Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

H UNESCO ''αγκαλιάζει'' τη Λάρισα

H UNESCO ''αγκαλιάζει'' τη Λάρισα!
Στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν (Learning Cities)  ενέταξε την πόλη της  Λάρισας, η UNESCO.  Η σχετική απόφαση του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της UNESCO, που εδρεύει στο Αμβούργο, ελήφθη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και η επίσημη επιστολή του διευθυντή του προς το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον  αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη έφτασε  μόλις χθες.

Η απόφαση αποδοχής του αιτήματος της Λάρισας, για ένταξή της στο Διεθνές Δίκτυο, συνιστά αναγνώριση και επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλει η δημοτική αρχή της Λάρισας για δικτύωση των φορέων  που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση, με στόχο την ουσιαστική παρέμβαση  στην τοπική κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Λάρισα: η πόλη που μαθαίνει» με τη συμμετοχή διεθνούς κύρους επιστημόνων στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν στην πόλη στον τομέα αυτών, προκάλεσε το ενδιαφέρον της UNESCO, η οποία απέστειλε πρόσκληση στο δήμαρχο Λαρισαίων για συμμετοχή στη 2η Διεθνή Συνδιάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν, που πραγματοποιήθηκε το Φθινόπωρο στο Μεξικό. Στη Διεθνή αυτή συνάντηση, τη Λάρισα εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημ Δεληγιάννης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική επιστολή του διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Αrne Carlsen, με την οποία καλωσορίζει την πόλη στο Διεθνές Δίκτυο της UNESCO,  «η πόλη θα επωφεληθεί από τη συμμετοχή της σε ένα δυναμικό διεθνές Δίκτυο, το οποίο έχει ως στόχο να υποστηρίζει και να επιταχύνει, στην πράξη, την εκπαίδευση Ενηλίκων, σε διεθνές επίπεδο»
Με αφορμή τη ένταξη της Λάρισας στο Δίκτυο της UNESCO, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε τα εξής:
«Η απόφαση του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της  UNESCO, για συμμετοχή της Λάρισας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που μαθαίνουν, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πρόκειται στην ουσία για ιδιαίτερα σημαντική  αναγνώριση, σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο, των πρωτοβουλιών και της δουλειάς που έχουμε ξεκινήσει στο επίπεδο της Δια βίου Μάθησης.
 Παράλληλα καταδεικνύει και τις δυνατότητες της Λάρισας να «σπάσει» την εσωστρέφεια και να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα. Η συμμετοχή μας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων, συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα που η πόλη πρέπει να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προς όφελος της πόλης αλλά κυρίως της τοπικής κοινωνίας.
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα και μεθοδικά για το νέο άλμα που χρειάζεται η Λάρισα, αλλά και για ξαναχτίσουμε της πόλη μας και τις ζωές μας.»
  Τέλος, σημειώνεται ότι σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα συζητήσει το θέμα και θα αποφασίσει τη συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή κοινωνικών κι εκπαιδευτικών φορέων για την «Πόλη που Μαθαίνει»

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 1:41 pm


Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης για πρώτη φορά μετά το 1922.


Η προκυμαία της Σμύρνης, πιθανότατα πριν από την καταστροφήΗ προκυμαία της Σμύρνης, πιθανότατα πριν από την καταστροφή Με επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά την καταστροφή του 1922 η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στις 6 Ιανουαρίου ανήμερα των Θεοφανίων, στην προκυμαία της Σμύρνης, μπροστά από το ιστορικό κτήριο του ελληνικού προξενείου. Ο πατέρας Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης δήλωσε στο pontos – news.gr: «Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από 10-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών». 
Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής Ο αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί στις 12:30 στην προκυμαία της Σμύρνης, απέναντι από το ιστορικό κτήριο του παλιού ελληνικού προξενείου και θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. Τη θρησκευτική τελετή θα παρακολουθήσουν και πιστοί από την Ελλάδα, καθώς θα ταξιδέψουν τρία γκρουπ θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Σκοπός της εκκλησίας είναι να τελεστεί άψογα το μυστήριο ώστε να καθιερωθεί ο εορτασμός και να πραγματοποιείται απρόσκοπτα κάθε χρόνο από την ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης. Η προκυμαία της Σμύρνης, άλλοτε Η προκυμαία της Σμύρνης, άλλοτε Στη Σμύρνη ζουν σήμερα 300 Έλληνες και άλλοι 7.000 με 8.000 ορθόδοξοι Ρώσοι και Γεωργιανοί. Παραμονή των Θεοφανίων, ο πατέρας Κύριλλος Συκής θα ταξιδέψει στην Τένεδο για να τελέσει στο νησί τον αγιασμό των υδάτων. Με πληροφορίες από pontos – news.gr...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 1:00 am


Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας


Φωτιά σε σπίτι στο κέντρο της Λάρισας
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σήμερα το απόγευμα σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αμπελακίων στο κέντρο της Λάρισας, μετά την εκδήλωση φωτιάς.
Ο 77χρονος ένοικος του διαμερίσματος ήταν αυτός που ειδοποίησε για την πυρκαγιά ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, με εννέα άνδρες και δύο οχήματα, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Τα αίτια της φωτιάς διερευνά ήδη το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 12:49 am


Boeing πετούσε στα 10.000 πόδια με ανοιχτή την πόρταBOEING KOREAN AIR

  • Κοινοπ


Πώς θα σας φαινόταν αν βρισκόσασταν σε ένα αεροπλάνο το οποίο πετούσε στα 10.000 πόδια και ανακαλύπτατε ότι η πόρτα ήταν ανοικτή; Σίγουρα δεν θα ταν και ότι πιο ευχάριστο. Κάπως έτσι φαίνεται πως ένιωσαν οι επιβάτες ενός αεροπλάνου της εταιρίας «Korean Air», θυγατρική της «Air Jin», το οποίο απογειώθηκε την Κυριακή από το Cebu στις Φιλιππίνες για το Busan της νοτίου Κορέας.

Επρόκειτο για ένα 737-800 το οποίο μετέφερε 163 επιβάτες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Jin Air, οι επιβάτες ενημερώθηκαν έπειτα από μια ανακοίνωση που έγινε κατά την διάρκεια της πτήσης.
Η ανοικτή πόρτα έγινε αντιληπτή από το προσωπικό εξαιτίας ενός θορύβου, ενώ ορισμένοι επιβάτες τόνισαν πως ένιωσαν ναυτία κατά την διάρκεια της επιστροφής.
Οι επιβάτες διανυκτέρευαν σε δωμάτια τοπικού ξενοδοχείου που τους παραχωρήθηκαν και η πτήση αναχώρησε 15 ώρες πιο μετά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιβάτες θα αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2016 | 11:55 pm


Η αποστολή της ΑΕΛ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης

Η αποστολή της ομάδας μας για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης
H αποστολή της ομάδας μας για τον αγώνα Kυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:
Καβουσάκης, Ξενοδόχοβ, Νικολακάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Ναγιάρ, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Μπουντόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Πάτο, Χοτζάλι, Κουτσιανικούλης, Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2016 | 11:19 pm


Σε πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο τη Δευτέρα το Ασφαλιστικό

Σε πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο τη Δευτέρα το ΑσφαλιστικόΕνόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στις 11 με τον πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη στη Βουλή και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Στις 13:00 έχει οριστεί το ραντεβού με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18.00.

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου, όπως επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας στο «Έθνος της Κυριακής», καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση.

Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης

Στην ελληνική πρόταση, το ποσοστό αναπλήρωσης θα κινηθεί περίπου στο 60-65% για 40 χρόνια ασφάλισης και για να μην μειωθούν οι παλιές συντάξεις θα υπάρξει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης που θα καλύψει τη διαφορά.
Το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι υψηλότερο για τις χαμηλές συντάξεις απ' οτι για τις υψηλές. Με το νέο σχεδιο θα επιβάλλεται πλαφόν για όσους εισπράττουν σύνταξη πάνω απο 2.500 ευρώ.
Θα χορηγείται εθνική σύνταξη 384 ευρω στα 67 έτη, για όσους έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια εργασίας.
Προτείνεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών 1% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους, αλλά και επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές που μπορεί να φθάσει και το 0,1%.
Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις, θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν μειώσεις, αλλά εάν οι πιέσεις των δανειστών είναι ισχυρές, τότε θα προστατευτούν μόνο όσες είναι κάτω από 170 ευρώ.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2016 | 8:33 pm


Προβολές ταινιών στο Χατζηγιάννειο για την νέα χρονιά


Προβολές ταινιών στο Χατζηγιάννειο για την νέα χρονιά
Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στο Χατζηγιάννειο, οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 19 Απριλίου, τις ώρες 19:00 και 21:30.
Να σημειωθεί ότι από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το «2o Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» αφιερωμένο στον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη του γαλλικού κινηματογράφου Κώστα Γαβρά.
Και το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ποιότητας από όλο τον κόσμο.
Tο πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών για το 2016 έχει ως εξής:

12/01/2016 » Το παιχνίδι της μίμησης» του Μόρτεν Τίλντουμ (2014)
19/01/2016 «Senso» του Λουκίνο Βισκόντι (1956)
24/01/2016-27/01/2016 «2o Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος «- Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά
02/02/2016 «Το γάλα» του Σεμίχ Καπλάνογλου (2008)
09/02/2016 «Η κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας» του Λουίς Μπουνιουέλ (1972)
16/02/2016 «Η μάχη της Αλγερίας» του Τζίλο Ποντεκόρβο (1966)
23/02/2016 «Η Ρώσικη Κιβωτός» του Αλεξάντερ Σοκούροφ (2002)
01/03/2016 «Μακριά πετούν τα σύννεφα» του Άκι Καουρισμάκι (1996)
08/03/2016 «Γυναίκες έτοιμες για όλα» του Νάιτζελ Κόουλ (2010)
15/03/2016 «Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar» του Φιλίπ Φαραλντό (2011)
22/03/2016 «Σύντομη συνάντηση» του Ντέιβιντ Λιν (1945)
29/03/2016 «Η τελευταία ακροβάτις της Μαδρίτης» του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια (2010)
05/04/2016 «Τα μυθικά πλάσματα του Νότου» του Μπεν Ζάιτλιν (2012)
12/04/2016 «2 ημέρες,1 νύχτα» του Ζαν -Πιερ & Λικ Νταρντέν (2014)
19/04/2016 Η τελευταία ταινία που θα προβληθεί θα είναι αυτή που θα πλειοψηφήσει από τις προτάσεις του κοινού της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας. Θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου..

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2016 | 8:05 pm


Καλή Χρονιά


Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 8:14 pm


Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία ενόψει Πρωτοχρονιάς

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία απόψε, κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο «μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Νταές», όπως είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:57 pm


Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα


Δύο ληστείες σε βάρος παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν σήμερα στην Αττική.
Στις 11.20, στην οδό Θεμιστοκλέους 8 στον Χολαργό, δύο άγνωστοι άρπαξαν με λεκτική απειλή 70 ευρώ απο δύο ανηλικους, ενώ στις 12.15 το μεσημέρι, ένας άγνωστος άρπαξε 30 ευρώ απο έναν 12χρονο, στην συμβολή των οδών Κένεντυ και Ευβοίας στους Αγίους Αναργύρους.
Οι δράστες αναζητούνται απο την αστυνομία.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:51 pm


Τέλη κυκλοφορίας 2016: Παράταση λίγων ημερών για την εξόφλησή τους

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε σήμερα πως δίνεται παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων, έχοντας εξαντληθεί όλα τα περιθώρια

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το υπουργείο Οικονομικών να χαλαρώνει την αρχική αυστηρή του στάση, για την τήρησή της. 
Το υπουργείο, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ανακοίνωσε παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών και την κατάθεση των πινακίδων, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο MEGA.

AdTech Ad

"Τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα. Άρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, το πρωί, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών κατά την οποία επισημαίνεται ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".
Επισημαίνει, επίσης, ότι:
1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.
2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.
3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.
Σε περίπτωση μη πληρωμής των τελών βαρεία καμπάνα περιμένει τους οφειλέτες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:44 pm


Ξεκινούν οι εκπτώσεις από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Μέχρι πότε θα διαρκέσουν. Πότε αναμένονται οι καλοκαιρινές εκπτώσεις Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ενημερωτικό σημείωμά του για τις «Εκπτώσεις και εργάσιμες Κυριακές για το έτος 2016».

AdTech Ad

Αναλυτικά, βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής:

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.
Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:43 pm


Δέκα σαρωτικές αλλαγές και πέντε περικοπές στις συντάξεις το 2016

Ασφαλιστικό: Δέκα σαρωτικές αλλαγές και πέντε περικοπές στις συντάξεις το 2016 - Media
 Σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης φέρνει η μεταρρύθμιση-σταθμός στο ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο 2016.
Ο νέος νόμος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ανατρέπει όλα ή σχεδόν όλα από όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο στην ουσία θα χτιστεί από την αρχή με προοπτική βιωσιμότητας για μια 50ετία.
Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου που, εκτός απροόπτου, έρχεται μέσα στον Ιανουάριο, αλλά θα έχει ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα και χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις!

Η πρώτη και πιο ισχυρή δόση από το σοκ των αλλαγών θα περιλαμβάνει συνοπτικά 10 μέτρα που θα εφαρμοστούν μέσα στο 2016.
Τα 10 μέτρα περιλαμβάνουν:
1. Μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες για τις οποίες θα εφαρμοστεί νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε μικρότερες αποδοχές όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.
2. Κατάργηση όλων των κατώτατων συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά. Μπορεί να μοιάζει ακραίο αλλά τα νέα ποσά για τις κατώτατες κύριες συντάξεις θα ξεκινούν από τα 170 ευρώ.
3. Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Το ψαλίδι θα ξεκινά από 8% και θα φτάνει το 15% ή και το 30%.
4. Περικοπές ως 40% στα μερίσματα του Δημοσίου.
5. Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις εισφορές των αγροτών που θα πάνε από το 7% στο 20% του ποσού της ασφαλιστικής τους κατηγορίας.
6. Μείωση κατά 10% ως 15% στο νέο εφάπαξ.
7. Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα να το χάνουν 70.000 δικαιούχοι.
8. Ανατροπή στις πρόωρες συντάξεις με κρυφές αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μείωση σύνταξης πάνω και από 40% για το Δημόσιο.
9. Κατάργηση των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης από το Δημόσιο (εξετάζεται εξαίρεση για μάχιμους των Ενόπλων Δυνάμεων όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας) λόγω της εξομοίωσης του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του Δημοσίου με του ΙΚΑ.
10. Κατάργηση ταμείων και των ειδικών διατάξεών τους με την ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο φορέα με κορμό το ΙΚΑ. Η ενοποίηση θα φέρει και την εξίσωση όλων των παροχών τους σε χαμηλότερα επίπεδα. Για παράδειγμα, τα επιδόματα συζύγου θα είναι ενιαία για όλους, ενώ τα 220 ευρώ που καταβάλλει το ΤΕΒΕ στους συνταξιούχους του χωρίς εισφορές, θα καταργηθούν.
Το πακέτο για τις συντάξεις
Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες για τις οποίες θα εφαρμοστεί νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε μικρότερες αποδοχές όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, είναι αναπόφευκτες.
Ηδη έχουν ψηφιστεί από τον Ιούλιο του 2015 πέντε νέες περικοπές για όσους υποβάλλουν αίτηση από 1/7/2015 και μετά.
Πρώτη μείωση, η κατάργηση της κατώτατης σύνταξης των 487 ευρώ από 1/7/2015.

Δεύτερη μείωση, η ποινή που θα έχει η σύνταξη για όσους αποχωρούν πριν από το 67ο έτος, καθώς δεν θα παίρνουν το κατώτατο όριο αλλά μόνο ό,τι αναλογεί στις εισφορές τους και στα 67 θα παίρνουν το νέο κατώτατο όριο σύνταξης.
Τρίτη μείωση, η περικοπή που θα επιβάλλεται σε όσους αποχωρούν πριν από τα 67 με καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης. Το ψαλίδι 6% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου θα επιβάλλεται επί χαμηλότερου ποσού και όχι επί του ποσού της κατώτατης σύνταξης!
Τέταρτη μείωση, η έξτρα ποινή κατά 10% στη σύνταξη για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης και αποχωρούν μετά τις 19/8/2015 που αλλάζουν τα όρια ηλικίας.
Πέμπτη μείωση το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων για όσους υποβάλλουν αίτηση από 1/9/2015 και μετά.
Στο τελικό ποσό σύνταξης υπάρχει και μια έξτρα περικοπή από την εισφορά ασθένειας που από 4% πήγε στο 6% για τις κύριες συντάξεις ενώ στις επικουρικές που δεν επιβαλλόταν εισφορά ασθένειας θεσπίστηκε αντίστοιχη εισφορά 6%.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 2:07 pm


Φιλανθρωπικός αγώνας την Τετάρτη στο AEL FC ARENA


Φιλανθρωπικός αγώνας την Τετάρτη στο ARENA
Ένας αγώνας ποδοσφαίρου με κοινωνικό χαρακτήρα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2015 στο AEL FC ARENA στις 15:00 μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΛ και μιας επίλεκτης ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΛ που θα αποτελείται από μέλη του προπονητικού και ιατρικού team, μέλη της διοίκησης, στελέχη της ομάδας, συνεργάτες, φίλους και όχι μόνο.
Ο αγώνας θα γίνει για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι πάντα δίπλα στους άπορους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.


Γενική είσοδος ορίζεται στα 5 ευρώ για τους ενήλικες και δωρεάν είσοδος για τα παιδιά.
Τον αγώνα θα παρακολουθήσει σύσσωμη οικογένεια της ΑΕΛ με όλους τους ποδοσφαιριστές και οι μικροί μας φίλοι και οι οπαδοί μας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν ευχές, να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:57 pm


Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε αστυνομική ταυτότητα – Πόσο θα πληρώσετε


Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε αστυνομική ταυτότητα – Πόσο θα πληρώσετε

Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες.

Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν τη νέα ταυτότητα θα πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο ύψους περίπου 10 ευρώ.Η επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου αλλά και μικροτσίπ με βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία που κινεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογήθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ με αποκορύφωμα τα όσα διεμήνυσε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ. Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας.

Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.
Πηγή madata.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:41 pm


Κατσέλη: Δεν συμφέρει καμία τράπεζα να βγάλει σπίτι σε πλειστηριασμό


"Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο" δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.


AdTech Ad

Υπογράμμισε πως καμία τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε πώληση δανείων σε ξένα funds, αλλά σημείωσε πως αυτό που έχουν συζητήσει ορισμένες τράπεζες είναι η διαχείριση δανείων από τέτοιες εταιρείες. Πάντως, υπογράμμισε πως οι τράπεζες του 2016 δεν είναι ίδιες με τις τράπεζες του 2010 και πως όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Είπε πως οι τράπεζες έχουν στείλει επιστολές στους δανειολήπτες που καθυστερούν για να ανταποκριθούν και να κάνουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Αναγνώρισε ότι υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την ένταξη όσων αδυνατούν να πληρώσουν στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών αν και "κατά τη γνώμη της δεν ήταν αναγκαία". Αποσαφήνισε για μια ακόμη φορά ότι ο νόμος Κατσέλη αφορά όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής.
Όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να κάνουν ρυθμίσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα εργαλεία που υπάρχουν είναι το κούρεμα, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η αλλαγή επιτοκίου, κλπ.
Εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν ολοκληρωτικά τα capital controls έως το πρώτο εξάμηνο του 2016. Είπε, ακόμη, πως σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:32 pm


Πολιτική θύελλα για τις γυναίκες στο χακί...


Πολιτική θύελλα για τις γυναίκες στο χακί – Ολοι εναντίον Π. Καμμένου
Τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, προκαλούν πολιτική θύελλα. Μάλιστα, το σχέδιό του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να προβλέπει τη δημιουργία και στρατιωτικών λυκείων.
Αντίδραση Παπαδημούλη
«Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές δεν είναι κυβερνητική πολιτική», ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Παπαδημούλης.

Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κ όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να «ντυθούν στο χακί» γυναίκες κ μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική.
ΠΑΣΟΚ: Παραλήρημα
«Παραλήρημα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη πρωτοβουλία του υπ. Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.
«Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοι» τονίζει μεταξύ άλλων η Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Το νέο παραλήρημα του κ Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει. 
Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοί.
Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες.
Να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν. Αλλά αριστερή κυβέρνηση με ακροδεξιούς δεν γίνεται. Φαίνεται ότι κάποιοι νέρωσαν παρά πολύ το κρασί τους.
Ο Ελληνικός λαός βγάζει ήδη τα συμπεράσματα του.
Συνιστούμε πάντως στον κ. Τσίπρα όταν πάει στους Podemos η στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι.
Απάντηση ΑΝΕΛ σε ΠΑΣΟΚ
«Το όψιμο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον οποίο μέχρι πρότινος έβριζε και κατηγορούσε εκπλήσσει. Τώρα θέλει να τον προστατεύσει από την «κακή» παρέα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ» αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ .
«Μετά την πολύχρονη καταστροφική διακυβέρνηση της πατρίδος μας τώρα επιδίδεται στο καινούριο σπορ των ανέξοδων συμβουλών. Κυρία Γεννηματά, συνεχίστε παρέα με τον κ. Βενιζέλο, πλέον κανείς δεν σας λαμβάνει υπ’ όψιν», καταλήγει η κ. Χρυσοβελώνη.
Ποτάμι
Και το Ποτάμι εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναγράφεται ότι «Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση».
Απάντηση των ΑΝΕΛ
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας στο Ποτάμι ανέφερε «Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».
«Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν …πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό. Εκτός του ότι είναι αποδεδειγμέναανιστόρητος και εθελόδουλος», τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη.
Εμπρηστικός ο Καμμένος
Ο κ. Καμμένος παίρνοντας θέση από το Twitter, ανάρτησε το εξής:
Το «τσουτσέκι» του Σημίτη ο «αδελφός» Γιάννου ενω έγινε ξεροπόταμος λόγω απώλειας μέσων των εργολάβων επιτείθεται.
Ένωση Κεντρώων: Ευχόμαστε να ανακαλέσει
«Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της
ΛΑΕ
«Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έρχονται να καταδείξουν ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.
Και προστίθεται ότι «η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους. Πολύ χειρότερα, τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας».

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:22 pm


Οι Ελληνες είναι ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ


Ευρωβαρόμετρο: Οι Ελληνες είναι ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ
Κακή οικονομική κατάσταση σήμερα, απαισιοδοξία για το μέλλον, μη ικανοποιητική ζωή. Ετσι σκέφτονται οι περισσότεροι Ελληνες, που παραμένουν ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης.
Αυτό αναδεικνύει το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο για το φθινόπωρο του 2015, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Πιο συγκεκριμένα, το 60% από τους Ελληνες ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αντίστοιχος όρος στην ΕΕ των 28 είναι 19%. Την ίδια ώρα, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, έναντι του 32% που αποτελεί τον μέσο όρο στην ΕΕ. Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα- το 92%- εκτιμά πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα. Πάντως, το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Επαγγελματικά και οικονομία
Στην ίδια έρευνα, πάνω από τους μισούς Ελληνες (52%) δηλώνει πως είναι κακή κατάσταση τα επαγγελματικά τους, ενώ το 70% πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες αυτή θα χειροτερέψει. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 18% σε σύγκριση με το ευρωβαρόμετρο της άνοιξης του 2015.
Ακόμη, το 76% δηλώνει ότι είναι κακή η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους και το 58% εκτιμά ότι αυτή θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο, ποσοστό επίσης αυξημένο σε σύγκριση με την άνοιξη.
Εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό όσων θεωρών κακή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (το 97%), με ένα 70% να περιμένει επιδείνωσή της τους επόμενους 10 μήνες. Πολλοί περισσότεροι από όσους έκαναν αυτή την απαισιόδοξη εκτίμηση στο προηγούμενο ευρωβαρόμετρο (αύξηση κατά 24%). Επιπλέον, το 99% των Ελλήνων θεωρούν πως η κατάσταση της εργασίας στη χώρα είναι «κακή».
Τα σημαντικότερα προβλήματα
Για τους Ελληνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα σημαντικότερα προβλήματα της ΕΕ είναι η μετανάστευση (52%) και η οικονομική κατάσταση (36%), ενώ εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι η ανεργία (55%).
Επιπλέον, το 77% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση στην Ελλάδα (+28% σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρήματα της άνοιξης του 2015), ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό τείνει να μην έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (82%) ούτε στην ΕΕ (81%).
Σε ότι αφορά την ΕΕ, το 45% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι πηγαίνει προς τη «λάθος» κατεύθυνση για την επίλυση της κρίσης και την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προκλήσεων, ενώ το 26% προς τη «σωστή». Αυτήν την άποψη φαίνεται να μην τη συμμερίζονται οι υπόλοιποι  Ευρωπαίοι, καθώς αν λάβει κανείς υπόψη τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι απαντήσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες (45% «σωστή» και 28% «λάθος»).

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:22 pm


Τσουχτερό κρύο και χιόνια την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόβλεψη


Τσουχτερό κρύο και χιόνια την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόβλεψη
Με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα καλωσορίσουμε τη νέα χρόνια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Έτσι, από την Τετάρτη αλλάζει το σκηνικό, με το θερμόμετρο να πέφτει , ενώ την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κακοκαιρία προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από αύριο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στη διάρκεια της ημέρας, λόγω της ηλιοφάνειας, θα συνοδεύεται από παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, για αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιασθεί παγετός.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός.
Τοπικές νεφώσεις θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Χιόνια θα υπάρξουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους. Θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα βελτιωθεί το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ και το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω μικρή μείωση. Παροδικές νεφώσεις θα παρουσιασθούν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία θα παρουσιασθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από το βράδυ στα ηπειρωτικά θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.
Για σήμερα
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και για την Κυριακή σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι υψηλές για την εποχή, ενώ δεν αναμένονται βροχοπτώσεις ή άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική και τη νότια Ελλάδα, καθώς και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Ήπειρο, από 0 έως 15 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα δυτικά πελάγη τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.
Όσον αφορά στην Αττική, για σήμερα Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 με βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό μέτριοι με ένταση 5 μποφόρ και στο νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:21 pm


Guardian: Στα πρόσωπα της χρονιάς ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης

Guardian: Στα πρόσωπα της χρονιάς ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr
Ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του 2015 χαρακτήρισε η βρετανική εφημερίδα Guardian τον34χρονο λοχία Αντώνη Δεληγιώργη, ο οποίος στις 20 Απριλίου έσωσε 20 πρόσφυγες, όταν το σκάφος που τους μετέφερε ανατράπηκε ανοικτά της Ρόδου.
«Ιστορίες του 2015 : Ο ηρωισμός ενός Έλληνα στρατιώτη που έσωσε ανθρώπους από τη θάλασσα»
 
«Όταν ο Αντώνης Δεληγιώργης ξανασκέφτεται την ημέρα που έγινε ήρωας, νιώθει ανάμικτα συναισθήματα, ομολογεί ότι έχει περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις. Βλέποντας κάθε βράδυ στην τηλεόραση το ποτάμι των απεγνωσμένων ανθρώπων που φτάνει στις ακτές της Ελλάδας, αναρωτιέται τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, πότε θα τελειώσει η τραγωδία», σημειώνει η Guardian.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:00 pm


Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου

Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εκατομμύρια πιστοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Να ενεργούν με νηφαλιότητα και απλότητα κάλεσε τα πλήθη ο Πάπας στο Βατικανό, ενώ στη Βηθλεέμ η προσέλευση του κόσμου ήταν μειωμένη εξαιτίας του φόβου που προκαλούν οι συγκρούσεις. Στην πολύπαθη Συρία, οι συνήθως σκοτεινοί δρόμοι φωταγωγήθηκαν. Οι κάτοικοι προσπαθούν να αφήσουν για λίγο πίσω τους τη φρίκη και μοιράζουν δώρα στα ορφανά του πολέμου.

Σε κλίμα κατάνυξης, χιλιάδες χριστιανοί συνέρρευσαν στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, για τον εορτασμό της Θείας Γέννησης – με κορύφωση τη λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως, ο οποίος έχει χτιστεί εκεί όπου, σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε ο Ιησούς.
Το παρών στη λειτουργία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα θύματα των αιματηρών συγκρούσεων και στις οικογένειες τους, έδωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Όμως η προσέλευση των πιστών ήταν μειωμένη φέτος εξαιτίας του φόβου επιθέσεων.
Στη Ναζαρέτ, όπου σύμφωνα με την παράδοση μεγάλωσε ο Ιησούς, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με μία μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
H Bασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικους ύμνους. Χιλιάδες πιστοί , ιερείς και επίσκοποι μοιράζονται την χαρά για την Γέννηση του Θεανθρώπου. Ο Ποντίφικας όμως δεν ξεχνά να υπενθυμίσει σε όλους τα ανομήματα του σύγχρονου πολιτισμού, που είναι συχνά σκληρός με τους αμαρτωλούς αλλά επιεικής απέναντι την αμαρτία.
Στη Δαμασκό, η χριστιανική κοινότητα είχε μία σπάνια ευκαιρία για γιορτή. Η γειτονιά Αλ Κασά, που συνήθως είναι σκοτεινή εξαιτίας των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, φωτίστηκε με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και ακτιβιστές μοίρασαν δώρα σε δεκάδες ορφανά παιδιά
Στο Πόζναν της Πολωνίας οι τοπικές αρχές και η εκκλησία έκαναν πράξη το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης που φέρνει ο Χριστός, προσφέροντας ένα πλουσιοπάροχο δείπνο σε 1.500 αστέγους και ανέργους.
Από τον Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας μέχρι τα παιδιά στη Φλαμανδία, όλοι στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.
Ο Άη Βασίλης πάντως δεν μας ξέχασε. Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αμερικανική υπηρεσίαδιαστημικής Άμυνας, ο καλοκάγαθος ασπρομάλλης γέροντας πέρασε πάνω από την Αθήνα και τοΑιγαίο αφήνοντας τα δώρα του.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 12:58 pm


Κλείνουν τα Τέμπη στις 11 και 12 Νοεμβρίου


Κλείνουν τα Τέμπη στις 11 και 12 Νοεμβρίου
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, για τις ημέρες 11 και 12-11-2015 και μόνο κατά τις ώρες 07:00 – 20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τη χ/θ 365+477 (κόμβο Γυρτώνης) μέχρι τη χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου). 
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως: 

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται :
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.), προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών,  θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.  
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.) όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.) όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας – Αγ. Δημητρίου – Κατερίνης και  θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.), προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.  
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.,
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε..
Γ) Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
Τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κ.λ.π., συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.α.).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν, ενώ η τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις  υποδείξεις των τροχονόμων.
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες θα εκτελούνται από 07.00΄ ώρα έως 20.00΄ ώρα, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες το ανωτέρω τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Κοιλάδα των Τεμπών) θα δίνεται στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.  

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 11:23 pm


Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα μέχρι το 2020


Cedefop: Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα μέχρι το 2020
Σε περισσότερες από 1.177.000 εκτιμώνται οι συνολικές ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα για την περίοδο 2010-2020. Παρότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας («expansion demand») υπολογίζεται ότι θα εξακολουθήσει να χωλαίνει (-227.000 θέσεις), η ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων («replacement demand»), που είτε συνταξιοδοτούνται είτε μεταναστεύουν είτε αποχωρούν από τη δουλειά τους για προσωπικούς λόγους (πρόβλεψη για συνολικά 1.404.000 άτομα), θα δημιουργήσει πολλά κενά προς κάλυψη.
Οι παραπάνω προβλέψεις περιλαμβάνονται σε σχετικά σημειώματα (2013) του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), ενώ τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις αναμένεται να επικαιροποιηθούν την άνοιξη του 2014.
Τα επαγγέλματα με τις περισσότερες “ανοιχτές” θέσεις μέχρι το 2020
Σε ποια επαγγέλματα εντοπίζονται οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για το 2010-2020 στην Ελλάδα;
Περίπου 270.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους εργάτες στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, όπου ναι μεν η δημιουργία νέων θέσεων ("επέκταση ζήτησης"), θα κινείται σε αρνητικό πεδίο (-93.000), αλλά η ανάγκη αντικατάστασης 363.000 ατόμων (λόγω, κυρίως, συνταξιοδότησης) διαμορφώνει θετικό ισοζύγιο.
Ακολουθούν κατά σειρά οι υπάλληλοι του κλάδου των υπηρεσιών και οι πωλητές (162.000 ευκαιρίες απασχόλησης), τα διάφορα στελέχη (157.000), οι νομικοί, ανώτατα διοικητικά στελέχη και μάνατζερ (156.000, παρότι οι νέες θέσεις θα είναι μειωμένες κατά 52.000), οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων και τα συνδεόμενα επαγγέλματα (139.000) κ.τ.λ.
Νέες θέσεις εργασίας σε μεταφορές και διανομές, μεγάλη μείωση σε κατασκευές και μεταποίηση
Όσον αφορά τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, ο τομέας της μεταφοράς και διανομής προϊόντων εμφανίζει τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για τη δεκαετία (448.000, εκ των οποίων 46.000 προβλέπεται ότι θα είναι νέες θέσεις).
Ο πρωτογενής τομέας ακολουθεί με 290.000 ευκαιρίες απασχόλησης και έπονται οι επιχειρηματικές και άλλες υπηρεσίες (207.000).
Στις κατασκευές, τα κενά πόστα προβλέπεται ότι θα είναι 32.000, με την "παρτίδα” να σώζεται από την ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων, πχ, λόγω συνταξιοδότησης, καθώς η τάση δημιουργίας νέων θέσεων (“επέκταση ζήτησης”) προβλέπεται ότι θα είναι έντονα αρνητική (-45.000).
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στη μεταποίηση (66.000 ευκαιρίες απασχόλησης, που προκύπτουν αν η μείωση στις νέες θέσεις -56.000- αφαιρεθεί από εκείνες που δημιουργούνται χάριν αντικατάστασης εργαζομένων, ήτοι 122.000).
Πάνω από 84 εκατ. ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+ και αισθητές διαφορές με την Ελλάδα
Συνολικά στην ΕΕ των 28+ κρατών-μελών, οι ευκαιρίες απασχόλησης υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 84.085.000 για την περίοδο 2010-2020, εκ των οποίων όμως μόνο 7.877.000 θα είναι εντελώς νέες και οι υπόλοιπες θα προέλθουν από την ανάγκη αντικατάστασης 76.208.000 εργαζομένων).
Οι διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τα επαγγέλματα και τους τομείς, που θα επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες, είναι αισθητές. Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων και τα συνδεόμενα επαγγέλματα συγκεντρώνουν τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+(16.561.000), αλλά και τις περισσότερες -5.060.000- νέες θέσεις εργασίας. Ακολουθούν τα στελέχη (15.055.000 συνολικά και 2.727.000 νέες θέσεις).
Στον τομέα των επιχειρηματικών και άλλων υπηρεσιών, προβλέπεται ότι ανοίγουν στο υπό εξέταση διάστημα πάνω από 24 εκατ. θέσεις εργασίας (οι 5.819.000 νέες), ενώ στη διανομή και μεταφορά προϊόντων 21 εκατ. (2.838.000 νέες).
Ζητούνται εργαζόμενοι υψηλών επαγγελματικών προσόντων
Οι περισσότερες από τις ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+ συνολικά εκτιμάται ότι θα αφορούν άτομα με υψηλές και μέσες δεξιότητες και επαγγελματικά προσόντα(ζήτηση για περίπου 37.000.000 σε κάθε κατηγορία, με σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, ιδίως για τα υψηλά επαγγελματικά προσόντα, όπου η "ζήτηση επέκτασης" θα φτάσει τα 13.426.000 άτομα).
Αντίθετα, μόνο 9.245.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις γα τα χαμηλά προσόντα, με τη ζήτηση επέκτασης (νέες θέσεις) να είναι έντονα αρνητική (-10.182.000).
Η περίπτωση της Κροατίας
Στο μεταξύ, ιδιαίτερη μνεία κάνει το cedefop, με σημείωμά του, στην αγορά εργασίας του νέου μέλους της ΕΕ, της Κροατίας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά εργασίας της Κροατίας παρουσιάζει "κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές, σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ".
Συγκεκριμένα, το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι ελαφρώς νεότερο σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο, ενώ τα άτομα με μέση μόρφωση είναι περισσότερα (αναλογικά) από ό,τι στην υπόλοιπη ΕΕ και εκείνα με χαμηλές δεξιότητες λιγότερα. Επίσης, συγκρινόμενη με άλλα κοινοτικά κράτη, η Κροατία έχει σχετικά υψηλό ποσοστό απασχόλησης στους τομείς της γεωργίας και της μεταποίησης.
Ωστόσο, παρότι η απασχόληση στην ΕΕ συνολικά προβλέπεται ότι θα επανακάμψει στα προ κρίσης επίπεδα του 2008 μέχρι το 2017-2018, στην Κροατία αυτό αναμένεται να καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Μεταξύ του 2013 και του 2020, οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην Κροατία προβλέπεται ότι θα ανοίξουν στους τομείς της διανομής και μεταφορών. Παράλληλα, η ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων προβλέπεται ότι θα προσφέρει στη χώρα επταπλάσιες θέσεις εργασίας, σε σχέση με τη ζήτηση επέκτασης (νέες θέσεις) μέχρι το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:46 pm


Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί


Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί
Τη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μετέφερε στην Ελλάδα ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: «Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.

Μετά το τέλος συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Βρήκαμε ευήκοα ώτα. Το θέμα των συντάξεων δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις. Είμαστε κοντά στον στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αλλά υπάρχει ένα περιθώριο για παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου».

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:45 pm


Τουρκική ακταιωρός ρίχνει με κανόνι νερού σε βάρκα με πρόσφυγες

Ντροπή για το ανθρώπινο γένος - Τουρκική ακταιωρός ρίχνει με κανόνι νερού σε βάρκα με πρόσφυγες [vds]Ολοένα και πυκνώνουν οι φωνές κατά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στην διαχείριση της γειτονικής χώρας στο θέμα του προσφυγικού. Κατά πως φαίνεται, όχι μόνο κλείνουν τα μάτια κι αφήνουν τους δουλέμπορους να δρουν ελεύθερα κι ανεξέλεγκτα προωθώντας πρόσφυγες από τον πόλεμο της Συρίας και οικονομικούς μετανάστες στην ελληνική επικράτεια, αλλά δεν διστάζουν ακόμα και να αποπειραθούν να πνίξουν τους πρόσφυγες!
Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει μία τουρκική ακταιωρό να χρησιμοποιεί «κανόνι» νερού κατά βάρκας προσφύγων με μεγάλη πίεση, «σπρώχνοντάς» το φουσκωτό προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Το σοκαριστικό βίντεο έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο πρόσφυγα που βρίσκεται πάνω στο φουσκωτό. Την ίδια ώρα, οι συμπολίτες μας στα νησιά του Αιγαίου έχουν κάνει αυτοσκοπό το να σώσουν τους πρόσφυγες, να τους υποδεχθούν, να τους περιθάλψουν και να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον τελικό προορισμό τους...

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:45 pm


Νομός Λαρίσης - Ειδήσεις και Νέα

Λεωνίδας Κουρσούμης, μάθημα αξιοπρέπειας από έναν πρώην άστεγο - Nooz.gr

Λεωνίδας Κουρσούμης, μάθημα αξιοπρέπειας από έναν πρώην άστεγο  Nooz.gr

Είναι ένας ασπρομάλλης κύριος που στέκεται δίπλα σε μια κυρία με μωρό. Μιλάνε. Ο Λεωνίδας Κουρσούμης θα μπορούσε να είναι καθηγητής, φιλόλογος, έχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:51 pm


Ο π. Λουκάς Γρηγοριάτης στον κατανυκτικό εσπερινό την Κυριακή της Ορθοδοξίας - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο π. Λουκάς Γρηγοριάτης στον κατανυκτικό εσπερινό την Κυριακή της Ορθοδοξίας  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε ο κατανυκτικός εσπερινός την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον κατάμεστο από πιστούς χριστιανούς Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:38 pm


«Το Δικαστικό Μέγαρο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Το Δικαστικό Μέγαρο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Χαίρομαι γιατί οι διαμαρτυρίες και οι οχλήσεις με τις κατ' επανάληψη αναφορές και ερωτήσεις μου στη Βουλή για τα προβλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:38 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ιωαννίνων και Λαγού στη Λάρισα λόγω έργων των κυκλικών κόμβων - onlarissa.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ιωαννίνων και Λαγού στη Λάρισα λόγω έργων των κυκλικών κόμβων  onlarissa.gr

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οδούς Ιωαννίνων και Λαγού, για την εκτέλεση εργασιών των κυκλικών κόμβων, στο πλαίσιο κατασκευής και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:08 pm


Αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια από τα κατηχητικά της Μητρ. Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια από τα κατηχητικά της Μητρ. Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια από τα κατηχητικά της Μητρ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:24 pm


Φιλανθρωπικός αγώνας Ολύμπια-Εθνική Ελλάδος Ενόπλων - Larissanet.gr

Φιλανθρωπικός αγώνας Ολύμπια-Εθνική Ελλάδος Ενόπλων  Larissanet.gr

Σπουδαίο φιλικό φιλανθρωπικού σκοπού θα δώσει η Γυναικεία ομάδα της Ολύμπια Λάρισας με την Εθνική Ελλάδος ενόπλων δυνάμεων την Τρίτη 19/3/2019.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:05 pm


«Ο Γιάννης Κόκουρας ενδεδειγμένος για δήμαρχος Τυρνάβου» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Ο Γιάννης Κόκουρας ενδεδειγμένος για δήμαρχος Τυρνάβου» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον Γιάννη και τους συνεργάτες του στη «Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου». Έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι ένας καλός.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:26 pm


Λίγο πριν αλλάξει εποχή ο ελληνικός Σιδηρόδρομος - Άρθρα-Απόψεις - AgrinioTimes

Λίγο πριν αλλάξει εποχή ο ελληνικός Σιδηρόδρομος - Άρθρα-Απόψεις  AgrinioTimes

Πρωί στις 7 βρέθηκα στον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας (που επιμένουμε να τον αποκαλούμε Σταθμό Λαρίσης) με σκοπό να πάω στη Λάρισα. Οι επιβάτες ήδη ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:22 pm


Χαρακόπουλος: Άμεσα εκλογές πριν τιναχθεί πάλι η μπάγκα στον αέρα - onlarissa.gr

Χαρακόπουλος: Άμεσα εκλογές πριν τιναχθεί πάλι η μπάγκα στον αέρα  onlarissa.gr

«Η κληρονομιά που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ,αν δει κάποιος ψυχρά τα πράγματα-και ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να τα δει χωρίς να επηρεάζεται από τις τακτικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:12 am


Νέα από την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου - Larissanet.gr

Νέα από την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου  Larissanet.gr

Από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου επισημαίνονται τα εξής: *ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΑΦΙΞΕΙ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:07 am


Μητρ. Λαρίσης: Η Εκκλησία οδηγεί στην αγιότητα ανθρώπινες ψυχές - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Μητρ. Λαρίσης: Η Εκκλησία οδηγεί στην αγιότητα ανθρώπινες ψυχές  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 6:46 pm


Κωνσταντίνος Ι. Δραγούμης (1843-1926) - Ελευθερία

Κωνσταντίνος Ι. Δραγούμης (1843-1926)  Ελευθερία

Συνεχίζουμε τη δημοσίευση των αναμνήσεων του εφέτη Κωνσταντίνου Ι. Δραγούμη από τη πρώτη περίοδο της θητείας του (1888-1890) στη Λάρισα [1]: Όπως ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 5:00 pm


«Δήθεν προοδευτικοί όσοι βάλλουν κατά της εκκλησίας!» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Δήθεν προοδευτικοί όσοι βάλλουν κατά της εκκλησίας!» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Στη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας βρέθηκε ο κ. Χαρακόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 4:31 pm


Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Μεθ᾿ ἱεροπρεπείας καί τῆς εἰθισμένης ἐκκλησιαστικῆς τάξεως ἑωρτάσθη ἐν τῷ σεπτῷ τῆς Ὀρθοδοξίας Κέντρῳ, τῇ Ἁγίᾳ τοῦ Χριστοῦ Μ. Ἐκκλησίᾳ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 2:46 pm


Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2019: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πώς κινούνται λεωφορεία και τρόλεϊ - CNN Greece

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2019: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πώς κινούνται λεωφορεία και τρόλεϊ  CNN Greece

Ειδήσεις - Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας , λόγω της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου 2019. Σε ισχύ έχουν τεθεί από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακές ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 11:39 am


Μέτωπο για πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλία - Ελευθερία

Μέτωπο για πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλία  Ελευθερία

Tο αίτημα των Θεσσαλών αλλά και η αποφασιστικότητα των τοπικών αρχών για τη λειτουργία ενός σύγχρονου πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα για ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 6:10 am


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λαρίσης ο Ιερώνυμος - onlarissa.gr

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λαρίσης ο Ιερώνυμος  onlarissa.gr

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η ανάμνηση του μεγάλου θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, στο νεόδμητο υπόγειο Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:10 pm


Διαιτησία: Επιστροφή του Τζήλου στα γήπεδα μετά από 98 μέρες! - Fosonline

Διαιτησία: Επιστροφή του Τζήλου στα γήπεδα μετά από 98 μέρες!  Fosonline

Μετά από σχεδόν 3 μήνες, ο διεθνής διαιτητής του συνδέσμου Λαρίσης, Θανάσης Τζήλος, επιστρέφει στα γήπεδα!

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 7:34 pm


«Επισπεύστε τους ρυθμούς εφαρμογής του αναπτυξιακού» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Επισπεύστε τους ρυθμούς εφαρμογής του αναπτυξιακού» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την πληρωμή των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο πρέπει να αναδειχθεί σε προτεραιότητα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 4:51 pm


Ιερό Ευχέλαιο στο Στεφανοβίκειο από τον Λαρίσης Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ιερό Ευχέλαιο στο Στεφανοβίκειο από τον Λαρίσης Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 2:35 pm


Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος στο Ίδρυμα του μακαριστού π. Σεραφείμ Δημόπουλου - onlarissa.gr

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος στο Ίδρυμα του μακαριστού π. Σεραφείμ Δημόπουλου  onlarissa.gr

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 10:34 am


Η κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη Λάρισα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη Λάρισα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Πρόγραμμα Λατρευτικών Εκδηλώσεων επί Τη αφίξει της Τιμίας Κάρας Του Αγίου Νικολάου Του Πλανά Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολαου Λαρίσης . ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 1:45 pm


Δωρεά υγειονομικού υλικού - Ελευθερία

Δωρεά υγειονομικού υλικού  Ελευθερία

Παραδόθηκαν χθες 58 κούτες ιατροχειρουργικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαρίσης, δωρεά της Γαλλικής εταιρείας Tetra Medical. Η παράδοση έγινε παρουσ ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 3:30 pm


Ανακοινώσεις της Μητρόπολης Λαρίσης - Larissanet.gr

Ανακοινώσεις της Μητρόπολης Λαρίσης  Larissanet.gr

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώνει.

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 10:28 am


1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας - iFarsala

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας  iFarsala

Εστιάζοντας στην αναπτυξιακή δυναμική και αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων και προοπτικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η εφημερίδα «Ελευθερία»

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 10:25 am


Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Λαρίσης Ιερώνυμο - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Λαρίσης Ιερώνυμο  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Γιάννουλη Λάρισας τέλεσε την πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 10:00 am


Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος από 19 έως 21 Μαρτίου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος από 19 έως 21 Μαρτίου  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Συνέρχεται από την Τρίτη 19 έως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην.

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:38 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην παράδοση – παραλαβή της Διοικήσεως 1ης ΤΑΞΑΣ - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην παράδοση – παραλαβή της Διοικήσεως 1ης ΤΑΞΑΣ  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου βρέθηκε στο Στρατόπεδο της 1ης ΤΑΞΑΣ, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:30 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος για την αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συνταγματος - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος για την αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συνταγματος  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

«Προϊόν ιδεολογικών αγκυλώσεων, ίσως και ρεβανσισμού»- «Κράτος και Εκκλησία να κατανοήσουν ότι σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματά τους δεν είναι οι κανόνες ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 8:20 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην παράδοση-παραλαβή της Διοικήσεως της 1ης ΤΑΞΑΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην παράδοση-παραλαβή της Διοικήσεως της 1ης ΤΑΞΑΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου βρέθηκε στο Στρατόπεδο της 1ης ΤΑΞΑΣ, στο Στεφανοβίκειο, όπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 7:30 am


Κτηματολόγιο 2019: Νέα παράταση - «ανάσα» σε όλη την χώρα - NewsBomb

Κτηματολόγιο 2019: Νέα παράταση - «ανάσα» σε όλη την χώρα  NewsBomb

Κτηματολόγιο: Ανάσα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς θα δοθεί προθεσμία σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, για το κτηματολόγιο. Οι αρμόδιοι του ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 3:00 am


Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Ελευθέριος Βαρουξής στον Μητρ. Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Ελευθέριος Βαρουξής στον Μητρ. Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Ελευθέριος Βαρουξής στον Μητρ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 7:26 pm


Στη Λάρισα ο Γ. Καρατζαφέρης - Larissanet.gr

Στη Λάρισα ο Γ. Καρατζαφέρης  Larissanet.gr

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 θα βρίσκεται στην Λάρισα, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς , φίλους και ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 2:51 pm


«Η ουδετεροθρησκεία ευθύ κτύπημα κατά της Ορθοδοξίας» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Η ουδετεροθρησκεία ευθύ κτύπημα κατά της Ορθοδοξίας» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Τόνισε ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 11:11 am


Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Λαρίσης και Πλαταμώνος Αμβροσίου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Λαρίσης και Πλαταμώνος Αμβροσίου  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Την Κυριακή της Τυρινής, 10 Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμος ιερούργησε στον μεγαλοπρεπή ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 11:00 am


« Η Ορθοδοξία μας ως πίστη και ως βιοτή» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

« Η Ορθοδοξία μας ως πίστη και ως βιοτή»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας Α΄των Νηστειών 17 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 8:09 am


Πανελλήνιο νεανίδων: Το πρόγραμμα του final-4 - Volleyball

Πανελλήνιο νεανίδων: Το πρόγραμμα του final-4  Volleyball

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. η κλήρωση του final-4 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων. Η τελική φάση θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 1:42 pm


Πλήθος πιστών στο Μ.Απόδειπνο στη Μητρόπολη Λαρίσης - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Πλήθος πιστών στο Μ.Απόδειπνο στη Μητρόπολη Λαρίσης  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Η ακολουθία του Μ. Αποδείπνου τελέσθηκε στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Λάρισα, την Καθαρά Δευτέρα , όπου χοροστάτησε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 12:14 pm


Πανελλήνιο νεανίδων:Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης - Volleyball

Πανελλήνιο νεανίδων:Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης  Volleyball

Οι όμιλοι του βορρά και του νότου για τη προημιτελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων ολοκληρώθηκαν. Την Κυριακή 10/3 στο «Ι. Λεμονίδης» η ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:29 pm


Προκρίθηκαν οι Νεάνιδες της ΕΑΛ - Ελευθερία

Προκρίθηκαν οι Νεάνιδες της ΕΑΛ  Ελευθερία

Στην ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος βόλεϊ προκρίθηκαν οι Νεάνιδες της ΕΑΛ, κερδίζοντας στο κλειστό γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης», στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 4:16 pm


Κτηματολόγιο: Για ποιες περιοχές δόθηκε παράταση - e-forologia

Κτηματολόγιο: Για ποιες περιοχές δόθηκε παράταση  e-forologia

Παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 11:00 am


Σε κοινή πορεία οι Σύλλογο Πολυτέκνων Λαρίσης και Τυρνάβου - onlarissa.gr

Σε κοινή πορεία οι Σύλλογο Πολυτέκνων Λαρίσης και Τυρνάβου  onlarissa.gr

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων και τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Τυρνάβου και Περιχώρων με ιδιαίτερη χαρά δημόσια ανακοινώνουν την ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 10:00 am


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λαρίσης-Φαρσάλων - Larissanet.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λαρίσης-Φαρσάλων  Larissanet.gr

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ανακοινώνονται οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Λαρίσης-Φαρσάλων το απόγευμα της Κυριακής: ΑΠΟΦΑΣΗ.

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 10:00 am


Οι παρουσίες του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου - Ελευθερία

Οι παρουσίες του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου  Ελευθερία

Το πρόγραμμα του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής: Την Κυριακή 10 Μαρτίου, το πρωί, θα...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 3:32 pm


Ο καθηγητής Ν.Ηλιού για τους κυκλικούς κόμβους: «Παγκόσμια πρωτοτυπία οι απόψεις της Ν. Καπούλα - thenewspaper.gr

Ο καθηγητής Ν.Ηλιού για τους κυκλικούς κόμβους: «Παγκόσμια πρωτοτυπία οι απόψεις της Ν. Καπούλα  thenewspaper.gr

Για τη λειτουργία των κυκλικών κόμβων και τις επιφυλάξεις που διατηρεί η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Πανελλήνιο νεανίδων (Προημιτελική φάση): Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας - Volleyball

Πανελλήνιο νεανίδων (Προημιτελική φάση): Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας  Volleyball

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των 4 ομίλων της προημιτελικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Η Μουσική Κίνηση στη Λάρισα (1881-1935) - Z' - Ελευθερία

Η Μουσική Κίνηση στη Λάρισα (1881-1935) - Z'  Ελευθερία

Ο Βάσος Κυλικάς συνεχίζει την εξιστόρηση της Μουσικής κίνησης της Λάρισας ως εξής: "Η περίοδος 1924-1935 είναι γόνιμη μουσικής κίνησης. Ώθηση μεγάλη έ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Επίσκεψη Γούλα στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου - onlarissa.gr

Επίσκεψη Γούλα στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου  onlarissa.gr

Την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου επισκέφθηκε τη Τρίτη 5 Μαρτίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων και πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτης ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Λαρίσης Ιερώνυμο - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Λαρίσης Ιερώνυμο  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν οι κάτωθι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Πανελλήνιο νεανίδων: Πρεμιέρα με νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή Ιωαννίνων - Volleyball

Πανελλήνιο νεανίδων: Πρεμιέρα με νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή Ιωαννίνων  Volleyball

Η προημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων άνοιξε με τον αγώνα του Β' ομίλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή Ιωαννίνων στο βοηθητικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στο Στρατιωτικό νεκροταφείο - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στο Στρατιωτικό νεκροταφείο  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος 2 Μαρτίου 2019 στο Στρατιωτικό νεκροταφείο της Λάρισας... παρεβρέθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Στο Μητροπολίτη Λαρίσης η διοίκηση του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών - onlarissa.gr

Στο Μητροπολίτη Λαρίσης η διοίκηση του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών  onlarissa.gr

Το Δ.Σ του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών “ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ” επισκέφτηκε σήμερα το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο προκειμένου να τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am


Ομιλία για τη συνταγματική αναθεώρηση, την οικογένεια και την Εκκλησία, στη Λάρισα - onlarissa.gr

Ομιλία για τη συνταγματική αναθεώρηση, την οικογένεια και την Εκκλησία, στη Λάρισα  onlarissa.gr

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων και τα συνεργαζόμενα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης μας συνδιοργανώνουν εκδήλωση, που θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Στη γωνία των οδών Ακροπόλεως και Μακεδονίας - Ελευθερία

Στη γωνία των οδών Ακροπόλεως και Μακεδονίας  Ελευθερία

Είναι γνωστό ότι στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα τρέχει αυτό το διάστημα έκθεση παλαιών φωτογραφιών της Λάρισας από το π...

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2019 | 10:00 am


Εκκλησιαστικές Ειδήσεις - Ελευθερία

Εκκλησιαστικές Ειδήσεις  Ελευθερία

Προσκυνηματική εκδρομή σε Τήνο, Πάρο και Νάξο ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΤΥΡΝΑΒΟΥ Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2019 | 10:00 am


Σε όλους τους νεκρούς μας: «Αιωνία τους η μνήμη» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Σε όλους τους νεκρούς μας: «Αιωνία τους η μνήμη»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2019 | 10:00 am


To νέο περιοδικό της Μητρόπολης Λαρίσης - Larissanet.gr

To νέο περιοδικό της Μητρόπολης Λαρίσης  Larissanet.gr

H Μητρόπολη Λαρίσης προχωράει στην έκδοση μίας επιστημονικής επετηρίδας - περιοδικού με τίτλο «Αχιλλίου Πόλις».

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Αγιασμός στα γραφεία του ΕΦΚΑ Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Αγιασμός στα γραφεία του ΕΦΚΑ Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Τα γραφεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στη Λάρισα επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, το ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Ι. Μ. Λαρίσης: Προσκυνηματική εκδρομή σε Τήνο, Πάρο και Νάξο - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Προσκυνηματική εκδρομή σε Τήνο, Πάρο και Νάξο  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή σε Τήνο, Πάρο και Νάξο από 18 έως 21 Ιουνίου 2019... η οποία περιλαμβάνει.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


«Εκκλησία και Τέχνη τον 16ο αιώνα» - Διήμερη επιστημονική συνάντηση στο Διαχρονικό | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Εκκλησία και Τέχνη τον 16ο αιώνα» - Διήμερη επιστημονική συνάντηση στο Διαχρονικό | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Η συνάντηση πραγματοποιείται με αφορμή το κλείσιμο της περιοδικής έκθεσης «Ελπίδα και Πίστη», η οποία φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Ο Μητρ.Λαρίσης εγκαινίασε την έκθεση Agrothessaly - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Μητρ.Λαρίσης εγκαινίασε την έκθεση Agrothessaly  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος βρέθηκε στο χώρο της Agrothessaly, στην σκεπαστή αγορά της Νεάπολης το απόγευμα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Επίσκεψη του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου στο Λαογραφικό Μουσείο - onlarissa.gr

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου στο Λαογραφικό Μουσείο  onlarissa.gr

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Αρχικά τέλεσε αγιασμό για τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Η Ι. Μ. Λαγκαδά τιμά την Αγία Κυράννη την Οσσαία - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η Ι. Μ. Λαγκαδά τιμά την Αγία Κυράννη την Οσσαία  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς.

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Προσκυνηματική εκδρομή της Μητρόπολης Λαρίσης σε Τήνο, Πάρο και Νάξο - Larissanet.gr

Προσκυνηματική εκδρομή της Μητρόπολης Λαρίσης σε Τήνο, Πάρο και Νάξο  Larissanet.gr

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή σε Τήνο, Πάρο και Νάξο από 18 έως 21 Ιουνίου 2019, η οποία περιλαμβάνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση βράβευσης για επιτυχίες Παιδιών Λυκείου- Γυμνασίου από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων - onlarissa.gr

Εκδήλωση βράβευσης για επιτυχίες Παιδιών Λυκείου- Γυμνασίου από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων  onlarissa.gr

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων καλεί τα μέλη του να ενημερώσουν για επιτυχίες- διακρίσεις παιδιών τους Λυκείου και Γυμνασίου σε μαθητικούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Στ. Λαρίσης: Σε κατάσταση αμόκ απειλούσε κόσμο με μαχαίρια - Nooz.gr

Στ. Λαρίσης: Σε κατάσταση αμόκ απειλούσε κόσμο με μαχαίρια  Nooz.gr

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Λαρίσης, όταν ένας Ιρακινός απείλησε σε κατάσταση αμόκ πολίτες με μαχαίρια.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λαρίσης-Συκουρίου - Larissanet.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λαρίσης-Συκουρίου  Larissanet.gr

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ανακοινώνονται οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας στην Επαρχιακή Οδό.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Το ερευνά η Εισαγγελία - FL News

Το ερευνά η Εισαγγελία  FL News

Ο Αλέξης Κούγιας έδωσε την είδηση με ένα υστερόγραφο για το ότι υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την αναμέτρηση Απόλλων Λάρισας - Αιγινιακός.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Σχολή γονέων στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σχολή γονέων στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Έρχεται Μεγάλη Τεσσαρακοστή» είναι το θέμα της ομιλίας του π.Ραφαήλ στην επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο της Σχολής γονέων του Αγίου Αχιλλίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Νέο περιοδικό από τη Μητρόπολη Λαρίσης - Larissanet.gr

Νέο περιοδικό από τη Μητρόπολη Λαρίσης  Larissanet.gr

Μία από τις προτεραιότητες του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου είναι και η προσπάθεια ανάδειξης εκκλησιαστικού λόγου που να αγγίζει πτυχές ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Συνάντηση του Λαρίσης Ιερώνυμου με τον Ευ. Μεϊμαράκη (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Συνάντηση του Λαρίσης Ιερώνυμου με τον Ευ. Μεϊμαράκη (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής και πρ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Ψυχοσάββατο στη Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ψυχοσάββατο στη Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι κατά το Σάββατο 2 Μαρτίου είναι το Ψυχοσάββατο των Απόκρεω, κατά το οποίο η Αγία μας Εκκλησία εύχεται υπέρ ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Λαρίσης ΟΜΙΛΗΤΕΣ στον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Λαρίσης ΟΜΙΛΗΤΕΣ στον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2019 | 10:00 am


«Εκκλησία και Τέχνη τον 16ο αιώνα» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Εκκλησία και Τέχνη τον 16ο αιώνα» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Η επιστημονική συνάντηση πραγματοποιείται 1 και 2 Μαρτίου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Λαρίσης Ιερώνυμος : "Η Φιλανθρωπία στα χρόνια της κρίσης" - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαρίσης Ιερώνυμος : "Η Φιλανθρωπία στα χρόνια της κρίσης"  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερώνυμος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε μια πολύ σπουδαία εκδήλωση με ανοιχτή ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 am


Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του π. Δωροθέου Αβραδόπουλου - Larissanet.gr

Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του π. Δωροθέου Αβραδόπουλου  Larissanet.gr

Σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του αειμνήστου Γέροντος Δωρόθεου στην Ιερά Μονή Γενεσίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:00 am


Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος: Θέλω να διατηρήσω και να επαυξήσω τα θετικά που παρέλαβα - Ελευθερία

Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος: Θέλω να διατηρήσω και να επαυξήσω τα θετικά που παρέλαβα  Ελευθερία

Η Εκκλησία πορεύεται… Ευγνωμονώ τον Θεό που βρήκα Ναούς και λειτουργώ, Μοναστήρια να προσεύχονται, Κληρικούς ως συνεργάτες και την όποια ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Ιερατική Σύναξη στο Διαχρονικό Μουσείο Λαρίσης - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ιερατική Σύναξη στο Διαχρονικό Μουσείο Λαρίσης  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ιερατική σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Διαχρονικό μουσείο της Λάρισας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Θαύμα: Επεστράφησαν οι εικόνες στον Τύρναβο - parapolitika.gr

Θαύμα: Επεστράφησαν οι εικόνες στον Τύρναβο  parapolitika.gr

Σε συνέντευξη του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου υποστήριξε ότι έγινε «θαύμα». Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση υπεξαίρεσης 140.000 ευρώ και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, το οποίο λειτουργεί στον Μύλο του Παππα, τέλεσε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Ο Μητρ. Λαρίσης στο ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Μητρ. Λαρίσης στο ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Ο Μητρ. Λαρίσης στο ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος όπου τέλεσε το μνημόσυνο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Μ. Χαρακόπουλος: Αναβιώνει το φάντασμα του φασισμού στην Ευρώπη - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Μ. Χαρακόπουλος: Αναβιώνει το φάντασμα του φασισμού στην Ευρώπη  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δομένικο «Καυκάκεια 2019».

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Με τη βουλευτή Αννα Βαγενά συναντήθηκε ο Λαρίσης Ιερώνυμος - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με τη βουλευτή Αννα Βαγενά συναντήθηκε ο Λαρίσης Ιερώνυμος  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Συνάντηση μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και της βουλευτού κ. Άννας Βαγενά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος ευλόγησε την πίτα του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος ευλόγησε την πίτα του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σε εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο εκδήλωσης κατά την οποία τιμήθηκε η συνεισφορά των αιρετών Μηχανικών από θέσεις ευθύνης στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Ομιλία του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» - onlarissa.gr

Ομιλία του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»  onlarissa.gr

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση, σχετικά με το θέμα της άσκησης ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση Μητρόπολης Λαρίσης με τον Μανώλη Μητσιά - Larissanet.gr

Εκδήλωση Μητρόπολης Λαρίσης με τον Μανώλη Μητσιά  Larissanet.gr

(φωτ. αρχείου). Απογευματινή μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα στις 6:00, στην αίθουσα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Στον Λαρίσης Ιερώνυμο ο νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον Λαρίσης Ιερώνυμο ο νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος δέχθηκε την καθιερωμένη εθιμοτυπική.

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Ετσι εκλεβαν τσάντες από ανυποψίαστους επιβάτες στον σταθμό Λαρίσης (Βίντεο) - Το Βήμα Online

Ετσι εκλεβαν τσάντες από ανυποψίαστους επιβάτες στον σταθμό Λαρίσης (Βίντεο)  Το Βήμα Online

Ερευνα από την ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας αλλοδαπών.

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 10:00 am


Εξάρθρωση συμμορίας πορτοφολάδων που δρούσε στο σταθμό Λαρίσης - Τα Νέα Οnline

Εξάρθρωση συμμορίας πορτοφολάδων που δρούσε στο σταθμό Λαρίσης  Τα Νέα Οnline

Συμμορία αλλοδαπών, που έκλεβε πορτοφόλια από επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας.

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου: Να υπάρχουν στην καρδιά μας Χριστούγεννα - ΕΡΤ

Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου: Να υπάρχουν στην καρδιά μας Χριστούγεννα  ΕΡΤ

Στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνος ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος παρουσία του Δημάρχου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 10:00 am


Πρόγραμμα Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου - Larissanet.gr

Πρόγραμμα Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου  Larissanet.gr

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, θα τελέσει το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο Αρμένιο (φωτ.) - Larissanet.gr

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο Αρμένιο (φωτ.)  Larissanet.gr

Με την συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών τελέσθηκε η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αρμενίου,

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Αυτός είναι ο νέος διευθυντής στο γραφείο του Μητροπολίτη Λαρίσης - Larissanet.gr

Αυτός είναι ο νέος διευθυντής στο γραφείο του Μητροπολίτη Λαρίσης  Larissanet.gr

Ο Τρικαλινός Ακαδημαϊκός είχε διατελέσει επί 10 έτη διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 10:00 am


Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος [εικόνες] - iefimerida

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος [εικόνες]  iefimerida

Ενθρονίστηκε σήμερα με κάθε επισημότητα ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, τον οποίον καλωσόρισαν οι πολίτες της Λάρισας σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 November 2018 | 10:00 am


Στις 10 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου - ΕΡΤ

Στις 10 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου  ΕΡΤ

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου η Λάρισα υποδέχεται τον νέο της ποιμενάρχη σεβασμιώτατο κ. Ιεωρώνυμο. Σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2018 | 10:00 am


Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος - Εφημερίδα Μακεδονία

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος  Εφημερίδα Μακεδονία

Με μεγαλοπρέπεια, παρουσία πολλών αρχιερέων, πολιτικών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Λάρισας, κλήρου και πλήθους πιστών τελέστηκε, σήμερα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2018 | 10:00 am


Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος - Πρώτο ΘΕΜΑ

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος  Πρώτο ΘΕΜΑ

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2018 | 10:00 am


«Ιερή κούρσα» για τη διαδοχή του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνατίου - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Ιερή κούρσα» για τη διαδοχή του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνατίου  Πρώτο ΘΕΜΑ

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ για τον «θρόνο» της ιστορικής Μητρόπολης - Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 του ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Λαρίσης

Φιλικοί ιστότοποι: