Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Μεσσηνίας   >   Καλαμάτα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Πώς προέκυψε το έθιμο με το ψήσιμο του κρέατος

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Πώς προέκυψε το έθιμο με το ψήσιμο του κρέατος

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη  ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού.

Continue reading Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Πώς προέκυψε το έθιμο με το ψήσιμο του κρέατος at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 11:58 am


Πρόστιμο στον Μίλτο Χρυσομάλλη μετά από ελεγχο σε ξενοδοχείο στο Κολωνάκι

Πρόστιμο στον Μίλτο Χρυσομάλλη μετά από ελεγχο σε ξενοδοχείο στο Κολωνάκι

Πρόστιμα για μη εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, βεβαιώθηκαν στο ξενοδοχείο The Duke Boutique Suites στο Κολωνάκι.

Στο ξενοδοχείο βρισκόταν και ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος εντοπίστηκε να παραβιάζει τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερη, την Τετάρτη, 03 Μαρτίου, ελεγκτές της ΕΑΔ διενήργησαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες έλεγχο στην περιοχή του Κολωνακίου σε συνεργασία με στελέχη της αστυνομίας, με αντικείμενο τη διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Continue reading Πρόστιμο στον Μίλτο Χρυσομάλλη μετά από ελεγχο σε ξενοδοχείο στο Κολωνάκι at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 11:47 am


Στο κόκκινο από σήμερα και η Μεσσηνία – Τα νέα μέτρα που ισχύουν

Στο κόκκινο από σήμερα και η Μεσσηνία – Τα νέα μέτρα που ισχύουν

Στην ενημέρωση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες το πρωί, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι πλέον τα τέσσερα επίπεδα, συγχωνεύονται σε δύο. Κατά την παρουσίαση ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε όλα τα μέτρα που θα εφαρμόζονται πλέον σε κάθε περιοχή.

Πρόκειται για τις ζώνες Επιτήρησης με κίτρινο χρώμα (υπάγονται οι περιοχές που ήταν σε πράσινο και κίτρινο) και τη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου με κόκκινο χρώμα (όπου υπάγονται οι περιοχές που ήταν στο πορτοκαλί και το κόκκινο).

Continue reading Στο κόκκινο από σήμερα και η Μεσσηνία – Τα νέα μέτρα που ισχύουν at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 10:52 am


Κοινότητα Καλαμάτας: Επαναλειτουργία των δημοτικών λαχανόκηπων ζητάει ο Τσώλης Γ Ηλίας

Κοινότητα Καλαμάτας: Επαναλειτουργία των δημοτικών λαχανόκηπων ζητάει ο Τσώλης Γ Ηλίας

Την Επαναλειτουργία των δημοτικών λαχανόκηπων να ζητήσει με απόφαση συμβουλίου η κοινότητα Καλαμάτας πρότεινε ο σύμβουλος της κοινότητας Τσωλης Γ. Ηλίας στην 3η συνεδρίαση του συμβουλίου της κοινότητας Καλαμάτας που διεξάχθηκε δια περιφοράς την Τετάρτη 3 Μαρτίου .

 Η πρόταση του συμβούλου της κοινότητας Καλαμάτας Τσώλη Γ. Ηλία απορρίφθηκε από τον πρόεδρο κύριο Λύρα ο οποίος στάθηκε στο δικαίωμα που του δίνει ο νόμος να αξιολογεί αυτός  τις προτάσεις οι οποίες δεν συνυπογράφονται από το 1/3 των συμβούλων και έθεσε την πρόταση του κυρίου Τσώλη εκτός ημερήσιας διάταξης διαφωνώντας επί της ουσίας με την Επαναλειτουργία των δημοτικών λαχανόκηπων .

Continue reading Κοινότητα Καλαμάτας: Επαναλειτουργία των δημοτικών λαχανόκηπων ζητάει ο Τσώλης Γ Ηλίας at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 10:22 am


Κορονοϊός: 120 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κορονοϊός: 120 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τετάρτη 3 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.702.

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τετάρτη 3 Μαρτίου ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 120 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 4.668.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε.

Continue reading Κορονοϊός: 120 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 10:01 am


Λιγνάδης: Ραγδαίες εξελίξεις με νέες καταγγελίες και έρευνα στο σπίτι του

Λιγνάδης: Ραγδαίες εξελίξεις με νέες καταγγελίες και έρευνα στο σπίτι του

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς νέες συνταρακτικές καταγγελίες και μαρτυρίες ανήλικων θυμάτων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα, που ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, ζητά αναβολή στις ανακριτικές πράξεις που αφορούν σε κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας και έρευνα του αυτοκινήτου του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Η έρευνα που διατάχθηκε ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η έρευνα που έγινε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μοτοσυκλέτα του ηθοποιού – σκηνοθέτη, διήρκεσε δύο ώρες με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ενώ πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από σημεία του σπιτιού.

Continue reading Λιγνάδης: Ραγδαίες εξελίξεις με νέες καταγγελίες και έρευνα στο σπίτι του at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 9:48 am


Τα ζώδια σήμερα 4 Μαρτίου 2021

Τα ζώδια σήμερα 4 Μαρτίου 2021

Ημερήσιες Αστρολογικές προβλέψεις

Κριός

Θα πρέπει να είστε ευέλικτοι, μια και κάποιο έκτακτο γεγονός μπορεί να κάνει το πρόγραμμα σας άνω-κάτω. Μην εκνευρίζεστε και προσαρμοστείτε στα δεδομένα της στιγμής. Για τους ερωτευμένους ή δεσμευμένους η σημερινή είναι μια πολύ όμορφη μέρα, καθώς το πλανητικό σκηνικό ευνοεί ρομαντικές αποδράσεις και εξόδους.

Ταύρος

Ημέρα γεμάτη από συναισθηματική ισορροπία και ψυχική ηρεμία! Ο έρωτας ή η αγάπη είναι η αιτία!!!

Continue reading Τα ζώδια σήμερα 4 Μαρτίου 2021 at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 9:38 am


Το εορτολόγιο σήμερα 4 Μαρτίου

Το εορτολόγιο σήμερα 4 Μαρτίου

Σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου, είναι Τσικνοπέμπτη αλλά είναι και του Οσίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Δηλαδή γιορτάζουν οι: Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα *

Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Ανατολή ήλιου: 06:52

Δύση ήλιου: 18:21

Διάρκεια ημέρας: 11 ώρες 29 λεπτά

Σελήνη 20.4 ημερών

Continue reading Το εορτολόγιο σήμερα 4 Μαρτίου at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 9:36 am


Sankara – Απόδραση από την Λογική

Sankara – Απόδραση από την Λογική

”Η πιο ωραία εμπειρία που μπορούμε να έχουμε είναι το μυστηριώδες. Είναι το πρωταρχικό συναίσθημα που βρίσκεται στην βάση της αληθινής τέχνης και της αληθινής επιστήμης”.

Αλβέρτος Αινστάιν

 

 

Με σεβασμό στις απαιτήσεις των θεατών και με αγάπη στο καλό θέαμα,ο κορυφαίος Έλληνας illusionist Sankara και η ομάδα του σας προσκαλούν σε Online προβολή την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 20:00μ.μ. 

Continue reading Sankara – Απόδραση από την Λογική at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 7:59 pm


Μαντάς σε Υπερταμείο: Να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας

Μαντάς σε Υπερταμείο: Να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας

Η ανάγκη για περαιτέρω αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο), Γρηγόρη Δημητριάδη.

 

Ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει αναλυτικά τον κ. Δημητριάδη για την εξαιρετική πορεία που είχε τα τελευταία χρόνια το πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σημειώνοντας αφενός το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον που συνεχίζει να υπάρχει, αλλά και αφετέρου τα μεγάλα οφέλη που η αναβάθμισή του μπορεί να φέρει στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Continue reading Μαντάς σε Υπερταμείο: Να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 7:34 pm


Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας με αφορμή την απεργία – αποχή από την εφαρμογή της αξιολόγησης στα σχολεία

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας με αφορμή την απεργία – αποχή από την εφαρμογή της αξιολόγησης στα σχολεία

Δελτίο τύπου

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συμμετέχοντας σχεδόν καθολικά (!) στην προκηρυγμένη από τις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ απεργία-αποχή, στέκονται απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει εν μέσω πανδημίας και με δεκάδες σχολεία σε καραντίνα, την Υ.Α. για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί, με γνώμονα πάντα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου, όπως και στο πρόσφατο παρλελθόν, έτσι και τώρα μπλοκάρουν κάθε κυβερνητική προσπάθεια που με όχημα την αξιολόγηση αποσκοπεί:

  • στη μετακύλιση της ευθύνης για τα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα του χώρου της Παιδείας (υποχρηματοδότηση, μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, προβληματικές υποδομές, έλλειψη κεντρικής καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών), από το κράτος στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών,
  • στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, που με βάση και τη διεθνή  εμπειρία οδηγεί τα σχολεία σε φτωχές περιοχές στην υποχρηματοδότηση, τον μαρασμό και το κλείσιμο, ή στην αγκαλιά των χορηγών και τους γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη,
  • στην πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων δασκάλων και καθηγητών με την πλήρη κυριαρχία της ελαστικής εργασίας (π.χ.

Continue reading Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας με αφορμή την απεργία – αποχή από την εφαρμογή της αξιολόγησης στα σχολεία at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 7:19 pm


Κοινότητα Καλαμάτας: ΧΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ προτάσεις – ενέργειες για τα αδέσποτα – δεσποζόμενα ζώα

Κοινότητα Καλαμάτας: ΧΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ προτάσεις – ενέργειες για τα αδέσποτα – δεσποζόμενα ζώα

Δελτίο τύπου από τον πρόεδρο Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα, με προτεινόμενες ενέργειες για τα αδέσποτα – δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς στον Δήμο Καλαμάτας.

Με ευθύνη και πραγματικό ενδιαφέρον έχουμε καταθέσει προτάσεις μας στο Δήμαρχο Καλαμάτας σε μορφή βημάτων, «ΧΝΑΡΙΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ»!

Η συμβολή των τοπικών κοινωνιών με τους πλησιέστερους εκπροσώπους τους -των Κοινοτήτων- είναι καθοριστική αφού καθημερινά είναι ορατή η έκταση και η διαχείριση του εν λόγω ζητήματος.

Continue reading Κοινότητα Καλαμάτας: ΧΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ προτάσεις – ενέργειες για τα αδέσποτα – δεσποζόμενα ζώα at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 7:11 pm


Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με φορείς για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με φορείς για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, με αντικείμενο τη μέριμνα του Δήμου για αδέσποτα ζώα αλλά και τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει για τα δεσποζόμενα. Στη συζήτηση που συντόνιζε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, συμμετείχαν εκπρόσωποι: από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας η κα Ιωάννα Καρνούσκου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας ο κ. Κώστας Μούζος, τον Κυνοφιλικό Όμιλο Μεσσηνίας ο κ.

Continue reading Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με φορείς για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 6:53 pm


Νέα απολύμανση στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας

Νέα απολύμανση στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας

Σε καθαρισμό και νέα απολύμανση των εγκαταστάσεων του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου στην περιοχή της Αγ. Τριάδας, προχώρησε η ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε. μέσω πιστοποιημένου συνεργείου.

Η απολύμανση εντάσσεται στις δράσεις της ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε. για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες είναι οι διενεργηθέντες έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού, που έχουν εξελιχθεί κατά τις ημέρες λειτουργίας της Αγοράς (κάθε Πέμπτη) όλο το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με το Κ.Υ.

Continue reading Νέα απολύμανση στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 6:43 pm


60 νέες στολές για τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

60 νέες στολές για τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

Νέα, ανανεωμένη εμφάνιση μετά από αρκετά χρόνια για τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Συνολικά παρελήφθησαν 60 νέες στολές, ανδρών – γυναικών, από την Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Μαρία Μπαρούνη, προκειμένου να δοθούν ακολούθως στους μουσικούς – μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη νέα εμφάνιση, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει να στηρίζει τη Φιλαρμονική που πάντα κοσμεί με την παρουσία της εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου.

Continue reading 60 νέες στολές για τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 6:38 pm


Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας: Έντονη δυσαρέσκεια για την διακοπή των σχολικών γευμάτων

Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας: Έντονη δυσαρέσκεια για την διακοπή των σχολικών γευμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την προσωρινή διακοπή των σχολικών γευμάτων. Μας κάνει εντύπωση πόσο πλούσιο και άμεσο είναι το νομοθετικό έργο του υπουργείου σε νομοσχέδια που έρχονται με κλειστά τα σχολεία και χωρίς καν την γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν τόσο σημαντικά θέματα όπως τα σχολικά γεύματα κωλυσιεργεί και δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία.

Continue reading Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας: Έντονη δυσαρέσκεια για την διακοπή των σχολικών γευμάτων at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 6:09 pm


Στοίχημα: Ένα «σκαλί» πάνω η Βίλα

Στοίχημα: Ένα «σκαλί» πάνω η Βίλα

Δείτε όλα τα bonus στοιχηματικων εταιριων

Μια από τις πιο γεμάτες Τετάρτες της σεζόν είναι η σημερινή, καθώς έχουμε πλήρεις αγωνιστικές σε Πρέμιερ Λιγκ, Σέριε Α, Λιγκ 1, αλλά και αγώνες Κυπέλλων σε Γερμανία, Ισπανία και Ελλάδα.

Εμείς θα αναζητήσουμε ένα ακόμα ταμείο στην αγαπημένη μας Πρέμιερ Λιγκ, εκεί όπου η ουραγός και μάλλον καταδικασμένη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί στο «Μπράμαλ Λέιν» τη φιλόδοξη και δυνατή εκτός έδρας Άστον Βίλα, με στόχο να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο της.

Continue reading Στοίχημα: Ένα «σκαλί» πάνω η Βίλα at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 6:01 pm


«Όχι» σε γενικό lockdown, ναι σε σκληρά μέτρα σε Αθήνα ‑ Θεσσαλονίκη

«Όχι» σε γενικό lockdown, ναι σε σκληρά μέτρα σε Αθήνα ‑ Θεσσαλονίκη

Αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει επιδημιολογικό πρόβλημα εισηγείται η επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζει εκτάκτως από το πρωί, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας σε όλη τη χώρα.

Κατά πληροφορίες, τέθηκε η πρόταση για γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, αλλά δεν έγινε δεκτή.

Στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκονται οι επιβαρυμένες περιοχές και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε αυτές για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Continue reading «Όχι» σε γενικό lockdown, ναι σε σκληρά μέτρα σε Αθήνα ‑ Θεσσαλονίκη at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 5:58 pm


Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Νέα αύξηση στα κρούσματα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Νέα αύξηση στα κρούσματα

Ο κορονοϊός βράζει σε όλη τη χώρα καθώς τα κρούσματα είναι και πάλι χιλιάδες και σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου ανακοινώθηκαν 2702 νέες μολύνσεις. Την ίδια ώρα οι νεκροί σε ένα 24ωρο έφτασαν τους 40 ενώ 431 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.702, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Continue reading Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Νέα αύξηση στα κρούσματα at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 5:52 pm


Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στην βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα. Ήταν ιδιαίτερα αισθητός και στην Θεσσαλονίκη.

Σεισμός 5,9 ρίχτερ έγινε πριν από λίγο με επίκεντρο την Ελασσόνα. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περισσότερα γνωστά.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 20 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Continue reading Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα at Kalamata Times.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2021 | 1:10 pm


Καλαμάτα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλαμάτα

Φιλικοί ιστότοποι: