Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής - Αθηνών   »   Καλλιθεα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ικανοποίηση αλλά και διεκδίκηση από τον Δήμαρχο Καλλιθέας

Μείζον θέμα για την Καλλιθέα ο κίνδυνος να κλείσει το παράρτημα του "Παίδων" στην πόλη μας. Άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο του Δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, όσο και φορέων της πόλης. Και τελικά, μετά και από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, το παράρτημα του "Παίδων" παραμένει και στελεχώνεται. Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Καλλιθέας:
Το Υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα στο δίκαιο αίτημά μας και κάλυψε το κενό που υπήρξε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου "Παίδων" στο παράρτημα Καλλιθέας.
Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες, διεκδικώντας από την εκάστοτε κεντρική εξουσία, αυτά που οφείλουμε για τους δημότες μας, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας
τις θετικές προσπάθειες που γίνονται.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 10:48 pm


Οικογενειακός αγώνας τοξοβολίας με ελεύθερη συμμετοχή για όλους στο ΣΕΦ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης του αθλήματος, διοργανώνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 10:00-13:00, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, ημερίδα οικογενειακής αναψυχής για εκμάθηση του Ολυμπιακού αθλήματος της τοξοβολίας με ελεύθερη συμμετοχή.
Η εκδήλωση γίνεται στο φουαγιέ του Σταδίου σε συνεργασία με το πρόγραμμα #BEACTIVE, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς και με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά και απευθύνεται στους φίλους του αθλήματος αλλά και σε όσους θέλουν να το γνωρίσουν, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Ειδικοί εκπαιδευτές αλλά και πρωταθλητές θα βοηθήσουν τους αρχάριους, θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε όσους γνωρίζουν ήδη τοξοβολία και θέλουν να πάρουν μέρος, ενώ θα υπάρχουν και αρκετές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 10:00-13:00, η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας στα προσκαλεί όλους στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.


Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 6:44 pm


«Στα κάγκελα» τα μέλη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Δήμου Καλλιθέας - Τι καταγγέλλουν

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό θέμα στα Πολιτιστικά του Δήμου Καλλιθέας.
Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες στην παρακάτω επιστολή  των μελών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Καλλιθέας, που έχει σταλεί στον Δήμο και θα
αναγνωσθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας που θα γίνει την Τετάρτη 29/01/2020 ώρα 19.00-19.30. 

Όλα τα μέλη θα δώσουμε το παρόν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την παραπάνω ημέρα και ώρα.
"Καλλιθέα 13 Ιανουαρίου 2020.
   Κύριε Δήμαρχε
   Κύριε Γενικέ Γραμματέα
   Κύριε Πρόεδρε τού Δ.Σ.
   Κυρίες και Κύριοι Αντιδήμαρχοι
   Κυρίες και Κύριοι Δ. Σύμβουλοι
                     τού Δήμου Καλλιθέας
1.   Τα Εργαστήρια της ερασιτεχνικής δημιουργίας, λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν δε υποστηριχτεί από όλες τις Διοικήσεις του Δήμου διαχρονικά και έχουν αγκαλιαστεί από μεγάλη μερίδα των πολιτών.
2.   Ειδικά το Εργαστήριο της Ζωγραφικής Ενηλίκων, είναι αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο πανελλαδικώς. Τη στιγμή μάλιστα, που αντίστοιχα Εργαστήρια θεωρούνται υπερπλήρη οταν έχουν 30 σπουδαστές, στο δικό μας φοιτούν 250.
3.   Με τη σημερινή του μορφή, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 1992, που σημαίνει πως φέτος κλείνει 28 χρόνια πορείας. Αξίζει να σημειωθεί, ό,τι χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές έχουν σπουδάσει στη Σχολή, της οποίας το μορφωτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο είναι υψηλό.
4.   Στο Εργαστήριο, πέραν των μαθημάτων που πραγματεύονται αμιγώς ζωγραφικά θέματα, γίνονται παραλλήλως προσεγγίσεις σε: Λογοτεχνία, Ποίηση, Θέατρο, Κινηματογράφο, Μουσική, Κοσμολογία, Ιστορία Γενική και Ιστορία της Τέχνης.
Επί πλέον, γίνονται επισκέψεις σε Μουσεία, Πινακοθήκες, Αρχαιολογικούς χώρους και εκδρομές σε Πολιτιστικούς χώρους ανά την Ελλάδα.
Γιά όλα αυτά δε, υπάρχει πλήρες και οργανωμένο πρόγραμμα το οποίο τηρείται κατά γράμμα.
5.   Δάσκαλος του Εργαστηρίου, είναι ο ζωγράφος και ποιητής Χρίστος Παπαδάκης. Όλα αυτά τα χρόνια, με την προσωπική του καλλιτεχνική πορεία, αλλά και μέσω της δουλειάς των σπουδαστών, έχει αναδείξει τον Δήμο μας στο Πολιτιστικό γίγνεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε --εκτός των άλλων-- με εκθέσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, ομιλίες, συζητήσεις.
6.   Είναι λοιπόν το Εργαστήριο, Κοινωνικά καταξιωμένο και Πολιτιστικά απαραίτητο.
☆☆☆
7.   Πριν την είσοδο της χώρας μας στα "Μνημόνια", οι δάσκαλοι του Πολιτιστικού Δικτύου, υπέγραφαν ατομικές συμβάσεις με τον Δ.Κ.
Γιά 20 χρόνια λοιπόν, ο Δάσκαλός μας, αμειβόταν με το 1/2  το 1/3 ή και λιγότερο, έναντι των συναδέλφων του (βάσει επισήμων μισθολογικών καταστάσεων) διότι αυτό ήταν επιλογή πρώην Αντιδημάρχου.
8.   Όταν καταργήθηκαν οι ατομικές συμβάσεις --λόγω μνημονιακής οδηγίας-- οι δάσκαλοι σε συνεννόηση και συνεργασία με την τότε Διοίκηση, δημιούργησαν μία εταιρεία, την Κοιν.Σ.Επ. "Καλή Τέχνη". Κι αυτό, ώστε να μπορεί να παίρνει μέρος σε δημόσιο διαγωνισμό, που ο Δ.Κ. προκήρυσσε.
Αυτό σημαίνει, πως ο Δήμος μας έκανε επιλογή να συνεχιστεί το επιτυχημένο έργο με τους ίδιους δασκάλους.
9.   Τότε λοιπόν, συμφωνήθηκε μεταξυ των μελών / δασκάλων της εταιρείας, να εξομοιωθούν οι ωριαίες αμοιβές όλων.  Μόνον που αυτό --δυστυχώς-- δεν τηρήθηκε. Έτσι ο Δάσκαλός μας (και μάλιστα δίχως καν να το γνωρίζει) συνέχισε να αμοίβεται με λιγότερα χρήματα.
10.   Μόλις αυτό αποκαλύφθηκε τον Μάϊο του 2017, ετέθη θέμα στη Γεν. Συν. των δασκάλων, από πλευράς του Χρίστου Παπαδάκη και της Δασκάλας του Εργαστηρίου Κεραμικής Κατερίνας Τσιμιχοδήμου.
Αντί όμως σαφών εξηγήσεων, βρέθηκαν ενώπιον ενός "μετώπου", με επιθετική διάθεση, ανάρμοστη συμπεριφορά καί απολυταρχική πρακτική.
11.   Ομοίως, ζητήθηκαν από την πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, τα οικονομικά πεπραγμένα της εταιρείας, από την ίδρυσή της.
Τότε υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση. Ιδιαιτέρως από την πρόεδρο κα Αμαλία Καλούση (δασκάλα της ομάδας Φωτογραφίας) και το μέλος της Διοικούσας κο Γκέντση Ρούτση (υπάλληλο της Δημοτικής Πινακοθήκης).
Μέχρι σήμερα, αρνούνται να δώσουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ως ο νόμος και το Καταστατικό --σαφώς-- ορίζει.
12.   Στην συνέχειά της η εταιρεία, μετεξελίχθηκε σε Κοιν.Σ.Επ. Ι.Κ.Ε. "Καλή Τέχνη".  Εν απουσία των Δασκάλων Κ.Τσιμιχοδήμου και Χ.Παπαδάκη, προτάθηκε από την κα Καλούση και ψηφίστηκε γιά διαχειριστής του νέου σχήματος, ο σύζυγος της κας Καλούση, Αχιλλέας Παυλίδης. Αξίζει δε να αναφερθεί πως, λογιστής της εταιρείας ειναι ο κος Βασίλειος Λέτσος, γαμπρός της κας Καλούση (σύζυγος της αδελφής της) και δικηγόρος, ο προσωπικός της φίλος κος Πέτρος Σφηκάκης.
13.   Εκτός του ότι, οι Δάσκαλοι Χ.Π. και Κ.Τ. αμοίβονται λιγότερο, παρά το έργο τους και την προσφορά τους, η εταιρεία ( δηλαδή η κα Καλούση) αρνείται να αποπληρώσει δεδουλευμένα ή συμφωνημένα ποσά στους ανωτέρω. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η συμφωνία, η οποία διημείφθη μεταξύ του πρώην Αντιδημάρχου Πολιτισμού κου Μανώλη Κωστάκη, της κας Καλούση και του Δασκάλου μας.
Ο Δήμαρχος κος Δημήτριος Κάρναβος, ενημερώθηκε και έδωσε εντολή να τηρηθεί η συμφωνία. Όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
14.   Κατόπιν όλων τούτων, ο Χρίστος Παπαδάκης, ενημέρωσε αναλυτικά ΟΛΟΥΣ τους αρμόδιους φορείς. Όμως, ενώ ΑΠΑΝΤΕΣ κατανοούσαν το πρόβλημα και συνηγορούσαν υπέρ του ΔΙΚΑΙΟΥ, η κα Καλούση, ο κος Παυλίδης, ο κος Ρούτση και οι συν αυτών ωφελημένοι, συνέχισαν να λοιδωρούν, να προσβάλλουν και να απαξιώνουν, εκείνους οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και ΚΥΡΙΩΣ στην Κοινωνία της Πόλης μας.
15.   Κύριε Δήμαρχε,
         Κυρίες και Κύριοι.
Από τα άνωθεν σαφώς συνεπάγεται, ό,τι το θέμα έχει δύο σκέλη.
Στο πρώτο ανήκει μιά προσπάθεια απαξίωσης του ποιοτικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής ώστε να καλύπτεται η ανεπάρκεια άλλων.
Στό δεύτερο --και σπουδαιότερο-- φαίνεται πως το ζήτημα είναι οικονομικό.
Όπως καλά γνωρίζετε, (διότι ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις) ο διαγωνισμός κατοχυρώνεται υπέρ της "Καλής Τέχνης" και το ποσόν του είναι αρκετά σεβαστό.
Εγείρονται πάντως ερωτήματα, όταν το σύνολο τών μισθών όλων των μελών και συνεργατών της Κοιν.Σ.Επ. καλύπτει κάτι παραπάνω από το μισό του τελικού ποσού. Τα υπόλοιπα χρήματα που πηγαίνουν;
Έτσι, ενώ η αρχική ιδέα του εγχειρήματος ήταν, να μπορούν οι συγκεκριμένοι δάσκαλοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους, αυτό φαίνεται πως εξελίχθηκε σε μία επιχείρηση "οικογενειακή" ή "φίλων".
16.   Γιά κανέναν λόγο δεν μπορεί να εξηγηθεί η σθεναρή άρνηση της κας Καλούση και του συζύγου της κου Παυλίδη, να ενημερώσουν γιά το προφανές. Δηλαδή, γιά τα έσοδα και τα έξοδα της εταιρείας.
Ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει, ώστε να μην υπονοηθεί κάποια "οικονομική ατασθαλία", είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
17.   Η Διοίκηση, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, φέρουν ευθύνη γιά την κατάσταση.
Η διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων Πολιτών,   πρέπει να γίνεται με γνώμονα την ανάπτυξη Κοινωνικού Πολιτισμού και όχι τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες κάποιων.
Είναι απαράδεκτο --γιά παράδειγμα-- ο υπάλληλος της Δ.Π. "Σοφία Λασκαρίδου", να αμοίβεται με σκανδαλώδες ποσόν και υπερδιπλάσιο από εκείνο του Δασκάλου μας.
Είναι απαράδεκτο επίσης μετά τόσον καιρό, να μην έχει υπάρξει αντίδραση από πλευράς του Δήμου, ώστε να επέλθει ηρεμία σε ένα θέμα που έχει αναστατώσει ΟΛΟ το Πολιτιστικό Δίκτυο.
Θα έπρεπε η παρέμβαση να ήταν ΑΜΕΣΗ.
Και είναι απαράδεκτο, δάσκαλοι που τόσα χρόνια συνεργάζονται με τον Δήμο μας, να εμφανίζουν αήθη και εξουσιαστική συμπεριφορά.
Εμείς, οι τωρινοί μα και οι προηγούμενοι σπουδαστές των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και Κεραμικης, γνωρίζουμε βιωματικά τό ήθος, το εύρος και το έργο των ανθρώπων του.
18.   Κύριε Δήμαρχε
         Κυρίες και Κύριοι.
Επί σειρά ετών [ ως ενεργοί πολίτες ] έχουμε αγωνιστεί να διατηρήσουμε, να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε, ό,τι πιό Φωτεινό Πολιτιστικά έχει υπάρξει στον Δήμο μας.
Είχαμε συνεργασία με όλες τις Διοικήσεις και θα επιθυμούσαμε να την συνεχίσουμε γιά το καλό της Καλλιθέας ΜΑΣ!!
Όμως
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.
Και
ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ.
Δεν
ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
Δεν
ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ".
Δεν
ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Δεν
ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΙΑ Ή ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.
[ Οι αμοιβές, θα πρέπει να υπολογίζονται βάσει ορισμένων παραμέτρων. Όπως...
α) Τον αριθμό των σπουδαστών
β) Το βιογραφικό
γ) Το παραγόμενο έργο
δ) Τις εκδηλώσεις / ομιλίες
ε) Τη συγγραφή βιβλίων
ς) Την δημοτικότητα
ζ) Την προϋπηρεσία
η) Τη συμμετοχή σε συνέδρια
θ) Τις δραστηριότητες
ι)  Τις σπουδές
Σε αυτό, είναι --επιτακτική-- η συμμετοχή του Δήμου.]
Κύριε Δήμαρχε,
δώστε λύση ΤΩΡΑ.
Τα μέλη
του Εργαστηρίου Ζωγραφικής"

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 6:38 pm


Πρόταση για δημιουργία Μητρόπολης Καλλιθέας -Μοσχάτου- Ταύρου

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχε σήμερα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης.

 Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ο Βουλευτής της Β3΄ Περιφέρειας του Νοτίου τομέα Αθηνών είχε την ευκαιρία να επιδώσει στον Μακαριώτατο επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους για την ανάγκη δημιουργίας μιας Ιεράς Μητρόπολης Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου.

Η νέα Μητρόπολη θα έχει στη δικαιοδοσία της περισσότερες από δεκαπέντε Ενορίες των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου θα διευκολύνει σημαντικά το σπουδαίο κοινωνικό έργο που ήδη επιτελούν, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή των χιλιάδων πιστών που εκκλησιάζονται σε αυτές.

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 9:26 pm


«Διεκδικούμε Μαζί» με την Ε.Σ.Α.μεΑ. στις 24 Ιανουαρίου στον Δήμο Καλλιθέας


Στο Κέντρο Κοινότητας, στο Δήμο Καλλιθέας (Ελευθερίου Βενιζέλου 156, 2ος όροφος) θα βρεθούν τα στελέχη της υπηρεσίας της ΕΣΑμεΑ «Διεκδικούμε Μαζί», την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες 9.30-11.30, για την υλοποίηση δράσης της ΕΣΑμεΑ με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας με τους Δήμους της Αττικής, ώστε να εδραιώσει μία άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία και επαφή με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η υπηρεσία της ΕΣΑμεΑ «Διεκδικούμε Μαζί» παρέχει καθημερινά πληροφορίες, ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού εξατομικευμένης παρέμβασης από κοινού με τον κάθε ενδιαφερόμενο. Η υπηρεσία παρέχει επίσης πληροφορίες σε κοινωνικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες,  οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος και οργανώσεις  της  κοινωνίας των πολιτών τόσο για τα δικαιώματα και τις παροχές αναπηρίας όσο και για τη συμβολή του αναπηρικού κινήματος στη διαμόρφωση πολιτικών για την αναπηρία. 

Αυτό το διάστημα η υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» βρίσκεται κοντά στους πολίτες και σε όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, πραγματοποιώντας επισκέψεις στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων.

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 1:17 am


Διαψεύδει ο Υπουργός Υγείας το «λουκέτο» στο παράρτημα του Παίδων στην Καλλιθέα

Για ψευδείς ειδήσεις κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφορικά με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν και έκαναν λόγο για λουκέτο σε τρία τμήματα ισάριθμων νοσοκομείων της Αττικής.
Η διάψευση του υπουργού Υγείας ήρθε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία αναφέρει:
«Για να μη διακινούνται «άσκοπα» και στοχευμένα ψευδείς ειδήσεις:
Το παιδιατρικό ιατρείο του παραρτήματος του Παίδων «Π & Α Κυριακού» στην Καλλιθέα λειτουργεί κανονικά. Χθες, μετακινήθηκαν από άλλες δομές δύο παιδίατροι οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες μέχρι την πρόσληψη επικουρικού παιδιάτρου που έχει ήδη δρομολογηθεί.
Το Παθολογοανατομικό Τμήμα του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» λειτουργεί με τη μετακίνηση γιατρού από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.
Το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Παίδων Πεντέλης δεν κινδυνεύει να κλείσει. Είναι στελεχωμένο με τρεις γιατρούς και αναμένεται να καλυφθεί άμεσα και η τέταρτη θέση που είναι κενή».

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 12:58 am


Στελέχωση του Νοσοκομείου Παίδων Καλλιθέας ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Την άμεση στελέχωση του παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας με παιδίατρο, προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή της λειτουργίας του, ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.
«Η άμεση πρόσληψη ενός Παιδιάτρου στο Παράρτημα της Καλλιθέας είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι καθημερινές εφημερίες και να διασφαλιστεί το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια υγεία, των οικογενειών που διαμένουν στις γειτονικές περιοχές και κυρίως στις περιοχές της Καλλιθέας, του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Β3΄Περιφέρειας του Νότιου τομέα της Αθήνας.


Βασίλης Σπανάκης: Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

Στο παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας, επί της Λεωφόρου Συγγρού 290, λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2013 το πρότυπο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης, το οποίο δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα με τη λειτουργία του παραπάνω Κέντρου, στους χώρους του Παραρτήματος παρέχονται υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε παιδιά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. καθημερινά και εάν κριθεί αναγκαίο ακολουθεί η παραπομπή τους στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας.

Συνταξιοδότηση παιδιάτρου

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, η παιδίατρος που υπηρετούσε στο Παράρτημα της Καλλιθέας συνταξιοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα να μείνει κενή η θέση της, οδηγώντας ουσιαστικά στην αιφνιδιαστική αναστολή των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς που κατοικούν στις γειτονικές περιοχές και κυρίως στις περιοχές της Καλλιθέας, του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης, που πλέον είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται ακόμη και για απλά περιστατικά στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας.


Η αντίδραση των δημοτικών αρχών

Άμεση είναι η αντίδραση και των Δημοτικών Αρχών Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας και πλήθους Ενώσεων και Συλλόγων Γυναικών των νοτίων περιοχών της Αθήνας. Η άμεση πρόσληψη ενός Παιδιάτρου στο Παράρτημα της Καλλιθέας είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι καθημερινές εφημερίες και να διασφαλιστεί το δικαίωμα πρόσβασης των οικογενειών που διαμένουν στον νότιο τομέα, στη δημόσια υγεία.

Οι ερωτήσεις

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να στελεχωθεί με παιδίατρο το Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας, για να αποφευχθεί η αναστολή της λειτουργίας του;
2)Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να ενισχύσετε το Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης του Παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων της Καλλιθέας, ώστε να αναβαθμιστούν οι πρότυπες υπηρεσίες που παρέχει;

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 12:54 am


Ο Γιάννης Παπαδημητρίου επανεξελέγη Πρόεδρος για 5η φορά του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά

Στη Γενική Συνέλευση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά αφού ομόφωνα το σώμα απάλλαξε το ΔΣ για τα Διοικητικά και Οικονομικά πεπραγμένα κι ενέκρινε τον προϋπολογισμό, προχώρησε σε αρχαιρεσίες με τα μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς να ασκούν το δικαίωμα τους.
Μετά το πέρας των αρχαιρεσιών ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, συγκάλεσε ως ορίζει τα μέλη του ΔΣ για εσωτερικές διαδικασίες εκλογής με μυστική ψηφοφορία, η οποία ανέδειξε τον ίδιο Πρόεδρο του ΙΟΠ για 5η συνεχόμενη χρονιά.
Το νέο ΔΣ του ΙΟΠ έχει ως εξής:
Πρόεδρος, Γιάννης Παπαδημητρίου
Αντιπρόεδρος, Ανδρέας Μιχαλόπουλος
Γενικός Γραμματέας, Σπύρος Πάσχος
Ταμίας, Άρης Βενέτης
Ειδική Γραμματέας, Νικολάου Παλαιού Μαρία
Έφορος Αθλητισμού, Νίκος Σπανάκης
Έφορος Υλικού, Μπετενιώτης Ηλίας
Έφορος Λιμένος & Εγκαταστάσεων, Άκης Θεοδοσίου
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων / Εντευκτηρίου, Λάμπρος Λιασκοβίτης
Μέλος, Σύμβουλος Εφ. Υλικού, Στέφανος Καλαργυρός
Μέλος, Σύμβουλος Εφ. Λιμένος & Εγκαταστάσεων, Βαγγέλης Καραπάνος
Μέλος, Σύμβουλος Γραμματείας, Τσουκαλά Μαύρα (Ρούλα)
Μετά το τέλος των εκλογών, ο Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε: «Σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και με επανεκλέξατε στο ανώτερο αξίωμα του ομίλου.
Είναι μεγάλη η τιμή και ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη, όταν εκλέγεσαι πρόεδρος για 5η συνεχόμενη θητεία σε έναν ιστορικό όμιλο σαν τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.
Όλα αυτά τα χρόνια, δείξαμε εμπράκτως πως μπορούμε να λειτουργήσουμε οργανωμένα, με μέθοδο, διαφανείς διαδικασίες και με πρώτη προτεραιότητα την αθλητική δραστηριότητα με σεβασμό πάντα στην ιστορία αυτού του τεράστιου ομίλου όπου εδώ και 83 χρόνια ξέρει πολύ καλά να βγάζει τους αυριανούς πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.
Εκείνο που έχω να πω και να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής είναι το ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για να συνεχίσει να έχει ο όμιλος την ποιότητα, το κύρος και το επίπεδο, αντάξιο της ιστορίας του και της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού.
Δηλώνω και πάλι έτοιμος να ανταποκριθώ σ’ αυτήν την πρόκληση και με τη δική σας βοήθεια να συμβάλλουμε παραγωγικά και γόνιμα στην προσπάθεια του νέου ΔΣ, που μόλις τώρα ανέλαβε, για τη νέα πορεία του ομίλου, του ομίλου που ονειρευόμαστε, που επιθυμούμε και που μας αξίζει. Είμαι σίγουρος για την συμμετοχή των Ολυμπιονικών μας Παναγιώτη Μάνη / Παύλου Καγιαλή και της αθλήτριάς μας Βασιλείας Καραχάλιου και την επιστροφή τους από Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν από 24 Ιουλίου στο ΤΟΚΥΟ με ένα μετάλλιο για τον όμιλό τους και την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ»
Για περισσότερες πληροφορίες
Iop.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 4:51 pm


Υψηλόβαθμα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Παλαιό Φάληρο


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, υπό την ιδιότητα του ως Αντιπροέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, είχαν σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς και αντιπροσωπεία Ιρανών επισήμων και επιστημόνων υγείας με επικεφαλής τον υφυπουργό Υγείας του Ιράν Dr. Alireza Raeisi, παρουσία του Αντιδημάρχου Υγείας  και  Κοινωνικής Αρωγής κ. Γιάννη Αρκουμάνη και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου & υπεύθυνου των Δημοτικών Ιατρείων κ. Μελέτη Βατίστα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο και οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Μαρίνα Φλοίσβου, το Θωρηκτό Αβέρωφ, το άλσος Φλοίσβου και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Πόλης ενώ ακολούθησε καλωσόρισμα και ενημέρωση τους από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο για τις πολιτικές και πρακτικές υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας που ακολουθεί ο δήμος Παλαιού Φαλήρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος.

Οι επίσημοι βρίσκονται στην Αθήνα στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με στόχο την δημιουργία Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Ιράν και γι΄ αυτόν τον λόγο συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα της επίσκεψης τους ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου προκειμένου να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα υγείας και πρόνοιας που προσφέρονται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη των Ιρανών επισήμων οργανώθηκε από το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ανατολικής Μεσογείου και την αποστολή συνόδευαν η  Dr. Maha El-Adawy, Διευθύντρια του τμήματος προώθησης Υγείας του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ Ανατολικής Μεσογείου WHO- EMRO, η  Διευθύντρια Προγραμματισμού για τις πολιτικές Υγείας και Ευζωίας του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ Ευρώπης, κα Monika Kosinska και η επικεφαλής του γραφείου Π.Ο.Υ στην Ελλάδα κα Marianna Trias.


 Στην Ιρανική αποστολή εκτός από τον Υφυπουργό Υγείας του Ιράν Dr. Alireza Raeisi συμμετέχουν οι : Δρ. Mohammad Assai, Σύμβουλος του Υπουργού, Υπουργείο Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιράν, Δρ. Ali Delpisheh, Αρχιγραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου για την Υγεία και την Επισιτιστική Ασφάλεια, Υπουργείο Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιράν, Δρ. Jafar Sadeghtabrizi, Επικεφαλής της Διαχείρισης Δικτύων Υγείας, Υπουργείο Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιράν, Δρ. Christoph Hamelmann, Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στο Ιράν και η κα Parnian Kord-Shakeri, Σύμβουλος, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Τεχεράνη, Ιράν.

Την οργάνωση της επίσκεψης είχαν η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου - Συντονίστρια  Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. &  Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα και η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μ. Αιδίνη.
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλωσόρισε θερμά τους επισήμους στην Πόλη του Παλαιού Φαλήρου, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιλογή του Παλαιού Φαλήρου ως σημείου επίσκεψης και ενημέρωσης για θέματα υγείας και πρόνοιας, κάτι που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά αποτελεί μια σημαντική δικαίωση της προσπάθειας που καταβάλλεται συστηματικά από την παρούσα Δημοτική Αρχή στο επίπεδο παροχής αξιόπιστων και σημαντικών υπηρεσιών υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.
Από την πλευρά τους οι Ιρανοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι αναμένουν πολλά από αυτήν την επίσκεψη τόσο στην χώρα μας όσο και στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου καθώς  είναι η πρώτη απόπειρα που γίνεται στην χώρα τους να οργανωθεί ανάλογο Δίκτυο και γι΄ αυτό επελέγη  το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ως ένα μοντέλο που λειτουργεί υποδειγματικά και θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο.
Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος προσέφερε στους επισήμους και τα μέλη της Ιρανικής αποστολής το λεύκωμα της Πόλης του Παλαιού Φαλήρου και ευχήθηκε σύντομα να κλείσει ο νέος κύκλος βίας και να επικρατήσει ειρήνη στην Μέση Ανατολή. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 2:00 pm


Οι μικροί μαθητές των ΚΔΑΠ της ΔΗΚΕΚ υιοθέτησαν συγγραφείς! Μια πρωτοπόρα εκδήλωση

Για πρώτη φορά τα παιδιά ενός Δήμου ζωντανεύουν τα παραμύθια.Οι μικροί μαθητές των ΚΔΑΠ της ΔΗΚΕΚ, υιοθετούν τους συγγραφείς των εκδόσεων Υδροπλάνο και φτιάχνουν την γειτονιά των ονείρων τους με χρώματα και λέξεις. 
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της συνεργασίας, τη Κυριακή 19/1 και ώρα 17:00, στο θέατρο ΙΖΟΛΑ διοργανώθηκε εκδήλωση για τους μικρούς φίλους όλης της πόλης. Όπου ο Βαγγέλης Δημητρίου τραγουδά με μια κιθάρα για ξωτικά, η Μπαλαρίνα Γεωργία Ξηρού μας μαθαίνει τα μυστικά της υγιεινής διατροφής και οι νεράιδες της χαράς ζωγραφίζουν με αστεροσκονη.35 συγγραφείς γράφουν μαζί με τα παιδιά το πιο όμορφο παραμύθι, αυτό που θα μας φέρει ένα καλύτερο αύριο.
Το παραμύθι των παιδιών της Καλλιθέας, που θα γραφτεί σε συνεργασία με τους συγγραφείς θα γίνει βιβλίο από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΆΝΟ.


«Για πρώτη φορά παιδιά της πόλης μας θα δημιουργήσουν ένα παιδικό παραμύθι. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υιοθέτησαν από έναν παιδικό συγγραφέα και υπό την καθοδήγηση του θα δημιουργήσουν κάτι μοναδικό, το οποίο θα έχει τόσο το στίγμα των παιδιών μας όσο και στοιχεία από την πόλη την οποία ζούνε, την Καλλιθέα μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γονείς και τους μικρούς μας φίλους που παρευρέθησαν και συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση. Ανυπομονούμε να δούμε όλοι το αποτέλεσμα των προσπαθειών των παιδιών ολοκληρωμένο μέσα από το βιβλίο που θα δημιουργηθεί!» ήταν το σχόλιο του Προέδρου της ΔΗΚΕΚ, Γιώργου ΚουτσογιάννηΤα παιδιά σήμερα υιοθέτησαν την συγγραφέα τους Ευφροσύνη Γιαννάκενα και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν ένα υπέροχο ταξίδι, το ταξίδι της συγγραφής!!!

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 12:02 pm


Ο Βασίλης Σπανάκης σας περιμένει για να σας πει ένα μεγάλο ευχαριστώ...

Σας περιμένω στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 
του πολιτικού μου γραφείου, 
στις 20 Ιανουαρίου 2020 ώρα 20:00
στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens (Λ.Συγγρού 115, Αθήνα)
για να ανταλλάξουμε ευχές & απόψεις
και να πω στον καθένα ξεχωριστά ένα μεγάλο ευχαριστώ, 
για την υποστήριξη.
Έξι μήνες πριν, παραμονές των εθνικών εκλογών, 
ο Περικλής, ένας οδηγός ΤΑΧΙ, με βοήθησε σημαντικά
κάνοντας ένα θετικό σχόλιο για το πρόσωπό μου. 
Δείτε το βίντεο με το δικό μου "ευχαριστώ"
στον φίλο οδηγό ΤΑΧΙ.


Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 9:37 am


Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταγγέλλει την προσπάθεια να κλείσει το παράρτημα Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και στηρίζει – καλεί στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη. Όπως πληροφορηθήκαμε η τελευταία παιδίατρος του παραρτήματος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και έτσι δεν υπάρχει πλέον γιατρός για να στελεχώσει την παιδιατρική κλινική, με αποτέλεσμα το κλείσιμό της.
Οι «μνημονιακές» πολιτικές που εφαρμόστηκαν κατά γράμμα από τις τελευταίες κυβερνήσεις, μαζί φυσικά με την σημερινή, απαιτούν την διάλυση του Δημόσιου χαρακτήρα του αγαθού της Υγείας, γιατί αποβλέπουν την «ανάπτυξη» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και σε αυτόν τον τομέα. Ο μύθος του εξ ορθολογισμού του σπάταλου Κράτους, μαζί με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζουν αυτές οι κυβερνήσεις, οδηγούν σε απαξίωση τις δομές του Δημόσιου συστήματος Υγείας και στην διάλυση του, με μοναδικό θύμα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 9:28 am


Απίστευτη πρόκληση: Persona non grata για την Τουρκία ο Πρόεδρος των Μωμόγερων Καλλιθέας!

Σε μία ανεξήγητη ενέργεια προχώρησαν οι τουρκικές αρχές καθώς πριν λίγες μέρες απαγόρευσαν την είσοδο στη γειτονική χώρα στον πρόεδρο ενός από τους μεγαλύτερους ποντιακούς συλλόγους. 

Πρόκειται για τον Κώστα Αλεξανδρίδη, πρόεδρο του ποντιακού συλλόγου «Μωμόγεροι», ο οποίος περιγράφει στο Open TV την περιπέτειά του και την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι τουρκικές αρχές όταν ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό την Τραπεζούντα όπου θα συμμετείχε σε επετειακές εκδηλώσεις.

 «Εκεί στον έλεγχο διαβατηρίων μου ανέφεραν ότι απαγορεύεται η είσοδος σας κ. Αλεξανδρίδη στη χώρα μας εγώ βέβαια εξεπλάγην γιατί έχω επισκεφθεί Τουρκία πάνω από 100 φορές» αναφέρει αρχικά στη δημοσιογράφο Γεωργία Λαγού. Ο Κώστας Αλεξανδρίδης είναι ο πρόεδρος του πολιτιστικού ποντιακού Συλλόγου Μωμόγεροι στην Καλλιθέα, που είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας. Παράλληλα περιγράφει την περιπέτεια που πέρασε πριν από μια εβδομάδα, μαζί με τα παιδιά του, όταν άνδρες της Τουρκικής ασφάλειας, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ,τον σταμάτησαν, του ζήτησαν να τους ακολουθήσει και τελικά του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα.Ήταν μια από τις εκατοντάδες φορές που έχει ταξιδέψει στην Τουρκία και την Τραπεζούντα, για να πάρει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 «Όταν τους ρώτησα τι είχε συμβεί, μου απάντησαν ότι εκτελούν εντολές. Τους λόγους θα του μάθω, όπως είπαν από το τουρκικό προξενείο» πρόσθεσε. Ο Κώστας Αλεξανδρίδης έχει συμμετάσχει τα προηγούμενα χρόνια σε δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις των ποντίων στην Τραπεζούντα σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, στις οποίες παίρνει μέρος και ο ντόπιος πληθυσμός.Πρόκειται για σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες ,στις οπίες δίνεται πάντα μεγάλη δημοσιότητα και καλύπτονται από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το Cnn turk.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Τούρκοι του υπέδειξαν έγγραφο, το οποίο όπως το ενημέρωσαν εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου και τον καθιστούσε persona non grata. «Είναι στα τούρκικα και στα αγγλικά, αναφέρει το όνομά μου, τα πλήρη στοιχεία μου αριθμό ταυτότητας και από κάτω εξηγεί για ποιους λόγους δεν επιτρέπεται η είσοδός μου στη χώρα. Έχουν σημείωσε ότι εμπίπτω στο νόμο 6458, άρθρο 9, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις» τονίζει ακόμη. Τελικά αναγκάστηκε να επιτρέψει την ίδια ημέρα στην Αθήνα. Ο Κώστας Αλεξανδρίδης θεωρεί άδικη και αδικαιολόγητη την απόφαση. Τις επόμενες θα ημέρες θα απευθυνθεί στο τουρκικό προξενείο και θα ζητήσει να ενημερωθεί ,για τους λόγους που θεωρείται persona non grata στη γείτονα.


Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 9:17 am


Μίνι μάρκετ στην Καλλιθέα είχε ο 54χρονος που πέθανε από αναθυμιάσεις!

Δραστήριος άνθρωπος και ιδιαιτέρως αγαπητός στη γειτονιά ήταν ο πατέρας, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, βρήκε τραγικό θάνατο πιθανότατα από αναθυμιάσεις, που προκλήθηκαν από διαρροή υγραερίου σόμπας στο διαμέρισμά τους στο Μεταξουργείο.

Ο 54χρονος Σιντφίντα Σιέντ ήταν πρόεδρος του Συλλόγου σιιτών μουσουλμάνων Περιστερίου. Βρίσκονταν με τη γυναίκα του 25 χρόνια στην Ελλάδα και ήταν επιφανείς στην πακιστανική και μουσουλμανική κοινότητα. Διατηρούσαν ένα μίνι μάρκετ στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε αφήσει όλη τη νύχτα ανοιχτό θερμαντικό σώμα, από το οποίο υπήρξε διαρροή υγραερίου, η οποία προκάλεσε τον θάνατο και των δύο. Το τραγικότερο στην υπόθεση είναι ότι τα άψυχα σώματα βρήκαν τα τρία ανήλικα παιδιά, όταν σηκώθηκαν το πρωί να πάνε σχολείο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στην πολυκατοικία της οδού Βίκτωρος Ουγκό διαπίστωσαν ότι οι σοροί ήταν σε ακαμψία, στοιχείο που δείχνει ότι οι γονείς έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2020 | 2:39 pm


Μια εξαιρετική ταινία στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Πέμπτη, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στις 8 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας βραβευμένη ταινία για ενήλικες, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου. 

Είσοδος ελεύθερη

Αν δεν την έχετε δει, μην την χάσετε! Και όσοι την έχετε δει, είναι σίγουρο πως θέλετε να την ξαναδείτε! Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2019 | 2:09 am


Οι οικογενειακές ευχές του Δημάρχου Καλλιθέας

Από το λαμπερό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στέλνει τις οικογενειακές ευχές του ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος:

«Ευχόμαστε λαμπερά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία σε όλους!!! Χρόνια Πολλά!!!»

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2019 | 1:53 am


Στην Καλλιθέα το πρώτο «σπιτάκι ανταποδοτικής ανακύκλωσης» – Το εγκαινίασε ο Υπουργός Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος εγκαινίασε το Πολυκέντρο Ανακύκλωσης ανταποδοτικής ανακύκλωσης που τοποθετήθηκε στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τους Δήμους Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Ιωαννιτών, Ναυπλίου και Άνδρου.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημ. Κάρναβου, ενώ παρευρίσκοντο μαθητές από το 2ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Επρόκειτο για το πρώτο από τα δέκα «σπιτάκια ανακύκλωσης» που τοποθετούνται στην Καλλιθέα.
Μιλώντας προς τους μαθητές ο κ. Θεοδωρικάκος τους κάλεσε να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της ανακύκλωσης ώστε και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αλλά και ο Δήμος τους και η χώρα μας να ωφεληθούν. Όπως εξήγησε στα παιδιά ο υπουργός Εσωτερικών με την ανταποδοτική ανακύκλωση κερδίζουν όλοι. Ωφελούνται οι ίδιοι, αφού για κάθε 33 συσκευασίες κερδίζουν 1 ευρώ. Κερδίζει ο Δήμος, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στα οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή και να μεταφερθούν στη Φυλή, κι έτσι, μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων, θα υπάρχει δυνατότητα να προσφέρονται φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Κερδίζει και η χώρα, καθώς θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και από τις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, θα γίνει πρωτοπόρα στην ανακύκλωση.
«Με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση προσδοκούμε να υπάρξουν πολύ πιο ισχυρά αποτελέσματα. Να αλλάξει η ζωή μας. Να περάσουμε στο κλαμπ των πρωτοπόρων κρατών της Ευρώπης και αυτό θα είναι επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες από τους δήμους τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.
Σημειώνεται ότι τα 45 «σπιτάκια ανακύκλωσης» που τοποθετούνται στους πέντε δήμους που μετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» είναι προσφορά του συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και δεν έχουν κοστίσει ούτε ένα ευρώ στο ΥΠΕΣ ή στους Δήμους.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος προσφωνώντας τον υπουργό Εσωτερικών είπε ότι είναι τιμή του που το πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» ξεκινά από την Καλλιθέας κι επισήμανε ότι η ανακύκλωση «εκφράζει μια νέα αντίληψη σεβασμού της φύσης και της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων».
Και πρόσθεσε:«Η ανακύκλωση όφειλε και οφείλει να είναι μια μεγάλη εθνική προτεραιότητα. Καταρχήν, για λόγους καθαρά οικονομικούς. Κάθε μέρα ένας τεράστιος πλούτος πετιέται  κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Μια στοιχειώδης ανακύκλωση θα έφερνε απευθείας εισοδήματα στις τοπικές μας οικονομίες αλλά και στην εθνική οικονομία.
Υπολογίζεται ότι η οικονομία της ανακύκλωσης  στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσθέτει εισόδημα στην Ευρωπαϊκή οικονομία, πάνω από 150 δισ. ετησίως και πάνω από 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η υστέρηση της χώρας στην ανακύκλωση στερεί τη χώρα από εισόδημα αλλά και από πολύτιμες θέσεις εργασίας».
Αναφερόμενος στα οφέλη του δήμου όσον αφορά στην καθαριότητα ο κ. Κάρναβος είπε: «Μια καθολική ανακύκλωση θα έκανε πολύ πιο καθαρούς τους δρόμους, τα πεζοδρόμια μας, τους δημόσιους χώρους  και αυτό θα συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής μας εικόνας. Ιδιαίτερα τώρα για την  Αττική που ξαναμπαίνει στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2019 | 5:38 pm


Τάσος Γαϊτάνης: Επιλογή μας να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους

Η στήριξη της μεσαίας τάξης αλλά και των πιο αδύναμων είναι κεντρική επιλογή της Ν.Δ., δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο. Αναφορικά με το προσφυγικό, απαντά ότι η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένη πολιτική ενώ για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 13ο Συνέδριο τονίζει: «Δε βλέπω καμία διαφοροποίηση των θέσεων του κ. Σαμαρά σε σχέση με την επίσημη άποψη της κυβέρνησης. Αντιθέτως, βλέπω εκείνους που δεν έχουν αντιπολιτευτικό λόγο και προγραμματικές θέσεις να προσπαθούν να βρουν διαφοροποιήσεις στη Ν.Δ. Ας κοιτάξουν αλλού».
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ποια είναι τα συμπεράσματα από αυτό το συνέδριο;
Το 13ο Συνέδριο ήταν για τη Νέα Δημοκρατία μια ευκαιρία να τοποθετηθούμε απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις τις εποχής μας. Αναδείξαμε τους λόγους για τους οποίους ο φιλελελευθερισμός με πρόσημο την κοινωνική αλληλεγγύη είναι το προοδευτικό ιδεολογικό πλαίσιο της εποχής μας. Ηταν ένα ανοιχτό, ιδεολογικό συνέδριο που έδειξε ότι το κόμμα μας παραμένει σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αφενός θα υποστηρίζει το κυβερνητικό έργο και αφετέρου θα εξακολουθήσει να θέτει οράματα και σύγχρονες προγραμματικές θέσεις.
Το προσφυγικό εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για τους πολίτες, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Πιστεύετε ότι οι αντιδράσεις που καταγράφονται είναι μεμονωμένες ή ανησυχείτε μήπως εκδηλωθεί «κύμα» δυσφορίας για τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας;
Το προσφυγικό είναι μείζον θέμα για τους πολίτες επειδή στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ουσιαστικά καμία πολιτική για το θέμα. Η Ελλάδα κατέστη μια «κλειστή» χώρα, όπου είχαμε μόνο εισροές προσφύγων και μεταναστών και καθόλου επιστροφές στην Τουρκία, βάσει της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα έχει συγκεκριμένη πολιτική που βασίζεται σε τέσσερις άξονες: καλύτερη φύλαξη των συνόρων, ταχύτερες διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου, κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία. Από τις συζητήσεις που κάνω με πολίτες καταλαβαίνω ότι η πολιτική δημιουργίας κλειστών κέντρων έχει θετικό αντίκτυπο. Το ζήτημα είναι πού θα γίνουν αυτά τα κέντρα. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση κάνει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και μάλιστα έχει δέσμη μέτρων με στόχο τη στήριξη των νησιών που θα φιλοξενήσουν τέτοια κέντρα. Στόχος είναι να μην αιφνιδιαστεί κανείς. Σε λίγους μήνες που το σχέδιο της κυβέρνησης θα αρχίσει συνολικά να αποδίδει τότε και οι πολίτες θα αισθανθούν ανακούφιση. Μέχρι τότε θα πρέπει να κάνουν υπομονή.
Πολλά στελέχη χαρακτήρισαν ως διαφοροποίηση από τη γραμμή της κυβέρνησης τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως προς το προσφυγικό αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών. Ποιο είναι το σχόλιό σας;
Οι θέσεις του κ. Σαμαρά για τα θέματα αυτά είναι πάγιες. Εγώ θα σας θυμίσω τα λόγια του ότι η κυβέρνηση έπραξε άριστα που αναφέρεται πλέον σε μεταναστευτικό πρόβλημα και από την άλλη πλευρά η Ν.Δ. και πριν τις εκλογές και σήμερα υποστηρίζει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια. Συνεπώς δε βλέπω καμία διαφοροποίηση των θέσεων του κ. Σαμαρά σε σχέση με την επίσημη άποψη της κυβέρνησης. Αντιθέτως, βλέπω εκείνους που δεν έχουν αντιπολιτευτικό λόγο και προγραμματικές θέσεις να προσπαθούν να βρουν διαφοροποιήσεις στη Ν.Δ. Ας κοιτάξουν αλλού.
Το κοινωνικό μέρισμα δε θα διατεθεί στους συνταξιούχους αλλά σε μακροχρόνια άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνες οικογένειες. Δε σας προβληματίζει το ενδεχόμενο δυσαρέσκειας της ηλικιακής ομάδας που η πλειοψηφία της υποστηρίζει τη Ν.Δ.;
Η στήριξη της μεσαίας τάξης αλλά και των πιο αδύναμων είναι κεντρική επιλογή της Ν.Δ. Πράγματι οι συνταξιούχοι δεν είναι ανάμεσα στις επιλογές αυτή τη φορά. Σας θυμίζω όμως ότι έλαβαν ενίσχυση τον προηγούμενο Μάιο. Από τότε η κυβέρνηση της Ν.Δ. αύξησε τις συντάξεις χηρείας, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ και θα μειώσει και το αφορολόγητο από 01/01/20. Επίσης θα δοθεί προκαταβολικά επίδομα θέρμανσης. Αυτά τα μέτρα, όπως και άλλα στοχεύουν και στην ενίσχυση των συνταξιούχων. Αρα δεν υπάρχει θέμα δυσαρέσκειας διότι οι συνταξιούχοι, όπως και άλλες κοινωνικές ομάδες, βλέπουν ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για να βοηθήσει πραγματικά όλους τους Ελληνες πολίτες.
Πιστεύετε ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει να ανήκει στο χώρο της Κεντροδεξιάς;
Tο θέμα της πρότασης, εκ μέρους της παράταξής μας, του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του μόλις τις λάβει. Ας περιμένουμε λίγο καιρό. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Να κλείσουμε με μια προσωπική ερώτηση. Από γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., υποψήφιος βουλευτής του Νοτίου Τομέα και τώρα εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Πώς είναι αυτή η πορεία;
Είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα! Εχω την ικανοποίηση ότι συμμετείχα στη μεγάλη νίκη της Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που μαζί με τις ευρωεκλογές άνοιξαν το δρόμο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά συμμετείχα και στις βουλευτικές εκλογές, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη νίκη της Ν.Δ. και την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού της χώρας. Σήμερα υπηρετώ το κόμμα από μια σημαντική θέση ευθύνης με διαφορετικό περιεχόμενο από πριν. Είναι μια πρόκληση για εμένα να εκπροσωπώ τη Νέα Δημοκρατία. Δική μας ευθύνη είναι να κρατήσει το κόμμα τη δυναμική του και σε αυτή την περίοδο. Εξάλλου έχουμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις και να δώσουμε σπουδαίες μάχες!

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2019 | 5:03 pm


Εικόνες καθημερινής τρέλας στην Καλλιθέα!

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο που βλέπετε προέρχεται από ένα εκ των κεντρικοτέρων σημείων της Καλλιθέας. Μπροστά από το κατάστημα της Εθνικής Τραπέζης, απέναντι από την Πλατεία Δαβάκη. Όπως βλέπετε ο κάτοχος του δικύκλου το άφησε όπως τον βόλευε! Αδιαφορώντας και για την παρανομία του και για το αν εμποδίζει τους υπόλοιπους! Γιατί καλή είναι και η κριτική και οι φωνές για τις ευθύνες του Δήμου και των υπηρεσιών του, καλύτερο όμως είναι και εμείς να είμαστε πολίτες και εκτός από τα δικαιώματά μας να ξέρουμε και τις αυτονόητες υποχρεώσεις μας!


Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2019 | 1:30 pm


Διήμερο Δημοτικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Όσοι μπορούμε ας ενισχύσουμε την προσπάθεια. Γιατί λίγα λεπτά μπορούν να σώσουν μια ζωή!

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2019 | 12:30 pm


Στα εγκαίνια της Athens International Tourism Expo ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης Athens International Tourism Expo η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Την έκθεση εγκαινίασε ο υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρης και παρέστησαν η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ  Δημήτρης Φραγκάκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Leader Expo-Leadertech, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης, Χριστόφορος Παπαδιώτης και πολλοί εκπρόσωποι φορέων τουρισμού.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής η οποία  έχει δυναμική παρουσία στην έκθεση και περιηγήθηκε σε πολλά  περίπτερα όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νέα προϊόντα, υπηρεσίες αλλά και τάσεις στον ολοένα και δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού.
Με αφορμή την παρουσία  του στην έκθεση ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους αρμόδιους για την άρτια διοργάνωση της έκθεσης, που συμβάλλει στην προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, διεθνώς.
 Η Περιφέρεια Αττικής η οποία  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αναπτυξιακή αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, θα επενδύσει στον τουρισμό, μέσα από την αξιοποίηση και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την προσέλκυση τουριστών 12 μήνες τον χρόνο, υλοποιούμε μία στρατηγική η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την παροχή κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού (υγείας, ευεξίας, θρησκευτικός, αθλητικός, συνεδριακός, πολιτιστικός, κα). Παράλληλα προτείνουμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, που θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις. Σε αυτόν τον φορέα θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι αλλά και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων. Είμαι βέβαιος  ότι  μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες με τους Δήμους αλλά  και με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε το brand name της Αττικής μας, η οποία αξίζει να έχει κυρίαρχο ρόλο στον τουριστικό χάρτη παγκοσμίως».

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2019 | 11:51 am


Κινητοποίηση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής – Πειραιά, Νήσων στις φαρμακαποθήκες PROFARM και της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας


Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκες μαζί με το Συνδικάτο και την Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, πραγματοποίησαν  μαζική κινητοποίηση στις 7 Δεκεμβρίου 2019, στις φαρμακαποθήκες PROFARM και COSMOFARM, ενάντια στο άνοιγμα τα Σάββατα. Στην κινητοποίηση παρευρίσκεται και ο εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθεας, δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Βακαλόπουλος.
Η εργοδοσία αξιοποιώντας τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις θέλουν να πάρουν πίσω κατακτήσεις που χρόνια είχε ο κλάδος του φαρμάκου.
Στην συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους των φαρμακαποθηκών τους καλέσαμε να μην υποκύψουν στις απαιτήσεις των εργοδοτών, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους και όλοι μαζί να παλέψουμε για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να κατοχυρώνει ντα δικαιώματά μας, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και να τοποθετηθούν για το φαινόμενο της καταπάτησης των δικαιώματος της αργίας του Σαββάτου σε σειρά φαρμακαποθηκών σε Αθήνα και επαρχία.
Έγινε καθαρό ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα περάσει και ότι το συνδικάτο θα κλιμακώσει τον αγώνα του.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNIONOF  MEDICINE , COSMETICS &RELATED PROFESSIONS OF ATTICA ,PIRAEUS&ISLANDS


Παρατίθεται ολοκλήρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Η εταιρεία Προφαρμ, επέλεξε το δρόμο της δικαστικής αντιπαράθεσης όχι μόνο με το συνδικάτο, αλλά με το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, που όλο αυτό το διάστημα παλεύουν για το δικαίωμα τους στην πενθήμερη , Δευτέρα ως Παρασκευή εργασία. ενάντια στις εργοδοτικές απαιτήσεις για δουλειά και τα Σάββατα. Το δικαστήριο, όπως σε τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, έκρινε την απεργιακή κινητοποίηση του Σαββάτου 7/12 που προκήρυξε το συνδικάτο παράνομη και καταχρηστική. Η κατά τα άλλα τυφλή δικαιοσύνη, λειτούργησε υπέρ του δέοντος φιλικά για τον εργοδότη, καθοδηγώντας τον να μετατρέψει την αρχική του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του συνδικάτου, κάτι που δε Θα έστεκε νομικά, σε διαδικασία εργατικών διαφορών. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και δηλώνουμε ότι καμιά δικαστική απόφαση δεν πρόκειται να σταματήσει τον δίκαιο αγώνα του συνδικάτου και των εργαζομένων του κλάδου, για την υπεράσπιση του ωραρίου. Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κλάδου, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της Προφαρμ, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο στη μάχη για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ωράριο και κλαδική σύμβαση.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 


Τα Σωματεία και φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας:
·     Παράρτημα Καλλιθέας Συνδικάτου Οικοδόμων
·     Σωματείο Εργαζομένων Forthnet
·     Παράρτημα Καλλιθέας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
·     Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας
·     Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ
·     Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω δήμων
·     Παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλλιθέας
·     Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Καλλιθέας
·     Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, μέλος της ΟΓΕ

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2019 | 10:49 am


Στην Αλβανία βρέθηκε η 14χρονη που εξαφανίστηκε στην Καλλιθέα

Στην Αλβανία βρέθηκε το 14χρονης κορίτσι που είχε εξαφανιστεί πριν λίγες ημέρες στην Καλλιθέα.
Συναγερμός: Εξαφανίστηκε 14χρονη από την Καλλιθέα 

Την είδηση της εξαφάνισης της ανήλικης είχε κάνει γνωστή το Χαμόγελο του Παιδιού, μέσω του Amber Alert.
Η Μαρία Ντ. εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου, με το Χαμόγελο να ενημερώνεται και να κινεί τις διαδικασίες για τον εντοπισμό της, μία μέρα αργότερα.
Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε για τις εξελίξεις στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, αναφερόμενος ειδικά στο επίπεδο των ελέγχων στα σύνορα.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2019 | 10:45 am


Χριστούγεννα στην Καλλιθέα! Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας


Ξεκίνησαν από την πλατεία Δαβάκη, όπου για άλλη μία χρονιά στήθηκε το χωριό του Αη – Βασίλη, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας με το καθιερωμένο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και με πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών.
Στην εκδήλωση ακούσαμε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική.Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος με την «βοήθεια» των μικρών φίλων που παραβρέθηκαν, άναψε το  Χριστουγεννιάτικο δέντρο και έδωσε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα ξεκινάμε συμβολικά και ουσιαστικά την μεγάλη  μας  γιορτή, την γιορτή της Καλλιθέας, την γιορτή των Χριστουγέννων.
Σας περιμένουμε,  σε όλες τις γειτονιές της πόλης και εδώ στο κέντρο, να χαρούμε αυτές τις τόσο όμορφες και ξεχωριστές ημέρες με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
Και να μην ξεχνάμε: Τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη. Αγάπη για τα κοντινά μας πρόσωπα αλλά και αγάπη για όλους. Ιδιαίτερα αυτούς που την έχουν ανάγκη πιο πολύ! Χρόνια πολλά σε όλους!» 

Μετά το άναμμα του δένδρου ακολούθησε συναυλία με την πολύ δημοφιλή τραγουδίστρια και “performer” Κατερίνα Στικούδη.Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, συνεχίζονται σε όλη την Καλλιθέα μέχρι την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, με πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους!

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο: www.kallithea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2019 | 10:41 am


Συναγερμός: Εξαφανίστηκε 14χρονη από την Καλλιθέα

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση της 14χρονης Μαρίας από την περιοχή της Καλλιθέας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στις «05/12/2019 και ώρα 14:00, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας, η Μαρία Ντ., 14 ετών.
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μαρίας Ντ. σήμερα, 06/12/2019, απογευματινές ώρες και προχώρησε άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της. Η Μαρία Ντ. έχει ύψος 1.70 μ., ζυγίζει 50 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι μπουφάν, τζιν παντελόνι και ασπρόμαυρα αθλητικά παπούτσια».
 
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.
 
 

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2019 | 8:03 pm


Καλλιθεα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλλιθεα

Φιλικοί ιστότοποι: