Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Από το Κοντόπευκο ξεκίνησαν τις περιοδείες ο Γιάννης Σταθόπουλος και στελέχη της "Νίκης"

Από τους εμπορικούς δρόμους του Κοντόπευκου, ξεκίνησαν οι περιοδείες του Γιάννη Σταθόπουλου με ομάδα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής», την Τρίτη 25 Μαΐου.

Η μειωμένη εμπορική δραστηριότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας (καθαριότητα, πεζοδρόμια κ.α.) ήταν τα κυριότερα θέματα που αναδείχθηκαν από τους κατοίκους.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν στα εμπορικά κέντρα, τις Πλατείες και όλες τις γειτονιές της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2022 | 5:11 pm


Προκήρυξη θέσεως ιεροψάλτου από τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού, Δήμου Αγίας Παρασκευής, προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη Ιεροψάλτου για την πλήρωση του Αναλογίου. 

Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του υπ’αριθ. 176/2006 «Κανονισμού περί των Ιεροψαλτών και της καταστάσεως αυτών», όποιος επιθυμεί να δηλώσει ενδιαφέρον για την ως άνω θέση και διαθέτει τα προς το σκοπό αυτό απαραίτητα προσόντα, να υποβάλλει, κατά το διάστημα από 25 Μαίου – 15 Ιουνίου 2022, σχετικό βιογραφικό, συνοδευόμενη από τους σχετικούς τίτλους σπουδών καθώς και συστατική επιστολή πνευματικού Πατρός. 

Οι ενδιαφερόμενοι για τα καθήκοντα και τις λατρευτικές υποχρεώσεις του Ιεροψάλτου μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στο email: [email protected]

Εκ του Ιερού Ναού

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2022 | 12:52 pm


Βράβευση του 5ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής με την «Πράσινη Οικολογική Σημαία» παρουσία της Υπουργού Παιδείας

Για μία ακόμα φορά τα παιδιά της Αγίας Παρασκευής απέδειξαν πως η πόλη μας έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη για τη μαθητιώσα νεολαία της, αλλά και για τους πολίτες του… αύριο.

Το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής «Λέλα Καραγιάννη» είναι ένα από τα 7 Γυμνάσια του Βορείου Τομέα Αθηνών που βραβεύτηκε για την οικολογική του συνείδηση, με το βραβείο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ», στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Οικολογικά Σχολεία“. Το σχολείο συμμετέχει στο ΔΘΔ «Οικολογικά Σχολεία», τα τελευταία τρία χρόνια, ακολουθώντας με συνέπεια τα 7 βήματα του Δικτύου και συνδέοντας πάντα τις Δράσεις του με τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη διάκριση για τα σχολεία του Δήμου μας, καθώς πριν από 20 ημέρες την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ» είχε λάβει και το Ενιαίο Ειδικό Επ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κωφών και Βαρυκόων.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο θέατρο του σχολείου τη Δευτέρα 23 Μαΐου, παρουσία του Δημάρχου της πόλης αλλά και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο κ. Βασίλης Ζορμπάς μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Χρήστος Αγνάντης υποδέχτηκαν την κα. Νίκη Κεραμέως η οποία πέραν της βραβεύσεως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους πολιτικούς παράγοντες της πόλης, όσο και με τα ίδια τα παιδιά για θέματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα των μαθημάτων, το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και τη μάστιγα της εποχής μας, το bulling.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Διονύσης Λέκκας, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, κ. Νίκος Ζόμπολας, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, κα. Ελένη Δάβαρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Θοδωρής Μπουρλιάσκος και πολλοί ακόμη.   

Η Υπουργός κα. Νίκη Κεραμέως, κατά την παρουσία της στη βράβευση του σχολείου, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς δημιούργησαν έναν εξαιρετικό κήπο μέσα στο σχολείο, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα: – υπέρ της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης και της υιοθέτησης μίας βιώσιμης στάσης ζωής, – υπέρ της καλλιέργειας της κουλτούρας προσφοράς στον συνάνθρωπο, αφού τα προϊόντα του κήπου δωρίζονται στο κοινωνικό μαγειρείο του δήμου, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. – υπέρ της ομαδικότητας και της συλλογικής προσπάθειας. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας για τη βράβευση του σχολείου τους!».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, είπε:

«Για μια ακόμα φορά τα παιδιά μας, μας έκαναν περήφανους και μας έδειξαν τον δρόμο. Είναι αλήθεια πως η οικολογική συνείδηση για πολλά χρόνια ήταν εκτός της κουλτούρας μας. Η νέα γενιά όμως είναι αυτή που θα το διορθώσει και αυτό. Εμείς είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των παιδιών μας για να τα ενισχύουμε με τα εφόδια που χρειάζονται και απαιτούνται για να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας. Τον κόσμο που ονειρεύονται. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για το επίτευγμά τους, στους εκπαιδευτικούς που τους καθοδηγούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και στις οικογένειές των παιδιών που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της νοοτροπίας».

prasini simaia 804

Τι είναι τα οικολογικά σχολεία

Τα “Οικολογικά Σχολεία” είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που συντονίζεται από το μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE), το οποίο εδρεύει στην Κοπεγχάγη (Δανία). Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και Ειδικών Σχολείων, στοχεύει να ενδυναμώσει τους/τις μαθητές/τριες, ώστε να γίνουν οι ίδιοι/ες η αλλαγή που έχει ανάγκη ένας αναπτυξιακά βιώσιμος κόσμος, με τη συμμετοχή τους σε χαρούμενες εκπαιδευτικές δράσεις. Προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας με μαθητές/τριες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδιάστηκε, για να κοινοποιήσει και να ενθαρρύνει τη δράση μιας ολόκληρης σχολικής μονάδας για το περιβάλλον και επίσης να καταστήσει την περιβαλλοντική συνείδηση και δράση ως ένα σημαντικό μέρος της ζωής και του ήθους των μαθητών/τριών ενός σχολείου. Στους/στις εκπαιδευτικούς προσφέρει μια διαθεματική προσέγγιση για το περιβάλλον και την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ συναδέλφων Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και με εκπαιδευτικούς από χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2022 | 12:12 pm


Από 1η Ιουλίου σε εφαρμογή η ψηφιακή κάρτα εργασίας


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έδωσε την Τρίτη 24/5 στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση και τον Οδηγό Εφαρμογής για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου της εργασίας και τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του νέου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ II.  

Με το ΕΡΓΑΝΗ II αρχίζει η τελική περίοδος εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου σε τράπεζες και σούπερ – μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. 

Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II θα είναι η βάση για την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας και στις άλλες επιχειρήσεις.

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι μία από τις πλέον εμβληματικές μεταρρυθμίσεις του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, που γίνεται πράξη. Με την εφαρμογή της το σύνολο των πληροφοριών για το ωράριο εργασίας, τις υπερωρίες, την υπερεργασία, τις βάρδιες, τα διαλείμματα, τα ρεπό και τις άδειες θα δηλώνεται ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμο με το πάτημα ενός κουμπιού σε εργαζόμενους, εργοδότες και ελεγκτικές Αρχές. Έτσι διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, οι  συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις, η εφαρμογή της νομοθεσίας και τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος. Πρόκειται εξάλλου για ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ που υλοποιείται από τη σημερινή κυβέρνηση.

Το νέο σύστημα παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και ο Μπάμπης Σάμιος εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας (Cosmote με υπεργολάβο την 01 Solutions Hellas).

Η Υπουργική Απόφαση και ο Οδηγός Εφαρμογής περιλαμβάνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας.  Η μετεξέλιξη του ΕΡΓΑΝΗ σε ΕΡΓΑΝΗ II οδηγεί σε ριζική αναβάθμιση των δυνατοτήτων καταγραφής του προγραμματισμού και του πραγματικού χρόνου εργασίας. Συγκεκριμένα:

 1. Ο προγραμματισμός της εργασίας και οι πληροφορίες για τις πραγματικές ώρες έναρξης – λήξης της εργασίας θα εισάγονται ψηφιακά πλέον στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II. Με το ισχύον καθεστώς του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ο προγραμματισμός εργασίας υποβάλλεται σε αδόμητο κείμενο με επισυναπτόμενα αρχεία.
 2. Όλες οι πληροφορίες για τον προγραμματισμό καθώς και τα δεδομένα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για τον πραγματικό χρόνο εργασίας θα είναι διαθέσιμα στους εργαζόμενους μέσω της εφαρμογής myErgani mobile app, καθώς και μέσα από το myErgani web portal (https://myErgani.gov.gr) και σε μορφή ημερολογίου. Σήμερα είναι διαθέσιμες εκ των υστέρων μόνο οι δηλώσεις του εργοδότη.
 3. Για πρώτη φορά θα καταγράφονται όλοι οι τύποι άδειας, καθώς και οι ωροάδειες. Σήμερα υποβάλλεται ετησίως απολογιστική δήλωση μόνο για την κανονική άδεια.
 4. Και φυσικά με την Ψηφιακή Κάρτα θα καταγράφεται για πρώτη φορά ο πραγματικός χρόνος εργασίας. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν την προσέλευση και αποχώρηση τους από την εργασία και μέσω app εφαρμογής σκανάροντας την Κάρτα Εργασίας τους που θα απεικονίζεται στο κινητό τηλέφωνο σε μορφή QR code (όπως ακριβώς γινόταν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού), και η πληροφορία θα διαβιβάζεται αυτόματα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II.

Με την Ψηφιακή Κάρτα κατοχυρώνεται το ωράριο και οι αμοιβές των εργαζομένων καθώς εισάγονται δύο νέες δικλείδες ασφαλείας:

 1. Η έναρξη της εργασίας θα γνωστοποιείται αυτόματα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II. Το ίδιο και η λήξη.
 2. Ο ελεγκτής θα γνωρίζει πριν επισκεφθεί έναν χώρο εργασίας ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται εκεί.

Έτσι, ο έλεγχος γίνεται αυτόματος και αντικειμενικός και αποτρέπονται φαινόμενα υποδηλωμένης – αδήλωτης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών . Περιπτώσεις κατά τις οποίες ο εργοδότης ζητά από τον εργαζόμενο να μην “χτυπήσει” την κάρτα κατά την προσέλευση, η να δηλώσει αποχώρηση αλλά να παραμείνει στη δουλειά, θα εντοπίζονται πολύ πιο εύκολα από τον έλεγχο.

Για τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους η απογραφή θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 30 Ιουνίου και θα ακολουθήσει από 1ης Ιουλίου η εφαρμογή της Κάρτας ενώ οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα απογραφούν από 1.10.2022 έως και 30.11.2022.

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα γίνει σε δύο στάδια: Απογραφή εργαζομένων / Προγραμματισμός εργασίας – Καταγραφή του πραγματικού χρόνου εργασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2022 | 9:15 am


Διακοπή ρεύματος το Σάββατο 28/5 στην Αγία Παρασκευή


Σε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης θα προχωρήσει το Σάββατο η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η διακοπή έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 τις ώρες από τις 9:00 πμ έως τις 12:00 μμ στους παρακάτω δρόμους:

 • Γραβιάς
 • Βορρά
 • Νότου
 • Ανατολής
 • Ζεφύρου
 • Αιγ. Πελάγους
 • Βυζαντίου
 • Ελβετίας
 • Τασσοπούλου
 • Ειρήνης
 • Νεαπόλεως. 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2022 | 4:29 pm


Καθαρισμός και πλήρωση δεξαμενών στον Υμηττό από τον ΣΠΑΥ

Συνεργείο του ΣΠΑΥ πραγματοποίησε καθαρισμό και πλήρωση σε ανοιχτές δεξαμενές ελικοπτέρων που βρίσκονται στο πευκόφυτο τμήμα του ανατολικού Υμηττού στο Σέσι Κρωπίας.

Οι δεξαμενές θα είναι έτοιμες να τροφοδοτήσουν με νερό τα πυροσβεστικά ελικόπτερα και οχήματα για τις ανάγκες πυροπροστασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2022 | 4:06 pm


Κώστας Τσιαμπάς: Να σταματήσουν οι αυτοσχεδιασμοί και να δοθεί λύση με τον παιδικό σταθμό της Τρωάδος

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον. Το μέλλον της ζωής μας, το μέλλον της υπέροχης πόλης μας. Γι’ αυτό και αποτελεί χρέος μας να είμαστε προσεκτικοί και μεθοδικοί σε κάθε θέμα που τα αφορά και επηρεάζει την καθημερινότητά τους.
    
Δεν αξίζει στους συμπολίτες μας το κατάντημα να κλείνει ένας Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός, επειδή διαδοχικά οι δημοτικές αρχές, και η αντιπολίτευση, υποτίμησαν το πρόβλημα και το άφησαν να διογκώνεται. Δεν έδωσαν λύση όταν έπρεπε.
    
Σήμερα, τα παιδιά που φιλοξενούνται στο παιδικό σταθμό της Τρωάδος, καθώς και οι γονείς τους, καλούνται να πληρώσουν το τίμημα της ανεπάρκειας εκείνων που από το 2017 δεν εξασφάλισαν παιδικό σταθμό σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών.               
             
Έστω και τώρα, κατόπιν εορτής, μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Φτάνει να ακούσουμε τους συμπολίτες και τις αγωνίες τους. Και να δώσουμε μάχες για την Αγία Παρασκευή, όχι για την προσωπική προβολή και την προσωπική ατζέντα του καθενός.     
    
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις να σταματήσουν τους αυτοσχεδιασμούς και τα λάθη του παρελθόντος και με  ¨ΟΡΑΜΑ¨  να σχεδιάσουμε   όλοι μαζί με συναίνεση το αύριο της πόλης μας. 


Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2022 | 11:37 am


Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου: Ο Ζ' Παιδικός Σταθμός και ο Β. Ζορμπάς

Καταργείται ο Ζ Παιδικός Σταθμός Αγίας Παρασκευής. Εντελώς απροσδόκητα σε μια έκτακτη συνδρίαση του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ την Πέμπτη 19 Μαϊου αποφασίστηκε να σταματήσει η λειτουργία του παιδικού Σταθμού.
   
Ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων, ψηφίσματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών, αντιδράσεις των εργαζομένων, σφοδρές αντιδράσεις από όλους.
   
Τι σημαίνει η κατάργηση του Ζ Παιδικού Σταθμού;
    
Με δυό λόγια, μείωση της δυνατότητας να φιλοξενηθούν παιδιά σε αυτούς. Παιδιά εργαζομένων οικογενειών του Δήμου μας, παιδιά που λόγω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συγκυριών, δεν μπορούν να φιλοξενηθούν παρά μόνο σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου.
   
Φτωχαίνει ο Δήμος σε κοινωνική πρόνοια. Γίνεται όλο και λιγότερο ανθρώπινος.
    
Αυτονόητα πράγματα, θα πεί κάποιος. Αυτονόητα όμως  για όλους; Μάλλον όχι για όλους.
    
Τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο των ΠΑΙΣΔΑΠ όσο και η παράταξη Ζορμπά, δεν αντιλαμβάνονται τις αυτονόητες επιπτώσεις  της απόφασής τους.
    
Άραγε επεξεργάστηκαν εναλλακτικές λύσεις; Προσπάθησαν να συμφωνήσουν με τον ιδιοκτήτη; Εξάντλησαν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, προκειμένου να μην κλείσει ο σταθμός; Όλα δείχνουν πως αυτό δεν έγινε.
    
Προχωρούν, λοιπόν Δ.Σ των ΠΑΙΣΔΑΠ και ο Δήμαρχος,  στην κατάργηση του παιδικού σταθμού της οδού Τρωάδος, αποφασίζουν να αγνοήσουν τον κοινωνικό αντίκτυπο της ενέργειάς τους, στοιχίζονται πίσω από την άποψη του Δημάρχου, ο οποίος επικαλείται την οικονομίστικη αντίληψη, ότι έτσι θα «γλυτώσει» το έξοδο ενοικίων του παιδικού σταθμού ο Δήμος.
     
Η επέκταση αυτής της λογικής είναι προφανώς αντιληπτή από όλους. Ας μην ξοδεύει ο Δήμος τίποτα, προκειμένου να εμφανίσει πλεόνασμα στον απολογισμό του. Μα έτσι, θα μπορούσε να μην  κάνει απολύτως τίποτα και να εμφανίσει μηδενικά έξοδα. Έτσι όμως καταργεί και τα έσοδα, εφ όσον καταργεί την ουσία των δημοτικών τελών, τα οποία, εκ του νόμου, έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.
     
Η επίκληση των εξόδων, που εξοικονομούνται με την κατάργηση του Ζ’ Παιδικού Σταθμού, αποτελεί, ξερά και ωμά, μια ευθεία ομολογία του κ. Ζορμπά, ότι δεν ενδιαφέρεται για τους Παιδικούς Σταθμούς. Φυσικά, θα υποστηρίξει ότι ενδιαφέρεται και πολύ μάλιστα, γιατί έχει στα σχέδια την δημιουργία νέου δημοτικού παιδικού σταθμού στην Αγίου Βασιλείου.  Πώς γίνεται λοιπόν, να κατηγορείται ότι δεν ενδιαφέρεται;
     
Η αντίφαση αυτή έχει εξήγηση: ο Δήμαρχος ενδιαφέρεται μόνο για όσα θα μπορούσαν να του δώσουν πλεονέκτημα, στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο σχεδιαζόμενος νέος δημοτικός παιδικός σταθμός θα προβληθεί ως «έργο Ζορμπά». Αν, εν τω μεταξύ, έχει καταργήσει λειτουργούντα παιδικό σταθμό ουδόλως τον απασχολεί.
     
Η μακιαβελική αντίληψη του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» εργαλειοποιεί γονείς, παιδιά, εργαζόμενους, δημότες. Κι αυτό συμβαίνει με μία απίστευτη άνεση εκ μέρους του Δημάρχου, που αφήνει όλους να αναρωτιούνται, αν όντως συμβαίνει αυτό που βλέπουν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Κι όμως συμβαίνει.
     
Η απόφαση του να διεκδικήσει την δημαρχία στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον οδηγεί σε μία, άνευ αρχών, πορεία σύγκρουσής του με τους ίδιους τους εντολείς του.
     
Με τον τρόπο αυτό πολιτεύεται λοιπόν ο κ. Ζορμπάς. Το ερώτημα για την παράταξή του είναι αν  συμφωνεί σε αυτό.

Για την Αγία Παρασκευή το ερώτημα είναι αν αξίζει να έχει έναν τέτοιο δήμαρχο.


Αντωνοπούλου-Πανάγου Ηλέκτρα
Πρώην Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2022 | 10:37 am


Φόρος ανακύκλωσης 8 λεπτά από 1η Ιουνίου για κάθε πλαστική συσκευασία

Με τέλος ανακύκλωσης ύψους 8 λεπτών θα επιβαρύνονται από 1η Ιουνίου οι πλαστικές συσκευασίες των προϊόντων που περιέχουν πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

Η καταβολή του τέλους επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος, ενώ οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναγράφουν στα σημεία πώλησης των προϊόντων, σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε τέλος.

Το τέλος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό αποτελούν δημόσια έσοδα, τα οποία εισπράττονται από την Α.Α.Δ.Ε. και αποδίδονται στον Ε.Ο.ΑΝ. με αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση δράσεων ανακύκλωσης.

Για την απόδοση του τέλους υποβάλλεται σχετική δήλωση απόδοσης, από τις επιχειρήσεις που πωλούν τα προϊόντα, στη φορολογική διοίκηση κάθε τρίμηνο, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ:

Με τις διατάξεις του άρθρου 80 λαμβάνονται μέτρα για τα πλαστικά μπουκάλια με ετικέτα από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) (Παρ. 1 του άρθρου 4 της Οδηγίας 94/62/ΕΚ όπως έχει τροποποιηθεί από την παρ. 3 του άρθρου 1 της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/852).Ειδικότερα στην παρ. 2 προβλέπεται, ότι:

α) Από την 1η Ιουνίου 2022 επιβάλλεται τέλος ανακύκλωσης για τα προϊόντα, η συσκευασία των οποίων περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), κατά την πώλησή τους σε κάθε νόμιμο σημείο πώλησης. Η καταβολή του τέλους επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος.

β) Το τέλος ανακύκλωσης ορίζεται σε οκτώ (8) λεπτά. Το ποσό του τέλους αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ του Φ.Π.Α. και αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που υποχρεούνται να τηρούν οι επιχειρήσεις που πωλούν τα εν λόγω προϊόντα. Οι εν λόγω επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναγράφουν στα σημεία πώλησης των προϊόντων της περ. α’ σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε τέλος, με αναγραφή του ποσού του τέλους.

γ) Το τέλος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό αποτελούν δημόσια έσοδα, τα οποία εισπράττονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και αποδίδονται στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) με σκοπό να διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση δράσεων ανακύκλωσης.

δ) Για την απόδοση του τέλους υποβάλλεται δήλωση απόδοσης του τέλους σύμφωνα με την απόφαση της αρ. 4 του άρθρου 92, από τις επιχειρήσεις που πωλούν τα προϊόντα της περ. α’ στη φορολογική διοίκηση κάθε τρίμηνο, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά.

ε) Για την εφαρμογή ισχύουν τα προβλεπόμενα στην απόφαση της παρ. 5 του άρθρου 92, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση του Ε.Ο.ΑΝ.. Η έκδοση της απόφασης του πρώτου εδαφίου δεν αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή του παρόντος.

στ) Στο τέλος του Παραρτήματος του ν. 4174/2013 (Α΄170), προστίθεται η φράση: «Τέλος ανακύκλωσης» και συνεπώς το εν λόγω τέλος εμπίπτει στις διατάξεις του ν. 4174/2013 (Α΄170).

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 9:18 pm


Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Μάτι για ένταξη στο σχέδιο πόλης

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει πως πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την ανοικοδόμηση και τη δημιουργία υποδομών στην πυρόπληκτη περιοχή στο Μάτι, καθώς ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων που βρίσκονται εντός της περιοχής μελέτης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για τις «περιοχές βιώσιμης πολεοδόμησης» -τμήματα των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας –Πικερμίου- στο πλαίσιο σύνταξης της μελέτης πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης.

Η περίοδος υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι: από 23 Μαΐου 2022 έως και 23 Ιουνίου 2022.

Καλούνται οι κύριοι και νομείς των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των «περιοχών βιώσιμης πολεοδόμησης» και συγκεκριμένα των Πολεοδομικών Ενοτήτων: MΠΕ1 «Αγία Μαρίνα» και MΠΕ2 «Μάτι» του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και ΡΠΕ1 «Κόκκινο Λιμανάκι», ΡΠΕ2 «Σκουφέϊκα» και ΡΠΕ3 «Πευκώνας» του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (όπως απεικονίζονται στο κτηματογραφικό διάγραμμα που αναρτάται στις ιστοσελίδες των Δήμων), να υποβάλλουν τις προβλεπόμενες δηλώσεις ιδιοκτησίας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα.

Διατίθενται αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους υποβολής και το έντυπο της δήλωσης στις ιστοσελίδες των Δήμων https://marathon.gr και https://www.rafina-pikermi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 6:59 pm


Ξεκινούν από αύριο Τρίτη 24/5 οι εγγραφές βρεφών και νηπίων στους ΠΑΙΣΔΑΠ για τη σχολική περίοδο 2022-2023


Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) σας ενημερώνουν ότι οι εγγραφές βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τη σχολική περίοδο 2022-2023 θα αρχίσουν Τρίτη 24 Μαΐου 2022 και θα ολοκληρωθούν Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022.

Η υποβολή αιτήσεων θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://polagpar.intellisoft.gr, η οποία θα είναι ενεργή από Τρίτη 24 Μαίου 2022 έως και  Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 και ώρα 23.59.59.

Τα όρια ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους ΠΑΙΣΔΑΠ θα είναι από 12 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυναφθούν  ψηφιακά στην ηλεκτρονική αίτηση.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Για να εκτυπώσετε τις Οδηγίες Δημιουργίας Λογαριασμού παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ 

Για να εκτυπώσετε τις Οδηγίες Καταχώρησης και Υποβολής της Αίτησης παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ 

ΟΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

(αρθ.2- Όροι Φιλοξενίας & Λειτουργίας ΠΑΙΣΔΑΠ  2022-2023)

 1. 1. Ηλεκτρονική αίτηση συμπληρωμένη από τον γονέα /κηδεμόνα η οποία ενέχει και θέση Υπεύθυνης Δήλωσης αποδοχής των Όρων Φιλοξενίας & Λειτουργίας των ΠΑΙΣΔΑΠ.
 2. 2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου εξαμήνου) ή ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης.  Για τους αλλοδαπούς με επίσημη μετάφραση μαζί με το ξενόγλωσσο.
 3. α) Πιστοποιητικό Υγείας παιδιού (έντυπο της Υπηρεσίας), β) φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού, όπου αναγράφονται τα στοιχεία του και γ) φωτοαντίγραφο της σελίδας των εμβολιασμών με τα προβλεπόμενα για την ηλικία του εμβόλια όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.pdf
 4. 4. α) ΜΙΣΘΩΤΟΙ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης (Ε1) και Εκκαθαριστικού Σημειώματος του έτους 2021. Σε περίπτωση ξεχωριστής δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων υποβάλλονται τα αντίστοιχα και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες.  Για τους μη υπόχρεους σε υποβολή φορολογικής δήλωσης απαιτείται βεβαίωση απαλλαγής από την εφορία.
 5. 5. ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ από το TAXIS ή αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ (τα στοιχεία θα ταυτοποιούνται με το Ε1) για απόδειξη της μόνιμης κατοικίας.
 6. Για την εγγραφή παιδιού αλλοδαπών γονέων/κηδεμόνων εκτός των αναφερόμενων δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι:

α) άδεια νόμιμης παραμονής στην χώρα μας σε ισχύ και σε περίπτωση που έχει λήξει απαιτείται η τελευταία άδεια και αντίγραφο της αίτηση ανανέωσής της. Σε κάθε περίπτωση αν δεν είναι στην Ελληνική Γλώσσα απαιτείται επίσημη μετάφραση.

β) Αντίγραφο Ταυτότητας σε ισχύ, απαραιτήτως με επίσημη μετάφρασή της.

 1. Για τους εργαζόμενους γονείς/κηδεμόνες (και για τους δύο):
 • • Στον Ιδιωτικό Τομέα: Πρόσφατη βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη στην οποία να αναφέρει αν έχει πλήρη ή μερική απασχόληση καθώς και αντίγραφο εκτύπωσης Ατομικού λογαριασμού Ασφάλισης από e-ΕΦΚΑ για την ασφάλιση τελευταίου τριμήνου.
 • • Στο Δημόσιο Τομέα: Πρόσφατη βεβαίωση εργασίας στην οποία να αναφέρεται αν έχει πλήρη ή μερική απασχόληση.
 • • Πρόσφατη πρόσληψη: Αναγγελία Πρόσληψης από Εργάνη (Έντυπο Ε3)
 • • Για ελεύθερους επαγγελματίες: Βεβαίωση από το ασφαλιστικό τους ταμείο, η οποία επιβεβαιώνει την εγγραφή στα μητρώα του (η οποία είναι σε ισχύ) ή το τελευταίο ειδοποιητήριο με την απόδειξη τελευταίας πληρωμής.
 1. 8. Για Άνεργους γονείς/ κηδεμόνες: Βεβαίωση Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ (και για τους δύο γονείς).
 2. 9. Υπεύθυνη Δήλωση: αποδοχή των Όρων Φιλοξενίας των ΠΑΙΣΔΑΠ 2022-2023 και ότι τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά είναι νόμιμα και αληθή (το έντυπο χορηγείται από την ιστοσελίδα του Δήμου).pdf

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

1.Διαζευγμένοι γονείς/κηδεμόνες: Αντίγραφο διαζευκτήριου και δικαστική απόφαση επιμέλειας.

 1. Γονείς/κηδεμόνες σε Διάσταση: Αντίγραφο αίτησης διαζυγίου (δημόσιο έγγραφο) ή οποιοδήποτε αποδεικτικό δημόσιο έγγραφο της διάστασης, απόφαση προσωρινής επιμέλειας και έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ..
 2. 3. Άγαμη μητέρα/ Άγαμος πατέρας: Αντίγραφο πράξης γέννησης παιδιού αν το παιδί δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 3. Χηρεία: Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του αποβιώσαντος γονέα/ κηδεμόνα.
 4. Ανάδοχοι γονείς/κηδεμόνες: Αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο της επιτροπείας ανήλικου τέκνου.
 5. 6. Για γονείς/κηδεμόνες Φοιτητές ή Σπουδαστές: Βεβαίωση από το αντίστοιχο Δημόσιο Εκπαιδευτικό ή Ιδιωτικό Ίδρυμα, στην οποία να βεβαιώνεται η εγγραφή και ο χρόνος σπουδών. Επισημαίνεται ότι φοιτητής θεωρείται εκείνος που φοιτά για την απόκτηση πρώτου πτυχίου, εκτός Ανοικτού Πανεπιστημίου ή Μεταπτυχιακού.
 6. 7. Για γονέα/κηδεμόνα που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία: Αντίγραφο βεβαίωσης από την αρμόδια Στρατιωτική υπηρεσία.
 7. Για γονείς/κηδεμόνες με παιδί ΑΜΕΑ ή γονείς ΑΜΕΑ, με ποσοστό αναπηρίας από 67% απαιτείται βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής (ΚΕΠΑ) σε ισχύ.
 8. 9. Βεβαίωση της Τράπεζας που να αναφέρει το δάνειο Α΄ κατοικίας ή Μισθωτήριο κατοικίας (φωτοτυπία Taxisnet).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οποιαδήποτε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης πρέπει να κοινοποιείται εντός μηνός εγγράφως με αίτηση του γονέα/κηδεμόνα στην γραμματεία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 • Α’ Βρεφονηπιακός σταθμός, Βορρά 7
 • Β’ Βρεφονηπιακός σταθμός, Λάδωνος 5
 • Γ’ Βρεφονηπιακός σταθμός, Πάρου 16 και Δωδεκανήσου
 • Δ’ Βρεφονηπιακός σταθμός, Αισώπου 6
 • Ε’ Νηπιακός σταθμός, Αφροδίτης 12

Για πληροφορίες μπορείτε να  απευθύνεστε

 στη Γραμματεία των ΠΑΙΣΔΑΠ  9.00 - 13.00, τηλ.: 210 6391703.

Αίτηση Πιστοποιητικού Υγείας

Αίτηση Αποδοχής Όρων

 

Ο Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ

Νικόλαος Παναγόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 6:13 pm


Νέα Αρχή: Τέλος στα σενάρια για θητεία λάστιχο

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας  για την δήλωση του Προέδρου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, με την οποία διαβεβαίωσε ότι  δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, η διεξαγωγή των οποίων – σύμφωνα με το νόμο – έχει ορισθεί για τον Οκτώβριο 2023. Υπενθύμισε μάλιστα και την κατηγορηματική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στη συνάντηση που είχε μαζί του λέγοντας ότι :

«Δεν νομίζω πως ο χρόνος των εκλογών είναι ένα λάστιχο που το τεντώνουμε κατά το δοκούν. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν όπως ο νόμος ορίζει. Είναι θέμα σοβαρότητας της ίδιας της δημοκρατίας, οι εκλογές να γίνουν όποτε έχουν οριστεί, είτε μας αρέσει είτε όχι».

Μπορεί  βέβαια η εξέλιξη αυτή να μην βολεύει όσους μεθόδευαν και επένδυαν στην παράταση, αλλά βάζει ένα τέλος στην παραφιλολογία και στο παρασκήνιο. Απέτυχε η προσπάθεια αυτών που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και ιδιοτελή κίνητρα πιο πάνω από τις δημοκρατικές αρχές και την τήρηση της νομιμότητας. Είναι αυτοί που ενώ απέτυχαν, επικαλούνται ότι δεν πρόλαβαν... Αυτοί που έχουν καθεστωτική νοοτροπία και  αρνούνται να ακούσουν τους έγκυρους νομικούς που επισημαίνουν ότι: «όταν η θητεία παρατείνεται στο διάστημα μετά την προκαθορισμένη λήξη της, δεν υπάρχει λαϊκή εντολή,  οπότε και οι αποφάσεις μπορούν να αμφισβητηθούν συνταγματικά».

Ας καταλάβουν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και οι άτυποι σύμβουλοί του, που ενημέρωναν και  δήλωναν θριαμβευτικά μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο την "ειλημμένη απόφαση παράτασης", ότι τα ψέματα έχουν ένα τέλος και δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα και οι γνωστές "αβάντες" των εκλογών του 2019.

Τον Οκτώβριο του 2023 οι δημότες της Αγίας Παρασκευής θα αποφασίσουν καθαρά με αυτοδιοικητικά κριτήρια και θα βάλουν τέλος στην χειρότερη δημοτική αρχή που είχε ποτέ  η πόλη.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 6:07 pm


Επίσημη πρώτη των «έξυπνων θυρίδων» ACS Smartpoint Lockers στο κοινό


Η ACS παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό τα νέα ACS Smartpoint Lockers, κατά τη διάρκεια της έκθεσης ECDM Expo 2022.

Στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το εγκατεστημένο ACS Smartpoint Locker και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης που προσφέρει στα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) και στους πελάτες τους.

Συγκεκριμένα, με τα ACS Smartpoint Lockers («έξυπνες» θυρίδες KePol της ΚΕΒΑ), το συνεργαζόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει στον πελάτη του τη δυνατότητα να παραλάβει την παραγγελία του οποιαδήποτε ώρα ή ημέρα επιθυμεί (24/7), εύκολα και γρήγορα, από το κοντινότερο ACS Smart Point, με τη χρήση ενός μοναδικού κωδικού (PIN) που έχει λάβει στο κινητό του.

Παράλληλα, ο πελάτης-παραλήπτης έχει τη μοναδική δυνατότητα για τα ελληνικά δεδομένα πληρωμής της ηλεκτρονικής παραγγελίας του και με αντικαταβολή στο POS του locker, χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα (Visa, Mastercard).

Επίσης, μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην ασφάλεια των θυρίδων, καθώς τα ACS Smartpoint Lockers διαθέτουν σύστημα συναγερμού, κάμερα και φωτισμό LED, ενώ η παραλαβή της παραγγελίας γίνεται χωρίς ανθρώπινη επαφή, που επιτρέπει στον παραλήπτη να είναι ασφαλής, ακόμα και σε δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, όπως αυτές της πανδημίας του COVID 19.

Σημειώνεται ότι, το λογισμικό λειτουργίας των «έξυπνων» θυρίδων, αλλά και της δυνατότητας πληρωμής της αντικαταβολής μέσω του ενσωματωμένου POS, έχει υλοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου από την ACS, ενώ παρέχεται διασύνδεση των ACS Smartpoint lockers με τις ευρέως διαδεδομένες πλατφόρμες e-shop (π.χ WordPress, Magento, Shopify, WooComerce, OpenCart κ.λπ.) σε συνεργασία με την εταιρεία AfterSalesPro.

 metaforespress.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 3:08 pm


Ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων για το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανανεώνει το ραντεβού του με τους νέους, με συζητήσεις, αναζητήσεις, καριέρα, δράσεις, βραβεύσεις, χορό, αθλητισμό, πολιτισμό, αφιερώματα, συναυλίες και παραστάσεις.

Για την κατάρτιση του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας Δήμου Αγίας Παρασκευής, το οποίο θα λάβει χώρα στις 18-19 Ιουνίου 2022 στην κεντρική πλατεία, και προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχή των νέων, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για την υποβολή προτάσεων, βραβεύσεων και την συμμετοχή νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.

Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων λήγει στις 27 Μαΐου 2022.

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Αντιδημάρχου Νεολαίας κ.Ζόμπολα : [email protected]


 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 12:17 pm


Φόλες βρέθηκαν στην οδό Ηπείρου

Περιστέρια δηλητηριασμένα από φόλες βρέθηκαν να κείτονται νεκρά στο πεζοδρόμιο της οδού Ηπείρου στην Αγία Παρασκευή.

Το θλιβερό και αποκαρδιωτικό θέαμα αντίκρυσε συμπολίτισσά μας και έκανε γνωστό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σήμερα το πρωί.

Δυστυχώς, ασυνείδητοι και αδίστακτοι δολοφόνοι ζώων εξακολουθούν να θανατώνουν αθώα πλάσματα χρησιμοποιώντας αποτρόπαιες πρακτικές, επικίνδυνες για όλους.

 


 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 10:45 am


ΚΤΕΛ Ελαιώνα: Θα θυμίζει αεροδρόμιο και θα συνδέεται με το Μετρό

 

Μακέτα του νέου τερματικού σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Με 4 κτίρια, συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχείο, χώρους ελέγχου εισόδου προς τις αποβάθρες τύπου αεροδρομίου, 70 θέσεις λεωφορείων ΚΤΕΛ, εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες. σύνδεση με το Μετρό, είναι μόνο μερικά από τα νέα “προσόντα” που θα διαθέτει ο νέος Τερματικός Σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα.

Ο νέος σταθμός που έχει κόστος άνω των 100 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει μια σύγχρονη συγκοινωνιακή πύλη για τις οδικές υπεραστικές μεταφορές από και προς την Αθήνα. Θα αντικαταστήσει τις σημερινές παρωχημένες εγκαταστάσεις των τερματικών σταθμών σε Κηφισό και Λιοσίων. Θα εξυπηετεί πάνω από 40.000 επιβάτες ημερησίως που μεταφράζονται σε 15 εκατ. επιβάτες τον χρόνο. Αυτό μετατρέπει το ΚΣΥΛ Ελαιώνα στη δεύτερη σημαντικότερη συγκοινωνιακή πύλη της πρωτεύουσας πίσω από το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό, αυτός αναμένεται να βγει στον αέρα μέχρι το τέλος του έτους. Η ωρίμανση για το πολυσυζητημένο εργο του ΚΣΥΛ Ελαιώνα  δείχνει πλέον να προχωρά με γοργούς ρυθμού. Αυτό που απομένει σύμφωνα με πληροφορίες, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών είναι η ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας για να μπορέσει να ξεκινήσει ο διαγωνισμός με τη μορφή της παραχώρησης.

Μια από τις τελευταίες εκκρεμότητες είναι η έγκριση από το ΥΠΕΝ της περιβαλλοντικής μελέτης, κάτι που σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να ολοκληρωθεί εντός καλοκαιριού. Ένα θετικό βήμα αποτελεί η πρόσφατη θετική γνωμοδότηση της ΜΠΕ από την Περιφέρεια Αττικής.

Που θα κατασκευαστεί ο ΚΣΥΛ Ελαιώνα

Ο Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) χωροθετείται σε οικόπεδο έκτασης 66.420 τ.μ. (66στρ.) στην περιοχή του Ελαιώνα εντός των ορίων του Δήμου Αιγάλεω. Η έκταση περικλείεται από τον παράδρομο της Λ. Κηφισού, την Ιερά Οδό και τις οδούς Αγ. Άννης και Πιερίας εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγάλεω.

Θα συνδέεται σχεδόν άμεσα με τον σταθμό Μετρό ΕΛΑΙΩΝΑΣ της γραμμής 3, διευκολύνοντας την μετακίνηση των ταξιδιωτών σε άλλα μέσα μεταφοράς δηλαδή προς το κέντρο, το λιμάνι του Πειραιά ή το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο νέος ΚΣΥΛ θα αποτελέσει έναν μεγάλου μεγέθους συγκοινωνιακό τερματικό σταθμό και κόμβο μετεπιβίβασης, καθώς προβλέπεται να εξυπηρετεί τα εθνικά υπεραστικά λεωφορεία και τα λεωφορεία διεθνών μεταφορών. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας (Λ.Κηφισού), στο βασικό οδικό δίκτυο της Αττικής (Ιερά Οδός, Ορφέως, Αγ.Πολυκάρπου).

Εντός του ΚΣΥΛ του ΚΣΥΛ θα λειτουργούν χώρος στάσης ταξί, χώροι στάσης ή/και στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων, αφετηρίες/στάσεις Αστικών Λεωφορείων (Νέος Σταθμός Λεωφορείων ΟΑΣΑ στον Ελαιώνα σε οικόπεδο της Αττικό Μετρό, έκτασης  περίπου 4στρ σε επαφή με το βόρειο όριο του σταθμού του Μετρό «Ελαιώνας»). Στον ίδιο χώρο προβλέπεται να μεταφερθούν οι αφετηρίες των ΚΤΕΛ της Δυτικής Αττικής.

Με τον νέο σταθμό η εμπειρία των επιβατών αναβαθμίζεται και θα θυμίζει περισσότερο ένα χώρο παρόμοιο με αεροδρόμιο, με την παρουσία εμπορικών καταστημάτων, χώρων εστίασης, χώρους υπηρεσιών κ.α. Ο νέος χώρος θα έχει σημαντικά βιοκλιματικά στοιχεία και θα είναι στην ουσία μια “πράσινη κατασκευή”.

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών

Θα εξυπηρετεί τα εθνικά υπεραστικά λεωφορεία και τα λεωφορεία διεθνών μεταφορών. Μέσω της κατασκευής του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα, επιδιώκεται:

– η αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των επιβατικών μεταφορών,
– η ικανοποίηση των αναγκών των χρηστών του ΚΣΥΛ σε σύγχρονες
εγκαταστάσεις/υποδομές,
– η διευκόλυνση των μετεπιβιβάσεων σε προαστιακό, λιμάνι και αεροδρόμιο, με την άμεση πρόσβαση σε σταθμόμετρό,
– η βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας τόσο για τον κυκλοφοριακό φόρτο όσο και για τις ασφαλείς πεζή μετακινήσεις που θα εξυπηρετούνται εντός και πέριξ του ΚΣΥΛ,
– η αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας των οδικών τμημάτων που θα εξυπηρετούν την πρόσβαση στον χώρο του ΚΣΥΛ.

Επίσης, αναμένεται να διευκολυνθούν και να βελτιωθούν συνολικά οι επιβατικές μεταφορές από/προς την Αττική και επομένως να βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές παράμετροι σε επίπεδο Περιφέρειας. Δεδομένου ότι στόχος του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών εξυπηρέτησης εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, η βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και συνεπώς η μείωση του κοινωνικο-οικονομικού κόστους, μέσω της λειτουργίας του προτεινόμενου έργου, η υλοποίηση του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα κρίνεται σημαντική τόσο για την τοπική κοινωνία αλλά και σε περιφερειακό κοινωνικό επίπεδο,όσο και σε υπερτοπικό/διεθνές επίπεδο.

Η δημιουργία του εν λόγω έργου, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα μεταβολής των οικονομικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης αστικής περιοχής, επηρεάζοντας επομένως την ευρύτερη λειτουργική αστική της συγκρότηση. Πέρα όμως από την οποιαδήποτε λειτουργική και οικονομική επιρροή, ο ΚΣΥΛ αναμένεται να αποτελέσει ουσιαστικότατο στοιχείο πολιτιστικής και πολιτικής προβολής της περιοχής του Ελαιώνα, του Δήμου Αιγάλεω, αλλά και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας.

Ποια είναι τα νούμερα διακίνησης λεωφορείων-επιβατών

Τα προσεγγιστικά γενικά στοιχεία σχετικά με το μέγεθος της υφιστάμενης επιβατικής κίνησης των υπεραστικών λεωφορείων που σήμερα εξυπηρετούνται στους σταθμούς Κηφισού και Λιοσίων, έχουν ως εξής:

– Τυπική περίοδος: Σύνολο διακινούμενων επιβατών ανά ημέρα (αναχωρήσεις & αφίξεις): περίπου 25.000 επιβάτες, με μέση πληρότητα δρομολογίων 80%

– Θερινή περίοδος και αργίες: Σύνολο διακινούμενων επιβατών ανά ημέρα (αναχωρήσεις & αφίξεις): 35.000-40.000 επιβάτες, με μέση πληρότητα δρομολογίων 90% με 100%.

Σχετικά με τα δρομολόγια διεθνών μεταφορών που σήμερα έχουν διασκορπισμένους τερματικούς σταθμούς μέσα στην πόλη, καταγράφονται 940 (764+176) αναχωρήσεις και 940 αφίξεις εβδομαδιαίως, ή 134 ημερησίως, κατά μέσο όρο. Πιο αναλυτικά:

– Προς χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε.: 764 αναχωρήσεις και 764 αφίξεις (με τον κύριο όγκο, 638 δρομολόγια να αφορούν στην Αλβανία).

– Προς χώρες – μέλη της Ε.Ε. (176 αναχωρήσεις και 176 αφίξεις):
Βουλγαρία: 52 αναχωρήσεις και 52 αφίξεις
Ρουμανία: 49 αναχωρήσεις και 49 αφίξεις
Πολωνία: 36 αναχωρήσεις και 36 αφίξεις Λοιπές χώρες:39 αναχωρήσεις και 39 αφίξεις

Τα κτίρια του νέου σταθμού

Η είσοδος των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ στον Σταθμό πραγματοποιείται μέσω της οδού Καστοριάς. Συνολικά, στις δυο στάθμες εξυπηρέτησης αθροίζονται 70 θέσεις στάθμευσης, από τις οποίες 63 θέσεις για 12μετρα ή 15μετρα λεωφορεία, 3 θέσεις για 12μετρα λεωφορεία και σε 4 θέσεις στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα βοηθητικής εξυπηρέτησης. Η αίθουσα αφίξεων-αναχωρήσεων έχει εμβαδόν 8.175 τμ με κεντρική αίθουσα 3.660 τμ.

 Συνολικά οι χώροι είναι:  Σύνολο Κλειστών Χώρων: 41.115,00τ.μ. Πρόσθετοι Χώροι Κυκλοφορίας: 2.765,00τ.μ. Γενικό Σύνολο Δόμησης εντός Σ.Δ.: 43.880,00τ.μ. Σύνολο Υπόγειων Χώρων στάθμευσης ΙΧ/ΚΤΕΛ: 28.052,00τ.μ. Πρόσθετοι Χώροι Μηχανολογικών/Βοηθητικοί/Κυκλοφορίας: 35.586,00τ.μ. Γενικό Σύνολο Δόμησης εκτός Σ.Δ.: 63.638,00τ.μ. Σύνολο Στεγασμένων Χώρων: 13.605,00τ.μ.Σύνολο Υπαίθριων Χώρων: 25.489,00τ.μ.

Η τελική αντιστοιχία χώρων – εμβαδών θα πρέπει να αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης μελέτης σκοπιμότητας. Κατά τη φάση εκπόνησης της προμελέτης της αρχιτεκτονικής διερεύνησης, η αντιστοιχία αυτή πραγματοποιείται κατά πιθανή υπόθεση κατανομής λειτουργικών ενοτήτων.

Τα στοιχεία δόμησης, που μπορούν να πραγματοποιηθούν με τις ισχύουσες διατάξεις για το οικόπεδο του Σταθμού ΚΣΥΛ, διατηρούν το συντελεστή κάλυψης στο ποσοστό 40% και με την αιτούμενη μεταβολή του, που ζητά την αύξησή του στο γενικά ισχύον ποσοστό του συντελεστή κάλυψης 60%.

Τα 4 κτίριο θα έχουν τις εξής λειτουργίες:

– ΚΤΙΡΙΟ Α, στάθμευσης των λεωφορείων ΚΤΕΛ
– Κεντρικό ΚΤΙΡΙΟ Β, υποδοχής και εξυπηρέτησης επιβατών και επισκεπτών
– ΚΤΙΡΙΟ Γ, στάθμευσης των λεωφορείων διεθνών προορισμών
– Συνοδευτικό ΚΤΙΡΙΟ Δ, απόσυρσης των λεωφορείων

Το ξενοδοχείο

Η ξενοδοχειακή μονάδα που συνοδεύει τον σταθμό, αντιστοιχεί σε διώροφο τμήμα του Κτιρίου Α, που αναπτύσσεται στις στάθμες +47.40μ και +51.60μ. Περιλαμβάνει δωμάτια, αθροιστικής δυναμικότητας 90 κλινών, που προσεγγίζονται από διάδρομο που περιβάλλει, περιμετρικά ένα διώροφο εσωτερικό αίθριο. Τα δωμάτια διατάσσονται σε δύο συστοιχίες. Μία προς τα ανατολικά, με θέα προς την κεντρική περιοχή της Αθήνς και προς τον Ιερό Βράχο και μία προς τα δυτικά, προς τη φυτεμένη στέγαση του υπόλοιπου τμήματος του Κτιρίου Α και προς το αστικό πάρκο του Δήμου Αιγάλεω, το οποίο θα διαμορφωθεί (υπό συζήτηση) στο γειτονικό προς τον ΚΣΥΛ οικόπεδο (σήμερα χρησιμοποιείται από τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Αθηναίων).

Η ξενοδοχειακή μονάδα προσεγγίζεται από το χαμηλότερο της επίπεδο, αυτό της στάθμης +47.40μ, όπου προβλέπονται οι βασικοί χώροι υποδοχής και κεντρικής εξυπηρέτησης της. Χάρις στη διάταξη αυτή, οι χώροι υποδοχής του ξενοδοχείου αποτελούν συνέχεια του υψηλότερου επιπέδου του κεντρικού Κτιρίου Β, των χώρων δηλαδή που προορίζονται για τη γενική εξυπηρέτηση και αναψυχή των επισκεπτών του Σταθμού. Ειδικότερα βρίσκονται σε συνέχεια με την αίθουσα συνεδρίων, με χώρους εκθεσιακούς και με χώρους «εξειδικευμένης» υποδοχής και εστίασης που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ιδιαίτερες εκδηλώσεις.

Το κτίριο Β

Το κτίριο Β αποτελεί τον πυρήνα υποδοχής τον επιβατών και επισκεπτών του Σταθμού και χωροθετείται στην «καρδιά» της κτιριακής σύνθεσης, ώστε να είναι περίοπτο από τις κύριες περιοχές πρόσβασης πεζών και αυτοκινήτων. Η κεντροβαρική αυτή σημασία του κτιρίου αποδίδεται τόσο στη συνθετική τοποθέτηση του μεταξύ των πτερύγων αποβαθρών λεωφορείων, όσο και στην ογκοπλαστική διαμόρφωση του κελύφους, το οποίο αποδίδεται ως «κόμβος – node».

Θα περιλαμβάνονται η βασική Αίθουσα Αφίξεων – Αναχωρήσεων των επιβατών, με τον κεντρικό χώρο αναμονής, τα εκδοτήρια και όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές λειτουργίες. Εντός του κτιρίου (1ος όροφος) περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις υπηρεσιών, όπως γραφεία, τραπεζικά καταστήματα και ασφαλιστικές εταιρίες. Στον 2ο όροφο θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις καταστημάτων, αναψυκτήρια και χώρους εστίασης. Επίσης προβλέπονται χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως Αμφιθέατρο-Συνεδριακό Κέντρο 693 θέσεων και Εκθεσιακοί χώροι.

Πως θα γίνεται η επιβίβαση

Στον κεντρικό χώρο του κτιρίου θα υπάρχει η Περιοχή Εισόδου & Ελέγχου, η οποία χωροθετείται στον κεντρικό επιμήκη άξονα του κελύφους. Στην περιοχή αυτή θα αναπτυχθεί το σύστημα ελέγχου επιβατών και αποσκευών, τόσο των εσωτερικών όσο και των διεθνών δρομολογίων, ανάλογα με τον επιθυμητό βαθμό ασφαλείας.

Μετά την Περιοχή Εισόδου & Ελέγχου οι επιβάτες μπορούν να κινηθούν προ τις αναχωρήσεις στην «καθαρή» εμπορική ζώνη, η οποία αναπτύσσεται μεταξύ των Πυλών αναχώρησης και της Κεντρικής Αίθουσας. Η «καθαρή» εμπορική ζώνη μπορεί να περιλαμβάνει μικρά καταστήματα τύπου «duty-free», χώρους καφέ και εστιατόρια. – Μέσω της παραπάνω ζώνης οι επιβάτες οδηγούνται στις αποβάθρες Εσωτερικών και Διεθνών γραμμών, προσεγγίζοντας στεγασμένα και με ασφάλεια τις Πύλες αναχώρησης κάθε προορισμού.

Το κτίριο Γ

Το Κτίριο Γ της στάθμευσης των λεωφορείων διεθνών προορισμών αντιστοιχεί περισσότερο σε μια περιοχή ελαφρών στεγάστρων, παρά σε κλειστή κτιριακή κατασκευή. Μπορεί να εξυπηρετήσει 25 θέσεις στάθμευσης. Από αυτές οι 24 μπορούν να φιλοξενήσουν λεωφορεία μήκους 12 ή 15 μέτρων και η μία (1) βοηθητικό ηλεκτρικό όχημα.

Κτίριο Δ

Το Κτίριο Δ σχεδιάστηκε σε συμπλήρωση προς τις κεντρικές κτιριακές μονάδες του σταθμού, στο ακάλυπτο σήμερα τμήμα των χώρων της ΑΜ προς την οδό Πιερίας. Ο χώρος αυτός αποτελείται από δύο τμήματα. Το πρώτο από αυτά που εφάπτεται στο κτίριο Γ, αναπτύσσεται στη στάθμη +31.40μ, χωρίς υπόγειο χώρο, καθώς κάτω από το τμήμα αυτό προγραμματίζεται υπόγεια μελλοντική ανάπτυξη του αμαξοστασίου της Αττικό Μετρό. Στο τμήμα αυτό του κτιρίου Δ, έχουν προβλεφθεί 13 θέσεις στάθμευσης, όπως και το απαραίτητο και προβλεπόμενο από τον Νόμο πρατήριο καυσίμων, για τον ανεφοδιασμό των λεωφορείων.

Το κτιριολογικό λειτουργικό πρόγραμμα του ΚΣΥΛ περιλαμβάνει:

Α. ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΙΞΕΩΝ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ με συνολικό εμβαδόν 8.175,00 τ.μ. Θα διαθέτει μια κεντρική αίθουσα σταθμού: 3.660,00 τ.μ. Παράλληλα θα υπάρχουν:

Περιοχή εκδοτηρίων: 1.050,00 τ.μ., Διάφορες βοηθητικές υπηρεσίες: 1.305,00 τ.μ., Μικρομάγαζα, τύπος, περίπτερα, φαρμακείο, ταχυδρομείο, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ντουλάπια χειραποσκευών, ιατρείο πρώτων βοηθειών, πληροφορίες, εστιατόριο, Cafeteria-Bar, Αστυνομία, Τροχαία, κα.

Περιοχή Ελεγχόμενης κυκλοφορίας επιβατών: 2.160,00 τ.μ.
– Περιοχή Ελέγχου, Περιοχή αναμονής, Περιοχή καταστημάτων

Β. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΦΙΞΕΩΝ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ
Κυκλοφορία οχημάτων: 5.350,00 τ.μ.
– 70 Ρεμίζες και Χώροι υγιεινής
Κυκλοφορία πεζών: 10.800,00 τ.μ.
– Χώρος αναχωρήσεων – Επιβίβαση επιβατών
– Κεντρικός χώρος σταθμού
– Εστιατόριο – Cafe

Γ. ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ
Κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι: 600,00 τ.μ.
– Αποθήκη αποσκευών για κάθε ανεξάρτητο ΚΤΕΛ, Περιοχή απόθεσης ασυνόδευτων, Περιοχή ασυνόδευτων δεμάτων – CARGO, Βοηθητικοί χώροι διακίνησης,  Χώρος φορτοεκφόρτωσης, Περιοχή ελιγμών & κυκλοφορίας οχημάτων

Δ. ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Γραφεία διοίκησης – Σταθμαρχεία: 600,00τ.μ.
Περιοχή ανάπαυσης οδηγών: 140,00τ.μ.
– Περιοχή διανυκτέρευσης οδηγών
– Περιοχή ξεκούρασης οδηγών


Ε. ΧΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εκθεσιακός χώρος: 480,00τ.μ.
Περιοχή συνεδριακού κέντρου: 1.500,00τ.μ.
– Περιοχή εισόδου
– Αίθουσα συνεδριάσεων
– Συνοδευτικές λειτουργίες


Ζ. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΦΙΞΕΩΝ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ

Κυκλοφορία οχημάτων: 4.280,00τ.μ.
– 25 Ρεμίζες και χώροι υγιεινής
Κυκλοφορία πεζών: 2.800,00τ.μ.
– Χώρος αναχωρήσεων – Επιβίβαση επιβατών
– Κεντρικός χώρος σταθμού


Η. ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Λεωφορεία Κ.Τ.Ε.Λ. – Στάθμευση μακράς διάρκειας και αναμονή λεωφορείων: 8.100,00τ.μ.
– Στεγασμένος υπόγειος χώρος
– Στεγασμένος ισόγειος χώρος
Ιδιωτικά αυτοκίνητα: 22.752,00τ.μ.
– Στάθμευση Ι.Χ. υπαλλήλων
– Στάθμευση Ι.Χ. επιβατών
– Στάθμευση Ι.Χ. επιβατών (για ασυνόδευτα)


Θ. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (σύμφωνα με την αρχιτεκτονική πρόταση της Β’ φάσης διερεύνησης, οι εν λόγω χώροι έχουν ενσωματωθεί σε άλλες λειτουργικές ενότητες)


Ι. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Στεγασμένοι χώροι: 400,00τ.μ.
– Ελαφριά επισκευή λεωφορείων
– Πλυντήριο λεωφορείων
– Πρατήριο ανεφοδιασμού καυσίμων


Κ. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Η/Μ

Εγκαταστάσεις υποδομής (Κλιματισμού, Θέρμανσης, Ύδρευσης, Εγκατάσταση Ηλεκτρικών)
Λ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ – ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ METΡO «ΕΛΑΙΩΝΑΣ»
Στεγασμένη κίνηση – σύνδεση με Κεντρικό σταθμό: 3.050,00τ.μ.
Εμπορικές χρήσεις (μικρά μαγαζιά, περίπτερα, fast food): 275,00τ.μ.


Μ. ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Εμπορικές χρήσεις: 10.000,00τ.μ.
– Περιοχή εμπορικού κέντρου
– Γραφεία
– Τράπεζες – Ασφάλειες
Τουριστικές χρήσεις: 3.470,00τ.μ.
– Περιοχή εισόδου ξενοδοχειακής μονάδας
– Περιοχή κοινόχρηστων εξυπηρετήσεων
– Περιοχή δωματίων


Ν. ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ
Υπαίθριοι χώροι συνάθροισης κοινού: 25.489,00 τ.μ.
– Πλατεία εισόδου & χώροι εκτόνωσης στεγασμένοι
– Υπαίθριοι χώροι με σκληρή επίστρωση
– Υπαίθριοι χώροι με υψηλή & χαμηλή φύτευση

ypodomes.com / Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 9:07 am


Ανεβαίνει από την Τετάρτη η θερμοκρασία

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται εντός της εβδομάδας σύμφωνα με την πρόγνωση που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος:

Φαίνεται πως σιγά σιγά θα αρχίσουμε να βιώνουμε πιο καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες μιας και βρισκόμαστε πια στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και μια ανάσα πριν τον Ιούνιο.

 • ΜΠΟΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι όλες τις επόμενες ημέρες θα σημειώνονται απογευματινές μπόρες η και τοπικές καταιγίδες στα πιο ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, κατά τα άλλα, οι συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα είναι καλοκαιρινές.

 • ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ;


Ουσιαστικά μέχρι την προσεχή Τρίτη ή θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά θα αγγίζει καθημερινά τους 31-32°C και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω. Από την Τετάρτη όμως και στη συνέχεια ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει παραπάνω λόγω της έλευσης θερμότερων αερίων μαζών.

 • ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ 8°C ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ


Φαίνεται ότι σταδιακά, από την Τετάρτη και έπειτα, θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρειας Αφρική θα περάσουν πάνω από τη Μεσόγειο και θα επισκεφτούν και τη χώρα μας, ανεβάζοντας αισθητά τον υδράργυρο σε τιμές κατά 7-8°C πιο πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή.

 • ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


Αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα και νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την Τετάρτη και έπειτα και τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή - Σάββατο, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 35-36°C και ειδικά από την Πέμπτη και μετά ενδεχομένως και τους 37-38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας.

 • ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 40ΑΡΙΑ;


Αν οι θερμές αέριες μάζες κινηθούν όπως αυτή τη στιγμή φαίνεται, υπάρχει πιθανότητα το δεύτερο μισό της ερχόμενης εβδομάδας να δούμε στις πολύ ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας ακόμη και 38-39°C. Πολύ τοπικά ίσως φτάσει ο θερμοκρασία και τους 40°C αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το ξέρει κάνει από τώρα.

 • ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΕΣΤΗ;


Οι περιοχές που θα επικρατήσει περισσότερη ζέστη από την ερχόμενη Τετάρτη και έπειτα, με τον υδράργυρο εκεί να αγγίζει τους 36-37°C (και τοπικά είπαμε και παραπάνω) είναι οι ακόλουθες :

- Κεντρική Μακεδονία
- Θεσσαλία
- Ανατολική Στερεά (και τμήμα της Αττικής)
- Εύβοια
- Ανατολική Πελοπόννησος
- Ίσως και Δυτική Στερεά (μικρή πιθανότητα)

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2022 | 7:23 pm


Χαλάνδρι: Το Αδριάνειο Υδραγωγείο δίνει …ζωή στο πρώτο αρχείο ιστορίας της πόλης

Ένα κλικ στο www.archalandri.gr οδηγεί τους επισκέπτες στο σύγχρονο ψηφιακό Τοπικό Αρχείο του Χαλανδρίου, που συγκεντρώνει τεκμήρια και μαρτυρίες σχετικά με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Η ηλεκτρονική πύλη του Τοπικού Αρχείου …γεννήθηκε μέσα από τη θεματική «Αδριάνειο Υδραγωγείο – Χαλάνδρι -Νερό», στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural H.ID.RA.N.T.

Το ψηφιακό Τοπικό Αρχείο του Χαλανδρίου -από τους βασικούς στόχους του Cultural H.ID.RA.N.T- φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ενιαίο χώρο αναφοράς και ελεύθερης πρόσβασης σε πηγές για το Αδριάνειο και την τοπική ιστορία, λειτουργώντας ως τροφοδότης, για την παραγωγή νέας γνώσης προερχόμενη από την πόλη και τους κατοίκους της.

Η καινοτομία του εγχειρήματος έγκειται σε δύο σημεία, να συσταθεί ένα συλλογικό ψηφιακό τοπικό αρχείο, το οποίο θα διαχειριστεί και θα αναπτύξει περαιτέρω η τοπική κοινότητα, ανάλογα με τις ανάγκες και τα οράματά της.

Το Τοπικό Αρχείο συγκεντρώνει και διασυνδέει, σε μία διαδικτυακή πύλη, τεκμήρια και μαρτυρίες (ψηφιακά αντίγραφα ή πρωτότυπα), ή και το ίχνος αυτών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε άλλες ψηφιακές βάσεις, αρχεία δημόσιων φορέων, τοπικών ομάδων, ιδιωτικές συλλογές κ.α.  Εκτός από την ψηφιακή βάση του Αρχείου, ο δικτυακός τόπος www.archalandri.gr φιλοξενεί επίσης θεματικές αφηγήσεις, που συνδυάζουν κείμενα, εικόνες και οπτικοακουστικό υλικό.

Μέσα από όλο αυτό το υλικό, ο επισκέπτης θα γνωρίσει το Αδριάνειο Υδραγωγείο ως ένα επίτευγμα χειρωνακτικής εργασίας και υδραυλικής τεχνογνωσίας των ρωμαϊκών χρόνων, του οποίου το ίχνος χάθηκε στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας, για να επιστρέψει ως το κύριο μέσο υδροδότησης της πρωτεύουσας του Βασιλείου της Ελλάδας, μετά το 1834. Λειτούργησε ως αυτοσχέδιο καταφύγιο στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεχάστηκε και αποκτά νέα ζωή, μετά από 1.800 χρόνια, χάρη στο πρόγραμμα Cultural Hidrant…

Αποκτά νέα ζωή, δίνοντας μαθήματα αθηναϊκής ιστορίας αλλά και υδραυλικής αειφορίας, ως υδάτινη κληρονομιά, ως μνημείο της αρχαίας και νεότερης Αθήνας, που ενεργοποιεί την οικολογική συνείδηση, την ιστορική μνήμη και γίνεται πρεσβευτής της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αναζωογόνησης του Χαλανδρίου.

Στόχος, το Τοπικό Αρχείο του Χαλανδρίου να λειτουργήσει ως μηχανισμός καταγραφής, πρόσβασης σε πηγές αλλά και ως εργαστήριο παραγωγής γνώσης, γύρω από θέματα που αφορούν στην τοπική ιστορία (παρελθούσα και εν τω γίγνεσθαι) του Χαλανδρίου.

Συλλογική διαδικασία η συγκέντρωση του αρχειακού υλικού

Η συγκρότηση του αρχείου έγινε υπό την επίβλεψη του «Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο» (MedINA), που συνέλεξε και επιμελήθηκε τη συλλογή του αρχειακού υλικού, την οργάνωση του σε μία ψηφιακή βάση και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Το MedINA κατέγραψε μεγάλο αριθμό πηγών (έγγραφα, άρθρα, χάρτες, φωτογραφίες, μελέτες κ.ά.) για την αρχαία και νεότερη ιστορία του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Επίσης, οι συνεργάτες του πήραν συνεντεύξεις από ανθρώπους με ειδική γνώση, προσωπική εμπειρία και ενδιαφέρον για το Αδριάνειο και την ιστορία του Χαλανδρίου (καθηγητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, αρχαιολόγους, στελέχη της ΕΥΔΑΠ κ.ά.)

Ωστόσο, η προσπάθεια συγκέντρωσης του αρχειακού υλικού αποτέλεσε μία συλλογική διαδικασία που διήρκησε ενάμιση χρόνο. Σε αυτήν συνεργάστηκαν τοπικές συλλογικότητες και φορείς της πόλης, επιστημονικά ιδρύματα και δημόσιοι φορείς. Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Δήμου Χαλανδρίου προσέφερε πάνω από 50 αποσπάσματα συνεντεύξεων κατοίκων του Χαλανδρίου που φωτίζουν τη βιωματική σχέση της πόλης με το στοιχείο του νερού και το Αδριάνειο υδραγωγείο. Ο Σύλλογος Προστασίας της Ρεματιάς υπέδειξε ανάλογο υλικό που έχει προκύψει μέσα από πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του φυσικού και υδάτινου στοιχείου της περιοχής. Ο Δήμος Χαλανδρίου παρέδωσε σημαντικό σώμα ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τη ζωή του Χαλανδρίου κατά το Μεσοπόλεμο έως τη δεκαετία του ’50, και η ΕΥΔΑΠ ιστορικά τεκμήρια (φωτογραφίες, χαρτογραφικές αποτυπώσεις, μηκοτομές κ.ά.) από το αρχείο της, σχετικά με το Αδριάνειο και την ιστορία υδροδότησης της Αθήνας. Τέλος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και η Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων παραχώρησαν έγγραφα και φωτογραφίες που αποτυπώνουν την προσπάθεια διάσωσης του Αδριάνειου Υδραγωγείου, μετά από δεκαετίες βίαιης οικοδόμησης που έκρυψαν την πορεία και τα ορατά του στοιχεία (φρεάτια), παραδίδοντας στη λήθη τον ανθεκτικό αυτό υδάτινο και πολιτιστικό πόρο στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Εσωτερικό της δεξαμενής καθίζησης στην οδό Ελ Αλαμέιν

Η διαδικασία δημιουργίας του αρχείου και της ψηφιακής πλατφόρμας υποστηρίχτηκε, επίσης, από εργαστήρια με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, των σχολικών κοινοτήτων του Χαλανδρίου, των εταίρων του προγράμματος και ειδικών επιστημόνων. Μέσα από τα εργαστήρια, του MedINA και άλλων εταίρων του προγράμματος, δόθηκε η δυνατότητα ανάδειξης της πολιτιστικής αξίας του Αδριάνειου Υδραγωγείου, χαρτογράφησης άλλων σημείων και θεμάτων που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία. Δόθηκε η δυνατότητα γνωριμίας με το περιεχόμενο του Τοπικού Αρχείου και συζήτησης για τη σημασία και το μέλλον του. Αποτέλεσμα αυτής της ερευνητικής ώσμωσης είναι η παραγωγή της μεγάλης «ψηφιακής ιστορίας» για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από την ομάδα του MedINA.

Στα χέρια της τοπικής κοινωνίας

Για την ενίσχυση του συμμετοχικού και δημιουργικού χαρακτήρα του Τοπικού Αρχείου, υπάρχει πρόβλεψη στην πλατφόρμα (ιστότοπο) να φιλοξενούνται νέες θεματικές αφηγήσεις («ψηφιακές ιστορίες») που επιθυμούν να συνθέσουν τοπικοί φορείς, σχολικές ομάδες, κάτοικοι του Χαλανδρίου, ειδικοί επιστήμονες. Για να γίνει αυτό ετοιμάζονται από το MedINA δύο εκπαιδευτικά εγχειρίδια (video toolkits), αναφορικά με τον τρόπο χειρισμού της ψηφιακής βάσης του αρχείου και ενός εύχρηστου, συνδρομητικού εργαλείου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να παράξουν «ψηφιακές ιστορίες». Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η τοπική κοινωνία να ανοίξει «διάλογο» με το αρχείο, να θέσει τα δικά της ερωτήματα έρευνας και να εμπλουτίσει το περιεχόμενο του με τεκμήρια και μαρτυρίες. Το αρχείο φιλοδοξεί έτσι να αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο ιστορίας και μνήμης που θα αξιοποιήσει πρωτίστως η τοπική κοινωνία.

Κρίσιμος παράγοντας για να παραμείνει το αρχείο ένας «ζωντανός» και χρήσιμος θεσμός είναι  η συμμετοχή των πολιτών στον φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του. Ο πυρήνας της «Κοινότητας του Αρχείου» θα προκύψει μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης που σχεδιάζονται στο επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος Cultural Hidrant. Σκοπός του συλλογικού αυτού φορέα θα είναι η συντήρηση και ανανέωση των υποδομών του αρχείου, αλλά και η υποστήριξή του με δίκτυα συνεργασίας και πολιτιστικά γεγονότα που θα τροφοδοτούν με νέο υλικό το Τοπικό Αρχείο δημιουργώντας αφορμές διαλόγου και δημιουργικής δράσης.

Πώς μπορείτε να …γράψετε ιστορία

Όσοι/ες θα ήθελαν να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του Αρχείου ή να συμμετέχουν στις διαδικασίες συγκρότησης του φορέα διαχείρισης του, μπορούν να μας γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους μέσω του πεδίου «Επικοινωνία» της πλατφόρμας.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2022 | 3:15 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 22/5 λόγω διεξαγωγής 40ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

φωτο:  eedye.gr

Λόγω διεξαγωγής της 40ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, την Κυριακή 22.05.2022 και κατά τις ώρες 08.00΄ έως 18.30΄ θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτών στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς, περιοχής Δήμων Μαραθώνα - Ν. Μάκρης, Ραφήνας - Πικερμίου, Παλλήνης – Γέρακα - Ανθούσας, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ψυχικού – Φιλοθέης, ως εξής:    
 • Μαραθωνομάχων-Αγίας Παρασκευής , στο τμήμα της μεταξύ του τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος, κ ατά τις ώρες 08.00΄ - 09.30΄.   
 • Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μαραθωνομάχων-Αγίας Παρασκευής και της Λ. Διονύσου, κ ατά τις ώρες 09.30΄ - 10.30΄.   
 • Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Διονύσου και της οδού Αεροπορίας, κατά τις ώρες 09.30΄ - 10.30΄.   
 • Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αεροπορίας και Αλ. Φλέμιγκ, κατά τις ώρες 10.30΄ - 13.00΄.   
 • Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αλ. Φλέμινγκ και Αγ. Χριστοφόρου (Επ. οδός Πικερμίου – Μαραθώνα), κατά τις ώρες 13.00΄ - 14.00΄.   
 • Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου (επ. οδός Πικερμίου – Μαραθώνα) και Αγ. Δημητρίου (Ευ. Πουλάκη), κατά τις ώρες 14.00΄ - 14.30΄.   
 • Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Δημητρίου (Ευ. Πουλάκη) και Εθν. Αντιστάσεως, κατά τις ώρες 14.30΄ - 16.00΄.   
 • Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και της Κλεισθένους, κατά τις ώρες 16.00΄ - 17.00΄.   
 • Λ. Μεσογείων , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κλεισθένους και Χαλανδρίου , κατά τις ώρες 16.00΄- 17.30΄.   
 • Λ. Μεσογείων , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας (Υπ. ΕΘ.ΑΜ.) και της οδού Χαλανδρίου , κατά τις ώρες 17.30΄ - 18.00΄.   
 • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και της οδού Κύπρου (Κεντρική είσοδος Υπ. ΕΘ.ΑΜ.), κατά τις ώρες 18.00΄-18.30΄.   
 • Επιπροσθέτως, δε θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής της εν λόγω πορείας, εκτός από τους κατωτέρω ελεγχόμενους κόμβους κάθετης διέλευσης:   
 • Λ. Μαραθώνος & Διονύσου.   
 • Λ. Μαραθώνος & Αεροπορίας.   
 • Λ. Μαραθώνος & Αλ. Φλέμιγκ (Διασταύρωση Ραφήνας).   
 • Λ. Μαραθώνος & Αγ. Χριστοφόρου (Διασταύρωση Πικερμίου).   
 • Λ. Μαραθώνος & Αγ. Δημητρίου (Ευ. Πουλάκη - Διασταύρωση Μοναξιάς).   
 • Λ. Μαραθώνος & Εθν. Αντιστάσεως (Διασταύρωση Παλλήνης).   
 • Λ. Μαραθώνος & Λ. Λαυρίου – Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού).   
 • Λ. Μεσογείων & Χαλανδρίου (Πλατεία Αγ. Παρασκευής).   
 • Λ. Μεσογείων & Λ. Δημοκρατίας (Πεντάγωνο).

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς, λεωφόρους και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2022 | 1:50 pm


ΓΣΑΠ: Το τουρνουά των Παγκορασίδων & Τζούνιορ

 


ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


Συνεχίζεται το Τουρνουά Παγκορασίδων  της ΕΣΚΑ, στο οποίο ο Σύλλογός μας συμμετέχει με δύο ομάδες(ΓΣΑΠ και ΓΣΑΠ Β, ο μοναδικός σύλλογος που έχει δύο ομάδες). Η ομάδα ΓΣΑΠ αποτελείται κυρίως από αθλήτριες γεννημένες το 2007 και η ομάδα ΓΣΑΠ Β το 2008 και μερικές το 2009.  Ο στόχος των ομάδων μας είναι μια όσο το δυνατόν καλή πορεία , αλλά κυρίως η βελτίωση των αθλητριών και η απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών.


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΣΑΠ

ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ – ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 35 – 50


Το Σάββατο 14/5 η ομάδα μας βρέθηκε στα Μελίσσια για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα. Για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, τα κορίτσια θέλανε τη νίκη μιας και γνώριζαν ότι την επόμενη μέρα θα αντιμετωπίζαν ένα δύσκολο αγώνα. Ξεκίνησαν το πρώτο δεκάλεπτο, σαν λίγο έξω από τα νερά τους, έχοντας να παίξουν σχεδόν 1 μήνα μετά το τελευταίο παιχνίδι. Στο δεύτερο όμως δεκάλεπτο τα κορίτσια μας ξεκαθάρισαν στον αντίπαλο ότι θέλουν να νικήσουν. Κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά στο σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα οπότε και αποκόμισαν το ροζ φύλλο.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Οικονόμου Κ,Σινάνογλου Κ, Παγίδα Α, Σινάνογλου Α, Λάσκαρη Μ, Κουκουμέλη Α, Κοντογιωργάκη Ι, Αραβανή Α, Κεϊσογλου Μ, Κεχρή Δ, Ιωάννου Μ, Μαλισόβα


ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΓΕΡΑΚΑ 29 – 61


Την Κυριακή 15/5 στο κλειστό γήπεδο Κοντοπεύκου, η ομάδα μας υποδέχεται την ομάδα του Κρόνου Γέρακα για το προτελευταίο παιχνίδι του Α γύρου. Τα κορίτσια μας ξεκίνησαν το παιχνίδι με λιγοστή δύναμη, μαχητικότητα και αντοχή. Η πιέση του αντιπάλου σε όλο το γήπεδο, δυσκόλεψε τα κορίτσια μας στις περισσότερες επιθέσεις. Τουλάχιστον πάλαιψαν όσο περισσότερο μπορούσαν στην άμυνα δεδομένου ότι η αντίπαλη ομάδα πέτυχε το χαμηλότερο σκορ της σε αυτό το τουρνουά μέχρι τώρα.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Οικονόμου Κ,Σινάνογλου Κ, Παγίδα Α, Σινάνογλου Α, Λάσκαρη Μ, Κουκουμέλη Α, Κοντογιωργάκη Ι, Αραβανή Α, Κεϊσογλου Μ, Κεχρή Δ, Μαλισόβα Α


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΣΑΠ Β

ΓΣΑΠ Β-Ε.Φ.Α.Ο.Ζ  35-55


Tο Σάββατο 14 Μάϊου  διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας της ομάδας μας για το τουρνουά ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ στην έδρα μας. Η ομάδα μας είχε και πάλι αρκετές απουσίες . Τα κορίτσια μας  μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Και πάλι η ατυχία μας χτύπησε με τον  τραυματισμό μιας παίκτριας με αποτέλεσμα πάλι να μείνουμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με εννέα παίκτριες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μπήκε πολύ μουδιασμένα με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να αυξήσει την διαφορά και στο τέλος να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.
 
ΓΣΑΠ Β (Βασίλης Μπούντας): Συρίγου, Μητροπέτρου, Ανδρεούλη, Κυρκοπούλου, Τούτση,  Βερτοπούλου, Παραπαγκίδου, Πολυχρονοπούλου, Μαρτάκη, Κασκαβέλη.ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΑΖΙ
 
ΝΗΑΡ ΕΑΣΤ-ΓΣΑΠ 55-25


Tην Κυριακή 15 Μάϊου  διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας της ομάδας μας για το τουρνουά ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ για το φετινό τουρνουά εκτός έδρας στο ιστορικό γήπεδο της Νηαρ Εαστ με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα. Τα κορίτσια μας  μπήκαν αρκετά ψυχωμένα στο παιχνίδι, ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Σιγά, σιγά λόγω και πάλι των σημαντικών ελλείψεων άλλα και λόγω της κούρασης από τον αγώνα του Σαββάτου η αντίπαλος ομάδα πήρε προβάδισμα στο σκορ και συνεχώς ανέβαζε την διαφορά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγιναν ωραίες προσπάθειες και από τις δύο ομάδες και παίχτηκε ωραίο όμορφο μπάσκετ με ωραίες φάσεις αλλά η ομάδα μας ήταν μακριά στο σκορ και δεν μπόρεσε να καλύψει την διαφορά.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ολοκληρώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο ( το επόμενο Σαββατοκύριακο η ομάδα μας έχει ρεπό με την ολοκλήρωση του τουρνουά). Οι προπονήσεις όμως συνεχίζονται κανονικά για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.
 
ΓΣΑΠ Β (Βασίλης Μπούντας): Συρίγου, Μπουρμά, Ανδρεούλη, Κυρκοπούλου, Τούτση,  Παραπαγκίδου, Μαρτάκη, Κασκαβέλη, Γρηγοριάδη, Ιωάννου, Ζαγλανίκη.ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ


Στην διοργάνωση της ΕΣΚΑ των μικρότερων ηλικιών ο Σύλλογός μας συμμετέχει με δύο τμήματα για να νοιώσουν όλα τα  παιδιά  την χαρά της συμμετοχής και να  αποκτήσουν τις πρώτες τους αγωνιστικές εμπειρίες. Λόγω του αναπτυξιακού χαρακτήρα του τουρνουά δεν υπάρχει επίσημη βαθμολογία και δεν αναγράφεται το σκορ.

 
ΤΖΟΥΝΙΟΡ Α

Γ.Σ.Α.Π. – Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Τέταρτη αγωνιστική του τουρνουά της ΕΣΚΑ για τα τζούνιορ Α, με την ομάδα μας να παίζει εντός έδρας με αντίπαλο τον Γ.Σ. Αμαρουσίου.

Ακόμα ένας δυνατός αγώνας που όμως δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα παρόλο που οι μικρές μας αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ελλείψεις από τραυματισμούς αλλά και πολλά καλάθια που δεν μπήκαν, άφησαν την ομάδα μας πίσω στο σκορ.

Την ερχόμενη Κυριακή 22/5, η ομάδα μας παίζει εκτός έδρας, με τον ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ.

Γ.Σ.Α.Π. (Ναζίρη):
Κυρκοπούλου, Πρίφτη, Γιάλα, Χουρδάκη, Σεφερλή, Φαρσάτη, Πάγια, Ντρακότι, Πολυμένου, Καραπατή.

ΤΖΟΥΝΙΟΡ Β

ΟΦ ΗΡΑΚΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΓΣΑΠ

 

Ολοκλήρωσαν και την 4η αγωνιστική οι μικρότερες αθλήτριες του συλλόγου μας, όπου υπό την καθοδήγηση των προπονητριών τους συμμετέχουν μόνο για την  εμπειρία σε ένα τουρνουά που οι αντίπαλοι είναι κατά βάση μεγαλύτερης ηλικίας.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια και τις προπονήτριες για την εξαιρετική τους προσπάθεια να μάθουν και να χαίρονται το άθλημα του μπάσκετ.  

ΓΣΑΠ  (Αποστολάκη): Λιάρου, Βλάχου, Αθανασίου, Θεοδωροπούλου, Αθανασοπούλου, Ανδρεούλη, Φουρναράκη, Μαντζαβίνου, Ανυφαντή, Ζαβιτσάνου. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2022 | 9:04 pm


«Νίκη»: Κλείνει παιδικό σταθμό η δημοτική αρχή Ζορμπά

Αφού έχει κλείσει μέχρι στιγμής ένα ΚΕΠ και δυο Δημοτικά ιατρεία (και έχει αδρανοποιήσει το 3ο) ο Β. Ζορμπάς αιφνίδια και ακατανόητα, κλείνει έναν Παιδικό Σταθμό του Δήμου μας.

Αυτήν την απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών με τις ψήφους μόνο της παράταξης του και με πλήρη διαφωνία όλων των παρατάξεων και των Συλλόγων.

Ο Παιδικός σταθμός έχει δυναμικότητα 60 περίπου παιδιών, ξεκίνησε την λειτουργία του επί Δημοτικής αρχής Αντ. Σιδέρη και η απόφαση Ζορμπά δεν ήταν γνωστή ούτε στους εργαζομένους.

Η αιφνίδια αυτή ενέργεια να κλείσουν Παιδικό σταθμό, με επίκληση ασυνέπεια και ασυνεννοησία με τον ιδιοκτήτη,δείχνει απόλυτη ανικανότητα και προκαλεί μεγάλη έκπληξη διότι δεν έχουν,ακόμη,ξεκινήσει οι αιτήσεις γονέων για φιλοξενία παιδιών τον επόμενο χρόνο!

Έτσι,ουδείς γνωρίζει πόσα παιδιά θα χρειαστεί να φιλοξενήσουμε το 2022-23,δηλ. την πρώτη μετά το 2020 χρονιά χωρίς πανδημία.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή απόφαση της Δημοτικής αρχής Ζορμπά,απόφαση που θα υποβαθμίσει τους Παιδικούς σταθμούς με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΥΓ1: Η μελέτη που μας παρέδωσε ο κ.Ζορμπάς για οικοδόμηση νέου Παιδικού σταθμού στα Πευκάκια είχε δεκαεπτά (17)!!! σημαντικότατες ελλείψεις (ανυπαρξία μελέτης ΚΕΝΑΚ, ανυπαρξία τευχών υπολογισμών στα Η/Μ, ελλιπέστατη Τεχνική περιγραφή κ.λπ.) σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας.

Κάναμε πολύ δουλειά και έτσι ολοκληρώθηκαν και η μελέτη και η άδεια δόμησης (που ψευδώς ισχυρίζεται ότι υπήρχε) του Παιδικού Σταθμού.

Με ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ,λοιπόν,από την Δημοτική μας αρχή έχουν περάσει 3 σχεδόν χρόνια Δημαρχίας του και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το έργο.

Σε κάθε περίπτωση η κατηγορία για αδιαφορία μας,είναι απολύτως ψευδής και κακοήθης.

ΥΓ2: Οι παραληρηματικές του παρομοιώσεις για κάποιους Παιδικούς σταθμούς ως καλύβες του Καραγκιόζη,τον αφορούν προσωπικά.Ήταν Αντιδήμαρχος ο ίδιος,όταν έγιναν οι ενοικιάσεις των κτιρίων.Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»


Σχετικά:

2020-11-14 Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

2022-04-18 Η αλήθεια για τον νέο Παιδικό Σταθμό στα Πευκάκια

2022-05-18 ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟΔημοσιεύθηκε στις 20 May 2022 | 8:28 pm


Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στην Αγία Παρασκευή: 15χρονος μαχαίρωσε 14χρονο με χειρουργικό ψαλίδι

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων σε διάφορες γειτονιές της Αττικής και όχι μόνο. Ένα ακόμα βάρβαρο συμβάν σημειώθηκε στα βόρεια προάστια, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, 18/5, μεταξύ δύο ανηλίκων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 15χρονος και ένας 14χρονος μετά από διαμάχη μέσω social media έδωσαν ραντεβού στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να λύσουν τις διαφορές τους. Τα δύο παιδιά πιάστηκαν στα χέρια με τον 15χρονο να βγάζει ένα χειρουργικό ψαλίδι και να επιτίθεται στον 14χρονο. Τα τραύματα του 14χρονου ήταν ελαφριά.

Περαστικοί ενημέρωσαν την αστυνομία η οποία μετέβη άμεσα στο σημείο και συνέλαβε τον 15χρονο, ενώ εντόπισε το ψαλίδι το οποίο είχε πετάξει σε κάδο απορριμμάτων. Ο ανήλικος συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2022 | 2:01 pm


Πρόσκληση σε ημερίδα το Σάββατο 4/6 από τον Ακτιο Αποκατάσταση


Οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ΑΚΤΙΟΣ, έπειτα από παύση δύο ετών λόγω της πανδημίας, διοργανώνουν ξανά στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Άκτιος Αποκατάσταση», την καθιερωμένη και επιτυχημένη Διεπιστημονική Εκπαιδευτική Ημερίδα σε συνεργασία με την ΕΛΕΡΓΑ και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. 

 

Η 8η Διεπιστημονική Εκπαιδευτική Ημερίδα θα λάβει χώρα το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022, στην Αίθουσα Διαλέξεων του ΑΚΤΙΟΣ-Αποκατάστασης (Πευκών & Πεισιστράτου, Θέση Καρελλάς, Κορωπί). 

 • Προηγμένη Τεχνολογία στην Αποκατάσταση
 • Post Covid Αποκατάσταση 

Προϋπόθεση εισόδου: επίδειξη 48ωρου rapid test ή επίδειξη 24ωρου PCR test.

 

Ελεύθερη συμμετοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2022 | 11:02 pm


Αγία Παρασκευή η πόλη μας: Αντί να ντρέπονται για τα «μη έργα τους», παραπληροφορούν

Είμαστε υποχρεωμένοι, να αποκαλύψουμε την για άλλη μια φορά προσπάθεια παρατάξεων της αντιπολίτευσης να παραπληροφορήσουν τους πολίτες.

Οι κύριοι Γιάννης Σταθόπουλος, Γιώργος Οικονόμου και Γιάννης Μυλωνάκης, ανακοίνωσαν ότι η Δημοτική Αρχή κλείνει το Ζ΄ Νηπιακό Σταθμό (στην οδό Τρωάδος). Και μάλιστα, ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται για οικονομικούς λόγους, ότι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και ότι θα μείνουν παιδιά έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς. Δύο πράγματα συμβαίνουν: Είναι αδαείς ή ψεύδονται ή και τα δυο μαζί.

Η αλήθεια, που γνωρίζουν ή θα όφειλαν να γνωρίζουν, είναι η εξής: Ο συγκεκριμένος Νηπιακός Σταθμός, μισθώθηκε για πρώτη φορά το 2006 (τότε που οι διοικήσεις του Δήμου χρησιμοποιούσαν την γνωστή «βιομηχανία» των ενοικιάσεων αντί να κατασκευάζουν ιδιόκτητους). Με παρατάσεις, μισθώθηκε έως και το 2020.

Το 2017, εκδόθηκε το ΠΔ99/2017 προέβλεπε τις αναγκαίες προδιαγραφές για τα κτήρια που θα λειτουργούσαν ως βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ως χρόνο-στάδια δε προσαρμογής έδινε μία 5ετια. Ο τότε Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, σήμερα «διαμαρτυρόμενος», αν και γνώριζε τις υποχρεώσεις του, δεν προχώρησε στην συμμόρφωση (έστω σταδιακά) για προσαρμογή στις νέες προδιαγραφές ούτε στην ανέγερση ιδιόκτητου Σταθμού, που τις μελέτες του είχαμε παραδώσει έτοιμες το 2014. Το ίδιο, άλλωστε, δεν έκανε και για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, για τις οποίες αδιαφόρησε πλήρως από το 2017;

Το 2020, η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ διενήργησε δημοπρασία για την μίσθωση κτηρίου, που θα πληρούσε τις νόμιμες προδιαγραφές. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου της οδού Τρωάδος, δεν ανταποκρίθηκε στην δημοπρασία. Η μίσθωση παρατάθηκε έως το 2022, καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή των προβλέψεων του Νόμου για τις προδιαγραφές, τις οποίες το συγκεκριμένο κτήριο δεν πληρεί. Επειδή δεν παρουσιάστηκε ενδιαφέρον με προσφορά άλλου κτηρίου, που να πληρεί τις προδιαγραφές, η λύση της μίσθωσης του συγκεκριμένου κτηρίου επιβάλλεται από το Νόμο γιατί δεν μπορεί να λάβει άδεια λειτουργίας.

Όσον αφορά στα παιδιά του Σταθμού αυτού αλλά και τους εργαζόμενους, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αφού θα καλυφθούν από τους άλλους υπάρχοντες Σταθμούς.

Η Δημοτική μας Αρχή, έχει αποδείξει ότι δίνει μεγάλο βάρος στους Παιδικούς Σταθμούς, έχοντας κατασκευάσει έναν στην πρώτη της θητεία, ξεκινώντας εντός ολίγου δεύτερο και ετοιμάζοντας και τρίτο.

Οι κύριοι Γιάννης Σταθόπουλος και Γιάννης Μυλωνάκης, ο μεν πρώτος μακράν ο πιο αδιάφορος, αναποτελεσματικός και άχρωμος Δήμαρχος της πόλης και ο δεύτερος που αγωνίζεται, τελευταία, για να κηρυχτεί πιο λαϊκιστής ακόμη και από τον κ. Γιώργο Οικονόμου. Για τα «μη έργα τους», προσπαθούν να παραπληροφορήσουν με φτηνή προπαγάνδα. Και κάτι ακόμη: Το να εμφανίζονται στελέχη και υποψήφιοι των παρατάξεών τους ως δήθεν αγαναχτισμένοι γονείς, έχει γίνει αντιληπτό από όλους.

Δημοτική παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»


 

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2022 | 9:10 pm


Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου


Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες που ήταν γνωστός στο εξωτερικό ως Vangelis, πέθανε την Τρίτη σε νοσοκομείο της Γαλλίας, σε ηλικία 79 ετών, όπου το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με Covid-19.

Την είδηση επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το 1982 βραβεύτηκε με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς», ενώ συνέθεσε μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα και χαρακτηριστικά soundtrack τεράστιων χολιγουντιανών επιτυχιών, μεταξύ των οποίων είναι και οι μουσικές για τις ταινίες Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο κ.ά.

Παρακάτω δύο από τις τεράστιες επιτυχίες του:Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2022 | 7:54 pm


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη

Φιλικοί ιστότοποι: