Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη λόγω έργων

Σας ενημερώνουμε αύριο Πέμπτη  13/6/2024 θα είναι  κλειστή  η οδός Μεταμορφώσεως, από το ύψος της οδού Γρ. Λαμπράκη  έως το ύψος της οδού  Λαγοπάτη και η οδός Τεγέας στο ύψος της Εθνικής Οδού Καλαμάτας Αθηνών, απο τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 5:01 pm


Ανακαλείται σοκολάτα από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την επιχείρηση SWEETS DISTRIBUTION ROSHEN ΜΟΝ.ΕΠΕ ότι, σε συνέχεια αυτοελέγχου, έχει προβεί σε ανάκληση σοκολάτας γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα.

Ο λόγος ανάκλησης ήταν διότι μετά από ανάλυση βρέθηκε το αλλεργιογόνο συστατικό «αραχίδα/αράπικο φιστίκι» χωρίς αυτό να αναγράφεται στα συστατικά ή την προληπτική επισήμανση στην ελληνική γλώσσα.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν «Σοκολάτα γάλακτος LACMI με ολόκληρα αμύγδαλα» / «Σοκολάτα LACMI whole almonds» σε συσκευασία των 90 γρ. με αριθμούς παρτίδας L2407233 και L1308232 με ημερομηνίες λήξης 24.07.2024 και 13.08.2024 αντίστοιχα.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στις αραχίδες/αράπικο φιστίκι και έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες του ανωτέρω προϊόντος, να μην τις καταναλώσουν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 4:32 pm


Ξεκίνησε ΕΔΕ στον Δήμο Μετεώρων για τον υπάλληλο που απείχε από την εργασία 13 χρόνια

EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

«Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν και σε τίποτα και η έρευνα θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο» τόνισε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, κατά τη συνεδρίαση, σήμερα το μεσημέρι, του ΔΣ της Επιχείρησης, σχετικά με το θέμα του υπαλλήλου του δήμου, ο οποίος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, απουσίαζε από την εργασία του για δεκατρία χρόνια.

Ο κ. Αβραμόπουλος στην τοποθέτηση του ανέφερε τα εξής:

«Θέλω να ενημερώσω το Συμβούλιο ότι για το θέμα που δημιουργήθηκε μετά από δημοσίευμα σχετικά με υπάλληλο του Δήμου Μετεώρων, έχω να σας πω ότι έχουν κινηθεί ήδη όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Έδωσα εντολή στον γενικό διευθυντή Οικονομικών του δήμου κ. Παναγιώτη Κουτσόπουλο, να ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση στον Δήμο Μετεώρων και σήμερα εισηγούμαι στο Συμβούλιό μας να ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και στη ΔΕΥΑΜ. Την Ένορκη Διοικητική Εξέταση στην ΔΕΥΑΜ προτείνουμε να αναλάβει ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος. Θέλω να γνωρίζετε ότι όπως έχω δεσμευτεί από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου τόσο ως δήμαρχος όσο και ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΜμ δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε φαινόμενα που δυσφημούν τον δήμο μας και την τεράστια δουλειά που γίνεται από την αρχή της χρονιάς. Θα περιμένω να δω το αποτέλεσμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και από εκεί και πέρα θα γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε αμείλικτοι. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν και σε τίποτα και η έρευνα θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο. Οφείλουμε, όμως, να προστατεύσουμε και όλους του υπαλλήλους του δήμου και της ΔΕΥΑΜ που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου ο δήμος μας να φτάσει στο επίπεδο που όλοι επιθυμούμε».

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 4:27 pm


Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στον Άγιο Ανδρέα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στις 29/6 στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας

οι πόρτες ανοίγουν μετά τις 20.00..
κατά την είσοδο δεν επιτρέπονται τρόφιμα-ποτά
εντός του γηπέδου θα υπάρχει πάγκος που θα εξυπηρετεί με σουβλάκια, αναψυκτικά, μπίρες ,ποτά, κοκτέιλ και λουκουμάδες..
εντός του γηπέδου θα υπάρχει χώρος που θα μπορούν να παίζουν τα παιδάκια με ασφάλεια..
παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο..
στον χώρο μεταξύ τραπεζιών και σκηνής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΘΙΟΙ..

η συναυλία διαρκεί «5» ώρες (2,5 ώρες Πασχαλίδης ~ 2,5 ώρες Φυστικί Σαλόνι)..

εισιτήρια θα υπάρχουν κατά την είσοδο για διάθεση μόνο με ΜΕΤΡΗΤΑ!! (Στην είσοδο δεν θα υπάρχει pos για πληρωμή με κάρτα)!!
προπώληση εισιτηρίων στο link ΕΔΩ

πληροφορίες ~ 6944809502

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 4:22 pm


Αττική: Μεγάλη φωτιά λόγω έκρηξης σε εργοστάσιο

Έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στη Νέα Κηφισιά. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις επιχείρησης στη Νέα Κηφισιά. Πρόκειται για εργοστάσιο που φτιάχνει τηγάνια και σκεύη μαγειρικής.

Στο σημείο σπεύδουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 33 Πυροσβέστες.

Επίσης στο σημείο σπεύδουν ασφενοφόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εργοστάσιο στη Νέα Κηφισιά ακούγονται και άλλες εκρήξεις. Η επιχείρηση βρίσκεται στην οδό Αιγιδών 9 στη Ν. Κηφισιά. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 4:17 pm


Αφηγήσεις «Μαύρων Παραμυθιών» από φοιτητές και φοιτήτριες του Τ.Θ.Σ.

Τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, και ώρα 21:00 στο προαύλιο του κτηρίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Άρια Ναυπλίου θα γίνουν αφηγήσεις «Μαύρων Παραμυθιών» από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο πλαίσιο του μαθήματος «Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Δημιουργικότητα».

Το παραμύθι έχει μακραίωνη πορεία. Οι ρίζες του βρίσκονται στην αρχαιότητα. Αρχικά, οι αφηγήσεις των παραμυθιών απευθύνονταν σε ενήλικες κι αργότερα προσαρμόστηκαν για το παιδικό κοινό. Κάθε χώρα μάλιστα έχει το δικό της παραμυθιακό υλικό, το οποίο συχνά ακολουθεί μοτίβα που επαναλαμβάνονται από λαό σε λαό. Όπως και να έχει, πριν τα παραμύθια γίνουν ευχάριστες διδακτικές αφηγήσεις για παιδιά, ήταν σκληρές απεικονίσεις της πραγματικότητας που αντλούσαν το περιεχόμενό τους από ζοφερές ιστορίες της ζωής.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο σκιαγραφούνται οι γυναικείοι χαρακτήρες και ο ρόλος που επιτελούν στην πλοκή των ιστοριών αποτυπώνοντας στάσεις επιβεβλημένες από πατριαρχικές δομές· γυναίκες πρωταγωνίστριες, φτωχές και όμορφες, θα δικαιωθούν μόνο αν υπακούσουν και υποταχτούν, κακές μητριές θα σταθούν εμπόδιο την εξέλιξή τους, ενώ μόνο η νοικοκυροσύνη θα δικαιώνει την ηθική τους στάση. Και, βέβαια, κάθε πρωταγωνίστρια θα πρέπει να είναι όμορφη –η ομορφιά είναι η ανώτερη αξία για τις γυναίκες… Και πάντα θα μένουν σιωπηλές: τα καλά κι ενάρετα κορίτσια, η Σταχτοπούτα, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη, η Ωραία Κοιμωμένη, δεν μιλούν –ο πλάγιος διαμεσολαβημένος λόγος και μόνο αυτός τους αναλογεί.

Έτσι κάπως ξεκινούν οι αφηγήσεις, σκοτεινές και μαύρες, γεμάτες εγκλήματα, ανθρωποφαγίες, αιμομιξίες, αίμα και αδικίες· θα ακούσουμε τις ιστορίες της Λίλιθ και της γυναίκας του Κανδαύλη και θα γνωρίσουμε τις μεσαιωνικές μορφές της Talia, της Ωραίας Κοιμωμένης, και της Penta, που στη χώρα μας θα τη δούμε ως Ευγένα ή Κουλοχέρα· δεν θα λείψουν οι λαογραφικές αφηγήσεις και οι περιπέτειες του άλλου, επίσης, αδικημένου πρωταγωνιστή των παραμυθιών, του μικρού παιδιού.

Συμμετέχουν οι ομάδες:

Βασκανίες

Parrots

Ένας ακόμη…

ΓΑΛΙΚΟΥΝΚΑ, στο και 5…

Λίγο πριν… Λίγο μετά…

Στο τέλος νικάει πάντα το κακό

Υπεύθυνη διδάσκουσα: Κατερίνα Κωστή

Επιμέλεια αφίσας: @marixouart

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 4:10 pm


Η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΥΠΕΤ

Ελπιδοφόρο είναι το αποτέλεσμα των εκλογών του ΤΥΠΕΤ, τουλάχιστον στο ΄Α διαμέρισμα στην Αττική, όπου εκλέγονται οι 17 από τις 23 έδρες. Η μεγάλη αύξηση της συμμετοχής (71% από 56%)  δείχνει  την ενίσχυση του ενδιαφέροντος και τη διάθεση των συναδέλφων για να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της αυτοδιαχείρισης.

Η πλειοψηφία παραμένει στις παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που ευθύνονται για την κατάντια του ΤΥΠΕΤ και τον κίνδυνο βιωσιμότητας. Όμως όλες σχεδόν αυτές οι δυνάμεις είχαν πτώση.

Η ΔΗΣΥΕ είχε πτώση σε ψήφους και ποσοστό (3,5%), αλλά στάθηκε τυχερή, καθώς για 2 μόλις ψήφους έλαβε την 6η έδρα. Είναι άμεσο μήνυμα  αποδοκιμασίας από τους συναδέλφους για την περιστολή των παροχών του ΤΥΠΕΤ, και έμμεσο για τη συνολικότερη στάση της παράταξης αυτής στον ΣΥΕΤΕ, ο οποίος λειτουργεί ως φερέφωνο της Διοίκησης παρουσιάζοντας την κατάσταση ως ιδεατή, όταν οι συνάδελφοι στενάζουν και η Διοίκηση και η κλίκα της απολαμβάνει χρυσά προνόμια.

Η ΔΑΚΕ έμεινε στα ίδια ποσοστά και έδρες, παρά τη στήριξη στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη συγκυβέρνηση με τη ΔΗΣΥΕ, ενώ είχε υποψήφιο σε εκλόγιμη θέση περιφερειακό διευθυντή!

Ο ΣΥΤΑΤΕ είχε σημαντική πτώση (4% και 2 έδρες από 3), γεγονός που οφείλεται στην ταύτιση με την πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ στις αποφάσεις και την πρόσφατη Γ. Συνέλευση του ταμείου, αλλά και στην φιλεργοδοτική στάση του σωματείου. Η ανακοίνωσή του μάλιστα μετά τις εκλογές ήταν ακόμα χειρότερη, αφού αντί να κάνει κάποια στοιχειώδη αυτοκριτική, παρακαλούσε ουσιαστικά τη ΔΗΣΥΕ για μια θέση στο νέο Προεδρείο.

Ο ΣΕΠΕΤΕ είχε μικρή αύξηση 1,5%, ωστόσο γελοιοποιήθηκε με την ανακοίνωσή του αμέσως μετά τις εκλογές, όπου μεταξύ άλλων έγραφε για αύξηση κατά 33% (?? ο επιστημονικός σύλλογος μάλλον δεν ξέρει από μαθηματικά)!

Το ΜΠΡΟΣΤΑ είχε μικρή πτώση 1,5%, αφού ως 2η ΠΑΣΚΕ δεν μπορεί να πείσει ότι έχει διαφορετικές θέσεις.

Η ΔΑΣ είχε μικρή πτώση 1% και για 1η φορά έλαβε μόλις 1 έδρα στο ΔΣ. Φαίνεται ότι ενώ στο χώρο μας πατάει μονίμως σε δύο βάρκες και έχει αλλάξει και το στίγμα της σε λίγα χρόνια, πληρώνει και τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ενιαία επίσης έμεινε στα ίδια ποσοστά και ψήφους  (1 έδρα ), και δεν μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά της εξαιτίας της  συμβιβασμένης στάσης και συμμετοχής της στο Προεδρείο στο ΣΥΕΤΕ, με αντάλλαγμα 2 αποσπάσεις από 1 που της αντιστοιχεί,. Μάλιστα, άσχημη εντύπωση έκανε και η ανακοίνωση για τη ΓΣ του ΤΥΠΕΤ που ευλογούσε ουσιαστικά τη Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ αντί να της ασκήσει κριτική, ενώ και η εκλογική διακήρυξη για 1η φορά κινήθηκε σε αυστηρά διαχειριστική λογική.

Η Πρόταση Προοπτικής ήταν, όπως παραδέχθηκαν όλοι, η κερδισμένη των εκλογών. Όχι μόνο καταφέραμε για 1η φορά να συμμετάσχουμε στις εκλογές παρακάμπτοντας τα αντιδημοκρατικά εμπόδια (υποχρεωτικός αριθμός 40 υποψηφίων στην Αττική), αλλά λάβαμε και 191 ψήφους, ποσοστό 8,9% και 2 έδρες στις 17!

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Είναι φανερό ότι αυξάνεται το ποσοστό των συναδέλφων που δεν βολεύεται με την υπάρχουσα κατάσταση και τον εκφυλισμό του συνδικαλισμού, που αναζητάει ένα ριζοσπαστικό ταξικό εργατικό κίνημα, για να μπει ένα φρένο στον εργασιακό μεσαίωνα!

Παρότι είμαστε η μόνη κίνηση που δεν έχει καμία απολύτως συνδικαλιστική διευκόλυνση (ενώ δικαιούμαστε ως γνωστόν 1 απόσπαση στο ΣΥΕΤΕ), ενώ όλες οι άλλες παρατάξεις που συμμετείχαν έχουν αποσπασμένους συναδέλφους και μηχανισμούς, παρότι δεν είχαμε ενημέρωση για τις αποφάσεις του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ, οι συνάδελφοι μας ανέδειξαν σε 5η δύναμη!

Με τη θέση μας στο ΔΣ του ΤΥΠΕΤ, θα συμβάλουμε στην ενημέρωση των συναδέλφων για τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και τη στάση των παρατάξεων και την αποκατάσταση της διαφάνειας, ενώ θα είμαστε η φωνή των συναδέλφων στο ΔΣ.

Δυστυχώς, στην επαρχία παρέμειναν πολύ υψηλά τα ποσοστά της ΔΗΣΥΕ, γεγονός που μας προβληματίζει αρκετά. Η Πρόταση Προοπτικής δεν συμμετείχε σε 2 διαμερίσματα, ενώ  σε δύο περιφέρειες λάβαμε υψηλά ποσοστά :

·              στο Γ΄ διαμέρισμα ο υποψήφιός μας έλαβε τη 2η θέση και 8,1%,

·              στο Έ διαμέρισμα ο υποψήφιός μας ψηφίστηκε με ποσοστό 11%.

Φαίνεται πάντως ότι το καταστατικό του ΤΥΠΕΤ και το εκλογικό σύστημα ευνοεί το συνδικαλιστικό κατεστημένο. Δεν μπορεί να εκλέγονται με διαφορετικό σύστημα οι σύμβουλοι του ΔΣ της Αττικής από  εκείνους της περιφέρειας, καθώς έτσι ευνοούνται οι πελατειακές σχέσεις και η ευνοιοκρατία.

Επίσης, αποδεικνύεται η σημασία της εφορευτικής επιτροπής, άρα και η αναγκαιότητα συμμετοχής στη Γ. Συνέλευση. Οι παρατάξεις που ψήφισαν στη ΓΣ, κατά παράβαση του καταστατικού, την εφορευτική χωρίς εκλογές, με απόλυτη πλειοψηφία της ΔΗΣΥΕ (δηλ. όλες πλην των Πρότασης Προοπτικής και Ενιαίας, που ζητήσαμε να γίνουν εκλογές) πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους για μια σειρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν (πχ εκλογικά τμήματα, ακύρωση κανονικού ψηφοδελτίου της κίνησής μας κλπ).

Το αποτέλεσμα μας γεμίζει με ευθύνη αλλά και με κουράγιο για να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Ενόψει εκλογών του ΣΥΕΤΕ, φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρή δυνατότητα για μια πραγματική ρωγμή και ανατροπή των συσχετισμών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΕΤΕ είναι ο Σύλλογος που υπογράφει συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τη Διοίκηση, ενώ σήμερα είναι σε εξέλιξη και ο διάλογος για την αλλαγή του κανονισμού εργασίας, όπως επιθυμεί διακαώς η Διοίκηση.

Είναι επομένως ζωτικής σημασίας για τα δικαιώματά μας να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο ΣΥΕΤΕ στις εκλογές του φθινοπώρου. Η δυναμική που εμφανίστηκε στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ, πρέπει να γίνει ορμή και να σαρώσει τις συμβιβασμένες παρατάξεις του ΣΥΕΤΕ. Κάνουμε έκκληση σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση. Δεν βοηθάει η πολυδιάσπαση και η ύπαρξη μικρών σωματείων, απλά και μόνο για τις συνδικαλιστικές διευκολύνσεις που προβλέπει η κλαδική σύμβαση.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε την ταξική ενότητα όλων των συναδέλφων ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, τη συναδελφική αλληλεγγύη.

Από πλευράς μας, θα συνεχίζουμε να καλούμε σε συλλογική δράση, αγωνιστική κινητοποίηση, οργάνωση από τα κάτω, ενεργή συμμετοχή. Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω, να μπει ένα φρένο στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, να ζήσουμε νίκες στο σήμερα.

 

ΥΓ. Αφιερώνουμε το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα για την κίνηση μας στην αγαπημένη μας Χριστίνα που έφυγε πριν 2 χρόνια από κοντά μας, όμως είναι πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας.

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 4:00 pm


Κλειστοί οι αρχαιολογικοί του Νομού Αρκαδίας λόγω καύσωνα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι αύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα παραμείνουν εκτάκτως κλειστοί λόγω καύσωνα οι παρακάτω αρχαιολογικοί χώροι αρμοδιότητάς μας:

 Αρχαιολογικός χώρος Ορχομενού
 Αρχαιολογικός χώρος Μαντίνειας
 Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Αλέας Αθηνάς
 Αρχαιολογικός χώρος (και Μουσείο) Λυκόσουρας
 Χώρος της Β ́ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος

Η Εφορεία μας συνιστά σε κάθε ενδιαφερόμενο, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, να ενημερώνεται για τη λειτουργία των ανωτέρω χώρων, ώστε να αποφεύγει άσκοπες μετακινήσεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 3:45 pm


Ραγκούσης - Θεοχαρόπουλος προτείνουν δημοψήφισμα για ενιαίο κόμμα Κεντροαριστεράς

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης αναμένεται στην πρώτη συνεδρίαση κομματικού οργάνου να καταθέσουν πρόταση για την ανάληψη πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός ενιαίου μεγάλου κόμματος της κεντροαριστεράς.

Πρόταση που θα τεθεί σε δημοψήφισμα μεταξύ των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, και την οποία θα υποστηρίξουν με υπογραφές και άλλα κεντρικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 3:42 pm


Βαρδακαστάνης: Απαραίτητη η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της ΚτΠ

Στη  Διάσκεψη της ΕΟΚΕ στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Προεδρείου της με θέμα: «Η πολιτική συνοχής σε σταυροδρόμι: τι μέλλει γενέσθαι για το πολυτιμότερο εργαλείο σύγκλισης της ΕΕ», παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητα του προέδρου του Τμήματος «Οικονομική και νομισματική ένωση, οικονομική και κοινωνική συνοχή» (ECO), στη Βουδαπέστη, την Τρίτη 11 Ιουνίου. Στη Διάσκεψη μίλησαν επίσης  οι κ.κ. Sándor Czomba, υφυπουργός Πολιτικής Απασχόλησης, Ferenc Rolek, αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων της Ουγγαρίας, Melinda Mészáros, πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Ανεξάρτητων Συνδικάτων, Attila Jámbor, επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Corvinus της Βουδαπέστης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τις κύριες στρατηγικές προτεραιότητες για την πολιτική συνοχής μετά το 2027 και ο καθορισμός των βασικών αρχών που θα πρέπει να καθοδηγούν το μέλλον της πολιτικής συνοχής, προσδιορίζοντας τις κοινωνικές, οικονομικές, εδαφικές και δημογραφικές προκλήσεις.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε:

Τα τελευταία χρόνια, η πολιτική συνοχής έχει διαδραματίσει διττό ρόλο στη διασφάλιση αρμονικής οικονομικής ανάπτυξης σε όλες τις περιφέρειες της ΕΕ, όχι μόνο αυξάνοντας τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και ανθεκτικότητα, αλλά και περιορίζοντας τις πιο άμεσες συνέπειες των πολλαπλών κρίσεων, οι οποίες κινδύνευαν να την επηρεάσουν μακροπρόθεσμα.

Η ευελιξία της πολιτικής συνοχής έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και απαραίτητη για τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης και την υπέρβαση των βραχυπρόθεσμων οικονομικών κλυδωνισμών. Ωστόσο, προκειμένου να μειωθεί η ευπάθεια σε αυτούς τους ίδιους οικονομικούς κλυδωνισμούς, πρέπει να ενισχυθεί η οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αύξηση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, με την ανοδική σύγκλιση των περιφερειών της ΕΕ να παραμένει στο επίκεντρό της.

Η ΕΟΚΕ συνιστά να εξεταστεί το ενδεχόμενο μέτρησης της κοινωνικής συνοχής όχι μόνο μεταξύ αλλά και εντός των περιφερειών και των κοινωνιών. Αυτό σημαίνει εστίαση σε πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση δίκαιης πρόσβασης στην αγορά εργασίας για τις γυναίκες, τα άτομα με αναπηρία, τους μετανάστες και τις μειονότητες, προκειμένου να δοθούν σε όλους τα μέσα για τη μείωση των ανισοτήτων και των ανισορροπιών. Η μείωση της φτώχειας, οι αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και η ποιοτική εκπαίδευση εξασφαλίζουν υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και παράγουν θετικά αποτελέσματα στα αναπτυσσόμενα οικονομικά κέντρα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο οι επενδύσεις αλλά και τα κοινωνικά αποτελέσματα κατά την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των έργων της πολιτικής συνοχής. Η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίτητη προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερη η πολιτική συνοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 3:29 pm


Δήμος Τρίπολης: Αναχωρούν τα παιδιά για την 1η Κατασκηνωτική Περίοδο

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - αγόρια - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 1η κατασκηνωτική περίοδο από 17-06-2024 έως 25-06-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ).

Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις 8.00 το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024 και θα επιστρέψουν στον ίδιο χώρο την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 και από ώρα 10.30-11.00 π.μ.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Δήμου 2713600425,2713610456.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ

1η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΑΓΟΡΙΑ 8 – 10 ΕΤΩΝ

Διάρκεια :

Δευτέρα 17/06/2024 – Τρίτη 25 – 06 – 2024

Επισκεπτήριο:

Σάββατο 22/06/2024

18.30 – 20.00 το απόγευμα

Τηλεφωνική Επικοινωνία:

Καθημερινά

12.00 – 13.00 το μεσημέρι

18.30 – 20.00 το απόγευμα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ : 27550-51400

Σημείωση:

Η απομάκρυνση των παιδιών από την κατασκήνωση κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, αλλά και γενικότερα από το χώρο της κατασκήνωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του δεν επιτρέπεται.

Σε περίπτωση που συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος και οι γονείς πρέπει να πάρουν το παιδί τους από την κατασκήνωση, υπογράφουν τα αντίστοιχα έγγραφα που θα τους προσκομίσει ο αρχηγός.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 3:15 pm


Πυρκαγιά στον Έβρο

Φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (12.06.2024) η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή του οικισμού Λαγός Διδυμοτείχου στον Έβρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι σε οικισμό του νομού ‘Έβρου, και καίει χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 3:10 pm


Περιφέρεια Πελοποννήσου: 49 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (11.6.2024), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -1.234- άτομα, εκ των οποίων τα -1.050- ήταν ημεδαποί και -184- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -853- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -85- άτομα, από τα οποία -61- ήταν ημεδαποί και -24-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -49- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

•    Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφό.
•    Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

•    Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
•    Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:

•    Ένας (1) ημεδαπός, για ανυποταξία στο εσωτερικό.
•    Έξι (6) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Λακωνία:

•    Έξι (6) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
•    Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Μεσσηνία:

•    Τέσσερις (4) ημεδαποί, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
•    Τρείς (3) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού
•    Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
•    Πέντε (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

•    από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -1- περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 27.5.2024 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
•    από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -3- περιπτώσεις κλοπής δίκυκλων μοτοσυκλετών, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 9.5.2024 έως 19.5.2024, στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αφαιρεθείσες μοτοσικλέτες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους..

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -305- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

•    -2- τσιγαριλίκια και μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία,
•    ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -9,38- γραμμαρίων και  μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης,  στη Λακωνία,
•    μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, -20- ναρκωτικά δισκία, -1- κυνηγετικό όπλο και -1- σουγιάς, με μήκος λάμας -9- εκατοστά, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 3:00 pm


Λιτάνευση και αρτοκλασία στο εξωκκλήσι της Aνάληψης στο Bράχο της Πηγής

Tην Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 η Εκκλησία μας εορτάζει τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Kυρίου

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] έχει την επιμέλεια και φροντίδα του εξωκκλησιού της Aνάληψης, στον Bράχο της Πηγής, με την ομορφότερη θέα προς την πόλη της Τρίπολης.

Και φέτος θα εορτάσουμε δεόντως αυτή τη σημαντική εορτή της Ορθοδοξίας.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 12 Ιουνίου, θα τελεστεί εσπερινός, λιτάνευση της ιεράς εικόνας και αρτοκλασία , στις 7 μ.μ.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη13 Ιουνίου, θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στις 7 π.μ.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί όπως τιμήσουν με την παρουσία τους την εορτή και το εξωκκλήσι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:40 pm


Διακήρυξη δημοπρασίας κτιρίου για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης,

για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών

του Δήμου Τρίπολης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης, ήτοι μέχρι 03-07-2024.

Το κάθε προσφερόμενο ακίνητο πρέπει απαραιτήτως να βρίσκεται εντός της Κοινότητας Τρίπολης και να πληροί τις κάτωθι προϋποθέσεις :

να είναι για χρήση γραφείων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, συνολικής επιφάνειας από 2.900 τμ έως 3.000 τμ, πλέον κοινόχρηστων χώρων επιφάνειας από 600 τμ έως 700 τμ και
και

σε υπόγειο, έως 2 στάθμες, για χρήση χώρων στάθμευσης και διαμόρφωσης αποθηκευτικών χώρων, συνολικής επιφάνειας από 1.800 τμ έως 1.860 τμ,
σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κτιριοδομικού Κανονισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι που είναι ιδιοκτήτες κατάλληλων ακινήτων πρέπει να καταθέσουν έγγραφη πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης, ήτοι μέχρι τις 03-07-2024.

Οι προσφορές ενδιαφέροντος (όχι οικονομικές) κατατίθενται εντός σφραγισμένου φακέλου στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρίπολης (Λαγοπάτη 45, Τρίπολη), προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών/Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας.

Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (περιλαμβάνεται στην τελευταία σελίδα της διακήρυξης), η οποία κατατίθεται εκτός του σφραγισμένου φακέλου της προσφοράς, πρέπει να αναγράφει τη λεπτομερή περιγραφή του προσφερομένου ακινήτου, τη θέση στην οποία αυτό βρίσκεται (συμπληρώνεται στο έντυπο της αίτησης). Εντός του σφραγισμένου φακέλου θα περιλαμβάνονται δύο (2) υποφάκελοι με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά όπως αυτά αναγράφονται στην υπ’ αριθ. 19030/2024 διακήρυξη.

Στον φάκελο που περιλαμβάνει την προσφορά της αίτησης (Φάση Α’) υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

Τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα – συμμετέχοντος (επωνυμία, ΑΦΜ, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κτλ) και περιλαμβάνει, την προσφορά – εκδήλωση ενδιαφέροντος (σχέδιο του σχετικού εντύπου βρίσκεται στο Παράρτημα.
Τον πλήρη τίτλο της υπηρεσίας που διενεργεί την δημοπρασία, ως αναφέρεται στη Διακήρυξη.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.
Τον τίτλο «ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ μίσθωσης ακινήτου, εντός της Κοινοτητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δημου Τρίπολης» και
Τον αριθμό πρωτοκόλλου της Διακήρυξης.
Πληροφορίες για τη δημοπρασία θα παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Τρίπολης, στη διεύθυνση Λαγοπάτη 45, (4ος όροφος), τηλ.: 2713-600459/474.

Αντίγραφο της διακήρυξης θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους στην παραπάνω διεύθυνση, καθώς και από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης https://www.tripolis.gr.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:33 pm


Δήμος Τρίπολης: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και άλση

Σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ήτοι από την 1η Μαΐου έως την 31 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές που ορίζεται από την Γ.Γ.Π.Π., είναι υψηλός (κατηγορία 3-κίτρινο), είναι πολύ υψηλός ( κατηγορία 4- πορτοκαλί) ή κατάσταση συναγερμού ( κατηγορία 5- κόκκινο), απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και η οργάνωση και διενέργεια, οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής κ.λπ., εντός Δήμου Τρίπολης και στις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω:

Στον ορεινό όγκο Μαινάλου που ορίζεται από τους οικισμούς: Τρίπολη, Σκοπή, Κάψια, Νέος Καρδαράς, Λεβίδι, Βλαχέρνα, Βυτίνα, Αλωνίσταινα, Λιμποβίσι, Χρυσοβίτσι, Τσελεπάκος, Αραχαμίτες, Δόριζα, Μάκρη, Τρίπολη.
Στον ορεινό όγκο του Δάσους Σκιρίτιδας που ορίζεται από τους οικισμούς: Κερασιά, Ε.Ο Τρίπολης – Σπάρτης από 18ο -40ο ΚΜ, Αχούρι, Ευρώτας, Αγριακόνα, Μαυρόγιαννη, Λαγκάδα, Βλαχοκερασιά.
Τα περιαστικά αλσύλλια: Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκο, καθώς και το πευκοδάσος στη Δ.Κ. Ριζών του Δήμου Τρίπολης.
Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο Εθνικό, Επαρχιακό και κύριο Δημοτικό δίκτυο, δρόμων που συνδέει αστικά κέντρα, δημοτικές κοινότητες και οικισμούς καθώς και για τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται σε θέσεις, περιοχές καλλιέργειες ή οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των ανωτέρω δασικών οικοσυστημάτων αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί αν ζητηθεί.

Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται καθημερινά για το δείκτη επικινδυνότητας την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr, από το ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ και να εφαρμόζουν τα παραπάνω.

[Σχετική απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας με ΑΔΑ ΨΡ0Ρ7Λ1-ΤΧ1]

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Γεώργιος Οικονομόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:27 pm


Τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων του Εφέδρου Ανθυπασπιστή Πεζικού Αναστασίου Κων. Κρατημένου

Τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων του Εφέδρου Ανθυπασπιστή Πεζικού Αναστασίου Κων. Κρατημένου στην γενέτειρα του ο οποίος σκοτώθηκε σε τούρκικη εισβολή σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ τον Αύγουστο του 1974.

Κυριακή 16 Ιουνίου 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καλονερίου Λαγκαδίων ώρα 12:00 μ.μ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:15 pm


Φωτιά στη Ρόδο

Eurokinissi

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) η Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε επικίνδυνη φωτιά στη Ρόδο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ψίνθος.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμμαχος των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων και οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή αυτή τη στιγμή πνέουν χαμηλοί άνεμοι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:13 pm


Η σκληρή αλήθεια για τις οπτικές ίνες

Από το 2017 έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του δικτύου FibertotheHome (FTTH) στην Ελλάδα. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) αλλά και προγραμμάτων ενίσχυσης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο στόχος είναι απλός: πολύ ταχύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, το ποσοστό της κάλυψης είναι ακόμα χαμηλό και της χρήσης ακόμα χαμηλότερο.

Ένας ανασταλτικός παράγοντας είναι η εκπόνηση της απαιτούμενης εγκατάστασης. Πολύ απλά, δεν είναι εφικτή παντού παρόλο που τα συνεργεία κάνουν εξαιρετική δουλειά, κατά γενική ομολογία. Η εγκατάσταση απαιτεί σκαψίματα, τρυπήματα και «πέρασμα» της οπτικής ίνας μέσω υφιστάμενων «κουτιών» όταν η διαμόρφωση, για παράδειγμα, του κλιμακοστασίου δεν επιτρέπει την τοποθέτηση καναλιών. Και όλα αυτά για να φτάσει η οπτική ίνα μέχρι το ρούτερ του σπιτιού. Από εκεί και πέρα οι συσκευές (λαπτοπ, κινητά, tabletsκλπ) συνδέονται ασύρματα γιατί κανείς δεν θέλει να γεμίσει το σπίτι του με καλώδια.

Φτάσαμε στο πιο σημαντικό ερώτημα. Αξίζει τον κόπο; Η γνώμη της στήλης είναι όχι,  ειδικά αν μιλάμε για ταχύτητες 100 ή 300 Mbps. Τέτοιες ταχύτητες μπορεί να δώσει και μια απλή σύνδεση VDSLαρκεί ναθέλει ο πάροχος. Γενικότερα, η τεχνολογία FTTHέχει ήδη ξεπεραστεί. Θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν δέκα χρόνια αντί να βρίσκεται στο 36%. Το μέλλον είναι στις δορυφορικές συνδέσεις και το ασύρματο δίκτυο 5G. Ήδη, το παιχνίδι έχει αρχίσει να παίζεται εκεί με ταχύτητες τουλάχιστον Gigabit (1000Mbps), οι επενδύσεις τρέχουν και σχετικές λύσεις γίνονται εμπορικά διαθέσιμες.

Η εποχή του καλωδίου αποτελεί ήδη παρελθόν.

 

Δημήτρης Πανταζόπουλος
 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:00 pm


Τεκμήρια: Ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν έως και τριπλάσιο φόρο

Για περισσότερους από τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν μέχρι σήμερα υποβάλλει φορολογική δήλωση, ο φόρο-λογαριασμός διαμορφώνεται με βάση το τεκμήρια καθώς το εισόδημα που δηλώνουν είναι χαμηλότερο εκείνο που προκύπτει με βάση το πλέγμα κριτηρίων που προβλέπει το νέο φορολογικό καθεστώς.

Τα στοιχεία από την επεξεργασία 75.166 φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, δείχνουν ότι σχεδόν το 51% των επαγγελματιών ή 37.943 φορολογούνται με τα τεκμήρια καθώς τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι χαμηλότερα από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, με αποτέλεσμα το εκκαθαριστικό να είναι φουσκωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα για τον φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω τεκμηρίων

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 1:29 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας