Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Καλλιθεα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κώστας Ασκούνης: «Περιφέρεια και Δήμος ΑΠΕΤΥΧΑΝ στην αντιμετώπιση των πλημμυρών»

 


Τώρα που «κάθισαν τα νερά» (και όχι η σκόνη που λέει ο λαός) πρέπει τα πράγματα και οι υπεύθυνοι να μπουν στην θέση τους.

Οι Τζιτζιφιές και ένα μεγάλο μέρος του Κέντρου της Καλλιθέας για ακόμα μια φορά, πλημμύρισαν με τις περιουσίες των πολιτών να καταστρέφονται. Υπόγεια parking, επιχειρήσεις, ισόγειες κατοικίες και αυτοκίνητα έχουν υποστεί ΞΑΝΑ μεγάλες ζημιές. 

Είναι η δεύτερη φορά που η Καλλιθέα μετρά τις πληγές της, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 30ης Σεπτεμβρίου του 2018.

Οι ευθύνες της Περιφέρειας και του Δήμου είναι πολλές. 

Ευθύνες της Περιφέρειας: Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπεράτωση των έργων του Παραλιακού Μετώπου και ειδικότερα στην κατασκευή του ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ, δημιούργησαν σε όλους τους παραλιακούς Δήμους μεγάλα προβλήματα που συμπυκνώνονται στις εικόνες ντροπής, που έκαναν του γύρω του κόσμου, με το Λεωφορείο της γραμμής «πνιγμένο» στα νερά της οδού Ποσειδώνος στην Καλλιθέα. 

Ευθύνες του Δήμου: Οι Τζιτζιφιές που μετατράπηκαν σε μία απέραντη λιμνοθάλασσα και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο της Καλλιθέας, με τους πίδακες νερού να ξεπηδούν στην μέση του δρόμου, είναι η απόδειξη της αποτυχίας του κ. Κάρναβου. 


Ο Δήμαρχος είχε 7 χρόνια μπροστά του, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές του 2018, να ασχοληθεί σοβαρά και να σχεδιάσει τα απαραίτητα έργα. Ίσως για τον Δήμαρχο των social η επικοινωνιακή του εικόνα να είναι πιο σημαντική από τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο μας και τους πολίτες.

Τέλος, παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ.Κάρναβου στα Μ.Μ.Ε. Η μόνιμη επωδός να μεταθέτει τις ευθύνες του σε κάποιον άλλον (για όλα τα μεγάλα προβλήματα πάντα κάποιος άλλος φταίει) δεν τιμάει το θεσμό που υπηρετεί και δεν βοηθάει την πόλη. Πρέπει να αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα να βάλει και αυτός το λιθαράκι του να πάμε ένα βήμα μπροστά την Καλλιθέα.

Οι πολίτες θέλουν έναν Δήμαρχο που να αναγνωρίζει, αλλά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.


Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2021 | 2:25 pm


Αυτοψία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στα έργα του Φαληρικού


 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφτηκε σήμερα τα έργα στο φαληρικό όρμο προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών καθώς και για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που προκλήθηκε χθες στην παλιά παραλιακή εξαιτίας της κακοκαιρίας.

 

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλο,  ενημερώθηκε για τη λειτουργία του αντιπλημμυρικού έργου στο δυτικό κανάλι, που κατασκευάζεται στο πλαίσιο των έργων της Α΄ Φάσης του Φαληρικού Όρμου. Το έργο, όπως επισημάνθηκε, παρέλαβε όλα τα όμβρια από την περιοχή του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ανατολικό τμήμα του εκτελούμενου έργου, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Ωστόσο επισημαίνεται ότι αυτά τα προβλήματα θα εκλείψουν οριστικά σε περίπου 3 μήνες, με την ολοκλήρωση των έργων της Α΄ Φάσης του Φαληρικού Όρμου, στην παραλιακή λεωφόρο. Με το έργο αυτό κατασκευάζονται υπερσύγχρονοι  συλλεκτήρες  απορροής και αποστραγγιστικό σύστημα το οποίο θα διασφαλίσει στο ακέραιο την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών, τις ζωές και τις περιουσίες των περιοίκων, κυρίως στους Δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου.

 

Να σημειωθεί ότι λόγω του πολύ υψηλού όγκου των νερών που κατέβασε ο Ιλισός προκλήθηκε μία υπερχείλιση στην περιοχή που έχουν γίνει οι νέες γραμμές του τραμ. Παρότι υπάρχει αντλιοστάσιο το οποίο λειτουργεί μέχρι και τώρα, όπως αντλιοστάσιο υπάρχει και στην Εθνάρχου Μακαρίου, ο όγκος των νερών ήταν τόσο μεγάλος  που δεν μπορούσε να παραληφθεί στο σύνολό του.

 

Υπογραμμίζεται ότι εάν δεν υπήρχαν τα έργα που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα ώστε να λειτουργήσουν ανασταλτικά, ως λεκάνη ανάσχεσης, πολύ μεγαλύτερος όγκος νερού θα είχε υπερχειλίσει στο χώρο. Με την ολοκλήρωση εντός του προσεχούς τριμήνου και μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου και του ανατολικού τμήματος του αντιπλημμυρικού έργου όλα αυτά τα προβλήματα θα εξαλειφθούν.

 

Ο Περιφερειάρχης έδωσε σαφείς οδηγίες προκειμένου μέχρι το βράδυ να έχουν απομακρυνθεί ο τεράστιος όγκος του νερού που βρίσκεται στην περιοχή. Όπως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια τα οποία έχουν ενισχυθεί με επιπλέον αντλίες που έχουν στείλει η Περιφέρεια, ο ανάδοχος, η ΕΥΔΑΠ και η πυροσβεστική προκειμένου να απομακρυνθούν τα νερά που έχουν συσσωρευθεί από το χαμηλό τμήμα της εισόδου

 

 Με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

 

«Επισκέφθηκα σήμερα τα έργα του Φαληρικού προκειμένου να ενημερωθώ τόσο για την πρόοδο των εργασιών, όσο και για τις ενέργειες που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες μας σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου άμεσα να αποκατασταθούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη χθεσινή κακοκαιρία. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου τριμήνου και θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και των όμορων δήμων. Για πρώτη φορά εκτελείται από την Περιφέρεια ένα ευρύ πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων στο οποίο συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων καθαρισμοί ρεμάτων με προϋπολογισμό πάνω από 13 εκ. ευρώ και καθαρισμοί φρεατίων με προϋπολογισμό πάνω από 24 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια Αττικής,  σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοικήσεις που εκτελούσαν έργα στα χαρτιά, για πρώτη φορά υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

 

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις του επικεφαλής του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης Πειραιάς για Όλους τόνισε: «Αυτά που λέει ο κ. Μπελαβίλας δεν ισχύουν!

Δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο Κηφισός με το έργο που εκτελούμε και σε καμία περίπτωση δεν έφραξαν με μπάζα οι εκροές. Ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν πολύ μεγάλος και η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχαμε προχωρήσει μια σειρά από έργα το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο με απρόβλεπτες συνέπειες».

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2021 | 6:00 pm


Ο Γιάννης Μπέζος στον Ιανό

 


Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Γιάννης Μπέζος, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλουκαι Θοδωρής Οικονόμου παρουσιάζουν παραστάσεις με τίτλο «Όταν χαμηλώνουν τ’ άστρα».

 

Παρουσίαση, Τραγούδι: Γιάννης Μπέζος

Απαγγελία, Τραγούδι: Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου

Στο πιάνο ο Θοδωρής Οικονόμου.

 

Την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23, την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Οκτωβρίουστις 20:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

 

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Ο μεγάλος Σεφέρης έλεγε πως όταν κόβουμε ένα κομμάτι από το παρελθόν, την ίδια στιγμή κόβουμε κι ένα κομμάτι από το μέλλον. Η άγνοια και ακόμα χειρότερα η θολή εικόνα που έχουμε για το παρελθόν μας, φοβίζει και συσκοτίζει το δρόμο για τα επόμενα. Η ποίηση για τους μεγάλους προγόνους μας ήταν καθημερινή άσκηση και ψυχαγωγία. Μέσα στους αιώνες και μετά από πολλές αναταράξεις, ο τόπος μας γέννησε δημιουργούς θαυμαστούς και αποκαλυπτικούς. Η πρόθεσή μας είναι να τους θυμηθούμε. Έτσι κι αλλιώς τους εμπεριέχουμε, διότι μας δένει η γλώσσα με όλες τις παραλλαγές της. Με όχημα τις μουσικές σπουδαίων συνθετών, θα διαπιστώσουμε ότι η ποίηση, όπως έλεγε ο Εγγονόπουλος, είναι λόγια ψιθυριστά στα αυτιά ευγενικών ανθρώπων. Είναι η ακριβή εκδοχή της πατρίδας μας. 

Γιάννης Μπέζος

 

 

Βίντεο παράστασης https://youtu.be/ur0esyRq7UU

 

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα.

Είσοδος: 17€ (περιλαμβάνει ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί)

 

Link προκράτησης Παρ. 22/10: https://www.ianos.gr/ticket1-giannis-mpezos-otan-chamilonoun-t-astra

Link προκράτησης Σάβ. 23/10: https://www.ianos.gr/ticket1-giannis-mpezos-otan-chamilonoun-t-astra-23-10

Link προκράτησης Παρ. 29/10: https://www.ianos.gr/ticket1-giannis-mpezos-otan-chamilonoun-t-astra-29-10

Link προκράτησης Σάβ.30/10: https://www.ianos.gr/ticket1-giannis-mpezos-otan-chamilonoun-t-astra-30-10

 

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

 

 

Παραστάσεις «Όταν χαμηλώνουν τ’ άστρα»: Σαβ. 23/10, Παρ. 29/10, Σαβ. 30/10, Παρ. 19/11, Σαβ. 20/11, Παρ. 26/11, Σαβ. 27/11

 

Link εκδήλωσης Παρ. 22/10: https://www.ianos.gr/events/giannhs_mpezos_-_%C2%AB%CE%8Ctan_xamhlwnoun_t_astra%C2%BB/

Link εκδήλωσης Σάβ. 23/10: https://www.ianos.gr/events/giannhs_mpezos_-_%C2%AB%CE%8Ctan_xamhlwnoun_t_astra%C2%BB_-_23-10/

 

Link εκδήλωσης Παρ. 29/10: https://www.ianos.gr/events/giannhs_mpezos_-_%C2%AB%CE%8Ctan_xamhlwnoun_t_astra%C2%BB_-_29-10/

Link εκδήλωσης Σάβ. 30/10: https://www.ianos.gr/events/giannhs_mpezos_-_%C2%AB%CE%8Ctan_xamhlwnoun_t_astra%C2%BB_-_30-10/

 

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2021 | 12:30 pm


Ανήσυχοι οι κάτοικοι από τον κίνδυνο να πλημμυρίσει ο Φαληρικός Όρμος


Τον κίνδυνο αν συνεχιστεί η κακοκαιρία να βουλιάξει όλη η Καλλιθέα, επισήμανε η περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη, καθώς στις εργασίες που γίνονται για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το συγκεκριμένο σημείο, και έγινε αποδέκτης της έντονης ανησυχίας που επικρατεί στους κατοίκους. Νωρίτερα, άλλο κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε γειτονιές της Καλλιθέας. Στην περιοδεία συμμετείχαν η Χριστίνα Μπέλλα μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ και γραμματέας της ΤΟ Νοτίων Συνοικιών και η Νανά Ιορδανίδου, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2021 | 10:30 am


Ανακοίνωση της “Μια Πόλη στο Δρόμο” για τις πλημμύρες

 


Ακόμα μια φορά η πόλη βρέθηκε στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Σπίτια και σχολεία πλημμύρισαν, άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν, περιουσίες κινδύνεψαν. Το επιτελικό κράτος βρέθηκε, για άλλη μια φορά, “απροετοίμαστο”.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ και της Πολιτικής Προστασίας, η νύχτα προβλέπεται δύσκολη.

Τα ποτάμια στα οποία μετατράπηκαν οι δρόμοι της Καλλιθέας και η λίμνη που σκέπασε την παλαιά Παραλιακή, δίπλα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αποτελούν την πιο δραματική απόδειξη του τι σημαίνει έργα και αναπλάσεις βιτρίνας, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία της ζωής και της κατοικίας του λαού και των εργαζομένων.

Το τμήμα της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος που πλημμύρισε είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν λίγους μήνες, στο πλαίσιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Τζιτζιφιών και Μοσχάτου. Μιας ανάπλασης που, πέραν των τειχών που υψώνει προς τις γειτονιές μας, οδεύει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση.

Η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια, η οποία παρέλαβε το έργο της Παραλιακής σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένο, κοροϊδεύει επί δύο χρόνια. Ακόμα και η αποπεράτωση της Α’ Φάσης του έργου, που περιελάμβανε το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή των Τζιτζιφιών, έχει ήδη καθυστερήσει δραματικά και σύμφωνα με τις πρόσφατες υποσχέσεις Πατούλη, επρόκειτο να “παραδοθεί στο τέλος Νοεμβρίου”. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν τα σημεία αυτά της παλαιάς παραλιακής, που βρίσκονται “κυκλωμένα” από τη μία από τα τείχη της νότιας όψης του Σταύρος Νιάρχος, από την άλλη από τα τείχη της Νέας Παραλιακής, να μετατραπούν σε λίμνες. Οι Τζιτζιφιές και το Μοσχάτο να κινδυνεύουν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τέρμα πια η κοροϊδία. Απαιτούμε άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της Καλλιθέας και του Μοσχάτου.

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2021 | 11:00 pm


Mε εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

 


Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική τις επόμενες ώρες, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διακόπτεται σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, η  δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες. 

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

Η Περιφέρεια Αττικής θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. 


Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2021 | 2:05 pm


Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα λόγω της κακοκαιρίας


 Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών  φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2021 | 10:30 am


Με εντατικούς ρυθμούς σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων σε όλη την Αττική από τα συνεργεία της Περιφέρειας

 


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, σε καθημερινή βάση, τους καθαρισμούς των ρεμάτων με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, κατόπιν και σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα  έχουν ολοκληρωθεί οι εξής εργασίες:

Α. Κεντρικός και Βόρειος Τομέας Αθηνών

1. Απομάκρυνση 1 πεσμένου δέντρου του ρέματος Ποδονίφτης επί της οδού Περισσού 167 του Δήμου Νέας Φιλαδελφείας - Νέας Χαλκηδόνας 

2. Απομάκρυνση 1 πεσμένου δέντρου του ρέματος Ποδονίφτης επί της οδού Περισσού 185 του Δήμου Νέας Φιλαδελφείας - Νέας Χαλκηδόνας 

3. Καθαρισμός του ρέματος Γιαμπουρλά από την οδό Λευκής έως την οδό Αλ. Παπαναστασίου του Δήμου Νέας Φιλαδελφείας - Νέας Χαλκηδόνας 

4.Καθαρισμός και η απομάκρυνση 6 πεσμένων δέντρων του ρέματος Κοκκιναράεπί της οδού Κοκκιναρά 36 του Δήμου

5.Καθαρισμός και η απομάκρυνση 4 πεσμένων δέντρων του ρέματος Αγίου Παντελεήμονα από την οδό Επτανήσου έως την οδό Ζακύνθου του Δήμου Κηφισιάς 

6.Καθαρισμός του ρέματος Κηφισός στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και του παράδρομου της Εθνικής Οδού του Δήμου Κηφισιάς 

7. Καθαρισμός του ρέματος Αχιλλέως από την οδό Πλουτάρχου έως την οδό Παλαιολόγου του Δήμου Κηφισιάς 

8.Καθαρισμός του ρέματος Νεάρχου από την οδό Πλουτάρχου έως την οδό Παλαιολόγου του Δήμου 

9.Καθαρισμός του ρέματος Λεύκης από την οδό Σαπφούς έως την οδό Παλαιολόγου του Δήμου Κηφισιάς 

10.Καθαρισμός του ρέματος Λεύκης από την οδό Θησέως έως το Αρσάκειο του Δήμου Κηφισιάς 

11.Καθαρισμός του ρέματος Καλαποθάκη από την οδό Καλαποθάκη έως την Λεωφόρο Θεσσαλονίκης του Δήμου Κηφισιάς 

12. Καθαρισμός του ρέματος Ξενίας από την οδό Ξενίας έως την οδό Πεύκων του Δήμου Κηφισιάς 

13.Καθαρισμός του ρέματος από την οδό Πωγωνίου έως την οδό Γ. Λύρα του Δήμου Κηφισιάς 

 

Β. Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

1. Κεντρικό ρέμα Αφιδνών, Ρέμα Ιπποκρατείου Πολιτείας, Ρέμα Χαράδρος Αφίδνες, Ρέμα Ασωπός (τμήμα) , Δήμος Ωρωπού

2. Ρέμα Σιατίστης Θρακομακεδόνες, Ρέμα Καναπίτσα Αχαρνών (τμήματα), Ρέμα Εσχατιά (τμήμα με σκουπίδια), Ρέμα οδού Γαβριήλ, Ρέμα Αμάρυνθος Βαρυμπόμπη, Δήμος Αχαρνών

3. Ρέμα Μεγάλου Αλεξάνδρου Σταμάτα, Κεντρικό ρέμα Κρυονερίου, Κεντρικό Ρέμα Διονύσου, Δήμος Διονύσου

4. Μέγα Ρέμα Ραφήνας (εκβολή και προς ανάντη) Δήμος Ραφήνας

5. Ρέμα Θωρικό (εκβολή και προς ανάντη) Δήμος Λαυρίου

6. Κεντρικό ρέμα Κουβαρά, Ρέμα Αγ. Γεωργίου (περιοχή Πέτα) Δήμος Σαρωνικού

 

Γ. Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

1. Καθαρισμός ρέματος Σαρανταπόταμου σε μήκος 433μ. έναντι του στρατιωτικού αεροδρομίου

2. Καθαρισμός ρέματος στη συνοικία Παπακώστα μήκους 360μ του Δήμου Ελευσίνας

3. Καθαρισμός ρεμάτων περιοχής Οινόης του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας (Τζάλας, Μένεσσι, Κάστιζας, Λεύκα, Οσίου Μελετίου, Καστανάβας)  συνολικού μήκους  2.419μ.

4. Καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν επαναληπτικά σε ρέματα του Αλεποχωρίου του Δήμου Μεγαρέων  σε συνολικό μήκος 571μ. στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές .

4. Επιπρόσθετα  έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Αγ. Ιωάννη και Αγ. Γεωργίου του Δήμου Ασπροπύργου, στο ρέμα Αγ. Αικατερίνης στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας και στα ρέματα  Γιώργη, Κουλουριώτικο, Μαυρατζά στο Δήμο Μεγαρέων και ρέμα Εσχατιάς του Δ. Φυλής.

5. Έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Σούρες και ρέμα Σαρανταπόταμο.

 

Σήμερα 13/10/21 θα γίνουν καθαρισμοί στα εξής ρέματα:

1.Ρέμα Προφήτη Δανιήλστον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

2.Ρέμα επί των οδών Ναυσικάς και Αλεξάνδρας στον Δήμο Καματερού - Αγίων Αναργύρων.

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

 

« Με την πρόβλεψη για δύσκολες καιρικές συνθήκες προ των πυλών, εντείνουμε τους καθαρισμούς των ρεμάτων σε όλη την Αττική και παρεμβαίνουμε καθημερινά όπου διαπιστώνεται πρόβλημα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους πλημμμυρικών φαινομένων.  Προτεραιότητα μας είναι η αποτελεσματική θωράκιση θωράκιση της Αττικής και η ασφάλεια των πολιτών και σ΄αυτό το πλαίσιο βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα».

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2021 | 4:00 pm


Σύσκεψη για τις απάτες με τη μέθοδο phishing

 

Ευρεία σύσκεψη για τις διαδικτυακές απάτες με την τεχνική ηλεκτρονικού «ψαρέματος» - phishing  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικών μηνυμάτων αποσπώντας από τα θύματα τραπεζικές καταθέσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, ο Διοικητής της Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας, ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Τζουβάλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Βασίλειος Ράπανος, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Τραπεζών Σπυρίδων Ανδρονικάκης, ο Διευθυντής Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών Γεώργιος Πάσχας, η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρούλα Απιλαγάκη, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωάννης Γραμματικάκης, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Παπακώστας και ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Λουκόπουλος. 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά το τέλος της σύσκεψης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Δυστυχώς το φαινόμενο της εξαπάτησης των πολιτών με απώλειες για την περιουσία τους, με δήθεν μηνύματα, με πλαστά μηνύματα από τράπεζες έχει εξαπλωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε την πρωτοβουλία αυτής της σύσκεψης εργασίας με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε τη δράση μας για να προστατεύσουμε την περιουσία των πολιτών. Η πρώτη απόφαση ασφαλώς είναι να πραγματοποιηθεί μία πολλή μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία των πολιτών, ώστε να προλάβουμε την περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου και οι ίδιοι οι πολίτες να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και την περιουσία που έχουν αποκτήσει με προσπάθειες συχνά μίας ολόκληρης ζωής. Δημιουργούμε επίσης ένα συντονιστικό κέντρο, ώστε οι διωκτικές Αρχές της Ελληνικής αστυνομίας σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες να υπάρξει συντονισμένη δράση  ακόμα πιο αποτελεσματική με σκοπό να χτυπηθούν οι απατεώνες που κάνουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης». 


Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2021 | 3:00 pm


1ο Webinar με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων»


Η Περιφέρεια Αττικής και το Π.Τ.Α.Α. (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής) στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») πραγματοποιούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) με θέμα «Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» (έναρξη 19:00). Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης προσκαλούν τους γονείς και πολίτες της Αττικής, στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και κάθε ενδιαφερόμενο να λάβουν μέρος.

 

Η συμμετοχή τόσο στο συγκεκριμένο Webinar (όσο και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν) είναι ανοικτή σε όλους και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο Webinar της 27ης Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν  τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZckc-6pqz4iGdalclq9NgFOKGvwignCVC8X

 

Με αφορμή τον προγραμματισμό της σχετικής δράσης ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι μέσω της ψηφιακής εκπαίδευσης και του ψηφιακού εγγραμματισμού μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ασφάλεια και να προστατευθούν τόσο οι νέοι, όσο και γενικότερα οι χρήστες του Διαδικτύου από την παραβίαση προσωπικών δεδομένων που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

 

Κατά τη διάρκεια του διαδραστικού Webinar εξειδικευμένοι συνεργάτες του Π.Τ.Α.Α. συζητούν με τους συμμετέχοντες και απαντούν σε ερωτήσεις αναφορικά με μεθόδους και εργαλεία αντιμετώπισης των κινδύνων του Διαδικτύου (π.χ. Διαδικτυακές Απάτες, Ψεύτικα Profile), την προστασία των ψηφιακών συσκευών (π.χ. κωδικοί πρόσβασης, χρήση antivirus) αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Με την ολοκλήρωση του κάθε Webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Διακριτή βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί σε όσους παρακολουθήσουν έναν πλήρη σεμιναριακό κύκλο (και τα οκτώ webinars).

 

Για την διασφάλιση του διαδραστικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες. Με την υποβολή της φόρμας θα λάβετε στο e-mail σας τον σύνδεσμο μέσω του οποίου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση.

  

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2021 | 11:00 am


Τα εγκαίνια για το Μπιζάνι - Ένα σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης για την Καλλιθέα


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, πραγματοποιήθηκαν στην Καλλιθέα από τη δημοτική Αρχή, τα εγκαίνια ενός κτιρίου ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης. Στις 23 Ιουλίου 1944 οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους έκαναν επιδρομή στην Καλλιθέα αλλά αποκρούστηκαν από τμήματα του ΕΛΑΣ και την επομένη επανέλαβαν την επιδρομή, όμως συνάντησαν σθεναρή αντίσταση σε οίκημα της οδού Μπιζανίου 5, όπου είχαν κλειστεί δέκα Επονίτες που έδωσαν μάχη για πέντε ώρες. Οι τελευταίοι που επέζησαν, αυτοκτόνησαν με την τελευταία σφαίρα.

Αυτό το σπίτι πλέον ανακαινίστηκε και θα αποτελεί ένα σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης για την Καλλιθέα και έναν χώρο πολιτισμού. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο υπουργός και ο δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος, ενώ τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων.

«Η απαίτηση των πολιτών της Καλλιθέας για την αποκατάσταση αυτή μετά από 77 χρόνια, γίνεται πράξη από εμάς, γιατί προϋπόθεση για τη συνοχή και ταυτότητα μιας πόλης είναι να τιμά την ιστορία της και κάθε πολίτης να γνωρίζει το παρελθόν της και να είναι περήφανος γι' αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος και πρόσθεσε:

«Σήμερα παραδίδουμε το 'Μπιζάνι' και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου. Το παραδίδουμε έχοντας αποκαταστήσει τις φθορές κι έχοντας μετατρέψει το ίδιο το οίκημα, σ' έναν όμορφο χώρο πολιτισμού και ιστορίας, παρεμβαίνοντας επίσης με βελτιωτικά έργα στην περιοχή και στον δρόμο που το περιβάλλουν, αλλά και στην είσοδο του παρακείμενου δημοτικού σχολείου. Δηλώνουμε περήφανοι για την ιστορία της πόλης μας. Η Καλλιθέα δεν είναι μόνο το σήμερα, είναι και το παρελθόν της. Η ιστορική της διαδρομή είναι αυτή που προσδιορίζει και τη σημερινή ταυτότητά της. Είναι χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να την περάσουμε στις επόμενες γενιές, για να τους δείχνουμε ότι πάνω από όλα τα αγαθά του κόσμου, ένα μετράει περισσότερο: η ελευθερία».

Από τη δική του μεριά, ο κ. Θεοδωρικάκος στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ενότητας των Ελλήνων και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει ναζιστικά μορφώματα. Στεκόμαστε ενωμένοι σε κάθε ναζιστική απειλή».

Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης ήταν και η παρουσία του γιου της οικογενείας που κατοικούσε εκείνα τα χρόνια στο σπίτι της οδού Μπιζανίου και έζησε τα ιστορικά γεγονότα.

*φωτό αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2021 | 2:30 pm


Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού 15 & 16 Οκτωβρίου 2021 στο Μουσείο Αφής


Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος και το Μουσείο Αφής τιμούν για το 2021 όπως και κάθε χρόνο τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, με δράσεις αφιερωμένες στο μείζον ζήτημα της προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης και της αναγκαιότητας θεμελίωσης καλών πρακτικών και ισότιμων ευκαιριών προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι, την Παρασκευή 15, ανήμερα του εορτασμού  & το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το Μουσείο θα έχει ανοιχτές τις πύλες του για το ευρύ κοινό από τις 09.00 έως τις 16.00 και από τις 9.00 έως τις 15.00 αντίστοιχα, με δωρεάν ενημερωτικές-εκπαιδευτικές δράσεις βιωματικού χαρακτήρα. 

Πρόκειται για μια άψογη ευκαιρία γνωριμίας κάθε ενδιαφερόμενου, οποιασδήποτε ηλικίας με το μοναδικό Μουσείο Αφής και κατανόησης της σπουδαιότητας της προσφοράς του στην ισότιμη και καθολική προσβασιμότητα των μη βλεπόντων στον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις  βασισμένες  σε διαφορετικά εκθέματα τα οποία θα εξιστορούν μια μοναδική  ιστορία της αρχαίας Αθήνας, την θεματική αφιερωμένη στα «200 χρόνια από την Επανάσταση-Ελλάδα 1821-2021» και να δοκιμάσουν την εφαρμογή Αυτόνομης Πλοήγησης ΜΑΝΤO Blind, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό.

Για τον προγραμματισμό ξεναγήσεων, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Γραμματεία στο τηλέφωνο του φορέα 210 9415222.

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας από τον Κορωνοϊό, οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό πρόσφατης νόσησης (6 τελευταίων μηνών) ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος τεστ (rapid ή μοριακού).

 Τηρούνται αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι κανόνες υγιεινής, ενώ η χρήση μάσκας στους χώρους του Μουσείου είναι υποχρεωτική.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα προώθησης της καθολικής προσβασιμότητας τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης στον πολιτισμό», το οποίο υλοποιεί ο φορέα μας  από το Μάιο έως τον Δεκέμβριο 2021 "με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού".

 


Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2021 | 1:50 pm


Τραγωδία: 18χρονος διανομέας σκοτώθηκε Κρέμου και Χαροκόπου!


 Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 18χρονου διανομέα φαγητού σε τροχαίο το βράδυ της Κυριακής. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του στη διασταύρωση μεταξύ των οδών Κρέμου και Χαροκόπου.

ΙΣύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στo STAR, στην οδό Κρέμου, το ταξί σταμάτησε, έλεγξε και όταν ξεκίνησε, ήρθε το μηχανάκι και χτύπησε πάνω του.

«Ο οδηγός του ταξί δεν είδε ποτέ τον ντελιβερά. Το κράνος βρέθηκε πολύ πιο κάτω, αλλά δεν ξέρουμε αν το φορούσε. Είναι η επόμενη μέρα και ακόμα τρέμω», ανέφερε ο νεαρός που μάλιστα έδωσε και έδωσε κατάθεση στην τροχαία για το δυσάρεστο συμβάν.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι «σκοτώστρα» σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ενώ τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος εξετάζει η τροχαία.

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2021 | 1:30 pm


Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αθήνας


 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή Επέτειο Απελευθέρωσης  της Αθήνας από τους Γερμανούς το 1944 δήλωσε: 

 «Η μέρα που απελευθερώθηκε η Αθήνα είναι ημέρα γιορτής, μνήμης, σεβασμού και τιμής για εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία. Στη συνείδηση των πολιτών η 12η Οκτωβρίου αποτυπώνει την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Τιμούμε τους ηρωικούς αγωνιστές μας και στέλνουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα πως στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, δεν έχουν θέση φασιστικές και μισαλλόδοξες ιδεολογίες. Ο καλύτερος φόρος τιμής για τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν είναι να εργαστούμε όλοι μαζί, για μια ισχυρή πρωτεύουσα, για μια χώρα μονιασμένη. Μέσα από τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη μπορούμε να εξασφαλίσουμε την κοινωνική προκοπή που θα συμβάλει προκειμένου η Αττική μας και συνολικά η Ελλάδα να κατακτήσει τη  θέση που της αξίζει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι υποχρέωση μας να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε τους νέους να γνωρίσουν τις τραγικές αλλά και ταυτόχρονα ηρωικές στιγμές του λαού μας».  


Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2021 | 9:30 am


Ευχαριστήριο μήνυμα του αντιδημάρχου Λαζ. Λασκαρίδη για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις του Δήμου


 Ευχαριστήριο μήνυμα προς τις Καλλιθεάτισσες και τους Καλλιθεάτες για τη μαζική συμμετοχή τους στις καλοκαιρινές και φθινοπωρινές εκδηλώσεις του Δήμου, απηύθυνε, μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης.

Το μήνυμά του, έχει ως εξής:

«Με την ολοκλήρωση των τετράμηνων εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2021» αισθάνομαι , ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που αγκάλιασαν το πρόγραμμά μας και έδωσαν μαζικά το «παρών».

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τόσο ως προς τον αριθμό τους, όσο και ως προς τη συμμετοχή των Καλλιθεατών. Με χαρά είδαμε την πόλη μας να παίρνει το ρόλο του πρωταγωνιστή στον Πολιτισμό και να δίνει ανάσες ζωής, τέχνης και γόνιμου προβληματισμού στους κατοίκους, μετά από έναν εξαιρετικά δύσκολο, λόγω εγκλεισμού, χειμώνα.

Με τον δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, έχουμε θέσει τον Πολιτισμό στις προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου και το όραμα μας το κάνουμε πράξη καθημερινά.

Υποσχόμαστε κι έναν συναρπαστικό σε πολιτιστικά δρώμενα χειμώνα και σας καλούμε αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου (σε μια σημαντική για τον τόπο μας ημερομηνία, αφού, πριν από 77 χρόνια, το 1944 απελευθερώθηκε η Αθήνα από τους Γερμανούς) στις 7 το απόγευμα στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου της οδού Μπιζανίου, όπου έδωσαν τη ζωή τους 10 νεαροί ΕΠΟΝίτες, αγωνιζόμενοι κατά των κατακτητών.


                           ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ 

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ΚΕΠ Δήμου Καλλιθέας»


Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2021 | 3:00 pm


Η ορχήστρα χάλκινων πνευστών από τη Βενεζουέλα δίνει το δικό της παλμό στο ΚΠΙΣΝ

 


Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 20.30, η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί το Venezuelan Brass Ensemble, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos. Η συναυλία πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Το Venezuelan Brass Ensemble (Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της Βενεζουέλας) είναι ένα πολυμελές, αναγνωρισμένο και συχνά ανατρεπτικό σχήμα, που συνδυάζει τη νεανική φλόγα με την πολύτιμη εμπειρία μιας παρουσίας δεκαεπτά χρόνων. Αποτελείται από τους πιο χαρισματικούς νέους εκτελεστές χάλκινων πνευστών της Βενεζουέλας και δημιουργήθηκε το 2004, συγκεντρώνοντας στον πυρήνα του κορυφαίους πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς της χώρας. Με μέντορα τον μαέστρο Thomas Clamor έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες συναυλίες σε όλο τον δυτικό κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι τη Νορβηγία και από το Εκουαδόρ μέχρι την Αυστρία. Το 2007 εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, μπροστά σε περισσότερους από 5.000 θεατές, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές, ενώ το 2012 άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Μέχρι σήμερα, παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα χάλκινων πνευστών στον κόσμο, ανανεώνοντας διαρκώς τα μέλη του και δίνοντας ευκαιρίες ανάδειξης σε δεκάδες νέους.

 

Το Venezuelan Brass Ensemble, γέννημα-θρέμμα του περίφημου El Sistema της Βενεζουέλας, προσγειώνεται στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του εκπαιδευτικού μουσικού προγράμματος κοινωνικής ένταξης El Sistema Greeceγια μία εβδομάδα γεμάτη εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με κορυφαία τη συναυλία τους στο ΚΠΙΣΝ. Στη συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, τα χάλκινα πνευστά του Venezuelan Brass Ensemble θα δώσουν τον δικό τους παλμό στο ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζοντας ένα κλασικό ρεπερτόριο σε συνδυασμό με μοντέρνα κομμάτια, που αναδεικνύουν τόσο τις εκτελεστικές ικανότητές τους, όσο και τους ανοιχτούς τους ορίζοντες. Τη συναυλία θα διευθύνει ο Andrés David Ascanio Abreu, Διευθυντής του Ακαδημαϊκού Ορχηστρικού Προγράμματος και Μουσικός Ακαδημαϊκός Διευθυντής του El Sistema στη Βενεζουέλα.

 

Εισιτήρια:

Ζώνη Α: γενική είσοδος 15€

Ζώνη Β: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

Προπώληση εισιτηρίων στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας snfcc.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ το 2019 το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών: τον Θόλο στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.


Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

               To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Οκτώβριο είναι:

o   Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:

Δευτέρα-Πέμπτη: 06.00-00.00 Παρασκευή-Κυριακή: 06.00-02.00

o   Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-22.00

o   Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 09.00-22.00

Οι ώρες λειτουργίας ενδέχεται να αλλάξουν λόγω των μέτρων κατά της COVID-19.

               Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.

               Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.

               Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.

               Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

               Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2021 | 1:39 pm


«Νέα αποτυχία της διοίκησης Κάρναβου» βλέπει η παράταξη Ψαλιδόπουλου


 Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” επαναλαμβάνει την υποστήριξή της προς την επιβεβλημένη ανησυχία και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, ύστερα από την αποτυχία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου και της διοίκησης να εξασφαλίσουν έγκαιρα το απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία αυτού του εξαιρετικά σημαντικού θεσμού της δημοτικής κοινωνικής δραστηριότητας. 

Ο κ. Δήμαρχος και η διοίκηση είχαν επαρκή χρόνο για να οργανώσουν με σοβαρότητα και υπεύθυνο τρόπο τους Παιδικούς Σταθμούς, να ασχοληθούν και να επιτύχουν την πρόσληψη προσωπικού, να ασχοληθούν και να εγγυηθούν την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων, να ασχοληθούν και να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές. Όπως και στην υπόθεση της στέγασης της προσχολικής αγωγής και τη λειτουργία των πολιτιστικών - καλλιτεχνικών δομών του Δήμου, η διοίκηση αυτή απέτυχε να εκπληρώσει ένα ακόμη καθήκον της.

Η “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” καλεί τον κ. Δήμαρχο και τη διοίκηση, αποκλειστικούς υπεύθυνους για την ανωμαλία που σημειώνεται στους Παιδικούς Σταθμούς, να τηρήσουν τώρα τις υποσχέσεις που έδωσαν υπό την πίεση της πραγματικότητας και της κινητοποίησης των εργαζομένων και να επιταχύνουν τις αναγκαίες ενέργειες για την επείγουσα αποκατάσταση της ομαλότητας που διατάραξαν. 


Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2021 | 4:00 am


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ποσειδώνος μέχρι τέλη Νομεβρίου


 Λόγω εκτέλεσης εργασιών ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, κατά το χρονικό διάστημα από 11.10.2021 έως 30.11.2021 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου,  θα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικά τμήματα περιοχής Δήμου Π. Φαλήρου, ως εξής:

ΦΑΣΗ Β0

Σταδιακός περιορισμός του πλάτους των λωρίδων κυκλοφορίας από 3,50μ. σε 3,00μ. του ανισόπεδου κλάδου της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος από τη συμβολή της με τον κλάδο εξόδου προς Φάληρο έως τη συμβολή της με τους κλάδους εξόδου προς Αθήνα/Πειραιά με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα/Πειραιά.

Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο (2) σε μία (1) του κλάδου εισόδου από Λ. Συγγρού/Αθήνα και σε όλο το μήκος του κλάδου αυτού, έως τη συμβολή του με την παραλιακή Λ. Ποσειδώνος, με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα. 

Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε τρεις (3) της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος από τη συμβολή της με τους κλάδους εισόδου από Αθήνα/Πειραιά και σε μήκος 500μ. περίπου, με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.

Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στον κλάδο εισόδου από Αθήνα προς παραλιακή Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα από την αρχή περίπου του κλάδου εισόδου και έως το πέρας του εργοταξιακού χώρου επί της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα. 

Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στον κλάδο εισόδου από Αθήνα προς παραλιακή Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα από την αρχή περίπου του κλάδου εισόδου και έως το πέρας του εργοταξιακού χώρου επί της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα. 

Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην παραλιακή Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα αυτής από το ύψος της οδού Αρτέμιδος και έως το πέρας του εργοταξιακού χώρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα/Πειραιά.

Απαγόρευση προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην παραλιακή Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα αυτής από το ύψος της οδού Αρτέμιδος και έως το πέρας του εργοταξιακού χώρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα/Πειραιά.

ΦΑΣΗ Β

Σταδιακός περιορισμός του πλάτους των λωρίδων κυκλοφορίας από 3,50μ. σε 3,00μ. του ανισόπεδου κλάδου της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος από τη συμβολή της με τον κλάδο εξόδου προς Φάληρο έως τη συμβολή της με τους κλάδους εξόδου προς Αθήνα/Πειραιά με κατάληψη του αριστερού και δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα/Πειραιά.

Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην παραλιακή Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα αυτής από το ύψος της οδού Αρτέμιδος και έως το πέρας του εργοταξιακού χώρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα/Πειραιά.

Απαγόρευση προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην παραλιακή Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα αυτής από το ύψος της οδού Αρτέμιδος και έως το πέρας του εργοταξιακού χώρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα/Πειραιά.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.


Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2021 | 1:35 pm


Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς στον Δ. Καλλιθέας

 


Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων/εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς για τις ελλείψεις προσωπικού στον Δ. Καλλιθέας ΜΑΝΤΖΑΓΡΙΩΤΑΚΗ 76,Δημαρχείο.

Μετά από περίπου 10 μέρες κινητοποιήσεων, συνελεύσεων, Παρεμβάσεων στο Δημ. Συμβ.,συναντήσεων με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς του Δ. Καλλιθέας με τα υπεράριθμα παιδιά, τις ελλείψεις προσωπικού αλλά και τα πολλά άλλα προβλήματα που η Διοίκηση αδυνατεί ή "αδιαφορεί"; να αντιμετωπίσει οι εργαζόμενες /εργαζόμενοι αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το γεγονός σε όλους και όλες. 


Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2021 | 1:32 pm


Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καταγγέλλει η «Προοπτική Ζωής»


 «Η μετατροπή των Παιδικών Σταθμών σε Βρεφικούς, απαιτεί βάση Νόμου, διπλάσιο σχεδόν αριθμό Παιδαγωγών για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους. 

Ενώ η Διοίκηση του Δήμου εδώ και πολύ καιρό είχε προειδοποιηθεί από τις εργαζόμενες για το πρόβλημα που θα ανακύψει, συνέχισε να λειτουργεί χωρίς κανέναν προγραμματισμό και σχεδιασμό.

Άρχισαν να συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος όταν οι εργαζόμενες, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις χωρίς όμως και πάλι να δώσουν κάποια λύση.

Ο Δήμαρχος φέρει ακέραια την ευθύνη για την ολιγωρία που επέδειξε και για την αναστάτωση που προκαλεί στις οικογένειες των παιδιών και στους εργαζόμενους.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του καταθέσαμε συγκεκριμένη και λειτουργική πρόταση και τον καλέσαμε επιτέλους, να ασχοληθεί με σοβαρότητα για την επίλυση του θέματος αυτού.

Οι Βρεφικοί Σταθμοί αποτελούν τον πλέον ευαίσθητο τομέα των δομών του Δήμου και δυστυχώς δεν αποτελούν βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.     

Όπως στη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση έτσι και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, η Διοίκηση λειτουργεί «βλέποντας και κάνοντας» με τεράστιες επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό. Η σημερινή κατάσταση μας θλίβει και προκαλεί ανησυχία.  

Είναι φανερό ότι στο θέμα της Παιδείας βαθμολογούνται με «Κάτω από τη Βάση».»


Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2021 | 7:00 pm


Σημαντική συνεργασία Special Olympics Hellas και Δήμου Παλαιού Φαλήρου


Οι  Special Olympics Hellas και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου,  με κοινό γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη νοητική αναπηρία, πήραν την απόφαση να συνεργαστούν, με στόχο τη δημιουργία Μεικτών Αθλητικών Ομάδων, δηλαδή ομάδων αποτελούμενων από μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αθλητές των Special Olympics Hellas.

Η νέα αυτή συνεργασία εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.», το οποίο υλοποιείται παγκοσμίως χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε 22 χώρες. Μέσω του προγράμματος αυτού, τα Special Olympics Hellas ενημερώνουν μαθητές σε εκπαιδευτικές μονάδες σε όλη τη χώρα και φέρνουν σε επαφή μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία και αθλητές των Special Olympics Hellas μέσω της άθλησης και της ποιοτικής συνύπαρξης.

Οι Μεικτές Αθλητικές Ομάδες που θα αναπτυχθούν θα προπονούνται συστηματικά στο άθλημα του Bocce στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, και θα συμμετέχουν σε αγώνες των Special Olympics Hellas. Ο Ενταξιακός Αθλητισμός συνιστά ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ενταξιακής διαδικασίας.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανακηρύσσεται πολύτιμος συνεργάτης  σε αυτό το εγχείρημα των Special Olympics Hellas.


Τα Special Olympics Hellas, ένας αθλητικός, εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος από το 1988 προσφέρει δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες σε άτομα με νοητική αναπηρία, συνεχίζει να πρωτοπορεί ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας, αυτή τη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας δηλώνει: «Συνεχίζουμε ακούραστα την ενημέρωση όλο και περισσότερων ατόμων σχετικά με τη νοητική αναπηρία. Μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης δημιουργούμε το πιο ελπιδοφόρο πλαίσιο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα λειτουργεί με αποδοχή και ισοτιμία σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνέχεια της αξιόλογης συνεργασίας μας με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, που πάντα στέκεται στο πλευρό μας, και προσβλέπουμε στη διεύρυνση αυτών των συνεργασιών, καθώς υπάρχει ευρύ πεδίο συμπράξεων στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος και το Γραφείο Παιδείας Παλαιού Φαλήρου συνεχίζοντας και αναπτύσσοντας την πολυετή, γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τα SPECIAL OLYMPICS HELLAS, προχώρησε σε υπογραφή σχετικού πλαισίου συνεργασίας, που αναφέρεται σε κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Ως Δημοτική Αρχή, στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια του οργανισμού και την ενταξιακή διαδικασία των ατόμων με νοητική αναπηρία, σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας, στέλνοντας το μήνυμα της πλήρους και ισότιμης συμμετοχής τους και υποστηρίζοντας έμπρακτα το αναπηρικό και γονεικό κίνημα της χώρας μας».


Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2021 | 3:30 pm


Το ΚΠΙΣΝ και ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου παρουσιάζουν την 3η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής


 Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 19.30 ο Θόλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί την 3η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες δύο συναντήσεις, έρχεται ένα διήμερο γεμάτο μουσικές και τραγούδια με 18 μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότεροι από 100 νέοι μουσικοί και τραγουδιστές, που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέρουν στο σήμερα τους ήχους της παράδοσης. Άλλοτε με ερμηνείες που πατούν γερά στους παλιούς τραγουδιστές και μουσικούς, και άλλοτε με διάθεση πειραματισμού, ευφάνταστων διασκευών ή ακόμα και νέων συνθέσεων, τα νεανικά μουσικά σχήματα συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυδιάστατο μουσικό μωσαϊκό, αντιπροσωπευτικό της πολύχρωμης εικόνας που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο μουσικός χώρος που σχετίζεται με τις παραδόσεις του τόπου καθώς και με το πώς αυτές αλληλοεπιδρούν με παραδόσεις γειτονικών χωρών αλλά και με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. 

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει ο Σωκράτης Σινόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός και στενός συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου ως το τέλος της ζωής της.

Τα συγκροτήματα που συμμετέχουν είναι:

Alcedo Folk Band | Antimamalo band | Άσμα Cordis | Κρητική ζυγιά | Led Seftelin | Ντόινα | Ταινία που Έμελλε | Τζοβαΐρι | Χαλί Κουαρτέτο | Αθιβολές | Ορχήστρα "1919" | Ορχήστρα ΚΕΜΦΑ | Πεντάηχον | Πεντόβολο | Ροζέτα | Afasil trio | Terra Melodia | Yunive Nive και η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου

Συντελεστές:

Σωκράτης Σινόπουλος, καλλιτεχνική διεύθυνση - μουσική επιμέλεια

Κατερίνα Παπαδοπούλου, μουσική επιμέλεια - διεύθυνση και διδασκαλία χορωδίας

Γιάννης Σκανδάμης, ηχητικός σχεδιασμός


Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ίδρυσε η Δόμνα Σαμίου το 1981 με την υποστήριξη ανθρώπων που ήταν θαυμαστές του έργου της και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και με στόχο, μεταξύ άλλων, τη διάσωση της παραδοσιακής μουσικής. Η Δόμνα Σαμίου παρέμεινε πρόεδρος του συλλόγου ως τον θάνατό της, τον Μάρτιο του 2012.

Εισιτήρια €10 (μειωμένο €5).

Προπώληση εισιτηρίων από την Παρασκευή 08/10 στις 12.00 στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567. 


Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2021 | 2:13 pm


O Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καλλιθέας καλεί σε Γενική Συνέλευση για αρχαιρεσίες


O Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καλλιθέας καλεί σε Γενική Συνέλευση για αρχαιρεσίες και αναφέρει:

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, κατά τη συνεδρίασή του στις 6 Οκτωβρίου 2021, αποφάσισε την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΣΚ για αρχαιρεσίες εκλογών. 

Συγκεκριμένα, η πρώτη Σύγκληση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα  11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00  , η δεύτερη επαναληπτική την Τετάρτη  13 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00  και η τρίτη επαναληπτική και οριστική την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021  και ώρα 19:00 στα γραφεία μας.


Ο Γ. Γραμματέας                                                                Ο Πρόεδρος    

Νικολαράκος Μιχάλης                                     Αναστόπουλος  Ανδρέας                                                                                                                                                                                       


Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2021 | 1:13 pm


Αποχαιρετισμός στον Σούλη Τσικρικά από τον Λάζαρο Λασκαρίδη


 Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια από τις  εμβληματικές μορφές της πόλης μας, ο Σούλης Τσικρικάς, πέρασε στην αιωνιότητα.

Πρωταθλητής του κατς, όταν το άθλημα αυτό αγκαλιαζόταν σε όλες τις γειτονιές του λεκανοπεδίου, κατάφερε να γίνει γνωστός όχι μόνο σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και να περάσει το όνομα του εκτός συνόρων, αφού απέσπασε σημαντικές Ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Δραστηριοποιήθηκε επί χρόνια και επαγγελματικά στην πόλη μας ενώ άφησε την τελευταία του πνοή στην αγαπημένη του Καλλιθέα, την οποία δεν αποχωριζόταν ποτέ

Η σκέψη μας είναι δίπλα στους οικείους του».


Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2021 | 8:45 pm


Στην εκδήλωση Ιστορικών Οχημάτων και Supercars ο Περιφερειάρχης Αττικής


 Με στόχο την παρουσίαση στο ευρύ κοινό των Ιστορικών και σύγχρονων αυτοκινήτων (Αντίκες – Supercars κ.α.) και την ανάδειξη του αναβαθμισμένου και λειτουργικού πλέον Πάρκου του Πεδίου του Άρεως πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση ιστορικών οχημάτων. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σωματεία Ιστορικών Οχημάτων και Μοτοσικλετών, Supercars (Lamborghini – Ferrari – Porsche – Maserati κ.α.) και Παλαιά οχήματα ειδικών κατασκευών (Ιστορικά Λεωφορεία κ.λπ.). 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Γ. Αγγελόπουλο. Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίσαμε σήμερα τους συμπολίτες μας στο αναβαθμισμένο Πεδίον του Άρεως! Η Περιφέρεια Αττικής είναι υπερήφανη για το Πάρκο της και η προσπάθεια για την αναβάθμισή του θα είναι επίμονη και διαρκής. Με συστηματική δουλειά και επιμονή υπερβήκαμε τις δυσκολίες που υπήρχαν. Αλλάξαμε την εικόνα και η Αττική μας είναι περήφανη για το Πάρκο της αυτό! Ένα Πάρκο που εκτός από σημαντικός πνεύμονας πρασίνου αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο, που περιλαμβάνει στοιχεία από την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας από το 1821 μέχρι σήμερα! Στη σημερινή εκδήλωση, φιλοξενούμε Ιστορικά Οχήματα, αντίκες και supercars σε μια μεγάλη συνάντηση. Τα Ιστορικά Οχήματα αποτελούν διεθνώς αναγνωρισμένα αγαθά της παγκόσμιας πολιτιστικής βιομηχανικής κληρονομιάς. Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα τα οχήματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα προνομιακό πεδίο για την ανάπτυξη του περιηγητικού τουρισμού με εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα στην οικονομία και τους αναπτυξιακούς δείκτες». 


Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2021 | 7:38 pm


Καλλιθεα - Ειδήσεις και Νέα

SL2: Δικαιώθηκαν οι έξι ΠΑΕ - Novasports.gr

SL2: Δικαιώθηκαν οι έξι ΠΑΕ  Novasports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 10:48 pm


Καλλιθέα ο Κύργιας | athlitiko - AthlitikoGr

Καλλιθέα ο Κύργιας | athlitiko  AthlitikoGr

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2021 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλλιθεα

Φιλικοί ιστότοποι: