Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Λιτάνευση και αρτοκλασία στο εξωκκλήσι της Aνάληψης στο Bράχο της Πηγής

Tην Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 η Εκκλησία μας εορτάζει τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Kυρίου

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] έχει την επιμέλεια και φροντίδα του εξωκκλησιού της Aνάληψης, στον Bράχο της Πηγής, με την ομορφότερη θέα προς την πόλη της Τρίπολης.

Και φέτος θα εορτάσουμε δεόντως αυτή τη σημαντική εορτή της Ορθοδοξίας.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 12 Ιουνίου, θα τελεστεί εσπερινός, λιτάνευση της ιεράς εικόνας και αρτοκλασία , στις 7 μ.μ.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη13 Ιουνίου, θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στις 7 π.μ.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί όπως τιμήσουν με την παρουσία τους την εορτή και το εξωκκλήσι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:40 pm


Διακήρυξη δημοπρασίας κτιρίου για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης,

για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών

του Δήμου Τρίπολης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης, ήτοι μέχρι 03-07-2024.

Το κάθε προσφερόμενο ακίνητο πρέπει απαραιτήτως να βρίσκεται εντός της Κοινότητας Τρίπολης και να πληροί τις κάτωθι προϋποθέσεις :

να είναι για χρήση γραφείων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, συνολικής επιφάνειας από 2.900 τμ έως 3.000 τμ, πλέον κοινόχρηστων χώρων επιφάνειας από 600 τμ έως 700 τμ και
και

σε υπόγειο, έως 2 στάθμες, για χρήση χώρων στάθμευσης και διαμόρφωσης αποθηκευτικών χώρων, συνολικής επιφάνειας από 1.800 τμ έως 1.860 τμ,
σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κτιριοδομικού Κανονισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι που είναι ιδιοκτήτες κατάλληλων ακινήτων πρέπει να καταθέσουν έγγραφη πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης, ήτοι μέχρι τις 03-07-2024.

Οι προσφορές ενδιαφέροντος (όχι οικονομικές) κατατίθενται εντός σφραγισμένου φακέλου στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρίπολης (Λαγοπάτη 45, Τρίπολη), προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών/Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας.

Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (περιλαμβάνεται στην τελευταία σελίδα της διακήρυξης), η οποία κατατίθεται εκτός του σφραγισμένου φακέλου της προσφοράς, πρέπει να αναγράφει τη λεπτομερή περιγραφή του προσφερομένου ακινήτου, τη θέση στην οποία αυτό βρίσκεται (συμπληρώνεται στο έντυπο της αίτησης). Εντός του σφραγισμένου φακέλου θα περιλαμβάνονται δύο (2) υποφάκελοι με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά όπως αυτά αναγράφονται στην υπ’ αριθ. 19030/2024 διακήρυξη.

Στον φάκελο που περιλαμβάνει την προσφορά της αίτησης (Φάση Α’) υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

Τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα – συμμετέχοντος (επωνυμία, ΑΦΜ, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κτλ) και περιλαμβάνει, την προσφορά – εκδήλωση ενδιαφέροντος (σχέδιο του σχετικού εντύπου βρίσκεται στο Παράρτημα.
Τον πλήρη τίτλο της υπηρεσίας που διενεργεί την δημοπρασία, ως αναφέρεται στη Διακήρυξη.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.
Τον τίτλο «ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ μίσθωσης ακινήτου, εντός της Κοινοτητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δημου Τρίπολης» και
Τον αριθμό πρωτοκόλλου της Διακήρυξης.
Πληροφορίες για τη δημοπρασία θα παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Τρίπολης, στη διεύθυνση Λαγοπάτη 45, (4ος όροφος), τηλ.: 2713-600459/474.

Αντίγραφο της διακήρυξης θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους στην παραπάνω διεύθυνση, καθώς και από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης https://www.tripolis.gr.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:33 pm


Δήμος Τρίπολης: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και άλση

Σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ήτοι από την 1η Μαΐου έως την 31 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές που ορίζεται από την Γ.Γ.Π.Π., είναι υψηλός (κατηγορία 3-κίτρινο), είναι πολύ υψηλός ( κατηγορία 4- πορτοκαλί) ή κατάσταση συναγερμού ( κατηγορία 5- κόκκινο), απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και η οργάνωση και διενέργεια, οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής κ.λπ., εντός Δήμου Τρίπολης και στις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω:

Στον ορεινό όγκο Μαινάλου που ορίζεται από τους οικισμούς: Τρίπολη, Σκοπή, Κάψια, Νέος Καρδαράς, Λεβίδι, Βλαχέρνα, Βυτίνα, Αλωνίσταινα, Λιμποβίσι, Χρυσοβίτσι, Τσελεπάκος, Αραχαμίτες, Δόριζα, Μάκρη, Τρίπολη.
Στον ορεινό όγκο του Δάσους Σκιρίτιδας που ορίζεται από τους οικισμούς: Κερασιά, Ε.Ο Τρίπολης – Σπάρτης από 18ο -40ο ΚΜ, Αχούρι, Ευρώτας, Αγριακόνα, Μαυρόγιαννη, Λαγκάδα, Βλαχοκερασιά.
Τα περιαστικά αλσύλλια: Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκο, καθώς και το πευκοδάσος στη Δ.Κ. Ριζών του Δήμου Τρίπολης.
Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο Εθνικό, Επαρχιακό και κύριο Δημοτικό δίκτυο, δρόμων που συνδέει αστικά κέντρα, δημοτικές κοινότητες και οικισμούς καθώς και για τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται σε θέσεις, περιοχές καλλιέργειες ή οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των ανωτέρω δασικών οικοσυστημάτων αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί αν ζητηθεί.

Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται καθημερινά για το δείκτη επικινδυνότητας την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr, από το ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ και να εφαρμόζουν τα παραπάνω.

[Σχετική απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας με ΑΔΑ ΨΡ0Ρ7Λ1-ΤΧ1]

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Γεώργιος Οικονομόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:27 pm


Τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων του Εφέδρου Ανθυπασπιστή Πεζικού Αναστασίου Κων. Κρατημένου

Τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων του Εφέδρου Ανθυπασπιστή Πεζικού Αναστασίου Κων. Κρατημένου στην γενέτειρα του ο οποίος σκοτώθηκε σε τούρκικη εισβολή σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ τον Αύγουστο του 1974.

Κυριακή 16 Ιουνίου 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καλονερίου Λαγκαδίων ώρα 12:00 μ.μ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:15 pm


Φωτιά στη Ρόδο

Eurokinissi

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) η Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε επικίνδυνη φωτιά στη Ρόδο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ψίνθος.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμμαχος των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων και οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή αυτή τη στιγμή πνέουν χαμηλοί άνεμοι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:13 pm


Η σκληρή αλήθεια για τις οπτικές ίνες

Από το 2017 έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του δικτύου FibertotheHome (FTTH) στην Ελλάδα. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) αλλά και προγραμμάτων ενίσχυσης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο στόχος είναι απλός: πολύ ταχύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, το ποσοστό της κάλυψης είναι ακόμα χαμηλό και της χρήσης ακόμα χαμηλότερο.

Ένας ανασταλτικός παράγοντας είναι η εκπόνηση της απαιτούμενης εγκατάστασης. Πολύ απλά, δεν είναι εφικτή παντού παρόλο που τα συνεργεία κάνουν εξαιρετική δουλειά, κατά γενική ομολογία. Η εγκατάσταση απαιτεί σκαψίματα, τρυπήματα και «πέρασμα» της οπτικής ίνας μέσω υφιστάμενων «κουτιών» όταν η διαμόρφωση, για παράδειγμα, του κλιμακοστασίου δεν επιτρέπει την τοποθέτηση καναλιών. Και όλα αυτά για να φτάσει η οπτική ίνα μέχρι το ρούτερ του σπιτιού. Από εκεί και πέρα οι συσκευές (λαπτοπ, κινητά, tabletsκλπ) συνδέονται ασύρματα γιατί κανείς δεν θέλει να γεμίσει το σπίτι του με καλώδια.

Φτάσαμε στο πιο σημαντικό ερώτημα. Αξίζει τον κόπο; Η γνώμη της στήλης είναι όχι,  ειδικά αν μιλάμε για ταχύτητες 100 ή 300 Mbps. Τέτοιες ταχύτητες μπορεί να δώσει και μια απλή σύνδεση VDSLαρκεί ναθέλει ο πάροχος. Γενικότερα, η τεχνολογία FTTHέχει ήδη ξεπεραστεί. Θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν δέκα χρόνια αντί να βρίσκεται στο 36%. Το μέλλον είναι στις δορυφορικές συνδέσεις και το ασύρματο δίκτυο 5G. Ήδη, το παιχνίδι έχει αρχίσει να παίζεται εκεί με ταχύτητες τουλάχιστον Gigabit (1000Mbps), οι επενδύσεις τρέχουν και σχετικές λύσεις γίνονται εμπορικά διαθέσιμες.

Η εποχή του καλωδίου αποτελεί ήδη παρελθόν.

 

Δημήτρης Πανταζόπουλος
 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 2:00 pm


Τεκμήρια: Ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν έως και τριπλάσιο φόρο

Για περισσότερους από τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν μέχρι σήμερα υποβάλλει φορολογική δήλωση, ο φόρο-λογαριασμός διαμορφώνεται με βάση το τεκμήρια καθώς το εισόδημα που δηλώνουν είναι χαμηλότερο εκείνο που προκύπτει με βάση το πλέγμα κριτηρίων που προβλέπει το νέο φορολογικό καθεστώς.

Τα στοιχεία από την επεξεργασία 75.166 φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, δείχνουν ότι σχεδόν το 51% των επαγγελματιών ή 37.943 φορολογούνται με τα τεκμήρια καθώς τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι χαμηλότερα από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, με αποτέλεσμα το εκκαθαριστικό να είναι φουσκωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα για τον φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω τεκμηρίων

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 1:29 pm


Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Οδηγίες για την οδήγηση σε συνθήκες καύσωνα

Eurokinissi

Με γνώμονα την προστασία ανθρώπων και οχημάτων από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυτών των ημερών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απευθύνει στους πολίτες χρήσιμες συστάσεις για την οδική ασφάλεια.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τον οδηγό και τους επιβάτες και μέριμνα για τη σωστή λειτουργία των οχημάτων. Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, αυτές τις απλές και χρηστικές οδηγίες:

    Κινούμαστε με μικρότερες ταχύτητες, αφήνοντας μεγαλύτερες αποστάσεις από το προπορευόμενο όχημα.
    Επιταχύνουμε και επιβραδύνουμε ήπια.
    Χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό για να παραμείνει σε καλή κατάσταση ο οδηγός.
    Δεν οδηγούμε ποτέ, χωρίς πλήρη ένδυση και παπούτσια, αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.
    Αν μπει έντομο στο αυτοκίνητο, πρώτα σταματάμε με ασφάλεια και μετά το αντιμετωπίζουμε.
    Φροντίζουμε για τον έλεγχο στο σύστημα φρένων, ψύξης κινητήρα και κλιματισμού.
    Ελέγχουμε τις πιέσεις των ελαστικών πριν από τη χρήση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 1:28 pm


ΑΑΔΕ: Για ποιες κατηγορίες υπαλλήλων παρατείνονται οι συμβάσεις εργασίας

Eurokinissi

Παράταση των συμβάσεων υπαλλήλων ορισμένου χρόνου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που έχουν προσληφθεί προκειμένου να συνεισφέρουν στην υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα (12.06.2024).

Σύμφωνα με την ίδια διάταξη του οικονομικού νομοσχεδίου, επιπλέον, παρατείνονται έως 31.12.2025, οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Ωστόσο, η διάταξη ξεκαθαρίζει πως η παράταση αυτή δεν τις μετατρέπει σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 1:15 pm


Κ. Μανδρώνης: Σαράντα έργα εκτελούνται στην Αρκαδία (pics,vid)

Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μανδρώνη υπεγράφη η σύμβαση έργου οδοποιίας Άγιος Ανδρέας - Άγιος Γεώργιος στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ένα έργο το οποίο ήταν προγραμματισμένο και έφτασε η ώρα της σύμβασης και σε λίγο χρονικό διάστημα θα δοθεί στους πολίτες.

Ο κ. Μανδρώνης υπογράμμισε ότι σε συνέχεια της προηγούμενης θητείας του πρώην αντιπεριφερειάρχη Μανώλη Σκαντζού εκτελούνται αυτήν την στιγμή σαράντα έργα στο Νόμο Αρκαδίας και αφορούν κυρίως οδοποιία.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τους μηχανικούς της διεύθυνσης τεχνικών έργων και τους ανάδοχους για την συνεργασία ελπίζοντας ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.

Με την σειρά του ο κ. Λαμπρόπουλος αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον κ. Μανδρώνη και τον κ. Σκαντζό για την συνέχεια του έργου και την άριστη συνεργασία.

Ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε την σημασία που δίνει η περιφέρεια στα έργα οδικής ασφάλειας και επεσήμανε: «Στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας υλοποιείται ένα έργο με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ για την βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου».

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 12:55 pm


Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 17/6 στον Δήμο Γορτυνίας

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 17/06/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα          Έως ημ/νία και ώρα        Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής
17/06/2024 08:00 π.μ.     17/06/2024 13:00 μ.μ.    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    Δ.Δ.: ΤΡΟΠΑΙΑ, ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΠΤΕΡΙΑ, ΣΥΡΙΑΜΑΚΟΥ, ΛΑΚΩΜΑ
17/06/2024 08:00 π.μ.     17/06/2024 14:00 μ.μ.    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    Δ.Δ.: ΤΟΥΜΠΙΤΣΙ, ΡΑΧΕΣ, ΧΩΡΑ, ΛΥΚΟΧΩΡΙ, ΔΩΔΕΚΑΜΕΤΡΟ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΖΑΒΕΤΙ, ΒΑΝΑΙΝΑ ΥΗΣ ΛΑΔΩΝΑ

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                               ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 12:45 pm


Με την ακροδεξιά Μαρί Λεπέν συμμαχεί η παραδοσιακή Γαλλική Δεξιά

Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη Γαλλία μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η παραδοσιακή Γαλλική Δεξιά θα συμμαχήσει στις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο Μακρόν με την ακροδεξιά της Μαρί Λεπέν.

 Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών κ. Σιοτί υπερασπίστηκε την απόφασή του να ενώσει τις δυνάμεις του με την Εθνική Συσπείρωση (RN) της Λεπέν, λέγοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι - που κατέλαβαν την πέμπτη θέση στις ευρωεκλογές της Κυριακής - ήταν πολύ αδύναμοι για να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την «απειλή για το έθνος» από τους αριστερούς και κεντρώους αντιπάλους.

Όπως τόνισε, τα κόμματα θα μπορούσαν να κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους στις εκλογές, που προκήρυξε ο Γάλλος πρόεδρος, ή να συμφωνήσουν να μην «χτυπήσουν» ο ένας την υποψηφιότητα του άλλου.

«Πιστεύω πως η χώρα δεν ήταν ποτέ τόσο δεξιά. Περιμένει την δεξιά, περιμένει την αναλάληψη δεξιάς δράσης. Δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε στην αδυναμία, στην επικοινωνιακή διαχείριση, στην ακινησία που μας οδήγησε εδώ που είμαστε τώρα [...] Η πολιτική μας οικογένεια δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβιβάζεται, να στηρίζει την κυβέρνηση... Ο κ. Μακρόν έχει βλάψει τη χώρα και πρέπει να υπάρξει μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 12:22 pm


«Κύκλοι» Ανδρουλάκη σε Κωνσταντινόπουλο: Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια

Κύκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, απέρριψαν τις αιτιάσεις του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος με επιστολή του (δείτε ΕΔΩ) ζητεί αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα και κάνουν λόγο για «κινήσεις εσωστρέφειας».

Όπως δε, λένε, «δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες».

Αναλυτικά το σχόλιο των κύκλων του κ. Ανδρουλάκη:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων. Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό. Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 12:01 pm


Έτοιμος για νέα μεγάλη μεταγραφή ο Δουβίκας

Ο Τάσος Δουβίκας έπειτα από την εξαιρετική πρώτη του χρονιά στην Ισπανία με την φανέλα της Θέλτα δεν αποκλείεται αυτό το καλοκαίρι να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός και μάλιστα με μια μεγάλη μεταγραφή.

Δημοσίευμα της «Marca» αποκαλύπτει πως η Θέλτα έχει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα και έτσι είναι αρκετά πιθανό να πουλήσει ένα από τα δύο κορυφαία περιουσιακά της στοιχεία τα οποία είναι ο Τάσος Δουβίκας και ο Δανός επιθετικός Γέργκεν Στραντ Λάρσεν.

Στην πρώτη του σεζόν στη La Liga ο Τάσος Δουβίκας είχε συνολικά επτά γκολ και μία ασίστ σε 32 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ στο Κύπελλο Ισπανίας σε πέντε αναμετρήσεις σημείωσε έξι γκολ και δύο ασίστ.

Ο 24χρονος φορ πήγε στο Βίγκο το περσινό καλοκαίρι με 12.000.000 ευρώ και σε περίπτωση μεταγραφής του το ποσό αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Φωτογραφία άρθρου: moiceleste.com

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:40 am


Αρκαδία: Το πρώτο πανηγύρι για το 2024 στην Καμενίτσα αυτή την Παρασκευή

Στην Καμενίτσα διοργανώνεται το πρώτο πανηγύρι στην Αρκαδία για το 2024 την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Συμμετέχουν οι Γιώργος Μπέκιος, Άρης Μουγκοπέτρος, Τάκης Μπαλάσης, Δήμητρα Μπέκιου, Γωγώ Μουστόγιαννη και Νίκος Πετρόπουλος.

«Πάμε και φέτος Καμενίτσα στο πρώτο πανηγύρι της Αρκαδίας να περάσουμε υπέροχα!!!!!!
Μόνο η Καμενίτσα ξέρει από διασκέδαση! !!
Σας περιμένουμε όλους!!!!» σημειώνει ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Καμενιτσιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος»

Χορός και είσοδος ελεύθερα.

Για ρεζερβέ: 6978761014, 6995116564

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:39 am


Δήμος Μεγαλόπολης: Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι στο πλαίσιο προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κατά την περίοδο του καύσωνα, σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ.,  η αίθουσα που στεγάζεται το Κ.Α.Π.Η.,  επί της οδού Παπαναστασίου 30, θα παραμείνει ανοικτή για την διημέρευση των εχόντων ανάγκη, ως εξής:

Τετάρτη 12/06/2024  και κατά τις ώρες 7.00 έως 20.00   και
Πέμπτη 13/06/2024 και κατά τις ώρες 7.00 – 20.00
    Εάν η θερμοκρασία παραμείνει σε επίπεδα καύσωνα , σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η αίθουσα θα είναι ανοικτή και την Παρασκευή 14/06/2024  κατά τις ώρες 7.00 – 20.00 .  Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.  
Εφόσον χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες ή υποστήριξη , καλέστε στα τηλέφωνα : 2791360310 & 2791360300.
             ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
                                         ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

• Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
• Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια  και μεγάλη υγρασία.
• Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
• Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.
 Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει  καλό αερισμό του κεφαλιού.
 Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
• Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα,  με  έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
• Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων).  Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
• Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
• Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα  (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.).  Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
• Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

                           Αν έχετε βρέφη και παιδιά

• Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην  τυλίγονται σε πάνες.
• Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
• Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.
• Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

                         Αν έχετε ηλικιωμένους

• Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο.
Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
• Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
• Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
           
ΟΔΗΓΙΕΣ  ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ  σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

Παθολογικές καταστάσεις από υψηλές θερμοκρασίες και οδηγίες αντιμετώπισης τους.

    Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανέλθει σε όρια μη ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργεια με άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε βαριά νόσηση έως και στο θάνατο. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι:
    δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος ( >40.5 ο C ), κόκκινο, ζεστό και ξηρό δέρμα (η εφίδρωση έχει σταματήσει), ξηρή πρησμένη γλώσσα, ταχυπαλμία, ταχύπνοια, έντονη δίψα, πονοκέφαλος, ναυτία, έμετος, ζάλη, σύγχυση, αδυναμία προσανατολισμού και καθαρής ομιλίας, επιθετική ή παράξενη συμπεριφορά, σπασμοί, απώλεια συνείδησης ή κώμα.
  Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος:
   Μεταφορά του θερμόπληκτου άμεσα σε μέρος δροσερό, ευάερο, σκιερό κατά προτίμηση κλιματιζόμενο,πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων
ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε
μπανιέρα με κρύο νερό ή ντους ή ψεκασμό με κρύο νερό, παροχή μικρών γουλιών
δροσερών υγρών (νερού ή αραιωμένου χυμού φρούτων, 1 μέρος χυμού σε 4 μέρη νερού)
αν μπορεί να καταπιεί κ.λ.π.

   Ποιός κινδυνεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες:
    ηλικιωμένοι
    μωρά και μικρά παιδιά
    έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες
    άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα
    άτομα που εργάζονται ή ασκούνται έντονα σε ζεστό περιβάλλον
    άτομα με χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, πνευμονοπάθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, ψυχική νόσο, άνοια, αλκοολισμό ή κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών κ.λ.π.)
    άτομα με οξεία νόσο, όπως λοίμωξη με πυρετό ή γαστρεντερίτιδα (διάρροια ή / και έμετο)
    άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της
δοσολογίας.
    Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίδεται όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται
και με φαινόμενα αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συγκεκριμένα:
• Για την περίπτωση υπέρβασης των ορίων του όζοντος στον ατμοσφαιρικό αέρα, το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες για• την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ειδικά των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίες έχουν ως εξής:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
• Για την προστασία της δημόσιας υγείας από αιωρούμενα σωματίδια (Α.Σ.10), το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει τις σχετ. (3-5) εγκυκλίους. Στον κάτωθι ιστότοπο του Υπουργείου αναρτώνται συστάσεις προς ενημέρωση και μέτρα προφύλαξης του κοινού, οποιαδήποτε ημέρα του έτους σημειωθεί υπέρβαση των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων, από τις οποίες μπορεί να ενημερώνεται το κοινό: ΕΔΩ.

 

Εκ του Δήμου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:34 am


Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου για την απώλεια του Θέοδωρου Κωτσίρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, εκπροσωπώντας τα μέλη του, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θεόδωρου Κωτσίρου, μέλους του Συλλόγου μας, για τον απροσδόκητο χαμό του.

Καλό κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:15 am


Πανελλαδικές 2024: Τα θέματα σε Φυσική, Ιστορία και Οικονομία στα ΓΕΛ

Με τον τελευταίο κύκλο μαθημάτων προσανατολισμού συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), που διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι σήμερα εξετάστηκαν στην Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στην Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις ειδικών και μουσικών μαθημάτων, τόσο για τα ΓΕΛ, όσο και τα ΕΠΑΛ, ξεκινούν την Τρίτη 18 Ιουνίου και τελειώνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη (13.06.2024) οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων πρόκειται να συνεχίσουν τις εξετάσεις τους στα μαθήματα ειδικότητας.

Τα θέματα στη Φυσική

Them Fysiki Gel 240612 by Eve Fallen on Scribd

Τα θέματα στην Ιστορία

Them Istoria Gel 240612 by Eve Fallen on Scribd

Τα θέματα στην Οικονομία

Them Oikonomia Gel 240612 by Eve Fallen on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 11:13 am


Μια Εθνική γεμάτη Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τροφοδότες του Ελληνικού ποδοσφαίρου για την Εθνική Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα και ασφαλώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Στην αποστολή του Νίκου Παπαδόπουλου για τα φιλικά παιχνίδια της γαλανόλευκης με Γερμανία και Μάλτα εφτά ποδοσφαιριστές που έχουν είτε περάσει, είτε αναδειχθεί από τον Αστέρα Τρίπολης φόρεσαν τον εθνόσημο.

Μάλιστα κόντρα στην Μάλτα βρέθηκαν ταυτόχρονα στο χορτάρι πέντε πρώην κιτρινομπλε και πιο συγκεκριμένα οι Γιάννης Κώτσιρας, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Κουρμπέλης και Γιώργος Κυριακόπουλος.

Επιπλέον, με την Εθνική Ανδρών υπάρχεικαι το καρέ των Γραμματικάκη, Σουρλή, Ζούγλη και Σγουρή στην Εθνική Ελπίδων.

Φωτογραφία άρθρου: Μάρκος Χουζούρης / Eurokinissi

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:32 am


Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Μεσσηνία

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Πλάτη της Μεσσηνίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται μέσα σε μία χαράδρα και δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:27 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας