Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ειδήσεις & Νέα >Ελλάδα > Ν. Δωδεκανήσου

Σύσκεψη δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων υπό τον Γ. Χατζημάρκο: Θα ζητήσουν νομοτεχνική βελτίωση των διατάξεων για την αυτόφωρη διαδικασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ευρεία τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν Δήμαρχοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μεγάλος αριθμός αιρετών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ σημαντική και καθοριστική στην συζήτηση ήταν η συμμετοχή των βουλευτών Βασίλη Υψηλάντη και Κατερίνας Μονογυιού, καθώς επίσης της Μίκας Ιατρίδη και του Γιάννη Παππά που συμμετείχαν τηλεφωνικά εκ του γεγονότος ότι ταξίδευαν. 

 

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, με την συμβολή σε επίπεδο νομικής επιχειρηματολογίας και του Κοσμήτορα του Κοινοβουλίου, Βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη αλλά και των δύο δημοτικών συμβούλων, νομικών, Παναγιώτη Αβρίθη και Τηλέμαχου Καμπούρη, οι συμμετέχοντες έλαβαν ομοφώνως την απόφαση να αιτηθούν την νομοτεχνική βελτίωση των ισχυουσών διατάξεων περί ιδιάζουσας δωσιδικίας των αιρετών. Συγκεκριμένα:

''Οι συμμετέχοντες στη σημερινή τηλεδιάσκεψη δηλώνουμε τον πλήρη και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό μας στην ανεξαρτησία, στον ρόλο και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των ανακριτικών και των ελεγκτικών αρχών. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τα πολιτικά και αιρετά πρόσωπα οφείλουν να ελέγχονται για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους και να βρίσκονται, χωρίς εξαιρέσεις, στη διάθεση των αρμόδιων αρχών.

Παράλληλα, τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Πάρο κατέδειξαν ότι οι ισχύουσες διατάξεις περί ιδιάζουσας δωσιδικίας των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χρήζουν νομοτεχνικής και βελτίωσης, ειδικώς ως προς την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το αίτημά μας δεν αποσκοπεί στη δημιουργία οποιασδήποτε ασυλίας ή στην αποφυγή του ελέγχου, αλλά στην με  όρους αναλογικότητας, εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων των αιρετών και εξαιτίας αυτών''

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου,  κατέστησε εξαρχής σαφές ότι η πρωτοβουλία της τηλεδιάσκεψης δεν είχε τον χαρακτήρα Γενικής Συνέλευσης του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, αλλά μιας συζήτησης μεταξύ των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.

«Δεν κάνουμε Γενική Συνέλευση. Κάνουμε μια συζήτηση μεταξύ αυτοδιοικητικών που σέβονται ο ένας τον ρόλο του άλλου και όλοι μαζί τον ρόλο της Δικαιοσύνης», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι τόσο η Γενική Συνέλευση όσο και η προτεινόμενη από την ΠΕΔ  κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων της ΠΕΔ και του ΦοΔΣΑ θα συζητηθούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναφερόμενος στην ουσία του ζητήματος, ξεκαθάρισε ότι η Αυτοδιοίκηση δεν ζητεί ασυλία ή οποιαδήποτε προνομιακή μεταχείριση για τα αιρετά της στελέχη.

«Ούτε κανείς κρύφτηκε, ούτε κανείς έχει ασυλία, ούτε κανείς έχει κανενός είδους ειδική διαχείριση ή μεταχείριση. Η δουλειά της Δικαιοσύνης και των οργάνων της, είναι απολύτως σεβαστή», τόνισε.

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι οι αιρετοί είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτούν και να ελέγχονται όπως κάθε πολίτης, υπογραμμίζοντας ότι το αίτημα που τίθεται δεν αφορά την αποφυγή του ελέγχου.   

«Δεν έχουν ζητήσει ποτέ κάποιο ειδικό καθεστώς προστασίας. Όλο τον έλεγχο που μπορούν να κάνουν τα όργανα της Δικαιοσύνης, όλη τη λογοδοσία και ό,τι ενδεχομένως πρέπει να τους ασκηθεί, είμαστε εδώ ανοιχτοί, σε μια ευνομούμενη κοινωνία, ίσοι μεταξύ ίσων», ανέφερε.

 

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Υψηλάντης υπογράμμισε ότι η διερεύνηση κάθε υπόθεσης που συνδέεται με μια καταστροφική πυρκαγιά και η απόδοση των ευθυνών που αποδεικνύονται αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας και θεμελιώδη αρχή του Κράτους Δικαίου. Τόνισε, ωστόσο, ότι εξίσου αυτονόητος είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων, της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη και ιδιαίτερα των αιρετών που συνεργάζονται με τις αρμόδιες αρχές και παραμένουν στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης μιας κρίσης.  Αναφερόμενος στην εικόνα του να οδηγούνται με χειροπέδες ενώπιον των δικαστικών αρχών και στη συνέχεια να αφήνονται ελεύθεροι, επισήμανε ότι το τεκμήριο της αθωότητας δεν αποτελεί τυπική διακήρυξη, αλλά θεμελιώδη συνταγματική υποχρέωση.  

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι βουλευτές Κυκλάδων,  Κατερίνα Μονογυιού και Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς,  οι οποίοι δήλωσε ότι θα στηρίξουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την πρόταση που θα διαμορφωθεί για τη θεσμική αντιμετώπιση του ζητήματος.  

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε»

 

Πρώτο άρθρο banner (μεγάλο): 

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 4 August 2026 🕒 21:03

«Συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός για την Υγεία στη Ρόδο. Επέκταση της κάλυψης στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» έως τις 23:00»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 1ο ΤΟΜΕΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ.
Θέμα: «Συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός για την Υγεία στη Ρόδο. Επέκταση της κάλυψης στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» έως τις 23:00»
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες
τηςΡόδου, ο Πρόεδρος του 1ου Τοπικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Το.Π.Φ.Υ.), ανακοινώνει τη θεσμική διεύρυνση της υγειονομικής θωράκισης
του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας». Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, εξασφαλίστηκε η σταθερή επιχειρησιακή παρουσία και η λειτουργία
των υγειονομικών υπηρεσιών στο αεροδρόμιο σε καθημερινή βάση, καλύπτοντας πλήρως τις ώρες αιχμής μέχρι και τις 23:00 το βράδυ.
Η σημαντική αυτή παρέμβαση υλοποιείται με την άμεση απόφαση-στήριξη
και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Πειραιώς και Αιγαίου και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Με αφορμή τις ανησυχίες και τις διαμαρτυρίες που διατυπώθησαν το τελευταίο διάστημα στην τοπική κοινωνία, ο Πρόεδρος του 1ου Το.Π.Φ.Υ. Ρόδου, ξεκαθαρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αδιανόητη
η αποδυνάμωση ετέρων Δομών Υγείας της Ρόδου, αντίθετα, είναι αυτοσκοπός,
η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και των άλλων δύο Κέντρων Υγείας της Ρόδου.
Αποτελεί δε πάγια -αυτονόητη θέση και αρχή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της 2ης Υ.Π.Ε. και του 1ου Το.Π.Φ.Υ Ρόδου, ότι είναι επιχειρησιακά αδιανόητη η οποιαδήποτε παρέμβασή αποδυνάμωσης.
Από σήμερα είναι στην διάθεση:
1) Το 1ου Το.Π.Φ.Υ Ρόδου, από σήμερα ενδυναμώνει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με δύο (2) επιπλέον ιατρούς.
2) Άμεση ενίσχυση σε Αρχάγγελο και Έμπωνα με ένα επιπλέον προσωπικό γιατρό εκτός τους δύο πού ήδη εφημερεύουν.
3) Η Πολιτική Βούληση είναι η ενίσχυσης και όχι η αφαίρεσης. Ο κοινός σχεδιασμός δεν προβλέπει μετακινήσεις που αποδιοργανώνον τις βάρδιες άλλων δομών, αντίθετα, βασίζεται στην εισροή δυνάμεων και την ορθολογική κατανομή τους, ώστε να ενισχυθεί το συνολικό δίχτυ ιατρικής κάλυψης και ασφαλείας.
4) Η Επιχειρησιακή δράση του μοτοσικλετιστή διασώστη στο ‘’Διαγόρας είναι πλέον γεγονός. Η παρουσία του, με βάση το αεροδρόμιο «Διαγόρας», λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την ασφάλεια των πολιτών. Ο μοτοσικλετιστής
του ΕΚΑΒ θα συνδράμει άμεσα και επιχειρησιακά σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή, επεκτείνοντας την ακτίνα προστασίας και πέραν της Σορωνής.
5) Το Υπουργείο Υγείας, η 2η Υ.Π.Ε. και το 1° Το.Π.Φ.Υ Ρόδου εξετάζουν τις ανάγκες της Ρόδου συνολικά και όχι αποσπασματικά. Η παρέμβαση στο αεροδρόμιο αποτελεί αυτόνομη δράση και συνδυάζεται με τη γενικότερη αναβάθμιση και θωράκιση της Ανατολικής, Δυτικής Ρόδου, όπως αποδεικνύεται από τις νέες ιατρικές ενισχύσεις.
6) Συνδυαστική κάλυψη για όλους .
Δημιουργείται ένας επιπλέον υγειονομικός σταθμός που λειτουργεί προσθετικά. Διασφαλίζεται η άμεση ανταπόκριση εντός της κύριας πύλης εισόδου, χωρίς να στερείται φροντίδα από τους μόνιμους κατοίκους στις πέριξ κοινότητες.
Η Διοίκηση του 1ου Το.Π.Φ.Υ. Ρόδου, παραμένει προσηλωμένη στην αναβάθμιση
τηςδημόσιας υγείας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι με σωστή συνεργασία
των θεσμικών φορέων, η Ρόδος θωρακίζεται συνολικά και αναδεικνύεται
σε έναν απόλυτα ασφαλή προορισμό για όλους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 1ΟΥ Το.Π.Φ.Υ. ΡΟΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Categories: 

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 4 August 2026 🕒 20:34

Απομακρύνθηκαν οι ομπρελοξαπλώστες από τη "μύτη" του Ενυδρείου Ρόδου

Οπως αποκάλυψε ο Βασίλης Καυμενάκης με χθεσινή του ανάρτηση, οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες που είχαν απλωθεί, για πρώτη φορά, απο ιδιώτη επιχειρηματία μετά απο το διαγωνισμό της ΕΤΑΔ στη "μύτη" του Ενυδρείου της Ρόδου απομακρύνθηκαν επειδή η περιοχή είναι επικίνδυνη για τους κολυμβητές λόγω των ισχυρών ρευμάτων που αναπτύσσονται κατά καιρούς. Είχε επισημανθεί απο πολλούς, απο δημοσιογράφους αλλά και απο πολλούς ενεργούς πολίτες μέσω faacebook. Προφανώς και οι αρμόδιοι διάβασαν τα σχόλια και έκριναν οτι δεν μπορούν να το διακινδυνευόσουν με ένα πιθανό πνιγμό οπότε και σωστά καθαρισαν την παραλία απο ομπρέλες και ξαπλώστρες. Σωστή κίνηση και οφείλουμε να το πούμε.

Categories: 

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 4 August 2026 🕒 17:04

Δημήτρης Γάκης. Ο Τζακ Γερονικόλας υπήρξε ένας ΕΥΠΑΤΡΊΔΗΣ

Δημήτρης Γάκης. Ο Τζακ Γερονικόλας υπήρξε ένας ΕΥΠΑΤΡΊΔΗΣ.

 
Αποχαιρετούμε σήμερα τον Ιάκωβο, Τζακ, Γερονικόλα. Εναν άνθρωπο που διακρίνονταν για την πηγαία ευγένεια των τρόπων του, για την ηθική του, την καλλιέργεια, την εξαιρετική μόρφωση, την ανιδιοτελή προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Υπήρξε ένας ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ.
Ο Τζακ είχε μετατρέψει τις αξίες και τις αρχές του σε μια αρχοντική μετριοπάθεια και ταπεινότητα, ξένες προς την οικονομική του κατάσταση. Απαράμιλλη ήταν η προσφορά του στον τόπο τόσο στον τουριστικό όσο και στον ναυτιλιακό τομέα. Παρ’ όλα αυτά πληγώθηκε αρκετά από πολλούς.
Είχα την τιμή να απολαμβάνω τη διαρκή εκτίμηση του Τζακ και να την ανταποδίδω με ένα βαθύ σεβασμό. Του οφείλω προσωπικά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της μικρής μου πολιτικής σταδιοδρομίας. Ενα χρέος ζωής. 
Γνωριστήκαμε στο ξενοδοχείο του το Olympic όταν πρωτοήρθα στη Ρόδο το 1984 και δούλευα στην υπηρεσία των τελεξ του ΟΤΕ. Εκεί με τον Τζακ και με το διευθυντή του το Γιώργο Δήμου σφυριλατήσαμε μια αμοιβαία σχέση αλληλοεκτίμησης που κράτησε ως σήμερα.
Ο Τζακ δεν κοιτούσε τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις μας, ήταν υπεράνω αυτών. 
Αποτέλεσε τον μεγάλο χορηγό του Συνασπισμού στην αρχή και του ΣυΡιζΑ αργότερα γιατί μας παραχωρούσε, πάντα με χαμόγελο και με ζεστή καρδιά, το ισόγειο του ξενοδοχείου Αμφιτρύων που το μετατρέπαμε σε εκλογικό κέντρο. Εκεί το 2012 πανηγυρίσαμε και την εκλογή του πρώτου βουλευτή της Αριστεράς στη Δωδεκάνησο. 
Τόσο εγώ όσο και ο πολιτικός χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Τζακ.  Ποτέ δεν εξωτερίκευσε αυτή την προσφορά του, ποτέ δεν μας ζήτησε ανταπόδοση. Μας έκανε να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. 
Είμαι σίγουρος ότι το μεγάλο ταξίδι του  θα είναι φωτεινό όπως υπήρξε και όλη η ζωή του
Καλό ταξίδι φίλε ΚΥΡΙΕ Τζακ και ευχαριστούμε για όλα.  
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Εύχομαι να βρουν τη δύναμη να συμβιβαστουν με αυτή τη μεγάλη απώλεια.
 
Δημήτρης Γάκης 
π. βουλευτής Δωδεκανήσου 
ΣΥΡΙΖΑ
Ρόδος 4-8-2026
 
 
Categories: 

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 4 August 2026 🕒 13:36

Η Ροδίτισσα ηθοποιός και χορεύτρια Μαρία Μανιώτη συντελεστής στην ιστορική έκθεση για τη Ζουζού Νικολούδη, στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδος, 04 Αυγούστου 2026

ΘΕΜΑ: Η Ροδίτισσα ηθοποιός και χορεύτρια Μαρία Μανιώτη συντελεστής στην ιστορική έκθεση για τηΖουζού Νικολούδη, στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας

Τι μπορεί να αποκαλύψει ένα αρχείο χορογράφου για τον τρόπο σκέψης και την καλλιτεχνική της φιλοσοφία; Τι κάνει μία χορογράφο σημαντική στον χρόνο; Σε αυτά τα σπουδαία ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η νέα, μεγάλης κλίμακας έκθεση που είναι αφιερωμένη στο έργο της σπουδαίας χορογράφου Ζουζούς Νικολούδη, της εμβληματικής προσωπικότητας της τέχνης του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Σε αυτό το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, ξεχωρίζει η καθοριστική συμβολή της δικής μας, Ροδίτισσας δασκάλας χορού και θεάτρου, Μαρίας Μανιώτη.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με του Αρχείου Παραστατικών Τεχνώντου Μουσείου Μπενάκη, στο πλαίσιο του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, δεν αντιμετωπίζει το αρχείο ως ένα στατικό σύνολο τεκμηρίων, αλλά ως ένα ενεργό πεδίο γνώσης. Στόχος είναι να μπει το κοινό στον «εργαστηριακό» χώρο της δημιουργίας της Νικολούδη, παρακολουθώντας τις παρτιτούρες, τα σημειωματάρια και τη διδακτική της πρακτική.

Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος διαδραμάτισε η Μαρία Μανιώτη. Ως χορεύτρια που γαλουχήθηκε καλλιτεχνικά δίπλα στη Ζουζού Νικολούδη, βιώνοντας από πρώτο χέρι την αυστηρά δομημένη μεθοδολογία της δασκάλας της, η συμβολή της υπήρξε ανεκτίμητη. Η βαθιά της γνώση πάνω στη ρυθμική ανάλυση της μουσικής και στη σωματική μετάφραση του λόγου –στοιχεία που χαρακτήριζαν τη Νικολούδη– αποτέλεσε γέφυρα για την επιστημονική και καλλιτεχνική ομάδα της έκθεσης.

Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι διοργανωτές απευθύνουν θερμές και ειδικές ευχαριστίες στη Μαρία Μανιώτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά στο επίσημο κείμενο πως πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα «χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων η έκθεση δεν θα είχε καταστεί εφικτή».

Το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης υπογράφεται από κορυφαίους συντελεστές: την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει η Τζένη Αργυρίου (Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας), τη μουσειογραφική επιμέλεια η αρχιτέκτων-μουσειολόγος Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου, και την επιστημονική τεκμηρίωση η Επίκουρη Καθηγήτρια Στεριανή Τσιντζιλώνη. Η έκθεση υλοποιείται με την ευγενική χορηγία των εγγονών της Ζουζούς Νικολούδη (Ελίζας, Ιωάννας και Μαρίνας Προκοπίου) και με παραχώρηση υλικού από σημαντικούς φορείς και προσωπικά αρχεία.

Η παρουσία της Μαρίας Μανιώτη σε αυτή την έκθεση αποδεικνύει πως το νησί μας συνεχίζει να εξάγει πολιτισμό και να τροφοδοτεί τις τέχνες με δημιουργούς που αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους. Αποτελεί τιμή το γεγονός ότι μια ροδίτισσακαλλιτέχνις, που τιμά τις ρίζες της και δραστηριοποιείται ενεργά στο νησί της, λειτουργεί ως θεματοφύλακας της μνήμης μιας εκ των σημαντικότερων μορφών του σύγχρονου ελληνικού χορού.

Categories: 

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 4 August 2026 🕒 13:29

Ελληνική Αστυνομία: Συνελήφθη 59χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ενός κιλού κοκαΐνης στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 59χρονος αλλοδαπός για διακίνηση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στη Ρόδο

Κατασχέθηκαν περισσότερο από -1- κιλό κοκαΐνης
και ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη χθες (Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026) στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου, 59χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν τον 59χρονο, κατά την άφιξή του στο νησί με πλοίο προερχόμενος από Πειραιά να επιβαίνει σε Ε.Δ.Χ. όχημα και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του -1.207- γραμμάρια κοκαΐνης.

Ακολούθησαν έρευνες σε προσωρινό κατάλυμα διαμονής και στην κατοικία του όπου βρέθηκαν επιπλέον -121- γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.

Οι ναρκωτικές ουσίες και η ζυγαριά κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Categories: 
μικρο άρθρο banner: 

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 4 August 2026 🕒 13:23

Ύποπτη και επικίνδυνη φωτιά στον Άγιο Σουλά

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στον Αγιο Σουλά, κοντά στο ελαιοτριβείο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης της Ρόδου, η ΠΥΡ, ο Δήμος, η περιφέρεια και οι εθελοντικές. Το σημείο θεωρείται και επικίνδυνο αλλά και ύποπτο. Μετά απο συντονισμένες προσπάθειες τέθηκε υπο έλεγχο. ΦΩΤΟ: Συμβαίνει τώρα στη Ρόδο

Categories: 
μικρο άρθρο banner: 

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 4 August 2026 🕒 13:12

Η ΠΕΔ αρνείται την πρόταση Χατζημάρκου και τον εγκαλεί για έλλειψη σεβασμού

Με έκπληξη λάβαμε την αιφνίδια επιστολή σας, το απόγευμα της 3ης Αυγούστου 2026, για μία «πανηγυρική» τηλεδιάσκεψη για τη «συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος», αύριο, Τρίτη, 04.08.2026, και ώρα 17.00μμ, χωρίς την επιβεβλημένη θεσμική τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, με την, κατά κοινή ομολογία ΑΤΑΚΤΗ Σύγκληση, των μελών των Γενικών συνελεύσεων, τόσο της Π.Ε.Δ Ν.Α., όσο και του ΦοΔΣΑ ΝΑ, αλλά και των «ΜΜΕ Ν.Αιγαίου», παρακάμπτοντας το ΔΣ του ΦοΔΣΑ ΝΑ, αλλά και την ανάγκη για μία οργανωμένη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του Φορέα μας (άρθρα 10 και 16 εγκεκριμένου εκ του Νόμου Καταστατικού) σε ρητή ημερομηνία εντός του πρώτου 15νθημέρου του μηνός Σεπτεμβρίου του 2026, δια ζώσης στη νήσο Πάρο, με σκοπό την άμεση και έγγραφη ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ενημέρωση των Μετόχων του για τις δράσεις και τις ενέργειες του ως άνω Φορέα, όπως αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ν.Α. στη σημερινή τρίωρη Συνεδρίασή της, που δεν πρόλαβε καν να καθαρογραφεί…

Ως εκ τούτου, σας καλούμε ως Πρόεδρο του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε, να σεβαστείτε:

α) την ως άνω απόφαση – αίτημα του ΔΣ της ΠΕΔ ΝΑ, δια των εκπροσώπων των Δημάρχων, στον ΦοΔΣΑ ΝΑ.

β) το ΔΣ και το εγκεκριμένο Καταστατικό του ίδιου του Φορέα που προΐστασθε και

γ) το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που διέπει τους δύο ως άνω διακριτούς μεταξύ τους συλλογικούς Οργανισμούς και Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καμία πράξη και μονομερής πρωτοβουλία μονοπρόσωπου οργάνου, χωρίς την απαιτούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ δεν νομιμοποιείται να συγκαλεί Γενική Συνέλευση.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Αντιπρόεδρος ΦοΔΣΑ ΝΑ

Αλέξανδρος Βασίλειος Κολιάδης

Δήμαρχος Ρόδου

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 4 August 2026 🕒 07:15

Άμεση ανταπόκριση του Προέδρου του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου στο αίτημα της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα που διατυπώθηκε,  νωρίτερα σήμερα, από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και λαμβάνοντας υπόψη τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό χρονικές προθεσμίες για την πρόσκληση και τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, καλεί τα μέλη της  σε ευρεία τηλεδιάσκεψη αύριο, Τρίτη 4 Αυγούστου 2026 και ώρα 17:00, προκειμένου να συζητηθούν άμεσα, και όχι σε διάστημα μηνός από σήμερα, τα γεγονότα της Πάρου. 

Επισυνάπτεται η επιστολή-πρόσκληση  που εστάλη στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου,  στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καθώς και στα ΜΜΕ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου, δήλωσε σχετικά : «Το αίτημα της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για θεσμική συζήτηση δεν μπορεί να περιμένει επί εβδομάδες. Συγκάλεσα άμεσα ευρεία τηλεδιάσκεψη, για αύριο, στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να διεξάγουμε την συζήτηση που επιθυμούμε και με σύνθεση που περιλαμβάνει το σύνολο των μελών των οργάνων της ΠΕΔ και του ΦοΔΣΑ και για την πλήρη δημοσιότητα αυτής και τα ΜΜΕ των νησιών μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε»

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 4 August 2026 🕒 07:11

Συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου "κεκλεισμένων των θυρών" για το θέμα ΦοΣΔΑ

Συνεδρίασε νωρίτερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Verena το δ.σ τη ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, διαδικτυακά, χωρίς δημοσιογράφους και περιφέρεια( κλεισμένων των θυρών), για λόγους εύκολα κατανοητούς και συζήτησε το θέμα με τη σύλληψη του δημάρχου Πάρου για τη φωτιά που ξεκίνησε απο τον ΧΥΤΑ του νησιού που έχει περάσει στην ευθύνη του ΦοΣΔΑ. Ενημερώθηκαν απο τον δήμαρχο Πάρου, γενικώς τοποθετήθηκαν, κάποιοι τα έριξαν στην περιφέρεια με τρόπο και αποφάσισαν να ζητήσουν έκτακτη γ.σ του ΦοΣΔΑ αφού οι δήμοι διαθέτουν το μεγαλύτερο κεφάλαιο στον φορέα, μάλιστα ο δήμος Ρόδου είναι ο μεγαλομέτοχος. Παράλληλα αποφάσισαν η επόμενη συνεδρίαση του ΦοΣΔΑ να γίνει στο νησί της Πάρου για να στηριχθεί και με αυτόν τον τρόπο ο συλληφθείς δήμαρχος για κάτι που όπως ισχυριζεται δεν έχει ευθύνη. Επιπλέον θα συνεδρίασει η ΠΕΔ στην Πάρο, κατά τον Σεπτέμβριο.

Η ΠΕΔ εξέδωσε πριν απ λίγο το παρακάω δελτίο τύπου

Ρόδος, 3 Αυγούστου 2026
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ
Ν Ο Τ Ι Ο Υ Α Ι Γ Α Ι Ο Υ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026, πραγματοποιήθηκε δεύτερη κατά σειρά έκτακτη συνεδρίαση
του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ Νοτίου
Αιγαίου), μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση σχετικά με τις
εξελίξεις που αφορούν τη δικαστική δίωξη του συναδέλφου Δημάρχου Πάρου, κ. Κωνσταντίνου Μπιζά.
Κατά τη συνεδρίαση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν αναλυτικά για την υπόθεση
και εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους προς τον Δήμαρχο Πάρου.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εικόνα ενός εν ενεργεία
Δημάρχου να οδηγείται με χειροπέδες, γεγονός που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στα μέλη του
Διοικητικού Συμβουλίου. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την απόδοση ευθυνών και την
ανάγκη να διερευνηθούν, με θεσμικό τρόπο, οι συνθήκες και οι χειρισμοί που οδήγησαν στα
συγκεκριμένα γεγονότα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα μέλη του που συμμετέχουν στα όργανα του ΦΟΔΣΑ Νοτίου
Αιγαίου να ζητήσουν τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Φορέα, προκειμένου να εξεταστεί
διεξοδικά η υπόθεση και να διαμορφωθεί κοινή θεσμική στάση.
Κοινή επιθυμία και πρόταση όλων των μελών της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου είναι η έκτακτη Γενική
Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό στην Πάρο, ως
ελάχιστη ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης προς τον Δήμο και την τοπική κοινωνία, αλλά και
επειδή εκεί εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα της πυρκαγιάς και ακολούθησαν οι εξελίξεις που
οδήγησαν στη σύλληψη του Δημάρχου.
 
 
μικρο άρθρο banner: 

📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 3 August 2026 🕒 17:28

Νομός Δωδεκανήσου - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Δωδεκανήσου


Βλέπετε ειδήσεις από Δωδεκανήσου | Τοπικά Νέα στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον Κόσμο

Read News from Dodecanese regional unit | Breaking & local news

Στο news.freelist.gr θα βρείτε τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο, συγκεντρωμένες από αξιόπιστες πηγές, εφημερίδες και online ειδησεογραφικά sites. Παρακολουθήστε όλα τα νέα της επικαιρότητας εύκολα και γρήγορα μέσα από ένα σύγχρονο περιβάλλον ενημέρωσης.

Ανακαλύψτε ειδήσεις για πολιτική, οικονομία, επιχειρήσεις, επιστήμη και τεχνολογία, υγεία, παιδεία, εργασία, καθώς και αθλητικά, ψυχαγωγία και τάσεις. Το περιεχόμενο ανανεώνεται συνεχώς μέσω RSS feeds, προσφέροντας συνεχή ροή ειδήσεων και εξελίξεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, μπορείτε να ενημερώνεστε για τοπικά νέα ανά πόλη, περιοχή, περιφερειακή ενότητα και γεωγραφικό διαμέρισμα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Έτσι έχετε άμεση πρόσβαση σε ειδήσεις που αφορούν την περιοχή σας αλλά και σε διεθνή νέα που διαμορφώνουν την επικαιρότητα. Επιλέξτε την περιοχή που σας ενδιαφέρει εδώ.

Το news.freelist.gr συγκεντρώνει ειδήσεις από διαφορετικές κατηγορίες όπως χώρα, κόσμος, πολιτική, επιχειρήσεις, υγεία, τεχνολογία και lifestyle, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης για κάθε ενδιαφέρον.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης online TV με ζωντανή μετάδοση από βασικά κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης όπως ΕΡΤ Live, MEGA Live, ANT1 Live, ALPHA Live, STAR Live, ΣΚΑΪ Live, OPEN Live, Βουλή TV και Euronews Live.

Το news.freelist.gr αποτελεί έναν σύγχρονο κόμβο ειδήσεων (news aggregator), όπου μπορείτε να δείτε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας, ρεπορτάζ, να παρακολουθήσετε live ενημέρωση και να μείνετε συνεχώς ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο.