Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΟΧΙ ΑΜΙΛΗΤΟΙ

Σε μια περίοδο που όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος την επόμενη μέρα θα είναι διαφορετικός, οι κυβερνώντες μας μιλούν για προσωπική ευθύνη μόνο.

Σε αυτή την περίοδο και με την πανδημία σε εξέλιξη, με την χώρα σε καραντίνα, καταρρέουν όλοι οι μύθοι που προσπάθησαν να στήσουν θέλοντας να ωραιοποιούν την βαρβαρότητα και τον εξανδραποδισμό.

Βλέπουμε στο χθεσινό συμβούλιο των ηγετών της ΕΕ και την στάση της Γερμανίας και των δορυφόρων της. 

Αποδεικνύεται ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των λαών και μας έχουν μόνο για καταναλωτές. 

Ούτε για την πανδημία αυτή δείχνουν στοιχειώδη αλληλεγγύη.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 8:24 pm


Το 50% του μισθού του για δύο μήνες δίνει o Γιάννης Οικονόμου τη μάχη κατά του κορωνοϊού


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι θα καταθέτει το 50% του μισθού που λαμβάνει, στον ειδικό λογαριασμό αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να θυμήσουμε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

«Η πανδημία απειλεί τη ζωή, τις συνήθειες, την οικονομία, τον πολιτισμό μας. Στην μάχη απέναντι της κανένας δεν πρέπει να αισθανθεί μόνος και αδύναμος. Όμως τα λόγια για να έχουν αξία πρέπει να έχουν και ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ. Η ανταπόκριση μου στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για την διάθεση του 50% του μισθού μου για τους επόμενους 2 μήνες, είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ», έγραψε ο Γιάννης Οικονόμου στην ανάρτησή του.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 3:38 pm


Αναστολή καταβολής διδάκτρων για Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και πληρωμής τροφείων για τους Παιδικούς Σταθμούς


Ν.Π.Δ.Δ. «Για την Κοινωνική Προστασία
και Αλληλεγγύη» Δήμου Λοκρών


Αταλάντη, 31.03.2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απαλλαγή τροφείων των Παιδικών Σταθμών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βάσει της υπ’ αριθμ 2/9/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. για την Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη στο Δήμο Λοκρών αναστέλλεται η πληρωμή των τροφείων των Παιδικών Σταθμών για το μήνα Μάρτιο.


Ο Δήμαρχος Λοκρών                                Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
   Αθανάσιος Ζεκεντές                              Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 3:24 pm


Το 50% του μισθού του για δύο μήνες δίνει o Φάνης Σπανός για τον κορωνοϊόΟι αυτοδιοικητικοί συστρατεύονται στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το 50% του μισθού που λαμβάνει, στον ειδικό λογαριασμό αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά το κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 3:04 pm


Στήριξη των Ρομά με τρόφιμα και επέκταση του Δικτύου Ύδρευσης

ΝΠΔΔ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Αταλάντη, 30.03.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Λοκρών και το Ν.Π.Δ.Δ. για την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας στην παράδοση τροφίμων και ρουχισμού στους Ρομά που κατοικούν σε καταυλισμούς του Δήμου μας. Τρόφιμα θα συνεχίσουν να χορηγούνται στους Ρομά στην περίοδο της πανδημίας βάσει Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσκεψη στους καταυλισμούς πραγματοποιήθηκε από αιρετούς του Δήμου μας, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προκριθούν μέτρα προστασίας του πληθυσμού των Ρομά.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 2:57 pm


Στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου Λοκρών

ΝΠΔΔ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


Αταλάντη, 26.03.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Οι συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επιβάλλουν την ευαισθητοποίηση όλων μας ειδικά για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό και για να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες τους καλούμε τους Δημότες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρουν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου του Δήμου με τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα.
Τα σημεία συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων είναι οι δομές του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Λοκρών, οι οποίες εδρεύουν:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 2:54 pm


Ζεκεντές: Κανένα κρούσμα κορονοϊού στο Δήμο Λοκρών
«Παρακαλούνται οι Δημότες να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές και όχι από διακινητές παραπληροφόρησης….».

«Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και όχι αψυχολόγητες ενέργειες που δείχνουν άγνοια και πανικό», αναφέρει μεταξύ άλλων για τον κορονοϊό ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές που έσπευσε να διαψεύσει τους φόβους που διακινούνται ότι υπάρχουν «ύποπτα» περιστατικά στην περιοχή της Λοκρίδας.

Όπως σημειώνει, «Τις τελευταίες ημέρες διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις και καλλιεργείται κλίμα φόβου στο διαδίκτυο αναφορικά με τον Κορονοϊο. Στην περιοχή μας μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτοικος ή επισκέπτης θετικός στον Κορονοϊο. Κανένας δεν επιτρέπεται να στοχοποιεί συμπολίτες του και να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας».

Επίσης ο κ. Ζεκεντές παρακαλεί τους δημότες να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές και όχι «από διακινητές παραπληροφόρησης».

Όπως αναφέρει, «η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και όχι αψυχολόγητες ενέργειες που δείχνουν άγνοια και πανικό. Ο Κορονοϊός είναι επικίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Τα παιδιά διατρέχουν μηδαμινό κίνδυνο. Τα σχολεία κλείνουν μόνο με απόφαση του Υπουργείου και όχι των Δήμων».

Και ο κ. Ζεκεντές καταλήγει: «Ανεξάρτητα με το αν στο μέλλον προκύψει ή όχι κρούσμα και στην περιοχή μας καλούνται οι Δημότες να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες και τα μέτρα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και όχι των τρομοδιακινητών του διαδικτύου. Η περίσταση δεν προσφέρεται για καπηλεία ή εκμετάλλευση κατά οιονδήποτε τρόπο…».


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2020 | 12:23 am


Συνάντηση Κυρμανίδη με τον Περιφερειακό Διοικητή της ΠυροσβεστικήςΣυνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Κυρμανίδη με τον Περιφερειακό Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας, κ.Κορέλα για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Σήμερα  Δευτέρα   9   Μαρτίου   2020,   ο   Αντιπεριφερειάρχης   Π.ΕΦθιώτιδας, κ. Ηλίας Κυρμανίδης υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της ΠΕ   Φθιώτιδας   τον   Περιφερειακό  Διοικητή   της   Περιφερειακής Πυροσβεστικής   Διοίκησης   Στερεάς   Ελλάδας,( που   εδρεύει   στη Λαμία), Αρχιπύραρχο κ. Σωτήρη Κορέλα.

Στη   συζήτησή   που  έγινε   με   τη   συμμετοχή   του  Προϊσταμένου Πολιτικής   Προστασίας  κ. Πολύζο  Ζώη,  απασχόλησαν   θέματα  πουάπτονται   της  πολιτικής   προστασίας   στη   Φθιώτιδα   και   οσυντονισμός   των  δράσεων   Περιφέρειας   και   Πυροσβεστικής   για καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.Μετά τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2020 | 11:16 pm


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ: Οδηγούνται 1200 οικογένειες στο δρόμο - Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
              
Αρ. Πρωτ.:426                 12-12-2019                         
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                  
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 09-12-2019 έγινε συνάντηση όλων των Σωματείων με τη Διοίκηση της εταιρίας με θέματα: 1) Το σχέδιο του 2014 και 2)Τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η Διοίκηση της εταιρίας είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την πολιτική ηγεσία δηλ. το σχέδιο σωτηρίας του 2014 όπως λένε οι ίδιοι , για το οποίο μας είπαν ότι θα είναι υλοποιήσιμο από την 1/1/2020 και μπορεί να τελειώσει μέσα σε 1,5 με 2 χρόνια. 

Θα πρέπει και η Διοίκηση να καταλάβει γιατί τονίσαμε ότι είμαστε ενάντια σε τέτοια σχέδια για το σπάσιμο της εταιρίας γιατί το σχέδιο αυτό κλείνει την εταιρία. 

Αυτή η διαπίστωση πέρα της γενικότερης και καθολικής αντίδρασης που είχε εκδηλωθεί τότε  από τους εργαζόμενους και  ολόκληρη την κοινωνία , τεκμηριώνεται και από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ (23/5/2014)  όπου η τότε διοίκηση της ΛΑΡΚΟ η οποία είχε διοριστεί από την τότε κυβέρνηση που είχε προτείνει το σχέδιο της τριχοτόμησης διαφοροποιήθηκε από εκείνη (την κυβέρνηση) και πήρε  (η Διοίκηση) ομόφωνη απόφαση για να προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για την ακύρωση του σχεδίου τριχοτόμησης με το σκεπτικό ότι η εφαρμογή του θα είχε αρνητικές  συνέπειες για τους ίδιους τους εργαζόμενους , τη ΛΑΡΚΟ και το Δημόσιο συμφέρον.

Αν οι διοικούντες στην πορεία θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους και να αφήσουν 1200 οικογένειες στο δρόμο τότε ας τολμήσουν να το κάνουν. 

Ιστορικά θα είναι η μόνη διοίκηση που συναινεί σε ένα τέτοιο «έγκλημα» που πάει να γίνει για τη ΛΑΡΚΟ αλλά και για την εθνική οικονομία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2019 | 4:03 pm


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπων διαφόρων υπηρεσιών και φορέων της Λοκρίδας, καθώς επίσης και αρκετών συναδέλφων γιατρών, φαρμακοποιών και οδοντιάτρων, συγγενών και φίλων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιατρείου του Καρδιολόγου Ζαχαρία Κολομτσά στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αταλάντη, την Κυριακή το απόγευμα στις 13 Οκτωβρίου 2019.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσαν οι ιερείς των δύο ενοριών της πόλης. Αμέσως μετά ο ιατρός συγκινημένος αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, είπε ότι επέλεξε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Αταλάντη και στη Λοκρίδα γενικότερα , επιστρέφοντας από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο West Middlesex του Λονδίνου. Στη συνέχεια, δέχθηκε τις θερμές και εγκάρδιες ευχές του κόσμου.

Ο κ. Ζαχαρίας Κολομτσάς είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με Master πάνω στις Μονάδες Καρδιολογικής Εντατικής Θεραπείας, ο οποίος ειδικεύτηκε στο νοσοκομείο NIMTΣ  και εξειδικεύτηκε στην Επεμβατική Καρδιολογία (Στεφανιογραφίες και Αγγειοπλαστικές των στεφανιαίων αγγείων) στην Αθήνα και στο Λονδίνο. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2019 | 11:06 am


Θανάσης Ζεκεντές: Ο Δήμος Λοκρών είναι καταχρεωμένοςΣε δημόσια ενημέρωση για τις οικονομικές οφειλές του Δήμου Λοκρών, έχοντας στα χέρια του και τα πρώτα οικονομικά στοιχεία από τις υπηρεσίες, προχώρησε με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές.

Στην ανακοίνωση του ο κος Ζεκεντές αναφέρει σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Δήμος στις 31/08/2019 ότι το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου στις 31.08.19 ανέρχονταν σε 2.181.025,09€Τονίζει δε πως η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που χρειάστηκε προκαταβολή από το Υπουργείο για να πληρωθούν οι μισθοί του Οκτωβρίου.

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 11:42 am


Σύλληψη για ναρκωτικά στην Αρκίτσα ΦθιώτιδαςΣυνελήφθη ημεδαπός για ναρκωτικά στην Αρκίτσα Φθιώτιδας. 
Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. 
Συνελήφθη, χθες (15-10-2019) το απόγευμα στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2019 | 3:38 pm


Για τις αλλαγές σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Λοκρών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Αταλάντη 15-10-2019

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                   Αριθ. Πρωτ: 12473

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ                                                                                                                                                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Δημαρχείου 1

Αταλάντη Τ.Κ.35200

Τηλ:22330-81015

        22330-22374

Fax:22330-22606      


                                                          

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για τις αλλαγές σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Λοκρών».       Με αφορμή την ανάρτηση του πρώην Δημάρχου κ. Νικολάου Λιόλιου και την κριτική που ασκείται για μια καθ’ όλα νόμιμη απόφασή μου σχετικά με την τοποθέτηση νέας αναπληρώτριας Προϊσταμένης στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λοκρών έχω να επισημάνω τα εξής:


1.Η απόφαση Δημάρχου στην οποία αναφέρεται ο πρώην Δήμαρχος  αφορά στη μετακίνηση, την τοποθέτηση και την επανατοποθέτηση και άλλων υπαλλήλων του Δήμου μας σε θέσεις ευθύνης πλην της κ. Παπαναγιώτου, για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας σύμφωνα με τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής. 


2.Η μέχρι πρότινος κατέχουσα τη θέση της αναπληρώτριας Προϊσταμένης της εν λόγω Διεύθυνσης κ. Παπαναγιώτου είχε τοποθετηθεί με απόφαση του αρμοδίου οργάνου, δηλαδή  απόφαση του κ. Λιόλιου βάσει του άρθρου 58 του ν.3852/2010 και όχι κατόπιν κατάταξης από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. 
Κατά συνέπεια η αντικατάστασή της συνάδει με τα  οριζόμενα στα άρθρα   72(παρ. 3 και 4) και 87 του ν. 3584/2007.


3.Επειδή κρίθηκε από τον κ. Λιόλιο  ως «ρεβανσιστική» η απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής επισημαίνεται ότι η εν λόγω Διεύθυνση συστάθηκε με την αριθ. 4770/1275519 απόφαση (Β΄2894/21-8-2017) αντικαθιστώντας το ως τότε υπάρχον Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στο οποίο υπηρετούσαν συνολικά 2 υπάλληλοι
Στο εν λόγω ΦΕΚ (άρθρο 26 του ΟΕΥ) και στην ανωτέρω Διεύθυνση τοποθετούνται Προϊστάμενοι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ οποιουδήποτε κλάδου. 
Συνεπώς η τοποθέτηση υπαλλήλου Κατηγορίας ΠΕ κλάδου Τοπογράφων Μηχανικών ως αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης δεν αντίκειται στα οριζόμενα στο ως άνω ΦΕΚ.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 2:58 pm


Συναντήσεις του Γιάννη Οικονόμου με τις Δημοτικές Αρχές Αμφίκλειας-Ελάτειας και Λοκρών
Στο πλαίσιο του κύκλου ενημερωτικών επαφών με τις Δημοτικές Αρχές της Φθιώτιδας ο βουλευτής κ. Γιάννης Οικονόμου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Αμφίκλειας -Ελάτειας κα Στιβακτή και τους αντιδημάρχους του Δήμου και με το Δήμαρχο Λοκρών κ.  Ζεκεντέ και τους αντιδημάρχους του.

Κατά τη συνάντηση με την κα Στιβακτή συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν:
  • Τη σωστή οργάνωση και προετοιμασία για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού (Φτερόλακα) ώστε να αποφευχθούν οι αστοχίες της προηγούμενης περιόδου
  • Τα δρομολόγια του σιδηρόδρομου και η αξιοποίηση των σταθμών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας
  • Την ενίσχυση της παροχής δημόσιων αλλά και τραπεζικών υπηρεσιών στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 12:25 pm


Μήνυμα Κυρμανίδη από την τελετή Αγιασμού στο Δημ. Σχολείο Εξάρχου
Σήμερα είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφθώ το Δημοτικό Σχολείο Εξάρχου.  Το μικρότερο σχολείο της Λοκρίδας κι ένα από τα 4 μικρότερα σχολεία της Φθιώτιδας. Πρώτο, για να τιμήσω στα πρόσωπα αυτών των παιδιών και των γονιών τους, όλους εκείνους, που «κόντρα στον καιρό», επιμένουν να κρατάνε ζωντανή τη Φθιωτική ύπαιθρο! Και κατά δεύτερο λόγο, για να δώσω σαφές και καθαρό μήνυμα, ότι ως Διοίκηση, η βούλησή μας για μια ισόρροπη και χωρίς διακρίσεις ανάπτυξη σε όλη τη Στερεά Ελλάδα είναι γνήσια και ισχυρή!     
Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους δασκάλους και σε όλους τους καθηγητές. Να είναι αυτό ένα όμορφο, δημιουργικό ταξίδι γνώσης και εμπειριών. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:09 pm


Ορισμός των Αντιδημάρχων στο Δήμο Λοκρών
Ο Δήμαρχος Λοκρών


Αφού έλαβε υπόψη

• Τα άρθρα 59 και 282 παρ 16 του Ν.3852/10,

• Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011,

• Το γεγονός ότι ο Δήμος Λοκρών έχει τέσσερις (4) Δημοτικές Ενότητες,

• Τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 3ε και 3στ του Ν. 4051/2012

• Την αριθ. 82/2019/20-8-2019 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ,

• Το από 31-8-2019 πρακτικό του Συνδυασμού ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ περί αποδοχής ορισμού Αντιδημάρχου,


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ


Α. Ορίζει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Λοκρών, με θητεία από 2/9/2019 μέχρι 30/9/2020, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητές τους, όπως παρακάτω :


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 6:29 pm


Δήλωση Γιάννη Σαρακιώτη για το αποτέλεσμα των εκλογών
Στη χθεσινή εκλογική διαδικασία, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν και να επιλέξουν το ποιος θα κυβερνήσει τη Χώρα για τα επόμενα χρόνια. Στη δημοκρατία, ο σεβασμός της λαϊκής ετυμηγορίας είναι στοιχείο αδιαπραγμάτευτο και εμείς την αποδεχόμαστε με το κεφάλι ψηλά.  
Με το κεφάλι ψηλά, γιατί παρά τις όποιες παραλείψεις και επιμέρους λάθη, η Χώρα σήμερα βρίσκεται σε σημείο όπου, το διεθνές κύρος και αξιοπιστία της αποτελεί κάτι το κοινώς παραδεκτό και πλέον εκτός από το καθεστώς της επιτροπείας.  
Με το χθεσινό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται πλέον ως κυρίαρχη δύναμη της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας. Το γεγονός αυτό αποτελεί και μελλοντική πρόκληση, καθώς πρέπει να γίνει εργώδης και συστηματική προσπάθεια για την αντιστοίχιση του υφιστάμενου οργανωτικού λειτουργικού πεδίου με την πραγματική πολιτική εμβέλεια του εγχειρήματος της σύγχρονης αριστερής – προοδευτικής συμμαχίας.  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 2:32 pm


Δήλωση κ. Χρήστου Σταϊκούρα μετά το αποτέλεσμα των Εθνικών ΕκλογώνΌπως είχα επισημάνει, η ψήφος είναι ύψιστο δικαίωμα και δημοκρατικό καθήκον του κάθε πολίτη. 
Είναι όμως και μεγάλη ευθύνη. 
Σήμερα οι πολίτες, με την ετυμηγορία τους, δίνουν ισχυρή, καθαρή εντολή διακυβέρνησης της χώρας στη Νέα Δημοκρατία, και στον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Αυτή την εντολή την αποδεχόμαστε με σεμνότητα και αίσθημα εθνικής ευθύνης. 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 1:56 pm


Εγκαίνια Πολιτικού Γραφείου Χρήστου Σταϊκούρα στην ΑταλάντηΕγκαίνια πολιτικού γραφείου στην Αταλάντη

Ο Τομεάρχης Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του πολιτικού του γραφείου στην Αταλάντη, Εθνικής Αντιστάσεως & Αίαντος Λοκρού, Κεντρική Πλατεία, αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 19:00.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 9:07 pm


Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου δημάρχου Λοκρών, Θανάση Ζεκεντέ


Ευχαριστούμε όλους τους Δημότες Λοκρών που μας τίμησαν με την προτίμηση τους. 

Η νίκη του συνδυασμού μας τόσο στον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών, όπου με 38% λάβαμε την πρώτη θέση, όσο και στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών με ποσοστό άνω του 63% αποτελεί μεγάλη ευθύνη για μας.


Προσωπικά ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους Υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού μας, τους εθελοντές, την οικογένεια μου και ιδιαίτερα τους απλούς πολίτες που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια για να κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 3:37 pm


Νέος Δήμαρχος Λοκρών ο Θανάσης Ζεκεντές


Οι πολίτες της Λοκρίδας αποφάσισαν να αλλάξει χέρια η Δημοτική Αρχή.


Νέος Δήμαρχος Λοκρών είναι ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΛΟΚΡΙΔΑ για όλους» Θανάσης Ζεκεντές, ο οποίος είχε το προβάδισμα από τον πρώτο γύρο έναντι του νυν Δημάρχου... Νίκου Λιόλιου, που είναι ο ηττημένος των εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 3:31 pm


Εκλογές '19: Αποτελέσματα Δήμου Λοκρών- ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ -


Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 5:18 pm


Εκλογές '19: Αποτελέσματα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ -


Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 5:16 pm


Νομός Φθιώτιδας - Ειδήσεις και Νέα

Η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας για τη ΛΑΡΚΟ - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας για τη ΛΑΡΚΟ  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι: