Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Γιορτή Μαζικού Αθλητισμού 2024 από το Δήμο Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 19:00

Με αφορμή την ολοκλήρωση της αθλητικής περιόδου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει αθλητική εκδήλωση με τίτλο «ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2024», την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Παρασκευής (Αιγαίου Πελάγους & Νότου), θα παρουσιαστούν προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου και ειδικότερα των τμημάτων ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, γυμναστικής γυναικών, παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, γυμναστικής ενηλίκων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στην εκδήλωση και να χειροκροτήσουμε  όλοι μαζί  τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αθλητισμού για την Αγία Παρασκευή.  

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 4:55 pm


Δεκάδες οι ερωτήσεις πολιτών προς τον Γιάννη Μυλωνάκη στη διαδικτυακή συζήτηση που μεταδόθηκε ζωντανά

Στο «Ρώτα τον Δήμαρχο» για το μήνα Μάιο, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έδωσε απαντήσεις για όλα

Το «Ρώτα τον Δήμαρχο», η καινοτόμα  πρωτοβουλία του Δήμαρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με στόχο τη «ζωντανή» επικοινωνία με τους πολίτες για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και την καθημερινότητα, βγήκε για πέμπτη φορά στον αέρα, τη Δευτέρα 27 Μαΐου. 

Στις 2 περίπου ώρες που διήρκησε η συζήτηση ο κ. Μυλωνάκης απαντούσε σε δεκάδες ερωτήματα που έθεσαν οι πολίτες για κρίσιμα ζητήματα της πόλης. Μεταξύ άλλων προανήγγειλε πως η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραδοθεί στους κατοίκους την επόμενη εβδομάδα μαζί με τη νέα παιδική χαρά, αλλά και ότι μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης φθορών σε παιχνίδια που υπάρχουν σε παιδικές χαρές της πόλης. Επίσης ανακοίνωσε πως από πλευράς Δήμου ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός οικοπέδων και ελεύθερων χώρων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του και ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής όλων των φωτιστικών της πόλης, προκειμένου να δρομολογηθεί ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση τους από νέα, τύπου led. Τέλος ο κ. Μυλωνάκης και αναφερόμενος σε ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη, επισήμανε πως η νέα διοίκηση έχει δώσει έμφαση στη δυνατότητα δημιουργίας «πάρκων τσέπης». 

Ακολουθούν ενδεικτικά,  βασικά σημεία της συζήτησης:

Πολιτική προστασία-Δράσεις πρόληψης 

Ερωτηθείς σχετικά με την προετοιμασία του Δήμου στον τομέα της πολιτικής προστασίας ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή εστιάζει κυρίως στην καλή προετοιμασία της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και σε δράσεις πρόληψης, με στόχο την αποτελεσματικότερη θωράκιση της πόλης και των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο όπως ανακοίνωσε έχει ήδη ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ελεύθερων χώρων που ανήκουν στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου και υπενθύμισε την υποχρέωση των πολιτών να δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα που δημιούργησαν τα συναρμόδια υπουργεία, ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδα τους, μέχρι και τις 30 Ιουνίου, μετά την παράταση που δόθηκε. Ερωτηθείς  σχετικά με το  ενδεχόμενο προσλήψεων εποχικού προσωπικού, τόνισε πως έχει ήδη εγκριθεί η πρόσληψη υπαλλήλων, μέσα από το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για ωφελούμενους 55-67ετών και διευκρίνισε πως αν δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών, η διοίκηση του Δήμου θα προχωρήσει και σε προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων. 

Πλατεία Αγ. Ιωάννου-Βανδαλισμοί

Σχετικά με την πορεία των εργασιών στην υπό κατασκευή πλατεία Αγ. Ιωάννου, ο κ. Μυλωνάκης ανακοίνωσε πως η πλατεία θα παραδοθεί, μαζί με τη νέα παιδική χαρά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε ότι αφορά τη παλιά παιδική χαρά η οποία εντάχθηκε στο έργο, με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης καθώς δεν προβλεπόταν, διευκρίνισε ότι θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα. Απαντώντας σε σχόλια για τις ανάγκες συντήρησης των παιδικών χαρών της πόλης, ανακοίνωσε πως μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν εργασίες αντικατάστασης των φθαρμένων παιχνιδιών, επισημαίνοντας παράλληλα πως στις προτεραιότητες είναι η δημιουργία νέων παιδικών χαρών σε περιοχές που ενδείκνυται όπως είναι η πλατεία Πέτρουλα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν ζητήματα με  το ιδιοκτησιακό καθεστώς και σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή έχει εστιάσει στην επίλυση τους, προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή παιδικών χαρών απρόσκοπτα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα των βανδαλισμών της πλατείας με τον Δήμαρχο να υπογραμμίζει πως πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους. «Δεν είμαι υπέρ των κατασταλτικών μέτρων αλλά της συζήτησης, της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης. Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους μας προκειμένου να σέβονται και να αγαπάνε την κοινή μας περιουσία για το καλό όλων μας. Ο χώρος μας ανήκει αλλά  πρέπει να τον προσέχουμε για να μπορούμε  όλοι να τον απολαμβάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πολιτισμός

Ερωτηθείς σχετικά με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του  Δήμου, ο κ. Μυλωνάκης επανέλαβε πως σύντομα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα  πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήδη σχεδιάζει ο Δήμος τόσο για τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και για τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ άλλων θα συμπεριλαμβάνονται, όπως ανέφερε, η διοργάνωση παιδικών φεστιβάλ, θεατρικών παραστάσεων αλλά και η λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου με έναν νέο σύγχρονο τρόπο. 

Καφέ κάδοι

Ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε για άλλη μία φορά την έμφαση που δίνει η νέα δημοτική αρχή στα ζητήματα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Ερωτηθείς σχετικά με την επαναφορά των καφέ κάδων στην πόλη, τόνισε πως πρόκειται για μία διαδικασία που θα διασφαλίσει σημαντικά  περιβαλλοντικά και οικονομικά  οφέλη στο Δήμο. Παράλληλα επισήμανε  πως είναι σε εξέλιξη η εκστρατεία σχετικής ενημέρωσης των κατοίκων που διαμένουν πλησίον των καφέ κάδων που έχουν τοποθετηθεί σε αυτή την πρώτη φάση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λαϊκές.  

Θα αυξηθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων 

Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων τα Σαββατοκύριακα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, θα δοθεί λύση στο ζήτημα. Ειδικότερα θα αυξηθούν σε 2 τα ημερήσια δρομολόγια, ενώ θα ενισχυθούν και τα δρομολόγια το Σαββατοκύριακο. Επίσης ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει το εντατικό πλύσιμο όλων των κάδων της πόλης καθώς και των πεζοδρομίων. 

Φωτισμός

Απαντώντας σε ερωτήματα που σχετίζονται με τον κακό φωτισμό η και την έλλειψη του σε δρόμους της πόλης, ο Δήμαρχος τόνισε πως στο πλαίσιο του σχεδιασμό του για την αναβάθμιση όλου του οδοφωτισμού της πόλης με νέα σύγχρονα , μη ενεργοβόρα φωτιστικά, τύπου led, είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής όλων των υπαρχόντων φωτιστικών της πόλης.

Πεζοδρόμια-ασφαλτοστρώσεις

Πολλά ερωτήματα δέχθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής σχετικά με την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων αλλά και την ανάγκη ασφαλτοστρώσεων. Σε ότι αφορά τα πεζοδρόμια τόνισε ότι θα αποκατασταθούν σταδιακά με ιεράρχηση των αναγκών και ανάλογα με τα οικονομικά του Δήμου. Σε ότι αφορά το θέμα των ασφαλτοστρώσεων επισήμανε πως το πρόβλημα στην πόλη είναι εκτεταμένο και σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος, ανάλογα και με τις οικονομικές του δυνατότητες, θα σχεδιάσει ένα πλάνο πενταετούς υλοποίησης με στόχο την ασφαλτόστρωση όσο το δυνατόν περισσότερων δρόμων της πόλης. 

Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή συζήτηση στο παρακάτω link:



Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 4:44 pm


Οι αόριστες αναφορές και η πασοκοεπιχειρηματολογία δεν οδηγούν πουθενά

pixabay / CDD20
Η πολιτική ζωή της πόλης φαίνεται ότι αρχίζει να βαδίζει πάνω σε ράγες αστήρικτων σεναρίων και ξεπερασμένων κομματικών επιχειρημάτων. Τελευταία παραδείγματα η ανακοίνωση της ελάσσονος αντιπολίτευσης για το θέμα της επανεκκίνησης του server και μια αναφορά σχετικά με το κολυμβητήριο.

Του Στρατή Μαζίδη

Η παράταξη "Η Πόλη μας" αναφέρει μεταξύ άλλων στην τελευταία της ανακοίνωση:

Φαίνεται ότι μόνο σε «τυχαία επανεκκίνηση του server» δεν οφείλεται το θέμα που προέκυψε με τις εγγραφές στην πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Παίζω και Δημιουργώ 2024» - Το άνοιγμά της πολλές ώρες πριν από την ώρα που είχε ανακοινωθεί, ήταν μια πονηρή μεθόδευση - Αν υποθέσουμε ότι δεχόμαστε ότι οφειλόταν σε, απίθανο, τυχαίο γεγονός και όχι μεθόδευση - Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παλαιοκομματικής «πασοκικής» νοοτροπίας του Δημάρχου. 

Με ποια στοιχεία αποδεικνύεται ότι μόνο τυχαία δεν ήταν; Πώς τεκμαίρεται η πονηρή μεθόδευση; Κι αφού έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο, τότε αμέσως μετά πως αρχίζουμε να υποθέτουμε και να δεχόμαστε ότι μπορεί να ήταν τυχαίο;

Αυτά δε συμβαδίζουν. Ή ήταν στημένο ή ήταν τυχαίο. Και τα δύο δε γίνεται.

Όσον αφορά τις αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, θα επαναλάβουμε κάτι που αναφέραμε και πρόσφατα.

Είναι οξύμωρο να βλέπεις ΝΔκρατες, αυτούς των οποίων το κόμμα παρακαλά τώρα να τηρηθεί η συμφωνία των Πρεσπών [την οποία κατάπιε], κάνει υποκλίσεις στον Ερντογάν, εμβολιάζει με το ζόρι τον κόσμο ρίχνοντας 100ριες στους άνω των 65 μαζί με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ ή στέλνοντας χιλιάδες υγειονομικούς στην ανεργία, στέλνει όπλα σε μια κυβέρνηση μπροστάρισσα του ΝΑΤΟ με ναζιστικά τάγματα στον στρατό της [τάγμα Αζόφ], ξετινάζει στη φορολογία τον κάθε φουκαρά επαγγελματία, γδέρνει τους Ελληνες με το φόρο στα καύσιμα, βάζει κρυφά χαράτσια στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ αλλά τουλάχιστον παντρεύει το Γιώργο με το Δημήτρη, να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ ως στίγμα. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αφαίμαξαν [κι αφαιμάζουν] οικονομικά τους Ελληνες. Τελεία και παύλα.

Και μήπως μπορεί να μας πει κάποιος πόσους πασόκους έχει μαζέψει γύρω του ο σημερινός πρωθυπουργός; Και μάλιστα όχι του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά του Σημίτη των "ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών";

Οπότε λίγο φρένο πια με το ΠΑΣΟΚ.

 Επίσης ακούσαμε τον τ. Δήμαρχο να αναφέρει στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στο 01:28:40 [https://www.youtube.com/watch?v=h9fJBJkY6OQ]:

Ζορμπάς: Θέλω να ψάξετε γιατί έχω την αίσθηση, παρεμβαίνετε,..., παρεμβαίνει δημοτικός σας σύμβουλος στην, στο Κτηματολόγιο, να στείλει το Κτηματολόγιο να μην εγκρίνει να προχωρήσει αυτή η ιστορία, κι αν το γνωρίζετε - διακοπή - Αυτό που ακούσατε, αυτό που ακούσατε 

Κρητικίδης: Να πείτε ονόματα

Ζορμπάς: Όταν θα έρθει η ώρα θα πω και όνομα. Εάν ο Δήμαρχος γνωρίζει δημοτικό του σύμβουλο που παρενέβη στο Κτηματολόγιο, στην κ. Ξυκαλάκη και στη διευθύντρια να μην προχωρήσει και να το στείλει στα δικαστήρια

Επί της ουσίας όμως δεν ακούσαμε τίποτε. Τέτοιες αναφορές χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία με επίκληση της αίσθησης, απλά περνούν και φεύγουν. Άλλωστε τώρα είναι η ώρα, αφού τώρα κινδυνεύει να λυθεί η σύμβαση και έχουν πλέον περάσει κοντά 8 μήνες από τότε που στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της πρώην δημοτικής αρχής ανακοινώθηκε από μικροφώνου ότι ξεκίνησε ο εργολάβος εργασίες στο κολυμβητήριο κι ενώ τελικά όπως προέκυψε στη συνέχεια υπήρχαν μεγάλες εκκρεμότητες, γνωστές από χρόνια, που όμως δε μας απασχόλησαν. 

Εν πάση περιπτώσει, αυτά δεν οδηγούν πουθενά...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 11:31 am


«Νίκη Πολιτών»: Αλλάζουνε τα φώτα στον Πολιτισμό - Σταματάνε Δημοτικό Κινηματογράφο, 10ημερο Βιβλιοθήκης και Φεστιβάλ Θεάτρου

Θα το γράψουμε όσο πιο απλά γίνεται.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – ενδείξεις, η Δημοτική αρχή Μυλωνάκη σταματά βασικούς θεσμούς του Πολιτισμού:

  1. Δεν θα λειτουργήσει ο, επί 25 χρόνια, Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος».

  2. Δεν θα γίνει το, κλασσικό πλέον, Δεκαήμερο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θεσμός δυο περίπου δεκαετιών και

  3. Δεν θα γίνει το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου που επί 17 χρόνια παρακολουθούσαμε με συμμετοχή της Θεατρικής ομάδας του Δήμου μας.

Αντί αυτών ακούγεται ότι θα γίνουν κάποιες λίγες προβολές ταινιών, με φουσκωτή οθόνη, σε πλατείες, λίγες εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης και καθόλου Φεστιβάλ Θεάτρου.

Οτιδήποτε γίνει στον τομέα του Πολιτισμού καλώς να γίνει.

Η ακύρωση, ωστόσο, Πολιτιστικών θεσμών της πόλης μας, ιδιαίτερα επιτυχημένων, είναι απαράδεκτη ενέργεια.

Έχουμε την υποχρέωση να το καταγγείλουμε.

29 Μαΐου 2024

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 11:24 am


Ευχές του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη και των επικεφαλής των παρατάξεων για τους μαθητές της Γ' Λυκείου

Μήνυμα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Σήμερα άνοιξε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια και αύριο ξεκινάει η προσπάθεια, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα παιδιά της πόλης μας καλή επιτυχία. Συμμερίζομαι στο έπακρο την αγωνία  τους όπως και την αγωνία των οικογενειών τους. Νιώθω όμως την ανάγκη να τους πω ότι η παρούσα φάση αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής τους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι ο μόνος σταθμός. 

Γι’ αυτό το λόγο, αγαπητοί μου μαθητές δεν πρέπει να απογοητευτείτε αν δεν καταφέρετε να επιτύχετε τον υψηλότερο στόχο που θέσατε. Είναι βέβαιο και θα το διαπιστώσετε στην πορεία, ότι θα σας δοθούν και άλλες πολλές ευκαιρίες για την κατάκτηση των στόχων σας αρκεί να είστε αφοσιωμένοι σε αυτό.

Εμείς από  την πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση  έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε πως τα παιδιά μας θα φοιτούν σε ασφαλή, σύγχρονα και λειτουργικά σχολεία. Και αυτή είναι και η δική μας προτεραιότητα ως νέα διοίκηση του Δήμου. Για τα παιδιά μας που είναι το πολυτιμότερο κύτταρο της κοινωνίας μας.  

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

+ + + + +

Γ. Σταθόπουλος: Για τα παιδιά μας που δοκιμάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Σήμερα Πέμπτη ξεκινάνε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές/τριες των Επαγγελματικών Λυκείων και αύριο Παρασκευή για τα Γενικά Λύκεια. 

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Το μέλλον ανοίγεται μπροστά τους και ευχόμαστε να πετύχουν, με το κεφάλι ψηλά, στη διαδρομή της ζωής τους.

Να έχουν το νου τους καθημερινά στις προκλήσεις και σε ότι καινούργιο ανοίγεται στο μέλλον τους, με πίστη στις δυνατότητες τους. 

Με τις αμέτρητες ώρες που διάβασαν, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και να διαχειριστούν το άγχος τους. 

Θα έχουν και άλλες πολλές ευκαιρίες για να μπορέσουν να αποδείξουν την αξία τους.
Έχουν μαζί τους φίλους τους, τους καθηγητές τους, τους γονείς τους, όλους μας!

30 Μαΐου 2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
πρ. Δήμαρχος
Γιατρός - Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» 

+ + + + + 

Βασίλης Σάρκουλας: Παιδιά, καλή επιτυχία!

Σε όλα τα παιδιά που  συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σας εύχομαι από καρδιάς αισιοδοξία και επιτυχία. 

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την είσοδό σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι ίσως η πρώτη τόσο σημαντική δοκιμασία στη ζωή σας. Οι προσπάθειες του καθενός σας ξεχωριστά, θα ανταμειφθούν.

Αλλά είναι μόνο  μια αφετηρία και όχι το τέλος. Και, σίγουρα, δεν είναι η μοναδική ούτε και η τελευταία ευκαιρία για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Στους γονείς των παιδιών, που είναι δίπλα τους και τα στηρίζουν, εύχομαι υπομονή και στους εκπαιδευτικούς τους καλή δύναμη.

Βασίλης Σάρκουλας
Οδοντίατρος
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 5:16 pm


Ευχές από τη Νέα Αρχή για τα παιδιά που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Αγαπημένα μας παιδιά, λίγες ώρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε δύναμη για να επιτύχετε τους στόχους σας. Σε αυτή τη δοκιμασία της ζωής σας, είμαστε δίπλα σας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, και φυσικά τους γονείς σας, για το σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει, συναισθανόμενοι τους κόπους και στηρίζοντας τις επιλογές σας. Ευχόμαστε να ανταμειφθούν οι κόποι σας και να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων σας. 

Μην ξεχνάτε, όμως, πως τα αποτελέσματα των Πανελληνίων, δεν θα προδιαγράψουν τη ζωή σας, αφού αποτελούν μόνο την αρχή μιας σειράς ευκαιριών για την εκπλήρωση των στόχων σας. 

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!!!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:25 am


Ευχές από την Ενωση Συλλόγων Γονέων στα παιδιά της Γ' Λυκείου

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Είμαστε Αλάνια

Είμαστε αλάνια, διαλεχτά παιδιά μέσα στην πιάτσα

και δεν την τρομάζουν οι φουρτούνες τη δική μας ράτσα.

 

Τι τα θες, τι τα θες, πάντα έτσι είν’ η ζωή

θα γελάς ή θα κλαις βράδυ και πρωί.

 

Κάθε μας μεράκι γίνεται τραγούδι και το λέμε

και μες στα στραπάτσα μάθαμε ποτέ μας να μην κλαίμε.

                                                                                                             Βασίλης Τσιτσάνης

 

Την επόμενη μέρα το πανελλαδικών εξετάσεων, είτε γελάτε είτε κλαίτε η ζωή συνεχίζεται.

Συνεχίστε κι εσείς να ερωτεύεστε, να μελετάτε, να είστε γεμάτοι περιέργεια

και με ανήσυχο πνεύμα στα εύκολα και στα δύσκολα, γιατί η ζωή είναι όμορφη

και έχετε πολλά να πάρετε και να δώσετε.

Στα «αλάνια» μας ευχόμαστε υγεία,  καλή επιτυχία και …ψυχραιμία!

Έχετε όλη μας την αγάπη!

 

 

Αγία Παρασκευή, 29-05-2024

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:09 am


Σπ. Παπασπύρος: Η εξέδρα πιο μπροστά, δεν σε καθιστά επιτυχημένο

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος, κ. Μυλωνάκη,ς εκτός από θαυματοποιός, που προβλήθηκε προεκλογικά, θέλει να προβληθεί και ως μάντης, αφού «μάντεψε» ότι  ανακοίνωση της παρατάξεώς μου, με θέμα την δράση «Παίζω και δημιουργώ», γράφτηκε από την πένα εμού του «πιο αποτυχημένου Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ» (όπως με χαρακτήρισε). Και αντί να απαντήσει στην ανακοίνωση, όχι μόνο της παρατάξεώς μου  αλλά και άλλων και στις καταγγελίες δεκάδων γονέων  που ταλαιπωρήθηκαν, εξετράπη σε προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς εναντίον μου. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε εκδώσει άλλη ανακοίνωση (προς άλλον αποδέκτη)  με τίτλο  «Η πολιτική αντιπαράθεση χρειάζεται επιχειρήματα και όχι χαρακτηρισμούς». Τρικυμία εν κρανίω…

Εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρω, μπορεί να είμαι «ο πιο αποτυχημένος Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ» αλλά ψυχίατρος δεν είμαι. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα συμπλέγματα («κόμπλεξ» στα ελληνικά…) και τις μανίες του καθενός. 

Δεν είναι το πρόβλημα, κ. Μυλωνάκη, το ποιος γράφει τις ανακοινώσεις της παρατάξεώς μου. Τις προσωπικές μου τις υπογράφω εγώ ο ίδιος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχετε δώσει καμμία εξήγηση για:

-Την κατάργηση του Φεστιβάλ Διαδημοτικού Θεάτρου και της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής
-Την κατάργηση του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου (κατά τα λοιπά «τιμάτε», με ανακοίνωσή σας,  τον ιδρυτή του αείμνηστο Δήμαρχο Σταύρο Κώτση)
-Την κατάργηση του «Φεστιβάλ Πολιτισμού»
-Την κατάργηση του δεκαημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
-Την απαξίωση της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής
-Την μη λειτουργία των Επιτροπών Πολιτισμού και Αθλητισμού
-Την μη καταβολή των μισθών των Καθηγητών των Εργαστηρίων Τέχνης, από τον μήνα Ιανουάριο και μετά
-Την μη ανανέωση των αδειών λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων
-Την μη διεκδίκηση σημαντικών χρηματοδοτήσεων και πολλά άλλα

Το να χαρακτηρίζετε κ. Μυλωνάκη, κάθε τόσο, όλους τους προκατόχους σας Δημάρχους και τους πολιτικούς σας αντιπάλους ως «αποτυχημένους» είναι εύκολο. Το δύσκολο θα σας είναι να αποδείξετε ότι εσείς είστε ο επιτυχημένος. Η καλή μέρα, όμως (όπως και η κακή), από το πρωί φαίνεται. Η εξέδρα στην παρέλαση πιο μπροστά από τους άλλους για να φαίνεσαι ξεχωριστός, πάντως,  δεν σε καθιστά επιτυχημένο.

ΥΓ. Η δράση του Δήμου  «Παίζω και δημιουργώ», κ. Δήμαρχε, δεν είναι πρωτοποριακή όπως την ονομάσατε, αφού προέκυψε από την συγχώνευση δυο δράσεων που γίνονταν πολλά χρόνια τώρα, της «Δημιουργική Απασχόληση» και της «Καλοκαιρινές Αθλητικές Δραστηριότητες» («Summer Camp» του ΠΑΟΔΑΠ ). Το μόνο πρωτοποριακό είναι το «μπάχαλο» που δημιουργήσατε με τις εγγραφές.

Σπύρος Παπασπύρος
Τ. Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:08 am


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Αθλητικό Τουρνουά Μπάσκετ-Ποδοσφαίρου-Σκάκι, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Γιάννης  Μυλωνάκης: «Στόχος μας να γίνει η πόλη μας ένα φυτώριο αθλητικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά μας»

Με τη μαζική συμμετοχή μαθητών δημοτικών και γυμνασίων από πολλά σχολεία της Αγίας Παρασκευής,  ολοκληρώθηκε με επιτυχία το αθλητικό τουρνουά Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου και Σκάκι, που διοργάνωσε το Σάββατο 25, την Κυριακή 26 και την Τρίτη 28 Μαΐου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Η τριήμερη αθλητική γιορτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 17ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας η οποία σε ότι αφορά το πολιτιστικό της μέρος, ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, πριν από λίγο διάστημα.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με θέρμη στους αγώνες και έστειλαν ένα «ηχηρό» μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει και είναι η «ασπίδα» μας απέναντι στη βία. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε και με τη στήριξη της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Αγίας Παρασκευής.

Ο Δήμαρχος  Αγίας Παρασκευής παρακολούθησε τους αγώνες, απένειμε μετάλλια στους μαθητές που διακρίθηκαν και συνεχάρη όλα τα παιδιά, επισημαίνοντας πως η αξία της συμμετοχής είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της νίκης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Είχα τη χαρά μαζί με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τους συνεργάτες μου, να καμαρώσουμε σε αυτό το τριήμερο αθλητικό φεστιβάλ, μαθητές μας από πολλά σχολεία της πόλης μας οι οποίοι συμμετείχαν με όρεξη και κέφι στους αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου και σκάκι που διοργανώθηκαν. Έτσι έκλεισε  πολύ όμορφα η 17η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στην ενσυναίσθηση, την προσφορά και την αλληλεγγύη. Τα παιδιά μέσα από τις ευφάνταστες δημιουργίες τους μας δίδαξαν πως το κλειδί για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, το κρατάμε μόνο εμείς. Οφείλουμε λοιπόν να τους παραδώσουμε μία καλύτερη κοινωνία, πιο δίκαιη, πιο ισότιμη, πιο ειρηνική.

Με την ευκαιρία αυτής της διοργάνωσης και αφού ευχαριστήσω το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, τους γονείς αλλά και την Ένωση Γονέων για τη στήριξη του φεστιβάλ επί 17 συνεχή χρόνια, θέλω να διαμηνύσω σε όλους πως στόχος μας είναι να γίνει η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή, ένα φυτώριο αθλητικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε και σχεδιάζουμε την υλοποίηση δράσεων που μόνο στόχο έχουν να προσφέρουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά μας».


Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:14 pm


Ξεκινούν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Κατάθεση αιτήσεων για παιδιά 6-15 ετών, Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Ιουνίου Δήμος Αγίας Παρασκευής θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων στο οποίο προβλέπεται η συμμετοχή 95 παιδιών ηλικίας 6 – 15 χρονών (γεννημένα από το 2009-2018).

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται δια ζώσης από τους ενδιαφερόμενους , θα ελέγχονται από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και κατόπιν θα λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου στις εξής ημερομηνίες.

  • Την ΔΕΥΤΕΡΑ 03/06/2024 και ώρες 08:00 – 13:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ισόγειο (Μεσογείων 415-417).
  • Την ΤΡΙΤΗ 04/06/2024 και ώρες 08:00 – 13:00 στο Τμήμα Παιδείας, Μεσογείων 405, 2ος όροφος (κτίριο Παιδικοί Σταθμοί).

Οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένες και να κατατίθενται μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στην περίπτωση που πρόκειται για αδέλφια, θα κατατίθεται μια αίτηση για κάθε παιδί και μια φορά τα δικαιολογητικά.

Οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά βρίσκονται στον Κάλαμο Αττικής (Kinderland), στο Σοφικό Κορινθίας (The Ranch) και στις Αφίδνες Αττικής (Η φωλιά του παιδιού).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αγίας Παρασκευής που το ταμείο τους δε δικαιολογεί πρόγραμμα κατασκηνώσεων και η οικονομική συμμετοχή του κάθε παιδιού γίνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, τα οποία καθορίζονται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε μία μόνο κατασκήνωση και για μία μόνο κατασκηνωτική περίοδο (11 διανυκτερεύσεις).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισοδηματικά κριτήρια συμμετοχής, τους όρους συμμετοχής και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται δείτε εδώ

Βρείτε εδώ την αίτηση συμμετοχής. 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής




Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:08 pm


Ενωση Γονέων: 17η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024  ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η 17η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου μας που ήταν αφιερωμένη στην αλληλεγγύη, την προσφορά, την ενσυναίσθηση και την ομαδική συνύπαρξη.

Από την Παρασκευή 5/4/2024 έως και την Κυριακή 21/4/2024, παρακολουθήσαμε μεγάλη γκάμα από έργα με θέμα την αγάπη,  το ταξίδι, το ρατσισμό, την εκμετάλλευση των αδύναμων, την αλληλεγγύη των λαών. 24 θεατρικές παραστάσεις,  χορωδίες, μουσικά σύνολα, εικαστικές εκθέσεις, χορευτικές ομάδες και ποικίλες παρουσιάσεις μας μετέφεραν στον κόσμο που ονειρευόμαστε και θέλουμε να ζήσουμε. Για άλλη μια χρονιά είχαμε την τιμή να συμμετέχει και το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι ΑΜΕΑ και να απολαύσουμε την θεατρική του παράσταση.

Από το Σάββατο 25/5/2024 έως και την Τρίτη 28/5/2024, παρακολουθήσαμε μια γιορτή αθλητισμού δίνοντας έμφαση στο “Ευ Αγωνίζεσθαι”. Όλα τα σχολεία έπαιξαν μεταξύ τους μπάσκετ, ποδόσφαιρο και σκάκι χωρίς στόχο την νίκη αλλά τη συμμετοχή και στο τέλος με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, έστειλαν το μήνυμα  «ΝΑΙ στον αθλητισμό - ΟΧΙ στη ΒΙΑ».

Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλης της σχολικής κοινότητας.

Οι  μαθητές και μαθήτριες των Δημόσιων Σχολείων της Αγίας Παρασκευής γέμισαν με χρώματα και χαμόγελα, αισιοδοξία και δυναμισμό τα κατάμεστα αμφιθέατρα των σχολείων, τα γήπεδα και την πλατεία της Αγίας Παρασκευής και πλημμύρισαν τις καρδιές μας και τις ψυχές μας με τη λάμψη και το κέφι τους.

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι το Δημόσιο Σχολείο, όταν του δίνουμε τα αναγκαία εφόδια, το χώρο και το χρόνο μπορεί να αναδείξει ταλέντα, να αποκαλύψει κρυφές πτυχές, να εξομαλύνει διαφορές και να δημιουργήσει το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Τα παιδιά μας μας έδειξαν με όλη τους τη δύναμη την μεγάλη ανάγκη που έχουν για να εκφραστούν μέσα από τη Τέχνη και τον Αθλητισμό, να έχουν διεξόδους, να αγωνίζονται, να δημιουργούν και να παράγουν Πολιτισμό.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι μία κατάκτηση της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων. Είναι η απόκρισή μας στην ανάγκη των παιδιών να συναντηθούν και να εκφραστούν Είναι η ανάγκη το Δημόσιο Σχολείο να ξεφύγει από τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα και να δώσει δημιουργική διέξοδο στα παιδιά με προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν και χωρίς αποκλεισμούς. Είναι έκφραση και δημιουργία. Είναι ο πολιτισμός που χτίζεται, είναι Τέχνη που δημιουργείται, είναι συνεργασία, ομαδική δουλειά και αλληλεγγύη που καλλιεργείται από τα παιδιά μας μέσα στο φυσικό τους χώρο, το Δημόσιο Σχολείο!  

Είναι ένα δώρο των παιδιών σε ολόκληρη την πόλη!


Για τη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλη μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά: τους θεατρολόγους και τους προπονητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής, τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας, τον Δήμο και το διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Παιδείας, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, τους καθαριστές και τους φύλακες των σχολείων μας και όλο το κοινό που κατέκλυσε τα αμφιθέατρα, τα γήπεδα και την πλατεία της πόλης μας  καμάρωσε και χειροκρότησε μαζί μας τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε ξεχωριστά τους Συλλόγους Γονέων, τους άγρυπνους φύλακες των σχολείων που δουλεύουν σιωπηλά, όλη τη σχολική χρονιά, προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα του φεστιβάλ.

                                            Πάνω από όλους όμως, ευχαριστούμε τα παιδιά , που μοιράζονται μαζί μας τα νιάτα, το πάθος, την ορμή και τη δημιουργικότητά τους.

Γι’ αυτά τα παιδιά προσπαθούμε όλοι μας,

γι’ αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη 18η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας την Άνοιξη του 2025, ξεκινώντας από αύριο τον σχεδιασμό της, σε συνεργασία με τον Δήμο, το Τμήμα Παιδείας και την Οργανωτική Επιτροπή.

Αγία Παρασκευή, 28-05-2024

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 10:06 am


Παίζω και Δημιουργώ 2024: Υπονοούμενα για τον server από την "Πόλη μας" - Άμεση απάντηση από τους "Αλλάζουμε"

Δεν «έπεσε ο server”, οι μάσκες έπεσαν

Φαίνεται ότι μόνο σε «τυχαία επανεκκίνηση του server» δεν οφείλεται το θέμα που προέκυψε με τις εγγραφές στην πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Παίζω και Δημιουργώ 2024» του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Το άνοιγμά της πολλές ώρες πριν από την ώρα που είχε ανακοινωθεί, ήταν μια πονηρή μεθόδευση γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δεν βγήκε όμως, δεν υπολόγισαν  ότι θα έμπαιναν και άλλοι τυχαίως και οι θέσεις θα έκλειναν πριν ανοίξουν επισήμως. Αν υποθέσουμε ότι δεχόμαστε ότι οφειλόταν σε, απίθανο, τυχαίο γεγονός και όχι μεθόδευση, αποδεικνύει την ανικανότητά τους να διαχειριστούν ένα απλό θέμα. Ακόμη και μετά το επίσημο άνοιγμα της πλατφόρμας, παρουσιάστηκαν άλλα προβλήματα, νέες άσκοπες ταλαιπωρίες. 

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, μετά την κατακραυγή πολλών συμπολιτών μας, αρκετές  ώρες μετά τη διαπίστωση, εξαναγκάστηκε να ακυρώσει την παράτυπη διαδικασία. Στην ανακοίνωσή του όμως απουσιάζει μια λέξη που έπρεπε να απευθύνει προς όλους όσοι αδικήθηκαν και ταλαιπωρήθηκαν από τις μεθοδεύσεις τους, η λέξη «συγγνώμη».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παλαιοκομματικής «πασοκικής» νοοτροπίας του Δημάρχου.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα έτη 2022 και 2023, οπότε και για πρώτη φορά εφαρμόσαμε τις ηλεκτρονικές εγγραφές, για λόγους διαφάνειας, αυτές πραγματοποιήθηκαν με την απαραίτητη προσοχή και με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων εφαρμογής τους και δεν υπήρξε κανένα παράπονο για παρατυπίες .

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

 + + + + + 

«Ο πονηρός άνθρωπος από τον πονηρό θησαυρό της καρδιάς του βγάζει τα πονηρά» (Ματθ. 12,35)

Με μία επονείδιστη ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», προδήλως μέσω της πένας του κ. Παπασπύρου, εγκαλεί τη δημοτική αρχή για «πονηρές μεθοδεύσεις» αναφέροντας χαρακτηριστικά «πώς δεν έπεσε ο server, οι μάσκες έπεσαν» σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας των εγγραφών στο Καλοκαιρινό Camp «Παίζω και Δημιουργώ».

Φαίνεται πώς ο κ. Παπασπύρος, πέρα από τον πιο αποτυχημένο πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ επί τετραετία, έχει διατελέσει και τεχνικός Πληροφορικών Συστημάτων. 

Δεν εξηγείται αλλιώς πως μπορεί να γνωρίζει απομακρυσμένα το εάν υπήρξε όντως τεχνικό πρόβλημα ή όχι. 

Εκτός βέβαια αν όλα αυτά είναι ζωηρά αποκυήματα της φαντασίας του ή μία ακόμα άκομψη προσπάθεια να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα. 

Φυσικά προτίμησε να μην αναφέρει πώς η απόφαση του Δημάρχου για ακύρωση όλων των πρώιμων -και άρα εκπρόθεσμων εγγραφών- έγινε με στόχο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης ώστε να μην υπάρχουν η οποιαδήποτε «σκιά».  

Όπως και να έχει, για μία ακόμα φορά, η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Σάρκουλα δείχνει τον άκρως τοξικό της χαρακτήρα και την προσπάθεια ισοπέδωσης κάθε προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής.
Δεν υπηρετείτε σωστά την πόλη έτσι κύριοι ούτε τους ψηφοφόρους που σας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους και σας ανέδειξαν στην πολύ τιμητική 3η θέση. 

Άλλο η εποικοδομητική κριτική και άλλο η πολεμική. 

Ειδικά όταν πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση, η οποία συνδυάζει τον Αθλητισμό με τη Δημιουργική απασχόληση σε 7 σημεία της πόλης ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν ακόμα περισσότερα παιδιά με χαμηλό κόστος και αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών. 

Η πόλη γυρίζει σελίδα είτε σας αρέσει, είτε όχι.

Συνεχίζουμε.

Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 4:52 pm


Νέος προπονητής της Ομάδας Γυναικών στην Αθλητική Ένωση Αγίας Παρασκευής ο Κωνσταντίνος Μηλιώνης

pixabay / TaniaVdB
Με ιδιαίτερη χαρά η αθλητική οικογένεια της ΑΕΑΠ καλοσωρίζει το νέο προπονητή της Ομάδας των Γυναικών, με στόχο την πρωταγωνιστική παρουσία της, στην Α2 Κατηγορία της ΕΟΠΕ.

Πτυχίο  Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών Πτυχίο ειδικότητας στην Πετοσφαίριση (Άριστα)

Προϋπηρεσία:

1986-1997       Καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε Δημόσια σχολεία Δ/θμιας                            

1997-2005       Αποσπασμένος στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ΄Δ/νσης Αθήνας                    

2002- 2024       Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 3ο Γ.Ε.Λ. Αγ. Δημητρίου.

2010 – 2018     Μέλος της Παγκόσμιας Σχολικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ - ISF για τέσσερα παγκόσμια Σχολικά         Πρωταθλήματα: Μπάουτου (Κίνα),Οπόρτο, (Πορτογαλία),Τουλόν (Γαλλία), Μπρνο (Τσεχία), Βελιγράδι (Σερβία).

Προπονητική εμπειρία:

2022- 2023: Προπονητής Γυναικών Παλαιού Φαλήρου Β’ Εθνική

2017- 2019: Προπονητής Γυναικών Νηαρ - Ηστ

2015-2017:  Προπονητής Γυναικών Αναγέννηση Σάμου  Α2

2013 -2015:  Προπονητής Γυναικών  Ένωση Βύρωνα Α2

2012-2013:  Προπονητής  Γυναικών ΓΣ ΕΥΡΥΑΛΗΣ Β Εθνική

2010 – 2012 :Προπονητής στις Ακαδημίες του Αστέρα Αγ. Δημητρίου

2009- 2010: Α΄ προπονητής στην Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ στον Αστέρα Αγ. Δημητρίου

2008-2009:  Α΄ προπονητής στην Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ στον ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

2007-2008:  Α΄ προπονητής στις Νεάνιδες του ΓΣ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 2η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  

2006-2008: Α΄ προπονητής στον ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (άνοδος στην Α2) 2006-08.

2005-2006:  Α΄ προπονητής στην Α2 ( Ολυμπιακός-γυναικεία ομάδα-Άνοδος στην Α1)

2004-2005:  Ά  προπονητής  στις Γυναίκες Αστέρα Αγίου Δημητρίου Α Τοπική Κατηγορία

2001-2004:  Β΄ προπονητής στην Α1 (Πανελλήνιος-Γυναίκες).Δύο (2)  Πρωτάθληματα

Ελλάδας και ένα (1) Κύπελλο Ελλάδας, επίσης 4η στην Ευρώπη στο Top Teams Cup

1998-2000: Β΄ προπονητής στην Α1 (Βύρωνας-γυναικεία ομάδα)                                                                      

1996-1998: Β΄ προπονητής στην Εθνική Ομάδα Παίδων (2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  στην Τεχεράνη)

1994-1996: Προπονητής στο κλιμάκιο Αθήνας της Εθνικής Ομάδας, Παίδων -Κορασίδων

Αττικής 1994-96.

1992-94: Προπονητής στην Ανδρική Ομάδα βόλεϊ Μ.Γ.Σ. στην Β΄  Εθνική Κατηγορία.                        

   1991-92: Προπονητής στην Γυναικεία Ομάδα βόλεϊ Μ.Γ.Σ. στην Β΄ Εθνική Κατηγορία.

1990-91: Προπονητής στην Γυναίκες Ν.Ο. Καλαμάτας. Άνοδος στην Β΄ Εθνική Κατηγορία

1989-90: Προπονητής στην Ανδρική Ομάδα Βόλεϊ Γ.Ε.Μ. στην Γ΄ Εθνική  Κατηγορία.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 12:06 pm


Ενεργοποιήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους δημότες πως ενεργοποιήθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων, ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού.

Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα που δημιούργησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η νέα πλατφόρμα θα υποδέχεται τις δηλώσεις των υπόχρεων ιδιοκτητών ενώ θα έχει και ψηφιακή υπηρεσία καταγγελιών πολιτών για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν εδώ Ακαθάριστα Οικόπεδα (apps.gov.gr) με τους κωδικού taxis για να κάνουν τη σχετική δήλωση. Δείτε οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας εδώ

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών ή κοντά σε αυτούς, οφείλουν να προβούν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους έως και τις 31 Μαΐου.

H ψηφιακή πλατφόρμα του Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών του άρθρου 31 του ν.5075/2023 (Α’206) περιλαμβάνει: α) την Ψηφιακή Υπηρεσία Δήλωσης Υπόχρεων ιδιωτών καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της, και β) την Ψηφιακή υπηρεσία καταγγελιών πολιτών βάσει της παρ.4 του αρθ.53Α του ν.4662/2020. Υπόχρεα πρόσωπα προς υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο είναι αυτά της παρ. 3 του αρθρ.53Α του ν. 4662/2020. 

1. Ψηφιακή Υπηρεσία Δήλωσης Υπόχρεων ιδιωτών καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της

Χρήστες της εφαρμογής είναι: α) φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές, υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται: i) σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, ii) σε περιοχές εντός ορίων οικισμών, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, iii) σε εκτάσεις εντός ακτίνας εκατό (100) μέτρων από τα όρια των περ. α) και β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, και iv) εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας. 

2. Ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών

Φυσικά / νομικά πρόσωπα δύνανται να καταγγείλουν επώνυμα ή ανώνυμα και να προσφέρουν στοιχεία χρήσιμα στο έργο των Δήμων για την ασφάλεια των χώρων, έναντι του κινδύνου έναρξης ή ραγδαίας εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 5:10 pm


Νέα Αρχή: Προτεραιότητα στα παιδιά της πόλης μας

Η δημοτική αρχή μπορεί να παρέλαβε μία δύσκολη κατάσταση στον Δήμο, όμως συχνά – πυκνά μας διαβεβαιώνει και υπογραμμίζει ότι δίνει μεγάλη προτεραιότητα σε όσα ζητήματα αφορούν την παιδεία στην πόλη μας.

Θα αναμέναμε λοιπόν, όπως και όλοι οι δημότες, να επιδεικνύεται μεγάλη προσοχή και να αντιμετωπίζονται τα θέματα αυτά με αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα.

Απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, καλούμε την δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις για τα παρακάτω:

1. Προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία και μας εκφράστηκαν από τους δημότες πολλά παράπονα σχετικά με τις αιτήσεις για το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης των παιδιών στα σχολεία του Δήμου μας. Αρχικά, αρκετοί γονείς αναρωτήθηκαν πώς δεν έγινε μια προτεραιοποίηση επιλογής μαθητών, με κριτήριο αν είναι εργαζόμενοι και οι δύο γονείς, όπως εξίσου αισθητή, ήταν η απουσία οικονομικών κριτηρίων για την συμμετοχή παιδιών στο εν λόγω πρόγραμμα, δεδομένα που ισχύουν σε αντίστοιχα προγράμματα άλλων δήμων. Δεν είναι δυνατόν μια υψηλόμισθη οικογένεια να καλείται να πληρώσει το ίδιο ποσό συμμετοχής για το/τα παιδί/ παιδιά της, με μια οικονομικά ασθενέστερη οικογένεια. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το επανεξετάσουμε. Η κορύφωση όμως της αγωνίας για τους γονείς εκδηλώθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί, καθώς, από λάθος του server όπως ισχυρίστηκε η δημοτική αρχή, άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, 14 ώρες πριν την επίσημη και προαναγγελθείσα ώρα έναρξης των αιτήσεων. Μάλιστα, φάνηκε ότι καλύφθηκαν όλες οι θέσεις για την Α΄περίοδο. Ακόμα κι αν ακυρώθηκαν όλες οι αιτήσεις που έγιναν με αφορμή το λάθος του server, είναι εύλογο το ερώτημα, πώς ορισμένοι γονείς αντιλήφθησαν αυτό το λάθος και έσπευσαν να πραγματοποιήσουν την αίτηση, εις βάρος άλλων οικογενειών συμπολιτών μας.

2. Αληθεύει ότι οι παιδίατροι που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους; Αν ισχύει , θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση

Οι δημότες περιμένουν λύσεις στα μεγάλα αλλά και στα καθημερινά προβλήματα, απαιτώντας να υπάρχει η δέουσα προσοχή στα θέματα των παιδιών μας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 4:39 pm


Έκτακτη ανακοίνωση για τις αιτήσεις στο "Παίζω και Δημιουργώ 2024"

Με παρέμβαση του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη όλες οι αιτήσεις που έγιναν πριν την επίσημη ώρα έναρξης των αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων-Summer Camp- του Δήμου Αγίας Παρασκευής ακυρώνονται.

Όλες οι εγγραφές πρέπει να γίνουν τη Δευτέρα 27 Μαΐου και από ώρα 14.00.

Το πρόβλημα προέκυψε διότι ο server της πλατφόρμας έκανε μη προγραμματισμένη επανεκκίνηση με αποτέλεσμα στην αλλαγή της ημέρας να ενεργοποιηθούν οι αιτήσεις κάτι που δεν έπρεπε να γίνει.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 11:47 am


Όταν αντιπολιτεύεσαι ενάντια σε αυτό που ομόφωνα ψήφισες και ενώ κρίσιμες ερωτήσεις μένουν αναπάντητες

pixabay / Alexas_Fotos
Όπως έχουμε τονίσει, η πολιτική ατμόσφαιρα στην Αγία Παρασκευή θυμίζει προεκλογική περίοδο, ίσως γιατί κάποιοι ακόμη δεν έχουν αποδεχτεί την απόφαση των δημοτών με αποτέλεσμα αυτό να τους οδηγεί σε πρωτοφανή λάθη που όμως παράλληλα προκαλούν σοβαρά ερωτήματα ως προς τον τρόπο που προσεγγίζουν τα ζητήματα της πόλης.

Του Στρατή Μαζίδη

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 2ο θέμα προέβλεπε την καταβολή πριμ στον εργολάβο λόγω έγκαιρης παράδοσης του νέου διώροφου παιδικού σταθμού στο Ο.Τ. 328. Το έργο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής επί θητείας Γ. Πατούλη. Ωστόσο η νομοθεσία προβλέπει την καταβολή ενός μπόνους εφόσον ένα έργο παραδίδεται νωρίτερα αλλά ο λογαριασμός πάει στον τελικό ωφελούμενο, δηλαδή το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Το ποσό του συγκεκριμένου πριμ είναι περίπου € 59.000,00. 

Κάπου εκεί ξεκίνησε μια συζήτηση από τη "Νίκη των Πολιτών" για το αν υπάρχει τρόπος να αποφύγει ο Δήμος να το πληρώσει. Την αρχή έκανε ο κ. Βλάχος και την σκυτάλη παρέλαβε ο κ. Σταθόπουλος ζητώντας αν γίνεται να βρεθεί τρόπος να μην πληρωθεί το πριμ αλλά δίχως να έχει ο ίδιος κάποια συγκεκριμένη ασφαλή πρόταση διότι σε περίπτωση που όπως εξήγησε ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης το bonus δεν πληρωθεί, τότε ο Δήμος κινδυνεύει με δικαστικές περιπέτειες και πολλαπλάσια λογαριασμό ρωτώντας παράλληλα τον επικεφαλής της "Νίκης" αν ζητά από τη Δημοτική Αρχή να παρανομήσει.

Και ενώ εξελισσόταν η συζήτηση, έρχεται το κερασάκι στην τούρτα από την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Σιούλα η οποία ανέφερε τα της νομοθεσίας αλλά και την απορία της αφού το θέμα είχε περάσει ομόφωνα στη 16η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, όπου συμμετείχε κι ο κ. Σταθόπουλος! Δηλαδή ο πρώην Δήμαρχος τη μια ψήφισε το θέμα χωρίς να προσέχει και την άλλη τον λυπεί που ο Δήμος να πρέπει να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό κι ενώ δεν περισσεύουν χρήματα, που όμως ψήφισε να πληρωθούν!

Παρακολουθήστε το επίμαχο απόσπασμα και προσέξτε τι λέει ο κ. Σταθόπουλος διακόπτοντας τους ομιλητές και πως μετά αναδιπλώνεται λέγοντας ότι "δεν το κατάλαβα τότε" όταν με τη δεύτερη παρέμβασή της η κ. Σιούλα του υπενθυμίζει τι έχει ψηφίσει (μετά το 02:49:00) στη Δημοτική Επιτροπή:


Όταν ο πάλαι ποτέ Δήμαρχος κάνει τέτοια λάθη [;], με τα οποία αυτοακυρώνεται, δεν το κατάλαβε. Όταν οι υπόλοιποι απορούν και του κάνουν δύσκολες ερωτήσεις τότε συμπεριφέρονται... απαράδεκτα και με... απρέπεια.

Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που κοντεύει 30 χρόνια στα κοινά, να μην κατάλαβε τι συζητείτο στην επιτροπή και τι ψηφίζει; Να έχει συμβεί άραγε κι άλλες φορές αυτό;

Πώς συνέβη επίσης αντί να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τη μελέτη ενός ξεπερασμένου δημαρχείου γλυτώνοντας το Δήμο από το να πληρώσει ένα σεβαστότατο ποσό που χρωστούσε ακόμη στους μελετητές το 2014 [μιας και τον πονούν τα οικονομικά] να μην αρπάζει την ευκαιρία της αρχικής αρνητικής γνωμοδότησης της αρμόδιας επιτροπής τότε του ΥΠΕΣ και να μας εμπλέκει σε αυτήν την περιπέτεια;

Πώς συνέβη στη συνέχεια να στέλνει στην Περιφέρεια Αττικής το φάκελο για τη χρηματοδότηση του Δημαρχείο και να μη συμπεριλαμβάνει το Α, δηλαδή τον εκβραχισμό ενώ είχαμε επακριβείς μελέτες και ξέραμε που θα βρούμε τι, με αποτέλεσμα μετά να γίνουν όσα έγιναν.

Πώς είναι δυνατόν να βγάζει ανακοινώσεις για το κολυμβητήριο αλλά όταν τον ρωτούν γιατί δεν έκανε τίποτε ως Δήμαρχος όταν από τις 19 Μαΐου 2018 είχε ενημερωθεί αρμοδίως για το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό στο κτηματολόγιο, να μιλά για...παρελθοντολογία;

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του γράφει ότι δεν πρόκειται να κουραστεί. Το ζήτημα δεν είναι αν θα κουραστεί αλλά αν έχει αρχίζει να κουράζει. Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2019 και του 2023 σε συντριπτικότερο βαθμό δίνουν την απάντηση πως αυτό συμβαίνει ήδη εδώ και χρόνια. Να δούμε και του 2028.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 11:06 am


Παίζω και Δημιουργώ 2024 - Έρχεται πλήρως ανανεωμένο το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Παίζω και Δημιουργώ 2024


Έρχεται πλήρως ανανεωμένο το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων-Summer Camp- του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 14.00

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα υλοποιήσει και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων-Summer Camp το οποίο θα είναι πλήρως ανανεωμένο και εμπλουτισμένο, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, κατά τη θερινή περίοδο.

Οι αιτήσεις για εγγραφή θα υποβάλλονται για όλες τις περιόδους, ανεξαρτήτου σειράς περιόδου, ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://demos365agpar.intellisoft.gr/ από την Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 14.00 έως τη συμπλήρωση των θέσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά 5 έως 12 ετών (γεννημένα από το 2012 έως και το 2019).

Η υλοποίηση του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, ενώ βοηθά τους γονείς που εργάζονται, να απασχολούν τα παιδιά τους και τη θερινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά. Το πρόγραμμα αφορά το χρονικό διάστημα, από τις 17/6/2024 έως και τις 06/09/2024 και χωρίζεται σε τέσσερις (4) Περιόδους των δύο εβδομάδων.

Συνολικά (αθροιστικά) οι θέσεις που προβλέπονται και για τις 4 περιόδους, είναι έως 2.400. Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα χωρίζεται στις ακόλουθες περιόδους:

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Από 17/6/2024 έως και 28/6/2024 (9 εργάσιμες ημέρες, Αργία 24/06/2024 Αγίου Πνεύματος – έως 900 θέσεις παιδιών - 8 κέντρα εφαρμογής). (1o, 3o, 5o, 6o, 7ο, 8o και 9ο Δημοτικό) και το Αθλητικό Κέντρο Νότου.

Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Από 1/7/2024 έως και 12/7/2024 (10 εργάσιμες ημέρες - έως 900 θέσεις παιδιών - 8 κέντρα εφαρμογής). (1o, 3o, 5o, 6o, 7ο, 8o και 9ο Δημοτικό)και το Αθλητικό Κέντρο Νότου.

Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Από 15/7/2024 έως και 25/7/2024 (9 εργάσιμες ημέρες, Αργία 26/07/2024 πολιούχου Αγίας Παρασκευής - έως 400 θέσεις παιδιών - 3 κέντρα εφαρμογής). (1ο, 7ο Δημοτικό) και το Αθλητικό Κέντρο Νότου

Δ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Από 26/08/2024 έως και 06/09/2024 (10 εργάσιμες ημέρες - έως 200 θέσεις παιδιών - 1 κέντρο εφαρμογής). Αθλητικό Κέντρο Νότου

Την οργάνωση και συντονισμό του Προγράμματος έχουν οι διευθύνσεις Παιδείας (τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Προστασίας), Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σημειώνεται πως το κάθε σχολικό κέντρο θα φιλοξενεί έως και 100 παιδιά για κάθε περίοδο, ενώ το Αθλητικό Κέντρο της Νότου μέχρι 200 παιδιά για κάθε περίοδο, με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως και τις 16:00.

Ειδικότερα η προσέλευση θα είναι από 07:00 έως 08:15 το πρωί και η αποχώρησή τους από τα εκπαιδευτικά κέντρα από 14:00 έως 16:00. Επισημαίνεται πως δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα μόνο στις σχολικές μονάδες και όχι στο Αθλητικό Κέντρο της Νότου, και στα παιδιά που φοιτούν στα τυπικά Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, με παράλληλη στήριξη.

Τα παιδιά αυτά εφ’ όσον το επιθυμούν οι οικογένειές τους, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, με παράλληλη στήριξη από συνοδό επιλογής και δαπάνης του Γονέα.

Όλα τα παιδιά θα παραδίδονται στην προσέλευσή τους και θα παραλαμβάνονται στην αποχώρησή τους, από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Tο κόστος συμμετοχής ανέρχεται: στο ύψος των πενήντα (50) € ανά παιδί ξεχωριστά και για κάθε περίοδο, των σαράντα (40) € για το δεύτερο παιδί ξεχωριστά και για κάθε περίοδο και δωρεάν από το τρίτο παιδί και πλέον.

Με την προσκόμιση κάρτας ανεργίας και των δύο γονιών ή ενός γονέα σε περίπτωση μονογονεϊκότητας και επιμέλειας τέκνου η συμμετοχή μειώνεται κατά το ήμισυ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Ηλεκτρονική αίτηση.

2. Πιστοποιητικό-Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης

3. Βεβαίωση του Δ/ντή / Δ/ντριας του Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού της Αγίας Παρασκευής που φοιτά το παιδί ή βεβαίωση - αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας των γονέων ή λογαριασμό ΔΕΚΟ 6 τελευταίων μηνών στο όνομα των γονέων. Εξαίρεση στο παρόν δικαιολογητικό θα έχουν οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δήμου μας.

4. Κάρτα ανεργίας και των 2 γονέων ή 1 γονέα εάν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. Σε περίπτωση άνεργου γονέα, μονογονεϊκής οικογένειας, αποδεικτικό μονογονεϊκότητας και επιμέλειας τέκνων. Μετά την κατοχύρωση της θέσης (έγκριση των αιτήσεων & πληρωμή του αντιτίμου) κατά την πρώτη προσέλευση του παιδιού στο κέντρο εφαρμογής που έχει δηλώσει (ημέρα 1ης παρουσίας του) θα πρέπει να προσκομιστεί

5. Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου που να επιτρέπεται τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Χωρίς αυτήν την βεβαίωση δεν θα είναι επιτρεπτή η συμμετοχή του σε όλο το πρόγραμμα μέχρι να την προσκομίσει.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται για όλες τις περιόδους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://demos365agpar.intellisoft.gr/ από την Δευτέρα 27/05/2024 και ώρα 14.00 έως την συμπλήρωση των θέσεων. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μόνον για 1 κέντρο εφαρμογής. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται για περισσότερες από μια περιόδους. Προκειμένου για την κατοχύρωση της θέσης θα πρέπει να καταβάλλεται το αντίστοιχο ποσό για κάθε περίοδο, εντός 48 ωρών από την εγκριτική απόφαση ελέγχου των δικαιολογητικών, η οποία θα έρχεται αυτοματοποιημένα από το σύστημα στο mail του αιτούντος όπου θα αναγράφεται και ο IBAN λογαριασμός του Δήμου για την πληρωμή. Σε περίπτωση που θα συμμετέχουν αδέλφια θα υποβάλλεται διαφορετική αίτηση και δικαιολογητικά για κάθε παιδί. Εάν στο Κέντρο εφαρμογής της επιθυμίας του αιτούντος, έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις θα υπάρχει η δυνατότητα αίτησης σε άλλο κέντρο εφαρμογής.

Αναλυτικές οδηγίες για την είσοδο στην πλατφόρμα και την διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα υπάρχουν μέσα στην πλατφόρμα στα εξής σημεία:

(α) αν κάποιος δεν έχει λογαριασμό χρήστη στην αίτηση εγγραφής νέου χρήστη στην ένδειξη “Βοήθεια εγγραφής”

(β) όταν έχει γίνει ήδη είσοδος χρήστη στην πάνω δεξιά πλευρά δίπλα από την λέξη έξοδος στην επιλογή ρυθμίσεις στην ένδειξη ?

(γ) στα χρήσιμα έγγραφα εφόσον έχει γίνει είσοδος και έχουν καταχωρηθεί τα προσωπικά στοιχεία του γονέα

Ο γονέας καταβάλλοντας την παραπάνω συνδρομή, εφόσον έχουν ελεγχθεί τα δικαιολογητικά του κατοχυρώνει την εγγραφή του τέκνου του στο Πρόγραμμα. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι αναφερόμενες συμμετοχές από τους κατοίκους του Δήμου, δικαίωμα αίτησης θα μπορούν να υποβάλλουν και κάτοικοι εκτός Αγίας Παρασκευής με το κόστος για την συμμετοχή τους να ανέρχεται στο ύψος των εξήντα πέντε (65)€ ανά παιδί ξεχωριστά και για κάθε περίοδο, χωρίς δικαίωμα έκπτωσης.

Η έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής κατάστασης μπορεί να γίνει μέσω gov.gr.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 6019750.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 11:30 am


Αθλητικό Τουρνουά Μπάσκετ-Ποδοσφαίρου-Σκάκι, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής

25, 26 και 28 Μαΐου

Στο πλαίσιο της 17ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας η οποία σε ότι αφορά το πολιτιστικό της μέρος ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία,  ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει το Σάββατο 25, την Κυριακή 26 και την Τρίτη 28 Μαΐου, αθλητικό τουρνουά Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου και Σκάκι, στο οποίο θα συμμετάσχουν μαθητές δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων της Αγίας  Παρασκευής. 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα πως λέμε «ναι» στον αθλητισμό και «όχι» στη βία.

Επισημαίνεται πως οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ δημιουργήθηκαν από παιδιά 6 – 12 χρονών.

Ειδικότερα το πρόγραμμα του τριήμερου τουρνουά, έχει ως εξής:

Σάββατο 25/05/2024 

09:00 - 13:00 Ποδόσφαιρο Δημοτικών Σχολείων

 Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Σταύρος Κώτσης, Γραβιάς & Σπάρτης

18:30 - 20:30 Σκάκι Δημοτικών Σχολείων

 8ο Δημοτικό, Ρήγα Φεραίου 3

Κυριακή 26/05/2024

10:00 - 13:00 Μπάσκετ Δημοτικών Σχολείων

9ο Δημοτικό Σχολείο, Ναυπακτίας 53-55

Τρίτη 28/05/2024 

19:00 - 21:00 Μπάσκετ Γυμνασίων Σχολείων

 Κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου, Δωριέων 20 & Κανάρη

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και με τη στήριξη της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Αγίας Παρασκευής.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 10:33 am


Φωτιά σε ιδιωτικό οικόπεδο στην Αγίας Τριάδος 66

Φωτιά ξέσπασε κατά τις απογευματινές ώρες, σήμερα Τετάρτη 23/5, σε ιδιωτικό οικόπεδο επί της οδού Αγίας Τριάδος 66. 

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβέστες, οι οποίοι προχώρησαν σε πλήρη κατάσβεση.

Για το συμβάν διενεργεί προανακριτική έρευνα το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τονίζει για μία ακόμα φορά την ανάγκη αμέσου καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων ενόψει του καλοκαιριού.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:46 pm


Αλλάζουμε: Δεν κουραστήκατε πια κ. Σταθόπουλε που δε θυμάστε και τι ψηφίζετε;

Για ακόμη μια φορά ο κ. Σταθόπουλος επιμένει να δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα μιλώντας για  δήθεν “απρεπή” συμπεριφορά απέναντι σε πολίτες. Απρεπή συμπεριφορά κύριε Σταθόπουλε είχαν αυτοί, που ενώ τους δόθηκε ο λόγος και ανέπτυξαν τα επιχειρήματα τους, δεν θέλησαν να ακούσουν τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής και διέκοπταν διαρκώς.

Έχουμε εξηγήσει  κατ’ επανάληψη ότι κάνουμε μια δοκιμή και δεν είμαστε ιδεοληπτικοί. Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Αγίας Τριάδος έχει συζητηθεί ήδη δύο φορές επί μακρόν, με εκτενή συμμετοχή των πολιτών.

Προφανώς εξυπηρετεί τον κ. Σταθόπουλο να συζητούμε διαρκώς τα ίδια θέματα και να μην προχωράμε παρακάτω.

Στη θέση του θα προβληματιζόμασταν ιδιαιτέρως αν σε συγκεκριμένο θέμα, όπως προέκυψε χθες, άλλα ψηφίζαμε στη Δημοτική Επιτροπή και άλλα υποστηρίζαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, πως θα χαρακτήριζε κανείς τη συμπεριφορά του κ. Σταθόπουλου απέναντι στους πολίτες,  όταν επιμένει να μην απαντά γιατί, ενώ ήταν ενήμερος για το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό του κολυμβητηρίου από το Μάιο του 2018, δεν έκανε απολύτως τίποτε;

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:51 pm


«Νίκη Πολιτών»: Φοβική έναντι κατοίκων και αντιδημοκρατική Δημοτική Αρχή

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 22 Μαΐου, η Δημοτική αρχή συμπεριφέρθηκε απρεπώς στους πολίτες του Παραδείσου Αγ. Παρασκευής, που ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν. 

Οι κάτοικοι, που δεν ήταν λίγοι, προσήλθαν για το θέμα της απόφασης του κ. Μυλωνάκη, πανελλήνιας πρωτοτυπίας, να εγκαταστήσει τραπεζοκαθίσματα καταστήματος πάνω στο γκαζόν της μικρής Πλατείας των οδών Αγ. Τριάδος και Ψαρών. 

Τέτοια απαξίωση απέναντι στους διαφωνούντες με τα τραπεζοκαθίσματα, δείχνουν φοβική και αντιδημοκρατική Δημοτική αρχή. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε πολλοί, για να αποφασίσει να τους δώσει το λόγο.

23 Μαΐου 2024
Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 5:10 pm


Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, Σάββατο 25/5 στο Στέκι της Αναξαγόρα

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, από τον Tito Baden, που θα γίνει το Σάββατο 25/5 στον κήπο του Στεκιού της Αναξαγόρα, με ώρα προσέλευσης 20:30.

Ο Tito Baden είναι Συριακής καταγωγής καλλιτέχνης, που έμαθε ελληνικά ακούγοντας ελληνική ροκ και έφτασε να σπουδάσει ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:54 am


Man to man με σκληρό παιχνίδι για να φθαρεί ο αντίπαλος;

pixabay / KeithJJ

Η τελευταία ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Τσιαμπά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης του κ. Μυλωνάκη κάνοντας λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης του Δημάρχου αλλά και του συνόλου της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης.

Του Στρατή Μαζίδη

Παρατηρώντας τις ανακοινώσεις των παρατάξεων ανιχνεύει κανείς κάποια σταθερά χαρακτηριστικά. Πχ οι ανακοινώσεις της "Νίκης" έχουν συχνά σημείο αναφοράς την 5ετια Σταθόπουλου ενώ σε γενικές γραμμές αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί. Τα κείμενα της "Πόλης μας" παραμένουν στο ίδιο στυλ κι ενίοτε διακρίνονται από ένα είδος σαρκαστικού χιούμορ.

Ομοίως το βασικό χαρακτηριστικό των ανακοινώσεων της παράταξης "Όραμα" είναι πρωτίστως η αναφορά σε ψέματα, αλαζονεία και σε δεύτερο χρόνο η καταγγελία επιστροφής σε πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.

Στο μπάσκετ υπάρχει μια πρακτική που ακολουθούν ορισμένοι προπονητές ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού. Έχουν έναν παίκτη που δεν είναι πρώτης γραμμής αλλά τον βάζουν στο παρκέ για λίγα λεπτά πάνω σε κάποιο από τα ατού των αντιπάλων για να τον παίξει σκληρά και να του χαλάσει την ψυχολογία μέχρι να φορτωθεί με φάουλ. 
Έχοντας διαβάσει τις ανακοινώσεις του "Οράματος" αυτό που μένει ως τελικό συμπέρασμα είναι πως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διαπιστώσαμε πως έχουμε για Δήμαρχο ένα καλαμοκαβαλημένο ψεύτη πασόκο, διότι στα επιμέρους είναι θέμα προσέγγισης, κατανόησης και οπτικής. Πχ στο θέμα του κ. Μουστόγιαννη η Δημοτική Αρχή δικαιώθηκε για τους χειρισμούς της ενώ στο θέμα των ΚΑΕΚ των πλατειών Αγίας Παρασκευής και Αγίου Ιωάννου, όπου εκεί στο στόχαστρο βρέθηκε ο Γιώργος Οικονόμου, η απάντηση του τελευταίου ήταν ισοπεδωτική και μάλλον εξέθεσε τον επικεφαλής του "Οράματος".

Όπως και να έχει, είναι οξύμωρο να βλέπεις ΝΔκρατες, αυτούς των οποίων το κόμμα παρακαλά τώρα να τηρηθεί η συμφωνία των Πρεσπών [την οποία κατάπιε], κάνει υποκλίσεις στον Ερντογάν, εμβολιάζει με το ζόρι τον κόσμο ρίχνοντας 100ριες στους άνω των 65 ή στέλνοντας χιλιάδες υγειονομικούς στην ανεργία, στέλνει όπλα σε μια κυβέρνηση μπροστάρισσα του ΝΑΤΟ με ναζιστικά τάγματα στον στρατό της [τάγμα Αζόφ], ξετινάζει στη φορολογία τον κάθε φουκαρά επαγγελματία, γδέρνει τους Ελληνες με το φόρο στα καύσιμα, βάζει κρυφά χαράτσια στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ αλλά τουλάχιστον παντρεύει το Γιώργο με το Δημήτρη, να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ ως στίγμα. Το ίδιο έκαναν με το ΣΥΡΙΖΑ επί Σταθόπουλου ξεχνώντας ότι όλοι μαζί ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια. Όλοι αφαίμαξαν οικονομικά τους Ελληνες.

Αλήθεια μήπως μπορεί να μας πει κάποιος πόσους πασόκους έχει μαζέψει γύρω του ο σημερινός πρωθυπουργός; Και μάλιστα όχι του Ανδρέα, αλλά του Σημίτη, εκείνου δηλαδή που ευχαριστούσε τους Αμερικανούς όταν κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο υπηρετούσαν ως ένστολοι. Ή μήπως θυμάται κανείς με ποιον συγκυβέρνηση ο κ. Σαμαράς την περίοδο 2012-2015;

Οπότε η συνθηματολογία δεν πείθει.

Γενικά ο κ. Τσιαμπάς σε τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι στιγμές που αποπνέει κάτι που θυμίζει το αφ' υψηλού ύφος το οποίο καταγγέλλει ή όταν λέει πχ ότι ξέρει όλα τα οικονομικά του Δήμου. Βέβαια πως γίνεται ένας άνθρωπος με τόσες γνώσεις να διεκδικεί το δήμο με επτά ακόμη υποψηφίους και να έρχεται όγδοος;

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Ο κ. Μυλωνάκης τη δεύτερη Κυριακή βγήκε με ένα Χ πολιτικό κεφάλαιο. Αυτό λοιπόν πρέπει να περιοριστεί. Η επαναληπτική απόδοση χαρακτηρισμών βοηθά. Ταυτόχρονα όμως υπονομεύει τον πολιτικό διάλογο, διότι πάνω σε ποια βάση θα κάνεις ερωτήσεις ή θα απευθυνθείς σε κάποιον ψεύτη κι αλαζόνα; Δεν έχει νόημα.

Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός λόγος αυτής της μορφής δεν εμπεριέχει στοιχεία οράματος...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:16 am


Αλλάζουμε: Πολλά λόγια, αλλά απάντηση δεν έδωσε ο κ. Σταθόπουλος για το κολυμβητήριο

Ο κ. Σταθόπουλος με μια μακροσκελή του ανακοίνωση σχετικά με το κολυμβητήριο, αποκηρύσσει από τη μια πλευρά την παρελθοντολογία, όπως ο ίδιος την φαντάζεται και αμέσως μετά πηγαίνει άστοχα ακόμη πιο πίσω στο παρελθόν.

Προς ενημέρωσή του δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα απλό θέμα Κτηματολογίου.

Θα το είχε διαπιστώσει και ο ίδιος, αν επί των ημερών του και συγκεκριμένα από τις 21-5-2018 όταν ενημερώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία για το ζήτημα, είχε κινηθεί άμεσα για την επίλυσή του. Όμως προτίμησε να μην κάνει τίποτε και να κληρονομήσει σε επόμενους και μεθεπόμενους τα προβλήματα.

Μπορεί η αλήθεια να ενοχλεί τον κ. Σταθόπουλο, αλλά θα πρέπει να την ανεχθεί, αφού και ο ίδιος τη διαμόρφωσε.

Τη διαφορά με το αποτυχημένο παρελθόν μπορεί να την κάνει μόνο η κατασκευή του έργου. Και για αυτό εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 6:29 pm


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

Αγ. Παρασκευή – ΑΟΑΝ 0-3 - AParaskevi-Images

Αγ. Παρασκευή – ΑΟΑΝ 0-3  AParaskevi-Images

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη





Φιλικοί ιστότοποι: