Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

40 εκατ. ευρώ στους Δήμους για τα ζώα συντροφιάς

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, η έκδοση της πρόσκλησης για το «Πρόγραμμα Άργος», του ειδικού χρηματοδοτικού εργαλείου μέσω του οποίου ενισχύονται οι Δήμοι όλης της χώρας, προκειμένου να υλοποιήσουν το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, που προβλέπει το νέο πλαίσιο για την ευζωία και την προστασία των ζώων συντροφιάς που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων [ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α’)].

Η πρόσκληση αφορά στη συνολική χρηματοδότηση των Δήμων με το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση καταφυγίων, καθώς και για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, προκειμένου οι δημοτικές αρχές να είναι σε θέση να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες αρμοδιότητες που καλούνται να αναλάβουν.

Η πρόσκληση καθορίζει τις λεπτομέρειες και ορίζει τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, για το οποίο οι Δήμοι της χώρας καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως την 31η Μαρτίου 2022.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 10:19 pm


ΠΑΟΔΑΠ: Αναβάλλεται η συναυλία «Ο Βαφτιστικός» για την Τετάρτη 10/11 στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος


Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) ανακοινώνει ότι λόγω του τριημέρου εθνικού πένθους, η συναυλία «Ο βαφτιστικός» που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ., στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, αναβάλλεται.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 8 μ.μ..

Οι κρατήσεις εισιτηρίων που έχουν πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά
, εξακολουθούν να ισχύουν και για την νέα ημερομηνία,  για τις ίδιες θέσεις που έχουν ήδη επιλεγεί.


Ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ
Σπύρος Παπασπύρος

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 4:26 pm


Ξεκίνησαν τα έργα στο Κολωνάκι για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό

Ξεκίνησαν τα πρώτα έργα στο Κολωνάκι για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό καθώς έκλεισε με περίφραξη η πλατεία με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα και οι κυρίως εργασίες στο νέο εργοτάξιο που θα στηθεί εκεί.

Το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 του Μετρό «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εξυπηρετήσει πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Με την κατασκευή τεσσάρων νέων σταθμών (Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός), θα αποσυμφορηθούν υφιστάμενοι κεντρικοί σταθμοί Μετρό από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού και ιδίως ο σταθμός του Συντάγματος.

O νέος σταθμός "Κολωνάκι" της νέας Γραμμής 4 του Μετρό - Πηγή: ΥΥΠΟΜΕ

 φωτο: ΥΥΠΟΜΕ

Ο νέος σταθμός μετρό “Κολωνάκι” χωροθετείται επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας, γνωστή ως πλατεία Κολωνακίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά, Πατριάρχου Ιωακείμ, Καψάλη, Κουμπάρη, και Κανάρη.

Η νέα γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας – Από το Γουδή έως το Γαλάτσι

Η Γραμμή 4 θα εξυπηρετεί πολλά σημαντικά κτίρια και εγκαταστάσεις, όπως νοσοκομεία, τα Δικαστήρια, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Υπουργείο Πολιτισμού, τη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Κουμπάρη), το Βρετανικό Συμβούλιο, την Πανεπιστημιούπολη.

Θα συνδέεται δε με τις υφιστάμενες Γραμμές του Μετρό με δύο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο / Ακαδημία, Ευαγγελισμός).

Η Γραμμή 4 του Μετρό θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 13 χλμ από το Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι έως το Γουδή, εντός των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου.

Θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, με τα φρέατα αερισμού τους: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

Θα κατασκευαστεί επίσης ένα νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) για την Γραμμή 4, με προοπτική ενσωμάτωσης και του ελέγχου λειτουργίας των Γραμμών 1, 2, 3, αλλά και μελλοντικών αυτόματων νέων γραμμών και του Τραμ, καθώς και ένα νέο κτίριο συντήρησης και επισκευών των νέων συρμών, που θα χωροθετηθούν σε διαθέσιμο χώρο στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

Θα κατασκευαστούν τέλος δύο επισταθμοί γραμμής πριν το σταθμό Άλσος Βεΐκου (κάτω από την Λεωφόρο Βεΐκου) και μετά το σταθμό Γουδή (κάτω από τη Λεωφόρο Κατεχάκη), για την εναπόθεση των νέων συρμών, τον καθαρισμό και τη συντήρησή τους.

ypodomes.com / Παύλος Ρίζος

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 9:44 am


Αποκαταστάθηκε πλήρως η οδός Παπανικολή στο Χαλάνδρι


Μετά τις άμεσες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα με το οδόστρωμα που προκλήθηκε επί της οδού Παπανικολή έπειτα από καθίζηση που υπέστη την περασμένη εβδομάδα, λόγω κακοτεχνίας του παρελθόντος από εταιρεία τηλεφωνικών δικτύων.

Ο δρόμος αναμένεται να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μία εβδομάδα τμήμα του οδοστρώματος είχε υποστεί καθίζηση, εξαιτίας διάτρησης αγωγού απορροής ομβρίων από αγωγούς τηλεφωνικού δικτύου. Ειδικότερα προκλήθηκε σπηλαίωση (μεγάλο κούφωμα κάτω από το οδόστρωμα), η οποία οφειλόταν στο γεγονός ότι κατά το παρελθόν εταιρεία τηλεφωνικών δικτύων είχε διατηρήσει τον πλακοσκεπή αγωγό ομβρίων, με τη μέθοδο της κατευθυνόμενης διάτρησης (χωρίς δηλαδή ανοιχτή διατομή), και δημιούργησε ρήγμα στον αγωγό ομβρίων (παλιό αγωγό κατασκευασμένο από την ΕΥΔΑΠ). 

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, άμεσα έσπευσαν στο σημείο συνεργεία της Περιφέρειας, έγινε κατάλληλη σήμανση για την αποφυγή ατυχημάτων και ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης.

«Στόχος μας ήταν η αποκατάσταση του προβλήματος, που προκλήθηκε από κακοτεχνίες του παρελθόντος, με ταχείς διαδικασίες προκειμένου να ξαναδοθεί με ασφάλεια ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία, γι΄αυτό και τα συνεργεία μας δούλεψαν όλες αυτές τις μέρες με εντατικούς ρυθμούς. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί λειτούργησαν άμεσα και αποτελεσματικά με στοχευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να έχουμε γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο δρόμος σήμερα παραδίδεται ξανά στην κυκλοφορία και είναι πλέον απολύτως ασφαλής», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 7:31 am


Κάλεσμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 26/10


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, λόγω μεγάλης έλλειψης αίματος, πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 9:00 έως 13:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου (Μεσογείων 415-417).

Κλείνετε τηλεφωνικά το προσωπικό σας ραντεβού, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε καθόλου, στο τηλ: 2106547700.

Με την εθελοντική μας προσφορά κάνουμε ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ!

Μόνο με 10 λεπτά από το χρόνο μας, προσφέρουμε ανιδιοτελώς στους πάσχοντες συνανθρώπους μας αισιοδοξία και ελπίδα.

Απαραίτητα έγγραφα: Αστυνομική ταυτότητα και Αριθμός ΑΜΚΑ.

Με την εθελοντική μας προσφορά αίματος δίνουμε ζωή στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας και ταυτόχρονα δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας.

Ας είμαστε όλοι εκεί!


Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 3:15 pm


Θετικά 21 κρούσματα σε 566 rapid tests στην Αγία Παρασκευή


Πραγματοποιήθηκαν χθες (Κυριακή 24/10/2021), στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής, έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Covid-19 Rapid tests) από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σε σύνολο 566 ελέγχων ανιχνεύτηκαν 21 κρούσματα κορονοϊού με τον δείκτη θετικότητας να φτάνει στο 3,7%.

Τα κρούσματα αυτά αφορούν σε 14 αγόρια και 7 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 15 έτη.

Υπενθυμίζουμε ότι στον τελευταίο έλεγχο που είχε διενεργηθεί στις 26/09/2021 ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 2,2%.

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 2:12 pm


Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα και σπίτια με χαμηλό ενοίκιο

Στους γονείς και τα νέα ζευγάρια επικεντρώνεται ένα από τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ολοήμερων σχολείων μέχρι τις 6 το απόγευμα, καθώς και προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (24.10.2021), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων, που θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σε αυτά τα σχολεία, θα υπάρχουν: Ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες για τους μαθητές με σκοπό να απαλλαγούν οι γονείς από πρόσθετα έξοδα για φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών τους.

Παράλληλα, οι νέες μητέρες θα μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο

Παράλληλα σύμφωνα με το «Βήμα» η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει φθηνές κατοικίες σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η δαπάνη για στέγαση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του μισθού.

Επειδή, όμως, το κόστος των ενοικίων αυξάνεται ραγδαία, το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να ελευθερώσει ακίνητα του Δημοσίου και αυτά να «διοχετευθούν» σε νέους χαμηλόμισθους με ένα μικρό ενοίκιο.

Αναζητούνται ήδη ακίνητα που κατέχει το Δημόσιο με την ευρεία έννοια του όρου με σκοπό να ελευθερωθούν και να διατεθούν προς ενοικίαση σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται οικοδομήσιμα οικόπεδα προκειμένου, με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, να ανεγερθούν σύγχρονες κατοικίες που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής για την απόκτησή τους.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε σχολεία και στέγαση η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηρίξει τα νέα ζευγάρια με στόχο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο.

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 10:11 am


Μητροπολίτης Μάνης – Διασωληνωμένος με κοροναϊό στον Ευαγγελισμό

Ο Μητροπολίτης Μάνης, Χρυσόστομος, νοσεί σοβαρά με κοροναϊό με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekklisiaonline.com, η κατάσταση του Μητροπολίτη ήταν ιδιαιτέρως σοβαρή, με τους θεράποντες ιατρούς να προχωρούν στη διασωλήνωσή του.

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 9:04 am


Τα πράγματα είναι απλά με την καθαριότητα και οι πολίτες δεν μπορούν να είναι "όμηροι"

Όταν ανέλαβε καθήκοντα η σημερινή δημοτική αρχή, παρέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας. Μέσα σε ένα διάστημα λίγων μηνών η κατάσταση έδειχνε πως εξομαλύνθηκε στη ζήτημα της αποκομιδής. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες παρατηρείται εκ νέου μια αρρυθμία με σκαμπανεβάσματα ενώ τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη.

Του Στρατή Μαζίδη

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, η υπηρεσία λόγω κινητικότητας μετρά μείον οκτώ οδηγούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην υλοποίηση των δρομολογίων. Όσον αφορά την κατάσταση των τελευταίων ημερών, διαβάσαμε σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, πως οι εργαζόμενοι της καθαριότητας απέχουν λόγω απλήρωτων υπερωριών και των αδιάθετων μέσων ατομικής προστασίας. 

Όπως έχουμε σημειώσει σε παλαιότερο κείμενο πριν λίγους μήνες, πρέπει να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να πούμε πως τα πράγματα είναι απλά:

Α. Υπερωρίες

Καθώς το πρόβλημα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, γιατί δεν ενημερώνει η Οικονομική Υπηρεσία για ποιο λόγο δεν πληρώνει τις υπερωρίες; Δεν τεκμαίρονται; Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δε χτυπούν κάρτα κατά την προσέλευση - αποχώρησή τους;

Β. Μ.Α.Π. 

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, αν μπορούν να δίνονται εις χρήμα κτλ. Διαβάστε τη σχετική ΚΥΑ του 2019 στο https://www.e-nomothesia.gr/autodioikese-demoi/koine-upourgike-apophase-437262019.html.

Ας πουν λοιπόν οι εμπλεκόμενοι τα πράγματα με το όνομά τους γιατί αυτή η κατάσταση κρατά χρόνια κι έχει κουράσει τους κατοίκους της πόλης. Ταλαιπώρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή, συνεχίζει με τη σημερινή.

Από εκεί και πέρα η ομηρία των δημοτών είναι λάθος. Όσοι εκδηλώνονται δημόσια υπέρ αυτής ή την παραβλέπουν ενώ γνωρίζουν περισσότερα ως προς το τι πραγματικά συμβαίνει, ας είναι πιο προσεκτικοί, αν όντως επιθυμούν να λυθούν τα προβλήματα κι όχι τη διατήρησή τους. 

Όταν ο Α έχει ένα πρόβλημα με τον Β, το να εμπλέξει τον Γ, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση ή ευθύνη, για να πιέσει τον Β, όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα, αντίθετα το μεγεθύνει ενώ μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες εξελίξεις. Ο τελών υπό ομηρία συνήθως δεν ταυτίζεται με εκείνον που τον αδικεί για τον όποιο λόγο.

Εν προκειμένω, οι δημότες πληρώνουν δημοτικά τέλη, δεν ευθύνονται για αστοχίες σε πράγματα απλούστατα. Η εξάντληση της υπομονής τους, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει, θα είναι να ζητήσουν να απομακρυνθούν πάραυτα τα απορρίμματα, τα οποία εσχάτως, ούτως ή άλλως, δεν απομακρύνονταν τακτικά. Αυτό όμως η δημοτική αρχή μόνο με ένα τρόπο θα μπορέσει να το πετύχει κι η ομηρία ίσως γυρίσει μπούμερανγκ, διότι ίσως κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στους δημότες και τις πιθανές ισορροπίες.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2021 | 1:12 pm


Την 1η θέση στην Ευρώπη κατακτάει η Αττική ως κορυφαίος παραθαλάσσιος μητροπολιτικός προορισμός για το 2021

Την 1η θέση ως κορυφαίος Παραθαλάσσιος Μητροπολιτικός Προορισμός στην Ευρώπη κατέκτησε η Περιφέρεια Αττικής, στον καταξιωμένο διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards.

H Περιφέρεια Αττικής αναδείχθηκε Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021, κερδίζοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα σε κορυφαίους προορισμούς διεθνώς όπως η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Κωνσταντινούπολη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και το Ντουμπρόβνικ.

Τα World Travel Awards είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που από το 1993 βραβεύει τους πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική» που εξειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη σημαντικών δράσεων και έργων τοπικής αυτοδιοίκησης, υλοποίησε, τον σχεδιασμό του προγράμματος υποψηφιότητας που κατέδειξε τα 10 συγκριτικά  πλεονεκτήματα που διαθέτει η Αττική  και την οδήγησαν στην ανακήρυξή της ως νούμερο 1 Παραθαλάσσιου Μητροπολιτικού Προορισμού για το 2021.

Συγκεκριμένα η Αττική απέσπασε το βραβείο πληρώντας 10 πολύ βασικές προϋποθέσεις:

1.  Διεθνές αεροδρόμιο με πολλές βραβεύσεις για το επίπεδο ασφάλειάς του

2.  Πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα

3.  Την Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα  μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

4.  Παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας

5.  Πρόσβαση μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά, - ενός από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης- σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά

6. Μετακίνηση με σύγχρονο τραμ κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης

7. Υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας σε εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής

8. Αμέτρητες προτάσεις γαστρονομίας πάνω στην αθηναϊκή ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους φημισμένους αττικούς αμπελώνες

9. Μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας,  χιονιού και απέραντου γαλάζιου

10. Υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραστάσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό

Με αφορμή την ανακήρυξη της Αττικής ως νo 1 ευρωπαϊκός προορισμός για το 2021, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς για το τιμητικό  βραβείο που λαμβάνει φέτος η Αττική από έναν θεσμό υψηλού διεθνούς κύρους στην τουριστική βιομηχανία όπως ο θεσμός των World Travel Awards. Η ανακήρυξη της Αττικής μας, της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Ελλάδας ως κορυφαίου ευρωπαϊκού τουριστικού προορισμού για το 2021, επιβραβεύει τις συντονισμένες προσπάθειες μας που -παρά την κρίση του Covid 19- οδήγησαν σε σημαντικές δράσεις.  Με ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πλάνο αλλά και άμεσες παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με έργα υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης, με πόλεις και θάλασσες καθαρές, αλλάζει τα δεδομένα με τις μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και που θα μεταβάλλουν την εικόνα της Αττικής, καθιστώντας την ως ένα παγκοσμίου βεληνεκούς μητροπολιτικό κέντρο. Φιλοδοξούμε να συνεχίσει να κατακτά ως προορισμός όλο και περισσότερους ταξιδιώτες, ώστε να την επισκέπτονται ξανά και ξανά και σύντομα η Αττική μας να κατακτήσει και το παγκόσμιο βραβείο!»

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2021 | 4:50 pm


Πού θα πάει επιτέλους αυτή η κατάσταση με την πλατεία Αγίας Παρασκευής; Αδειάστε την επιτέλους!

Σάββατο μεσημέρι, χαρά Θεού για να βγει ο κόσμος μια βόλτα να πάρει αέρα και τα παιδιά να παίξουν στην πλατεία, αλλά φαίνεται πως κάποιοι έχουν άλλη άποψη. Η κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια απέραντο πάρκινγκ και τα τραπέζια για τις μπομπονιέρες που κάποτε δίνονταν στο πλάι του ναού, κοντά στο μέσο της πλατείας.

Χρόνια τώρα οι δημότες διαμαρτύρονται. Ήδη από την πρώτη θητεία Ζορμπά αλλά και επί Γιάννη Σταθόπουλου ο οποίος έβαλε μεν την μπάρα αλλά απεδείχθη διακοσμητική.

Η Εκκλησία είναι για να τελεί τα Μυστήρια του Θεού και να μεριμνά για τη σωτηρία των ανθρώπων, όχι το που θα παρκάρουν (πού πάρκαραν οι καλεσμένοι επί Σιδέρη όταν δεν ανέβαινε κανείς επάνω;).

Κι ο Δήμος για να βάζει τα όρια όταν αυτά δε γίνονται σεβαστά και να μαζέψει τα τηλεκοντρόλ της μπάρας για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτήν την ιστορία.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2021 | 2:27 pm


Με τον φασισμό δεν τελειώσαμε - Το Δημοτικό Συμβούλιο κατώτερο των περιστάσεων


ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

Η δικαιολογημένη ικανοποίηση που ένιωσε ο λαός μας για την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να οδηγήσει σε κανέναν εφησυχασμό.

Τα πρόσφατα γεγονότα της φασιστικής δράσης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα υπενθυμίζουν με χειροπιαστό τρόπο το εγκληματικό πρόσωπο του φασισμού, την ανοχή που απολαμβάνει η δράση του από την αστυνομία και τον κρατικό μηχανισμό, τη συνειδητή προσπάθεια αθώωσής της από τους αστούς πολιτικούς και δημοσιογράφους, μέσω της ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων».

Η κατά πλειοψηφία απόφαση για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, επικεφαλής του «προτύπου» Τάγματος Εφόδου Νίκαιας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, που εκτέλεσε δεκάδες ανθρωποκτόνες εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αντιφασιστών, αγωνιστών και πρωτοπόρων κομμουνιστών, συναντά τη δίκαιη αντίδραση και αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Η πρόταση ψηφίσματος καταδίκης των γεγονότων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής συνάντησε την σιωπή των εκπροσώπων της ΝΔ των παρατάξεων Ζορμπά (πλην ενός), Οικονόμου και Μουστόγιαννη και την ψήφο ΑΠΕΧΩ. Την υποστήριξη των ‘’ισων αποστάσεων’’ από την παράταξη του Μυλωνάκη (στήριξη ΚΙΝΑΛ) όπως και ενός από την παράταξη του Σταθόπουλου (στήριξη ΣΥΡΙΖΑ).

Γνωστοί ακροδεξιοί συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Οικονόμου, όπως και υποψήφιος που είχε να πεί καλά λόγια για τη χούντα και που σήμερα βγάζει ανακοίνωση για στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ...

Στο πρόσφατο παρελθόν το τότε Δημοτικό Συμβούλιο είχε δικαιολογήσει με κάθε τρόπο την παρουσία της φωτογραφίας του διορισμένου από την χούντα Δημάρχου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου...

Με τον φασισμό δεν τελειώσαμε, αφού δεν τελειώσαμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει επειδή τον έχει ανάγκη. Για να τον αξιοποιεί πολύπλευρα ως δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ως πολιτική εφεδρεία για δύσκολες καταστάσεις, όπως η καπιταλιστική οικονομική κρίση, ως εργαλείο για τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας και τη διάδοση του αντικομμουνισμού, ως φόβητρο για την ανοχή και στήριξη φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων, με βάση τη λογική του «μικρότερου κακού».

Αυτό που χρειάζεται σήμερα, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο φασισμός, είναι ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, που θα στοχεύει όχι μόνο τον ίδιο τον φασισμό, την αναγκαία απόκρουση και απομόνωσή του παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, αλλά συνολικά τον πραγματικό αντίπαλο, τη ρίζα του κακού, τον καπιταλισμό σε όλες τις μορφές του.

Μπρεχτ: «Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά μονάχα ως καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, ως ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ανδρέας Γκιζιώτης, Γιώργος Τσιμπουκάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2021 | 1:11 pm


Δακτύλιος: Σε λειτουργία το daktylios.gov.gr - Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα - Πώς θα εκδώσετε το ειδικό σήμα

Ψηφιακά, μέσω του daktylios.gov.gr, μπορούν οι πολίτες να εκδίδουν το ειδικό σήμα για την ελεύθερη κυκλοφορία στον δακτύλιο της Αθήνας για τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα, σύμφωνα με τα κριτήρια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η νέα υπηρεσία που σχεδίασαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών και υλοποίησε το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ - GRNET), εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των οδηγών και την διασφάλιση της γνησιότητας των σχετικών αδειών. Έτσι, τα νέα ειδικά σήματα εκδίδονται ψηφιακά, γρήγορα, εύκολα και με απόλυτη διαφάνεια.

Σύμφωνα με την υπ' αρ. οικ-289738/Φ.911 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B' 4860/20-10-2021), οι κατηγορίες των οχημάτων που εξαιρούνται από την εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων εντός του μικρού δακτυλίου (μονά-ζυγά) και για τις οποίες εκδίδεται το ειδικό σήμα είναι οι εξής:

  • ηλεκτρικά
  • εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου
  • υβριδικά
  • κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Πώς θα εκδώσετε το ειδικό σήμα

Η λειτουργία της υπηρεσίας είναι ιδιαίτερα απλή και φιλική προς τον πολίτη. Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος αυθεντικοποιείται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και στη συνέχεια υποβάλλει αίτηση για την έκδοση του ειδικού σήματος, αφού δηλώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Τα στοιχεία του οχήματος αντλούνται από τα μητρώα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο έλεγχος για το αν το όχημα υπάγεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες γίνεται αυτόματα και, εφόσον διαπιστωθεί ότι το όχημα πληροί τις προδιαγραφές, το ειδικό σήμα εκδίδεται επιτόπου σε μορφή pdf. Τέλος, ο ενδιαφερόμενος οφείλει είτε να το εκτυπώσει, είτε να το αποθηκεύσει στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε να το επιδεικνύει σε κάθε σχετικό έλεγχο της Τροχαίας. Όπως όλα τα ηλεκτρονικά έγγραφα που εκδίδονται από το gov.gr, το ειδικό σήμα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης, με σκοπό την επαλήθευση του περιεχομένου του εγγράφου από τον λήπτη. 

thetoc.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2021 | 10:02 pm


Λύση στο πρόβλημα του ύπνου των νηπίων ζητά ο Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ

Για ακόμα μια χρονιά το πρόβλημα του ύπνου για τα νήπια δεν έχει λυθεί στον δήμο μας. Σε 5 από τους 6 σταθμούς δεν καλύπτεται η βασική ανάγκη της ξεκούρασης – ύπνου. Όσα νήπια έχουν ανάγκη των ύπνο, κοιμούνται σε ακατάλληλες συνθήκες.

Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί να έχει υγιή και ολοκληρωμένο ύπνο που θα του παρέχει ξεκούραση και ηρεμία πάνω σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα, την ίδια ώρα που άλλα παιδάκια γύρω του παίζουν και, όπως είναι αναμενόμενο, κάνουν φασαρία; Ταυτόχρονα, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι σίγουρο πως δημιουργούνται μυοσκελετικά προβλήματα, πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά 2,5-4 χρονών.

Όλα τα παραπάνω έχουν αποτέλεσμα όσα παιδιά έχουν ανάγκη τον ύπνο, να γυρίζουν κουρασμένα και νευρικά στο σπίτι μετά το σχόλασμα. Οι γονείς που έχουν τη δυνατότητα, παίρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα. Σε διαφορετική περίπτωση η λύση είναι παππούδες – γιαγιάδες ή ιδιωτικός σταθμός – νταντά, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Αν δεν έχει κάποιος τη δυνατότητα για τα παραπάνω, πρέπει να ανέχεται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Ζητάμε ως γονείς το αυτονόητο, όλα τα νήπια που θέλουν να κοιμηθούν να έχουν την δυνατότητα να το κάνουν σε φυσιολογικές συνθήκες.

Ζητάμε λύση από την διοίκηση των παιδικών σταθμών. Οι παιδαγωγοί δεν έχουν καμία ευθύνη για την άθλια αυτή κατάσταση, το αντίθετο, βάζουν τα δυνατά τους για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών κόντρα σε κάθε δυσκολία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Μετά από παρέμβασή του Συλλόγου λόγω καταγγελιών από γονείς του Γ΄ Σταθμού ότι νήπια από την κούραση κοιμούνται σε ακατάλληλες συνθήκες, η Διοίκηση αναγκάστηκε να δώσει κάποια λύση.

Το Σάββατο 2 Οκτώβρη έγιναν οι απαραίτητες εργασίες από συνεργείο και άνοιξε μια αίθουσα ύπνου για τα νηπιακά τμήματα. Πλέον οι γονείς που τα παιδιά τους έχουν ανάγκη τον ύπνο, θα μπορούν να τα αφήνουν στο σταθμό.

Είναι γνωστό πως οι παιδικοί σταθμοί της Αγίας Παρασκευής έχουν μικρούς χώρους με αποτέλεσμα να μην μπορούν όλα τα παιδιά να κοιμηθούν σε μία μόνο αίθουσα. Μετά από την πίεση που ασκήσαμε, η Διοίκηση αποφάσισε να τοποθετούνται κρεβατάκια στην αίθουσα απασχόλησης για να κοιμούνται όσα παιδιά έχουν ανάγκη τον ύπνο ενώ παράλληλα θα παίζουν τα υπόλοιπα στον ίδιο χώρο.

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα της διεκδίκησής μας. Χρειάζεται συνέχεια για την βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών. Δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας.


Καλούμε τους γονείς κάθε σταθμού να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γ΄ Σταθμού. Ακόμα και αν έχουμε βρέφος, θα έρθουμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα την επόμενη χρονιά. Ακόμα και αν δεν έχει ανάγκη τον ύπνο το δικό μας παιδί, αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί. Ό,τι είναι απαραίτητο για την υγεία ενός παιδιού δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Ελάτε σε επικοινωνία με το Σύλλογο για αυτό ή κάποιο άλλο πρόβλημα που έχετε εντοπίσει. Όλοι μαζί θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για το καλό των παιδιών μας.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 

Email: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2021 | 1:59 pm


Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Κέντρο Γυναίκας Αγίας Παρασκευής

Μετά από πολύμηνη «απουσία» λόγω των επιπτώσεων που επέφερε στην καθημερινότητα των πολιτών η πανδημία του κορονοϊού, το «Κέντρο Γυναίκας» του Δήμου Αγίας Παρασκευής ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και περιμένει όλες τις φίλες μας.

Το «Κέντρο Γυναίκας» είναι ένας Πολυχώρος δραστηριοτήτων και συνάντησης των γυναικών  όπου μπορούν να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ψυχαγωγηθούν και να υποστηριχθούν σε θέματα ισότητας,  απασχόλησης  και ανεργίας, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, δημιουργικότητας, ελεύθερης έκφρασης και ψυχαγωγίας.

Οι εγγραφές για το «Κέντρο Γυναίκας» ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους και να τις καταθέτουν (μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο «Κέντρο Γυναίκας» του Δήμου μας (Λεωφόρος Μεσογείων 403).

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-6080217

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ .

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 3:26 pm


ΠΑΟΔΑΠ: Άνοιξε η πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων για τη συναυλία "Ο Βαφτιστικός"

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική κράτηση θέσεων (στο τέλος του κειμένου, η διαδικασία), για την συναυλία που διοργανώνει ο ΠΑΟΔΑΠ, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 8 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6). 

Θα παρουσιασθεί από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη , η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη"Ο βαφτιστικός".

Ερμηνεύουν οι κορυφαίοι λυρικοί: Μίνα Πολυχρόνου, Αντώνης Κορωναίος, Μαίρη Κατσούρα, Νίκος Καραγκιαούρης. Αφήγηση Λευτέρης Ελευθερίου.

Για την αποφυγή συνωστισμού κατά την είσοδο, η προσέλευση στον χώρο θα γίνεται από 7 μ.μ. έως 7.50 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (250 άτομα).

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής κρατήσεως:


1.Εισερχόμαστε στην πλατφόρμα κρατήσεων, με το link:  
https://www.eventora.com/el/Events/paodap-vaftistikos

2. Δηλώνουμε αριθμό θέσεων (έως 2)

3. Πατάμε "Δηλώστε συμμετοχή"

4. Δηλώνουμε τη θέση ή τις θέσεις που θέλουμε (πράσινο χρώμα), κάνοντας κλικ πάνω τους. (Ανάμεσα στις θέσεις, υπάρχουν υποχρεωτικά 2 κενά καθίσματα)

5. Γράφουμε το ονοματεπώνυμό μας και το email μας

6. Κάνουμε κλικ στο ότι αποδεχόμαστε τους όρους

7. Πατάμε "ολοκλήρωση"

Είμαστε έτοιμοι. Στο κάτω μέρος, εμφανίζεται το ή τα εισιτήρια, τα οποία εκτυπώνουμε. Στο email μας θα έλθει και η επιβεβαίωση της κρατήσεως, στο οποίο υπάρχουν οδηγίες για την αποθήκευση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο κινητό μας.

Κατά την προσέλευση, κρατάμε το εισιτήριο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νοσήσεως και την ταυτότητά μας, τα οποία επιδεικνύουμε στα αρμόδια για τον έλεγχο άτομα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Αμερικανικού Κολλεγίου.

Μέσω της πλατφόρμας, υπάρχει η δυνατότητα ακυρώσεως της κρατήσεως.

Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ


 

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 12:01 am


ΓΣΑΠ: Ήττες για κορασίδες/πανκορασίδες - Δύσκολη νίκη για τις νεανίδες

Οι νεάνιδες του ΓΣΑΠ σε δράση

Το Σάββατο 16/10 οι κορασίδες μας αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες του Παναθηναϊκού στο γήπεδό του και έδειξαν τις μεγάλες αδυναμίες τους. Αντίστοιχο πρόσωπο έδειξαν και οι παγκορασίδες μας  αντιμετωπίζοντας τα Μελίσσια στο Κοντόπευκο. Και οι δύο αυτές ομάδες προσπαθούν να προσαρμοστούν από την μεγάλη αποχή λόγω της πανδημίας και από την μεταπήδησή τους σε ανώτερη ηλικιακή κατηγορία, χωρίς ουσιαστικά να έχουν ενεργό δράση στην προηγούμενη. Αντίθετα οι εφετινές νεάνιδες, που ευρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα λόγω της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα των κορασίδων που διεξήχθη τονΙούνιο και Ιούλιο του 21, πέτυχαν την δεύτερη νίκη τους επί των νεανίδων της Κηφισιάς σε ένα αγώνα που εξελίχτηκε σε ντέρμπυ.

Α. ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΜΑΣ

1. Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


ΠΑΟ - ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ : 82-28 (27-8, 21-6, 14-7, 20-7)

Τελικά τα δύσκολα που περιμέναμε ήταν ανυπέρβλητα. Ο ΠΑΟ πέρασε από πάνω μας σαν τρένο και μας ισοπέδωσε, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα του βρίσκεται σε άλλο επίπεδο.

Μπορεί να βάλαμε το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού, τα ωραία νέα όμως τελείωσαν εκεί. Με ασφυκτικό πρεσάρισμα ο ΠΑΟ στραγγάλισε κυριολεκτικά την ομάδα μας , η οποία δυσκολευόταν να περάσει την σέντρα του γηπέδου και να εκδηλώσει επίθεση. Από εκεί και μετά η υπεροχή των φυσικών προσόντων και ικανοτήτων των αντιπάλων, έκανε το καλάθι τους να φαίνεται πολύ μακρινό… Το αποτέλεσμα του 1 ου ημιχρόνου προμήνυε καταστροφή, η οποία περιορίστηκε ελαφρά χάρις την καλύτερη μας απόδοσή, σε συνδυασμό με την χαλάρωση των αντιπάλων στο δεύτερο ημίχρονο. Μια αναμενόμενη , όχι ως προς την έκτασή της, ήττα, την οποία έχουμε δυο εβδομάδες να ξεπεράσουμε μέχρι τον επόμενο
παιχνίδι στις 30/10 με τον ΚΡΟΝΟ στην έδρα μας.

ΓΣΑΠ (Χατήρας) :
Δερμιτζάκη, Σινάνογλου Κ., Παγίδα, Σινάνογλου Α., Πολυμένου, Κοντογιωργάκη, Κεϊσογλου, Χατήρα, Δασκαλάκη, Σινιώρη, Αλεξάνδρου, Κασκαβέλη, Αθανασοπούλου.


2. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Στο πρωτάθλημα Γ κατηγορίας Κορασίδων της ΕΣΚΑ ο Σύλλογός μας συμμετέχει με την ομάδα των παγκορασίδων του με βασικό στόχο την βελτίωση των αθλητριών και την
απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών μετά και την περίοδο δύο ετών απραξίας.

ΓΣΑΠ Β- ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Β: 17-73

Tο Σάββατο 17/10 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της ομάδας μας με αντίπαλο τον ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Β για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ στο γήπεδο μας. Τα κορίτσια μας δεν ξεκίνησαν καλά. Ας είναι καλά και η καραντίνα που μας ταλαιπώρησε δύο χρόνια.

Τα κορίτσια μας κουβαλούσαν αρκετό άγχος με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος και να φτάσει σε γρήγορα και εύκολα καλάθια. Ο πρώτος επίσημος αγώνας μετά την καραντίνα και με
ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους έγινε ένα καλό μάθημα στα κορίτσια μας ώστε να είναι πιο συγκεντρωμένες και με περισσότερη παρουσία στις προπονήσεις.

Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε πάλι στο γήπεδο μας με τον ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ

ΓΣΑΠ (Βασίλης Μπούντας): Συρίγου, Τούτση, Νίκου, Ιωάννου, Βερτοπούλου, Παραπαγκίδου, Μωραϊτη, Μαλισόβα, Μητροπέτρου, Κεχρή, Οικονόμου, Τοτού

Β. ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΜΑΣ

ΓΣΑΠ - ΑΕΝΚ : 32 – 30 (07-09,14-10,06-07,05-04)


Συνέχεια στις νίκες για τις νεανίδες μας, που έκαμψαν την σθεναρή αντίσταση της ΑΕΝΚ και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Κάπου εκεί όμως σταματάνε τα ευχάριστα καθώς η αγωνιστική μας εικόνα ήταν κάτι παραπάνω από μέτρια. Κύριο χαρακτηριστικό η μεγάλη αστοχία στο σουτ από κοντινή και μακρινή απόσταση και σκοράρισμα με το σταγονόμετρο, λες και το καλάθι είχε μικρύνει σαν το μάτι της βελόνας. Συνέπεια των κακών ποσοστών στα σουτ η νευρικότητα των κοριτσιών, που με την σειρά της έφερε τις πολλές λάθος πάσες και τις κακές επιλογές στις προσπάθειές τους.

Αυτά στο ένα μισό του γηπέδου, γιατί στο άλλο (άμυνα) τα κορίτσια μας διέπρεψαν. Ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του κόουτς, επέδειξαν ιδιαίτερο πάθος, έλεγξαν τα ριμπάουντ, δεν άφησαν τον αντίπαλο να περάσει μπροστά στο σκορ μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε το θετικό αποτέλεσμα. Την επόμενη Δευτέρα 25/10/2021 στις 22:00 στο κλειστό Ζαχ. Αλεξάνδρου αντιμετωπίζουμε τον Ιωνικό και τα κορίτσια μας θα κληθούν να αφήσουν πίσω την σημερινή εικόνα, αποδίδοντας το όμορφο μπάσκετ που μας έχουν συνηθίσει, καθώς είναι δεδομένα το ταλέντο της ομάδας και η δουλειά του προπονητή μας.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Πενέλη 9 (2), Χατήρα 11, Κέντρου,Κυρκοπούλου, Μήτση, Χριστοπούλου 10, Μητροπούλου 2, Κεΐσογλου, Κακοσούρη, Κανιστρά, Αθανασοπούλου.Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 11:40 pm


Αλλάζουμε: Δώστε τώρα λύση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα


Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων στην καθαριότητα

Αρκετά κ. Ζορμπά - Δώστε τώρα λύση στα δίκαια αιτήματά τους


Στο ίδιο έργο θεατές γίναμε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου παρακολουθώντας τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στην καθαριότητα έξω από το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής. Μια διαμαρτυρία που αφορά στα αυτονόητα, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι -ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας- πρέπει να διαθέτουν Μέσα Ατομικής Προστασίας και, βέβαια, να πληρώνονται τα νυχτερινά και τις υπερωρίες που κάνουν.

Για όλα αυτά έχουν ληφθεί αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις οποίες μάλιστα στήριξε η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», αλλά χρειάζεται και μια ικανή διοίκηση για να τις εφαρμόσει. Κάτι που η διοίκηση του δημάρχου Β. Ζορμπά δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα...

Το μόνο που κάνει ο δήμαρχος είναι να καθησυχάζει τους εργαζόμενους, υποσχόμενος, κάθε φορά που τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα, ότι τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν. Κάποτε...

Με αφορμή τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γιάννης Μυλωνάκης, δήλωσε:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου στο... σίριαλ που παίζεται εδώ και μήνες με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Οι άνθρωποι που καθημερινά δίνουν πραγματικό αγώνα για να κρατούν την πόλη μας καθαρή συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και απλήρωτοι σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά και τις υπερωρίες τους.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι εμπαίζονται από μια διοίκηση που όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και κατά καιρούς στρέφεται εναντίον τους, προσπαθώντας να μεταθέσει σε αυτούς τις δικές της ευθύνες.

Η ανικανότητα της διοικητικής ομάδας του κ. Ζορμπά να εφαρμόσει ακόμη και τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο αρχίζει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Όμως, το κυριότερο είναι ότι έχει άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, που «πληρώνουν το μάρμαρο» της αναποτελεσματικότητας και της ατολμίας αυτών που υποτίθεται θα έπρεπε να χειρίζονται τις τύχες του Δήμου.

Αρκετά κ. Ζορμπά με τον εμπαιγμό των εργαζομένων. Δώστε ΤΩΡΑ λύση στα προβλήματά τους και αφήστε τους να κάνουν το έργο τους. Η πόλη χρειάζεται τις υπηρεσίες τους και καμία γραφειοκρατική διαδικασία δεν μπορεί να στερεί στους συγκεκριμένους εργαζόμενους τα μέσα προστασίας τους και τις αμοιβές τους». 
Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 11:23 pm


Δ. Αγίας Παρασκευής: Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία

O Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει πως θα προβεί στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικού αριθμού 5 ατόμων μερικής απασχόλησης σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 20/10/2021 έως  26/10/2021.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν ΜΟΝΟ τη συνημμένη αίτηση της με αριθμό 25506/19-10-2021 ανακοίνωσης και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση:[email protected]

Διαβάστε την ανακοίνωση


Κατεβάστε την αίτηση


Οδηγίες συμπλήρωσης

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 3:25 pm


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δράση συλλογής σχολικών ειδών «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η Δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με  τους εθελοντές του Δήμου μας.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου μας, συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα σχολικών ειδών, η οποία διανεμήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε παιδιά εξυπηρετούμενων της δομής «Κοινωνικό Παντοπωλείο», ενώ μέρος αυτών στάλθηκε και στη Βόρεια Εύβοια προς αρωγή των παιδιών πυρόπληκτων οικογενειών.  

O Δήμος Αγίας Παρασκευής ευχαριστεί θερμά όλους/ες όσους/ες στηρίζοντας με την προσφορά τους τη δράση, έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το συνάνθρωπο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 2:21 pm


«Δημόκριτος» και Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συμπράττουν για την ενίσχυση της καινοτομίας των startups

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» ενώνει τις δυνάμεις του με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για να διευρύνει και να εντείνει τις προσπάθειες και των δύο ιδρυμάτων στους άξονες της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Αρχής γενομένης από το 2022, το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» θα φιλοξενήσει το ACG Innovation [email protected] το οποίο θα αποτελέσει φυτώριο νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capitalists), ερευνητικών συνεργασιών, και άλλων πτυχών της καινοτομίας. Σε ένα εκτενές Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ιδρύματα, το οποίο υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2021, το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συμφώνησαν να συνεργαστούν και σε άλλα πεδία, εκ των οποίων ερευνητικές εργασίες και ανταλλαγές ερευνητών/ακαδημαϊκού προσωπικού. 

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» Δρ Γιώργος Νούνεσης δήλωσε: «Το οικοσύστημα του “Δημόκριτου” προσφέρει χώρο και ενθάρρυνση για την καινοτομία στο επίπεδο των start-up και πέραν αυτού, φιλοξενώντας εταιρείες που ξεκινούν από τεχνοβλαστούς (spin-offs) έως το R&D Τμήμα της Tesla. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε ως εταίρο το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε αυτό το νέο εγχείρημα, το οποίο θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο την επιρροή του “Δημόκριτου” στην  καινοτομία και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner, σημείωσε: «Το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος” και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχουν υπάρξει γείτονες στην Αγία Παρασκευή για πολλά χρόνια. Αυτή η συμφωνία απηχεί όχι μόνο τη γεωγραφική εγγύτητα αλλά επίσης και τις ομοιότητες στους θεσμικούς μας στόχους για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και τη δέσμευσή μας για την προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Το ACG Innovation [email protected] αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του από την άνοιξη του 2022, υπό τη διεύθυνση του Research, Technology & Innovation Network (RTIN – Δίκτυο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2021 | 9:10 pm


Νέα Αρχή: Η πόλη πνίγεται κι αυτοί… λούζονται

Άφησαν πάλι τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου μας σε περίοδο πανδημίας,  χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και με απλήρωτες υπερωρίες και νυκτερινή εργασία!!!

Σε μία πόλη που την αφήνουν να βρωμάει, με τα πεζοδρόμια κατειλημμένα από τα κλαδέματα, με μαζικές και απεγνωσμένες καθημερινές διαμαρτυρίες και εκκλήσεις δημοτών
, η διοίκηση Ζορμπά αδιαφορεί και δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα. Να εφαρμόσει τους νόμους και τους κανονισμούς, αλλά και τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους. Είχαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο διαβεβαιώσεις κατά καιρούς ότι θα καταβάλλονται τα χρήματα για τα ΜΑΠ και θα τακτοποιούνται άμεσα οι εκκρεμότητες των υπερωριών. Φυσικά ακούσαμε και τα γνωστά επιχειρήματα ότι για όλα φταίνε οι δημότες και οι εργαζόμενοι!!! Και  η μόνιμη επωδός ότι και «οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν».

Τι  φταίει πάλι;  Η ανικανότητα, η ασχετοσύνη, η έλλειψη συντονισμού,  η "τιμωρία γιατί κοντράρουν τον Δήμαρχο" ή όλα μαζί; Κανείς δεν ξέρει. Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που βιώνουμε. Η παραβίαση της νομοθεσίας και η καθυστέρηση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Έτσι αντιλαμβάνεται η διοίκηση του Δήμου την προστασία της δημόσιας υγείας;
 
Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται πάλι για κινητοποιήσεις αφού ο εμπαιγμός τους καλά κρατεί και η υπομονή τους έχει εξαντληθεί. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το ποιος έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Και ενώ θα περιμέναμε μία ΣΥΓΝΩΜΗ, ή έστω μία πράξη αυτοκριτικής αφού η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ και η ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ είναι άγνωστες έννοιες γι’ αυτούς, το μόνο που κάνουν είναι να ασκούν με θρασύτητα ένα απίστευτο «bullying» σε όσους τους ασκούν δημόσια κριτική.    Γαντζωμένοι  στην "καρέκλα" δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Αλλά πως να προλάβουν; Που να βρουν χρόνο; Φροντίζουν μόνο  τις καρέκλες τους, την πελατεία τους και τους μηχανισμούς,  αδιαφορώντας για τα  προβλήματα της πόλης. Ασχολούνται με τους «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς του ενός με τις μηδενικές εκπτώσεις και τους διογκωμένους προϋπολογισμούς που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτούς του προγράμματος «Φιλόδημος» για τα απορριμματοφόρα και τα μηχανήματα της καθαριότητας. Αρνούνται να ελέγξουν και να δουν τι γίνεται γύρω τους, τι κάνουν άλλοι Δήμοι. Γιατί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αγοράζει πανάκριβα, χωρίς να εξασφαλίζει συνθήκες στοιχειώδους ανταγωνισμού.
 
Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Προς το παρόν οι δημότες και οι εργαζόμενοι. Πλησιάζει όμως η ώρα που θα πληρώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι. Γιατί όλοι θέλουμε  μία πόλη καθαρή και μία δημοτική αρχή που να εγγυάται την διαφάνεια
 

Παραθέτουμε αυτούσια την προ διμήνου ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων (ΣΕΡΔΑΠ),η οποία είναι πάλι επίκαιρη, για να βγάλουν οι δημότες τα συμπεράσματά τους.


 

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΔημοσιεύθηκε στις 19 October 2021 | 8:34 pm


Rapid Tests στην Αγία Παρασκευή την Κυριακή 24 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει πως την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, από τις 09:00 μέχρι και τις 15:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης (μπροστά από τον Ιερό Ναό), θα βρίσκονται κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και θα πραγματοποιούν ελέγχους  ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Covid-19 rapid tests).

Οι κάτοικοι της πόλης που επιθυμούν να υποβληθούν στους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης , πέραν του ότι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα φορώντας συνεχώς τη μάσκα τους και κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, θα πρέπει:

1) Να είναι από 10 ετών και άνω.

2) Να είναι ΠΕΖΟΙ.

3) Να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους, το Δελτίο Ταυτότητάς τους και να δώσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους, ώστε να λάβουν το αποτέλεσμα μέσω sms.

4) Σε περίπτωση που καταφτάσουν στην περιοχή πέριξ της κεντρικής πλατείας οδικώς, να έχουν φροντίσει για την νόμιμη και ασφαλή στάθμευση του οχήματός τους, ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία και να προσέλθουν στην πλατεία πεζοί.

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2021 | 4:19 pm


Εκκρεμείς συντάξεις: Ένας στους δύο υπαλλήλους του ΕΦΚΑ παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση


Προειδοποίηση για μεταθέσεις

Προθεσμία έως το τέλος του χρόνου έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ στους υπαλλήλους που εμφανίζουν χαμηλές επιδόσεις όσον αφορά στο στόχο έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Αν δεν ανεβάσουν τη βαθμολογία τους, τους προειδοποίησε ότι θα εξαιρεθούν από τα κλιμάκια απονομής των συντάξεων και θα «τιμωρηθούν» με δυσμενή μετάθεση.

Τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά δείχνουν ότι ένας στους δύο υπαλλήλους παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση.

Ειδικότερα από τους 600 εισηγητές των κλιμακίων:

το 25% δηλαδή οι 150 βγάζουν μόλις 2 συντάξεις το μήνα

το 25%, δηλαδή 150 υπάλληλοι βγάζουν μόλις 8 συντάξεις το μήνα

το 25%, δηλαδή 150 υπάλληλοι, βγάζουν 19 συντάξεις το μήνα

το 25%, δηλαδή 150 υπάλληλοι, βγάζουν 45 συντάξεις το μήνα

Με τις πρώτες δυο κατηγορίες υπαλλήλων υπάρχει ζήτημα, καθώς πρέπει να προσεγγίσουν τουλάχιστον τον μέσο όρο των 20-25 συντάξεων το μήνα.

Παράλληλα το Νοέμβριο οι «αριστούχοι» του ΕΦΚΑ αναμένεται να λάβουν με πολύμηνη καθυστέρηση το μπόνους που έχει θεσπιστεί για τoυς υπαλλήλους που εκδίδουν υψηλό αριθμό συντάξεων.

Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει στο λεγόμενο πράσινο κτήριο της Λεωφόρου Κηφισίας τον «πύργο ελέγχου» (control Tower) ένα ψηφιακό εργαλείο για την παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων από την υποβολή τους έως και την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Μέσω του πύργου ελέγχου η διοίκηση θα μπορεί να παρακολουθεί με στοιχεία και ανά υπάλληλο σε πραγματικό χρόνο τη διεκπεραίωση κάθε υπόθεσης.

Το νέο ψηφιακό σύστημα επιτρέπει στη διοίκηση του ΕΦΚΑ να έχει άμεση πληροφόρηση, 24 ώρες το 24ωρο και σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που αφορούν το πλήθος των εκκρεμών συντάξεων συνολικά και ανά τ. Ταμείο, ανά κατηγορία αιτήσεων (γήρατος, αναπηρίας κ.λπ.), ανά Περιφέρεια και ανά τ. Ταμείο.

Την ίδια ώρα ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει τη σημαντική αποκλιμάκωση σε ποσοστό άνω του 85% των εκκρεμών συντάξεων που καταγράφεταιστο τ. ΤΣΑΥ, στο τ. ΤΑΝ και σε αρκετό βαθμό στο τ. ΤΣΜΕΔΕ.

Πρόκειται για τρία από τα πλέον προβληματικά τ. Ταμεία με συσσώρευση χιλιάδων συνταξιοδοτικών αιτήσεων υγειονομικών, νομικών και μηχανικών που η εκκαθάριση τους καθυστερούσε για χρόνια (κάποιες από αυτές από το 2016).

protothema.gr / Μαίρη Λαμπαδίτη

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2021 | 9:25 am


Η «Νίκη των Πολιτών» στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Β’ Αθήνας

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της Ένωσης Συλλόγων Αγίας Παρασκευής για τις ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων στα Σχολεία της πόλης μας, αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής» από τον πρ. Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τους Θανάση Φαλούκα και Βασίλη Τραυλό επισκέφθηκε τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας κ. Γιάννη Ψαχούλα συνοδευόμενο από τον Προϊστάμενο Διοικητικού κ. Βασίλη Αποσκίτη στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Με βάση την ενημέρωση που είχαμε, η καταγραφή των προβλημάτων στα Λύκεια και Γυμνάσια της Αγίας Παρασκευής σήμερα έχει ως εξής:

1. Όλα τα ολιγομελή τμήματα για τα οποία τα σχολεία μας αιτήθηκαν λειτουργούν κανονικά.

2. Από τους 240 αναπληρωτές καθηγητές που ζητήθηκαν (για τα κενά που υπήρχαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για 12 Δήμους), στάλθηκαν 82 καθηγητές, κάποιοι εκ των οποίων δεν παρουσιάστηκαν να αναλάβουν εργασία!

3. Ένας αριθμός γυναικών αναπληρωτριών (3 τον αριθμό) πήραν άδειες λόγω εγκυμοσύνης.

4. Αυτή τη στιγμή, η έλλειψη καθηγητών στην Αγία Παρασκευή ξεπερνά τους δέκα (10).

5. Ταυτόχρονα το ΥΠΑΙΘ διαθέτει δυστυχώς πολύ μικρό αριθμό πιστώσεων για τη κάλυψη αυτών των κενών.
 
Ειδικότερα στην Αγία Παρασκευή:


1. Στα Λύκεια καλύφθηκαν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ενώ υπάρχουν κενά σε μαθήματα Γενικής Παιδείας λόγω ασθενειών.

2. Στα ΕΠΑΛ υπάρχει σαφής έλλειψη καθηγητών, κυρίως ειδικοτήτων σε εργαστήρια, όπου απαιτείται και δεύτερος καθηγητής. Στο 2ο ΕΠΑΛ δεν υπάρχει μαθηματικός.

3. Στα Γυμνάσια υπάρχουν αρκετές ελλείψεις και γίνεται προσπάθεια καθηγητής που έχει τη δυνατότητα δεύτερης ανάθεσης, να καλύπτει δύο μαθήματα.

4. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο 1ο Γυμνάσιο με 70 ώρες κενά και το 2ο Γυμνάσιο με 29 ώρες κενά.

5. Στα αλλά Γυμνάσια (3ο,4ο, 5ο) δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κενά. Αυτά που υπάρχουν θα καλυφθούν με καθηγητές από άλλα σχολεία.

6. Ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και στη στελέχωση της παράλληλης στήριξης.

7. Τέλος μας ετέθη θέμα υλικοτεχνικών ελλείψεων στην Διεύθυνση (φωτοτυπικά, καρέκλες κ.α.).

Η πλήρης λειτουργία των σχολείων, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί πότε ακριβώς θα αποκατασταθεί.

Η έλλειψη πιστώσεων που υπάρχει, είναι ο κύριος παράγοντας, εν κατακλείδι, της δυσλειτουργίας των σχολείων.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να πιέσουμε όλοι μας, δηλαδή η Διεύθυνση, ο Δήμος, η Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Να απαιτήσουμε από τα δυο Υπουργεία, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση των Σχολείων μας.Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2021 | 8:09 am


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη

Φιλικοί ιστότοποι: