Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Απρόσμενη κοσμοσυρροή στα Goody's Burger House στην Τρίπολη

Έγινε ήδη στέκι το Goody's Burger House στην πλατεία Άρεως

Τελικά  το ποιοτικό γρήγορο φαγητό της αλυσίδας Goody's Burger House είχε λείψει από την πόλη μας.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, είχε λείψει πολύ.

Τα «Goody's Burger House» άνοιξαν επίσημα και πάλι στην Τρίπολη, στην Πλατεία Άρεως, στις 27 Μαΐου. Με τη γνωστή ποιότητα που διακρίνει το φαγητό τους, με το φιλικό, πάντοτε πρόθυμο προσωπικό και με την ποικιλία στον κατάλογό τους, έχουν ήδη γίνει το αγαπημένο στέκι πολλών στην Τρίπολη.

Το παλιό σλόγκαν της εταιρίας «γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι» αντικατοπτρίζει και σήμερα τη φιλοσοφία της εξυπηρέτησης στα Goody's Burger House και της ποιότητας του φαγητού. Αδιαμφισβήτητα σε όλη την Ελλάδα η αλυσίδα προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, ποιοτικό και καλομαγειρεμένο, ωστόσο... στην κουζίνα της Τρίπολης οι εργαζόμενοι «τα δίνουν όλα» για να εξασφαλίσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία στους πελάτες τους.

Εξάλλου, το προσωπικό και η διεύθυνση των καταστημάτων ανά την Ελλάδα καθορίζουν, τελικά, και το αποτέλεσμα που φτάνει στα πιάτα των πελατών.

Με δύναμη ξεκίνησε, λοιπόν, η νέα εποχή για τα Goody's Burger House στην πλατεία Άρεως, στην Τρίπολη.
 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 10:29 pm


Συγκινητικές μαρτυρίες στην εκδήλωση για την Κύπρο από τους Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού (pics)

Η ομάδα Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού διοργάνωσαν την Παρασκευή 31 Μαΐου το απόγευμα στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης μια εκδήλωση με θέμα την εισβολή στην Κύπρο, λίγο πριν από το κλείσιμο της έκθεσης ζωγραφικής που διοργάνωσαν για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης, η οποία είχε παρουσιαστεί στο φουαγιέ του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, κατά τη μεγάλη εκδήλωση του Πολεμικού Μουσείου για την Κύπρο.

Κατά την εκδήλωση, έγινε ανάγνωση μαρτυριών γυναικών της Κύπρου που γνώρισαν τον αποτροπιασμό και την αγωνία της εισβολής. Μαρτυρίες, παρμένες από το βιβλίο της κύπριας συγγραφέως Δήμητρας Δημητρίου με τίτλο «Αγωνίες» (Εκδόσεις Σμίλη).

Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και απαγγελία ποιημάτων με επίκεντρο ασφαλώς την εισβολή στην Κύπρο.

Ακολούθησε αφιέρωμα στον μεγάλο Κύπριο χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη με τίτλο αφιερώματος ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ τζ̆ι ΕΣΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΞΟΡΙΑ - Η έκφραση του Χαμπή

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Mαρτυρίες στην εκδήλωση για την Κύπρο από τους Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού

Video of ArcadiaPortal.gr Mαρτυρίες στην εκδήλωση για την Κύπρο από τους Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:43 pm


Τζιούμης: Ευτύχημα για τον τόπο μας το Στασινοπούλειο Ίδρυμα

Κέντρο Υγιούς Γήρανσης, με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο, εγκαινιάστηκε και θα λειτουργεί με έδρα την Τεγέα (στο ανανεωμένο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Τεγέας).

Στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, υπογράμμισε: «Είναι από τις ευτυχείς και αξιομνημόνευτες ημέρες – για μια κοινωνία, για ένα Δήμο, για ένα δήμαρχο – μια ημέρα σαν την σημερινή. Ημέρα, που δείχνει και αποδείχνει ότι μια τοπική κοινωνία, ένας τόπος, έχει χώρο και έγνοια και αποτελεσματικό ενδιαφέρον για όλες τις κατηγορίες πολιτών, για όλες τις κοινωνικές τάξεις, για κάθε ομάδα, προπαντός, που έχει ανάγκη στοργής και συμπαράστασης και ουσιαστικής βοήθειας. Κοινωνική ομάδα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της επιβαλλόμενης φροντίδας είναι η Τρίτη Ηλικία, οι ηλικιωμένοι συνδημότες – και όχι μόνον - που αντιμετωπίζουν προβλήματα σωματικής, ψυχολογικής και, ιδιαίτερα, πνευματικής υγείας.

Αρωγός και πρωτοπόρος στην καινοφανή αλλά εξαιρετικά αναγκαία αυτή προσπάθεια το Στασινοπούλειο Ίδρυμα, ήδη πολύχρονος ευεργέτης της Τεγέας, της Αρκαδίας μας - και όχι μόνον-, ήδη σταθερός και γενναίος συμπαραστάτης σε πολλές και ποικίλες ανάγκες ή στοχεύσεις, ατομικές ή κοινωνικές. Ευτύχημα για τον τόπο μας το Ίδρυμα αυτό και οι άξιοι και ευαίσθητοι άνθρωποί του. Ευχαριστώ, ως άνθρωπος και ως δήμαρχος, και συγχαίρω και εύχομαι και είμαι βέβαιος ότι για πολλά πολλά χρόνια, σε πολλούς και διάφορους τομείς, θα βλέπουμε την θετική και ανιδιοτελή παρέμβασή τους.

Το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης, που σήμερα εγκαινιάζεται και παραδίδεται στην κοινωνία, θα αποτελεί εφεξής χώρο άμεσης και συνεχούς και ουσιαστικής και αποτελεσματικής βοήθειας για ηλικιωμένους που την έχουν ανάγκη, γι’ αυτούς και το οικογενειακό περιβάλλον τους, βάλσαμο στην όποια δοκιμασία τους , απόδειξη ότι ζούμε σε πολιτισμένη κοινωνία. Γιατί η συμπεριφορά μας προς την Τρίτη Ηλικία χαρακτηρίζει και το επίπεδο και την ποιότητα του πολιτισμού μας, την ευγένεια της ψυχής μας – ατομικής και κοινωνικής. Πρόσωπα σεβαστά και ιερά αυτές και αυτοί, για τους οποίους το Στασινοπούλειο δείχνει το χρέος μας. Ο δήμος Τρίπολης και ο ομιλών συμπαρίσταται και θα συμπαρίσταται στην λειτουργία του Κέντρου όπως και όσο μπορεί.»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:34 pm


Τρίπολη: Τοποθετηθήκαν τα «έξυπνα» παγκάκια σε Πλατεία Πετρινού και Πλατεία Άρεως (pics)

Τα «έξυπνα» παγκάκια ήρθαν και στην Τρίπολη και είναι πλέον γεγονός ως μια νέα τεχνολογική εξέλιξη που συμβαδίζει απόλυτα με τα νέα δεδομένα της εποχής που ζούμε.

Στην Τρίπολη τοποθετήθηκαν τα «έξυπνα» παγκάκια στην πλατεία Πετρινού αλλά και στην πλατεία Άρεως και από την πρώτη στιγμή έγιναν πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Τα «έξυπνα» παγκάκια εκτός από φωτισμό διαθέτουν και ειδική θήκη USB για να μπορεί κάποιος να φορτίζει το κινητό η το τάμπλετ του.

Τα έξυπνα παγκάκια προσφέρουν στους χρήστες πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την ανάπαυση. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων. Διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία τους το βράδυ καθώς όταν πέφτει το φως του ήλιου φωτίζονται με μπλε χρώμα. Επιπροσθέτως, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τη δυνατότητα παροχής δικτύου wi-fi, η οποία πρόκειται να ενεργοποιηθεί.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:24 pm


Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το 5o Θερινό Σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου στη Δημητσάνα

H Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης), την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες πρόκειται να πραγματοποιήσουν στη Δημητσάνα (21-28 Ιουλίου 2024) το 5ο Θερινό Σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου με ειδική θεματική:
«Διαφυλάσσοντας την  Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Καλές Πρακτικές για σύγχρονες προκλήσεις»

Το φετινό Θερινό Σχολείο θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους δράσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο ποικίλων πρωτοβουλιών (π.χ. εκπαίδευση, τουρισμός, ψυχαγωγία) μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά σύγχρονες προκλήσεις στη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς γενικώς, και της πολιτιστικής κληρονομιάς του αγροτικού χώρου ειδικότερα.

Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:45 pm


Πέτρος Κόκκαλης: Ζητείται θάρρος αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το σύστημα

Στις πράσινες πολιτικές και την άμεση εφαρμογή τους προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, κατά τη διάρκεια του 12ου «Regional Growth Conference» στο οποίο συμμετείχε.

«Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με κυβερνήσεις που επιμένουν να κάνουν ό,τι έκαναν τα τελευταία 30 χρόνια, δηλαδή να αγνοούν την επιστημονική πραγματικότητα και να σπαταλούν πόρους, όχι μόνο φυσικούς, αλλά και κοινοτικούς στη διατήρηση ενός status quo που καταρρέει κοινωνικά, πολιτικά και κλιματικά», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκαλης.

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) αφορά το 1/3 του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Είναι η  παλαιότερη και σπουδαιότερη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Μέσω της ΚΑΠ έρχονται περίπου 20 δις. ευρώ κάθε επταετία σε επιχορηγήσεις, και παρόλα αυτά έχει μειωθεί η έκταση της καλλιεργούμενης γης, η αξία του παραγόμενου προϊόντος και έχει ερημώσει η ύπαιθρος - κάτι κάνουμε λάθος!», τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης.

«Το 75% των αγροτών δεν ενημερώνεται για την ΚΑΠ, σκοπίμως, για να μπορεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να λειτουργεί με αδιαφάνεια, πελατειακά, πίσω από κλειστές πόρτες, δίχως κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την πραγματικότητα της αγροτικής παραγωγής, την επιβίωση των αγροτών και την υγεία των καταναλωτών».

Αναφερόμενος στο θέμα του πρασινίσματος της ΚΑΠ ο κ. Κόκκαλης τόνισε, πως ο υπουργός έχει το θράσος να λέει ότι για τις πρόσφατες διαδηλώσεις των αγροτών φταίνε οι Πράσινοι λόγω ΚΑΠ. Οι Πράσινοι ήταν οι μόνοι που καταψήφισαν την ΚΑΠ! Την ΚΑΠ, που έφερε και υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία. Τώρα ζητούν αναθεώρηση, αφότου βγήκε όλη η αγροτική Ευρώπη στους δρόμους, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

«Στην χώρα μας δεν έχει γίνει καν ο Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός», τόνισε εμφατικά ο Πέτρος Κόκκαλης, ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε, πως «Οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου έχουν επιτρέψει την εισαγωγή φθηνών αγροτικών προϊόντων, από τρίτες χώρες, τα οποία παράγονται χωρίς προδιαγραφές, με φθηνή ή ακόμα και καταναγκαστική εργατική εργασία, με ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων, την ίδια ώρα που οι ευρωπαίοι αγρότες ασφυκτιούν λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας, λιπασμάτων και αγοράς σπόρων. Ζητείται θάρρος αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το σύστημα».

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:31 pm


Πληρώνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού για τον Μάιο

Πληρώνονται σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση για το έτος 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου καταβάλλονται τα επιδόματα για τον μήνα Μάιο σε 1,3 εκατ. δικαιούχους, συνολικού ύψους σχεδόν 317 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των επιδομάτων που θα καταβληθούν είναι εκείνα για το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού, το πρόγραμμα γέφυρα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα παιδιού και το επίδομα στέγασης.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:15 pm


Κουλεντιανός: Εδώ και αρκετό καιρό προγραμματίζεται η εξαφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κορακοβουνίου

Ο Ανδρέας Κουλεντιανός η ποδοσφαιρική «σημαία» του Κορακοβουνίου και προπονητής της ομάδας με ποστ του στο Fcebook στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για όλα όσα συμβαίνουν στους κοκκινόμαυρους της Βόρειας Κυνουρίας.

Τίτλος: Κάποιος πρέπει να μιλήσει..

Εδώ και αρκετό καιρό προγραμματίζεται η εξαφάνιση της ποδοσφαιρικής Ομάδας του χωριού.. κανείς δε βγαίνει να μιλήσει φανερά γι'αυτό αφού πλέον είναι Ταμπού σε αυτό το χωριό να είσαι μέλος της ποδοσφαιρικής Ομάδας.. αυτή η Ομάδα που κράτησε κατ'εξοχην και διαχρονικά ψηλά την περηφάνια και τη σημαία του Χωριού..χάρη σε αυτή την Ομάδα υπάρχει ακόμα και σήμερα ο Σύλλογος ενώ ακόμα και το γήπεδο στολίδι που έχουμε φτιάχθηκε χάρη στην Ομάδα..διοικήσεις και παρατρεχαμενοι άλλαξαν πολλοί σε αυτά τα χρόνια.. άλλοι κέρδισαν και άλλοι "έχασαν" πολλά για αυτή την Ομάδα..για να σταματήσουμε το μελόδραμα και να μπούμε στο ψητό θα ήθελα να πω πως σαν χωριό έχουμε αποτύχει.. αυτά είναι τα χάλια μας .. ζήλειες κόντρες μικρόπολιτικες ίντριγκες και παρασκήνια "φαντασίας" μας έφτασαν στο να αποδομησουμε το μεγαλύτερο δυνατό σημείο αναφοράς για το χωριό μας.. τις επιπτώσεις θα τις βρούμε γρήγορα μπροστά μας.. βέβαια λίγοι θα στεναχωρήθουν πραγματικά απ' ότι φαίνεται ..Η κατάληξη μου γιατί θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα και χειρότερα είναι η εξής:

Καταλογίζονται ευθύνες και στους προηγούμενους του δ/σ .. άλλοι γιατί "κωλωσαν" άλλοι γιατί βαρέθηκαν (δεν είχαν βέβαια και υποστήριξη ενώ τους κατηγόρησαν ακόμη και για "κλέφτες")..

Επίσης στους νέους υποψήφιους για το Σύλλογο οι οποίοι στις δηλώσεις τους το πρώτο πράγμα που λένε είναι πως ΔΕΝ θέλουν την Ομάδα..και ρωτώ εγώ αφού ο Σύλλογος λέγεται ΑΕΕΣ με το πρώτο συνθετικό να λέει Αθλητικός πως θα υποστηρίξετε αυτό το γράμμα??με Ομάδα μπάσκετ τένις βόλεϊ τι?θα ήταν πιο τίμιο και δίκαιο να αφήνατε να διαλυθεί εντελώς ο ΑΕΕΣ και να δημιουργούσατε ένα νεοσύστατο σύλλογο και να τον φτιάχνατε με κόπο "αίμα δάκρυα κι ιδρώτα"που λέει και το τραγούδι..

Βγήκα και τα είπα εγώ λοιπόν με όλο το κόστος της δημόσιας άποψης μου..

Κατά αλλά νέα ας ελπίσουμε να προχωρήσει γρήγορα η επέκταση του Κοιμητηρίου αφού είναι και αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα για το μέλλον του χωριού..!!!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:03 pm


Μάτι: Σε 30 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο τότε υπαρχηγός της Πυροσβεστικής

Σε ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, Βασίλης Ματθαιόπουλος για τις απειλές και την πίεση που ασκούσε στο δικαστικό πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσο, ώστε να επηρεάσει το περιεχόμενο του πορίσματός του για τις ευθύνες των πυροσβεστών στην εξέλιξη της εθνικής τραγωδίας. Παράλληλα του επιδικάστηκαν δικαστικά έξοδα ύψους 1.000 ευρώ.

Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση κήρυξε ένοχο το Βασίλη Ματθαιόπουλο για απόπειρα παράνομης βίας και παράβαση καθήκοντος, για τις παρεμβάσεις του στο έργο του διορισμένου από τις εισαγγελικές αρχές πραγματογνώμονα του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Λιότσου, που κλήθηκε να διερευνήσει σε βάθος ποιοι έφεραν ευθύνη για τα ολέθρια λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των 104 νεκρών και των δεκάδων εγκαυματιών.

dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 7:40 pm


Γαλλία - Ολυμπιακοί Αγώνες: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων 2024, την οποία σχεδίαζε ένας 18χρονος Τσετσένος.

Αυτή είναι η πρώτη αποτροπή επίθεσης που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στις 22 Μαΐου η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας συνέλαβε στο Σεντ Ετιέν έναν 18χρονο Τσετσένο, ο οποίος φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση «ισλαμιστικής έμπνευσης», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο 18χρονος ετοίμαζε μία επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά-Γκισάρ στο Σεντ Ετιέν, που θα φιλοξενήσει ματς ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων 2024.

Ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί σε θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας», σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 7:20 pm


Τρίπολη: Πώς «μαραίνονται» δράσεις και κονδύλια (pics)

Στην εποχή του φαίνεσθαι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνονται τα πράγματα όπως πρέπει. Αυτή η άτιμη η ευκολία που έχουμε να περνάμε «στο επόμενο» μετά τα tags και τα likes στα κοινωνικά δίκτυα, η απουσία ακόμα και της «κοντής» μνήμης αλλά και η αίσθηση της ανευθυνότητας που καλλιεργείται στην πράξη εν πολλοίς και επειδή η ευθύνη για ένα έργο, μια παρέμβαση ή μια δράση μοιράζεται σε πολλούς, οδηγούν τελικά στην πλήρη αδιαφορία για εκείνο το έργο, για εκείνη τη δράση ή για εκείνη την παρέμβαση στην οποία συμμετέχουμε με καμάρι ώσπου να ποστάρουμε μια φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα.

Και μετά.. μην είδατε τον Παναή.

Ακόμα και εκείνες οι μικρές, μικρούτσικες δράσεις που όμως υποστηρίζονται από ένα «τσουβάλι» φορέων με βαρύγδουπους τίτλους, οι οποίες χρηματοδοτούνται με ευρωπαϊκά αλλά και δημόσια κονδύλια, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τη συνέχειά τους, μαραίνονται μεταφορικά -και κυριολεκτικά.

Πριν από χρόνια, είχα αναφερθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μερκοβούνι, που αποτελεί ένα παράδειγμα, και μάλιστα... καλοπληρωμένο, του πώς ενώ δαπανώνται χρήματα για να γίνει μια υποδομή ή μια δράση με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή μας, τελικά χορταριάζει και αφήνεται στη μοίρα της, διότι ουδείς προβλέπει για το μετά (δείτε ΕΔΩ).

Και ερχόμαστε στο σήμερα, σε μια πολύ μικρότερη δράση, η οποία έγινε για τα παιδιά. Σε σχολείο της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο μια δράση δενδροφύτευσης, υποστηριζόμενη από τον Δήμο Τρίπολης, το We4all, το Δίκτυο Διά Βίου Μάθησης, το Growth Hub, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Κόσμος και λαός, δηλαδή!

Σκοπός της δράσης, να αγαπήσουν τα παιδιά το περιβάλλον. Φυτεύτηκαν κάποια δέντρα, βγήκαν οι φωτογραφίες, έμπηξαν οι υπεύθυνοι και μια ταμπέλα, τα παιδιά πήραν το καλό παράδειγμα και, δύο μήνες μετά, τα δεντράκια στην συντριπτική τους πλειονότητα μαράθηκαν, πλην κάποιων μικρών κωνοφόρων πιο ανθεκτικών από τα υπόλοιπα. Ο χώρος όπου έγινε η δενδροφύτευση έχει γίνει μια μικρή ζούγκλα, με πεταμένα σκουπίδια και κάτι κολώνες στις άκρες.

Επειδή θα νομίσει κάποιος ότι τα βάζω με το σχολείο ή με τον Σύλλογο ή με οποιονδήποτε, όχι, δεν τα βάζω με κανέναν. Εξάλλου, σπανίως τα σχολεία ενοχλούν τους φορείς. Συνήθως, οι φορείς βρίσκουν τα σχολεία, πολλές φορές κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού εκείνοι έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι, ήτοι τα μικρά, έστω, χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το μόνο που θέλω να πω, είναι ότι όλοι εκείνοι οι φορείς που δαπάνησαν χρήμα, χρήμα φορολογουμένων, λίγο ή πολύ, δεν έχει σημασία, ποτέ δεν σχεδιάζουν το «μετά». Τη «συνέχεια».

Εν προκειμένω, έναν σχεδιασμό, ένα πλάνο, κάτι, τέλος πάντων, που να εξασφαλίσει την επιβίωση των μικρών δέντρων τα οποία, για να αγαπήσουν τα παιδιά το περιβάλλον, φυτεύτηκαν σε ένα οικόπεδο.

Και ξεράθηκαν.

Ωραίες οι δράσεις και οι προτάσεις, ωραίες οι πρωτοβουλίες των φορέων και των οργανισμών, ωραίες οι προθέσεις, αλλά για να έχουν πραγματικό αντίκρισμα, πρέπει να συνεχίζονται και μετά τις αναρτήσεις.

Αλλιώς, πετάμε χρήματα και, τελικά, δεν μαθαίνουμε και τίποτα στα παιδιά...

Ή μάλλον, τους μαθαίνουμε να κάνουν ό,τι κάνουμε κι εμείς.

Γαλανιάδη Εύα

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 7:00 pm


Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες ως και την Πέμπτη

Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα ψηλότερα τις επόμενες ημέρες και ο καιρός θα είναι κατάλληλος μόνο για την παραλία και βουτιές στη θάλασσα.

Κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με την προγνώσεις των μετεωρολόγων, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη και την Πέμπτη, παρότι θα υπάρξει κάποια υποχώρηση από τα βορειοδυτικά, επισημαίνει σε ανάρτηση στο Χ o Θοδωρής Κολυδάς.

«Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το Σάββατο τους 32-34 βαθμούς, την Κυριακή 33-35, τη Δευτέρα 34-36 και την ερχόμενη Τρίτη τους 35-37 βαθμούς Κελσίου», συμπληρώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:45 pm


Ο Ολυμπιακός ανοίγει τον δρόμο της Ευρώπης στον Αστέρα

Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του, αλλά και μια σπουδαία ευκαιρία συνολικά για ολόκληρο το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα πείτε, πού κολλάει τώρα ο Αστέρας Τρίπολης με τον Ολυμπιακό, όπως γράφουμε στον τίτλο μας… Ωστόσο, ναι, κολλάει και μάλιστα η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου από τους ερυθρόλευκους έχει σημαντικά επακόλουθα και μάλιστα αρχής γενομένης από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το καλοκαίρι του 2025 η χώρα μας δεν θα βγάζει τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη αλλά πέντε, και εδώ έρχεται να κολλήσει ο Αστέρας Τρίπολης, που του παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία από φέτος το καλοκαίρι να διεκδικήσει και πάλι την έξοδό του στην Ευρώπη από την νέα αγωνιστική χρονιά.

Η συν μία ομάδα από το 2025 που θα βγάζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί ένα super δέλεαρ και κίνητρο στον Αστέρα Τρίπολης να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή να μπει σφήνα και να πάρει ένα από τα πέντε εισιτήρια που οδηγούν στα προκριματικά.

Με καπαρωμένες τις τέσσερις θέσεις από την λεγόμενη Big 4 του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο Αστέρας Τρίπολης ήταν από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διεκδικήσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αυτό φέτος μοιάζει πιο εφικτό μιας και η απόσταση (αγωνιστικά) από τον Άρη που τερμάτισε φέτος πέμπτος δεν είναι μεγάλη και δεν φαντάζει ανέφικτο να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει την εμπειρία και γνωρίζει από Ευρωπαϊκά παιχνίδια και αυτό το καλοκαίρι ανάλογα και με τις κινήσεις ενίσχυσης που θα κάνει στο ρόστερ του, θα φανεί αν μπορεί να βάλει πλώρη για τα επόμενα play off με στόχο την επιστροφή στα… εκτός συνόρων.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος που έρχεται για την νέα αγωνιστική σεζόν στην αρκαδική ομάδα και ασφαλώς η επιστροφή του και πάλι στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:45 pm


Η θεατρική παράσταση «Παπούτσι από τον τόπο σου» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευτοπία

Η θεατρική ομάδα της Ευτοπίας καλεί το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας και παρουσιάζει την νέα  παράσταση "Παπούτσι από τον τόπο σου" των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη σε σκηνοθεσία του Ειρηναίου Πρίφτι

Η παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4-5-6-7 Ιουνίου 2024 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο  Τρίπολης

Η Προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται  από τις 30 Μαΐου στα εντευκτήρια του συλλόγου Ευτοπία 28ης Οκτωβρίου 19 και ώρες 19:00 - 21:00
Τηλ επικοινωνίας 6982-086806

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:41 pm


Ο Τάκης Παναγούλιας ραγίζει καρδιές με το τραγούδι έγραψε για το «Αητόπουλο» του (vid)

Ο Τάκης Παναγούλιας έγραψε το δικό του τραγούδι με λόγια βγαλμένα μέσα από την ψυχή του, ένα τραγούδι που ραγίζει καρδιές για το «Αητόπουλο» του τον γιο του, τον αληθινό του ήρωα που βρίσκεται στον ουρανό.

Αναλυτικά όσα γράφει και ασφαλώς το τραγούδι από το you tube

Γιέ μου όταν η καρδιά αιμορραγούσε τα λόγια της ψυχής μου αποτυπώθηκαν σ ένα χαρτί. Έγραψα αυτό το τραγούδι για ΣΕΝΑ, γιατί ήσουν πραγματικά ένα Αητόπουλο ένας Αληθινός Ήρωας!!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Φίλους Grigoris Papantonis για την άψογη σύνθεση του τραγουδιού και στον Γιώργος Αργυρόπουλος που το ερμήνευσαι με την ωραία φωνή,επίσης και τον Νίκος Κλειώρης που ήταν στο μπουζούκι.

Ειδήσεις: 
Video: 

«Αητόπουλο»

Video of «Αητόπουλο»

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:30 pm


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Όχι» στην επαναφορά της αγοραπωλησίας του αίματος

Ακόμη και την αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν συναντά η απόπειρα της κυβέρνησης  να καταθέσει το σχέδιο νόμου: «Αναδιοργάνωση του συστήματος διαχείρισης αίματος, συστατικών αίματος και προϊόντων αίματος ως ΟΑΠΑ». Ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει το σκοταδιστικό καθεστώς αγοραπωλησίας του ανθρώπινου αίματος και των προϊόντων του  που ίσχυε πριν το 1976.

Πριν από ένα μήνα, ο υπουργός Υγείας Γεωργιάδης δήλωσε στο συνέδριο του συνδέσμου της φαρμακοβιομηχανίας για το πλάσμα, των γραφείων της Ευρώπης - PPTA Europe, «Μέχρι τον Ιούνιο θα αλλάξουμε τον νόμο της αιμοδοσίας» και κλείνοντας δήλωσε πως «είναι ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα»!

Η ενδεχόμενη επαναφορά του καθεστώτος αγοροπωλησίας αίματος, εκτός των άλλων, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό στις ενώσεις των μεταγγισιοεξαρτώμενων ασθενών καθώς γνωρίζουν άμεσα τους θανάσιμους κινδύνους που συνεπάγεται η «ελεύθερη» αγορά και διακίνηση του αίματος  και των προϊόντων του.

Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων να αποκρουσθεί αυτή η επικίνδυνη, ακραία, νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης.    

Η αιμοδοσία πρέπει να παραμείνει στη βάση της εθελοντικής προσφοράς και του κοινωνικού αλτρουϊσμού, που όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, με μια κεντρική, ορθολογική διαχείριση της προσφοράς και επεξεργασία του αίματος, μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες της χώρας.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:24 pm


Οι αποζημιώσεις που θα λάβουν οι υπάλληλοι ΟΤΑ και Δημοσίου για τις Ευρωεκλογές

Φωτογραφία EUROKINISSI

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση –για τον καθορισμό του ύψους της ειδικής αποζημίωσης για όσους εργαστούν στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και αφορά υπαλλήλους ΟΤΑ και δημόσιους υπαλλήλους.

Αναλυτικά οι εκλογικές αποζημιώσεις για το σύνολο των υπαλλήλων που εργαστούν:
Α. Η ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 44439/ 29.05.2024 κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται στο

ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €), με την επιφύλαξη των επόμενων εδαφίων:
α) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας – Θράκης) καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €), ανά υπάλληλο.
β) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθορίζεται στο ποσό των πεντακοσίων εξήντα ευρώ (560,00 €), ανά υπάλληλο.
γ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των απασχολουμένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα Γραφεία του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στους Τομείς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), ανά υπάλληλο, και η ειδική εκλογική αποζημίωση των απασχολουμένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στον Τομέα Μακεδονίας-Θράκης καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €), ανά υπάλληλο.
δ) i. Η ειδική εκλογική αποζημίωση για την Επίτροπο και για τους υπαλλήλους της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου «Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη» και για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Γενικού Συντονιστή «Αττική II» καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €), ανά υπάλληλο, και η ειδική εκλογική αποζημίωση για την Αναπληρώτρια Επίτροπο και για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Επιτρόπου στο Υπουργείο Εσωτερικών «Τομέα Μακεδονίας-Θράκης» και «Τομέα Παιδείας» καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €), ανά υπάλληλο.
ii. Για τη Γενική Συντονίστρια «Αττική II» (της Υπηρεσίας Γενικού Συντονιστή «Αττική II» /1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου «Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη») η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €) και για τη Γενική Συντονίστρια Ελέγχου Κεντρικής Μακεδονίας (της Υπηρεσίας Επιτρόπου Υπουργείου Εσωτερικών «Τομέα Μακεδονίας-Θράκης» και «Τομέα Παιδείας») η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €).
ε) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του e-Ε.Φ.Κ.Α./τ. Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. καθορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400,00 €), ανά υπάλληλο.
στi) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων/ στελεχών του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €), ανά υπάλληλο, και η ειδική εκλογική αποζημίωση των ατόμων εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων ευρώ (300,00 €), ανά υπάλληλο.
στii) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων/ στελεχών της Υπηρεσίας Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθορίζεται στο ποσό των οκτακοσίων ευρώ (800,00 €), ανά υπάλληλο.
ζ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων εβδομήντα ευρώ (370,00 €), ανά υπάλληλο.
η) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων, καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €), ανά υπάλληλο.
θ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων τριάντα ευρώ (230,00 €), ανά υπάλληλο.
ι) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Εσωτερικών) που υπηρετούν ή απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, έως εβδομήντα πέντε (75) άτομα, Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης, έως είκοσι τέσσερα (24) άτομα, Προμηθειών και Υποδομών, έως τριάντα ένα (31) άτομα, Εκλογών, έως πενήντα πέντε (55) άτομα, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έως σαράντα (40) άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών, στις λοιπές Διευθύνσεις και μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών, έως σαράντα (40) άτομα, καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €), ανά άτομο, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου εργασιών που απαιτούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναλογούν στην Ελλάδα, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη τη νέα διαδικασία ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο του ν. 5083/2024 και τις πρόσθετες υποχρεώσεις και ενέργειες που αυτή δημιούργησε για το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και για τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:05 pm


Youth Pass: Σήμερα πιστώνονται τα 150 ευρώ

Στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των 18άρηδων μπαίνει σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου, το Youth Pass. Ήδη οι νέοι των οποίων εγκρίθηκε η αίτηση, έχουν λάβει σχετικά μηνύματα από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό της ενίσχυσης σε πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και ενόψει καλοκαιριού έχουν την δυνατότητα να καλύψουν μέρος του κόστους (ή και ολόκληρο) των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Τα 150 ευρώ του Youth Pass έχουν την μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν σε θέατρα, ξενοδοχεία ή και αεροπορικά εισιτήρια.

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση των 150 ευρώ για την πραγματοποίηση αγορών ή την λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:50 pm


Καταγγελία της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για το δημοτικό κυνοκομείο Τρίπολης (pics)

Μετά από τις συγκλονιστικές εικόνες από το δημοτικό κυνοκομείο της Τρίπολης και μετά από επικοινωνία με τοπικούς φιλόζωους και το Save a Greek Stray, προχωρήσαμε σε καταγγελίες στους αρμόδιους φορείς.

Τέτοιες συμπεριφορές προς τα ζώα και τέτοιες εικόνες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές ιδιαίτερα όταν αφορούν την Πολιτεία και τους Δήμους.

Η καταγγελία είναι η ακόλουθη:

Αξιότιμοι κ.κ,

Οι πληροφορίες που έλαβε η Ομοσπονδία μας καθώς και οι εικόνες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και κάνουν το γύρω του διαδικτύου εντός και εκτός Ελλάδας, καταδεικνύουν την ανεξέλεγκτη παρανομία Δήμων που κατάφωρα λειτουργούν ως «μορφώματα» κι όχι ως φορείς χρηστής δημόσιας διοίκησης ως οφείλουν.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης στο «εξαιρετικό» και χρηματοδοτημένο από δημόσιους πόρους καταφύγιό του διατηρεί ζώα στα όρια της ζωής, για την ακρίβεια σκύλους σε κατάσταση απίσχνασης που ζουν ως σκιές.

Παραθέτουμε την ενημέρωση που έκανε δημοσίως η οργάνωση Save a Greek Stray ΕΔΩ

Πριν δύο μήνες περίπου η συγκεκριμένη οργάνωση με δικούς της πόρους είχε προσφέρει στειρώσεις και κτηνιατρική περίθαλψη και γενικότερη φροντίδα των ζώων και είχε βοηθήσει τα μέγιστα ώστε τα φιλοξενούμενα εκεί ζώα να επανέλθουν στη ζωή, κυριολεκτικά.

Ωστόσο η αθλιότητα επανήλθε καθώς η κακοποίησή τους τροφοδοτείται από την συνεχή εγκληματική διαχείρισή τους από τον αρμόδιο φορέα.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες που έλαβε η Ομοσπονδία μας από την φιλοζωική κοινότητα και από απλούς πολίτες της Τρίπολης, σύσσωμοι οι υπεύθυνοι λοιδορούσαν και ψεύδονταν κατ’ εξακολούθηση πίσω από τις πλάτες αυτών που βοηθούσαν.

Επουδενί δέχονται πλέον «στα πόδια τους» τη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά και οποιοδήποτε φιλοζωικό σύλλογο προκειμένου να μην εμποδίζονται και να μη δημοσιοποιούνται οι παρανομίες τους.
Έχουμε πληροφορηθεί δε ότι ετοιμάζουν ακόμα και σύλλογο -δήθεν- φιλοζωικό με κάθε νόμιμη διαδικασία αλλά επί της ουσίας με ανύπαρκτους εθελοντές επί το έργον, προκειμένου να απομακρύνουν τους υπάρχοντες συλλόγους που αποτελούνται από υπαρκτούς εθελοντές.
2/3

Εν κατακλείδι όλες οι καταγγελίες που έχουμε λάβει αφήνουν μόνο να φανεί η δυσωδία μιας συνεχιζόμενης νοσηρής Δημόσιας Διοίκησης, της οποίας η επικινδυνότητα δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε κάθε επίπεδο καθώς είναι ως φαίνεται ανεξέλεγκτη.

ΕΠΕΙΔΗ

Τα ζώα εντός του Δημοτικού καταφυγίου του Δήμου Τριπόλεως κακοποιούνται κατ’ εξακολούθηση και ο κίνδυνος για τη ζωή τους είναι καθημερινός και ακατάπαυστος,

Παραβιάζεται κατάφωρα ο Ν. 4830/21, άρθρο 2, παρ. 2, άρθρο 3 παρ. 2, άρθρο 10, άρθρο 24, άρθρο 28  παρ. 2

Αμφισβητούμε ευθέως τα κτηνιατρικά πορίσματα περί ζώων σε καλή θρεπτική κατάσταση Η σύγχρονη Ελλάδα δικαιούται την πραγματική πρόοδο και δημιουργεί νόμους καταπολέμησης της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο στην κοινωνία.

Η κακή και βάναυση μεταχείριση των ζώων είναι απόλυτα κατακριτέα και η μη εφαρμογή των νόμων για την προστασία τους επιφέρει ποινές κακουργηματικής φύσεως.
ΖΗΤΑΜΕ

I. Την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας και σύλληψη των υπεύθυνων
II. Έλεγχο κτηνιατρικό όλων ζώων από δημόσια κτηνιατρική υπηρεσία εκτός περιφέρειας
III. Τις προηγούμενες κτηνιατρικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από το τμήμα κτηνιατρικής της συγκεκριμένης περιφέρειας
IV. Τις καρτέλες όλων ζώων, με όλες τις πληροφορίες και το ιατρικό ιστορικό τους
V. Τα πρακτικά της πενταμελούς επιτροπής
VI. Αναλυτικά τις χρηματοδοτήσεις και την λεπτομερή απορρόφηση των κονδυλίων με τα αντίστοιχα
παραστατικά
VII. Τις συμβάσεις και τιμολόγια αγοράς τροφών
VIII. Το βιογραφικό της συμβεβλημένης με το Δήμο κτηνιάτρου και τη σύμβασή της
IX. Τον ορισμό κτηνιάτρων για την περίθαλψη των ζώων, και την ανάθεση της φροντίδας των ζώων σε οργανώσεις που μπορούν να ασχοληθούν με τις υιοθεσίες τους.
Τέλος ζητάμε άμεσα τη δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού για τους Δήμους που (η πλειοψηφία εξ  αυτών) ως επανειλημμένα αποδεικνύεται δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των ζώων, παραβιάζοντας άφοβα κάθε άρθρο του Νόμου για την προστασία τους.
[Συνημμένα φωτογραφίες ζώων σε κατάσταση απίσχνασης εντός του Δημοτικού καταφυγίου Τριπόλεως. ]

ΠΦΠΟ

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:30 pm


Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού

Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:13 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας