Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Προσφυγή κατά της απόφασης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία στην Αγίας Τριάδος από το Σύλλογο Κοντοπεύκου

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε ο Σύλλογος Κοντοπεύκου - Παραδείσου - Πευκακίων κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε τμήμα της πλατείας στην Αγίας Τριάδος και Ψαρών.

Επιπλέον ο τοπικός σύλλογος πραγματοποιεί την Κυριακή στις 19:0 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 9:45 am


Ξεκινούν αύριο Σάββατο 18 Μαΐου οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει πως η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου, για τη σχολική περίοδο 2024-2025, θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από αύριο Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 00.00.01 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 και ώρα 23.59.59.

Επισημαίνεται πως στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς εγγράφονται παιδιά ηλικίας από 12 μηνών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα:

- Την 1η Σεπτεμβρίου στα Βρεφικά Τμήματα εγγράφονται βρέφη ηλικίας από 12 μηνών (συμπληρωμένη έως την 31.8.2024) έως 2,5 ετών.

- Την 1η Σεπτεμβρίου στα Νηπιακά Τμήματα εγγράφονται νήπια ηλικίας από 2,5 ετών (συμπληρωμένη την 31.8.2024) και έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://polagpar.intellisoft.gr/ σύμφωνα με οδηγίες «Βοήθεια εγγραφής» και «Οδηγίες Preschool» που αναφέρονται παρακάτω.

Για να εκτυπώσετε την «Βοήθεια εγγραφής» παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ

Για να εκτυπώσετε τις «Οδηγίες Preschool» παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ


Υπογραμμίζεται πως όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυναφθούν ψηφιακά στην ηλεκτρονική αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τα δικαιολογητικά, τη διαδικασία εγγραφής και τους όρους φιλοξενίας δείτε ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 9:58 pm


Σύλλογος Κατοίκων Τσακού: Ο Λόφος και τα μάτια μας. Ολοκληρωμένη πρόταση πυροπροστασίας

Ο λόφος Τσακού αποτελεί ένα μοναδικό, πολύτιμο, πευκόφυτο πνεύμονα πρασίνου, σε μια Πόλη που έχει σχεδόν ολοκληρωτικά δομηθεί και παραμένει αποκλεισμένη από τον φυσικό κήπο της, τον Υμηττό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα συζήτησε, προτείνει και αιτείται προς την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, την σύνταξη μελέτης για την κατασκευή δικτύου της ΕΥΔΑΠ  με αγωγό, κρουνούς και αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης κατά μήκος του λόφου Τσακού. Μία λύση ιδιαίτερα αποτελεσματική για το μέγεθος της συγκεκριμένης δασικής έκτασης, εφαρμοσμένης στην ΣΔΑΜ, το Αμερικάνικο Κολλέγιο και αλλού.

Στον διαμορφωμένο τμήμα του πεζοδρόμου της Κριεζώτου, να γίνει συμπλήρωση του χαμηλού τοιχίου σε όλο τό μήκος όπως προέβλεπε η μελέτη.

Καθαρισμός και υποστήριξη του λόφου, συστηματική φύλαξη τους επικίνδυνους μήνες.

Υποστηρίζουμε την απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης των μελών μας, αλλά και όλης της γειτονιάς που σε πολύ μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί με την πρόταση διάνοιξης πεζοδρόμου (παρκόδρομου) στο λόφο Τσακού που δεν προσφέρει τίποτα στην πυροπροστασία αλλά πολλαπλασιάζει τους κινδύνους και επιπλέον καταστρέφει το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου.

 Μάης 2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 9:14 pm


Γ. Σταθόπουλος: Να τοποθετηθεί υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο

Η αρχή έγινε με την (άραγε παγκόσμιας πρωτοτυπίας;) απόφαση να δίδεται bonus, σε ύψος και τετραγωνικά, σε πολυώροφα κτίρια.

Το 5ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις ρυθμίσεις και το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Αρκετοί Δήμοι μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Αθηναίων, Παπάγου - Χολαργού κ.α. (Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής παρακολουθεί και θα…) εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ ανέστειλαν την έκδοση οικοδομικών αδειών με τις νέες ρυθμίσεις. 

Η κρατική Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις αποφάσεις των Δήμων.

Στη συνέχεια, με νέα απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις ακυρωτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης. 

Μετά από όλα αυτά, άλλες πολεοδομίες εκδίδουν άδειες οικοδομής και άλλες όχι.

Οι Μηχανικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν ξέρουν με ποιους όρους θα οικοδομούν. Οι Δήμοι (όχι ο δικός μας) τρέχουν να μπλοκάρουν την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων που θα επιβαρύνουν τις πόλεις και τις γειτονιές.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει συνεδριάσει.
Επιβάλλεται να πάρουμε θέση, σοβαρή και υπεύθυνη, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής την ερχόμενη Τετάρτη.

17 Μαΐου 2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
πρ. Δήμαρχος
Γιατρός - Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 9:12 pm


Δήμος Αγίας Παρασκευής: Τώρα κόπτονται [Ζορμπάς-Σάρκουλας] για τα σχολεία; 4 χρόνια τι έκαναν;

Το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τα σχολεία της πόλης μας, δεν πείθει κανέναν και σε καμία περίπτωση τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής,  οι οποίοι μάτια έχουν και βλέπουν.

Όχι μόνο δεν πείθει, αλλά αντίθετα εξοργίζει.

Και αυτό γιατί, αντί ο πρώην Δήμαρχος Β. Ζορμπάς και ο νυν επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» Β. Σάρκουλας, να δίνουν εξηγήσεις γιατί κληρονόμησαν στην νυν δημοτική αρχή σχολεία εγκαταλειμμένα στη μοίρα τους με δεκάδες προβλήματα αλλά και απλήρωτες οφειλές χιλιάδων ευρώ σε ΔΕΚΟ, αντίθετα μας κουνάνε και το δάχτυλο.

Σε πρόσφατη ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στοχοποιώντας την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κα Τάνια Νικολούλια, με αφορμή αναφορές της στο ΔΣ, σχετικές με  την κατάσταση των σχολείων, επιμένουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, εξαπολύοντας «λάσπη». Ωστόσο για την ταμπακιέρα τίποτα.

Ως νέα διοίκηση του Δήμου από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας θέσαμε το ζήτημα της βελτίωσης της κατάστασης των σχολικών υποδομών, σε πρώτη προτεραιότητα. Συναντηθήκαμε με όλους τους Συλλόγους Γονέων, ακούσαμε τα προβλήματα και προτεραιοποιήσαμε τις ανάγκες. Παράλληλα λύσαμε εκκρεμότητες ετών που «κόστιζαν» στα σχολεία μας. Ξεκινήσαμε από τους πρώτες κιόλας μήνες της θητείας μας την κατάρτιση του Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΣΕΑΚ) το οποίο  με την ολοκλήρωση του, εντός του έτους, θα δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να επωφεληθεί από σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτιρίων. Επίσης ολοκληρώσαμε στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, την καταγραφή όλων των ακινήτων του Δήμου μεταξύ άλλων και των σχολείων στα οποία χρειάζεται να γίνει προσεισμικός έλεγχος, ενώ διασφαλίσαμε στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ένα ποσό για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από φθορές στα σχολεία μας. Παράλληλα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση τις εργασίες διαγραμμίσεων στις σχολικές διαβάσεις. Και θα συνεχίσουμε διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις μέχρι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των σχολείων μας.   

Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου που τώρα μας εγκαλεί, 4 ολόκληρα χρόνια τι ακριβώς έκανε; Και για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, την καλούμε να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα. Για να μάθουμε επιτέλους και εμείς κ οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής για το τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

Από το 2019 έως και το 2023 η προηγούμενη δημοτική αρχή έλαβε ως χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ σχολείων για επισκευές και συντήρηση των σχολικών υποδομών πάνω από 1 εκ. ευρώ. Μάλιστα είναι ήδη δεσμευμένα τα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ του 2024 αλλά και μέρους της ΣΑΤΑ του 2025. Στη νυν δημοτική αρχή παραδόθηκε μία εργολαβία ύψους περίπου 500 χιλιάδων ευρώ, η οποία σε σχέση με την πολύ κακή κατάσταση των σχολείων, θα καλύψει ελάχιστες από τις ανάγκες που υπάρχουν.  Ζητούμε από την προηγούμενη διοίκηση να μας ενημερώσει που ακριβώς πήγαν τα υπόλοιπα περίπου 600 χιλιάδες ευρώ από τις ΣΑΤΑ και ποιες παρεμβάσεις έγιναν με αυτά τα χρήματα.

Γιατί, όπως γνωρίζουμε όλοι, είχαν επωμιστεί οι σχολικές επιτροπές σχεδόν εξ΄ολοκλήρου το βάρος της συντήρησης και επισκευών στα σχολεία και όχι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ως όφειλε; Είναι αληθές πως ακριβώς επειδή οι σχολικές επιτροπές διέθεταν κονδύλια για τη συντήρηση των σχολείων δεν ήταν σε θέση να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις ΔΕΚΟ και έχουν οφειλές χιλιάδων ευρώ;

ΥΓ. Η φωτό που συνόδευε την ανάρτηση με τα ανασηκωμένα χέρια που παραπέμπουν σε φάσκελα, δεν ήταν και από τις πιο εύστοχες επιλογές. Οδηγεί σε παρεξηγήσιμους συνειρμούς.
 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:49 pm


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 22 Μαΐου

Τακτική Συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Λ. Μεσογείων 415-417) την Τετάρτη  22-05-2024 και ώρα 19:00 με τα εξής θέματα:

1. Λήψη απόφασης για την διατήρηση ή την κατάργηση του κενωθέντος περιπτέρου επί της οδού Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 419-421 & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ» (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης)

2. Έγκριση χορήγησης πρόσθετης καταβολής (πριμ) έγκαιρης παράδοσης του έργου «ΝΕΟΣ ΔΙΩΡΟΦΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ, ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ Ο.Τ. 328», σύμφωνα με το άρθρο 154 του ν. 4938/2022 (ΦΕΚ Α’ 109). (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα)

3. Λήψη απόφασης για την ανανέωση θέσης στάθμευσης επί της οδού Αιγαίου Πελάγους  του αρ. 53, για αποκλειστική χρήση από συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ. (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης)

4. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό ανωτάτου χρηματικού ορίου κλήσεων κινητής τηλεφωνίας δικαιούχων αιρετών (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ.Αθανασίου)

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 2:55 pm


Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ την Πέμπτη 23/5 στην Αγία Παρασκευή

Σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα προχωρήσει την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο ΔΕΔΔΗΕ στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

08:00 - 16:00: ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

08:00 - 17:00: ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:24 am


Ξεκινά και πάλι η λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στην Αγία Παρασκευή

Γιάννης Μυλωνάκης: «Στόχος μας να γίνει η πόλη μας ένας Δήμος-Πρότυπο στον τομέα της ανακύκλωσης»

Συνεπής στο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει και έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην πόλη, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επαναφέρει από αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου, τη λειτουργία χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) στους καφέ κάδους.

Σε πρώτη φάση οι καφέ κάδοι θα λειτουργήσουν σε υπεραγορές, οπωροπωλεία, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, λαϊκές αγορές και άλλους οργανισμούς και ακολούθως πλησίον κατοικιών.

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, 35 καφέ κάδοι, ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα συλλογής και οι Δημοτικοί παιδικοί Σταθμοί. Προηγήθηκε ολοκληρωμένη εκπαίδευση όλων των μελών του προσωπικού καθαριότητας, ως προς την ορθή λειτουργία του απορριμματοφόρου.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των καφέ κάδων, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης επισημαίνει σχετικά:

«Όπως υποσχεθήκαμε στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, από αύριο ξεκινάμε και πάλι τη λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στην πόλη μας. Ήρθε επιτέλους η ώρα να αξιοποιήσουμε τον εξοπλισμό που είχαμε παραλάβει ως Δήμος από την Περιφέρεια το 2020, με στόχο να ενισχύσουμε την ανακύκλωση και να κάνουμε την πόλη μας ένα Δήμο-Πρότυπο σε αυτόν τον τομέα. Έχοντας ως προτεραιότητα την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων μας, θα συνεχίσουμε τη συστηματική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου μας. Δεσμευόμαστε πως κάθε ευρώ των πολιτών θα πιάνει τόπο και θα αξιοποιείται, με στόχο να γίνει η Αγία Παρασκευή μία πόλη σύγχρονη, βιώσιμη, φιλική προς τους κατοίκους της».

Διαδικασία χωριστής συλλογής στους καφέ κάδους και αποκομιδή

Ο Δήμος θα πραγματοποιεί την αποκομιδή των βιοαποβλήτων από τους καφέ κάδους, με ειδικό απορριμματοφόρο, το οποίο έχει ενσωματωμένο σύστημα πλύσης κάδου και το υλικό θα οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης για την παραγωγή υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικού υλικού (κόμποστ).

Σημειώνεται πως στους καφέ κάδους-που σημειωτέον διαθέτουν κλειδαριά, απορρίπτονται μόνον υπολείμματα τροφών όπως φρούτα, λαχανικά, υπολείμματα από μαγειρεμένο κρέας και ψάρια, ζυμαρικά, υπολείμματα καφέ κ.ά. Τα βιοαπόβλητα αποτελούν περίπου το 40% του συνόλου των παραγόμενων οικιακών αποβλήτων οπότε η χωριστή συλλογή τους και η διάθεσή τους για την παραγωγή κομπόστ μόνο οφέλη προσφέρει, πρωτίστως στο περιβάλλον μας, εφόσον αποφεύγεται η ταφή τους.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, στους πολίτες που διαμένουν σε οδούς πλησίον των σημείων τοποθέτησης των κάδων και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων, θα διατεθεί το ειδικό κλειδί ανοίγματος του κάδου.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το άρθρο 50 του ν. 4819/2021 τίθεται σαφής υποχρέωση, χωριστής συλλογής για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ανεξαρτήτως δυναμικότητας που λειτουργούν σύμφωνα με την υπ’αρ. 16228/2017 (Β’1723) ΚΥΑ καθώς και για ειδικές κατηγορίες επιχειρήσεων όπως εγκαταστάσεις τροφίμων, λαχαναγορές, υπεραγορές τροφίμων και κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή για την ομαλή έναρξη της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και τη σωστή χρήση του κάδου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλ. 213 2004500 εσ. 571, ή μέσω e-mail: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 8:05 pm


Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής ΚΕΔΕ και 165 δήμων στο ΣτΕ για τις 8 Οκτωβρίου 2024 για το τέλος ταφής

Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και 164 δήμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα ακύρωσης της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων στους δήμους, καθώς Δημόσιο και ΕΟΑΝ δεν κατέθεσαν σχετικό φάκελο απόψεων.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης περί επιβολής του τέλους ταφής στους δήμους έως την έκδοση της οριστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να σταματήσει η παρακράτηση του ποσού από την τακτική τους επιχορήγηση για την αποπληρωμή ενός τέλους, που η Αυτοδιοίκηση θεωρεί αντισυνταγματικό και άδικο.

Μάλιστα κατά τη συζήτηση του θέματος υπογραμμίστηκε ότι εδώ και τρεις περίπου μήνες τόσο ο ΕΟΑΝ όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν μπήκαν στον κόπο να καταθέσουν τις απόψεις τους, παρότι πρόκειται για υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος ζήτημα, γεγονός που δείχνει την απαξιωτική αντιμετώπιση των δήμων.

ΝΟΚ: οι αλλαγές που ψηφίστηκαν δεν λύνουν το πρόβλημα της υπερδόμησης των πόλεων

Στη σημερινή συνεδρίαση επανήλθε προς συζήτηση και το ζήτημα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και των πρόσφατων αλλαγών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι οι αλλαγές που ψηφίστηκαν δεν λύνουν το πρόβλημα της υπερδόμησης των πόλεων και ότι οι λόγοι των δύο αποφάσεων του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας εξακολουθούν να υφίστανται και μετά την ψήφιση της τροπολογίας καθώς και ότι μια νέα προσφυγή θα φέρει και νέες εκπλήξεις.

Η νεότερη εξέλιξη για το θέμα, που προστέθηκε κατά τη σημερινή συζήτηση είναι πως το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την ΕΔ 72/2024 απόφασή του, μετά από σχετικό αίτημα του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,  αναστέλλει την εκτέλεση της 31984/12.4.2024 απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την ακύρωση της εσωτερικής διαταγής του δήμου, με την οποία αναστέλλεται η έκδοση από την Υπηρεσία Δόμησης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΝΟΚ, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της προσφυγής από το ΣτΕ. Σύμφωνα δε με το κείμενο της απόφασης αναστολής εκτέλεσης, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ δεν περιορίζεται στους τυπικούς λόγους αναρμοδιότητας του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εκδώσει μία τέτοια απόφαση αλλά και στην ουσία της αναστολής εκτέλεσης και τις ευεργετικές, για τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας των πόλεων, συνέπειές της.

Τέλος παρεπιδημούντων: Η ΑΑΔΕ δεν αποδίδει στους δήμους 120 εκ. ευρώ

Το τρίτο θέμα που τέθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ είναι η παρακράτηση από την ΑΑΔΕ και η μη απόδοση στους δήμους του τέλους παρεπιδημούντων (0,5%), με το ποσό να έχει φτάσει στα 120 περίπου εκ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι η μη απόδοση του ποσού στους δήμους συνιστά παράνομη παρακράτηση πόρων των δήμων. Επίσης τονίστηκε ότι με την κατάργηση της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την καταχώρηση των εισπράξεων από τις επιχειρήσεις, πλέον οι δήμοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ούτε ποιες επιχειρήσεις δηλώνουν τις εισπράξεις, ούτε το ύψος του ποσού που αποδίδουν. Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΚΕΔΕ επαναφέρει το αίτημα για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας, ενώ παράλληλα ζητά την αύξηση του ύψους του τέλους παρεπιδημούντων από το 0,5% στο 2%, καθώς όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, το 0,5% ορίστηκε σε εποχές που «ψάχναμε τον τουρισμό» ενώ σήμερα πολλές περιοχές δοκιμάζονται από τον υπερτουρισμό και δαπανούν τεράστια ποσά για την εξυπηρέτηση των πολλαπλών αναγκών που συνεπάγονται για τις πόλεις.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 11:08 am


Κολυμβητήριο, Σχολικές Επιτροπές... Να μη χάνεται το μέτρο

pixabay / anncapictures
Αν ερχόταν κάποιος ξαφνικά στην Αγία Παρασκευή ύστερα από απουσία πολλών ετών στο εξωτερικό, θα σχημάτιζε την εντύπωση πως επίκεινται άμεσα εκλογές, ότι ο Δήμαρχος έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση και πίσω του τρέχουν δύο επικεφαλής παρατάξεων με πολλές πιθανότητες να τον κερδίσουν. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ακριβώς αντίθετη. Ο Δήμαρχος έχει λίγους μήνες που ανέλαβε καθήκοντα ενώ αυτοί που τον καταδιώκουν, υπέστησαν συντριπτική ήττα, ο ένας μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Του Στρατή Μαζίδη

Η παράταξη του κ. Μυλωνάκη έφαγε απίστευτο πολιτικό ξύλο στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών Κυριακών, ενώ η Δημοτική του Αρχή δέχεται σειρά κατηγοριών για προβλήματα ετών τα οποία κληρονόμησε, αλλά δεν έλυσε από την πρώτη ημέρα.

Εντούτοις υπάρχει κάτι που λέγεται κοινή λογική.

Πχ με το κολυμβητήριο. Το πρόβλημα έχει δύο πτυχές. Η πρώτη αφορά λάθη τρίτων που έγιναν στο παρελθόν με την εγγραφή στο Κτηματολόγιο και η δεύτερη και σημαντικότερη, πως από τα 5 εκ. ευρώ που απαιτούνται, έχουμε διαθέσιμα τα...2. Τα υπόλοιπα; Παρά τις υποσχέσεις διαφόρων, χειροπιαστό δεν είδαμε τίποτε.

Η παράταξη του κ. Σάρκουλα που διοίκησε το Δήμο την αμέσως προηγούμενη θητεία ήταν ενήμερη εξαρχής για το θέμα με το Κτηματολόγιο αφού όπως αποκαλύφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η τεχνική υπηρεσία είχε ενημερώσει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ήδη από εποχής Σταθόπουλου [2018].

Σαφέστατα περιμένουμε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή να μας πει τι γίνεται με το Κτηματολόγιο και πόσο ακόμη θα περιμένουμε να γίνουν οι διορθώσεις, όσος φόρτος υποθέσεων κι αν υπάρχει, αλλά και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να εξηγήσει στους δημότες εκτός από το να αναζητά πότε έγινε η εγγραφή, πως:

> ενώ το κολυμβητήριο ήταν θέμα πρώτης γραμμής, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να προβεί στις δέουσες ενέργειες στο Κτηματολόγιο; Είναι λίγο δύσκολο να καταπιάνεσαι με το φάκελο "κολυμβητήριο" και να μη βλέπεις την ενημέρωση των υπηρεσιακών του 2018.

> αφού υπήρχαν εκκρεμότητες, γιατί στην κεντρική προεκλογική ομιλία της ελάσσονος πια αντιπολίτευσης στις αρχές Οκτωβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή, ειπώθηκε ότι την ίδια ημέρα ο εργολάβος ξεκίνησε εργασίες; (ειδικά αυτήν την ερώτηση την έχουμε θέσει αμέτρητες φορές το τελευταίο επτάμηνο).

Πάμε και στα χρέη των Σχολικών Επιτροπών στις ΔΕΚΟ

Όταν η κ. Νικολούλια έκανε τη σχετική αναφορά κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, κανείς δεν αντέδρασε, θίχτηκε, ενοχλήθηκε ούτε όταν είπε πως κανείς δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά στο παρελθόν με τα σχολεία, ούτε όταν ανέφερε πως προέκυψαν τα χρέη προς τις ΔΕΚΟ.

Ξαφνικά ενοχλήθηκαν κάποιοι όταν το είδαν γραμμένο και δημοσιευμένο από εμάς. Αυτό ήταν το πρόβλημα.

Ο κ. Σταθόπουλος έσπευσε - ως συνήθως - να σχολιάσει τη δική μας ανάρτηση, εστιάζοντας μόνο στο σκέλος του "κανείς δεν ενδιαφέρθηκε" επαινώντας για άλλη μια φορά τη θητεία του, αλλά για τα χρέη στις ΔΕΚΟ, δεν είχε κάτι να πει. 

Η δε παράταξη Σάρκουλα στην ανακοίνωσή της βαπτίζει "ευελιξία" οι Σχολικές Επιτροπές να καλύπτουν δαπάνες εκτός των αρμοδιοτήτων τους αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς ενώ παράλληλα αναζητά "συνενόχους" που τότε δεν αντέδρασαν.

Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα.

Θα πρέπει όμως η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους δημότες πόσο κόστισε αυτή η ευελιξία διότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί συνήθως επιβαρύνονται με προσαυξήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 11:44 am


Αγία Παρασκευή - Η Πόλη μας: Από τώρα «σηκώνουν τα χέρια ψηλά»;

Πέντε μήνες μετά και η τακτική «φταίνε οι άλλοι», έχει γίνει συνήθεια για τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Αυτό, μαζί με το ότι διαδίδουν ψευδείς «ειδήσεις».

Αναφερόμαστε σε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κα Τάνια Νικολούλια, στη 15η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία κλπ

Είπε η κα Νικολούλια:

«Τα προβλήματα των σχολείων της πόλης είναι πάρα πολλά αλλά κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα σχολεία».

 Είναι αλήθεια ότι τα σχολεία της πόλης μας είναι παλαιά και όντως παρουσιάζονταν κατά καιρούς προβλήματα. Όμως τόσο η Τεχνική Υπηρεσία όσο και οι Σχολικές Επιτροπές, παρενέβαιναν και τα διόρθωναν άμεσα. Τα σχολεία της πόλης μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, καλύτερη από τα σχολεία πολλών άλλων Δήμων, πολλοί από τους οποίους μάλιστα ζητούσαν τις συμβουλές μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Η δικαιοσύνη και ο πολιτικός πολιτισμός μας υποχρεώνουν να πούμε ότι και η προηγούμενη από εμάς Δημοτική Αρχή έκανε πολύ καλή δουλειά στον τομέα των σχολείων, εμείς την συνεχίσαμε και την βελτιώσαμε ακόμη περισσότερο. Και οι δύο Δημοτικές Αρχές, μάλιστα, έκαναν αγώνα για την αύξηση των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) σχολείων. Να της θυμίσουμε επίσης ότι της κληροδοτήσαμε μια μεγάλη εργολαβία ύψους 450.000 ευρώ περίπου, για σημαντικές συντηρήσεις σχολείων. Ελπίζουμε να μην πανηγυρίσουν ότι είναι «δικιά» τους, κάτι που συνηθίζουν.

«Οι προηγούμενες Σχολικές Επιτροπές κάλυψαν τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων που δεν μπορούσε να καλύψει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου».

Αυτό, από μόνο του, διαψεύδει το ότι «κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά», που είπε. Δείχνει την ευελιξία που είχαμε να λύνουμε άμεσα τα προβλήματα, παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε και η Τεχνική Υπηρεσία (η οποία έκανε πολλές σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης των σχολείων) και οι Σχολικές Επιτροπές, είναι Δημοτικές Υπηρεσίες.

«Εξέφρασε την απορία πως μέλη της σχολικής επιτροπής της προηγούμενης δημοτικής αρχής αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν οφειλές σε ΔΕΚΟ ενώ δεν είχαν καμία αντίρρηση να ψηφίσουν τις εργασίες των σχολικών επιτροπών». Πρώτον, να της θυμίσουμε ότι στις Σχολικές Επιτροπές μετείχαν και μέλη της παράταξής της, που επίσης ψήφιζαν χωρίς αντίρρηση. Αλλά για ποιο θέμα να έχουν αντίρρηση, ; Υπήρχε πλήρης ενημέρωση σε όλους (και στο Δημοτικό Συμβούλιο) ότι οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ παρουσίαζαν σημαντικές αυξήσεις, αφού το κόστος της ενέργειας (φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα) είχε μεγάλες αυξήσεις. Δεύτερον, ο σημερινός Αντιδήμαρχος Παιδείας ήταν (έως λίγους μήνες πριν τις εκλογές) Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής. Αν υπήρχε θέμα με τη διαχείριση που ασκούσε, γιατί παραμένει Αντιδήμαρχος και μάλιστα Παιδείας; Τρίτον, ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης, πρόσφατα με την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, αφαίρεσε 130.000 ευρώ από τις Σχολικές Επιτροπές. Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε τότε η κα Νικολούλια;

Θα προτείναμε στην κα Νικολούλια και γενικά στη Δημοτική Αρχή, να βρουν τον τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Αν δεν γνωρίζουν πώς να τα επιλύσουν και κάθε φορά «σηκώνουν τα χέρια ψηλά», είναι δικό τους θέμα πλέον. Αλλά δεν θα έπρεπε να έλεγαν πριν τις εκλογές «έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα, είμαστε έτοιμοι», 5 μήνες μετά θα έπρεπε ήδη να το βλέπουμε.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 11:09 am


Σκληρή απάντηση 4 σημείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το κολυμβητήριο προς Ζορμπά-Σάρκουλα

Διαβάζοντας την πρόσφατη ανάρτηση των επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κυρίων Σάρκουλα και Ζορμπά σχετικά με το έργο του κολυμβητηρίου, μας ήρθε στο νου η ρήση του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Δημόκριτου «Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά-Όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα, αποθρασύνεται».

Και αυτό γιατί το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κάθε πολίτης που θα διαβάσει τα όσα γράφουν είναι ένα και μόνο. Πως σε κάποιες περιπτώσεις το πολιτικό θράσος, δεν έχει όρια.

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Αγία Παρασκευή δεν έχει κολυμβητήριο, έχει έναν και μόνον υπαίτιο. Τον κ. Ζορμπά. Και αυτή η αλήθεια, δυστυχώς για τον πρώην Δήμαρχο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αντί λοιπόν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να συμβάλλουν εποικοδομητικά ώστε να βρεθεί λύση για την ολοκλήρωση ενός έργου που έχει ανάγκη η πόλη, τόσο ο πρώην Δήμαρχος όσο και ο νυν επικεφαλής της παράταξης κ. Σάρκουλας, εγκαλούν τη νυν διοίκηση η οποία μετρά μόλις 5 μήνες, για αδράνεια και «κρυφές ατζέντες» με ψεύδη και έωλα επιχειρήματα. Δεν διστάζουν μάλιστα να ανατρέξουν ακόμα και σχεδόν 15 χρόνια πριν, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να «πετάξουν» από πάνω τους τις ευθύνες που τους βαραίνουν, «κατασκευάζοντας» ενόχους γιατί έτσι θεωρούν ότι θα εξιλεωθούν.

Ως διοίκηση, έχουμε αποφασίσει ότι για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν στην πόλη μας όπως είναι εν προκειμένω το κολυμβητήριο αλλά και το Δημαρχείο δεν θα αναλωθούμε σε αντιπαραθέσεις αλλά στην προσπάθεια εξεύρεσης μίας βιώσιμης λύσης , προς όφελος των πολιτών. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην πούμε κάποιες αλήθειες τις οποίες οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής πρέπει να γνωρίζουν. Να ξέρουν δηλαδή γιατί η πόλη τους δεν έχει ακόμα κολυμβητήριο. Τους το οφείλουμε.

Αλήθεια πρώτη

Σχετικά με την εμπλοκή με το κτηματολόγιο και το ζήτημα των λανθασμένων εγγραφών που όπως διαπιστώθηκε είχαν γίνει σε παρελθόντα χρόνο επισημαίνουμε πως για αυτό το θέμα ήταν ενήμερη τόσο η διοίκηση του κ. Ζορμπά, όσο και η διοίκηση του κ. Σταθόπουλου. Ωστόσο δεν ξεκίνησαν καμία διαδικασία για τη διόρθωση των εγγραφών.

Συγκεκριμένα με εσωτερικό της έγγραφο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στις 21-5-2018 απευθυνόμενη στην τότε διοίκηση συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου Γ. Σταθόπουλου και του Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Κονταξή ενημέρωσε αναλυτικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γεωτεμαχίου του κολυμβητηρίου ενημερώνοντας επισταμένως μετά από έρευνα των αρχείων του Δήμου για τις εκκρεμότητες της μεταγραφής και την απουσία πέντε μεταβιβαστικών πράξεων που δεν είχαν μεταγραφεί. Με δεδομένο ότι η τότε διοίκηση Σταθόπουλου δεν επιλήφθηκε του θέματος, το ίδιο έγγραφο εστάλη εκ νέου από την αρμόδια υπηρεσία και συγκεκριμένα στις 19-10-2022, και στην μετέπειτα διοίκηση συμπεριλαμβανομένου του τότε Δημάρχου Β. Ζορμπά και του τότε Αντιδημάρχου Β. Σάρκουλα.

Ο πρώην Δήμαρχος επέλεξε όχι μόνο να αγνοήσει το έγγραφο αλλά και να προχωρήσει σε έκδοση προέγκρισης για την κατασκευή του έργου, γνωρίζοντας το ζήτημα με το κτηματολόγιο και αδιαφορώντας για τα προβλήματα που θα δημιουργούσε μετά. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως το πιστοποιητικό αποτελεί υποχρεωτικό δικαιολογητικό για τον έλεγχο πληρότητας της προέγκρισης. Το μόνο που τον ενδιέφερε, όπως αποδείχθηκε, ήταν να σπεύσει στα μέσα Ιουλίου του 23, λίγους μήνες δηλαδή πριν τις εκλογές, να υπογράψει σε πανηγυρικό κλίμα, τη σύμβαση αποπεράτωσης του έργου το οποίο εκτός όλων των άλλων είναι και στον αέρα χρηματοδοτικά. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες μέρες δηλαδή πριν παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου, όπως και ο ίδιος παραδέχεται, αποφάσισε να στείλει φάκελο προς το Κτηματολόγιο με το αίτημα διόρθωσης του λάθους, γνωρίζοντας πως δεν θα χειριστεί ο ίδιος τα «απόνερα» της αδράνειας του σε αυτό το ζήτημα, αλλά άλλοι. Να σημειώσουμε πως από την πλευρά μας έχουμε καταθέσει προς έρευνα και έλεγχο τον φάκελο ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία διόρθωσης προδήλου σφάλματος για το Κτηματολόγιο όπως προβλέπεται από το νόμο, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί.

Αλήθεια δεύτερη

Όπως είναι γνωστό η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει υπογράψει μία σύμβαση προϋπολογισμού 5 εκατ.ευρώ για το έργο του κολυμβητηρίου, ωστόσο μόνο για τα 2 εκατ. έχει προεγκριθεί δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Τα υπόλοιπα 3 εκατ. είναι στον αέρα και δεν υπάρχει καμία διασφάλιση από κανέναν ότι θα δοθούν. Επειδή λοιπόν τόσο ο κ. Ζορμπάς όσο και ο κ. Σάρκουλας αρέσκονται στο να υποβάλλουν συνεχώς ερωτήσεις σε μία διοίκηση μόλις 5 μηνών, ας υποβάλλουμε και εμείς με τη σειρά μας μία και μόνο ερώτηση σε αυτούς που διοίκησαν 4 χρόνια. Από πού ακριβώς θα έβρισκαν τα υπόλοιπα χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο και με ποιο τρόπο; Μήπως τελικά αυτοί είναι που είχαν «κρυφή ατζέντα» για αυτό και ήταν ήσυχοι; Γιατί όπως φαίνεται η χρηματοδότηση του έργου ήταν «εξασφαλισμένη» μόνο στα όνειρα τους.

Αλήθεια τρίτη

Η πρώην διοίκηση Ζορμπά μέσα σε όλα τα άλλα μας κατηγορεί ότι έχουμε «κρυφή ατζέντα» και ότι δήθεν πάμε «να επαναλάβουμε ό,τι έγινε όταν πάλι ήταν στη Δημοτική Αρχή (2006-2010) ως Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης». Για να θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε τότε. Πράγματι το 2004, εγκρίθηκε κρατική χρηματοδότηση ύψους 3.500.000 ευρώ για την αποπεράτωση του Κολυμβητηρίου. Ωστόσο ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει το 2007 ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Κρητικίδης και ήταν έτοιμος προς δημοπράτηση, ακυρώθηκε το 2013 από τον τότε Δήμαρχο κ. Ζορμπά ο οποίος μεταξύ άλλων, επικαλέστηκε ως λόγο ακύρωσης ότι ήταν αμφίβολο αν τα υπόλοιπα περίπου 3 εκ. ευρώ-από τα 6 που ήταν συνολικά το έργο- θα βρίσκονταν. Δηλαδή με λίγα λόγια το 2013 είχε φόβους για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης αλλά το 2023, οι φόβοι αυτοί εξανεμίστηκαν, άγνωστο σε όλους μας γιατί.

Αλήθεια τέταρτη

Τέλος οι κύριοι Ζορμπάς και Σάρκουλας υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση τους πως «την 1η Ιανουαρίου 2024 ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, πλήρως ενημερωμένος για το θέμα». Το διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Για το ζήτημα ενημερωθήκαμε «ψάχνοντας» και σε καμία περίπτωση από την προηγούμενη διοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλουμε να γνωρίζουν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής είναι ότι ως νέα διοίκηση του Δήμου θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να δώσουμε λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με το κτηματολόγιο και να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση ώστε το έργο να ολοκληρωθεί. Η Αγία Παρασκευή θα αποκτήσει κολυμβητήριο επιτέλους και αυτό είναι δέσμευση.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2024 | 8:42 pm


Στις λεπτομέρειες δεν προκρίθηκαν στο τελικό των play-offs οι Γυναίκες του ΓΣΑΠ - Δίνουν ραντεβού με υποσχέσεις για το Σεπτέμβριο

ΟΡΘΙΟΙ: Ρουμπελάκης, Σπυρίδωνος, Πολιτοπούλου, Γιαμπάνη, Καραχάλιου, Βούλγαρη, Στρατής
ΚΑΘΗΜΕΝΕΣ: Αραβανή, Σακουλάκη, Τσιαδή, Κυρκοπούλου, Κακοσούρη, Κεσσέ, Γρίσπου
Η ομάδα μας δεν τα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των play-offs για την άνοδο στην A1. Τερμάτισε όμως στην 2η θέση της κανονικής περιόδου, ξεκινώντας με ένα καταπληκτικό εννέα σερί νικών στον Α' γύρο του πρωταθλήματος, κρατώντας την πρώτη θέση στην βαθμολογία μέχρι και την 4η αγωνιστική του Β' γύρου.  

Τελικά, σε  26 αγωνιστικές πετύχαμε 20 νίκες και 6 ήττες τερματίζοντας στην 2η θέση της κανονικής περιόδου. Οι σοβαροί τραυματισμοί βασικών αθλητριών μας κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τελική μας κατάταξη. Όμως η συνολική πορεία της ομάδας, αθλητριών και προπονητών, ήταν εξαιρετική και αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας. 

Να σημειώσουμε ότι την τελευταία τετραετία η ομάδα μας τερμάτισε δύο φορές στην 3η και άλλες 2 στην 2η θέση, φλερτάροντας συνεχώς με την πρώτη! 

Κάνουμε έκκληση στους φίλους μας και ιδιαίτερα στη Δημοτική Αρχή, ότι ο αθλητισμός των γυναικών στην Αγία Παρασκευή αξίζει να βοηθηθεί περισσότερο για να προβάλλει το έργο που συντελείται στην πόλη μας! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

ΑΜΥΝΤΑΣ-ΓΣΑΠ 55-52: (20-16, 14-18, 10-04, 11-14)
Διαιτητές: Σπυρόπουλος Σπ.-Σιδέρης

ΑΜΥΝΤΑΣ (Δρακάκη): Καλομιτσινη 11(1), Ντάνου 11(3), Βαρβιτσιώτη 15, Μαργώνη 5, Κοντογιάννη 7, Κουτσιρίμπα 2, Παπαρδέλα 2, Γεωργακοπούλου 2, Μαζαράκη.

ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης, Στρατής): Κεσσέ 12, Γιαμπάνη 6, Τσιαδή 10, Καραχάλιου 21(1), Γρίσπου, Βούλγαρη 3(1), Σπυρίδωνος, Πολιτοπούλου, Κυρκοπούλου, Αραβανή.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2024 | 7:31 pm


Αγία Παρασκευή - Η Πόλη μας: Η σιωπή του Δημάρχου για το Κολυμβητήριο

Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής μας θητείας 2019-2023, πέρα από τα έργα που παραδώσαμε και αυτά που ξεκινήσαμε, δημοπρατήσαμε και το Κολυμβητήριο, τακτοποιώντας μια «πληγή» για τον Δήμο τα τελευταία 33 χρόνια.

Από τη δημοπρασία προέκυψε ανάδοχος ο οποίος, με βάση τη σύμβαση, έπρεπε να προβεί στην έκδοση της άδειας κατασκευής (η προέγκριση ήδη υπήρχε) και στη σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για το χώρο στάθμευσης των οχημάτων που προβλεπόταν από την μελέτη, απαραίτητο στοιχείο της οποίας ήταν η εγγραφή του Κτηματολογίου.

Στο Κτηματολόγιο διαπιστώθηκε ότι ενώ το Κολυμβητήριο ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου και ήταν κανονικά εγγεγραμμένο, υπήρχε λάθος εγγραφή των προηγουμένων του Δήμου ιδιοκτητών του χώρου. Η λανθασμένη εγγραφή είχε γίνει πριν το 2011 και σε ερώτησή μας στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μυλωνάκη επί ποιάς Δημοτικής Αρχής είχε γίνει το λάθος, αυτός αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει.

Μετά τη διαπίστωση, σχηματίσαμε φάκελο με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και τον καταθέσαμε στο Κτηματολόγιο στις 7 Δεκεμβρίου 2023 με αίτηση διόρθωσης του λάθους.

Την 1η Ιανουαρίου 2024 ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, πλήρως ενημερωμένος για το θέμα. Παρότι από τότε πέρασαν 5 περίπου μήνες και ο ανάδοχος εργολάβος ζήτησε αναστολή εργασιών, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το εάν έχει κάνει κάποια ενέργεια για επίλυση του, μικρού αυτού, προβλήματος, βάζοντάς μας σε σκέψεις ότι και γι΄αυτό το θέμα έχει «κρυφή αντζέντα». Ελπίζουμε ότι δεν θα επαναληφθεί ό,τι έγινε όταν πάλι ήταν στη Δημοτική Αρχή (2006-2010) ως Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου. Να θυμίσουμε ότι το 2004, εγκρίθηκε κρατική χρηματοδότηση 3.500.000 ευρώ για την αποπεράτωση του Κολυμβητηρίου, με καταληκτική ημερομηνία χρησιμοποίησής της την 31 Δεκεμβρίου 2009 αλλά, από προφανή ανικανότητα της τότε διοίκησης, η χρηματοδότηση χάθηκε.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2024 | 9:28 am


Με μαζική συμμετοχή από δρομείς όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκε ο φετινός 9oς Δρόμος Ζωής - Αναδεικνύοντας τον Υμηττό

Γιάννης Μυλωνάκης: «Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε μία γιορτή του αθλητισμού, που έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη μας»


Με μεγάλη επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή δρομέων, όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 13 Μαΐου ο 9ος Δρόμος Ζωής-Αναδεικνύοντας τον Υμηττό που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ,σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.), τον Όμιλο Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού (Ο.Φ.Κ.Α) Αγίας Παρασκευής καθώς και με την συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής.

Αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε 4 διαδρομές με σημείο εκκίνησης, καθώς και τερματισμού την κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Ειδικότερα η 1η διαδρομή των 14χλμ ήταν μεικτή δρόμος- βουνό, στη δεύτερη των 5 χλμ. συμμετείχαν ενήλικες άνω των 18 ετών και μαθητές Λυκείων, στην τρίτη διαδρομή του 1χλμ συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και στην 4η διαδρομή που ήταν για μικρότερα παιδιά, μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης απονέμοντας τα μετάλλια στους νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία συνεχάρη τόσο τους αθλητές που διακρίθηκαν όσο και όλους όσοι συμμετείχαν, κάνοντας λόγο για μία γιορτή του αθλητισμού η οποία ένωσε όλες τις ηλικίες και ανέδειξε τα αγαθά και τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι. «Ο Δρόμος Ζωής αποτελεί εδώ και χρόνια ένα θεσμό για την πόλη μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί φέτος είχαμε αυξημένη συμμετοχή και είδα μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν τους αγώνες, μέσα στην όμορφη φύση της πόλης μας» ανέφερε και στη συνέχεια ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Αθλητισμού, Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τη συνεργασία και την άρτια διοργάνωση του αγώνα, όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για τη συμβολή τους, καθώς και τους χορηγούς για την υποστήριξη τους.

Η διοργάνωση, εκτός από την αθλητική της διάσταση, είχε και χαρακτήρα αλληλεγγύης, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο & Μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευή, προσφέροντας τρόφιμα όπως ελαιόλαδο συσκευασίας 1L, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, χυμό ντομάτας.

Εκτός από τον κ. Μυλωνάκη μετάλλια απένειμαν επίσης, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ζωή Ράπτη, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής» Ι. Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» Β. Σάρκουλας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» Γ. Οικονόμου. Από την πλευρά των συνδιοργανωτών απονομές έκαναν ο Πρόεδρος του ΑΣΑΠ Β. Τσαγκάρης, ο Πρόεδρος ΟΦΚΑ Π. Τσικρίκος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αν. Αττικής Θ. Μπριάνης.

Τιμητικές πλακέτες απένειμε ο Δήμαρχος στο Διοικητή του Β’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής Α. Παλαιολόγο, στη Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Α. Χριστοβασίλη, στον επικεφαλής του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού (Σ.Ε.Π.ΒΑ.ΤΥ) Σ. Ανθόπουλο, στον Προιστάμενο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Γ. Βαπορίδη, στο Διοικητή του Στρατηγείου Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (Σ.Δ.Α.Μ.)πλοίαρχος Γ. Νούσιας, την Πρόεδρο του Σώματος Ελλήνων Οδηγών Ι. Κουλούρη, στον Γιατρό του Αγώνα Μ. Χλαπουτάκη και σε εκπροσώπους του 1ου 2ου και 3ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων.

Επίσης απονομές έκαναν, μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Άθλησης, Ευεξίας και Ενεργού Τρόπου Ζωής Π. Διακογιάννης, Υποδομών, Δικτύων και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λ. Σιούλα, Κοινωνικής Προστασίας, Ενδυνάμωσης και ΑμεΑ Άννα Γάκη, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Κοινωνικού Διαλόγου Χ. Ξύγγη, Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Κ. Γουργούλης, Ψηφιακής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Ζωοφιλίας Δ. Καράντζαλος, Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Προώθησης της Δημιουργικότητας Π. Ξενάκης, η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής & Εντεταλμένη Σύμβουλος Δομών Τ. Νικολούλια, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μ. Τάρλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Σταματάκη και Ν. Σοφού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Β. Κακκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ν.Σμύρνης, Μέλος της Επιτροπής Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό του ΣΕΓΑΣ Β. Χατζατουριάν.

Επισημαίνεται πως ο 9ος Δρόμος Ζωής πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη του Β’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού (Σ.Ε.Π.ΒΑ.ΤΥ), του 1ου, 2ου & 3ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) και του Στρατηγείου Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (Σ.Δ.Α.Μ.).Ο αγώνας ήταν ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού- Υπεραποστάσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 9:38 pm


Tσιαμπάς κατά Μυλωνάκη: Με υπερβολές & ψέματα στηρίζει την θεωρία της καμένης γης

 

Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμο ο κος Μυλωνάκης έδειξε ότι το κεντρικό πολιτικό του αφήγημα για την επόμενη πενταετία θα στηριχθεί στο  λαϊκισμό, την διαστρέβλωση  της αλήθειας  και το ψέμα.

Δεν αντιλαμβάνεται ότι από 1/1/2024 είναι Δήμαρχος της πόλης και ότι γίνεται ή παραλείπεται στο Δήμο είναι υπεύθυνος.

Ένα από τα διαδοχικά ψέματά του το οποίο το έκανε σημαία είναι η κατηγορία προς τις προηγούμενες διοικήσεις ότι δεν εισέπρατταν τα πρόστιμα ή παλιές οφειλές προς το Δήμο.

Από τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 29/3/2024 προκύπτει ότι από  1/1/2016 μέχρι και 31/12/2023 βεβαιώθηκαν σε 3025 οφειλέτες 6.828.546 ευρώ και εισπράχθηκαν 587.792  ευρώ.

Σύμφωνα με την νομοθεσία η διαδικασία της κατάσχεσης γίνεται πάντα στους οφειλέτες πριν κλείσουν 5ετία, για να μην παραγραφούν, με προσωπική ευθύνη των υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας οι οποίοι  ελέγχονται από τους ορκωτούς ελεγκτές, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο, χωρίς να έχουν το  δικαίωμα παρέμβασης οι διοικήσεις.   

Για να στηριχθούν οι  ψεύτικες  κατηγορίες,   έπρεπε να είναι  εντυπωσιακές επικοινωνιακά για το λόγο αυτό ο κος Μυλωνάκης  συνεπικουρούμενος, από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και από αρχηγό παράταξης της αντιπολίτευσης ο οποίος αυτοαποκαλείται παντογνώστης περί των τεχνικών θεμάτων, επέλεξε ένα πρόστιμο ύψους 1,8 εκ. (733.000 πρόστιμο +1,075 εκ. οι  προσαυξήσεις) για πολεοδομική παράβαση σε κτίριο στο Δήμο Ψυχικού και όλοι μαζί εξαπέλυσαν μύδρους κατά των προηγούμενων διοικήσεων.
 
Σε παρεμβάσεις μου στο ΔΣ εξήγησα ότι ανεξάρτητα εάν έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής δεν ζημιώθηκε διότι δεν θα εισέπραττε  το πρόστιμο. Ο κος Αθανασίου (Αντιδήμαρχος οικονομικών) τηρώντας τη ρητορική του κυρίου Μυλωνάκη ισχυρίστηκε στο ΔΣ ότι δεν γνωρίζω τη σχετική  νομοθεσία.

Στο τελευταίο ΔΣ προκαλούμενος μια ακόμη φορά από τον κο Αθανασίου του εξήγησα ότι σύμφωνα με το νόμο 4495/2017 άρθρο 94 καθορίζονται και υπολογίζονται οι κυρώσεις αυθαιρέτων από τις πολεοδομίες και στο άρθρο 95 παράγραφος 5 του ιδίου νόμου καθορίζεται ο τρόπος καταβολής των προστίμων : 25% στην Περιφέρεια, 25% στου Οικείο Δήμο  δηλ. το Δήμο Ψυχικού και το υπόλοιπο  50 % στο πράσινο ταμείο.

Δεν απάντησε αλλά δεν ζήτησε και συγνώμη

Μετά από έλεγχο των στοιχείων διαπίστωσα ότι το θέμα η οικονομική υπηρεσία το χειρίστηκε έγκαιρα και σωστά. Το πρόστιμο:

- Υπεβλήθηκε από την πολεοδομία το 2011.

- Το 2012 εγγράφηκε στους βεβαιωτικούς καταλόγους από την οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

- Το 2016  για να μην παραγραφεί βεβαιώθηκε με την διαδικασία ΄΄κατάσχεση εις χείρας τρίτων΄΄

- Το 2022 ο φάκελος της υπόθεσης παραδόθηκε  στην νεοσυσταθείσα πολεοδομία του Δήμου Ψυχικού για περαιτέρω χειρισμό.

- Προσφάτως ο ενδιαφερόμενος ενημέρωσε την οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας ότι διευθέτησε την εκκρεμότητά του στο δήμο Ψυχικού.   

Το παρόν Δελτίο Τύπου δεν έχει ως στόχο την ιστορική αναδρομή ενός δευτερεύοντος θέματος αλλά να αποδείξω με στοιχεία την αντίληψη περί διοικήσεως της δημοτικής αρχής του κυρίου Μυλωνάκη ο οποίος ξεχνάει το απόφθεγμα "Μπορείς να ξεγελάς όλους για λίγο  καιρό, λίγους όλο τον καιρό,  ΑΛΛΑ ΌΧΙ όλους για  πολύ καιρό"

Κύριε Μυλωνάκη:

Από την ημέρα που αναλάβατε, ο πολιτικός σας λόγος κυριαρχείται από ένα συνεχές κατηγορώ εναντίον όλων, ισχυριζόμενος ότι παραλάβατε  ΚΑΜΕΝΗ  ΓΗ. Ένα άκρως λαϊκίστικο μήνυμα,  που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της πόλης και μας πάει 40 χρόνια πίσω, που μπορεί να ήσασταν μικρός αλλά από την συμπεριφορά σας προκύπτει ότι έχετε εκπαιδευτεί καλά από τον ΄΄χώρο σας ΄΄.

Πολλά θέματα ξεπερνούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε συνδυασμό με την απειρία σας γίνονται επικίνδυνα για την πόλη. Μπορείτε όμως να τα λύσετε συνεργαζόμενος με τις υπηρεσίες. Σεβαστείτε τους.    

Κύριε Αθανασίου όπως τοποθετήθηκα και στο ΔΣ  δεν σας προσάπτω σκοπιμότητα αλλά σας προτρέπω να μην ακολουθείτε την ρητορική του Κυρίου Μυλωνάκη. Ως παλιός εφοριακός έπρεπε να γνωρίζετε τη συγκεκριμένη νομοθεσία, δυστυχώς δεν κάνατε το προφανές και αυτονόητο, δεν συνεργαστήκατε με την οικονομική υπηρεσία που προΐσταστε.   


                                          
Τσιαμπάς Κωνσταντίνος
Δημοτικός Σύμβουλος   
                                             
Υποστράτηγος ε.α.
τ. Αντιδήμαρχος  τεχνικών υπηρεσιών
τ. Διοικητής Νοσοκομείου
                                        
Επικεφαλής της Παράταξης
                                        
Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 1:16 pm


Εκδήλωση BBQ του 3ου Συστήματος Προσκόπων Αγίας Παρασκευής

Διανύουμε ήδη τον τελευταίο μήνα της άνοιξης και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών φτάνοντας στο τέλος άλλης μία προσκοπικής χρονιάς. Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Αγίας Παρασκευής διοργανώνει όπως κάθε χρόνο μια μοναδική μουσική βραδιά για να γιορτάσουμε μαζί την ολοκλήρωση της προσκοπικής χρονιάς και να ευχηθούμε σε ανήλικα και ενήλικα μέλη καλές κατασκηνώσεις.

Η βραδιά αυτή θα λάβει χώρα το Σάββατο 25/05 στις 19:30 στη λέσχη μας, Σπάρτης 1 και Θεμιστοκλέους. Θα βρείτε νόστιμα ψητά και δροσερές μπύρες και αναψυκτικά τα οποία θα συνοδεύουν την όμορφη έντεχνη/λαϊκή ζωντανή μουσική από γνωστούς μουσικούς. Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά και κλήρωση για δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια , διανυκτερεύσεις σε camping και καταφύγια, δραστηριότητες για παιδιά, εκμάθηση ξένων γλωσσών, επισκέψεις σε μουσεία, υπηρεσίες υγείας και πολλά άλλα που μπορείτε να κερδίσετε αγοράζοντας έναν λαχνό καθώς θα υπάρχουν τόσα δώρα όσα και λαχνοί.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για τις κατασκηνώσεις των παιδιών. Η βραδιά αυτή έχει γίνει θεσμός πλέον καθώς έχει αγαπηθεί από όλους μικρούς και μεγάλους, μέλη και μη του συστήματός μας γι’ αυτό σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά να τα πούμε για άλλη μία φορά από κοντά να φάμε, να πιούμε και να χορέψουμε!

Για την καλύτερη οργάνωσή μας, όσοι επιθυμείτε να κλείσετε τραπέζι παρακαλώ να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6980112437.

https://forms.gle/dmQiMxc3Fs4QgAk69


 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 10:58 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής του αυριανού 9ου Δρόμου Ζωής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής του 9ου Δρόμου Ζωής, την Κυριακή 12/05/2024:

- Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή της στάθμευσης σε όλο το μήκος της Αγίου Ιωάννου (από Λ.Μεσογείων μέχρι Γραβιάς), από σήμερα Σάββατο 11/05/2024, ώρα 20:00, μέχρι και αύριο Κυριακή 12/05/2024, ώρα 13:00, στο πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής του 9ου Δρόμου Ζωής. Τα αυτοκίνητα που θα παραμείνουν σταθμευμένα, δε θα απομακρύνονται, οι οδηγοί τους όμως, καλούνται να συμμορφώνονται στις οδηγίες της Τροχαίας και των εθελοντών που θα βρίσκονται σε όλο το μήκος της οδού.

- Αύριο Κυριακή 12/05/2024 και ώρες 08:00 έως 12:00 θα παραμείνουν κλειστές, με ολική διακοπή κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή του αγώνα, οι παρακάτω οδοί:

  • Αγίου Ιωάννου (από Λ.Μεσογείων μέχρι Γραβιάς),
  • Αχιλλέως,
  • Στρ. Τόμπρα,
  • Γραβιάς (από Αγ.Ιωάννου μέχρι Σπάρτης),
  • Ανατολικής Μεσογείου

και η κίνηση στην περιοχή περιμετρικά της Αγίου Ιωάννου θα εκτελείται ως εξής:

1. η άνοδος από τη Λεωφ. Μεσογείων προς Γραβιάς θα εξυπηρετείται από την οδό Αιγαίου Πελάγους, ενώ η στροφή αριστερά με κατεύθυνση την Αγίου Ιωάννου θα απαγορεύεται,
2. η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σχολείου θα εκτρέπεται δεξιά στην οδό Μανδηλαρά μέχρι την έξοδο δεξιά στη Λ.Μεσογείων,
3. η κυκλοφορία στην πάροδο της Τερζοπούλου θα εκτρέπεται αριστερά στην οδό Τερζοπούλου - αριστερά στην Μανδηλάρα μέχρι την έξοδο δεξιά στη Λ.Μεσογείων,
4. κατά την κάθοδο των οδών Πευκακίων και Καρβελά η στροφή αριστερά με κατεύθυνση την Αγίου Ιωάννου θα απαγορεύεται.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, συμμετεχόντων, συνοδών και διερχόμενων επισυνάπτονται οι χάρτες των 4 διαδρομών που θα τηρηθούν στο πλαίσιο του αγώνα:

1. 14km - Μεικτή διαδρομή ενηλίκων δρόμος - βουνό,
2. 5km - Μαζικός ενηλίκων άνω των 18 ετών & Λυκείων,
3. 1km - Μαθητές Γυμνασίων,
4. 600m - Παιδικό - μαθητές Δημοτικών Σχολείων



1. 14km - Μεικτή διαδρομή ενηλίκων δρόμος - βουνό


2. 5km - Μαζικός ενηλίκων άνω των 18 ετών & Λυκείων


3. 1km - Μαθητές Γυμνασίων


4. 600m - Παιδικό - μαθητές Δημοτικών Σχολείων


Σημειώνεται ότι σε όλο το μήκος των διαδρομών δημοτικοί υπάλληλοι και εθελοντές με τα διακριτικά της διοργάνωσης ή του Δήμου αλλά και η Τροχαία θα είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 3:51 pm


Ολοκληρώνεται η ρυμοτομική απαλλοτρίωση του Ο.Τ 118, στην περιοχή «ΤΣΑΚΟΣ», που εκκρεμούσε από το...1987

Γιάννης Μυλωνάκης: «Προτεραιότητά μας η αξιοποίηση όλων των ελεύθερων  χώρων της πόλης μας, προς όφελος των πολιτών»

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση του Δήμου στην όσο το δυνατόν πιο άμεση διασφάλιση των ελεύθερων χώρων της πόλης με στόχο την αξιοποίηση τους προς όφελος των πολιτών αλλά και της εξισορρόπησης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες επίλυσης όλων των σχετικών διαδικασιών, που εκκρεμούσαν για δεκαετίες.

Προς αυτή την κατεύθυνση και υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας Σωτήρη Παπαμιχαήλ, ξεκινά αμέσως η ολοκλήρωση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης του Ο.Τ 118, στην περιοχή «ΤΣΑΚΟΣ» του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η οποία εκκρεμεί από το 1987.

Επισημαίνεται πως με δεδομένο ότι προβλέπεται η δημιουργία σύγχρονου πεζόδρομου και χώρου πρασίνου σε συνολική έκταση 2.581,97 τ.μ, δίπλα και σε συνέχεια του 3ου Δημοτικού Σχολείου, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία καταβολής στους ιδιοκτήτες της πρώτης από τις 4 δόσεις της αποζημίωσης τους.

Συνεπώς μετά την ήδη απόκτηση των 1.153,40 τμ, αποκτάται και η υπόλοιπη έκταση των 1.428,57 τμ του απαλλοτριωθέντος ακινήτου, προκειμένου να αξιοποιηθεί, με έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου.

Επιπρόσθετα σημειώνεται πως εντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται το «Επιχειρησιακό Σχέδιο Εξασφάλισης Κοινωφελών και Κοινοχρήστων Χώρων» (ΕΣΕΚΚ), το οποίο θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για το Δήμο, προκειμένου να είναι σε θέση να διεκδικήσει σχετική χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για όλα τα υπό απαλλοτρίωση ακίνητα και να μην κινδυνεύουν πλέον να μείνουν εκτός χρηματοδοτικής στήριξης.  

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2024 | 4:45 pm


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 15/05

Τακτική Συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Λ. Μεσογείων 415-417) την Τετάρτη  15.05.2024 και ώρα 19:00 με τα εξής θέματα:

1. Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2024 (εισήγηση : Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

2. Λήψη απόφασης για τον τρόπο καταβολής τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

3. Έγκριση Ταμειακού Απολογισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής οικ. Έτους 2023 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

4. Έγκριση Ταμειακού Απολογισμού του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής οικ. Έτους 2023 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

5. Έγκριση Ταμειακού Απολογισμού των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής οικ. Έτους 2023(εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

6. Έγκριση Ταμειακού Απολογισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Δήμου Αγίας Παρασκευής του οικ. Έτους 2023 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

7. Έγκριση Απολογισμού κληροδοτημάτων του Δήμου οικ. Έτους 2023 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

8. Λήψη απόφασης για σύσταση και συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και πολιτιστικής αξιοποίησης του κληροδοτήματος Αθανασίου Σιστοβάρη (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

9. Λήψη απόφασης για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Γουργούλης).

10. Λήψη απόφασης για την κατάρτιση των Όρων Φιλοξενίας και Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών  Δήμου Αγ. Παρασκευής για το σχολικό έτος 2024-25 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Γουργούλης).

11. Λήψη απόφασης για την διατήρηση ή την κατάργηση του κενωθέντος περιπτέρου επί της οδού Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 419-421 & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ» (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης)

12. Λήψη απόφασης περί κοπής ή μη δέντρων. (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης).

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2024 | 2:49 pm


Σημαντική υπενθύμιση προς τους κατόχους οικοπέδων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υπενθυμίζει προς όλους τους ιδιοκτήτες και εκμισθωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, την υποχρέωση τους να προβούν άμεσα, σε περίπτωση που δεν το έχουν ήδη κάνει, στον καθαρισμό και τη διατήρησή τους σε ασφαλή κατάσταση, έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ειδικότερα:
  • Οι ιδιοκτήτες οφείλουν έως και τη λήξη της σχετικής προθεσμίας στις 31 Μαΐου να έχουν προχωρήσει στον καθαρισμό των οικοπέδων τους με ίδια μέσα
  • Σε περίπτωση που δεν τηρήσουν την υποχρέωση τους ως οφείλουν, από την 1η Ιουνίου ο Δήμος θα τους επιβάλλει σχετικό πρόστιμο, όπως ορίζει ο νόμος (Ν.5037/23, άρθρο 266).
  • Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των οικοπεδικών χώρων και απομακρυνθούν τα υπολείμματα όλοι οι ιδιοκτήτες παρακαλούνται να αποστείλουν δήλωση καθαρισμού στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας στο [email protected] σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ 2 του άρθρου 4 του Ν.2549/2023 και του Παραρτήματος Α’. Στο πλαίσιο αυτό όσοι ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές έχουν ήδη προβεί στον καθαρισμό, αλλά δεν έχουν προχωρήσει στην υποβολή της δήλωσης, παρακαλούνται να το πράξουν άμεσα.
Υπόδειγμα Δήλωσης Υπόχρεων Ιδιωτών

Επισημαίνεται πως από την πλευρά του ο Δήμος και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την αποτελεσματικότερη θωράκιση της ζωής και των περιουσιών των πολιτών έχει εντατικοποιήσει τις δράσεις πρόληψης προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί καθημερινά καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε δημοσίους χώρων της πόλης, ξεκινώντας από τα σχολεία που ήταν κλειστά λόγω των εορτών του Πάσχα, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 4:14 pm


Ποιος είναι ο... Μυλωνακάκης βρε παιδιά;

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

«Η επίσκεψη της υπουργού μας στην Στέγη Γερόντων της Αγίας Παρασκευής , παραμονές του Πάσχα συνοδευόμενη από τον ΠΑΣΟΚΙΚΟ Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Μυλωνακάκη , πραγματικά με εξέπληξε και με προβλημάτισε!» αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του ο τέως Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς συγκεντρώνοντας αρκετά σχόλια που όμως κινούνται σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα.

Του Στρατή Μαζίδη

Αναλυτικά γράφει:


Ενώ σε ένα από τα σχόλια απαντά:

Διαβάζοντας τα παραπάνω θα ήθελα από την πλευρά μου να θέσω ορισμένα ερωτήματα:

Πρώτον, ο Μυλωνακάκης, είναι ο Μυλωνάκης φαντάζομαι.

Δεύτερον, γιατί απορεί ο τέως Δήμαρχος για την υπουργό Εσωτερικών; Η εν λόγω όταν τον είχε ανάγκη προεκλογικά το 2019 μια χαρά έτρεχε δίπλα του κάθε φορά που ερχόταν στην Αγία Παρασκευή να την πάει χεράκι χεράκι στους ψηφοφόρους. Και να τα ντρινκς στις βραδιές που οργάνωνε τότε η τοπική, και να οι φωτογραφίες. Μετά τον ξέχασε, γιατί δεν τον είχε ανάγκη. Τώρα δεν αποκλείεται να εκτιμά ότι μπορεί να έχει περισσότερα να κερδίσει από τον Μυλωνάκη.

Τρίτον, τις αρχές και αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή (εκείνου που άνοιξε την πόρτα της Κύπρου στην Τουρκία με τις Συμφωνίες Λονδίνου - Ζυρίχης και αποτελείωσε με τον Αττίλα 2 ό,τι ξεκίνησε η χούντα) που προφανώς διαπνέουν και τη σημερινή κυβέρνηση για να την στηρίζουν οι ΝΔκρατες, δε στήριξαν και το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ πχ όταν η κυβέρνηση της ΝΔ κλείδωσε τους πάντες σπίτι τους; Όταν κυνήγησε τον κόσμο να εμβολιαστεί με το στανιό [και τώρα πολλοί βλέπουν τη γλύκα;]; Το ΠΑΣΟΚ δεν υπερψήφισε το 100ευρω στους άνω των 65; ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν πλάτη για να μπορεί να παντρευτεί ο Γιώργος τον Αντώνη; Μνημόνια δεν εφάρμοσαν κι εφαρμόζουν όλοι αυτοί;

Τέταρτον, έχουν περάσει πλέον επτά μήνες από τις εκλογές. Ο κ. Μυλωνάκης (ή Μυλωνακάκης κατά το κρητικότερο) είναι ο Δήμαρχος. Αυτός θα συνοδεύσει την ΥΠΕΣ που επισκέφτηκε το ίδρυμα με τον θεσμικό και όχι τον κομματικό της ρόλο.

Πέμπτον, κάτι τέτοια είναι ή δεν είναι βούτυρο στο ψωμί του Μυλωνάκη; Μη σας πω και του Μυλωνακάκη.

Έκτον, κάτι που το είχα πάντα απορία. Αυτές οι επισκέψεις στην Στέγη Γερόντων διαχρονικά έχουν καμία ουσία; Άλλαξε ποτέ κάτι προς το καλύτερο; Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια έχει αλλάξει τα φώτα στην Στέγη με τις κάθε τρεις και λίγο απαιτήσεις της με τον μπαμπούλα της αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας. Είναι επίσης γνωστό ότι η Περιφέρεια υπάγεται στο ΥΠ.ΕΣ. Συνεπώς ο διευθυντής της Στέγης τα... έψαλε στην υπουργό για τα καψόνια που δέχεται το ίδρυμα ή μείναμε στα χαμόγελα των φωτογραφιών;

Θυμάμαι προ ολίγων ετών ένα κήρυγμα σχεδόν απελπισίας του ιερέα και τον τότε Δήμαρχο Σταθόπουλο μετά την αναφορά που έγινε στο ΔΣ από τότε δημοτικό σύμβουλο για τις εντυπώσεις μετά από άρθρο μας, όπως με πληροφόρησαν εκείνη την εποχή αξιόπιστα, να προβαίνει στη... μεγάλη κίνηση να πει στον κληρικό πως αν θέλει, μπορεί να μεσολαβήσει για να δει τον αρχιεπίσκοπο 😂😂😂.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 3:44 pm


Τάνια Νικολούλια: Το 2022-23 οι Σχολικές Επιτροπές κάλυπταν τεχνικές δαπάνες και άφησαν απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΚΟ

Το οικονομικό χρέος που έχει δημιουργηθεί στις σχολικές επιτροπές για ανεξόφλητες υποχρεώσεις σε ΔΕΚΟ, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Β' Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος, κ. Νικολούλια απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Ενωσης Συλλόγων Γονέων κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που τέθηκε μέσω και του κ. Τσιμπουκάκη (Λαϊκή Συσπείρωση) οφείλεται σε ανεξόφλητους λογαριασμούς των ετών 2022 και 2023.

Η κ. Νικολούλια σημείωσε πως από την έρευνα που έχει γίνει, το χρέος δημιουργήθηκε επειδή οι προηγούμενες Σχολικές Επιτροπές κάλυψαν τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων που δεν μπορούσε να καλύψει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Όπως είπε τα προβλήματα των σχολείων της πόλης είναι πάρα πολλά αλλά κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα σχολεία και εξέφρασε την απορία πως μέλη της σχολικής επιτροπής της προηγούμενης δημοτικής αρχής αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν οφειλές σε ΔΕΚΟ ενώ δεν είχαν καμία αντίρρηση να ψηφίσουν τις εργασίες των σχολικών επιτροπών.

Το ερώτημα είναι πως οι σχολικές επιτροπές οι οποίες καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες, κάλυψαν οικονομικά εργασίες που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και εξ ίσου σημαντικό είναι να διευκρινιστεί τόσο το ύψος των χρεών σε σύνολο και ανά πάροχο όσο κι αν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις.

Το ενδιαφέρον στη συνέχεια είναι όταν η πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων, κ. Βαζούρα, αποκαλύπτει πως ο φορέας ο οποίος μετέχει στις Σχολικές Επιτροπές στήριζε τις τεχνικές εργασίες αλλά δεν είχε λάβει ποτέ γνώση για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, ει μη μόνο από τις νέες διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών, δίχως όπως είπε αυτό να αναιρεί την αναγκαιότητα των τεχνικών εργασιών.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:20 am


Δύο μεγάλες δεξαμενές των 33 τόνων νερού τοποθέτησε ο ΣΠΑΥ στον Υμηττό

Μία νέα μεγάλη δεξαμενή χωρητικότητας 33 τόνων νερού τοποθετήθηκε από τον ΣΠΑΥ στον Κεντρικό Υμηττό - πλησίον της μονής Αστερίου - δημιουργώντας ένα επιπλέον σταθερό σημείο υδροληψίας για την προστασία του δάσους της Καισαριανής.

Ταυτόχρονα, από την Ανατολική πλευρά του Υμηττού, τοποθετήθηκε νέα αντίστοιχη μεγάλη δεξαμενή στον τομέα της Παιανίας, ενισχύοντας τις υποδομές αντιπυρικής προστασίας του βουνού μας.

Οι νέες δεξαμενές του ΣΠΑΥ εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο του πρότυπου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας που υλοποιεί ο Σύνδεσμος μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και παράλληλα πραγματοποιήθηκε πλήρωσή τους με 66 τόνους νερό και πλήρωση της δεξαμενής ελικοπτέρων στο «σπίτι του Βόλει» με την υδροφόρα του ΣΠΑΥ και με υδροφόρα οχήματα του Δήμου Παιανίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρωπίας προκειμένου να είναι χρήσιμες οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο.

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2024 | 2:35 pm


Νεκρή ηλικιωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην 28ης Οκτωβρίου

Τραγική κατάληξη είχε η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή στην 28ης Οκτωβρίου στο ύψος της διχάλας με την Κουμουνδούρου.

Στο διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή μετά από έρευνες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που έφτασε άμεσα στο σημείο εντοπίστηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα νεκρή.  

Στο σημείο έσπευσαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά άρχισε από εύφλεκτα υλικά σε σκουπίδια που μάζευε η γυναίκα μέσα στο διαμέρισμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 11:57 am


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη





Φιλικοί ιστότοποι: