Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

απ' αυτά που μου 'μαθε η ζωή...
Απ' αυτά που μου 'μαθε η ζωή... :

Η καρδιά, δεν έχει ανάγκη ούτε από λέξεις, ούτε από τεχνάσματα για να εκφραστεί...

Είναι γραμμένη στα μάτια κι εκεί την διαβάζεις... Καλό βράδυ... καλό ξημέρωμα...

Καλλιόπη

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 12:50 am


Στο Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πολύκροτη δίκη του σκανδάλου του ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ. Ένα σκάνδαλο ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ, που αφορά όλον τον ελληνικό λαό. Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή Αυτές τις μέρες, διεξάγεται στο Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πολύκροτη δίκη του σκανδάλου του ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2018.
Ένα σκάνδαλο μεγατόνων, που αποκάλυψε πριν από δεκατρία χρόνια, η εφημερίδα  ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ της οποίας ήμουν εκδότρια και έστειλα την υπόθεση στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, είναι και ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ.


Είμαι από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας... και η παρουσία μου είναι συνεχής, μέχρι να έρθει η μέρα της κατάθεσής μου.

Να υπενθυμίσω πως η δίκη αφορά στην οικειοποίηση ενός γιδοβοσκού, τεράστιας έκτασης η οποία δεν του ανήκε μέσα στην οποία εντάσσεται και περιουσία του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, στο πλαίσιο των απαλλοτριώσεων για την κατασκευή κωπηλατοδρομίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004...


Για το σκάνδαλο του ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα και από τον ημερήσιο τύπο, αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές, που στηρίχθηκαν στα δεκάδες  αποκλειστικά και  αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αλλά και στην συνέχεια, στο blog ATTIKA NEA. Με το πόρισμα του εφέτη εισαγγελέα ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ, και μετά την ανακριτική διαδικασία, παρεπέμφθησαν δέκα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, για σωρεία κακουργηματικών πράξεων και βρίσκονται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Όλες  αυτές τις μέρες, βρίσκομαι στο δικαστήριο, αναμένοντας την στιγμή που θα καταθέσω, καθότι ουδείς γνωρίζει πόσο διαρκεί η κατάθεση καθενός μάρτυρα...


Το υλικό, τεράστιο και χρήζει ενδελεχούς μελέτης...  


Ως εκ τούτου, η ροή των αναρτήσεων αφενός μεν καθυστερεί να ξεκινήσει, αφετέρου, έχει μειωθεί αισθητά, γιατί παράλληλα αφιερώνω πολλές ώρες στην μελέτη και στην επανάληψη των στοιχείων που πρέπει να καταθέσω.

 

Υποθέτω πως με την ροή των καταθέσεων των μαρτύρων, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα γίνει και η δική μου κατάθεση, για την οποία θα ενημερώσω μέσω του  blog μου ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, και μέσω της σελίδας μου στο f.b.
 Είναι ένα σκάνδαλο που στην ουσία αφορά όλον τον ελληνικό λαό, δεδομένου ότι τα 8,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ που αποζημιώθηκε παρανόμως ο ... γιδοβοσκός, βγήκαν από τις τσέπες και τις φορολογίες όλων μας.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όμως, μπήκαν στις ... τσέπες πολλών που συμμετείχαν στο στήσιμο της μεγάλης απάτης... Καλλιόπη Σουφλή


Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 12:19 am


ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ”ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ” Ουδείς ήτο αφελής, όλοι ήσαν πονηροί και δόλιοι και η εξήγησις περί της χρησιμότητος της «Εθνικής Αντίστασης» απλή! 

Πρώτον, διατί η Αγγλία επέλεξε να ιδρύση «αντιστασιακές οργανώσεις» από τα Κομμουνιστικά κόμματα που είχον και μικράν απήχησιν στο κοινόν και ήσαν λίαν ολιγομελή και όχι από τα μεγάλα κυβερνητικά κόμματα; 

Διότι το σχέδιον αλλαγής της όψεως της Ευρώπης, χάριν του οποίου εγένετο ο πόλεμος προέβλεπε να εγκατασταθούν παντού κομμουνιστικά καθεστώτα.

Πλήθος όλες αυτές οι ιστορίες τρόμου και βεβαίως υπάρχουν βιβλία γεμάτα από αυτές! 

Τοιουτοτρόπως το κύριον κατόρθωμα της «Εθνικής Αντίστασης» υπήρξε ο διχασμός του λαού, διχασμός που ζεί έως της σήμερον, διχασμός μεταξύ των ΚΚΕδων και των συνοδοιπόρων τους αφ’ ενός και του υπολοίπου λαού αφ’ ετέρου! 

Ηθικόν επιμύθιον: Προκειμένου να προκαλέσης κάποια βλάβη στον “κατακτητή” έχεις κάθε δικαίωμα να προβαίνεις εις οιανδήποτε αισχρουργίαν γουστάρεις και να διχάζης τον λαόν! Κι ελληνικός λαός, δεν έμαθε ακόμα τι εστί κουμμουνισμός...
Δεν του έφτασαν οι ποταμοί αίματος του συμμοριτοπολέμολυ (εμφυλίου)... ήθελε κι άλλους... 
ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ...
ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ...


ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ...
ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ... 

Κι όταν λέω ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση, όλα αυτά τα λοβοτομημένα όντα, που ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν τα υποκείμενα του Κυνοβουλίου, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πριν φτιάξουν τα κόμματά τους, είχαν εκπαιδευτεί στην ΚΝΕ... και είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ΕΒΡΑΙΟΙ Ή ΟΒΡΑΙΙΚΑ ΠΙΟΝΙΑ.

Όσο ο λαός, αρνείται να μάθει την Ιστορία του και να ξεφύγει από το πολιτικό σύστημα που τον κρατάει φυλακισμένος, θα συρρικνώνεται και θα αφανίζεται...Καλλιόπη Σουφλή
ΠΗΓΗ Του Παν. Μαρίνη


Όταν ένα κράτος χάνει τον πόλεμο υπογράφει μίαν συνθηκολόγησιν και η ζωή του λαού συνεχίζεται!
Αυτό εγίνετο εξ απαρχής κόσμου έως το 1939. 

Τότε η Αγγλία επέβαλε στις συμμαχικές της κυβερνήσεις να μην υπογράψουν συνθηκολόγησιν και να μην συνεχίσουν να διοικούν την χώραν τους αλλά να σχηματίσουν “εξόριστες κυβερνήσεις” με έδραν την Αγγλικήν επικράτειαν! 

Εν τω μεταξύ τί θα εγίνετο η χώρα και ο λαός; Δεν έπρεπε να συνεχισθή η διοίκησις και η ομαλή κοινωνική ζωή της χώρας;

Τί έπρεπε να γίνη; Να μεταβληθή η χώρα σε ζούγκλα; Ο λαός να κάνη χαρακίρι; Διατί τάχα το εσκέφθη αυτό η Αγγλία; 

Αυτή είχε κατακτήσει μυριάδες κράτη και μετά την κατάκτησιν η ζωή κυλούσε πολύ κανονικά υπό την εποπτείαν του Αγγλου Αρμοστού. 

Επομένως διατί εγεννήθη στους Αγγλους αυτή η ιδέα, η οποία μάλιστα εφηρμόσθη με μεγάλην σκληρότητα π.χ. ο Βασιλεύς του Βελγίου που ηρνήθη να εγκαταλείψη τον λαόν του διά να ζήση σε ένα ανάκτορον στην Αγγλίαν, μετά τον πόλεμον εθεωρήθη “εγκληματίας πολέμου” και ηναγκάσθη να παραιτηθή! Περίεργη, ακατανόητη ιδέα, προϊόν φρενικής διαταραχής;


Τί έγινε στα κράτη της Ευρώπης που οι Βασιλείς και οι Κυβερνήσεις εγκατέλειψαν τους λαούς τους κι έφυγαν για να ζήσουν υπό την ασφάλειαν της αγγλικής επικρατείας, όπως συνέβη στην Ελλάδα; 


Σε ορισμένα κράτη εσχηματίσθησαν εθνικές κυβερνήσεις από εντόπιες προσωπικότητες που εξησφάλισαν την απαραίτητον ομαλότητα της ζωής, μεταπολεμικώς οι κυβερνήσεις αυτές ωνομάσθησαν «κατοχικές κυβερνήσεις δοσιλόγων» και τα μέλη των κατεδικάσθησαν εις θάνατον διότι ήσαν «συνεργάτες του εχθρού» και δεν άφησαν την κοινωνίαν να διαλυθή! Εις άλλα κράτη, ως π.χ. στην Πολωνίαν, το κράτος και οι υπηρεσίες του εδιοικήθησαν κατευθείαν από Γερμανόν Αρμοστήν και Γερμανούς δημοσίους λειτουργούς! 

Βεβαίως, όλοι αντιλαμβανόμεθα το πλεονέκτημα διά την χώραν και τον λαόν να έχει κυβέρνησιν εντοπίων και όχι Γερμανών· εμείς το καταλαβαίνομε, όμως το αντίθετον επίστευε η Αγγλία και οι “εξόριστες κυβερνήσεις”!


Συγχρόνως η Αγγλία και οι “εξόριστες κυβερνήσεις” εφεύρον την καινοφανή έννοιαν της «Εθνικής Αντίστασης», η οποία σημαίνει ότι θα δημιουργούνται αυτοβούλως «αντιστασιακές οργανώσεις» που θα προκαλούν βλάβην στο κατακτητήν και πολλαπλασίαν βλάβην στον πληθυσμόν!


Η βλάβη που θα υφίστατο ο πληθυσμός δεν ενδιέφερε διόλου, ούτε την Αγγλίαν, ούτε τις “εξόριστες κυβερνήσεις”! 

Από όλες τις τότε “εξόριστες κυβερνήσεις” η πλέον απαράδεκτος, ψυχρά και αναίσθητος έναντι των δεινών του λαού, υπήρξε η ελληνική Κυβέρνησις του Καΐρου και βεβαίως ο βασιλεύς Γεώργιος που την είχε υπό το στέμμα του! Χάρις στην στυγεράν, αδιάφορον και τω όντι εθνοπροδοτικήν αυτήν Κυβέρνησιν επείνασε και κατερρακώθη ο ελληνικός λαός!


ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''2 


Η ”εξόριστη κυβέρνηση” στην Αίγυπτο

ΠΑΡΕΝΘΕΣΙΣ: Η ΠΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ


Η πείνα της Κατοχής ωφείλετο σε τρία αίτια:
 

Α) Το μέγα έγκλημα του αυστραλιανού σίτου. Ο Κορυζής είχε αγοράσει, προβλέποντας το κακό, πληρώνοντας μάλιστα προκαταβολικώς και μετρητοίς σιτάρι από την Αυστραλία, 200.000 τόννους ετησίως επί τετραετίαν. Πράγματι, η πρώτη παρτίδα έφθασε στην Αλεξάνδρειαν και εκεί παρεκρατήθη από τους Αγγλους με την σύμφωνον γνώμην της Κυβερνήσεως του Καΐρου, η οποία είπε: “Να πεινάση ο λαός να διώξη τους Γερμανούς!”
Πολύ πρωτότυπη ιδέα στην παγκόσμιον στρατηγικήν σκέψιν, στίφη πειναλέων εκδιώκουν τακτικούς στρατούς!


Β) Ο εγκληματικός Αγγλικός ναυτικός αποκλεισμός που δεν επέτρεπε την άφιξη εμπορικών πλοίων από την Τουρκίαν. Μόλις έληξε ήρκεσαν 2-3 αφίξεις του “Κουρτουλού” γιά να γεμίση η Αθήνα τρόφιμα. Ο αποκλεισμός ετέλη φυσικά υπό την έγκρισιν της Κυβερνήσεως του Καΐρου, με την ιδίαν συλλογιστικήν: “Να πεινάση ο λαός να διώξη τους Γερμανούς!”


Γ) Η εγκληματική σαδιστική στάσις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που απηγόρευσε στους αγρότες να πωλήσουν προϊόντα τους στις πόλεις. Ελάμβανε αυτό ό,τι ήθελε και δεν άφηνε καν το υπόλοιπο να πωληθή, “γιά να πεινάσουν οι πόλεις, να γίνουν κομμουνιστικές”! Αυτή η τακτική ήτο γνωστή, τόσον στους Αγγλους συνδέσμους που τροφοδοτούσαν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με άφθονον οπλισμόν και με άπειρους τενεκέδες με χρυσές λίρες, όσον και στην Κυβέρνησιν του Καΐρου. Ομως ουδείς εκ των δύο αντέδρασε! Συμφωνούσαν όλοι ότι το άριστον ήτο να πεινάση ο λαός και να σκάση!


ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''3 

Τίνι τρόπω εδημιουργήθη η «Εθνική Αντίσταση»;; Η Αγγλία ήλθε εις επαφήν με τα Κομμουνιστικά κόμματα των διαφόρων υπό κατοχήν χωρών και Αγγλοι σύνδεσμοι ωργάνωσαν «αντιστασιακές οργανώσεις» τροφοδοτώντας αυτές όπως είπαμε με άφθονον οπλισμόν και με άπειρους τενεκέδες με χρυσές λίρες! 

 Τοιουτοτρόπως οι οργανώσεις αυτές επανδρώθησαν από σκληρούς Κομμουνιστές και από τα περιτρίμματα της κοινωνίας, ποινικούς, περιθωριακούς, ανωμάλους τύπους και κατσαπλιάδες! Ούτως εν Ελλάδι οι Αγγλοι ήλθον εις συμφωνίαν με το ΚΚΕ οπότε ιδρύθη το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!


ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''4 


Τούτο προέβαινε σε διάφορες πράξεις με σκοπόν να προκαλεί την οργήν των Γερμανών και συγχρόνως να προετοιμάζεται διά το αύριον, ούτως π.χ. εδημιουργήθησαν οι διαβόητοι Κατάλογοι της ΟΠΛΑ, οι οποίοι περιελάμβανον τους εξέχοντες πολίτες κάθε πόλεως ή χωρίου, ιατρούς, δικηγόρους, εμπόρους κλπ, οι οποίοι δεν ήσαν ΚΚΕδες και διά τούτο έπρεπε να δολοφονηθούν ώστε ολόκληρος η πολιτεία να παραμείνη ακέφαλος ώστε την στιγμήν της καταλήψεως της εξουσίας από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ να είναι αδύνατον να προβληθή οιαδήποτε αντίστασις!


Η μέθοδος αυτή αποκεφαλισμού της κοινωνίας εφηρμόσθη επιτυχώς υπό της ΕΣΣΔ όταν κατέλαβε τις τρείς χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία, Λεττονία) οπότε συνέλαβε και έστειλε στα Γκούλαγκ όλους όσοι είχαν πτυχίον πανεπιστημίου! 

Τοιουτοτρόπως εβασίλευσε εν Ελλάδι η ανομία, το έγκλημα, η τρομοκρατία και η σαδιστική δολοφονία των «αντιδραστικών πολιτών», τουτέστιν όποιων δεν ήθελαν να εγγραφούν στο ΕΑΜ και να συμμετάσχουν στις αισχρουργίες τού κάθε σαδιστή π.χ. ο δήμιος των Αθηνών Στέφανος Λιόλιος έμεινε στην ιστορίαν του εγκλήματος χάρις στο “στομωμένο τσεκούρι” που χρησιμοποιούσε, ώστε να πρέπει να καταφερθούν πολλά κτυπήματα διά να καρατομηθή το θύμα οπότε αυτό θα ζούσε πολλή ώρα πόνου και αγωνίας!


Μάλιστα, κατα την δολοφονίαν της γνωστής ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη το τσεκούρι “δεν έκανε δουλεία” οπότε η θανάτωσίς της τελικώς επετεύχθη διά στραγγαλισμού! Βεβαίως, τα αντίποινα κατά του πληθυσμού ήσαν δεδομένα, όμως αυτά τα ήθελαν όλοι, ώστε ο πληθυσμός «να μισήση τους Γερμανούς»! 

Ομιλώντας από το ραδιόφωνον του BBC η Κυβέρνησις του Καΐρου υπέθαλπε την «Εθνική Αντίσταση»! 

«Κι ένα καρφί να βγάλετε από μία εγκατάσταση του εχθρού κάνετε κάτι ωφέλιμον» έλεγαν οι τρισάθλιοι! Πολύ πρωτότυπη ιδέα στην παγκόσμιον στρατηγικήν σκέψιν και αυτή! Οτι τακτικοί στρατοί θα καμφούν από μίαν δολιοφθοράν ή από τους κατσαπλιάδες που δολοφονούσαν δύο Γερμανούς πάνω σε μία μοτοσυκλέττα στον δρόμο! Τόσον αφελής ήτο η Αγγλία και η Κυβέρνησις του Καΐρου;


Φυσικά όχι! Ουδείς ήτο αφελής, όλοι ήσαν πονηροί και δόλιοι και η εξήγησις περί της χρησιμότητος της «Εθνικής Αντίστασης» απλή! 

Πρώτον, διατί η Αγγλία επέλεξε να ιδρύση «αντιστασιακές οργανώσεις» από τα Κομμουνιστικά κόμματα που είχον και μικράν απήχησιν στο κοινόν και ήσαν λίαν ολιγομελή και όχι από τα μεγάλα κυβερνητικά κόμματα; 

Διότι το σχέδιον αλλαγής της όψεως της Ευρώπης, χάριν του οποίου εγένετο ο πόλεμος προέβλεπε να εγκατασταθούν παντού κομμουνιστικά καθεστώτα.


Πρακτικοί λόγοι κατόπιν ωδήγησαν στην αναθεώρησιν του σχεδίου ώστε να γίνη κομμουνιστική μόνον η Ανατολική Ευρώπη. 

Δεύτερον, πώς θα επετυγχάνετο τούτο; Εφόσον θα παρέμενε εις τον τόπον η εθνική του κυβέρνησις, αυτή θα διέθετε ικανόν αριθμόν ενόπλων ανδρών, αστυνομίας, καραμπινιερίας και λοιπών ώστε όταν θα αποχωρούσαν οι Γερμανοί θα συνέχιζε απροσκόπτως να υπάρχη, οπότε θα ήτο αδύνατος η αντικατάστασίς της και μάλιστα από μίαν αντιδημοφιλή κομμουνιστικήν κυβέρνησιν!


Όθεν η λύσις ήτο να παύση υφισταμένη η εθνική κυβέρνησις, να καταστή “εξόριστος”, τουτέστιν ανίσχυρος! 

Οι λεγόμενες «δοσιλογικές κυβερνήσεις» ήσαν ένα μέγα εμπόδιον στην σχεδιαζομένην αλλαγήν καθεστώτος καθώς διέθεταν και αυτές τις αναλόγους ενόπλους δυνάμεις, οπότε ο καταφθάνων εις την χώραν “Συμμαχικός στρατός” ώφειλε να τίς εξοντώση πάραυτα! Τα κράτη στα οποία η διοίκησις ησκείτο απευθείας από την Γερμανίαν η κατάστασις ήτο ιδανική διότι μόλις θα απεχώρουν οι Γερμανοί, οι ένοπλοι της «Εθνικής Αντίστασης» θα κατελάμβανον ανενόχλητοι την εξουσίαν ή θα εγκαθιστούσε την κυβέρνησιν της αρεσκείας του ο καταφθάνων “Συμμαχικός στρατός” αντιστάσεως μή ούσης!


Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωσις της Πολωνίας. Εκεί κατωρθώθη να μην σχηματισθή κυβέρνησις από εντοπίους αλλά να διακυβερνηθή η χώρα κατευθείαν από την Γερμανίαν οπότε το πράγμα ήτο απλό: ο εισερχόμενος Σοβιετικός στρατός θα εγκαθιστούσε την κομμουνιστικήν κυβέρνησιν της αρεσκείας του.


Ομως υπήρχε ένα σοβαρόν εμπόδιον! Η εξόριστος κυβέρνησις στο Λονδίνον υπό τον εθνικόν ήρωα στρατηγόν Σικόρσκυ ήτο ισχυρά και έχαιρε της αγάπης του πολωνικού λαού και συνάμα ήτο ατίθασος! 

Οταν ο Τσώρτσιλ είπε εις τον Σικόρσκυ ότι το κομμάτι της Πολωνίας, τουτέστιν άνω του ημίσεως αυτής, που είχε καταβροχθίσει η ΕΣΣΔ δεν επρόκειτο να τής επιστραφή, αυτός αντέδρασε λέγων:


«Πώς είναι δυνατόν ο πρώτος νικητής του πολέμου να εξέλθη αυτού κολοβωμένος;». 


Σωστή απάντησις δοθέντος μάλιστα ότι η Αγγλία και η Γαλλία εκήρυξαν τον πόλεμον στην Γερμανίαν διότι είχον υπογράψει το «Σύμφωνον εγγυήσεως της εδαφικής ακεραιότητος της Πολωνίας»! Τότε ενοχλημένος ο Τσώρτσιλ «εβούλιαξε στο Γιβραλτάρ τον Σικόρσκυ, την οικογένειάν του και τους επιτελείς του», όπως εχαρακτήρισε το γνωστόν “πεποιημένον” αεροπορικόν ατύχημα ο Στάλιν ομιλών με τον Μίλοβαν Τζίλας!ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''5 Πλέον ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωσις της Ιταλίας. Εκεί δεν υπήρξε “κατακτητής”, όμως αυτό δεν ημπόδισε τους Αγγλους από τού να ιδρύσουν «Εθνική Αντίσταση»! 


Οι Ιταλοί «Αντιστασιακοί» διέφερον από τους άλλους· καθώς δεν υπήρχε “κατακτητής” αυτοί ήσαν Αντιφασίστες, εχθροί της κυβερνήσεως της χώρας τους! 


Αυτοί έκαναν «αντίσταση» διότι επίστευαν ότι οι Ιταλοί (δηλαδή αυτοί οι ίδιοι) είναι πολύ κακοί άνθρωποι, οπότε δεν τους ταιριάζει το παγκόσμιον Impero, αντιθέτως, επίστευον ότι το παγκόσμιον Impero ταιριάζει στους Ρούζβελτ-Τσώρτσιλ-Στάλιν που είναι πολύ καλοί άνθρωποι! Κι όταν ενεφανίσθη ο κατακτητής με την απόβασιν των Αγγλοαμερικανών στην Σικελίαν, οι «Αντιστασιακοί» δεν ήσαν “κατά του κατακτητή”, ήσαν υπέρ του κατακτητή, εγένεντο δοσίλογοι και δουλικοί συνεργάτες του Αϊζενχάουερ!


Ιταλίδες βιάστηκαν μαζικά από γαλλικά αποικιακά στρατεύματα της Αφρικής το 1944. Η Ιταλική αφίσα γράφει: Προστάτεψέ την! Θα μπορούσε να είναι η μητέρα σου, η γυναίκα σου, η αδερφή σου, η κόρη σου!


ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''7 ”Απελευθέρωση” της πόλης Μπολόνια. Μια Ιταλίδα πενθεί ανάμεσα στα ερείπια, που προκάλεσαν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί, με ένα φέρετρο που περιμένει τον νεκρό σύζυγο της.
Ποιοί ήσαν αυτοί οι Ιταλοί «Αντιστασιακοί»; 

Ησαν σκληροί Κομμουνιστές, Μαφιόζοι και άλλοι ποινικοί και περιθωριακοί! Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: όταν κατελήφθη η Σικελία, ο Αϊζενχάουερ, βάσει ενός καταλόγου ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''8 


που τού είχε δώσει ο φίλος του Λάκης Λουτσιάνο, έβγαζε τους Μαφιόζους από τις φυλακές και τους διόριζε δημάρχους! Διεμαρτύροντο κάτι αφελείς εντόπιοι· «αυτοί είναι Μαφιόζοι» έλεγαν! «Οχι, ήταν φυλακή διότι ήταν Αντιφασίστες» απαντούσε ο Αϊζενχάουερ!


Ένα άλλο ενσταντανέ από την “Αντιστασιακή” Ιταλία: Οταν συνελήφθη ο Μουσσολίνι από τους «Αντιφασίστες» το ζήτημα ανέλαβε ο Αγγλος σύνδεσμος “Κάπταιν Τζών” καθώς ετέλουν γενικώς υπό τας διαταγάς του καθώς αυτός δεν ήτο κατακτητής! Ο “Κάπταιν Τζών” εξήγησε ότι πρέπει να τον δολοφονήσουν «διότι δεν συμφέρει σε κανέναν να παραπεμφθή σε δίκη», προσέθεσε δε ότι «πρέπει να δολοφονήσουν και την κοπέλα [την Κλαρέττα Πετάτσι] διότι ξέρει πολλά»!


Ο αφελής Ιταλός Αντιφασίστας είπε: «Εμείς εδώ στην Ιταλία δεν σκοτώνουμε τα κορίτσια!», οπότε ο “Κάπταιν Τζών” ατάραχος του απήντησε: «Κανένα πρόβλημα, θα την σκοτώσω εγώ!» και έβγαλε το πιστόλι του και την πυροβόλησε! Στην Μεταπολεμικήν Ιταλίαν αυτοί οι «Αντιστασιακοί» οι υπέρ του κατακτητή τιμώνται υπεράγαν και το να ήσουν τέτοιος άθλιος δοσίλογος αποτελεί πρώτης τάξεως διαβατήριον διά να γίνης Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ο Σάντρο Περτίνι και προσφάτως ο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο!


ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''9 


Στην Ελλάδα, όπου κατά το αρχικόν σχέδιον θα εγκαθίστατο επίσης κομμουνιστική κυβέρνησις, η κατάστασις ήτο επίσης πολύπλοκος διότι οι «δοσιλογικές κυβερνήσεις» που είχον σχηματισθή διέθετον την αγάπην του λαού, ήσαν ομολογουμένως επιτυχείς στο δυσχερές έργον των, και συγχρόνως διέθετον ικανάς ενόπλους δυνάμεις, τουτέστιν την Χωροφυλακήν και την Αστυνομίαν πόλεων, ενώ είχον επιπλέον ιδρύσει προς προστασίαν του πληθυσμού και έτερον σώμα, τα γνωστά Τάγματα Ασφαλείας.


Συμφώνως προς το σχέδιον η Αγγλία δεν εδέχθη η “εξόριστος κυβέρνησις” να είναι η ιδία, αυτή η υπάρχουσα εις τας Αθήνας, αλλά επέμεινε να σχηματισθή νέα, χωρίς τα στελέχη της 4ης Αυγούστου, ασθενής και ανίσχυρος κυβέρνησις από στελέχη “δημοκρατικά”, “βενιζελικά”, “κεντρώα” και από “ρόζ αξιωματικούς” ώστε να είναι πλήρως χειραγωγήσιμος και να δεχθή ότι εν τοις πράγμασι η επομένη κυβέρνησις θα ήτο αυτή του ΚΚΕ. 


Ούτως εσχηματίσθη η Κυβέρνησις του Καΐρου της οποίας η αδυναμία ήτο καταφανής καθώς δεν ηδυνήθη καν να αποτρέψη την κομμουνιστικήν ανταρσίαν των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που είχον σχηματισθή στην Αίγυπτον!


Όπως είπαμε, η κυβέρνησις αυτή αδιαφορούσε πλήρως διά το καλόν του λαού και της Ελλάδος και τον μόνον μέλημα των δημοκρατικών της αστέρων, ως ο Γ. Παπανδρέου, ο Σ. Βενιζέλος, ο Π. Κανελλόπουλος, ήτο το πώς θα διατηρούν την θλιβεράν και σκιώδη εξουσίαν τους! 


Αρα η κυβέρνησις αυτή δεν αποτελούσε εμπόδιον στα Αγγλικά σχέδια όπως αποτελούσε η Κυβέρνησις Σικόρσκυ· καλό αυτό! Το σχέδιον ήτο μόλις αποχωρήσουν οι Γερμανοί να κατεβή από τα βουνά το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ και να στρογγυλοκαθήση στην εξουσία!


Ομως, διά να συμβή αυτό έπρεπε να υπερνικηθούν τα εμπόδια που ενεφανίσθησαν, δηλαδή η Χωροφυλακή, η Αστυνομία πόλεων και τα Τάγματα Ασφαλείας και επιπλέον οι αδοκήτως σχηματισθείσες αυτοβούλως χωρίς την επίνευσιν και την βοήθειαν των Αγγλων μη-κομμουνιστικές «αντιστασιακές οργανώσεις» ως ο ΕΔΕΣ, το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων, η Οργάνωσις Χ του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή. 


Αυτές οι «αντιστασιακές οργανώσεις» συνεκέντρωσαν την συσσωρευμένην οργήν του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, καθώς κινδύνευε από αυτές να χάση την εξουσίαν και ούτως με την σύμφωνον γνώμην των Άγγλων το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ αφιερώθη από του Οκτωβρίου του 1943 εις την εξόντωσιν αυτών των οργανώσεων! Επί ένα έτος λυσσομανούσε η επίθεσις εναντίον του ΕΔΕΣ!


Η μεγαλυτέρα επιχείρησις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήτο η συγκέντρωσις στρατού 6.000 ανδρών υπό τον επιλεγόμενον Αρη Βελουχιώτη εναντίον των 600 μαχητών, των περισσοτέρων μονίμων και εφέδρων αξιωματικών, τού υπό την ηγεσίαν του Συνταγματάρχου Δημητρίου Ψαρρού «5/42 Συντάγματος Ευζώνων». Συνελήφθησαν αιχμάλωτοι υπερδιακόσιοι άνδρες του 5/42 και ο ίδιος ο Δημ. Ψαρρός και άπαντες οικτρώς εθανατώθησαν!


Σήμερον οι Κομμουνιστές θεωρούν την εξόντωσιν του 5/42 ένα από τα λαμπρά επιτεύγματά τους καθώς, ως λέγουν, «ήταν γεμάτο από φιλοβασιλικά, αντικομμουνιστικά στοιχεία»! Γνωστές επίσης οι μάχες ιδίως στην Αθήνα, ως η γνωστή «Μάχη του Θησείου», του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ εναντίον της Οργανώσεως Χ, η οποία ητο ιδιαιτέρως αντιπαθής στους Αγγλους επειδή ως γνωστόν ο Γ. Γρίβας ήτο Κύπριος! Οι νεκροί των συγκρούσεων μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ και λοιπών ως και των φόνων αμάχων υπό του ΕΛΑΣ, όπως στον Μελιγαλά, υπολογίζονται εις άνω των δέκα χιλιάδων!ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''11 


Ποιό ήτο το νόημα της «Εθνικής Αντίστασης»; Ότι ο οιοσδήποτε βουλόμενος ήτο δυνατόν να λάβη ένα όπλον και αδιαφορών διά τας συνεπείας να προκαλεί βλάβην στον “κατακτητήν”! Εδώ η Αγγλία και η Κυβέρνησις του Καΐρου διόρισαν αρχηγέτην της «Εθνικής Αντίστασης» το ΚΚΕ, το οποίον ηργάσθη παντί σθένει διά να έλθη η Μικρασιατική καταστροφή και η πρώτη αντιστασιακή πράξις του ήτο να συνεργασθή με τους Τίτο, Δημητρώφ διά να δημιουργηθή η “Ανεξάρτητη Μακεδονία”!Ούτως σε κάθε μικρή κοινωνία εξωπλίσθησαν κατά κύριον λόγον τα κακοποιά στοιχεία αλλά και εδόθη η ευκαιρία εις όλους να εμφανίσουν ό,τι χειρότερον είχε η ψυχή τους π.χ. στο χωριό μας, παιδιά του χωριού με κουκούλες (φυσικά γνωρίζεις τα παιδιά του χωριού ακόμη και με κουκούλες) μπήκαν στο απομονωμένο σπίτι της γιαγιάς μου (μιά γυναίκα μόνη της με παιδιά) κι έψαχναν μανιωδώς με τις ξιφολόγχες στον αχυρώνα «να βρούν τις κρυμμένες λίρες»!


Εναν δυστυχή κάτοικο του χωριού που τον δολοφόνησαν, λένε ότι τούς πλήρωσε η γυναίκα του που ήθελε να τον ξεφορτωθή! Μία κυρία στα Ιωάννινα μού είπε ότι μία ημέρα μία ομάδα Αντιστασιακών που περνούσε από εκεί μπήκε στο σπίτι της γιά να καταλύσουν εκεί το βράδυ. Περίφοβη αυτή, διότι ο λαός τούς ΕΛΑΣίτες εφοβείτο που τούς αποκαλούσε “κατσαπλιάδες” κι όχι τους Ιταλούς φυσικά, τους εφιλοξένησε όπως μπορούσε βγάζοντας τα ολίγα τρόφιμα που είχε. Την πρωΐα τους έφτιαξε πρωϊνό και εκεί τής έπιασε συζήτησι ένας νέος άνδρας ο οποίος τής συστήθηκε ως “δικηγόρος από την Αθήνα” και έβγαλε από την τσέπη του ένα κονσερβοκούτι κι έλεγε με ηδονή μανιακού: «Ξέρεις πόσους λαιμούς έχω κόψει με αυτό!» 

Ούτως ή άλλως η σαδιστική συμπεριφορά ήτο ίδιον του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ όπου τα στελέχη του παραδειγματίζοντο από την ηγέτη, τον επιλεγόμενον Αρη Βελουχιώτη, ο οποίος εφόνευε όποιον δεν του άρεσε προκαλώντας του τομές με την μάχαιρα και ρίχνοντας χονδρό αλάτι!


ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''12 


Ο Βελουχιώτης με την αγγλική σημαία σε περίοπτη θέση


Στον Πτελεό Μαγνησίας μού είπαν την ιστορίαν όπου εισήλθον στο χωριό οι ΕΛΑΣίτες και μάζεψαν τους κατοίκους στην πλατεία και φώναζαν όποιος νέος και νέα θέλει να βγή να καταταγή στον ΕΛΑΣ! 

Όλοι εγνώριζαν τί σημαίνει η λέξις “θέλει” κι έτσι όλοι βγήκαν έξω και παρουσιάσθησαν, όλοι εκτός από μία κοπέλλα 18 ετών! 

Εναντίον της τα στελέχη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έβγαλαν όλον τον βόρβορον της ψυχής τους: 

Την εκούρεψαν και την διεπόμπευσαν κτυπώντας την με τους υποκοπάνους των όπλων τους ενώ διέτασσαν τους κατοίκους του χωριού να την πτύουν και να την κτυπούν και αυτοί και έτσι την πέταξαν ημιθανή σε ένα χαντάκι στην άκρη του χωριού!


Η κοπέλλα αυτή ευτυχώς έζησε! 


Στον Κισσό του Πηλίου κατέβηκαν την νύκτα από το βουνό κι ανάγκασαν έναν ανθρωπάκο να κτυπήση στο σπίτι του γιατρού ότι τάχα η γυναίκα του ήτο άρρωστη. 

Ο γιατρός βγήκε από το σπίτι του και τον δολοφόνησαν «επειδή ήταν δεξιός»! 


Πλήθος όλες αυτές οι ιστορίες τρόμου και βεβαίως υπάρχουν βιβλία γεμάτα από αυτές! 

Τοιουτοτρόπως το κύριον κατόρθωμα της «Εθνικής Αντίστασης» υπήρξε ο διχασμός του λαού, διχασμός που ζεί έως της σήμερον, διχασμός μεταξύ των ΚΚΕδων και των συνοδοιπόρων τους αφ’ ενός και του υπολοίπου λαού αφ’ ετέρου! 

Ηθικόν επιμύθιον: Προκειμένου να προκαλέσης κάποια βλάβη στον “κατακτητή” έχεις κάθε δικαίωμα να προβαίνεις εις οιανδήποτε αισχρουργίαν γουστάρεις και να διχάζης τον λαόν!Ενα άλλο μέγα κατόρθωμα ήτο ότι σκοπίμως εξοργίζοντες του Γερμανούς διά να προβούν εις αντίποινα έπραξαν ώστε πολλά χωριά εκάησαν και πολλοί άμαχοι εφονεύθησαν! Στην Βόρειον Εύβοια μου έδειξαν ένα χωριό (λησμονώ το όνομα, είναι δίπλα στην Στροφυλιά) και μού είπαν ότι οι Γερμανοί έβγαλαν έξω τους κατοίκους και το έκαψαν. 


Γιατί; ερώτησα: 

«Διότι ΕΛΑΣίτες έστησαν ενέδρα και δολοφόνησαν δύο Γερμανούς που περνούσαν πάνω σε μία μοτοσυκλέττα!» 

Στα Καλάβρυτα οι ΕΛΑΣίτες επέδραμον από το βουνό αιφνιδίως και συνέλαβον την ολιγομελή Γερμανικήν φρουράν. 

Τους αιχμαλώτους τους εθανάτωσαν και μετά τα πτώματα τα εκρέμασαν ανάποδα αφού πρώτα έκοψαν τα γεννητικά όργανα και τα έβαλαν μέσα στο στόμα των τεθνεώτων! Φαίνεται ότι αυτός είναι ο Ελληνικός τρόπος μεταχειρίσεως των νεκρών!


Φυσικά επηκολούθησαν τα αντίποινα! 

Προσοχή!! διά να μην προλάβουν να φύγουν οι κάτοικοι στα βουνά κι έτσι γλυτώσουν τα αντίποινα οι ΕΛΑΣίτες σκοπίμως απελευθέρωσαν έναν των αιχμαλώτων ώστε να ειδοποιηθούν πάραυτα οι Γερμανοί! 


Στις εορτές μνήμης που γίνονται ετησίως, στους λόγους που εκφωνούνται ουδέποτε αναφέρονται σε αυτά τα γεγονότα που προεκάλεσαν τα αντίποινα. Διατί;; Δεν πρέπει οι νέοι να μαθαίνουν τον ορθόν Ελληνικόν τρόπον μεταχειρίσεως των νεκρών;; Ηθικόν επιμύθιον: Αξίζει να δολοφονήσης δύο Γερμανούς κι ας γίνεις αίτιος να φονευθούν στα αντίποινα εκατόν Ελληνες, δεν έγινε και τίποτε, “παράπλευρες απώλειες” είναι!!


Πού κατέληξε αυτή η λοιμική; αυτή η αρρώστεια και πληγή που την ονομάζουν «Εθνική Αντίσταση»;; Κατέληξε στον πενταετή Συμμοριτοπόλεμον ή “Εμφύλιον” όπως τον λέγουν οι ΚΚΕδες και οι άλλοι αριστεροί· εσείς όπως σας αρέσει πείτε τον! 

Όπως κι αν τον ονομάσετε διόλου δεν αλλάζει η ουσία του, ότι επί μίαν πενταετίαν η Ελλάς ρήμαξε, χωριά και κωμοπόλεις εκάησαν, περιοχές ολόκληρες εκκενώθησαν από τους κατοίκους των, όπως διαβάζομε: 

«Η χώρα θα ρημάξει κυριολεκτικά, θα αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία της καθώς ερημώνονται εκτεταμένες, ορεινές κυρίως, ζώνες με εκατοντάδες χιλιάδες Ανταρτοπλήκτους να φεύγουν»· ο αριθμός των προσφύγων αυτών υπολογίζεται περί τις επτακόσιες χιλιάδες! Επίσης εφονεύθησαν χιλιάδες, μόνον εις το πεδίον της μάχης οι νεκροί έφθασαν τις πενήντα χιλιάδες (και από τις δύο πλευρές) ενώ οι τραυματίες (μόνον του Στρατού μας) τίς τριάντα χιλιάδες!ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''13 


Επιπλέον χιλιάδες παιδιά έφυγαν διά τις χώρες του Παραπετάσματος με το μεγαλύτερον ανοσιούργημα της παγκοσμίου ιστορίας, το επικατάρατον Παιδομάζωμα! Βεβαίως, ο “Εμφύλιος” ήτο η εποχή που οι αισχρουργίες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έφθασαν στο αποκορύφωμά τους καθώς τότε δεν υπήρχον Γερμανοί, αλλά υπήρχον οι μοναρχοφασίστες, οι “εχθροί του λαού”, ούτως π.χ. στην Κεφαλληνία οι Αντάρτες έστησαν ενέδρα σε ένα αυτοκίνητον το οποίον μετέφερε 48 νέους 18 ετών επιστράτους του Στρατού και τους εφόνευσαν όλους! 


Οι άνθρωποι αυτοί, που μόνον άνθρωποι δεν ήσαν, εφόνευσαν τους νέους της γειτονιάς τους, γνωστούς τους και πιθανώς φίλους τους!


Στην Ελλάδα επερίσσευσε η χολή, το μίσος, η κακουργία! Την εποχήν 1945-1950 όπου και οι πλέον κατεστραμμένες χώρες της Ευρώπης, ως η Γερμανία και η Πολωνία, ανεσυγκροτήθησαν, ανοικοδομήθησαν και εδημιούργησαν την οικονομίαν τους, η Ελλάς που διόλου δεν είχε υποστή ζημίες από την κατοχήν, τότε συστηματικώς κατεστρέφετο! Λόγου συμπεσόντος, ερώτησις που απάντησιν δεν έχει λάβει: οι Γερμανοί διόλου δεν έθιξαν την Αθήνα, όμως μετά την αποχώρησίν των το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ συστηματικώς ανετίναξε πολλά οικοδομικά τετράγωνα, τετράγωνα κοινά, οικιστικά ή εμπορικά!


Γιά ποιό λόγο τάχα;; 

Λοιπόν, ο “Εμφύλιος” όπως αρέσει να λέγεται σήμερον, παρότι μόνον εμφύλιος δεν ήτο, καθώς η μία μερίς απετελείτο από εξωμότες, πράκτορες της 3ης Διεθνούς, που ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σιδηροδέσμια στο μαντρί που μετά ωνομάσθη από τον Τσώρτσιλ “Σιδηρούν Παραπέτασμα”, ο “Εμφύλιος” λέγω, ήτο ο σημαντικώτερος και δηλητηριωδέστερος καρπός της κακοήθους «Εθνικής Αντίστασης» μας, που σήμερον την ενδοξοποιούμε διά να ενδοξοποιήσωμε μέσω αυτής τον Κομμουνισμόν, το ΚΚΕ, την Αριστεράν και τους συνοδοιπόρους τής Κεντροαριστεράς! 


Θλίψις και ντροπή για το κατάντημα τού συγχρόνου Έλληνα!


Σημείωση RV: Προς επίρρωσιν των όσων αναφέρει ο Παν. Μαρίνης παραθέτουμε προπαγανδιστικό φύλλο των Βρετανών υπέρ του μπολσεβικισμού. Ημερομηνία, Μάρτιος του 1943.


ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ''16 


Διαβάζουμε:

Ο μπολσεβικισμός θα μας απελευθερώσει!!! 

Πλησιάζει η ώρα της αναστάσεως! 

Ο σύντροφος Στάλιν εγγυάται την ελευθερία και την αυτοδιάθεση των λαών! 

 Χάρις στον μπολσεβικισμό η υπόδουλη Ευρώπη θα γνωρίσει την ελευθερία! 

Ο Γκαίμπελς μπορούσε να προπαγανδίζει εναντίον του, διότι πριν τον πόλεμο, ο κόσμος δεν γνώριζε τι είναι ο μπολσεβικισμός! 

Επειδή λοιπόν και οι Έλληνες δεν γνώριζαν τι εστί μπολσεβικισμός φρόντισαν οι σύμμαχοί μας Άγγλοι να μας τον επιβάλουν και να μας λυτρώσουν από την άγνοια…Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 11:18 pm


Τι λέει η Γιάννα Αγγελοπούλου για τα σενάρια περί υποψηφιότητα της στον δήμο ΑθηναίωνΗ Γιάννα Αγγελοπούλου διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου για το δήμο Αθηναίων τονίζοντας στην δήλωσή της: 
«Έκπληκτη παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες συζήτηση για τον Δήμο Αθηναίων, η οποία με εμπλέκει. Τίποτε απ’ αυτά δεν έχει ίχνος αλήθειας».

Ως… καλάθι εκτός χρόνου εκλαμβάνεται η πληροφορία πως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων.Ο διεθνής μπασκετμπολίτσας βρέθηκε στο επίκεντρο μετά από δημοσίευμα του «Βηματοδότη» ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κατεβάσει στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 ένα «πρόσωπο – έκπληξη που δεν ξέρει να χάνει».


Η ορολογία που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι προσανατολίζεται σε πρόσωπο από το χώρο του αθλητισμού και εν συνεχεία στο προσκήνιο εμφανίστηκε το όνομα του Φραγκίσκου Αλβέρτη.


Η διάψευση όμως από την πλευρά του αθλητή ξεκαθαρίζει μεν το τοπίο ως προς τη δική του υποψηφιότητα, συνεχίζει όμως να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τον εκλεκτό ή την εκλεκτή του Αλέξη Τσίπρα για την Αθήνα. 

Ο ίδιος πάντως με δήλωσή του στην ιστοσελίδα Newbomb.gr διαψεύδει τα σενάρια λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση με κανέναν».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 10:41 pm


ΜΚΟ (οβραίικων συμφερόντων) στην Ελλάδα πιάστηκε στην κάμερα να λέει πώς εκπαιδεύει μετανάστες να λένε ψέμματα για να πάρουν άσυλο
Στην ιστοσελίδα της, η Advocates Abroad ισχυρίζεται ότι βοήθησε 15.000 μετανάστες να διασχίσουν τα ελληνικά σύνορα και άλλους 2.500 εκτός Ελλάδας. 

Η οργάνωση είναι τεράστια, παίρνοντας εθελοντές από μεγάλα πανεπιστήμια και μάλιστα εμφανίστηκε σε μια ταινία ντοκιμαντέρ του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου.

Κυβέρνηση λαθρολάγνων, έχουμε... 
ΜΚΟ "ελληνικές" και ξένες, έχουμε γεμίσει... 

Λαός με ΦΙΛΟΤΙΜΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!
Διαφορετικά, όλους αυτούς, θα τους είχαμε πετάξει έξω.

Σκασμός λοιπόν, και ας απολαύσουμε το σφάξιμό μας απ' αυτούς.
Έτσι κι αλλιώς, αυτό ήταν ανέκαθεν το σχέδιο των οβριών.

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μια ΜΚΟ στην Ελλάδα που βοήθησε περισσότερους από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην Ευρώπη
καταγράφηκε στην κάμερα να παραδέχεται ότι εκπαιδεύει συστηματικά τους αιτούντες άσυλο να ξεγελούν τις συνεντεύξεις ελέγχου προσποιούμενοι τραύματα και διώξεις.


Η Ariel Ricker, εκτελεστική διευθύντρια της Advocates Abroad, μιας μεγάλης ΜΚΟ που παρέχει νομική συνδρομή σε μετανάστες, πιάστηκε στην κάμερα να συζητά ανοιχτά πώς διδάσκει τους πρόσφυγες να λένε ψέμματα στους συνοριοφύλακες. 


Το βίντεο κυκλοφόρησε από την Καναδέζα ακτιβίστρια, συγγραφέα και παραγωγό ντοκιμαντέρ Lauren Southern, και θα αποτελέσει μέρος του νέου της ντοκιμαντέρ “Borderless” (Χωρίς Σύνορα), το οποίο παρουσιάζει την
ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση.

Στην ιστοσελίδα της, η Advocates Abroad ισχυρίζεται ότι βοήθησε 15.000 μετανάστες να διασχίσουν τα ελληνικά σύνορα και άλλους 2.500 εκτός Ελλάδας. Η οργάνωση είναι τεράστια, παίρνοντας εθελοντές από μεγάλα πανεπιστήμια και μάλιστα εμφανίστηκε σε μια ταινία ντοκιμαντέρ του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου.

Στο υλικό ή Ricker περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός παρέχει εκπαιδευτικές συναντήσεις για μετανάστες που επιδιώκουν είσοδο στην Ευρώπη, όπου διδάσκονται πώς να ενεργούν κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με συνοριοφύλακες:

”Τους λέω ότι είναι ηθοποιία, όλο αυτό είναι ηθοποιία … για να περάσουν, πρέπει να παίξουν το ρόλο τους στο θέατρο.”

 Αποκαλεί επίσης το προσωπικό της EASO (Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο) ότι «είναι ηλίθιο» και περιγράφει μια φόρμουλα που ο οργανισμός δημιούργησε για να εκμεταλλευτεί κατά την εξέταση των συνεντεύξεων.

Μία μέθοδος που διδάσκει στους μετανάστες είναι να εκμεταλλευτούν τις χριστιανικές συμπάθειες της Ελλάδας υποκρινόμενοι ότι έχουν διωχθεί επειδή είναι Χριστιανοί. 


Τους περιγράφει ακόμα και πώς να προσεύχονται κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, επειδή ειρωνικά αυτό αντανακλά “ειλικρίνεια”.

Αρχικά, ο οργανισμός απάντησε στο βίντεο με ένα tweet που έλεγε ότι είναι μια συζήτηση ”μονταρισμένη” και ότι χρησιμοποιείται για ”δεξιό πολιτικό εφέ”, από τότε όμως οι σελίδες τους στο Twitter και το Facebook με περισσότερους από 140.000 ακολούθους έχουν διαγραφεί μετά τις αποκαλύψεις.

 

Κατά ειρωνικό τρόπο, μερικά από τα πραγματικά θύματα της τακτικής των ΜΚΟ είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες – οι πραγματικοί πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να ανταγωνιστούν με ψεύτικους υποψήφιους που εκπαιδεύτηκαν να παίξουν με το σύστημα. 

Το «σχολείο ηθοποιίας» της Ricker δίδασκε στους μαθητές του ακόμη και πως να μιμηθούν τα συναισθήματα των επιζώντων τραυμάτων, χωρίς φυσικά να σκέφτονται τους αιτούντες άσυλο που δεν χρειάζεται να προσποιούνται ότι υποφέρουν από τραύματα.
 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δήλωσε ότι «ανησυχεί για αυτές τις αναφορές» ενώ το κολλέγιο Νομικής Sturm, σχολή του Πανεπιστημίου του Ντένβερ που συμμετείχε ως σύμβουλος στην ιστοσελίδα της Advocates Abroad, απάντησε λέγοντας ότι ήταν «συγκλονισμένο και απωθημένο» από τα σχόλια που έγιναν από την κα Ricker και ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει επίσημη σχέση με την ΜΚΟ και οι σπουδαστές του δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί της.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 10:26 pm


Ο πράκτορας Ιερώνυμος κάλεσε τους Ρότσιλντ να αναλάβουν το ξεπούλημα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας Κοίτα να δεις σύμπτωση με το που άρχισε η επίθεση με τα Μνημόνια ο πράκτορας Ιερώνυμος κάλεσε την εταιρία Cushman & Wakefield να αναλάβει το ξεπούλημα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας κι αυτή η εταιρία συμπτωματικά…. έχει Rothschild.


Θέλουν νομική κάλυψη οι προδότες γι’αυτό πριν από κάθε τέτοια κομπίνα δισεκατομμυρίων… ψηφίζουν τη νομική ασυλία όσων βάζουν την υπογραφή τους.


 Ο πράκτορας Ιερώνυμος κάλεσε τους Ρότσιλντ να αναλάβουν το ξεπούλημα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

 
Αγιογραφία του πράκτορα Ιερώνυμου από τους πράκτορες της ΕφΣυν. 

Θα αλλάξουν χέρια πάρα πολλά λεφτά και περιουσίες που ο κόσμος εμπιστεύθηκε στην Εκκλησία κι όχι στους πράκτορες της Βουλής και της Δημοσιογραφίας.


Μετά το Χρηματιστήριο ,τα εξοπλιστικά, τους Ολυμπιακούς και τα Μνημόνια ακόμα μια τεράστια κομπίνα για την αρπαγή δημοσίου πλούτου στήνεται από τα ξένα αφεντικά και τους ελληνόφωνους πράκτορες.Κοίτα να δεις σύμπτωση με το που άρχισε η επίθεση με τα Μνημόνια ο πράκτορας Ιερώνυμος κάλεσε την εταιρία Cushman & Wakefield να αναλάβει το ξεπούλημα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας κι αυτή η εταιρία συμπτωματικά…. έχει Rothschild.


Ο πράκτορας Ιερώνυμος κάλεσε τους Ρότσιλντ να αναλάβουν το ξεπούλημα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας 2Ο πράκτορας Ιερώνυμος κάλεσε τους Ρότσιλντ να αναλάβουν το ξεπούλημα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας 9Ο πράκτορας Ιερώνυμος κάλεσε τους Ρότσιλντ να αναλάβουν το ξεπούλημα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας 7
Για να μην πάει το μυαλό μας στο κακό….η ΕφΣυν της Μοσάντ …έσπευσε να μας ενημερώσει καθυσηχαστικά ότι είναι η μεγαλύτερη Real Estate εταιρία στο κόσμο. Άρα “καλοί” άνθρωποι… πετυχημένοι.

Όχι τίποτα επιστήμονες στις μεγάλες κομπίνες.

Κουβέντα δεν έγραψαν για τους μαφιόζους Rothschild που ανεβάζουν κυβερνήσεις πρακτόρων ώστε η αρπαγή της Δημόσιας Περιουσίας να γίνεται με φωτογραφικούς νόμους, εγκεκριμένος από το ΣτΕ.

Κι αυτό προκειμένου να ΜΗΝ μπορούν να καταργηθούν εύκολα αυτοί οι νόμοι και για να μην καταδικαστούν ποτέ για προδοσία όσοι βουλευτές τους ψήφισαν. 

Θέλουν νομική κάλυψη οι προδότες γι’αυτό πριν από κάθε τέτοια κομπίνα δισεκατομμυρίων… ψηφίζουν τη νομική ασυλία όσων βάζουν την υπογραφή τους.

Όλες αυτές οι διεθνείς εταιρίες “Συμβούλων” ετοιμάζουν τα πάντα , συντάσσουν ακόμα και τους νόμους προς ψήφιση, ώστε οι κλόουν της Βουλής, να μην χρειάζεται να σκεφτούν το παραμικρό, να ψηφίσουν χωρίς να διαβάσουν λέξη και να τσεπώσουν εκατομμύρια σε μίζες ως μερίδιο από το μεγάλο κόλπο.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 9:50 pm


Γιατί άνοιξαν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη και συνεργατών του;


 «Όλες οι υποθέσεις βρίσκονται στο στόχαστρο της Αρχής» λέει στο «Έθνος» δικαστική πηγή, απαντώντας στο ερώτημα εάν η Ανεξάρτητη Αρχή προχώρησε στο αίτημα για το άνοιγμα των λογαριασμών των πολιτικών προσώπων με αφορμή συγκεκριμένη δικογραφία.
Η εντολή που έδωσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ζητώντας το
άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη και ακόμη επτά προσώπων, ήρθε ως αποτέλεσμα αρκετών ανοιχτών δικογραφιών στην ανάκριση ή στα χέρια εισαγγελικών λειτουργών.

Δεν έχει σταματήσει η έρευνα της Αρχής να ψάχνει για «μαύρο χρήμα»

«Όλες οι υποθέσεις βρίσκονται στο στόχαστρο της Αρχής» λέει στο «Έθνος» δικαστική πηγή, απαντώντας στο ερώτημα εάν η Ανεξάρτητη Αρχή προχώρησε στο αίτημα για το άνοιγμα των λογαριασμών των πολιτικών προσώπων με αφορμή συγκεκριμένη δικογραφία. 

Από τα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία περιλαμβάνονται στο έγγραφο προς τις τράπεζες, μπορεί κανείς να οδηγηθεί με ασφάλεια στις εξής δικογραφίες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες, οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.


Η δικογραφία για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών από τη γαλλική εταιρεία Thales είναι μία από αυτές, αφού η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου δεν σημαίνει ότι η έρευνα έχει σταματήσει να ψάχνει ροή μαύρου χρήματος. 

Άλλωστε, αναμένονται απαντήσεις από το άνοιγμα των λογαριασμών κυπριακής offshore, καθώς και απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν γίνει στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, ακόμη και στις ΗΠΑ.


Επτά λογαριασμοί υπό έρευνα

Λογαριασμοί


Εκκρεμής στην ανάκριση είναι, όμως, ακόμη μία δικογραφία, η οποία πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο, αφού αφορά στην ανάθεση της κατασκευής του C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ στο σύνολό του. Για το σκέλος της παραλαβής, 18 άτομα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ωστόσο υπό έρευνα μένει το σκέλος της ανάθεσης.


Οι τραπεζικοί λογαριασμοί που βρίσκονται υπό εξέταση από την αρμόδια Αρχή είναι του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, του Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού την ίδια περίοδο, της συζύγου του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλας, και του Λουκά Ρωμανού, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Το έμβασμα του Σπύρου Σημίτη

Σπύρος Σημίτης


Στα χέρια των εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς είναι εδώ και έναν χρόνο η δικογραφία που αφορά στο πρόσωπο του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Σπύρου Σημίτη, με αφορμή ένα έμβασμα ύψους 845.000 ευρώ. Το εν λόγω έμβασμα είχε μεταφερθεί μεταξύ λογαριασμών του Σπ. Σημίτη, για το οποίο ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο και προϊόν 40ετούς εργασίας τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του.


Εκτός των παραπάνω δικογραφιών, εκκρεμής παραμένει η λήψη της κατάθεσης από το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Thales (σ.σ.: η οποία ανέλαβε το έργο του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών) Μισέλ Ζοσεράν.


Ο τελευταίος δύο φορές -το 2005 και το 2016– έχει κάνει λόγο για χρηματισμούς κρατικών αξιωματούχων στην υπόθεση των φρεγατών, ενώ μιλώντας για την «ήττα» της Thales, η οποία ήταν υποψήφια για την ανάληψη του C4i, είχε υποστηρίξει ότι η εταιρεία έχασε γιατί δεν δωροδόκησε τόσο ψηλά όσο έπρεπε

 Για αυτούς τους ισχυρισμούς του ο Μ. Ζοσεράν έχει μηνυθεί από τον Γιάννο Παπαντωνίου, με τον πρώην υπουργό να κερδίζει τη δικαστική διαμάχη.Πηγή: Έθνος

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 9:37 pm


Στη σορό του ΗΡΩΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ , βρήκαν να "παίξουν" τις... "μπατριώτισες";;; Ντροπή!.


Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή 

Πριν λίγο, μια φίλη, μου έστειλε την παρακάτω φωτογραφία.


Τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ, στον τάφο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, του Αλβανού Χότζα.


Για τον Μανώλη Γλέζο και την φιλία του με τον ΑΛΒΑΝΟ ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, έχουν γράψει πολλάκις.


Αυτό που δεν γνώριζα ήταν πως ... στα ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ, εκεί που δολοφονήθηκε Ο ΗΡΩΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ, έδωσε το παρόν και "η μπατριώτισα" Γεωργία Μπιτάκου.


Δεδομένου ότι  μ' έχει αποκλείσει από τις αναρτήσεις της μετά τις αποκαλύψεις που έχω κάνει για την ... αφεντιά της, σχετικά με την προσήλωσή της στον Τσίπρα και όχι μόνον, με πληροφόρησαν φίλοι, πως έκανε ανάρτηση με βίντεο, στην σελίδα της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, σχετικά με την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ...


Και όλα θα μπορούσαν να ήταν μια αδιάφορη ανάρτηση, ενός προσώπου που έχει πάρει σβάρνα διάφορα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου ενδεχομένως να αυτοπροβάλεται ως... μεγκάλη  μπατριώτισσα... 

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους... 
Πρώτα η παρακάτω ανάρτηση...
 Να μην κλάψουμε στον τάφο του δικτάτορα Χότζα σφαγέα του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου;;

 Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, λουλούδι και φυτόΚρατάμε την ανωτέρω φωτό ακόμα κι αν είναι φωτομοντάζ, γιατί η αλήθεια δεν απέχει ούτε στο ελάχιστο... και... 

... πάμε να δούμε ένα βίντεο, από την μεγάλη αγάπη που είχε και την τιμή που ένοιωθε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ, για τον ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, Ε. Χότζα...

Φυσικό λοιπόν είναι, όταν τον στηρίζεις ζωντανό, θα τον κλάψεις και... πεθαμένο.


Αυτό που δεν είναι φυσικό, είναι σήμερα, που η γνώση είναι πανεύκολη  μέσα από το διαδίκτυο, να θαυμάζεις... τον θαυμαστή του ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ...

Ας δούμε τι είχε αναρτήσει στο προφίλ της, η  Γεωργία Μπιτάκου, για τον φίλο του ΣΦΑΓΕΑ των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου... και κάνει λόγο για τα... ιδανικά του Γλέζου... 

Τι άλλο θα γράψει η γυναίκα, Παναγιά μου;;;  Προηγουμένως ήταν φαν του Δημήτρη Καζάκη...Και πιο πριν, του Αλέξη Τσίπρα...
Φαίνεται όμως, πως θαυμάζει και τον Ερντογάν και θεωρεί πως ο ελληνικός λαός, θα είναι ο καλλίτερος φίλος των μογγόλων Τούρκων... προφανώς ξεχνώντας τι έκαναν στους Πόντιους, στους Μικρασιάτες, στους Κυπρίους αδελφούς μας  και πως φέρονται εδώ και χρόνια απέναντι στους Έλληνες,  με τις συνεχείς προκλήσεις τους στο Αιγαίο... και να μην ξεχνάμε και τον αθάνατο ίκαρό μας Κώστα Ηλιάκη, που έπεσε νεκρός από τούρκικο βλήμα.
Όλους αυτούς θαυμάζει η Γεωργία Μπιτάκου, αλλά αξίζει ν' αναρωτηθεί κανείς:

Όταν θαυμάζεις κυρία μου τον φίλο του σφαγέα των Βορειοηπειρωτών, Μανώλη Γλέζο, πως μπορείς "να παίζεις" το παιχνίδι του... "πατριωτισμού", στους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες που τόσο έχουν υποφέρει από τον Χότζα και κατ' επέκταση στο σκήνωμα του ΗΡΩΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ, που δολοφονήθηκε από αλβανικά χέρια;;;

Εδώ, το σχετικό λινκ 
  Όλα θυσία στην ... αυτοπροβολή;;;

Αλλά θα μου πείς, όταν  παριστάνεις την ... εσταυρωμένη... 

Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Τώρα τελευταία, κυκλοφορούν φήμες, πως συνεργάζεται και με τον πρώην γαμπρό του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κατσανέβα... 
Ισχύει ή ψέματα λένε οι κακές γλώσσες;;;

Υ.Γ.2. Δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά δεν είδαμε πουθενά κάποιο δικό της ρεπορτάζ... ούτε καν την έρευνα που έκανε λέει στις Ινδίες για τον Μέγα Αλέξανδρο...

Μόνον φωτογραφίες από την Ινδία έχει στο προφίλ της... και τατουάζ με ... (θέλω να βρείτε την θεότητα που έχει στην πλάτη της)

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 8:39 pm


Όταν ο Ρούσσης, έχει κέφια, ζωγραφίζει... Ο αρκουδόγυφτος και η κρητικιά τραβέστω επί το έργονΗ εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Ο αρκουδόγυφτος και η κρητικιά τραβέστω επί το έργον

 

Ελα μωρή, δείξε πως κάνει ο γέρος και η γριά στο κρεβάτι.
 

Πως μουγγανίζουν μωρή οι αρκούδες όταν τους τον χώνουν?
 

Αϊντε κάνε, να διασκεδάσουμε τους συριζογκαγκανόβλαχους!!
 

Ολα μέσα από την ζωή αδέλφια...


Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 8:34 pm


Αφορολόγητοι οι Εβραίοι (από το 1978) στην ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Ελλαδα...


«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) (ΚΙΣ) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!!

Με απλά λόγια, κανένας Εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο!!!


 Τα προνόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος στο Κ.Ι.Σ. είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού με τον συγκεκριμένο κανονισμό του Κ.Ι.Σ., αυτοβούλως έχει δημιουργηθεί ένα «κράτος εν κράτη» από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα.Δια χειρός Κωνσταντίνου Καραμανλή, του επονομαζόμενου και "ενθνάρχη του κ@$οΜ@#ρά", βεβαίως βεβαίως... 


Κι ύστερα, έχεις και τον Δημητρά του Παρατηρητηρίου, να έχει το θράσος να με στέλνει στον εισαγγελέα κατά του ρατσισμού...

ΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΚΑΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ.

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Καλά τους είπε ο Χριστός, (ο μεγαλύτερος "ρατσιστής" της Οικουμένης), ΓΕΝΝΗΜΑΤΆ ΕΧΙΔΝΩΝ.  

Καλά τους είπε και ο Καραϊσκάκης...Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΙΟ.


 Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο
ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες υπήκοοι και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!


 


Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) (ΚΙΣ) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!!

Με απλά λόγια, κανένας Εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο!!!


Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα.

Το Κ.Ι.Σ. πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να δέχεται περιουσίες Εβραίων και να φορολογεί αυτούς, υποκαθιστώντας το ελλαδικό κράτος, γεγονός πρωτοφανές, είναι παράλληλα απαλλαγμένο και το ίδιο από την καταβολή φόρων, όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων του. Επιπλέον το Κ.Ι.Σ. δεν καταβάλλει κανέναν φόρο στο Ελλαδικό κράτος για την απόκτηση, δωρεά, αγορά, οποιασδήποτε κινητής ή ακίνητης περιουσίας, ενώ παράλληλα δικαιούται να εισάγει αδασμολόγητα προϊόντα προς εβραϊκή χρήση.

Κατ’ επέκταση, το Κ.Ι.Σ. έχει συγκροτήσει όπως προκύπτει από τον εσωτερικό του κανονισμό, έναν αυτάρκη και αυτοδιοικούμενο οργανισμό που επεκτείνεται σε όλους τους νομοθετικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, διοικητικούς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς, οικονομικούς, κ.α. τομείς, υποδομή η οποία απαιτείται για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Τα προνόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος στο Κ.Ι.Σ. είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού με τον συγκεκριμένο κανονισμό του Κ.Ι.Σ., αυτοβούλως έχει δημιουργηθεί ένα «κράτος εν κράτη» από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα.
Και μάλιστα, αυτό το «κράτος» δεν μετέχει σε καμία υποχρέωση έναντι του Ελληνικού κράτους και απλά εισπράττει χωρίς ποτέ να αποδίδει τίποτε προς το Ελληνικό δημόσιο…!

Μετά από αυτά, δικαίως αναρωτιέται ο γράφων, αλλά και ο κάθε Έλληνας πολίτης:
Και γιατί κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριοι βουλευτές, να πληρώνουν οι απλοί Έλληνες πολίτες τη στιγμή που άλλοι Έλληνες πολίτες (Εβραίοι στο θρήσκευμα) δεν συμπαρατάσσονται στην στήριξη της οικονομίας αυτής της χώρας, αλλά και δεν συνδράμουν για την οικονομική της σωτηρία; Γιατί, άραγε, θα πρέπει εις έκαστος μισθωτός, συνταξιούχος ή δημόσιος υπάλληλος, να ανεχθεί την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν κάποιοι άλλοι (Εβραίοι) πολίτες απολαμβάνουν ειδικής μέριμνας, προστασίας και ουσιαστικής απαλλαγής από τις εισφορές φόρων; Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως μεγάλες (έως τεράστιες) βιομηχανίες Εβραϊκών συμφερόντων που λειτουργούν στη χώρα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ως φόρο και χάνονται πάρα πολλά δισεκατομμύρια ετησίως, λόγω ειδικού νόμου, με ποια σοβαρότητα έρχεται σήμερα το κράτος να κυνηγήσει τον μικροεπιχειρηματία που «φοροδιαφεύγει»;.

Άμεσα οφείλετε να ανακοινώσετε δεκαετή αναδρομική καταβολή φόρων της εβραϊκής κοινότητας (καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας). Πιστέψτε με δεν θα φτωχείνουν, καθώς και όλων εκείνων των Ελλήνων χριστιανών που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. Εκτός εάν στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες διαφόρων κατηγοριών, με βάση τη θρησκεία τους.Και σε αυτή την περίπτωση, διαβλέπω πως -τελικά- οι χριστιανοί αποτελούν πολίτες γ’ κατηγορίας, αφού ως α’ κατηγορίας αντιμετωπίζετε τους Εβραίους και ως β’ κατηγορίας τους μουσουλμάνους (οι οποίοι στην Ελλάδα χρήζουν ειδικής κρατικής μέριμνας σε πλείστες όσες των περιπτώσεων).


Ζητείστε-απαιτείστε λοιπόν τα χρωστούμενα από την Ελληνική εβραϊκή κοινότητα και το καθοδηγητικό της όργανο (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και να είστε βέβαιος πως όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα λυθούν ως δια μαγείας.
(Μην σας πω και πως οι τοκογλύφοι θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να μας δανείσουν και χωρίς τόκο.)!!


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 7:59 pm


Ανάκληση πολιτογράφησης Αλβανών που παρίσταναν τους Βορειοηπειρώτες Η εγκύκλιος αυτή δρομολογεί την επίλυση ενός παγίου αιτήματος όλων των Βορειοηπειρωτών καθώς βλέπαμε όλο και περισσότερους Αλβανούς να παριστάνουν τους Βορειοηπειρώτες μόνο και μόνο για να πάρουν στα χέρια τους το ελληνικό διαβατήριο που τους δίνει πρόσβαση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. 

Ανάμεσά τους υπάρχουν και πιο κραυγαλέες περιπτώσεις όπου Αλβανοί με ανθελληνικές θέσεις και συμπεριφορές έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες.

Και να κηρυχθούν PERSONA NON GRATA στην Ελλάδα...

Και να κυκλοφορήσουν και φωτογραφίες τους και τα ονόματά τους... έτσι, για να τους... 
γνωρίζουμε μωρέ... να τα φιλέψουμε και κάτι τις τα παντιά απ' το αλμπάνια...

Άντε, γιατί πάρα σήκωσαν ανάστημα τα ... μπασμένα ... και έβγαλαν και γλώσσα...

Αν και μεταξύ μας, δεν πιστεύω πως θα κάνουν το παραμικρό τα μπολσεβίκια της συγκυβέρνησης.. έτσι για τα μάτια του πόπολου το κάνουν...  
Σιγά μην χάσουν ψηφοφόρια και ... χασίσι...

 

Καλλιόπη Σουφλή  
Μια νέα εγκύκλιος κυκλοφορεί απ' τις 9 Νοεμβρίου στα γραφεία του τμήματος αλλοδαπών, στο υπουργείο εσωτερικών καθώς και σε άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τις διαδικασίες πολιτογράφησης. Η εγκύκλιος αυτή δρομολογεί την επίλυση ενός παγίου αιτήματος όλων των Βορειοηπειρωτών καθώς βλέπαμε όλο και περισσότερους Αλβανούς να παριστάνουν τους Βορειοηπειρώτες μόνο και μόνο για να πάρουν στα χέρια τους το ελληνικό διαβατήριο που τους δίνει πρόσβαση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους υπάρχουν και πιο κραυγαλέες περιπτώσεις όπου Αλβανοί με ανθελληνικές θέσεις και συμπεριφορές έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες. 

Ως γνωστόν, οι Βορειοηπειρώτες πριν την κτήση της ελληνικής υπηκοότητας χρησιμοποιούσαν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ), κατά την έναρξη των διαδικασιών πολιτογράφησης, οι κάτοχοι ΕΔΤΟ δεν κλήθηκαν να αποδείξουν την ελληνική τους καταγωγή καθώς για λόγους διευκόλυνσης θεωρήθηκε πως η συγκεκριμένη ταυτότητα το αποδείκνυε. 

Πλέον όσοι Αλβανοί πολίτες πήραν την ελληνική ιθαγένεια ως κάτοχοι ΕΔΤΟ θα ελεγχθούν εκ νέου και θα πρέπει να αποδείξουν την ομογενειακή τους ιδιότητα σε περίπτωση που συντρέχει μια απ' τις παρακάτω περιπτώσεις: 


α. σε πλαστογράφηση προξενικής θεώρησης η οποία προκύπτει ότι έχει χορηγηθεί σε πρόσωπο με διαφορετικά στοιχεία που αποδεδειγμένα δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον πολιτογραφούμενο
 

β. σε χορήγηση γνήσιας μεν προξενικής θεώρησης με ημερομηνία έκδοσης μετά το 2001, η οποία όμως δεν αποδεικνύεται ότι είναι ομογενειακού τύπου.


Αδιαμφισβήτητα η εγκύκλιος αυτή ανοίγει το δρόμο για την αποκατάσταση μιας εσφαλμένης τακτικής αρκεί να υπάρχει και θέληση για την εφαρμογή της.


Σας παραθέτουμε την εγκύκλιο:


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 7:25 pm


Τώρα, ν' αρχίσω τα μπινελίκια, ή να σωπάσω;;;; ''Μνημόσυνο'' σε σκύλο σε Ορθόδοξο Ναό της Ι.Μ. Ντιτρόιτ (ΒΙΝΤΕΟ)Το αμερικάνικο κανάλι FOX 2 μας μετέφερε σε live μετάδοση ένα πρωτοφανές και πρωτάκουστο γεγονός, που έλαβε χώρα εντός του Ελληνορθόδοξου Ιερό Ναού.Αν αρχίσω τα ... μπινελίκια, θα πείτε πως δεν είμαι Κυρία;;;
Τι άλλο θα δούμε Θεέ μου;;;

Κόλλυβα, μοιράσατε, ρε;;; 

Άλλο αγάπη για τα τετράποδα κι άλλο γελοιοποίηση της Πίστης...


Καλλιόπη  Σουφλή

katanixis.gr: Όταν ομιλούμε για αγάπη, λίγο πολύ όλοι ξέρουμε το νοηματικό περιεχόμενο της λέξης.


Στη φιλοσοφία, η αγάπη αποθεώνεται αφού σχεδόν ο κάθε φιλόσοφος έχει και έναν αποκλειστικό ορισμό.

Στην ψυχολογία, η αγάπη μάλλον υποτιμάται, αφού πρωταγωνιστής είναι η ψυχή.

Στην Ορθόδοξη θεολογία, αφενός Αγάπη είναι ο Θεός [«Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ» (Α΄ Ιωάν. 4, 16)] αφετέρου για τον άνθρωπο, η αγάπη είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος [«Ο καρπός του Πνεύματός έστιν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθοσύνη, πίστις, πραότης, εγκράτεια» (Γαλ. ε΄ 22 – 23)].

Στην επιστήμη της (Δυτικής κυρίως) θεολογίας η αγάπη έχει πλέον θεοποιηθεί με έναν τρόπο τόσο στρεβλό που τελικά έχει διαστραφεί εντελώς το νόημά της. 

Άλλο ένα κραυγαλέο παράδειγμα της αυτής της διεστραμμένης αγάπης, παρουσιάζεται στο δημοσίευμα που ακολουθεί. 
 

Κατά τη δημιουργία ο Θεός έπλασε όλα τα πλάσματά του μόνο με τον λόγο: [Είπε και εγεννήθησαν, ενετείλατο και εκτίσθησαν (ψαλμ. 39). Μόνον τον άνθρωπο τον έπλασε από πηλό και του ενεφύσησε πνοή ζωής: [(Γεν. 2,7.)  καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν]. 

Στο μνημόσυνο λοιπόν του σκύλου αιτείται ο ιερεύς: "έτι δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου σου ;;;"... αφού δεν έχει ψυχή ο σκύλος!!!

Ολόϊδια ακριβώς είναι και η αγάπη των οικουμενιστών.
Διαστροφική, απάνθρωπη και τελικά σατανική. 


Όπως όσο και να αγαπάς ένα πλάσμα του Θεού σκυλί, γατί, καναρίνι, χελωνάκι, δελφίνι, αητόπουλο, ΔΕΝ γίνεται να του κάνεις μνημόσυνο, έτσι και στον αιρετικό αν o οικουμενιστής Ορθόδοξος, από αγάπη προβάλλει μόνον όσα μας ενώνουν και όχι όσα μας χωρίζουν από τον Θεό, τότε ΔΕΝ αγαπά εν αληθεία, αλλά αδιαφορεί για την ψυχή του αιρετικού, δεν τον προσκαλεί εις μετάνοιαν και το χειρότερο, αλλοιώνει την Ορθόδοξη πίστη για λόγους savoir-vivre. 

Η Οικουμενιστική αγάπη είναι σατανική αγάπη. Ξεκάθαρα πράγματα.

''Μνημόσυνο'' σε σκύλο σε Ορθόδοξο Ναό της Ι.Μ. Ντιτρόιτ

Πριν από λίγες ημέρες στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, ένας 29χρονος πυροβόλησε και σκότωσε ένα Κ-9 αξιωματικό σκύλο της Αστυνομίας.

Ο εν λόγω σκύλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή St. Clair Shores, και στο άκουσμα του θανάτου, αξιωματικοί και πολίτες βυθίστηκαν στο πένθος.

Στην εν λόγω περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο σκύλος αξιωματικός Κ-9, υπάρχει ο Ελληνορθόδοξος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Ντιτρόϊτ .

Το αμερικάνικο κανάλι FOX 2 μας μετέφερε σε live μετάδοση ένα πρωτοφανές και πρωτάκουστο γεγονός, που έλαβε χώρα εντός του Ελληνορθόδοξου Ιερό Ναού.

Συγκεκριμένα όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε τελετή - μνημόσυνο για τον αξιωματικό σκύλο Κ-9.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Θεό που έδωσε τα ζώα για να εξυπηρετούν τους ανθρώπους, ενώ υπογράμμισε ότι όπως λέει και στο βιβλίο της Αποκαλύψεως όλοι οι Άγγελοι, οι άνθρωποι και τα ζώα θα υμνούν τον Κύριο.
Δείτε το βίντεο εδώΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 7:03 pm


«Δεν έχει κλείσει ο κατάλογος των "ανεπιθύμητων προσώπων", από την Ελλάδα» δηλωνει προκλητικά ο Αλβανός υπ. Εξωτερικών


 Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι οι νέες προκλητικές των Αλβανών είναι αποτέλεσμα της ανεξήγητα υποτονικής αντίδρασης της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης στην δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και στην επιχείρηση εθνοκάθαρσης της Ελληνικής μειονότητας της Βορειού Ηπείρου.

Ε όχι και ανεξήγητα υποτονική η  αντίδραση της κυβέρνησης...

Τακιμιασμένα είναι τα παιντιά... Αλέξις και Έντι...


Τους ενώνει η ψυχοπάθεια και το χασίσι... που έχει φέρει το καράβι απ' την Περσία... 

Και κυρίως τους ενώνει το μίσος για κάθε τι ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ.
 

Καλλιόπη Σουφλή


«Δεν έχει κλείσει ο κατάλογος των "ανεπιθύμητων προσώπων", από την Ελλάδα» δηλωνει προκλητικά ο Αλβανός υπ. Εξωτερικ«Λάδι στην φωτιά» που καίει ακόμα στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, συνεχίζει να ρίχνει η Αλβανική ηγεσία.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, μιλώντας στην εκπομπή «Real Story» του δημοσιογράφου Sokol Bala στο τηλεοπτικό κανάλι «Vizion Plus» δήλωσε προκλητικά ότι η χώρα του «δεν έχει κλείσει τον κατάλογο των "ανεπιθύμητων προσώπων", από την Ελλάδα».


Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ο Ντιτμίρ Μπουσάτι δεν δίστασε να καταδικάσει «τη σιωπή της Ελλάδας» όπως είπε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η σιωπή των αξιωματούχων της Αθήνας καθώς και η στάση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα για τον πυροβολισμό κατά της αλβανικής αστυνομίας είναι απογοητευτική. Περίμενα μια πιο ξεκάθαρη στάση ώστε να αποστασιοποιηθεί από τις αλυτρωτικές φωνές».


Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι οι νέες προκλητικές των Αλβανών είναι αποτέλεσμα της ανεξήγητα υποτονικής αντίδρασης της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης στην δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και στην επιχείρηση εθνοκάθαρσης της Ελληνικής μειονότητας της Βορειού Ηπείρου.

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στο επίπεδο των ελληνοαλβανικών σχέσεων μετά από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα είπε ότι «είμαστε ένα βήμα πιο μακριά. Το επιθετικό κλίμα στην κοινή γνώμη επηρεάζει τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας».

 

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι προκλήσεις των Αλβανών


Στο μεταξύ η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR Δρ Ελένη Θεοχάρους, μετά από απόρριψη αιτήματος της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας εφαρμογή της διαδικασίας one-minute speech, (δικαίωμα ομιλίας για ένα λεπτό), πρόεβη στην ακόλουθη δήλωση έναντι του Σώματος:


«Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.

Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά.

Πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα γιατί μιλούσε Ελληνικά, πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία.


Λυπάμαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».


ΠΗΓΗ: Himara.gr

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 6:43 pm


37,7 εκατ. συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους στο Μάτι - Ακόμη δεν τους έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ
Προς το παρόν έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί 2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων όπως είπε ο κ. Βούτσης το 1 εκατομμύριο αφορά τη συλλογή του αμίαντου από τα κτίρια των πληγεισών περιοχών και το υπόλοιπο 1 εκ. ευρώ την ειδική φαρμακευτική αγωγή για τους εγκαυματίες.
Του κώλου τα εννιάμερα... 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ...

Ένας υπάλληλος να οριστεί να κινήσει την ταχύτατη διεκπεραίωση του θέματος, σε μια εβδομάδα θα είχαν τα χρήματά τους οι πυρόπληκτοι... 

ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΔΟΣ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;
ΜΟΝΟ 2.700.000 ΕΙΝΑΙ;;;
ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ;;; 

Οι πυρόπληκτοι, θα έπρεπε να είχαν "γκρεμίσει" το Μαξίμου και να κρατάνε με δηλώσεις και αποκαλύψεις ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στην επικαιρότητα, αλλά ... τόση σιωπή εκ μέρους τους... πολύ με προβληματίζει...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Μηδέν σχόλια στην πηγή της ανάρτησης... 
Το Μάτι, δεν πουλάει πια...
Αν και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πληγέντων των φονικών πυρκαγιών του Ιουλίου στην Αττική
έχει φτάσει τα 37,7 εκατομμύρια ευρώ όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης στη Βουλη, μέχρι στιγμής  δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ, καθώς ακόμη εξετάζονται τα αιτήματα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι διαχειριστές του συγκεκριμένου ειδικού λογαριασμού είναι ο πρόεδρός της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός  υποδομών Χρήστος  Σπίρτζης και ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Σύμφωνα πάντως με την αναλυτική ενημέρωση που έκανε  ο Πρόεδρος της Βουλής,  στην ολομέλεια με αφορμή την κύρωση της σχετικής ΠΝΠ, τα 35 εκ. ευρώ προέρχονται από 3 κεντρικούς κρατικούς φορείς και συγκεκριμένα τα 20 εκ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ με πρόνοια για τις ανακατασκευές σπιτιών, τα 10 εκ. ευρώ από το αποθεματικό της Βουλής και τα 5 εκ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα υπόλοιπα 2.700.000 όπως είπε ο κ. Βούτσης προέρχονται από δωρεές πολιτών ή φορέων όπως ξένες Πρεσβείες.

Προς το παρόν έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί 2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων όπως είπε ο κ. Βούτσης το 1 εκατομμύριο αφορά τη συλλογή του αμίαντου από τα κτίρια των πληγεισών περιοχών και το υπόλοιπο 1 εκ. ευρώ την ειδική φαρμακευτική αγωγή για τους εγκαυματίες.


Ο κ.Βούτσης διαβεβαίωσε πάντως  ότι «αυτός ο λογαριασμός δεν θα ξεμείνει»,, τονίζοντας ότι υπάρχουν επιπλέον μεγάλα ποσά από γενναίες δωρεές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 6:22 pm


Πύρινη κόλαση χωρίς τέλος στην Καλιφόρνια με τουλάχιστον 56 νεκρούς [εικόνες & βίντεο]

Πανω απο 100 οι αγνοουμενοι


Πάντως οι πολιτικοί βρίσκονται στο στόχαστρο με τους πληγέντες που είναι σε απόγνωση να κατηγορούν το Ντόναλντ Τραμπ για πλήρη αδιαφορία.
Ο ΙΔΙΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ... 
Η ΦΩΤΙΑ, ΗΡΘΕ ΑΠΟ... ΨΗΛΑ!!!!!!!!!!!!!
 
Μόνο που εκεί, οι νεκροί είναι λιγότεροι... 

ΟΙ... "ΑΡΧΕΣ", ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ... 

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ: 7 ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΙΑΣ... 56 ΝΕΚΡΟΙ...

ΜΑΤΙ: ΩΡΕΣ ΦΩΤΙΑΣ... 99 ... +++++ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 300 ΝΕΚΡΟΙ!

Η ΚΟΛΑΣΗ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ... ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ...;;; 


Καλλιόπη Σουφλή
Η Καλιφόρνια βρίσκεται εδώ και 7 ημέρες σε κατάσταση έκτακτης με τις φωτιές να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους. 

Κόλαση ζουν οι πυροσβέστες και κάτοικοι με 56 νεκρούς και 130 αγνοούμενους.


Η Camp Fire, η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια των 39 εκατομμυρίων κατοίκων είναι σε εξέλιξη. 

Από τις 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6.30 π.μ (τοπική ώρα), η μεγάλη Πολιτεία της Αμερικής καίγεται.


Μέχρι στιγμής η λίστα των νεκρών έχει σταματήσει στους 56, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 130.Οι αρχές ενισχύουν διαρκώς το προσωπικό και οι εκατοντάδες πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια. Περίπου 500 στρέμματα γης αποτελούν «νεκρό έδαφος».
Εκτός της πυρόσβεσης, η προσοχή τώρα στρέφεται στην ανεύρεση των ανθρώπων που αγνοούνται και για το σκοπό αυτό το προσωπικό που αναζητά σημεία ζωής στα συντρίμμια φτάνει τα 500 άτομα.Ωστόσο, η δύναμη της φωτιάς που ενισχύθηκε από δυνατούς ανέμους, μόλις δύο ώρες μετά το ξέσπασμά της είχε κάνει ήδη τεράστια ζημιά και είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. δυστυχώς, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση μόνο το 35% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ακόμα μπροστά τους ένα βουνό!


Σύμφωνα με τον πυροσβέστη Scott McLean: Σχεδόν ολόκληρη η κοινότητα Paradise έχει καταστραφεί. Μοιάζει με αφανισμό. 

Ο άνεμος που περιμέναμε ήρθε και αφάνισε τα πάντα.Ασφαλώς, κτίρια τα περισσότερα εκ των οποίων σπίτια αποτελούν παρελθόν. Ο αριθμός τους φτάνει τις 9000, ενώ εντολή να απομακρυνθούν από τις οικείες τους έχουν 50000 κάτοικοι.

Ανάμεσά τους και αρκετοί επώνυμοι που έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τα συντρίμμια του σπιτιού τους στο διαδίκτυο. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ, η Μάιλι Σάιρους και ο Νιλ Γιάνγκ είναι κάποιοι από αυτούς.
Ζημιές έχουν προκληθεί επίσης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και αποχέτευσης, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο έργο πυροσβεστών και διασωστών.Η έκκληση για δωρεές υπέρ των πληγέντων έχουν ξεκινήσει και τα social media έχουν γεμίσει με διευθύνσεις και τρόπους συνεισφοράς.


Η απορία πλέον είναι προφανής: Ποιά η αιτία αυτής της ανεξέλεγκτης καταστροφής; 

Η κατάσταση ερευνάται στενά από τις Αρχές και το πόρισμα αναμένεται να είναι μία σχολαστικά διεξοδική και χρονοβόρα υπόθεση.

Πάντως οι πολιτικοί βρίσκονται στο στόχαστρο με τους πληγέντες που είναι σε απόγνωση να κατηγορούν το Ντόναλντ Τραμπ για πλήρη αδιαφορία.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 6:11 pm


Μια φορά και έναν καιρό… (3 βίντεο)... τότε που η ζωή μας είχε γεύσεις κι αρώματα και χρώματα... και γέλια... και ντομπροσύνη... κι αθωότητα... 
Το κράτησα για την καληνύχτα... μια επιστροφή στο χθες που ανατρέχει η ψυχή, για ν' αντέξει το κενό και τους εφιάλτες του σήμερα... "Ξέρεις, ο νους είναι σαν  το μικρό παιδί... εύκολα τον ξεγελάς...", μου είχε πει πριν χρόνια κάποιος φίλος καρδιάς...Ας ξεγελάσουμε τον νου λοιπόν, κι ας τον πάμε βόλτα στα όμορφα παλιά χρόνια...Σηκώνω την κουρτίνα... ξεδιπλώστε τις αναμνήσεις σας... για να ζεστάνει η ψυχή και η βραδιά... 
Καλό ξημέρωμα


Καλλιόπη

Μια φορά και έναν καιρό... Πρώτο Μέρος_1/3 from Orestis Charos School on Vimeo.


Μια φορά και έναν καιρό… Δεύτερο Μέρος_2/3 from Orestis Charos School on Vimeo.


Μια φορά και έναν καιρό… Τρίτο Μέρος_3/3 from Orestis Charos School on Vimeo.Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 1:40 am


Τ' Αναφιώτικα.... μια αίγλη αυθεντικόττητα και απλότητας με άρωμα γιασεμιού και κληματαριές...
Σε μια Αθήνα που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε ή σε ένα κυκλαδίτικο νησί που ακόμη δεν έχουμε επισκεφτεί.

Μία αίγλη αυθεντικότητας και απλότητας με άρωμα γιασεμιού και με στολίδια, κληματαριές και βουκαμβίλιες, τυλίγουν μια γωνιά της Αθήνας που τίποτα δεν θυμίζει το τσιμέντο που την περιβάλλει.

Μια σκονισμένη ιστορία…
Που ξεκινά στα μέσα του 19ου αιώνα. 

Ήταν τότε που ο βασιλιάς Όθωνας προσδοκώντας την ανοικοδόμηση των ανακτόρων (σημερινή Βουλή) έφερε τους ξακουστούς τεχνίτες στην Αθήνα από τη Σαντορίνη και την Ανάφη. 


Οι άνθρωποι αυτοί θέλοντας να στεγαστούν κάπου μαζί με τις οικογένειές τους, διάλεξαν μία μικρή γωνιά στα βορειοανατολικά του βράχου της Ακρόπολης, μιας και όπως λέγεται θύμιζε τον τόπο τους. 

Έτσι απλά και ήσυχα χτίστηκε μια λιλιπούτεια συνοικία στο κέντρο της πόλης με άρωμα Αιγαίου και κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Τα Αναφιώτικα.


Λευκά σπιτάκια, στενά σοκάκια, βουκαμβίλιες και κληματαριές συνθέτουν έναν πίνακα ζωγραφικής κάτω από τον ιερό βράχο που αντέχει σε μια πόλη πνιγμένη στο τσιμέντο.

Αναφιώτικα… Η κορνίζα της Πλάκας!Με «καράβι» το μετρό…


Ίσως είναι το μόνο «νησί» που δεν θα χρειαστείτε ούτε καράβι, ούτε ακτοπλοϊκά εισιτήρια. 

Θα χρειαστείτε απλώς ένα εισιτήριο για το μεταφορικό μέσο μετρό… 

Σταματήστε στο σταθμό «Ακρόπολη» και περπατήστε την οδό Λυσικράτους (κοντά στους στύλους Ολυμπίου Διός), από το μνημείο Λυσικράτους συνεχίστε στην οδό Σέλλεϋ. 

Με οδηγό την αγάπη σας για εξερεύνηση και με αποσκευές μια φωτογραφική μηχανή, ταξιδέψτε μέσα στην ίδια σας την πόλη νιώθοντας την αύρα του Αιγαίου και τη μυρωδιά μιας άλλης εποχής.


Καφές στα σκαλάκια…
Εκτός από τα ασβεστωμένα σοκάκια, τους βασιλικούς και τις γλαστρούλες στις αυλές των σπιτιών της συνοικίας, το βλέμμα σας θα προσελκύσουν τα όμορφα καφενεδάκια με τις πολύχρωμες ψάθινες καρέκλες και τα ethnic μαξιλάρια στα σκαλοπάτια που υπάρχουν και στολίζουν και αυτά με τη σειρά τους το συνοικισμό. 

Μην αντισταθείτε σε έναν ελληνικό καφέ, τσάι ή ένα γλυκό του κουταλιού. 

Θα συνεισφέρει και αυτό στην καλή διάθεση κατά το ταξίδι σας στο νησί της πόλης.


Αναφιώτικα… Η κορνίζα της Πλάκας! Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα!


Μετά από τον περίπατό σας στα Αναφιώτικα ολοκληρώστε τη βόλτα σας απολαμβάνοντας τη θεϊκή τους θέα. 

Όσο και αν το μυαλό σας βρίσκεται σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί με θέα το Αιγαίο και οι αισθήσεις σας αρνούνται να επανέλθουν στην πραγματικότητα της πόλης, επιστρέψτε ξανά και ομαλά σε αυτήν με έναν τρόπο. Ίσως τον καλύτερο… 

Ακολουθήστε στο τέλος του περιπάτου κάποια ασβεστωμένα σκαλοπατάκια που οδηγούν στο υψηλότερο σημείο της περιοχής. 

Το μπλε του πελάγους μπορεί να μην εμφανιστεί αλλά θα ξεπεταχτεί μπροστά σας ο Λυκαβηττός και «στο πιάτο σας» όλο το λεκανοπέδιο. Άλλωστε, κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα… και εμείς συμπληρώνουμε τη μαγεία…
Τα Αναφιώτικα from Orestis Charos School on Vimeo.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 1:17 am


ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ (Εξαιρετική αποτύπωση, της διεφθαρμένης εκκλησίας του τουρκαλβανού Ιερώνυμου και της διεφθαρμένης δικαιοσύνης)
Μια εκκλησιαστική ηγεσία που παραβιάζει σχεδόν όλους τους Αποστολικούς Κανόνες αλλά και τους υπόλοιπους Κανόνες λειτουργίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφήνοντας έτσι τον λαό έρμαιο στις ορέξεις του καθενός. 

Ο Ιερώνυμος Λιάπης γέμισε την Εκκλησία με κίναιδους, κλέφτες κι αντίΧριστους ανθέλληνες, προκειμένου το έργο που τον έβαλαν να κάνει να γίνει ακόμα ευκολότερο (ο "ο σιωπών δοκεί συναινείν", μ. Βασίλειος).

Τα όσα θ’ ακολουθήσουν – μέχρι και το 2020 – με τους διαδόχους του Ιερωνύμου Λιάπη και τους πολιτικούς ανθέλληνες προδότες δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αλλά θα είναι τόσο τρομακτικά που κάποιοι θα εύχονται να ήταν μόνο απλοί εφιάλτες.

Μια εκκλησιαστική ηγεσία, που υπηρετεί τον Σατανά και όχι τον Χριστό.

Μια διεφθαρμένη δικαιοσύνη, που εξυπηρετεί πολιτικά, εκκληστιαστικά, επιχειρηματικά συμφέροντα... 

ΦΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!


Καλλιόπη Σουφλή 


Η πνευματική κατρακύλα της τελευταίας δεκαετίας.

Η εξόντωση του Χριστόδουλου το 2008 σηματοδότησε την απαρχή του τέλους της Κρατικής Εκκλησίας, έτσι όπως τουλάχιστον τη ξέραμε μέχρι τότε. Η επιβεβλημένη διαδοχή από τον Τουρκαλβανικής καταγωγής Ιερώνυμο Λιάπη ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Ο Λιάπης όντας ένας Ιεράρχης ήδη διεφθαρμένος και ιδιαίτερα διαπλεκόμενος, έλαβε την εντολή να οδηγήσει στην απόλυτη απαξίωση την Κρατική Εκκλησία,
απολαμβάνοντας όμως ο ίδιος και η αυλή του όλα τα προνόμια που απορρέουν της θέσης στην οποία τοποθετήθηκε. 

Κι ενώ αρχικά φάνηκε πως η επιρροή του στην πολύ γερασμένη τότε Ιεραρχία ήταν οριακή, εν συνεχεία φρόντισε να γεμίσει τις εν τη επικρατεία Μητροπόλεις – με δικά του παιδιά, κυρίως Μητροπολίτες, αφού αυτό ήταν και το ζητούμενο, που θα εξασφάλιζε στην πορεία την εκλογή ενός “ανταξίου” του διαδόχου. 

Άνθρωποι ιδιαίτερα περιορισμένων πνευματικών προσόντων, στο σύνολό τους όλοι Οικουμενιστέςκαι προπαντός χειραγωγούμενοι, αφού ο καθένας απ’ αυτούς είχε ήδη στην πλάτη του ένα τσουβάλι γεμάτο σκάνδαλα, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ήταν το διαβατήριό τους για την ανέλιξη και την τοποθέτησή τους στον δεσποτικό θρόνο. 


Οι «ιερές» ΜΚΟ («Αλληλεγγύη», «Αγάπη», «Αποστολή») που ως «μη κυβερνητικές» και «μη κερδοσκοπικές» εταιρείες έδρασαν υπό την καθοδήγηση αρκετών εκ των σημερινών Μητροπολιτών (κάποτε Αρχιμανδριτών) του Ιερωνύμου, αποτελούν απ’ τα καλύτερα παραδείγματα. 


Πράγματι αξίζει ο κόπος μιας πιο ενδελεχούς ματιάς στα ενδότερα όλων αυτών των «ιερών» οργανώσεων, για να εντοπίσει κάποιος ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος κάποιων μόλις λίγα χρόνια πριν, και γιατί βιάστηκαν να γίνουν άρον – άρον δεσποτάδες, κερδίζοντας βεβαίως την πολυπόθητη ασυλία.


Ένα ατελείωτο δούναι και λαβείν, με ανταλλαγές που πάντα εμπεριείχαν το πουγκί με τα αργύρια του Ιούδα. 

Οι συμφωνίες του Ιερωνύμου με τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας, φάνταζαν ως φαινομενικά προερχόμενες από τα πολιτικά όργανα, επί της ουσίας όμως, συνέβαινε πάντοτε το ακριβώς αντίθετο. 

Ο ολοκληρωτικά διεφθαρμένος Ιερώνυμος Λιάπης και οι προστατευόμενοί του είχαν και έχουν ακόμα πολλά να κρύψουν και από πολλά
να ξεφύγουν.

 Στην προσπάθεια αυτή ξεφύτρωσαν από το πουθενά Μητροπολίτες πειθήνια όργανα των Εβραϊκών Συναγωγών, των παντός είδους Στοών, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και διαφόρων αιρετικών και αυτοαποκαλούμενων δήθεν Εκκλησιών της Βόρειας και κεντροδυτικής Ευρώπης. 


Εκεί, όπου το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθοδηγούμενο από τον Τούρκο Βαρθολομαίο κι ένα τσούρμο Οικουμενιστές αντί-Ορθόδοξους δεσποτάδες (Γαλλίας, Γερμανίας, Σουηδίας, Προύσσης κ.λ.π.) έχουν εξευτελίσει την Ορθόδοξη πίστη, μετατρέποντάς την σε ένα θρησκειολογικό έκτρωμα που καμία σχέση δεν έχει με Χριστό κι Ευαγγέλιο.


Όμως ας θυμηθούν κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια – πολύ πρόσφατα - και τις χειροτονίες δεσποτάδων, που έγιναν παρουσία των τότε Πρωθυπουργών αλλά συγχρόνως παρουσία και των επόμενων ανθελλήνων κι αντίΧριστων πολιτικών προδοτών δυναστών της Πατρίδας, κάτι το οποίο βέβαια δεν είναι διόλου συνηθισμένο. 


Έτσι το σχέδιο άρχισε να υλοποιείται, παίρνοντας σάρκα και οστά, ετοιμάζοντας την πλήρη διάλυση της Ορθοδοξίας στα έτη που πλέον διανύουμε.

Το πρόβλημα όλων των κρατικοδίαιτων χαμηλόβαθμων ρασοφόρων πλέον είναι το ότι θα χάσουν πολλά προνόμια απ’ αυτά που τους παρέχονται ως δημόσιοι υπάλληλοι. 

Δεν είναι τυχαίο πως ως δημόσιοι υπάλληλοι αναφέρονται από τους εκπροσώπους του Κράτους κι όχι ως δημόσιοι λειτουργοί, πράγμα το οποίο θα ήταν και το ορθότερο.


Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα χθεσινών συμφωνιών αλλά συμφωνιών που έγιναν κατά τα έτη 2011 – 2012, όχι μόνο με την Ελληνική κυβέρνηση αλλά και με τους εξωελλαδικούς θεσμούς, οι οποίοι ζητούσαν από τότε διακαώς την ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας και τη διάλυση της Ορθοδοξίας. 

Είχαν πλέον όλα τα κατάλληλα εργαλεία: Προδοτικές ανθελληνικές και αντίΧριστες κυβερνήσεις αλλά το κυριότερο μια εκκλησιαστική ηγεσία που βούλιαζε στη διαφθορά και τη σήψη, θέλοντας να περνάει αυτή καλά. 

Μια εκκλησιαστική ηγεσία που παραβιάζει σχεδόν όλους τους Αποστολικούς Κανόνες αλλά και τους υπόλοιπους Κανόνες λειτουργίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφήνοντας έτσι τον λαό έρμαιο στις ορέξεις του καθενός.


Η αλήθεια είναι πως η κρατική Εκκλησία του διεφθαρμένου Τουρκαλβανού Ιερωνύμου και της συμμορίας του δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μισθοδοτήσει τον κατώτερο κλήρο, αποκλειστικά και μόνο από δικά της κεφάλαια. Κι αυτό γιατί το δεσποταριό τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ξαφρίσει τα πάντα στο πέρασμά του. 


Οι κατά τόπους Μητροπόλεις είναι όλες σε οριακή οικονομική κατάσταση και οι μάσες συνεχίζονται αδιάκοπα από τα αρπακτικά με τις μίτρες. 


Έχω ξανά γράψει παλαιότερα πως ο Ιερώνυμος Λιάπης γέμισε την Εκκλησία με κίναιδους, κλέφτες κι αντίΧριστους ανθέλληνες, προκειμένου το έργο που τον έβαλαν να κάνει να γίνει ακόμα ευκολότερο (ο "ο σιωπών δοκεί συναινείν", μ. Βασίλειος).

Σε αυτήν την κατάσταση δεν αντιδρά πλέον κανείς, και πώς άλλωστε; 

Η
δικαστική εξουσία χειραγωγείται απόλυτα από την εκάστοτε πολιτική κι εκεί κρύβεται το μεγάλο πράγματι μυστικό: Αν όλα λειτουργούσαν σωστά, ο Λιάπης και η συμμορία του θα έπρεπε ήδη να σαπίζουν στη φυλακή. 


Είναι γνωστά εξάλλου τα κολλητιλίκια του με τον πρώην πλέον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλ. Ζαγοραίο αλλά και με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου αλλά και δοτή Πρωθυπουργό Θάνου. 


Ο Ζαγοραίος έστειλε αρκετές υποθέσεις του Λιάπη και της αυλής του στ’ αρχεία προκειμένου να τη βγάλουν καθαρή όλοι και συνάμα κυνήγησε τους επίδοξους διώκτες της «αγίας φαμίλιας». 


Χαρακτηριστική η περίπτωση πολύ πρόσφατης υπόθεσης με καταγεγραμμένες συνομιλίες εν ενεργεία Μητροπολίτη της Αττικής, ο οποίος αναφερόμενος σε συγκεκριμένους Μητροπολίτες του περιβάλλοντος Ιερωνύμου αλλά και στον ίδιο τον Ιερώνυμο, μιλά για μια κατάσταση όμοια με αυτήν της Μαφίας όπου οι παράνομες συναλλαγές (οικονομικές και όχι μόνον) δίνουν και παίρνουν. 

Ανατρέχοντας κάποιος στο σκάνδαλο των «Σιμωνιακών» του 1875 θα βρει όχι μόνον κοινά αλλά σχεδόν ταυτόσημα στοιχεία με τη συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία αναφέρομαι.

Με αυτήν τη λογική φαντάζει όχι μόνον αδύνατον να ξεσηκωθούν οι παπάδες που σήμερα κλαίγονται για τα όσα συμβαίνουν τριγύρω αλλά είναι τουλάχιστον γελοίο ακόμα και να το συζητούν στα πηγαδάκια τους.
Φτάσαμε λοιπόν στο επαίσχυντο σημείο οι Ιερείς ν’ απειλούν κάποιους υπό τον φόβο της αποκοπής τους από το δημόσιο χρήμα. Λες κι αυτός ήταν ποτέ ο ρόλος τους. Η αποδόμηση του ρόλου της Εκκλησίας στο μεγαλείο της!

Ας θυμηθούν όμως κάποιοι τους λόγους αυτούς:

Ρουθούνι δε θ’ ανοίξει, υπό τον φόβο των κρατικοδίαιτων δεσποτάδων. 

Όταν η δεσποτική μαγκούρα σηκωθεί όλοι θα λουφάξουν, διαφορετικά θ’ απολυθούν. 

Οι μόνοι που θα παραμείνουν θα είναι οι αυτοκράτορες του Μαμωνά, με τις χρυσοποίκιλτες μίτρες στις κεφάλες τους. 

Όλα όσα θα συμβούν δε θα τους επηρεάσουν καθόλου, και δεν είναι διόλου τυχαίο που νωρίς – νωρίς κάποιοι απ’ αυτούς τάχθηκαν ήδη θετικά με τις παρούσες εξελίξεις, που όμως είχαν δρομολογηθεί από τους ίδιους χρόνια πριν.

Για μένα όλα αυτά ήταν όχι απλώς αναμενόμενα αλλά ήδη πεπραγμένα. 


Τα όσα θ’ ακολουθήσουν – μέχρι και το 2020 – με τους διαδόχους του Ιερωνύμου Λιάπη και τους πολιτικούς ανθέλληνες προδότες δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αλλά θα είναι τόσο τρομακτικά που κάποιοι θα εύχονται να ήταν μόνο απλοί εφιάλτες.

Ο ρόλος των απλών παπάδων ήδη άλλαξε κι όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα κοιμούνται απλά τον ύπνο του δικαίου. 

Όλοι θα σκύβουν το κεφάλι μπροστά στον δήμιο με το ωμοφόριο, ζητώντας έλεος, για να του δοθεί ως αντάλλαγμα ένας μισθουλάκος των 500€. 

Όσοι δε συνετιστούν θα πρέπει να ψάξουν να βρουν την τύχη τους αλλού. 

Σε όλο αυτό δε χωράει σε καμία περίπτωση ένας Χριστός που σταυρώθηκε για τον άνθρωπο και τη σωτηρία του. 

Τώρα προέχει όπως γίνεται αντιληπτό, η σωτήρια της τσέπης και της μάσας. Ευλόγησον!


Ζ.Π.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 12:42 am


Καλιφόρνια: Κάτι «προφητικό» και δυσοίωνο συμβαίνει στην πολιτεία των ΗΠΑ

Οι τεράστιες δασικές πυρκαγιές που έχουν αφήσει πίσω τους εκατομμύρια εκτάρια καμένων δασών και πόλεων όπως το Μαλιμπού ή το Παραντάις στη βόρεια Καλιφόρνια δεν έχουν προηγούμενο.


Είναι οι χειρότερες στην ιστορία της πολιτείας με αδιευκρίνιστο ακόμη αριθμό νεκρών και αγνοουμένων.

Φταίει η κλιματική αλλαγή, η μη σωστή διαχείριση των δασών, όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Ομπάμα ή πίσω από αυτές τις φωτιές κρύβεται κάτι άλλο πιο δόλιο και καταστροφικό;


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 12:09 am


Υεμένη: Εικόνες που κάνουν τον κόσμο να ντρέπεται
«Οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών που εργάζονται στην Υεμένη καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση εναντίον αμάχων και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε η Lise Grande, Ανθρωπιστική Συντονίστρια του ΟΗΕ για την Υεμένη.
 Σε πόσα χρόνια, επιβάλει ο ΟΗΕ, να κυριαρχήσει η Παγκοσμιοποίηση, μέσω της ΑΝΤΖΕΝΤΑ 2030;;;
Μέχρι το 2022;;;;

ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΙ Ο ΘΕΟΣ, ΠΟΥΘΕΝΑ...ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!
Τα παιδάκια, μωρέ;;;
Τα μωρά, μωρέ;;;
Ούτε αυτά δεν προστατεύεις;;; 

Κι αφήνεις τους οβριούς περιούσιους, να καταδυναστεύουν ολάκερη την ανθρωπότητα;;;


Καλλιόπη Σουφλή
Έχουν απομείνει μόνο τρεις μήνες για να αποφευχθεί αυτό που θα μπορούσε να είναι «ο χειρότερος λιμός σε 100 χρόνια», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. 


Η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με αεροπορικές επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας που συνέβαλαν στην ανθρωπιστική κρίση. 

Υπάρχουν τώρα 13.000.000 άνθρωποι που βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας.


Η Lise Grande από τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε στο BBC: «Νομίζω ότι πολλοί από εμάς αισθανόμασταν καθώς πήγαμε στον 21ο αιώνα πως ήταν αδιανόητο ότι μπορούσαμε να δούμε έναν λιμό όπως είδαμε στην Αιθιοπία, είδαμε στη Βεγγάλη, που είδαμε σε μέρη της Σοβιετικής Ένωσης, αυτό ήταν απλά απαράδεκτο. «Πολλοί από εμάς είχαμε την πεποίθηση ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά και όμως η πραγματικότητα είναι ότι στην Υεμένη ακριβώς αυτό βλέπουμε.

«Προβλέπουμε ότι θα μπορούσαμε να κοιτάμε 12 έως 13 εκατομμύρια αθώους πολίτες που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την έλλειψη φαγητού». 

Όταν ρωτήθηκε αν ο κόσμος πρέπει να ντρέπεται, απάντησε: «Ναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να ντρεπόμαστε και πρέπει να ανανεώνουμε καθημερινά τη δέσμευσή μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν και να τερματίσουμε τη σύγκρουση». 

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικοί υπάλληλοι καταδίκασαν χθες μια αεροπορική επιδρομή από τον συνασπισμό υπό της ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που στόχευσε τους Σιίτες αντάρτες της Υεμένης και σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 πολίτες κοντά στην πόλη Χοντεϊντά.


Βίντεο που κυκλοφόρησε από τους αντάρτες, γνωστοί ως Χούθι, έδειξε ένα κατεστραμμένο μίνι λεωφορείο γεμάτο με ψώνια και μια γυναικεία τσάντα, με αξιωματούχους των ανταρτών να λένε μια μέρα νωρίτερα ότι η αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Τζέμπελ Ρας είχε επίσης τραυματίσει άλλους 20. 

Οι Χούθι είπαν ότι πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο όχημα, προσθέτοντας ότι πολλές γυναίκες και παιδιά ήταν μεταξύ των θυμάτων. Αυτόπτες μάρτυρες που αρνήθηκαν να ονομαστούν από φόβο για την ασφάλειά τους, δήλωσαν ότι η επίθεση φάνηκε να στοχεύει σε ένα σημείο των ανταρτών στην περιοχή.


«Οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών που εργάζονται στην Υεμένη καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση εναντίον αμάχων και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε η Lise Grande, Ανθρωπιστική Συντονίστρια του ΟΗΕ για την Υεμένη.


 «Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τα μέρη στη σύγκρουση είναι υποχρεωμένα να σέβονται τις αρχές της προφύλαξης, της αναλογικότητας και της διάκρισης», δήλωσε η Grande. «Οι εμπόλεμοι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία των αμάχων – όχι να τους βλάψουν, να τους κακοποιήσουν, να τους τραυματίσουν ή να τους σκοτώσουν», πρόσθεσε. 


Η Χοντεϊντά, με τις βασικές λιμενικές εγκαταστάσεις της που φέρνουν ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ και άλλων, έχει γίνει το κέντρο της σύγκρουσης της Υεμένης, με στρατεύματα εδάφους που συμμάχησαν με τον συνασπισμό που αγωνίζεται να εξοντώσει τους αντάρτες που την ελέγχουν.


Τα Ηνωμένα Έθνη στην Υεμένη αναφέρουν ότι από τον Ιούνιο περισσότεροι από 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 1.700 τραυματίστηκαν στην επαρχία Χοντεϊντά, με περισσότερους από 425.000 ανθρώπους αναγκασμένους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 Το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καταδίκασε επίσης την επίθεση, αποκαλώντας τέτοια χτυπήματα σε πολίτες της Υεμένης ‘απαράδεκτες’ πράξεις που έχουν πάρει μια ανατριχιαστικά συνήθη συχνότητα.


«Οι επιθέσεις που σκοτώνουν και τραυματίζουν αμάχους δεν είναι πλέον μια ανωμαλία στον πόλεμο της Υεμένης», ανέφερε μια ανθρωπιστική ομάδα σε μια δήλωση που συνοψίζει έναν αυξανόμενο και τακτικό αριθμό απωλειών αμάχων από το περασμένο καλοκαίρι. 

Στις αρχές Αυγούστου, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις έξω από ένα νοσοκομείο και μια αγορά, ενώ πάνω από 50 άνθρωποι σφαγιάστηκαν μια εβδομάδα αργότερα, όταν οι αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν ένα λεωφορείο γεμάτο με παιδιά, είπε, και μια εβδομάδα μετά, περισσότεροι από 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ενώ έφευγαν από τα σπίτια τους κοντά στη Χοντεϊντά.

 «Η συχνότητα των επιθέσεων σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά είναι τέτοια που έχει γίνει τρομακτική ρουτίνα», πρόσθεσε.


Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει κλειδωθεί σε έναν αδιέξοδο πόλεμο με τους αντάρτες από το 2015. Εκτιμάται ότι 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σύγκρουση, γεγονός που δημιούργησε αυτό που λένε τα Ηνωμένα Έθνη ως την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.


Με την υποστήριξη των ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οδηγούν μια επίθεση με τοπικές δυνάμεις για να πάρουν την Χοντεϊντά, όπου οι Χούθι έχουν εγκατασταθεί για μάχη διαρκείας. 


Χιλιάδες πολίτες πιάνονται στη μέση της σύγκρουσης, παγιδευμένοι από ναρκοπέδια και μπαράζ από οβίδες και αεροπορικές επιδρομές. 

Εάν οι στρατιώτες της Υεμένης που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πάρουν την πόλη, θα είναι η μεγαλύτερη νίκη τους εναντίον των ανταρτών, αν και η μάχη στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας απειλεί επίσης να οδηγήσει την Υεμένη σε άμεσο λιμό.


Πηγή:
https://metro.co.uk/2018/10/15/yemen-on-verge-of-worst-famine-in-100-years-as-civil-war-rages-on-8038202/
ΠηγήΔημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 11:55 pm


Η Αλβανία των ναρκωτικών, η δολοφονία Κατσίφα και ο προκλητικός Ράμα
Ασχέτως με την εσωτερική κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία, η στάση του Εντι Ράμα τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει την οργή της ελληνικής διπλωματίας. 

Είναι φανερό ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις έχουν «παγώσει» επ’ αόριστο και αντίθετα βγήκαν στην επικαιρότητα οι ακραίες φωνές και τα εθνικιστικά πάθη και από τις δύο πλευρές. 

Στην Ελλάδα είναι φανερή η προσπάθεια εκμετάλλευσης τη δολοφονίας Κατσίφα από εθνικιστικούς κύκλους, είτε χρυσαυγίτικης προέλευσης είτε παρόμοιας ιδεολογικής στόχευσης.

Αλλά από την πλευρά της Αλβανίας, δεν είναι μόνον οι εθνικιστικοί κύκλοι που επιμένουν για τη «Μεγάλη Αλβανία». Είναι και η επίσημη στάση της κυβέρνησης...

Δεν γνωρίζω ποιός έγραψε αυτό το άρθρο, αλλά πολύ ευχαρίστως να τον στείλω στο διάολο.


Όταν χαρακτηρίζεις ένα μεγάλο τμήμα του λαού,  που σοκαρίστηκε, οργίστηκε και αγανάκτησε για την ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ, ώς... χρυσαυγήτες, είσαι πιόνι του Συστήματος, που κάθε τι το πατριωτικό, το λερώνεις και το λοιδωρείς ως χρυσαυγήτικο.. τότε όχι μόνο στον διάολο να πας, αλλά κι ακόμα παραπέρα.

Μπας και κάνεις μπάφο, κυρ αρθρογράφε... και μάλιστα ... Αλβανικό;;;


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τι ρόλο παίζει η ηγεσία της χρυσής αυγής και γιατί τα αφεντικά της την έβαλαν στην βουλή, ή να τα κάνω φραγκοδίφραγκα;;;

Κατέφεραν να χαρακτηρίζεται ο κάθε πατριώτης, ως ... χρυσαυγήτης.

ΡΕ, ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ... σεναριογράφε... και ηγεσία της χ.α.

 Η αγάπη για την Πατρίδα, δεν μπαίνει σε κόμματα.Ασφυκτικές οι πιέσεις στα χωριά της Βορείου Ηπείρου την ίδια στιγμή που στην Αλβανία αλληλοκατηγορούνται τα κόμματα για υπόθαλψη των συμμοριών που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά

Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στη Βόρεια Ηπειρο έχει ρίξει βαριά σκιά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. 


Οι προκλήσεις ομάδας αλβανών εθνικιστών που μιλούσαν για τη «Μεγάλη Αλβανία», βάζοντας θέμα Τσαμουριάς στην Ελλάδα ήταν ένα ζήτημα. Κατά καιρούς γίνονται προκλητικές αναφορές, ακόμη και διαδηλώσεις στην Αλβανία από ακραίους που διακινούν χάρτες με την Αλβανία να φτάνει μέχρι την Πρέβεζα.


Κάπου εδώ να θυμηθούμε φυσικά τις συνθήκες διαβίωσης της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ηπειρο ή Νότια Αλβανία όπως κάποιοι λένε...


Παρά το γεγονός ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, θέλοντας να δώσει τα διαπιστευτήρια προόδου στην ΕΕ, ψήφισε νόμο «περί προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων» επί της ουσίας οι Έλληνες εκεί ζουν καθημερινά με το φόβο.

 Η Αλβανία θέτει προβλήματα ως προς τη διδασκαλία ή ακόμη και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας, την ταυτοποίηση των μελών της, ζητήματα με τα περιουσιακά στοιχεία. 

Αλλωστε πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση Ράμα εξόργισε τη μειονότητα γκρεμίζοντας ακίνητα που ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες και τα οποία βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.


Οι Βορειοηπειρώτες τονίζουν ότι η δολοφονία Κατσίφα εντάσσεται στο πλαίσιο εκφοβισμού της μειονότητας. 

Πιστεύουν ότι παρά την ακραία συμπεριφορά του 35χρονου, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η δολοφονία του και θυμίζουν τα εμπόδια που έβαλαν στην έρευνα για το θάνατό του, ακόμη και την παραποίηση στοιχείων της ιατροδικαστικής έκθεσης. 

Το γεγονός επίσης ότι δεν τον αντιμετώπισαν απλοί αστυνομικοί αλλά οι κομάντος που χρησιμοποιούνται για ειδικές αποστολές, δείχνει ότι εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία, το γεγονός ότι ο Κατσίφας πυροβολούσε στον αέρα και τον σκότωσαν στέλνοντας μήνυμα στη μειονότητα.

Η προκλητική συνέχεια


Τα όσα ακολούθησαν ασφαλώς και δεν χαρακτηρίζουν ένα κράτος που θέλει να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονες, που βασίζεται σ’ αυτούς μιας και εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και που επιδιώκει την ευρωπαϊκή πορεία της.

Ο Εντι Ράμα έσπευσε να χαρακτηρίσει «τρελό εξτρεμιστή» τον Κατσίφα και αμέσως μετά την ταφή του έβρισε με σκαιό τρόπο όσους πήγαν στην κηδεία του κρατώντας επί ώρες 52 από αυτούς και χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητο πρόσωπο την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους από την Κύπρο.

 

Ο ευρωπαικός χασισοβολώνας 


H Αλβανία έχει καταγγελθεί σε όλους τους τόνους ότι είναι ο χασισοβολώνας της Ευρώπης και μάλιστα συνεχείς είναι οι κατασχέσεις τεράστιων ποσοτήτων κάνναβης στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Είτε με φορτηγά που φεύγουν προς την Ελλάδα είτε με γαϊδουράκια που μεταφέρουν τα ναρκωτικά σε μικρά λιμανάκια της Αλβανίας, η χώρα έχει γίνει ο μεγαλύτερος καλλιεργητής και διακινητής κάνναβης.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Τίρανα Ντόναλντ Λου έχει δηλώσει ότι η Αλβανία αποτελεί κέντρο οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και πορνείας, επισημαίνοντας ότι τέσσερις επικίνδυνες μαφιόζικες συμμορίες εμπλέκονται, μέσω 20 γνωστών οικογενειών, σε trafficking, εκβιασμούς, κλοπές αυτοκινήτων και ξέπλυμα χρήματος, ενώ φυσικά ελέγχουν και την καλλιέργεια και το εμπόριο χασίς.

Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα στην Αλβανία συγκρούονται καθημερινά κατηγορώντας το ένα το άλλο για στενές σχέσεις με συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά

Και δεν είναι μυστικό ότι και ο ίδιος ο Εντι Ράμα έχει κατηγορηθεί πως υποθάλπει με το αζημίωτο αυτές τις συμμορίες. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το… πλουσιότερο χωριό της Ευρώπης είναι το Λαζαράτι, στα σύνορα με την Αλβανία, όπου η καλλιέργεια ναρκωτικών έχει αποφέρει τεράστια έσοδα...


Μόλις πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε την αλβανική κυβέρνηση ότι έχει τον άμεσο έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία.


Σε δημοσίευμά της η σκοπιανή εφημερίδα Vecer ανέφερε ότι ο Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση News24, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα ότι εμπλέκεται άμεσα και ελέγχει την παραγωγή και τη διακίνηση μαριχουάνας στην Αλβανία.


"
Σύμφωνα με τον ίδιο «περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ναρκωτικά κρύβονται σε αλβανικές σήραγγες».


«Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμπλέκεται άμεσα στην παραγωγή και τώρα στη συλλογή των ναρκωτικών».


Πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, είναι πραγματικές και δήλωσε ότι «είχε έναν ρόλο στην οικογενειακή συμμορία Χαμπιλάι, η οποία έκανε μεγάλη μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία, όπως εντόπισε η ιταλική Εισαγγελία κατά της μαφίας».


Είπε ακόμη ότι «ο αδελφός του σημερινού υπουργού Εσωτερικών Φαστμίρ Τζαφάι είναι μέλος μεγάλης αλβανικής μαφιόζικης ομάδας που κάνει λαθρεμπόριο ναρκωτικών στο εξωτερικό».


Ο Ράμα είχε «παραιτήσει» τον υπουργό Εσωτερικών και τον είχε αντικαταστήσει με τον σύμβουλο ασφάλειας του πρωθυπουργού και πρώην στρατηγό Σαντέρ Λιέσι. Ο τελευταίος, όμως, δεν είχε ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του επειδή εκκρεμεί η έγκριση του διορισμού του από την αλβανική Βουλή. 

Η παραίτηση Τζάφαϊ αρχικά αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ήρθε μόλις μία εβδομάδα μετά την καθοδηγούμενη από αυτόν αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας με την κωδική ονομασία «Vol-Vo4», η οποία διεξήχθη σε 12 πόλεις της Αλβανίας. 

Στην επιχείρηση αυτή, που διήρκεσε τρεις ημέρες, συμμετείχαν 1.500 αστυνομικοί και είχε στόχο να εξαρθρώσει ένα ισχυρό δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών με διασυνδέσεις στα κυβερνητικά κλιμάκια. 

Στη συνέχεια προέκυψε ότι ο αδερφός του Τζάφαΐ ήταν μπλεγμένος στο εμπόριο ναρκωτικών και μάλιστα, είχε βρεθεί, υπόλογος στην Ιταλία για τις δραστηριότητές του αυτές.


Ασχέτως με την εσωτερική κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία, η στάση του Εντι Ράμα τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει την οργή της ελληνικής διπλωματίας. 

Είναι φανερό ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις έχουν «παγώσει» επ’ αόριστο και αντίθετα βγήκαν στην επικαιρότητα οι ακραίες φωνές και τα εθνικιστικά πάθη και από τις δύο πλευρές. 

Στην Ελλάδα είναι φανερή η προσπάθεια εκμετάλλευσης τη δολοφονίας Κατσίφα από εθνικιστικούς κύκλους, είτε χρυσαυγίτικης προέλευσης είτε παρόμοιας ιδεολογικής στόχευσης.

Αλλά από την πλευρά της Αλβανίας, δεν είναι μόνον οι εθνικιστικοί κύκλοι που επιμένουν για τη «Μεγάλη Αλβανία». Είναι και η επίσημη στάση της κυβέρνησης...
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 11:37 pm


Ο Λευτέρης Πανούσης, αποκαλύπτει ... το μυστικό του Ρουβίκωνα και... ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ!
Αυτη τη στιγμη η Ελλαδα ειναι ενα πειραματοζωο διεξαγωγης πολλαπλων πειραματων.
Πειραματων κοινωνικης μηχανικης, πειραματων ελεγχου του νου, πειραματων οικονομικων, πολιτικων, κοινωνικων και βιοχημικων.


Κι αυτο συμβαινει επειδη η ελληνικη φυλη παρηκμασε σε τετοιο βαθμο ωστε δεν αντιδρα πια, οτι και αν της καμουν. 


Γιαυτο και οι σιωνιστες διαβατάρηδες του Ιορδανη, οι καισαρες της Ερυθρας θαλασσας και του Ιησου του Ναυη, εφαρμοζουν εδω  τους μαζικους πειραματισμους τους, ένας εκ των οποίων είναι οι εντόπιοι ρουβίκωνες.

Ο νονοί του Ρουβικωνα δεν ειναι άλλοι από τους αντίστοιχους ρουβικωνες της γης Χαναάν, τους Ιούλιους Καίσαρες της Βίβλου. Οι "περαν των υδάτινων συνόρων λαθροεισβολείς", οι αφανεις λαθροκαταχτητές, που διέβησαν τα σύνορα χωρίς να υποπτευθεί κανένας, ότι τελικός στόχος τους ήταν η διάβρωση, η κατάλυση, η ισοπεδωση του κόσμου μας και του πολιτισμού μας.

 Στρατολογημένοι κηφήνες και βαρεμένα πλουσιόπιαδα, πακέτο με εμπειροπόλεμους ισλαμιστές και σαδομαζοχιστές σλαβοαφροασιάτες λαθρέποικους, οι ομάδες κρούσης του Ρουβικωνα, έχουν στοχο να νεκρώσουν τα ανακλαστικά των λίγων εναπομεινάντων Ελλήνων και να τους εξοντώσουν ηθικά, κοινωνικά ή και φυσικά, όταν έρθει η ώρα.

 

 

Εκπληκτικό σε σύλληψη, σε ΑΦΥΠΝΙΣΗ και σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!

 

Καλλιόπη Σουφλή Ο Ρουβίκωνας είναι αρχαίο ποτάμι της Ιταλικής χερσονήσου κι όπως πολλά ποτάμια, και στην αρχαιότητα και σήμερον, είχε χρησιμοποιηθεί ως συνοριακή γραμμή. Συγκεκριμένα χώριζε τη λεγόμενη "εντεύθεν των Άλπεων Γαλατία", που βρίσκονταν υπό Ρωμαϊκή κατοχή, από την περιφέρεια της πόλεως της Ρώμης.
Η ιδιαιτερότητα του Ρουβίκωνα βρίσκεται στο ότι ένας στρατός που θα τον διάβαινε κατευθυνόμενος προς Νότον και αφού θα είχε ήδη διαβεί το φυσικό οχυρό των Άλπεων [όπως παραδείγματος χάριν είχε πράξει στο παρελθόν ο Ανίβας] προφανώς θα απειλούσε άμεσα με κατάληψη την "Αιώνια Πόλη".

Η σύγκλητος λοιπόν, είχε ορίσει ότι η διάβαση του Ρουβίκωνα, από έναν στρατηγό με τον στρατό του, θα ισοδυναμούσε με "κήρυξη πολέμου" κατά της Ρώμης, ασχέτως αν αυτός ήταν Ρωμαίος ή ξένος εισβολέας.Πράγμα που αποτόλμησε ο Ιούλιος Καίσαρ, προκαλώντας τη μοίρα του. 
Να θυμίσω εδώ ότι την εποχή του Ιουλίου Καίσαρα,  το πολίτευμα της Ρώμης ήταν ένα είδος "αριστοκρατικής ολιγαρχίας", όπου το νομοθετικό έργο [αλλά και ένα μεγάλο μέρος της διοίκησης] το ασκούσε η αριστοκρατική σύγκλητος, ενώ οι πληβείοι [ο φτωχός λαός δηλαδή] είχαν μόνο το δικαίωμα της αρνησικυρίας, το περίφημο "Veto", που είχαν καταφέρει παλαιότερα να εξασφαλίσουν για το πόπολο, πληρώνοντας όμως με τις ζωές τους, οι αριστοκράτες Γάιος και Τιβέριος Γράκχος.
Αυτό το μάλλον ολιγαρχικό πολίτευμα, οι ίδιοι οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν "δημοκρατία" και είχαν θεσπίσει πολύ αυστηρές ποινές [έως και θάνατο] για τους φιλόδοξους άνδρες που θα απειλούσαν να την καταλύσουν.

Επειδή όμως η επέκταση των ρωμαϊκών κατακτήσεων σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και την κεντροδυτική Ευρώπη και η συνεπαγόμενη εκρηκτική αύξηση του αριθμού των λεγεώνων, που ήσαν απαραίτητες για να διασφαλίζουν τη ρωμαϊκή κυριαρχία, είχε δώσει τρομαχτική δύναμη στους στρατηγούς-διοικητές τους, η Σύγκλητος είχε θεσπίσει μέτρα για να προφυλάξει το "δημοκρατικό" καθεστώς, από τις ορέξεις τους.
Ένα από αυτά ήταν ο νόμος που απαγόρευε τη στάθμευση λεγεώνων εντός της περιφέρειας της Ρώμης και ακριβώς βάσει αυτού του νόμου, απαγορεύονταν η προς Νότον διάβασις του Ρουβίκωνα, σε οποιονδήποτε στρατιωτικό σχηματισμό, ακόμα και αν ο στρατηγός του, έθετε θέμα προστασίας της Ρώμης.

Όποιος διάβαινε τον Ρουβίκωνα ήταν σαν να επέδιδε ανοιχτή κήρυξη πολέμου, στη Σύγκλητο και στον Ρωμαϊκό λαό.

Η φράση: "διέβην τον Ρουβίκωνα" λοιπόν είχε μείνει παροιμιώδης στον λατινικό κόσμο και σήμαινε εν γένει μία οριακή πράξη, από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή. Γι αυτό και όταν ο Ιούλιος Καίσαρ διέβη τον Ρουβίκωνα με τις λεγεώνες του, προκειμένου να χτυπήσει τον αντίπαλο του Πομπήιο, είπε το εξίσου παροιμιώδες: "ο κύβος ερρίφθη", εννοώντας το ανεπίστρεπτο, το οριακό της απόφασης του να καταλυσει τη Ρωμαϊκη "δημοκρατία" και να αναλάβει μοναχός του την εξουσία, εγκαθιστώντας την "ενός ανδρός αρχή".
Πράγμα που τελικά συνέβη, προκάλεσε όμως εν τέλει και τον θάνατο του ίδιου του Καίσαρα...
Το παράξενο ερώτημα που προκύπτει τώρα, είναι το γιατί μία παρακομματική οργάνωση των ροζοκόκκινων συμμοριτών, όπως οι ένοπλοι σαλταδόροι του επονομαζόμενου Ρουβίκωνα, επέλεξαν για να αυτοπροσδιοριστούν μια ονομασία, που παραπέμπει στην αρχαία ρωμαϊκη ιστορία.
Γιατί μεταξύ μας, δεν είμαι διόλου βέβαιος ότι μπορεί να υπάρχει έστω και ένας συριζαίος, που γνωρίζει τι ήταν η συγκλητος και πολύ περισσότερο, να είναι εις θέσιν να πραγματοποιήσει μια σχετικά πολύπλοκη νοητική αναγωγή, όπως η νοηματοδότηση της τρομοκρατικής δράσης, από ιστορικά παραδείγματα.
Συνεπώς;
Πως και γιατί, μια συμμορία λειτουργικώς αναλφάβητων κομματικοδίαιτων  μπράβων, βγήκε ξαφνικά στο προσκήνιο της επικαιρότητας [σπρωγμένη φυσικά απο τα καθεστωτικά παπαγαλάκια των κατευθυνόμενων Μέσων Μαζικής Χειραγώγησης] φέρνοντας ένα τόσο φορτισμένο νοηματικά ιστορικό όνομα;

Μήπως υπάρχει ένα μυστικό στην όλη σύλληψη, κατασκευή και δράση του Ρουβικωνα, που αξίζει τον κόπο να το αποκαλύψει κανείς, προ-λέγοντας έτσι την εξέλιξη του και την μελλοντική πορεία του;Μήπως κάτι θέλουν να "πουν", εκείνοι που κρύβονται πίσω από αυτό το ένοπλο και υπό πολλαπλήν προστασία αληταριό, στους νοούντες εξ' ημών; Με μια πρώτη και μάλλον επιπόλαιη ματιά, θα μπορούσαμε να αποδώσουμε την επιλογή της ονομασίας "Ρουβίκωνας" σε αυτά που αφήνουν να εννοηθούν οι ίδιοι οι "ρουβίκοι", ερμηνεύοντας την επιλογή του αυτοπροσδιορισμού τους.

Συγκεκριμένα η επίσημη εκδοχή των κομματόσκυλων του συριζα, είναι ότι επέλεξαν την ονομασία "Ρουβίκωνας" προκειμένου να καταδείξουν την οριακή φύση της πράξης τους, να ενταχθούν σε μια "αναρχική συλλογικότητα", που αντιμάχεται το σύστημα στο σύνολο του [χρησιμοποιώ τη δική τους ορολογία]

Σύμφωνα με αυτή την οπτική των "κυνηγημένων" η διάβαση του Ρουβίκωνα, η συμμετοχη τους δηλαδή σε παράνομες ενέργειες, που στοχεύουν στην "καρδιά του κτήνους", είναι μια πράξη χωρίς επιστροφή, που τους στιγματίζει για πάντα και καθορίζει ριζικά τη ζωή τους.

Αν μπείτε να διαβασετε στο indymedia τις ξυλινες και επαναλαμβανομενες "ανακοινωσεις" παρόμοιων "αναρχοαυτόνομων" οργανώσεων, θα βρειτε παντού να αναπτυσσεται αυτη η φρασεολογία του "ανεπίστρεπτου", της "διωκόμενης" δράσης του "αντάρτη πόλεων" και άλλες τέτοιες αριστερίστικες μπουρδολογίες, που τις έχουν αντιγραμμένες από γνωστά εγχειρίδια "διεθνούς τρομοκρατίας".

Ωστόσο, αυτή η ρητορική του αναρχοάπλυτου κατιναριού, προκειμένου για τον Ρουβίκωνα, μόνον ως ανέκδοτο μπορεί να νοηθεί.

Καταρχήν η έννοια του "ανεπίστρεπτου", της οριακής πράξης, δεν μπορεί να έχει καμία εφαρμογή σε αυτά τα [κατα κανόνα] πλουσιόπαιδα, που όχι μόνο δεν διώκονται απο το σύστημα αλλα αντιθετως προστατευονται συστηματικά.

Οι αληθινοί αντάρτες πόλεων όπως λόγου χάριν τα μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών ή της ομάδας Μπάαντερ-Μαϊνχοφ, πράγματι αντιλαμβανόντουσαν τη συμμετοχή τους στη Οργάνωση, ως τη διάβαση ενός Ρουβίκωνα, ως μία πράξη χωρίς επιστροφή.Γι αυτό και έκαιγαν τις ταυτοτητες τους, σε τελετές μύησης, παρόμοιες με τις μασονικές τελετές, προκειμένου να γίνουν κανονικά και ενεργά μέλη.
Οι ρουβίκοι όχι μόνο δεν προβαίνουν σε μια, πράγματι χωρίς επιστροφή, οριακή πράξη, όπως θα ήταν η ολοκληρωτική άρνηση της καπιταλιστικής τους ταυτότητας, αλλά αντιθέτως κάμουν ότι μπορούν για να τους βγάνει η τηλεόραση, διατηρούν ανοιχτά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραχωρούν συνεντεύξεις σε ιστοσελίδες διεθνούς απήχησης, οργανώνουν μέχρι και ρεμπέτικα πάρτυ στην άμοιρη φιλοσοφική σχολή!
Είναι λοιπον γελοίο και μονο να μιλάει κανείς για ανεπίστροφη "διάβαση του Ρουβίκωνα", όταν αναφέρεται σε μια δράκα μικροαστών καραγκιόζηδων του καθεστώτος, που η μόνη δύναμη τους είναι το ότι δεν τολμάει κανείς να τους αγγίξει.

Η ερμηνεία λοιπόν ότι οι ρουβίκοι επέλεξαν οι ίδιοι να αυτοπροσδιορίζονται έτσι, επειδή η δράση τους σημαίνει πόλεμο μέχρι θανάτου εναντίον του συστήματος καταντάει καταγέλαστη ακριβώς επειδή οι ίδιοι είναι αναπόσπαστο μέρος του καθεστώτος.
Άσε που [επαναλαμβάνω] δεν νομίζω ότι μπορεί ένας ρουβίκος κομματικοδίαιτος συριζαίος να έχει τόσο καλή γνώση της ιστορίας, σε βαθμό ώστε να εμπνέεται από τα διδάγματα της. Όλα αυτά τα ροζουλιά τούβλα, διαθέτουν περιορισμένο γνωστικό και πνευματικό ορίζοντα, που φτάνει μέχρι το επίπεδο "εφημερίδας των συντακτών".
Αυτό δα έλειπε να μας αρχίσει και η κ. Μποφίλιου τις αναγωγές στον Σενέκα...

Το ερώτημα συνεπώς παραμένει, ασχέτως με το τι μπορεί να γράφουν στα ιντυμίντια ή στα αριστερά μπλογκς οι πασης φυσεως υποστηριχτές των κομματικοδίαιτων μπραβων..
Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό του Ρουβίκωνα;
Γιατί επέλεξαν κάποιοι να δώσουν αυτό το όνομα σε μια μπαχαλάκικη οργάνωση, που προστατεύεται συστηματικά από όλες τις δομές του καθεστώτος;

Έχω τώρα στον νου μου μια πολύ ερεθιστική θεωρία συνωμοσιολογίας, από αυτές που συχνά επαληθεύονται μετά από καιρό και αφήνουν το πόπολο σαν λιωμένο παγωτό.
Άλλωστε ποτέ δεν μου έπεισαν οι "επίσημες" εξηγήσεις, που 9 στις 10 φορές επιχειρούν να συγκαλύψουν ένα γεγονός, παρά να το διαφωτίσουν...

Νομίζω ότι είναι πλατιά γνωστό, πως η ονομασία "Εβραίος" [ivri, στη γλώσσα του Ιούδα] είναι σημιτικής καταγωγής και σημαίνει: "αυτόν που διέβη υδάτινο σύνορο"
Κατα πάσαν πιθανότητα, οι Εβραίοι έλαβαν αυτή την ονομασία από άλλους λαούς της ανατολικης μεσογείου, όταν διέβησαν τον Ιορδάνη ποταμό, κατά την πορεία προς τη Γη Χαναάν, μετά την έξοδο τους από την  Αίγυπτο.
Σε μια δεύτερη εκδοχή, αυτή η ονομασία τους δόθηκε, όταν ο Αβραάμ διέβη τον Ευφράτη ποταμό, κατά τη μετανάστευση του ποιμενικού λαού του, από τη Μεσοποταμία προς την Παλαιστίνη.

Όπως και να χει το πράγμα, ο Εβραίος είναι ο άνθρωπος της λαθροεισβολής και του λαθρεποικισμού. Αυτός δηλαδή που διαβαίνει υδάτινα σύνορα, εισβάλλοντας λάθρα σαν καρκινικό κύτταρο, στο σώμα μιας άλλης κοινωνίας, που την κατατρώγει και στο τέλος την εξοντώνει.
[Τους συσχετισμούς με το σήμερα, με το δόγμα του Σοκ, με τη λαθρομετανάστευση και τη λαθροεισβολη, σας τους αφήνω για άσκηση...]

Οι ίδιοι οι Εβραίοι στον καιρό της Βίβλου, αυτοπροσδιοριζόντουσαν κυρίως ως Ισραηλίτες [οι γιοι του Ισραήλ]
Ο Ισραήλ είναι μια εναλλακτική ονομασία του γενάρχη τους Ιακώβ και σημαίνει: "αυτόν που ενδυναμώνει ο Θεός".
Σήμερα η ονομασία "Ισραηλίτες" χρησιμοποιείται κυρίως για να υποδηλώσει τον "περιούσιο λαό" της Βίβλου, ενώ "Ισραηλινοί" αποκαλούνται οι πολίτες του κράτους του Ισραήλ και όλες μαζί οι φυλές του Ισραήλ, χαρακτηρίζονται με τη φυλετική [και όχι εθνοτική] ονομασία: "Εβραίοι"

Ο Εβραίος συνεπώς είναι ο άνθρωπος που έχει ταυτιστεί πιο πολύ απ όλους τους ιστορικούς λαούς, με τη μετανάστευση, όχι όμως και με τον αποικισμό.
Αντιθέτως, είναι συνηθης στρατηγική των Εβραίων, να μην δημιουργούν αποικίες, στις οποίες να έχουν την πολιτική και στρατιωτική εξουσία, πέραν φυσικά από τις πόλεις της γης Χαναάν, που υποτίθεται ότι τους την είχε τάξει ο Ιεχωβάς τους και τις θεωρούν δικαιωματικά δικές τους.
Για τον Εβραίο υπάρχει μοναχά μία κοιτίδα και αυτη είναι η γη που ποτίζει ο ποταμός Ιορδάνης και δεσπόζει το όρος της Σιών. Εκεί δηλαδή όπου ο Σολομώντας έχτισε τον ναό σύμβολο της Εβραϊκης φυλής και φυλάσσονταν η Κιβωτός της Διαθήκης.
Σε όλες τις άλλες χώρες, στις οποίες πιθανόν να μεταναστεύσουν εβραϊκοί πληθυσμοί, οι Εβραίοι επιβιώνουν [και εν τέλει κυριαρχούν] ως παράσιτοι ή ως καρκινώματα.

Ο Εβραίος δηλαδή δεν καταχτά, όπως έπρατταν όλες οι ιστορικές φυλές του λευκού ανθρώπου.
Δεν δημιουργεί νέες πόλεις ως αποικίες μιας μητροπόλεως, στις οποίες να εγκαθιδρύει τον πολιτισμο του και τον τρόπο ζωής του, όπως παραδείγματος χάριν έκαμαν οι Έλληνες, δημιουργώντας έτσι Εφέσσους και Όλβιες και Συρακούσες και Αλεξάνδρειες.

Ο Εβραίος εγκαθίσταται σε μία ξένη χώρα, αρχικώς ύπουλα και λαθραία, εκμεταλλευόμενος συνήθως τις οικονομικές ή πολιτικές αδυναμίες της και αρχίζει να την κατατρώγει εκ τω έσω, διαλύοντας βαθμηδόν, τους αξιακούς της κώδικες, τις συλλογικές της ταυτότητες, τον παραγωγικό της ιστό και τη συλλογική της μνήμη.

Έτσι έκαμαν στην αρχαία Αίγυπτο, κατά τη διάρκεια της κατάκτησης της από τους συγγενείς της Υξώς, φτάνοντας σιγά-σιγά να πάρουν στα δικά τους χέρια, σχεδόν όλη τη διαχείριση των αγροτικών εσόδων του Νείλου και στη συνέχεια την οικονομική και κοινωνική δύναμη μιας κοινωνίας, που αργοπέθαινε.

Γι αυτό και μετά την απελευθέρωση της Αιγύπτου από τους Φαραώ του Νότου και τη μεταφορά της πρωτεύουσας της, οι νέοι Φαραώ σαν άλλοι Χίτλερ, ξήλωσαν όλους τους απογόνους του Ιακώβ από τα οικονομικά και διοικητικά πόστα τους και τους έκαμαν δούλους, μέχρι που βρέθηκε ο δικός τους Φαραώ, ονόματι Μωϋσης να τους βγάνει από την Αίγυπτο, απαλλάσσοντας τους διαδόχους των Ραμσή από τον μπελά τους.

Τα ίδια έκαμαν και στην Ισπανία αναγκάζοντας την Ισαβέλλα και τον Φερδινάνδο να τους πετάξουν έξω από την επικράτεια των βασιλέων της Καστίλης, τα ίδια προσπάθησαν να κάμουν και στη Γερμανία του μεσοπολέμου, τα ίδια πάνω-κάτω έκαμαν και συνεχίζουν να κάμουν, όπου εγκαθίστανται, σαν κακοήθης όζος.

Ο Εβραίος εν ολίγοις δεν δημιουργούσε ούτε Αλεξάνδρειες, ούτε Βυζάντια, ενσωματώνοντας έτσι τους καταχτημένους λαούς στον δικό του πολιτισμό αλλά αντιθέτως διέλυε και κατέτρωγε τις ακμάζουσες κοινωνίες στις οποίες κατόρθωνε να εισχωρήσει [όχι ως καταχτητής, διότι δεν είχε ιστορικά τέτοιες δυνάμεις] αλλά ως λαθροεισβολέας, που δουλεύει υπόγεια.Στην εποχή μας βεβαίως έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα και τώρα πλέον οι Εβραίοι έχουν τη δύναμη να κερδίζουν πολέμους, εναντίον κυρίως των ημιχαυνωμένων λαών της ερήμου, που αποβλακώθηκαν έτι περισσότερο, από την προσκόλληση τους στο Ισλάμ.
 
Το παλιό όνειρο των σιωνιστών για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Εβραϊκού κράτους, με κέντρο το ιστορικό κέντρο του Εβραϊσμού, στην Ιερουσαλήμ, πραγματοποιήθηκε και τώρα πια ο ίδιος ο σιωνισμός έχει αλλάξει πρόσωπο και χαρακτήρα, αποκτώντας παγκόσμια εμβέλεια.
Σιωνιστής δεν είναι πλέον ο νοσταλγός του λόφου της Σιών και της επανίδρυσης του Βασιλείου του Σολομώντα αλλά ο οραματιστής του νεοταξίτικου Εβραϊκού οράματος, που δεν είναι άλλο από την παγκόσμια κυριαρχία του περιούσιου λαού του Ιεχωβά.
 
Γι αυτό άλλωστε θα πρέπει να διαφορίζεται ο αντισιωνισμός, από τον αντισημιτισμό.
Οι αντισιωνιστές πολεμούν για να διατηρηθούν εν ζωή τα έθνη τους και να μην αφομοιωθούν σε μια παγκόσμια Νέα Τάξη πραγμάτων, που θα την κουμαντάρει η πλανητικη διακυβέρνηση των σιωνιστών και των εντόπιων εργολάβων τους, ενώ οι αντισημίτες, είναι απλά ρατσιστές, που μισούν θανάσιμα κάθε τι το Εβραϊκό, ακόμα και αν δεν υπάρχει κανένας λόγος.   

Ταγμένος σε αυτό το όραμα παγκόσμιας κυριαρχίας, ο σιωνισμός δεν έχει αλλάξει κατουσίαν τη στρατηγική του, της εκ των έσω διάλυσης μιας κοινωνίας, στην οποία έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται δυναμικά τα μέλη του, όπως οι καρκινικοί όζοι. 
Γι αυτό και θα δείτε ότι σήμερα ο Εβραίος σιωνιστής χρησιμοποιεί άλλους, για να του κάμουν τη δουλειά, κινούμενος ο ίδιος στα παρασκήνια.
Η κολοσσιαία επιχείρηση λαθροεισβολής αφροασιατικών μουσουλμανικών μαζών στην Ευρώπη, για παράδειγμα, εξυπηρετεί δύο στόχους, που φυσικά βολεύουν τον παγκόσμιο σιωνισμό.
Ο πρώτος στόχος είναι να αποσυμφορηθεί η πίεση προς το Ισραήλ από τις γειτονικες του αφροασιατικες ισλαμικες χώρες, αδειάζοντας από την αφροκρεμα των πολεμιστών του και από την πιο ρωμαλέα νεολαία του.
Οι Σύροι, οι Ιρακινοί, οι Αιγύπτιοι, οι Άραβες κι όλες αυτές οι φιλοπόλεμες φυλές του ισλαμικού τόξου, που περνάνε λαθραία τα σύνορα μας και σιτίζονται πλουσιοπάροχα από τον ΟΗΕ και τους εγχωριους εργολαβους της παγκοσμιοποιησης [οι οποίοι επίσης ελέγχονται από σιωνιστικα κογκλαβια] θα ησαν αμεσοι εχθροι του Ισραηλ, που θα πολεμουσαν λυσαλεα εναντιον του, αν παρεμεναν στις χωρες τους.

Μεσω της λαθρομεταναστευσης ομως οι Εβραιοι κατορθωνουν να διωξουν μακρια τους πιο επικινδυνους εχθρους τους.
Απ τη αλλη, ο ορδες των ισλαμιστων που εγκαθίστανται στην Ευρώπη, θα σχηματισουν εν καιρω μια πανισχυρη Ε΄φαλαγγα επι ευρωπαϊκου εδαφους, προετοιμαζοντας το εδαφος για τη ρεβανς της μαχης της Βιεννης, οταν τα ισλαμικα στρατευματα νικηθηκαν απο τους Ευρωπαιους ιπποτες.
Και φυσικα μια συγκρουση στο εσωτερικο της Ευρωπης μεταξυ των δύο κόσμων Ισλάμ και Δύσης, θα φέρει πολύ πιο γρήγορα την αποδυνάμωση και τη βιοφυλετική καταπτωση του πολιτισμού του λευκου ανθρωπου και του  Χριστιανικου κοσμου.
Κι εκει ο Εβραιος θα περιμενει στη γωνία.
Το αρχαίο όνειρο των γιων του Ιούδα, για την λήθη του Ελληνισμού, την εξαφανιση του χριστιανισμου και την βιοφυλετικη παρακμη του Ευρωπαίου, θα πραγματοποιηθεί με το αίμα και με τον θανατο, χιλιαδων μη Εβραίων πολιτών, μεσα στις ιδιες τις Ευρωπαϊκες μητροπόλεις.

Το επομενο βημα των σοφων της Σιων, θα ειναι η πληρης κοινωνικη, οικονομικη και πολιτικη κατακτηση του Ευρωπαϊκου κόσμου. Όχι με τα όπλα του Ισραήλ. Αλλα με τα όπλα των εχθρών του, οπου Ισλαμ και Χριστιανισμος θα εχουν αποδυναμωθει σε εναν μεχρις εσχατων αγωνα...
Η μεγαλυτερη αλλωστε αρετη των σιωνιστών ειναι οτι ξερουν να περιμενουν την ελευση των καταλληλων καιρών...Μέσα σ' αυτόν τον κυκεώνα συνομωσιών και μυστικών μαχών, που διεξάγονται πλέον καθημερινώς κάτω απο τις μυτες των ανυποψιαστων Ευρωπαίων, οι εγχώριοι  καραγκιόζηδες του Ρουβικωνα, εχουν να παιξουν εναν πολυ χρησιμο ρολο.

Όπως και ο Καισαρ, που διεβη τον Τουβικωαν για να καταλυσει το Ρωμαϊκο Πολιτευμα και να επιβαλλει την αυτοκρατορία του ενος ανδρός, έτσι και οι εγχώριοι ρουβικοι, προστατευμενοι και ενισχυμενοι απο τους σιωνιστες νονους τους, εχουν αναλαβει να ροκανισουν τα θεμελα του Ελληνικού έθνους/κράτους, μέχρι που ο τρόμος και το χάος της βίας, να εξαπλωθούν, σε όλη την έκταση της Ελλάδας.

Στρατολογημένοι κηφήνες και βαρεμένα πλουσιόπιαδα, πακέτο με εμπειροπόλεμους ισλαμιστές και σαδομαζοχιστές σλαβοαφροασιάτες λαθρέποικους, οι ομάδες κρούσης του Ρουβικωνα, έχουν στοχο να νεκρώσουν τα ανακλαστικά των λίγων εναπομεινάντων Ελλήνων και να τους εξοντώσουν ηθικά, κοινωνικά ή και φυσικά, όταν έρθει η ώρα.

Γι αυτό και βαπτίστηκαν Ρουβίκωνες, από εκείνους που άλλοτε διέβησαν τον Ιορδάνη, προκειμένου και ετούτοι εδω να διαβούν τα υδάτινα σύνορα του Ελληνισμού με τη βαρβαρότητα και να καταλύσουν ότι έχει απομείνει από ένα έθνος/κράτος, που έχει σηματοδοτήσει τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, με τη δικιά του Πνευματική παράδοση [μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τόσο ο Εβρος, όσο και τα νησιά, είναι υδατινα συνορα!]

Ο νονοί του Ρουβικωνα δεν ειναι άλλοι από τους αντίστοιχους ρουβικωνες της γης Χαναάν, τους Ιούλιους Καίσαρες της Βίβλου. Οι "περαν των υδάτινων συνόρων λαθροεισβολείς", οι αφανεις λαθροκαταχτητές, που διέβησαν τα σύνορα χωρίς να υποπτευθεί κανένας, ότι τελικός στόχος τους ήταν η διάβρωση, η κατάλυση, η ισοπεδωση του κόσμου μας και του πολιτισμού μας.
Θα μου πεις, μα καλα...
Ειναι ικανοί αυτοι οι εκ γενετης συριζαίοι του εντοπιου ρουβικωνα να τα προκαλεσουν ολα αυτα;
Ειναι δυνατον τα τεμπελικα βλασταρια των πιο ανικανων και των πιο διεφθαρμενων συμμοριτων της αριστερας, να διαλυσουν την οικονομικη, κοινωνικη και πολιτισμικη υποσταση μιας χωρας;
Ναι, ειναι!
Όχι επειδη εχουν τετοιες επιχειρησιακές δυνατοτητες. Καθε αλλο. Τουβλα ειναι και τουβλα θα παραμεινουν.
Αλλα επειδη μετα και πισω απο αυτους, θα ερθουν αλλοι.
Νεα ταγματα εφοδου, που θα εχουν διαβει και αυτα ρουβικωνες αλλα στο μεγεθος της Ερυθρας θαλασσας [που επισης κατορθωσαν να διαβουν οι γιοι του Ισραηλ...]

Θα σας πω μοναχα οτι αυτη τη στιγμη η Ελλαδα ειναι ενα πειραματοζωο διεξαγωγης πολλαπλων πειραματων.
Πειραματων κοινωνικης μηχανικης, πειραματων ελεγχου του νου, πειραματων οικονομικων, πολιτικων, κοινωνικων και βιοχημικων.
Κι αυτο συμβαινει πεειδη η ελληνικη φυλη παρηκμασε σε τετοιο βαθμο ωστε δεν αντιδρα πια, οτι και αν της καμουν. Γιαυτο και οι σιωνιστες διαβατάρηδες του Ιορδανη, οι καισαρες της Ερυθρας θαλασσας και του Ιησου του Ναυη, εφαρμοζουν εδω  τους μαζικους πειραματισμους τους, ένας εκ των οποίων είναι οι εντόπιοι ρουβίκωνες.

 
Και μην κολλάτε στις γελοιες φατσες τους και στις κραυγαλεες μπουρδολογιες τους, οταν τους βλεπετε στις τηλεορασεις ή στα διαδικτυακα προγραμματα, γιατί αυτοι που βλεπετε ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου. 
 
Οι κομπάρσοι που πισω τους κρυβονται οι αληθινοι πρωταγωνιστες.

Εκεινοι δηλαδή που διεθεταν το θανασιμο χιουμορ να τους βαφτισουν με ενα ονομα, το οποίο για τους ίστορες, παραπεμπει καυτευθειαν στον Εβραίο - σ αυτον που διεβη ευφρατες και ρουβικωνε,ς προκειμενου να καταστεί ο απολυτος Αρχων και Κυριος της Οικουμενης.
Αυτο τους εταξε αλλωστε ο Θεος τους, προς αυτο βαδιζουν εδω και αιωνες...
Τα ανθρωπινα χαμστερακια που χρησιμοποιουν για τα μαζικα περαματα τους, ειναι αναλωσιμα και δεν αξίζει να τους δινουμε και ιδιαιτερη σημασια. 
 
Δεν παυουν ομως παρα τη γελοιοτητα τους να ειναι θανασιμα επικινδυνα, τουλαχιστον στον βαθμο που προετοιμαζουν το εδαφος, για την ωρα της πραγματικης διαβασης του οποιου Ιορδανη ή Ρουβικωνα, απο τους κρυμενους Καισαρες της πλανητικης αυτοκρατοριας...
 
Και οσοι νοουν πλέον, ας νοησουν...
Α, και κατι ακομα...
Μην βρεθει τωρα καμια εκ γενετης συριζουλα να μου την πει οτι περιγραφω θεωριες συνομωσιας.
Φυσικα και μιλω για θεωριες συνομωσίας!
Αλλωστε και η θεωρια της κλωνοποιησης του Χιτλερ, στις θεωριες συνομωσιας ανηκε, μεχρι που κατασκευαστηκε η Ντολυ...
 


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 10:54 pm


Θράσος Κοτζιά: Κατηγορεί τις ΕΔ ότι «δεν συναινούν» στην αλλαγή συνόρων με Αλβανία και «άλλες χώρες»
Στις δηλώσεις αυτές προέβη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών της κυβέρνησης, στην διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο News 24/7 νωρίτερα την Τετάρτη.

Ανέφερε ότι ο Ελληνικός Στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας, απορώντας γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Πού μωρέ το βλέπετε το ... θράσος;

Τέσσερα εκατομμύρια ψηφοφόροι την πρώτη φορά (Ιανουάριος 2015) και δυο εκατομμύρια την δεύτερη (Σεπτέμβριος 2015), άνοιξαν έστω μια ματιά το πολιτικό μανιφέστο των κουμ μουνιών;


Όλα τα γράφουν μέσα οι γενίτσαροι του Σόρος και του Ρότσιλντ... ΟΛΑ!

Αλλά 4 και 2 μύρια αιδοιόπανα, ψήφισαν και ξαναψήφισαν ότι πιο βρωμερό, ότι πιο διεθνιστικό, ότι πιο ισοπεδωτικό υπάρχει, για να κερδίσουν λέει τον ... ΕΝΦΙΑ.

Όσο για τον "ελληνικό" στρατό, δεν χρειάζεται να συναινεί φωναχτά... για την αλλαγή συνόρων...
Το κάνει σιωπηλά δια της σιωπής του...
Διότι Ο ΣΙΩΠΩΝ, ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ.

Γι αυτό, μην ξαναδώ να χαρακτηρίζει κανείς τον Κοτζιά, "μαλάκα" ή "σκουπίδι", ή "καριόλη", ή "προδότη"...

ΤΟ ΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ... ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!
 

Καλλιόπη Σουφλή


Θράσος από τον πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ο οποίος κατηγόρησε τις ΕΔ ότι «δεν συναινούν» στο ζήτημα της διευθέτησης των συνόρων με την Αλβανία αλλά και με «άλλες χώρες».


Στις δηλώσεις αυτές προέβη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών της κυβέρνησης, στην διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο News 24/7 νωρίτερα την Τετάρτη.

Ανέφερε ότι ο Ελληνικός Στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας, απορώντας γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο πρώην ΥΠΕΞ, τόνισε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, οι οποίοι ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο -σύμφωνα με τοκ κ. Κοτζία- δεν είναι νομικώς ζωντανά.

Εν συνεχεία, ο κ Κοτζιάς κατηγόρησε τον Στρατό ότι δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευθετηθούν τα θέματα των συνόρων της Ελλάδας με τρίτες χώρες. 

Όταν ερωτήθηκε, αν την ευθύνη για αυτό έχει η στρατιωτική ή η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην Υπουργός απάντησε ότι αυτό θα το εξετάσει η Βουλή.


Εδώ αξίζει να πούμε κάποια πράγματα για το πως οριοθετήθηκαν στο παρελθόν τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο μια δήλωση περί «διευθέτησης συνόρων με την Αλβανία» του Α.Τσίπρα και αφορούσε το ζήτημα της συντήρησης των πυραμίδων στα σύνορα με γείτονα χώρα.
Αυτές οι πυραμίδες είναι που ορίζουν τα σύνορα

Το θέμα είναι ότι η μετακίνηση των πυραμίδων αυτών προκαλεί αλλαγή συνόρων. Να θυμίσουμε ότι παλιά στα χωριά τα χωράφια οριζόντουσαν με πασαλάκια.

Είναι επίσης γνωστό ότι τη νύχτα αυτά τα πασαλάκια έτρωγαν σουτ... και μετακινούνταν κάποια μέτρα ώστε ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες να κερδίσει σε τετραγωνικά μέτρα καθώς τότε δεν υπήρχε το κτηματολόγιο ενώ μετά από την πάροδο αρκετών ετών με το δικαίωμα της χρησικτησίας, εάν δεν υπήρχε αντίδραση κάποιος μπορούσε να σφετερισθεί νόμιμα την περιουσία κάποιου άλλου.

Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνονταν από την αντίθετη πλευρά.

Οι συμφωνίες μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου  με τις οποίες καθορίστηκαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προέβλεπαν ότι αυτά ορίζονται στο βουνό, εκεί «όπου χωρίζουν τα νερά της βροχής». Η χάραξη, μάλιστα, έγινε ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Αλβανό αξιωματικό παρουσία και διεθνούς παρατηρητή.


Στο σημείο, αυτό, λοιπόν, και επειδή δεν υπάρχει κάποιο φυσικό σύνορο ή τείχος, τοποθετήθηκαν περίπου ογδόντα πέτρινα αντικείμενα σε πυραμιδικό σχήμα. Έχουν ύψος έως δύο μέτρα και από τη μια πλευρά τους γράφουν «Ελλάδα» και τον αριθμό της πυραμίδας και από την άλλη «Αλβανία».

Οι πυραμίδες αυτές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντηρούνται ενώ αρκετές φορές μετακινούνται λόγω και των φυσικών φαινομένων.


Εν συνεχεία κατά την διάρκεια της συνέντευξης του ο πρώην ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στην Εθνοφρουρά.


Δήλωσε πως ο ρόλος της Εθνοφρουράς στη Βόρεια Ελλάδα, θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου.
Ενώ, αναρωτήθηκε επίσης για το ποιος ελέγχει τις δυνάμεις αυτές, αν υφίστανται δηλαδή δημοκρατικό έλεγχο ή απλά ελέγχονται από κάποιον στρατιωτικό! 


Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για επανεμφάνιση των "επαγγελματιών της ψύχωσης", οι οποίοι το παίζουν υπερπατριώτες και τόνισε ότι αυτά είναι ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω έρευνα.


Πάλι δηλαδή φρόντισε να «μαυρίσει» οποιονδήποτε αντιδράει στην επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 10:31 pm


Βόρειος Ήπειρος- τα σκοτεινά σημεία της Ιστορίας. Αν την Βόρειο Ήπειρο, δεν την πρόδιδε ο Ελευθέριος Βενιζέςλος, σήμερα δεν θα θρηνούσαμε τους ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΣΙΦΑ ΚΑΙ ΓΚΟΥΜΑ...Κύριος υπεύθυνος για την απώλεια των εδαφών της Βορείου Ηπείρου αλλά και για την Μικρασιατική Καταστροφή δεν είναι άλλος από τον Εβραίο πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο που εικονικά φάνηκε να διπλασιάζει εδαφικά την Ελλάδα ενώ στην πραγματικότητα παρέδωσε υπόγεια την Βόρειο Ήπειρο και συντέλεσε στην τραγωδία των Παράλιων της Μικράς Ασίας.

  Η  Βόρειος Ήπειρος δεν είναι παρά θύμα του Διεθνούς Τεκτονισμού και της Εβραϊκής λαίλαπας που βάλλεται με μανία εναντίων του Χριστιανισμού αλλά και οποιονδήποτε κρατών έχουνε βαθιά ιστορία και ρίζες.
Παντού και πάντα ένας οβριός.
Πίσω από κάθε μεγάλη καταστροφή της Ελλάδας, ο ΟΒΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  και στην συνέχεια όλο το σκυλολόϊ του.


Μια ιστορία που επιβάλεται να μάθουμε, για να γνωρίζουμε πως υποφέρουν τ' αδέλφια μας στην Βόρειο Ήπειρο... και να αντιληφθούμε γιατί ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ.

Και φυσικά, τον ρόλο του ΚΚΕ.... του άλλου μεγάλου καταστροφέα του Ελληνισμού.

Η ΓΝΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ... Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ.

Καλλιόπη Σουφλή


του Έλβις Παπανικόλα

(ενός νέου βορειοηπειρώτη απ’ τις Δρυμάδες της Χιμάρας)
 ΗΠΕΙΡΟΣ σημαίνει στεριά και είναι πιθανώς η ονομασία που έδωσαν στην περιοχή οι αρχαίοι κάτοικοι των Ιόνιων νησιών. 

Ο Αριστοτέλης την αποκαλεί "Ελλάδα την αρχαίαν", 

ο Κλαύδιος Πτολεμαίος "Αρχέγονον Ελλάδα", 

ενώ σύμφωνα με το αρχαίο ρητό "Ωρικίην υπέρ αίαν ερείδεται Ελλάδος αρχή", δηλαδή "Η Ελλάδα αρχίζει από τη γη του Ωρικού" (όπου Ωρικός είναι αρχαία ευβοϊκή αποικία στον κόλπο της Αυλώνας).

Κάποιοι αρχαίοι και Βυζαντινοί συγγραφείς τοποθετούν τα όρια της Ηπείρου ακόμη βορειότερα: 

Ο Θουκυδίδης στην Επίδαμνο (σημερινό Δυρράχιο), ο Στράβων στον  Γενούσο (Σκούμπι) ποταμό, ενώ και ο Προκόπιος λέει πως μέχρι την Επίδαμνο "Έλληνες εισίν, Ηπειρώται καλούμενοι". 

Η σύγχρονη γεωγραφία και η ιστορία έχουν διχοτομήσει αυθαίρετα την Ήπειρο σε Νότιο και Βόρειο. Η Νότιος εκτείνεται ως τα αλβανικά σύνορα και είναι τμήμα της ελληνικής επικράτειας. 

Η Βόρειος Ήπειρος, που ανήκει σήμερα στην Αλβανία, περιλαμβάνει τη χερσόνησο των Ακροκεραυνίων, την Αυλώνα, τις περιφέρειες Αργυροκάστρου και Κορυτσάς. 

Αλλά ο διαχωρισμός αυτός υπήρξε ένα τεχνητό κατασκεύασμα, κραυγαλέα ασύμφωνο με τα αρχαιολογικά και ιστορικά δεδομένα, τα οποία μαρτυρούν έναν αδιαίρετο ελληνικό πολιτισμό και στις δύο περιοχές.

Η Ήπειρος κατοικήθηκε πολύ νωρίς από πρωτοελληνικά φύλα - Κασσωπαίους, Θεσπρωτούς, βορειότερα Μολοσσούς, Άβαντες κ.ά. 

Η μητέρα τού Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, ήταν άλλωστε Μολοσσή πριγκίπισσα. 

Οι πιο ακμαίες αρχαιοελληνικές πόλεις της Βορείου Ηπείρου ήταν η Επίδαμνος, η Φοινίκη και ο Βουθρωτός (κοντά στους Αγίους Σαράντα), η Απολλωνία (Πογιάνι-Φίερι), η Αμαντία (Αυλώνα), ο Ωρικός κ.ά. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μυθολογία, οι τέσσερις τελευταίες πόλεις είχαν ιδρυθεί από τους Αργοναύτες.


Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, όπως και οι υπόλοιποι Ηπειρώτες, είχαν ως θρησκευτικό κέντρο το Μαντείο της Δωδώνης (αγάλματα του Δωδωναίου Δία έχουν βρεθεί σε όλη τη Βόρειο Ήπειρο). 

Πλήθος αρχαιολογικών και ιστορικών μαρτυριών δείχνουν, επίσης, ότι συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες, λάτρευαν το ελληνικό Δωδεκάθεο, είχαν την ίδια δημόσια ζωή με άλλους Έλληνες ―γυμναστήρια, στάδια, θέατρα, αγορές― και, φυσικά, μιλούσαν την ελληνική γλώσσαΤη μεγαλύτερη πολιτική ακμή της γνώρισε η ―ενιαία― Ήπειρος τον 3ο αιώνα π.Χ. χάρη στον βασιλιά των Μολοσσών Πύρρο. 

Ο Πύρρος συνένωσε όλα τα ηπειρωτικά φύλα και υπέταξε κάποια ιλλυρικά, έβγαλε την Ήπειρο από την απομόνωσή της και επέκτεινε την επιρροή της στην Ελλάδα, στράφηκε εναντίον των Ρωμαίων, έκτισε πόλεις, γέφυρες, ναούς και θέατρα Την περίοδο της Ρωμαιοκρατίας, οι Ηπειρώτες, δέχτηκαν το κήρυγμα του Χριστιανισμού. 

Ως τον 2ο αι. μ.Χ. ολόκληρη η Ήπειρος είχε ασπαστεί τη νέα θρησκεία και είχε προσθέσει στο χριστιανικό αγιολόγιο τους δικούς της μάρτυρες, ανάμεσά τους και Βορειοηπειρώτες, όπως είναι ο Άγ. Αστείος, ο Άγ. Δονάτος, ο Άγ. Ερμίας κ.ά. 


Αν αναζητήσει κανείς στο google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» θα πάρει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες άρθρα,εικόνες,ιστορικές και επιστημονικές αναφορές,βίντεο με έντονο πολιτιστικό στοιχείο και φυσικά αναδρομές στο πλούσιο παρελθόν.

Η ιστορία της περιοχής αυτής είναι τόσο ευαίσθητη που έχει γίνει πολλές φορές θύμα της προπαγάνδας που εξυπηρετεί κάποιους διαστρεβλωτές των γεγονότων. 


Η απώλεια του τμήματος αυτού της Ελλάδας θα στοιχειώνει για πάντα όχι μόνο τους Βορειοηπειρώτες αλλά και την Ελληνική ιστορία.

Ένα μείζον κομμάτι της Ηπείρου που αποφασίστηκε λόγω συμφερόντων να το διασχίσουν από την Ελλάδα και να το δωρίσουν στην Αλβανία,σύμμαχο των Τούρκων και χώρα που ανήκε στους ηττημένους του Βαλκανικού Πολέμου.

Αντί λοιπόν η Ελλάδα να ανακτήσει ακέραια όλα τα εδάφη που της ανήκαν έχασε στο παιχνίδι της διπλωματίας κάτω από ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Κύριος υπεύθυνος για την απώλεια των εδαφών της Βορείου Ηπείρου αλλά και για την Μικρασιατική Καταστροφή δεν είναι άλλος από τον Εβραίο πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο που εικονικά φάνηκε να διπλασιάζει εδαφικά την Ελλάδα ενώ στην πραγματικότητα παρέδωσε υπόγεια την Βόρειο Ήπειρο και συντέλεσε στην τραγωδία των Παράλιων της Μικράς Ασίας.

Ο Βενιζέλος είχε ζητήσει από τους Βορειοηπειρώτες να πετάξουν τα όπλα στην ένοπλη εξέγερση του 1914 και τον Αυτονομιακό Αγώνα που κήρυξαν 292 ένοπλοι άντρες από χωριά της Βορείου Ηπείρου με κέντρο την ιστορική Χιμάρα και αρχηγό τον Σπύρο Σπυρομήλιο.Το ίδιο έκανε ο Βενιζέλος και με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας όταν ο Εβραίος Κεμάλ Ατατούρκ εξαπέλυε επίθεση σφαγιάζοντας Έλληνες Χριστιανούς.
Για να ξετυλίξουμε το κουβάρι ας δούμε μερικά στοιχεία για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Την εβραϊκή καταγωγή του Βενιζέλου επιβεβαιώνει ο Α.Μ.Παπαδάκης στο έργο του «Βιογραφία Ελ. Βενιζέλου». 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Παπαδάκη, επί των οποίων αναφέρεται ο Νίκος Α. Αντωνακέας στο τρίτομο έργο του «Φαυλοκρατία», ο πατέρας του Βενιζέλου, Μπένυ Σελόν εκ Θεσσαλονίκης, παντρεύτηκε μία εβραία από την Κέρκυρα. 

Ωστόσο επειδή πλησίαζε η ώρα της στρατεύσεως και ήθελε να αποφύγει την στρατιωτική θητεία, ο Μπένυ Σελόν βρήκε απασχόληση σε ένα καράβι ως μούτσος, όπου αντικατέστησε έναν τεθνεώντα ναύτη που τον έλεγαν Κυριάκο. 

Στο λιμεναρχείο δηλώθηκε ως Κυριάκος Μπενιζέλος, όνομα που διατήρησε και στην Κρήτη, όπου έφθασε με το πλοίο, ύστερα από πολλές περιπέτειες. 

Γιος αυτού του Κυριάκου Μπενιζέλου (Μπεν ζελόν) υπήρξε ο γνωστόςΕλευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος διετέλεσε όργανο της ξενοκρατίας καθ’ όλο το διάστημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας. 

Ας μπούμε σε λεπτομέρειες. 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η Μικρασιατική καταστροφή επήλθε την χρονική εκείνη στιγμή κατά την οποία δέσποζαν τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα δύο εβραϊκές μορφές: Ο Κεμάλ Ατατούρκ και ο Μπεν Ζελόν. 


Εξ΄ άλλου δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε, ήδη από το 1917, όπως καταδεικνύεται μέσα από επίσημα έγγραφα, ο πρώτος πολιτικός ηγέτης και δη πρωθυπουργός που ζήτησε την αναγνώριση ισραηλινού κράτους. 

Τον Ιούλιο του 1920 ο ΄Αγγλος ναύαρχος Ντε Ρόμπεκ σε επιστολή που απηύθηνε προς τον τότε Υπουργό Λόρδο Κώρζον, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, και τα εξής: «Έλληνας;Με άλλα λόγια ο κ. Βενιζέλος δεν είναι η Ελλάς. Εν κυριολεξία δεν είναι καν ΄Ελληνας;».

Οπως θα καταδειχθεί και σε επόμενα άρθρα που αφορούν τον σιωνισμό, ανάλογες είναι και οι συγκυρίες που σχετίζονται με την πρόκληση Εθνικών Ηττών και Τραγωδιών, όπως αυτή που αφορά την έκβαση του Μακεδονικού, του Κυπριακού αλλά και άλλων κρίσιμων ζητημάτων όπως στη συνέχεια θα καταδειχθεί ευκρινώς. 

Αιώνες ολόκληρους τώρα, ο διεθνής σιωνισμός λυσαλλέα βάλλει κατά του Ελληνισμού, με σκοπό να επιτύχει την καθυποταγή και τελικά την εξάλειψή του. 

Σε αυτή τη δόλια προσπάθειά του απεργάζεται άθλια σχέδια, με οδυνηρές για το Έθνος μας προεκτάσεις. 

Οποιος θέλει να ζήσει, ας πολεμήσει. 

Για να πολεμήσει όμως, πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το παρελθόν, ούτως ώστε να προετοιμάζεται αναλόγως για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των κινδύνων που θα ανακύψουν στο μέλλον. 

Το καίριο ερώτημα και ταυτόχρονα μέγιστο συνειδησιακό δίλημμα που ανακύπτει καθοριστικά σήμερα, είναι το ακόλουθο: ΑΘΗΝΑ ή ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. 

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, για τον οποίο έχει γραφτεί χωρίς να διαψευστεί ότι είναι εβραϊκής καταγωγής, φέρων το επίθετο Μπεν Ζελόν, υπό την παρότρυνση των ομοϊδεατών του, απέστειλε χωρίς καμμία υποδομή τα Ελληνικά στρατεύματα στην Μικρά Ασία, καταδικάζοντάς τα σε βέβαιη σφαγή. να σημειωθεί ότι ο Βενιζέλος δεν είχε κάνει καμμία πρόβλεψη, ούτε είχε κάποια εναλλακτική λύση για το ενδεχόμενο καταρρεύσεως του μετώπου… 

Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν επέλθει η Ελληνική συντριβή, ο Βενιζέλος έχασε προσχεδιασμένα τις εκλογές, προκειμένου να αποποιηθεί των βαρύτατων ευθυνών της προαποφασισμένης από τους σιωνιστές τραγωδίας. 

Είναι βέβαιο ότι εάν ο Βενιζέλος κέρδιζε τις εκλογές, στις οποίες σημειωτέον ότι όλα τα δεδομένα καταδείκνυαν την εκλογική νίκη του, τότε θα συνέβαινε επί της πρωθυπουργίας του η Μικρασιατική καταστροφή και θα ήταν αυτός που θα επωμιζόταν τις συνέπειες της ήττας. 

Ποιος όμως ήταν ο παράγοντας εκείνος που συνετέλεσε ώστε ο Βενιζέλος να χάσει τις εκλογές, γεγονός παράδοξο και μη φυσιολογικό, αφού μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών είχε επιστρέψει στην Ελλάδα ως θριαμβευτής και το κλίμα τον ευνοούσε; 

Στην τεχνητή εκλογική ήττα του, τον βοήθησαν οι εβραίοι ομοϊδεάτες του. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί, ότι ο Βενιζέλος αντλούσε σημαντικό μέρος της εκλογικής του δυνάμεως από το εβραϊκό στοιχείο της Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό άλλωστε είχε οργανώσει και το κίνημα της Αμύνης με επίκεντρο τη συμπρωτεύουσα. 

Στις εκλογές λοιπόν που προηγήθηκαν της τραγωδίας, οι εβραίοι σύσσωμοι στράφηκαν φαινομενικά εναντίον του και τον «μαύρισαν», διασώζοντάς τον από την ευθύνη της προσχεδιασμένης επερχόμενης καταστροφής στο Μικρασιατικό μέτωπο. 

Για όσους αμφισβητούν τη σιωνιστική πολιτική του Ελ. Βενιζέλου, θα παρατεθούν τα ακόλουθα αδιάψευστα στοιχεία: 

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ασκούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, πολιτική άκρως φιλοεβραϊκή, αφού όπως ομολογούν οι ίδιοι οι εβραίοι στο επίσημο όργανό τους «Χρονικά» (Οργανο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Τεύχος Σεπτ. – Οκτώβριος 1992): 

«…Ο διοικητής της Θεσσαλονίκης Ρακτιβάν σε συνεντεύξεις του σε τοπικές εβραϊκές εφημερίδες, προβάλει τις αρχές της ισονομίας που διέπουν την Ελληνική διοίκηση και το πνεύμα της ανεξιθρησκείας που χαρακτηρίζει τον Ελληνικό λαό, με παράδειγμα τους εβραίους της παλιάς Ελλάδας, που παρά τον μικρό αριθμό τους κατέχουν σημαντικές θέσεις στη δημόσια ζωή. 

Και ο εβραϊκός τύπος της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, επαινεί την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, που προσφέρει στους εβραίους προνόμια που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο Βαλκανικό Κράτος, προετοιμάζοντας γι’ αυτούς ένα λαμπρό μέλλον…» 

Οι υπαινιγμοί για τη σιωνική πολιτική που ασκούσε ο Βενιζέλος είναι σαφέστατοι.  

Αλλωστε, όπως το ίδιο έντυπο αναφέρει («Χρονικά», τεύχος Απριλίου – Μαίου 1994), «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρώτος υποστήριξε τη δημιουργία ελεύθερου εβραϊκού κράτους». 

Τις ίδιες ακριβώς θέσεις εξέφρασε και ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Βενιζέλου, υπουργός και Γενικός Διοικητής της Μακεδονίας, ο Π. Αργυρόπουλος, στον τύπο της εποχής. 

Όλα ήταν προμελετημένα. 

Σταδιακά και με πρόσχημα την επαναφορά του Κωνσταντίνου, οι σύμμαχοι σταμάτησαν την χορήγηση βοηθείας προς την Ελλάδα και ένας – ένας άρχισαν να καταφέρνουν πισώπλατες μαχαιριές. 

Ο ιαταλοεβραίος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιολίτι, εκκένωσε τη Νότια Μικρά Ασία από τα ιταλικά στρατεύματα τα οποία βρίσκονταν εκεί, απελευθερώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο σημαντικές δυνάμεις των τούρκων που είχαν καθηλωθεί εκεί εξ’ αιτίας της ιταλικής στρατιωτικής παρουσίας. 

Την ίδια ώρα η Γαλλία, υποταγμένη στη θέληση των εβραίων Μπιαν και Μπλουμ, συνάπτοντας τη γαλλοτουρκική συνθήκη συνθηκολογήσεως στην Κιλικία, απελευθέρωσε επίσης με τη σειρά της τα Κεμαλικά στρατεύματα από τη μέθοδο της Συρίας, παραδίδοντας συγχρόνως όλο το γερμανικό πολεμικό υλικό που είχαν κυριεύσει, στους τούρκους. 

Η εβραϊκή στοά της Θεσσαλονίκης «Μπάι  Μπριθ», συνετέλεσε αποφασιστικά την πρόκληση της Μικρασιατικής καταστροφής, δια της οικονομικής βοηθείας που απέστειλε στον Κεμάλ. 

Ο εβραϊκής καταγωγής Μπρονστάιν (τρότσκυ), ηγέτης της Ρωσίας εκείνη την περίοδο, ενίσχυσε σε εκπληκτικό βαθμό τον Κεμάλ, χορηγώντας του τεράστιες ποσότητες χρυσού και πυροβόλα όπλα. 

Τον Μπρονστάιν χρηματοδοτούσε με τη σειρά της η εβραϊκή τράπεζα Κουν και Λεμπ, η οποία τον πίεσε να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Τουρκία, ώστε να απαλλάξει από ένα ακόμη πρόβλημα τον Κεμάλ Άθλιος επίσης υπήρξε ο ρόλος του Μπαζίλ Ζαχάρωφ. 

 Ο Ζαχάρωφ, εβραίος έμπορος όπλων από την Κωνσταντινούπολη, μονίμως εγκατεστημένος στην Ελβετία, υποδυόταν επί σειράν ετών τον Ελληνα. 

Στην πραγματικότητα ήταν συνεργάτης της αγγλοεβραϊκής πολεμικής βιομηχανίας «Βίκερς». Ο Ζαχάρωφ, προσωπικός φίλος του Ε. Βενιζέλου, αρχικά προμήθευσε τον Ελληνικό στρατό με ελαφρύ και βαρύ οπλισμό για να καλύψει τις ανάγκες του, έναντι πραγματικά εκπληκτικών οικονομικών διευκολύνσεων. 

Ο Ζαχάρωφ, ισχυριζόταν ότι… βοηθούσε τον Ελληνικό στρατό, ωθούμενος δήθεν, από πατριωτικά κίνητρα. 

Μόλις όμως οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέδυσαν στην Μικρά Ασία και ο «ομόφυλός του» Ε. Βενιζέλος «εγκατέλειψε» την εξουσία, οι αποστολές του Ζαχάρωφ σταμάτησαν ολοσχερώς ενώ ο μέχρι τότε παραδοθείς οπλισμός απεδείχθη προβληματικός, καθώς ανακαλύφθηκαν τεράστιες ποσότητες άχρηστων όπλων και ελαττωματικών πυρομαχικών. 

Τα αποτελέσματα ήταν προφανή. Στο σημείο αυτό αρχίζει να γίνει μνεία σε ένα τραγικό περιστατικό, το οποίο καταδεικνύει για μια ακόμη φορά τον μισελληνισμό των εβραίων. 

Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά στις ημέρες της μικρασιατικής τραγωδίας και είναι το ακόλουθο: 

Στη συνοικία Μπας Οτουράκ της Σμύρνης, οι εβραίοι οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν επιδοθεί σε μία καταδοτική έξαρση κατά των Ελλήνων, είχαν συγκεντρωθεί και χλεύαζαν τους διερχόμενους Ελληνες αιχμαλώτους. 

Όταν οι τούρκοι στρατιώτες άρχισαν να κτυπούν τους Έλληνες με τους υποκοπάνους των όπλων τους, τούρκοι και εβραίοι ξέσπασαν από κοινού σε παραλήρημα ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων…

 Ο δε εβραίος νομάρχης Ραχμή Μπέης, εξώθησε τους τσέτες να προβούν στην εξόντωση του Μικρασιατικού Ελληνισμού. 

Ενάμισι εκατομμύριο νεκροί, άλλοι τόσοι πρόσφυγες και δισεκατομμύρια σε δραχμές οι υλικές ζημιές. 

Αυτό ήταν το τίμημα της Μικρασιατικής καταστροφής, στην πρόκληση της οποίας τόσο συνέργησε ο διεθνής σιωνισμός.

Η εβραϊκή μάλιστα ωμότητα, έφθασε μέχρι του σημείου της επιδείξεως ασέβειας προς τους ίδιους τους νεκρούς. 

Ούτε τα οστά των νεκρών Ελλήνων δεν σεβάσθηκαν οι εβραίοι. 

Μετά τη μεγάλη σφαγή, ένα «ολλανδικό» πλοίο φόρτωσε στο λιμάνι της Σμύρνης τα κόκκαλα των νεκρών, τα οποία προορίζονταν να διατεθούν… για βιομηχανικούς σκοπούς! 

Το πλοίο, όπως και η εκμεταλλεύτρια εταιρεία που επεδίωκε να θησαυρίσει ακόμη και από τα οστά των νεκρών, τα οποία «αξιολογούσε» ως πρώτη ύλη (!), ανήκε στους εβραίους Ραούλ Βόντεμπουργκ και Ερασμο Λεβύ. 

Επιπροσθέτως, στην επιχείρηση αφελληνισμού της Μικράς Ασίας, είναι γνωστός ο ρόλος που διαδραμάτισε ο αμερικανοεβραίος Χ. Μοργκεντάου. 

Ως πρόεδρος της «Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων», μερίμνησε ώστε κατά την οκταετία 1922-1930, να εφαρμοσθεί κατά γράμμα η Συνθήκη της Λωζάννης, το τερατούργημα αυτό του Ε. Βενιζέλου που προέβλεπε τον ξεριζωμό των Ελληνικών πληθυσμών από την Ιωνία.

 Επανερχόμενοι στο θέμα των δηλώσεων Βενιζέλου δια των οποίων συνηγορούσε υπέρ της ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ, κρίνω αυτές αποκαλυπτικές της καταγωγής του. 

Το γεγονός δε ότι ο Βενιζέλος παρουσιάζεται ως «πρωτεργάτης» της προσπάθειας για την ίδρυση του εβραϊκού κράτους, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει. 

Και αυτό διότι ο Βενιζέλος, ήταν εβραϊκής καταγωγής.
    Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλαβαίνεις κανείς ότι η Βόρειος Ήπειρος δεν είναι παρά θύμα του Διεθνούς Τεκτονισμού και της Εβραϊκής λαίλαπας που βάλλεται με μανία εναντίων του Χριστιανισμού αλλά και οποιονδήποτε κρατών έχουνε βαθιά ιστορία και ρίζες.

Όταν χαράχτηκαν λοιπόν τα σύνορα η Ελλάδα με την Βόρειο Ήπειρο και τα παράλια της Μικράς Ασίας θα βρισκόταν να είναι η μόνο Ευρωπαϊκή χώρα η οποία έχει πρόσβαση σε 3 Ηπείρους,στις δυο μάλιστα και από στεριά και από θάλασσα, επίσης η μόνη η οποία θα είχε 3 θάλασσες να την περιτριγυρίζουν, Ιόνιο, Αιγαίο και Αδριατική. Καταλαβαίνει κανείς πως όσοι κινούσαν τα νήματα δεν μπορούσαν να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.Ας θυμηθούμε το πρόσφατο παράδειγμα με τον Εβραίο Τζέφρυ Παπανδρέου ή αλλιώς Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος παρέδωσε την Ελλάδα αιχμάλωτη στους Διεθνής τοκογλύφους απειλώντας την Εθνική της Κυριαρχία και εξαθλιώνοντας τους πολίτες της.Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν. 
Εβραίοι βασάνισαν και σκότωσαν τον άνθρωπο που κράτησε την Βόρειο Ήπειρο όρθια και ολόκληρο το Ελληνικό και Χριστιανικό στοιχείο σε χρόνια δύσκολα, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν διατρέξαμε σαν φυλή ακόμα και τον κίνδυνο της εξαφάνισης λόγω της μανίας των Τούρκων να εξισλαμίσουν τους Έλληνες Χριστιανούς, δεν πρόκειται για άλλον από τον Κοσμά τον Αιτωλό, τον Πατροκοσμά όπως τον αποκαλούν οι Βορειοηπειρώτες, τον φωτισμένο αυτό Άγιο που είχε και το χάρισμα της προφητείας και ανέφερε συχνά την Βόρειο Ήπειρο για τον γεωπολιτικό της χαρακτήρα και την στρατηγική θέση που κατέχει.  Έπειτα λοιπόν από τα παραπάνω κατανοεί κανείς γιατί οι Μεγάλες Δυνάμεις και ειδικά οι όσοι είχαν  τοποθετηθεί για σκοτεινούς σκοπούς σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Ευρώπη από τον Διεθνή Τεκτονισμό είχαν μεγάλη αγωνία για την χάραξη των συνόρων. 
Όταν η Βόρειος Ήπειρος ανακηρύχτηκε Αυτόνομη(1914) προβλημάτισε όσους είχαν το μαχαίρι και το καρπούζι αφού για πρώτη φορά ένας λαός και μια τόσο βασανισμένη περιοχή όχι μόνο δεν αντιστέκεται υπό την μορφή διαμαρτυρίας αλλά παίρνει και τα όπλα. Και αυτό για να διαφυλάξει την πολιτιστική, εδαφική και θρησκευτική του ακεραιότητα απέναντι στους Τουρκαλβανούς και το τότε νεοσύστατο κράτος της Αλβανίας το οποίο ήταν Μουσουλμανικό κατάλοιπο της Οθωμανικής Επικράτειας στην περιοχή των Βαλκανίων. 

Με τον φόβο σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο να γενικευτεί μια τέτοια πατριωτική ιδέα και από άλλες μειονότητες στις γύρω περιοχές των Βαλκανίων οι Μεγάλες Δυνάμεις μόνο με καλό μάτι δεν είδαν τις προσπάθειες αυτές και έδωσαν υπόγειες οδηγίες για απομόνωση και βίαιη ένταξη της Βορείου Ηπείρου στο ψευδοκράτος της Αλβανίας που αναζητούσε μάταια μια ιστορική υπόσταση στον χώρο αυτό έπειτα από 500 ολόκληρα χρόνια που ήταν Οθωμανική περιφέρεια.

Όπως βλέπουμε η Βόρειος Ήπειρος βρέθηκε προδομένη από πολιτικούς εντολοδόχους σκοτεινών δυνάμεων που ακόμα και σήμερα η Ιστορία κρύβει κάτω από το χαλί των καλλιγράφων κειμένων


Ας δούμε και μια άλλη προδοσία τώρα, όταν οι αντάρτες του ΕΑΜ συνεργάζονταν με τις μυστικές Υπηρεσίες του Ενβέρ Χότζα που κυνήγησε τους Βορειοηπειρώτες με λύσσα και όταν το ΚΚΕ εκδήλωνε τα Ανθελληνικά του πιστεύω εναντίον της Βορείου ΗπείρουΗ Δευτέρα Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Νοέμβριος 1934) κατήγγειλε ως «ιμπεριαλιστικό αλυτρωτισμό» την διεκδίκησιν της Β. Ηπείρου από την Ελλάδα. Ο Ν. Ζαχαριάδης μάλιστα, στην ομιλίαν του προς την μετά το 6ο Συνέδριον του ΚΚΕ, Ολομέλειαν της Κ.Ε. του ΚΚΕ (14-15 Ιουν. 1936) απεκάλεσε την διεκδίκησιν της Β. Ηπείρου «καταχτητική βλέψη». Συγκεκριμένως είπεν: 
«Η πλουτοκρατία και η αντίδραση, αν και τρέμουν για τη Μακεδονία και Θράκη, όμως, παραγνωρίζοντας τις ιδιομορφίες των επαρχιών αυτών και πρώτα απ’ όλα την πολυεθνική σύνθεση τους και εφαρμόζοντας αυτού επάνω πολιτική οικονομικής αποστράγγισης και τρομοκρατικού ξεφαντώματος, δεν φτάνουν παρά σε αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που θέλουν…

 Το χειρότερο ακόμα είναι ότι η πλουτοκρατορία της χώρας μας και ο φασισμός αντιπροβάλλουν και αυτοί καταχτητικές βλέψεις πάνω στη Βόρειο Ήπειρο, το Μοναστήρι είτε την Ανατολική Ρωμυλία και έτσι σπρώχνουν τα πράγματα πιο γοργά προς πολεμικές καταστροφικές περιπέτειες» («Κομμουνιστική Επιθεώρηση», αρ. 23 της 1ης Ιουλίου 1936, σελ. 6). 

Περαιτέρω ο Ν. Ζαχαριάδης εις συνέντευξίν του στην εφημερίδα «Εμπρός» (26 Μαΐου 1945) εδήλωσε ότι είναι εναντίον της Ελληνικής διεκδικήσεως της Β. Ηπείρου διότι «θ’ απετέλει παράγοντα κινδύνου, διά την ειρήνη και τη σύμπραξι των βαλκανικών χωρών»! 
Στην συνέντευξίν του Ν. Ζαχαριάδη απήντησε αμέσως ο Γεώργιος Παπανδρέου («Εμπρός» 27 Μαΐου 1945) ως έξης: 

«Όφείλομεν να ομολογήαωμεν ότι ο Ν. Ζαχαριάδης ωμίλησε με ανεπιφύλακτον ειλικρίνειαν εις την οποίαν δεν μας έχουν συνηθίσει οι εδώ αναπληρωταί του. 

Μέχρι τούδε το ΚΚΕ εζήτει δημοψήφισμα διά την Βόρειον Ήπειρον, ενώ ταυτοχρόνως συνειργάζετο με τους κομμουνιστάς της Αλβανίας διά την εξόντωσιν των Ελλήνων πατριωτών της Βορείου Ηπείρου. 

Εζήτη επίσης το ΚΚΕ «στρατηγικήν διαρρύθμισιν των Ελληνο-βουλγαρικών συνόρων» αλλά κατόπιν «φιλικής συνεννοήσεως των δύο χωρών», το οποίον σημαίνει ότι ενεπιστεύετο εις την καλήν θέλησιν των Βουλγάρων την παραχώρησιν συνόρων ασφαλείας εις την Ελλάδα. Ο κ. Ζαχαριάδης με τας ωμάς δηλώσεις του καταργεί την μέθοδον αυτήν της απάτης και προτιμά να προκαλέση το έθνος. 

Του εκφράζομεν τας ευχαριστίας μας και ευχόμεθα την αυτήν τακτικήν να συνέχιση και εις το μέλλον, διά να πεισθή επι τέλους ολόκληρος ο Ελληνικός λαός και ιδίως οι θλιβεροί εαμικοί οπαδοί περί της «εθνικής» πολιτείας του κομμουνιστικού κόμματος». 

Η εφημερίς «Εμπρός» εδημοσίευσε (26 Ιουνίου 1945) ιδιόγραφον δήλωσιν του Ν. Ζαχαριάδη ότι: «η διατύπωσις Ελληνικών αξιώσεων για την Β. Ήπειρο και Ανατολική Ρωμυλία… θ’ απειλούσε εξαιρετικά την ειρήνη και την συνεργασία στα Βαλκάνια». 

Την προδοτικήν στάσιν του ΚΚΕ έναντι της Β. Ηπείρου θα επιβεβαίωση και το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ζήσης Ζωγράφος, ο οποίος εις άρθρον στο κομμουνιστικό περιοδικό «Νέος Κόσμος» (τεύχος 9, Σεπ. 1950 σελ. 641-660) υπό τον τίτλον «Μερικά ζητήματα της πολιτικής μας γραμμής» διεκήρυξε ότι «Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δεν υπάρχει»!! 

Εις αυτά προσθέτω και την ομιλίαν του Ν. Ζαχαριάδη στην 7ην Ολομέλειαν της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Μάιος 1950) όπου ειπεν: 

«Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε μιά πορεία ανασυγκρότησης και συγκέντρωσης των δημοκρατικών δυνάμεων. Το πιο αρνητικό κι εδώ είναι ότι πολύ ασθενικά εκδηλώνεται στην πορεία αυτή η επίδραση των πιο συνεπών δημοκρατικών παραγόντων στη ζωή της Χώρας, όπως είναι το ΕΑΜ, το ΑΚΕ, το ΚΚΕ. 

Το δικό μας καθήκον είναι να επιταχύνουμε την πορεία αυτή με την συσπείρωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων σ’ ένα μέτωπο, σ’ ένα συνασπισμό με καθαρό δημοκρατικό πρόγραμμα. Αυτό ανάμεσα στα άλλα, σημαίνει ότι από το πρόγραμμα αυτό πρέπει να λείψουν όλα εκείνα τα ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΑΓΚΑΘΙΑ, όπως οι εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος των λαϊκών δημοκρατιών της Αλβανίας και της Βουλγαρίας που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να χύνουν νερό στο μύλο της αμερικανοκρατίας» (Ν. Ζαχαριάδη: «Μερικά ζητήματα από την κατάσταση και την κομματική ζωή», ομιλία του εις 7ην Ολομέλειαν της Κ.Ε. του ΚΚΕ, (Μάης 1950), έκδοσις ΚΚΕ, σελ. 22). 
Τον Μάιον του 1950 συνήλθε η 7η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην οποίαν ωμίλησε ο Ζαχαριάδης αναφορικώς προς τας διεκδικήσεις της Ελλάδος έναντι της Αλβανίας και Βουλγαρίας. 

Συγκεκριμένως είπεν: 
«Μέσα στη Βουλή, γνωστοί δημοκρατικοί παράγοντες, παρασέρνονται από τη μοναρχοφασιστική πίεση και πρωτοστατούν στο εθνικιστικό παραλήρημα με τη διατύπωση εδαφικών αξιώσεων, σε βάρος της Αλβανίας και της Βουλγαρίας. 

Οι αναβιώσεις αυτές, είναι υποτροπή των σοβαρών λαθών, που με τη δική μας ανοχή ή πρωτοβουλία βαρύνουν και αμαυρώνουν την ένδοξη εαμική κληρονομιά και που σήμερα πρέπει να ξεπεραστούν πέρα για πέρα, γιατί το ξεπέρασμα τους αποτελεί το πρώτο γνώρισμα για έναν συνεπή δημοκράτη και αγωνιστή και για την ειρήνη. Πρέπει και εμείς και οι φίλοι και συναγωνιστές μας να καταλάβουμε καλά και καθαρά ότι οποιαδήποτε υποχώρηση μας, στο σημείο αυτό είναι άμεση εκ μέρους μας υποστήριξη στ’ αμερικανικά πολεμικά σχέδια, στη δημιουργία του άξονα Αθήνα-Βελιγράδι, στο τράβηγμα της Ελλάδας στις τυχοδιωκτικές Αγγλοσαξωνικές περιπέτειες ενάντια στη Σοβιετική Ένωση και τις Λαϊκές Δημοκρατίες…» (Ν. Ζαχαριάδης: «Μερικά ζητήματα από την κατάσταση και την κομματική ζωή» σελ. 23-24). 


Στην ιδίαν Ολομέλειαν, το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Βλαντάς κατεδίκασε τας εθνικάς διεκδικήσεις ειπών: 

«Από παράγοντες της “Δημοκρατικής Παράταξης” ακούστηκαν και μέσα στην μοναρχοφασιστική Βουλή εθνικιστικές κραυγές για «Βόρεια Ήπειρο», για «στρατηγική διαρρύθμιση των βορείων συνόρων» κλπ. Πρέπει να πούμε όμως τώρα ανοιχτά πως κάναμε λάθος και ότι δεν θα ανεχθούμε να γίνεται και από φίλους μας σωβινιστικό λαθρεμπόριο μέσα στο λαό, με τις διεκδικήσεις της «Βόρειας Ηπείρου» και της «στρατηγικής διαρρύθμισης των συνόρων μας προς βορράν», αντικειμενικά είναι σαν να βοηθάνε την αμερικανοκρατία και τον μοναρχοφαοισμό στον πόλεμο που προετοιμάζει κατά της Σοβιετικής Ένωσης και των λαϊκών δημοκρατιών, στην πρώτη σειρά κατά της Αλβανίας και Βουλγαρίας» (Δ. Βλαντάς: «Εισήγησις εις την 7ην Ολομέλειαν της Κ.Ε. του ΚΚΕ» έκδ. 1956, σελ. 35-36). 

Κι άλλο υψηλό κομμουνιστικό στέλεχος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο Ζήσης Ζωγράφος, με άρθρον του που εδημοσιεύθη στον «Νέον Κόαμον» (τεύχος Σεπτεμβρίου 1950, σελ. 641-660) εδήλωσε ότι «βορειοηπειρωτικό ζήτημα δεν υπάρχει». 

Στον «Νέον Κόσμον» (Δεκέμβριος 1959, σελ. 20) δημοσιεύεται χαιρετιστήριον μήνυμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ προς την Κ.Ε. του Κόμματος Εργασίας της Αλβανίας, όπως ονομάζετο το αλβανικό κομμουνιστικό κόμμα. Στο μήνυμα χαρακτηρίζεται η εδαφική διεκδίκησις της Β. Ηπείρου ως «ανεδαφική» και «παράλογη». Ιδού το κείμενον: «ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Στην Κεντρική Επιτροπήτου Κόμματος Εργασίας της Αλβανίας
Αγαπητοί σύντροφοι,


Στην 15η επέτειο της απελευθέρωσης της Αλβανίας η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας σας στέλνει τα πιο θερμά συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές της. 

Στα 15 χρόνια της ελεύθερης ανάπτυξης του, ο αλβανικός λαός, κάτω άπ’ τη δοκιμασμένη καθοδήγηση του Κόμματος Εργασίας της Αλβανίας και με την αμέριστη ανιδιοτελή βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, σημείωσε λαμπρές επιτυχίες στην οικοδόμηση της νέας ζωής του, στη σοσιαλιστική εκβιομηχάνιση και το ανέβασμα της αγροτικής οικονομίας στη διαρκή άνοδο τον βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου του. 

Ο Ελληνικός λαός συμμερίζεται ολόψυχα τα αισθήματα περηφάνειας και χαράς, που νιώθει ο αδελφός γειτονικός λαός της Αλβανίας για τις επιτεύξεις του. 

Το παράδειγμα της Αλβανίας δείχνει χειροπιαστά σ’ όλους τί μπορεί να δημιουργήσει ένας λαός όταν πάρει τις τύχες του στα ίδια του τα χέρια. 

Οι πατριώτες της χώρας μας παρακολουθούν με βαθειά ικανοποίηση τις ακούραστες προσπάθειες της αλβανικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση των σχέσεων καλής γειτονίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Ο λαός μας αποκρούει τα μυθεύματα για δήθεν «εμπόλεμη κατάσταση» με την Αλβανία, τις παράλογες και ανεδαφικές αξιώσεις κατά της ακεραιότητας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας και όλη την ψυχροπολεμική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή σαν ξένη προς τα συμφέροντα του, τα συμφέροντα της ειρήνης στα Βαλκάνια. 

Ο λαός μας παλεύει για την εφαρμογή μιας πολιτικής ειρήνης, ειρηνικής συνεργασίας και φιλίας με όλους τους λαούς, για τη μετατροπή των Βαλκανίων σε ζώνη ειρήνης, για τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο. 


Ζήτω η Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας! 

Ζήτω η φιλία ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Αλβανικό λαό! 

Ζήτω η ειρήνη στά Βαλκάνια και σ’ όλο τον κόσμο! 
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» 


Πάλιν στο περιοδικόν «Νέος Κόσμος» (τεύχος Φεβρουαρίου 1960, σελ. 54-55) που είναι επίσημον όργανον του ΚΚΕ, δημοσιεύεται άρθρον του μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Μιχαήλ Τσάντη όπου ισχυρίζεται ότι η διεκδίκησις της Β. Ηπείρου από την Ελλάδα είναι «αστήριχτη». 

Συγκρεκριμένως, ο κομμουνιστής προδότης έγραψε: 
«Μιλώντας για την ψυχροπολεμική θέση της κυβέρνησης Καραμανλή στα Βαλκάνια, απ’ αφορμή τις προτάσεις για τη μετατροπή τους σε ζώνη ειρήνης και στην πρώτη απύραυλη ζώνη στον κόσμο, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στη στάση της απέναντι στην άλλη Λαϊκή Δημοκρατία, την Αλβανία. 

Υπεύθυνοι κυβερνητικοί παράγοντες της Αλβανίας ζήτησαν επανειλημμένα την αποκατάσταση όχι μοναχά επισήμων διπλωματικών, αλλά και φιλικών σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα, με την οποία τη συνδέουν κοινοί αγώνες και αδελφικοί δεσμοί. 

Η κυβέρνηση Καραμανλή, σύμφωνα με τη γενικώτερη ψυχροπολεμική της θέση, αποκρούει και την ιδέα ακόμη της αποκατάστασης διπλωματικών σχέσεων, προβάλλοντας το εντελώς αστήριχτο και γελοίο «επιχείρημα» ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, που υπήρξε το πρώτο θύμα του φασισμού και των εμπρηστών του πολέμου στα Βαλκάνια. Το επιχείρημα της αυτό το συνδυάζει με όχι λιγότερο αστήριχτες εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Αλβανίας.» 
Θα αναφέρω και τον κομμουνιστήν Αντώνιον Ζωγράφον, που με άρθρον του στον «Νέον Κόσμον» (τεύχος Δεκεμβρίου 1959, σελ. 59-60) γράφει μεταξύ άλλων προδοσιών ότι: 

«Η εξωτερική πολιτική της Λ.Δ. Αλβανίας είναι διαποτισμένη από το πνεύμα της ειρήνης, φιλίας και πλατιάς συνεργασίας με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. 

Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πολιτική που της υπαγορεύουν οι ξένοι και ντόπιοι επιθετικοί κύκλοι και καταπατώντας την ομόθυμη θέληση του λαού μας για φιλικές σχέσεις με τον αδελφό αλβανικό λαό, επικαλείται μια σειρά «επιχειρήματα» και προβάλλει εντελώς αβάσιμες και παράλογες εδαφικές αξιώσεις σε βάρος της Αλβανίας, οργανώνει προκλητικά γυμνάσια στα σύνορα της, προσπαθεί ν’ ανάψει τα εθνικιστικά μίση ανάμεσα στους δυο αδελφικούς λαούς με το λεγόμενο «Βορειοηπειρωτικό» κλπ…, για να διαιωνίσει τον ψυχρό πόλεμο και την ανωμαλία στις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη…». 


Τέλος, ο Γενικός Γραμματεύς του ΚΚΕ, Κ. Κολιγιάννης ανεκοίνωσε έκθεσιν δράσεως της Κ.Ε. του ΚΚΕ στο 8ον Συνέδριόν του (Αύγουστος 1961) όπου κατηγόρησε την Ελλάδα γιά: 
«προβολήν εδαφικών διεκδικήσεων σε βάρος της λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας» («Νέος Κόσμος», τεύχος Σεπτεμβρίου 1961, σελ. 63). 
Κεφάλαιο Κομουνισμός λοιπόν και η Αλβανία του κόκκινου δικτάτορα Ενβέρ Χότζα βάλλεται εναντίον της Ελληνικής μειονότητας αποκλείοντας τους μορφωμένους και σε υψηλά αξιώματα Βορειοηπειρώτες από κάθε κρατική θέση αλλά και όσους κατέχουν  θέσεις κύρους όπως γιατροί, δάσκαλοι, δικηγόροι ενώ έντονο διωγμό και εξευτελισμούς δέχτηκαν και οι παπάδες. 

Το καθεστώς Χότζα θανατώνει και στέλνει σε βασανιστήρια χιλιάδες Βορειοηπειρώτες με κατηγορίες για δήθεν υπονομεύσεις και κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας, επίσης καίγονται εκατοντάδες εκκλησίες και βεβηλώνονται ιστορικοί χώροι, απαγορεύεται η ομιλία της Ελληνικής γλώσσας με τον Εξισλαμισμό να γίνεται αβάσταχτο μέτρο πίεσης. 

Και όμως πάλι οι Βορειοηπειρώτες αντιστέκονται κρατούν τον Ελληνισμό μέσα τους και την θρησκεία τους παρακαταθήκη και όπλο εναντίον των δυσκολιών και του κομουνιστικού καθεστώτος Αθεΐας και προπαγάνδας του Ενβέρ Χότζα. 

Ο δικτάτορας Ενβέρ για μισό ολόκληρο αιώνα ξεγελούσε τους Αλβανούς για δήθεν επιθέσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας εναντίον της χώρας του με σκοπό τις εδαφικές βλέψεις, πολυβολεία στήνονταν παντού για να φοβερίζουν και να θυμίζουν πως ο εχθρός μπορεί ανά πάσα στιγμή να εισβάλει. 


Κλίμα τρομοκρατίας λοιπόν σε μια χώρα απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο μέχρι το 1989 στην οποία διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε ανθρώπους διανοούμενους ακόμα και σε Αλβανούς Φιλέλληνες ή όσους ήταν εναντίον της Κόκκινης Χούντας του Ενβέρ Χότζα και του κόμματος του. 


Όσο για την περίοδο που στην Ευρώπη μεσουρανούσε το Γ’ Ράιχ  του Αδόλφου Χίτλερ το παράδοξο είναι πως η Αλβανία πολέμησε υπέρ του φασιστικού άξονα Γερμανίας-Ιταλίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο διαπράττοντας και πάλι εγκλήματα κατά των Βορειοηπειρωτών. 

Το επιχείρημα δεν πολλών Αλβανικών Εθνικιστικών κύκλων για Τσαμουριά και τις περιοχές μέχρι την Πρέβεζα και την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας δείχνει την μεγάλη σύγχυση που έφερε στην χώρα αυτή το καθεστώς Χότζα,οι ξενοφοβικές τάσεις και η κρίση ταυτότητας όσον αφορά την Ιστορική προέλευση τους στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο Ελληνικός στρατός έδιωξε όντως βίαια Αλβανούς από τις περιοχές αυτές στις οποίες επί εποχή Τουρκοκρατίας ήταν πληροφοριοδότες των Τούρκων και σύμμαχοι τους σε στρατιωτικό επίπεδο και όχι μόνο,τι ποιο λογικό επομένως στην ανάκτηση των εδαφών ενός κράτους να διώχνει όσους το υπονομεύουν. 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και ο Εθνικός ήρωας της γειτονικής χώρας είναι ο Ηπειρώτης Γεώργιος Καστριώτης από την Καστοριά, ο Ηπειρώτης Πρίγκιπας που ανάγκασε ακόμα και τον Σουλτάνο Οθωμανό που τον είχε αρπάξει από παιδί(παιδομάζωμα) να του δώσει τον τίτλο  "Ισκεντερ μπεη"  δηλαδή Μέγας Αλέξανδρος στα Τούρκικα  λόγω  της ανδρείας και της καταγωγής του.

Ο Καστριώτης θα πάρει έπειτα την πορφυρή σημαία και έχοντας τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου ως έμβλημα θα εξεγερθεί εναντίων των Τούρκων για την απελευθέρωση της Ηπείρου. 


Την εποχή εκείνη άλλωστε οι Αλβανοί ήταν ένα με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ουδέποτε δεν είχαν εξεγερθεί αφού ταυτίζονταν θρησκευτικά ,μάλιστα πολλοί Οθωμανοί είχαν μεταφερθεί στην Κεντρική και Βόρεια Αλβανία. 

Άλλος ένας μύθος λοιπόν από τους πολλούς και της Γκεμπελικής προπαγάνδας η οποία χρησιμοποιείται με Εθνικιστικούς σκοπούς για να δώσει σε έναν λαό υπόσταση και σκοπούς όταν η ιστορία του και η ταυτότητά του είναι υπό κλονισμό και αμφισβήτηση. 

Δυστυχώς θύμα των παραπάνω έχει υπάρξει ο βασανισμένος λαός της Βορείου Ηπείρου που δέχθηκε διώξεις και υπέμεινε μαρτύρια μόνο και μόνο για την Ελληνικότητα του αίματός του, την πίστη του στην Ορθοδοξία και την Ελληνική ψυχή που τον διακατέχει, αυτήν την ατόφια πάστα από την οποία είναι φτιαγμένος και σφυρηλατημένος ανά τους αιώνες. 

Τριαντέλληνες λένε πολλοί τους Βορειοηπειρώτες, δηλαδή Τριάντα φορές Έλληνες για όσα έχουν υπομείνει αλλά και για το ότι είναι τα πρώτα Ελληνικά φύλλα από την αρχαιότητα.  

Για όλα αυτά λοιπόν κατά καιρούς έχουν δοθεί στους Διεθνής Οργανισμούς Αμνηστίας εκθέσεις για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία έχει δεχτεί η Βόρειος Ήπειρος, δεν είναι παράλογο να μιλήσουμε και για προσπάθεια γενοκτονίας αφού σύγχρονοι ιστορικοί αναφέρουν  πως όσα έχουν διαδραματιστεί στον χώρο αυτό παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες τις οποίες υποχρεούνται να τηρούνται απέναντι στην Ελληνική μειονότητα. 

Πολλές εκθέσεις και χιλιάδες υπογραφές έχουν φτάσει ακόμα και στα γραφεία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης με τους υπεύθυνους όμως ως τώρα να μην δίνουν την απαιτούμενη προσοχή. 

Ακόμα και τώρα γίνονται επιθέσεις μίσους και Εθνικιστικού χαρακτήρα εναντίον των Βορειοηπειρωτών με αποκορύφωμα τη άγρια ρατσιστική δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στην πόλη της Χιμάρας το 2010. 


Με όσα συμβαίνουν σήμερα λοιπόν και με την όπως φαίνεται οριστική Ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου γίνεται αντιληπτό πως το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που κατοχυρώνει την  πλήρη πολιτική, νομική και διοικητική Ανεξαρτησία στην Βόρειο Ήπειρο με ελευθερίες είναι ένα μείζον θέμα.Το Πρωτόκολλο έχει υπογραφεί μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων, της Αλβανίας και της Ελλάδας και είναι σε ισχύ μόνο στα χαρτιά. 


Οι Βορειοηπειρώτες είναι Ευρωπαίοι πολίτες πλέον με την Ελληνική ιθαγένεια που χιλιάδες έχουν πάρει και που πολλοί θα πάρουν και αδίκως δεν έχουν πάρει ακόμα λόγω της Ελληνικής γραφειοκρατίας. 

Οι διεθνής φορείς πρέπει να δείξουν άμεση ευαισθησία για να μην παρατηρηθούν ξανά περιστατικά όπως νοθείες στις τοπικές εκλογές, εκβιασμοί από αστυνομικούς και τραμπούκους με αυτόματα όπλα που απειλούν και τρομοκρατούν  τους Βορειοηπειρώτες. 

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η Ελλάδα κάποιοι θα βρουν ευκαιρία σε Εθνικά θέματα να δημιουργήσουν εντυπώσεις και εντάσεις, όπως έγινε πρόσφατα στα χωρικά ύδατα της Κέρκυρας. 

Οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να είναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν δυναμικά όσα τους αναλογούν. 

Οι αδικίες εξάλλου όπως είδαμε παραπάνω είναι αναρίθμητες  και πόσες ακόμα θα μπορούσαν να  γραφτούν π.χ για τις περιουσίες  και τα εδάφη που παράνομα κλέβουν στα χωριά της Βορείου Ηπείρου. 


Αν λοιπόν η Αλβανία ζητήσει την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλάβει πως πρώτα πρέπει να τηρήσει τις Συνθήκες του παρελθόντος που έχει υπογράψει(Πρωτόκολλο Κέρκυρας) αφού όπως φαίνεται δεν μπορεί να εγγυηθεί την αρμονική συνύπαρξη των πολιτών της με την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Να είναι έτοιμοι οι Βορειοηπειρώτες να πιέσουν ακόμα περισσότερο την Ελλάδα ώστε σε μια τέτοια περίπτωση να ασκήσει βέτο και επιτέλους να παλέψει για τα αυτονόητα δικαιώματα των πολιτών της. 

Ειδάλλως  όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις να τεθεί δημοψήφισμα στους κατοίκους όλων των χωριών της Βορείου Ηπείρου με το τι οι ίδιοι επιθυμούν να γίνει, απλά και δημοκρατικά όλα αυτά εφόσον μιλάμε για μια χώρα που θέλει να έχει Ευρωπαϊκές βλέψεις. 

Οι Βορειοηπειρώτες της διασποράς από την Αμερική, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία ως την Αυστραλία και όπου υπάρχει Ελληνική ψυχή θα πρέπει να βοηθήσουν με κάθε μέσο και ιδιαίτερο μέσω της διπλωματίας για να θωρακιστεί η βιωσιμότητα και η επιβίωση του τόπου μας. 

Τα χρόνια που έρχονται είναι δύσκολα και ίσως δούμε αλλαγές που κανείς δεν φαντάζεται, μιλάω φυσικά για όλη την ανθρωπότητα, ας είμαστε έτοιμοι για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. 

Ας αφήσουμε μακριά τις έριδες και τις μικροψυχίες, δεν χωρούν και δεν βοηθούν ποτέ όταν υπάρχει ένας κοινός στόχος και στόχος τώρα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της Βορείου Ηπείρου πολιτιστικά, εδαφικά και πολιτικά. 


Οι καιροί είναι επικίνδυνοι και πίσω από κυβερνήσεις κρύβονται συχνά μακρύτερα χέρια, πράκτορες χωρών, μαφίες εγκλήματος, διεφθαρμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί μαριονέτες. 

Επαγρύπνηση λοιπόν για να μην ξαναζήσουμε ατυχή γεγονότα όπως στο παρελθόν. Το άρθρο ήταν μεγάλο, ελπίζω να μην κούρασα παρά να προβλημάτισα και να έδωσα τροφή για σκέψη. 

Πιστεύω ακράδαντα πως ενωμένοι και έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που βαραίνει τον καθένα ξεχωριστά θα τα βγάλουμε πέρα και πάλι, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα. 

Κλείνω με μια φράση του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά που πιστεύω μας εκφράζει και πρέπει να την θυμόμαστε για την συνέχεια όσον αφορά τους πολιτικούς  

«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 5:23 pm


Τσιάνο Πέτσα, είναι το όνομα του αλβανού αστυνομικού που είχε ενταλθεί να προκαλέσει τη δολοφονία του Κωνσαντίνου Κατσίφα. Τσιάνο Πέτσα, είναι το όνομα του αλβανού αστυνομικού που πρέπει όλοι να θυμόμαστε. Αν με επίσκεψη ωρών κατάφερα εγώ να μάθω το όνομα, φανταστείτε τι ξέρουν οι υψηλόβαθμες σκουλικαντέρες της ΕΛΑΣ, η ΕΥΠ και οι κομμουνιστοσυμμορίτες και προσπαθούν να μη τα μάθουμε εμείς ποτέ.

Όπου και να τον κρύψουν τα κουμμούνια, θα βρεθεί... ζωντανός ή νεκρός...

Να εύχεται το δεύτερο...  αν και δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν τον βγάλουν από τη μέση, για να μην μιλήσει... 

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΙ,  ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ...ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ...


Καλλιόπη ΣουφλήΚρατήστε το όνομα Τσιάνο Πέτσα, είναι ο αλβανός αστυνομικός που επί μέρες παρενοχλούσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. 
Τσιάνο Πέτσα, είναι ο αλβανός αστυνομικός που προσήγαγε τον Κωνσταντίνο Κατσιφα τρεις φορές.
Τσιάνο Πέτσα, είναι ο αλβανός αστυνομικός που διέταξε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να κατεβάσει την Ελληνική Σημαία από το σπίτι του. 
Τσιάνο Πέτσα, είναι ο αλβανός αστυνομικός που κόλλησε το όπλο στο κεφάλι του Κατσίφα μέσα στο καφενείο του χωριού.

Τσιάνο Πέτσα, είναι το όνομα του αλβανού αστυνομικού που είχε ενταλθεί να προκαλέσει τη δολοφονία του Κωνσαντίνου Κατσίφα.


Τσιάνο Πέτσα, είναι το όνομα του αλβανού αστυνομικού που πρέπει όλοι να θυμόμαστε.

 
Υ.Γ Αν με επίσκεψη ωρών κατάφερα εγώ να μάθω το όνομα, φανταστείτε τι ξέρουν οι υψηλόβαθμες σκουλικαντέρες της ΕΛΑΣ, η ΕΥΠ και οι κομμουνιστοσυμμορίτες και προσπαθούν να μη τα μάθουμε εμείς ποτέ.
 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Δημοσιεύθηκε στις 10 November 2018 | 3:18 pm


Νομός Αττικής - Ειδήσεις και Νέα

ΠΔΕ Αττικής: Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

  1. ΠΔΕ Αττικής: Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.  AlfaVita (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 11:37 am