Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δημιουργία σωματείου Συνταξιούχων Ρόδου «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
-Μετά από τις συναντήσεις των Συνταξιούχων στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και στο Δημαρχείο Ρόδου, διαπιστώθηκε η ανάγκη της δημιουργίας ενός σωματείου Συνταξιούχων Ρόδου «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων και ενεργών πολιτών. Σκοπός του θα είναι η ενημέρωση, η οργάνωση, η προώθηση, η επίλυση θεμάτων που μας αφορούν καθώς και η συνεργασία των μελών του.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο υπό ίδρυση σωματείο μπορούν να συμπληρώνουν σχετική αίτηση εγγραφής, στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Επίσης αποφασίστηκε η κατάθεση αγωγής για την διεκδίκηση όλων των μνημονιακών περικοπών μέχρι τελεσίδικης απόφασης από το Συμβούλιο Επικρατείας .

Σχετικές αιτήσεις για την διεκδίκηση των ανωτέρω περικοπών μπορούν να παραλαμβάνουν από την είσοδο του Δημαρχείου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Με νέα ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία – ώρα – τόπο προσέλευσης του εκπροσώπου του Καθηγητή , Εργατολόγου κ. Αλέξη Μητρόπουλου κατά την οποία θα παραλαμβάνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 7:42 pm


"Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ξανά στη Ρόδο" - Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό

Για την πρόσφατη παρατεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης σε όλη τη Ρόδο ο Αντιπρόεδρος της Βουλης και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρει τους κινδύνους τόσο για τη δημόσια υγεία και για τους ασθενείς πολίτες όσο και για την οικονομία του νησιού ζητά να πληροφορηθεί για τις αιτίες που προκαλούνται διακοπές ρεύματος αλλά και τι σκοπεύει να πράξει ο αρμόδιος υπουργός για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα.

Αναλυτικά η Ερώτηση είναι η εξής:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δημ. Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

13.11.2018

Αρ. Πρωτ.: 3328 / 13.11.18

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιο Σταθάκη

Θέμα: «Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ξανά στη Ρόδο»

Κύριε Υπουργέ,

Επανέρχομαι στο θέμα της ηλεκτροδότησης της Ρόδου καθώς οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος επαναλαμβάνονται, παρά την καθησυχαστική στάση που τηρήσατε στην τελευταία συζήτηση του θέματος στη Βουλή.

Στη συζήτηση της τελευταίας Επίκαιρης Ερώτησής μου στη Βουλή, ο είχατε αναφέρει ότι «ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εξασφαλίσει την επάρκεια του συστήματος» στη Ρόδο. Το πρόσφατο πολύωρο μπλακ-άουτ στο νησί αποδεικνύει ότι οι διακοπές ρεύματος δεν συμβαίνουν μόνο το καλοκαίρι με την υψηλότερη κατανάλωση αλλά και σε περίοδο με σχετικά χαμηλή κατανάλωση όπως η τωρινή. Όπως έχω επανειλημμένως επισημάνει, εκτός από τις ενδεχομένως σοβαρές επιπτώσεις τέτοιων αστοχιών στην τοπική οικονομία και τη δημόσια υγεία, τίθενται σε κίνδυνο και ταλαιπωρία πολίτες ασθενείς ή με ευάλωτη υγεία.

Για τα παραπάνω, ερωτάστε:

Ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιας έκτασης διακοπές ρεύματος στη Ρόδο; Αληθεύει ότι λειτουργούν μόνο οι 3 από τις 7 μονάδες παραγωγής ρεύματος του ΑΗΣ Σορωνής και ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αιτία των αστοχιών του συστήματος ηλεκτροδότησης;

Πώς σκοπεύετε να αποκαταστήσετε τα προβλήματα ώστε να μην αναστατώνονται οι πολίτες της Ρόδου και να μη διαταράσσεται η οικονομία του νησιού;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 5:57 pm


Νέα κινητοποίηση από την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει κινητοποίηση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, στις 12.00, έξω από την Περιφέρεια Δωδ/σου και τον Δήμο Ρόδου, με αίτημα την άμεση ανανέωση της διάρκειας του ισχύοντος καταστατικού της δομής (ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ) και για τα επόμενα 15 – 20 έτη, η ισχύς του οποίουλήγει στο τέλος του 2018.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Ρεσβάνηςθα επιδώσει εκ νέου σε Δήμο και Περιφέρεια το σχέδιο νομοθετικής πρότασης, το οποίο επεξεργάστηκε το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑμε τις δράσεις και το πολύτιμο έργο αυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, ως πρόσθετου μηχανισμού για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών στην περιοχή.
Στα πλαίσια του αιτήματος αυτού οι εργαζόμενοι στην εταιρία θα ζητήσουν μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο να παρέμβουν οι ίδιοι ή διά των εκπροσώπων τους, μαζί με αντιπροσωπεία του Σωματείου και του Ε.Κ.Ρστον Υπουργό Εσωτερικών, που θα βρίσκεται στη Σύρο, τις επόμενες μέρεςκαι να του ζητήσουν να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.
Η Διοίκηση του Σωματείου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να αποκτήσει η λειτουργία της εταιρίας μονιμότερα χαρακτηριστικά.
Καλούμε του εργαζόμενους συναδέλφους στην τους υπόλοιπα σωματεία και τις εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντοςνα στηρίξουν και να συμμετέχουν στη κινητοποίησή μας, την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, έξω από την Περιφέρεια Δωδ/σου και τον Δήμο Ρόδου,στις 12.00.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 5:55 pm


Ρόδος- ελκυστικός και ποιοτικός τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Ρόδος- ελκυστικός και ποιοτικός τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο!
Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ρόδου στην 34η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου, όχι μόνον στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές αλλά και στην ελληνική, την προώθηση και ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού με βασικό άξονα τον τουρισμό των ηλικιωμένων, καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, συμμετείχε ο Δήμος Ρόδου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, στη 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018 που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. το διάστημα 9-11 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.
Η Philoxenia αποτελεί έκθεση - ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό καθώς σε αυτήν αποτυπώνεται το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Στην 34η Philoxenia 2018 συμμετείχαν 615 εκθέτες από 22 χώρες, επισκέπτες από 47 χώρες (αριθμός ρεκόρ) και 200 ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia πραγματοποιήθηκε και το διεθνές συνέδριο της έκθεσης, συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, με θέμα: «Tουρισμός 55+: Moxλός ανάπτυξης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Τις ευνοϊκές συνθήκες που έχει το νησί της Ρόδου για την ανάπτυξη του τουρισμού τρίτης ηλικίας, καθώς η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αποτελεί ένα σημαντικό πιθανό καταναλωτικό κοινό (target goup) του νησιού και οι απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού, συζήτησε διεξοδικά η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, που συμμετείχε στο συγκεκριμένο συνέδριο, με επιφανή στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και εκπροσώπους ξενοδόχων και άλλων τουριστικών φορέων.

Εξαιρετική ήταν, κατά γενική ομολογία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε δικό της χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και αντιπροσώπων υπηρεσιών του τουρισμού, αλλά και απλοί επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, είχαν επισκεφθεί όλες τις ημέρες το περίπτερο της Ρόδου. Το «παρών» έδωσαν η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Ψυλλάκης, αλλά και μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης.
Η προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου και το στέλεχος κα Αναστασία Σαββιού, υποδέχονταν τους επισκέπτες, παρέχοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου. Προσέφεραν δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού, μελεκούνια και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. - Pane Di Capo».

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 2:51 pm


Πρόταση για επιτροπή διαβούλευσης Μεσαιωνικής Πόλης

Με αφορμή τις αντιδράσεις, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, που προκάλεσε η ανέγερση εντός της Μεσαιωνικής Πόλης ενός αισθητικά αταίριαστου και καταφανώς ασύμβατου με το χαρακτήρα της κτιρίου και τις παρεμβάσεις της UNESCO αλλά και με την ευκαιρία της επικείμενης υπογραφής της νέας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ρόδου και Υπουργείου Πολιτισμού θα θέλαμε να καταθέσουμε την ακόλουθη πρόταση:

Η Μεσαιωνική Πόλη δεν είναι απλώς ένα μνημείο – ένα συγκεκριμένο κτίριο. Είναι μία ενιαία ιστορική οντότητα και ένα ζωντανό οικιστικό σύνολο. Κάθε μεμονωμένο κτίριο και σημείο της - από το πιο άγνωστο σοκάκι έως την οδό Ιπποτών και από το πιο ταπεινό σπίτι έως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου - είναι μοναδικά και ανεπανάληπτα στοιχεία που όλα μαζί ως σύνολο συνθέτουν το χαρακτήρα του μνημειακού συγκροτήματος.

Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις που την αφορούν δεν πρέπει να λαμβάνονται ερήμην της κοινωνίας δηλαδή των κατοίκων της και των πολιτών - φορέων του νησιού μας καθώς αυτοί είναι οι «ιδιοκτήτες», οι αποδέκτες και οι χρήστες της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πολιτισμική κληρονομιά αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Ανήκει σε όλους, στην παγκόσμια κοινότητα αλλά και σε καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Η ενεργή και άμεση συμμετοχή των πολιτών – φορέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων α) συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και καλύτερη κατανόηση της πολιτιστικής κληρονομιάς β) εμβαθύνει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη συλλογικότητα γ) καθιστά όλους κοινωνούς της πολιτιστικής κληρονομιάς και γίνεται σαφές ότι αυτή αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο κάποιους ειδικούς δ) επιλύει ζητήματα πριν αυτά εξελιχθούν σε προβλήματα και ε) απωθεί την αντίληψη ότι οι αποφάσεις είναι αποτέλεσμα μεροληψίας, αδιαφάνειας και διαφθοράς.

Προτείνουμε λοιπόν τη δημιουργία και τη θεσμοθέτηση μέσω της νέας Προγραμματικής Σύμβασης (ή μέσω άλλου πρόσφορού μέσου) της “Επιτροπής Διαβούλευσης Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου”.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου μπορεί να αποτελείται από εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως: α) μόνιμων κατοίκων της Μεσαιωνικής Πόλης β) τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων γ) επιστημονικών συλλόγων και φορέων δ) πολιτιστικών συλλόγων και φορέων ε) εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών ζ) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών η) δημότες καθώς και εκπροσώπους του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου μπορεί α) να εξετάζει τα τοπικά θέματα και να διατυπώνει γνώμη για την επίλυση τους β) να γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος γ) να διατυπώνει παρατηρήσεις δ) τα γνωμοδοτεί για θέματα ίδρυσης καταστημάτων και επιχειρήσεων ή την ανάκληση ή την οριστική αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ε) θέματα καθορισμού χρήσεων γης ζ) πολεοδομικών μελετών, ανάπλασης περιοχών, πολεοδομικών επεμβάσεων η) λήψη αποφάσεων για θέματα προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Η διεθνής εμπειρία από αντίστοιχες Επιτροπές υπάρχει οπότε θα πρέπει να μελετηθεί.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν μια εξαντλητική και περιοριστική καταγραφή αλλά αποτελούν ΠΡΟΤΑΣΗ καθώς όλα τα θέματα τα σχετικά με τις αρμοδιότητες, διαδικασίες διαβούλευσης και τη συμμετοχή πολιτών - φορέων σε αυτή θα πρέπει να συζητηθούν και να εξεταστούν εκτενώς.

--
RICHeS
Rhodes International Culture & Heritage Society

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 2:40 pm


Σύλληψη δυο ημεδαπών για ναρκωτικά στη Ρόδο

Α’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
-Σύλληψη -2- ημεδαπών για ναρκωτικά στη Ρόδο
-Την 12-11-2018 βραδινές ώρες συνελήφθησαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.,

α) στην πόλη της Ρόδου, 23χρονος αλλοδαπός ο οποίος κατείχε -2,2- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

β) στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων, 16χρονος ημεδαπός ο οποίος κατείχε αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 2:31 pm


Ευχές του Δημάρχου Ρόδου, ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ για τον εορτασμό του πολιούχου της Ρόδου, Αγίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΥΔΡΑΙΟΥ

Ευχές του Δημάρχου Ρόδου, ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ για τον εορτασμό του πολιούχου της Ρόδου, Αγίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΥΔΡΑΙΟΥ
-H πόλη μας γιορτάζει με λαμπρότητα τον προστάτη, ‘Αγιο της, Κωνσταντίνο τον Υδραίο. Μια σημαντική Μορφή της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστης, που έζησε στην πόλη μας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Κατόπιν ενεργειών του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος, (με το διάταγμα 2/12/1954-Φ.Ε.Κ. Φ. 28Α Τεύχος 08/02/1955), καθιερώθηκε επισήμως η 14η Νοεμβρίου εκάστου έτους, ως ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου της πόλεως Ρόδου.
Την ημέρα αυτή το έτος 1800 έλαβε χώρα η δι’ απαγχονισμού μαρτυρική τελείωση του Αγίου Κωνσταντίνου του Νεομάρτυρος, στη Ρόδο. Έκτοτε επί τη Ιερά μνήμη του, την ημέρα αυτή ο ευσεβής Ροδιακός λαός συμμετέχει ευλαβώς στις λειτουργικές τελετές και στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας.
Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος ταλανίζεται από ποικίλους προβληματισμούς, η ιστορική διαδρομή και ο βίος του Αγίου της Ρόδου μας καθοδηγούν και μας παραδειγματίζουν. Ο ΄Αγιος μας, μαρτύρησε για την ομολογία της πίστης του στον Χριστό μετά από μια ανθρώπινη περιδίνηση, περιπλάνηση, δοκιμασία. Η μετάνοια, το θάρρος, η εγκαρτέρηση και η προσευχή, ξεδιπλώνονται από την πορεία της ζωής του και γίνονται δίδαγμα προσφοράς, παρηγορίας, προσωπικής άσκησης και υπέρβασης των προσωπικών και συλλογικών αδιεξόδων.
Να ευχηθώ στους συμπολίτες μας «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 2:27 pm


Κατ’ εξαίρεση λειτουργία Λαϊκής Αγοράς Αγ. Δημητρίου την ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Κωνσταντίνου Υδραίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-Κρεμαστή 13/11/2018
-ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-Αρ. Πρωτ.: 5/69486
-ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
-Διεύθυνση: Εμπορίου Ενέργειας
και Βιομηχανίας
Τμήμα: Αδειοδοτήσεων και ρύθμισης ΠΡΟΣ: Εκπροσώπους Παραγωγών
εμπορικών δραστηριοτήτων Λαϊκής Αγοράς
Γραφείο: Αδειοδοτήσεων
Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Ελευθερίας 51
Κρεμαστή 851 04
Τηλέφωνο: 22413-61621
Φαξ: 22413-61699
Ηλ. Ταχ.: [email protected] ΚΟΙΝ: Ελληνική Αστυνομία
Ιστοσελίδα: www.rhodes.gr Τμήμα Τάξης Ρόδου
-ΘΕΜΑ: Κατ’ εξαίρεση λειτουργία Λαϊκής Αγοράς Αγ. Δημητρίου την ημέρα εορτασμού
του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Κωνσταντίνου Υδραίου
ΣΧΕΤ : Την με αριθ. 5/69344/13-11-2018 αίτηση.
- Μετά το υπ’ αριθ. 5/69344/13-11-2018 αίτημα των εκπροσώπων των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς Αγ. Δημητρίου πόλεως Ρόδου, εγκρίνουμε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς την Τετάρτη 14/11/2018, ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Κωνσταντίνου Υδραίου.
Η κατ’ εξαίρεση λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς εγκρίνεται λόγω επάρκειας τοπικών αγροτικών προϊόντων τα οποία πρέπει να διοχετευθούν στην αγορά για κατανάλωση, ώστε να μην καταστραφούν και να μην υπάρξουν οικονομικές συνέπειες για τους παραγωγούς και λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και την παρατεταμένη ανομβρία που εμφανίζεται στο νησί μας δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα στη τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Ο Αντιδήμαρχος

Γεώργιος ΠΟΚΚΙΑΣ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 2:17 pm


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση κρύβει πολλά για την παραχώρηση ακινήτων της Δωδεκανήσου και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13 Νοεμβρίου 2018
-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση κρύβει πολλά για την παραχώρηση ακινήτων της Δωδεκανήσου και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο»

Δεν προσήλθε στη Βουλή κανείς, τελικά, από το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε ο Υπουργός, ούτε η αναπληρώτρια Υπουργός, χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την παραχώρηση στο Υπερταμείο ακινήτων της Δωδεκανήσου.
Ο κ. Κόνσολας είχε θέσει τρία ερωτήματα:
1ον: Ποια είναι τα δημόσια ακίνητα της Δωδεκανήσου που εντάχθηκαν στη λίστα των 10.119 ακινήτων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.
2ον: Ποια δημόσια ακίνητα που είχαν παραχωρηθεί στους Δήμους των νησιών της Δωδεκανήσου ή διεκδικούνται από αυτούς, περιήλθαν ή πρόκειται να περιέλθουν στο Υπερταμείο και στις θυγατρικές του.
3ον: Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των ακινήτων που περιήλθαν στο Υπερταμείο και γιατί δεν έγινε έλεγχος για να εξαιρεθούν οι αρχαιολογικοί χώροι;
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση περιφρονεί τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη και απροκάλυπτη μεθόδευση συσκότισης μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης.
Είναι, πλέον, ξεκάθαρο σε όλους ότι η κυβέρνηση έχει πολλά να φοβάται και ακόμα περισσότερα να κρύψει στο ζήτημα της παραχώρησης ακινήτων του δημοσίου στα Δωδεκάνησα αλλά και για τους αρχαιολογικούς χώρους.
Ποιοι άραγε επέλεξαν αυτά τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο και ποια είναι αυτά;
Γιατί δεν μας λέει κανείς ποια είναι;
Γιατί απαγορεύθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν ακριβή στοιχεία;
Είναι δυνατόν να έγινε παραχώρηση μόνο με την επιλογή των κτηματολογικών αριθμών; Να μην ήξεραν κάποιοι τι αντιπροσωπεύουν αυτοί οι αριθμοί και αν πίσω από αυτούς τους αριθμούς υπήρχαν αρχαιολογικοί χώροι;
Προφανώς, όλα αυτά είναι ερωτήματα που δεν μπορεί και δεν θέλει να απαντήσει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που τα δίνει, κυριολεκτικά, όλα.
Από τη δημόσια ακίνητη περιουσία έως τα εθνικά θέματα.
Επανακατέθεσα την Ερώτηση, μέχρι να αντιληφθεί ο Υπουργός ότι ο σεβασμός απέναντι στους πολίτες αλλά και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επιβάλλει να υπάρξει συζήτηση και απάντηση στη Βουλή».

Επισυνάπτεται η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Κόνσολα.
Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση στο Υπερταμείο ακινήτων του δημοσίου στα Δωδεκάνησα»

Κύριε Υπουργέ,

Στην Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 19 Ιουνίου, δεν αναφέρονται τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που παραχωρούνται αλλά μόνο οι αριθμοί κτηματολογίου.
Η σύγχυση αυτή, αν δεν είναι σκόπιμη, πρέπει να τερματιστεί. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν, αποδεδειγμένα, στα υπό παραχώρηση ακίνητα περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία.
Ιδιαίτερα, όμως, στα Δωδεκάνησα προκύπτουν ζητήματα σχετικά με ακίνητα του δημοσίου που περιλαμβάνονται στη λίστα παραχώρησης στο Υπερταμείο και είτε είχαν παραχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση είτε διεκδικούνταν από την αυτοδιοίκηση.
Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για εξαιρέσεις ακινήτων από την παραχώρηση δεν πείθουν, από τη στιγμή που στο άρθρο 196 του Ν. 4389/2016, που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση, αναφέρεται ότι, ακόμα και τα δημόσια ακίνητα που περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις, παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ, δηλαδή του Υπερταμείου, αφού η ΕΤΑΔ αποτελεί θυγατρική του.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποια είναι τα δημόσια ακίνητα της Δωδεκανήσου που εντάχθηκαν στη λίστα των 10.119 ακινήτων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή τους και γιατί δεν έγινε έλεγχος για να εξαιρεθούν αρχαιολογικοί χώροι; Ποια δημόσια ακίνητα που είχαν παραχωρηθεί στους Δήμους των νησιών της Δωδεκανήσου ή διεκδικούνται από αυτούς, περιήλθαν πλέον ή πρόκειται να περιέλθουν στο Υπερταμείο και τις θυγατρικές του (όπως συνέβη με την έκταση του Ναυτικού Ομίλου στην Κω);

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 1:46 pm


Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου προς τον δήμαρχο Φ. Χατζηδιάκο για τον εορτασμό του Κωνσταντίνου Υδραίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τον Δήμαρχο Δήμου Ροδίων κ. Φώτη Χατζηδιάκο:
-Ρόδος, 13 Νοεμβρίου 2018
-Αρ. Πρωτ. 2282
-Προς: κ. Φώτη Χατζηδιάκο
-ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ
Πλατεία Ελευθερίας 1

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες, από εμπόρους που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά, σχετικά με την αυριανή της λειτουργία, ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Κωνσταντίνου Υδραίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αριθμό Πρωτ.9318/1/11/2018 , την 14η Νοεμβρίου ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου Υδραίου, αξίζει το σεβασμό όλων μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 12:25 pm


Ξεκίνησε η προπώληση για την συναυλία του Πάνου Μουζουράκη στο Colorado

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
-THAT’S LIFE
- Κυρίες και κύριοι και αγαπητά παιδιά That’sLife.
ToΣάββατο 24 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή του Colorado
• Μια παράσταση για το έτσι που είναι η ζωή.
• Δηλαδή πώς έτσι;
Η ζωή είναι έτσι πάει να πει, χαρές, γέλια, δάκρυα, πόνος, επιτυχίες, έρωτες, σεξ, χωρισμοί, μοναξιές, παρέες, πάρτυ, απογοητεύσεις, ποτά, ξενύχτια, εκδρομές, γιορτές, απώλειες, λεφτά, αφραγκιές, ταξίδια, ό,τι δηλαδή γίνεται τραγούδι.
Η ζωή είναι έτσι σημαίνει ένα ατελείωτο πήγαινε έλα. Αλέ και ρετούρ.
Όπου δηλαδή πετυχαίνουμε και τον Πάνο Μουζουράκη. Στο αλέ και στο ρετούρ. Μπαίνει και βγαίνει από τη χώρα. Με το ένα πόδι να τσαλαβουτάει ακόμα στα νερά του MammaMia και το άλλο στις μουσικές σκηνές της Ελλάδας. L.A. - Αθήνα μια παράσταση δρόμος.
Ο Πάνος Μουζουράκης λοιπόν επιστρέφει. Κανονικά επιστρέφει γιατί είχε φύγει. Και στήνει ένα πρόγραμμα για όσα από την ζωή του και την ζωή μας τραγουδιούνται. Δηλαδή για όλα. Όπως μόνο εκείνος μπορεί και ξέρει να το κάνει αυτό το «όλα».
Τον συνοδεύουν οι μουσικοί Ορέστης Πλακίδης (πλήκτρα, ενορχήστρωση), Αναστάσιος Βούκης (τύμπανα), Δημήτρης Φροσίνης (μπάσο), Άγγελος Τσιμιδάκης (κιθάρα), Σπύρος Λιβάνης (κιθάρα). Στον ήχο ο Ηλίας Καρούμπαλης.
Μαζί του επίσης ο TheVoice Άγγελος .......... γιατί ένας Άγγελος πάντα χρειάζεται στην ζωή. Δεν ξέρεις πότε θα τον χρειαστείς.
Όλα λοιπόν που είναι ζωή που έγινε τραγούδι χωράνε σε ένα πρόγραμμα. Με τα τραγούδια του Πάνου, άλλα από τα εξωτερικά, άλλα τα εσωτερικά, άλλα από τα εξωστρεφή και άλλα από τα εσωστρεφή.
That’sLife!
Το παραπάνω δελτίο τύπου είναι γραμμένο από επιστήμονες κοινωνιολόγους, και συντεταγμένο έτσι ώστε να σε παραπλανήσει στο να παρακολουθήσεις την συναυλία του Μουζουράκη. Η παραγωγή της συναυλίας δεν μπορούν να σας εγγυηθούν ότι θα περάσετε καλά, και ουδεμία ευθύνη φέρει η οργάνωση για τυχόν, σωματικές ή ψυχολογικές βλάβες που μπορεί να υποστείτε κατά την διάρκεια της εμφάνισης του καλλιτέχνη επί σκηνής.
Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!
Σάββατο 24 Νοεμβρίου
στη μουσική σκηνή του
COLORADO

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
Έναρξη προγράμματος 22.30
Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ
Τιμή εισόδου: 14 ευρώ
Τηλ. Πληροφοριών&Κρατήσεων:
6940616800/2241075120
Διοργάνωση: 12ηχος
Σημεία Προπώλησης:
D'amboise καφέ bar Δ.Θεοδωράκη 23, τηλ. 2241075212
EspressοDeli καφέbar Ορφανίδου 57, τηλ. 2241075120
Παπαβασιλείου Αφίσες Αμερικής 27 τηλ.2241073017
Κίοσκι ΑΚΤΑΙΟΝ τηλ.6978323518
I-Stores-Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 35, τηλ.2241074401
MusicSpot-Εθνικής Αντιστάσεως 83, τηλ:2241025420
Ψητοπωλείο «Μπονιάτης»- Κρεμαστή, τηλ. 2241 090877
Γρηγόρης Coffee Ride-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766
Βιβλιοπωλείο «Πηγή» -Σορωνή, τηλ. 2241041525
Πραματευτής-Περνού 34 ,Αφάντου, τηλ.2241053068
Μέλυδρον καφέ bar -Αρχάγγελος, τηλ:2244022412
Online μέσω Viva.gr

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 12:19 pm


Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος: «Οι ευεργέτες της Ρόδου διαχρονικό θετικό παράδειγμα προς μίμηση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος: «Οι ευεργέτες της Ρόδου διαχρονικό θετικό παράδειγμα προς μίμηση»

στο ετήσιο μνημόσυνο των Βενετοκλέων μεγάλων ευεργετών της Ρόδου και

στις εκδηλώσεις υπέρ των πεσόντων των πολέμων και των 100 ετών από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΙΜΕΤ και σε εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Ρόδου Κωνσταντίνο Υδραίο

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της Διοικητική Επιτροπής της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος Ρόδου, παρέστει το πρωί της 11.11.2018 στο ετήσιο μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών Μίνωος, Δημητρίου και Μαρουλίτσας Βενετοκλέων. Σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. επισήμανε τα εξής: «Οι ευεργέτες της Ρόδου αποτελούν διαχρονικό θετικό παράδειγμα προς μίμηση και στη δύσκολη εποχή που ζούμε είναι ανάγκη να βρεθούν συνάνθρωποί μας που θα διδαχθούν και συνεχίσουν το έργο τους.»

Την ίδια ημέρα στο Πολεμικό Κοιμητήριο της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας της Ρόδου παρέστει στις εκδηλώσεις για τους πεσόντες των πολέμων.

Σήμερα 13.11.2018 θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου παραρτήματος του Ι.Μ.Ε.Τ. στη Ρόδο και στις θρησκευτικές και πνευματικές εκδηλώσεις που ξεκινούν από σήμερα και κορυφώνονται αύριο Τετάρτη 14.11.2018 για τον εορτασμό του Πολιούχου της Ρόδου Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 12:18 pm


«ΠΑΡΑΤΑΣΗ μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2018 για την υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης στον τουρισμό/επισιτισμό με πιστοποίηση»

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ-Θέμα:«ΠΑΡΑΤΑΣΗμέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2018για τηνυποβολή αίτησης και δικαιολογητικών στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης
στον τουρισμό/επισιτισμόμε πιστοποίηση»

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο του τουρισμού» με κωδικό ΟΠΣ 5002418, η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία»», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υποέργου 8 «Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, ενδυνάμωσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων στον κλάδο του τουρισμού στο Ν. Αιγαίο», πρόκειται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, δια ζώσης, με τίτλο: «Υποδοχή και εξυπηρέτηση ρωσόφωνων τουριστών».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι διάρκειας 80 ωρών,με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ, (80 ώρες Χ 5 ευρώ / ώρα κατάρτισης). Το εκπαιδευτικό επίδομα που καταβάλλεται σε εποχικά ανέργους απαλλάσσεται από κάθε φόρο και από την επιβολή τελών χαρτοσήμου.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας στον κλάδο του τουρισμού/επισιτισμούμε σχέση εξαρτημένης εργασίας. Συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με εποχική απασχόληση, ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.
Το πρόγραμμα θα οδηγήσει στην πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πιστοποιήσουν την επαγγελματική τους επάρκεια.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας που θα προκύπτει από την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης.Το Link για την υποβολή της αίτησής σας είναι:www.inegsee.gr/aitisi/tourismos/
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 14:00
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Περιφερειακό ΚΕΚ/ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου, Γ. Μαύρου 7, Ζέφυρος, Ρόδου, τηλέφ. επικοιν: 22410-70408

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 12:14 pm


Ο καθηγητής Γιάννης Σειμένης, είναι ο νέος Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Την 7η Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.
Κοσμήτορας της Σχολής εξελέγη, για την επόμενη τριετία, ο Καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών κ. Ιωάννης Α. Σεϊμένης.

Ρόδος, 13.11.2018

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 12:11 pm


Αεροδιακομιδή ασθενούς από πλοίο ανοιχτά της Ρόδου, με “Super Puma” της Πολεμικής Αεροπορίας

Αεροδιακομιδή ασθενούς από πλοίο με “Super Puma” της Πολεμικής Αεροπορίας
-Η παραλαβή του ασθενούς έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα
-Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης-newpost.gr
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες η επιχείρηση αερομεταφοράς ενός 70χρονου ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στα ανοικτά της Ρόδου με ένα ελικόπτερο “Super Puma” της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πιο συγκεκριμένα, το ελικόπτερο ετοιμότητας “Super Puma” της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που μετασταθμεύει στη Ρόδο, με μέριμνα του ΕΚΣΕΔ του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, απογειώθηκε σήμερα τις πρωινές ώρες και κατευθύνθηκε προς το κρουαζιερόπλοιο “GOLDEN IRIS”, σημαίας Παναμά, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, και σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από το νησί, για να παραλάβει έναν 70χρονο ασθενή, ισραηλινής υπηκοότητας, ο οποίος επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο.

Η παραλαβή του ασθενούς έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αν και στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι, όχι όμως απαγορευτικοί για τη διενέργεια της αποστολής από το πλήρωμα του ελικοπτέρου.

Ακολούθως το ελικόπτερο μετέφερε τον ασθενή στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο του νησιού.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 11:42 pm


Τιμητική βράβευση από τα καρδιολογικά τμήματα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και Πειραιά

Τον Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Θ. Κρεμαστινό τίμησαν φέτος τα καρδιολογικά τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και Πειραιά "Αγ. Παντελεήμων", για το συνολικό του έργο σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Υγείας Πειραιώς και Αιγαίου στο πλαίσιο της Ημερίδας «Λήψη Κλινικών Αποφάσεων στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Θρόμβωση στο Καρδιαγγειακό Σύστημα)». Ο Καθηγητής Κρεμαστινός του οποίου η πολυετής ιατρική σταδιοδρομία συνδέθηκε με τις σημαντικότερες καρδιολογικές κλινικές όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας "Γεώργιος Γεννηματάς", στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο "Αττικόν" τις οποίες οργάνωσε εκ του μηδενός.

Η βράβευση έγινε παρουσία των συνεργατών του Καθηγητή Κρεμαστινού οι περισσότεροι εκ των οποίων σήμερα είναι καθηγητές Καρδιολογίας και διευθυντές σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ειδικότερες επιστημονικές εισηγήσεις έκαναν οι καθηγητές Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης και Ιωάννης Λεκάκης. Της βράβευσης προέδρευσε ο Ομ. Καθηγητής Γεώργιος Παρχαρίδης.

Μετά την βράβευση του από τον Καθηγητή Γεώργιο Παρχαρίδη, ο Καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτριος Κρεμαστινός, μίλησε στο κοινό για το πως κατόρθωσε να συνδυάσει την ιατρική του ιδιότητα με την πολιτική, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά, δίνοντας ουσιαστικά συμβουλές αξιοκρατίας στους νέους γιατρούς. Στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: "Το να ασχολείται ένας μη πολιτικός με την πολιτική είναι σωστό, το να πηγαίνει ένας στην πολιτική για να γίνει γνωστός είναι λάθος και ο τόπος καταστρέφεται από αυτή την κατηγορία των πολιτικών". Πρόσθεσε επίσης ότι χαίρεται ιδιαιτέρως γιατί οι συνεργάτες του διαχρονικά αναγνωρίζουν ότι τους προώθησε όλους - πάντα αξιοκρατικά- περισσότερο από τις πρακτικές των άλλων καθηγητών έχοντας ως βάση την επιστημονική τους απόδοση.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 10:28 pm


«Ν. Σαντορινιός από την Κάρπαθο: Οι θετικές νησιωτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση είναι πλέον ορατές στην καθημερινότητα του νησιώτη, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη των νησιών μας»

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
-ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
-Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
-Γραφείο Αναπληρωτή
Τηλ. 2131371736
Φαξ. 2104614439
email: [email protected],
[email protected]
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε 1 - Ε 2,
Τ.Κ. 185 10
Πειραιάς, 12/11/18
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-«Ν. Σαντορινιός από την Κάρπαθο: Οι θετικές νησιωτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση είναι πλέον ορατές στην καθημερινότητα του νησιώτη, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη των νησιών μας»
Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Κάρπαθο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς του νησιού καθώς και με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή τα οποία στελεχώνουν το Λιμεναρχείο Καρπάθου.
Αρχικά, οΑναπληρωτής Υπουργός, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Καρπάθου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Λιμενάρχη, Υποπλοίαρχο Κασωτάκη Ευανθία αλλά και με τα στελέχη που αποτελούν την οργανική δύναμη του Λιμεναρχείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα στελέχωσης της δομής αλλά και στην επιχειρησιακή δυνατότητα που έχει η μονάδα. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του ΛΣ για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να φυλούν και να προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους νησιώτες.
Στη συνέχεια, ευρεία σύσκεψη έλαβε χώρα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρπάθου, Ηλία Λάμπρου, του ΕπάρχουΚαρπάθου- Κάσου, Γιάννη Μηνατσή,τουπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Νισύριουκαθώς των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικών Συμβούλων του νησιού.
Κύριο θέμα συζήτησης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί αναφορικά με την ύδρευση. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αναγνωρίζοντας τις συγκεκριμένες ανάγκες, αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση, από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, χρηματοδότησης έργου για την βελτίωση της ποιότητας του υδρευτικού δικτύου της Καρπάθου, ύψους 3,3εκ €, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πιθανότητα χρηματοδότησης εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης στο νησί, δυναμικότητας 1000κ.μ. νερού.
Αναλυτικά, ακόμη, παρουσιάστηκαν τα λειτουργικά προβλήματα του λιμανιού και συζητήθηκε η επικείμενη εισαγωγή του θέματος στηνΕπιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μνεία επίσης έγινε για την στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπάθου αλλά ζητήματα που αφορούν την βελτίωση των ακτοπλοϊκών γραμμών του νησιού.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, απευθυνόμενος στους φορείς ΤΑ του νησιού υπογράμμισε:
«Οι θετικές νησιωτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση είναι πλέον ορατές στην καθημερινότητα του νησιώτη, δημιουργώντας τις βάσεις για την επανέναρξη της ανάπτυξης των νησιωτικών τόπων. Οι υποδομές αλλά και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών είναι στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού μας έχοντας σα σκοπό την τουριστική τόνωσή τους αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 10:27 pm


Εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων και δέσμευση λωρίδας δημοτικής οδού

Ανακοίνωση-ΘΕΜΑ:Εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων και δέσμευση λωρίδας δημοτικής οδού
-Η Δ/νση Τεχνικών Έργων και Υποδομών Δήμου Ρόδου γνωστοποιεί ότι από το πρωί της Πέμπτης 15-11-2018 στην πόλη της Ρόδου θα ξεκινήσουν εργασίες ανακατασκευής του πεζοδρομίου σε τμήμα της οδού Στεφάνου Καζούλη από Παλαιών Πατρών Γερμανού (Πλατεία Φώκιαλη) έως Δημοκρατίας. Λόγω των εργασιών που θα εκτελεσθούν στο τμήμα αυτό, πρόκειται να δεσμευθεί λωρίδα πλάτους περίπου 2 (δυο) μέτρων κατά μήκος της οδού.
Ζητώντας την κατανόηση όλων, παρακαλούμε να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών και οι οδηγοί να ακολουθούν τις πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται με προσοχή από την παραπάνω οδό λόγω των εργασιών που θα εκτελούνται σ΄αυτήν.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 3:32 pm


Κατασκευή νέου δικτύου λυμάτων στο κλειστό Γυμναστήριο Καλυθιών

Δελτίο Τύπου-Θέμα: Κατασκευή νέου δικτύου λυμάτων στο κλειστό Γυμναστήριο Καλυθιών
Τη σύμβαση για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων αγωγού βαρύτητας, συνολικού μήκους 750 μέτρα, σε συνέχεια του υφιστάμενου και τη σύνδεση του με νέο, προκειμένου το δίκτυο να συνεχιστεί προς τον οικισμό Καλυθιών, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Αναλυτικότερα το έργο «Σύνδεση Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Ε Καλλιθέας με το δίκτυο ακάθαρτων» θα κατασκευαστεί μπροστά από το κλειστό Γυμναστήριο και θα συνδέσει το κτίριο και την ευρύτερη περιοχή, με τον κύριο αγωγό λυμάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 122.922 ευρώ και η χρηματοδότηση του γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται κοπή των ασφαλτικών στρώσεων, κατασκευή δικτύου από σωλήνες, επίχωση ορυγμάτων, κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων, όπως και φρεάτια ελέγχου σε κάθε αλλαγή διευθύνσεως ή κλίσεως του αγωγού.
«Προσπαθούμε μαζί με τα νέα να ολοκληρώσουμε όλα τα παλιά έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου με την ανάδοχο εταιρία Τσακίρη ΕΚΤΕΡ Ο.Ε. και συμπλήρωσε. «Χρησιμοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, με στόχο την αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας, μέσα από την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων, που έχουμε εντάξει στο τεχνικό μας πρόγραμμα». Στον επίλογο των δηλώσεων του ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του έργου. «Η κατασκευή του νέου δικτύου θα καταστήσει λειτουργικό το Κλειστό Γυμναστήριο και θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της».
Η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών, έχει καθοριστεί στις 120 ημερολογιακές ημέρες (4 μήνες) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 3:25 pm


Συνάντηση έργου "BLUE ISLANDS: Εποχιακή διακύµανση των αποβλήτων ως συνέπεια του τουρισμού"

Δελτίο Τύπου-ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΘΑΛΛΑΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στην προγραμματισμένη τεχνική συνάντηση έργου "BLUE ISLANDS: Seasonal variation of waste as effect of tourism/Εποχιακή διακύµανση των αποβλήτων ως συνέπεια του τουρισµού " στο πλαίσιο του Προγράμματος MED – INTERREG – Mediterranean, στην Ριέκα της Κροατίας στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2018. Τον Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε στην τεχνική συνάντηση του έργου “Blueislands” ο Δρ Γαμβρούδης Χρήστος, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ρόδου σε θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος ο οποίος παρουσίασε τα έως σήμερα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην Ρόδο το 2017 και το 2018 καθώς και τον προγραμματισμό-χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών δράσεων του Δήμου.
Το 2017 οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες θαλάσσιων αποβλήτων (marine litter) και άμμου σε τουριστικές παραλίες (Τσαμπίκα, Αφάντου, Γεννάδι) για την εκτίμηση της δυναμικής των μάκρο και μικρο-πλαστικών (microplastics) και την επίδραση τους στα θαλάσσια οικοσυστήματα. Τα δείγματα άμμου από τις παραλίες στάλθηκαν στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης για περαιτέρω μικροσκοπική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη μικροπλαστικών, η σύνθεση και η προέλευσή τους. Παράλληλα, έγινε αξιολόγηση της σύνθεσης των παραγόμενων αποβλήτων, ενώ οι πηγές δημιουργίας των αποβλήτων, η συχνότητα, ο τύπος και οι όγκοι συσχετίστηκαν με τον όγκο των τουριστών που επισκέπτονταν τις συγκεκριμένες παραλίες κάθε μήνα.
Επιπρόσθετα ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με τον Ιταλικό Εθνικό Φορέα Επιστημών της Θάλασσας (CONISMA) πραγματοποίησε το 2018, τρεις επιστημονικές έρευνες (Ιούνιος, Αύγουστος, Οκτώβριος) με την τοποθέτηση φυκιών (είδος Cystoseira και dyctiota) στην θαλάσσια περιοχή Φαληράκι – Αφάντου. Τα φύκια στην συνέχεια αποστάλθηκαν στην Ιταλία για την εκτίμηση του τροφικού επιπέδου των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την επιβάρυνση αυτών λόγω της εποχικής διακύμανσης παραγωγής αποβλήτων.
Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως η παραγωγή αποβλήτων στις παραλίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζεται, με τα οργανικά και τα πλαστικά να υπερτερούν σε ποσοστό κοντά στο 40% και 20% αντίστοιχα (κατά βάρος). Όσον αφορά την επίδραση στο θαλάσσιο περιβάλλον τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως παρά την έντονη αύξηση των τουριστών και κατά συνέπεια των αποβλήτων τα θαλάσσια οικοσυστήματα και οι θάλασσες δεν επηρεάζονται τόσο πολύ από ανθρωπογενής παράγοντες και παραμένουν σε πάρα πολύ καλή ποιοτική κατάσταση καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος αναφορικά με τις επιστημονικές έρευνες δήλωσε «Είναι γεγονός ότι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μη νησιωτικές πόλεις, έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον προκλήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των απορριμμάτων λόγω της εποχικής διακύμανσης των τουριστών ως μεγάλων παραγωγών αποβλήτων. Η προστασία του περιβάλλοντος, η πρόληψη και η μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν στην θάλασσα εντάσσεται στον σχεδιασμό μας, παράλληλα με τα μεγάλα και σημαντικά έργα διαχείρισης των αποβλήτων που ολοκληρώσαμε και έχουμε δρομολογήσει. Η επιστημονική κοινότητα άρχισε να διερευνά συστηματικά τον διασκορπισμό των πλαστικών απορριμμάτων και το σχηματισμό μικροπλαστικών μόλις τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτό τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην Ρόδο θα αποτελέσουν πρότυπο-πιλότο μετάδοσης γνώσεων και καλών πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου».

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 3:16 pm


Νομός Δωδεκανήσου - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Δωδεκανήσου

Φιλικοί ιστότοποι: