Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ξάνθης    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ιερό Σαρανταλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΟΥ 2024 Από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης, ανακοινώνεται ότι κατά την διάρκεια του Ιερού Πεντηκοσταρίου, από τις 16 Μαΐου εως 24 Ιουνίου 2024 θα τελεστεί ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ υπέρ υγείας των ζώντων και υπέρ αναπαύσεως...

The post Ιερό Σαρανταλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 1:54 pm


6 Απριλίου του 1941: Η Βέρμαχτ στην Ξάνθη (Του Μανώλη Σ. Χούμα)

Του Μανώλη Σ. Χούμα Η Βέρμαχτ στην Ξάνθη. Χαράματα Κυριακής 6 Απριλίου του 1941 και η ναζιστική Γερμανία, πριν εκπνεύσει το τρίωρο τελεσίγραφο παράδοσης, εισβάλλει στην Ελλάδα. Εισβάλλει σύμφωνα με το σχέδιο Marita, για να ελέγξει όλη τη Βαλκανική, αλλά και να περισώσει το γόητρο του Άξονα, που διασύρθηκε απ’...

The post 6 Απριλίου του 1941: Η Βέρμαχτ στην Ξάνθη (Του Μανώλη Σ. Χούμα) appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 1:14 pm


Η Μ. Παρασκευή στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο Ξάνθης

Τις απογευματινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής, 3 Μαΐου 2024,τελέστηκε, η Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, για τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων ,των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας στον Εχίνο. Μέσα με μια κατανυκτική ατμόσφαιρα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη συνεχή δυνατή βροχόπτωση,...

The post Η Μ. Παρασκευή στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο Ξάνθης appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 12:57 pm


Απαράδεκτη κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης Σταυρούπολης

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση στο παρκάκι που υπάρχει στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης Σταυρούπολης όπου παλιότερα το χρησιμοποιούσαμε όλοι για την Πρωτομαγιά αλλά και για τις άλλες ανοιξιάτικες εξορμήσεις μας. Το σημείο πλέον έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης σκύλων και κουταβιών και χρήζει άμεσης παρέμβασης από την δημοτική αρχή του Δήμου...

The post Απαράδεκτη κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης Σταυρούπολης appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 4:11 pm


Η Ακολουθία του «Εσπερινού της Αγάπης» στην Μητρόπολη Ξάνθης (φωτογραφίες+ video)

Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το Μήνυμα της Αναστάσεως, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα «ο Εσπερινός της Αγάπης», εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελήμονος, τον οποίον και πλαισίωναν οι Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία...

The post Η Ακολουθία του «Εσπερινού της Αγάπης» στην Μητρόπολη Ξάνθης (φωτογραφίες+ video) appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 3:47 pm


Προσωρινή διακοπή νερού ανήμερα το ΠΑΣΧΑ στην Χρύσα… Συνεργείο της ΔΕΥΑΞ επισκευάζει το σπάσιμο…

Προσωρινή διακοπή νερού έχουμε σήμερα Κυριακή του ΠΑΣΧΑ στην Χρύσα… Ο κεντρικός αγωγός νερού έσπασε χθες βράδυ και από νωρίς το πρωί συνεργείο της ΔΕΥΑΞ επισκευάζει το σπάσιμο… Χρόνια πολλά σε όλους και καλή δύναμη.

The post Προσωρινή διακοπή νερού ανήμερα το ΠΑΣΧΑ στην Χρύσα… Συνεργείο της ΔΕΥΑΞ επισκευάζει το σπάσιμο… appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 10:18 am


Ανάσταση στον ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης (φωτογραφίες κ video)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Ξάνθης. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης την ακολουθία της Αναστάσεως και την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πατέρας Άνθιμος Κωσταράκης και ο πατέρας Γεωργίος Τσερπίδης με την...

The post Ανάσταση στον ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης (φωτογραφίες κ video) appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 9:25 am


Η Τελετή της Αναστάσεως στην Κεντρική πλατεία Ξάνθης σήμερα στις 12 το βράδυ

Σήμερα στις 12 η ώρα το βράδυ ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων θα τελέσει την τελετή της Αναστάσεως στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Δείτε το πρόγραμμα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ 05-05-2024 23:00 Ἡ Παννυχίδα τοῦ Μεγάλου Σαββάτου. 24:00 Ἡ Τελετή τῆς ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου θά τελεστεῖ στήν Κεντρική...

The post Η Τελετή της Αναστάσεως στην Κεντρική πλατεία Ξάνθης σήμερα στις 12 το βράδυ appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 9:02 pm


Σύναξη τον Επιταφίων στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης υπό βροχή (φωτογραφίες)

Εκατοντάδες πιστοί που παρά την βροχή προσήλθαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για την καθιερωμένη σύναξη τον Επιταφίων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στις 9:15 το βράδυ παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα.

The post Σύναξη τον Επιταφίων στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης υπό βροχή (φωτογραφίες) appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 10:48 pm


Οι ευχές του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη για το ΠΑΣΧΑ

Οι ευχές του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη για το ΠΑΣΧΑ

The post Οι ευχές του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη για το ΠΑΣΧΑ appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 6:56 pm


Στον ΙΝ Αγίων 12 Αποστόλων χοροστάτησε σήμερα ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Στον Iερό Nαό Αγίων 12 Αποστόλων Ξάνθης χοροστάτησε σήμερα Mεγάλη Παρασκευή το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας. Δείτε φωτογραφίες από την Αποκαθήλωση:

The post Στον ΙΝ Αγίων 12 Αποστόλων χοροστάτησε σήμερα ο Μητροπολίτης Ξάνθης appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 3:31 pm


Μοιράσθηκαν τρόφιμα στα μέλη του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών-ΣΤΗΡΙΖΩ

Πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων στα μέλη του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών-ΣΤΗΡΙΖΩ, στα γραφεία του Συλλόγου.  Ο Σύλλογός μας, ενόψει των εορτών του Πάσχα, συγκέντρωσε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής, με την πολύτιμη υποστήριξη των συμπολιτών μας, της πόλης μας Ξάνθης. Ευχαριστούμε θερμά, τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς...

The post Μοιράσθηκαν τρόφιμα στα μέλη του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών-ΣΤΗΡΙΖΩ appeared first on Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 3:14 pm


Νομός Ξάνθης - Ειδήσεις και Νέα

Πρωτοσέλιδο ΦτΞ 03.05.2024 - Φωνή της Ξάνθης

Πρωτοσέλιδο ΦτΞ 03.05.2024  Φωνή της Ξάνθης

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 6:45 am


Πρωτοσέλιδο ΦτΞ 02.05.2024 - Φωνή της Ξάνθης

Πρωτοσέλιδο ΦτΞ 02.05.2024  Φωνή της Ξάνθης

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2024 | 6:45 am


Διαφήμιση - XanthiNea.gr

Διαφήμιση  XanthiNea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2023 | 12:08 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Ξάνθης