Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χίου   »   Χίος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

12Mε αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29/9), με θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήρι, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (ώρα 11:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών. Οι μικροί φίλοι αναλαμβάνοντας έναν ρόλο σχετικό με τις εργασίες του μαστιχοπαραγωγού θα μάθουν για τη διαδικασία παραγωγής της μαστίχας και θα αντιληφθούν τη μοναδικότητα του προϊόντος.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:41 pm


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

12Το σημαντικό έργο της «Βελτίωσης υποδομών κτηρίων 3 και 4 του Σκυλίτεσιου Νοσοκομείου» προϋπολογισμού 2.448.000 €, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 23/9 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος. Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου αποτελούμενο από τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου.

 

Επί τόπου ο κ. Μπουγδάνος είχε συνεργασία με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου κ. Ελ. Κανταράκη και εκπροσώπους του αναδόχου καθώς και τους μελετητές του έργου, ενώ πραγματοποιήθηκε και επιτόπια επίσκεψη στο εργοτάξιο του υπό εξέλιξη έργου.

 

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης ήρθαν στο επίκεντρο τα πάσης φύσεως τεχνικά θέματα που προκύπτουν σε ένα πολυσύνθετο έργο και συμφωνήθηκαν τρόποι για την αντιμετώπισή τους. Εκτιμήθηκε δε, ότι η συνεργασία υπηρεσιών είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο όπως και ο συντονισμός για την ομαλή εξέλιξη του έργου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:32 pm


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΝΗΤΩΝ

12

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:27 pm


ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

12Ημερομηνία έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο που θα οριστούν οι νέες διοικήσεις στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από του Υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress, υπάρχει η σκέψη σε μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση να απέχουν από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε αυτό να αναβληθεί λόγω έλλειψη απαρτίας. Υπό το κλίμα αυτό τις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Δημάρχου Χίου και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης και μένει να φανεί εάν υπάρξει κάποια συμφωνία.

 

Στη Χίο τούτη την ώρα συνεχίζει να υφίσταται η πολιτικά ερμαφρόδιτη κατάσταση, όπου τα νομικά πρόσωπα συνεχίζουν να διοικούνται από τον ηττημένο συνδυασμό Βουρνού, που ούτε καν κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο των εκλογών. Το γεγονός αυτό φέρνει προ των πολύ σοβαρών ευθυνών τους τόσο τον Συνδυασμό Τριαντάφυλλου όσο και τον Συνδυασμό Καραβασίλη, αφού επιτρέπουν στον Συνδυασμό Βουρνού να διοικεί τα Ν.Π. πρόσωπα με τρόπο που αντιπολιτεύτηκαν και δικαιολόγησαν την κάθοδό τους στις εκλογές.

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 6:11 pm


ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ

12Mετά την πρώτη θέση που κατέκτησε η Χίος το 2017, με τον μύθο της μονομαχίας του Ωρίωνα με την θεά Άρτεμις στο βουνό Πελινναίο της Χίου στο 6ο ευρωπαϊκό συνέδριο των ευρωπαϊκών χωριών των πεζοπόρων στη Βόρεια Ιταλία, μια νέα διάκριση έρχεται για τα μονοπάτια και τις πεζοπορικές δυνατότητες της Χίου. Στο ανωτέρω Συνέδριο η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας κα. Δώρα Μονιούδη – Γαβαλά θα παρουσιάσει την πρόταση του Γιώργου Χαλάτση για την δημιουργία ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής στη Χίο. Η επιστημονική επιτροπή αποδέχθηκε ότι αυτή η πρόταση είναι καινοτόμα και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη ορεινών και απομονωμένων περιοχών. Πρόκειται για την διαδρομή των 92χλμ. περίπου που δυστυχώς κάποια πολιτικά πρόσωπα αλλά και τεχνοκράτες δεν μπόρεσαν να αξιολογήσουν σωστά και δεν προσπάθησαν να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 5:54 pm


ΕΥΝΟΪΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΧΙΟ

12Κατά γενική παραδοχή, το Βόρειο Αιγαίο, είναι μια ιδιαίτερα προβληματική περιοχή. Τα νησιά του, από Λήμνο μέχρι Σάμο και Ικαρία, εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν καθηλωθεί αναπτυξιακά ενώ, ταυτόχρονα, αργοπεθαίνουν πληθυσμιακά.

 Η μεγάλη απόσταση που τα χωρίζει από το Εθνικό Κέντρο αλλά και η, επι σαρανταπέντε (45) χρόνια συνεχής και έντονη πίεση που δέχονται λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας (που υποκρύπτει επεκτατικά σχέδια), προφανώς είναι οι κύριες (όχι όμως μοναδικές) αιτίες της διαπιστωμένης υπανάπτυξης των νησιών μας.

 Την, ως άνω, αποκαρδιωτική κατάσταση, αναμφίβολα έχει επιδεινώσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο, η Τουρκία, απροκάλυπτα πλέον χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με, μη αποκρυπτόμενους, ιδιοτελείς σκοπούς.

  Για τη Χίο δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Χωρίς να μηδενίζουμε  τις, κατά καιρούς, φιλότιμες προσπάθειες αιρετών όλων των βαθμίδων, τα κύρια προβλήματα παραμένουν άλυτα και μάλιστα, κάποια εξ αυτών, οξύνονται μέρα τη μέρα.

  Η Χίος, κατά γενική ομολογία, υστερεί ακόμη και έναντι των γειτονικών νησιών (Λέσβο και Σάμο) τόσο όσον αφορά βασικές υποδομές (λιμάνι-αεροδρόμιο) όσο και ως προς την τουριστική ανάπτυξη και την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

  Αυτήν ακριβώς την ζοφερή πραγματικότητα (υπανάπτυξη – πληθυσμιακή συρρίκνωση) συνολικά των νησιών του Βορείου Αιγαίου και ιδιαιτέρως της Χίου, θα μπορούσε ίσως να ανατρέψει (εν μέρει), η ευνοϊκή συγκυρία που διαμορφώθηκε από τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και των Βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2019. Η εκτίμηση δεν είναι αυθαίρετη, βασίζεται δε στα εξής δεδομένα:

 α) Για πρώτη ίσως φορά έχουμε Κυβέρνηση, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και Δήμαρχο Χίου που προέρχονται από την ίδια Κομματική μήτρα. Μπορεί ο νέος Περιφ/ρχης κ. Κώστας Μουτζούρης να “πήγε κόντρα” στην Κομματική γραμμή στήριξης της κ. Χρ. Καλογήρου, όμως ποτέ δεν έκρυψε ότι, ιδεολογικά, πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο και ο νέος Δήμαρχος Χίου κ. Τάκης Κάρμαντζης. Ακόμη και αν, ενίοτε θυμίζει “εσωκομματικό αντάρτη” και με τις απόψεις του ίσως διαφωνούν κάποιοι, εν τούτοις, διαχρονικά (τουλάχιστο από το 1990) προσωπικά τον έχω γνωρίσει ως Νεοδημοκράτη.

   ΄Αρα, η Νέα Δημοκρατία, και ως Κόμμα αλλά και ως Κυβέρνηση του μετριοπαθούς Κεντροδεξιού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη (που, σε τίποτα δεν θυμίζει τη Δεξιά που εμείς οι μεγαλύτεροι γνωρίσαμε), έχει κάθε λόγο (και συμφέρον) να στηρίξει τόσο το νέο Περιφ/ρχη όσο και το νέο Δήμαρχο Χίου στο δύσκολο έργο που έχουν επωμισθεί.

  Είναι μάλιστα ευχάριστο και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι, οι κ. Μηταράκης,Μουτζούρης και Κάρμαντζης, δείχνουν να βρίσκονται συντονισμένοι στο ίδιο μήκος κύματος.

 β) Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, στα έδρανα της Βουλής κάθονται όχι δύο (2) αλλά τέσσερις (4) Χιώτες Βουλευτές με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. (Νότης Μηταράκης Ν.Δ.-Ανδρέας Μιχαηλίδης και Κώστας Ζαχαριάδης ΣΥΡΙΖΑ-Γιώργος Καμίνης ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ).

 γ) Για πρώτη φορά, δυο Χιώτες συμμετέχουν στην Κυβέρνηση με τον μεν κ. Νότη Μηταράκη (Ν.Δ.) να κατέχει το δύσκολο Υφυπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την δε κ. Λίνα Μενδώνη (ΠΑΣΟΚ) να κατέχει το κρίσιμο Υπουργείο Πολιτισμού που ενδιαφέρει πολλαπλά τη Χίο.

   Είναι λοιπόν φυσικό, απ' αυτήν τη μοναδική ευνοϊκή συγκυρία, οι Χιώτες (οι εντός και εκτός νησιού) να περιμένουμε πολλά και κυρίως ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

   Βέβαια, τα πρόσωπα που ήδη αναφέρθηκαν, (Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφ/ρχης, Δήμαρχος), από μόνα τους ίσως δυσκολευτούν να πετύχουν τα πολλά και σημαντικά που έχουμε ανάγκη.

  Για να τα επιτύχουν θα πρέπει να έχουν την ΟΛΟΘΕΡΜΗ και ΣΥΝΕΧΗ στήριξη των Τοπικών Κοινωνιών, της ίδιας της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Πρωθυπουργού, των Κομμάτων, των Περιφ/κών και Δημοτικών Αντιπολιτεύσεων, των Μ.Μ.Ε (ντόπιων και Αθηναϊκών), των λοιπών Αρχών (Εκκλησίας, Συνδικαλιστικών Ενώσεων κ.λ.π.) καθώς και κάθε άλλου παράγοντα που μπορεί να βοηθήσει τα νησιά μας (επιστημόνων, διανοουμένων, επιχειρηματιών στεριάς και θάλασσας, καλλιτεχνών).

  Μόνο αν, τούτη την κρίσιμη και μοναδικά ευνοϊκή συγκυρία εργασθούν ΟΛΟΙ με σύμπνοια, χωρίς μουρμούρες και ανούσιες κόντρες (που μας έχουν κουράσει), μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

  Η διεθνής συγκυρία σίγουρα δεν είναι ευνοϊκή. Κάποιοι αναλυτές προβλέπουν νέο (μεγάλο) οικονομικό κραχ ίσως αμέσως μετά τις Αμερικανικές εκλογές του 2020.

  Οι πιέσεις της Τουρκίας ασφαλώς θα συνεχισθούν και ίσως ενταθούν το προσεχές διάστημα. Ας μη χειροτερέψουμε λοιπόν εμείς τα πράγματα με άσκοπες τοπικές αψιμαχίες. Ας αξιοποιήσουμε την ευνοϊκή συγκυρία κατά τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.

  Είναι ιστορικό χρέος έναντι των επόμενων γενεών, έναντι της ίδιας της Πατρίδας μας.

 

 

 

του Αριστείδη Ζαννίκου

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 5:46 pm


Β. ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ

12Αγαπητέ φίλε Σταμάτη
 
Αξία έχουν, όσα λέγονται και γράφονται δημόσια.
 
Ο Χιώτικος λαός ψήφισε για Δήμαρχο τον Σταμάτη Κάρμαντζη με 51,69%.
 
Επίσης ψήφισε την παράταξη του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με 28,15% , εκλέγοντας 12 Δημοτικούς Συμβούλους και όλες τις άλλες 6 παρατάξεις εκλέγοντας 29 Δημοτικούς Συμβούλους.
 
Αυτή η Δημοκρατική πλουραλιστική ομορφιά του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν αλλάζει με ΤΙΠΟΤΑ για 4 χρόνια.
 
Έτσι μας θέλει ο Χιώτης και η Χιώτισσα.
 
Όλους μαζί με την διαφορετικότητα μας.
 
Με τις ιδέες,την κουλτούρα,τις γνώσεις,την όρεξη για δουλειά και πολλά άλλα που συνοδεύουν τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο.
 
Όλα αυτά βέβαια ρυθμίζονται μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο και νόμους, αλλά πάνω από όλα με την κοινή λογική.
 
Οι επι κεφαλής των παρατάξεων κ. Τριαντάφυλλος, κ. Βουρνούς,
κ. Καραβασίλης, κ. Σκούφαλος, κ. Στάθης και κ. Αντωνογλου είναι αξιοπρεπέστατοι,σοβαροί και έντιμοι και δεν ζητούν τίποτα για τον εαυτό τους.
 
Το ίδιο ισχύει για όλα τα μέλη των παρατάξεων τους.
 
Ζητούν μόνο ένα πράγμα.
 
Να συζητήσουν και να σχεδιάσουν μαζί σας το σήμερα και το αύριο της Χίου.
 
Η Χίος χρειάζεται πολλά.
 
Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη,ταραγμένη,επικίνδυνη.
 
Μόνο με το προσφυγικό-μεταναστευτικό να ασχοληθεί κανείς φτάνει.
 
Ακολουθούν η ανάπτυξη της Χίου, το νερό,τα μεγάλα έργα,το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ο τουρισμός,η αναζωογόνηση της υπαίθρου,το λιμάνι,το αεροδρόμιο,η εύρεση εργασίας κυρίως στα νέα παιδιά κι ένα σωρό άλλα ζητούμενα της εποχής μας.
 
Μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του ένας Δήμαρχος με 12 Δημοτικούς Συμβούλους, έχοντας απέναντι του όλους τους υπόλοιπους;
 
Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο.
 
Αυτή την εβδομάδα που μας έρχεται, θα κριθεί όλη η πορεία του Δήμου της Χίου για 4 χρόνια και κατ´ επέκταση η ζωή όλων μας, σε κρίσιμα θέματα.
 
Η τύχη βρίσκεται κατά το ήμισυ στα χέρια σας και το άλλο ήμισυ στούς επί κεφαλής των παρατάξεων και στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους.
 
Ή θα μας βρεί ενωμένους με αξιοπρέπεια,αυτονομία,αυτοτέλεια και διακριτούς ρόλους, ή θα μας βρεί διχασμένους να κατηγορεί ο ένας τον άλλο.
 
Ζημιωμένοι θα βγούμε όλοι και προ παντός ο τόπος μας.
 
Το αξίζουμε και το θέλουμε;
 
Ασφαλώς όχι.
 
Μας μπέρδεψαν οι νόμοι,οι εγκύκλιοι και η αλλοπρόσαλλη πολυνομία, που ερμηνεύεται όπως συμφέρει τον καθένα.
 
Αυτό που επιθυμεί η κάθε εξουσία,δηλαδή να γίνεται κομμάτια ο λαός και όλοι να νομίζουν ότι έχουν δίκιο.
 
Να κυριαρχεί ο εγωισμός.
 
Κάνετε κάτι πολύ απλό, αυτό δηλαδή που γίνεται στους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας όπως π.χ στην Αθήνα,τον Πειραιά,την Κοζάνη,την Σαντορίνη κλπ.
 
Συνεργαστείτε με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου στα πλαίσια του νόμου,της λογικής και της λαϊκής εντολής.
 
Τόσο απλό, αλλά και δύσκολο.
 
Χρειάζεται μεγαλοψυχία,ορθοφροσύνη,ταπεινότητα.
 
Ελπίζω ότι θα πάρετε την σωστή απόφαση.
 
Δείξτε το με την πράξη αυτή.
 
Εσάς, τους Δημάρχους, φωτογραφίζει ο νόμος και η εγκύκλιος δίνοντας σας τα πάντα,αλλά κλίνοντας και πονηρά το μάτι για συνεργασίες Ν.4623/2019 άρθρο 1, εγκύκλιος του ΥΠΕΣ 102 στις 13/9/2019.
 
Την αγαπάτε την Χίο, όπως την αγαπάμε όλοι μας.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 26/9/2019,πρέπει να μας βρεί ενωμένους με τις σωστές αποφάσεις.
 
Η Χίος το αξίζει.
 
 
 
ΓΡΑΦΕΙ: Μυριαγκός Βασίλης
 
Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 2:36 pm


ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ

12Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης. Την Δευτέρα ώρα 07.00μμ  θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία. Την Τρίτη ώρα 07.00πμ  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ώρα 18.00μμ θα τελεστεί ο Μέγας Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 6:01 pm


ΣΥΛΛΗΨΗ 66ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

12Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ένας ημεδαπός, ηλικίας 66 ετών, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 66χρονου και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς).

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 5:19 pm


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ… "ΤΣΑΝΤΙΡΩΣΑΝ" ΣΤΗΝ ΤΑΦΡΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ!

Τουριστικές εικόνες… από την τάφρο του Κάστρου. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους! Άραγε οι υπηρεσίες τι κάνουν;

12 13 14

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 5:14 pm


ΑΝΑΒΟΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

12Η προγραμματιζόμενη Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου  θεατρική παράσταση «ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ» του Άρθουρ Μίλλερ − στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Ιωνία" – αναβάλλεται, προς το παρόν, λόγω των απαιτήσεων της πρωτόγνωρης και μοναδικής πανελλήνια Έκθεσης «ΣΜΥΡΝΗ: 100 χρόνια μετά το Έπος και την Τραγωδία (1919-1922)», που εγκαινιάζεται στις 8 Οκτωβρίου. Η εν λόγω Έκθεση, πέρα από τη Χίο, θα επισκεφθεί τη Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Σύρο και Ρόδο με τελική κατάληξη την Αθήνα (Ζάππειο).

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 4:55 pm


ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ

12Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Β. Αιγαίου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Η ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών έχει καταστήσει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε πυριτιδαποθήκες έτοιμες να εκραγούν. Η συσσώρευση τεράστιου αριθμού αλλοδαπών (σε δομές από καιρό ανεπαρκείς) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη κόπωση των Αστυνομικών που υπηρετούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Αστυνομίας, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Οι περισσότεροι Αξιωματικοί του Βορείου Αιγαίου εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης (burn-out) και αυτό δε γίνεται να συνεχιστεί. Ο φόρτος της εργασίας αυξάνεται αναλογικά με τις μεταναστευτικές ροές, συνεχιζόμενης βέβαια μιας μακροχρόνιας ομηρίας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Για τους υπηρετούντες στα νησιά μας, καταστρατηγούνται συνεχώς οι διατάξεις για το χρόνο εργασίας των Αστυνομικών, ενώ οι ευθύνες και οι απαιτήσεις είναι δυσανάλογες και ως εκ τούτου δυσβάστακτες.

Η πρωτοφανής απόφαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων, το οποίο αποφάσισε ότι οι προβληματικές και ήδη υποστελεχωμένες Διευθύνσεις Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου δε χρειάζονται ενίσχυση, δείχνει ότι η ηγεσία μας είτε έχει μειωμένα αντανακλαστικά και δεν αφουγκράζεται τα προφανή, είτε θεωρεί χαμένη υπόθεση τα νησιά, τους κατοίκους τους και τους Αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτά.

Η γιγάντωση των ροών και οι μηδενικές επιστροφές στην Τουρκία εκ των πραγμάτων καταργούν την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας της 18/3/2016 και την υποχρέωση της χώρας μας να κρατάει εγκλωβισμένους τους αλλοδαπούς στο Βόρειο Αιγαίο. Η κατάσταση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε η μόνη ορθολογική λύση είναι η καταγραφή των νεοεισερχόμενων αλλοδαπών στα νησιά και η άμεση προώθησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα για την συνέχιση των διαδικασιών ασύλου, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ως Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου εκφράζουμε την αγωνία των μελών μας και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.»

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 4:50 pm


ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ Η TSAKOS ENERGY NAVIGATION

12H ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation, συμφερόντων του εφοπλιστή Nίκου Tσάκου, μεγαλώνει τη δυναμική της στην αναπτυσσόμενη αγορά του LNG, παρότι αυτό δε σημαίνει ότι μειώνει το footprint στην κύρια δραστηριότητά της, που είναι η αγορά των τάνκερ.

 

Aπό την ανακοίνωσε των αποτελεσμάτων ΄β τριμήνου του έτους, προέκυψε όχι μόνο ισχυρή κερδοφορία για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, αλλά και ότι η ναυτιλιακή έχει παραγγείλει στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries ένα πλοίο μεταφοράς LNG χωρητικότητας 174.000 cbm, που θα παραλάβει το 2021, με option για κατασκευή ενός ακόμα ίδιων προδιαγραφών πλοίου. Θα είναι το τρίτο της πλοίο αυτού του τύπου στον στόλο της, τον οποίο η TEN επεκτείνει ώστε να ασχοληθεί πιο ενεργά με αυτόν τον τομέα.

 

Άλλωστε, τα δύο πλοία LNG που ήδη διαθέτει αύξησαν σημαντικά τα έσοδά τους, αποφέροντας 4,3 εκατ. δολάρια στο β τρίμηνο. Παράλληλα, τα κέρδη της από τα τάνκερ έφτασαν τα 11,5 εκατ. δολάρια στο α εξάμηνο του έτους, έναντι ζημιών 21,5 εκατ. δολαρίων.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dealnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 7:05 pm


ΕΛΕΥΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

12Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
 
 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, να κινείται με ταχύτητα και άμεσα την ακινητοποίησε.
 
 
Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους  με τη συνδρομή πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν. 
 
 
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 6:58 pm


ΣΥΛΛΗΨΗ 18ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ

12Ένας 18χρονος οδηγός συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, επί της οδού «ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΝΕΝΗΤΟΥΣΗ».
 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητα οδήγησης.
 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 6:38 pm


ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΟΥ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

12Κατόπιν εκτεταμένων παραπόνων συμπολιτών μας, αναφορικά με το θέμα των περιττωμάτων των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς, τα οποία κατακλύζουν τα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Χίου Σίμος Βενέτος συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή  Χίου κ. Αραμπατζή Ιωάννη και συζήτησαν το χρόνιο θέμα αυτό , που ενέχει κινδύνους για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Κοινότητας και Αστυνομίας, στην εφαρμογή του ισχύοντος Νόμου 4039/12.

 

Ο νόμος ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να συλλέγει τα περιττώματα του ζώου, ενώ η μη περισυλλογή τους διώκεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

 

Για την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας η Αστυνομία Χίου αναλαμβάνει δράση με εντατικούς ελέγχους, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Χίου από 1η Οκτωβρίου.

 

Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται μία κατάσταση που δημιουργεί εστίες μικροβίων, κακοσμίας και εικόνας και προστατεύεται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 5:51 pm


ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΠΡΟΕΔΟΣ Ο Α. ΝΕΑΜΟΝΙΤΗΣ

12Σήμερα, την 20η Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13.00-16.00 στο χώρο του Επιμελητηρίου Χίου διεξήχθησαν οι πρώτες αρχαιρεσίες του Φορέα Τουρισμού Χίου.
 
Βάσει των αποτελεσμάτων και με ομόφωνη απόφαση των εκλεγέντων συγκρωτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Φορέα:
 
 
Πρόεδρος: Νεαμονίτης Αυγουστής 
 
 
Αντιπρόεδρος: Πάσσας Γεώργιος 
 
 
Γραμματέας:Συράκης Ιωάννης 
 
 
Υπεύθυνη Οικονονικών:Μαϊστράλη Αντιγόνη 
 
 
Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Μούνδρος Κωνσταντίνος 
 
 
Μέλος: Νέος Ιωάννης 
 
 
Μέλος: Τσουρή Ευτυχία 
 
 
Αναπληρωματικά Μέλη:
 
Τομάζου Μαρκέλλα
 
Μπενοβίας Γεώργιος
 
Παλαιοπάνου Παρθενία
 
Ατσάλης Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 5:44 pm


ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ.

12Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Μήνα Αλληλεγγύης, βαπτίζει η ΝΟΔΕ Χίου τις προσφορές σε συγκεκριμένους συλλόγους. Είναι δικαίωμα τους να προσφέρουν σε όποιους θέλουν και εμείς δεν τους κρίνουμε για αυτό, αλλά άλλο η φιλανθρωπία και άλλο η αλληλεγγύη.

Μην μπερδευόμαστε και πολύ περισσότερο μην παραπλανούμε.

Εντελώς ενδεικτικά ενημερώνουμε ότι η αλληλεγγύη ως σχέση συνιστά μια κοινή εμπειρία, η οποία αποτελεί τη βάση για την ενεργητική συνεργασία των συμμετεχόντων, ενώ η Φιλανθρωπία περιορίζεται στην προσφορά υλικών αγαθών (χρήματα, κτίρια, τρόφιμα κ.ά.) και ενέχει την παραδοχή μιας κατάστασης ανισότητας και είναι συνήθως μια πράξη στιγμιαία και ευκαιριακή .

Τέτοιες κινήσεις δεν έχουν σχέση με Αλληλεγγύη και καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται παραπλανητικοί όροι .

Η Φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη είναι δύο αντίθετες και ασυμβίβαστες καταστάσεις.»

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 5:30 pm


ΥΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΧ

12Ο ΝΟΧ, εν όψει μιας πολύ δύσκολης σεζόν, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του. Ωστόσο αυτή διεξάγεται υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς το Ιωνικό Κολυμβητήριο είναι κλειστό και οι προπονήσεις γίνονται στην ανοικτή και χωρίς θερμαινόμενο νερό πισίνα του Αίπους, με αποτέλεσμα οι παίχτες να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στο κρύο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης προπονήσεις περιλαμβάνουν και γυμναστήριο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 4:38 pm


ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

12Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Λέσβου και τις Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου και Χίου-Σάμου, διοργανώνουν  και φέτος στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης τους 31ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00. Οι αγώνες θα συνεχιστούν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης τις 10:00 π.μ.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Οι αγώνες αυτοί συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή όχι μόνο με τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και επειδή αποτελούν ισχυρό κίνητρο συμμετοχής της νεολαίας των νησιών μας στον αθλητισμό. Αυτό έχει οδηγήσει σε ποσοτική και ποιοτική άνοδο, όχι μόνο του Αιγαιοπελαγίτικου, αλλά και του Ελληνικού Στίβου συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεισφορά και η συμμετοχή, διαχρονικά στους αγώνες, της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, συνέβαλαν καθοριστικά στην καταξίωση και στην εξέλιξή τους ως μία από τις σημαντικότερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας.

Φέτος συμμετέχουν 40 σωματεία Στίβου καθώς και 7 Σωματεία-Σχολεία   ΑμεΑ. Συνολικά   600  αθλητές και αθλήτριες, από 19 νησιά του Αιγαίου, εκ των οποίων οι 60 αθλητές και αθλήτριες ειδικών ικανοτήτων.

Για πρώτη φορά στους αγώνες θα υπάρχει «Παιδική Κερκίδα», όπου θα καθίσουν τα παιδιά των αθλητικών ακαδημιών των σωματείων και οι μαθητές των σχολείων, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους. Τα παιδιά αυτά θα είναι οι «Επίσημοι Προσκεκλημένοι» των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 4:32 pm


ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

12Σκληρή γραμμή από τον Κ. Μουτζούρη στο μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης με αφορμή την αθρόα άφιξη λαθρομεταναστών στα νησιά ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση, ζητώντας να εφαρμόσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της!

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μουτζούρης δήλωσε:

«Απαιτούμε εκ νέου την αποτελεσματική αποτροπή εισόδου τους με καλλίτερη φύλαξη των θαλασσών μας, την ταυτόχρονη εκκένωση των νήσων και την εφαρμογή των προεκλογικών υποσχέσεων της Κυβερνήσεως και των πρόσφατων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.»

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 4:18 pm


3ος ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ

12Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Χίου,Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γνωρίζει ότι από τις 23/9/2019 ημέρα Δευτέρα και μέχρι 25/9/2019 ημέρα Τετάρτη θα  πραγματοποιηθεί ο τρίτος ψεκασμός στη Δημοτική Κοινότητα Χίου ,για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2019.

Πρέπει οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα ψεκασμού θα είναι το εξής:

Δευτέρα 23/9/2019 στις περιοχές   Αγ. Ειρήνη, Καρδαμάδα, Κάμπος, Γκιάζου, Φραγκοβούνι.

Τρίτη 24/9/2019 στις περιοχές Βαρβάσι, Ευρετή, Σπηλάδια, Αεροδρόμιο, Καστρομηνά, Γιαλούρικα,  Παν. Βοήθεια .

Τετάρτη 25/9/2019  στις περιοχές Γρου, Λολόδεντρα, , Λατόμι, Αγ. Λουκάς, Λιβάδια, Λέτσαινα, Κοφινάς.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 4:01 pm


ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12*Από τον Ιούνιο που μας πέρασε, εγκαινιάσαμε την εν θέματι στήλη, σχολιασμού της τοπικής επικαιρότητας, κυρίως πολιτικής και αυτοδιοικητικής. Συνεχίζουμε, λοιπόν, σήμερα, με το δεύτερο σημείωμά μας, γνωστοποιώντας ότι, ανάλογο θα έρχεται πολύ τακτικά στο φώς της δημοσιότητας, με σκοπό την αφύπνιση των ιθυνόντων και την προβολή θεμάτων που, είτε οι ίδιοι διαπιστώνουμε, είτε μας μεταφέρουν ενεργοί συμπολίτες μας.

*Αρκετές φορές έχουμε μιλήσει και γράψει, για το ΄΄ληστρικό΄΄ εγχείρημα της απλής αναλογικής, που διαστρεβλωμένα θέσπισε και εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση, οδηγώντας τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας σε ακυβερνησία.

Απλή αναλογική ισχύει και σε πλείστα όσα κράτη της Ευρώπης, αλλά όχι με τον τρόπο που ο πρώην πρωθυπουργός οραματίστηκε…

Απλή αναλογική στην πράξη σημαίνει να έχουν επίσημη φωνή, όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενός τόπου, αλλά η πρώτη δύναμη να έχει πλειοψηφία τουλάχιστον οριακή. Δεν σημαίνει ότι, ο πρώτος είναι έρμαιο του δεύτερου, τρίτου, τέταρτου, κ.ε., διότι αυτό συνιστά αναρχία και ακυβερνησία, όχι δημοκρατία. Ούτε σημαίνει ότι πρέπει να συγκυβερνούν όλοι, όπως κάποιοι λανθασμένα πρεσβεύουν. Διαφορετικά, οι μειοψηφίες θα γίνονταν πλειοψηφίες και θα καταστρατηγείτο η δημοκρατία.

Και εξηγούμαι: Εάν εφαρμοζόταν η απλή αναλογική στις εκλογές του 2015 (οπότε έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το bonus των 50 επιπλέον βουλευτικών εδρών-με τον παλιό Νόμο), θα γινόταν ποτέ ο Τσίπρας πρωθυπουργός;

Ο κύριος, λοιπόν, αυτός, κάνοντας χρήση μιας μεθόδου που ο ίδιος κατόπιν κατήργησε, ζητά να εφαρμόσουν κάτι που εκείνος δεν τήρησε για τον εαυτό του !

Μας θύμισε τον 24ωρης ισχύος ΄΄Νόμο΄΄ του Γ. Παπαδόπουλου (της 7ετίας) με τον οποίο έλαβε διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο, για να παντρευτεί τη δεύτερη !

Σήμερα, λοιπόν, οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες της χώρας μας, αμείβονται με τα επίχειρα της θέσπισης του Νόμου Τσίπρα, ο οποίος επιχειρείται ανεπιτυχώς να ερμηνευτεί-΄΄τροποποιηθεί΄΄ με εγκυκλίους και Υπουργικές Αποφάσεις μήπως κυβερνηθεί ο τόπος !

*Ιδιαίτερα μας χαροποίησε η πρόταση του Νότη Μηταράκη για την τακτική επαφή των ΄΄4΄΄ τοπικών –πολιτικών– παραγόντων (2 βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Χίου) για την από κοινού εξέταση και αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν το νησί και τον Νομό μας.

Την ίδια πρόταση είχε καταθέσει και προ ετών, αλλά οι τότε κυβερνόντες (ΣΥΡΙΖΑίοι) δεν είχαν αποδεχθεί με θέρμη, φοβούμενοι μήπως γίνεται για λόγους αντιπολιτευτικούς.

Σήμερα, η πρόταση του Νότη αποκτά μεγαλύτερη αξία, μιας και ο ίδιος είναι, πλέον, κυβερνητικός βουλευτής –μάλιστα Υφυπουργός σε καίριο Υπουργείο– κι έτσι ο ίδιος πολλάκις θα κληθεί να ΄΄βάλει πλάτη΄΄ για να προχωρήσουν θέματα της Χίου.

*Το πρώτο που πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα των ΄΄4΄΄ είναι η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στη Χίο και η έλλειψη δεύτερης, παράλληλης, βάρδιας ασθενοφόρου, στο Νοσοκομείο της Χίου. Κάτι που, μπορεί να αντιμετωπιστεί αρχικά με την εξασφάλιση ενός ή δύο οδηγών και ενός ή δυο νοσηλευτών από την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ (ακόμη και επικουρικά από τον Δήμο Χίου -που διαθέτει- ή κάποιο άλλο φορέα) για λίγους μήνες και ακολούθως με την προκήρυξη επαρκών, μόνιμων, θέσεων. Επειδή το πρόβλημα είναι υπαρκτό εδώ και πολύ χρόνο, δεν δικαιούται κανένας (τουλάχιστον στο θέμα αυτό) να ζητά πίστωση χρόνου. Επίσης, άποψή μας είναι ότι, η αποστολή επιστολών για το όλο θέμα συμβάλλει στην εσωτερική πολιτική ΄΄κατανάλωση΄΄ και μόνο. Δεν βοηθά επί της ουσίας. Απαιτείται προσωπική επαφή είτε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ είτε με τον αρμόδιο Υπουργό.

*Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η κοινή συνάντηση που οργάνωσε ο Περιφερειάρχης Βορ. Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρης με τους Δημάρχους του Βορ. Αιγαίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει τα νησιά μας τα τελευταία χρόνια. Αν μη τι άλλο, έδωσε τον τόνο και τον παλμό με τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα, ήδη από την ημέρα ορκωμοσίας του. Αξιέπαινη είναι και η πρόθεσή του, όπως δημόσια εξέφρασε, να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο εναλλάξ στα νησιά της Περιφέρειας, αποδεικνύοντας ότι, όλα έχουν, εξίσου, την οφειλόμενη μέριμνα, παρά τις όποιες χαρακτηριστικές ιδιαιτερότητές του καθενός, που είναι απόλυτα σεβαστές. Ο ίδιος, φαίνεται, ότι δεν ΄΄μασάει΄΄ τα λόγια του !

*Μας χαροποίησε, επίσης, το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων του Δήμου, ήδη από ημερών, κάτι που διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι προχθές τα ξημερώματα σε οδούς της πόλης μας. Παρατηρήσαμε δε ότι, το πλύσιμο έγινε σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Μακάρι να συνεχιστεί !

*Εκείνο που δεν μας χαροποιεί είναι η έντονη δυσοσμία από τον βιολογικό καθαρισμό (ή το δίκτυό του), σε τρία συγκεκριμένα σημεία της περιοχής Φάρκαινας- Αεροδρομίου: α) στο σημείο που τέμνει η νέα περιφερειακή οδός παράκαμψης της πόλης –Α΄τμήμα, την οδό Λεωφόρου Ενώσεως (εκβολή ποταμού Παρθένη), β) ακριβώς έξω από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού – λίγο πριν την είσοδο του Αεροδρομίου και γ) έξω από το πρώην super market Βερόπουλου (διασταύρωση οδού Αεροδρομίου προς Καρφά).

Νομίζω ότι, η ΔΕΥΑΧ οφείλει να το αντιμετωπίσει, διότι από τα σημεία αυτά διέρχονται καθημερινά δεκάδες περιπατητές και επισκέπτες οι οποίοι δυσανασχετούν από τη δυσοσμία.

*Στη συμβολή της οδού Γ. Βερίτη με το Α΄ τμήμα του Περιφερειακού δρόμου της πόλης υπάρχουν περί τους 20 φωτεινούς σηματοδότες. Ομοίως, στη συμβολή του Α΄ τμήματος (οδός Ζορμπά) με την οδό Ρίμινι (προς Στρατώνες). Από το σύνολο των φωτεινών σηματοδοτών αυτών είναι ζήτημα να λειτουργούν οι … μισοί (!), με ό,τι αυτό συνεπάγεται !

Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι διότι, πολύ φοβούμαστε ότι, είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί, στα εν λόγω σημεία, κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Οι λαμπτήρες αυτοί πρέπει να ελέγχονται καθημερινά από κάποιον και σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας να αντικαθίσταται άμεσα.

*Εκείνο που, τέλος, μας ικανοποίησε είναι το ότι, τις τελευταίες ημέρες, συνεργείο του Δήμου αντικαθιστά τις –από ετών – φθαρείσες πλάκες πεζοδρομίου στην Λεωφόρο Ενώσεως, στο πεζοδρόμιο έναντι του ΄΄Κωτσόβολου΄΄, όπου συχνά πυκνά αρκετοί πεζοί σκουντουφλούσαν. Είναι κάτι που βλέπει πλήθος κόσμου καθημερινά.

*Όπως πληροφορηθήκαμε, η εξαίρετη Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου <<Βιβλιοθήκη ο Φάρος>> Βαρβασίου, Χρυσάνθη Ροδάκη, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του, βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού μονόπρακτου με θέμα <<Γυναίκα από τη Μικρασία>>, για το έργο της <<Οι μάνες>>. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ιωνική Λέσχη ανάγνωσης- Ιωνικό θέατρο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και ευχόμαστε και σε άλλα με το καλό ! Τα νέα -ηλικιακά- στελέχη του <<Φάρου>> επάξια τιμούν τους προκατόχους των και αποδεικνύουν διαρκώς την αγάπη τους στην ιστορία και την παράδοση της Ιωνικής γης, των αλησμόνητων, προδομένων και αιματοποτισμένων πατρίδων της Μικρασίας !-

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 3:45 pm


ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτοικοι των Καρδαμύλων και γειτονικών χωριών διαμαρτυρήθηκαν ακόμη μια φορά για την εκπαιδευτική υποβάθμιση των Καρδαμύλων και γενικά της Β. Χίου. Η πορεία τους κατέληξε στο σημείο τέλεσης των επετειακών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Χίου από τους Γερμανούς. Έτσι, από τη μια πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και από την άλλη ακούγονταν οι διαμαρτυρίες των πολιτών.

1 2

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 3:22 pm


ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΤΟ Σ/Κ

12Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις και κανονικές θερμοκρασίες, θα έχουν το Σ/Κ που μας έρχεται οι κάτοικοι στο νησί της Χίου. Αναλυτικά:


Για την πόλη της Χίου προβλέπεται.

Παρασκευή 20-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 27 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο 21-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή 22-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 25 βαθμούς η μέγιστη.Για τα Καρδάμυλα προβλέπεται. 

Παρασκευή 20-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο 21-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή 22-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.Για το νησί των Ψαρών  προβλέπεται.

Παρασκευή 20-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο 21-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις πολύ ισχυροί εντάσεως 6-7 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή 22-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.Για τις Οινούσες προβλέπεται.

Παρασκευή 20-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο 21-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή 22-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.

12

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 8:21 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

Παρέμβαση Δημάρχου Χίου στην Εισαγγελέα για τις φόλες - alithia.gr

Παρέμβαση Δημάρχου Χίου στην Εισαγγελέα για τις φόλες  alithia.gr

Με αναφορά του στην Εισαγγελέα Χίου, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης θέτει το θέμα της δηλητηρίασης σκυλιών από φόλες και ζητά την παραδειγματική ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:53 pm


Ενισχύονται Λέσβος και Χίος με 100 λιμενικούς και πέντε σκάφη - Εμπρός Net

Ενισχύονται Λέσβος και Χίος με 100 λιμενικούς και πέντε σκάφη  Εμπρός Net

Με περίπου 100 λιμενικούς θα ενισχυθούν άμεσα οι λιμενικές αρχές σε Λέσβο και Χίο ενώ και πέντε πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλα...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:50 pm


Η CYPRUS AIRWAYS ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (INTERLINE) ΜΕ ΤΗΝ SKY EXPRESS - Alphanews.Live

Η CYPRUS AIRWAYS ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (INTERLINE) ΜΕ ΤΗΝ SKY EXPRESS  Alphanews.Live

Η Cyprus Airways έχει υπογράψει συμφωνία διασύνδεσης με τον ελληνικό αερομεταφορέα ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:43 pm


Cyprus Airways υπέγραψε συμφωνία με την Sky Express - Ο Φιλελεύθερος

Cyprus Airways υπέγραψε συμφωνία με την Sky Express  Ο Φιλελεύθερος

Η Cyprus Airways έχει υπογράψει συμφωνία διασύνδεσης με τον ελληνικό αερομεταφορέα Sky Express. Η συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ το Σεπτέμβριο θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:25 pm


Τεράστια τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού - 902.gr

Τεράστια τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού  902.gr

Στα 60 στην Πρωταβάθμια και στα 52 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών στη Χίο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 10:05 pm


Η ενιαία πεζοπορική Χίου... παρουσιάζεται - alithia.gr

Η ενιαία πεζοπορική Χίου... παρουσιάζεται  alithia.gr

Μπορεί να μην είχε καλή τύχη από άποψης ένταξης, αλλά τουλάχιστον παρουσιάζεται.Αναφερόμαστε στην Πεζοπορική διαδρομή στο νησί, που η... ψυχή της ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 1:49 pm


Χίος: Καθηγήτρια δεν μπορεί να βρει σπίτι και κοιμάται στο αυτοκίνητο.. - briefingnews.gr

Χίος: Καθηγήτρια δεν μπορεί να βρει σπίτι και κοιμάται στο αυτοκίνητο..  briefingnews.gr

Καθηγήτρια στη Χίο κοιμάται στο αυτοκίνητο εδώ και πέντε μέρες επειδή δεν μπορεί να βρει σπίτι να νοικιάσει. Την ιστορία της καθηγήτριας περιγράφει ο κ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 12:57 pm


Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων: Γιόρτασε τα 20 χρόνια της - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων: Γιόρτασε τα 20 χρόνια της  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατέρας πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Κωστής Φραγκούλης της Franman και του Propeller ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 12:52 pm


Εκδήλωση για τα 75 χρόνια απελευθέρωσης του νησιού από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - 902.gr

Εκδήλωση για τα 75 χρόνια απελευθέρωσης του νησιού από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ  902.gr

Εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ διοργανώνει σήμερα Κυριακή 22 Σεπτέμβρη το Παράρτημα Χίου της ΠΕΑΕΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 8:23 am


Χωρίς Αστυνομικούς αφήνει και το Βόρειο Αιγαίο η κυβέρνηση - Φτάνει η κοροϊδία φωνάζουν οι συνδικαλιστές - Η Αυγή

Χωρίς Αστυνομικούς αφήνει και το Βόρειο Αιγαίο η κυβέρνηση - Φτάνει η κοροϊδία φωνάζουν οι συνδικαλιστές  Η Αυγή

Μετά την Κρήτη και στο βόρειο Αιγαίο δεν μεταθέτει Αστυνομικούς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη - «…έλλειψη σχεδίου, ικανότητας και μάλλον διάθεσης να δοθεί μια ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 5:02 pm


Προσφυγικό: Τι αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη - naftemporiki.gr

Προσφυγικό: Τι αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη  naftemporiki.gr

Ενίσχυση των δυνάμεων του λιμανικού, αλλά και μεγαλύτερη εμπλοκή των εταίρων στη φύλαξη των συνόρων αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 3:18 pm


Το μεσημέρι η νέα σύσκεψη για το προσφυγικό - Cretalive.gr

Το μεσημέρι η νέα σύσκεψη για το προσφυγικό  Cretalive.gr

Οι αυξημένες αφίξεις προσφύγων το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει ανησυχία και για αυτό τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει νέα έκτακτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 10:18 am


Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό σήμερα -Ανησυχία για τις αφίξεις, 2.300 έφτασαν από τη Δευτέρα - iefimerida

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό σήμερα -Ανησυχία για τις αφίξεις, 2.300 έφτασαν από τη Δευτέρα  iefimerida

Οι αυξημένες αφίξεις προσφύγων το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει ανησυχία και για αυτό τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει νέα έκτακτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 7:51 am


Το... καντηλάκι της Παναγιάς - alithia.gr

Το... καντηλάκι της Παναγιάς  alithia.gr

Δεκαετία του 1970 , οι συνομίληκοί μου γεννηθέντες του 1960 περίπου, παιδιά από 11 ετών και πάνω προέφηβοι, με τα κοντά παντελονάκια, με παιχνίδια τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 6:54 am


2.323 νέες αφίξεις σε Χίο, Σάμο, Λέσβο μόνο αυτή την εβδομάδα - news.makedonias.gr

2.323 νέες αφίξεις σε Χίο, Σάμο, Λέσβο μόνο αυτή την εβδομάδα  news.makedonias.gr

Οριακή είναι η κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε ό,τι αφορά τις προσφυγικές ροές, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται τους τελευταίους μήνες, θυμίζοντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 11:35 pm


Προσφυγικό: 2.323 νέες αφίξεις σε Χίο, Σάμο, Λέσβο μόνο αυτή την εβδομάδα - Ράδιο Κρήτης 101.5 FM - ekriti.gr

Προσφυγικό: 2.323 νέες αφίξεις σε Χίο, Σάμο, Λέσβο μόνο αυτή την εβδομάδα  Ράδιο Κρήτης 101.5 FM - ekriti.gr

Οριακή είναι η κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε ότι αφορά τις προσφυγικές ροές, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται τους τελευταίους μήνες, θυμίζοντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 8:37 pm


«Βουλιάζει» η Μόρια: 2.323 νέες αφίξεις σε Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη - Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Newsbomb.gr

«Βουλιάζει» η Μόρια: 2.323 νέες αφίξεις σε Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη - Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου  Newsbomb.gr

Ειδήσεις - Ωρολογιακή βόμβα είναι το hot spot της Μόριας καθώς περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι, την ώρα που οι προσφυγικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 7:29 pm


Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για να... πληρωθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν! - Δραματική η κατάσταση σε Εβρο και νησιά (upd) - Pronews

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για να... πληρωθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν! - Δραματική η κατάσταση σε Εβρο και νησιά (upd)  Pronews

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, μετά το κύμα μαζικών αφίξεων ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 7:00 pm


Προσφυγικό: Στις 2.323 οι νέες αφίξεις σε Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη αυτή την εβδομάδα - https://www.parapolitika.gr

Προσφυγικό: Στις 2.323 οι νέες αφίξεις σε Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη αυτή την εβδομάδα  https://www.parapolitika.gr

Οριακή είναι η κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε ότι αφορά τις προσφυγικές ροές, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται τους τελευταίους μήνες, θυμίζοντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 5:42 pm


Μακελειό! Βρέθηκε έντυπο που «συκοφάντησε» τον Χίο - FMVOICE

Μακελειό! Βρέθηκε έντυπο που «συκοφάντησε» τον Χίο  FMVOICE

Πέμπτη πρωί, βρεθήκαμε στην Ευελπίδων για την εκδίκαση της αγωγής των 500.000 ευρώ που υπέβαλλε εναντίον της FMVoice ο πρώην ισχυρός άνδρας της ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 8:25 am


Σε ινδική εταιρεία το αεροδρόμιο της Χίου; - Politischios

Σε ινδική εταιρεία το αεροδρόμιο της Χίου;  Politischios

Πρόταση τα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια να παραχωρηθούν ως μία οντότητα, καθώς στον αεροπορικό κλάδο, το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει την ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 4:03 pm


Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 15χρονου μαθητή στον Βροντάδο - Politischios

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 15χρονου μαθητή στον Βροντάδο  Politischios

Τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν 15χρονο μαθητή σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην παραλιακή του Βροντάδου. Συγκεκριμένα δίκυκλο που οδηγούσε ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 8:40 am


Χίος: Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών - Εφημερίδα Μακεδονία

Χίος: Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών  Εφημερίδα Μακεδονία

Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών από την Πυροσβεστική υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα έγινε λίγο μετά τις 8 μμ σε απόκρημνο σημείο της παραλίας Εμπορειός ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 5:40 pm


27-29 Σεπτεμβρίου 5ο τουρνουά "Θοδωρής Τριπολίτης" - alithia.gr

27-29 Σεπτεμβρίου 5ο τουρνουά "Θοδωρής Τριπολίτης"  alithia.gr

Στην τελική ευθεία για το 5ο Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" εισήλθε ο ΒΑΟΛ Χίου, που με τον τρόπο αυτό τιμά τη μνήμη του αδικοχαμένου ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 11:13 am


Το Ηλιακό Ρολόι της Εμπορικής Σχολής Χίου - alithia.gr

Το Ηλιακό Ρολόι της Εμπορικής Σχολής Χίου  alithia.gr

Θά ξεκινήσω με χιούμορ και με πολύ καλή πρόθεση, κατανόηση καί πολύ αγάπη λέγοντας δύο στίχους."Θά πουλήσω τό Ρολόι καί θά πάρω κομπολόι να ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:03 pm


Πολιτική βούληση και δημοκρατικοί θεσμοί χρειάζονται και όχι μετεκλογικός νόμος και εγκύκλιος περί «κυβερνησιμότητας» - Politischios

Πολιτική βούληση και δημοκρατικοί θεσμοί χρειάζονται και όχι μετεκλογικός νόμος και εγκύκλιος περί «κυβερνησιμότητας»  Politischios

Οι κοινωνίες γνωρίζουν, πως μόνο όταν αξιοποιούν το σύνολο των δυνάμεων τους, μόνο όταν βάζουν όλα τα μέλη τους, χωρίς ανόητες διακρίσεις στο παιχνίδι, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:00 am


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ: ΚΩΝ. Ε. ΦΡΑΓΚΟΜΙΧΑΛΟΣ. Ph. D.(Lon.) Το Μελαν(ε)ιός της Χίου - alithia.gr

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ: ΚΩΝ. Ε. ΦΡΑΓΚΟΜΙΧΑΛΟΣ. Ph. D.(Lon.) Το Μελαν(ε)ιός της Χίου  alithia.gr

ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΗΡΟΤΕΡΗΣ ΘΥΣΙΑΣ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ. Γράφει η Τασσώ Γαΐλα. Ο Μελανιός ή το Μελανιό είναι ένα πολύ μικρό χωριό της ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 6:37 am


Πόλο: Μεταγραφές και ανανεώσεις στη Χίο - Zougla

Πόλο: Μεταγραφές και ανανεώσεις στη Χίο  Zougla

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της διοικητικής αβεβαιότητας, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου προσπαθεί να καταρτίσει... Polo μεταγραφές Χίος ανανεώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 7:54 pm


Στη Χίο ο Κουλιεράκης - Οι κινήσεις του πρώτου αντιπάλου του ΝΟΧ - AthlitikoGr

Στη Χίο ο Κουλιεράκης - Οι κινήσεις του πρώτου αντιπάλου του ΝΟΧ  AthlitikoGr

Απέναντι στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων θα βρεθεί στο νέο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ο Νίκος Κουλιεράκης, που εντάχθηκε στον πρώτο αντίπαλο της ομάδας από ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 4:05 pm


Στο 48ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ προϊόντα της Χίου - alithia.gr

Στο 48ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ προϊόντα της Χίου  alithia.gr

Οι συμμετέχοντες στο Διεθνές 48ο Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, που θα γίνει στη λίμνη Πλαστήρα, θα μυηθούν στις γεύσεις της Χίου, μέσω των 100 συσκευασιών με τοπικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 4:03 pm


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη ψυχολόγου και ψυχιάτρου - Politischios

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη ψυχολόγου και ψυχιάτρου  Politischios

Το Δ.Σ. της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, με έδρα τη Χίο, Εγκρεμού 30, καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 1:43 pm


Γεύσεις Χίου στο 48ο Ράλλυ ΦΙΛΠΑ - Politischios

Γεύσεις Χίου στο 48ο Ράλλυ ΦΙΛΠΑ  Politischios

Κοντά στις διοργανώσεις που συντελούν στην προβολή του νησιού και των τοπικών προϊόντων βρίσκεται το Επιμελητήριο Χίου, αφού οι συμμετέχοντες στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:43 am


Μεταβολή στο πρόγραμμα ψεκασμού δακοκτονίας - alithia.gr

Μεταβολή στο πρόγραμμα ψεκασμού δακοκτονίας  alithia.gr

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ενημερώνει ότι λόγω ισχυρών ανέμων και προστασίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:19 am


Εμπορική Σχολή Χίου. Ιστορική αναδρομή από το 1792...1889.. Από τoν Γυμνασιάρχη Γεώργιο Ι. Ζολώτα - alithia.gr

Εμπορική Σχολή Χίου. Ιστορική αναδρομή από το 1792...1889.. Από τoν Γυμνασιάρχη Γεώργιο Ι. Ζολώτα  alithia.gr

H ιστορική διαδρομή της Εμπορικής Σχολής Χίου ξεκινά από τό 1792...1889 από τόν Γυμνασιάρχη Γεώργιο Ι.Ζολώτα καί συγκεκριμένα από τό 1889 πού πρότεινε ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:36 am


Η Χίος τίμησε την μνήμη των Ελλήνων σφαγιασθέντων της Μικρασίας - Politischios

Η Χίος τίμησε την μνήμη των Ελλήνων σφαγιασθέντων της Μικρασίας  Politischios

Τέτοιες ημέρες το 1922 η ιστορία γράφονταν με τα πιο μελανά χρώματα. Μια ιστορία βαμμένη με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που μετά την κατάρρευση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 11:08 am


Χίος: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά - mononews.gr

Χίος: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά  mononews.gr

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων στη Χίο. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 12:17 pm


Φωτιά στη Χίο - CNN Greece

Φωτιά στη Χίο  CNN Greece

Ειδήσεις - Φωτιά ξέσπασε στη Χίο το πρωί της Παρασκευής.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:40 am


Φωτιά στη Χίο - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής - Πρώτο ΘΕΜΑ

Φωτιά στη Χίο - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων στη Χίο. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:25 am


Χίος και Μικρασία, μοίρα αλληλένδετη... - Politischios

Χίος και Μικρασία, μοίρα αλληλένδετη...  Politischios

Τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια εκδηλώσεις μνήμης για τη θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, ένα από τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:00 am


"Θέμα" με το Ιωνικό κολυμβητήριο εν όψει του ματς Χίος-ΝΟΧ - AthlitikoGr

"Θέμα" με το Ιωνικό κολυμβητήριο εν όψει του ματς Χίος-ΝΟΧ  AthlitikoGr

Το ενδεχόμενο να μη διεξαχθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το παιχνίδι στο κολυμβητήριο της Χίου, υπάρχει για το Ναυτικό Ομιλο Χανίων. Αυτό προκύπτει ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:00 am


Το πάρτι με τα συσσίτια των προσφύγων - Το Βήμα Online

Το πάρτι με τα συσσίτια των προσφύγων  Το Βήμα Online

Οι μεγάλες αποκλίσεις επί υπουργίας Καμμένου στις διακηρυσσόμενες ποσότητες φαγητού και στον αριθμό φιλοξενουμένων, οι πράξεις νομοθετικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Μαύρα σύννεφα στις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου Χίου - Politischios

Μαύρα σύννεφα στις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου Χίου  Politischios

Αντιμέτωπη με το πρώτο σοβαρό πρόβλημα διοίκησης στον Δήμο Χίου, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη αφού δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Στις τελευταίες θέσεις η Χίος και το Βόρειο Αιγαίο στην ανακύκλωση - Politischios

Στις τελευταίες θέσεις η Χίος και το Βόρειο Αιγαίο στην ανακύκλωση  Politischios

Η εικόνα είναι γνώριμη σε όλους. Οι κοινοί κάδοι ξεχειλισμένοι, οι μπλε κάδοι γεμάτοι με κάθε είδους σκουπίδια. Στις παραλίες, πλαστικά ποτήρια από καφέ και ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Βραβεύτηκαν για τη διαρκή τους αγάπη στη Χίο - Politischios

Βραβεύτηκαν για τη διαρκή τους αγάπη στη Χίο  Politischios

Το ζεύγος Paul και Wil Bierings, βράβευσε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, απονέμοντάς τους έπαινο για την ανιδιοτελή τους αγάπη προς το νησί μας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Τα φθινοπωρινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λήμνου | Επιστρέφει το «Νήσος Χίος» - ΛΗΜΝΟΣ FM1OO

Τα φθινοπωρινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λήμνου | Επιστρέφει το «Νήσος Χίος»  ΛΗΜΝΟΣ FM1OO

Ανακοινώθηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα εξυπηρετούν το νησί της Λήμνου έως 31 Οκτωβρίου 2019. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Δεκτή έγινε η προσωρινή διαταγή του Βασίλη Κικίλια κατά του Στέφανου Χίου - Ethnos

Δεκτή έγινε η προσωρινή διαταγή του Βασίλη Κικίλια κατά του Στέφανου Χίου  Ethnos

Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η προσωρινή διαταγή που είχε υποβάλει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά του Στέφανου Χίου για ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ Στυλιανός Π.Γιαλιάς Διευχά. Ένα όμορφο χωριό της Χίου. Τέσσερις αιώνες ιστορίας και παράδοσης. - alithia.gr

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ Στυλιανός Π.Γιαλιάς Διευχά. Ένα όμορφο χωριό της Χίου. Τέσσερις αιώνες ιστορίας και παράδοσης.  alithia.gr

Ήθη και έθιμα, λαογραφία και παραδόσεις, γεωγραφία και ιστορία, προσωπικά βιώματα και καταγεγραμμένες διηγήσεις γερόντων του χωριού Διευχά της Χίου το ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Πειραιάς - Μεστά -Σίγρι: Κρίκος ανάπτυξης της ακτοπλοΐας στο Βόρειο Αιγαίο - alithia.gr

Πειραιάς - Μεστά -Σίγρι: Κρίκος ανάπτυξης της ακτοπλοΐας στο Βόρειο Αιγαίο  alithia.gr

Μήπως θα πρέπει να κάνουμε και τον δικό μας απολογισμό για το δρομολόγιο των Μεστών;Διαβάστε πως αντιμετώπισαν το ζήτημα οι κάτοικοι τοιυ Σιγρίου από ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Έναρξη 3ου ψεκασμού Δακοκτονίας 2019 – Πρόγραμμα - alithia.gr

Έναρξη 3ου ψεκασμού Δακοκτονίας 2019 – Πρόγραμμα  alithia.gr

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γνωρίζει ότι από τις 11/09/2019 ημέρα Τετάρτη θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Στο… πόδι η Χίος για τον Γιακουμάκη (pics) - ΣΠΟΡ FM 94.6

Στο… πόδι η Χίος για τον Γιακουμάκη (pics)  ΣΠΟΡ FM 94.6

Το «παρών» στη γιορτή του club της Original 21 στη Χίο που γιόρτασε τα 30 του χρόνια έδωσε ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος έζησε μοναδικές στιγμές από ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Χίος: τώρα και προορισμός «χρυσής βίζας»; - alithia.gr

Χίος: τώρα και προορισμός «χρυσής βίζας»;  alithia.gr

Μπορεί να έχουμε μείνει πίσω τουριστικά και να μην αποτελούμε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που βουλιάζει από κόσμο 6 μήνες το χρόνο, αλλά ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Τα κενά εξακολουθούν σε Α και Β Χίου - Το ποσοστό κάλυψης δεν αγγίζει το 35% - AlfaVita

Τα κενά εξακολουθούν σε Α και Β Χίου - Το ποσοστό κάλυψης δεν αγγίζει το 35%  AlfaVita

Χωρίς εκπαιδευτικούς, άδειο πουκάμισο η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


ΒΙΝΤΕΟ- Ράγισε καρδιές το «αντίο» στον Λιμενικό Γιάννη Ασπρούδη - Politischios

ΒΙΝΤΕΟ- Ράγισε καρδιές το «αντίο» στον Λιμενικό Γιάννη Ασπρούδη  Politischios

Το τελευταίο αντίο σε έναν από τους πιο μάχιμους λιμενικούς που υπηρετούσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, τον 44χρονο ανθυπασπιστή Γιάννη Ασπρούδη ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Αφιέρωμα στους μαχητές του ΔΣΕ στη Χίο. Στο δρόμο για την εκτέλεση… - alithia.gr

Αφιέρωμα στους μαχητές του ΔΣΕ στη Χίο. Στο δρόμο για την εκτέλεση…  alithia.gr

Στις 6 Σεπτέμβρη του 1948 στις πέντε το πρωί το εκτελεστικό απόσπασμα υπό την ευθύνη του επικεφαλής, του Ανθυπασπιστή Πέτρου Πετρίδη στο Γουδί παίρνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Το ζευγάρι των Γάλλων που επισκέπτεται την Χίο επί 25 χρόνια - alithia.gr

Το ζευγάρι των Γάλλων που επισκέπτεται την Χίο επί 25 χρόνια  alithia.gr

Ο Πατρίκ και η Φρανσουάζ επισκέπτονται τη Χίο για περισσότερα από 25 χρόνια, τουλάχιστον για δυο φορές τον χρόνο, και θεωρούν κατά το ήμισυ τους εαυτούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Το υδροθεραπευτήριο δίνει ζωή στη Βόρεια Χίο - alithia.gr

Το υδροθεραπευτήριο δίνει ζωή στη Βόρεια Χίο  alithia.gr

Πιστεύοντας ότι η Βόρεια Χίος είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι, όπου ειδικά η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να σκύψει εξασφαλίζοντας όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις, ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Άγρια συμπλοκή στο κέντρο υποδοχής της Χίου: Ήρθαν στα χέρια για το νερό - Τρεις τραυματίες - CNN Greece

Άγρια συμπλοκή στο κέντρο υποδοχής της Χίου: Ήρθαν στα χέρια για το νερό - Τρεις τραυματίες  CNN Greece

Ειδήσεις - Άγρια συμπλοκή ξέσπασε μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Χίο .

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Χίος: Υποδέχθηκε το μεγαλύτερο ιστιοφόρο της γης - Ναυτικά Χρονικά

Χίος: Υποδέχθηκε το μεγαλύτερο ιστιοφόρο της γης  Ναυτικά Χρονικά

Το Club Med 2 είναι το μεγαλύτερο «εν ζωή» ιστιοφόρο επιβατηγό πλοίο στην γη και μπορεί να φιλοξενήσει 386 επιβάτες και 214 άτομα πλήρωμα. Η κατασκευή ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Χίος: Συμπλοκές μεταξύ προσφύγων μεταναστών- Τρείς τραυματίες - Athina 9.84 fm

Χίος: Συμπλοκές μεταξύ προσφύγων μεταναστών- Τρείς τραυματίες  Athina 9.84 fm

Σφοδρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ προσφύγων/ μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης της Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Χίος: «Επεισόδιο» με σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: «Επεισόδιο» με σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό  Πρώτο ΘΕΜΑ

Απίστευτο σκηνικό μπροστά σε λουόμενους στα Γρίδια της Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Χίος: 35 αλλοδαποί η νέα άφιξη από τα τουρκικά παράλια | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Χίος: 35 αλλοδαποί η νέα άφιξη από τα τουρκικά παράλια | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 35αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα στη Χίοπλωτό σκάφος της FRONTEX.

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και σήμερα η Χίος - Politischios

Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και σήμερα η Χίος  Politischios

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 9:55 am


Χίος η πρωτοπόρα και στην απογευματινή Αιμοδοσία - alithia.gr

Χίος η πρωτοπόρα και στην απογευματινή Αιμοδοσία  alithia.gr

Την ώρα που το πανελλήνιο ποσοστό αιμοδοτών κυμαίνεται γύρω στο 63% στη Χίο ξεπερνάμε το 70%.Είναι από τα μεγαλύτερα και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Βαρύ πένθος στο Λιμεναρχείο Χίου για τον χαμό του 44χρονου Λιμενικού Γιάννη Ασπρούδη - Politischios

Βαρύ πένθος στο Λιμεναρχείο Χίου για τον χαμό του 44χρονου Λιμενικού Γιάννη Ασπρούδη  Politischios

Έφυγε το μεσημέρι της Τρίτης σε ηλικία 44 ετών ο Χιώτης λιμενικός Γιάννης Ασπρούδης που εδώ και καιρό νοσηλεύονταν δινόντας μάχη για τη ζωή του.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Κερνάει βαφλάκια το Mastiha Shop - alithia.gr

Κερνάει βαφλάκια το Mastiha Shop  alithia.gr

Να κρατήσουμε για λίγο ακόμα τη γλυκιά γεύση του καλοκαιριού, μας προτρέπει το mastiha shop, που απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα την Παρασκευή στις 7μ.μ. στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Χίος: Τέλος οι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Τέλος οι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Πώς εξηγεί την απόφασή του ο νέος δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Αλλαγή φρουράς στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου - Politischios

Αλλαγή φρουράς στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου  Politischios

Τη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στον νέο αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην αντιπεριφερειάρχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Πέρασαν τον Ατζούν για... δουλέμπορο στη Χίο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πέρασαν τον Ατζούν για... δουλέμπορο στη Χίο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές τον Mr Survivor Τούρκο επιχειρηματία, Ατζούν Ιλιτζαλί, και άνδρες του Λιμενικού έγινε στο λιμάνι της Αγίας Ερμιόνης ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Προσλήψεις 18 ατόμων στο Γενικό νοσοκομείο Χίου - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News

Προσλήψεις 18 ατόμων στο Γενικό νοσοκομείο Χίου - Dikaiologitika News | Ειδήσεις  Dikaiologitika News

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Κικίλιας κατά Στέφανου Χίου - Αγωγή στο Μακελειό - LiFO

Κικίλιας κατά Στέφανου Χίου - Αγωγή στο Μακελειό  LiFO

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αποφάσισε να προχωρήσει με αγωγή εναντίον του Στέφανου Χίου και της εφημερίδας Μακελειό που εκδίδει.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


ΑΣΕΠ: 18 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου - workenter

ΑΣΕΠ: 18 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου  workenter

Με επτά υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 10 έως τις 19 ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Ο μεγαλύτερος χορός του Αιγαίου - Ήχοι, χρώμα και... - Newsit

Χίος: Ο μεγαλύτερος χορός του Αιγαίου - Ήχοι, χρώμα και...  Newsit

Εκατοντάδες χορευτές χόρεψαν στο λιμάνι της Χίου στην έναρξη του 5ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Χίου...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Σ'αυτές τις σχολές πέτυχαν οι Χιώτες εισαχθέντες στα Πανεπιστήμια - alithia.gr

Σ'αυτές τις σχολές πέτυχαν οι Χιώτες εισαχθέντες στα Πανεπιστήμια  alithia.gr

Τις σχολές επιτυχίας των εισαχθέντων από τη Χίο έδωσε στη δημοσιότητα η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όπως φαίνεται για μια ακόμη χρονιά τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Παραδίδει έργα 100 εκ. ευρώ πριν αναλάβει τον Δήμο Χίου - Politischios

Παραδίδει έργα 100 εκ. ευρώ πριν αναλάβει τον Δήμο Χίου  Politischios

Σειρά σημαντικών έργων περιελάμβανε ο απολογισμός της 5ετούς θητείας του Σταμάτη Κάρμαντζη στο τιμόνι της Π.Ε. Χίου, έτσι όπως παρουσιάστηκε στα τοπικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Έστησαν τον μεγαλύτερο συρτό χορό στο λιμάνι του νησιού (ΒΙΝΤΕΟ) - TheCaller

Χίος: Έστησαν τον μεγαλύτερο συρτό χορό στο λιμάνι του νησιού (ΒΙΝΤΕΟ)  TheCaller

Στο λιμάνι της Χίου στήθηκε ο μεγαλύτερος συρτός χορός, προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες μοναδικές εικόνες παράδοσης.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου η Χίος τιμά τους Αγίους της - Politischios

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου η Χίος τιμά τους Αγίους της  Politischios

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατικά και πανηγυρικά, για εικοστόν έκτον κατά σειράν έτος, ο εορτασμός της Ιεράς Συνάξεως των Αγίων της Χίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Αρνητική πανελλαδική πρωτιά για τα τμήματα του Παν. Αιγαίου στη Χίο - Politischios

Αρνητική πανελλαδική πρωτιά για τα τμήματα του Παν. Αιγαίου στη Χίο  Politischios

Αλλά μια δεύτερη ανάγνωση στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αποτυπώνει την πανωλεθρία όσον αφορά τις βάσεις 2019. Και αυτό γιατί σε 286 ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Τα παράδοξα των βάσεων 2019: Σε ποιες σχολές μπαίνουν με λιγότερο από 5, οι πτώσεις ρεκόρ - iefimerida

Τα παράδοξα των βάσεων 2019: Σε ποιες σχολές μπαίνουν με λιγότερο από 5, οι πτώσεις ρεκόρ  iefimerida

Μπήκαν στο πανεπιστήμιο γράφοντας κάτω από... 1 μέσο όρο! Αλλος μπήκε σε ΑΕΙ με βαθμό μόλις 4,7, άλλοι έγιναν φοιτητές φιλολογίας με 9.700 μόρια, και ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 4:57 pm


Ώρα μηδέν ή ευκαιρία να απογειωθεί η Χίος; - Politischios

Ώρα μηδέν ή ευκαιρία να απογειωθεί η Χίος;  Politischios

Σύνταγμα, Νόμοι, Δημοκρατική λειτουργία δηλαδή ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ βάλλονται και αμφισβητούνται ευθέως. Εισάγονται καινούργιες και για πρώτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Αυτό είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου -... - Newsit

Χίος: Αυτό είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου -...  Newsit

Εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη του κρουαζιεροπλοίου "Club Med 2" στο λιμάνι της Χίου...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Στο φως κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο παράτυπων αλλοδαπών | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Χίος: Στο φως κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο παράτυπων αλλοδαπών | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Μέλος κυκλώματος είναι, σύμφωνα με το λιμενικό, ο43χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη στις 19 Αυγούστου εντός του περίφρακτου χώρου του λιμένα Χίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Στη Χίο Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου - romfea.gr

Στη Χίο Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου  romfea.gr

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, παρουσία των αρχών και δεκάδων πιστών η Χίος υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου που ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Νέα δρομική σεζόν με εκκίνηση στον 8ο ημιμαραθώνιο της Χίου - Fosonline

Νέα δρομική σεζόν με εκκίνηση στον 8ο ημιμαραθώνιο της Χίου  Fosonline

Το πρώτο ραντεβού όλο και περισσότερων δρομέων για τη νέα δρομική σεζόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, δίνεται μπροστά από το δημαρχείο στα Θυμιανά της Χίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019 ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΧΙΟΣ) -... - Newsit

Βάσεις 2019 ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΧΙΟΣ) -...  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΧΙΟΣ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. - ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2019 - ΜΟΡΙΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ) - ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΛ... - Newsit

Βάσεις 2019 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ) - ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΛ...  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. - ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2019 - ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Γάμος με άρωμα... ΠΑΣΟΚ - Politischios

Γάμος με άρωμα... ΠΑΣΟΚ  Politischios

Στη Χίο βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης και ο Βουλευτής ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Μαρίνα Χίου: Ένας μικρός Φλοίσβος στην καρδιά της πόλης - Politischios

Μαρίνα Χίου: Ένας μικρός Φλοίσβος στην καρδιά της πόλης  Politischios

Πολλά θα μπορούσε κανείς να γράψει για την μαρίνα της Χίου. Σχεδόν τρεις δεκαετίες έχουν παρέλθει από τότε που η Χίος θα γινόταν ένα από τα πρώτα νησιά του ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Η μεγάλη… έξοδος - alithia.gr

Η μεγάλη… έξοδος  alithia.gr

Συνεχίζεται το σταδιακό… άδειασμα του νησιού, από επισκέπτες συνεπώς στο τέλος του μήνα αναμένεται να φτάσουμε στα δικά μας φυσιολογικά επίπεδα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Επιχείρηση διάσωσης μικρού φλαμίνγκο στην παραλία της Κώμης - Documento

Χίος: Επιχείρηση διάσωσης μικρού φλαμίνγκο στην παραλία της Κώμης  Documento

Ένα μικρό φλαμίνγκο, κλήθηκε να διασώσει στην παραλία της Κώμης ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Δύο συλλήψεις αλλοδαπών για εμπρησμό - The TOC

Χίος: Δύο συλλήψεις αλλοδαπών για εμπρησμό  The TOC

Συνελήφθησαν χθες, 14 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Συνελήφθη μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε την διακίνηση μεταναστών - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Συνελήφθη μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε την διακίνηση μεταναστών  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το «κουβάρι» που οδήγησε στη σύλληψη ενός 25χρονου Παλαιστινίου άρχισε να ξετυλίγεται το περασμένο Σάββατο με την επιχείρηση απεγκλωβισμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 10:00 am


Νεκρός πρόσφυγας από φωτιά κοντά στα Καρδάμυλα Χίου - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Νεκρός πρόσφυγας από φωτιά κοντά στα Καρδάμυλα Χίου  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτιά σε απόκρυμνη παραλία της Χίου φαίνεται πως είναι η αιτία θανάτου ενός πρόσφυγα ο οποίος βρέθηκε νεκρός από την πυροσβεστική νωρίς το πρωί της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Τα γυρίσματα του νέου της τραγουδιού με τίτλο «Χίος» θα πραγματοποιήσει στο νησί μας Τουρκάλα τραγουδίστρια - Politischios

Τα γυρίσματα του νέου της τραγουδιού με τίτλο «Χίος» θα πραγματοποιήσει στο νησί μας Τουρκάλα τραγουδίστρια  Politischios

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φορέα Τουρισμού για την ανάδειξη της Χίου ως πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, ο πρόεδρος Αυγουστής Νεαμονίτης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Απόδοση ευθυνών ζητάει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε από πτώση μπασκέτας - CNN Greece

Χίος: Απόδοση ευθυνών ζητάει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε από πτώση μπασκέτας  CNN Greece

Ειδήσεις - Να αποδοθούν ευθύνες ζητά ο πατέρας του 19χρονου Σταύρου που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο .

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 10:00 am


Χίος: 'Κάρφωσε και σκοτώθηκε από τη μπασκέτα' - Τι είπε η μητέρα του 19χρονου - Συνελήφθη μηχανικός - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Χίος: 'Κάρφωσε και σκοτώθηκε από τη μπασκέτα' - Τι είπε η μητέρα του 19χρονου - Συνελήφθη μηχανικός - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας εν ενεργεία μηχανικός του δήμου Χίου, κατηγορούμενος ότι είχε εμπλοκή στο έργο ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Βρήκαμε το παιδί πεσμένο σε λουτρό αίματος - Το Βήμα Online

Χίος: Βρήκαμε το παιδί πεσμένο σε λουτρό αίματος  Το Βήμα Online

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας: Ακούσαμε ένα μπαμ και τρέξαμε να δούμε.

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Εδώ σκοτώθηκε ο 19χρονος - Τον καταπλάκωσε η μπασκέτα - Athens Voice Online

Χίος: Εδώ σκοτώθηκε ο 19χρονος - Τον καταπλάκωσε η μπασκέτα  Athens Voice Online

Τραγικός θάνατος για 19χρονο στη Χίο, που καταπλακώθηκε από μπασκέτα, με κατοίκους να κάνουν λόγο για «παγίδες θανάτου».

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Αναζητούνται κληρονόμοι για 1.000.000 ευρώ! - CNN Greece

Χίος: Αναζητούνται κληρονόμοι για 1.000.000 ευρώ!  CNN Greece

Ειδήσεις - Μια απίστευτη ιστορία συμβαίνει στη Χίο : Ένας 90χρονος Χιώτης έφυγες πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση - Athens Voice Online

Χίος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση  Athens Voice Online

Τα καλύτερα σημεία της Χίου για τις φετινές διακοπές.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Η Δαμασκός και η Χίος | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Η Δαμασκός και η Χίος | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Τόσο απλό: «Δίπλα στη σφαγή της Χίου είναι η σφαγή του Διστόμου». Και δεν γίνεται να τεμαχίζεις τη μνήμη και την ιστορία. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος

Φιλικοί ιστότοποι: