεν έχει νόημα να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις τώρα και μετά να πηγαίνει το φυσικό αέριο να σκάβει το δρόμο. Η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει ότι ως το τέλος 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το 90% του έργου και μετά θα μπορούμε να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις.»

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – «Θα γίνουν σύντομα οι ανακοινώσεις από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Καρούντζου για το πολιτιστικό καλοκαίρι.»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – «Είμαστε σε πρόγραμμα για βασικές ιατρικές εξετάσεις για γυναίκες ΡΟΜΑ, υπό την επίβλεψη της Αντιδημάρχου, κυρίας Κορώνη. Ο Δήμος πρέπει να μεριμνά για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Κανείς συμπολίτης μας δεν πρέπει να νιώθει απομονωμένος.»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ – «Στηρίζουμε τέτοιες δράσεις. Οργανώθηκε μια εξαιρετική δράση, μέσα από την οποία μαθητές έμαθαν βιωματικά να σέβονται τα άτομα με αναπηρία.»

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ – «Διοργανώσαμε μία δράση που είχε μεγάλη επιτυχία. Ήταν μια ιδέα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Βέρρου. Συνεργαστήκαμε άριστα μαζί και διοργανώθηκε μία πολύ ωραία εκδήλωση και το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο γέμισε με παιδιά που άκουσαν εξαιρετικούς ομιλητές.»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΔΑΒΙΕΣ – «Εξαιρετική πρωτοβουλία του Πρόεδρου με τον Σύλλογο της περιοχής και με τη στήριξη του δήμου, οργανώθηκε ένα χώρος για τη ζωή τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή. Τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο κ. Γιαννακόπουλο, στο Σύλλογο, αλλά και στον άνθρωπο που έκανε τη δωρεά».

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με την ελεγχόμενη στάθμευση και τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης. Θέλουμε να μειώσουμε το πρόβλημα του πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει ανάγκη για νέους χώρους και ήδη έχει βγει δημοπρασία.»

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – «Φτιάξαμε 25 παιδικές χαρές την πρώτη τετραετία. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κι άλλες. Ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα χωριά που έχουν και περισσότερα παιδιά».

ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ – «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια έλλειψη ανοιχτών χώρων για γήπεδα μπάσκετ και γήπεδα βόλεϊ για να παίζουν τα παιδιά που δεν είναι σε συλλόγους. Θα φτιάξουμε γήπεδο βόλεϊ στο ΔΑΚ, είμαστε στο στάδιο της μελέτης. Θα προσπαθήσουμε να ανακαινίσουμε και κάποια γήπεδα στο ΔΑΚ. Έχουμε κάνει πρόταση στο ΒΑΑ για γήπεδα σε αύλειους χώρους σχολείων.»

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:43 pm


Λυτρίβη: Σας ενθαρρύνω να αντιμετωπίσετε την εξεταστική διαδικασία με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση

Το δικό της ξεχωριστό μήνυμα έστειλε η Υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη αναφορικά με την έναρξη των Πανελλήνων Εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά,

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι μόνο μια δοκιμασία γνώσεων, αλλά και μια ευκαιρία να αποδείξετε στον εαυτό σας τη δύναμη, την αφοσίωση και την επιμονή που έχετε αναπτύξει στη διάρκεια της σχολικής ζωής.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είστε ήδη νικητές γιατί φτάσατε ως εδώ. Θυμηθείτε πως κάθε εμπόδιο είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη και κάθε δοκιμασία μια ευκαιρία για βελτίωση.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι δρόμοι των επιλογών σας να είναι καλοστρωμένοι και ανοιχτοί. Να εξασφαλίσουμε ότι θα έχετε κάθε δυνατή βοήθεια όποια εκπαιδευτική διαδρομή και αν επιλέξετε. Θα είμαστε δίπλα σας, υποστηρικτές στο ταξίδι σας, να σας ακούμε, να σας υποστηρίζουμε και να προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχετε τους στόχους σας.

Σας ενθαρρύνω να αντιμετωπίσετε την εξεταστική διαδικασία με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Οι εξετάσεις είναι μόνο ένας σταθμός στην πορεία σας.

Με πάθος και πίστη στον εαυτό σας, συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρά σας.

Να έχετε υγεία και δύναμη.

Καλή επιτυχία!

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:30 pm


Ευρωεκλογές: Κάντε το τεστ για να δείτε με ποιο κόμμα συμφωνείτε

Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αν δεν ξέρετε τι να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, το EU&I, ένας ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου, ίσως βοηθήσει.

Οι πολίτες σε αυτό το τεστ καλούνται να απαντήσουν σε 30 ερωτήσεις και από τις απαντήσεις τους προκύπτει με τις θέσεις ποιου κόμματος ταυτίζονται περισσότερο οι απόψεις τους.

Οι ερωτήσεις αφορούν ζητήματα όπως η φορολογία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, η μετανάστευση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η λειτουργία της ΕΕ.

Στις δηλώσεις για κάθε ένα από αυτά τα θέματα, ο χρήστης καλείται να απαντήσει σε μια πενταβάθμια κλίμακα, από «συμφωνώ απόλυτα» έως «διαφωνώ απόλυτα», ενώ υπάρχει και η επιλογή «καμία γνώμη».

Το EU&Ι αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία, σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή ερευνητών πάνω στα εργαλεία VAA, με έδρα τα πανεπιστήμια της Λωζάνης και της Λουκέρνης.

Η πλατφόρμα επισημαίνει ότι το εν λόγω εργαλείο για τις ευρωεκλογές 2024 «δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση να ευνοήσει οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή ομάδα κομμάτων».

Το εργαλείο χρησιμοποιεί έναν μαθηματικό αλγόριθμο για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις θέσεις που ο χρήστης σταθμίζει ως πιο σημαντικές και το αντίστροφο.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή των κομμάτων η ομάδα του EU&Ι επισημαίνει ότι προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτική. Ο αποκλεισμός κόμματος εξετάστηκε μόνο εάν σε μια σειρά δημοσκοπήσεων αυτό συγκέντρωνε κάτω από το 1%.

Όσο για τις ερωτήσεις που περιλαμβάνονται, επιλέχθηκαν θέσεις στις οποίες τα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές 2024 εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

«Για να εντοπίσουμε ένα ευρύ φάσμα σχετικών και πολωτικών θεμάτων, χρησιμοποιούμε τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, πηγές από τα μέσα ενημέρωσης, ακαδημαϊκές έρευνες, γνώμες εμπειρογνωμόνων - συμβουλευόμαστε πολλές από αυτές τις πηγές για να μάθουμε ποια θέματα είναι σημαντικά στην ευρωπαϊκή πολιτική», εξηγεί η ομάδα του εργαλείου.

Επιπλέον η πλατφόρμα επισημαίνει ότι επικοινώνησε με τα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές 2024 και τους ζήτησε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, αιτιολογώντας τις επιλογές τους. Παράλληλα, εμπειρογνώμονες κωδικοποίησαν τις θέσεις των κομμάτων, ανεξάρτητα από αυτά.

Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο για τις ευρωεκλογές 2024 ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:28 pm


Κοντοζαμάνης: Ουδέποτε στη ζωή μου ονειρεύτηκα να γίνω «Παύλος Πολάκης»

Ουδέποτε στη ζωή μου ονειρεύτηκα να γίνω «Παύλος Πολάκης».

Να ευτελίζω την πιο ιερή επιστήμη ή να κρατάω διπλά βιβλία και ταμεία ως Δήμαρχος Σφακίων.

Τόσα χρόνια, εργάζομαι, δραστηριοποιούμαι πολιτικά και έχω ένα προνόμιο που δεν θα έχει ποτέ ο ίδιος.

Να έχω φίλους σε όλους τους χώρους και ανθρώπους που, ακόμα κι αν διαφωνούμε πολιτικά, μπορούμε να συνεργαζόμαστε για το καλό του τόπου.

Ας σταματήσει επιτέλους να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και να καταλάβει πως με άναρθρες κραυγές και αναίτιους τραμπουκισμούς τα προβλήματα στον ευαίσθητο

χώρο της υγείας βρίσκουν λύση.

Η καταγεγραμμένη αλήθεια για το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας είναι πως στις ημέρες Πολάκη κινδύνεψε να χάσει κάθε εγκεκριμένη χρηματοδότηση λόγω καθολικής κωλυσιεργίας των έργων για την οποία ευθύνεται καθολικά.

Η προσπάθεια εξόδου του από την πολιτική απομόνωση που του έχει επιβάλλει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρα και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:18 pm


Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Βέμμου «Τριπολιτσά Μαρτυρική πόλη» (pics,vid)

Τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Αρκαδίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης παρουσίασαν το βιβλίο του Παναγιώτη Βέμμου, "ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ - Μαρτυρική πόλη" την Πέμπτη 30 Μαΐου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Εισηγητές του βιβλίου ήταν οι:

Ζαχαριάς Κώστας, ιατρός, τ. βουλευτής

Ηλιόπουλος Γιώργος, δημοσιογράφος

Χαλκιάς Ηλίας, φιλόλογος, τ. αντιδήμαρχος Τρίπολης

Ο ίδιος ο συγγραφέας, ο Παναγιώτης Βέμμος τόνισε πως το βιβλίο αυτό είναι μια προσπάθεια πολλών χρόνων που έχει γίνει σε συνεργασία με πολλούς πολίτες έχοντας ως στόχο την διάσωση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αυτού.

Πρόκειται για ένα βιβλίο επιτομή της ιστορίας της Τριπολιτσάς από την ίδρυση ως και την καταστροφή της από τον Ιμπραήμ το 1928 αλλά και στην προετοιμασία της Επανάστασης του 1821 και την Άλωση αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την εθνική μας συνειδητοποίηση.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Βέμμου «Τριπολιτσά Μαρτυρική πόλη»

Video of ArcadiaPortal.gr Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Βέμμου «Τριπολιτσά Μαρτυρική πόλη»

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:05 pm


Εκδήλωση στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης με θέμα την εισβολή στην Κύπρο από τους Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού

Η ομάδα Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού σας καλούν αύριο  Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 19:30, λίγο πριν τη λήξη της έκθεσης μας στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης για μια εκδήλωση με θέμα την εισβολή στην Κύπρο.

Θα γίνουν απαγγελίες μαρτυριών από κύπριες γυναίκες που γνώρισαν τον αποτροπιασμό και την αγωνία της εισβολής. Μαρτυρίες,  παρμένες από το βιβλίο  της κύπριας συγγραφέως Δήμητρας  Δημητρίου με τίτλο «Αγωνίες» (Εκδόσεις Σμίλη)

Στη συνέχεια θα γίνει αφιέρωμα στον μεγάλο κύπριο χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη

Τίτλος αφιερώματος ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ τζ̆ι ΕΣΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΞΟΡΙΑ - Η έκφραση του Χαμπή

Σας περιμένουμε!

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:00 pm


Δύο μαθήτριες ζωγράφισαν ένα μικρό έργο τέχνης στον τοίχο του Γυμνασίου Τεγέας (pics)

Δυο εξαιρετικά ταλαντούχες μαθήτριες, η Μαρίζα Μητροπούλου και η Κωνσταντίνα Τζιντή, έφεραν με το έργο τους τη φύση στο σχολείο μας... Επέλεξαν μόνες τους το σχέδιό τους και το ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου μας με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Σταματάρη και την υποστήριξη του MSVF - Κοινωφελές 'Ιδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους και οραματίστηκαν ένα σχολείο ανοιχτό στη φύση και στη ζωή!

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 8:40 pm


Η Αρκαδία στην κορυφή της Ευρώπης με… Παναγιώτη Ρέτσο

Ο Παναγιώτης Ρέτσο με καταγωγή από το Σκορτσινού Αρκαδίας και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των ερυθρολεύκων σε όλη την διάρκεια της σεζόν και ασφαλώς στην κατάκτηση του Conference League.

Ο διεθνής Αρκάδας κεντρικός αμυντικός μάλιστα πραγματοποίησε σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στην Φιορεντίνα στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού έχοντας άψογη συνεργασία με τον Κάρμο.

Ο Ολυμπιακός και το Ελληνικό ποδόσφαιρο γιορτάζουν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου και ο νομός μας νιώθει υπερήφανος για τον Παναγιώτη Ρέτσο.

Ο διεθνής κεντρικός, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού με τη Φιορεντίνα, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, τονίζοντας αρχικά: «Δεν ξέρω τι να πω είναι το καλύτερο συναίσθημα που έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα μου αλλά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Την ομάδα στην οποία μεγάλωσα, που έκανα την πρώτη μου μεταγραφή, που πέρασα πολλές καλές στιγμές. Είναι το καλύτερο δώρο για τους εαυτούς μας, για τους ανθρώπους της ομάδας για τα 99 χρόνια που συμπληρώνουμε 100 την επόμενη σεζόν».

Για του που αφιερώνει το τρόπαιο: «Στην οικογένεια μου, στην κοπέλα μου τους φίλους, σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας, σε όλο τον κόσμο θέλω να το αφιερώσω αλλά περισσότερο στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που που μου στάθηκαν».

Φωτογραφία άρθρου: ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 8:15 pm


Οι Βρετανοί ψήφισαν: Αυτά είναι τα φθηνότερα ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι

Τη λίστα με τα ελληνικά νησιά  που επιλέγουν φέτος οι Βρετανοί για τις διακοπές τους βάσει κόστους , παρουσιάζει η οργάνωση προστασίας καταναλωτών Which?.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κάλυμνος, η οποία με κόστος 843 λίρες το άτομο δεν είναι απλώς το φθηνότερο νησί στην Ελλάδα για διακοπές 7 διανυκτερεύσεων, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 

Διαβάστε περισσότερα για τα 10 φθηνότερα ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι όπως τα ψήφισαν οι Βρετανοί.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 8:00 pm


Αλέξης Τσίπρας: Επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ αν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να δώσει σαφές μήνυμα - στο πλαίσιο της Έκθεσής του - ότι υποστηρίζει την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ αν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Όσλο.

Υπογράμμισε, ότι τα λόγια δεν φτάνουν, πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Γάζα και να αποφασιστεί ουσιαστική πίεση στο Ισραήλ για άμεσο τερματισμό των επιχειρήσεων με παράλληλη πίεση για άμεση επιστροφή ομήρων από Χαμάς. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει η Ευρώπη, υπονομεύουν καθημερινά την έννοια των ευρωπαϊκών αξιών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:42 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας