Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ευβοίας   >   Καρυστος    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ανακοίνωση Φορέων Δήμου Καρύστου για τις Ανεμογεννήτριες

Η επί πέντε ημέρες αποφασιστική παρέμβαση κατοίκων, Συλλόγων, Φορέων και του Δήμου Καρύστου απέτρεψε την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στη θέση Κούρμαλη στο Λυκόρεμα, παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ΜΑΤ, για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας, την 4η ημέρα των κινητοποιήσεων.

Μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον Δήμο Καρύστου, η έκδοση της προσωρινής διαταγής για διακοπή των εργασιών εκδικάστηκε την Παρασκευή 19/4/24 στις 9:00 στη Χαλκίδα, παρουσία του Δημάρχου Καρύστου, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των Φορέων του

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 2:33 pm


Παράσταση της Κατερίνας Βρανά στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στη Χαλκίδα, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η παράσταση με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια» με την Κατερίνα Βρανά.

Η εκδήλωση αποτέλεσε προάγγελο της 3ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία με κεντρικό σύνθημα: «Όλοι Μαζί - Όλοι Ίσοι», που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Μαΐου 2024.

Στόχος της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης είναι η

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 2:28 pm


Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

Η Ισπανική κρατική τηλεόραση «TVE1» και συνεργείο της δημοφιλέστερης τουριστικής Ισπανικής εκπομπής «Aqui la tierra», φιλοξενήθηκαν στην Εύβοια το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου στο πλαίσιο στοχευμένου press trip, προϊόν συνεργασίας του ΕΟΤ της Ισπανίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η εκπομπή «Aqui la Tierra» αριθμεί περισσότερους από 1.400.000 τηλεθεατές ανά επεισόδιο και διαπραγματεύεται νέους προορισμούς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Πολιτιστικό στοιχείο των περιοχών που επισκέπτεται και στην

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 9:05 pm


Ειδικό καθεστώς προστασίας σε 198 απάτητες παραλίες της χώρας - Πόσες είναι στην Εύβοια!

Ειδικό καθεστώς προστασίας θα ισχύει σε 198 απάτητες παραλίες της χώρας που βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000.

Στις συγκεκριμένες παραλίες απαγορεύεται η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μορφολογία τους και την ακεραιότητά τους.

Οι «Απάτητες παραλίες» ύστερα από εισήγηση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) προσδιορίστηκαν με κριτήρια στα

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 9:05 pm


Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά να στέλνουν μηνύματα 112 στα κινητά μας

Μήνυμα «112» στη Βόρεια Εύβοια  
 

Σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή σας θα λάβουν χώρα για ακόμα μια φορά οι συνέπειες και τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων που αφήνουν το λαό, τους αγρότες, την περιουσία του, τις υποδομές πολιτικής προστασίας, απροστάτευτους και στο έλεος των καιρικών φαινομένων. 

Για άλλη μία φορά περιφέρεια και δήμος με δική τους ευθύνη έχουν αφήσει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους της περιοχής απροστάτευτους μπροστά στην επικείμενη κακοκαιρία . 

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 9:00 pm


Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Ενημέρωση και οδηγίες για Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (Ε.Δ.Ε.Κ.Φ) από την Παρασκευή 19/04/2024.

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε το υπ. Αριθμ. 01/19-04-2024 Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (Ε.Δ.Ε.Κ.Φ) από την Παρασκευή 19/04/2024, σε αναβάθμιση του Ε.Δ.Ε.Κ. που εκδόθηκε την 18-4-2024/1230 με γενικά χαρακτηριστικά:

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 6:41 pm


Αναφορά στη βουλή για το νέο εργατικό ατύχημα στα Ναυπηγεία της Χαλκίδας

Ως ΑΝΑΦΟΡΑ στη βουλή κατέθεσε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Εύβοιας για το νέο εργατικό ατύχημα στα Ναυπηγεία της Χαλκίδας

Να παρθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα Ναυπηγεία Χαλκίδας και στους άλλους χώρους

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 6:36 pm


Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ με τις θέσεις του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών αλλά και για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Κυριακή 21 Απρίλη

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 6:32 pm


Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας,, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα e:Presence.gov.gr (https://epresence.gov.gr), την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 πμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6- 8, Λαμία) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 6:32 pm


Ζεμπίλης: 6.430.000€ από το ΤΑΑ για τις μαρίνες Ροβιών και Σκύρου

Στο Υπουργείο Τουρισμού συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κυρίως τα έργα τουριστικού χαρακτήρα που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, εξετάστηκαν οι προτάσεις ένταξης που έχουν υποβληθεί από δυνητικούς φορείς της Εύβοιας και δρομολογήθηκε η διαδικασία ένταξης για χρηματοδότηση από το

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 6:23 pm


Η Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης- Αλιβερίου για τον Προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2024

Ο Προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής εμπεριέχει την φορομπηχτική πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Μονόδρομος η αγωνιστική διεκδίκηση πόρων από το κεντρικό κράτος, ώστε καλυφθούν οι ανάγκες σε έργα, μέσα και μόνιμο προσωπικό.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, την Τρίτη 16/4/24, ο προϋπολογισμός του Δήμου της

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 6:23 pm


Ο Γιώργος Μαρίνος, στο πλευρό των κατοίκων της Καρύστου ενάντια στην επέκταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια Χαλκίδας όπου εκδικάζονταν το αίτημα προσωρινής διαταγής για τη διακοπή εγκατάστασης εργασιών εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού στη θέση Κούρμαλη, στο Λυκόρεμα του Δήμου Καρύστου.

Με την παρουσία του ο Γ. Μαρίνος εξέφρασε άλλη μια φορά την έμπρακτη στήριξή του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων και των φορέων του Δήμου Καρύστου ώστε να μην τοποθετηθεί καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στην

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 5:39 pm


Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Καρυστου

Δεκτά έγιναν τα ασφαλιστικά μέτρα που ειχε καταθέσει ο Δήμος Καρύστου, κατά της εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στη θέση «Κούρμαλη».

Διακόπτονται όλες οι εργασίες εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 15/5/2024


Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 5:38 pm


Παρόν στη σημερινή κινητοποίηση ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ"

Από τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή 19/4/24, εκπρόσωποι του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου "Δημήτρης Ρήγας" δίνουν το παρόν μαζί με άλλους συλλόγους, φορείς και πολίτες που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συλλόγων, φορέων και του Δήμου Καρύστου βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη διασταύρωση στο Λυκόρεμα, που οδηγεί στη θέση Κούρμαλη, όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθεί ανεμολογικός ιστός και στη συνέχεια 17 νέες ανεμογεννήτριες ύψους 180 μέτρων, από το Λιβαδάκι έως το Λυκόρεμα.

Η συμμετοχή του

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 10:41 am


Ίσως η τελευταία μας ευκαιρία... ΟΛΟΙ αύριο στην Γενική Κινητοποίηση


Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μαζικά στην Γενική Κινητοποίηση




 

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 6:05 pm


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Παρασκευή 19/04/2024

Ενημέρωση και οδηγίες για Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ (Ε.Δ.Ε.Κ.) από την Παρασκευή 19/04/2024.

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε το υπ. Αριθμ. 09/18-04-2024 Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ (Ε.Δ.Ε.Κ.) από την Παρασκευή 19/04/2024, με γενικά χαρακτηριστικά:

Αύριο Παρασκευή (19-04-24) βαρομετρικό χαμηλό στα

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 5:21 pm


Συνάντηση του Θανάση Ζεμπίλη με Βασίλη Κικίλια ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Τον σχεδιασμό της φετινής δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, μετά τον πιο άνυδρο και θερμό χειμώνα δεκαετιών, που ξεκινάει επισήμως την 1η Μαΐου, συζήτησαν ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Βασίλη Κικίλια, κατά τη συνάντηση τους σήμερα νωρίς το πρωί. 

Ο Υπουργός κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Ζεμπίλη για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τις πυρκαγιές, όπως και για το εθνικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς», που στοχεύει στην ενίσχυση των

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 5:20 pm


Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ με την παρουσίαση του Καλέσματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Κυριακή 21 Απρίλη

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 5:18 pm


Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου για την Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Ο Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει ως Αναφορά, σύμφωνα με το άρθρο 125 ΚτΒ, για τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και αθλητισμού, την Ανακοίνωση – καταγγελία του «Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας» (16/04/2024), με θέμα την συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης και συγχώνευσης των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εύβοια.

Ειδικά σε μια εποχή που οι μαθητές και οι οικογένειές τους βιώνουν έντονα κοινωνικές αλλαγές και ανατροπές, και μάλιστα σε μια περιοχή όπως η Εύβοια, που αντιμετώπισε και

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 5:17 pm


Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η αποφασιστική παρέμβαση των κατοίκων απέτρεψε την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στη θέση Κούρμαλη στο Λυκόρεμα, παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας κατήγγειλε ο Γιώργος Μαρίνος, Βουλευτής εύβοιας του ΚΚΕ, ζητώντας από τον αστυνομικό διοικητή Εύβοιας την απόσυρση των

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 3:35 pm


Κάλεσμα σε γενική κινητοποίηση και αύριο Παρασκευή στο χωματόδρομο της Σφυριδουπολης


Κάλεσμα σε γενική κινητοποίηση και αύριο παρασκευη 19 Απριλίου και ώρα 7 το πρωί στο χωματόδρομο της Σφυριδουπολης

Η έκδοση προσωρινής διαταγής θα εκδικαστεί αύριο το πρωί στα δικαστήρια Χαλκίδας

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μαζικά στην Γενική Κινητοποίηση

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 3:24 pm


Διάβημα διαμαρτυρίας από τον Γιώργο Μαρίνο στον αστυνομικό διοικητή Εύβοιας

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος σήμερα το πρωί έκανε διάβημα διαμαρτυρίαςστον αστυνομικό διοικητή Εύβοιας ταξίαρχο Αθανάσιο Γερογιάκομο και απαίτησε να 
αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη θέση Κούρμαλη, στο Λυκόρεμα Καρύστου, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην προσπάθεια ενεργειακού ομίλου να εγκαταστήσει ανεμολογικό ιστό και ανεμογεννήτριες.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 12:07 pm


Και όμως... ακόμα και εδώ θέλουν να βάλουν Ανεμογεννήτριες !!

 Τα συμπεράσματα δικά σας 

Ο αγώνας των κατοίκων της Καρύστου για να σωθεί ότι μπορεί ακόμα να σωθεί, από την καταστροφική λαίλαπα των αιολικών θα συνεχιστεί ΜΈΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 12:01 pm


Απόπειρα εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στην Κάρυστο και πάλι

Κάλεσμα φορέων και κατοίκων  για την αποτροπή εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού

Απόπειρα εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού  γίνεται και πάλι στην Κάρυστο.

Στο σημείο έχει φτάσει κλούβα της Αστυνομίας με ομάδα των Ματ...

Εδω να πούμε ότι ο Δήμος Καρύστου έχει καταθέσει Εξώδικη διαμαρτυρία - ασφαλιστικά μέτρα κατά της εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στη θέση «Κούρμαλη» του Δήμου Καρύστου όπως

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2024 | 9:14 am


Στην διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΈΕΕ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Στην διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας η οποία έλαβε χώρα στον Πύργο με την ευκαιρία της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, παραβρέθηκε και συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης.

Στις εργασίες της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκαν τη Δεύτερα 15 Απριλίου με κεντρικό θέμα τις πολλαπλές διαστάσεις της επιχειρηματικότητας αλλά και τον

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 6:10 pm


Καρυστος - Ειδήσεις και Νέα

Α' ΕΠΣΕ: Δροσιά-Κάρυστος 2-2 - EviaSports.gr

Α' ΕΠΣΕ: Δροσιά-Κάρυστος 2-2  EviaSports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2024 | 10:00 am


Φωτιά τώρα στην Κάρυστο - Newsbomb.gr

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο  Newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2023 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καρυστος





Φιλικοί ιστότοποι: