Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πυθαγόρας 2024: Συγχαρητήρια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Αρκαδίας στους μαθητές που συμμετείχαν

Το Παράρτημα Αρκαδίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Η εντυπωσιακή συμμετοχή τους αποτελεί αδιάσειστη μαρτυρία του ζωντανού ενδιαφέροντος και της αγάπης που τρέφουν για τα μαθηματικά.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους διακριθέντες μαθητές και στις διακριθείσες μαθήτριες, (δείτε ΕΔΩ) οι οποίοι απέδειξαν το ταλέντο και την αφοσίωσή τους στο αντικείμενο. Η επιτυχία τους αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους και αποδεικνύει ότι με σκληρή δουλειά και επιμονή μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ελπίζουμε ο διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ να αποτέλεσε για όλους τους συμμετέχοντες μια θετική εμπειρία, γεμάτη μάθηση, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την υποστήριξη που προσφέρουν στους μαθητές. Χάρη στην υποστήριξή αυτή, οι μαθητές αποκτούν τα κίνητρα, την αυτοπεποίθηση και τα εφόδια που χρειάζονται για να διαπρέψουν στα μαθηματικά και σε κάθε άλλο τομέα.

Οι συντονιστές του διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ για το εξεταστικό κέντρο του νομού Αρκαδίας:

Καλλιόπη Κωστοπούλου

Γιάννης Καρκαζής

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 4:00 pm


Ανακοίνωση για την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Λεωνιδίου

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σας ενημερώνει ότι η Λαϊκή Αγορά Λεωνιδίου λόγω επίσημων αργιών,  θα λειτουργήσει την Τετάρτη 8/5/2024.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 3:30 pm


Προσλήψεις για τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου στο Παράλιο Άστρος

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Πρόσληψης προσωπικού, με σύμβαση

εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

έχοντας υπόψη:

Tην αρ. 171/2024 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής , η οποία ελήφθη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων», όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν και εγκρίθηκε με την αριθ. 34877/24-4-2024 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Ανακοινώνει:

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως δύο (2) μήνες, συνολικά τριάντα δύο (32) ατόμων για τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου στο Παράλιο Άστρος. Συγκεκριμένα:

    Ενός (1) αρχηγού – συντονιστή, απόφοιτου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή σε έλλειψη υποψηφίων με τα προσόντα αυτά, αποφοίτου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ευδόκιμο κατασκηνωτική εμπειρία.

    Πέντε (5) γυμναστών πτυχιούχων σχολών Φυσικής αγωγής ή φοιτητών σχολών Φυσικής Αγωγής .

Ένας τουλάχιστον εκ των ανωτέρω πτυχιούχων ή φοιτητών θα πρέπει να κατέχει πιστοποίηση ναυαγοσώστη ανοικτής θαλάσσης και ελλείψει αυτής πιστοποίηση ναυαγοσώστη πισίνας.

    Δώδεκα (12) ομαδαρχών αποφοίτων τουλάχιστον Β΄ τάξεως Λυκείου .

    Ενός (1) κοινωνικού επιστήμονα Ψυχολόγου ή Κοινωνικού Λειτουργού, αποφοίτου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (υπεύθυνου για την προσαρμογή των κατασκηνωτών και για θέματα του γνωστικού και επιστημονικού περιβάλλοντος)

    Ενός (1 ) ιατρού, και ελλείψει αυτού ενός (1) νοσηλευτή

    Ενός (1) νοσηλευτή και ελλείψει αυτού ενός (1) βοηθού νοσηλευτή.

    Ενός (1) μάγειρα.

    Έξι (6) τραπεζοκόμων

    Δύο (2) καθαριστριών -καθαριστών

    Ενός (1) φύλακα και

    Ενός (1) εργάτη γενικών καθηκόντων, κατά προτίμηση με άδεια ικανότητας οδηγού τουλάχιστον Β΄ κατηγορίας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν τα γενικά προσόντα πρόσληψης που προβλέπονται κάθε φορά για τους μόνιμους υπαλλήλους των ΟΤΑ (άρθρο 169 ν. 3584/2007) (Ιθαγένεια- έλλειψη κωλύματος λόγω ποινικής καταδίκης ή στερητικής ή επικουρικής δικαστικής συμπαράστασης – έλλειψη κωλύματος λόγω απόλυσης από άλλη θέση του Δημοσίου, υγεία και φυσική καταλληλότητα για τη συγκεκριμένη θέση) καθώς και τα κατά περίπτωση απαιτούμενα τυπικά προσόντα, ανάλογα με την ειδικότητα.

Επισημαίνονται τα εξής:

Α) Ειδικά όσον αφορά στην ηλικία των υποψηφίων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 1 του ν. 4765/2021, το κατώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων για πρόσληψη στις κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης είναι το 15ο έτος, συμπληρωμένο.

Ως εκ τούτου, όσοι υποψήφιοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πρόσληψη σε ειδικότητες στις οποίες μπορούν να απασχοληθούν βάσει της κείμενης νομοθεσίας καθώς και βάσει των τυπικών προσόντων που απαιτούνται,

Β) Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 85/2022 ( ΦΕΚ 232 Α), για όλους τους υποψηφίους κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ απαιτείται ως πρόσθετο τυπικό προσόν και η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τo έντυπο της αίτησης και τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά:

α)Από τα γραφεία του Δήμου (Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών - Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας – Λαγοπάτη 45 (1ος όροφος) – Τρίπολη.

β) Από την ιστοσελίδα του Δήμου tripolis.gr

Η υποβολή των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά γίνεται είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη Δ/νση: Δήμος Τρίπολης, Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Λαγοπάτη 45 - Τ.Κ. 22132 Τρίπολη, είτε αυτοπροσώπως στο Πρωτόκολλο του Δήμου, στην ίδια Δ/νση.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 15 Μαΐου 2024.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Τα αρχεία ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 3:00 pm


Οι εκδηλώσεις εορτασμού προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου προστάτη του Στρατού Ξηράς στην Τρίπολη

Σας γνωρίζουμε, ότι την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις εορτασμού προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου,  προστάτη του Στρατού Ξηράς, στο στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ».
Το τελετουργικό του εορτασμού θα περιλαμβάνει Δοξολογία και κατάθεση στεφάνου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Στην εκδήλωση θα παραστούν Πολιτικές, Θρησκευτικές, Στρατιωτικές και Τοπικές Αρχές, καθώς και στελέχη της Φρουράς Τρίπολης.

Ακριβές Αντίγραφο

                   Σχης (ΠΖ-ΕΥ) Σπυρίδων ΞενόφοςμΤμχης 2ου ΕΓ        Σχης (ΠΒ) Γεώργιος Κακούτης Επιτελάρχης

  Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 2:30 pm


Εντείνει τις πιέσεις η Εφορία για την είσπραξη οφειλών

Όπως επισημαίνεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ, το 2024 ενεργοποιείται ολοκληρωμένη στρατηγική είσπραξης στοχεύοντας στην αύξηση των εσόδων από ληξιπρόθεσμες οφειλές με βελτίωση, τόσο της οικειοθελούς συμμόρφωσης, μέσω κατάλληλης και έγκαιρης ενημέρωσης των φορολογουμένων, όσο και της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω προτεραιοποίησης με χρήση κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου, περιοδικής αξιολόγησης των οφειλετών και χρήση του συστήματος Eispraxis.

Παράλληλα, δρομολογείται διαδικασία κεντρικού ελέγχου προϋποθέσεων τήρησης των ρυθμίσεων και εκκαθάριση των ρυθμίσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τήρησης.

Στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ προβλέπει:

1. Είσπραξη ποσού τουλάχιστον 2,8 δισ. ευρώ έναντι παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων.

2. Εισπράξεις της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ) από μεγάλους οφειλέτες και στοχευμένες δράσεις ύψους τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ.

3. Εισπράξεις 28 εκατ. ευρώ έναντι των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Τελωνειακή Διοίκηση.

4. Εισπραξιμότητα 32% επί των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων.

5. Χαρακτηρισμός 380 εκατ. ευρώ εκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων ως ανεπίδεκτων είσπραξης. Σημειώνεται ότι από τα 107,180 δισ. ευρώ των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών, εισπράξιμα μπορούν να χαρακτηριστούν τα 80,859 δισ. ευρώ, αφού 26,321 δισ. ευρώ κρίνονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

6. Επεξεργασία αιτήσεων αναδιάρθρωσης οφειλών Εξωδικαστικού Μηχανισμού ν.4469/2017 και ν.4738/2020 από την ΕΜΕΙΣ.

7. Αξιολόγηση Οφειλετών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών σε περιοδική βάση.

8. Κεντρικοποίηση βεβαίωσης και είσπραξης σε Θεσσαλονίκη (ΚΕΒΕΙΣ).

9. Ένταξη των Τελωνειακών Υπηρεσιών στο Ηλεκτρονικό Κατασχετήριο μέσω συστήματος Eispraxis.

10. Υπηρεσία διαλειτουργικότητας στους δήμους για ψηφιακή δέσμευση και άρση δέσμευσης ενημερότητας.

11. Επέκταση της ψηφιοποίησης του κυκλώματος επιστροφών φόρου – Διαλειτουργικότητα με ΕΦΚΑ / ΗΔΙΚΑ.

12. Υλοποίηση των απαιτήσεων που προκύπτουν από το νομοθετικό πλαίσιο του ν. 4738/2020 (Α’ 207) «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις», αναφορικά με τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών».

13. Σταδιακή αύξηση του ποσοστού εισπράξεων έναντι πραγματικών ληξιπρόθεσμων οφειλών της Φορολογικής Διοίκησης.

14. Σταδιακή αύξηση του ποσοστού εισπράξεων έναντι άμεσα εισπρακτέων απαιτήσεων της Τελωνειακής Διοίκησης.

15. Ποσοστό οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της Φορολογικής Διοίκησης 70% (αφορά οφειλέτες για τους οποίους η Φορολογική Διοίκηση δύναται να λάβει μέτρα).

16. Ποσοστό οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της Τελωνειακής Διοίκησης 70% (αφορά οφειλέτες για τους οποίους η Τελωνειακή Διοίκηση δύναται να λάβει μέτρα).

Πηγή: ΟΤ

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 2:00 pm


Καταβάλλονται 18 επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σε πληρωμές συνολικά 18 επιδομάτων και προγραμμάτων αναμένεται να προχωρήσει την Παρασκευή 31 Μάη, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο εποπτευόμενος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ωστόσο τα χρήματα των συγκεκριμένων παροχών θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μάη  στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν σε χρήμα τα εξής επιδόματα και προγράμματα:
–– Επίδομα παιδιού Α21. Θα πληρωθεί η δεύτερη δόση σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει την σχετική αίτηση.

— Επίδομα Στέγασης / ενοικίου. Η πληρωμή θα αφορά τους πολίτες που θα έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024 και έχει εγκριθεί.

— Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής

— Επίδομα Ομογενών
— Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982

—  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), για όσου δικαιούχους έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024 και έχει εγκριθεί.
— Αναπηρικά και διατροφής

— Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων

— Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας
— Έξοδα Κηδείας
— Επίδομα Γέννησης. Η αναδρομική αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στα πρόσωπα που κατέστησαν δικαιούχοι του επιδόματος γέννησης από 1η.1.2023 και μετά δηλ. στα πρόσωπα εκείνα των οποίων τα τέκνα γεννήθηκαν από 1η.1.2023 και μετά και η αίτηση τους έχει εγκριθεί. Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης καταβάλλεται στους δικαιούχους χωρίς αυτοί να υποβάλλουν νέα αίτηση ή να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ως εξής:

α) στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει το πλήρες ποσό του επιδόματος γέννησης, το επιπλέον ποσό καταβάλλεται εφάπαξ τον μήνα Απρίλιο 2024,
β) στους δικαιούχους, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή και των δύο (2) δόσεων του επιδόματος, το επιπλέον ποσό καταβάλλεται με την καταβολή της δεύτερης δόσης.

— Κόκκινα Δάνεια

— Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές

— Πρόγραμμα Γέφυρα
— Επίδομα Αναδοχής

— Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες

— Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού.

— Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 1:29 pm


Ο «Μπακαλόγατος της Ελένης» κλείνει τρία χρόνια και γιορτάζει με ένα μεγάλο γλέντι

«Ο Μπακαλόγατος της Ελένης» γιορτάζει τα τρία χρόνια λειτουργίας του και ετοιμάζει για εσάς μία ξεχωριστή βράδια για να γλεντήσετε με την ψυχή σας, με πολλές εκπλήξεις και δώρα

Την Παρασκευή 10 Μαΐου θα γίνει ένα γλέντι με τους Γιάννη Κατσίγιαννη, Ξένια Βέρρα, Μαρίνα Λαζαράκη και στο κλαρίνο τους Κωνσταντίνο Μπριάνα και την Ιωάννα Χαραλάμπους.

Στον κόμβο της Νεστάνης σας περιμένει για μια βραδιά με τραγούδι, κέφι και χορό.

Είσοδος 5 ευρώ με συμμετοχή σε λαχειοφόρο και δώρο 1.000 ευρώ μετρητά.

Χώρος σκεπαστός.

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2710 411277

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 1:17 pm


Βρέθηκε όπλο σε κελί του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού

Eurokinissi

Μεταμεσονύχτιες ώρες, χθες Κυριακή 5 Μαΐου 2024, σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν όπλο σε κενό, υπό κατασκευή, κελί του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε  στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στο εν λόγω κελί, βρέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας -19- φυσιγγίων, επιμελώς κρυμμένα εντός κτισμένου τοίχου. 

Το όπλο βρέθηκε με χρήση μεταλλικού ανιχνευτή και κατόπιν διάτρησης του τοίχου, ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν λυμένο σε επιμέρους τμήματα, τα οποία ήταν τυλιγμένα σε -6- αυτοσχέδια δέματα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κελί είναι κενό από τον Αύγουστο του 2023.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορυδαλλού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 1:00 pm


Με πλήθος κόσμου αναβίωσε το εντυπωσιακό, αρχαίο έθιμο του Αϊ-Γιώργη στη Νεστάνη (pics,vid)

Με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, μικρών και μεγάλων, αναβίωσε και εφέτος, Δευτέρα 6 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου το λαϊκό δρώμενο - έθιμο του Αϊ-Γιώργη στην τοπική κοινότητα Νεστάνης του Δήμου Τρίπολης.

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίον γιορτάζουν οι Νεστανιώτες τον Άγιο Γεώργιο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το ξεχωριστό αυτό έθιμο που έχει επιβιώσει από τα βάθη των αιώνων έως τις ημέρες μας, κάθε χρόνο τηρείται με την ίδια ζέση και το παρακολουθεί πλήθος επισκεπτών.

Να αναφέρουμε ότι το 2018 έχει ανακηρυχθεί με Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ 2018).

Οι συμμετέχοντες, ντυμένοι παραδοσιακά και κρατώντας γκλίτσες στολισμένες με αγριοσέληνα, κατεβαίνουν από τον λόφο του Γουλά, προσκυνούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου, χορεύουν στο αλώνι που βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι και στη συνέχεια πεζή και τραγουδώντας φτάνουν στο χωριό όπου ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι...

Οι τοπικές φορεσιές και τα αυτοσχέδια τραγούδια περνούν από γενιά σε γενιά, αφού πολλοί νέοι συμμετείχαν με χαρά στο εν λόγω έθιμο.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Tο εντυπωσιακό, αρχαίο έθιμο του Αϊ-Γιώργη στη Νεστάνη

Video of ΑrcadiaPortal.gr Tο εντυπωσιακό, αρχαίο έθιμο του Αϊ-Γιώργη στη Νεστάνη

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 12:31 pm


Πάσχα: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι

Eurokinissi

Για την Κυριακή του Πάσχα, ισχύει ό,τι και για τις υπόλοιπες Κυριακές, δηλαδή απαγορεύεται η εργασία των εργαζομένων. Επομένως, όσοι από τους μισθωτούς απασχοληθούν την ημέρα αυτή δικαιούνται τα παρακάτω:

Αν αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο για κάθε ώρα εργασίας τους, προσαυξημένο κατά ποσοστό 75% επί του νόμιμου ωρομίσθιου. Στην περίπτωση που απασχοληθούν άνω των 5 ωρών δικαιούνται και αναπληρωματική ανάπαυση, σε άλλη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας.

Αν αμείβονται με μισθό, δικαιούνται να λάβουν ως αμοιβή προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιο, για όσες ώρες απασχολήθηκαν και αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης. Εάν δεν δοθεί αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης δικαιούνται να λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο για κάθε ώρα απασχόλησης . Η αμοιβή αυτή θα υπολογιστεί βάσει του καταβαλλόμενου ωρομισθίου, ως αποζημίωση για την στέρηση της αναπληρωματικής ανάπαυσης.

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις. Εάν ο εργοδότης απασχολήσει το προσωπικό του οφείλει τα παρακάτω:

Για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο προβλέπεται το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Σε όσους απουσιάσουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους ενώ η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις αργίες, δεν οφείλεται ούτε ημερομίσθιο, ούτε φυσικά προσαύξηση.

Αναφορικά με τους μισθωτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα τις επίσημες αργίες, Κυριακές κλπ δικαιούνται να λάβουν ως αμοιβή μόνο το 75% προσαύξηση στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν. Εάν η επιχείρηση δεν λειτουργούσε και φέτος κατ’ εξαίρεση λειτουργεί την Δευτέρα του Πάσχα, ο εργοδότης θα καταβάλλει την προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν και τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν υπολογιζόμενα επί του 1/25 του καταβαλλόμενου μισθού τους.

Το υπουργείο Εργασίας μετέφερε την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 7 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 12:30 pm


Διακοπή ρεύματος στην Κοντοβάζαινα την Πέμπτη 9 Μαΐου

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 09/05/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα       Έως ημ/νία και ώρα              Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής

09/05/2024 08:00 π.μ.      09/05/2024 14:30 μ.μ.           ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ Δ.Δ. ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑΣ

 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                                                               ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 / 373500 , 27950 / 43780

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 12:00 pm


«Απολύτως εφικτό να εκλέξει η Νέα Αριστερά ευρωβουλευτές»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να εκλέξει ευρωβουλευτές και αυτός ο στόχος «είναι απολύτως εφικτός», τόνισε η βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι η Νέα Αριστερά προσπαθεί να χτίσει ισχυρούς δεσμούς με τους πολίτες σε όλη τη χώρα. «Οικοδομούμε τις οργανωτικές δομές της Νέας Αριστεράς σε κάθε Περιφέρεια και όλη αυτή η προσπάθεια συνδυάζεται με την προεκλογική πολιτική μας εξόρμηση. Είμαστε στην αρχή και προφανώς υπάρχουν δυσκολίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, η Νέα Αριστερά έχει «συγκροτήσει ένα δυνατό ευρωψηφοδέλτιο» και καλεί σε συστράτευση και υπερψήφισή του. «Η Νέα Αριστερά είναι η εναλλακτική αριστερή πολιτική δύναμη με σαφείς θέσεις και σχέδιο για τη βελτίωση της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας», ανέφερε.

Ακόμη, η βουλευτρία της Νέας Αριστεράς επισήμανε πως πρέπει «η δυσαρέσκεια που είναι διάχυτη στους πολίτες να μετατραπεί σε πίστη για τη δυνατότητα αλλαγής πολιτικής».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 11:32 am


Πότε πέφτει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Φωτογραφία exploresouthkynouria.gr

Η Πεντηκοστή είναι κινητή εορτή, πέφτει πάντα Κυριακή και η ημερομηνία της λοιπόν, καθορίζεται από το Πάσχα.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα, η Εκκλησία μας τιμά το Άγιο Πνεύμα (Δευτέρα) που είναι μία από τις τρεις υποστάσεις ή πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, δηλαδή του ενός και μοναδικού Θεού.

Φέτος του Αγίου Πνεύματος πέφτει 24 Ιουνίου και αυτή είναι η επόμενη μεγάλη αργία μετά τις αργίες του Πάσχα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 11:16 am


Δευτέρα του Πάσχα: Ο καιρός από την ΕΜΥ

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από

βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στη δυτική Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε ακόμη:afto_favicon
Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα, Μεγάλο Σάββατο
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 και στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίιθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 10:45 am


Η γιορτή της Αγάπης στο Λεωνίδιο (pics, vid)

Το απόγευμα την Κυριακή του Πάσχα και για πρώτη φορά στην Πλατεία του Ηρώου πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Αγάπης και ακολούθησε χορός με Τζουμπελούδες και Φουστανελάδες από το Χορευτικό Λεωνιδίου ενώ κατά την διάρκεια των χορών ανυψώθηκαν μεγάλα αερόστατα. 

Στο τέλος της γιορτής δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό του Λεωνιδίου γράφοντας τον όμορφο επίλογο του φετινού Πάσχα και δίνοντας ραντεβού για το Πάσχα του 2024. Στην γιορτή της Αγάπης εκτός από τους εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν ο Κώστας Αρβανίτης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υποψήφιους Ευρωβουλευτής και πρώτη Υφ. Υγείας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr - Γιορτή της Αγάπης στο Λεωνίδιο 2024

Video of ArcadiaPortal.gr - Γιορτή της Αγάπης στο Λεωνίδιο 2024

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 10:22 am


Σε λειτουργία το 10201 - Η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Η προστασία των ανηλίκων, η πρόληψη και η αποτροπή κάθε μορφής βίας και παραβατικότητας εναντίον τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία.

Η τηλεφωνική γραμμή είναι η αρχή της ριζικής αλλαγής του τρόπου που μπορεί ένα παιδί, ένας γονιός, αλλά και γενικότερα ένας πολίτης, να καταγγείλει ένα περιστατικό βίας και παραβατικότητας, κάθε μορφής, εναντίον ανηλίκων.

Ειδικότερα:

Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί 24 ώρες, 7 ημέρες, σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αποστολή της είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Η βασική της προσφορά είναι η άμεση και ενιαία ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθεί και ένα ειδικό application, το οποίο έχει ως βασικό στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων για τη βία και την παραβατικότητα, όσο και την ενθάρρυνση τους, ώστε να καταγγείλουν περιστατικά και να ζητήσουν βοήθεια, μέσα από μία ευκολόχρηστη φόρμα.

Με αφορμή την ενεργοποίηση της πενταψήφιας τηλεφωνικής γραμμής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες στο Υπουργείο και στην Ελληνική Αστυνομία. Όπως είχαμε δεσμευτεί, από σήμερα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών μια νέα τηλεφωνική γραμμή.

Το 10201.Είναι μια γραμμή που θα λειτουργεί κάθε μέρα, 24 ώρες, πανελλαδικά. Εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων θα διαχειρίζεται τις καταγγελίες, θα κινητοποιεί άμεσα τις υπηρεσίες ανάλογα με την ανάγκη, αλλά θα παρέχει και συμβουλές σε παιδιά και γονείς.

Καλώ τα παιδιά, τους γονείς, αλλά και όλους τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το 10201. Να επικοινωνούν με την Αστυνομία. Να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό βίας και παραβατικότητας με θύμα ανήλικους.

Μέλημα μας είναι να προστατεύουμε κάθε παιδί, ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει ευάλωτο και μόνο».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 10:18 am


Η πάγια ρύθμιση οφειλών στην Εφορία

Eurokinissi

Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να τακτοποιήσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με την Εφορία με την πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

Το συνολικό ποσό της οφειλής που υπάγεται στη ρύθμιση επιβαρύνεται με ετήσιο ποσοστό τόκων 6,68%, αν η αποπληρωμή καθοριστεί έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις και με ετήσιο ποσοστό τόκων 8,18% εάν επιλεγούν περισσότερες από 12 δόσεις. Το δε ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 30 ευρώ.

Σε περίπτωση που, μετά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, δημιουργηθούν νέες οφειλές, ο οφειλέτης μπορεί να τις υπαγάγει κι αυτές σε νέα «πάγια ρύθμιση» με τους ίδιους όρους. Προϋπόθεση για την ένταξη στην πάγια ρύθμιση είναι ο οφειλέτης να έχει υποβάλει, είτε εμπρόθεσμα είτε εκπρόθεσμα, όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας, καθώς και τυχόν περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις οποίες ήταν υπόχρεος την τελευταία πενταετία. Προϋπόθεση επίσης για την ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχουν εξοφληθεί ή να έχουν τακτοποιηθεί σε δόσεις με ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής όλα τα προηγούμενα χρέη του οφειλέτη.

Η ρύθμιση επικυρώνεται με την καταβολή της πρώτης δόσης. Ωστόσο, σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής μιας μηνιαίας δόσης της πάγιας ρύθμισης, το ποσό της δόσης αυτής επιβαρύνεται με προσαύξηση 15%.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 10:00 am


Αργολίδα: Σύλληψη ανηλίκου για κλοπή

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Συνελήφθη, χθες (5.5.2024) το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από κατάστημα κινητό ημεδαπής, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη -2- ημεδαποί, 38χρονος και 39χρονη, γονείς του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 9:45 am


Καλαμάτα: 58χρονος πέταξε ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε δύο ανθρώπους

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Συνελήφθη, χθες (5.5.2024) το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 58χρονος ημεδαπός, γιατί, όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα,  η οποία κατέληξε σε αύλειο χώρο οικίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν -2- ημεδαποί.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 9:28 am


Φθιώτιδα: Πόρτα σχολείου έπεσε και καταπλάκωσε 6χρονο παιδί

lamiareport.gr

Παραλίγο τραγωδία το βράδυ ανήμερα του Πάσχα στον Άγιο Στέφανο Δομοκού, όταν υποχώρησε η σιδερένια πόρτα του σχολείου και πλάκωσε νήπιο!

Όπως κατέγραψε το LamiaReport, το ατύχημα συνέβη περίπου στις 8:00’, όταν το 6χρονο παιδί που έπαιζε με το πατίνι του, πλησίασε και προσπάθησε να ανοίξει τη σιδερένια πόρτα.

Η μεγάλη πόρτα υποχώρησε και χτύπησε το παιδί στην πλάτη, ενώ πλάκωσε το πατίνι, ενώ στο σημείο έμεινε και το μπουφάν του.

lamiareport.gr, από όπου και η φωτογραφία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2024 | 9:07 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Ανάσταση στον Τυρό Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ανάσταση στον Τυρό Αρκαδίας  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 4:28 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας