Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αποκάλυψη για το Κολυμβητήριο - Η εκκρεμότητα για το Κτηματολόγιο είχε γνωστοποιηθεί στο Δήμο από το... 2018!

Μια αποκάλυψη βόμβα έγινε χθες η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά το κολυμβητήριο. Όπως είναι γνωστό, μολονότι στις 8/10/23 ο τότε δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ανακοίνωσε δημόσια από μικροφώνου ότι το πρωί της ίδιας ημέρας άρχισαν τα έργα στο κολυμβητήριο, αυτά ουδέποτε ξεκίνησαν.

Η ενημέρωση η οποία υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν πως υπάρχει μια εμπλοκή με το κτηματολόγιο όσον αφορά εγγραφές του παρελθόντος, οι οποίες ήρθαν στην επιφάνεια όταν η συμβολαιογράφος έκανε τις σχετικές πράξεις για τις θέσεις στάθμευσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παράταξης "Νίκη των Πολιτών", ο αντιδήμαρχος ακίνητης περιουσίας του Δήμου, κ. Παπαμιχαήλ ενημέρωσε πως ο ΚΑΕΚ του οικοπέδου (Ο.Τ.111) του κολυμβητηρίου φέρεται ως μεταγεγραμμένο ένα βασιλικό διάταγμα του 1952 δίχως να υπάρχει ημερομηνία / έτος μεταγραφής καθώς επίσης ο τόμος και ο αριθμός της μεταγραφής.

Ωστόσο η βόμβα έπεσε όταν ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως με το εσωτερικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας στις 21-5-2018 απευθυνόμενη στον τότε Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο, τον ΓΓ, κ. Κασαπίδη,  αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Κονταξή και τον εντεταλμένο σύμβουλο τεχνικών υπηρεσιών, κ. Βλάχο ενημέρωσε αναλυτικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γεωτεμαχίου του κολυμβητηρίου ενημερώνοντας επισταμένως μετά από έρευνα των αρχείων του Δήμου για τις εκκρεμότητες της μεταγραφής και την απουσία πέντε μεταβιβαστικών πράξεων που δεν είχαν μεταγραφεί.

Επί του παρόντος έχει κατατεθεί προς έρευνα και έλεγχο ο φάκελος ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία διόρθωσης προδήλου σφάλματος για το Κτηματολόγιο όπως προβλέπεται από το νόμο, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί.

Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Σιούλα προσέθεσε πως εκτός της ενημέρωσης επί του προβλήματος που είχε γίνει στη Δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου το 2018, με βάση τη νομοθεσία των αδειών και λόγω της έκδοσης της προέγκρισης άδειας το Δεκέμβριο του 2022, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ζορμπά είναι αδύνατο να μην είχε λάβει γνώση του προβλήματος καθώς για την έκδοση της άδειας είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό του Κτηματολογίου.

Ο κ. Σταθόπουλος εκνευρισμένος από τα όσα ήρθαν στο φως πήρε από μόνος το λόγο παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία της Λογοδοσίας ρωτώντας αμυνόμενος αν η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται πως το κολυμβητήριο χτίστηκε παρανόμως για να λάβει την πολύ απλή απάντηση που γνωρίζει όλος ο κόσμος εκτός του πρώην Δημάρχου: Το 1995 δεν υπήρχε απαίτηση για Κτηματολόγιο!

Συνεπώς οι πολιτικοί προϊστάμενοι των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών καλούνται να διαφωτίσουν τους δημότες για ποιο λόγο δεν έλυσαν ένα πρόβλημα που τελικά δεν προέκυψε το φθινόπωρο του 2023 αλλά το Μάιο του 2018.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 10:52 am


Δήμος Αγίας Παρασκευής σε Σάρκουλα-Ζορμπά: Η «Κάρτα Κατοίκου» αναβαθμίζεται κι εμπλουτίζεται με νέες καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες

Για άλλη μία φορά η παράταξη των κυρίων Σάρκουλα-Ζορμπά επιλέγει να αντιπολιτευθεί, με  κινδυνολογίες και ειρωνείες προς το πρόσωπο του Δημάρχου. Εμμένουν σε παρωχημένο λόγο και πρακτικές, στις οποίες οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής έχουν γυρίσει την πλάτη με τον πλέον εύγλωττο τρόπο στις τελευταίες εκλογές.  

Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε και δεν θα υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού, όσο και αν το προσπαθούν. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα μείνουμε  προσηλωμένοι στο στόχο μας που είναι να αλλάξουμε την πόλη και να βελτιώσουμε  την καθημερινότητα των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια.
Σε ότι αφορά την «Κάρτα Κατοίκου» διευκρινίζουμε πως σε καμία περίπτωση δεν καταργήθηκε.  

Μάλιστα από την ημέρα που αναλάβαμε και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 400 κάρτες.

Ωστόσο με δεδομένο ότι από την προηγούμενη δημοτική αρχή κληρονομήσαμε ληγμένες συμβάσεις με διαγνωστικά κέντρα και ιατρικούς ομίλους, είμαστε στη διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων, μέσω των οποίων θα παρέχονται νέες, αναβαθμισμένες και εμπλουτισμένες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους και μάλιστα σε ψηφιακή μορφή. 

Πολύ σύντομα οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής θα ενημερωθούν για το πλήρες πακέτο των διευρυμένων υπηρεσιών που θα έχουν στο «ψηφιακό τους πορτοφόλι».

Με το ίδιο σκεπτικό επαναξιολογούμε και τη συνεργασία μας με τις επιχειρήσεις της πόλης, καθώς μέχρι τώρα παρέχονταν στους κατοίκους, προνόμια στα χαρτιά και όχι επί της ουσίας. Στόχος μας να πάμε σε μία νέα συμφωνία που θα είναι ουσιαστικά προς όφελος των καταναλωτών της πόλης μας. 

Τέλος στην «ευγενική» προσφορά των κυρίων Σάρκουλα-Ζορμπά να μας «δείξουν τον τρόπο να διαχειριστούμε το θέμα» γιατί εμείς δεν μπορούμε, όπως ισχυρίζονται, τους απαντάμε πως ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Τη ζούμε στο πετσί μας την «εξαιρετική τους διαχειριστική ικανότητα» στην υπόθεση του Δημαρχείου, του κολυμβητηρίου και τόσων άλλων θεμάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 8:16 pm


«9ος Δρόμος Ζωής, Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2024» του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Για 9η χρονιά ο Δήμος  Αγίας Παρασκευής συνδιοργανώνει με το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.), τον Όμιλο Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού (Ο.Φ.Κ.Α) Αγίας Παρασκευής καθώς και με την συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής, τον «9ο Δρόμο Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής- ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2024», έναν Αγώνα Δρόμου για όλες τις ηλικίες.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου με σημείο εκκίνησης, καθώς και τερματισμού την κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση του δρομικού κινήματος και η ενίσχυση της σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας, καθώς δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε δρομείς αλλά και σε άτομα όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν σ’ έναν μεικτό αγώνα δρόμου που συνδέει τον σύγχρονο αστικό ιστό με το φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την οικολογική και αθλητική αξία του Υμηττού.

Η διοργάνωση, εκτός από την αθλητική της διάσταση, έχει και χαρακτήρα αλληλεγγύης, καθώς θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν, να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο & Μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευή, προσφέροντας τρόφιμα όπως ελαιόλαδο συσκευασίας 1L, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, χυμό ντομάτας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού- Υπεραποστάσεων) και με την υποστήριξη του Β’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, του 1ου & 3ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής, του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ), του 2ου Σύστηματος Προσκόπων και του Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Αγίας Παρασκευής.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Για τις όλες τις διαδρομές οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά μέσω φόρμας εγγραφής (https://bit.ly/9os_dromos_zois_agias_paraskevis_registrations), την οποία θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής (http://www.agiaparaskevi.gr), του ΑΣΑΠ (https://asap.org.gr/), του ΟΦΚΑ (https://ofkaagiasparaskevis.gr/), καθώς και στα δρομικά sites όπου θα φιλοξενείται ο αγώνας.

Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων συμμετοχής είναι η Τετάρτη 8 Μαΐου.  

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

1η ΔΙΑΔΡΟΜΗ :

Απόσταση 14 χλμ. Μεικτή δρόμος- βουνό.

Ώρα εκκίνησης 08:30 π.μ.

Αφετηρία Πλατεία Αγίας Παρασκευής (ΥΨ. 219 μ)- Αγ. Ιωάννου έως Κολλέγιο 1,2 χλμ – αριστερά Γραβιάς μέχρι διασταύρωση ΣΔΑΜ 500 μ. (ΥΨ. 260 μ.) στροφή δεξιά (παρατεταμένη ανηφόρα) προς Ι. Μ. Αγ. Ιωάννου Κυνηγού 1,2 χλμ (ΥΨ.345μ ) και μέχρι διασταύρωση με άσφαλτο 1,8 χλμ., στροφή αριστερά 350μ. προς κορυφή (ΥΨ. 415 μ.) (χωμάτινη ανηφορική διαδρομή) 700μ. (ΥΨ.ΜΑΧ. 460μ.) οριζόντια και κατηφορική διαδρομή 2,2 χλμ, (ΥΨ.350μ.)- τάπητας χρονομέτρησης - στροφή αριστερά 350 μοιρών (δασικός κατήφορος) 400μ. διακλάδωση αριστερά απότομη κατηφόρα 600μ, φτάνουμε σε διασταύρωση με άσφαλτο (οδός Αγάπης) 500 μ. δεξιά (οδός Κολοκοτρώνη), τέρμα Κολοκοτρώνη δεξιά (οδός Αγ. Ιωάννη) μέχρι την εκκλησία Αγ. Σάββας 1 χλμ (ΥΨ. 230μ.), απότομη ανηφόρα αριστερά μέχρι Ι. Μ. Αγ. Ιωάννη Κυνηγού 1 χλμ και δεξιά επιστροφή έως τερματισμό – αφετηρία 3 χλμ.

Χαμηλότερο σημείο διαδρομής: 219 μ

Υψηλότερο σημείο διαδρομής: 489 μ

Βαθμός Δυσκολίας: Δύσκολος λόγω βατότητας (9 χλμ ασφάλτινα και 5 χλμ χωμάτινα) και υψομετρικής διαφοράς.

2η ΔΙΑΔΡΟΜΗ :

Απόσταση 5 χλμ. Μαζικός ενηλίκων άνω των 18 ετών & Λυκείων Σχολείων.

Ώρα εκκίνησης 08:40 π.μ.

Αφετηρία Πλατεία Αγίας Παρασκευής (ΥΨ. 219 μ)- Αγ. Ιωάννου έως Κολλέγιο 1,2 χλμ – αριστερά Γραβιάς- Δεξιά Ανατολικής Μεσογείου, αναστροφή σε σημείο 250 μ. μετά τη διασταύρωση της ΣΔΑΜ (ΥΨ. 260 μ.) και επιστροφή στο σημείο τερματισμού (Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής).

Μέγιστο ύψος διαδρομής: 260 μ.

3η ΔΙΑΔΡΟΜΗ :

Απόσταση 1 χλμ.- Γυμνασίων Σχολείων.

Ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ.

Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής- Αγίου Ιωάννου με κατεύθυνση προς Αμερικανικό Κολέγιο. Αναστροφή επί της Αγίου Ιωάννου στο ύψος των οδών Αιόλου & Τρωάδος. Επιστροφή και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

4η ΔΙΑΔΡΟΜΗ :

Απόσταση 600 μ.- Παιδικό Δημοτικών Σχολείων.

Ώρα εκκίνησης 11:10 π.μ.

Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής-περιμετρική διαδρομή: Στρ. Τόμπρα, - αριστερά Αχιλλέως- αριστερά Αγίου Ιωάννου. Επιστροφή και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Α/Α

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 14 ΧΛΜ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΧΛΜ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ (1 ΧΛΜ)

1

Γενική Ανδρών

Γενική Ανδρών

Αγόρια Γυμνασίου

2

Γενική Γυναικών

Γενική Γυναικών

Κορίτσια Γυμνασίου

3

Άνδρες 18-39 ετών

Άνδρες 18-39 ετών

 

4

Άνδρες 40-49 ετών

Άνδρες 40-49 ετών

ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (600 Μ.)

5

Άνδρες 50-59 ετών

Άνδρες 50-59 ετών

Αγόρια Α' & Β' Δημοτικού

6

Άνδρες 60 ετών& άνω

Άνδρες 60 ετών& άνω

Αγόρια Γ' & Δ' Δημοτικού

7

Μεγαλύτερος Άνδρας

Μεγαλύτερος Άνδρας

Αγόρια Έ'& Στ' Δημοτικού

8

Γυναίκες 18-39 ετών

Γυναίκες 18-39 ετών

Κορίτσια Α' & Β' Δημοτικού

9

Γυναίκες 40-49 ετών

Γυναίκες 40-49 ετών

Κορίτσια Γ' & Δ' Δημοτικού

10

Γυναίκες 50-59 ετών

Γυναίκες 50-59 ετών

Κορίτσια Έ' & Στ' Δημοτικού

11

Γυναίκες 60 ετών& άνω

Γυναίκες 60 ετών& άνω

1ο, 2ο & 3ο

Πολυπληθέστερο Δημοτικό Σχολείο

12

Μεγαλύτερη Γυναίκα

Μεγαλύτερη Γυναίκα

 

13

1η, 2η & 3η ΟΜΑΔΙΚΗ

Αγόρια 16-18 ετών

(Μαθητές Λυκείου)

 

14

 

Κορίτσια 16-18 ετών

(Μαθήτριες Λυκείου)

 

15

 

1η, 2η & 3η ΟΜΑΔΙΚΗ

 

16

ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

 

Τα αποτελέσματα χρονομέτρησης όλων των δρομέων θα αναρτηθούν μετά την ολοκλήρωση των διαδρομών στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://bit.ly/9os_dromos_zois_agias_paraskevis_results

Στις αγωνιστικές κατηγορίες θα απονεμηθούν μετάλλια στους 3 πρώτους ανά ηλικιακή κατηγορία και κύπελλο στον 1ο νικητή, καθώς και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.


Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 4:08 pm


Απαράδεκτη εικόνα - Το παλιό REI MOMO χειρότερο κι από χωματερή

Το παλιό Rei Momo των αρχών του 2000 με τον όμορφο κήπο και το ξεχωριστό ντεκόρ πλέον έχει καταντήσει χειρότερο κι από χωματερή.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη εικόνα ενώ δεν αποκλείεται η παρουσία τρωκτικών με ό,τι κινδύνους αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Καλό θα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη και να ενημερώσουν σχετικά για την αναγκαιότητα καθαρισμού του χώρου.


Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 1:05 pm


Αγία Παρασκευή - Η Πόλη μας: Καταργήσατε και την «ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ» κύριε Δήμαρχε;

Το 2022, ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την ΕΝΕΒΑΠ, με ενέργειες του τότε Αντιδημάρχου Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Γιάννη Αργυρού, υλοποιήσαμε την «ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ», μια δωρεάν κοινωνική παροχή για τους  κατοίκους της πόλης μας. Την Κάρτα είχαν εκδώσει πάνω από 13.000 κάτοικοι της πόλης μας, που είχαν σημαντικά προνόμια σε ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε δύο από τους σημαντικότερους ιατρικούς ομίλους της χώρας μας.

Γίναμε δέκτες παραπόνων από πολλούς συμπολίτες μας, ότι η «ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ» δεν ισχύει πλέον και ρωτάμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μυλωνάκη:

-Ισχύει η «ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ» κύριε Δήμαρχε ή την καταργήσατε κι αυτή στο πλαίσιο του «Αλλάζουμε» προς το χειρότερο τα πάντα;

-Εσείς που «ενημερώνετε» ακόμη και για το ότι βγήκατε από το Γραφείο σας και πήγατε στο διπλανό, γιατί δεν έχετε ενημερώσει υπεύθυνα για το σημαντικό αυτό θέμα τους συμπολίτες μας ώστε να μην ταλαιπωρούνται;

-Είστε ικανός να διαχειριστείτε το θέμα; Αν δεν μπορείτε, καλέστε μας να σας πούμε τον τρόπο.

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος ασχολείται μόνο με τη δημιουργία της εικόνας του στα social media, δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί ώστε οι κάτοικοι να μην χάσουν τα σημαντικά αυτά προνόμια και μάλιστα σε δύσκολες εποχές.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 12:29 pm


Σ. Παπασπύρος: Ο Πολιτισμός «Ιφιγένεια εν Αγία Παρασκευή»

Στην πόλη μας, έχουμε την τύχη να έχουν δημιουργηθεί Δημοτικές δομές παραγωγής πολιτισμού, τόσες σε αριθμό και ποιότητα που δεν υπάρχουν σε άλλους Δήμους. Πολιτιστικές δομές με μεγάλη προσφορά στον πολιτιστικό αλλά και στον κοινωνικό τομέα, που η φήμη τους ξεπέρασε τα όρια του Δήμου μας, μάλιστα κάποιες από αυτές διακρίθηκαν και στο εξωτερικό. 

Οι Δημοτικές πολιτιστικές μας δομές είναι:

- Η Δημοτική Ομάδα Θεάτρου «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ»
- Τα Δημοτικά Εργαστήρια Τέχνης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ»
- Η Δημοτική Φιλαρμονική
- Το Δημοτικό Ωδείο
- Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»
- Η Δημοτική Μεικτή Χορωδία
- Το Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο
- Τα Τμήματα Ευρωπαϊκών, Latin και Παραδοσιακών Χορών
- Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Μουσείο «ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ»

Υπήρξαν Δημοτικές Αρχές που τις εμπνεύστηκαν και τις δημιούργησαν, άλλες που τις στήριξαν σε περιόδους κρίσεων και άλλες που τις ανέπτυξαν και τις εξέλιξαν προς το καλύτερο. 

 Δεν μπορώ παρά να  σημειώσω το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου ως (ο τελευταίος) Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, με την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά,  Πολιτιστικές μας Δομές γνώρισαν άνθηση: Δημιουργήθηκε η Παιδική Θεατρική Σκηνή για να δίνει δωρεάν παραστάσεις στα παιδιά των σχολείων, το Δημοτικό Ωδείο και τα Εργαστήρια Τέχνης διπλασίασαν τους Σπουδαστές τους, δημιουργήθηκε δεύτερος θερινός κινηματογράφος στο Κοντόπευκο, δημιουργήθηκαν νέες σύγχρονες αίθουσες χορού, δημιουργήθηκε Παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου, η Φιλαρμονική μας έδωσε 40 περίπου συναυλίες ενώ μέχρι τότε χρησιμοποιείτο μόνο στις παρελάσεις και στις λιτανείες. Παράλληλα, θεσμοθετήσαμε και πραγματοποιήσαμε τρία πολυήμερα Φεστιβάλ Πολιτισμού, τρία 3ήμερα Πολιτισμού για παιδιά, τρεις Συναντήσεις Φιλαρμονικών, συναυλίες αφιερώματα στον Μπετόβεν αλλά και στον Καζαντζίδη, οπερέτες, όπερες, διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις έργων τέχνης  και πολλά άλλα ακόμη. Η καινούρια Δημοτική Αρχή παρέλαβε μια σημαντική παρακαταθήκη από όλες τις προηγούμενες.  
Δυστυχώς, παρατηρώ με λύπη ότι απεφάσισε να αρχίσει να «ξηλώνει» όλα όσα οι προκάτοχοί της δημιούργησαν και ξεκίνησε με την Δημοτική Ομάδα Θεάτρου, την παλαιότερη Δομή. Δεν είναι μόνο η απόφασή της είναι και ο τρόπος που το έκανε. Χωρίς κανέναν σεβασμό στον σκηνοθέτη, τον πανελλήνια καταξιωμένο κ. Γιάννη Δεγαΐτη, στους ερασιτέχνες ηθοποιούς που αφιέρωναν εθελοντικά τον προσωπικό χρόνο τους αλλά και στους θεατρόφιλους της πόλεώς μας, προχώρησε στην απόφασή της χωρίς καμμία έγκαιρη προειδοποίηση, ούτε ένα τηλέφωνο. Γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν τρέφει κανέναν σεβασμό στον πολιτισμό γενικότερα. Φοβούμαι, ελπίζω να διαψευσθώ, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες Δομές την κατάργηση ή το «κουτσούρεμα». Ήδη έχουν περικοπεί τα κονδύλια για τις εξαιρετικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και για την λειτουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου. 

Εναπόκειται πλέον στους ανθρώπους του πολιτισμού, στους κατοίκους συνολικά  αλλά και στην αντιπολίτευση, να πείσουν τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μυλωνάκη να σταματήσει αυτήν καταστροφική για τον πολιτισμό πορεία. 

Σπύρος Παπασπύρος
τ. Πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ)

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 12:22 pm


ΓΣΑΠ: Μια νίκη για το πλεονέκτημα έδρας θέλουν οι Γυναίκες, άνοδος στην Α' κατηγορία για τις Νεάνιδες

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μία νίκη χρειάζονται ακόμα οι γυναίκες μας στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για να κατοχυρώσουν το πλεονέκτημα έδρας στα επερχόμενα play-offs ανόδου στην Α1 γυναικών! Ο πρώτος αγώνας των play-offs θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 01/05 στο ΖΕΤΑ ΛΑΟΥΔΗ - αν νικήσουμε τους Δαναούς του Άργους την Κυριακή 28.04 στις 13.00 στο γήπεδό μας.

ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ 

Οι Νεάνιδες, με τις δύο νίκες τους επί του Λέοντα Κορωπίου πανηγύρισαν την άνοδό τους  στην Α κατηγορία με τελικό απολογισμό 27 νίκες και 3 ήττες σε σύνολο 30 αγώνων.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

Οι κορασίδες  δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην Α κατηγορία της ΕΣΚΑ. Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια τους, η οποία κάποιες φορές έφτανε στα όρια της αυτοθυσίας για την ομάδα.  Ευχόμαστε στα κορίτσια να είναι καλά, να έχουν επιτυχίες σε όλες τις προσπάθειες τους και πάνω από όλα να είναι δυνατές και υγιείς. 

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

14/4: ΓΣΑΠ-ΑΕΚ Περιστερίου 49-42  (13-09, 10-06, 17-16,09-11)

Διαιτητές: Παπαγεωργίου Δημ.-Κολίλας

Νίκη με σημαντική βαθμολογική σημασία. Η ομάδα αγωνίστηκε με σύνεση, ωριμότητα και κράτησε με σοβαρή άμυνα το σκορ της αντίπαλης ομάδας σε χαμηλά επίπεδα. Μπήκε από την αρχή μπροστά στο σκορ με 8-0 το πρώτο τρίλεπτο, διαφορά που την διατήρησε , παρά τις προσπάθειες του αντιπάλου. 

ΓΣΑΠ(Ρουμπελάκης, Στρατής): Γρίσπου 6, Κεσσέ 5, Τσιαδή 8(1), Καραχάλιου 8, Γιαμπάνη 3(1), Πολιτοπούλου 7(1), Βούλγαρη 2, Σπυριδωνος 7(2), Κακοσούρη 3(1), Κυρκοπούλου, Αραβανή

ΑΕΚ Περιστερίου (Παπαδέλος): Χρηστάκη 15(3), Καίσαρη, Γαβαλά 16(5), Κοντογεώργου 7, Τζίβα 4, Πανούτσου, Δραγωνέα, Τζίμη, Ράπτη, Καλαντζή, Μαλαπάνη.
                      
21/4: ΑΜΙΛΛΑ-ΓΣΑΠ 53-59 (16-19, 07-15, 11-11, 19-14)

Διαιτητές: Κηπώσης-Παπαδόπουλος Ανδρ.

Η ομάδα μας αντιμετώπισε μεγάλη πίεση και πάθος από τις αντίπαλες παίκτριες , στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την θέση τους στην βαθμολογία, ενόψει των play-outs για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η πίεση αυτή κορυφώθηκε στο δ΄ δεκάλεπτο, βοηθούντων και μερικών διαιτητικών λαθών. Η ομάδα μας όμως έπαιξε με αυτά που την διακρίνουν  τις τελευταίες αγωνιστικές , δηλαδή ωριμότητα, ψυχραιμία και ομαδικότητα, ώστε να μην φύγει από τα χέρια της το ροζ φύλλο.

ΑΜΙΛΛΑ (Γουναρά): Τζουγκράκη 7(1), Τραγουστή 24(2), Καρανάσιου 8, Λυκούδη 5(1), Νίξινα 3,
Μούκα, Σταμούλου 6, Μάντη, Λιάσκου.

ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης, Στρατής): Κεσσέ 17(1), Γρίσπου 4, Τσιαδή 13(1), Καραχάλιου 14, Γιαμπάνη 4(1), Πολιτοπούλου 2, Σπυρίδωνος 2, Βούλγαρη 2, Κακοσούρη, Κυρκοπούλου 1, Αραβανή

Β. ΝΕΑΝΙΔΕΣ

11/4:ΓΣΑΠ   -   ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ  30-41   (6-12, 6-4, 6-14, 12-11)

Την Πέμπτη 11/4 η ομάδα μας υποδέχθηκε στην έδρα μας την ομάδα ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ για την τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης που θα έκρινε την πρώτη θέση του ομίλου και την άνοδο στην Α’ κατηγορία ΕΣΚΑ. Και ενώ, όλοι πιστεύαμε πως οι αθλήτριες μας θα πάλευαν με νύχια και με δόντια για τη νίκη, τα κορίτσια του Παγκρατίου ήρθαν πολύ καλά διαβασμένες με το παιχνίδι μας και τελικά «πέρασαν το μάθημα»  Η ομάδα μας από την άλλη, έμοιαζε ασυντόνιστη αφού δεν κατάφερε να βρει λύσεις επιθετικά και αμυντικά. Τα περιφερειακά μας σουτ δύσκολα βρήκαν στόχο και το ζωγραφιστό το κοιτάζαμε από μακριά. Στην άμυνα δεν δείξαμε τη ψυχή και τη μαχητικότητα που χρειαζόταν για να πάρουμε το ροζ φύλλο.

ΓΣΑΠ (Στρατής Κ.) Τούτση, Αγριογιάννη, Παγίδα, Μήτση, Κοντογιωργάκη 4(1), Αραβανή 7(2), Μάγειρα, Κεχρή, Σπυρίδωνος 13(2), Σταυρακάκη, Λάσκαρη, Κεϊσογλου 6

15/04: ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ  -  ΓΣΑΠ   47-56 (13-11, 12-22, 14-10, 8-13)

Τη Δευτέρα 15/4 η ομάδα μας αντιμετώπισε την ομάδα ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ στο 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου για την κατάταξη στην 3η και 4η θέση της κατηγορίας. Με τις «λιονταρίνες» από το Κορωπί, έχουμε συναντηθεί άλλες 2 φορές στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος με νικηφόρα αποτελέσματα, και συνεχίσαμε με νίκη και στην τρίτη μας αναμέτρηση. Τα κορίτσια μας ξεκίνησαν τον αγώνα με καλή διάθεση, στην επίθεση βρήκαν λύσεις είτε ατομικά είτε μέσα από συνεργασίες, ενώ στην άμυνα έγιναν κάποια λάθη χαρίζοντας στην αντίπαλη ομάδα αρκετές βολές που δεν χρειαζόταν.

ΓΣΑΠ (Στρατής Κ.) Τούτση 2, Αγριογιάννη, Παγίδα 3(1), Μήτση 5(1), Κουκουμέλη, Κοντογιωργάκη 8, Αραβανή 6, Μάγειρα 6(2), Κεχρή, Σπυρίδωνος 15, Σταυρακάκη, Κεϊσογλου 11

18/04: ΓΣΑΠ   -   ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ  -  46-40 (10-13, 13-10, 14-7, 9-10)

Τελευταίος αγώνας για τις νεάνιδες μας την Πέμπτη 18/4 στο γήπεδό μας με την ομάδα ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ. Αγώνας που ξεκαθάρισε την 3η θέση στον όμιλο και το τελευταίο εισιτήριο για την άνοδο στην Α’ κατηγορία νεανίδων ΕΣΚΑ. Οι αθλήτριες από το Κορωπί, πάλεψαν με νύχια και δόντια για να επικρατήσουν και η αλήθεια είναι πως μας δυσκόλεψαν αρκετά στο πρώτο ημίχρονο με την ευστοχία τους. Στην πορεία του αγώνα οι αθλήτριες μας ξεκαθάρισαν την κατάσταση πετυχαίνοντας την πολυπόθητη νίκη. Έτσι η ομάδα μας με τελικό απολογισμό 27 νίκες και 3 ήττες σε σύνολο 30 αγώνων, πέτυχε το στόχο που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή την άνοδο της στην Α’ κατηγορία. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μας για την επιτυχημένη προσπάθεια και πορεία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ευχαριστούμε τις οικογένειες των αθλητριών μας, που στήριξαν όλη αυτή τη διαδρομή και έδιναν παλμό στην κερκίδα των αγώνων μας.Ευχαριστούμε την έφορο Εύα Αρβανίτη-Κεϊσογλου για τη στήριξη στις αθλήτριες μας.Ευχαριστούμε τον coach Κώστα Στρατή για την καθοδήγηση του και όσα πρόσφερε στις νεάνιδες μας, ελπίζοντας με τις γνώσεις του και την αφοσίωσή του να συνεχίσει την μπασκετική εξέλιξη όλων των αθλητριών μας. 

ΓΣΑΠ (Στρατής Κ.) Τούτση , Αγριογιάννη, Παγίδα , Μήτση , Κουκουμέλη, Κοντογιωργάκη 2, Αραβανή 22(3), Κεχρή, Σπυρίδωνος 15(1), Λάσκαρη 3, Κεϊσογλου 4
      
         
Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α – PLAY OUTS

MΕΛΑΣ – Γ.Σ.Α.Π (13/4): 45-46
Γ.Σ.Α.Π – ΜΕΛΑΣ (16/4): 45-48
ΜΕΛΑΣ – Γ.Σ.Α.Π (20/4): 56-49

Οι κορασίδες μας στην προσπάθεια τους να παραμείνουν στην Α’ κατηγορία, έδωσαν 3 αγώνες στα πλαίσια των play-outs με τον ΜΕΛΑΣ, με μειονέκτημα έδρας όπως προέκυψε από τη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής διάρκειας, στην οποία οι νίκες/ήττες για τις δύο ομάδες ήταν 1-1. Στόχος των ομάδων ήταν η συμπλήρωση 3 νικών για την παραμονή στην κατηγορία.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στις 13/4 στο Αιγάλεω, η ομάδα μας κατάφερε να πάρει τη νίκη και να «σπάσει» την έδρα της αντιπάλου. Σκληρό παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τραυματισμούς αθλητριών εκατέρωθεν αλλά με τα κορίτσια μας να παίρνουν άξια τη νίκη (45-46).

Με τραυματισμούς, ασθένειες και απουσίες υποδεχθήκαμε στο Κοντόπευκο τον ΜΕΛΑΣ την Τρίτη 16/4. Το παιχνίδι ήταν σχεδόν μια επανάληψη του πρώτου αγώνα αλλά δυστυχώς με αντίθετο αποτέλεσμα. Ο ΜΕΛΑΣ αυτή τη φορά «έσπασε» την έδρα μας (με σκορ 45-48) και δυστυχώς χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και να πανηγυρίσουμε την παραμονή στο γήπεδο μας.

Μοιραία, η σειρά μεταφέρθηκε στην έδρα του ΜΕΛΑΣ για ένα τελευταίο αγώνα, «ρώσικη ρουλέτα». Τα κορίτσια μας, με αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ασθενειών, τα έδωσαν όλα. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ισοδύναμων ομάδων που το σκορ πάει πόντο-πόντο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ο παράγοντας τύχη, παίζει ρόλο. Δυστυχώς, δεν την είχαμε με το μέρος μας, όπως και στον αγώνα στην έδρα μας. Αφού δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, σχεδόν 1 λεπτό πριν το τέλος, η διαφορά πήγε στους 5 πόντους μετά από φάουλ και κάπου εκεί κρίθηκε ο αγώνας υπέρ του ΜΕΛΑΣ. 

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής) Τούτση, Παραπαγκίδου, Μεϊτάνη, Κασκαβέλη, Συρίγου, Λάσκαρη, Γιαννοπούλου, Βερτοπούλου, Αγριογιάννη, Μαρτάκη, Γρηγοριάδη
 
Δ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣΑΠ : 57-32 (18-7, 14-5, 16-11, 9-10)

Η ομάδα των παγκορασίδων μας, γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Τουρνουά. Την Κυριακή 21/4 (14.30) στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλανδρίου, έχασαν εύκολα από την ομάδα του ΠΡΟΜΗΘΕΑ.Πολλά από τα κορίτσια, αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, απογοητευμένες και κατάκοπες, μετά την ήττα στον αγώνα με τον ΜΕΛΑΣ για τα play-outs των κορασίδων. Αν συνυπολογίσουμε και τους τραυματισμούς αθλητριών μας, ήταν πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν έναντι του πιο πλήρη και δυνατού αντιπάλου του ομίλου, με αποτέλεσμα ο αγώνας να τελειώσει με διαφορά 25 πόντων εις βάρος μας.

Επόμενη αγωνιστική, μετά το Πάσχα, στο γήπεδο της Λαμπρινής με τον ΑΠΣ ΟΙΩΝΟ, την Κυριακή 12/5 και ώρα 18.30. Καλή συνέχεια στα κορίτσια μας!!!

ΓΣΑΠ (Νίκος Τσίκος)Καραπατή, Γιάλα, Γρηγοριάδη, Κασκαβέλη, Μεϊτάνη, Λάσκαρη, Γιαννοπούλου, Πάγια, Μαρτάκη, Φαρσάτη, Καραδήμου.

Ε. ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ(U13)

Γ.Σ.Α.Π. – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΚΟΣ

Στην προτελευταία αγωνιστική στο τουρνουά των Γαλανόλευκων η ομάδα μας αντιμετώπισε στο Κοντόπευκο την ομάδα των Βριλησσίων. Η ομάδα μας έχοντας πολύ καλές συνεργασίες και παίζοντας πολύ καλή άμυνα επικράτησε εύκολα των Βριλησσίων. Τελευταία αγωνιστική του τουρνουά εκτός έδρας με Μελίσσια.

ΓΣΑΠ(Ναζίρη – Χαροκόπου)  Σεφερλή, Αθανασίου, Καλαπόδα, Κυρίτση, Χουρδάκη, Φουρναράκη, Κωτσάκη, Παρόντι, Θεοδωροπούλου, Σπηλιοπούλου, Πικέα, Ντρακότι.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 12:07 pm


Παρανάλωμα του πυρός έγινε ΙΧ μετά από έκρηξη λόγω διαρροής βενζίνης στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ΙΧ γύρω στις 23:00 μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο όχημα λόγω διαρροής βενζίνης δίπλα στο χώρο που προορίζεται για αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με αναγνώστη του agiaparaskevi-guide.gr ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής και έστειλε το οπτικό υλικό, στο ΙΧ το οποίο παράλληλα κινείται και με υγραέριο, υπήρχε διαρροή βενζίνης και μόλις ο οδηγός έβαλε μπροστά το υγραέριο, έγινε έκρηξη και το ΙΧ παραδόθηκε στις φλόγες ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και στο διπλανό πεύκο.

Το θετικό είναι ότι ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του ενώ η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γλύτωσε τα χειρότερα στο πάρκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και νωρίτερα το απόγευμα άλλο ένα όχημα άρπαξε φωτιά  στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Μεσογείων όπου επιχείρησαν επιτυχώς 5 άνδρες με 2 οχήματα.







Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 12:29 am


«Το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027» και η κινητικότητα καλλιτεχνών και επαγγελματιών του Πολιτισμού

Το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης  Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής  Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, διοργανώνουν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ., ενημερωτική εκδήλωση στο Πέτρινο Κτίριο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Κέντρου “Σταύρος Κώτσης” (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη – Σπάρτης 1) Αγίας Παρασκευής, με θέμα:

«Το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027»

και η κινητικότητα καλλιτεχνών και επαγγελματιών του Πολιτισμού»

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς της Αττικής και της περιφέρειας για ευκαιρίες χρηματοδότησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις.

Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, το μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους φορείς του πολιτισμού.

Η ανάπτυξη, όμως, του πολιτιστικού τομέα είναι κάτι που, ταυτόχρονα, ενδιαφέρει ευρύτερα την τοπική κοινωνία, καθώς ο πολιτιστικός τομέας ενδυναμώνει το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Έτσι, μπορεί να καταστεί και μοχλός τοπικής ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιαστούν οι βασικότερες προσκλήσεις του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη / Πολιτισμός. Ειδικότερα:

  • Οι βασικές αρχές που διέπουν το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη,
  • Τα Διακρατικά Σχέδια Συνεργασίας (Cooperation Projects) και τα κεντρικά σημεία της πρόσκλησης,
  • Το πρόγραμμα κινητικότητας καλλιτεχνών κ
    ι επαγγελματιών του Πολιτισμού Culture Moves Europe.
  • Το Σκέλος MEDIA για τα οπτικοακουστικά μέσα.

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Για την προεγγραφή σας: https://forms.gle/QWG8as4AL3aFwmCa8

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 1:31 pm


Επιστρέφουν οι καφέ κάδοι - Ξεκίνησε η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τη λειτουργία τους

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η ενημέρωση των επιχειρήσεων για την λειτουργία των καφέ κάδων.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οι καφέ κάδοι επιστρέφουν και πάλι με σκοπό τη χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων). Αρχικά για τις επιχειρήσεις και σύντομα θα επεκταθεί και στα νοικοκυριά

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 9:42 pm


Θρησκευτική Πασχαλινή Συναυλία «Το Θείον Πάθος» στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου

Θρησκευτική Πασχαλινή Συναυλία «Το Θείον Πάθος» από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 20:00

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει Θρησκευτική Συναυλία με τίτλο «Το Θείον Πάθος», την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου (Νεαπόλεως 7). 

Στην Πασχαλινή συναυλία του Δήμου, θα λάβουν μέρος με θρησκευτικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κουτσονίκα και η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:51 pm


Κοινή εκδήλωση των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού και Φιλοθέης-Ψυχικού για τη βία μεταξύ των ανηλίκων στο διαδίκτυο

Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού και Φιλοθέης-Ψυχικού σε  συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΓΩ, αύριο Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 18:30, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση με θέμα «Βία μεταξύ των ανηλίκων και αναρτημένη στο διαδίκτυο».

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. Εγκληματολογίας και του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Ζαραφωνίτου και ο Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διδάκτωρα Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης ΑΡΓΩ Δρ Χάρης Καραμπέτσος. 

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, κτίριο Δημάρχου «Χαράλαμπου Σκούρτη»(Λ. Περικλέους 55), θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ντόρα Κουτροκόη.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:47 pm


Όραμα για την Αγία Παρασκευή: Στο πρώτο σοβαρό πρόβλημα του Δήμου, ο κ. Μυλωνάκης θα κριθεί αυστηρά

Η  έναρξη  των εργασιών  για την κατασκευή του Δημαρχείου στις αρχές του  2021 γέμισε χαρά και ικανοποίηση όλους μας, που ένα όνειρο του 1960 έγινε πραγματικότητα.

Το μπράβο ανήκει σε όσους διαχρονικά ενεπλάκησαν, από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι την χρηματοδότηση, δημοπράτηση  και την έναρξη των εργασιών.

Ομολογουμένως ήταν και  είναι ένα δύσκολο έργο, που για την ολοκλήρωσή του απαιτείτο επαγρύπνηση και συνεχής έλεγχος  για έναν λόγο παραπάνω  ότι το έργο το χρηματοδοτεί και το κατασκευάζει η Περιφέρεια.

Σε όλες τις παρεμβάσεις μου 2020-23 για την ενημέρωση  των δημοτών  και του Δημοτικού  συμβούλιο  παρότι δεν ήμουν μέλος του τόνιζα δύο λέξεις ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ. Δυστυχώς οι τότε εκλεγμένοι δεν συνειδητοποίησαν, ούτε στις κρίσιμες στιγμές,  ότι έπρεπε όλοι μαζί να δράσουν για να βρεθεί λύση και  φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση .

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το έργο ανήκει στους δημότες και το μέγεθος της προσφοράς ή παραλείψεων του καθενός  θα γραφεί από την ιστορία της πόλης.  Όσοι προσπαθούν να τη διαμορφώσουν προς όφελός τους με διάφορους τρόπους ματαιοπονούν διότι  η ιστορία  «δε διεγείρει πάθη, αλλά διδάσκει στους ανθρώπους να μπορούν να διακρίνουν, το καλό από το κακό, την αλήθεια από το ψέμα».

Οι Δημοτικές αρχές των κ. Σταθόπουλου και Ζορμπά που χειρίστηκαν το έργο, διαδοχικά από το 2017  μέχρι  31/12/2023  κρίθηκαν στις εκλογές.

Οι διοικήσεις του Δήμου όμως έχουν συνέχεια και οφείλω να θυμίσω  στον κ. Μυλωνάκη ότι:

-  Από 1/1/2024 ανέλαβε την Δημαρχία και με βάση το Σύνταγμα και τον όρκο του, για ότι γίνεται ή παραλείπετε να γίνει στο Δήμο την ευθύνη  πλέον την έχει αυτός. 

- Εάν θεωρεί ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, εάν όχι να αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί το Δημαρχείο είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της πόλης και θα κριθεί αυστηρά αν δεν το λύσει. 

- Του θυμίζω επίσης ότι στην προεκλογική του συγκέντρωση  στο ΕΠΑΛ είπε επί  λέξει:

   α. Φεύγουμε από τη στασιμότητα  
   β. Γνωρίζουμε ακριβώς τι θα κάνουμε
   γ. Ασχολούμαι με όσα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε Δήμαρχος.
   δ. Θα προσφέρω την εμπειρία μου 

- Συνεπώς γνώριζε πλήρως το πρόβλημα.

Κύριε Μυλωνάκη σταματήστε, τα διαγγέλματα, τα μηνύματα, τις  ανακοινώσεις και τις διαβεβαιώσεις,  κατηγορώντας όλους για όλα, είτε ευθέως είτε με παπαγαλάκια.

Κάντε  πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις σας στους δημότες. 

Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και  σταματήστε  να <<κλαψουρίζετε>>

Την ημέρα της ορκωμοσίας ζήτησε συναίνεση και συνεργασία, στον χαιρετισμό μου τόνισα ότι η συναίνεση είναι πολυπόθητη στο δήμο μας, για να πετύχει όμως, το πρώτο βήμα το κάνει η εκάστοτε Δημοτική αρχή εφαρμόζοντας αρχές ηγεσίας, και όχι αρχές Ηγεμονισμού.

Δυστυχώς από την ημέρα που ανέλαβε, ο πολιτικός του λόγος όχι μόνο συναινετικός  δεν είναι  αλλά κυριαρχείται από  ένα συνεχές κατηγορώ εναντίον όλων, ισχυριζόμενος ότι παρέλαβε  ΚΑΜΕΝΗ  ΓΗ ένα άκρως λαϊκίστικο μήνυμα που δεν έχει και καμιά  σχέση με την πραγματικότητα, και μας πάει μερικές δεκαετίες πίσω.

Την όποια λύση για την ολοκλήρωση του Δημαρχείου  δεν θα τη δώσει ο Δήμος, αλλά η περιφέρεια,  εμείς μόνο με παρεμβάσεις μπορούμε να επηρεάσουμε τις όποιες αποφάσεις,  οι οποίες  για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να είναι συντονισμένες ,ρεαλιστικές και να διαμορφωθούν με συναίνεση και συνεργασία.

Πιστεύω ότι το Δημαρχείο μπορεί να ολοκληρωθεί, αρκεί να δουλέψουμε με σοβαρότητα, συναίνεση, συνεργασία και ανιδιοτέλεια.

Πρώτα από όλα να σταματήσει ο κ. Μυλωνάκης, άλλα να λέει στο ΔΣ και τις συζητήσεις μας και άλλα να λέει στις δηλώσεις του και τα «διαγγέλματα» καταγγέλλοντας ΄΄τους πάντες για τα πάντα΄΄ .

Οι παρατάξεις να αντιμετωπίσουν την κατασκευή του Δημαρχείου ως τον βασικό στόχο τους απορρίπτοντας την αντιπολιτευτική τακτική του μηδενισμού. 

Να  συγκροτηθεί η επιτροπή που συμφωνήθηκε για την παρακολούθηση του έργου.

Ο κύριος Δήμαρχος να ενημερώνει στο εξής  τους αρχηγούς των παρατάξεων για τις συζητήσεις του με  παράγοντες  που επηρεάζουν την υπόθεση  ώστε να εκμεταλλευτούμε  τις δυνατότητες παρεμβάσεων  που έχουμε όλοι. 

Εδώ ισχύει απολύτως η αρχή «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» ώστε συντονισμένα να επιλέξουμε την βέλτιστη λύση.  

Τσιαμπάς Κωνσταντίνος
Υποστράτηγος ε.α.
τ. Αντιδήμαρχος  τεχνικών υπηρεσιών
τ. Διοικητής Νοσοκομείου
Επικεφαλής της Παράταξης
Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:40 pm


Πασχαλινό Bazaar της Φιλοζωικής Αγίας Παρασκευής

Ξεκίνησε το Πασχαλινό Bazaar του Συλλόγου Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής στα γραφεία του στην οδό Τασσοπούλου 2.

Ακολουθεί η αφίσα με τις αναλυτικές πληροφορίες:

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 1:44 pm


Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής για τη Μαραθώνια πορεία Ειρήνης

Η Αγία Παρασκευή υποδέχτηκε την Κυριακή 21 Απρίλη την Μαραθώνια πορεία Ειρήνης. Απών  ο Δήμαρχος της πόλης...

Χαιρετίζουμε τη μαζική  συμμετοχή των αγωνιστών και φίλων της  Ειρήνης στην 41η Μαραθώνια πορεία εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που τον σκοτώνει το κατοχικό κράτος δολοφόνος του Ισραήλ,καταδικάζοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή της χώρας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους: στον πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας και στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση και προβληματισμό η απουσία από την υποδοχή της πορείας στην πόλη μας για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη και της δημοτικής αρχής συνολικά  όταν τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στην γειτονιά μας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να εκφραστεί η αποφασιστική αντίθεση του λαού στο να γίνει κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών για τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων. Να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς του κόσμου που παλεύουν για το δίκιο τους.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 10:37 am


Τελικά φτιάχνουμε πεζοδρόμια για να τα καβαλάμε και πλατείες για να τις μουτζουρώνουμε...

Είναι θλιβερό αυτό που γίνεται στην Αγία Παρασκευή, αν και μάλλον δεν αποτελεί προνόμιο μόνο του δικού μας δήμου.

Χρόνια φώναζε ο κόσμος για τα πεζοδρόμια της Ειρήνης, ήρθε η ώρα να αναπλαστούν κι ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, εδώ και αρκετό καιρό αρκετοί τα καβαλούν για να σταθμεύσουν. Μετά τις πιέσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής να τοποθετηθούν τα Π, σημαντικά κενά ανάμεσά τους εξακολουθούν να υφίστανται και το φαινόμενο συνεχίζεται.

Η πλατεία Αγίου Ιωάννου σε λίγο ολοκληρώνεται και πρόκειται να παραδοθεί στους δημότες. Ωστόσο, όπως βλέπουμε και σε πρόσφατη φωτογραφία του συνδημότη μας, κ. Μπομπόνη, ήδη ξεκίνησαν οι μουτζούρες. Και που να φύγει εντελώς ο εργολάβος και να παραδοθούν όλοι οι χώροι.

Στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής έγινε πεζοδρόμηση για να διέρχονται - σταθμεύουν μηχανάκια και να καβαλούν Ι.Χ. για να παρκάρουν.

Τελικά φτιάχνουμε πεζοδρόμια για να τα καβαλάμε και πλατείες για να τις μουτζουρώνουμε;

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 2:25 pm


Νίκος Ζόμπολας: Υποχρέωση του κ.Χαρδαλιά, να ολοκληρωθεί Δημαρχείο & κολυμβητήριο

 

Είμαι υποχρεωμένος ως απελθών Αντιδήμαρχος Διοίκησης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ.Πατούλη πριν αποσυρθεί, να κάνω την παρούσα ανακοίνωση, επειδή άρχισαν οι δικαιολογίες και τα προσκόμματα για τις χρηματοδοτήσεις των 2 σημαντικότερων έργων στον δήμο μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Η απελθούσα περιφερειακή αρχή είχε δεσμεύσει το πόσο των 2 εκ για το κολυμβητήριο και ο κ.Πατούλης προσωπικά είχε δεσμευθεί δημόσια, παρουσία του ανάδοχου, ότι το δημαρχείο θα ολοκληρωθεί χρηματοδοτικά.

Ανεξάρτητα τις πολιτικές τοποθετήσεις των δημοτικών μας παρατάξεων και την παρελθοντολογία και τις δυστοκίες που (δείχνει) να προβάλλει η νέα περιφερειακή αρχή και ότι έχει διαρρεύσει από τον νυν δήμαρχο για τις συναντήσεις του με τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, είναι επιτακτική η δέσμευση όλων για την ολοκλήρωση των 2 έργων, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Είναι υποχρέωση δε, ειδικά για το νέο περιφερειάρχη ο οποίος εκλέχθηκε με την στήριξη των Αγιοπαρασκευιωτών σε μεγάλο ποσοστό και με τη κομματική στήριξη και των ΝΔκρατών.

Νίκος Ζόμπολας
π.Αντιδήμαρχος Διοίκησης

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 11:12 am


Εκδήλωση για την κακοποίηση του παιδιού από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το ΕΛΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Κακοποίηση του παιδιού».

 
25η Απριλίου 2024 18:00,

1o ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής, Παπαφλέσσα 17, Αγία Παρασκευή 15341

 
Θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Παρακαλούμε στηρίξτε την εκδήλωση.

Σας ευχαριστούμε πολύ.


Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 11:26 am


Αγία Παρασκευή - Η Πόλη μας: «Αλλάζουμε» τα φώτα στον πολιτισμό

Πενήντα ημέρες μετά την επιστροφή εγκεκριμένου του Προϋπολογισμού, τόσο χρειάστηκε η «έτοιμη» και «οργανωμένη» Δημοτική Αρχή,  ο Δήμαρχος τελικά δέησε να φέρει την 1η Αναμόρφωση για ψήφιση.
Κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού τον Φεβρουάριο, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης είχε διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι στην Αναμόρφωση θα δείξει τις προθέσεις της διοίκησής του με «τα έργα που έχει σχεδιάσει». Αυτό που έκανε, πράγματι έδειξε τις προθέσεις του, τις πραγματικές όμως.

Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου  επίθεση κατά των πολιτιστικών δομών, δράσεων και θεσμών του Δήμου που οι προκάτοχοί του, εδώ και 40 χρόνια, δημιούργησαν, διατήρησαν, ανέπτυξαν και εμπλούτισαν. Κατά τον Δήμαρχο ο πολιτισμός κοστίζει ακριβά, μια «μπακαλίστικη» προσέγγιση.  
Το πρώτο του «θύμα» η Δημοτική Ομάδα Θεάτρου, που λειτουργεί 37 ολόκληρα χρόνια. Την κατάργησε αδίστακτα.

Δεύτερον, η Δημοτική Αρχή δημιούργησε κρίση στα Εργαστήρια Τέχνης, αφού έχει  αφήσει απλήρωτους τους Καθηγητές Εικαστικούς από τον Ιανουάριο (για τους μήνες Δεκέμβριο 2023 έως Μάρτιο 2024 και δεν ξέρουμε μέχρι πόσο ακόμη)αν και έχουν ενεργές συμβάσεις. Τώρα τους ζητούν να τις «σκίσουν» και να δηλώσουν ότι δεν έχουν καμιά αξίωση από αυτές.

Τρίτον, ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος καρκινοβατεί. Ουδείς, ούτε οι ίδιοι, γνωρίζει τι θα γίνει.
Τέταρτον, η Δημοτική Φιλαρμονική η οποία κατά τα χρόνια της θητείας μας αναπτύχτηκε και έδωσε πάνω από 40 συναυλίες, αφήνεται να παρακμάσει.

Πέμπτον, αγνοείται το μέλλον της Μεικτής Χορωδίας και  φαίνεται να καταργούνται το Φεστιβάλ Πολιτισμού, το Τριήμερο Φεστιβάλ Πολιτισμού για παιδιά, οι θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και η Συνάντηση Φιλαρμονικών, που δημιουργήσαμε πριν από 4 χρόνια. Καταργούνται επίσης όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της πρώην Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο «Αλέκος Κοντόπουλος».  
Παράλληλα,  στην αναμόρφωση:

-Απουσιάζει οποιοδήποτε νέο έργο, συνεχίζονται μόνο τα έργα που του κληροδοτήσαμε αν και φαίνεται να μην ξέρει να τα διαχειριστεί. Η αναμόρφωση είναι μια απλά τακτοποιητική υπόθεση, αναγκάστηκε να το παραδεχτεί και ο ίδιος.

-Αφαίρεσε 130.000 ευρώ για συντηρήσεις και λειτουργικά έξοδα στα σχολεία. Ευτυχώς, δεν μπορεί να αφαιρέσει τις 400.000 ευρώ περίπου για σημαντικές συντηρήσεις στα σχολεία, αφού ήδη είχαμε ξεκινήσει την διαγωνιστική διαδικασία.

-Περικόπτει τις μισθοδοσίες των εργαζόμενων του Δήμου, τους οποίους κατηγόρησε ότι «θέλουν να πάνε τον Δήμο πίσω».

-Αυτό που παρουσιάζει άνθηση, είναι ο μεγάλος αριθμός «μελετών» με βαρύγδουπους και νεφελώδεις τίτλους, οι περισσότερες χωρίς αντικείμενο, για να ανατεθούν απευθείας από τον Δήμαρχο σε όποιον επιλέξει ο ίδιος. Με κάποιο τρόπο έπρεπε να τακτοποιήσει κάποιες από τις προεκλογικές του «υποχρεώσεις».

Θα είμαστε σταθερά δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να διαμαρτυρηθούν για τις αυταρχικές και καταστροφικές αποφάσεις του Δημάρχου, που καταδίκασαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκτός, δυστυχώς, από μια. Ο πολιτισμός δεν έχει τιμή, έχει αξία.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 11:13 am


Η Αγία Παρασκευή αύριο Σάββατο 20 Απριλίου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αύριο Σάββατο 20  Απριλίου θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με προορισμό το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αύριο το πρωί η φλόγα θα περάσει από την Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στις 10.24 τη φλόγα θα παραλάβει ο 12ος Λαμπαδηδρόμος, επί της οδού Μεσογείων 328 και ακολούθως τη σκυτάλη θα πάρουν ο 13ος (Μεσογείων 328), ο 14ος (Μεσογείων 358), ο 16ος (Μεσογείων 368), ο  17ος (Μεσογείων 386), ο 18ος (Μεσογείων 400), ο 19ος (Εκκλησία Αγίας Παρασκευής), ο 20ος (Χαλανδρίου 14), ο 21ος (Χαλανδρίου 22) και θα καταλήξει στον 22ο Λαμπαδηδρόμο ο οποίος θα την παραλάβει στη διασταύρωση Γαρυττού και Χαλανδρίου στις 10.51.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 8:38 pm


Δύο συνεδριάσεις την Τετάρτη για το Δημοτικό Συμβούλιο - Διαβάστε τα θέματα


Τακτική Συνεδρίαση (14η) του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής θα διεξαχθεί στις 24-4-2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 με θέμα:

- Λήψη απόφασης για την διάθεση χώρων προεκλογικής προβολής στα κόμματα και τους συνασπισμούς  κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους ενόψει εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης-06-2024 (εισήγηση: Δήμαρχος – κ. Ι. Μυλωνάκης). 

Αμέσως μετά, στις 20:00 ακολουθεί η επόμενη (15η) με θέματα:

1. Κατανομή κοινόχρηστων χώρων που παραχωρούνται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων: 1) στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής, 2) την πλατεία Κοραή, 3) την πλατεία στη συμβολή των οδών Αγ. Τριάδος, Ψαρρών, Απόλλωνος και 4) επί της οδού Αγ. Ιωάννου αρ.71 στο ΟΤ12 μεταξύ των οδών Ασημακοπούλου και Αθανασίου Διάκου (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης).

2. Λήψη απόφασης για σύσταση και συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και πολιτιστικής αξιοποίησης του κληροδοτήματος Αθανασίου Σιστοβάρη (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

3. Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ 2 του Δήμου Αγίας Παρασκευής και παράρτημα με το ειδικό σχέδιο οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών του Δήμου (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης).

4. Έγκριση του υπ’ αριθ. 2/2024/13.3.2024 Πρακτικού της Επιτροπής του άρθ. 199 παρ. 6 του Ν. 3463/06, το οποίο αφορά στην καταστροφή ηλεκτρολογικού υλικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

5. Έγκριση του υπ’ αριθ.3/2024/22.3.2024 Πρακτικού της Επιτροπής του άρθ. 199 παρ. 6 του Ν. 3463/06, το οποίο αφορά στην καταστροφή άχρηστου υλικού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

6. Έγκριση του υπ’ αριθ. 4/2024/2.4.2024 πρακτικού της Επιτροπής του άρθ. 199 παρ. 6 του Ν. 3463/06, το οποίο αφορά στην καταστροφή και απομάκρυνση ακατάλληλων προς χρήση και άνευ αξίας υλικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής πολιτικής – Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας & Αλληλεγγύης (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Σ. Παπαμιχαήλ).

7. Λήψη απόφασης για έγκριση ή μη αιτούντων στο πρόγραμμα απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κα. Α. Γάκη).

8. Πρόσληψη δύο (2) υπαλλήλων -ενός (1) ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού και ενός (1) ΠΕ Ψυχολόγων -στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Χατζηανδρέου).

9. Λήψη απόφασης για την μετεγκατάσταση του σταθμού μέτρησης που βρίσκεται στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής επί της οδού Λάδωνος 5, στο κτίριο του 1ου ΕΠΑ.Λ, επί της οδού Παπαφλέσσα 17 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Γουργούλης).

10. Λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση του προγράμματος Θερινής Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης 2024 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Γουργούλης).

11. Λήψη απόφασης για διαγραφές βρεφών και νηπίων για το σχολικό έτος 2023- 2024 (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Γουργούλης).

12. Λήψη απόφασης για εγγραφή και επανεγγραφή βρεφών & νηπίων για το σχολικό έτος 2023- 2024 (12η φάση) (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Γουργούλης).

13. Λήψη απόφασης για αναγκαιότητα σύναψης δανείου για την αγορά του Ο.Τ 118 οικοπέδου και οικοπέδων για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου. (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης)

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 3:51 pm


«Νίκη Πολιτών»: Θετική εξέλιξη για το Γιαβάσειο

Το Γιαβάσειο κληροδότημα είναι οικόπεδο στην οδό Ερμού 76 που η Δημοτική μας αρχή, μετά από πολλά χρόνια απραξίας, πέτυχε εξαιρετικά συμφέρουσα μίσθωση για τον Δήμο μας.

Στις 15 Απριλίου ε.ε. εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της μισθώτριας του κληροδοτήματος εταιρείας, «ΜΙΛΟΡΑ Α.Ε.» (ασφαλιστικά μέτρα), με το οποίο ζητούσε δυο πράγματα:

  1. Την αναστολή καταβολής μισθώματος μέχρι ο Δήμος μας να διευθετήσει τα, κατά την άποψή της, υπάρχοντα προβλήματα στην πρόοδο του έργου (αλλιώς να μειωθεί το μίσθωμα κατά 90%) και
  2. Να τις επιστραφούν τα ενοίκια που κατέβαλε μετά την 1-8-2023.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αρνητική για την Εταιρεία όσον αφορά την επιστροφή των καταβληθέντων μισθωμάτων και επέβαλε καταβολή ενοικίου 10.000€ μέχρι τις 3-9-2024 που θα γίνει η οριστική εκδίκαση.

Η απόφαση αυτή είναι ευνοϊκή για τον Δήμο μας και συμφωνούμε με τον τρόπο του Νομικού χειρισμού, που βασίστηκε στην διακήρυξη του έργου και την σύμβαση με τον ανάδοχο, τις οποίες συνέταξε η Δημοτική αρχή Σταθόπουλου, σε συνεργασία με την Νομική και την Τεχνική υπηρεσία το 2019.

Η απόφαση του Δικαστηρίου εξυπηρετεί ίσως, και την ανάδοχο εταιρεία, αφού από 1-9-23 έως και 31-3-2024 κατέβαλε 20.000€.

Οφείλουμε, ταυτόχρονα, να διευκρινίσουμε:

  1. Η θέση της Δημοτικής μας Κίνησης ήταν και είναι η τήρηση της σύμβασης, σε διάλογο με τον ανάδοχο, όταν υπάρχουν θέματα ανωτέρας βίας ή απρόβλεπτα.
  2. Η εύρεση αρχαιοτήτων ήταν αναμενόμενη είτε με υπόγειο, είτε χωρίς υπόγειο. Όμως η σύμβαση προέβλεπε τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού. Είναι τελείως ανακριβές ότι χωρίς υπόγειο δεν θα βρίσκαμε αρχαία διότι στο απαιτούμενο βάθος θεμελίωσης, είναι βέβαιο ότι θα τα βρίσκαμε.
  3. Ο φάκελος αναγνώρισης της παρόδου της οδού Αγ. Ειρήνης δεν συνετάγη τώρα. Είχε αρχίσει να συντάσσεται πριν από τον Μάρτιο του 2023 όταν την επιτροπή παρακολούθησης του έργου αποτελούσαν οι κ. Μ. Κύρκος (Γεν. Γραμματέας του Δήμου), Δ. Κονταξής και Κ. Κρητικίδης.

Με αυτή τη σύνθεση δεν υπήρξαν προστριβές και οι λύσεις προβλημάτων προχωρούσαν με συζήτηση.

Όταν αποχώρησε από την θέση αυτή ο Μ. Κύρκος και ανέλαβε ο κ. Χάρχαρος φαίνεται ότι σταμάτησε κάθε διάλογος με τον ανάδοχο, όπως και κάθε απάντηση στα αιτήματά του (εξώδικα ή μη) και κάθε ενημέρωση των υπολοίπων μελών της επιτροπής ή του Δ.Σ.

Η πάροδος της οδού Αγ. Ειρήνης μέχρι και τον διαγωνισμό, ακόμη και στην αγορά κάποιων ποσοστών από συγκληρονόμους το 2008 επί δημαρχίας Β. Γιαννακόπουλου, αναφερόταν από την Τεχνική Υπηρεσία ως πάροδος της οδού Αγ. Ειρήνης.

Όμως ο ανάδοχος του έργου δεν μπορεί να επικαλεσθεί άγνοια και παραπληροφόρηση.

Το πρόβλημα είναι η υπάρχουσα σήμερα κατάληψη από τραπεζοκαθίσματα, αφού αυτή και μόνο δημιουργεί καθυστερήσεις στις εργασίες και ειδικά στην στήριξη της πίσω όψης του κτιρίου.

Όλα αυτά που συζητάμε δηλ. τα προβλήματα στο έργο, τα δικαστήρια, τα σημαντικά έσοδα για το Δήμο κ.α. συμβαίνουν γιατί η Δημοτική Αρχή Σταθόπουλου είχε το θάρρος και την αποφασιστικότητα να προχωρήσει στην εκμετάλλευσή του με μεγάλο όφελος για τον Δήμο μας.

Είναι λίγοι μέσα στο Δ.Σ., με πρώτο τον σημερινό πρόεδρο Κ. Κρητικίδη, έχουν αναγνωρίσει, ευθέως, ως μεγάλη προσφορά μας στα συμφέροντα του Δήμου.

Συμπέρασμα: Το έργο θα τελειώσει αργά ή γρήγορα. Και εμείς θα είμαστε στο πλευρό της εκάστοτε Δημοτικής αρχής για κάθε θετική προσπάθεια στο θέμα αυτό.

19 Απριλίου 2024

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 3:42 pm


Τα θέματα της συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού

Το ΔΣ του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού θα συνεδριάσει Δευτέρα 22 Απρίλη στις 8.30μμ στο χώρο του ΚΑΠΗ. Καλεσμένοι και τα αναπληρωματικά μέλη και η Εξελεγκτική Επιτροπή. Η πρόσκληση δημοσιοποιείται στη σελίδα μας στο fb και στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Θέματα. 1. Συζήτηση για το αίτημα της επανάληψης εκλογής των αρμοδιοτήτων των μελών του Προεδρείου και οργανωτικά θέματα.

2. Συζήτηση - πρόταση για την πυροπροστασία του λόφου Τσακού. Πρωτοβουλία για την συνεργασία όλων των φορέων και συλλογικοτήτων της Πόλης για την προστασία και ανάδειξη του Υμηττού.

3. Συζήτηση για τα τμήματα χορού και για όποια άλλα μπορούμε να συγκροτήσουμε (πεζοπορικό - ορειβατικό, μουσικό, κοινωνικό φροντιστήριο, νομικών συμβουλών κλπ).

4. Σχεδιασμός της χρονιάς μέχρι και την Καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 12:05 pm


Ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό παρέδωσε ο ΣΠΑΥ στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Το 9ο κατά σειρά νέο πυροσβεστικό όχημα παραδόθηκε σήμερα από τον ΣΠΑΥ στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, με σκοπό την ενίσχυση του έργου δασοπροστασίας και περιφρούρησης του βουνού σε ένα από τα πιο πράσινα τμήματα που Υμηττού.

Το νέο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο όχημα, που εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», παραδόθηκε παρουσία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής & μέλους του ΔΣ του ΣΠΑΥ Γιάννη Μυλωνάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής & μέλους του ΔΣ του ΣΠΑΥ Ευθύμιου Τάρλα, υπηρεσιακών υπαλλήλων του Δήμου Αγίας Παρασκευής και των εκπροσώπων του ΣΠΑΥ.

Μαζί με το νέο πυροσβεστικό όχημα παραδόθηκε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και τεχνολογικός εξοπλισμός στο πλαίσιο του εμβληματικού έργου “Smart Υμηττός” που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προετοιμαζόμαστε καθημερινά για τη νέα αντιπυρική περίοδο που βρίσκεται προ την πυλών.




Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 9:09 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με τον Δήμαρχο Κηφισιάς - Στο επίκεντρο το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ κι η ΑΜΝΕΠ

Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά

Γιάννης Μυλωνάκης: «Με τον Δήμο Κηφισιάς δρομολογούμε μία συνεργασία με στόχο να γίνουν οι πόλεις μας λειτουργικότερες και πιο ανθεκτικές»

Το ζήτημα της ανάγκης αποσυμφόρησης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Αγίας Παρασκευής μέσω της επαναλειτουργίας του αντίστοιχου ΕΝΕΕΓΥΛ στην Κηφισιά, αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, ο κ. Μυλωνάκης, αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής, εστίασε στη σημασία άμεσης ολοκλήρωσης των έργων και επαναλειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ στην Ερυθραία, προκειμένου να επιστρέψουν εκεί οι μαθητές που τώρα φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα Κοντοπεύκου. Όπως επισήμανε το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής είναι πλέον υπεράριθμο, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα λειτουργικά αλλά και ασφάλειας.  

Από την πλευρά του ο κ. Ξυπολυτάς, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα διαμήνυσε στον κ. Μυλωνάκη πως καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εργολαβία στις αρχές του καλοκαιριού, με στόχο τη φιλοξενία των παιδιών στο κτίριο από τη νέα σχολική χρονιά.
Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο Δημάρχων να δρομολογηθεί μία συνεργασία με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε τομείς, όπως είναι η ψηφιακή ανάπτυξη των πόλεων, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και η πολιτική προστασία. Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάστηκαν και οι δυνατότητες κοινών δράσεων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Τέλος τέθηκε και το θέμα της Αναπτυξιακής Εταιρείας  Μελισσίων - Νέας Πεντέλης (ΑΜΝΕΠ) στην οποία συμμετέχουν και οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Κηφισιάς, με τους δύο Δημάρχους να υπογραμμίζουν την ανάγκη εύρεσης μία συναινετικής λύσης για την άμεση εκκαθάριση και λύση της εταιρείας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 7:28 pm


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη





Φιλικοί ιστότοποι: