Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κώστας Κρητικίδης: Ο στόχος είναι να γίνει το κολυμβητήριο, όχι να βρίσκουμε λάθη σε αυτό!

Κατά την τοποθέτησή του στον πρόσφατο απολογισμό, ο πολύπειρος δημοτικός σύμβουλος, τ. αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κι επικεφαλής της "Συμμαχίας Ευθύνης", που συνεργάζεται με την παράταξη "Αλλάζουμε", Κώστας Κρητικίδης τόνισε μεταξύ άλλων για το κολυμβητήριο, το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο, αναφερόμενος σε διάφορες φωνές που φαίνεται να προσπαθούν να εντοπίσουν τρωτά σημεία:

«Στόχος μας δεν είναι να βρούμε που είναι λάθος ο Ζορμπάς στο θέμα του κολυμβητηρίου, στόχος μας είναι να γίνει το κολυμβητήριο. Και σε σχέση με την οικονομοτεχνική μελέτη αποφασίστηκε και έγινε από τον κ. Σταθόπουλο χωρίς το δημοτικό συμβούλιο να έχει αλλάξει την εγκεκριμένη άποψη που είχε το δημοτικό συμβούλιο για 50άρα πισίνα και κλειστό κολυμβητήριο. 

Η μελέτη σκοπιμότητας που έγινε, έγινε με κατεύθυνση προφορική του δημάρχου κ. Σταθοπούλου και της τεχνικής υπηρεσίας χωρίς αυτό να έχει επικυρωθεί ποτέ από το δημοτικό συμβούλιο. 

Επομένως η αποπεράτωση του ημιτελούς κολυμβητηρίου με το νόμο του 4495 του 2017 περί αποπεράτωση αυθαιρέτων κατασκευών δίνει μία χρυσή ευκαιρία στο Δήμο να προχωρήσει χωρίς το πρόβλημα της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας. 

Αυτό να το έχουμε στο μυαλό μας να το βοηθάμε και όχι να επισημαίνουμε τα ενδεχομένως τρωτά του στοιχεία».

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2021 | 4:42 pm


Γ. Σταθόπουλος: Κολυμβητήριο χωρίς θέσεις στάθμευσης προωθεί ο Β. Ζορμπάς

Κολυμβητήριο χωρίς θέσεις στάθμευσης, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων προωθεί ο Β. Ζορμπάς!

 Χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης ο κ. Ζορμπάς επιδιώκει κατασκευή ανοιχτού κολυμβητήριου, στην Νέα Ζωή, χωρίς θέσεις στάθμευσης και με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50 μέτρων.

Αυτή ήταν η δημόσια δήλωση του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Ιουνίου.


Θα προκαλέσει, έτσι, μεγάλο κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή με ταυτόχρονη οπτική ρύπανση και θόρυβο.

Θυμίζουμε ότι είναι ο ίδιος ο κ. Ζορμπάς που ακύρωσε τον διαγωνισμό του 2013 στη τελευταία του φάση, δηλ. στο άνοιγμα οικονομικών προσφορών για ανάδειξη μειοδότη, ένα διαγωνισμό που έθετε ως προϋπόθεση ολοκλήρωσης του κολυμβητηρίου, υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την υπάρχουσα δεξαμενή.

Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, αν είναι σε γνώση των αρμοδίων, ανά ειδικότητα, μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας αυτή η εξέλιξη.

Είναι γνωστό ότι το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε το έργο δυο φορές για αυτόν ακριβώς το λόγο (την έλλειψη θέσεων στάθμευσης) πριν κάποια χρόνια.

Επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο στην Νέα Ζωή.

Ακριβώς γι’ αυτό (πέραν της καλαίσθητης περίφραξης και της ανακατασκευής των πεζοδρομίων που ολοκληρώσαμε στην περιοχή), εκπονήσαμε στην Δημαρχιακή μας θητεία μελέτη βιωσιμότητας που αποτελεί προϋπόθεση συνέχισης του έργου και η οποία προβλέπει: 


1. Πισίνα 33x25 μέτρων με ανοιγοκλειόμενη οροφή ελαφριάς κατασκευής

2. Υπόγειο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων  

3. Νέα μελέτη με αυτές τις προϋποθέσεις.

4. Δημοπράτηση του έργου.

Η επιδίωξη του κ. Ζορμπά, που ήταν, επί χρόνια, υπέρ της κατεδάφισης του και μεταφοράς του στα Πευκάκια, να εμφανιστεί υπέρμαχος του κολυμβητηρίου (ως αυθαίρετου που θα ολοκληρωθεί) και με απευθείας αναθέσεις ακατάλληλων μελετών, είναι καθαρά ψηφοθηρική, κάτι που το δηλώνει μάλιστα συνεχώς.

Έχει διαλέξει όμως τελείως λαθεμένο, παράνομο και αυθαίρετο τρόπο. Τον καλούμε δημόσια να διοργανώσει άμεσα σύσκεψη με όλες τις παρατάξεις του Δήμου, την Τεχνική υπηρεσία, ειδικούς επί του θέματος επιστήμονες, τον Σύλλογο κατοίκων Τσακού και την ομάδα κατοίκων Νέας Ζωής για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2021 | 4:23 pm


Αυτοψία Δημάρχου Ζορμπά και άμεσες ενέργειες για παράνομη κατάληψη χώρου

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, προχώρησε στην παρακάτω καταγγελία.

«Έπειτα από τηλεφωνήματα που δέχθηκα από κατοίκους της πόλης μας, από τις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και Ναπολέοντος Ζέρβα, έσπευσα επί τόπου στο σημείο μαζί με υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δήμου μας και διαπίστωσα όσα βλέπετε και εσείς στις κάτωθι φωτογραφίες.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, μη σεβόμενη την πόλη και τους κατοίκους της, κατέλαβε παρανόμως την πλατεία που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο (Ελευθερίου Βενιζέλου και Ναπολέοντος Ζέρβα) με μηχανήματα, καλώδια, κιγκλιδώματα, εύφλεκτα υλικά (πετρέλαιο, βενζίνη, πίσσα).

Κάλεσα άμεσα το 100 προκειμένου να καταγραφεί το γεγονός και θα προβώ άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται και προβλέπονται για την παράνομη κατάληψη χώρων, έτσι ώστε να προφυλάξω τα δικαιώματα της πόλης μας και των κατοίκων της».    

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2021 | 2:14 pm


ΕΦΚΑ: Μέσα στο καλοκαίρι ο νέος 5ψηφιος αριθμός για τους πολίτες


Για την μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών σε υποθέσεις του ΕΦΚΑ αναφέρθηκε ο Όμηρος Τσάπαλος,
μιλώντας στο MEGA, εκπρόσωπος τύπου ΕΦΚΑ.

«Την Τρίτη ο υπουργός απέστειλε στον ΕΦΚΑ 10 ακραίες περιπτώσεις ταλαιπωρίας πολιτών. Σε κάποια υποκαταστήματα υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά δεν δέχομαι αυτή την δικαιολογία για περιπτώσεις ακραίες. Υπάρχει μια μειοψηφία υπαλλήλων που δεν κάνει καλά τη δουλειά του» τόνισε ο κ. Τσάπαλος.

Υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που εκκρεμούν και οι πολίτες προσπαθούν κάθε μέρα να ενημερωθούν εξήγησε ο ίδιος.

Όσον αφορά το νέο τηλεφωνικό κέντρο το πιο πιθανό είναι ότι θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι και θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2021 | 11:18 am


Τέλος από αύριο η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την περαιτέρω άρση των μέτρων μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Από αύριο Πέμπτη το πρωί στις 5, κυκλοφορούμε χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ, διατηρείται στους εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

Επίσης, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου θα ισχύσουν:

-Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας


-Άρση της υποχρέωσης self test για τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους


-Στην εστίαση, από έξι πηγαίνουμε στα 10 άτομα ανά τραπέζι


-Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ορίζεται στα 300 άτομα


-Στις οργανωμένες παραλίες έως 120 άτομα ανά 1000 τμ».

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2021 | 8:35 pm


Έγγραφο της Διεύθυνσης Καθαριότητας προς τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

Με έγγραφό της προς τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλη Ζορμπά, αλλά και την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κα. Ελένη Δάβαρη, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου ενημερώνει αναλυτικά για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην πόλη αναφορικά με τις 120 νέες καταγραφές για απομάκρυνση κλαδιών και την αλόγιστη παραγωγή κλαδεμάτων.


Αναλυτικά:

Θέμα: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΑ»  


«Στις 20/5/2021 πραγματοποιήθηκε εξόρμηση για την αποκομιδή των κλαδεμάτων των πολιτών προκειμένου να γίνει μια μεγάλη εκκαθάριση του προβλήματος που μαστίζει την πόλη μας.

Τα εναπομείναντα σημεία που έχρηζαν τη συνδρομή JCB μετά την απομάκρυνση των παραπάνω ήταν 89. Μέχρι τις 10/6 είχαν απομακρυνθεί και τα 89 αυτά σημεία.

Από τις 21/5/2021 έως και σήμερα έχουν γίνει 120 νέες καταγραφές για απομάκρυνση κλαδιών πέραν των προαναφερομένων, εξ αυτών οι 22 έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Τα παραπάνω πραγματοποιούνται με διπλή βάρδια του μηχανήματος jcb καθημερινά που αφορά περίπου 3 με 4 δρομολόγια συμπεριλαμβανομένων και της απομάκρυνσης των απορριμμάτων του νεκροταφείου και των ογκωδών απορριμμάτων.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι υπάρχει μια ακατάσχετη παραγωγή κλαδεμάτων από τη μεριά των πολιτών με παντελή έλλειψη σεβασμού προς το Δήμο που κατοικούν και τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εργάτες-«μηχανές».

Παρακαλούμε άμεσα για τη συνδρομή και τη συμπαράστασή σας ώστε να σταματήσει αυτή η κακή αντιμετώπιση από πλευράς πολιτών για την αλόγιστη παραγωγή κλαδεμάτων την κακότροπη απαίτηση για την απομάκρυνσή τους, την εξύβριση και την προσβολή υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας».

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2021 | 2:50 pm


«Νίκη»: Στην δημιουργική απασχόληση παιδιών η δημοτική αρχή οδηγεί σε πελατειακές σχέσεις και απαξιώνει το κοινωνικό κράτος

 
Για μια ακόμα φορά η Δημοτική αρχή Ζορμπά δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και αποδεικνύει πελατειακή σχέση με τους πολίτες και απαξίωση του κοινωνικού κράτους.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Το φετινό πρόγραμμα της Θερινής Δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας θα γίνει με μεγάλη μείωση θέσεων, όπως και πέρυσι.
 
2. Αποκλείστηκαν οι αιτήσεις πολιτών που πληρούν κοινωνικά κριτήρια (μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι ). Έτσι, οι δημότες (ψηφοφόροι ) ανεξαρτήτως εισοδήματος έπρεπε να υποβάλλουν αιτήσεις στις 14 & 15 Ιουνίου, οι κάτοικοι μη δημότες (δηλ. μη ψηφοφόροι) στις 16 Ιουνίου και στις 17 Ιουνίου οι οικογένειες με κοινωνικά κριτήρια.

Αίφνης στις 16 Ιουνίου έβγαλαν ανακοίνωση ότι συμπληρώθηκαν οι θέσεις και δεν θα δεχτούν άλλες. Τι αποφάσισε δηλαδή, η Δημοτική αρχή Ζορμπα: Όλοι οι πολίτες μη κάτοικοι αλλά και όλοι εκείνοι που πληρούν κοινωνικά κριτήρια θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να απασχολήσουν τα παιδιά τους.

 
Αντιθέτως άνθρωποι με υψηλά εισοδήματα δικαιούνται μια θέση στο πρόγραμμα του Δήμου, παρότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρουν άλλη λύση για το παιδί τους.

Είναι πραγματικά λυπηρό.Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2021 | 11:12 am


Οι Κορασίδες του ΓΣΑΠ απέκλεισαν τον Μελά - Επόμενος αντίπαλος τα Μελίσσια

Στιγμιότυπο από τον αγώνα

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Στο πρωτάθλημα ΝΟΚ-ΑΟΥΤ από τις 8 ομάδες έμειναν 4 οι ΠΑΟ, ΓΣΑΠ , ΜΕΛΙΣΣΙΑ, και ΙΑΣΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ. Τα επόμενα ζευγάρια είναι ΓΣΑΠ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ και ΠΑΟ-ΙΑΣΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ.


ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : ΓΣΑΠ - ΜΕΛΑΣ Αγ. Ελευθ. : 52-41
Δεκάλεπτα 15-12, 14-6,14-16,9-7


Στον επαναληπτικό αγώνα ενάντια στον Μελά Αγ. Ελευθ. οι κορασίδες μας επικράτησαν  απέναντι στον αξιόμαχο Μελά. Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά, όμως ένα ξέσπασμα των κοριτσιών μας στο δεύτερο δεκάλεπτο με όπλο τη καλή άμυνα αύξησε τη διαφορά στους 10 πόντους και από εκείνη τη στιγμή η ομάδα μας ουσιαστικά δεν απειλήθηκε, επιτρέποντας  στον προπονητή μας να χρησιμοποιήσει για αρκετό χρόνο όλες τις αθλήτριες.

Επόμενος αγώνας το Σάββατο 26/6/21 στις 13.00 εκτός έδρας με την ομάδα των Μελισσίων που επικράτησε επί του Κρόνου Γέρακα.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Χατήρα,  Χριστοπούλου, Μητροπούλου, Κανιστρά, Μήτση, Παλάσκα, Τριανταφύλλη, Αλεξάνδρου, Δασακαλάκη, Κανιστρά, Λιάρου, Τοτόση

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2021 | 9:59 am


«Νίκη των Πολιτών»: Παρουσίαση του βιβλίου "ΤΑΞΙΔΙ αναΨΥΧΗΣ" του Δημήτρη Μαράκα


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής» και οι εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αγιοπαρασκευιώτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΚΑ: Ταξίδι αναΨυχης

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Βαγγέλης Καραμανωλάκης, αναπληρωτής Ιστορίας Ε.Κ.Π.Α
  • Νάντια Βαλαβάνη, οικονομολόγος, συγγραφές


Συντονίζει και χαιρετίζει ο πρ. Δήμαρχός Γιάννης Σταθόπουλος, επικεφαλής της Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής» και ο εκδότης Κώστας Παπαδόπουλος.


Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

 


 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2021 | 9:11 pm


Missing Alert: Εντοπίστηκε νεκρός σε δασώδη περιοχή μεταξύ Αγίας Παρασκευής και Γλυκών Νερών

 
Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (22/06) στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας είναι ο Σταύρος Δογιάκης και φέρεται να έχει αυτοκτονήσει.

Ο Σταύρος Δογιάκης ήταν εκ των δύο ιδιοκτητών της ταβέρνας «Κρητικός» στη Κάντζα, όπου τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου 2018 είχε δολοφονηθεί ο πρώην αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστος, κεντρικό πρόσωπο της έρευνας της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. ο Δογιάκης βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι και έχοντας δίπλα του ένα πιστόλι. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι ο 53χρονος έχει πιθανότατα αυτοκτονήσει.

Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε τελευταία φορά επικοινωνήσει με γυναίκα που προσέχει την μητέρα του. Ο 53χρονος την ρώτησε εάν η μητέρα του πήρε τα χάπια της πριν αυτός πάει σε έναν γάμο, όπως είχε πει. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν, ενώ και το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο.

Μετά από δήλωση της εξαφάνισης στο ΑΤ Παλλήνης και σχετικό αίτημα των συγγενών του εξαφανισθέντα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Missing Alert. 

Ο 53χρονος σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξαφανίστηκε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (21/6/2021) με το αυτοκίνητο του με την οικογένεια του και κυρίως τον αδελφό του Νίκο να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δογιάκης φέρεται να είχε αφήσει σημείωμα σε ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο γράφει «τα αφήνω όλα στον αγαπημένο μου αδερφό».

Τελικά, ο Σταύρος Δογιάκης βρέθηκε νεκρός στα Γλυκά Νερά, κοντά στη μονή του Αγίου Ιωάννη, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

«Δεν ήταν άνθρωπος που θα έμπλεκε»

Μιλώντας νωρίτερα στο Newsbomb.gr ο ιδιώτης ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, χαρακτήρισε τον 53χρονο ως την προσωποποίηση του καλοσυνάτου ανθρώπου.

«Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο είχα γνωρίσει στην ταβέρνα του. Είναι ένας άνθρωπος που μόνο ευγένεια εκπέμπει, η προσωποποίηση του καλοσυνάτου ανθρώπου. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα έμπλεκε σε προβλήματα. Από εδώ και πέρα είναι θέμα της Αστυνομίας ο εντοπισμός του. Υπάρχει πρωτόκολλο για αυτές τις περιπτώσεις.

Στην αρχή ψάχνεις στο σημείο όπου εξαφανίστηκε, περιμετρικά ψάχνεις σε ένα δύο χιλιόμετρα, παίρνεις πληροφορίες από οικείους φίλους και ούτω καθεξής», σημείωσε ο κ. Τσούκαλης.

newsbomb.gr / Αλέξανδρος Καλαφάτης


Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2021 | 6:18 pm


Και τις Κυριακές οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών


Λύση για τη διευκόλυνση του πλήθους υποψηφίων και νυν οδηγών που βρίσκονται σε αναμονή για θεωρητική εξέταση μετά την πολύμηνη αναστολή των εξετάσεων δίνει η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη.

Οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και οδηγών, μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, δύνανται να διενεργούνται και κατά τις Κυριακές.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλη Γιαννακόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο προγραμματισμός και η διενέργεια των εξετάσεων θα πραγματοποιείται με ευθύνη του Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης Μεταφορών, υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την αδιάβλητη και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων καθώς και όλων των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συνηγορεί υπέρ τους αιτήματος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για αύξηση της πληρότητας των αιθουσών εξέτασης με υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης  (self test) έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους υποψηφίους και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, με απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2233/τΒ/29-05-2021) επιτράπηκε η επανέναρξη των θεωρητικών εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:


·         πλήρωση έως και 50% της χωρητικότητας των αιθουσών διενέργειας των εξετάσεων

·         τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου

·         υποχρεωτική χρήση μάσκας

·         σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο των υποψηφίων

·         αερισμός της αίθουσας για τριάντα (30) λεπτά της ώρας μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων

·         απολύμανση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εξαρτημάτων τους.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2021 | 4:35 pm


Καιρός: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή


Οι θερμές αέριες μάζες που εξαπλώνονται από την Αφρική προς την Κεντρική-Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον έως την Κυριακή 27/6.

Κατά τόπους μάλιστα θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα ενώ, λόγω των εξασθενημένων ανέμων, έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας. 

Σύμφωνα, όπως αναφέρει η kathimerini.gr, με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ τοπικά ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

kairos-synthikes-kaysona-mechri-tin-kyriaki-akomi-kai-stoys-40-vathmoys-o-ydrargyros0

Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά τμήματα, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα συγκρατηθούν στους 33-35 βαθμούς.

Εκτός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σήμερα στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. 

Επισημαίνεται ότι, λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ιδίως από όσους έχουν προβλήματα υγείας, όπως η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού, η αποφυγή του αλκοόλ, των βαριών γευμάτων, και της έντονης σωματικής άσκησης, η διατήρηση δροσερού του σπιτιού, τα τακτικά χλιαρά μπάνια και η συχνή επικοινωνία με τους ηλικιωμένους που μένουν μόνοι τους.

 kairos-synthikes-kaysona-mechri-tin-kyriaki-akomi-kai-stoys-40-vathmoys-o-ydrargyros2

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2021 | 12:51 pm


Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου: Κάποιες φορές δεν ξέρεις πραγματικά τι να πεις...

Κάποιες φορές δεν ξέρεις πραγματικά τι να πεις...

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε κείμενο αντιπολιτευομένης παράταξης, στο οποίο, καταγράφονται ανακρίβειες, αφήνονται υπονοούμενα, δημιουργούνται εντυπώσεις και γενικά είναι ένα παράδειγμα του πως να κάνεις αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση...

Όσον αφορά στους ΠΑΙΣΔΑΠ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν αφήνουν  χώρο για αντιπολίτευση αυτού του τύπου.

1ον. Οι Όροι Φιλοξενίας για το 2021-2022 εκπονήθηκαν με βάση τους Όρους Φιλοξενίας του 2020-2021, με διαβούλευση με όλες τις παρατάξεις – με πρωτοβουλία της τρέχουσας διοίκησης & με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου – και λαμβάνοντας υπ όψιν το γεγονός ότι η καραντίνα για τον κορονοϊό, δεν επέτρεψε να έχουν δοκιμαστεί πλήρως οι Όροι Φιλοξενίας 2020-2021. Μια σειρά προτάσεων των παρατάξεων ενσωματώθηκαν στους όρους Φιλοξενίας 2021-2022. Όχι όλες οι προτάσεις, βεβαίως. Και αυτό είναι λογικό για όποιον έχει την ευθύνη του Δήμου, καθε φορά. Είναι λογικό να μην γίνονται αποδεκτές όλες οι  προτάσεις της αντιπολίτευσης, απλώς επειδή η συμπολίτευση έχει διαφορετική άποψη. Η άποψη όμως, δεν ψηφίζω του Όρους Φιλοξενίας επειδή δεν υιοθετήθηκαν στο σύνολό τους οι προτάσεις μου, απέχει παρασάγγας από το να θεωρηθεί, ότι υπηρετεί την ιδέα της συν-διαμόρφωσης. Σε συνεργασία μου δε, με επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης επί του θέματος, παρασχέθηκαν αναλυτικές πληροφορίες επί όσων θεμάτων μου ζητήθηκαν, έγινε ένας γόνιμος διάλογος σε πνεύμα πολιτισμένο, φιλικό και με αμοιβαία κατανόηση, έτσι ώστε στο τέλος με ευχαρίστησε, λόγοντάς μου ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχα τέτοια λεπτομερή ενημέρωση και επικοιδομητική συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα το καταδείξει «προς τα έξω». Δεν έγινε. Δεν πειράζει.

2ον. Δεν κατατέθηκε καμμία πρόταση στο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ για κάλεσμα σε εκδήλωση ενδιαφέροντος από γονείς, σχετικά με την επιθυμία τους να εγγραφούν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς για το 2021-2022, όπως ανακριβώς αναφέρεται.

Πέραν όμως αυτού, μια τέτοια πρόταση, στην περίπτωση που αυτή θα γινόταν αποδεκτή, δεν είχε τίποτα να προσφέρει και θα δημιουργούσε σύγχυση στους γονείς.

3ον. Όταν πέρσυ το καλοκαίρι καθυστέρησε η έναρξη της υποβολής των αιτήσεων επειδή έπρεπε να δούμε τι θα γίνει με την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, δεχθήκαμε σφοδρή κριτική για καθυστερήσεις που δημιουργούν προβλήματα στους γονείς, αναποτελεσματικότητα κλπ. Φέτος δεχόμαστε κριτική γιατί ξεκινήσαμε κανονικά. Τί είδους κριτική χωρίς αρχές είναι αυτή; Γιατί θα έπρεπε να ασκείται κριτική στην διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ, επειδή, με βάση τους Όρους Φιλοξενίας, κινήθηκε όπως αυτοί υπαγορεύουν; Μήπως είναι ευθύνη των ΠΑΙΣΔΑΠ η καθυστέρηση της έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέτος; Τελικά η υποβολή αιτήσεων υπόκεινται ή όχι στους χρονικούς περιορισμούς που περιγράφονται στους Όρους Φιλοξενίας;

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η ανακοίνωση (για την ανακοίνωση) ότι θα πρέπει να παραταθεί, πάλι, γιατί έχει ήδη παραταθεί μία φορά, η περίοδος των αιτήσεων, αγνοώντας ότι η φορολογική δήλωση, δεν αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την εγγραφή ενός παιδιού στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά για τον υπολογισμό των τροφείων. Ήδη έχει δοθεί εντολή στις διοικητικές υπηρεσίες να αποδέχονται την εκπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των γονέων, και ο υπολογισμός των τροφείων να γίνει αργότερα. Αν και, υποθέτω, ότι, τότε θα κατηγορηθούμε για καθυστέρηση του υπολογισμού των τροφείων...

4ον. Η ανακοίνωση (...για την ανακοίνωση...) αναφέρεται επίσης γενικώς και αορίστως, χωρίς δηλαδή καμμία συγκεκριμένη αναφορά, στο θέμα των σχέσεων μεταξύ διοίκησης και διοικητικών υπηρεσιών καθώς και σε ένα «μπάχαλο» που επικρατεί...Δεν θα ασχοληθούμε με αυτού του τύπου τις γενικόλογες αναφορές, εφ΄όσον δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να απαντηθεί. Η διοίκηση παράγει έργο, όπως κατατέθηκε πρόσφατα στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – προφανώς θα ήμουν αφελής αν περίμενα αναγνώριση από την  αντιπολίτευση  - και με την συνεργασία των διοικητικών υπηρεσιών. Αν κάποιος έχει κάτι συγκεκριμένο να ρωτήσει είμαι στην διάθεσή του. Υπονοούμενα και λάσπη στον ανεμιστήρα, δεν αποτελούν βάση για συζήτηση.

Τέλος, λέμε ναι στην αντιπολίτευση, λέμε ναι στην κριτική, λέμε ναι και στα πιο σκληρά σχόλια, υπό την προϋπόθεση ότι βασίζονται σε υπαρκτά προβλήματα των ΠΑΙΣΔΑΠ, ότι εντοπίζονται έτσι λάθη και παραλείψεις, που πρέπει να βελτιωθούν, και θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν να γίνει.

Κατά τα λοιπά, η ανακοίνωση αυτή καλώς έγινε γιατί ρίχνει φως σε προθέσεις, αποκαλύπτει τους ουσιαστικούς λόγους που έγινε και μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε τη δουλειά που γίνεται στους ΠΑΙΣΔΑΠ από την διοίκηση Ζορμπά. Ίσως να μην αρέσει η απάντησή μας, αλλά είναι αληθής, ακριβής και συγκεκριμένη.Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου
Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 9:19 pm


Στο «Visit Greece App» οι 545 ελληνικές παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»


Σε μια ουσιαστική και χρήσιμη αναβάθμιση της επίσημης εφαρμογής του ΕΟΤ «Visit Greece App» προχώρησε το Υπουργείο Τουρισμού, ενσωματώνοντας τον κατάλογο με τις 545 παραλίες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία».

Δεδομένου ότι η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 49 χώρες, με κριτήριο το συνολικό αριθμό των παραλιών με «Γαλάζια Σημαία», η προσθήκη του σχετικού καταλόγου στο «Visit Greece App» κρίθηκε ως απολύτως απαραίτητη. 

Πλέον, κάθε χρήστης της εφαρμογής θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να προγραμματίζει εκδρομές και διακοπές σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες ανά την Ελλάδα, επιλέγοντας άμεσα και εύκολα προορισμούς από το σχετικό κατάλογο στο «Visit Greece App».

Υπενθυμίζεται ότι η απονομή της «Γαλάζιας Σημαίας» σε οποιαδήποτε παραλία γίνεται κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης και ισχύει για 12 μήνες. «Γαλάζιες Σημαίες» δικαιούνται να φέρουν παραλίες οι οποίες πληρούν 33 διαφορετικά κριτήρια, τα οποία αφορούν στην ασφάλεια των λουομένων, στην καθαριότητα, στην οργάνωση, στην πληροφόρηση, στην προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, στις ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κ.ά. 

Ωστόσο, το προεξάρχον κριτήριο για τις «Γαλάζιες Σημαίες» είναι η καθαρότητα της θαλάσσιας ζώνης: Αποδεκτές γίνονται παραλίες, αποκλειστικά και μόνο, με «Εξαιρετική» ποιότητα υδάτων.
 
Καθόσον η «Γαλάζια Σημαία» λειτουργεί, εκ των πραγμάτων, σαν εγγύηση κορυφαίας και ολοκληρωμένης ποιότητας, χρησιμοποιείται ευρύτατα ως δείκτης επιλογής προορισμού, τόσο από τουριστικούς οργανισμούς, «tour operators» κ.λπ., όσο και από μεμονωμένους τουρίστες. 

Ως εκ τούτου, η πρόσβαση στον κατάλογο των 545 ελληνικών παραλιών με Γαλάζια Σημαία διευκολύνει ακόμη περισσότερο την προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικού και ασφαλούς προορισμού, ιδιαίτερα για τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι προτιμούν τη θάλασσα.

Με την ενσωμάτωση των «Γαλάζιων Σημαιών» στο «Visit Greece App», για πρώτη φορά από το 1992, αναδεικνύεται το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.
 
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εφαρμογή «Visit Greece App» αποτελεί μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Mastercard, την Eurobank και την Warply. 

Πρόκειται για το κατεξοχήν χρηστικό, ψηφιακό εργαλείο για τους επισκέπτες της Ελλάδας, καθώς παρέχει ταξιδιωτικές πληροφορίες, ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, προτάσεις κ.λπ. -και, βεβαίως, οδηγίες σχετικά με τον Covid-19 για τουρίστες. Το «Visit Greece App» διατίθεται δωρεάν μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων «App Store» και «Google Play».


Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 8:45 pm


Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στη δημιουργία της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού» από τον Πειραιά έως την Ελευσίνα

φωτο: Τριήρης “ΟΛΥΜΠΙΑΣ” – Αρχείο ΓΕΝ

 

Τη πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλει και να βοηθήσει έμπρακτα στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη της πολιτιστικής - τουριστικής διαδρομής της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού», διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αρμόδιους φορείς, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Στη συζήτηση στην οποία, εκτός από τον κ. Πατούλη, συμμετείχαν ο Διευθύνων  Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ Απ. Καμαρινάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, ο Διευθυντής  Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τον κεντρικό πυρήνα της πρότασης και συμφωνήθηκε να υπάρξουν  επαφές για να καθοριστούν τα βήματα και οι τεχνικές διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πρότασης από τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ Απ. Καμαρινάκη, διατύπωσε τη θετική θέση του για την υλοποίηση της πρότασης και επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συμβάλλει έμπρακτα την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής».

Η νέα θαλάσσια σύνδεση σχεδιάζεται με στόχο την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη των περιοχών της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα των Δήμων της θαλάσσιας διαδρομής από τον Πειραιά έως την Ελευσίνα.

Να επισημανθεί ότι από την πλευρά τους οι επτά Δήμοι της περιοχής, (Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Χαϊδαρίου, Κερατσινίου Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας και Πειραιώς), σε αντίστοιχες συναντήσεις, έχουν εκφράσει τη θερμή τους υποστήριξη και την συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία.

Η ιδέα της αναβίωσης της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού»,  αναπτύσσεται με πρωτοβουλία της συνεργασίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας με την Ελευσίνα 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 7:39 pm


Θερινό ηλιοστάσιο 2021: Σήμερα η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου


Η μεγαλύτερη μέρα του 2021 και η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού έφτασε! Σήμερα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, λαμβάνει  χώρα το θερινό ηλιοστάσιο. 

Από εδώ και πέρα, στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας, οι μέρες θα μικραίνουν σταδιακά. Στην αρχή ανεπαίσθητα και από τον Αύγουστο πιο αισθητά, αναφέρει το star.gr, ενώ οι νύχτες θα μεγαλώνουν αντίστοιχα. Από την άλλη, στο νότιο ημισφαίριο θα είναι η πρώτη μέρα του χειμώνα (χειμερινό ηλιοστάσιο).

Ο ήλιος ανέτειλε σήμερα στις 06:02 και η δύση του θα γίνει στις 20:51. Έτσι, θα μείνει στον ουρανό για 14 ώρες και 48 λεπτά. Τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες, που ορίζουν αστρονομικά τη διάρκεια των εποχών του έτους, συμβαίνουν επειδή οι ημέρες του έτους δεν έχουν ίση διάρκεια μεταξύ τους.

Η αιτία είναι ότι η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και ο άξονας περιστροφής της παρουσιάζει κλίση σχεδόν 23,4 μοιρών. Αν δεν υπήρχε αυτή η κλίση, δε θα υπήρχαν οι εποχές και η μέρα θα διαρκούσε πάντα 12 ώρες, ενώ ο Ήλιος θα ακολουθούσε κάθε μέρα το ίδιο «μονοπάτι» πάνω από τη Γη.

Εξαιτίας όμως της κλίσης του άξονα περιστροφής, τη μισή χρονιά (από την εαρινή έως την φθινοπωρινή ισημερία) το βόρειο ημισφαίριο «γέρνει» προς τον Ήλιο, με αποκορύφωμα στο θερινό ηλιοστάσιο το οποίο συμβαίνει μεταξύ της 20ής και της 22ας Ιουνίου, ενώ την άλλη μισή χρονιά το νότιο ημισφαίριο «γέρνει» περισσότερο προς τον Ήλιο, με αποκορύφωμα στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 10:40 am


Συνελήφθη αστυνομικός στην Αγία Παρασκευή για ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα & περίπτερα


Ενας 31χρονος αστυνομικός συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, κατηγορούμενος για ληστείες κατ΄εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού διατάχθηκε, όπως αναφέρει το σύμφωνα με το ethnos.gr, και Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ τέθηκε επίσης άμεσα σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τη σύλληψή του ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικού Τομέα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε ένα περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε, συνολικά, περίπου 4.400 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτά που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών και ειδικότερα το υπηρεσιακό του πιστόλι, ρουχισμός, τρία δίκυκλα, καθώς και 690 ευρώ από τις τελευταίες δύο ληστείες. Σημειώνεται, ότι ο συλληφθείς, που κατετάγη στην Αστυνομία το 2011 και υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής, οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πρωινές ώρες σήμερα (Σάββατο 19-06-2021) σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και συνελήφθη αστυνομικός, για διάπραξη ληστειών κατά συρροή σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα από 09-04-2021 έως 19-06-2021 στην Αττική.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του αστυνομικού και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα.


Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2021 | 6:25 pm


Αρχαιολογικός χάρτης: Αποκτούν πρόσβαση οι πολίτες

Στα σημεία με ιώδες και κίτρινο χρώμα θα προστεθούν και νέα με τις θέσεις των μουσείων σε όλη την Ελλάδα.


To 1980 o τότε υπουργός Πολιτισμού και Επιστημών Δημήτριος Νιάνιας είχε προχωρήσει στην κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του όρους Παγγαίου στην Καβάλα. Η κήρυξη αφορούσε «όλο το όρος όπου έχουν εντοπιστεί σπήλαια και βραχογραφήματα και όπου τα αρχαία μεταλλεία χρυσού». Η κήρυξη της εποχής ήταν φυσικά «λεκτική», χωρίς συντεταγμένες, και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλα προβλήματα τα επόμενα χρόνια με τα λατομεία που λειτουργούσαν στην περιοχή. Πέρασαν πολλές δεκαετίες μέχρι να προστεθούν συντεταγμένες στον χάρτη και ζώνες προστασίας και να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του Παγγαίου.

Τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετώπιζαν για χρόνια οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και ιδιώτες που έρχονταν συχνά σε σύγκρουση με την αρχαιολογική υπηρεσία για το πού βρίσκονται οι περιουσίες τους, είτε ήταν οικόπεδα ή επιχειρήσεις σε σχέση με έναν αρχαιολογικό χώρο. Αυτούς τους «πονοκεφάλους» έρχεται να λύσει το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο που αποδόθηκε χθες στο κοινό.
 
archaiologikos-chartis-apoktoyn-prosvasi-oi-polites0
 
Οι κηρύξεις των αρχαιολογικών χώρων δεν ήταν πάντα με συντεταγμένες, όπως στις Αιγές (φωτ.), αλλά «λεκτικές», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της υπηρεσίας οι πολίτες θα δουν τον χάρτη της Ελλάδας γεμάτο με «πινέζες» διαφορετικών χρωμάτων που αντιστοιχούν σε μια διαφορετική πληροφορία: ιώδες για τα μνημεία, κόκκινο για τις ζώνες προστασίας, πράσινο για τους ιστορικούς τόπους και πορτοκαλί για τους αρχαιολογικούς χώρους. Τις επόμενες μέρες θα προστεθούν κουκκίδες με όλα τα μουσεία πάνω στον χάρτη.

Με ένα κλικ πάνω σε μία από τις κουκκίδες ο χρήστης αποκτά πρόσβαση στον αρχαιολογικό φάκελο της τοποθεσίας και μπορεί να δει αναλυτικά την τεκμηρίωση του χώρου, φωτογραφίες κ.ά., να μετρήσει την απόσταση του οικοπέδου του από ένα μνημείο ή να διαπιστώσει εάν βρίσκεται εντός αρχαιολογικού χώρου ή σε ζώνη προστασίας που απαγορεύει τη δόμηση.

Στην πύλη του αρχαιολογικού κτηματολογίου (arxaiologikoktimatologio.gov.gr) έχουν καταχωρισθεί μέχρι τώρα 14.700 ακίνητα μνημεία, 3.400 αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικοί τόποι και 844 ζώνες προστασίας, ένας όγκος ψηφιακών δεδομένων 32 terra byte που θα αυξάνεται καθώς θα προστίθενται νέα δεδομένα.  Το έργο ξεκίνησε το 2011 και έπειτα από δέκα χρόνια, δύο ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό 5,8 εκατ. ευρώ, παραδόθηκε χθες στο κοινό. Μαζί με τις ψηφιακές συλλογές κινητών μνημείων ολοκληρώνονται τα δύο μεγάλα ψηφιακά έργα του ΥΠΠΟΑ, συνολικής αξίας 15 εκατ. ευρώ.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου ήταν στρατηγική επιλογή, σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια και υποστηρίχθηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις, αφήνοντας όμως αιχμές για «μία μόνο σύντομη, αναχρονιστική, όσο και ακατανόητη παρένθεση με ονοματεπώνυμο, το 2018 και 2019», φωτογραφίζοντας την προκάτοχό της και υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Ζορμπά.


kathimerini.gr / Σάκης Ιωαννίδης

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2021 | 3:06 pm


Διακοπή ηλεκτροδότησης την Τετάρτη στην Αγία Παρασκευή


Σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα προχωρήσει, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΔΔΗΕ, την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί στους παρακάτω δρόμους:

Τετάρτη 23 Ιουνίου

Ώρες 8:00 - 13:00


- Αγίου Ιωάννου

- Αρτέμιδος

- Αιόλου


Τετάρτη 23 Ιουνίου

Ώρες 13:00 - 17:00


- Αιγαίου Πελάγους

- Έαρος

- Κολοκοτρώνη

- Γρ. Αυξεντίου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2021 | 12:54 pm


Ξανά μανά τα ίδια με το 2019: Πόσες φορές θα παίξει η κασσέττα;

Pexels / pixabay
«Τέλος, όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές του 2019 όποιος/α δεν έχει αντιληφθεί το πολωμένο κομματικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθησαν, θα εκπλαγεί στις επόμενες» είναι η κατακλείδα πρόσφατου άρθρου του τέως δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου σχετικά με τη συνεδρίαση του απολογισμού.

Του Στρατή Μαζίδη

Από την παραπάνω φράση προκύπτουν δύο ξεκάθαρες ειδήσεις. Η πρώτη ότι ο πρώην δήμαρχος το 2023 θα είναι για έβδομη φορά υποψήφιος συμπληρώνοντας 25 χρόνια καθόδου στις εκλογές, ο οποίος πιθανότατα σχεδιάζει να προκαλέσει την έκπληξη με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Η δεύτερη είδηση είναι πως όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές του 2019 ορισμένοι επιμένουν να αγνοούν την πραγματικότητα επικαλούμενοι την κομματική πόλωση. 

Καταρχήν αν υπήρχε έντονο κομματικό κλίμα το 2019, το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς για τις εκλογές του 2014 με τον πολύ εντονότερο διαχωρισμό σε μνημόνιο και αντιμνημόνιο. Απεναντίας το 2019 ήταν φανερό ότι ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε μετεκλογικά.

Ωστόσο το 2014 ο τότε δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς κέρδισε με μεγάλη διαφορά την πρώτη Κυριακή και έχασε στα σημεία τη δεύτερη. Αντίθετα το 2019 ο Γιάννης Σταθόπουλος έχασε από την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη υπέστη μία πολύ μεγάλη ήττα. 

Η ουσία είναι η εξής:

> Το 2019 ο Βασίλης Ζορμπάς ήταν "πεθαμένος". Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε πάρει θέση, υπήρχε η παράταξη του Γιώργου Οικονόμου, σημαντικά του στελέχη τον είχαν εγκαταλείψει ή βρέθηκαν αλλού ενώ και κάποια άλλα πρόσωπα έδωσαν γραμμή προς άλλα ψηφοδέλτια μολονότι προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο. Συνεπώς αν ήθελες να στήσεις ένα σκηνικό μέσα στο οποίο ο σημερινός δήμαρχος θα ήταν ακρωτηριασμένος θα το έκανες ακριβώς όπως τελικά πραγματοποιήθηκε το 2019.

> Επίσης σε αντίστοιχες συνθήκες πραγματοποιήθηκαν οι δημοτικές εκλογές στο γειτονικό Χαλάνδρι. Εκεί όμως το...πολωμένο κομματικό κλίμα φαίνεται πως δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο αφού ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος την πρώτη Κυριακή πέτυχε σχεδόν να διπλασιάσει τις ψήφους του με την αντίστοιχη του 2014 όταν ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έχασε ψήφους σε σχέση με την πρώτη Κυριακή του 2014 και ας είχε διοικήσει πέντε χρόνια. 

Αυτό άραγε γίνεται αντιληπτό; Αν πάντως κάποιοι όντας κομματικοποιημένοι από τα νιάτα τους βλέπουν τα πάντα μέσα από αυτό το πρίσμα, εμάς τους υπόλοιπους, τους πολλούς, ας μας αφήσουν απέξω.

Επιπλέον η επιμονή στο σενάριο του "τεράστιου έργου" και του "πολωμένου κομματικού κλίματος" υποτιμά τους δημότες και μειώνει την προσωπικότητά τους αφού επί της ουσίας τους καθιστά χειραγωγούμενους και αχάριστους, αν όχι και ανόητους που ενώ υλοποιείται ένα "τεράστιο έργο", αυτοί δεν το βλέπουν και ψηφίζουν σαν πρόβατα στο μαντρί.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία σοφή λαϊκή ρήση, το γινάτι βγάζει μάτι.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2021 | 7:54 pm


Μείωση 54% στα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια


Ξεπέρασε τον ευρωπαϊκό στόχο που ήταν μείωση 50%

Η Ελλάδα πέτυχε μείωση 54% των τροχαίων ατυχημάτων την τελευταία δεκαετία και κατάφερε να γίνει η μοναδική χώρα - κράτος μέλος της ΕΕ που ξεπέρασε τον ευρωπαϊκό στόχο που ήταν μείωση 50%. Μείωση άνω του 37% πέτυχαν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Σλοβενία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία, η Δανία, η Αυστρία και η Ουγγαρία, ενώ η Ολλανδία είχε τη χαμηλότερη μείωση στους θανάτους κατά 5% και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 14% τα τελευταία 10 χρόνια.

Πέρσι στους δρόμους της ΕΕ έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία συμβάντα 18.844 άνθρωποι, δηλαδή 10.847 λιγότεροι σε σύγκριση με το 2010. Η εξοικονόμηση κόστους χάρη στη μείωση του αριθμού των θανάτων εκτιμάται σε περίπου 156 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της ΕΕ.

Το 2020 οι θάνατοι από τροχαία συμβάντα στην ΕΕ αριθμούσαν 4.000 λιγότερους από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών. Η πρωτόγνωρη ετήσια μείωση των εν λόγω θανάτων κατά 17% οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας για την Ελλάδα, η οικονομική κρίση μπορεί να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη μείωση της κυκλοφορίας στους δρόμους, αλλά οι θάνατοι από τροχαία συνέχισαν να μειώνονται ακόμη και όταν η οικονομία ανέκαμψε ξανά και αυξήθηκε σταδιακά η κίνηση των αυτοκινήτων.

«Η Ελλάδα έχει καταφέρει την τελευταία δεκαετία σημαντικά επιτεύγματα στην οδική ασφάλεια παράλληλα με την επέκταση ενός σύγχρονου δικτύου αυτοκινητοδρόμων. Η σημαντική ευρωπαϊκή πρωτιά και η επίτευξη του στόχου μείωσης των τροχαίων θανάτων κατά 50% για τη δεκαετία 2010-2020, αποτελεί συλλογική προσπάθεια της Πολιτείας, των θεσμών και της κοινωνίας. Το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» σταθερός συνεργάτης της πολιτείας όλα τα χρόνια από την ίδρυσή του, με τις δράσεις και πρωτοβουλίες του, έχει αδιαμφισβήτητα συμβάλει στην προσπάθεια της χώρας να βελτιώσει τα επίπεδα της οδικής ασφάλειας», δήλωσε η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και Μέλος του ETSC, Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2021 | 11:06 am


Ο Χατζηδάκης ήρθε απροειδοποίητα στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής: Από τους 35 υπαλλήλους έλειπαν οι 14!

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αγία Παρασκευή και διαπίστωσε αυτά που διαπιστώνουμε οι περισσότεροι. Το ερώτημα είναι αν θα διορθώσει αυτήν την κατάσταση.

Ο ίδιος ανήρτησε:

«Καθώς ο ΕΦΚΑ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω να χειριστώ στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θέλω να παρακολουθώ αυτόν τον προβληματικό Οργανισμό από κοντά. Γι’ αυτό πήγα σήμερα απροειδοποίητα στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής με τον διοικητή του Οργανισμού Παναγιώτη Δουφεξή και τον υποδιοικητή Νίκο Παγώνη. Προηγουμένως είχα επισκεφτεί το βασικό κέντρο έκδοσης συντάξεων στην Αθήνα και τα ΚΕΠΑ στην Πειραιώς.

Μου έγινε μια ακόμα φορά προφανές ότι πρέπει να αφαιρέσω με σύστημα μια σειρά από αγκάθια τα οποία δεν αφήνουν «κανένα ρόδο να ανθίσει» στον ΕΦΚΑ. Όταν αναφέρομαι στο «ρόδο που θέλει να ανθίσει» εννοώ την προσπάθεια να μπουν στον ΕΦΚΑ όσο περισσότερο γίνεται οι ψηφιακές συναλλαγές (ήδη υπάρχουν 50 τέτοιες υπηρεσίες με μέσο όρο 1 εκατ. συναλλαγές τον μήνα). Εννοώ τις προσπάθειες παρά πολλών υπαλλήλων του ΕΦΚΑ να λειτουργήσουν καμία φορά και με το περίσσευμα της καρδιάς τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Εννοώ και τη διαδικασία των ραντεβού που θεσπίστηκε λόγω Covid-19 πέρσι και που πρέπει ολοφάνερα να μονιμοποιηθεί, διότι έβαλε μια τάξη στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Το αναγνώρισαν όλοι οι πολίτες με τους οποίους συνομίλησα σήμερα.

Τα αγκάθια όμως δεν μπορούν να κρυφτούν με τίποτα. Η ψηφιοποίηση πρέπει να προχωρήσει. Βλέπετε στις φωτογραφίες τα ατελείωτα αρχεία με στοιχεία των ασφαλισμένων, αλλά και τις σακκούλες που μεταφέρονται από κατάστημα σε κατάστημα με διαφορά επίσημα έγγραφα, παραπέμποντας στη δεκαετία του ‘60 και του ‘70. Σε μερικές περιπτώσεις επίσης, όπου έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση, αυτό δεν έγινε πάντοτε με τον σωστό τρόπο. Και χρειάζεται αντίστοιχη αναθεώρηση. Και αυτό θα γίνει φυσικά!

Παράλληλα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες πρέπει να αυξηθούν παραπέρα. Και η ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ μετά τις τελευταίες της αναβαθμίσεις να μετατραπεί σε βασικό κόμβο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του πολίτη. Είναι και αυτό ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για εμάς.

Είναι τέλος το μεγάλο ζήτημα με την τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Πριν γίνω υπουργός Εργασίας, η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε προωθήσει την ιδέα να υπάρχουν σε γνώση του κοινού δύο αριθμοί τηλεφώνων ανά κατάστημα προκειμένου να επικοινωνούν οι ασφαλισμένοι. Η ιδέα ήταν ένα βήμα μπροστά, αλλά οι δύο υπάλληλοι που είναι χρεωμένοι με αυτό έχουν παράλληλα και άλλες δουλειές. Ταυτόχρονα οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ήδη τηλέφωνα άλλων επιμέρους υπαλλήλων τα οποία χρησιμοποιούν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις χωρίς επιτυχία. Είτε διότι οι υπάλληλοι έχουν άλλες δουλειές, είτε διότι φαίνεται ότι ορισμένοι δεν κάνουν πάντοτε σωστά τη δουλειά τους. Υπάρχουν και σχετικές καταγγελίες για αυτό. Σημείωσα άλλωστε σήμερα ότι από τους 35 υπαλλήλους του υποκαταστήματος ήταν εκεί 21, παρότι βεβαίως υπήρχαν ασθένειες και άδειες. Μπορεί όλα να ήταν τυπικά εντάξει, αλλά δεν σας κρύβω ότι θα περίμενα περισσότερους παρόντες.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα (παρουσία και τηλεφωνική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων) δεν θα μείνουμε φυσικά απαθείς. Ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής έχει αποστείλει ήδη σχετική επιστολή ζητώντας να γίνει το αυτονόητο: Να ανταποκρίνονται οι υπηρεσίες στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Πέρα από αυτό, ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου και όλων των εποπτευόμενων οργανισμών, όπως είναι ο ΕΦΚΑ, με 24ωρη λειτουργία και δωρεάν κλήσεις των πολιτών, για να υπάρχει σύντομα μια συνεχής, αναβαθμισμένη και επαγγελματική εξυπηρέτηση. Με κατάλληλη σύνδεση του τηλεφωνικού κέντρου με τις επιμέρους υπηρεσίες για την αναζήτησή πληροφορίας. Μέσα στο καλοκαίρι όλο αυτό θα γίνει πράξη!

Όσοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι. Διότι εκτός των άλλων βλάπτουν και την εικόνα της μεγάλης πλειονότητας των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Χρήσιμο είναι να θυμόμαστε όλοι ότι ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική. Πρέπει, λοιπόν, όχι μόνο η Κυβέρνηση αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να μην το ξεχνάμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Γνωρίζω τις αντίξοες συνθήκες δουλειάς και προσπαθούμε να τις εκσυγχρονίσουμε. Γνωρίζω επίσης τις όποιες οικονομικές δυσκολίες. Εξίσου όμως γνωρίζω και υπογραμμίζω ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες παρά πολλοί υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κάνουν σωστά τη δουλειά τους απέναντι στους ασφαλισμένους. Καλώ και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο».

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2021 | 7:16 pm


Οι ΠΑΙΣΔΑΠ τιμούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821


Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτείται από τις εκδηλώσεις μνήμης, για τα 200 χρόνια  από την Επανάσταση του Γένους του 1821

Η απόδοση τιμής πρός όλους εκείνους τους απλούς, αλλά ηρωικούς αγωνιστές του 1821 που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα ώστε να διαφυλάξουμε και να  μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές την Ιστορία μας και την διαρκή ζωντανή μνήμη της.

Οι ΠΑΙΣΔΑΠ τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 με διήμερες εκδηλώσεις- δράσεις σε όλους τους παιδικούς σταθμούς.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από τις 22 μέχρι και τις 25 Ιουνίου ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε σταθμού.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν οι εξής δραστηριότητες:

Αναφορά στα ιστορικά γεγονότα με ανάγνωση βιβλίων και προβολή υλικού.

Δρώμενα και Δραματοποίηση ιστορικών γεγονότων.

Τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί.

Εργαστήρια χειροτεχνίας με κατασκευές, κολλάζ και ζωγραφική.

Εθνικός Ύμνος – Παρέλαση.

(Κατά τις διήμερες εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία και θα γίνουν χωρίς κοινό)


Ηλέκτρα- Αντωνοπούλου – Πανάγου
Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2021 | 3:23 pm


ΠΑΟΔΑΠ: Ξεκίνησε η αντικατάσταση των μπασκετών στο γήπεδο μπάσκετ "Μιχάλης Μανσούρης"


Ξεκίνησαν, σήμερα το πρωΐ, οι εργασίες για την αντικατάσταση των μπασκετών του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ "Μιχάλης Μανσούρης".

Οι μπασκέτες, ηλικίας 30 ετών περίπου, αντικαθίστανται με νέες, Ολυμπιακού τύπου και πιστοποιημένες, λόγω διαπιστώσεως φθορών που τις καθιστούσαν δυνητικά επικίνδυνες.

Η χρονική διάρκεια του έργου υπολογίζεται σε 10 ημέρες περίπου, λόγω του ότι απαιτείται η αφαίρεση των  τσιμεντένιων βάσεων πακτώσεως των μπασκετών και η κατασκευή νέων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον πρώην Αντιδήμαρχο, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Κονταξή, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εκτέλεση των εργασιών.


Ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ
Σπύρος Χρ. Παπασπύρος

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2021 | 1:46 pm


Δήμος Αγίας Παρασκευής: 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Ιωάννη

 
Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!

Σε μία ακόμα πρωτοποριακή κίνηση προχωράει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Αντιδημαρχεία Νεολαίας. Το πρώτο και μοναδικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που διοργανώνεται από δήμο,  θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη  το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου.

Μετά την αλλαγή δεδομένων αναφορικά με την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού και την χαλάρωση των μέτρων από 1η Ιουλίου, ο δρόμος… ανοίγει και το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας μετράει αντίστροφα για την έναρξή του.

Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί  υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλαπλές δράσεις, των προσκόπων της πόλης, του Ερυθρού Σταυρού, ΕΠΑΛ, ανακύκλωσης, φίλων ποδήλατου κοκ.

*Θα γίνουν συζητήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελμάτων και επιχειρήσεων startups και ενημερώσεις για Erasmus και European Solidarity corps, ΚΕΠ υγείας.

*Θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Οι καραντινιέρηδες» του 2ου Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Φαίης Τρύφωνα, βιωματική παρουσίαση της ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο από το ΑΡΓΩ, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των We4All που είναι και υποστηρικτές και με δωρεάν αναψυκτικά και νερά από την εταιρία ΒΙΚΟΣ.

*Θα ψυχαγωγηθούμε με Zumba και Latin από την χορογράφο Άννα Πολύζου και την σχολή χορού Danceaction και φυσικά θα κλείσουμε και τις δύο ημέρες με μουσική και συναυλίες.

Το Σάββατο με την νέα τραγουδοποιό ΑΝΝΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ και το 8μελές συγκρότημά που θα παρουσιάσει τη φιλανθρωπική παράσταση «Η αγάπη ενώνει» και  την Κυριακή με τη συναυλία  των Enorasis, με δωρεάν είσοδο.

Μια καινούρια ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια θα είναι η «Βράβευση Νέων της πόλης μας» που έχουν διακριθεί σε μαθητικούς διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιστημονικά επίπεδα.

Στους βραβευθέντες θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο εκ μέρους του δήμου και του δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, από επίσημους αξιωματούχους της πόλης μας και του κράτους που έχουν σχέση κυρίως με τη νεολαία και θα τους δοθεί δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων (European Youth Card) και πρόσβαση σε προγράμματα Erasmus  και επιμορφωτικά προγράμματα θεσμικών φορέων όπως του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το δελτίο τύπου θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες μέρες με το ακριβές πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Η διοργάνωση αυτή, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για την πόλη της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί μια δημιουργική προσπάθεια του Αντιδημάρχου Νεολαίας, κ. Νικόλαου Ζόμπολα, που δίνει τη σκυτάλη και στρέφει τα φώτα στους νέους. Οι νέοι έχουν την ευκαιρία με τη συμμετοχή τους να εκφράσουν τις επιθυμίες και τις ιδέες τους μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, με την συμμετοχή τους.

Όλη η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2021 | 12:42 pm


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη

Φιλικοί ιστότοποι: