Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΚΕΔΕ: «Το νερό είναι Δημόσιο αγαθό και τα δίκτυα να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο»


«Το νερό δεν έχει σύνορα, αλλά ούτε και κομματικές αποχρώσεις. Είναι διάφανο και ως τέτοιο πρέπει να μείνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον χαιρετισμό του στην Ημερίδα  «Βιώσιμη Διαχείριση των Φυσικών Πόρων του Δήμου Αιγιαλείας», που διοργάνωσε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ΔΕΥΑ της χώρας, και πρόσθεσε ότι θα πρέπει μέσω της ΕΔΕΥΑ να συστηματοποιηθεί, έτσι ώστε «το νερό να φθάνει στις βρύσες των δημοτών πάντα, με ασφάλεια, καθαρό, χωρίς διαρροές και με ακόμη χαμηλότερο κόστος».

«Μετά και τις διορθώσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ και της Ένωσης των ΔΕΥΑ, με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα»,  είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είναι ξεκάθαρο πως ο νόμος δεν αφορά σε ιδιωτικοποίηση του νερού, το οποίο είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό, υπό δημόσιο/δημοτικό έλεγχο.

Πρόσθεσε επίσης, ότι  με τροποποιήσεις  επί άρθρων στη Βουλή, διευθετήθηκαν θέματα που αφορούσαν σε πιθανές υποχρεωτικές συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ, αλλά και στη διαπίστωση της διαχείρισης ικανότητας των ΔΕΥΑ.

Αναφερόμενος στην επιλογή της Ρυθμιστικής Ανεξάρτητης Αρχής για τον έλεγχο και την εποπτεία του νερού,  ανέφερε εμφατικά ότι η εν λόγω αρχή, οριακά σήμερα ανταπεξέρχεται των καθηκόντων της λόγω υποστελέχωσης.

«Θα πάμε λοιπόν σε μια Αρχή, η οποία ξαφνικά θα αποκτήσει νερά, απορρίμματα, και αποχετεύσεις, χωρίς επαρκές προσωπικό, εμείς όμως θα αναζητούμε άμεσα το δίκιο μας ή και λύσεις στα προβλήματά μας, ανάμεσα σε αυτή την Αρχή και το αρμόδιο Υπουργείο», είπε ο κ. Παπαστεργίου, επαναλαμβάνοντας πως ο απαραίτητος έλεγχος και εποπτεία θα πρέπει να γίνεται από το ίδιο το Υπουργείο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με αφορμή την ημερίδα, αποσαφήνισε και πάλι τη θέση των Δήμων και των ΔΕΥΑ, ότι δεν έχει κανείς αντίρρηση σε ελέγχους και εποπτεία αναφορικά με τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, σημειώνοντας όμως ότι εκκρεμούν πολύ σοβαρά προβλήματα που έπρεπε να προταχθούν, όπως η υποστελέχωση σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, αλλά και το ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ.

Ανέφερε μάλιστα  χαρακτηριστικά  ότι το 2022 οι ΔΕΥΑ είδαν το ενεργειακό τους κόστος να ανεβαίνει κατά 120 εκατ. ευρώ, χωρίς ακόμα να ενισχυθούν ούτε με 1 ευρώ, αλλά και χωρίς να αυξήσουν την τιμή στο νερό ούτε με 1 ευρώ.

«Η ανακοίνωση για ενίσχυση με 25 εκατ. ευρώ, δυστυχώς ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Πού οι ΔΕΥΑ τοποθετούνται ανάμεσα στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όντας ακόμη σε μια γκρίζα ζώνη; Θα πρέπει δηλαδή να είναι σαφές ότι οι επιχειρήσεις παροχής νερού παραμένουν υπό τον έλεγχο των δήμων, έχουν δημόσιο χαρακτήρα και ως τέτοιο πρέπει να τις δούμε. Και δεν είναι μόνο το νερό δημόσιο αγαθό, καθώς και τα δίκτυα θα πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο», όπως είπε.

«Οι Δήμοι και οι ΔΕΥΑ, έχουν μπροστά τους προβλήματα και προκλήσεις, λόγω της κλιματικής αλλαγής, που επηρεάζει τα αποθέματα νερού, φαινόμενο ορατό πλέον στα επιφανειακά νερά σε περιοχές της χώρας, και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους σε έργα μικρά και ευέλικτα, που θα αξιοποιούν τα πλημμυρικά νερά και  τους χειμάρρους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έκλεισε τον χαιρετισμό του με ένα κομβικό ζήτημα για τους δήμους, που αφορά στην υλοποίηση έργων ΑΠΕ, χρήσιμων και απαραίτητων, για τις ΔΕΥΑ και το περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2023 | 10:22 am


Επιστολή Δημάρχου στην ΕΥΔΑΠ για το πρόβλημα δυσοσμίας των φρεατίων στο Κοντόπευκο

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης αναφορικά με το μείζον και διαχρονικό πρόβλημα της δυσοσμίας των φρεατίων που παρατηρείται στην περιοχή του Κοντοπεύκου.

Η Δημοτική Αρχή είναι ενήμερη για το πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται κυρίως στις οδούς Κύπρου, Δερβενακίων και Υακίνθου και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η ΕΥΔΑΠ, ως η πλέον αρμόδια για την επίλυση του θέματος, να προχωρήσει στην ενέργειες που απαιτούνται.

Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία επαφή του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την ΕΥΔΑΠ, πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου με τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Ζορμπά, να αποστέλλει έγγραφο προς την ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας για μία ακόμα φορά το πρόβλημα και ζητώντας εκ νέου οι υπεύθυνοι της εταιρείας να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Σε αντίθετη περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ασκεί πίεση προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες εργασίες για να μπει τέλος στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής του Κοντοπεύκου.  Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2023 | 10:34 pm


Προεκλογικά Quiz [για λίγους] και όχι μόνο #1

pixabay / GLopezR
👀Κάποια πρόσωπα που είναι καινούρια στα πολιτικά πράγματα της πόλης εκπλήσσονται όταν βλέπουν ορισμένες συμπεριφορές. Κάπως έτσι ένα από αυτά εξεπλάγη πρόσφατα σε εκδήλωση εκτός πόλης όταν άκουσε κάποιον καμαρωτά να συστήνεται ως... Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής!

👉Επίσης έχουμε το πρώτο προεκλογικό κέντρο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Είναι των "Αλλάζουμε". Δηλαδή δεν το έχουμε ακόμη, αλλά το μεγάλο banner στη βιτρίνα του καταστήματος το μαρτυρά. Ίσως κάπως νωρίς και η φάτσα πολύ μικρότερη αλλά ο κ. Μυλωνάκης φαίνεται ότι αυτή τη φορά προτιμά την πλατεία.

👀Μια περίεργη συνάντηση φαίνεται πως έλαβε χώρα ανάμεσα σε άλλο υποψήφιο Δήμαρχο μαζί με κάποια άτομα σε ένα καφέ κοντά στον σταθμό του Νομισματοκοπείο, όπου αρκετά ζευγάρια μάτια περνούν καθημερινά. Το θέμα της συζήτησης λέγεται πως ήταν ο συντονισμός της αποδόμησης του βασικού πολιτικού του αντιπάλου. 

👉 Κάποιο άλλο πρόσωπο, καινούριο στα πράγματα, φαίνεται πως επανεξετάζει το με ποιον θα συμπορευτεί τον Οκτώβριο.

👀 Μία κυρία από το δημοτικό συμβούλιο συναντήθηκε πρόσφατα με τον Περιφερειάρχη Αττικής. Αυτή φαίνεται να θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, αλλά για την ώρα πρέπει να περιμένει καθώς ο τελευταίος έχει ακόμη αρκετό κόσμο να δει πριν αρχίσει να δίνει τα χέρια.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2023 | 2:36 pm


Κοινή επιστολή Συλλόγου Κοντοπεύκου & ΕΝΕΒΑΠ για το πρόβλημα δυσοσμίας στο Κοντόπευκο

Eπιστολή προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλαν η ΕΝΕΒΑΠ και ο Σύλλογος Κοντόπευκου-Παραδείσου-Πευκακίων για το έντονο πρόβλημα δυσοσμίας που αναδύεται από τις σχάρες των ομβρίων. 

'Οπως αναφέρουν μέσω της επιστολή τους, η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη και δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία των καταστημάτων, μειώνει το επίπεδο ποιότητας ζωής, ενώ, βάζει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. Αίτημα τους είναι να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ Δήμαρχε, Κυρίες και κύριοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε υπάρχει στο Κοντόπευκο – και όχι μόνο - έντονο πρόβλημα δυσοσμίας που αναδύεται από τις σχάρες των ομβρίων. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Δερβενακίων από τον Σταθμό της Πλακεντίας και σε όλο το μήκος της οδού, στην Κύπρου, την Χίου, την Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην Δημοσθένους και λιγότερο έντονα σε άλλους δρόμους. Το πρόβλημα υπάρχει μεν αρκετά χρόνια αλλά γίνεται ολοένα και πιο έντονο χωρίς να βλέπουμε να κάνετε κάποια προσπάθεια για την αντιμετώπισή του.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αποτελεί θέμα δημόσιας υγείας, έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και αν μη τι άλλο είναι ντροπή για τον Δήμο μας.

Είπατε πως ευθύνεται η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΠ λέει πως τα όμβρια είναι ευθύνη του Δήμου. Είναι απίστευτο, δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με την ΕΥΔΑΠ κ. Δήμαρχε και να συμφωνήσετε ποιος έχει την ευθύνη; Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα; πρέπει επαγγελματίες και κάτοικοι να ζούμε μέσα στην βρώμα;  Επιτέλους, συνεννοηθείτε με την ΕΥΔΑΠ και αποφασίσετε ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν για να εξαλειφθεί  το πρόβλημα.

Χωρίς να είμαστε ειδικοί πιστεύουμε πως πρέπει να ελεγχθεί όλο το δίκτυο ομβρίων, μαζί με τον μεγάλο αγωγό που βρίσκεται κάτω από την Δερβενακίων και να εντοπιστούν οι τυχόν παράνομες συνδέσεις με αγωγούς λυμάτων.

Αγαπητέ Δήμαρχε, Κυρίες και κύριοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Επειδή το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό, άπτεται της υγείας χιλιάδων κατοίκων και της ομαλής λειτουργίας εκατοντάδων καταστημάτων, ζητάμε με την παρούσα επιστολή να το συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με Εκτίμηση

Εκ μέρους των ΔΣ οι Πρόεδροι των 2 Συλλόγων

Μάκης Τάρλας                Ανδρέας Αβραμίδης


 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2023 | 1:00 pm


Εκδήλωση Veteran Parade 2023 στην κεντρική πλατεία την Κυριακή 02/04


Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, στις 10 το πρωί, η Ελληνική Λέσχη Μοτοσικλέτας διοργανώνει εκδήλωση για μοτοσικλέτες έως το 1960, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας παρακάτω.

.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2023 | 11:46 am


Προβολή ντοκιμαντέρ για το νερό από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 02/04

 


Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής

παρουσιάζει

Το ντοκιμαντέρ: «ΣτΑγώνες» της Νέλλη Ψαρρού

 Για την ιδιωτικοποίηση του νερού, τον ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

 Κυριακή 2 Απριλίου, ώρα 20:00.

«Πέτρινο», πάρκο «Σταύρος ΚΩΤΣΗΣ»


Σχολιάζει ο πρ. Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης

Με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής

Θα παρευρίσκεται η σκηνοθέτις του έργου


 

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2023 | 11:04 pm


Πασχαλινό Bazaar του 3ου Συστήματος Προσκόπων Αγίας Παρασκευής

Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και ήδη διανύουμε τις εβδομάδες της Σαρακοστής. Το Πάσχα πλησιάζει και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Αγ. Παρασκευής ανανεώνει το ραντεβού του για την 01 Απριλίου 2023 10:00-14:00 για ένα ακόμη bazaar αυτή τη φορά πασχαλινό το οποίο θα λάβει χώρα στην οδό Αγίου Ιωάννου έξω από το κατάστημα Hondos Center.

Στους πάγκους του θα βρείτε χειροποίητες λαμπάδες από τα μέλη του συστήματος, κατασκευές, στολίδια, σαπούνια, κεριά, πασχαλινά καλάθια και νόστιμες λιχουδιές νηστίσιμες και μη για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας τις γιορτές. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο bazaar μας διότι θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να συζητήσουμε, να γνωριστούμε και να περάσουμε ευχάριστα το πρωινό του Σαββάτου παρέα με μουσική και ανοιξιάτικη-πασχαλιάτικη διάθεση. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις εκδρομές των παιδιών.

Σας περιμένουμε!

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2023 | 6:17 pm


Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Κυπριακό Αγώνα 1955-1959 το Σάββατο 1η Απριλίου από τον ΠΑΟΔΑΠ


Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο  "Ήταν 1η Απριλίου", αφιερωμένη σε ένα ένδοξο κεφάλαιο της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας: Στην 68η επέτειο της ενάρξεως του Αγώνα (1955-1959) των Ελληνοκυπρίων αδελφών μας για την αποτίναξη του βρετανικού ζυγού και την ένωση με την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 και ώρα 7 μ.μ., στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 7).

Θα περιλαμβάνει σύντομη ομιλία, με τίτλο "Ομηρικά πρότυπα στον Κυπριακό Απελευθερωτικό Αγώνα (E.O.K.A. 1955-1959)", από τον Ομότιμο Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, και Καθηγητή του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής, κ. Ανδρέα Βοσκό, προβολή ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από το μουσικό έργο του Νίκου Παπακλεοβούλου « Ηρώεσσα Κύπρος, 204 Πνοές»

Θα τα αποδώσουν:

-Ματίνα Πάντζαλη, ερμηνεία
-Θεόδωρος Χοχτούλας, κιθάρα, ερμηνεία
-Δήμητρα Ντουρουντά, πιάνο
-Νίκος Κουρεμένος, μπουζούκι .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ


 

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2023 | 12:25 pm


Παρουσίαση βιβλίου από το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη την Τετάρτη 29/03

Το Λύκειο Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αγίας Παρασκευής, παρουσιάζει το βιβλίο λαογραφικής καταγραφής με τίτλο "Τιτραμίδα" το ξεπροβόδισμα της Πασχαλιάς στο σπήλαιο Γρεβενών της Δυτικής Μακεδονίας, στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Κοντόπουλου 13), την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 7 το απόγευμα.


 

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2023 | 8:47 am


Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε διαμέρισμα στον Δήμο Παπάγου

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι σε διαμέρισμα επί της οδού Νευροκοπίου στο δήμο Παπάγου – Χολαργού Αττικής.


Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες και κινητοποιήθηκε ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Επίσης, στην επιχείρηση συνέδραμε και εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2023 | 8:48 pm


Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου


Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά, μετά την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης σωματείου εργαζομένων.

Με ανακοίνωση του το ΣΕΛΜΑ - Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας τονίζει πως υπάρχει «δίαυλος επικοινωνίας για την επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων και ως εκ τούτου αναστέλλει την 24ωρη απεργία».Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2023 | 8:29 pm


Σύλληψη ατόμου στα βόρεια προάστια για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αττικής ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων από την ανάλυση και αξιοποίηση των οποίων κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του ημεδαπού μεσημβρινές ώρες χθες (24-03-2023) σε περιοχή των βορείων  προαστίων της Αττικής.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -330- γραμμαρίων με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και ως εκ τούτου συνελήφθη.

Από τις επακόλουθες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -10- νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους -7.641,2- γραμμαρίων,
  • -308- νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -31.595,5- γραμμαρίων,
  • -5- νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -7.313,2- γραμμαρίων,
  • πλαστικό δοχείο με άγνωστη χημική ουσία σε υγρή μορφή όγκου -10- λίτρων,
  • όχημα,
  • 14.710 ευρώ,
  • -3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • συσκευή πλαστικοποίησης, ρολό περιτυλίγματος νάιλον μεμβράνης καθώς και σημειωματάριο ιδιόχειρων σημειώσεων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


 

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2023 | 12:08 pm


"Nέα Αρχή": Αναζητούνται «ευήκοα ώτα» για το θέμα της δυσοσμίας των φρεατίων στην πόλη μας


Στο μείζον πρόβλημα της δυσοσμίας των φρεατίων των ομβρίων στην πόλη μας, που απειλεί την δημόσια υγεία και καθιστά αφόρητη την κατάσταση και την καθημερινότητα των πολιτών, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Νέας Αρχής, Γιώργος Οικονόμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Μαρτίου.

Ακριβώς όπως έχει συμβεί και κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν, για μία ακόμη φορά δεν αναδεικνύεται λύση στο πρόβλημα αυτό, μέσα από την απάντηση του Δημάρχου. Και όπως είναι φυσικό, το πρόβλημα διογκώνεται και δεν επιδέχεται άλλη αναβολή, ενώ οι δημότες παραπονιούνται καθημερινά και απαιτούν επιτέλους να βρεθεί μια λύση.


ΚΑΛΟΥΜΕ την δημοτική αρχή η οποία αρνείται πεισματικά να μας ακούσει και να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, να χαρακτηρίσει το θέμα επικίνδυνο για την δημόσια υγεία μετά από αυτοψία αρμοδίων αρχών υγείας και περιβάλλοντος που θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να είναι δυνατή η άμεση αποκατάσταση του προβλήματος με ανάθεση εργασιών σε βάρος και για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ στα θέματα αρμοδιότητάς της. Στα λοιπά ζητήματα ευθύνης του Δήμου και των “παράνομων συνδέσεων” να δρομολογηθούν ενέργειες και να υποχρεωθούν όλοι να συμμορφωθούν με την νομιμότητα. Τέτοια ζητήματα ανομίας και συντήρησης πελατειακών σχέσεων μας βρίσκουν αντίθετους.

Ενώ αναζητούνται «ευήκοα ώτα» για το θέμα της δυσοσμίας των φρεατίων στην πόλη μας και τη δραστική του επίλυση, η δημοτική αρχή στέκεται αδιάφορη και αδύναμη να ανταποκριθεί ουσιαστικά, ακόμη και στα ευνόητα που αφορούν στην υγεία μας.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 3:40 pm


Η μαθητική παρέλαση στην Αγία Παρασκευή

Με τα χρώματα της γαλανόλευκης πλημμύρισε σήμερα το πρωί η κεντρική πλατεία της πόλης μας, αλλά και η «καρδιά» της Αγίας Παρασκευής. Η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 τιμήθηκε με λαμπρότητα παρουσία πλήθους κόσμου.

 parelasi802

Παρόντες ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Έφη Καψοκεφάλου, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της πόλης, αλλά και του κοινωνικού και πνευματικού κόσμου.

 parelasi803

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του ΠΑΟΔΑΠ παιάνιζε Εθνικά εμβατήρια, ενώ έδινε το… βήμα.

parelasi800

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της παρέλασης οι μαθητές των σχολείων  της πόλης μας, που «έκλεψαν» την παράσταση και κέρδισαν δικαιότατα το θερμό χειροκρότημα των κατοίκων της πόλης.   

parelasi801

Το πρόγραμμα των Εορτασμών ξεκίνησε με την Επίσημη Δοξολογία, ακολούθησε κ κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και ακολούθως στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

 parelasi805

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 8:29 pm


Βασίλης Γιαννακόπουλος για Βίλα Ιόλα: Όταν η ουτοπία γίνεται πραγματικότητα

Για "ουτοπία που γίνεται πραγματικότητα" αναφορικά με την Βίλα Ιόλα, κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης  Μεταφορών και Επικοινωνιών και π. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος μέσω της παρακάτω ανακοίνωσής του:

Ιστορική ημέρα για την Αγία Παρασκευή καθώς ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της βίλας Ιόλα που σχεδίασε ο Δημήτρης Πικιώνης και έβαλε τις δικές του πινελιές ο Γιάννης Τσαρούχης. Η απόκτηση της θρυλικής «Αλεξάνδρειας της Τέχνης» ήταν η τελευταία επιθυμία που μου εκμυστηρεύτηκε ο αείμνηστος Σταύρος Κώτσης.

Μια ΟΥΤΟΠΙΑ που γίνεται πραγματικότητα και μας ΕΝΩΣΕ ΟΛΟΥΣ επί 37 χρόνια. Με αφετηρία τη δέσμευση του κτήματος επί δημαρχιακής μου θητείας, με την αγορά που συντελέστηκε από τη διοίκηση του Γ. Σταθόπουλου, με την υπογραφή της σύμβασης ανάπλασης σήμερα από το δήμαρχο Β. Ζορμπά.

Η βίλα Ιόλα, λοπόν, είναι άλλη μια όαση της Αγίας Παρασκευής που «ξαναζωντανεύει» και μετατρέπεται σε Πολιτιστικό Κέντρο υπερτοπικής εμβέλειας με διεθνές αποτύπωμα. Ως Περιφερειακή Αρχή καθημερινά και εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι είμαστε αρωγοί στην ανάπτυξη της πόλης και δίπλα στους κατοίκους της.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 12:18 pm


Μήνυμα Γ. Οικονόμου για την εθνική μας επέτειο


Αγαπητοί συνδημότες,

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου γεμίζει κάθε Έλληνα, όπου κι αν βρίσκεται, με αίσθημα περηφάνιας για μια επανάσταση που συμπύκνωσε μέσα της όλη τη δίψα για την ελευθερία του Έθνους.

«Οι Έλληνες ποτέ δεν αισθάνθηκαν σκλάβοι, αλλά αιχμάλωτοι» έγραφε ο Αδαμάντιος Κοραής, τονίζοντας τη σημασία που είχε για αυτούς η αίσθηση της αδούλωτης φρόνησης.

Σε μια περίοδο με διεθνείς πολιτικές και κοινωνικές συγκυρίες, που προμήνυαν την αποτυχία κάθε επαναστατικής κίνησης, η εθνική εξέγερση των προγόνων μας κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Με όπλα την πίστη τους και την ψυχή τους, “της καρδιάς το πύρωμα”, οι επαναστάτες του ’21 ύψωσαν το λάβαρο της ανεξαρτησίας. Έθεσαν σε κίνηση μια διαδικασία, το τέλος της οποίας ούτε και οι ίδιοι μπορούσαν να ονειρευτούν. Πολέμησαν ηρωικά και κέρδισαν την ελευθερία τους.

Η φετινή επέτειος της εθνικής μας παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, ταυτόχρονα με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, μας βρίσκει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Η Ελλάδα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, θα αποδώσει στους ήρωες την τιμή που τους αρμόζει και στην θεομητορική γιορτή την λειτουργική παράδοση και την ορθόδοξη πνευματικότητα που της αναλογεί.

Αυτή η ημέρα μας διδάσκει ότι μπορούμε με ομοψυχία, αγωνιστικότητα, πειθαρχία και αλληλεγγύη να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Αποτελεί ηθική μας υποχρέωση να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία και να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας, αφοσιωμένοι στην ιερή παρακαταθήκη που μας άφησαν οι ήρωες πρόγονοί μας. Αυτή η πεποίθηση, που την έχουν όλοι οι Έλληνες, χωρίς καμία πολιτική διάκριση, είναι το μεγάλο μας εθνικό κεκτημένο.


Ζήτω το Έθνος
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821
Χρόνια πολλά σε όλους.

Γιώργος Οικονόμου
Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.
Επίτιμος Δντης Υποδομών
Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2023 | 9:40 pm


Κώστας Τσιαμπάς για 25η Μαρτίου: Ενωμένοι δεν χάσαμε ποτέ


Τα βάλαμε με μια αυτοκρατορία και κόντρα με όλες τις μεγάλες δυνάμεις.

Η πίστη, η Ελπίδα και η επιθυμία για λευτεριά ήταν τα όπλα μας.

Η διχόνοια  το διαχρονικό μας ελάττωμα .

Ενωμένοι δεν χάσαμε ποτέ.

Διχασμένοι χάσαμε τα πάντα.

Επιτέλους να βάλουμε σε προτεραιότητα το ΕΘΝΙΚΟ συμφέρον και όχι το προσωπικό.


                             
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ
                   
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ 

 

Κώστας Τσιαμπάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Επικεφαλής της παράταξης "Οραμα για την Αγία Παρασκευή"

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2023 | 9:30 pm


Γ. Μυλωνάκης: Το πάθος των Ελλήνων για Ελευθερία άλλαξε τα δεδομένα της εποχής


Το ξεσήκωμα των Ελλήνων τον Μάρτιο του 1821, ενάντια σε ό,τι τους υποδούλωνε και τους κρατούσε στο σκοτάδι για τέσσερις ολόκληρους αιώνες, ανάγκασε τις τότε μεγάλες δυνάμεις να κοιτάξουν σε αυτή τη μικρή γωνιά του παγκόσμιου χάρτη, που φιλοξενεί τη σημερινή Ελλάδα. Το πάθος των Ελλήνων για Ελευθερία άλλαξε τα δεδομένα της εποχής και αποτέλεσε το έναυσμα για μια σειρά συνταρακτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα χρειαζόμαστε μια μεγάλη Αλλαγή, στον τρόπο σκέψης, στον τρόπο δράσης, στην καθημερινότητά μας. Αντλώντας δύναμη και διδάγματα από το παρελθόν, οφείλουμε, μπορούμε και θα Αλλάξουμε προς το καλύτερο…

Γιάννης Μυλωνάκης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2023 | 9:21 pm


Μήνυμα Αλέξ. Μουστόγιαννη για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες.

Σηματοδοτεί τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοι μας που σήμανε την Εθνική Παλιγγενεσία.

Σήμερα το μήνυμα της ομοψυχίας και της ενότητας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

 Η σπουδαία παρακαταθήκη των αγωνιστών μας, αποτελεί διαχρονικά ηθικό δίδαγμα και φάρο ελπίδας για το μέλλον.

ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2023 | 5:01 pm


Γ. Σταθόπουλος: Τιμούμε την Επανάσταση του 1821 και τους αγώνες για την ελευθερία


Την 25η Μαρτίου, κάθε χρονιά, τιμούμε τον αγώνα και τη θυσία των αγωνιστών του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ο ξεσηκωμός του Έθνους και ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821, με τα οράματα του Ρήγα Φεραίου και της Φιλικής Εταιρείας είναι ιδιαίτερος σταθμός στην ιστορία μας!

Στην σημερινή δύσκολη συγκυρία καλούμαστε, όλοι και όλες, να υπερασπιστούμε τις αξίες της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
πρ. Δήμαρχος
Γιατρός - Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2023 | 4:27 pm


Μήνυμα δημάρχου για την 25η Μαρτίου 1821 : «Η δύναμη της Ελλάδας κρύβεται στα λόγια του Κολοκοτρώνη»


Με αφορμή την αυριανή Επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς στέλνει το δικό του μήνυμα:

"Αύριο ξημερώνει η σπουδαιότερη ημέρα στην ιστορία της πατρίδας μας. Η ημέρα εκείνη που όλος ο κόσμος κατάλαβε για το τι είναι ικανός να πετύχει ο Ελληνικός λαός κάθε φορά που είναι ενωμένος και μάχεται για τον κοινό σκοπό. Για το κοινό καλό.

Η σημασία της 25ης Μαρτίου του 1821 αποτυπώνεται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο στα λόγια του μεγάλου οπλαρχηγού. Το Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. «Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την Επανάσταση, δεν συλλογιστήκαμε, ούτε πόσοι είμαστε, ούτε πως δεν έχουμε άρματα» είπε ο Γέρος του Μοριά και έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ακόμα και στους ίδιους τους Έλληνες, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί τη δύναμη που έκρυβαν μέσα τους.  

Σήμερα, 202 χρόνια μετά είναι καθήκον όλων μας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη.

Η Πατρίδα μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι, τα τελευταία χρόνια περάσαμε πολλά. Οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση, γειτονικές… απειλές. Όμως σταθήκαμε όρθιοι κόντρα σε όλους και σε όλα.

Και τώρα πιο ενωμένοι από ποτέ, κουβαλώντας πάντα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας το παράδειγμα των προγόνων μας θα πρέπει να κάνουμε τη δική μας Επανάσταση για να παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας την ελεύθερη Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Την Ελλάδα μας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε όλο τον κόσμο!"

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2023 | 1:33 pm


Σπύρος Παπασπύρος: Η βίλα Ιόλα, δείχνει τον δρόμο


Την Τετάρτη, συνέβη ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για την πόλη μας.  Στον περίβολο της βίλας Ιόλα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή της υπογραφής της συμβάσεως για το έργο «Κατασκευαστικές εργασίες για την δημιουργική επανάχρηση της βίλας ΙΟΛΑ».

Πέραν του γεγονότος, αυτού καθ΄εαυτού, το οποίο σηματοδοτεί την απόκτηση ενός λειτουργικού πλέον πολιτιστικού χώρου στην πόλη, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, προσωπικά διέκρινα και άλλα, εξ ίσου σημαντικά, κατά την άποψή μου,  γεγονότα, τα οποία θα αναφέρω μετά από ένα σύντομο ιστορικό.

Είναι γνωστό ότι η βίλα Ιόλα αγοράσθηκε επί της θητείας του προηγουμένου Δημάρχου, του κ. Γιάννη Σταθόπουλου. Η απόφαση αγοράς ψηφίσθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην συνέχεια, υπήρξαν ενστάσεις από αρκετούς της αντιπολιτεύσεως, μεταξύ αυτών και από την δική μας παράταξη, αλλά και από 3 Αντιδημάρχους του κ. Σταθόπουλου. Όχι για την αγορά, αλλά για τον τρόπο και το ύψος του ποσού της αγοράς, που θα βάρυνε τους κατοίκους. Τελικώς όμως η αγορά πραγματοποιήθηκε και η βίλα απετέλεσε περιουσία του Δήμου. Η ίδια διοίκηση, ανηύρε  ένα μέρος του ποσού που χρειαζόταν για την ανάπλαση της βίλας και προχώρησε, με ένα μέρος της επιχορηγήσεως αυτής, στην δημοπράτηση της μελέτης.

Με την ανάληψη της Δημαρχίας από τον κ. Βασίλη Ζορμπά, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην εξασφάλιση του υπολοίπου σημαντικού ποσού που χρειαζόταν για την ανάπλαση, προχώρησε στην δημοπράτηση του έργου και φθάσαμε στο αίσιο τέλος, στην υπογραφής της  σχετικής συμβάσεως και στην έναρξη των εργασιών. Αυτό, όσον αφορά στο ιστορικό.

Η τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, ήταν ένα πολύ όμορφο θέαμα, ο νυν Δήμαρχος, κάλεσε δίπλα του τον τέως Δήμαρχο και ένα πρώην Δήμαρχο, τον κ. Γιαννακόπουλο, για να μιλήσουν για το θέμα. Και οι τρεις, ανέπτυξαν τις θέσεις τους, με ιδιαίτερα κόσμιο τρόπο, «ιπποτικό» θα έλεγα έναντι των υπολοίπων δυο. Αυτό ήταν το πρώτο σημαντικό γεγονός, που παρετήρησα.  

Ο Δήμαρχος, κ. Ζορμπάς, σημείωσε τρία πολύ σημαντικά, κατά την άποψή μου, πράγματα, που τα δημοσιοποιώ για να καταγραφούν, αφού η τελετή δεν έλαβε μεγάλη δημοσιότητα. Σημείωσε λοιπόν ο κ. Δήμαρχος:

-«Οι Δημοτικές Αρχές πρέπει να έχουν συνέχεια. Κάτι που παραδίδει η μια, πρέπει να το συνεχίζει και να το αναπτύσει η άλλη.

-Στην πόλη μας όλες οι Δημοτικές παρατάξεις στηρίζουν τον πολιτισμό, καμμία περισσότερο ή λιγότερο από τις άλλες.

-Η Δημοτική μας Αρχή είναι αποφασισμένη να μην αφήνει εκκρεμότητες, να μην επιτρέπει την δημιουργία  «φαντασμάτων» στην πόλη. Η Δημοτική μας Αρχή ήταν αυτή που μετά από 30 ολόκληρα χρόνια ξεμπλοκάρισε το θέμα του Κολυμβητηρίου, στο οποίο οι εργασίες αποπεράτωσης ξεκινούν έως το καλοκαίρι.  Συνεχίσαμε με την βίλα Ιόλα. Πέραν αυτών, λύσαμε το θέμα που παρουσιάστηκε με το Δημαρχείο και οι εργασίες ξεκίνησαν πάλι».

Κλείνοντας, θα προσέθετα το εξής, λαμβάνοντας αφορμή από τα όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν στην χθεσινή τελετή: Σο πλαίσιο της αντιπαραθέσεως, εν όψει των Δημοτικών εκλογών, λέγονται πολλά. Συνήθως έχουν την λογική του ότι όλοι οι άλλοι είναι «κακοί ή άχρηστοι». Σαφώς και γίνονται λάθος ή άστοχες κινήσεις, από όλους, οι οποίες πρέπει να κρίνονται. Ας γίνει όμως μια προσπάθεια, η λογική της αντιπαραθέσεως να αλλάξει , να γίνει «προτιμήστε μας, γιατί εμείς μπορούμε καλύτερα». Η βίλα Ιόλα, έδειξε τον δρόμο.

Υ.Γ.

α) Η αναφορά-τοποθέτηση της κας Ευτυχίας Ροδοπούλου, εκ των πρωτεργατών των προσπαθειών αποκτήσεως και επαναχρήσεως της βίλας Ιόλα, στις διαχρονικές ενέργειες για να φθάσουμε στην χθεσινή ημέρα, ήταν από μόνη της ένα σημαντικό γεγονός ιστορικής αξίας. Ελπίζω να δημοσιεύσει αυτά τα οποία είπε.
       
β) Η υπογραφή της συμβάσεως, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει και τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία να φέρει σε πέρας δύσκολες και σημαντικές αποστολές.


Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2023 | 10:39 am


Γιώργος Οικονόμου: Περιφρονητική η σιωπή του Δημάρχου στα σοβαρά ζητήματα


Ποια είναι η αλήθεια για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119 – πρώην ακινήτου Μακρή;

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Οικονόμου, έχει ζητήσει εδώ και 2,5 χρόνια  την  αλληλογραφία της διοίκησης Ζορμπά με  το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Από το περιεχόμενο  της αρνητικής απάντησης διαφαίνεται ότι πιθανότατα, η δημοτική αρχή ζήτησε «αγορά» και όχι απαλλοτρίωση, αλλοιώνοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προ τριετίας. Η χθεσινή σιωπή του, όταν του ζητήθηκε εκ νέου το έγγραφο, γεννά υποψίες στους δημότες.

Η τακτική του δημάρχου, γνωστή. Θα προσπαθήσει να οικειοποιηθεί την πατρότητα και αυτού του έργου, το οποίο επετεύχθη χάρη στις πιέσεις που του ασκούσε έντονα η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων και Τσακού, αλλά και η αντιπολίτευση, και φυσικά η παράταξή μας.

Τι συμβαίνει με την πιστοποίηση των παιδικών χαρών;


Όχι μόνο δεν δίνουν τα έγγραφα που οφείλουν να τηρούν  και να επιβεβαιώνουν την πιστοποίηση των παιδοτόπων στην πόλη μας, αλλά με την τελευταία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, μειώνουν  τις δαπάνες συντήρησης από 66.000 σε 37.000, αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση πολλών παιδικών χαρών στις γειτονιές μας. Ούτε σε αυτό μπορούν να απαντήσουν.

Τι συμβαίνει με το ναΐσκο του κοιμητηρίου;

Διεγράφη το ποσό στον κωδικό για τα έξοδα κατασκευής του στον Προϋπολογισμό. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εδώ και τρία χρόνια; Ούτε αυτό απαντήθηκε.

Η αλήθεια για τα έξοδα μετακίνησης σχολείου σε πολιτιστικό πρόγραμμα

Επιλεκτικά ο δήμαρχος προέβλεψε κονδύλι αξίας 6.000 ευρώ για τη συμμετοχή δημοτικού σχολείου σε πολιτιστικό πρόγραμμα τις προηγούμενες ημέρες, αδιαφορώντας για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις μικρότερης δαπάνης άλλων σχολείων κατά το παρελθόν ή πρόσφατες, για τις οποίες δεν έχει πρόθεση να διαθέσει ούτε ευρώ!!! Η απαξίωση προς την Πρόεδρο της Ένωσης σε χθεσινή σχετική ερώτηση, είναι ένα μικρό δείγμα της έλλειψης σεβασμού και της αδυναμίας  ιεράρχησης των αναγκών της σχολικής κοινότητας.

Καμία απάντηση και για τη διαφημιστική πινακίδα


Αναπάντητη παραμένει η ερώτηση του επικεφαλής της «Νέας Αρχής» για διαφημιστική πινακίδα μήκους 6.5 μέτρων και ύψους 3 μέτρων, η οποία είναι εκτός προδιαγραφών
και προφανώς δεν πατάει σε καμία σύμβαση. Η πινακίδα αυτή «ξεφύτρωσε» στην πλατεία επί της τωρινής δημοτικής αρχής, παρά την αρχική διάψευση του δημάρχου. Ποιος έδωσε την έγκριση και ποιος ωφελείται των εσόδων, αν υπάρχουν; Υπάρχει σύμβαση; Τι θα γίνει αν αποδειχθεί ότι η πινακίδα τοποθετήθηκε παράνομα;

Τις τελευταίες μέρες της θητείας της, η απερχόμενη δημοτική αρχή,  προσπαθεί με πολιτικά τρικ και φτηνή προπαγάνδα, να καλύψει την ανεπάρκειά της. Επιχειρεί, παραποιώντας την αλήθεια, να πείσει. Δεν θα τα καταφέρει. Γιατί οι δημότες έχουν και αντίληψη και κρίση.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2023 | 10:30 am


Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Αγία Παρασκευή


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821.

Πέμπτη 23 η Μαρτίου 2023

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8 η πρωινή της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου

 Παρασκευή 24 η Μαρτίου 2023

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24 ης και 25 ης Μαρτίου όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών.

 Σάββατο 25 η Μαρτίου 2023

ΩΡΑ 07.00: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

ΩΡΑ 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

ΩΡΑ 10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1 ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής κα. Πετροπούλου Γεωργία

ΩΡΑ 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής και κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ακολουθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

ΩΡΑ 11.30: Παρέλαση ενώπιον των επισήμων, της μαθητιώσας νεολαίας των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της πόλης μας, των Προσκόπων και των Οδηγών.

ΩΡΑ 18.30: Επίσημη υποστολή της Σημαίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο Διευθυντής του 1 ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, κ. Δερματάς Ιωάννης

Τελετάρχης ορίζεται η κα. Τσίγα Κατερίνα και ο κ. Κουβόπουλος Ιωάννης

 

Ο Δήμαρχος

Βασίλης Ζορμπάς

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2023 | 3:57 pm


Δήμος Αγίας Παρασκευής: Η Βίλα Ιόλα παίρνει και πάλι ζωή!

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα (Τετάρτη, 22.03.2023) για την πόλη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, καθώς το μεσημέρι  παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα η έναρξη των εργασιών σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτισμού που έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε στην πόλη μας. Τη Βίλα Ιόλα.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον κήπο της ιστορικής βίλας,  ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος γι αυτή τη στιγμή. Η ανακατασκευή της Βίλας Ιόλα πρόκειται για ένα έργο τεράστιας, ουσιαστικής σημασίας για όλη την πόλη και για όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής. Είναι ένα έργο για το οποίο δούλεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι από όλες τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων ετών. Ένας Δήμος πρέπει να έχει συνέχεια. Και το έργο αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Από το ξεκίνημα του με τον Βασίλη Γιαννακόπουλο, στην απόκτηση του οικήματος στη θητεία του Γιάννη Σταθόπουλου και τώρα στην υπογραφή της σύμβασης ανακατασκευής της βίλας, στη δική μας θητεία. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα κάνει περήφανους όλους τους Αγιοπαρασκευιώτες. Μαζί και με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούμε. Όπως το Δημαρχείο που άρχισε ξανά και ελπίζω να μην παρουσιάσει άλλα προβλήματα, το κολυμβητήριο, τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη δουλειά που έχουν κάνει, το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους»

Οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργική επανάχρηση της Βίλας Ιόλα αποτελούν ένα ακόμα έργο πνοής που ξεκινάει στην πόλη της Αγίας Παρασκευής και με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει πνεύμονα πολιτισμού όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της και στην αποφασιστικότητά της να δημιουργήσει την Αγία Παρασκευή της νέας εποχής, συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο των έργων και των μεγάλων αλλαγών, με μοναδικό γνώμονα της την ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.

Το παρών στη σημερινή εκδήλωση έδωσαν:


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σάρκουλας, Αργυρός, Λέκκας, Ζόμπολας (Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. στον βόρειο τομέα Αθηνών), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Ευπρεπεία Καψοκεφάλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μάκης Χάρχαρος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας, Δρ. Μιλτιάδης Κύρκος, καθώς και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, κα Γατσούλη, καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας.

Η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας κα Ζωή Ράπτη απηύθυνε χαιρετισμό και εκπροσωπήθηκε από την κα Καπαρέλη, ενώ τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης κα. Κεφαλογιάννη και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακόπουλος.

Παρόντες επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Σταθόπουλος, Οικονόμου, Μουστόγιαννης, Αντωνίου, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κονταξής, Γκόνης και η κα. Γάκη.    

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Παπασπύρος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Μπουρλιάσκος, αλλά και η Αντιπρόεδρος, κα. Αναστασιάδου, καθώς και ο Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, κ. Καπέλλας, αλλά και ο κ. Γαβράς, ο πρώην Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Θεοδωρίδης και ο κ. Θανάσης Δημακόπουλος.

Παρόντες και οι σύλλογοι και φορείς της πόλης μας:

Ο κ. Σερκεδάκης (εκπρόσωπος συλλόγου Κρητών), η κα. Φροσυνού (Πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων), ο κ. Αβραμίδης (σύλλογος Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων), η κα. Λιάκου (μέλος κεντρικής επιτροπής Τ.Ε.Ε.), η κα. Πολίτου (από το σωματείο Μπριτζ), ο κ. Γιώτας (από τον σύλλογο Πευκακίων), ο κ. Πάνου (Πρόεδρος Ολυμπιάδας), ο κ. Λαμπρινάκης (Πρ. Συλλόγου Πευκακίων), ο κ. Κυδωνάκης (Αντιπρόεδρος συλλόγου Κρητών), ο κ. Κούνης (Ενωση Γονέων), ο κ. Βασιλείου (σύλλογος τοξοβολίας Αχαιοί) και ο κ. Σερκεδάκης (Πρόεδρος ομίλου Αντισφαίρισης).   


Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2023 | 5:19 pm


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη

Φιλικοί ιστότοποι: