Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής - Αθηνών   »   Καλλιθεα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

«Διεκδικούμε Μαζί» με την Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Καλλιθέα, 18 Οκτωβρίου στο Κέντρο Κοινότητας

Στην Καλλιθέα, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κοινότητας, θα μπορέσουν οι δημότες Καλλιθέας να συναντήσουν τα στελέχη της υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ., την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 1- 3 μ.μ.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ε.Σ.Α.μεΑ. και με σκοπό να εδραιώσει μία άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία και επαφή με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, η Ε.Σ.Α.μεΑ. λειτουργεί την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» παρέχοντας καθημερινά πληροφορίες, ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού εξατομικευμένης παρέμβασης από κοινού με τον κάθε ενδιαφερόμενο. Η υπηρεσία παρέχει επίσης πληροφορίες σε κοινωνικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες,  οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος και οργανώσεις  της  κοινωνίας των πολιτών τόσο για τα δικαιώματα και τις παροχές αναπηρίας όσο και για τη συμβολή του αναπηρικού κινήματος στη διαμόρφωση πολιτικών για την αναπηρία.

Αυτό το διάστημα η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αναλάβει πρωτοβουλία ανάπτυξης στενής συνεργασίας με τους Φορείς της Α/ βάθμιας Αυτοδιοίκησης, ώστε η υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» να βρεθεί κοντά στους πολίτες και σε όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ελάτε να γνωριστούμε στο Κέντρο Κοινότητας! Να θέσετε απορίες και προβληματισμούς για θέματα αναπηρίας και να συνομιλήσετε με τους συνεργάτες της Ε.Σ.Α.μεΑ. Σας περιμένουμε!

Σημείωση προς Συντάκτες:

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα και τον  αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας στα ζητήματα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Ιδίως όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά καθιερώνονται με τη Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) οργανώνει συστηματικές εκστρατείες ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, προωθεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, ασκεί συστηματικό έλεγχο της νομοθεσίας και υποβάλλει προτάσεις με στόχο τη συμπερίληψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://www.esamea.gr/

Επικοινωνία:  Δευτ.-Παρ., 8.00-16.00,     τηλ.:  +302109949837,    φαξ.:  +302105238967, e-  mail: [email protected] 

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 7:13 pm


Ανακοίνωση του Τρύφωνα Μπουγά

Όσο απομακρυνόμαστε από την ημερομηνία των εκλογών, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα της ψήφου στους Έλληνες εθνικιστές στην Καλλιθέα. Ακόμα περισσότεροι είναι εκείνοι που συνειδητοποιούν πως ο γαλάζιος Δήμαρχος δεν μπορεί να ξεφύγει από την ομηρία στην οποία τον έχει θέσει, το καθεστώς της αριστεράς στον Δήμο μας. 

Αυτό συμβαίνει ακόμα και σήμερα, παρά το γεγονός πως τα ποσοστά των «κόκκινων» στην περιοχή μας, έχουν συρρικνωθεί και ουδεμία σχέση έχουν με το παρελθόν, παραμένοντας πλέον με τρεις συμβούλους, ενώ για πολλά χρόνια είχαν τη διοίκηση του Δήμου. Φαίνεται πως ενώ ο λαός της Καλλιθέας, θέλει να τους βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ο κ. Κάρναβος επιθυμεί να τους δώσει το φιλί της ζωής.

Ο Δήμαρχος  βρίσκεται αλυσοδεμένος από τις προσταγές των αριστερών παρατάξεων.  Μετά το φιάσκο δε, που υπέστη στο πρόσφατο Δ.Σ , όταν οι πολίτες τον αγνόησαν και κάθισαν ν’ ακούσουν την ομιλία του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Τρύφωνα Μπουγά, παρά τις εκκλήσεις για μαζική αποχώρηση,  προχωράει σε μια νέα πρόκληση, αφού είναι «αιχμάλωτος» των αναρχομπολσεβίκων.  Μια πρόκληση που αναδεικνύει και αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως κουμάντο στην Καλλιθέα κάνουν οι «κόκκινοι» φασίστες, απαγορεύοντας σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη παράταξη, όπως είναι η Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα να καταθέσει στεφάνι στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Προφασιζόμενος μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι εντελώς παράνομη και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα και στις δικαστικές αίθουσες, ο Δήμαρχος Κάρναβος, θέλει για μια ακόμα φορά να χαϊδέψει τα αυτιά των αριστερών στην Καλλιθέα, με τους οποίους άλλωστε διατηρεί σχέσεις πολύ στενές.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Ελληνικής Αυγής για την Καλλιθέα, Τρύφων Μπουγάς και Βιολέτα Κασιδιάρη, είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν την λαϊκή βούληση και σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Αυτό θα το καταλάβουν σύντομα ο Δήμαρχος και οι σύμμαχοι του, αφού ήδη έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες από την πλευρά του συνδυασμού μας. Γνωρίζουν άλλωστε οι εκπρόσωποι του «συνταγματικού τόξου» του Δημοτικού Συμβουλίου πως παρανομούν και πως θα διωχθούν για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, κλπ.

Είναι ολοφάνερο πως η ανοδική πορεία ή αν θέλετε η δυναμική επιστροφή των Ελλήνων εθνικιστών είναι δεδομένη. Η πορεία αυτή είναι μη αναστρέψιμη, όσες παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθόδους και αν χρησιμοποιήσουν οι εκπρόσωποι του συνταγματικού τόξου.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου
Τα «ΟΧΙ» θέλουν Μεταξάδες

Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα

Μπουγάς Τρύφων

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 7:12 pm


Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωροεπιταγές Χριστουγέννων και Πάσχα

Ξεκινούν από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για δωροεπιταγές Χριστουγέννων 2019-Πάσχα 2020, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.

Ώρες: 09:00 έως και 13:00 με σειρά προτεραιότητας

Δημοτικό Κέντρο Υγείας ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ 100
Νούμερα θα δίνονται καθημερινά στις 08:30 (από 7 Οκτωβρίου έως και 1 Νοεμβρίου)

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2019 | 10:15 pm


4ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2019 | 10:45 am


Βράβευση δημάρχου Π.Φαλήρου στα πλαίσια των διεθνών αγώνων ALIVE & KICKING

Στα πλαίσια των Διεθνών Αγώνων ευπαθών ομάδων νέων με νοητική αναπηρία ή αυτισμό ALIVE & KICKING που πραγματοποιηθήκαν στην Αθήνα το διήμερο 19 & 20 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο της ειδικής αγωγής καθώς και την υποστήριξη δράσεων για στήριξη των ατόμων με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, στην τελετή λήξης των αγώνων που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία εκπροσώπων ομοσπονδιών, πανεπιστημίων, φορέων και συλλόγων  από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και των αθλητών, των παιδιών, των εφήβων και των γονέων τους που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Διεθνείς Αγώνες ALIVE & KICKING συμμετείχαν αποστολές από την Κύπρο , τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία ενώ με ομάδες συμμετείχαν σημαντικό ελληνικοί φορείς ειδικής αγωγής, καθιστώντας τους αγώνες ξεχωριστό γεγονός προβολής, ευαισθητοποίησης  και υποστήριξης των παιδιών με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Παράλληλα με την διοργάνωση των αγώνων πραγματοποιήθηκε και ημερίδα για θέματα σχετικού ενδιαφέροντος όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των οργανισμών και στην οποία έγινε ενημέρωση και παρουσίαση σημαντικών επιστημονικών και ερευνητικών εργασιών.

Εκτός από το Παναθηναϊκό Στάδιο, αγωνίσματα και δραστηριότητες φιλοξενήθηκαν και στις αθλητικές υποδομές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Δημοτικής Αρχής για στήριξη ανάλογων σημαντικών δράσεων. 

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2019 | 10:44 am


Ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού υγειονομικού σταθμού Καλλιθέας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει το 2019 με την ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ να παρέχει
δωρεάν Βασικές Υπηρεσίες Ιατρικής Περίθαλψης και να διευκολύνει την πρόσβαση σε άλλες ιατρικές υπηρεσίες για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού καθώς επίσης για πρόσφυγες
και μετανάστες.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Οκτωβρίου ΚΑΙ ΩΡΑ 09:30 – 13:30 Η ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 147 ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ, ΣΤΑΣΗ ΙΖΟΛΑ )

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 210 9417070/ 210 9417660Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2019 | 10:40 am


Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30, βάσει του άρθ. 74 του Ν. 4555/2018 και του άρθρου 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ.,  με θέματα ημερήσιας διάταξης


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
1. 7η μερική αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2019.

2. Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Β’ τριμήνου 2019.

3. Ορισμός μελών Δ.Σ. του Ν.Π. Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος».

4. Ορισμός μελών Δ.Σ. της επιχείρησης με επωνυμία «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιθέας».

5. Ορισμός μελών Δ.Σ. της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Καλλιθέας.

6. Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Καλλιθέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣυΔΝΑ.

7. Ορισμός δύο (2) δημοτικών συμβούλων μελών στην Εκτιμητική Επιτροπή του Δήμου.

8. Τροποποίηση της με αρ. 663/2018 απόφασης Δ.Σ. περί ορισμού δύο δημοτικών συμβούλων με τους αναπληρωτές τους για την σύσταση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών που αφορούν αγορά, εκποίηση, μίσθωση & εκμίσθωση κινητών και ακινήτων έτους 2019.

9. Έγκριση χορήγησης αδείας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων (δύο -2- ειδικά διασκευασμένων τραπεζιών χαρτοπαιξίας) εντός καταστήματος καφενείου.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
10. Άνοιγμα λογαριασμού στην ΕΤΕ για κατάθεση της πάγιας προκαταβολής του Δήμου Καλλιθέας.

11. Ορθή επανάληψη της απόφασης 201/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου.

12. Έγκριση διενέργειας/πραγματοποίησης δαπανών ποσού ύψους 309,88 ευρώ & έγκριση έκδοσης Χ.Ε. στο όνομα των δικαιούχων για την εξόφληση εξόδων δημοσίευσης περίληψης διακήρυξης αγόνων διαγωνισμών.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ
13. Μείωση μισθωμάτων σχολαζόντων περιπτέρων Ν. 4071/2012 περιόδου 2019-2020.

14. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του για τον έλεγχο των χώρων λειτουργίας των επιχειρήσεων που υπάγονται στο τέλος επί ακαθαρίστων εσόδων.

15. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων για την επιτροπή καταμέτρησης χρημάτων παγκαρίου Ιερού Ναού Δ. Νεκροταφείου.

16. Συγκρότηση επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων έτους 2019.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
17. 4η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος.

18. 2η Ανακατανομή ΣΑΤΑ.

19. Έγκριση του 2ου ΑΠΕ (τελικού-τακτοποιητικού) του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ 2017».

20. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΟΔΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ (ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΩΔΕΙΟ)».

21. Ενεργειακή αναβάθμιση Πολιτιστικού Κέντρου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».

22. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης.

23. Κοπή 2 δένδρων (αειλανθών – βρωμοκαρυδιές) στην οδό Αγ. Πάντων 1-3.

24. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Αριστογείτωνος 20-22.

25. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Σόλωνος 55-57.

26. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Σωκράτους 53.

27. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Σωκράτους 186Α.

28. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Καραϊσκάκη 2.

29. Ανανέωση παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Δημητρακοπούλου 130.

30. Ανανέωση παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Χρ. Σμύρνης 24-26.

ΘΕΜΑTA Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
31. Περί τροποποίησης των με αριθμό 223, 226/2019 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Τμήματος ερασιτεχνικής Δημιουργίας & Εκδηλώσεων της Δ/νσης Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
32. Έγκριση του προγράμματος «Δαπάνες ειδών διατροφής για άπορους δημότες μας για τις γιορτές των Χριστουγέννων 2019» με διάθεση προϊόντων/διανομή με τη μορφή Δωροεπιταγών και έγκριση κριτηρίων ένταξης ωφελούμενων.

33. Τροποποίηση της με αρ. 401/2014, ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ.

34. Τροποποίηση της με αριθ. 400/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στον ορισμό επιτροπής διαχείρισης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλιθέας.

35. Διαγραφή ποσού 3.535,53 € από τον χρηματικό κατάλογο ως αχρεωστήτως καταβληθέν προνοιακού επιδόματος Τυφλότητας στον Μ. Χ. (ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ).

36. Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης απόρων κατοίκων του Δήμου προς εξειδίκευση πίστωσης.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΡΑΦ. ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
37. Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για την εγκατάσταση του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων (Δ.Σ.Α.) και των εγκαταστάσεων της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Καλλιθέας.

38. Παράταση δωρεάν παραχώρησης χρήσης προσφυγικού ακινήτου επί της οδού Μ. Ασίας αρ. 3 στην Καλλιθέα, σε οικονομικά αδύνατο δημότη.

39. Παράταση δωρεάν παραχώρησης χρήσης προσφυγικού ακινήτου επί της οδού Αριστείδου αρ. 187, στην Καλλιθέα σε άπορη δημότισσα του Δήμου Καλλιθέας.

ΘΕΜΑ ΓΡΑΦ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
40. Περί έγκρισης δαπάνης ποσού 4.000 ευρώ, έγκριση έκδοσης Χ.Ε. στο όνομα της δικαιούχου εταιρίας για την κάλυψη των εξόδων κηδείας της ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑ (Δημοτικής Συμβούλου εν ενεργεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας).

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Κυριακόπουλος Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:00 pm


Κινητή μονάδα υγείας με γενικό γιατρό την Τετάρτη στην Καλλιθέα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει το 2019 με την ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ να παρέχει δωρεάν Βασικές Υπηρεσίες Ιατρικής Περίθαλψης και να διευκολύνει την πρόσβαση σε άλλες ιατρικές υπηρεσίες για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού καθώς επίσης για πρόσφυγες και μετανάστες. 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Οκτωβρίου ΚΑΙ ΩΡΑ 09:30 – 13:30 Η ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 147 ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ, ΣΤΑΣΗ ΙΖΟΛΑ )

 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 210 9417070/ 210 9417660

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 1:20 pm


Tο Πανελλήνιο Ανοιχτής Θαλάσσης ORC στον ΙΟΠ

Συναρπαστικές κούρσες με έντονες συγκινήσεις έγιναν το Σάββατο στο Φαληρικό Ορμο, στην προτελευταία ημέρα του Πανελληνίου Ανοικτής Θαλάσσης  ORC που  διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σε συνεργασία µε την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας (ΕΙΟ) και την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Έγιναν τρεις ιστιοδρομίες με τον άνεμο να βοηθά τα σκάφη και τα πληρώματα, καθώς η ένταση του κυμάνθηκε από 18 ως 23 κόμβους, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για όμορφο αγώνα.
Οι πρώτες θέσεις κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και πλέον οι νικητές του Πανελληνίου θα κριθούν στις ιστιοδρομίες της Κυριακής. Μετά από έξι κούρσες προηγούνται:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC A
EX OFFICIO (ΝΟΕ) με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο     
CODE ZERO-MASTIHASHOP (ΙΟΠ) με με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη          
VELOS (ΝΟΕ) με κυβερνήτες τους Παναγιώτη Μάντη / Παύλο Καγιαλή     
Τα αποτελέσματα της τρίτης ιστιοδρομίας:  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRC B
BLUE LINE (ΝΑΣΚ "ΑΙΟΛΟΣ") με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο          
PEGA-MUSTO (ΝΑΣΚ "ΑΙΟΛΟΣ") με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη
GRANMA X (NOΘ) με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη
Το Πανελλήνιο ORC ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με την Τελετή Λήξης στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιώς.
Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι North Sails, Sixt rent a car, Yamaha, ABOVE, Tsakos Group of Companies, VMG factory

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 1:16 pm


Η συνάντηση του Δημήτρη Κάρναβου με τον Κώστα Μπακογιάννη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη είχε ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. Συζήτησαν για τα θεσμικά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά και κοινά θέματα των δύο δήμων. Καθώς και την προοπτική συνεργασίας των δύο Δήμων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. «Με τον Κώστα Μπακογιάννη θα έχουμε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 11:00 pm


Δημοτική Εθελοντική Αιμοδοσία


Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:54 pm


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιορτάζει για τρίτη χρονιά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2019

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.
Το 2018 το ΚΠΙΣΝ βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Mobility Actions» στο πλαίσιο επιβράβευσης δράσεων βιώσιμης κινητικότητας που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας της περασμένης χρονιάς. Το ΚΠΙΣΝ, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, προάγει σταθερά τη βιώσιμη κινητικότητα μέσα από την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και την ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, άσκησης, αλλά και ψυχαγωγίας.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει ως εξής:
Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά
Τρίτη 17/09, Κέντρο Επισκεπτών, 17:00 - 21:00
Πέμπτη 19/09, Κέντρο Επισκεπτών, 17:00 - 21:00
Σάββατο 21/09 , Κέντρο Επισκεπτών, 10:00 - 14:00
(για παιδιά 10-12 ετών με σειρά προτεραιότητας)
Δημιουργείται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο θεσμός «Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για μια δράση με συμβολικό χαρακτήρα, που έχει ως στόχο να τονίσει τη σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών στον Κ.Ο.Κ, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς απέναντι στους χρήστες ποδηλάτων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση, ερωτήσεις επάνω στο θεωρητικό μέρος, πρακτική εκπαίδευση και, στη συνέχεια, απλές εξετάσεις με στόχο την απόκτηση «Διπλώματος Οδήγησης Ποδηλάτου».
Απευθύνεται σε παιδιά 10-12 ετών, τα οποία ήδη γνωρίζουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές και θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους.
Τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να έρθουν με τα ποδήλατά τους.
Check your Bike
Σάββατο 21/09, Κέντρο Επισκεπτών, 17.00-21.00
(για παιδιά όλων των ηλικιών και ενήλικες με σειρά προτεραιότητας)
Οι ποδηλάτες καλούνται να έρθουν στο ΚΠΙΣΝ με το ποδήλατό τους για να μάθουν από έμπειρους τεχνικούς πώς να λύνουν και να δένουν το ποδήλατό τους, πώς αλλάζουν ελαστικά, πώς ρυθμίζουν τις ταχύτητες ανάλογα με το δρόμο, πώς ρυθμίζονται τα φρένα και η θέση οδήγησης. Όλες οι απαραίτητες γνώσεις για τη φροντίδα του ποδηλάτου και την οδική ασφάλεια, αλλά και συμβουλές για μελλοντικό εξοπλισμό ή αξεσουάρ, ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Micromobility και cargo bikes στις ευρωπαϊκές πόλεις»
Τετάρτη 18/09, Πύργος Βιβλίων, 18.30-20.30
Μια ανοιχτή συζήτηση για το micromobility (ελαφρά οχήματα μεταφοράς) και τα cargo bikes (ποδήλατα μεταφοράς προϊόντων) με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η χρήση ελαφρών οχημάτων, όπως, για παράδειγμα, τα ηλεκτρικά πατίνια και το ποδήλατο, συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Στη συζήτηση θα γίνει παρουσίαση καλών πρακτικών από εκπροσώπους χωρών που πρωταγωνιστούν στο micromobility διεθνώς (ΗΠΑ, Ολλανδία, Αυστρία, Δανία).
Ομιλητές:
Μαρία Βασιλάκου, Σύμβουλος Αστικής Ανάπτυξης, Αντιδήμαρχος Βιέννης 2010-2019
Geoffrey Pyatt , Πρέσβης των ΗΠΑ
Stella Ronner-Grubačić, Πρέσβειρα της Ολλανδίας
Klavs A. Holm, Πρέσβης της Δανίας
Σπύρος Παπαγεωργίου, MBike, συντονιστής
Social Biking
Δευτέρα 16/09, Κέντρο Επισκεπτών, 18:00 - 20:00
(για ενήλικες με σειρά προτεραιότητας)
Το Social Biking challenge, ένα project της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει στόχο να ενθαρρύνει την ποδηλασία ως κοινωνική συνήθεια σε ολόκληρη την Ευρώπη, ξεκινά πανευρωπαϊκά στις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει 3 εβδομάδες, ως τις 6 Οκτωβρίου 2019. 
Στην επίσημη έναρξη της ενέργειας για την Αθήνα, στις 16 Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το ενημερωτικό περίπτερο που θα βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με το Social Biking. 
Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 11:53 am


Συνέντευξη τύπου KALLITHEA HALF MARATHON 2019

Σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στον υπέροχο χώρο του Πύργου Βιβλίων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου η Συνέντευξη Τύπου για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας στις 22 Σεπτεμβρίου 2019.
«Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας είναι ένας μοναδικός αγώνας, που σηματοδοτεί την έναρξη της δρομικής σεζόν στην Αθήνα και στόχος μας είναι να καθιερωθεί ως τέτοιος», ήταν το βασικό μήνυμα, που έστειλε ο πρόεδρος της Ο.Ε του Αγώνα και Α’ αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της Συνέντευξης Τύπου.
Στην παρουσίαση του αγώνα στους δημοσιογράφους, ο κ. Δημάκος στάθηκε περισσότερο στην ασφάλεια και την αξιοπιστία του Kallithea Half Marathon αλλά και στο γεγονός ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ για όσους ετοιμάζονται να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Γαρδίκη, επεσήμανε ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας, που διεξάγεται με τη συνεργασία του ΚΠΙΣΝ. Από τον Αύγουστο του 2016, όταν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, η ενθάρρυνση της άθλησης και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε μήνα το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει πολλές αθλητικές εκδηλώσεις, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, τόνισε: «Στην Καλλιθέα τρέχουμε γιατί έχουμε δει την πόλη και τη ζωή αλλιώς. Μετά το «Kallithea Run» και το «Kallithea Night Run» έρχεται και ο Ημιμαραθώνιος της Καλλιθέας, που είναι το επιστέγασμα των εκδηλώσεων δρομικού χαρακτήρα. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να ζήσει το γεγονός».
Την πρωτοβουλία γι’ αυτόν τον Αγώνα χαιρέτησε και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, επισημαίνοντας ότι «καλούμαστε όλοι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προπονητικών αποδόσεων. Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία και που μας δίνετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υποστηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Ραντεβού στην Εκκίνηση!!!»
Το Kallithea Half Marathon θα διαθέσει μέρος των εσόδων του για την ενίσχυση του έργου της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΕΛΙΖΑ», που σκοπό έχει την προστασία των βρεφών και παιδιών, που κινδυνεύουν να υποστούν ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή/και παραμέληση, σε όλη την Ελλάδα.
Η Διοικητική Διευθύντρια του «ΕΛΙΖΑ», Αφροδίτη Στάθη, στην ομιλία της έστειλε παντού το μήνυμα ότι «πρέπει να υψώσουμε δυνατά τη φωνή μας για την προστασία των παιδιών που μας έχουν ανάγκη. Πέρα από την οικονομική ενίσχυση, Νικητής του αγώνα μας θα είναι ένας, τα παιδιά!!!» ενώ επεσήμανε ότι δυστυχώς πολλά περιστατικά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πρόκειται για ιστορίες, που πολλές φορές αφορούν τη διπλανή μας πόρτα.
Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Αγώνα, δυνατό παρών θα δώσει και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» με την κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο, Μαρία Πολύζου, η οποία πρωτοστατεί στην προσπάθεια εγγραφής χιλιάδων νέων εθελοντών δοτών του μυελού των οστών με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Η κα Πολύζου απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους δρομείς αλλά και σε όλους όσοι βρεθούν στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου της Καλλιθέας να διαθέσουν ένα λεπτό για να γίνουν εθελοντές δότες.
«Είναι μόλις ένα λεπτό. Δίνουμε λίγο σάλιο και στην πραγματικότητα δίνουμε ελπίδα για ζωή. Μέχρι σήμερα 62 άνθρωποι έχουν σωθεί. 62 ανθρώπινες ζωές. Φανταστείτε τι κρύβεται πίσω από κάθε παιδί που νοσηλεύεται, την αγωνία των γονιών του και όλης της οικογένειας. Κάθε χρόνο στη χώρα μας 300 παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με την ασθένεια. Δεν σας μιλάω επειδή περνάω και εγώ μια προσωπική περιπέτεια αλλά γιατί γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε μέρος σε αυτόν τον μαραθώνιο για να σώσουμε ζωές. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός Μαραθώνιος όλων μας! Θα τρέξουμε λοιπόν στον Ημιμαραθώνιο της Καλλιθέας αλλά και σε αυτόν τον μαραθώνιο με την ελπίδα να χτυπήσει το τηλέφωνό μας και  να μας πουν ότι είμαστε συμβατοί δότες!», τόνισε η κα Πολύζου.
Η καταξιωμένη χορογράφος με διεθνείς σπουδές, Άρτεμις Ιγνατίου, η οποία είναι Πρέσβειρα του αγώνα, επεσήμανε ότι «ο Μαραθώνιος και οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν όνομα και ταυτότητα ελληνική. Ο Μαραθώνιος αντιπροσωπεύει όλες τις αξίες και τα ιδανικά του ολυμπιακού κινήματος, που είναι η ευγενής άμιλλα, το «ευ αγωνίζεσθαι» και η αξία της συμμετοχής με δύναμη ψυχής. Είναι το πιο σημαντικό beactive».
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας εντάσσεται στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του BeActive Hellas, σύνθημα του οποίου είναι να «είμαστε ενεργοί» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο (21,1 km) θα διεξαχθούν, επίσης, 5km, σκυταλοδρομία 2x10,5km και 4x5,25km και αγώνας 1km για τα παιδιά (δωρεάν συμμετοχή).
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές συνεχίζονται έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 μέσα από το επίσημο site του αγώνα www.kallitheahalf.gr και στα γραφεία του Φιλαθλητικού Συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας καθημερινά 17:00-19:30 έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019.


Site: www.kallitheahalf.gr
Facebook: Kallithea Half Marathon
Instagram: kallitheahalfmarathonΤο Γραφείο Τύπου του Kallithea Half Marathon

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 11:50 am


Μια εκπομπή που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς! - "Ρώτα το Χαμόγελο"


Ο σεξουαλικός εκβιασμός (sextortion) είναι ένα θέμα που αφορά Παιδιά κι ενήλικες εντονοτερα δυστυχώς στις ημέρες μας. Δείτε στην εκπομπή "Ρώτα το Χαμόγελο" τους ψυχολόγους του Οργανισμού μας Στέφανο και Γιάννη να απαντάνε σε δικές σας ερωτήσεις σχετικά με αυτό το φαινόμενο. Στείλτε μας όποια σχετική ερώτηση ή απορία  έχετε στα comments για να σας τις απαντήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 11:48 am


Απόφαση ορισμού Αντιδημάρχων με θητεία από 06/09/2019 μέχρι & 05/09/2020

Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ  Κ Α Λ Λ Ι Θ Ε Α Σ

Έχοντας υπόψη:

• Τις διατάξεις του άρθρου 58 (Αρμοδιότητες του δημάρχου) παρ. 1 περ. γ΄ του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α΄/2010)
• Τις διατάξεις του άρθρου 59 (Αντιδήμαρχοι), του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 68 του Ν. 4555/2018 (Φ.Ε.Κ. 133/τ. Α΄/19-7-2018), από το άρθρο 5 του Ν. 4623/2019 (Φ.Ε.Κ. 134/τ. Α΄/9-8-2019) και από το άρθρο 10 του Ν. 4625/2019 (Φ.Ε.Κ. 139/τ. Α΄/31-8-2019)
• Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 30 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 56 του Ν. 4604/2019 (Φ.Ε.Κ. 50/τ. Α΄/26-3-2019) και την υπ’ αριθμ. 28549/ 16.4.2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας σύμφωνα με το ν. 3852/2010» όπως ισχύει, (ΦΕΚ 1327/τ.Β΄/17-4-2019), σύμφωνα με την οποία, ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου Καλλιθέας είναι 100.641 κάτοικοι.
• Το γεγονός ότι στο Δήμο Καλλιθέας μπορεί να ορισθούν έως οκτώ (8) Αντιδήμαρχοι.
• Τις διατάξεις του άρθρου 33 του Ν.4483/2017 όπως ισχύει, σχετικά με την αντιμισθία των Αντιδημάρχων
• Τις διατάξεις του άρθρου 89 Ν. 3463/2006 «Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας» σύμφωνα με το οποίο «όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντά του ασκεί ο αντιδήμαρχος που ορίζεται από αυτόν. Με την απόφαση ορισμού αντιδημάρχων ορίζεται και ο αντιδήμαρχος που αναπληρώνει το δήμαρχο».
• Τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. 1 περ. ι΄ του Ν. 3852/2010, όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 44 του ν. 3979/2011 σύμφωνα με την οποία «… Μπορεί να αναθέτει, χωρίς αμοιβή, την εποπτεία και το συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων του δήμου σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου.»
• Την υπ’ αριθμ. 575/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (επικύρωση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών Εκλογών στις 26 Μαΐου 2019 και στις 2 Ιουνίου 2019)
• Το από 30/08/2019 πρακτικό σύμπραξης των παρατάξεων «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ» και «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ» το οποίο επικυρώθηκε από τον προεδρεύοντα του Δημοτικού Συμβουλίου την 1/9/2019.
• Το με αρ. πρωτ. 48328/6-9-2019 πρακτικό της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ», σύμφωνα με το οποίο ο ορισμός του κ. Λασκαρίδη Λάζαρου ως Αντιδημάρχου, εγκρίθηκε από το σύνολο των συμβούλων της παράταξής του.
• Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλλιθέας (ΦΕΚ 2598/Β΄/25-9-2012), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Α. Ορίζουμε τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους του Δήμου Καλλιθέας, με θητεία ενός έτους, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή με θητεία από 06/09/2019 μέχρι και 05/09/2020, ως εξής:

1. τον κ. ΜΠΑΡΜΠΑΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, Αντιδήμαρχο Διοικητικών, Οικονομικών θεμάτων και θεμάτων Δημοτικής Κατάστασης και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου, ήτοι:

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών
Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
Διεύθυνση Δημοτικής Κατάστασης
Επίσης, ορίζεται υπεύθυνος για τη συνεργασία, παρακολούθηση και το συντονισμό της εύρυθμης λειτουργίας των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, που αναπληρώνει το Δήμαρχο.

2. την κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ-ΠΑΣΧΟΥ ΑΝΝΑ, Αντιδήμαρχο Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας και της μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες της αντίστοιχης οργανικής μονάδας του Δήμου, ήτοι :

Τμήμα Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής
εκτός από το ΚΕΣΠΕ.

3. τον κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες της αντίστοιχης οργανικής μονάδας του Δήμου, ήτοι:

Διεύθυνση Περιβάλλοντος,
Επίσης, ορίζεται υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.

4. τον κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ, Αντιδήμαρχο Πρόνοιας και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες της αντίστοιχης οργανικής μονάδας του Δήμου, ήτοι:

Τμήμα Πρόνοιας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής
εκτός θεμάτων Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Επίσης, του ανατίθεται:

ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου του Κέντρου Στήριξης Ποντιακού Ελληνισμού (ΚΕΣΠΕ) και
το «Βοήθεια στο σπίτι».
5. τον κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟ, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου, ήτοι:

Τμήμα Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Τμήμα Ωδείου και Τμήμα Ερασιτεχνικής Δημιουργίας & Εκδηλώσεων της Δ/νσης Πολιτισμού-Παιδείας & Νέας Γενιάς
Διεύθυνση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
6. την κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Αντιδήμαρχο Δημοτικών Προσόδων και της μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες της αντίστοιχης οργανικής μονάδας του Δήμου, ήτοι:

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων
Επίσης, ορίζεται υπεύθυνη θεμάτων Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.

7. τον κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες της αντίστοιχης οργανικής μονάδας του Δήμου, ήτοι:

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
Επίσης, ορίζεται υπεύθυνος θεμάτων καθημερινότητας του πολίτη.

8. τον κ. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες της αντίστοιχης οργανικής μονάδας του Δήμου, ήτοι:

Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας
Επίσης, ορίζεται υπεύθυνος θεμάτων Διεθνών Σχέσεων και Αδελφοποιήσεων.

A. Οι Αντιδήμαρχοι εξουσιοδοτούνται να υπογράφουν όλα τα έγγραφα, αποφάσεις, δικαιολογητικά και πράξεις που σχετίζονται με τις στον κάθε ένα ανατιθέμενες καθ΄ ύλην αρμοδιότητες.

Β. Όλοι οι Αντιδήμαρχοι εξουσιοδοτούνται για την τέλεση των Πολιτικών Γάμων. Την αρμοδιότητα αυτή διατηρεί και ο Δήμαρχος.

Γ1. Ορίζουμε τον κ. ΕΡΜΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, για θέματα εποπτείας των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Καλλιθέας και εξουσιοδοτούμε να υπογράφει όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα των ανωτέρω υπηρεσιών.

Γ2. Ορίζουμε τον κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για την παρακολούθηση , το συντονισμό και την εποπτεία των θεμάτων Παιδείας, και μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες του Τμήματος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης της Δ/νσης Πολιτισμού-Παιδείας & Νέας Γενιάς και εξουσιοδοτούμε να υπογράφει όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα της ανωτέρω υπηρεσίας.

Γ3. Ορίζουμε τον κ. ΚΟΤΤΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, και μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης και εξουσιοδοτούμε να υπογράφει όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα της ανωτέρω υπηρεσίας.

Δ. Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα του νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 8:14 am


Εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβολίου Καλλιθέας

Υπεγράφη η Σύμπραξη των παρατάξεων «Η Καλλιθέα Αλλάζει - Δημήτρης Κάρναβος και «Όλα για την Καλλιθέα μας Βάσω Μαργαρίτη»

 Η Δεύτερη θητεία της παράταξης του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου «Η Καλλιθέα Αλλάζει» ξεκίνησε και τυπικά με την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Τα θέματα συζήτησης ήταν η εκλογή του νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής.
Πριν από την έναρξη της όλης διαδικασίας,  αναγνώστηκε στο Σώμα κείμενο που υπογράφεται από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο, τους 19 εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής του «Η Καλλιθέα Αλλάζει», καθώς και από την Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», κα. Βάσω Μαργαρίτη και τη Δημοτική Σύμβουλο της ίδιας παράταξης, κα Νατάσα Αδαμοπούλου, σύμφωνα με το οποίο ανακοινώνεται η σύμπραξη των δύο Δημοτικών Παρατάξεων για τη νέα τετραετία. Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.kallithea.gr/?p=13479


Στην συνέχεια και σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής.
Αναλυτικά, για το Δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος,  πρότεινε για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Γεώργιο Κυριακόπουλο, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση αυτή. Στην συνέχεια, ακολούθησε μυστική ψηφοφορία μεταξύ των σαράντα τεσσάρων παρόντων Δημοτικών Συμβουλών, (απουσίαζε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος), από την οποία ο κ. Κυριακόπουλος έλαβε 30 ψήφους, υπήρξαν 10 άκυρα ψηφοδέλτια, ενώ τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι (οι κ.κ. Γιάννης Βακαλόπουλος, Γεώργιος Αντωνακάκης και Παρθένα (Νανά) Ιορδανίδου, από τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας» και ο κ. Χρήστος  Ιωαννίδης, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μία Πόλη στο Δρόμο»), απείχαν της ψηφοφορίας.
Για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής» Κώστας Ασκούνης, πρότεινε τον κ. Κώστα Πολυχρονίδη.
Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε, σε σύνολο 40 ψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων, ο κ. Πολυχρονίδης έλαβε 26 ψήφους, 10 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά και 4 άκυρα.
Για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος, πρότεινε για υποψήφια τη Δημοτική Σύμβουλο της παράταξής του Κα Άννα Παπαρούπα, η οποία έπειτα από τη μυστική ψηφοφορία, έλαβε 31 θετικές ψήφους, ενώ 7 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά και 2 άκυρα, με τους τέσσερις προαναφερόμενους Δημοτικούς Συμβούλους να απέχουν και πάλι,  της ψηφοφορίας.
Έτσι, η σύνθεση του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Γεώργιος Κυριακόπουλος.
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης.
Γραμματέας: Άννα Παπαρούπα.

Στην  Οικονομική Επιτροπή, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, εκλέχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.:
Γεώργιος Αδαμόπουλος, με 22 ψήφους
Παναγιώτης Κοττέας, με 22 ψήφους
Γεώργιος – Σπυρίδων Κουτσογιάννης, με 21 ψήφους
Βασίλειος Παπαχρήστος , με 13 ψήφους
Κωνσταντίνος Ασκούνης, με 13 ψήφους
Ιωάννης Βακαλόπουλος, με 2 ψήφους.
και αναπληρωματικοί:
Ευανθία Βάνα Δαβάκη, με 8 ψήφους
Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, με 8 ψήφους
Κωνσταντίνος Ευσταθίου, με 8 ψήφους
Γεώργιος Καλαμπαλίκης, με  7 ψήφους
Κωνσταντίνος Κοκουλος, με 6 ψήφους
Γεώργιος Μαργωμένος, με  8 ψήφους
Νικόλαος Ηλιάδης, με 8 ψήφους
Γεώργιος Αντωνακάκης, με 1 ψήφο.

Η Οικονομική Επιτροπή θα συμπληρωθεί σύντομα με 2 Αντιδημάρχους τους οποίους θα ορίσει ο Δήμαρχος Καλλιθέας

 Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, εκλέχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.:
Ευανθία (Βάνα) Δαβάκη, με 22 ψήφους
Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, με 20 ψήφους
Εμμανουήλ Κωστάκης, με 19 ψήφους
Κωνσταντίνος Ασκούνης, με 13 ψήφους
Αθηνά Εξάρχου, με 12 ψήφους και
Παρθένα (Νανά) Ιορδανίδου, με 3 ψήφους.
και αναπληρωματικοί:
Τζώρτζης  Δελατόλας, με  12 ψήφους
Γεώργιος Αδαμόπουλος, με 10 ψήφους
Δημήτριος Ερμίδης, με 9 ψήφους
Γεώργιος – Σπυρίδων Κουτσογιάννης, με  7 ψήφους
Αννα Παπαρούπα,  με 5 ψήφους
Ανέστης Φωτόπουλος, με 10 ψήφους
Βασίλειος Μπουκουβάλας, με 9 ψήφους
Γεώργιος Αντωνακάκης, με  2 ψήφους.


Τα νέα μέλη ευχαρίστησαν το σώμα για την εκλογή τους, ενώ ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2019 | 8:16 am


Τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου, καθώς και των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων Δήμου Καλλιθέας.

Με εξαιρετικά  μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019, στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» στην Καλλιθέα η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου και των μελών δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων του δήμου Καλλιθέας για τη νέα δημοτική περίοδο 2019-2023.
Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν επίσης,  ο Υφυπουργός  Ανάπτυξης & Επενδύσεων αρμόδιος για  Βιομηχανία & Εμπόριο, Νίκος  Παπαθανάσης, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος,  μέλη της Περιφέρειας και διοικήσεις πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Αγιος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Συμεών Βολιώτης .
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος εκλέγεται για δεύτερη συνεχή θητεία, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είμαστε εδώ σε μια ιερή στιγμή για τη δημοκρατία στην πόλη μας αλλά και σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την πορεία της Καλλιθέας  μας στο μέλλον. Δίνουμε τον όρκο μας δηλώνοντας πίστη και αφοσίωση στο δημόσιο συμφέρον και στους πολίτες αυτής της όμορφης και ιστορικής πόλης. Δηλώνουμε  ότι θα δώσουμε τον μεγάλο  αγώνα για να βελτιώσουμε την ζωή στην Καλλιθέα, ανταποκρινόμενοι στην εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες της, στις πρόσφατες εκλογές … Εύχομαι σε όλους τους συνάδελφους στο δημοτικό συμβούλιο να έχουμε μια δημιουργική θητεία. Καλή δουλειά!»

*Σημείωση: Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί αποτελεί ευγενική προσφορά του κ. Γρηγόρη Μωυσιάδη.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 8:09 am


Αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή & στοχαστή του Καζακστάν Αμπάϊ (Ιμπραήμ) Κουνανμπαγιουλί

Κυριακή 25 Αυγούστου, ώρα 19.00
Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Καζακστάν με την υποστήριξη του Παμποντιακού Συλλόγου «η Αργώ» & Δήμου Καλλιθέας

Σας προσκαλεί σε μια λογοτεχνική Βραδιά
«ΑΜΠΑΪ – 0 ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΕΠΑΣ»
αφιερωμένη στον εορτασμό της 175ns επετείου του μεγάλου ποιητή και στοχαστή του Καζακστάν Αμπάϊ (Ιμπραήμ) Κουνανμπαγιουλί25 Αυγούστου, ώρα 19.00
Αθήνα, 176 71, Λεωφόρος Συγγρού 182
«Athens Avenue Hotel»
Είσoδος ελεύθερη

∗ Στο τέλος της εκδήλωσης ακολουθεί μίνι μπουφές


Ενημέρωση περί του ελληνομαθούς προσώπου, Abai Kunanbayuly

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2019 | 4:14 pm


Kallithea Half Marathon – 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
ο  στηρίζει το «ΕΛΙΖΑ» με «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και πρέσβειρα την Άρτεμις Ιγνατίου

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 έρχεται ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας (www.kallitheahalf.gr), ο οποίος διοργανώνεται από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, ο οποίος πάντα είναι αρωγός σε κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση της πόλης μας.

Επίσης, ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του BeActive Hellas ενώ όλες οι διαδρομές είναι πιστοποιημένες από την AIMS και την IAAF.

Στις αγωνιστικές διαδρομές εκτός των 21,1km έρχονται να προστεθούν τα 5 km και το 1 km για παιδιά και η σκυταλοδρομία 2Χ10,5 km και 4Χ5,2 km. Ο περιβάλλον χώρος του ΚΠΙΣΝ αλλά και η πλατεία νερού με την Εσπλανάδα της Καλλιθέας αποτελούν την ιδανική διαδρομή για τα 21.100 μέτρα του Ημιμαραθωνίου δρόμου καθώς επίσης και για τη διαδρομή των 5km.
Ο αγώνας μας αποτελεί μια ξεχωριστή και πολύ σημαντική πρωτοβουλία, προκειμένου να ανοίξουμε τα σύνορα της πόλης μας στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως άλλωστε έκανε ο Θησέας, που αποτελεί και το σύμβολο της Καλλιθέας στη Μυθολογία μας. Κι αυτό από μόνο του αξίζει να «περάσει» στις επόμενες γενεές όλων των Ευρωπαίων και όχι μόνο, διδάσκοντας με αυτό τον τρόπο την ιστορία του τόπου μας μέσα από την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι», ειδικά σε αυτές τις ιστορικές περιοχές όπως αυτή της Καλλιθέας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα (www.kallitheahalf.gr) είτε στα γραφεία του Φιλαθλητικού Συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 19:30.

Πρέσβειρα του 1ου Ημιμαραθωνίου Καλλιθέας θα είναι η καταξιωμένη χορογράφος με διεθνείς σπουδές, Άρτεμις Ιγνατίου.
Η Άρτεμις Ιγνατίου είναι Χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008. Υπήρξε Ιέρεια και βοηθός χορογράφου της Μαρία Χορς από το 1988 και λαμπαδηδρόμος από το 2006. Συνεργάστηκε με την ΕΘΝ.Ο.Α στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία για την αναβίωση της Ιστορίας των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Διδάσκει στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη Σχολή «Ίασμος», όπου υπήρξε και Καλλιτεχνική Διευθύντρια. Επίσης, έχει βραβευτεί για το έργο της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η Άρτεμις Ιγνατίου θα στηρίξει ενεργά τον αγώνα με την πλούσια εμπειρία της στο χώρο του αθλητισμού, την ευγενική της παρουσία και την ευαισθησία της σε διοργανώσεις με κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας και της Ο.Ε του αγώνα, Παναγιώτης Δημάκος, επεσήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά την Άρτεμις Ιγνατίου, που αποδέχτηκε την πρόταση μας να είναι η πρέσβειρα του αγώνα μας, με στόχο να μεταδώσει το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της χαράς της συμμετοχής σε έναν μαζικό αγώνα, προωθώντας, ταυτόχρονα, τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσης, μιας και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο σωματείο,«ΕΛΙΖΑ».
Από την πλευρά της, η Άρτεμις Ιγνάτιου τόνισε: «Όταν μου προτάθηκε ο ρόλος της Πρέσβειρας του Kallithea Half Marathon, ως χορογράφος, το θεώρησα τιμή μου. Όταν με πληροφόρησαν ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του σωματείου, κατά της κακοποίησης του παιδιού, »ΕΛΙΖΑ», ως μητέρα το θεώρησα υποχρέωση μου. Ο Μαραθώνιος και κατά συνέπεια ο Ημιμαραθώνιος, είναι ένα αγώνισμα που όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχει Ελληνικό όνομα και αρχαίες Ελληνικές ρίζες. Πρεσβεύει όλες τις Ολυμπιακές Αξίες, όπως του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας, αλλά όχι μόνο. Είναι ένα αγώνισμα που το ζητούμενο δεν είναι η νίκη, δεν είναι αυτοσκοπός να ξεπεράσουμε τον αντίπαλο, αλλά να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Σας καλώ όλους λοιπόν ανεξαρτήτως ηλικίας. Ελάτε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, ελάτε να ξεπεράσουμε τις αντοχές μας στο Kallithea Half Marathon. Σημασία δεν έχει ο τερματισμός, σημασία έχει η συμμετοχή».
Tο Kallithea Half Marathon, ως φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα διαθέσει μέρος των εσόδων του για την ενίσχυση του έργου της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΕΛΙΖΑ». Σκοπός του Σωματείου είναι η προστασία των βρεφών και παιδιών, που κινδυνεύουν να υποστούν ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή/και παραμέληση, σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος, στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Kallithea Half Marathon, την ημέρα του αγώνα θα μπορούν να γίνονται εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών για το «Όραμα Ελπίδας» με την αμέριστη βοήθεια της Marathon Team Greece και της Μαρίας Πολύζου, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια εγγραφής χιλιάδων νέων εθελοντών δοτών του μυελού των οστών στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Kallithea Half Marathon

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2019 | 4:12 pm


Τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών & Κοινοτικών Συμβούλων

Τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών & Κοινοτικών Συμβούλων
την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 ώρα 19:30
Η τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Καλλιθέας για τη νέα δημοτική περίοδο 2019-2023.

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στις 19:30 στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120). Η τελετή είναι ανοικτή για το κοινό.

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2019 | 4:11 pm


Πρώτο φιλικό με νίκη για την Καλλιθέα

Το πρώτο της φιλικό έδωσε η Καλλιθέα, με τους παίκτες του Νίκου Παντέλη να δείχνουν διάθεση.

Αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟ Ρουφ, με την «μπλε» να επικρατουν με 3-1 χάρη σε τέρματα των Στούπη, Μακρυγιάννη και Μαρουκάκη.

Οι «μπλε» είχαν θετική παρουσία με το τεχνικό επιτελείο να μοιράζει το χρόνο συμμετοχης.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης) Λαδάς, Ντογος, Γκρόσσιος, Οικονόμου, Καλημέρης, Στούπης, Κώστας, Βασιλειάδης, Σουλελές, Καφτηράνης, Τσεβάς.

Χρησιμοποιήθηκαν ακόμη οι Φαρμάκης, Αγγελόπουλος, Μαρουκάκης, Μπέλλης, Μακρυγιάννης, Βελέτης, Μουρελάτος, Βιδάλης.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 3:28 pm


Τρόμος στο Μοναστηράκι και Καλλιθέα από συμμορία ανηλίκων

Συμμορία ανηλίκων οι οποίοι φέρονται ότι διέπρατταν ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στο Μοναστηράκι, καθώς και στην Καλλιθέα, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, από αστυνομικούς της οποίας συνελήφθη ένας 15χρονος και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά έξι ατόμων (ενός ακόμα 15χρονου, ενός 16χρονου, δύο 17χρονων και ενός 18χρονου).

Οι κατηγορούμενοι, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από αρχές του έτους είχαν συστήσει συμμορία και προέβαιναν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος άλλων ανηλίκων καθώς και κλοπών από καταστήματα και ΙΧ αυτοκίνητα.

Τα μέλη της συμμορίας προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα και με την απειλή μαχαιριού ή με τη χρήση βίας, αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα και διάφορα τιμαλφή. Σε άλλες περιπτώσεις, παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τσάντες και διάφορα αντικείμενα ενώ επιπλέον προέβαιναν και σε κλοπές από καταστήματα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις ληστειών, 2 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, 3 κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς και μία κλοπή μοτοσικλέτας.

Ο 15χρονος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ανεύρεση των δραστών, απογευματινές ώρες της 8-8-2019 στην πλατεία Μοναστηρακίου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις από την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 3:25 pm


«Μπούκαραν» με αυτοκίνητο σε γνωστό κατάστημα στην Καλλιθέα

Λάπτοπ και κινητά αξίας χιλιάδων ευρώ άρπαξαν τέσσερις δράστες τα ξημερώματα της Δευτέρας (12.08.2019) από κατάστημα γνωστής αλυσίδας υπολογιστών και ηλεκτρονικών ειδών.

Ήταν 03:00 τα ξημερώματα όταν τέσσερα άτομα έριξαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στην είσοδο γνωστού πολυκαταστήματος υπολογιστών και ηλεκτρονικών ειδών, επί της οδού Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Άμεσα άρχισε να χτυπά ο συναγερμός του καταστήματος αλλά οι δράστες ήταν εξαιρετικά γρήγοροι.


Πρόλαβαν και άρπαξαν λάπτοπ και κινητά τηλέφωνα, η αξία των οποίων ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ και διέφυγαν πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 3:23 pm


Καλλιθέα : Ανέσυραν ηλικιωμένη χωρίς τις αισθήσεις της μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

Ηλικιωμένη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε ισόγειο διαμέρισμα της Καλλιθέας μετά από φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 04.45 της Δευτέρας για πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα τριώροφου κτιρίου επί της οδού Σπάρτης 94.

Δεν πήρε έκταση
Αμέσως δόθηκε εντολή και στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Παρότι η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις και περιορίστηκε σε ένα δωμάτιο, οι πυροσβέστες βρήκαν την ηλικιωμένη χωρίς τις αισθήσεις της και αμέσως την παρέδωσαν στο πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

tovima.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 3:22 pm


O Τάσος Γαιτάνης αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ο  πρώην γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ο κ.  Γαϊτάνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και κατάγεται απο τη Μάνη.

Είναι Διδάκτορας (PhD) Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου των Πατρών με θέμα διδακτορικής διατριβής: «Development of stopping rules for MLEM and OSEM algorithms used in PET image reconstruction”. Παράλληλα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Ιατρική Φυσική από το University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ οι προπτυχιακές του σπουδές ήταν στη Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Απο το 2003 εργάζεται στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Αρχικά είχε την ευθύνη του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας με σκοπό την αγορά εξοπλισμού και τη διαχείρισή του. Απο το 2014 εκλέχτηκε στη θέση του Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με αντικείμενο την ανάπτυξη της υποδομής και λειτουργίας προκλινικής απεικόνισης PET/CT.

Παράλληλα με τα παραπάνω καθήκοντα, κατέχει απο το 2006 τη θέση του υπευθύνου ποιότητας του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΙΙΒΕΑΑ για το σύστημα ποιότητας ISO 17025:2005. Αντικείμενο αυτής της δραστηριότητας είναι η διενέργεια κλινικών μελετών σε φάρμακα.

Ο Τάσος Γαϊτάνης έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ευρωπαϊκής και εθνικής χρηματοδότησης. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (h-index = 7), αλλά και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. O Tάσος Γαϊτάνης είναι κριτής της Ε.Ε. για το πρόγραμμα Horizon 2020, ενώ είναι reviewer σε διάφορα επιστημονικά journals (Physics in Medicine and Biology, Computerized Medical Imaging, κα). Παράλληλα διδάσκει σε τρία μεταπτυχιακά προγράμματα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Αθήνας και Δυτικής Αττικής), ενώ συμμετέχει στην εκπόνηση διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών.

Ταυτόχρονα με την επιστημονική και επαγγελματική του πορεία ασχολείται με τα κοινά. Το 2006 εκλεχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας όπου επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2010 και 2014.

Το Σεπτέμβριο του 2014 ύστερα απο πρόταση του Δημάρχου και των μελών της πλειοψηφίας του Δήμου Καλλιθέας, εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Το 2015, στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ ορίστηκε απο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε) που ήταν αρμόδια για τη διενέργεια των εκλογών.

Τον Ιανουάριο του 2016, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, ορίστηκε Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, όπου έχει αναπτύξει έντονη δράση με σειρά εκδηλώσεων, συγγραφή άρθρων και εμφανίσεων στα ΜΜΕ σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 11:16 pm


Καλλιθεα - Ειδήσεις και Νέα

1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας - Athina 9.84 fm

1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας  Athina 9.84 fm

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλλιθεα

Φιλικοί ιστότοποι: