Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μία αξέχαστη μουσική βραδιά έζησαν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη

Γιάννης Μυλωνάκης: «Βραδιές σαν τη σημερινή η πόλη μας θα ζει πολύ τακτικά. Όλες οι γειτονιές και  οι πλατείες μας θα  ζωντανέψουν ξανά»

Περίσσεψε το κέφι, ο χορός και το τραγούδι στην μουσική βραδιά που διοργανώθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη, στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιούχου της πόλης, Αγίας Παρασκευής.

Οι γνωστοί καλλιτέχνες  Μπάμπης Τσέρτος και  Νάντια Καραγιάννη, μαζί με την ορχήστρα τους ξεσήκωσαν τους εκατοντάδες πολίτες που προσήλθαν στη γιορτή και διασκέδασαν με διαχρονικά τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής.

Στη συναυλία παρέστησαν εκτός από τον Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη Πολιτών» Γιάννης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μου» Βασίλης Σάρκουλας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σελίμης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής ΣΔΑΜ Βασίλης Κουτσούπης  και τα μέλη της αποστολής από το δημοτικό διαμέρισμα Γεροσκήπου του Δήμου Ανατολικής Πάφου, που βρίσκονται στην πόλη στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Ανδρέας Σιήκκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεωργούλα Χριστοφή και Μάριος Χατζημιτσής.  

Ο κ. Μυλωνάκης καλωσόρισε όλους τους εκπροσώπους των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης καθώς και τους πολίτες στην γιορτή της πόλης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα η πόλη μας φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχεται όλους εσάς σε μία μοναδική μουσική βραδιά με τους εκλεκτούς καλλιτέχνες Μπάμπη Τσέρτο και Νάντια Καραγιάννη, τους οποίους ευχαριστώ θερμά που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας. Βραδιές σαν τη σημερινή η πόλη μας θα ζει πολύ τακτικά καθώς θέλουμε όλες οι γειτονιές και όλες οι πλατείες της Αγίας Παρασκευής να ζωντανέψουν ξανά. Ως νέα δημοτική αρχή επενδύουμε πολύ στην ενίσχυση του πολιτιστικού αποτυπώματος της πόλης και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε σχεδιάσει ένα πλούσιο, υψηλής αισθητικής πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού τον Σεπτέμβριο, σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας σήμερα».

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2024 | 11:11 am


Με λαμπρότητα ο εορτασμός της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής

Σε κλίμα γιορτινό αλλά και κατάνυξης ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικοί εορτασμοί της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής. 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες, παραμονή της γιορτής, τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό  μετ´ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαοδίκειας Θεοδώρητου και ακολούθως τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας.

Τους εορτασμούς τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μυλωνάκης, ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη Πολιτών» Γιάννης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» Γιώργος Οικονόμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη της αποστολής από το δημοτικό διαμέρισμα Γεροσκήπου του Δήμου Ανατολικής Πάφου, που βρίσκονται στην πόλη στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Ανδρέας Σιήκκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεωργούλα Χριστοφή και Μάριος Χατζημιτσής και εκατοντάδες πολίτες. 

Σήμερα ανήμερα της εορτής ο κ. Μυλωνάκης παρακολούθησε την πρωινή θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και ακολούθως παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε στο αρχονταρίκι του Ναού, ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 7:42 pm


Νέα Αρχή για λόφο Τσακού: Είμαστε στο σκοτάδι ενώ υπάρχουν εξελίξεις

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι συνεχίζει να υπάρχει έλλειψη και υστέρηση ενημέρωσης εκ μέρους του Δήμου μας σχετικά με την εξέλιξη της\ υπόθεσης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο λόφο Τσακού, θέμα για το οποίο έχει κινηθεί νομικά ο όμορος Δήμος Παπάγου Χολαργού. 

Η Απόφαση 1903/2024 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του λόφου Τσακού, εκδόθηκε και, όπως είχαμε ενημερώσει, το θέμα είναι πολύπλοκο και θα έχει συνέχεια.

 Δυστυχώς εδώ η νομική μας Υπηρεσία (εξαιρούμε την κυρία Κουμά που κωλύεται) ασχολείται με άλλα ζητήματα και το πως θα αποχαρακτηρίσει το κοινόχρηστο πράσινο, προς όφελος της επιχείρησης στην γνωστή υπόθεση της Ψαρών και Αγίας Τριάδος και δεν έχει χρόνο να μας ενημερώσει για σοβαρά θέματα. Ούτε και το 2020 όταν έγιναν οι κύριες παρεμβάσεις από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

 Είναι επιτακτική ανάγκη οι δύο Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Παπάγου Χολαργού, να κινηθούν πλέον σε κοινή γραμμή έναντι των δύο παρεμβαινόντων. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα και νομικά όπλα, θεωρώντας, βέβαια, ως πρώτο και καθοριστικό βήμα την πραγματοποίηση ενεργειών και διαβουλεύσεων με τους κυρίως παρεμβαίνοντες σε υψηλό επίπεδο και όχι μόνο σε νομικό.

Την ίδια άποψη συνεργασίας με τον όμορο Δήμο, την είχε διατυπώσει πολλές φορές, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιώργος Οικονόμου, με αφορμή την κατασκευή κοινού κολυμβητηρίου στον λόφο Τσακού.

 Αν το είχαμε κάνει τότε, τώρα θα είχαμε αποφύγει αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις. Χρόνος όμως και ένδικα μέσα υπάρχουν, αρκεί να γίνουν σωστές κινήσεις. Είμαστε στην διάθεση να συμβάλλουμε σ' αυτό με[ απόψεις και προτάσεις. 

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 6:13 pm


Παραδόθηκε από τον ΣΠΑΥ το νέο παρατηρητήριο πυροφύλαξης στο Τρίστρατο

Ένα νέο σύγχρονο παρατηρητήριο, τοποθετήθηκε από τον ΣΠΑΥ στη θέση Τρίστρατο - στον βόρειο Υμηττό -  προκειμένου να προστατέψουμε ένα από τα πιο όμορφα και πυκνόφυτα τμήματα του Υμηττού.

Το νέο παρατηρητήριο αποτελεί τμήμα του μεγάλου έργου αντιπυρικής προστασίας που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ μέσω του Προγράμματος ''Αντώνης Τρίτσης'' και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κρίσιμα σημεία, παρέχοντας τη δυνατότητα επιτήρησης ενός μεγάλου τμήματος του βόρειου τομέα του βουνού, στο σταυροδρόμι των δασικών δρόμων που ενώνει την Αγία Παρασκευή με τον Χολαργό και την Παιανία.

Στην τελετή παράδοσης του νέου παρατηρητηρίου, το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ Ευθύμιος Τάρλας - Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγίας Παρασκευής και Μιχάλης Τράκας - Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παπάγου Χολαργού, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος κ. Βλαχογιάννης, ο Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ΒΒΒ Στέλιος Κλήμης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και οι άγρυποι φρουροί του Υμηττού μας - οι εθελοντές του ΣΕΠΠΒΑΤΥ (Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού) και της ΔΑΠΑΧΟ (Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού), οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη τη στελέχωση του νέου παρατηρητηρίου πυροφύλαξης.

Οι εργασίες πρόληψης και η ενίσχυση των υποδομών αντιπυρικής προστασίας συνεχίζονται σε όλο τον Υμηττό.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 12:02 pm


Ανοίγουν 40 επιπλέον θέσεις στο Αθλητικό Κέντρο Νότου για τη Δ΄ Περίοδο του summer camp

Λόγω υψηλής ζήτησης, ανοίγουν επιπλέον 40 θέσεις, για τη Δ΄Περίοδο (26/8 - 6/9) και μόνο για το Αθλητικό Κέντρο Νότου, στο φετινό Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων-Summer Camp «Παίζω και Δημιουργώ 2024», του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά 5 έως 12 ετών (γεννημένα από το 2012 έως και το 2019).

Οι αιτήσεις για εγγραφή στις νέες διαθέσιμες θέσεις για την Δ΄ Περίοδο θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο demos365agpar.intellisoft.gr από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου και ώρα 09:00π.μ, έως τη συμπλήρωση των θέσεων.

Το φετινό Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων-Summer Camp είναι πλήρως ανανεωμένο και εμπλουτισμένο, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, κατά τη θερινή περίοδο. Η υλοποίηση του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, ενώ βοηθά τους γονείς που εργάζονται, να απασχολούν τα παιδιά τους και τη θερινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά.

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 6:31 pm


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 31 Ιουλίου

Τακτική Συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Λ. Μεσογείων 415-417) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 31-07-2024 και ώρα 19:00 με τα εξής θέματα:

1. Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

2. Έγκριση οικονομικού απολογισμού 2023 του πρώην ΝΠΔΔ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ(εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου).

3. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2023, Ειδικού Απολογισμού Επιχορήγησης από την Περιφέρεια Αττικής Βορείου Τομέα 2023 και το Ειδικό Κρατικό Λαχείο 2023 και Προϋπολογισμού έτους 2024 της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (Α.Μ.Κ.Ε.) «Δεσμοί Αλληλεγγύης» (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Αθανασίου)

4. Μερική τροποποίηση των υπ΄αριθμ. 5/2023, 49/2023 και 151/2023 Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου περί καθιέρωσης ωραρίου λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χ. Ξύγγη).

5. Έγκριση μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης» στο πλαίσιο της βιώσιμης και πράσινης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» ((εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης).

6. Έγκριση Συμμετοχής στην Εκδήλωση (Le Mille) του SAINT-BRIEUC στο πλαίσιο της Επιτροπής Αδελφοποίησης. (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης).

7. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο ερευνητικό έργο με τίτλο «ΕΥΔΡΟΜΙΑ - Ελεύθερες Υποστηρικτικές Διαδρομές Ροής Ολοκληρωμένης Μετακίνησης και Ισότιμης συμμετοχής ΑμεΑ», σύμπραξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την εταιρεία ARGroup ((εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Μυλωνάκης).

8. Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρακτικού της κλήρωσης και τη συγκρότηση της Επιτροπής σε σώμα για την προσωρινή & οριστική παραλαβή του έργου ‘Νέος Διώροφος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στο Ο.Τ. 328 του Δήμου Αγίας Παρασκευής’ (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

9. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου έναντι του αρ. 5, για αποκλειστική χρήση από συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ.( εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

10. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Καψάλη 6, για αποκλειστική χρήση από συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

11. Λήψη απόφασης για την χωροθέτηση θέσης στάθμευσης για την ασφαλή αποβίβαση – επιβίβαση ΑμεΑ μαθητών του 4ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (Θρασυβούλου 7). (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

12. Λήψη απόφασης για την έγκριση και παραλαβή του συνόλου της μελέτης με τίτλο "Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)" (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σιούλα).

13. Λήψη απόφασης για την έγκριση αθλητικών προγραμμάτων Δήμου Αγίας Παρασκευής περιόδου 2024 –25, καθορισμός συνδρομών / εκπτωτικών κατηγοριών. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Π. Διακογιάννης).

14. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων για αγώνες και προπονήσεις για τη νέα αθλητική περίοδο 2024-25. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Π. Διακογιάννης).

15. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση ενός (1) απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στον Δήμο Τροιζηνίας. (εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Λογοθέτης).

16. Λήψη απόφασης για τον ορισμό δυναμικότητας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής και για τη διάθεση θέσεων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που αφορά στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», για το σχολικό έτος 2024-2025". εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Γουργούλης).

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 3:25 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού - Τι συζητήθηκε

Στο επίκεντρο η άμεση λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς

Θέματα που σχετίζονται με την επαναλειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς αλλά και με σημαντικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους,  τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη  με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στο Υπουργείο.

ΕΝΕΕΓΥΛ  Κηφισιάς

Τη σημασία της  άμεσης επαναλειτουργίας  του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ στην Ερυθραία προκειμένου να αποσυμφορηθεί το μοναδικό και υπεράριθμο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγ. Παρασκευής που μέχρι και σήμερα καλύπτει τις ανάγκες όλου του Βόρειου Τομέα, υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάκης στον κ. Πιερρακάκη. 

Ο Υπουργός αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και σε συνέχεια των ενεργειών που είχε ήδη δρομολογήσει για την επίλυση του ζητήματος, μετά και από νέα παρέμβαση του στην Κτ.Υπ. Α.Ε (Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.) δεσμεύθηκε πως το σχολείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο, για την νέα εκπαιδευτική χρονιά 2024-25.

Ο κ. Μυλωνάκης χαρακτήρισε πολύ θετική αυτή την εξέλιξη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει προβλήματα λειτουργικά αλλά και ασφάλειας στο σχολικό συγκρότημα  της Αγίας Παρασκευής.

Ανάγκη κάλυψης εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της πόλης

Παράλληλα κατά τη συζήτηση, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό και μία σειρά άλλων εκπαιδευτικών αναγκών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης οι οποίες, όπως ανέφερε, πρέπει να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό, με στόχο από  τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, να λειτουργούν πιο εύρυθμα και πιο λειτουργικά.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν ζητήματα όπως η δημιουργία τμήματος ένταξης στο 11ο Δημοτικό, η τοποθέτηση Σχολικού Νοσηλευτή στο 2ο Γυμνάσιο καθώς και κοινωνικών λειτουργών σε  όλη την δευτεροβάθμια  εκπαίδευση.

«Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται σ΄ένα ασφαλές, σύγχρονο και φιλόξενο σχολικό περιβάλλον. Με  τον Υπουργό είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήσαμε να είμαστε σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τη σχολική μας κοινότητα», τόνισε ο κ. Μυλωνάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 3:03 pm


Αγία Παρασκευή η πόλη μας: Υλοποιούνται δυο ακόμη από τα σημαντικά έργα μας

Δυο από τα πολύ σημαντικά έργα-δράσεις για την πόλη μας, που δρομολογήσαμε ως Δημοτική Αρχή (2022-2023), πρόκειται  σύντομα να υλοποιηθούν και να θωρακίσουν την πόλη μας.

→Στις 30 Αυγούστου, με αρκετή καθυστέρηση,  θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 860.641,84€. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», του Υπουργείου Εσωτερικών, προς το οποίο είχαμε υποβάλει ολοκληρωμένη μελέτη, διεκδικήσαμε την χρηματοδότηση και εγκρίθηκε. Συνοπτικά περιλαμβάνει: α) Κατασκευή Κέντρου Επιχειρήσεων  με τον πλέον σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρόληψης, παρακολούθησης, προσομοίωσης, επιτήρησης και επέμβασης σε περίπτωση πυρκαϊών και άλλων εκτάκτων καταστάσεων ανάγκης  β) Υβριδικό παρατηρητήριο ανίχνευσης-επιτήρησης γ) Σύγχρονο δορυφορικό επικοινωνιακό εξοπλισμό  γ) Ειδικό πυροσβεστικό όχημα 4Χ4, με δυνατότητα εξοπλισμού με αλατοδιανομέα και λεπίδα, για την αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονόπτωση  δ) Drones  ε) Εκπαίδευση χειριστών συστημάτων, κατάρτιση και πιστοποίηση στελεχών-υπαλλήλων του Δήμου και εθελοντών.

→Υπογράφηκε πρόσφατα η σύμβαση με τον ανάδοχο διαγωνισμού που πραγματοποιήσαμε επί της θητείας μας, για στοχευμένες σημαντικές παρεμβάσεις και συντήρηση πολλών σχολείων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Παρεμβάσεις και συντηρήσεις που θα συμβάλουν σημαντικά στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας. Υπήρξε καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης από την σημερινή Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα πολλές εργασίες, δυστυχώς,  να μην προλάβουν να γίνουν κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Είναι δυο ακόμη έργα που προωθήσαμε  μαζί με  άλλα (2ος ιδιόκτητος Παιδικός Σταθμός στα Πευκάκια, Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Κοντόπευκο, φωτισμός LED σε 5 πλατείες, αναπλάσεις κεντρικής πλατείας-πλατείας Αγίου Ιωάννου-οδών Αιγαίου Πελάγους και Ειρήνης, ανάπλαση βίλας ΙΟΛΑ, ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ, δημοπράτηση αποπεράτωσης Κολυμβητηρίου, μελέτη ανάπλασης οδού Αγίας Τριάδος, πάρκο τσέπης στον Τσακό, ανακαινίσεις αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, καθολικές ασφαλτοστρώσεις οδών, άλλες σημαντικές συντηρήσεις σχολικών υποδομών, αγορά νέων οχημάτων καθαριότητας και πολιτικής προστασίας και πολλά άλλα).
Πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας πράξαμε το, αυτονόητο, καθήκον μας: 

Πραγματοποιήσαμε πολλά έργα, ξεκινήσαμε άλλα και παραδώσαμε (αποδεδειγμένα) στην επόμενη Δημοτική Αρχή μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη. Θα έπρεπε να την εκτιμήσει όπως και αυτή των προηγούμενων από εμάς και να συνεχίσει, προσθέτοντας και τα δικά της έργα. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, αναλώνεται σε  αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης με ψευδείς ή ανακριβείς κατηγορίες, όπως αυτή της «καμένης γης». Για την οποία, παρότι αποδείχτηκε κατάφωρα άδικη (μετά και την ανακάλυψη του «μικρού» λάθους τους, των 2.000.000 ευρώ), δεν έχουν ακόμη ζητήσει συγγνώμη. 

Βασίλης Σάρκουλας
τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 9:50 am


Σύλλογος Κατοίκων Τσακού: Ένα σημαντικό ξεκίνημα για την πόλη μας

Με εντυπωσιακή παρουσία, πάνω από 60 εκπρόσωποι Συλλόγων, τοπικών φορέων, Σωματείων, Συλλογικοτήτων και ευαισθητοποιημένων πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού με θέμα την συζήτηση και συγκρότηση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

24 τοποθετήσεις αναφέρθηκαν για το σύνολο των θεμάτων:

Απόλυτη προστασία του Υμηττού, κατάργηση του νομικού πλαισίου που έχει οδηγήσει σε αποχαρακτηρισμούς, καταπατήσεις, εκχερσώσεις και γενικά αλλαγή της χρήσης και του χαρακτήρα του. Ανθρωποκεντρική προσέγγιση, με διαμόρφωση μονοπατιών, καθαρισμούς, ανάδειξη της ιστορίας και του φυσικού του πλούτου.

Ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση, καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για την προστασία του περιβάλλοντος και την πυροπροστασία.

Ίδρυση και στελέχωση Δασαρχείου Υμηττού.

Καμιά επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και του DEREE.

Η έκταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εξαιρουμένων των κτιριακών εγκαταστάσεων (χωρίς καμιά επέκταση) να αποδοθεί στην Πόλη και τους κατοίκους της αποκλειστικά σαν πράσινος ελεύθερος χώρος αναψυχής.

Όχι στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων της Πόλης. Ακύρωση της απόφασης παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Αγίας Τριάδας σε επιχείρηση.

Προστασία του Λόφου Τσακού, χωρίς την επέκταση της οδού Κριεζώτου σε βάρος του δάσους.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Εκτός από δεκάδες ενεργούς πολίτες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Τοπικών Συλλόγων Τσακού, Κοντοπεύκου – Παραδείσου, Πευκακίων, Αλληλεγγύη για όλους, Δίκτυο Αλληλεγγύης, της Επιτροπής Κατοίκων Αγίας Τριάδας, της Επιτροπής Κατοίκων Λόφου Τσακού, των Συλλογικοτήτων Στέκι Αναξαγόρα και Ανοιχτής Συνέλευσης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής ΣΕΔΑΠ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου, της Επιτροπής Ειρήνης, των ομάδων πεζοπορίας ΜΟΝΟΠΑΤΑΔΕΣ και του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Σταθόπουλος, Ηλίας Τσιμπουκάκης, Παναγιώτης Αντωνίου, Ελίνα Σταματάκη και η τοπική εφημερίδα Αμαρυσία.

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2024 | 6:17 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 25 και 26 Ιουλίου λόγω τους εορτασμού της Πολιούχου

Στο πλαίσιο του διημέρου εορτασμών για την πολιούχο της πόλης μας Αγία Παρασκευή, αύριο Πέμπτη 25/07/2024 και την Παρασκευή 26/07/2024 θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή της στάθμευσης σε όλο το μήκος της Αγίου Ιωάννου, από Λ.Μεσογείων μέχρι Τρωάδος, από σήμερα Τετάρτη 23/07/2024, ώρα 22:00, μέχρι και Παρασκευή 26/07/2024, ώρα 23:59, στο πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης. Τα αυτοκίνητα που θα παραμείνουν σταθμευμένα θα απομακρύνονται.
  • Από αύριο Πέμπτη 25/07/2024, ώρα 06:00, μέχρι και Παρασκευή 26/07/2024, ώρα 23:59, θα παραμείνουν κλειστές, με ολική διακοπή κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, οι παρακάτω οδοί:
  1. Αγίου Ιωάννου (από Λ.Μεσογείων μέχρι Τρωάδος),
  2. Τερζοπούλου,
  3. Αχιλλέως,
  4. Στρ. Τόμπρα,
  5. Κοντοπούλου,
  6. Ανθέων,
  7. Σχολείου,
  8. Δαιδάλου,
  9. Αιόλου.
Η κίνηση στην περιοχή πέριξ της Αγίου Ιωάννου θα υπόκειται σε περιορισμούς βάσει του συνημμένου χάρτη. Πιο συγκεκριμένα, στα σημεία του χάρτη που φαίνεται κόκκινο εμπόδιο (χαμηλό) η διέλευση απαγορεύεται, ενώ στα σημεία που φαίνεται μπλε εμπόδιο (ψηλό), η σχετική απαγορευτική σήμανση θα είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο που να εξυπηρετείται η διέλευση μόνιμων κατοίκων.

Γενικοί κανόνες διαμπερούς κυκλοφορίας για το διήμερο:

1. η άνοδος από τη Λεωφ. Μεσογείων προς Γραβιάς θα εξυπηρετείται από την οδό Αιγαίου Πελάγους, ενώ η στροφή αριστερά με κατεύθυνση την Αγίου Ιωάννου θα απαγορεύεται μέχρι το ύψος της οδού Ελβετίας,

2. η έξοδος από την οδό Αγίου Ιωάννου προς τη Λεωφ. Μεσογείων θα εξυπηρετείται μέσω της οδού Ασημακοπούλου.

3. η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σχολείου θα εκτρέπεται δεξιά στην οδό Μανδηλαρά μέχρι την έξοδο δεξιά στη Λ.Μεσογείων,
 
4. κατά την κάθοδο των οδών Πευκακίων και Καρβελά η στροφή αριστερά με κατεύθυνση την Αγίου Ιωάννου θα απαγορεύεται.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η είσοδος στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου δε θα είναι δυνατή μόνο κατά τη διάρκεια της περιφοράς της εικόνας της πολιούχου, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια του διήμερου εορτασμού τα εισερχόμενα στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου οχήματα θα κατευθύνονται μέσω της οδού Στρ.Τόμπρα και στη συνέχεια δεξιά στην οδό Αχιλλέως, αριστερά στην οδό Αιγαίου Πελάγους προς Γραβιάς.

Με τον ίδιο τρόπο θα κινούνται και τα εξυπηρετούμενα από τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης της Ηρώων Πολυτεχνείου οχήματα.

Επίσης το διήμερο των εορτασμών, θα υπάρξουν μερικές προσωρινές τροποποιήσεις στις εξής λεωφορειακές γραμμές: 406, 407, 421,Β5.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2024 | 2:45 pm


Ο καθένας έχει το δικό του σενάριο για το σινέ "Θανάσης Βέγγος"

pixabay / Elf-Moondance
Θα λειτουργήσει το σινεμά. Δε θα λειτουργήσει το σινεμά. Θα βάλουν φουσκωτές οθόνες. Θα το πάνε στις πλατείες. Θα το πάνε στα πάρκα. Θα το κάνουν στα σπίτια. Θα το κάνουν έτσι. Θα το κάνουν αλλιώς. Και τελικά ο κινηματογράφος ξεκίνησε και όλες οι ανακοινώσεις έπεσαν στο κενό. Διότι η πραγματικότητα είναι μία. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει, επίσημα όμως ουδέποτε τέθηκε θέμα μη λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου.

Του Στρατή Μαζίδη

Επιπλέον, ποιος μας λέει, ότι επίτηδες η Δημοτική Αρχή δεν άφησε να βγαίνουν διάφορα σενάρια προς τα έξω, ώστε κάποιοι να τσιμπήσουν, να τα υιοθετήσουν και μετά να εκτεθούν;

Το πρόγραμμα των ταινιών διακρίνεται από μια ποικιλία ενώ στην πλειοψηφία τους πρόκειται για καινούρια έργα.

Ομοίως κυκλοφορούν σενάρια για το 10ημερο της Βιβλιοθήκης. Το οξύμωρο είναι πως τα σενάρια αυτά διαδίδονται από εκείνους που πήραν το 10ημερο το οποίο γινόταν τέλη Ιουνίου, του άλλαξαν όνομα, του άλλαξαν ημερομηνίες, κοινώς του άλλαξαν τα φώτα, για να κάνουν το Φεστιβάλ με την ΕΡΤ που τελικά δεν έπιασε.

Πάντως οι πληροφορίες μιλούν για ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ το Σεπτέμβριο στο οποίο θα ενσωματωθούν τα πάντα.

Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία με τον κινηματογράφο διδάσκει κάτι απλό. Καλό το "άκουσα, μου είπαν, έμαθα", αλλά τα πάντα κρίνονται κι αξιολογούνται με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις και την πραγματικότητα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2024 | 10:40 am


Μουσική βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο και την Νάντια Καραγιάννη στο Κοντόπευκο

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιούχου της πόλης μας Αγίας Παρασκευής, σας προσκαλεί σε μια μουσική βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Νάντια Καραγιάννη, την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 21:30 στην Πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» στο Κοντόπευκο.
 
📅 Πέμπτη 25 Ιουλίου
⏰ 21:30
📍 Πλατεία «Μελίνα Μερκούρη», Κοντόπευκο

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 10:32 am


Ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την απόρριψη της αίτησης αναστολής για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αγίας Τριάδος

Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση αναστολής της απόφασης του Δήμου για την Αγίας Τριάδος

Με σημερινή του απόφαση (Ν391/2024) το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής αναφορικά με την παραχώρηση τμήματος της πλατείας Αγίας Τριάδος και Ψαρών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Στο σκεπτικό της σημερινής τελικής απόφασης του Πρωτοδικείου χαρακτηρίζονται ως αβάσιμοι οι λόγοι της (προσφυγής) και της αίτησης αναστολής και επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

A) «..Aπό τα στοιχεία του φακέλου δεν προκύπτει ότι ο παραχωρούμενος χώρος έκτασης 74,50 τ.μ έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος πρασίνου..»

Β) «Ο παραχωρούμενος χώρος αποτελεί μικρό ποσοστό ευρύτερου κοινόχρηστου χώρου…»

 Γ) «Η επαναφορά στην προτέρα κατάσταση με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων και των πρόχειρων κατασκευών και την επαναφύτευση του προϋπάρχοντος γκαζόν παρίσταται ευχερής σε περίπτωση ευδοκίμησης της προσφυγής…».

Με αφορμή και τα παραπάνω η απόφαση του Δικαστηρίου καταλήγει στα εξής:

«Κατόπιν αυτών, και μετά από συνεκτίμηση της οικονομικής ζημίας, που κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, θα υποστούν οι παρεμβαίνοντες σε περίπτωση χορήγησης της αιτούμενης αναστολής, το Δικαστήριο κρίνει ότι δεν προκύπτει ότι η εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης θα προκαλέσει στους αιτούντες βλάβη ανεπανόρθωτη, και άρα, δεν συντρέχει λόγος χορήγησης της αιτούμενης αναστολής».
Υπενθυμίζεται πως η απόφαση  είχε κριθεί κατά τεκμήριο νόμιμη και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (AΠ 48349/21.6.2024, AΠ 52210/11.07.2024).
Με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

«Είναι ευνόητο ότι η Δημοτική Αρχή κι εγώ προσωπικά σεβόμαστε απόλυτα τόσο το νόμιμο δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν κατά οποιασδήποτε απόφασης, με την οποία δεν συμφωνούν, όσο και τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης καθώς και των αρμόδιων οργάνων.»

Και κατέληξε επισημαίνοντας :

«Είναι όμως επίσης εύλογο, όπως και δημοκρατικό μας καθήκον ως Διοίκηση του Δήμου, να λαμβάνουμε αποφάσεις οι οποίες θεωρούμε ότι αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων της πόλης, έστω σε πιλοτικό επίπεδο. Έτσι κινηθήκαμε για την περίπτωση της Αγίας Τριάδας και δικαιωθήκαμε για τη νομιμότητα της απόφασής μας».

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 7:02 pm


Ανατροπή της ανατροπής με τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία στην Αγίας Τριάδος

Ανατροπή της ανατροπής με τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία στην Αγίας Τριάδος καθώς το 16ο τριμελές τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που συνήλθε στις 8 Ιουλίου 2024 για να κρίνει την αίτηση αναστολής με ημερομηνία κατάθεσης 20-6-2024 ομάδας κατοίκων της περιοχής αποφάσισε πως δε συντρέχει λόγος χορήγησης της αιτούμενης αναστολής εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση των 74,5 τ.μ. για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων το φθινόπωρο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι λόγοι της ασκηθείσας προσφυγής των αιτούντων δεν παρίστανται προδήλως βάσιμοι, καθώς για την εξέτασή τους απαιτείται ενδελεχής έρευνα κι εκτίμηση στοιχείων, κάτι που αφορά αντικείμενο της κυρίας δίκης. 

Επίσης στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως από τα στοιχεία του φακέλου δεν προκύπτει ότι ο παραχωρούμενος χώρος έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος πρασίνου, ότι αποτελεί μικρό ποσοστό ευρύτερου κοινόχρηστου χώρου και πως η επαναφορά στην προτέρα κατάσταση με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων και των πρόχειρων κατασκευών και την επαναφύτευση του προϋπάρχοντος γκαζόν παρίσταται ευχερής σε περίπτωση ευδοκίμησης της προσφυγής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 3:47 pm


Η "Νίκη Πολιτών" για τα θέματα πολιτισμού

«Νίκη Πολιτών»: Χωρίς λαϊκισμό και με στοιχεία η κριτική μας, σε θέματα πολιτισμού

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Μυλωνάκης «καμαρώνει» επειδή ξεκίνησε ο Δημοτικός Κινηματογράφος (θεσμός δεκαετιών) και εξαγγέλλει πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο.  

Παρένθεση: Ο Δημοτικός Κινηματογράφος επί Γ. Σταθόπουλου έγινε δωρεάν και μεταφέρθηκε στο Πάρκο «Στ. Κώτσης», γιατί η σχολική κοινότητα διαμαρτυρόταν (και ακόμα διαμαρτύρεται) ώστε να βρει ο Δήμος άλλη λύση από το 2ο Γυμνάσιο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μυλωνάκης καταγγέλλει «κάποιους» που τον κατηγορούν ότι δεν είχε σκοπό να κάνει φέτος Κινηματογράφο, αλλά και ούτε το Δεκαήμερο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον κήπο της οδού Κοντοπούλου. 

Στους «κάποιους» είμαστε σίγουρα εμείς. Το λέμε ευθέως και το λέμε γιατί είχαμε σαφή δείγματα (και ενημέρωση), ότι στα αρχικά σχέδια της Δημοτικής αρχής δεν περιλαμβανόταν ο Κινηματογράφος στο Σχολείο, αλλά σε δυο Πλατείες μερικά Παρασκευοσάββατα.

Επιπλέον όσον αφορά τον κήπο της Βιβλιοθήκης, σχεδίαζαν λίγες βραδιές με παρουσίαση βιβλίων και προβολή ταινιών!

Στην πορεία άλλαξαν «ρότα» και ελπίζουμε σε κάτι σωστό. 

Δυστυχώς όμως, κατήργησε το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου, θεσμό 17 χρόνων με ψευδείς δικαιολογίες. 

Η Θεατρική ομάδα του Δήμου, με σκηνοθέτη τον Γιάννη Δεγαΐτη, που κάθε χρόνο παρουσιάζει ωραίες παραστάσεις, αντιμετωπίστηκε εξ’ αρχής σαν «ξένο σώμα». Χρειάστηκε αγώνας για να δεχτούν την λειτουργία της φέτος. 

Δυστυχώς, χωρίς συμμετοχή της στο Φεστιβάλ. 

Συμπέρασμα: Εμείς κάνουμε κριτική με στοιχεία και δεν λαϊκίζουμε.

Κατά σύμπτωση μάλιστα, όλα αυτά τα Πολιτιστικά, γράφονται 7 χρόνια ακριβώς από την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου να αγοραστεί ο «Ιόλας, απόφαση που όχι μόνο καταψήφισε ο κ. Μυλωνάκης (μαζί με τον κ. Ζορμπά), αλλά προσέφυγε επιπλέον για να ακυρωθεί.

ΥΓ: Επιμένουμε τέλος, ότι η εκδήλωση με την κ. Κάρμεν Δουγγέρη είχε ασυνήθιστα μεγάλο κόστος.

22 Ιουλίου 2024

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 10:50 am


Δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

«Δεν ξεχνάμε»

50 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγική ημέρα της εισβολής του Αττίλα, που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ πάρα πολλοί παραμένουν ακόμα και σήμερα αγνοούμενοι. Η 20η Ιουλίου 1974 αποτελεί μια μελανή σελίδα στην ιστορία του νησιού, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας βίαιης κατοχής που διαρκεί μέχρι σήμερα.

Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες, στους φίλους και συγγενείς τους, που για μισό αιώνα ζουν με τη μαρτυρική αγωνία για το τι απέγιναν οι δικοί τους άνθρωποι.

Η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία να αποτίνουμε φόρο τιμής για άλλη μία φορά στους ήρωες που έπεσαν, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Δεν ξεχνάμε και ούτε πρόκειται να ξεχάσουμε.

Είναι όμως και μία ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε τη διαχρονική βούληση της χώρας μας να βρεθεί μία δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση για το μαρτυρικό αυτό νησί, η οποία θα διασφαλίσει την κυριαρχία της Κύπρου με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια.

Ω Δήμος Αγίας Παρασκευής έχουμε τη χαρά  και την τιμή να είμαστε για 26 χρόνια αδελφοποιημένοι με το Δήμο Γεροσκήπου της Κύπρου. Στο πλαίσιο και αυτής της συνεργασίας, θα συνεχίσουμε να παραμένουμε αταλάντευτα στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2024 | 3:51 pm


Ενωση Γονέων: Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς

Πέρασε ένας μήνας από την τελευταία ανακοίνωση προς Πρωθυπουργό, Υπουργό Παιδείας, ΥΠΑΙΘ, Υπουργείο Υποδομών, Δήμο Κηφισιάς, ΚΤΥΠ, Περιφέρεια και κάθε αρμόδιο φορέα όπου ζητούσαμε να δώσουν οριστική λύση για τη λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς. 

 

Σε αυτόν το μήνα, συνεχίστηκαν οι εβδομαδιαίες αυτοψίες μας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και λάβαμε προφορικές ενημερώσεις για την παράδοση του 1ου δημοτικού Ν.Ερυθραίας και τη λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς.

Ειδικότερα:

ü  Σχεδιασμός και παρακολούθηση από την ΚΤΥΠ των απαιτούμενων εργασιών για παράδοση του κτηρίου του 1ου δημοτικού Ν. Ερυθραίας στο 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου, τοποθέτηση εξοπλισμού κτηρίου και  κατασκευής αύλειου χώρου στα τέλη Αυγούστου.

ü  Εβδομαδιαία αυτοψία και ενημέρωση προόδου εργασιών από τον κ.Τσαγκάρη, Διευθυντή Διεύθυνσης Κατασκευών ΚΤΥΠ προς τους εκπροσώπους των Ενώσεων Γονέων Κηφισιάς & Αγ.Παρασκευής , της Διεύθυνσης, του Συλλόγου και πολλών γονέων του 1ου δημοτικού Ν.Ερυθραίας και του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγ.Παρασκευής παρουσία του Αντιδημάρχου Δ.Ε, κ.Ανδρεαδάκη. Ανανεώνουμε την αυτοψία στις 23/7/2024 και ώρα 8:30.

ü  Δημοσίευση προκήρυξης θέσης Διευθυντή για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Κηφισιάς από τον κ.Παλλαντζά, αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας

ü  Αποτύπωση του Δήμου Κηφισιάς των τεχνικών παρεμβάσεων του ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς, μετά από αυτοψία του κ.Αλεξανδρή, νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και του κ.Παντελεάκη, Αντιδημάρχου Παιδείας Κηφισιάς που πρέπει να γίνουν εντός του Αυγούστου

ü  Άμεση ανταπόκριση του κ.Αλεξανδρή, νέου Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας στο αίτημα συνάντησης της Ένωσης Αγ.Παρασκευής και του Συλλόγου Γονέων του ΕΝΕΕΓΥΛ.

Η συνάντηση μας έγινε σε πολύ καλό κλίμα με εκτενή συζήτηση επί του θέματος και εκφράσαμε την έντονη αγωνία των γονιών. Μας ενημέρωσε, ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του, η λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ έχει αποτελέσει προτεραιότητα. Είχε πλήρη γνώση επί του θέματος και είχε ήδη προχωρήσει σε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.  Από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν γίνει οι ενέργειες προς την ΚΤΥΠ για τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και γίνεται σχεδιασμός για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, ειδικού βοηθητικού προσωπικού, ψυχολόγων, νοσηλευτών. Επίσης έχουν γίνει και οι επαφές για την απρόσκοπτη μετακίνηση των παιδιών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς.

Συμφωνήσαμε σε εβδομαδιαία επικοινωνία επί του θέματος.

ü  Έναρξη εργασιών στον εξωτερικό χώρο (όπισθεν κτηρίου) του 1ου δημοτικού Ν.Ερυθραίας αλλά με καθυστέρηση

 

Μένει πλέον ένας μήνας και η αγωνία όλων μας γιγαντώνεται. Απαιτείται αυστηρή τήρηση των προθεσμιών, καθημερινή παρακολούθηση και συντονισμένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να παραδοθεί το 1ο δημοτικό Ν.Ερυθραίας, να γίνουν οι τεχνικές παρεμβάσεις στο ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς και οι μετακομίσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Καλούμε όλους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και πλέον οι υποσχέσεις να γίνουν έργα.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά

για να χτυπήσει το κουδούνι στο ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς στις 11 Σεπτεμβρίου 2024

και ΟΛΑ τα παιδιά του Β.Τομέα να μπορέσουν να φοιτήσουν στο σχολείο

που υποχρεούται να τους παρέχει το κράτος.

 

Αγία Παρασκευή, 18-07-2024

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής


 

Αποδέκτες

 

κο Κ.Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό

κο Κ.Πιερρακάκη, Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

κο Χ.Σταϊκούρα, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κο Ι.Τσαγκάρη, Διευθυντή Διεύθυνσης Κατασκευών ΚΤΥΠ

κο Β.Ξυπολυτά, Δήμαρχο Κηφισιάς, Ν.Ερυθραίας και Εκάλης

κο Γ.Κατσαρό, Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

κο Ι.Μπουσδούνη, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας

κο Α.Αλεξανδρή, Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας

κο Ν.Χαρδαλιά, Περιφερειάρχη Αττικής

κο Γ.Μυλωνάκη, Δήμαρχο Αγ.Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2024 | 10:47 am


Ξεκινούν άμεσα εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν και οι προσεισμικοί έλεγχοι σε σχολεία της πόλης υπό την εποπτεία του ΟΑΣΠ


Το «πράσινο» φως για την άμεση έναρξη εκτεταμένων και στοχευμένων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δόθηκε μετά τη σημερινή υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η σχετική εργολαβία ύψους 500.000 ευρώ εγκρίθηκε επί προηγούμενης διοίκησης και προβλέπει την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν σημαντικά στην ασφαλή λειτουργία των σχολικών υποδομών.

Ειδικότερα στις προβλεπόμενες εργασίες συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ανακαινίσεις και ανακατασκευές τουαλετών, εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί, αντικαταστάσεις συνθετικού χλοοτάπητα, εργασίες μόνωσης αλλά και επισκευές σε προαύλιους χώρους.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα αυτές που είναι και οι πιο επείγουσες, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο 5o -11ο Δημοτικό Σχολείο ο πρώτος προσεισμικός έλεγχος

Το 5ο -11ο Δημοτικό (Ψαρρών11) θα είναι το πρώτο σχολείο που θα γίνει προσεισμικός έλεγχος, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης που υλοποιείται υπό την εποπτεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ΟΑΣΠ, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωσης Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Θα ακολουθήσουν προσεισμικοί έλεγχοι και στα 62 δημοτικά κτίρια της πόλης τα οποία είναι καταχωρημένα στη σχετική πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, με προτεραιότητα τις σχολικές υποδομές της πόλης.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μερίμνησε για την έγκαιρη καταχώρηση

όλων των ακινήτων του Δήμου, μεταξύ άλλων και των σχολείων στα οποία χρειάζεται να γίνει προσεισμικός έλεγχος, στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, προκειμένου να ξεκινήσει η διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης επισημαίνει σχετικά:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί είμαστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε εργασίες που απαιτούνται για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολείων μας. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας θέσαμε αυτό το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα, ιεραρχώντας τις ανάγκες. Παράλληλα λύσαμε εκκρεμότητες ετών που «κόστιζαν» στα σχολεία μας. Ξεκινήσαμε από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας μας τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάρτιση του Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΣΕΑΚ) το οποίο με την ολοκλήρωση του, εντός του έτους, θα δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να επωφεληθεί από σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτιρίων. Επίσης ολοκληρώσαμε στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, την καταχώρηση όλων των ακινήτων του Δήμου μεταξύ άλλων και των σχολείων στα οποία χρειάζεται να γίνει προσεισμικός έλεγχος, ενώ διασφαλίσαμε στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ένα ποσό για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από φθορές στα σχολεία μας. Οι σχετικές εργασίες ξεκινούν άμεσα. Θα συνεχίσουμε διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις μέχρι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των σχολείων μας».

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2024 | 6:25 pm


Με ωράριο λειτουργίας από σήμερα οι παιδικές χαρές του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ανοικτές για το κοινό από τις 8π.μ. έως και τις 11μ.μ

Με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών χαρών, καθώς και την αποφυγή τυχόν βανδαλισμών σε ώρες που δε βρίσκονται παιδιά σε αυτές, από σήμερα το βράδυ όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου θα λειτουργούν με συγκεκριμένο ωράριο και θα κλειδώνουν κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ειδικότερα, από σήμερα και για όλη τη θερινή περίοδο οι παιδικές χαρές θα λειτουργούν από τις 8π.μ. και μέχρι τις 11μ.μ.

Το ωράριο λειτουργίας θα τροποποιηθεί κατά τη χειμερινή περίοδο, με τις παιδικές χαρές να ανοίγουν και πάλι στις 8π.μ, αλλά να κλείνουν νωρίτερα σε σχέση με το καλοκαίρι, δηλαδή στις 9μμ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2024 | 5:54 pm


Πρεμιέρα του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Cine Σχολείο-Θανάσης Βέγγος» παρουσία δεκάδων πολιτών

Γ. Μυλωνάκης: «Από σήμερα απολαμβάνουμε υπέροχες κινηματογραφικές βραδιές, με ταινίες που ξεχωρίζουν»

Γέμισε από κόσμο ο αύλειος χώρος του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 7), στην έναρξη του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Cine Σχολείο-Θανάσης Βέγγος», χθες Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών, με δωρεάν είσοδο για όλους, έκανε πρεμιέρα με την ταινία μυθοπλασίας «Αξιοπρέπεια» της Κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης, παρουσία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη, της Προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Μιρέλλας Λεγάκη, του Αντιδημάρχου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάνου Ξενάκη και του σκηνοθέτη Δημήτρη Κατσιμίρη και συντελεστών της ταινίας.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα των προβολών του Θερινού Σινεμά θα διαρκέσει έως και τις 3 Σεπτεμβρίου και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες της σεζόν 2023-24, κλασικές από το παρελθόν αλλά και από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης καλωσόρισε όλους τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην πρεμιέρα του θερινού κινηματογράφου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

« Σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε σήμερα εδώ, όπως και τους συντελεστές της πρώτης ταινίας που προβάλλεται σήμερα από την Κινηματογραφική μας Λέσχη. Από σήμερα έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε τη χαρά να ζήσουμε τη μαγεία του σινεμά, σ΄ένα καταπράσινο περιβάλλον, με ταινίες της σεζόν 2023-24 αλλά και βραβευμένες κινηματογραφικές παραγωγές. Πολύ σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε και για το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουμε για όλο το Σεπτέμβριο. Ενισχύουμε την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιάσετε όλη την προσπάθεια που κάνουμε. Σας ευχαριστώ».

***
Υπενθυμίζουμε πως το αναλυτικό πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών είναι αναρτημένο εδώ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2024 | 3:37 pm


Καθαριότητα: Πρώτα δίμηνη καμπάνια και μετά θα πέσουν οι καμπάνες για όσους δε συμμορφώνονται

pixabay / klimkin
Κληθείς να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων σε σχέση με την καθαριότητα κατά τη χθεσινή ζωντανή επικοινωνία με τους δημότες, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο η Διοίκηση του Δήμου δίνει προτεραιότητα σε καθημερινή βάση.

«Παραλάβαμε μία κατάσταση που δεν ήταν καλή και ούτε αυτήν την στιγμή είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Ωστόσο προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας» επισήμανε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε κάποια βήματα που ήδη έχουν γίνει όπως είναι η αύξηση των δρομολογίων που εκτελούν τα απορριμματοφόρα το Σαββατοκύριακο, η τοποθέτηση και λειτουργία των καφέ κάδων στις λαϊκές και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην αύξηση των εποπτών καθαριότητας» σημείωσε ο κ. Μυλωνάκης.

Επίσης στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας του προσωπικού καθαριότητας, τόνισε πως η μερίμνησε η διοίκηση προκειμένου να έχουν έναν χώρο για δική τους χρήση και πρόσθεσε πως με απόφαση του κόπηκε το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας από όσους δεν κάνουν εξωτερικές εργασίες με στόχο, όπως ανέφερε, να εργάζονται όλοι ισότιμα και με όρους δικαιοσύνης.

Τέλος προανήγγειλε πως άμεσα και για διάστημα 2 μηνών θα επικοινωνηθεί από τον Δήμο προς όλους τους πολίτες ο κανονισμός καθαριότητας της πόλης με στόχο όλοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους:

«Είμαι βέβαιος πως οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής όταν ενημερωθούν αναλυτικά για το τι πρέπει να
κάνουν, θα σεβαστούν όλους τους κανόνες. Αν πάλι κάποιοι επιμένουν να μη συμμορφώνονται ο Δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων, όχι για εισπρακτικούς λόγους, αλλά γιατί πρέπει
επιτέλους να μπει μία τάξη στην πόλη και να προτάξουμε το συλλογικό καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2024 | 6:35 pm


Η αναφορά Ζορμπά στο Δημαρχείο θα έπρεπε να ήταν για αρχή, πρώτη είδηση

Κατά πολλούς ο Βασίλης Ζορμπάς έχει μια πολιτικά πιο μονοδιάστατη συμπεριφορά και δεν ελίσσεται. Μεγάλο λάθος. Ο τέως Δήμαρχος όπως φάνηκε προχθές μπορεί να διατυπώσει μια πολύ σοβαρή καταγγελία ή έστω να αφήσει κάτι να πλανάται στην ατμόσφαιρα χωρίς να ανοίξει μύτη.

Του Στρατή Μαζίδη

Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι δυνατό μια τόσο μεγάλη εταιρεία που είχε κάνει μελέτη γεωλογική να μην έχει βάλει 1 κυβικό βράχο; Μήπως είχε βάλει τον απαιτούμενο βράχο και στην πορεία μέχρι να φτάσουμε στη δημοπράτηση χάθηκαν; Μέχρι να πάει στην Περιφέρεια, δεν ξέρω που μπορεί να χάθηκαν. Ρωτήθηκε ποτέ η εταιρεία αν έβαλε στα τεύχη δημοπράτησης 10-5-8-30 κυβικά βράχο; Ρωτήθηκε; Όχι. [...] Αναγνώρισα ότι αν κι εγώ ήμουν Δήμαρχος αντί για τον Σταθόπουλο, το ίδιο θα έκανα κι εγώ για να μη χαθεί η χρηματοδότηση του Δημαρχείου.

Αν τα τεύχη δημοπράτησης είχαν ή δεν είχαν βράχο, κατά τη γνώμη μου και θα το πω έτσι ωμά, ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και κόλπο γκρόσο με όλη τη σημασία της λέξεως το 1,41 εκ. ευρώ για το Δημαρχείο.

Οφείλετε, κι εγώ, εγώ το παρέλειψα, να ερωτηθεί η εταιρεία για τα τεύχη δημοπράτησης»

Ακούστε αναλυτικά τον Βασίλη Ζορμπά:

Και τώρα ας αναρωτηθούμε:

α. Όταν ο τέως Δήμαρχος λέει «Μήπως είχε βάλει τον απαιτούμενο βράχο και στην πορεία μέχρι να φτάσουμε στη δημοπράτηση χάθηκαν;», ξέρει κάτι;

β. Αν γνωρίζει, γιατί δε μας λέει; Αν δεν ξέρει, τότε γιατί δε ρώτησε ο ίδιος όσο ήταν Δήμαρχος στου οποίου τα χέρια έσκασε το θέμα των βράχων πληρώνοντάς το και αυτό στις εκλογές; Ή ακόμη καλύτερα γιατί δεν οδήγησε το θέμα στις αρμόδιες αρχές;

γ. Πού αναφέρεται όταν λέει ότι θα έκανε το ίδιο με τον Γιάννη Σταθόπουλο αν ήταν Δήμαρχος το 2017 για να μη χαθεί η χρηματοδότηση; Στους βράχους; Τι ακριβώς έκανε ο τότε Δήμαρχος κατά τον τέως Δήμαρχο;

Έστειλε επίτηδες το φάκελο του Δημαρχείου χωρίς τα βράχια για να μην ανέβει το κόστος μεταθέτοντας κατά τη συνήθη ελληνική πρακτική ένα Α πρόβλημα σε μεγαλύτερη έκταση στο μέλλον;

Τι εννοεί;

δ. Παράλειψη είναι κάτι που δε γίνεται στιγμιαία ενώ πρέπει να υλοποιηθεί σε πολύ συγκεκριμένο χρόνο.

ε. Σε τι συνίσταται το κόλπο γκρόσο; Ποιο είναι το κόλπο και ποιος/οι το έστησαν;

Όλως περιέργως ο Γ. Σταθόπουλος που θίγεται εύκολα, όπως προχθές με κάποια ευρήματα των απογραφών χωρίς να τον κατηγορήσει κανείς για τίποτε, με την αποστροφή του Βασίλη Ζορμπά δεν είπε κουβέντα. Δεν του ζήτησε καν να διευκρινίσει σε τι αναφέρεται, ούτε τότε, ούτε μετά με μια ανακοίνωση ως πολυγραφότατος.

Όπως ακούσαμε στο βίντεο, ο τέως Δήμαρχος είπε πως ο Περιφερειάρχης κάνει το παγώνι και δεν έρχεται στην Αγία Παρασκευή για να συζητηθεί το θέμα του Δημαρχείου. 

Ας ελπίσουμε ότι ο νέος Περιφερειάρχης που δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για την απόδοση ευθυνών για μια τρύπα γεμάτη νερό στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής πως δε θα κάνει το παγώνι, θα τηρήσει το λόγο του οδηγώντας σε απαντήσεις και στα παραπάνω ερωτήματα με πρώτο και καλύτερο, γιατί επί Δημαρχίας Σταθόπουλου παρελήφθησαν τεύχη δημοπράτησης χωρίς εκβραχισμούς ενώ υπήρχε μελέτη και για ποιο λόγο αντί να σταλούν πίσω για διόρθωση, προωθήθηκαν στην Περιφέρεια αλλά και γιατί στην τελευταία αρχικά τα δέχτηκαν και μετά βρήκαν τη... λύση των 5 κ.μ. ενώ υπήρχαν μελέτες που έδειχναν τι θα αντιμετωπίσουμε.

Οι αρμόδιες αρχές είναι πολύ εύκολο να βρουν αν τα τεύχη δημοπράτησης είχαν βράχια, δεν είχαν βράχια, αν χάθηκαν, αν, αν, αν... Είναι ζήτημα μερικών κλήσεων και ερωτήσεων.

Δεν είναι πολιτικό το θέμα. Είναι οικονομικό. Η τρύπα στο νερό έχει στοιχίσει 4 εκ. ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο μέσω Περιφέρειας και ενδεχομένως ακόμη περισσότερα όσον αφορά τον πρώτο εργολάβο ενώ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής που θα μπορούσε να είχε αγοράσει ένα έτοιμο κτίριο σε μια ευνοϊκή αγορά ακινήτων ξεπαραδιάζεται στα ενοίκια.

Συνεπώς η αναφορά Ζορμπά στο Δημαρχείο θα έπρεπε να ήταν για αρχή, πρώτη είδηση.

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2024 | 11:19 am


Με διευρυμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες η κάρτα κατοίκου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Προνομιακές τιμές για τους κατόχους της κάρτας από 8 Διαγνωστικά Κέντρα


Ανανεωμένη και με αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας παρέχεται η Κάρτα Κατοίκου από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Ήδη στο πρόγραμμα συμμετέχουν διαγνωστικά κέντρα, θεραπευτήρια, και πολυιατρεία, παρέχοντας εκπτώσεις και προσφορές για τους κατόχους της Κάρτας Κατοίκου, ενώ σύντομα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και εμπορικά καταστήματα της πόλης μας.

Τα διαγνωστικά κέντρα και θεραπευτήρια που συμμετέχουν είναι τα εξής:

Affidea, BioAdvance Lab, Βιοιατρική, Euromedica, Metropolitan General και τα θεραπευτήρια του Ομίλου HHG, Μικροανάλυση Ιατρική Αθηνών, Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Ιατρείο Λιάκου Μαργώνη, Πολυιατρείο PREMEDICARE

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις σημαντικές προσφορές των Ομίλων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στο παρακάτω link: https://bit.ly/KartaKatoikou

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, επισημαίνει σχετικά:

“Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής πετύχαμε τη σύναψη νέων συμβάσεων όχι με ένα, όπως ήταν στο παρελθόν, αλλά 8 διαγνωστικά κέντρα και ιατρικούς ομίλους, μέσω των οποίων παρέχονται νέες, αναβαθμισμένες και εμπλουτισμένες ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους κατοίκους. Με το ίδιο σκεπτικό επαναξιολογούμε και τη συνεργασία μας με τις επιχειρήσεις της πόλης, καθώς μέχρι τώρα παρέχονταν στους κατοίκους προνόμια στα χαρτιά και όχι επί της ουσίας. Στόχος μας να πάμε σε μία νέα συμφωνία που θα είναι ουσιαστικά προς όφελος των καταναλωτών της πόλης μας, ενώ στο σχεδιασμό μας είναι η ψηφιοποίηση της Κάρτας Κατοίκου, για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.”

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την Κάρτα Κατοίκου από την κ. Φωτεινή Θεοδώρου στο γραφείο Κάρτας Κατοίκου που βρίσκεται στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417), με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και οποιοδήποτε έγγραφο που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας τους. Τηλ. επικοινωνίας: 213 2004 539

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: Δευτέρα - Παρασκευή από τις 09:00 - 14:00 (χωρίς ραντεβού)

Eιδική προσφορά από το PREMEDICARE για την Δευτέρα 22 Ιουλίου

Το πολυιατρείο PREMEDICARE, ειδικά για την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 από τις 08:00 έως τις 20:00, προσφέρει δωρεάν ιατρικό έλεγχο σε όλους τους κατόχους της Κάρτας Κατοίκου του Δήμου Αγίας Παρασκευής τις παρακάτω δωρεάν ιατρικές πράξεις:
  • Μέτρηση σακχάρου αίματος
  • Μέτρηση οξυγόνου αίματος
  • Μέτρηση αρτηριακής πιέσεως
  • Θερμομέτρηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο υποκατάστημα του Πολυιατρείου PREMEDΙCARE που βρίσκεται στην οδό Δημητρίου Γούναρη 38Α, 4ος όροφος, κτίριο ΕΟΠΥΥ, (πρώην κτίριο εφορίας Αγ.Παρασκευής), για να εξυπηρετηθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 6018 868.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2024 | 5:33 pm


Πρόγραμμα πανηγύρεως του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και εκδήλωση για τα 50 χρόνια της εισβολής στην Κύπρο

Πρόγραμμα πανηγύρεως του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και εκδήλωση για τα 50 χρόνια της εισβολής στην Κύπρο.





Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2024 | 3:36 pm


Συνελήφθη 16χρονος αλλοδαπός για κλοπές κινητών από θαμώνες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Βορειοανατολική Αττική

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, βραδινές ώρες της 13-7-2024, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, 16χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος γονέα του για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος τουλάχιστον από το τέλη του περασμένου μήνα, μετέβαινε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες,  και αφαιρούσε τα κινητά τηλέφωνα θαμώνων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εναπόθετε στα τραπέζια φυλλάδια, με τα οποία κάλυπτε τα κινητά τηλέφωνα των θαμώνων και ζητώντας οικονομική βοήθεια αποσπούσε την προσοχή τους, αφαιρώντας τα κινητά τους τηλέφωνα.

Έπειτα διέφευγε, επιβιβαζόμενος σε όχημα, όπου ανέμενε συνεργός του, ο οποίος αναζητείται.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνα εξιχνιάστηκαν -11- περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2024 | 2:44 pm


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

26 Ιουλίου: Εορτάζει η Αγία Παρασκευή - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

26 Ιουλίου: Εορτάζει η Αγία Παρασκευή  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 8:05 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη





Φιλικοί ιστότοποι: