Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Απόδοση του Πάσχα στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου Τρίπολης

Η εορτή της Απόδοσης του Πάσχα στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρίπολης.

Το πρόγραμμα:

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7:00 ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ Ο  ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

ΣΤΙΣ 19:00 ΘΑ ΨΑΛΕΙ Η ΠΑΝΝΥΧΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΛΕΙ ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:51 pm


Εκδήλωση απονομής βραβείων των συμμετεχόντων στον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης από τον ΦΟΔΣΑ

Ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου & η  ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 & ώρα 12.00μ.μ στο ξενοδοχείο Elysian Luxury Hotel & Spa θα πραγματοποιήσει την απονομή των βραβείων των συμμετεχόντων μαθητών των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 30/05/2024.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός, o Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο κ. Ιωάννης Μαλτέζος Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών καθώς επίσης και ο κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Τα τρία πρωτεύοντα σχολικά τμήματα ανά Δήμο είναι:

2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας  Τμήμα Β3 – 1ο Βραβείο – Ένα (1) ταξίδι 5 ημερών σε πόλη της Ευρώπης.

2ο Γενικό Λύκειο Άργους       Τμήμα Α1  -  2ο Βραβείο – Ένα (1) ταξίδι 5 ημερών σε πόλη της Ελλάδας.

  Γενικό Λύκειο Ερμιόνης           Τμήμα Α1  -  3ο Βραβείο - Ένα (1) Smartwatch για κάθε μαθητή.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:39 pm


Τρεις άνδρες κατηγορούνται για κλοπή που έγινε σε αποθήκη στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, -1- περίπτωση κλοπής σε αποθήκη, που έγινε την 8/9.3.2024 στο Βραχάτι. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -3-ημεδαπών, ηλικίας 22, 25 και 34 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:00 pm


Η εφορία καλεί χιλιάδες φορολογούμενους για συμπληρωματική φορολογική δήλωση

Νέα συμπληρωματική φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβάλλουν στην εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 χιλιάδες φορολογούμενοι που εισέπραξαν το 2023 αναδρομικά ποσά από μισθούς, συντάξεις, αγροτικές ενισχύσεις και εισοδήματα με βάση δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την περίοδο 2015-2021 με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ να βρίσκεται ήδη από χθες σε λειτουργία.

Ο φόρος για τους υπόχρεους θα υπολογιστεί με τις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και ειδικής εισφοράς που ίσχυαν τα έτη στα οποία ανάγονται τα αναδρομικά και αφαιρεθεί τυχόν ποσό φόρου που παρακρατήθηκε με συντελεστή 20% κατά την πληρωμή των αναδρομικών. Ο έξτρα φόρος που θα προκύψει με βάση την τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2025 ενώ ειδικά οι συνταξιούχοι μπορούν μετά από αίτηση στην ΑΑΔΕ να αποπληρώσουν το φόρο σε 2 έως 48 έντοκες μηνιαίες δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στην πάγια ρύθμιση.

 

Διαβάστε περισσότερα για τη συμπληρωματική δήλωση που καλούνται να κάνουν χιλιάδες φορολογούμενοι

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 2:59 pm


Κλειστές οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενημερώνει ότι, κατόπιν της υπ΄ αριθμ. 143/2024 απόφασης Δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (Νηπιαγωγείων & Δημοτικών σχολείων), από αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Επισημαίνουμε ότι, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 2:41 pm


Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (vid)

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Τρίπολη.

Η συνέντευξη Τύπου είχε επίκεντρο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τον Γενικό Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στην Αρκαδία Παναγιώτη Αποστολόπουλο να τοποθετείται επί των θεμάτων αυτών κάνοντας την δική του αποτίμηση.

Ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος στάθηκε στο υψηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος  Αλλαγής στον νομό μας που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα με την παράταξη να περνά και πάλι στην δεύτερη θέση στην Αρκαδία προσπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποχή είναι κάτι που οφείλει και πρέπει να μας προβληματίσει και κυρίως εδώ στον νομό μας πρέπει  να αναζητήσουμε τις αιτίες που η Αρκαδία ήταν στους νομούς με την υψηλότερη αποχή

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος. "είμαστε ικανοποιημένοι για την αύξηση των ποσοστών μας στην Αρκαδία με δεδομένη την τελευταία εκλογική μάχη των βουλευτικών εκλογών του 2023."

Στον νομό μας έχουμε κατοχυρώσει και παγιωνόμαστε στη δεύτερη θέση και η ανοδική μας τάση τα τελευταία χρόνια δείχνει πως ανακτούμε ξανά τις σχέσεις μας με τους συμπολίτες μας. Ωστόσο, πρέπει να προβληματιστούμε τι δεν κάναμε σωστά για να έχουμε μια ακόμα καλύτερη παρουσία όπως θα θέλαμε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως η σχέση πολιτών και κόμματος δεν είναι μόνο στις εκλογές αλλά πρέπει να υπάρχει μια διαρκής επαφή  ειδικά σε μια περίοδο με πολλά προβλήματα που φέρουν τον μαρασμό στην Αρκαδία.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος μίλησε και για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής σε ολόκληρη την Πελοπόννησο τα οποία, όπως ανέφερε,  στέλνουν  μήνυμα ευθύνης και δουλειάς σε όλα τα στελέχη.

Τέλος, σχολίασε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη τονίζοντας πως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη σύγκληση με την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Γραμματέα ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας

Video of ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Γραμματέα ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 2:35 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δασαρχείου για την απώλεια του Θοδωρή Κωτσίρου

Η Προϊσταμένη της Διευθύνσεως Δασών Αρκαδίας, ο Δασάρχης Τριπόλεως και το υφιστάμενο αυτών προσωπικό εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την πρόωρη και απροσδόκητη απώλεια του αγαπητού και εκλεκτού συναδέλφου Θεοδώρου Κωτσίρου.

Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του εργάσθηκε με ήθος, συνέπεια και υπευθυνότητα και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Απευθύνουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην εξαιρετική οικογένειά του.

Αιωνία αυτού η μνήμη.

Για το Δασαρχείο Τρίπολης

Αθαν. Γ. Αργειτάκης

Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 2:04 pm


Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη Τρίπολης συμμετέχει στην Ιερά Παράκληση προς Την Υπεραγία Θεοτόκο

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη Τρίπολης, την Πέμπτη  στις 13 Ιουνίου και ώρα  20:00 μ.μ.  θα συμμετάσχει σε Ιερά  Παράκληση προς Την Υπεραγία Θεοτόκο όπου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Νεομάρτυρος Παύλου.
Μετά το πέρας της Παρακλήσεως  θα ακολουθήσει φαγητό στο Grand Chalet( στην Πλατεία Άρεως ) με προσωπικά έξοδα, για όποιον επιθυμεί.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 2:01 pm


Καύσωνας: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αρκαδία

Ανανεώνεται

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται όλη η χώρα ενώ από το πρωί η θερμοκρασία ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς. Μέχρι την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως σε κάποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Να αναφέρουμε ότι το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο συστήνει λόγω του καύσωνα, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που έχουν στην ευθύνη τους σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές να προχωρήσουν σε αναστολή των μαθημάτων.

Πρόκειται για τις περιοχές:

της Αττικής,

της Ανατολικής Στερεάς,

της Ανατολικής Πελοποννήσου,

όπου με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται ένταση των φαινομένων, καλούνται να συντονίσουν τις ενέργειές τους με τους/τις Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους/τις κατά τόπους Δημάρχους για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και την ενδεχόμενη λήψη απόφασης από Δημάρχους για κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα μέτρα αφορούν και τα σχολεία που ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσουν από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου μέχρι τις 11:30 και εν συνεχεία οι μαθητές θα σχολάνε υποχρεωτικά. Ειδικά για τα Δημοτικά υπάρχει η σύσταση να μην πραγματοποιείται το μάθημα της Γυμναστικής σε εξωτερικούς χώρους λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών.

Μεγαλόπολη

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώνσταντίνος Μιχόπουλος ανακοίνωσε πριν από λίγο την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μεγαλόπολης, από την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30.

Τρίπολη

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ενημερωθήκαμε ότι τα σχολεία του δήμου αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με την έως τώρα πρόγνωση του καιρού δεν φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς. Η τελική απόφαση για την τροποποίηση ή μη του ωρολόγιου προγράμματος θα ληφθεί το βράδυ όπου θα υπάρχει και η επίσημη πρόγνωση της θερμοκρασίας. Το ArcadiaPortal.gr αν υπάρξει ανακοίνωση από το δήμο Τρίπολης θα σας ενημερώσει άμεσα.

Βόρεια Κυνουρία

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμπύλης.

Η επίσημη ανακοίνωση

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενημερώνει ότι, κατόπιν της υπ΄ αριθμ. 143/2024 απόφασης Δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (Νηπιαγωγείων & Δημοτικών σχολείων), από αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Επισημαίνουμε ότι, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Νότια Κυνουρία

Οι μαθητές στο δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου δεν θα παρακολουθήσουν αύριο Τετάρτη τα μαθήματα του ωρολόγιου προγράμματος το πρωί, αφού το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σχολική εορτή για το κλείσιμο του σχολείου.

Επίσης κάτι ανάλογο θα γίνει την Πέμπτη στο δημοτικό σχολείο Τυρού.

Στην Αργολίδα πολλά είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις:

Aργολίδα

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ιωάννη Μαλτέζου, ανακοίνωσε την διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις 11:30 π.μ. λόγω καύσωνα, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και Ειδικό Δημοτικό) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Επίσης, την αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σχολικών μονάδων την Τετάρτη 12 Ιουνίου και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Δήμος Ναυπλιέων

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημητρίου Ορφανού αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου Ασίνης), για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Δήμος Ερμιονίδας

Λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα και έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, όλες οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) θα λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο αυστηρά έως τις 11:30 π.μ.

Ενώ, θα πραγματοποιηθεί αναστολή της λειτουργίας τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Δήμος Επιδαύρου

Ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Επιδαύρου θα κλείσουν στις 11.30 το πρωί.

Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι κλειστά καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, λόγω των συνθηκών καύσωνα και των έκτακτων δελτίων της Πολιτικής Προστασίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 1:42 pm


Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα

Eurokinissi

Με νέα ανακοίνωσή της η ΕΜΥ επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Αναλυτικά:

Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή (14-6-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα:

- Την Τρίτη (11-6-2024) η θερμοκρασία θα φθάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 38 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 37 με 38 βαθμούς και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 39 βαθμούς Κελσίου.

- Την Τετάρτη (12-6-2024) και την Πέμπτη (13-6-2024) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 37 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά την Τετάρτη τους 40 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

- Την Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 1:20 pm


Ο δήμος Μεγαλόπολης κλείνει νωρίτερα τα σχολεία εξαιτίας του καύσωνα

Την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μεγαλόπολης ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, από την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ., λόγω δυσμενών καιρικών προβλέψεων ως προς τις υψηλές τιμές θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας. 

Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 1:06 pm


Εθνική Πατρών-Κορίνθου: Τροχαίο ατύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου στην Αιγείρα με έναν τραυματία σε σοβαρή κατάσταση.

Ένας 26χρονος νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες, ηλικίας 33 και 24 χρόνων αντίστοιχα, είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος και επέβαιναν σε αυτό ο 33χρονος και ο 24χρονος, ανατράπηκε κάτω από άγνωστες ακόμη συνθήκες και στη συνέχεια προσέκρουσε σε μαντρότοιχο σπιτιού.

Στο σημείο του τροχαίου έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και απεγκλώβισαν τους τρεις άνδρες, οι οποίοι στη συνέχεια διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Αιγίου.

Εκεί, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος είχε τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ ο 33χρονος και ο 24χρονος νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

Προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της Ακράτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 1:01 pm


Απαγόρευση κυκλοφορίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων στα δάση και στα άλση του Δήμου Τρίπολης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ήτοι από την 1η Μαΐου έως την 31 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές που ορίζεται από την Γ.Γ.Π.Π., είναι υψηλός (κατηγορία 3-κίτρινο), είναι πολύ υψηλός ( κατηγορία 4- πορτοκαλί) ή κατάσταση συναγερμού ( κατηγορία 5- κόκκινο), απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και η οργάνωση και διενέργεια, οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής κ.λπ., εντός Δήμου Τρίπολης και στις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω:

    Στον ορεινό όγκο Μαινάλου που ορίζεται από τους οικισμούς: Τρίπολη, Σκοπή, Κάψια, Νέος Καρδαράς, Λεβίδι, Βλαχέρνα, Βυτίνα, Αλωνίσταινα, Λιμποβίσι, Χρυσοβίτσι, Τσελεπάκος, Αραχαμίτες, Δόριζα, Μάκρη, Τρίπολη.
    Στον ορεινό όγκο του Δάσους Σκιρίτιδας που ορίζεται από τους οικισμούς: Κερασιά, Ε.Ο Τρίπολης – Σπάρτης από 18ο -40ο ΚΜ, Αχούρι, Ευρώτας, Αγριακόνα, Μαυρόγιαννη, Λαγκάδα, Βλαχοκερασιά.
    Τα περιαστικά αλσύλλια: Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκο, καθώς και το πευκοδάσος στη Δ.Κ. Ριζών του Δήμου Τρίπολης.

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο Εθνικό, Επαρχιακό και κύριο Δημοτικό δίκτυο, δρόμων που συνδέει αστικά κέντρα, δημοτικές κοινότητες και οικισμούς καθώς και για τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται σε θέσεις, περιοχές καλλιέργειες ή οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των ανωτέρω δασικών οικοσυστημάτων αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί αν ζητηθεί.

Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται καθημερινά για το δείκτη επικινδυνότητας την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr, από το ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ και να εφαρμόζουν τα παραπάνω.

[Σχετική απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας με ΑΔΑ ΨΡ0Ρ7Λ1-ΤΧ1]

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Γεώργιος Οικονομόπουλος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 12:50 pm


Ημερήσια εκδρομή ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης στη Μάνη

Στις 20 Ιουνίου 2024 ημέρα Πέμπτη, το ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στη Μάνη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    Αναχώρηση στις 08:00 ώρα το πρωί από την Πλατεία Κολοκοτρώνη
    Άφιξη στην Αρεόπολη και ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτα στα γραφικά σοκάκια
    Μεσημεριανό φαγητό στην παραλία του Οίτυλου
    Απογευματινό καφέ στο Γύθειο
    Επιστροφή στη Τρίπολη

Όσα μέλη επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο γραφείο του ΚΑΠΗ και στο τηλέφωνο 2710-243757.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΛΕΙΩ ΚΟΡΩΝΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 12:29 pm


Νέα Αριστερά: Αβάσιμα τα σενάρια περί συνεργασίας με το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής

Eurokinissi

Σφοδρή ενόχληση προκαλούν στην ηγεσία της Νέας Αριστεράς δημοσιεύματα και διαρροές ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προτίθεται να προτείνει τη δημιουργία κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδος με το ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη του κόμματος τονίζουν ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση για το θέμα αυτό και ούτε πρόκειται να γίνει, ενώ επιρίπτουν ευθύνες στη Χαριλάου Τρικούπη ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα της επόμενης μέρας με όρους διαχείρισης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Νεας Αριστερας σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου.

Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.

Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα.

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 12:22 pm


Μπαφές: Σας τυφλώνει το μίσος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και δεν σέβεστε τη μνήμη του Πάρη Δερμάνη

Με μια ανάρτηση στο twitter θέλησε να πάρει θέση ο Χρήστος Μπαφές για δημοσιεύματα που αφορούσαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και την κατάθεση λουλουδιών για τον αδικοχαμένο φροντιστή του Παναθηναϊκού, Πάρη Δερμάνη.

Το περιστατικό θέλησε να ξεκαθαρίσει ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Χρήστος Μπαφές, ο οποίος μέσω των σόσιλα μίντια, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους γράφουν αοριστίες:

«Μπροστά στους νεκρούς υπάρχουν κάποιοι κανόνες ακόμα και στις χειρότερες κοινωνίες.

Το μίσος που έχετε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα σας τυφλώνει τόσο πολύ που δεν σέβεστε ούτε τη μνήμη του αείμνηστου Πάρη Δερμάνη για να πετύχετε το στόχο σας. Ντροπή σας.

Επειδή λοιπόν εγώ ήμουν αυτός που έδωσε το λουλούδι στον κοουτς να το τοποθετήσει στην καρέκλα που καθόταν ο Πάρης, η κουβέντα που είχαμε κάνει ήταν από την αρχή ότι αυτό θα γινόταν είτε κατά την είσοδο του στο γήπεδο ή στην παρουσίαση των δυο ομάδων και στον χαιρετισμό του με τον κοουτς Αταμαν. Μου είπε ότι θα κάνει το δεύτερο και για αυτό το λουλούδι τοποθετήθηκε στον κύβο των αλλαγών, προκειμένου να το πάρει τη στιγμή που έπρεπε.

Δεν σέβεστε ούτε τους νεκρούς στην προσπάθεια να πετύχετε τον στόχο σας; Δεν έχετε καμία ηθική μέσα σας; Σταματήστε να μολύνετε την κοινωνία μας. Αρκετό μίσος υπάρχει», έγραψε ο κ. Μπαφές.

Φωτογραφία άρθρου: ΚΑΕ Ολυμπιακός – olympiacosbc.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 12:06 pm


Παρουσιάση βιβλίου της Μάτας Κοτσιώνη απο το Φιλοτεχνίκο Όμιλο Τρίπολης

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:0 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Μάτας Κοτσιώνη.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 12:01 pm


Συνελήφθη άνδρας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού 11χρονης στην Ηλεία

Eurokinissi

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, χθες 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης,  με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σωρό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 11:55 am


Παραδόθηκε η μεσαία κερκίδα στο γήπεδο της Κάρτσοβας (pics)

Οι εργασίας συντήρησης και αποκατάστασης συνεχίζονται σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους στην Τρίπολη με την μεσαία κερκίδα στο γήπεδο της Κάρτσοβας να παραδίδεται προς χρήση όπως έγινε γνωστό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Λαγό.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΙΛΙΚΩΝ

Παραδόθηκε για χρήση στους φιλάθλους και η μεσαία κερκίδα στο Δημοτικό Γήπεδο.

Όλη η κερκίδα είναι ασφαλής πλέον.

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης εξελίχθηκαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχαμε δεσμευθεί.

Συνεχίζουμε....

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 11:29 am


Ντ. Μπακογιάννη: Ο Πρωθυπουργός να «παρκάρει» τα «καλάμια» που υπάρχουν στην κυβέρνηση

Eurokinissi

Να στείλει σπίτι τους τα «καλάμια» της κυβέρνησης καλεί τον Πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

 «Θα ήταν λάθος να μπούμε στη λογική που υπήρξε κάποια στιγμή στη Νέα Δημοκρατία, επί Σαμαρά, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όπου έγινε ένας ανασχηματισμός για να δοθεί δήθεν πολιτικό μήνυμα κ.λπ. Αυτό μας στοίχισε πάρα πολύ», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όχι, η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να υλοποιήσει. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το αριστερά ή το δεξιά. Το πρόβλημα είναι να υπάρξει η απόδοση στο μέγεθος που αναμένει ο πολίτης. Ο πολίτης έχει απαιτήσεις από τον Μητσοτάκη, γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί. Από έναν άλλο πρωθυπουργό ενδεχομένως οι απαιτήσεις να ήταν λιγότερες. Πρέπει να περάσει αυτόν τον πήχη. Για να τον περάσεις πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του βαθέως κράτους που εξακολουθεί να υπάρχει και να ταλαιπωρεί τους πολίτες».

Σχολιάζοντας τη μεγάλη αποχή που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές 2024, τόνισε: «Η αποχή δεν έχει έναν λόγο. Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι αδιαφόρησαν εντελώς, δεν τους ενδιέφεραν οι ευρωεκλογές, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι συνειδητά δεν πήγαν, ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, οι οποίοι θα έλεγα ότι ανήκουν σε μια κατηγορία υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου, πολύ συνειδητοποιημένων πολιτών που ήθελαν να πουν στην κυβέρνηση "Μητσοτάκη, σου βάλαμε τον πήχη ψηλά, κοίτα να τον περάσεις..."».

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που είπαν «καιρός είναι να παρκάρουν κάποια καλάμια, τα οποία έχουν καβαληθεί», όπως είπε η ίδια. Ερωτηθείσα αν υπάρχουν «καλάμια», απάντησε: «Βεβαίως και υπάρχουν. Αυτά λοιπόν, τώρα, ο πρωθυπουργός να κοιτάξει να τα παρκάρει».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 11:19 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επικαιρότητα - Arcadia Portal

Επικαιρότητα  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 2:33 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας