Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΡΩΝΙΑ - ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ


Μετά τις χθεσινές φήμες, ο Βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς ζήτησε και συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, ώρα 14.00 με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη
.

Του έθεσε το θέμα της απροειδοποίητης μεταφοράς προσφύγων σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων και του μετέφερε την αντίδραση της Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, η οποία δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα.

Ο Υπουργός, αφού τόνισε και ζήτησε την συμβολή όλων των Ελλήνων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2020 | 5:10 pm


Αγιασμό στον Α.Σ. ΛΟΚΡΟ τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών

 



Τον Αγιασμό για την έναρξη νέας αθλητικής περιόδου στον Αθλητικό Σύλλογο ΛΟΚΡΟΣ τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, παρουσία του δήμαρχου Λοκρών κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2020 | 4:51 pm


ΕΝΩ.ΣΥ.: Με ποιο τρόπο θα γίνει η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ;

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


Σταματήστε επιτέλους για μια φορά να ασχολείστε με μικρής σημασίας θέματα. Σταματήστε για μία φορά να μπερδεύετε τον κόσμο να δημιουργείται διχασμό και στρέψτε τους προβολείς στο πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπιζει η εταιρία!

Προαγωγές στο εργοστάσιο γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται... άλλες με θεμιτό με αθέμιτο τρόπο... Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια!

Η πληροφόρηση που είχαν τα σωματεία από Διαχείριση και Υπουργό είναι ότι ΔΕΝ δεσμεύονται σε καμία περίπτωση για την εξασφάλιση όλου του προσωπικού!!!

Γίνονται προσπάθειες από Χατζηδάκη Στάικούρα και Βρούτση να βρουν χρήματα φτιάξουν κάποιο κοινωνικό πακέτο.

Η περίοδος που διανύουμε είναι η κρισιμότερη περίοδος για την εταιρία!
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2020 | 11:28 am


O Δήμος Λοκρών στην πρωτοβουλία «75 UN -75Trees UNAI SDG7», πρώτος πανελλαδικά




Ο Ακαδημαϊκός κόμβος του ΟΗΕ για τον 7ο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης που αναφέρεται στη καθαρή και προσβάσιμη ενέργεια, ανακοίνωσε τις χώρες και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εξέφρασαν την πρόθεση συμμετοχής στην διεθνή πρωτοβουλία «75UN-75Trees UNAI SDG7».

 

Η πρωτοβουλία αφορά στη φύτευση 75 δέντρων (ή πολλαπλάσιου αριθμού) από κυβερνητικές υπηρεσίες, Δήμους, Πανεπιστήμια ως συμβολή στις προσπάθειες αναδάσωσης του πλανήτη και ενίσχυσης μηχανισμών απορρόφησης CO2.

 

Με έγγραφο της η Διεθνής Γραμματεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) έχει ζητήσει από τις δώδεκα χώρες μέλη του Οργανισμού, την υιοθέτηση της πρωτοβουλίας, ενώ αντίστοιχη πρόσκληση έχει αποσταλεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και μέσω του UNAI σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2020 | 9:39 pm


ΕΝΩ.ΣΥ.(ΕΝΩτική ΣΥνεργασία): Δημιουργία ενός νέου πραγματικά ανεξάρτητου συνδυασμού στη ΛΑΡΚΟ



 ΕΝΩ.ΣΥ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Για πρώτη φορά από κτήσεως του εργοστασίου οι εργαζόμενοι έχασαν όλα όσα με αγώνες είχαν αποκτήσει. Τριετίες, αυξήσεις προαγωγών, δώρα, επιδόματα, αποτελούν πλέον παρελθόν... Για πρώτη φορά κόβεται και το πριμ παραγωγής!!! Φτάσαμε στο σημείο η πώληση του εργοστασίου να αποτελεί το «καλό σενάριο....»

Το σημαντικότερο όμως που χάθηκε είναι η εμπιστοσύνη των εργαζόμενων προς το Σωματείο... Αυτό είναι και το χειρότερο για τις μέρες που έρχονται... 

γιατί θα πρέπει να μας βρουν ενωμένους για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν και χάθηκαν...

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2020 | 5:59 pm


Σκανδαλώδεις αποδοχές στη ζημιογόνο ΛΑΡΚΟ



Μια ανάσα από το να διακόψει την παραγωγή της βρίσκεται η ΛΑΡΚΟ, η οποία από τον Μάρτιο έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία, με στόχο είτε να πωληθεί σε ιδιώτη επενδυτή είτε να κηρύξει πτώχευση.  

Για τη ΛΑΡΚΟ ισχύουν τα εξής παράδοξα: 
Πρώτον, είναι μια εταιρεία που παράγει νικέλιο και... ζημίες. Και όσο περισσότερο νικέλιο παράγει, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ζημίες της. 
Δεύτερον, η διακοπή της παραγωγικής λειτουργίας της δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης, επειδή αποφάσισε να απαλλάξει τον φορολογούμενο από τη χρηματοδότηση μιας βαθιά ζημιογόνου επιχείρησης. Είναι η μέθοδος που επέλεξαν οι συνδικαλιστές για να πιέσουν την κυβέρνηση και να μπλοκάρουν τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Με διάφορους τρόπους έχει μειωθεί η τροφοδοσία του εργοστασίου της Λάρυμνας με λατερίτη, την πρώτη ύλη για την παραγωγή νικελίου, με αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, να σβήσει και η τελευταία από τις τέσσερις ηλεκτροκαμίνους που λειτουργούν σήμερα.

Η ΛΑΡΚΟ είναι η επιτομή της κακοδαιμονίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους και των δημοσίων επιχειρήσεων, το σημείο όπου εδώ και δεκαετίες τέμνονται η κακοδιαχείριση, η αναποτελεσματικότητα, το ρουσφέτι, τα κατεστημένα συμφέροντα, ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, αλλά και η εύλογη αγωνία για το αύριο τοπικών κοινωνιών που η ευημερία τους έχει ταυτιστεί σχεδόν αποκλειστικά με μία και μόνη επιχείρηση. Και όπως συμβαίνει συχνά, η εύλογη ανησυχία εργαλειοποιείται, γίνεται μοχλός πολιτικής πίεσης για να συντηρηθούν όλα τα υπόλοιπα.

Η ανάληψη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ από τον ειδικό διαχειριστή ήταν η θρυαλλίδα για να αποκαλυφθεί το δύσοσμο προϊόν πολιτικής συναλλαγής δεκαετιών: μια επιχείρηση που  έχει διαρρήξει τις σχέσεις της με οποιαδήποτε επιχειρηματική λογική και πρακτική.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2020 | 4:52 pm


ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Δηλώσεις Ζημιάς ΕΛΓΑ

Ανακοίνωση για δηλώσεις ζημιάς ΕΛΓΑ από πλημμύρα στις 5 Απριλίου 2020



Ενημερώνουμε τους παραγωγούς του Δήμου Λοκρών των οποίων οι καλλιέργειες (φυτική παραγωγή) επλήγησαν από πλημμύρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης στις 5 Απριλίου 2020 ότι μπορούν να υποβάλλουν εντός 25 ημερών από το συμβάν, δηλαδή μέχρι και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, προσωρινή δήλωση ζημιάς χωρίς την καταβολή τελών εκτίμησης.

Επισημαίνεται, ότι η καταβολή των τελών εκτίμησης θα γίνει με την υποβολή της οριστικής δήλωσης ζημιάς όταν ανασταλούν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω του κορωνοϊού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθεύονται το έντυπο υποβολής προσωρινής δήλωσης ζημιάς μαζί με διευκρινιστικές οδηγίες του ΕΛΓΑ στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος Αταλάντης, το οποίο αφού συμπληρώσουν οι ίδιοι θα καταθέτουν στο πρωτόκολλο του Δήμου.

Οι πρωτοκολλημένες δηλώσεις ζημιάς θα διαβιβάζονται στον ΕΛΓΑ με ευθύνη των Ανταποκριτών ΕΛΓΑ του Δήμου.
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2020 | 2:39 pm


Έκτακτη σύσκεψη από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κυρμανίδη στο Δήμο Λοκρών

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά την καταγραφή του πρώτου θετικού δείγματος COVID-19 στη Φθιώτιδα

          
Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Λοκρών για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά την καταγραφή του πρώτου θετικού δείγματος κορωνοιού COVID-19 στη Φθιώτιδα:

Σήμερα συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση στο Δημαρχείο του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη. Συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Λοκρών κ Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ Αθανάσιος Καρακάντζας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών κα Μαρία Γιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Καπουκίνης, Κωνσταντίνος Σούλιας και Νικόλαος Ανεστάκος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Φθιώτιδας κ Πολύζος Ζώης,  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Φθιώτιδας κα Αλεξάνδρα Πλατιά, η Διευθύντρια του ΚΥ Αταλάντης κα Μαρία Γεωργοπούλου, ο Διοικητής του ΑΤ Αταλάντης Σωτήρης Σκαρμούτσος και ο Διοικητής του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Αταλάντης Άρης Μπεκιάρης.

Στη σύσκεψη:
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2020 | 5:39 pm


Γ.Ν. Λαμίας: Αρνητικά τα δείγματα για τους τρεις της Αταλάντης

Εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας, επειδή εργάζονταν μαζί με την 37χρονη που επιβεβαιώθηκε για κορονοϊό.



Πριν λίγο βγήκαν τα αποτελέσματα και ήταν όλα αρνητικά για τους τρεις εργαζόμενους της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν η 37 χρονη η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοιό.

Ανακούφιση για τη μη διασπορά του νέου κορωνοϊού στην κοινότητα σχετικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αταλάντη, δείχνει να βάζουν τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο ανίχνευσης του SARS-COV-2, που έγινε στους τρεις συναδέλφους της γυναίκας που νόσησε από τον νέο κορωνοϊό.

Και τα τρία δείγματα επέστρεψαν στο Νοσοκομείο Λαμίας, αρνητικά ανακουφίζοντας την τοπική κοινωνία και όχι μόνο για την πιθανότητα διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2020 | 4:37 pm


Πρώτο κρούσμα κορονοϊου στην Φθιώτιδα 37χρονη γυναίκα από την Λοκρίδα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών φαίνεται πως θετικός  στον ιό βρέθηκε γυναικά κάτοικος που ζει και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης - Εμφάνισε τα συμπτώματα στις 20 Μαρτίου - Για λόγους ασφαλείας τρεις συνάδελφοί της εξετάζονται στο νοσοκομείο Λαμίας 


Συναγερμός έχει σημάνει τόσο στο Δήμο Λοκρών αλλά και το Νοσοκομείο Λαμίας καθώς 37χρονη εργαζόμενη σε εργοστάσιο βρέθηκε θετική στον Κορονοιό. Το κρούσμα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών φαίνεται να επιβεβαιώθηκε στις 20 Μαρτίου και έκτοτε μπήκε σε 14ημερη καραντίνα κατ΄ υπόδειξη του ΕΟΔΥ. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η γυναίκα ζει μόνη της και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης. Πιθανολογείται ότι μολύνθηκε από επαφές που είχε με Αθηναίους φίλους.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2020 | 4:18 pm


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού

Αταλάντη, 04.04.2020
Ενημέρωση
Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών πως ανιχνεύτηκε το πρώτο θετικό κρούσμα COVID-19 σε άτομο που ζει μόνο του και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης.
Φαίνεται πως ασθένησε σε συνέχεια συναναστροφής του με επισκέπτες από την Αθήνα. Από τη στιγμή της εμφάνισης των συμπτωμάτων στις 20 Μαρτίου απομονώθηκε στην κατοικία του και πριν επιστρέψει στην εργασία του έκανε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού εργασίας, τεστ το οποίο βρέθηκε θετικό. 
Το άτομο είναι καλά στην υγεία του την τελευταία εβδομάδα και έχει ολοκληρώσει την περίοδο απομόνωσης των δυο εβδομάδων που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αλλά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σε απομόνωση για άλλες δυο εβδομάδες.
Ενημερώθηκε σχετικά από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης ο ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ιχνηλάτησης. Επιπλέον, έχουν ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2020 | 1:53 pm


Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Καμένων Βούρλων προς SEPTONA Α.Β.Ε.Ε

Για τη δωρεάν παροχή υγειονομικού υλικού



Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους του Δήμου Καμένων Βούρλων, την εταιρεία SEPTONA Α.Β.Ε.Ε και ιδιαιτέρως τους ιδιοκτήτες αυτής, την οικογένεια Ευαγγελίου, για τη δωρεάν παροχή υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά υγρά και μαντηλάκια).

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2020 | 12:06 am


Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Καμένων Βούρλων προς COSMOMED Α.Ε

Για τη δωρεάν παροχή υγειονομικού υλικού

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ Blog: Ο Ι. Συκιώτης διέγραψε συμβούλους από τον ...

Δια της παρούσης επιστολής θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην εταιρία με την επωνυμία COSMOMED Α.Ε και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής, κ. Ζαβακόπουλο Πέτρο, για τη δωρεάν παροχή υγειονομικού υλικού (γάντια, μάσκες και αντισηπτικά υγρά) στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2020 | 11:55 pm


Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αταλάντη


Αταλάντη, 02.04.2020

Ενημέρωση
Εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη

Η αιμοδοσία αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο μας. Η σημασία της γίνεται ακόμη σπουδαιότερη στην περίοδο που διανύουμε καθώς, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη σε αίμα σε όλη τη χώρα είναι σημαντική. 

Δεν πρέπει να αφήσουμε το φόβο να μας αποτρέψει από το να βοηθήσουμε τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που συνεχίζουν να έχουν ανάγκη για αίμα. 

Τώρα περισσότερο παρά ποτέ είναι ανάγκη εμείς οι αιμοδότες να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα για την εθελοντική αιμοδοσία.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2020 | 9:14 pm


Διακοπές ρεύματος στο δήμο Λοκρών

Αναβάθμιση του δικτύου και αντικατάσταση επικίνδυνων στύλων στη Μαλεσίνα…



Έργα αναβάθμισης του δικτύου ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθούν στη Μαλεσίνα σε συνεννόηση με το Δήμο Λοκρών.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της υφιστάμενης υποδομής και την αντικατάσταση επικινδύνων στύλων φωτισμού.

Για το λόγο αυτό θα γίνουν τμηματικές διακοπές ρεύματος για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες τις παρακάτω ημέρες και ώρες και συγκεκριμένα σημεία:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2020 | 6:02 pm


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ





Αρ. Πρωτ. -33-                                                          ΛΑΡΚΟ 01/04/2020

Δελτίο Τύπου



Η ΛΑΡΚΟ πάσχει από θανατηφόρα ιογενή, σχεδιασμένη και συνειδητή, πολιτική απαξίωσης όλων των κυβερνήσεων.



Την Τρίτη το πρωί, 31 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα των ηλεκτροκάμινων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, έλαβε χώρα άλλο ένα συμβάν όπου από τύχη δεν μετατράπηκε σε ομαδικό δυστύχημα.


Συγκεκριμένα κατά την ώρα τροφοδοσίας μπρικετοποιημένης  πάστας, κόπηκε το συρματόσχοινο του αγκίστρου ανύψωσης 25 τόνων της γερανογέφυρας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πέσουν από ύψος 15 μέτρων  και να σκορπίσουν μπροστά στο Καμίνι νούμερο 4 (το οποίο στα πλαίσια της συρρίκνωσης της παραγωγής είναι σταματημένο και ευτυχώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι) το big bag με την πάστα και το άγκιστρο.


Δεν έχει καμία αξία και δεν θα μπούμε στη «λογική»  που για να καλύψει τις πραγματικές ευθύνες «ψάχνει να βρει  φταίχτη» μεταξύ των εργαζομένων που μοχθούν καθημερινά για την παραγωγή. Αυτό που γνωρίζουμε και καταγγέλλουμε είναι τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2020 | 2:10 am


Απαγορευτικό Λιμεναρχείου για θαλάσσιες δραστηριότητες




Στυλίδα, 01  Απριλίου  2020         
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ                                                                   

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ      

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ                                                                                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

         

     Λαμβάνοντας υπόψη τις εκδοθείσες Κ.Υ.Α. , τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και κατόπιν σχετικής διαταγής Υ.ΝΑ.Ν.Π.  σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :


Α)  Η κατ΄ εξαίρεση μεταφορές επιβατών δια θαλάσσης όπως αυτές αναφέρονται στο πρώτο άρθρο της αρίθμ. :Δ1α/ΓΠ.οικ.20009/20-03-2020  Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 944Β΄), καθώς και οι μετακινήσεις πλοίων και σκαφών του άρθρου δεύτερου της ίδιας Κ.Υ.Α. να πραγματοποιούνται με την αντίστοιχη βεβαίωσης κίνησης τύπου Α ή και Β της αρίθμ.: Δ1α/ΓΠ.οικ. 20036/22-03-2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 986 Β΄).


Β) Οι δραστηριότητες όπως λήψη θαλασσίου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της πργ 2 του άρθρου πρώτου της  αρίθμ.: Δ1α/ΓΠ.οικ. 20036/22-03-2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 986 Β΄) και ως εκ τούτου απαγορεύονται .

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 3:04 pm


Μέτρα περιορισμού εξάπλωσης κορωνοϊού στα Τμήματα Δια Βίου Μάθησης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               ΗΜΕΡ: 01 - 04 - 2020
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-
ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΤΑΧ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :Ν.ΑΒΡΑΑΜ 1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καραμίντζιου Γεωργία
                             Μίχα Αθανασία
                             Δουσιώτη Παγώνα
ΤΗΛ: 22330-22191, 2233081052
FAX:2233081052
EMAIL: [email protected],
             [email protected]  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ
ΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
 ΜΑΘΗΣΗΣ
Ο Δήμος Λοκρών στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και με κύριο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ενημερώνει τους Δημότες για την "Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών έως 10/4/2020ΚΥΑ ( ΦΕΚ 956 / Β’ / 21.03.2020) 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 2:43 pm


ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΟΧΙ ΑΜΙΛΗΤΟΙ

Σε μια περίοδο που όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος την επόμενη μέρα θα είναι διαφορετικός, οι κυβερνώντες μας μιλούν για προσωπική ευθύνη μόνο.

Σε αυτή την περίοδο και με την πανδημία σε εξέλιξη, με την χώρα σε καραντίνα, καταρρέουν όλοι οι μύθοι που προσπάθησαν να στήσουν θέλοντας να ωραιοποιούν την βαρβαρότητα και τον εξανδραποδισμό.

Βλέπουμε στο χθεσινό συμβούλιο των ηγετών της ΕΕ και την στάση της Γερμανίας και των δορυφόρων της. 

Αποδεικνύεται ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των λαών και μας έχουν μόνο για καταναλωτές. 

Ούτε για την πανδημία αυτή δείχνουν στοιχειώδη αλληλεγγύη.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 8:24 pm


Το 50% του μισθού του για δύο μήνες δίνει o Γιάννης Οικονόμου τη μάχη κατά του κορωνοϊού


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι θα καταθέτει το 50% του μισθού που λαμβάνει, στον ειδικό λογαριασμό αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να θυμήσουμε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

«Η πανδημία απειλεί τη ζωή, τις συνήθειες, την οικονομία, τον πολιτισμό μας. Στην μάχη απέναντι της κανένας δεν πρέπει να αισθανθεί μόνος και αδύναμος. Όμως τα λόγια για να έχουν αξία πρέπει να έχουν και ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ. Η ανταπόκριση μου στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για την διάθεση του 50% του μισθού μου για τους επόμενους 2 μήνες, είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ», έγραψε ο Γιάννης Οικονόμου στην ανάρτησή του.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 3:38 pm


Αναστολή καταβολής διδάκτρων για Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και πληρωμής τροφείων για τους Παιδικούς Σταθμούς


Ν.Π.Δ.Δ. «Για την Κοινωνική Προστασία
και Αλληλεγγύη» Δήμου Λοκρών


Αταλάντη, 31.03.2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απαλλαγή τροφείων των Παιδικών Σταθμών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βάσει της υπ’ αριθμ 2/9/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. για την Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη στο Δήμο Λοκρών αναστέλλεται η πληρωμή των τροφείων των Παιδικών Σταθμών για το μήνα Μάρτιο.


Ο Δήμαρχος Λοκρών                                Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
   Αθανάσιος Ζεκεντές                              Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 3:24 pm


Το 50% του μισθού του για δύο μήνες δίνει o Φάνης Σπανός για τον κορωνοϊό



Οι αυτοδιοικητικοί συστρατεύονται στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το 50% του μισθού που λαμβάνει, στον ειδικό λογαριασμό αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά το κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 3:04 pm


Στήριξη των Ρομά με τρόφιμα και επέκταση του Δικτύου Ύδρευσης

ΝΠΔΔ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Αταλάντη, 30.03.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Λοκρών και το Ν.Π.Δ.Δ. για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας στην παράδοση τροφίμων και ρουχισμού στους Ρομά που κατοικούν σε καταυλισμούς του Δήμου μας. Τρόφιμα θα συνεχίσουν να χορηγούνται στους Ρομά στην περίοδο της πανδημίας βάσει Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσκεψη στους καταυλισμούς πραγματοποιήθηκε από αιρετούς του Δήμου μας, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προκριθούν μέτρα προστασίας του πληθυσμού των Ρομά.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 2:57 pm


Στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου Λοκρών

ΝΠΔΔ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


Αταλάντη, 26.03.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Οι συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επιβάλλουν την ευαισθητοποίηση όλων μας ειδικά για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό και για να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες τους καλούμε τους Δημότες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρουν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου του Δήμου με τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα.
Τα σημεία συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων είναι οι δομές του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Λοκρών, οι οποίες εδρεύουν:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 2:54 pm


Ζεκεντές: Κανένα κρούσμα κορονοϊού στο Δήμο Λοκρών




«Παρακαλούνται οι Δημότες να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές και όχι από διακινητές παραπληροφόρησης….».

«Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και όχι αψυχολόγητες ενέργειες που δείχνουν άγνοια και πανικό», αναφέρει μεταξύ άλλων για τον κορονοϊό ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές που έσπευσε να διαψεύσει τους φόβους που διακινούνται ότι υπάρχουν «ύποπτα» περιστατικά στην περιοχή της Λοκρίδας.

Όπως σημειώνει, «Τις τελευταίες ημέρες διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις και καλλιεργείται κλίμα φόβου στο διαδίκτυο αναφορικά με τον Κορονοϊο. Στην περιοχή μας μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτοικος ή επισκέπτης θετικός στον Κορονοϊο. Κανένας δεν επιτρέπεται να στοχοποιεί συμπολίτες του και να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας».

Επίσης ο κ. Ζεκεντές παρακαλεί τους δημότες να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές και όχι «από διακινητές παραπληροφόρησης».

Όπως αναφέρει, «η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και όχι αψυχολόγητες ενέργειες που δείχνουν άγνοια και πανικό. Ο Κορονοϊός είναι επικίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Τα παιδιά διατρέχουν μηδαμινό κίνδυνο. Τα σχολεία κλείνουν μόνο με απόφαση του Υπουργείου και όχι των Δήμων».

Και ο κ. Ζεκεντές καταλήγει: «Ανεξάρτητα με το αν στο μέλλον προκύψει ή όχι κρούσμα και στην περιοχή μας καλούνται οι Δημότες να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες και τα μέτρα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και όχι των τρομοδιακινητών του διαδικτύου. Η περίσταση δεν προσφέρεται για καπηλεία ή εκμετάλλευση κατά οιονδήποτε τρόπο…».


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2020 | 12:23 am


Νομός Φθιώτιδας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας