Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χίου   »   Χίος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

12Ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και επικεφαλής της παράταξης Οικοδομικός Ενωτικός Συνδυασμός, Μ. Τσακός απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους οικοδόμους να προσέλθουν αύριο, Παρασκευή και να ψηφίσουν στις εκλογές του Σωματείου. Οι κάλπες θα είναι ανοικτές 15:30 – 20:30.

 

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 9:44 pm


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ

12Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την πυρπόληση της Αγ. Τράπεζας στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους στο Χαλκειό.

Οι Υπουργοί ερωτώνται εάν γνωρίζουν το περιστατικό και εάν προτίθενται να προχωρήσουν σε έρευνες και συλλήψεις.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 6:41 pm


ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821- ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΣΩΝ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

12Η Πατρίδα μας, με ορατούς και διαρκώς αυξανόμενους τους κινδύνους μιας νέας Εθνικής κρίσης, ετοιμάζεται από τώρα να εορτάσει το 2021 τα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Μιάς επανάστασης που, μετά από ΕΠΩΔΥΝΗ “κυοφορία” εννέα ετών, οδήγησε στη “γέννηση” του νεοελληνικού Κράτους. Αυτό, με το όνομα “ΕΛΛΑΣ”, έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του την 3η Φεβρουαρίου 1830.

  Τότε ήταν που, με το λεγόμενο “Πρωτόκολλο του Λονδίνου”, οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής εκείνης, ήτοι η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία, επικύρωσαν την, ως άνω, διεθνή πράξη, αναγνωρίζοντας την ίδρυση του νέου μικρού και αδύναμου Κρατιδίου, εντός των ορίων του οποίου περιελήφθησαν η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Εύβοια και νησιά των Κυκλάδων.

  Την ευτυχή κατάληξη της Επανάστασης του 1821, είναι γνωστό ότι εξασφάλισε, η λεγόμενη Ναυμαχία του Ναυαρίνου (1827), κατά την οποίαν, οι ενωμένοι στόλοι Αγγλίας , Γαλλίας και Ρωσίας, κατανίκησαν τον στόλο των Οθωμανών, τα στρατεύματα των οποίων, ήταν έτοιμα να καταπνίξουν στο αίμα την Ελληνική Επανάσταση, που, στο μεταξύ, είχε εκφυλισθεί σε ένα σκληρό εμφύλιο πόλεμο όμοιο του οποίου η Πατρίδα μας γνώρισε ξανά αμέσως μετά τη λήξη της Γερμανικής Κατοχής. Κάπως έτσι, επιβεβαιώνεται η ιστορική καταγραφή ότι, οι Έλληνες, είμαστε ικανοί για τα πιο σπουδαία κατορθώματα αλλά και για την πιο τραγική “φαγωμάρα” που “τρώει τις σάρκες” του Έθνους μας και υπονομεύει την πρόοδό του.

  Πάντως, και ανεξαρτήτως αυτής της ιστορικής αλήθειας, είναι αξιοσημείωτο ότι, οι υπόδουλοι στους Οθωμανούς επί τετρακόσια (400) χρόνια, πάμπτωχοι και αγράμματοι “ραγιάδες”, υποκινούμενοι και βοηθούμενοι από μορφωμένους και πλούσιους Έλληνες της διασποράς, τόλμησαν να “σηκώσουν κεφάλι” κατά της πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας της οποίας τα θεμέλια είχαν αρχίσει να “τρίζουν”. Αυτό ακριβώς το γεγονός, του ξεσηκωμού των προγόνων μας, θα πρέπει να εορτασθεί σε όλην την Ελληνική Επικράτεια αλλά και σε κάθε μέρος της Γης όπου υπάρχει Κοινότητα ομογενών. Και πρέπει να εορτασθεί με τρόπο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ώστε, από τη μιά να αναπληρώσουμε το “κενό ιστορικής γνώσης και μνήμης” που μας διακρίνει και από την άλλη να διδαχθούμε από τα λάθη των προγόνων μήπως και πάψουμε να τα επαναλαμβάνουμε.

  Σε κάθε περίπτωση βέβαια, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, η “μικρή αλλά έντιμη Ελλάς”, στο διάβα των 200 ετών, παρά τους πολέμους, τους εμφύλιους σπαραγμούς, τις δικτατορίες και τα συχνά στρατιωτικά κινήματα, τις κατοχές και τις χρεοκοπίες, αφού σταδιακά έφθασε στα τωρινά της σύνορα, έγινε ισότιμο μέλος των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ζώνης του Ευρώ, σήμερα δε, μετά από την πρόσφατη δεκαετή οικονομική κρίση, κατέχει τη 40η θέση μεταξύ των 194 Κρατών της Υφηλίου όσον αφορά το ετήσιο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) ενώ, εν μέσω κρίσης, κατατάχθηκε στην 29η θέση Παγκοσμίως όσον αγορά τους δείκτες ποιότητας ζωής, έχοντας να επιδείξει λαμπρά κατορθώματα στους τομείς της ποίησης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της επιστήμης αλλά και των αθλητικών επιδόσεων.

  Βέβαια, επειδή αυτά και μόνο δεν αρκούν για διαφύλαξη της ελευθερίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας αλλά και για αποτελεσματική προστασία των νομίμων δικαιωμάτων της Πατρίδας μας σε στεριά, θάλασσα και αέρα και επειδή όλα αυτά (ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιώματα) απειλούνται συνεχώς από την ολοφάνερη ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της Τουρκίας, θα πρέπει:

ΠΡΩΤΟΝ να αποκτήσουμε μικροί και μεγάλοι ΣΩΣΤΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (όχι μόνο τυπική μόρφωση) μέσω της οποίας θα καλλιεργηθεί η αληθής έννοια της φιλοπατρίας, η ανάγκη υπακοής στους νόμους, ο σεβασμός έναντι των συνανθρώπων και των δικαιωμάτων κάθε τρίτου, ο σεβασμός και η προστασία του δημόσιου-κοινόχρηστου χώρου και του περιβάλλοντος (φυσικού, δομημένου και πολιτιστικού) και βεβαίως η απόκτηση από ΟΛΟΥΣ φορολογικής συνείδησης.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ να επιτύχουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι την απαραίτητη ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, αναγνωρίζοντας τα “δυνατά και αδύνατα” χαρακτηριστικά του ατομικού και συλλογικού μας βίου και τις συνέπειες αυτών, μήπως και οδηγηθούμε σταδιακά στηνυπερίσχυση του “ΕΜΕΙΣ” έναντι του “ΕΓΩ”.

ΤΡΙΤΟΝ να νοιώσουμε όλοι οι Έλληνες, ό,που γης, ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ για ό,τι έχουμε επιτύχει ως Λαός στο διάβα αιώνων και έτσι να οδηγηθούμε ξανά στην αναγκαία ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ η οποία, χωρίς σπέρματα άγονου και περιττού εθνικισμού, θα αναστηλώσει το κλονισμένο, από την πρόσφατη οικονομική κρίση, ΗΘΙΚΟ μας.        

   Εξυπακούεται ότι, τα παραπάνω, για να επιτευχθούν, απαιτούν χρόνο, χρήμα, σωστό εκπαιδευτικό σύστημα και αποκήρυξη του “ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ” από όλους.

Προϋποθέτουν υπεύθυνες και τολμηρές πολιτικές, πνευματικές και επιχειρηματικές ηγεσίες οι οποίες, με αίσθημα Εθνικής ευθύνης, θα ανορθώσουν την οικονομία μας και θα ενισχύσουν τάχιστα και αποτελεσματικά την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα στο εσωτερικό την κοινωνική ηρεμία και συνοχή.

   Αν αυτούς τους στόχους τους επιτύχει η Πατρίδα μας και μάλιστα υπό την συνεχή και ασφυκτική πίεση της Τουρκίας και του Προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, θα είναι σα να συνεχίζει επιτυχώς τον τιτάνιο αγώνα που άρχισαν οι φτωχοί και αγράμματοι αγωνιστές  του 1821 και βεβαίως θα αποτελέσει το καλύτερο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ όσων θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών, από τότε έως πρόσφατα, χάρη της Ελευθερίας μας.

   Κλείνοντας το σημερινό σημείωμα, θέλω να τονίσω τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν όλα τα Μ.Μ.Ε. (κεντρικά και περιφερειακά) καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια νέα ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ, της μόνης ικανής να αποκρούσει επιτυχώς κάθε ξένη επιβουλή κατά της Πατρίδας μας.

 

 

 

 του Αριστείδη Ζαννίκου

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 6:13 pm


ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡ- ΑΛΕΚΟ

Στο σινεμά της Βιβλιοθήκης και στον χειριστή της κινηματογραφικής μηχανής της κυρ- Αλέκο Καλαμπόκη είναι αφιερωμένη η βραδιά μνήμης το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Κοραής. Με αφορμή το βιβλίο «Σινεμά της Χίου» του Δημήτρη Φρεζούλη (εκδόσεις άλφα πι») θα ξυπνήσουν μνήμες αλλοτινών εποχών. Θα παρουσιάσει ο φιλόλογος Γιάννης Κουγιούλης, αποσπάσματα θα διαβάσουν οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Χαιρέτη και Μιχάλης Ανεζίρης, θα συντονίσει η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Αννα Χαζίρη. Επίσης θα προβληθεί παλιά συνέντευξη του Παναγιώτη Καλαμπόκη στην «Αλήθεια TV», για τη λειτουργία του σινεμά της Βιβλιοθήκης. 

12

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 6:02 pm


KINHMATOΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ: Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις προβολές της , την Παρασκευή 15-11-2019 και ώρα 2030 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. με την ισπανική ταινία  Ό Έκπτωτος΄ σε Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Ο Έκπτωτος  (El Reino)

Ισπανία, Γαλλία, 2018

Πολιτικό θρίλερ

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Σενάριο: Ιζαμπέλ Πένια, Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεζ, Γιοσέπ Μαρία Που

Διάρκεια: 132 λεπτά

Μια παρέα στελεχών της κυβέρνησης απολαμβάνουν την «γλυκιά ζωή» με χρήματα του δημοσίου που προκύπτουν από μια καλοστημένη κομπίνα. Η σύλληψη ενός μέλους της, ενεργοποιεί ένα ντόμινο αποκαλύψεων που απειλεί ασφυκτικά τους πάντες.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι , σημαίνοντα πρόσωπα και διαφθορά, είναι το θέμα της ταινίας που ο σκηνοθέτης Ροδρίγκο Σορογκόγιεν («Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει», 2016) καταφέρνει με μαεστρία να  απογειώσει, σε ένα καταγγελτικό πολιτικό θρίλερ, με μυστήριο, γρήγορο ρυθμό και προοδευτική εξέλιξη , που συντονίζει τον θεατή με την αγωνιώδη πορεία του κεντρικού ήρωα. Ο Σορογκόγιεν , που ταινία με την ταινία επιβάλλεται  στην λίστα με τους καλύτερους σκηνοθέτες του Ευρωπαϊκού σινεμά, σκηνοθετεί και σε αυτή του την ταινία  τον εξαιρετικό Αντόνιο Ντε Λα Τόρε στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επιλογή που τους χαρίζει επτά βραβεία Γκόγια μεταξύ των οποίων Σκηνοθεσίας και Α’ ανδρικής ερμηνείας  καθώς και υποψηφιότητα για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

12

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 5:38 pm


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»

12Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα, «ΡΟΤΑ», του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου, «Άγιος Μηνάς», επιχειρεί μία σπουδή πάνω στη γαλλική, κλασσική φάρσα, την οποία θεωρεί καθαρό θέατρο, αφού υπακούει στην αριστοτελική διαπίστωση ότι είναι μίμηση πράξεως και όχι μίμηση ανθρώπων.

Μέσα από τη διδασκαλία των ρόλων, επιχειρείται να κατανοήσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, τον μηχανισμό της φάρσας, στην ουσία το μηχανισμό που φέρνει γέλιο στο θεατή.

Το έργο είναι του πατέρα της Γαλλικής φάρσας,

Ζωρζ Φεϋντώ και συγκεκριμένα το «Ξενοδοχείο Παράδεισος».

Για δεύτερη χρονιά την ευθύνη της ομάδας έχει ο Μανόλης Στάθης.

 

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 5:25 pm


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ IRD

12Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας από το Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, τη Δήμαρχο Trakai κ. Edita Rudeliene και την Αντιδήμαρχο από το Δήμο Nilufer κ. Sibel Ozer ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Καινοτομίας “Innovation for Rural Development” στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Χίου, ο Δήμος Nilufer από την Τουρκία, ο Δήμος Trakai από τη Λιθουανία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών ως Μη Κυβερνητικός Οργανισμός. Αφού παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνο Βεργίνα η πορεία των δράσεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των συνόδων που προηγήθηκαν, ο Δήμαρχος Χίου απηύθυνε χαιρετισμό, συγχαίροντας τους εταίρους του προγράμματος καθώς και τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας σε θέματα καινοτομίας, επισημαίνοντας την αξία της σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν. Μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου έγινε εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων μεταξύ των εταίρων δήμων και επισφραγίστηκε η γόνιμη συνεργασία και τα αποτελέσματά της.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 5:18 pm


ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

12

Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που επιδοτεί με μετρητά (μέσω κάρτας) ΟΛΟΥΣ τους αιτούντες άσυλο.
(Greece – Multi-purpose Cash Transfers for All Asylum Seekers)

https://ec.europa.eu/echo/sites/echo-site/files/eu_cash_compendium_2019.pdf

*Άραγε γιατί στην γειτονική μας Βουλγαρία παρόλο που έχει κοινά σύνορα με την Τουρκία δεν υπάρχει επιδότηση;

* Στην άλλη γειτονική μας χώρα την Τουρκία, από όπου προέρχονται οι ροές, το βοήθημα κατά άτομο είναι περίπου 18 € τον μήνα (120 Λίρες Τουρκίας). Έτσι για μία τετραμελή οικογένεια το επίδομα φτάνει τα 72 € , ενώ ακριβώς δίπλα στην Ελλάδα, μοιράζουν 400€, με μόναδική προϋπόθεση να καταθέσει κάποιος αίτηση ασύλου.

Δηλαδή 5,5 φορές περισσότερα μετρητά στην Ελλάδα από ότι στην Τουρκία !! Δεν νομίζετε ότι αυτό αποτελεί κίνητρο προσέλκυσης;

* Η κάρτα, στην οποία κάθε μήνα πιστώνεται ποσό έως 550€ (π.χ. για 4μελή οικογένεια είναι 400€), ΔΕΝ είναι ονομαστική (φώτο) αλλά αναφέρεται σε έναν αριθμό (π.χ. UNΗCR 019795200003835263)! Έτσι προφανώς μπορεί πολύ εύκολα να γίνει προϊόν συνδιαλλαγής αφού δίνεται από τους φορείς. Ποιοι είναι αυτοί δεν κατονομάζονται!!

* Η κάρτα έχει το σήμα της Ε.Ε. και της Ύπατης Αρμοστείας.

* Από το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Κομισιόν οι χώρες που αναφέρονται είναι οι : Ελλάδα, Τουρκία, Ιράκ, Σομαλία, Λίβανος, Ιορδανία, Αφγανιστάν, Μιανμάρ, Κένυα, Ουγκάντα, Μαλί, Αιτή και Γουατεμάλα. Μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα, η Ελλάδα.

Αν κάποιος λοιπόν ανά τον κόσμο, θέλει να μεταναστεύσει προς την Ε.Ε. ποια χώρα νομίζετε ότι του ''κλείνει'' το μάτι για να καταθέσει αίτηση ασύλου, ώστε να εισέλθει στην Ε.Ε.;

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

* Όλες οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν την δυνατότητα επιστροφής μεταναστών στην χώρα εισόδου, εν προκειμένω την Ελλάδα.

* Για όσους λένε ότι ο Έλληνας φορολογούμενος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ διότι είναι χρήματα της Ε.Ε. ,η απάντηση είναι ότι η Ελλάδα είναι στην Ε.Ε. εδώ και 40 χρόνια και μετέχει στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

* Σε προηγούμενο ΔΤ είδαμε ότι έχει γίνει μετατόπισή των μεταναστευτικών ροών,
και η βασική πύλη εισόδου προς την ΕΕ, είναι πλέον η Χώρα μας (Χάρτης FRONTEX).
https://www.facebook.com/PagxiakhEpitropiAgona/photos/a.1877961699093346/2579115958977913/?type=3&theater

 

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 3:41 pm


Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ

12Μια καταγραφή των αποτελεσμάτων της Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας επιχείρησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τοποθετούμενος στη συζήτηση για την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια και στα ελληνικά νησιά.

Καταδικάζοντας τον λόγο του «μίσους και της απανθρωπιάς» του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι πλέον για την Ελλάδα «το κόμμα της Χρυσής Αυγής και οι νεοναζιστές βρίσκονται στα τάρταρα της πολιτικής μας ιστορίας».

Για τα στοιχεία σχετικά με τις αφίξεις μέσω Τουρκίας που παρέθεσε ο ευρωβουλευτής, με πάνω από 60,000 πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν έρθει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αριθμό που αντιστοιχεί στο 60% των αφίξεων πανευρωπαϊκά, επεσήμανε την αύξηση του τελευταίου τριμήνου και τις. 30,000 αφίξεις με τις επιστροφές στην Τουρκία να είναι μόλις 1,950 από το 2016. 

Επικρίνοντας την στρεβλή απόκριση των κρατών-μελών της Ένωσης, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ως επίλογο: «όποιος νομίζει από εμάς ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με χρήματα και όχι με τις παραπάνω δράσεις, απαξιώνει τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του ευρωβουλευτή:

«Συνάδελφοι, πριν από λίγο ακούστηκε ο λόγος του μίσους και της απανθρωπιάς. Αυτός ο λόγος, καταδικάστηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές από τον ελληνικό λαό και πλέον το κόμμα της Χρυσής Αυγής και οι νεοναζιστές στην Ελλάδα είναι στα τάρταρα της πολιτικής μας ιστορίας.

 Όμως ας δούμε τι γίνεται με τη Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας. Μόνο φέτος, πάνω 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν έρθει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Είναι το 60% των συνολικών αφίξεων σε όλη την Ευρώπη, από αυτούς λίγο πάνω από 30.000 μόλις τους τελευταίους τρεις μήνες.

Παράλληλα, από το 2016 μέχρι και σήμερα μόλις 1.950 έχουν επιστρέψει πίσω στην Τουρκία. Σίγουρα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε όσα έπρεπε για να αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και την βελτίωση της διαβίωσης στα κέντρα των νησιών του Αιγαίου.

Όμως χωρίς άμεσο νέο πρόγραμμα ευρωπαϊκής μετεγκατάστασης, με επιβολή κυρώσεων σε όσους αρνούνται να συμμετάσχουν και αναθεώρηση του Δουβλίνου στο μέλλον, εάν δεν προχωρήσουμε σύμφωνα με την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αποτυχία θα κλιμακώνεται. Όποιος νομίζει από εμάς ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με χρήματα και όχι με τις παραπάνω δράσεις, απαξιώνει τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.»

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/JvM73rlxPac

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 3:33 pm


ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΕΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ

12Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, περίπτωση κλοπής, που διαπράχθηκε σε εξωκλήσι στη Χίο.

 

Ταχτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής.

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 37χρονος είχε στην κατοχή του τέντα, η οποία είχε αφαιρεθεί, προ δεκαημέρου περίπου, από το προαναφερόμενο εξωκλήσι.

Η τέντα κατασχέθηκε.

12

12

 12

 

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 3:21 pm


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΧ Κ. ΜΙΣΟΒΟΥΛΟΣ

12Νέος πρόεδρος στη ΔΗ.Κ.ΕΧ μετά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αναλαμβάνει ο δικηγόρος Κ. Μισόβουλος.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Κ. ΜΙΣΟΒΟΥΛΟΥ
Ο Κωνσταντίνος Μισόβουλος γεννήθηκε στη Χίο
Μετα την αποφοίτησή του από το 1ο Γενικό Λύκειο Χίου «Αρρένων» φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Derby της Μεγαλης Βρετανίας , όπου και απέκτησε πτυχίο Νομικής.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LLB) στο εμπορικό δίκαιο και κάτοχος διδακτορικού τίτλου (PHD) πανεπιστήμιου της Αγγλίας.
Σήμερα είναι εν ενεργεία δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του δικηγορικού Συλλόγου Χίου
Επίσης έχει πετύχει σημαντικές πανελλαδικές διακρίσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Παράλληλα από την ηλικία των 5 ετών συμμετείχε στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχοντας πάντα ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού και της συμμετοχής στα κοινά. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 3:08 pm


ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΠΗΡΕ Ο ΒΟΥΡΝΟΥΣ - ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

12Τελικά επήλθε συναίνεση στους ορισμούς των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων. Ο Συνδυασμός Βουρνού πήρε τη θέση του αντιπροέδρου στο Νομικό Πρόσωπο και ψηφίστηκε ο Π. Καμπούρης, επίσης πήρε τη θέση του αντιπροέδρου στη ΔΗΚΕΧ και ψήφισαν τον δικηγόρο Γιακούμα. Ο συνδυασμός Τριαντάφυλλου πήρε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ και ορίστηκε ο Β. Μυριαγκός, επίσης πήρε τη θέση του αντιπροέδρου στο Ομήρειο και ψηφίστηκε η Στ. Σάτρα. Ακόμη πήρε τη θέση του αντιπρόεδρου στο Λιμενικό Ταμείο και ψηφίστηκε ο Α. Γεωργούλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 8:56 pm


ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ Ο ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕ ΜΥΡΙΑΓΚΟ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗ

12Πριν από λίγη ώρα το δημοτικό συμβούλιο όρισε τις διοικήσεις στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χίου. Ο μόνος ορισμός που προκάλεσε έκπληξη ήταν ο ορισμός του Β. Μυριαγκού στη ΔΕΥΑΧ, ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος. Κάτι που μεταφράζεται ως κλείσιμο του ματιού στον Κ. Τριαντάφυλλο. Ωστόσο ο ορισμός Μυριαγκού προκάλεσε ενδοκομματικό επεισόδιο στον συνδυασμό του Δημάρχου, καθώς ο Γ. Κλιαμενάκης αντέδρασε στον ορισμό του Β. Μυριαγκού και λίγο νωρίτερα δεν είχε αποδεχτεί τον ορισμό του στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΧ.  

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 8:42 pm


ΜΑΝ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ: ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΟΥΜΕ

12Η νέα δημοτική αρχή Κάρμαντζη δέσμευσε ένα ποσό 13.000 ευρώ για ανακαίνιση του γραφείου δημάρχου. Ο Γ. Καραβασίλης ερώτησε για το εύλογο του κόστους, με τον Μαν. Βουρνού να παίρνει στη συνέχεια τον λόγο και να λέει ότι η ανακαίνιση του γραφείου δημάρχου είναι απαραίτητη, καθώς είναι θέμα prestige και θεώρησε το ποσό των 13.000 ευρώ εύλογο. Επιπρόσθετα ο κ. Βουρνούς σημείωσε, προκαλώντας έκπληξη, ότι εμείς δεν προλάβαμε να το κάνουμε. Δηλαδή 5 χρόνια δηματική αρχή και δεν μπόρεσαν ούτε αυτό το έργο να κάνουν.

Από εκεί και πέρα ο κ. Βουρνούς είχε ενδοιασμούς για το ποσό 7.000 ευρώ που επρόκειτο να δοθεί για αγορά βάθρων.

 

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 7:21 pm


Ο ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΕΠΕΡΡΙΨΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

12Ο Δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης πριν από λίγη ώρα στο δημοτικό συμβούλιο επέρριψε ευθύνες στον απερχόμενο δήμαρχο, Μαν. Βουρνού για τις καθυστερήσεις στο έργου «Κέντρο Ομηρικών Σπουδών». Χαρακτηριστικά ο κ. Κάρμαντζης είπε ότι η περιγραφή του έργου κατατέθηκε από την απελθούσα δημοτική αρχή τον Δεκέμβριο του 2018 και το τεχνικό δελτίο τον Ιανουάριο του 2019. Δηλαδή ένα έτος μετά, οπότε υπήρξε καθυστέρηση ενός έτους.

Από εκεί και πέρα ο κ. Κάρμαντζης είπε ότι θα ζητήσει τη μείωση του ενοικίου του χώρου που στεγάζεται, χωρίς να λειτουργεί, το Κέντρο Ομηρικών Σπουδών. Επιπρόσθετα είπε ότι θα αναζητήσει χρηματοδότηση για τη συνέχιση του έργου.

 

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 7:10 pm


ΣΤΑ 40 ΠΛΟΙΑ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ CONTSHIPS ΤΟΥ Ν. ΠΑΤΕΡΑ

12Oι νέες μεγάλες κινήσεις του Oινουσσιώτη, Nικόλα Πατέρα

Έχοντας την παρακαταθήκη από την ιστορία της οικογένειάς του που πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες στη ναυτιλία, ο Nικόλας Διαμαντή Πατέρας συνεχίζει να «χτίζει» τη δική του ρότα στην ποντοπόρο.

Πλέον ο στόλος της νέας του εταιρίας που ξεκίνησε από το 2014, της Contships, έφτασε τα 40 πλοία μετά την αγορά δύο ακόμα feeder, πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (το Beatriz B και το Veronica B) έναντι 11.000.000 δολαρίων.

Συνολικά ο εφοπλιστής για τη νέα εταιρία του έχει επενδύσει πάνω από 250.000.000 δολάρια, ενώ σύντομα πρόκειται να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις ακόμα μεγαλύτερης ενδυνάμωσης της Contships.

O Nικόλας Πατέρας που γεννήθηκε στην Aθήνα και σπούδασε στο City του Λονδίνου (η καταγωγή του είναι από τις Oινούσσες της Xίου) έχει μεγάλες διεθνείς διασυνδέσεις και δραστηριοποιήθηκε με δική του ναυτιλιακή εταιρία από το 1992, αφού προηγουμένως είχε πάρει το «βάπτισμα του πυρός» και είχε εργαστεί μαζί με τον πατέρα του Διαμαντή και τον θείο του Iωάννη.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dealnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 6:58 pm


ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟ ΤΟ CHIOSJOBS - ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ

12Το χρήσιμο ενημερωτικό portal για θέσεις εργασίας της Περιφέρειας, Chiosjobs.gr στην ενότητά του σχετικά με τις προκηρύξεις θέσεων εργασίας έχει να ενημερωθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Προφανώς η απερχόμενη περιφερειακή αρχή Καλογήρου μετά την εκλογική ήττα της δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, αλλά και έως σήμερα η νέα περιφερειακή αρχή Μουτζούρη δεν έχει ασχοληθεί καθόλου! Ίσως για τον νέο περιφερειάρχη, που αρέσκεται να λέει πολλά λόγια μέσω των social media, αυτό να είναι ψιλά γράμματα, αλλά για τους πολίτες που μαστίζονται από την ανεργία είναι κάτι σημαντικό. Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της περιφέρειας θα βελτιωθεί μέσα από εργασίες και όχι με τα λογάκια μέσω των social media!

 

Γράφει: ο Σχoλιαστής

1+1=....

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 6:52 pm


ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΧ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

12Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (13/11) οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων (Α' Φάση) υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, Εφήβων, Νέων γυναικών και Νεανίδων. Αναλυτικά:

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Α' ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, Νηρέας Γέρακα, ΑΕΚ, Τρίαινα Βούλας, ΝΟ Χίου

Β' ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Απόλλων Σμύρνης, Εθνικός, ΓΣ Ηλιούπολης, Ηλυσιακός, ΠΕΚΕ Βροντάδου

Γ' ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΕ Χαϊδαρίου, Νηρέας Χαλανδρίου, Ιωνικός Νίκαιας, ΓΣ Περιστερίου, Μίλων

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ, Πύρρος Ιωαννίνων, ΟΦΘ, ΑΠΣ Οξυγόνο

ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΟ Χανίων, ΝΟ Ρεθύμνου, ΟΦΗ, Πανιώνιος

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΠΑΣ Φοίβος, Νηρέας Λαμίας, ΝΟ Λάρισας, ΟΥΚ Βόλου, Ολυμπιακός

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Ναυπλίου, Παναθηναϊκός

Οι αγώνες 10-12 Ιανουαρίου, ενώ στην επόμενη φάση, ΔΕΝ προκρίνεται μόνον η τελευταία ομάδα κάθε Ομίλου.

 

ΕΦΗΒΩΝ

Α' ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΝΟ Χίου, Πανιώνιος, Άρης Νίκαιας, ΑΟ Πετρούπολης, Ιωνικός Νίκαιας

Β' ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΝΟ Βουλιαγμένη, ΝΟ Χαλκίδας, ΓΣ Περιστερίου, Τρίτων Αμαρουσίου, ΑΕ Χαϊδαρίου

Γ' ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ΣΚ Ροή, Υδραϊκός, Νηρέας Χαλανδρίου

Δ' ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Παναθηναϊκός, ΑΝΟ Γλυφάδας, Μίλων, ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, Δελφίνια Μεταμόρφωσης

Ε' ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Ολυμπιακός, Εθνικός, ΓΣ Ηλιούπολης, Νηρέας Γέρακα

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: ΝΟ Τριχωνίδας. ΝΟ Ναυπλίου, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Πατρών, ΝΟ Καλαμάτας

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Νηρέας Λαμίας, ΝΕ Λαμίας, Νίκη Βόλου, ΝΕ Λάρισας, ΟΥΚ Βόλου

Α' ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ: ΝΟ Καβάλας, Πανσερραϊκός, ΝΟ Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ποσειδών Ορεστιάδας

Β' ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ: ΟΦΘ, ΚΕ Κοζάνης, ΝΑΟ Κέρκυρας, Δελφίνια Πτολεμαϊδας, Πύρρος Ιωαννίνων

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΑΟΚ, Άρης Θεσσαλονίκης, Ηρακλής, ΠΑΣ Φοίβος, ΣΑΠΚ Νεάπολης

ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: Ηλυσιακός, ΟΦΗ, ΝΟ Χανίων, ΝΟ Ρεθύμνου, Απόλλων Σμύρνης

Οι αγώνες 24-26 Ιανουαρίου, ενώ στην επόμενη φάση ΔΕΝ προκρίνεται μόνον η τελευταία ομάδα κάθε Ομίλου.

 

 

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 6:29 pm


ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ

12Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις της καθοριστικής για την έκβαση της απελευθέρωσης της Χίου «Μάχης του Αίπους της 15ης Νοεμβρίου 1912», που περιλαμβάνουν:

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

  • ● “Δρόμος Θυσίας Αίπους 2019”

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου Σάμου, διοργανώνεται ο αγώνας δρόμου ανάβασης του Αίπους με την επωνυμία “Δρόμος Θυσίας Αίπους 2019”, για μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και για ενήλικες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

9:00 - 10:00 π.μ.: Συγκέντρωση αθλητών στην πλατεία του Ομίλου, στον Άγιο Γεώργιο για την εγγραφή και προετοιμασία των συμμετεχόντων.

Προαιρετική επίσκεψη αθλητών γονέων στο Μουσείο του Φ.Ο.Β. και στην έκθεση ενθυμημάτων κειμηλίων της Μάχης του Αίπους.

10:00 - 10.20: Μεταφορά στο χώρο εκκίνησης των αγώνων.

10:30: Εκκίνηση αγώνα. Τερματισμός στο Μνημείο Πεσόντων Αίπους Απονομή επάθλων και αναμνηστικών στους αθλητές.

12:00: Επιστροφή

Τα αναμνηστικά στους 6 πρώτους νικητές των αγωνισμάτων έχουν φιλοτεχνηθεί όπως και όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, από την συντοπίτισσα καλλιτέχνιδα κ. Δέσποινα Καλαγκιά.

  • ● “Μονοπάτι Θυσίας Αίπους1912”

Ο Φ.Ο.Β. διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, την πεζοπορική εκδήλωση “ Μονοπάτι Θυσίας Αίπους1912”, στα χνάρια των πρωταγωνιστών της μάχης του Αίπους το ξημέρωμα της 15ης Νοεμβρίου 1912.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

9:00 με 9.30 π.μ.: Προσέλευση των ενδιαφερομένων με ιδιωτικά μέσα στο τμήμα της οδού Πεσόντων 200 μέτρα περίπου πριν τον Ι.Ν. Αγ. Μακαρίου που υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων. Εκεί θα υπάρχει και η γραμματεία της διοργάνωσης στην οποία θα μπορούν να παραδοθούν προσωπικά αντικείμενα τα οποία θα παραδοθούν στο τέλος της ανάβασης. Υπενθυμίζουμε ότι για συμμετοχή χωρίς προβλήματα απαιτείται στοιχειώδης εξοπλισμός όπως: παπούτσια πεζοπορίας και σακίδιο πλάτης για τα εφόδια όπως : νερό, μπουφάν, γυαλιά, φωτογραφική μηχανή κλπ.

09:30 - 10: 30: Πεζοπορία κατά μήκος της διαδρομής Πραντούνικα, Βρυσάκια, Καστέλι, Μνημείο Πεσόντων Αίπους, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τον τερματισμό και την απονομή επάθλων αναμνηστικών στους αθλητές του αγώνα “Δρόμος Θυσίας2019”,

12:00: Επιστροφή

Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνό και τον αριθμό των ατόμων που θα συνοδεύετε, είτε στο email του ΦΟΒ (f[email protected]ail.com) είτε στα τηλέφωνα 6972828236 & 6977945900 μέχρι την Πέμπτη 14-11-2019.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

  • ● Συμμετοχή στο “Μνημόσυνον των Πεσόντων επί του Αίπους το 1912 δια την απελευθέρωσιν της Χίου” που τελείται από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και περιλαμβάνει:

7:00 π.μ.: Θεία Λειτουργία, Μνημόσυνο και Τρισάγιο στη μνήμη των Πεσόντων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου.

11:00: Τρισάγιο στη μνήμη των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο

μνημείο του Αίπους.

6.00 μ.μ. Πνευματική Εστία ΦΟΒ:

« Η ΜΥΡΙΟΠΟΘΗΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟ 1912»

Ο πρώην Δ/της της 96 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Κιμουρτζής, εστιάζει στους πρωταγωνιστές της απελευθέρωσης της Χίου και στο ρόλο που έπαιξαν στα γεγονότα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 1912.

Η χορωδία του Γυμνασίου Βροντάδου υπο τη δ/νση του μουσικού Σταύρου Στείρου θα αποδώσει επίκαιρα τραγούδια.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 5:25 pm


ΤΗ ΔΕΗ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

Η Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χίου ενημερώνει ότι το πρόβλημα που προέκυψε με το δημοτικό φωτισμό οφείλεται σε βλάβη του συστήματος της ΔΕΗ.

12

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 5:09 pm


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ

12Το Αστικό Κτελ Χίου Α.Ε. σας ενημερώνει ότι :

Tα δρομολόγια από Χίο προς Άγιο Μάρκο Βροντάδου θα φτάνουν έως και την στάση ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ, θα κάνουν αναστροφή και μετά θα τερματίζουν στην Δασκαλόπετρα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   15/11/2019 από 9:00 π.μ. έως τις 13:30.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2271022079.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 4:44 pm


ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΠΕ

12Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στην Αθήνα συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος.

Η Συνέλευση του ανώτατου συλλογικού οργάνου των Περιφερειών της χώρας έχει ως αποκλειστικό θέμα την εκλογή του νέου 25μελούς προεδρείου και του εποπτικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ο κ. Μπουγδάνος είχε την ευκαιρία συναντήσεων με αιρετούς του β βαθμού αυτοδιοίκησης απ’ όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και με τον υποψήφιο Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 4:36 pm


ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

12Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου και με τη συμμετοχή του μέλους του Γ. Μαστοράκη πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση εργασίας με την κυρία διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, σε μία προσπάθεια διάσωσης ιστορικών κτισμάτων του Κάμπου ιδιοκτησίας του. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει συνεργασία με την Επιτροπή αξιοποίησης περιουσίας του Νοσοκομείου και η συνέργεια με άλλους φορείς με σκοπό τον από κοινού συντονισμό ενεργειών.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 4:27 pm


ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΡΗΣ

12Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ νεαρών σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 για τα μάτια μιας νεαρής. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το ρεπορτάζ της ChiosPress δύο νεαροί, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι μαθητές Λυκείου, έδωσαν ραντεβού σε παιδική χαρά σε συνοικία της πόλης για να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις. Ωστόσο ο ένας έφτασε μαζί μ’ έτερο αντρικό πρόσωπο και επιτέθηκαν στον άλλο νεαρό. Ήταν τέτοια η ένταση των χτυπημάτων που ο νεαρός έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, παρόλα αυτά οι άλλοι δύο νεαροί συνέχισαν να τον χτυπούν με μανία, πριν τραπούν σε φυγή από φωνές άλλων ατόμων που άκουσαν τη φασαρία και έτρεξαν να δουν τι γίνεται.

 

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 4:21 pm


23ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΒΙΑΛ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ 21ΧΡΟΝΗ

12Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ένας αλλοδαπός ηλικίας 23 ετών, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης και της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, ο 23χρονος χθες το απόγευμα, σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στην παραπάνω περιοχή, αποπειράθηκε να τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο 21χρονη αλλοδαπή.

Επίσης, ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς που κλήθηκαν να διαχειριστούν το περιστατικό.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε μαχαίρι, που βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου.

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 3:46 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

"Ξενοδοχείο ο Παράδεισος" - alithia.gr

"Ξενοδοχείο ο Παράδεισος"  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 2:45 pm


Το «μυστικό»… - alithia.gr

Το «μυστικό»…  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 10:47 am


Χαίρε Χίος Ελευθέρα! - Politischios

Χαίρε Χίος Ελευθέρα!  Politischios

Δημοσιεύθηκε στις 8 November 2019 | 12:28 pm


Ξανά στο... σκοτάδι η Χίος - alithia.gr

Ξανά στο... σκοτάδι η Χίος  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2019 | 10:00 am


Το Konrad-Adenauer-Stiftung στη Χίο - alithia.gr

Το Konrad-Adenauer-Stiftung στη Χίο  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 November 2019 | 9:00 am


Χίος η μικρή... Ολλανδέζα - alithia.gr

Χίος η μικρή... Ολλανδέζα  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2019 | 9:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος

Φιλικοί ιστότοποι: