Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Δωδεκανήσου   >   Καλυμνος    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Με λαμπρότητα ο εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονα, του Αγίου των απανταχού Καλυμνίων. (video)

Με λαμπρότητα η Κάλυμνος γιορτάζει  τη μνήμη του  Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κάλυμνο.  Σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα,  εκατοντάδες πιστοί και επισκέπτες του νησιού ανηφόρισαν στην ομώνυμη Ιερά Μονή  για να προσκυνήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, τον Άγιο όλων των Καλυμνίων όπου γης Στις  8:00 το […]

The post Με λαμπρότητα ο εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονα, του Αγίου των απανταχού Καλυμνίων. (video) appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 11:52 pm


Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Ρόδο με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα. Στη σύλληψη των μελών της και την εξάρθρωση της οργάνωσης προέβησαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και του Κλιμακίου των Ειδικών Αποστολών Ρόδου, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), και της Εθνικής Υπηρεσίας […]

The post Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Ρόδο με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 10:15 pm


Εσπερινός στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στο Βαθύ Καλύμνου -Βρέθηκε η εικόνα που είχε αφαιρεθεί πριν 1 χρόνο (video)

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 σήμερα, παραμονή του Αγίου Παντελεήμονος και το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι στο Βαθύ Καλύμνου, παρουσία πολλών πιστών. Μία ευχάριστη είδηση, αφού η εικόνα του αγίου που είχε αφαιρεθεί από το εκκλησάκι , πριν ένα χρόνο περίπου, βρέθηκε και επανατοποθετήθηκε στη θέση της. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του εφημέριου, πριν ένα […]

The post Εσπερινός στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στο Βαθύ Καλύμνου -Βρέθηκε η εικόνα που είχε αφαιρεθεί πριν 1 χρόνο (video) appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 9:47 pm


Προσέγγιση και στη Ψέριμο του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” στο δρομολόγιο τo Σάββατο 27/7 Κάλυμνος-Κως-Αστυπάλαια με επιστροφή.

Προσέγγιση και στη Ψέριμο του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” στο δρομολόγιο του Σαββάτου 27/7 Κάλυμνος-Κως-Αστυπάλαια με επιστροφή.

The post Προσέγγιση και στη Ψέριμο του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” στο δρομολόγιο τo Σάββατο 27/7 Κάλυμνος-Κως-Αστυπάλαια με επιστροφή. appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 6:39 pm


Το Αναγνωστήριο “ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ” συγχαίρει τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το Αναγνωστήριο “ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ” συγχαίρει τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

The post Το Αναγνωστήριο “ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ” συγχαίρει τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 6:28 pm


Ποσό 105.201 ευρώ καταβλήθηκε στην ΑΝΕ Καλύμνου για την αποπληρωμή εκτέλεσης επιδοτούμενων δρομολογίων προς Αστυπάλαια.

Με απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκδόθηκε με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2024, η με αριθμό 368 εντολή πληρωμής στην ΑΝΕ Καλύμνου, συνολικού ποσού 105.201,60 ευρώ από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2024. Αφορούν στην εξόφληση 2 τιμολογίων της ΑΝΕ Καλύμνου με αριθμούς 134(31-5-2024) και 135(31-5-2024) που εκδόθηκαν  στο πλαίσιο συμβάσεων “ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ […]

The post Ποσό 105.201 ευρώ καταβλήθηκε στην ΑΝΕ Καλύμνου για την αποπληρωμή εκτέλεσης επιδοτούμενων δρομολογίων προς Αστυπάλαια. appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 6:17 pm


Στη μνήμη της Μαρίας Ιππ.Ταυλαρίου -Γράφει η Άρτεμις Σκουμπουρδή -Ταυλαρίου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της Μαρίας Ιπ.Ταυλαρίου, η Άρτεμις Σκουμπουρδή Ταυλαρίου* μας έστειλε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, που αποτελεί ένα μνημόσυνο αφιέρωμα στην εκλιπούσα θεία της. ΜΑΡΙΑ ΙΠΠ. ΤΑΥΛΑΡΙΟΥ, η “ΣΩΦΡΩΝ και ΚΟΣΜΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ”            Στο ξεκίνημα και στο τελείωμά της, βαριά η φετεινή Άνοιξη για την γράφουσα… Δύο […]

The post Στη μνήμη της Μαρίας Ιππ.Ταυλαρίου -Γράφει η Άρτεμις Σκουμπουρδή -Ταυλαρίου. appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 5:37 pm


Ο Σάκης Τσικούρης για τα συναυλία των “Χαΐνηδων” την Παρασκευή 9/8 στην Κάλυμνο, αλλά και κριτική για τα Πολιτιστικά δρώμενα στο νησί (video)

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Σάκης Τσικούρης στο Kalymnos News με αφορμή τη συναυλία του συγκροτήματος των “Χαΐνηδων” στην Κάλυμνο. Ο Σάκης Τσικούρης μας ενημέρωσε για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 ,βράδυ, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο Άργος Καλύμνου. Η συναυλία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό σύλλογο “Η […]

The post Ο Σάκης Τσικούρης για τα συναυλία των “Χαΐνηδων” την Παρασκευή 9/8 στην Κάλυμνο, αλλά και κριτική για τα Πολιτιστικά δρώμενα στο νησί (video) appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 4:48 pm


Ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος λειτούργησε στον χώρο των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων στην Αγία Παρασκευή Άργους Καλύμνου

Ο Μητροπολίτης Λέρου,Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 εορτή της Αγίας Παρασκευής λειτούργησε στον χώρο των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων στην Αγία Παρασκευή Άργους Καλύμνου, παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος και πολλών αποδήμων αδελφών μας

The post Ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος λειτούργησε στον χώρο των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων στην Αγία Παρασκευή Άργους Καλύμνου appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 3:46 pm


Μία αξέχαστη παραμονή του Άη Παντελέμονα-Του Νικήτα Καραφυλλάκη*

(Αναδημοσίευση λαογραφικού κειμένου, για όσους δεν έτυχε να το διαβάσουν, ή επιθυμούν να αναβιώσουν ήθη και εικόνες από τα περασμένα). Η γιορτή του Άη- Παντελέμονα στην καρδιά του καλοκαιριού, λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση, μόνο με εκείνη του Πάσχα θα μπορούσε να συγκριθεί στο νησί μας. Ήταν πολιούχος της Καλύμνου, πολλά χρόνια πριν του αφαιρέσει […]

The post Μία αξέχαστη παραμονή του Άη Παντελέμονα-Του Νικήτα Καραφυλλάκη* appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 3:28 pm


Smart Cities: Ανακοινώθηκε η ένταξη 52 Δήμων στο πρόγραμμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ”

Smart Cities: Την ένταξη 52 Δήμων στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Την ένταξη 52 Δήμων στη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» ανακοίνωσαν την Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, οι Υπουργοί Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης […]

The post Smart Cities: Ανακοινώθηκε η ένταξη 52 Δήμων στο πρόγραμμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ” appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 2:49 pm


Οι επιτυχίες από τα δύο Γενικά Λύκεια Καλύμνου στις Πανελλαδικές- 4 Υποψήφιοι σε ιατρικές Σχολές.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, οι βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων και τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση . Αρκετές οι επιτυχίες από τα Λύκεια της Καλύμνου, με 4 υποψηφίους να εισάγονται σε Ιατρικές Σχολές, αλλά και αρκετούς άλλους υποψηφίους σε σχολές πρώτης προτίμησης τους (Πολυτεχνικές Σχολές […]

The post Οι επιτυχίες από τα δύο Γενικά Λύκεια Καλύμνου στις Πανελλαδικές- 4 Υποψήφιοι σε ιατρικές Σχολές. appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 12:09 pm


Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο παραδοσιακό γλέντι της Ενορίας Αγίας Τριάδος στο Βαθύ Καλύμνου (video)

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό γλέντι της Ενορίας Αγίας Τριάδος στο Βαθύ Καλύμνου, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, στις 8.30 το βράδυ, μετά τον εσπερινό της αγίας Παρασκευής. Πολύ κέφι και χορός με ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τον Θέμελη Πιζάνια και τα “Διονυσάκια” Τα έσοδα θα διατεθούν για τα έργα της ενορίας. Δείτε […]

The post Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο παραδοσιακό γλέντι της Ενορίας Αγίας Τριάδος στο Βαθύ Καλύμνου (video) appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 8:16 am


Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός στο Ιερό Κάθισμα της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Καλύμνου.(video)

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής και το απόγευμα, τελέστηκε Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στο Ιερό Κάθισμα της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Καλύμνου με την παρουσία πλήθους πιστών. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος  συμπαραστατουμενος από Ιερείς του νησιού. Δείτε φωτογραφίες και video από τον εσπερινό που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

The post Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός στο Ιερό Κάθισμα της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Καλύμνου.(video) appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 8:41 pm


Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη δισυπόστατη εκκλησία (Αγίας Παρασκευής-Αγίου Στυλιανού) στο αλσύλλιο του περιφερειακού Πόθιας Καλύμνου (video)

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, απόγευμα, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, στη δισυπόστατη εκκλησία (Αγίας Παρασκευής-Αγίου Στυλιανού) στην Πόθια Καλύμνου, στο αλσύλλιο πάνω από περιφερειακό προς άγιο Σάββα. Ο Εσπερινός τελέστηκε από τον πρωτ. Νικόλαο Καζαβούλη παρουσία αρκετών πιστών. Δείτε φωτογραφίες και video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

The post Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη δισυπόστατη εκκλησία (Αγίας Παρασκευής-Αγίου Στυλιανού) στο αλσύλλιο του περιφερειακού Πόθιας Καλύμνου (video) appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 8:06 pm


Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ – Πώς μπορείτε να τις δείτε

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην Ι.Ε.Κ.). Σχετικά με τα αποτελέσματα εισαγωγής:               Α) υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2024 στην Τριτοβάθμια ΕκπαίδευσηΒ) υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, έτους 2024 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Οι […]

The post Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ – Πώς μπορείτε να τις δείτε appeared first on kalymnos-news.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 6:34 pm


Καλυμνος - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλυμνος