Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

αυτός που μετράει, δεν κρύβεται... (5 βίντεο και 4 ταινίες)
 Για κάποιους "ανθρώπους", η κινητήριος δύναμη, είναι ο φθόνος... η ζήλεια... 


... είναι ο μόνος τρόπος για να νοιώσουν άξιοι οι ίδιοι... 

... είναι ο μόνος τρόπος για να γεμίσουν το κενό της ύπαρξής τους...

Θα τους βρεις πάντα να κρύβονται... δρουν πάντα στα σκοτάδια... ίδια με τα τα σκοτάδια της ψυχής τους...

Μόνο που στη ζωή, αυτός που μετράει, δεν κρύβεται... Καληνύχτα... να περάσετε ένα όμορφο διήμερο...


Καλλιόπητα βίντεο εδώ... εδώ... εδώ... εδώ... κι εδώ...
οι ταινίες, εδώ... εδώ... εδώ... κι εδώ...  


Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 2:00 am


Πως από τις Πρέσπες φτάσαμε να διακινδυνεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο
 Άρα, η Ελλάδα οφείλει να ενισχύσει δραστικά τις μαχητικές και αποτρεπτικές της ικανότητες αν δεν θέλει να αντιμετωπίσει την πιθανότητα να οδηγηθεί, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ενώπιον του τραγικού διλήμματος να επιλέξει μεταξύ γεωπολιτικού ακρωτηριασμού και εθνικής ταπείνωσης ή πολεμικής αναμέτρησης υπό εξαιρετικά δυσμενείς όρους.


Του Κωνσταντίνου Γρίβα

Η μετατροπή της Αν. Μεσογείου σε παγκόσμιο έπαθλο οδήγησε σε ένα είδος “warm war” με την Τουρκία…με την πιθανότητα να κληθούμε άμεσα να αντιμετωπίσουμε το τραγικό δίλημμα επιλογής μεταξύ γεωπολιτικού ακρωτηριασμού ή πολεμικής αναμέτρησης!
Πριν από λίγο καιρό η Ελλάδα υπέστη μια άτυπη αλλά υπαρκτή γεωπολιτική ήττα δια της συμφωνίας των Πρεσπών και την αποδοχή από ελληνικής πλευράς της ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας για τα Σκόπια. Εκτός όλων των άλλων, η υποχωρητική στάση που επέδειξε η Ελλάδα έναντι ενός πολύ πιο αδύναμου γείτονα, η υποταγή στις απαιτήσεις του δυτικού παράγοντα, καθώς και η περιφρόνηση της πολιτικής ηγεσίας έναντι της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι πολύ πιθανόν ότι πέρασαν το λάθος μήνυμα σε μια χώρα πάρα πολύ πιο επικίνδυνη από την αποκαλούμενη Βόρεια Μακεδονία. Την Τουρκία.

Κι αυτό σε μια εποχή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών. Στην πραγματικότητα, οι δύο συνιστώσες του ελληνισμού, δηλαδή η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκονται σήμερα σε ένα είδος «χλιαρού πολέμου» (warm war) με την Τουρκία, δηλαδή σε μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ της ειρήνης και του πλήρους πολέμου, και το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα παραμείνουν εδώ ή θα διολισθήσουν σε μια κανονική πολεμική αντιπαράθεση.

Και μια βασική αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι οι δομικές αλλαγές που συμβαίνουν σήμερα στο διεθνές σύστημα. Για να κατανοήσουμε, λοιπόν, τη δυναμική της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης θα πρέπει να δούμε σε πολύ γενικές γραμμές πως διαμορφώνεται το διεθνές σύστημα σήμερα.


Μετασχηματισμός διαμέσου Ευρασίας 


Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, βρισκόμαστε στην αρχή ενός ριζικού μετασχηματισμού του διεθνούς συστήματος, πυρήνας του οποίου είναι η γεωπολιτική μετάλλαξη της Ευρασίας. Και η μετάλλαξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της σύνθεσης τριων βασικών παραγόντων.

Ο πρώτος εκ των παραγόντων αυτών είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασαφούς κυριαρχίας στα εγγύς ευρασιατικά ύδατα, η οποία προκύπτει από τη μονομαχία μεταξύ των πλεγμάτων αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής (Anti Access / Area Denial complexes [A2/AD]), τα οποία αναπτύσσουν οι χερσαίες ευρασιατικές δυνάμεις, προεξαρχούσης της Κίνας, και της αεροναυτικής ισχύος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η διαφαινόμενη τήξη των Αρκτικών πάγων, η οποία θα εντάξει τον Αρκτικό Ωκεανό στο παγκόσμιο δίκτυο θαλάσσιων επικοινωνιών, διαμορφώνοντας έναν κατά κάποιον τρόπο διάδρομο ταχείας κυκλοφορίας γύρω από την Ευρασία. Συνακόλουθα, η κυριαρχία στον διάδρομο αυτό θα αποτελέσει το μεγάλο γεωπολιτικό έπαθλο των επόμενων δεκαετιών.


Μέρος αυτού του διαδρόμου είναι το πλέγμα των κλειστών θαλασσών στην «Παγκόσμια Νήσο», δηλαδή στο σύμπλεγμα Ευρασίας – Αφρικής, κατά την ορολογία του Βρετανού γεωγράφου Sir Halford Mackinder, με σημαντικότερη τη Μεσόγειο. 

Σε πολύ γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η τήξη των αρκτικών πάγων αυτονομεί κατά κάποιον τρόπο την Παγκόσμια Νήσο από τον υπόλοιπο πλανήτη, διαμορφώνοντας ένα είδος ημιπαγκόσμιου συστήματος, γεωγραφικό κέντρο του οποίου είναι η Μεσόγειος και κέντρο του κέντρου η Ανατολική Μεσόγειος.

Ο παράγοντας BRI

Ένας τρίτος παράγοντας που ενοποιεί έτι περαιτέρω την Ευρασία είναι η περιβόητη BRI (Belt and Road Initiative), ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού. Η BRI αλλάζει την ίδια τη γεωγραφία της Κεντρικής Ασίας, μετατρέποντάς την από έναν ουσιαστικά ακατοίκητο χώρο, ο οποίος αποτελούσε μάλλον εμπόδιο στην επικοινωνία των χωρών της ευρασιατικής περιφέρειας, σε ένα ενοποιητικό εσωτερικό αίθριο. Και η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί κομβικό κομμάτι της αρχιτεκτονικής της BRI.

Η BRI θέτει εν αμφιβόλω αυτόν καθαυτόν τον διαχωρισμό της Ευρασίας σε Ασία και Ευρώπη, ο οποίος, τουλάχιστον από γεωγραφικής άποψης, ήταν εν πολλοίς αυθαίρετος. Η γεωπολιτική δυναμική της BRI συνδυάζεται με τη μετάλλαξη της Ευρώπης, που προκύπτει από την κρίση της ΕΕ, καθώς και της εντεινόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Σε αυτούς τους τρεις βασικούς παράγοντες θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και μια νέα πολυπαραγοντική, ασαφή και κυρίως αποκεντρωτική γεωγραφία της ενέργειας, η οποία έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια. 

Κύρια αιτία αυτής της νέας ενεργειακής τάξης πραγμάτων ήταν η επανάσταση των σχιστολιθικών υδρογονανθράκωνκαι η ενεργειακή ανεξαρτησία που προσέφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η ανακήρυξη του φυσικού αερίου ως βασικού παράγοντα στη διεθνή γεωγραφία της ενέργειας.

Η νέα αυτή ενεργειακή γεωγραφία δίνει νέο νόημα στον όρο «πολυπολικό διεθνές σύστημα» και ευνοεί τη δημιουργία ενεργειακών περιφερειών, μία εκ των οποίων ενδέχεται να αποδειχθεί η Ανατολική Μεσόγειος. Εν κατακλείδι, η Ανατολική Μεσόγειος, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας περιλαμβάνουμε και το Αιγαίο Πέλαγος, αποτελεί ένα κρίσιμο στοιχείο της διαμορφούμενης παγκόσμιας γεωπολιτικής αρχιτεκτονικής και συνακόλουθα μετατρέπεται σε 

πολύτιμο γεωπολιτικό έπαθλο.

 

Η Άγκυρα επιτίθεται με στόχο την κυριαρχία

Κατά συνέπεια, η πιο φιλόδοξη και η πιο αναθεωρητική δύναμη της περιοχής, δηλαδή η Τουρκία, θα προσπαθήσει -για την ακρίβεια ήδη το πράττει- να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά και απόλυτα στη συγκεκριμένη περιοχή, ακρωτηριάζοντας γεωπολιτικά τόσο την Ελλάδα όσο και την Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες αποτελούν εμπόδια στους σχεδιασμούς της.

Με άλλα λόγια, η εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα δεν είναι προσωπική επιλογή της όποιας τουρκικής ηγεσίας ούτε «εξωτερίκευση» των εσωτερικών προβλημάτων της γείτονος χώρας ή κάτι παρόμοιο. 

Αντιθέτως, αποτελεί σχεδόν αναπόφευκτη συνέπεια της προσπάθειας που κάνει η Τουρκία να εξελιχθεί σε μια αυτόνομη και αυτόφωτη δύναμη ευρασιατικής εμβέλειας, μέσα σε ένα μεταλλαγμένο διεθνές σύστημα του οποίου η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί κρίσιμης σημασίας κομμάτι.


Ενίσχυση των ελληνικών ικανοτήτων


Άρα, η Ελλάδα οφείλει να ενισχύσει δραστικά τις μαχητικές και αποτρεπτικές της ικανότητες αν δεν θέλει να αντιμετωπίσει την πιθανότητα να οδηγηθεί, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ενώπιον του τραγικού διλήμματος να επιλέξει μεταξύ γεωπολιτικού ακρωτηριασμού και εθνικής ταπείνωσης ή πολεμικής αναμέτρησης υπό εξαιρετικά δυσμενείς όρους.

Εν κατακλείδι, λοιπόν, η συμφωνία των Πρεσπών είναι πιθανό να λειτουργήσει ως ο πυροκροτητής στη γεωπολιτική βόμβα που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω της αύξησης της σημασίας της περιοχής στα διεθνή δρώμενα, της μετάλλαξης της Τουρκίας σε φιλόδοξο και αυτόνομο δρώντα σε ένα πολυπολικό διεθνές σύστημα και της μετατροπής της Ελλάδας σε μια χώρα που δείχνει να μην πολυενδιαφέρεται για την ίδια της την ύπαρξη, αφού παραχωρεί ένα κομμάτι της ιστορικής της ταυτότητας σε έναν σφετεριστή. 

Έτσι, η Τουρκία μπορεί εύκολα να εξαγάγει το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δύσκολα θα υπεράσπιζε σθεναρά τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.


Και το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και εμπρός. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ξεφεύγει από τα περιορισμένα όρια αυτού του κειμένου. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, μπορεί να συμπυκνωθεί σε μια φράση.  

Επαναδιεκδικούμε τον εαυτό μας. Οικοδομούμε σταδιακά μια εθνοκεντρική μακρόπνοη στρατηγική και άμεσα επενδύουμε σε μια σκληρή αποτρεπτική στρατηγική έναντι της Τουρκίας. 

Και μέρος αυτής της στρατηγικής είναι και η απόσυρση από τη συμφωνία των Πρεσπών έτσι ώστε να δείξουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε την εθνική μας υπόσταση ακόμη και με μεγάλο κόστος και πως δεν πειθαρχούμε στις διαταγές των δυτικών δυνάμεων.Υπεράσπιση της ιστορικής κληρονομιάς

Εδώ, βέβαια, μπορεί να τεθεί η αντίρρηση ότι τη συμφωνία αυτή, από τη στιγμή που υπογράφηκε, δεν γίνεται να την πάρουμε πίσω. 

Ωστόσο, δεν υπάρχει συμφωνία από την οποία δεν μπορείς να αποχωρήσεις. Το μόνο ζήτημα είναι αυτό του κόστους που θα χρειαστεί να καταβάλεις. 

Όμως, αν εντάξουμε την απόσυρσή μας από τη συμφωνία των Πρεσπών μέσα σε μια ευρύτερη συστημική λειτουργία, η οποία περιλαμβάνει και την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας πρότασης έναντι της Τουρκίας, τότε το κόστος μπορεί να μετατραπεί σε κέρδος. 

Συγκεκριμένα, αν η Ελλάδα δείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και «ανορθολογικά», όντας έτοιμη να πληρώσει μεγάλο κόστος για να υπερασπίσει την ιστορική της κληρονομιά, τότε ενισχύει την απροβλεπτότητά της έναντι της Τουρκίας. Συνακόλουθα, δυσχεραίνει δραστικά την ασφαλή άσκηση επεκτατικής πολιτικής από πλευράς της Τουρκίας προς την Ελλάδα.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα πρέπει να πατήσει απότομα φρένο στη μέχρι τώρα πορεία «συμβιβασμών» και «καλής θέλησης» αν θέλει να έχει μια ευκαιρία, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, να αποφύγει να κληθεί να επιλέξει μεταξύ εθνικής καταστροφής και πολεμικής αντιπαράθεσης με δυσμενείς όρους.


Δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό «Επίκαιρα», αρ. τ. 406, της 25ης Μαΐου 2019 

Πηγή: anixneuseis.gr
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 1:39 am


Τελικά τους δίδυμους πύργους τους έριξε ο Μπιλ Λάντεν και η παρέα του ή η κυβέρνηση Μπους; Ποια είναι η αλήθεια που μας έκρυβαν τόσο καιρό; (βιντεο)
Δίδυμοι Πύργοι (911 Mysteries) Ντοκιμαντέρ


Ο θεμέλιος λίθος του αξιοθρήνητου "δόγματος" των "αντιτρομοκρατικών" πολέμων.


Ντοκιμαντέρ σχετικό με τα οσα συνέβησαν την 11 Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ και την κατάρευση των δίδυμων πύργων, στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου.

Τελικά τους δίδυμους πύργους τους έριξε ο Μπιλ Λάντεν και η παρέα του ή η κυβέρνηση Μπους; 


Ποια είναι η αλήθεια που μας έκρυβαν τόσο καιρό; 

Και ποιοι ήταν οι λόγοι για να γίνουν όλα αυτά και να αξίζει για κάποιους να χαθούν άδικα τόσοι χιλιάδες άνθρωποι;
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 1:13 am


Τὸ κόμμα τοῦ Βαρουφάκη ὑπὲρ τῆς τεκνοθεσίας ἀπὸ ὁμόφυλα ζευγάρια, ὑπὲρ τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν καὶ ὑπὲρ τῆς κατάργησης τῆς στρατιωτικῆς θητείας!Παράλληλα, προτείνει τὴν διεύρυνση τοῦ ρυθμιστικοῦ πλασίου τοῦ ἀντιρατσιστικοῦ νόμοῦ «ἐμπλουτίζοντας» τὸν μὲ ἀντισεξιστικές, ἀντιτρανσφοβικές καὶ ἀντιομοφοβικές διάτάξεις καὶ ἀντίστοιχες ποινές γιὰ ἐπιθέσεις καὶ παρενοχλήσεις!


 Εἶναι ἐπίσης γνωστὴ ἡ θέση τοῦ Βαρουφάνη ὑπὲρ τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν, ὁ ὁποῖος προσφάτως χαρακτήρισε τὶς λαϊκὲς κινητοποιήσεις ὡς «συλλαλητήρια τοῦ μίσους».
Δὲν ἔχουν τελειωμὸ οἱ ἐφεδρίες τοῦ συστήματος γιὰ τὴν προώθηση θέσεων κατὰ τῆς Πατρίδος καὶ τῆς ὀρθόδοξης Πίστης μας… 
Τὸ τελευταῖο διάστημα φαίνεται πὼς γίνεται τιτάνια προσπάθεια νὰ εἰσέλθει στὸ κοινoβούλιο τὸ κόμμα τοῦ πρώην ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν Γιάννη Βαρουφάκη, τὸ Μέρα25! 

Ἂν ἀναζητήσει κανεὶς τὶς θέσεις τοῦ κόμματος σὲ ἐπίμαχα ζητήματα θὰ διαπιστώσει μετὰ λύπης ὅτι διακρίνονται μὲ μία συνέπεια ὑπακοῆς στὸ διεθνὲς σύστημα ποὺ μᾶς καταδυναστεύει…

Συγκεκριμένα, τὸ ΜεΡΑ25 τοποθετεῖται ὑπὲρ τοῦ πολιτικοῦ γάμου σὲ ὁμόφυλα ζευγάρια σὲ συνδυασμὸ μὲ τὴν θέσπιση τεκνοθεσίας ἀπὸ αὐτά.

Παράλληλα, προτείνει τὴν διεύρυνση τοῦ ρυθμιστικοῦ πλασίου τοῦ ἀντιρατσιστικοῦ νόμοῦ «ἐμπλουτίζοντας» τὸν μὲ ἀντισεξιστικές, ἀντιτρανσφοβικές καὶ ἀντιομοφοβικές διάτάξεις καὶ ἀντίστοιχες ποινές γιὰ ἐπιθέσεις καὶ παρενοχλήσεις!

Ἕως τὴν κατάργηση τῆς ὑποχρεωτικῆς στρατιωτικῆς θητείας, τὸ ΜεΡΑ25 θὰ ὑπαγάγει τὸν θεσμὸ τῆς ἐναλλακτικῆς κοινωνικῆς ὑπηρεσίας σὲ μὴ στρατιωτικὴ ἀρχὴ ἐκτός της δικαιοδοσίας τοῦ Ὑπουργείου Ἄμυνας καὶ θὰ ἐξισώσει τὴν διάρκεια τῆς ἐναλλακτικῆς ὑπηρεσίας μὲ τὴ στρατιωτική. Ἐπίσης, θὰ σταματήσουν ὅλες οἱ διώξεις διώξεων τῶν ἀντιρρησιῶν συνείδησης καὶ θὰ....
ἀκυρωθούν τα πρόστιμα ὅλων τῶν ἀντιρρησιῶν συνείδησης. 

Εἶναι ἐπίσης γνωστὴ ἡ θέση τοῦ Βαρουφάνη ὑπὲρ τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν, ὁ ὁποῖος προσφάτως χαρακτήρισε τὶς λαϊκὲς κινητοποιήσεις ὡς «συλλαλητήρια τοῦ μίσους».Ἐντύπωση προκαλεῖ το γεγονός ὅτι στὰ ψηφοδέλτια τοῦ κόμματος συμπεριλαμβάνεται ὁ Στάθης, γνωστὸς σκιτσογράφος καὶ σχολιαστὴς ποὺ ἕως τώρα ἀπὸ τὰ δημοσίως λεχθέντα καὶ πραχθέντα  ἄλλα ὑποστήριζε ἀλλὰ καὶ ὁ Σωτήρης Μητραλέξης, ὁ ὁποῖος ἔγινε γνωστὸς ὡς ad hoc τεχνικὸς σύμβουλος τοῦ Γραβρόγλου στὸ πρόσφατο ζήτημα τῆς ρύθμισης τῆς μισθοδοσίας τοῦ κλήρου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 12:57 am


Η λίστα αυτών που γλείφουν εκεί που έφτυναν αυξάνεται συνεχώς. Η ξεφτίλα δεν έχει όρια. Έτσι δεν είναι κύριε Κωνσταντακόπουλε;;;


 Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος ήταν από τους πρώτους που επέκριναν με δριμύτητα τα Μνημόνια και τις Δανειακές και εργάσθηκε για τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος. 

Κατήγγειλε αυτές τις συμφωνίες με άρθρο του στην μεγαλύτερη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, μίλησε σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες για το ελληνικό πρόβλημα και συνέταξε την έκκληση για τη σωτηρία των λαών της Ελλάδας και της Ευρώπης του Οκτωβρίου 2011, που υπέγραψε μια σειρά από κορυφαίους Ευρωπαίους διανοούμενους, μαζί με τους Θεοδωράκη, Γλέζο και Τσίπρα. 

Επί δύο χρόνια η έκκληση αυτή απετέλεσε το κύριο ντοκουμέντο της ευρωπαϊκής Αριστεράς για το ελληνικό θέμα, προτού εγκαταλειφθεί από έναν ΣΥΡΙΖΑ που προσανατολιζόταν, όλο και σαφέστερα, στην ανάληψη πάση θυσία και χωρίς καμία σοβαρή προετοιμασία της κυβερνητικής εξουσίας.
Ένα σχόλιο, μου έδωσε την ευκαιρία να γράψω κάποια πράγματα, που αυτός ο έρμος ο λαός, ο χιλιοπροδομένος, πρέπει να μάθει.
ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...


Όχι... δεν πέφτω από τα σύννεφα, ούτε με τον συγκεκριμένο...

Πέφτω όμως από τα σύννεφα, με την ταχύτητα των ... ΑΛΛΑΞΩΚΩΛΛΙΩΝ ...

Και επειδή τα πολλά λόγια, είναι φτώχεια, σας δίνω την ... πολιτική διαδρομή του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Προσωπικά, ξέρασα.... 

Ίσως γιατί μεγάλωσα με την άποψη πως ... ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑ.

Πάμε λοιπόν;


Καλλιόπη ΣουφλήΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣΑ΄ ΜΕΡΟΣ

O Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Ως μαθητής συμμετείχε σε παράνομες αντιδικτατορικές οργανώσεις και αργότερα στο φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Διετέλεσε συνεργάτης του Κέντρου Μελετών και Διαφώτισης (ΚΕΜΕΔΙΑ) του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1970.


 Εργάσθηκε σε ερευνητικά ιδρύματα της Γαλλίας και της Ελλάδας, ως σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας σε θέματα «ελληνοποίησης» των προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων και ως ειδικός συνεργάτης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για θέματα σχέσεων Ανατολής – Δύσης και ελέγχου των εξοπλισμών.


 Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του ΑΠΕ στη Μόσχα επί μία δεκαετία, την περίοδο της σοβιετικής κατάρρευσης και του Γέλτσιν.


 Το 1993 συνδιοργάνωσε με τον Μιχάλη Ράπτη (Pablo) μεγάλο διεθνές συνέδριο στην Αθήνα εναντίον των κυρώσεων στη Σερβία, το Ιράκ και τη Λιβύη και κατά της νέας παγκόσμιας τάξης. Συνεργάστηκε με τον Ράπτη στην έκδοση της διεθνούς επιθεώρησης για την Αυτοδιαχείριση Utopie Critique («Κριτική Ουτοπία»).


 Υπήρξε από τους βασικούς επικριτές του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, καταγγέλλοντας τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που προέβλεπε και τη μετατροπή της σε μεταμοντέρνο προτεκτοράτο.  

Τον ρόλο του στην ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης αναγνώρισαν δημόσια ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Μίκης Θεοδωράκης. Για το βιβλίο του Η Αρπαγή της Κύπρου, αφιερωμένο στην ανάλυση του σχεδίου Ανάν, ο Μίκης έγραψε ότι πρέπει «να το διαβάσουν όλοι οι ‘Ελληνες».


 Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος ήταν από τους πρώτους που επέκριναν με δριμύτητα τα Μνημόνια και τις Δανειακές και εργάσθηκε για τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος. 

Κατήγγειλε αυτές τις συμφωνίες με άρθρο του στην μεγαλύτερη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, μίλησε σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες για το ελληνικό πρόβλημα και συνέταξε την έκκληση για τη σωτηρία των λαών της Ελλάδας και της Ευρώπης του Οκτωβρίου 2011, που υπέγραψε μια σειρά από κορυφαίους Ευρωπαίους διανοούμενους, μαζί με τους Θεοδωράκη, Γλέζο και Τσίπρα. 

Επί δύο χρόνια η έκκληση αυτή απετέλεσε το κύριο ντοκουμέντο της ευρωπαϊκής Αριστεράς για το ελληνικό θέμα, προτού εγκαταλειφθεί από έναν ΣΥΡΙΖΑ που προσανατολιζόταν, όλο και σαφέστερα, στην ανάληψη πάση θυσία και χωρίς καμία σοβαρή προετοιμασία της κυβερνητικής εξουσίας.

 Τον Ιούνιο του 2015 πρωταγωνίστησε στη διοργάνωση ενός μεγάλου διεθνούς συνεδρίου για την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση στους Δελφούς, όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσει η ομώνυμη πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. (www.defenddemocracy.press).

 Εξελέγη Γραμματέας του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών Σπίθα τον Νοέμβριο του 2011. Παραιτήθηκε από τη θέση αυτή και αποχώρησε από το Κίνημα το καλοκαίρι του 2012. 

Προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του τον Οκτώβριο 2012, ενώ συμμετείχε και στην Επιτροπή Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής. Διέκοψε κάθε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο 2015. 

Ο κύριος άξονας της παρέμβασής του τόσο στα όργανα που συμμετείχε, όσο και στην αρθρογραφία του, όλη αυτή την περίοδο, ήταν η επισήμανση (εις «ώτα μη ακουόντων» δυστυχώς) της μεγάλης ανάγκης μιας σοβαρότατης και πολύπλευρης προετοιμασίας, εσωτερικά και διεθνώς, για μια ενδεχόμενη ρήξη της Αθήνας με τους «Δανειστές». (πηγή)

  Β' ΜΕΡΟΣ 

 

Με τη “Λαϊκή Ενότητα” ο Δημήτριος  Κωνσταντακόπουλος

 Με το ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε , για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου, θα κατέβη ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος και αναλυτής των διεθνών εξελίξεων, Δημήτριος Κωνσταντακόπουλος. 

Μαχόμενος δημοσιογράφος, είναι πάντα παρών στους αγώνες για τα εθνικά , κοινωνικά και πολιτισμικά ζητήματα. 

Εναντίον του Σχεδίου Ανάν και των «λύσεων» που στηρίζονται στο Σχέδιο αυτό, ενεργό μέλος στις «Σπίθες» του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου, συνεπής αντιμνημονιακός και ουσιαστικά δημοκράτης, συνδρομητής της εφημερίδας μας, ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος εξηγεί, με τα εξής, το γιατί κατέρχεται στον στίβο των Ευρωεκλογών με την ΛΑ.Ε. 

Γράφει: «Αποδέχτηκα την πρόταση της ΛΑΕ να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές. 
To έκανα για τρεις λόγους, που εκτιμώ θεμελιώδους σημασίας:


• γιατί είναι ντροπή να στείλουμε στην Ευρωβουλή ως εκπροσώπους μας ανθρώπους και κόμματα που συμφωνούν με τους Δανειστές και συνεργάζονται μαζί τους στην εφαρμογή προγραμμάτων και πολιτικών που καταστρέφουν, λεηλατούν και υποδουλώνουν τον Ελληνικό Λαό.
• γιατί συμφωνώ με την ΛΑΕ ότι το κεντρικό πρόβλημα της Χώρας, η κύρια προϋπόθεση για τη σωτηρία του ελληνικού λαού, είναι η αποκατάσταση της εθνικής, λαϊκής και κρατικής κυριαρχίας. για να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε, όταν συντάσσαμε, τον Οκτώβριο του 2011, την έκκληση


• για τη σωτηρία του ελληνικού και των άλλων ευρωπαϊκών λαών,διακήρυξη που συνυπέγραψε τότε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος και μια πλειάδα προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη, αλλά που εγκατέλειψε σύντομα ο νυν Πρωθυπουργός και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χρησιμοποίησαν τις ιδέες της για τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις τους.
 


Όπως η πράξη απέδειξε αργότερα, ο κ. Τσίπρας δεν πίστευε δυστυχώς τίποτα από όσα τότε υπέγραφε. 

Την ίδια δραστηριότητα συνεχίσαμε από το 2015 και μετά με τη Διάσκεψη των Δελφών και την ομώνυμη διεθνή Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας που ξεκινήσαμε

 (πηγή)


Γ' ΜΕΡΟΣ  


Για να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας Αξιοπρέπεια, για να ξανανθίσει το χαμόγελο στα χείλη μας!

Aποδέχτηκα την πρόταση της ΛΑΕ να συνεργαστώ μαζί της και να συμμετάσχω στο ευρω-ψηφοδέλτιό της για πολύ συγκεκριμένους λόγους.


Οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικότερες από όσο θέλουν να πιστεύουμε. 

Δεν θάταν καθόλου αξιοπρεπές να στείλουμε ως εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο, ανθρώπους και κόμματα που στηρίζουν και εφαρμόζουν τις εγκληματικές πολιτικές της Μέρκελ, του Σόιμπλε και των υπολοίπων κατά της Ελλάδας, είτε «νέο-μνημονιακούς», είτε «παλαιο-μνημονιακούς», είτε το κάνουμε άμεσα, ψηφίζοντας ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, είτε έμμεσα, απέχοντας από τις εκλογές.

Αν μόνο τέτοιους στείλουμε στην Ευρωβουλή, οι Πιστωτές θα εισπράξουν τον θρίαμβο που θα τους προσφέρουμε στο πιάτο, για να στραγγαλίσουν ακόμα πιο άνετα αύριο την όποια ελληνική κυβέρνηση.

Χρειαζόμαστε πατριώτες, όχι Μνημονιακούς Ευρωβουλευτές. Χρειαζόμαστε εκπροσώπους που να μην αφήνουν ούτε μέρα σε χλωρό κλαρί τους Πιστωτές, να καταγγέλλουν και να εμποδίζουν, όσο και όπως μπορούν, ένα Μνημόνιο από το οποίο ποτέ δεν φύγαμε και του οποίου όροι και πολιτικές ισχύουν επί δεκαετίες. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν. Από την Αλήθεια και από την Αξιοπρέπεια.
Το Μνημόνιο εξακολουθεί να ισχύει και αυτό οργανώνει το Νέο Παιδομάζωμα των νέων επιστημόνων μας, οδηγώντας τελικά σε μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

Χρειαζόμαστε Ευρωβουλευτές που να μην είναι όργανα της παγκόσμιας Τραπεζοκρατίας, που να μπορούν να σφυρηλατήσουν και στην Ευρωβουλή το πλατύ Μέτωπο που μας είναι εντελώς απαραίτητο για μια δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική, ανεξάρτητη Ευρώπη, μια Ευρώπη που χρειαζόμαστε, οι ‘Ελληνες και οι άλλοι λαοί της ηπείρου, όσο και τον αέρα που αναπνέουμε.

Με τη ΛΑΕ αλλού συμφωνούμε, αλλού διαφωνούμε. Συμφωνούμε όμως στο κύριο, αποφασιστικό ζήτημα ότι, χωρίς αποκατάσταση ενός ελάχιστου εθνικής, λαϊκής, κρατικής κυριαρχίας, η Ελλάδα δεν σώζεται. Δεν είναι ικανή αυτό, είναι όμως αναγκαία συνθήκη. Το απέδειξε όλη η ιστορία μας, το απέδειξε κατ’ εξοχήν η μνημονιακή δεκαετία.

Αυτό δεν περιορίζεται στην οικονομία. Όσο καταστροφικό είναι να καθορίζουν την οικονομική πολιτική μας Γερμανία, ΕΕ και ΔΝΤ, το ίδιο και περισσότερο επικίνδυνο είναι να καθορίζουν  εξωτερική-αμυντική πολιτική, ελέγχοντας τούς πιο κρίσιμους τομείς κυβέρνησης-κράτους, ο Πάιατ, η Αμερική και οι σύμμαχοί της.

Γέμισαν την Ελλάδα βάσεις εκθέτοντάς μας σε μεγάλους κινδύνους χωρίς κανένα αντάλλαγμα, έκαναν όργανό τους τις ένοπλες δυνάμεις, κατέστρεψαν τις σχέσεις με τη Ρωσία, θέλουν να το κάνουν και με την Κίνα.

Στο «τσακ» γλυτώσαμε ένα νέο σχέδιο Ανάν, όχι όμως τη Συμφωνία των Πρεσπών, που επέβαλαν με το ζόρι στον ελληνικό λαό, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου την απορρίπτει.
Αύριο, κινδυνεύουμε να μας μπλέξουν σε πόλεμο με την Τουρκία, τη Ρωσία, το Ιράν, να καταστραφούμε οριστικά και τελικά για τα δικά τους συμφέροντα.

Πως βέβαια να ξαναμπούμε σε αγώνα για την ανεξαρτησία και κυριαρχία μας, μετά το ηθικο-ψυχολογικό Βατερλώ «χωρίς μάχη και χωρίς λόγο» του ’15, μετά τη Μεγάλη Κοροϊδία και μια Διαπραγμάτευση της Πυρκαγιάς που δεν έγινε ποτέ στα σοβαρά, ενός Δημοψηφίσματος που μας πήγανε χωρίς σχέδιο, στρατηγική και προετοιμασία, για να το προδώσουν οι ίδιοι που το προκήρυξαν;

Τους πιστέψαμε και μας πρόδωσαν, με τον πιο σκληρό, τον  πιο άτιμο τρόπο. Αφήνοντας μια ματωμένη πληγή στη θέση της ψυχής μας.

Γι’ αυτό δεν μιλάμε, γι’ αυτό δεν κουνιόμαστε. Δεν θέλουμε να θυμόμαστε ή να σκεφτόμαστε. Δεν θέλουμε να ξέρουμε, μας χτύπησαν μεθοδικά, «επιστημονικά» την ίδια την πεποίθηση ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση που ζούμε, δεν έχουμε ιδέα πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Θάψαμε – προς το παρόν – στα κατάβαθα της ψυχής μας την απέραντη Οργή που μας κατακλύζει.

Η δυσκολία είναι τεράστια, αλλά είναι υποκειμενικήόχι αντικειμενική. Η χώρα, ο ελληνικός λαός έχουμε ακόμα τεράστια χαρτιά στα χέρια μας για να παλέψουμε, αν ξαναβρούμε το κουράγιο, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθησή μας.


Έχουμε υπέρ μας την εμπεδωμένη διεθνώς αντίληψη ότι οι πολιτικές που ασκήθηκαν στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες και εγκληματικές. Έχουμε το δικαίωμα του βέτο σε σειρά αποφάσεων της ΕΕ. 

Έχουμε την παγκόσμια πολιτιστική ακτινοβολία της χώρας μας. ‘Εχουμε την άφθαστη γεωπολιτική της αξία. ‘Εχουμε και τις θεμιτές αξιώσεις μας για τα όσα υποστήκαμε στην Κατοχή.

Ισάριθμα και ισχυρότατα όπλα που περιμένουν τον λαό και τους ηγέτες που θα τα χρησιμοποιήσουν με τη σοβαρότητα βέβαια που είναι απαραίτητη, όχι με τις γελοιότητες του ‘15.

Κι αν μπορεί να έχουμε πολλά ελαττώματα, η εξυπνάδα, η εφευρετικότητα και το φιλότιμοτου απλού Έλληνα δεν έχουν όμοιό τους στη Γη, όταν αποφασίσει να αγωνιστεί για την πατρίδα του.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρεκτός να αρχίσουμε, έστω και σχεδόν από το μηδέν, παίρνοντας υπόψιν μας τα σκληρά, οδυνηρά μαθήματα της πανωλεθρίας του ’15, να οικοδομούμε το τόσο απαραίτητο μαζικό, δημοκρατικό, σοβαρό, αξιόπιστο Μέτωπο Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης και Σωτηρίας. 

Για να παλέψουμε και τη μεταμοντέρνα αποικιοκρατία των Δανειστών, αλλά και για ένα κράτος σύγχρονο, ισχυρό, δημοκρατικό, πολιτισμένο.

Μπορούμε να το κάνουμε αν πιστέψουμε ότι το μπορούμε. ‘Ηταν πιο εύκολο στην Τουρκοκρατία ή στην Κατοχή; Οι ευρωεκλογές μπορούν να γίνουν ένα μικρό, πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα στον δρόμο της ανόρθωσής μας.
Δεν χάνουμε τίποτε να δοκιμάσουμε. Θα χάσουμε σίγουρα αν δεν το κάνουμε. (πηγή)
Γ' ΜΕΡΟΣ 

Οι 100 νέοι υποψήφιοι βουλευτές του Γιάνη Βαρουφάκη


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Δημοσιογράφος
Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης


ΠηγήΠροσωπικά, ΞΕΡΑΣΑ!

ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

ΛΙΓΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!

ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

ΛΙΓΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Αλλά τι ζητάω από έναν "δημοσιογράφο", που στα στερνά του αλλάζει κόμματα σαν τα σώβρακά του και ξεχνάει πως ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;;;

Όχι ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΕ... δεν θα σε φτύσω...
Γιατί και το σάλιο μου, αξίζει χρυσάφι...

Γιατί και το σάλιο μου, έχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΜΠΕΣΑ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ, ΘΑ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΑΓΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ.


Καλλιόπη Σουφλή
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ


O Καραμπελιάς επικαλείται στο παρόν άρθρο και τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο (που κατέβηκε με την ΛΑΕ στις ευροεκλογές), ο οποίος είχε γράψει τον προηγούμενο μήνα ένα επικριτικό άρθρο για τον Βαρουφάκη στο οποίο (ο Κωνσταντακόπουλος) κατέληγε με την εξής φράση:

"‘Ισως ο κ. Βαρουφάκης δεν πιστεύει αυτά που λέει, ίσως πιέζεται για να τα πει. Τί εμπιστοσύνη όμως μπορούμε νάχουμε σε έναν πολιτικό που υποχωρεί στην πρώτη πίεση;"


Ο Κωνσταντακόπουλος ξέχασε πολύ γρήγορα τι έγραψε για τον Βαρουφάκη και γεμάτος εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Βαρουφάκη, είναι σήμερα υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το μέρα25.
 

Η λίστα αυτών που γλείφουν εκεί που έφτυναν αυξάνεται συνεχώς.
Η ξεφτίλα δεν έχει όρια.

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Βαρουφάκης και η στρατηγική Σόρος στην Ελλάδα. Ο...": Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 12:33 am


Ξεπουλιέται η Αμφίπολη!!! Και ο διασυρμός της Αμφιπόλεως (και της Μακεδονίας) συνεχίζεται… Ψιλά γράμματα…


ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Καλλιόπη ΣουφλήΔυο αρχαία νομίσματα από την Αμφίπολι, ανάμεσα σε πολλά άλλα από την Μακεδονία, ξεπουλιούνται στην δημοπρασία Obolos 13 της Nomos, τώρα, τον Ιούνιο του 2019…

Θα σταθώ στα της Αμφιπόλεως:

Το πρώτο αρχαίο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ νόμισμα από την
πολυβασανισμένη Αμφίπολη είναι μια σπάνια δραχμή του 369-368 π.Χ. Ασημένιο νόμισμα, 15 χλστ., βάρους 3,93 γραμμ. 

Εικονίζει κεφαλή του θεού Απόλλωνος, στραμμένη ελαφρώς προς τα δεξιά. Γράφει ΑΜΦ-ΙΠΟ-ΛΙΤ-ΕΩΝ

Εξογκωμένο τετράγωνο πλαίσιο που περιβάλλει έναν πυρσό με φλόγα προς τα αριστερά, μαρτυρά όλον την πνευματικό πυρσό της πόλεως. Όλα μέσα σε ένα πολύ ρηχό έγκοιλο τετράγωνο. 

Το νόμισμα αναφέρεται στους Lorber 63 (O9 / R1) και SNG ANS 80. 

Ίσως είναι το δεύτερο γνωστό δείγμα αυτών!

Το νόμισμα, προέρχεται, λένε, από «μια αμερικανική συλλογή» (Triton 1-2 Δεκεμβρίου 1997, 403)…


Μαζί ξεπουλιέται και ένα άλλο αρχαίο νόμισμα, από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Αμφίπολη. Εικονίζει τον Αλέξανδρο Σεβήρο (άρα 222-235). Χάλκινο, 22 χλστ., 6,01 γραμμ. Γράφει: AYTO K M AYP CEY ΑΛΕΞΑΝΔΡΟC. Βραβευμένη (δαφνοστεφανωμένη), η προτομή του Σεβήρου Αλεξάνδρου προς τα δεξιά. Στην οπίσθια όψι γράφει: ΑΜΦΙΠΟΛΕΙΤΩΝ.  

Η θεά Τύχη της Αμφίπολης είναι καθισμένη αριστερά σε θρόνο με πλάτη, κρατώντας φιάλη και μακρύ σκήπτρο. 

Σε έξεργο ένα ψάρι προς τα αριστερά.
Το νόμισμα αναφέρεται στους AMNG III 88, SNG ANS 203-205, και Varbanov 3299…

Για την ιστορία, ο Αλέξανδρος Σεβήρος (208-235) ήταν Ρωμαίος αυτοκράτωρ (222-235), ο τελευταίος της Δυναστείας των Σεβήρων, που δολοφονήθηκε και νέος αυτοκράτωρ Ρώμης ανακηρύχθηκε ένας Θραξ, ο Μαξίμινος… Ψιλά γράμματα…

Τώρα, για το πού ευρέθησαν, από πού εκλάπησαν, και πότε… ούτε λόγος… Ψιλά γράμματα…

Και ο διασυρμός της Αμφιπόλεως (και της Μακεδονίας) συνεχίζεται… Ψιλά γράμματα…


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 8:46 pm


Τσίπρας - Γιάνης εκβίαζαν τον πρόεδρο του ΝΣΚ;;


Εκτός από τη Δικαιοσύνη, η καταγγελία Λαφαζάνη απευθύνεται και στους πολίτες. 
Οι οποίοι θα κληθούν σε λίγες βδομάδες να εκλέξουν εκπροσώπους στο κοινοβούλιο. 
Μεταξύ των οποίων τον κ Τσίπρα και τον κ Βαρουφάκη.

Και ο μεν πρώτος εκτέθηκε και μετρήθηκε. 
Φάνηκε ποιός είναι. 

Ο δεύτερος, όμως, εμφανίζεται ως αριστερός επαναστάτης, την ώρα που απαξίωνε τη Βουλή και υπέγραφε με τα δύο χέρια το Β’ Μνημόνιο, των Σαμαρά- Βενιζέλου, καταγγέλλοντάς το ταυτόχρονα στο λαό!


 ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΣ ΤΟΤΕ;

 πηγή

 

Τσίπρας - Γιάνης εκβίαζαν τον πρόεδρο του ΝΣΚ;;
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει πρόσθετο φόρτο εργασίας, μετά τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα κ Αγγελή για τη Novartis. 

Και η θητεία της λήγει σε 17 μέρες. 

Αλλά, μπροστά της βρίσκεται από χτες και η σοβαρότατη καταγγελία του πρώην υπουργού Π Λαφαζάνη: Ότι οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης εξανάγκασαν τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τον Φεβρουάριο του 2015 να συντάξει παράνομη, κατά τον ίδιο τον πρόεδρο, γνωμοδότηση για το Β’ Μνημόνιο!


Είναι πολύ πιθανό ότι στο επόμενο διάστημα μετά τις εκλογές, από το Φθινόπωρο, η δικαιοσύνη θα έχει αρκετή δουλειά με τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Οι οποίοι, όπως αποκαλύπτεται κάθε μέρα, δρούσαν περισσότερο σαν «οικογένεια» παρά σαν κυβέρνηση υπό Σύνταγμα και νόμους. 

Η σπουδή για διορισμό Προέδρου και εισαγγελέα Αρείου Πάγου από τους αρεστούς της απερχόμενης κυβέρνησης ίσως είναι μια ένδειξη αυτής της ανησυχίας τους.


Χτες ο κ Λαφαζάνης, σημαίνων υπουργός της πρώτης κυβέρνησης του 2015, κατήγγειλε σε συνέντευξή του, ότι στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2015, ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε τσάρος της οικονομίας Γιάνης (με ένα νι, για να ξεχωρίζει από τους άλλους Γιάννηδες που είναι πλεμπέοι) φώναξαν περασμένα μεσάνυχτα τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τον πίεζαν μέχρι το πρωί να τους δώσει μια γνωμοδότηση, με την οποία θα έλεγε ότι δεν χρειαζόταν να πάει στη Βουλή η επέκταση της δανειακής σύμβασης για το Β’ Μνημόνιο, που είχε κληρονομήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την προηγούμενη.


(Η επέκταση, για όσους δεν θυμούνται είναι η παράταση που είχε δώσει η τρόικα, λόγω εκλογών, για την τελευταία αξιολόγηση των πεπραγμένων της χώρας στα πλαίσια του Β’ Μνημονίου, που έληγε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2015. Μετά από την οποία η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια με ελάχιστες υποχρεώσεις σε σχέση με όσες ανέλαβε μετά.

Οι ελληνικές αντιπροτάσεις προς την τρόικα τον Ιανουάριο του 2015 για να τελειώσει η αξιολόγηση και να λήξει το μνημόνιο ήταν το περίφημο μέηλ Χαρδούβελη, που πρόβλεπε μέτρα 985 εκ. ευρώ. Έναντι μέτρων 15 δις ευρώ που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!)

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον τότε υπουργό Λαφαζάνη, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου «είχε βγει από τα ρούχα του και φώναζε ότι δεν θέλει να παρανομήσει, ότι θα πάει φυλακή και ότι και οι προηγούμενες επεκτάσεις πέρασαν από τη Βουλή και δεν έγιναν με απλή υπογραφή του υπουργού Οικονομικών».

Σύμφωνα με την καταγγελία Λαφαζάνη, το πρωί υπέκυψε στις πιέσεις ο πρόεδρος. «Δεν ξέρω αν υπήρχαν πλέον και εκβιασμοί άλλου είδους για να υπογράψει, γιατί το θέμα ήταν μείζον για τις πολιτικές εξελίξεις», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.


Γιατί τέτοια βία από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Βαρουφάκη; 

Γιατί, σύμφωνα με τον κ Λαφαζάνη, η επέκταση της δανειακής σύμβασης περιείχε όλα όσα μέχρι τότε αντιπάλευε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιγε το δρόμο για τρίτο μνημόνιο. 

Πράγμα με το οποίο διαφωνούσε και ο ίδιος ο υπουργός και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. 

Οι οποίοι απείλησαν ευθέως τον κ Τσίπρα, ότι αν έρθει η επέκταση της δανειακής σύμβασης στη Βουλή θα την καταψηφίσουν. Κι αυτό θα σήμαινε ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης!


Έπρεπε, λοιπόν, για να επιζήσει η κυβέρνηση, να καταπατηθούν οι νόμοι. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό ακριβώς έγινε με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σε μια ευνομούμενη χώρα, μετά από τέτοια καταγγελία παρεμβαίνει η δικαιοσύνη. 

Γιατί δεν μπορεί να επιτρέπεται στην εκτελεστική εξουσία να πιέζει ανενόχλητη τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη να παρανομήσουν. 

Εάν το κάνει δίνει το μήνυμα της ατιμωρησίας και στις επόμενες κυβερνήσεις με στρεβλότατα αποτελέσματα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.


Εκτός από τη Δικαιοσύνη, η καταγγελία Λαφαζάνη απευθύνεται και στους πολίτες. 
Οι οποίοι θα κληθούν σε λίγες βδομάδες να εκλέξουν εκπροσώπους στο κοινοβούλιο. 
Μεταξύ των οποίων τον κ Τσίπρα και τον κ Βαρουφάκη. 

Και ο μεν πρώτος εκτέθηκε και μετρήθηκε. Φάνηκε ποιός είναι. 

Ο δεύτερος, όμως, εμφανίζεται ως αριστερός επαναστάτης, την ώρα που απαξίωνε τη Βουλή και υπέγραφε με τα δύο χέρια το Β’ Μνημόνιο, των Σαμαρά- Βενιζέλου, καταγγέλλοντάς το ταυτόχρονα στο λαό!


Ο χώρος έχει γεμίσει πολιτικούς απατεώνες. 
Οι οποίοι, όπως ο ίδιος ο Γιάνης, έκαναν αναλήψεις από τα ΑΤΜ της Βουλής όταν έκλεισαν τις τράπεζες «για να μην εξευτελιστούν περιμένοντας στις ουρές», κατά δήλωσή του! 
Οι υπόλοιποι πολίτες ήταν άξιοι για εξευτελισμό, σύμφωνα με τον καβαλημένο νάρκισσο μιας θολοκουλτουριάρικης ελιτ στο χώρο των βιομηχάνων. 
Ο οποίος κατεβαίνει και με ατζέντα υπέρ των Πρεσπών και εναντίον της έννοιας της πατρίδας! 
Ο δικαίως διεθνιστής. 
Ο πλούτος δεν έχει πατρίδα. 
Η πατρίδα είναι η ρίζα των φτωχών.


Αλλά, η μεν ψήφος εναπόκειται στη συνείδηση και την κρίση του κάθε πολίτη. Για την οποία είναι υπεύθυνος. 

Η καταγγελία Λαφαζάνη, όμως, για παρανομία σε βάρος και της Βουλής, δηλαδή του λαού, με απειλές κατά ανώτερου δημόσιου λειτουργού, που εκπροσωπεί νομικό θεσμό, εναπόκειται στη Δικαιοσύνη. 

Για να μην μπορεί στο μέλλον η εκτελεστική εξουσία να θεωρεί το κράτος βιλαέτι της.


Γ. Παπαδόπουλος- ΤετράδηςΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 8:12 pm


ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Ποιό άλλο κόμμα ή κίνημα έχει θέσει ανάλογες απορρίψεις;;;
ΚΑΝΕΝΑ!


Καλλιόπη Σουφλή

 Πηγή ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 7:56 pm


Και ο Βενιζέλος ήταν ... μαριονέτα των Ρότσιλντ.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που γνωριζουν και ... αφυπνίζουν...


Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Καλλιόπη Σουφλή


 
Πηγή ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 7:49 pm


Ο Τσίπρας συνεχίζει να μας θεωρεί ηλίθιους… Αυτός ο φρενοβλαβής ψεύτης πρέπει να έχει κυριευτεί και από επαρμένη ηλιθιότητα για να συνεχίζει να θεωρεί τον ελληνικό λαό τόσο αθεράπευτα ηλίθιο, ώστε να παίρνει σοβαρά τα λόγια του…
 
Οι ηλίθιοι στέρεψαν...
Κρατήστε μικρό καλάθι... οι ηλίθιοι δεν στέρεψαν...μειώθηκαν, ναι... αλλά ζουν και βασιλεύουν... 
Θα το διαπιστώσετε στις εθνικές εκλογές... αν γίνουν...

Καλλιόπη Σουφλή
Ο Τσίπρας, φαίνεται, ότι θεωρεί τον ελληνικό λαό εντελώς βλάκα με το να εξακολουθεί να τον παραμυθιάζει και να τον εμπαίζει…
 
Αυτός ο φρενοβλαβής ψεύτης πρέπει να έχει κυριευτεί και από επαρμένη ηλιθιότητα για να συνεχίζει να θεωρεί τον ελληνικό λαό τόσο αθεράπευτα ηλίθιο, ώστε να παίρνει σοβαρά τα λόγια του…


Οι ηλίθιοι στέρεψαν...


Ο Τσίπρας δεν μπορεί να ελπίζει σε αυτούς. Όταν τα λόγια, χρόνια τώρα, έρχονται σε κατάφορη αντίθεση με τις πράξεις, τότε ξυπνούν και αυτοί που αρέσκονται στο παραμύθι…

Η εικόνα δίνει τόσο παραστατικά και συμπυκνωμένα τα ψεύδη του Τσίπρα και τη δολοφονική ΠΡΑΚΤΙΚΗ του ενάντια στον ελληνικό λαό, που κρέμεται (η εικόνα) σαν ζωντανός εφιάλτης μπροστά σε κάθε Έλληνα…

Σκορπάει κάθε έφεση στο παραμύθι και «συρρικνώνει» τη «μάζα» των ηλιθίων…

Την εικόνα την …κλέψαμε από δω:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2019/06/blog-post_917.html


Και όμως ο Τσίπρας συνεχίζει να μας εμπαίζει…

Αυτό το ΟΝΕΙΔΟΣ της ΑΠΑΤΗΣ και της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ πρέπει στις εκλογές να εξαφανιστεί.

Η ΤΙΜΩΡΙΑ πρέπει να ακολουθήσει το ΕΓΚΛΗΜΑ…
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 7:35 pm


Γιατί έπεσε στα μισά η Χρυσή Αυγή


…και γιατί είναι λίγοι εκείνοι που το αναδεικνύουν


Τα γαυγίσματα του Μιχαλολιάκου και οι αγριάδες των χρυσαυγιτών, μοιάζουν σήμερα πιο αταίριαστα. Ενώ και οι ατάκες του στυλ «να τους βάλουμε στη Βουλή να πλακώσουν μερικούς» ακούγονται όλο και λιγότερο σε σχέση με λίγα χρόνια πριν…

 

Τα πράγματα, είναι πιο απλά...
Ο λαός, κατάλαβε πως ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
ΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. "Είμαστε η σπορά των ηττημένων" δηλωνει ο ... φυρεράκος του ναζιστικού εκτρώματος... και οι λοβοτομημένοι εμμονικοί υπερασπιστές της, ζητωκραυγάζουν...


 
Του  Γιώργου Παπαϊωάννου

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2014, η Χρυσή Αυγή είχε πάρει 9,40. 
Στις πρόσφατες συγκέντρωσε μόλις 4,88%, δηλαδή σχεδόν τα μισά. 

Η αλήθεια είναι ότι, παρ’ όλο που δεν πρόκειται για ασήμαντο γεγονός, λίγες αναλύσεις διαβάσαμε για αυτό.

Το γεγονός φέρνει μαζί του και μια μεγάλη διάψευση. Από πέρσι λανσάρεται διαρκώς η εκτίμηση ότι οι αντιδράσεις για το Μακεδονικό θα έφερναν ευνοϊκό έδαφος για τη Χ.Α. και ίσως εκλογική της εκτόξευση. Η θεωρία αυτή αποδείχτηκε παντελώς αστήριχτη, το ίδιο και οι φωνές ότι οι χρυσαυγίτες πρωταγωνιστούσαν στα μεγάλα συλλαλητήρια και καθοδηγούσαν τα πλήθη…

Τώρα, φαίνεται να επιδιώκεται μια υποβάθμιση της εκλογικής αυτής κατάρρευσης. 

Πρώτο επιχείρημα που επιστρατεύεται: 
Πήγαν στον Βελόπουλο οι ψήφοι της Χ.Α., άρα τα ίδια. 
Το «επιχείρημα» δεν λέει τίποτα. 
Καταρχάς, κάπου θα πήγαιναν, και μάλλον όχι στο ΚΚΕ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Αν η πτώση της Χ.Α. δεν είναι κάτι σημαντικό επειδή πολλοί ψηφοφόροι της πήγαν στην «Ελληνική Λύση», αντίστοιχα η άνοδός της ήταν ασήμαντη γιατί απέσπασε πολλούς από κόμματα όπως το ΛΑΟΣ.

Η πτώση συγκεκριμένα της Χ.Α. έχει σημασία από μόνη της, ενώ το κόμμα Βελόπουλου έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά – πολιτικά, ιδεολογικά και «οργανωτικά»– από εκείνο του Μιχαλολιάκου. Ακόμα όμως κι αν τσουβαλιάσουμε όλα τα ακραιφνώς δεξιά, ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα, ο χώρος αυτός σημείωσε και συνολικά σημαντική πτώση.
Τα γαυγίσματα του Μιχαλολιάκου και οι αγριάδες των χρυσαυγιτών, μοιάζουν σήμερα πιο αταίριαστα. Ενώ και οι ατάκες του στυλ «να τους βάλουμε στη Βουλή να πλακώσουν μερικούς» ακούγονται όλο και λιγότερο σε σχέση με λίγα χρόνια πριν…
Πολλοί εστίασαν στην ψήφο των νέων. Έπεσε μεν η Χ.Α. αλλά στους 17άρηδες παίρνει μεγάλα ποσοστά, κάποιοι μιλούν για 13%. Ξεπερνώντας το γεγονός ότι πρόκειται για exit polls και όχι «αποτελέσματα» (ας υποθέσουμε ότι προσεγγίζουν την πραγματικότητα), προκύπτουν κάποια ερωτήματα: 
Η αποχή στους νέους έχει υπολογιστεί; 
Στα exit polls ρωτούνται όσοι ψήφισαν, και όχι όσοι απείχαν. 
Όποιος πέρασε μια βόλτα από τα εκλογικά τμήματα, θα διαπίστωσε την ισχνή παρουσία νέου κόσμου. 
Η απορριπτικότητα των νέων απέναντι στα κόμματα παραμένει σε πολύ ψηλά επίπεδα. Από το μικρό ποσοστό που συμμετέχει, η σχετικά υψηλή ψήφος στη Χ.Α. έχει εξηγήσεις.

Εδώ υπάρχει κι ένα ιδιαίτερο στοιχείο που πολλοί ξεχνούν. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις νεαρές ηλικίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τον Ιανουάριο του 2015 να παίρνει ποσοστά της τάξης του 40-45% στις ηλικίες 18-24. Για να προσγειωθεί τώρα κοντά στο 24% σύμφωνα με τις μετρήσεις. Η «αντισυστημική» ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δραπέτευσε προς κάθε κατεύθυνση. Σε μεγάλο βαθμό προς την αποχή, στα «λοιπά κόμματα» ή τη «χαβαλέ» ψήφο, και σε ένα βαθμό στη Χ.Α.


Βαθύτερα αίτια

Γιατί όμως τελικά έπεσε η Χρυσή Αυγή; 
Η αναζήτηση απαντήσεων στο ερώτημα, ξεπερνά τη στεγνή αριθμητική. 
Οι διώξεις μετά τη δολοφονία Φύσσα δεν είναι επαρκής εξήγηση. 
Αυτές ήταν πολύ πρόσφατες το 2014-15 και τότε η Χ.Α. κατέγραψε πολύ μεγάλα ποσοστά, τόσο σε ευρωεκλογές όσο και σε δύο αναμετρήσεις για τη Βουλή.

Ο βασικός λόγος της μεγάλης πτώσης εδράζεται στα γενικότερα χαρακτηριστικά της φάσης την οποία διανύουμε. Ο ριζοσπαστισμός έχει υποστεί αρκετές διεργασίες. 
Η απορριπτικότητα παίρνει πιο «ήπιες» μορφές ή αναζητά άλλου είδους απαντήσεις. 
Μετά από χρόνια κοινωνικής διάλυσης, δυναμώνει το αίτημα για κάποιου είδους ενότητα μέσα στην κοινωνία, ενώ αυξάνονται οι απαιτήσεις για πιο «ρεαλιστικές» προτάσεις και «διαχειριστικές» λύσεις.

Έτσι, τα γαυγίσματα του Μιχαλολιάκου και οι αγριάδες των χρυσαυγιτών, μοιάζουν σήμερα πιο αταίριαστα. Ενώ και οι ατάκες του στυλ «να τους βάλουμε στη Βουλή να πλακώσουν μερικούς» ακούγονται όλο και λιγότερο σε σχέση με λίγα χρόνια πριν.

Όλα αυτά διαψεύδουν και μια ακόμα θεωρία. Αυτή που ερμήνευε την ψήφο στη Χ.Α. αποκλειστικά με όρους πολιτικής γεωγραφίας, με βάση ότι «πάντα στην Ελλάδα η ακροδεξιά είχε ένα 5-7% σε διάφορες εκδοχές». Αυτή η εκτίμηση συσκότιζε πάντα βαθύτερες διαστάσεις του φαινομένου.

Υπάρχει και μια ευρύτερη διάσταση, πανευρωπαϊκή. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές δυνάμωσαν εκείνες οι δεξιές-ακροδεξιές προτάσεις που κάπως «καβάλησαν το κύμα» πραγματικών θεμάτων που καίνε στην Ευρώπη. Σε Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και αλλού, αυτό είναι φανερό. Αντίθετα, δεν σημείωσαν επιτυχίες, και σε πολλές περιπτώσεις απέτυχαν εκλογικά, τα πιο καθαρόαιμα ακροδεξιά ή και φασιστικά κόμματα, εκείνα που περισσότερο συνδέονται με τη φασιστική ιδεολογία και λιγότερο με την αξιοποίηση πραγματικών ζητημάτων (ευρωσκεπτικισμός, αντίθεση στις ελίτ κ.λπ.).

Αυτό το γεγονός αποδεικνύει και κάτι ακόμα. Ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη δεν μπορούν να ερμηνευτούν καθόλου με όρους μιας ραγδαία αναδυόμενης «φασιστικής απειλής», δηλαδή με την ερμηνεία ότι ο κόσμος στρέφεται γενικώς προς ακροδεξιές ή φασιστικές κατευθύνσεις. Αυτή είναι μια ερμηνεία βολική, γιατί προκρίνει αυτομάτως ως απάντηση τη συσπείρωση γύρω από το «δημοκρατικό τόξο», και ειδικότερα την κεντροαριστερά.

Έτσι, κάπως πλαγίως, φτάνουμε ίσως στην απάντηση ενός ακόμα ερωτήματος. 

Γιατί δεν είδαμε πολλά πανηγύρια για την εκλογική κατάρρευση της Χ.Α., ενώ επιδιώχτηκαν εύκολες ερμηνείες που υποβάθμισαν τη σημασία της; 

Ειδικά από χώρους της αριστεράς (κυβερνητικής και όχι μόνο, μέχρι και ακραιφνώς αντιφασιστικής); 

Μα γιατί το φόβητρο της «πανίσχυρης» Χ.Α. που δήθεν ηγεμονεύει σε κοινωνικά στρώματα, κρύβεται πίσω από μαζικότατες αντιδράσεις, καταλήψεις και κινητοποιήσεις και καρπώνεται μια δραματική άνοδο της νεοναζιστικής ιδεολογίας στη χώρα μας, στάθηκε χρησιμότατο, για το συστημικό και κεντροαριστερό μάντρωμα, και για την απόκρυψη των πραγματικών κέντρων από όπου εκπορεύονται σήμερα οι βασικές ολοκληρωτικές και ισοπεδωτικές πολιτικές.Πηγή: e-dromos.gr


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 5:56 pm


Ο Βαρουφάκης και η στρατηγική Σόρος στην Ελλάδα. Ο σαλτιμπάγκος της πολιτικής  

Η ανάδυση της κίνησης Βαρουφάκη, με όλο το μιντιακό ταρατατζούμ που τη συνοδεύει, αποτελεί μια προσπάθεια «να τοποθετηθεί» μια ελεγχόμενη από το διεθνές και εγχώριο σύστημα πολιτική κίνηση η οποία θα μπορέσει να ελέγξει και να αποπροσανατολίσει δυνάμεις που αναπόφευκτα θα απελευθερωθούν από την αποδρομή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο τρόπο που γίνεται προσπάθεια –ενίοτε από τις ίδιες δυνάμεις– να ελεγχθεί και ο χώρος του δεξιού πατριωτισμού, από την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου.

Ταυτόχρονα, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα κόμμα που θα εκφράζει προνομιακά τις αντιλήψεις ενός μεγάλου μέρους της πιο παγκοσμιοποιημένης πτέρυγας του πολυεθνικού κεφαλαίου, κατ’ εξοχήν ιδεολογικός εκπρόσωπος του οποίου έχει αναδειχθεί, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ο Τζωρτζ Σόρος.Αυτός ο συρφετός που ενέσκυψε ως υποψήφιοι στο πιόνι του Σόρος, δεν λέει τίποτα σ' αυτόν τον λαό;;;


ΕΠΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;;;

Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ... ΕΛΛΗΝΕΣ;;; Καλλιόπη Σουφλή


Του Γιώργου Καραμπελιά


Η ανάδυση του ΜέΡΑ25, του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη, σπρωγμένου από το μηντιακό σύστημα, διεθνείς διασυνδέσεις όλων των επίπεδων και πολυάριθμων ΜΚΟ, υποχρεώνει όλους μας, ακόμα και εκείνους που τον περιφρονούσαμε ως έναν σαλτιμπάγκο της πολιτικής, να ασχοληθούμε μαζί του. 

Έχω τονίσει επανειλημμένα πως θεωρώ την παρουσία του στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας σκάνδαλο, μια και συνέβαλε αποφασιστικά στην εδραίωση της «χρεοδουλοπαροικίας» για την οποία μιλάει τόσο συχνά. 

Πόσο μάλλον που για ένα μέρος των απογοητευμένων οπαδών της Αριστεράς εμφανίζεται ως μια πιθανή διέξοδος, δεδομένης της βέβαιης κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και της εξαέρωσης της ΛΑΕ.

Παράλληλα δε, εκδηλώνεται και ένα φαινόμενο προσχωρήσεων στο κόμμα του που δεν αφορά μόνο «ρετάλια» της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής που προσπαθούν να επιβεβαιώσουν το Εγώ τους, και ποιος ξέρει, ίσως και να κερδίσουν και κάποια έδρα, αλλά και από σοβαρότερους κατά τεκμήριο ανθρώπους, με μερικούς από τους οποίους έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες στον χώρο του πατριωτικού δημοκρατικού χώρου.

Η ανάδυση της κίνησης Βαρουφάκη, με όλο το μηντιακό ταρατατζούμ που τη συνοδεύει, αποτελεί μια προσπάθεια «να τοποθετηθεί» μια ελεγχόμενη από το διεθνές και εγχώριο σύστημα πολιτική κίνηση η οποία θα μπορέσει να ελέγξει και να αποπροσανατολίσει δυνάμεις που αναπόφευκτα θα απελευθερωθούν από την αποδρομή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο τρόπο που γίνεται προσπάθεια –ενίοτε από τις ίδιες δυνάμεις– να ελεγχθεί και ο χώρος του δεξιού πατριωτισμού, από την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου.

Ταυτόχρονα, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα κόμμα που θα εκφράζει προνομιακά τις αντιλήψεις ενός μεγάλου μέρους της πιο παγκοσμιοποιημένης πτέρυγας του πολυεθνικού κεφαλαίου, κατ’ εξοχήν ιδεολογικός εκπρόσωπος του οποίου έχει αναδειχθεί, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ο Τζωρτζ Σόρος.

Και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε σοβαρότερα με το σχετικό φαινόμενο, που μοιάζει εξάλλου να επαναλαμβάνει το εγχείρημα «Ποτάμι», σε πιο «αντιμνημονιακή» και διεθνοποιημένη/γκλάμουρ εκδοχή.

Στο κείμενο που ακολουθεί, θα αποπειραθώ μια πρώτη προσέγγιση των θέσεων του βαρουφάκειου σχηματισμού σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα, ενώ θα ακολουθήσουν και αλλά που θα επικεντρωθούν στο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που επιλέγει.


Μακεδονικό: Εθνομηδενισμός και παχυλή άγνοια

Όπως έχουμε καταδείξει, η καθυστερημένη επαναφορά των κομμουνιστογενών μυθευμάτων του Μεσοπολέμου, σχετικά με το ζήτημα των Σλάβων των Σκοπίων, συνέβαλε αποφασιστικά στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, και αποτέλεσε το ιδεολογικό υπόβαθρο του εγχειρήματος των Κοτζιά-Τσίπρα. Εν τούτοις, η χρήση των σχετικών μυθευμάτων δεν περιορίζεται σε μια mainstream Αριστερά, αλλά επεκτείνεται και στον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο, όλων των τάσεων, από την Αριστερά έως τη Δεξιά. 

Αυτά τα μυθεύματα εγκολπώνεται με τον τρόπο του και μια αριστερο-φιλελεύθερη –κωμικών συμπαραδηλώσεων αλλά τραγικών επιπτώσεων για τον ελληνικό λαό– φιγούρα, όπως ο «Γιάνης» Βαρουφάκης.

Στην παρέμβαση του, στην Εφημερίδα των Συντακτών, επιστρατεύει, εκτός από τον εθνομηδενισμό του, την παχυλή του άγνοια επί του θέματος – όπως συμβαίνει εξάλλου με όλα τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται.

Υποστηρίζει συναφώς, και ενάντια σε κάθε έννοια ιστορικής αλήθειας, πως «Η γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας δεν είναι σήμερα ελληνική, αλλά μοιράζεται μεταξύ τουλάχιστον τριών κρατών (ένα εκ των οποίων η Ελλάδα)». Και συνεχίζει επ’ αυτού: «Το δικαίωμα (όχι βέβαια την υποχρέωση) στον αυτοπροσδιορισμό “Μακεδόνας” το έχουν όσοι ζουν ή μεγάλωσαν στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας. 

Όπερ μεθερμηνευόμενον, και οι κάτοικοι των Σκοπίων, του Τετόβου, χωριών και πόλεων της Βουλγαρίας που εμπίπτουν στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας»[1].

Ο Βαρουφάκης, άθελά του, εξαιτίας της άγνοιάς του, υπονομεύει τα κεντρικά επιχειρήματα των «μακεδονιστών» της Αριστεράς που τον φιλοξενούν στην εφημερίδα τους. 

Διότι αυτοί γνωρίζουν πως η περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας ανήκει κατά 90% στη σημερινή Ελλάδα.

 Γι’ αυτό και όλη η προσπάθεια του ελληνικού μακεδονισμού, από το… 1924 και μετά, με την περιβόητη απόφαση του ΚΚΕ, συνίσταται στην αποσύνδεση της αρχαίας Μακεδονίας από τη σημερινή. 

Γι’ αυτούς, το σημαντικό δεν είναι η σχέση της σημερινής Μακεδονίας με την αρχαία, από την οποία θα πρέπει να αποσυνδεθεί οριστικά και τελεσίδικα, αλλά η «Νέα Μακεδονία». 

Και αυτή, στη σύγχρονη μετα-οθωμανική πραγματικότητα, δεν περιλαμβάνει μόνο την αρχαία Μακεδονία αλλά μια πολύ ευρύτερη περιοχή, ανάμεσά τους και τα Σκόπια – σύμφωνα με τη γεωγραφία που κατασκεύασαν οι Βούλγαροι και ο Τίτο, για να μπορούν να αμφισβητούν την ελληνική Μακεδονία.

Στηριγμένος στα συμπεράσματα που αντλεί από την άγνοιά του και επιστρατεύοντας τον ανέξοδο δικαιωματισμό του, επικρίνει για «ρατσισμό» και «υστερία» τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων: «Το να απαιτείται ελληνική άδεια για τη χρήση του όρου Μακεδονία σε πόλεις και κρατικές οντότητες στη γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας, όπου ζουν μη Έλληνες, που όμως νιώθουν Μακεδόνες, συγκρούεται με τη λογική και υπερβαίνει τα όρια του ρατσισμού». 

«Τα καμώματα των “Σκοπιανών” (με τους Μεγάλους Αλεξάνδρους και τον χυδαίο αλυτρωτισμό τους) τα έβλεπα –και τα βλέπω– με αποστροφή και ειρωνεία. Το ίδιο ακριβώς όμως ένιωθα βλέποντας τα δικά μας καμώματα και τις υστερίες»[2].

Και πάντα ανοιχτοχέρης στον ναρκισσισμό του είναι έτοιμος να τους παραχωρήσει και την… Αθήνα, όπως το έκανε για τη Μακεδονία ο Κώστας Ζουράρις, το 1991, στα πλαίσια της αυτοκρατορικής του μεγαθυμίας, όταν τόνιζε πως, ως «αριστοκράτες, μπορούμε να επιτρέψουμε στους Σκοπιανούς να πάρουν όποιο όνομα θέλουν»· αυτά βέβαια πριν κάνει την καριέρα του ως «μακεδονομάχος». 

Και δυστυχώς, ο Βαρουφάκης έχει κάνει ήδη πολύ μεγαλύτερη ζημιά από τον τότε ομοτράπεζό του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Κλείνει λοιπόν, ως άξιος κωμικός παραδοξολόγος, την τοποθέτησή του επί του Μακεδονικού με τα ακόλουθα:

«Ευχόμουν να είμαστε, ως λαός, υπεράνω –να έχουμε το σθένος και την αρετή να αντιδράσουμε στους εθνικιστές της γείτονος με χιούμορ–, να λέμε: “Αν θέλετε να ονομάζεστε Κλίγκον (σ.σ.: οι εχθροί του Κάπτεν Κερκ στο… Σταρ Τρεκ)”, δεν έχουμε αντίρρηση. Αν θέλετε να δανειστείτε το “Δημοκρατία των Αθηνών ή της Σπάρτης” ή ό,τι άλλο, κοπιάστε”».[3]


Και βέβαια ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο «φίλος» του, ο Τζωρτζ Σόρος, υπήρξε, επί δεκαετίες, ο βασικός σπόνσορας της δημιουργίας και της επιβίωσης του κρατικού μορφώματος του μακεδονισμού των Σκοπίων.

Η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος

Δυστυχώς όμως, ο εθνομηδενισμός του Βαρουφάκη δεν οφείλεται απλώς στην άγνοιά του ούτε είναι συγκυριακός. 


Θαυμάζει την Τουρκία ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και μας καλεί να καταργήσουμε τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες. 


Έτσι μας πληροφορεί ότι «θέση του ΜέΡΑ25 είναι πως…, η εκ προοιμίου απόρριψη από την ελληνική πλευρά προτάσεων συνεργασίας με την Τουρκία, που θα ωφελούσε τον τουρκικό λαό, αποτελεί μεγάλο δώρο για τον Ερντογάν και το Βαθύ Τουρκικό Κράτος»[4].  


«Παραδείγματος χάριν, η συμφωνία για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου με το Ισραήλ… αποκλείοντας την Τουρκία δίνει το δικαίωμα στον Ερντογάν να παρουσιάζει την Ελλάδα στον τουρκικό λαό ως εχθρό του, ενισχύοντας έτσι την ένταση στο Αιγαίο».


«Το ΜέΡΑ25 θεωρεί παράλογο κι επικίνδυνο το δέσιμο της χώρας στο άρμα του Ισραήλ και των αμερικανικών πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου, αφήνοντας παράλληλα την Τουρκία και άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου έξω από τις συμφωνίες συνεκμετάλλευσης στα ανοικτά της Μεσογείου.»

Έτσι δικαιολογεί απροκάλυπτα την τουρκική αμφισβήτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας και της Κύπρου, προχωρώντας πιο πέρα και από τον Κατρούγκαλο στην αποδοχή των τουρκικών διεκδικήσεων, σε μια στιγμή που η Τουρκία οξύνει την επιθετικότητά της εναντίον της Ελλάδας και μας απειλεί ανοικτά ακόμα και με πόλεμο. 

Και βέβαια, το φύλο συκής που παρασύρει αρκετούς είναι η αντι-ισραηλινή, αντι-Τραμπ, ακόμα και φιλο-ιρανική φρασεολογία του. 

Διαβάζουμε και πάλι από το πρόγραμμά του :

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει πως, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι εντάσεις αυξάνονται επικίνδυνα, κι όχι μόνο λόγω της γνωστής τακτικής της Τουρκίας. 

Η κυβέρνηση Τραμπ βάζει στόχο την κατάρρευση του Ιρανικού καθεστώτος την ώρα που, δυστυχώς, τα μόνα κράτη τα οποία παραμένουν εν λειτουργία και διατηρούν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στην περιοχή (ιδίως μετά την κατάρρευση της πάλαι ποτέ υπολογίσιμης Αιγύπτου) είναι το Ιράν και η Τουρκία.

Διαβάζοντας αυτές τις τοποθετήσεις, πολλοί θα μπορούσαν να υποθέσουν πως ο Βαρουφάκης ακολουθεί τη ρωσική γραμμή της στήριξης στο Ιράν και την Τουρκία, καθώς μάλιστα δεν αναφέρει τσιμουδιά για τη Ρωσία και τον Πούτιν. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, «…ο κ. Βαρουφάκης, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στη Γερμανία και που είναι εντελώς άγνωστες στο ελληνικό κοινό, περιλαμβανομένων των πιθανών ψηφοφόρων του Diem.

 Μιλώντας εκεί σε debate, απεκάλεσε μεταξύ άλλων “εγκληματία πολέμου” τον Πρόεδρο της Ρωσίας και του απέδωσε την πρόθεση “υπονόμευσης” της ευρωπαϊκής και αμερικανικής δημοκρατίας!»[5]

Αν λοιπόν και ο Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου», τότε πώς εξηγούνται οι τοποθετήσεις του Βαρουφάκη και του κόμματός του εναντίον του Ισραήλ, του Τραμπ και των πετρελαϊκών πολυεθνικών; 

Μόνο εάν αναφερθούμε σε ένα άλλο τμήμα του αμερικανικού κεφαλαίου και της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, με την οποία εξάλλου είναι γνωστοί οι δεσμοί του Βαρουφάκη, ήδη από την «αντιμνημονιακή» και δραχμική περίοδό του, όταν ξημεροβραδιαζόταν με τους Γκαλμπραίηθ, Στίγκλιτς και άλλους εκφραστές της πολιτικής Ομπάμα-Σόρος. 

Εκείνο το τμήμα του κεφαλαίου που συνδέεται με τη «νέα οικονομία» των πολυεθνικών της πληροφορικής και του διαδικτύου και είναι ενάντιο στους πετρελαιάδες, τον Τραμπ, τον Νετανιάχου και τον… Πούτιν· που είναι αντίθετο με την πολιτική Τραμπ στο Ιράν και θέλει τη διατήρηση της Τουρκίας στο εσωτερικό του δυτικού συστήματος. 

Και πάλι, ένας άνθρωπος εκπροσωπεί πιο ολοκληρωμένα αυτή τη στρατηγική και το όνομα αυτού, Τζωρτζ Σόρος. 

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ο Σόρος είναι persona non grata στο Ισραήλ, για τις θέσεις του σε σχέση με το Ιράν και την Τουρκία.


Το ότι το ΜέΡΑ25 αποτελεί τον εκπρόσωπο της στρατηγικής Σόρος στην Ελλάδα καταδεικνύεται και από τις υπόλοιπες θέσεις του στα εθνικά μας θέματα.  

Διαβάζουμε έτσι τις θέσεις του για το Κυπριακό:

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι τρεις είναι οι παράγοντες που σταματούν την επίλυση του Κυπριακού: 

(1) Το Τουρκικό Βαθύ Κράτος. 

(2) Οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις ΗΠΑ και Βρετανίας…. 

(3) Η εκτεταμένη αίσθηση ανωτερότητας μιας ισχυρής μειοψηφίας ελληνοκυπρίων που, ενδόμυχα, δεν θέλουν πραγματικά να μοιραστούν την εξουσία με τουρκοκύπριους.

Το ΜέΡΑ25 τάσσεται υπέρ της ομοσπονδοποίησης στη βάση της πολιτικής ένωσης ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, με κοινά ψηφοδέλτια που θα απαρτίζονται από μέλη και των δύο κοινοτήτων… 

Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τις δύο κοινότητες να ενωθούν σε πολιτικό επίπεδο, πέρα και πάνω από τις εθνικές και θρησκευτικές τους διαφορές.

Έτσι, αντίπαλος του Κυπριακού ελληνισμού δεν είναι η Τουρκία, που κατέχει και εκβιάζει την Κύπρο, αλλά το «τουρκικό βαθύ κράτος», κατά τον ίδιο τρόπο που παλαιότερα κάποιοι άλλοι αναφέρονταν στον «κακό κεμαλισμό» για να αθωώσουν τον Ερντογάν. 

Και βέβαια, «μια ισχυρή μειοψηφία ελληνοκυπρίων» (δηλαδή η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων) που δεν αποδέχεται την Κατοχή και την εθνοκάθαρση που έχει πραγματοποιήσει η τουρκική εισβολή. 

Και προφανώς, η λύση που προτείνει είναι η Ομοσπονδία και η «πολιτική ένωση» των δύο κοινοτήτων, που τόσα χρόνια προσπαθούν να επιβάλουν οι… Αμερικανοί και Εγγλέζοι «ιμπεριαλιστές»!


Μετανάστευση-Μειονότητες-Άμυνα


Και το πρόγραμμα της αποσύνθεσης του ελληνισμού το οποίο προωθεί συστηματικά ο Σόρος στην Κύπρο, στα ελληνοτουρκικά, στη Μακεδονία ολοκληρώνεται με την στάση απέναντι στο μεταναστευτικό, τις μειονότητες και την εθνική άμυνα: Η Ελλάδα πρέπει να έχει ανοικτά τα σύνορά της και να αποδεχτεί τον σταδιακό εποικισμό της, διότι «ξέρει ότι τα τείχη, τα συρματοπλέγματα και οι φράκτες στα σύνορα δεν ταιριάζουν σε περήφανους λαούς με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια». Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να ολοκληρώσει τη διάλυση της εθνικής της συνοχής σε μια «Ελλάδα και μια Ευρώπη των περιφερειών, των εθνοτήτων, των διαφορετικών φιλοσοφικών πεποιθήσεων, των διαφορετικών γλωσσών και πολιτισμών, του αυτο-προσδιορισμού ατόμων και ομάδων». Και μια και μιλάμε για αυτοπροσδιορισμό, «Το ΜέΡΑ25 δεσμεύεται (γ) ως προς τη μειονότητα της Θράκης, τη δημιουργία συστήματος εκλογής/επιλογής των μουφτήδων από εκλεκτορικό Σώμα της ίδιας της μειονότητας και, συνεπακόλουθα, διορισμός των επιλεγέντων εκ μέρους της Πολιτείας».

Αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα, δηλαδή να μεταβάλει τη μειονότητα, μέσω της εκλογής των μουφτήδων, σε χωριστή κοινότητα, πρώτο βήμα για την οριστική διεκδίκηση του «αυτοπροσδιορισμού» της, δηλαδή ακόμα και της απόσχισής της από την Ελλάδα, θα το κάνει ο «θαρραλέος Γιάνης».

Και φυσικά, αφού θα έχει μείνει απροστάτευτη στα σύνορά της, θα έχει προωθήσει τα αποσχιστικά σχέδια των Τούρκων στη Θράκη, θα τους έχει παραχωρήσει την Κύπρο και το Αιγαίο, άραγε τι «τα θέλουμε τα όπλα» και δεν «τα κάνουμε κομπιούτερ να δουλεύει η γκλαμουριά»; Δοθέντος μάλιστα ότι η κατάσταση της οικονομίας «δεν επιτρέπει την διατήρηση της ετήσιας δαπάνης του 2% του ΑΕΠ για την άμυνα», η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει και αμυντικά απροστάτευτη. Προφανώς, στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία αλλά «έως την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, το ΜέΡΑ25 θα υπαγάγει τον θεσμό της εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας σε μη στρατιωτική αρχή εκτός της δικαιοδοσίας του Υπουργείου Άμυνας και θα εξισώσει την διάρκεια της εναλλακτικής υπηρεσίας με τη στρατιωτική».

Αν όλα αυτά δεν αρκούν σε όλους εκείνους που έτρεξαν, ή είναι ήδη έτοιμοι να προστρέξουν, κάτω από τη σκέπη του Βαρουφάκη(!), alias…, τότε τίποτε δεν πρόκειται να τους σταματήσει, ούτε οι μπαρούφες του περί οικονομίας, ούτε το κοινωνικό του πρότυπο που παραπέμπει στον… μετάνθρωπο. Αλλά γι’ αυτά θα επανέλθουμε.

[1] Γιάννης Βαρουφάκης, «Πατριωτικό καθήκον η υπέρβαση του “Μακεδονικού”», 13.01.2018, www.efsyn.gr/stiles/apopseis/136620_patriotiko-kathikon-i-yperbasi-toy-makedonikoy

[2] Γιάννης Βαρουφάκης, ό.π., «Πατριωτικό καθήκον…»

[3] Γιάννης Βαρουφάκης, ό.π., «Πατριωτικό καθήκον…»

[4] ΜέΡΑ25, Θέσεις, κεφ. «Διεθνείς σχέσεις – Άμυνα» https://mera25.gr/diethneis-sxeseis-amyna/. Όλα τα αποσπάσματα του ΜέΡΑ25 που ακολουθούν προέρχονται από το ίδιο κείμενο.

[5] Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, «Οι εξωφρενικές δηλώσεις Βαρουφάκη για Πούτιν-Ρωσία κι ο “αμερικανικός ΣΥΡΙΖΑ”», 25 Μαΐου 2019. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/05/blog-post_814.html

Πηγή: ardin-rixi.grΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 5:39 pm


«Ψήνεται συμβιβασμός» - Το πολιτικό σύστημα προετοιμάζεται για «νέα Ίμια» στα ελληνοτουρκικάΜέσα σ’ αυτό το κλίμα έμπειροι διπλωμάτες σημειώνουν την εμφάνιση του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού το οποίο, όπως λένε, περιλαμβάνει υποδείξεις προς το πολιτικό σύστημα για την αντιμετώπιση ενός πιθανού θερμού επεισοδίου, το οποίο θα υποχρεώσει τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ακόμη πιο δυσμενείς όρους. 


Αυτό που τελικά προτείνει ο Κώστας Σημίτης είναι η προετοιμασία των πολιτικών δυνάμεων και της ελληνικής κοινής γνώμης για την αποδοχή ενός δύσκολου συμβιβασμού, όπως ακριβώς άλλωστε τον προτείνουν και προτρέπουν για αυτό οι υποτιθέμενοι εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι της χώρας.

Όταν στο τιμόνι της εξουσίας εδώ και εκατονταετίες και εντός του ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΙΟΥ, βρίσκονται ΕΒΡΑΙΟΙ, ειναι δεδομένο πως θα υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.


Η ΕΛΛΑΔΑ... Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ.

ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...  ΜΕΤΑ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ... 
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ... ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΚΡΗΤΗ...

Μακάρι να είμαι λάθος... αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν είμαι...

Δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός αναλυτής, για να το αντιληφθείς...

Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΓΔΑΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Του Δημήτρη Μηλάκα


Η τρέχουσα προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και αναμένεται να εξελιχθεί μέσα στο κλίμα έντασης που χαρακτηρίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Οι καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι ανοιχτές τουρκικές απειλές και κυρίως η αναφορά (άρθρο στην «Καθημερινή» της Κυριακής) του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην πιθανότητα να υπάρξει θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ανησυχητικής αναμονής για το πώς και πότε θα ξεσπάσει μια ακόμη ελληνοτουρκική κρίση και – κυρίως – ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα τη διαχειριστεί.

Η Άγκυρα φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να εκμεταλλευτεί την αδράνεια που δημιουργεί έτσι κι αλλιώς η προεκλογική περίοδος στην ελληνική κρατική μηχανή. 

Οι ελληνικές ανησυχίες, τις οποίες εύστοχα περιέγραψε στο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός, είναι ότι, όπως και στο παρελθόν, η Τουρκία θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της κυβερνητικής αλλαγής προκειμένου να αιφνιδιάσει δημιουργώντας τετελεσμένα.


Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι εκτιμήσεις του πρώην πρωθυπουργού βασίζονται σε πληροφορίες οι οποίες εδώ και μερικούς μήνες κυκλοφορούν στο διπλωματικό παρασκήνιο (και στον Τύπο) για το ξέσπασμα ενός αιματηρού ελληνοτουρκικού επεισοδίου μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα, οι εν λόγω πληροφορίες συμπίπτουν με την κλιμάκωση της έντασης των κινήσεων της Άγκυρας, η οποία έμμεσα αλλά με σαφήνεια έχει προειδοποιήσει ότι θα τοποθετήσει ένα από τα δύο πλωτά της γεωτρύπανα στην ελληνική (περιοχή Καστελόριζου) υφαλοκρηπίδα.

Πέραν των λεκτικών απειλών, η Άγκυρα αυτήν ακριβώς την περίοδο εντείνει τις επιδείξεις των στρατιωτικών της δυνατοτήτων με μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, δύο F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τρία ελληνικά νησιά το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα στις 10.08 τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 27.000 ποδών, ενώ ένα λεπτό αργότερα έκαναν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 26.000 ποδών.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, στις 10.12, τα δύο F-16 πραγματοποίησαν και τρίτη υπερπτήση πετώντας 25.000 πόδια πάνω από τη νήσο Κουνέλι.

Είχαν προηγηθεί την περασμένη Τρίτη πέντε υπερπτήσεις, το πρωί και το απόγευμα, πάνω από την Κίναρο, το Φαρμακονήσι (δύο φορές), τους Αρκιούς και τους Λειψούς.

Οι πέντε υπερπτήσεις της Τρίτης περιλαμβάνονται στις συνολικά 99 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου που πραγματοποίησαν 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έξι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο.

Από τα 12 τουρκικά F-16, τα έξι ήταν οπλισμένα και σε μία περίπτωση προκάλεσαν μια εικονική αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής. Τα τουρκικά μαχητικά έκαναν 46 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 έκαναν τις 53 από τις παραβιάσεις στο Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.


Αντίποινα στην Κύπρο

Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να χαράξει τις επόμενες κινήσεις του σχετικά με τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η Λευκωσία κατά του πληρώματος του πλωτού γεωτρύπανου «Πορθητής» καθώς και για την αμερικανοτουρκική κρίση, η οποία εξελίσσεται με φόντο την αγορά των S-400 και τον αποκλεισμό των Τούρκων πιλότων από την εκπαίδευση στα F-35.


Τα εντάλματα σύλληψης κατά του πληρώματος του γεωτρύπανου «Πορθητής» έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας, καθώς εάν γίνουν πράξη θα αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο στα σχέδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πολλά από τα μέλη του πληρώματος είναι από το εξωτερικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν τουρκικές εφημερίδες, η Άγκυρα θα αποφασίσει:

1. Να διακοπούν όλες οι συμφωνίες με όποια χώρα της Ε.Ε. συμβάλλει στο συγκεκριμένο ένταλμα (π.χ. η συμφωνία για το προσφυγικό) ή ακόμα και να ανακληθεί ο Τούρκος πρεσβευτής στη χώρα.

2. Να κλείσουν τα σύνορα στα Κατεχόμενα.

3. Οι έρευνες να γίνουν με το πλοίο «Yavuz» στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7, τα οποία η Κύπρος θεωρεί δικά της και η Τουρκία δικά της.

4. Να υπάρξουν συνέπειες στα πλοία της Κύπρου που περνούν τα στενά των Δαρδανελίων.

5. Να παρθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τα κυπριακά πλοία, ακόμη και στα επιβατικά, για τα οποία υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

6. Να συλλαμβάνονται οι Ελληνοκύπριοι ψαράδες που ψαρεύουν στα χωρικά ύδατα ή την υφαλοκρηπίδα του ψευδοκράτους.


Σκηνικό έντασης…

Κάτι που επίσης δημιουργεί μια ατμόσφαιρα «έκτακτης ανάγκης», την οποία η τουρκική ηγεσία θα πρέπει να αντιμετωπίσει, είναι η απόφαση του Ερντογάν να ακυρώσει αιφνιδιαστικά και τις 39 προεκλογικές συγκεντρώσεις που είχε προγραμματίσει στην Κωνσταντινούπολη εν όψει των επαναληπτικών εκλογών για τον δήμο στις 23 Ιουνίου. Η είδηση εξέπληξε πολλούς εντός Τουρκίας, καθώς ο Ερντογάν είχε πάρει όλο το προεκλογικό παιχνίδι πάνω του.


Ο συμβιβασμός στο βάθος…

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα έμπειροι διπλωμάτες σημειώνουν την εμφάνιση του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού το οποίο, όπως λένε, περιλαμβάνει υποδείξεις προς το πολιτικό σύστημα για την αντιμετώπιση ενός πιθανού θερμού επεισοδίου, το οποίο θα υποχρεώσει τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ακόμη πιο δυσμενείς όρους. 

Αυτό που τελικά προτείνει ο Κώστας Σημίτης είναι η προετοιμασία των πολιτικών δυνάμεων και της ελληνικής κοινής γνώμης για την αποδοχή ενός δύσκολου συμβιβασμού, όπως ακριβώς άλλωστε τον προτείνουν και προτρέπουν για αυτό οι υποτιθέμενοι εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι της χώρας.


Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 5:14 pm


Μοιράσθηκαν οἱ Προδοσίες !
 Ἔπρεπε νά ἔρθουν τά κομμούνια πού εἶχαν ὄνειρό τους καί πιστεύω τους,ἐννοεῖται,τήν Προδοσία τῆς Μακεδονίας. 

Καί πρέπει νά ἔρθουν οἱ ἄλλοι,οἱ δῆθεν «δεξιοί» γιά νά ὁλοκληρώσουν μέ τόν διαμελισμό τοῦ Αἰγαίου ! Αναμενόμενο...

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ.

Γνωρίζουμε πως σε κατεχόμενη χώρα, οι εκλογές είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΑΛΛΑ...

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΙΟΥ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ... ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!


Καλλιόπη Σουφλή


Ἦταν γραπτό  μας,ἔτσι ὅπως ἐμεῖς τούς δώσαμε τό δικαίωμα,ἐδῶ καί 45 χρόνια,νά δοῦμε τά δύο βρωμερά,ἐλεεινά καί τρισάθλια κόμματα,νά μοιράζονατι τίς προδοσίες.


 Ἔπρεπε νά ἔρθουν τά κομμούνια πού εἶχαν ὄνειρό τους καί πιστεύω τους,ἐννοεῖται,τήν Προδοσία τῆς Μακεδονίας. 

Καί πρέπει νά ἔρθουν οἱ ἄλλοι,οἱ δῆθεν «δεξιοί» γιά νά ὁλοκληρώσουν μέ τόν διαμελισμό τοῦ Αἰγαίου ! 

Ἔτσι ὅπως πάει ἡ τουρκιά,δέν ξέρουμε πλέον ἄν ἰσχύει καί τό μισό-μισό...

Εναρξη γεώτρησης από τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ - Κατέβασαν τρυπάνι οι Τούρκοι (βίντεο)

 23 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! 95+21 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ!


Κρατηθεῖτε Ἕλληνες,μᾶς ἔχουν βάλει συνένοχους στό βρωμερό τους παιχνίδι. Τήν ψῆφο σας θέλουν γιά νά ἰκανοποιήσουν τόν διακαή πόθον τους...

Ἡ Πελασγική


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 4:55 pm


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:Η ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ Ή "ΟΥΚ ΕΞ ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΡΑΝΝΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ή ΕΚ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"


Κι εμείς οι υπόλοιποι δε κοπτόμεθα για την σωτηρία των τουρκογαμημένων γραικύλων, αυτών που, δίχως δίχτυ στο κενό, δεν υποψιάζονται τι τους απεκάλυψε, αιώνες πριν, ο Πλάτων κι επιμένουν σε δημοκρατία και, μάλιστα, ...άμεση! 

Εμείς αγωνιζόμαστε για Αξίες (και όχι ...χρηματιστηριακές) κι όσους μπορούν ακόμη να εννοούν τη διαφορά μεταξύ νοός και πέους!

[Πλατωνος "ΠΟΛΙΤΕΙΑ", βιβλ. 8ο]

ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ...ΑΔΙΕΞΟΔΟ!


     Επιβεβαιώνοντας ολοένα και περισσότερο την, κατά Φαλμεραϋερ, αποστασιωποίησή τους από κάθε Ελληνική καταγωγή, οι σημερινοί επήλυδες ελλαδίτες αναπαράγουν απελπισμένα την ομαδική τους παραφροσύνη μη εννοώντας να παραδεχθούν το μεγάλο σφάλμα τους : η δημοκρατία δεν είναι, απλώς, μία πολιτειακή εκτροπή αλλά η μήτρα της τυραννίας! 
Δυστυχώς, αυτό που άφησε ως παγκόσμια παρακαταθήκη ο Πλάτων στη "Πολιτεία" του δεν έφτασε ποτέ στα αφτιά των σημερινών ελλαδιτών οι οποίοι, αντιθέτως, κατήντησαν να εξιδανικεύσουν την τυραννία τους χαρακτηρίζοντας ως ...κακό "φασισμό" ο,τιδήποτε αντιτίθεται σ' αυτή τους την τυραννία!     Οι δημοκρατικές επιλογές των ελλαδιτών κατέληξαν, σήμερα, να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο σφαγείο, σε μια καμμένη γη, αλλά οι ελλαδίτες επιμένουν αθεράπευτοι στη δημοκρατική καταστροφή τους! Οι μέχρι τώρα δημοκρατικότατες επιλογές αυτού του ανελλήνιστου όχλου που αποδομεί την Ελλάδα, δεν είναι αρκετές!       Το δημοκρατικό κράτος που με τη χρήση των ένστολων και πάνοπλων πραιτωριανών δολοφονεί  εν μέση οδώ τον πολίτη  του, δε "λέει" τίποτε στον κρετίνο δημοκράτη...     ...Το δημοκρατικό κράτος που με τη συνενοχή πληρωμένων "ροπάλων" τσακίζει εν μέση οδώ τον πολίτη του, δε "λέει" τίποτε στον αδιόρθωτο δημοκράτη...


     ...Το δημοκρατικό κράτος που με την συναυτουργία των εγκληματικών υποτακτικών του εξευτελίζει εν μέση οδώ τον πολίτη του, δε "λέει" τίποτε στον ανίατο δημοκράτη...      ...Το δημοκρατικό κράτος που με την σύμπραξη των αρρωστημένων κατασταλτικών μηχανισμών του  τσακίζει εν μέση οδώ τον πολίτη του, δε "λέει" τίποτε στον ανόητο δημοκράτη...      ...Το δημοκρατικό κράτος που με την συνδρομή των ασύδοτων μισθοφόρων του καταρρακώνει εν μέση οδώ τον πολίτη του, δε "λέει" τίποτε στον εξευτελισμένο δημοκράτη...


     ...Το δημοκρατικό κράτος που με την συμβολή των αλλοφρονημένων κουκουλοφόρων  του μετατρέπει σε κλωτσοσκούφι εν μέση οδώ τον πολίτη του, δε "λέει" τίποτε στον σοδομισμένο δημοκράτη...


      ...Το δημοκρατικό κράτος που με την υποστήριξη των παρανοϊκών πραιτωριανών του δεν αρκείται στην εξόντωση των πολιτών του αλλά "προχωρεί"  σε μία γενοκτονία οιουδήποτε πλάσματος δεν εντάσσεται στη ολιγοπρόσωπη "αρχουσα κάστα", ακόμη, δε "λέει" τίποτε στον απαθλιωμένο δημοκράτη...


     ...Το δημοκρατικό κράτος που, στο τέλος, αφού πυρπόλησε τα πάντα, πυρπολεί και τα ίδια τα όργανά του, δε "λέει" τίποτε στον ευνουχισμένο δημοκράτη...

     ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και τα όργανά του ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΜΕ Τ" ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ! 

Είναι το ελάχιστο δώρημα προς τον Πολιτισμό! 
Λίγες μεμονωμένες ρανίδες "αίματός" του δε μας είναι αρκετές, καθώς αποτελούν μίασμα και μόνον!     Ναι, γιατί οι καιροί δε συγχωρούν ολιγωρία... Κι αυτοί που σπείρανε θύελλες ας ετοιμαστούν να θερίσουν καταιγίδες!

                                            
     ...Ναι, γιατί η Ελλάδα φάνηκε πως έφαγε τα "παιδιά" της κι απόμεινε  ένα τοπίο σαστισμένο που γέρνει στο τουρκομπαρόκ..., μια βάρκα δίχως τιμόνι, αλλά εμείς, πριν μας κατασπαράξει θ' αποτολμήσουμε να χωθούμε στα σαγόνια της και να τη συνεφέρουμε, όχι για να ξορκίσουμε φόβους αλλά γιατί νοιώθουμε χρέος απέναντι στον Πολιτισμό, τον Πολιτισμό της! 

Για να εξοφληθεί, τελικώς, ο "λογαριασμός" που εκκρεμεί από αυτούς που τον διόγκωσαν! 

Διότι, η δημοκρατία μπορεί να έχει όλα τα κακά του κόσμου, αλλά έχει κι ένα καλό : στο τέλος καθιστά υπευθύνους τους ίδιους τους θιασώτες της για την επιλογή τους και τους καλεί να πληρώσουν!

     Κι εμείς οι υπόλοιποι δε κοπτόμεθα για την σωτηρία των τουρκογαμημένων γραικύλων, αυτών που, δίχως δίχτυ στο κενό, δεν υποψιάζονται τι τους απεκάλυψε, αιώνες πριν, ο Πλάτων κι επιμένουν σε δημοκρατία και, μάλιστα, ...άμεση! 

Εμείς αγωνιζόμαστε για Αξίες (και όχι ...χρηματιστηριακές) κι όσους μπορούν ακόμη να εννοούν τη διαφορά μεταξύ νοός και πέους!

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΡ. ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ
ΑRISTOTLE HERC. KALENTZIS
6977764737Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 4:37 pm


Ρε όταν λέγω, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το ίδιο νόμισμα δυο όψεων, μήπως δεν έχω λάθος;; Στο Επικρατείας της ΝΔ ο Φράγκος Φραγκούλης; Ναι σε Βελόπουλο, ο Δένδιας; Τι λέει ο άνθρωπός σου Κυριάκο Μητσοτάκη; Έχει την έγκρισή σου; Ή δρα αυτοβούλως;;;

 Ενημερωνόμαστε, ότι στον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, έχει γίνει πρόταση από τη ΝΔ – η οποία δεν αμφισβητεί την εμετική, προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και ούτε κατά διάνοια θα προσπαθήσει να την ακυρώσει –  ώστε να συμμετέχει στα ψηφοδέλτιά της!
Αληθεύει, στρατηγέ;Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά... 
Κι όταν υπάρχει φωτιά, ας τους κάψει... γιατί αυτός ο λαός, δεν ξυπνάει με τίποτα...
Δεν αντιλαμβάνεται ότι ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, συνεχώς δημιουργεί και προβάλει νέα πρόσωπα και κόμματίδια, προκειμένου να εξαπατά το πόπολο πως σε κατι διαφέρουν...

Καλλιόπη Σουφλή

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, κι ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λέγει σε όλους τους τόνους πως δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” – αν φυσικά εισέλθει στη βουλή –  εν τούτοις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο “Έθνος” την Κυριακή 2 Ιουνίου, δήλωσε:

«Το γεγονός ότι μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είναι κατ’ αρχάς ένα εξαιρετικά θετικό γεγονός.

Είναι διαφορετικό ένα ναζιστικό μόρφωμα από ένα υπερδεξιό κόμμα. Δεν σας κρύβω, βεβαίως, ότι κάποιες από τις θέσεις του κ. Βελόπουλου με βρίσκουν παντελώς αντίθετο και προκαλούν εύλογο προβληματισμό»!
Μάλιστα… Ναζιστικό μόρφωμα η Χρυσή Αυγή… Και το κόμμα του κ. Βελόπουλου, υπερδεξιό κύριε Δένδια; Ούτε φασιστικό, ούτε ακροδεξιό; Έννοιες δυσβάστακτες για το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μας!

Υπερδεξιό λοιπόν… Όπερ σημαίνει, πως μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”, αν η ΝΔ δεν πάρει την αυτοδυναμία κι αν η “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” μπει στη Βουλή…

Τι λέει ο άνθρωπός σου Κυριάκο Μητσοτάκη; Έχει την έγκρισή σου; Ή δρα αυτοβούλως;;;

Η ΕΥΠ του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι θα χάσουν τις εκλογές…


Βαξεβάνης και Σπατιώτης


Φίλος αστυνομικός από την όμορφη Θεσσαλονίκη με πληροφόρησε ότι, σε έκτακτη επίσκεψη τις προάλλες στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Συριζαίος (προερχόμενος από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ του Άκη Τσοχατζόπουλου) κ. Θεόδωρος Σπατιώτης, υπόδικος για την υπόθεση του Ταμείου της υπό εκκαθάρισης ομοσπονδίας ΟΜΕ – Ε.Υ.Π. που έστησαν επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου στην ΕΥΠ για να ελέγχουν το Σύστημα, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη χάσει και  τις εθνικές εκλογές…

Τι είπε ο λοιπόν ο Πασοκοσυριζαίος συνδικαλιστής και τους άφησε όλους “ξερούς”, (δεξιούς και αριστερούς) εκεί στην συνέλευση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο;

Ότι τώρα που θα αλλάξει η κυβέρνηση, έχουν λέει, έτοιμο υπόμνημα αιτημάτων να παραδώσουν στον νέο Διοικητή… 

Δηλαδή, ο μέγας συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ στην ΕΥΠ, παραδέχεται ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και ότι θα αλλάξει και ο Διοικητής της;

Ωραία ψυχολογία έχουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ! Εμείς πλέον τι άλλο να πούμε;… Αφού το λένε όλα και οι Κυπατζήδες, τα δικά μας λόγια περιττεύουν! Δεν μπορεί όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί!!

Στο Επικρατείας της ΝΔ ο Φράγκος Φραγκούλης;

Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο Στρατηγός Πεζικού Φράγκος Φραγκούλης! 

Ο οποίος επανειλημμένα τάχτηκε κατά της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών! 

Ο οποίος έχει δηλώσει ότι η Ελλάς βρίσκεται υπό την απειλή της ισλαμοποίησής της και έχει ταχτεί κατά της αθρόας εισόδου των προσφύγων/μεταναστών στη χώρα μας, δηλώνοντας πως είναι υπέρ της επιθετικής  πολιτικής έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα αυτό. 

Επίσης κατά το παρελθόν είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει πολιτικό φορέα με πρόσημο πατριωτικό!


Όμως, ο Φράγκος Φραγκούλης δεν είπε όχι στην πρόκληση να γίνει ΥΠΕΘΑ της υπηρεσιακής κυβερνήσεως του Παναγιώτη Πικραμμένου στις 17 Μαΐου 2012 έως τις 21 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, εν μέσω των Μνημονίων και των Μνημονιακών κυβερνήσεων! Και οι πληροφορίες μας λέγουν, ότι επεδίωξε να παραμείνει στη θέση αυτή και μετά τις εκλογές της 21ης Ιουνίου 2012!

Σήμερα ενημερωνόμαστε, ότι του έχει γίνει πρόταση από τη ΝΔ – η οποία δεν αμφισβητεί την εμετική, προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και ούτε κατά διάνοια θα προσπαθήσει να την ακυρώσει –  ώστε να συμμετέχει στα ψηφοδέλτιά της! 

Κι ότι η άρνησή του έγκειται στο γεγονός, πως δεν θέλει να κυνηγήσει τον “σταυρό”, αλλά να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας!

Αληθεύουν τα παραπάνω Στρατηγέ;
Αν ναι, τότε θα πούμε πως θέλετε και το πεπόνι και το μαχαίρι;
Αν όχι, αναμένουμε διάψευση…

Σκάι και Νέα Δημοκρατία…

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά κυρίως μεταξύ των ψηφοφόρων της, προκάλεσε η είδηση της ένταξης του Πέτρου Τατσόπουλου στις τάξεις του κόμματος και η επιλογή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποψήφιου βουλευτή.

Οι αντιδράσεις εστιάζονται στο γεγονός ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος υπήρξε υβριστής της ΝΔ στο παρελθόν, εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, ανεξαρτητοποιήθηκε μετά και βρήκε πολιτικό καταφύγιο στο Ποτάμι, δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να συμβάλει κι αυτός στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και έχει διατυπώσει θέσεις και απόψεις (για το Μακεδονικό, τη γενοκτονία των Ποντίων κ.ά.) διαμετρικά αντίθετες από αυτές του κόμματος στο οποίο τώρα εισπήδησε… (paraskhnio.gr)!

Ναι, όλοι έχουν αυτήν την απορία…

Όμως φίλος μου κοντά στον Όμιλο Αλαφούζου μου είπε:

Ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε εντολή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτέλεσε…
Λέτε; Αλλά, εδώ ο μισός Σκάι είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο Τατσόπουλος θα ενοχλούσε;

Ρε όταν λέγω, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το ίδιο νόμισμα δυο όψεων, μήπως δεν έχω λάθος;;

 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 4:22 pm


Σάλος στην ελληνική Μασονία: Νέα καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Επιτίμου Μεγ. Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος


Ο πόλεμος θα κορυφωθεί με τα μεγάλα χρηματικά ελλείμματα που αφορούν στο ταμείο της Μεγάλης Στοάς και του Τεκτονικού Ιδρύματος.

Συνεχίζεται ο πόλεμος με τα μεγάλα διαχειριστικά και διοικητικά σκάνδαλα στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.


Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, ύστερα από την αμετάκλητη καταδίκη του για το ατιμωτικό έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή των Ρ.Ν.Σ. και Α.Α., ο επίτιμος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, X.M. καταδικάσθηκε εκ νέου χθες, 14-6-2019, από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών, για συκοφαντική δυσφήμιση.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες του crashonline.gr, ο πόλεμος θα κορυφωθεί με τα μεγάλα χρηματικά ελλείμματα που αφορούν στο ταμείο της Μεγάλης Στοάς και του Τεκτονικού Ιδρύματος.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 3:47 pm


Λέτε νά γίνῃ κι᾿αὐτό; Κῦττα μέ ποιόν ἀσχολούμεθα !Γιά τήν γενέτειρα τοῦ Χρυσοχοΐδη,τό Νησί Ἠμαθείας διαβάζουμε πώς : ἦταν τσιφλίκι τοῦ ἑβραίου τῆς Θεσσαλονίκης Μοδιάνο ὁ ὁποῖος τό 1911 τό πούλησε γιά 12 ὀκάδες λίρες στά ἀδέλφια Γιασήμ καί Σεφκέτ Μπέη καί κάμποσους ἀκόμη Μπέη ( πάλι ἐβραϊκά μοῦ φαίνονται...). 


Όποια πέτρα κι αν σηκωσεις, σε ... οβριό θα πέσεις...
Πώς να ελευθερωθεί η Ελλαδα μας, με τόσα λεπριασμένα ερπετά;;;

Καλλιόπη Σουφλή
Ἀφοῦ ἀσχοληθήκαμε μέ τόν Χρυσοχοΐδη,ἀλλά καί ἀφοῦ ὑποπτευόμαστε πώς ἴσως τόν ἔχουμε μπροστά μας σέ μία ἐπικείμενη κυβέρνησιν τῆς νουδου,ἀλλά καί ἐπεί δή μᾶς ἔδωσε «τροφή» ὁ Διηνέκης, ἄς δοῦμε καί κάποια σχετικά στοιχεῖα περί αὐτοῦ. 


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε το 1955 στο Νησί Ημαθίας, ένα χωριό στην πεδιάδα της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Έχει ποντιακή καταγωγή. 

Ο πατέρας του Βασίλης είναι αγρότης και κατάγεται από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Μπάφρα του Πόντου (ἀπό ἐδῶ)

Γιά τήν γενέτειρα τοῦ Χρυσοχοΐδη,τό Νησί Ἠμαθείας διαβάζουμε πώς : ἦταν τσιφλίκι τοῦ ἑβραίου τῆς Θεσσαλονίκης Μοδιάνο ὁ ὁποῖος τό 1911 τό πούλησε γιά 12 ὀκάδες λίρες στά ἀδέλφια Γιασήμ καί Σεφκέτ Μπέη καί κάμποσους ἀκόμη Μπέη ( πάλι ἐβραϊκά μοῦ φαίνονται...). 

Ἀπό τήν Θεσ/νίκη καί αὐτοί ἀλλά ξεζούμιζαν τούς κατοίκους ἐκείνης τῆς περιοχῆς. 

Εἶχαν καί ἕναν φύλακα πού τούς πρόσεχε τόν Ἰλιάηζ (ἔ; καί αὐτό,ἀναμφιβόλως...) 

 Καί πιό παλιά ἀκόμη ( 1850-1880) κάτοχος τοῦ χωριοῦ φαίνεται κάποιος Ἀβδουραμάν Μπέη πού εἶναι αὐτός ὁ ὁποῖος τό πούλησε στόν Μοδιάνο.


Ἔ, ὁ Ἀβ-δ-ουρά(μάν) δέν μᾶς προκαλεῖ καθόλου περιέργεια περί τῆς καταγωγῆς του,ἐννοεῖται :Κολλοῦσαν καί τό -μάν,κατά τό Ὀσμάν καί περνοῦσαν κυριολεκτικῶς μπέηκα μέ τούς ὀθωμανούς... (Ἐάν θέλετε νά διαβάσετε περισσότερα ἱστορικά γιά τό Νησί Ἠμαθίας,ἐδῶ)

Μαγνησία Μικρᾶς Ἀσίας

Διαβᾶστε ἐδῶ σχετικῶς μέ τό ἱστορικό γιά τήν Μπάφρα τοῦ Πόντου καί πῶς οἱ βάρβαρες ὁρδές τῶν τουρκαλάδων κατέσφαξαν τούς κατοίκους της !
Μπάφρα Πόντου 

Στόν ἑλλαδικό χῶρον ἔχουμε τήν :

Νέα Μπάφρα Σερρών

καί τήν :

Μπάφρα Ἰωαννίνων
(Ἰωαννίνων,ἔτσι;...)

Πᾶμε τώρα στά σχετικά μέ τό ἐπίθετο τοῦ ἐν λόγῳ,ἐννοῶ τήν ἀλλαγή τοῦ ἐπιθέτου του γιά τήν ἀκρίβεια,πληροφορία μέ σχετικόν βίντεο,τό ὁποῖο ἡ «Ἐσχάτη Γραμμή Ἀνασχέσεως» μᾶς ἔδωσε μέ τήν ἀνάρτησίν της : Ας μιλήσουμε σοβαρά περί Κοεμτζόγλου / Κοέν - τζ - ογλού...

Καἰ ἄς δοῦμε πρῶτα τό βίντεο :
Ἔγραψε ὁ ἀγαπητός Διηνέκης τοῦ «Ἐσχάτη Γραμμή Ἀνασχέσεως»,σέ σχόλιόν του σέ θέμα μας, ἐδῶ :

«Τελικά, κάποιοι «κρύπτο», ακόμη κι όταν αλλάζουν τα επίθετά τους, τον χρυσό έχουν στο μυαλό τους...»

Ἀγαπητέ μου Διηνέκη,δέν τό ἔχουν ἁπλῶς στό μυαλό τους,ἀνελλειπῶς,ἀλλά ὑφίσταται καί ὡς πραγματικότης ! Τί ἐννοῶ ;


Κοεμτζής: ο χρυσοχόος (τουρκικά: kuyumcu)

Ἔτσι οἱ : Κοεμτζῆς,Κοεμτζόγλου,Κοεμτζίδης ἐξελληνίστηκαν στά ἀνάλογα σύνθετα τοῦ Χρυσό-

Τώρα ὅσον ἀφορᾷ τό Κοεμ-ν-  Τήν μόνη σύνδεσιν πού μπορῶ νά βρῶ εἶναι μέ τήν ἀγγλική λέξιν :Coin=νόμισμα,ὅπου πιθανῶς νά ὑπάρχῃ σύνδεσις μέ τό χρυσό. Ῥῖξτε μία ματιά ἐδῶ γιά τήν προέλευσιν τῆς λέξεως : The Etymology of “Coin” 

κοέν, κόης=ιερεύς (εκ του γόης, ιερεύς εκβάλων γόους, γοεράς κραυγάς)-ἐδῶ-

Μᾶλλον δέν βρίσκουμε σχέσιν μέ τό Κοεμ-τζόγλου...

Ἀκόμη :

Ὅταν ὁ Χρυσοχοΐδης,ὁ καρά-πασόκας,ζητοῦσε νά ἀποχωρήσῃ ὁ ΓΑΠ,ἀπό τό πασοκ :«Ἡ δική μας διακυβέρνηση,ὁδήγησε σέ ἀδιέξοδα. Οἰκονομικά,κοινωνικά,ἐθνικά.Καί γίνομαι πιό συγκεκριμένος : ὁδήγησε σέ φτώχεια καί κοινωνική ἀποσύνθεσι,ὁδήγησε σέ βαθιά πρωτοφανή οἰκονομική ὕφεσιν,σέ ἐθνική ταπείνωσιν καί ἐθνική ἀναξιοπρέπεια καί τέλος ὁδήγησε καί σέ κρατική ἀποδιοργάνωσι».

Γιά τήν περίοδον αὐτή πού κατακρίνει,ἦταν ( 2009 - 2010) ὑπουργός Ἀνάπτυξης, Ἀνταγωνιστικότητας καί Ναυτιλίας,ἀπό τό 2010 ἕως καί τήν παραίτησιν ΓΑΠ,ὑπουργός δημοσίας τάξεως θέσιν πού διατήρησε καί μετά τήν παραίτησιν τοῦ Γιωργάκη καί καθ᾿ὅλην τήν διάρκεια τῆς κυβερνήσεως Παπαδῆμα !


Βεβαίως οἱ παραπάνω ...ἐξετάσεις του,διά τῶν λεγομένων του,δέν πῆγαν διόλου χαμένες ἀφοῦ γίνεται καί ὑπουργός τοῦ μεταλλαγμένου δημοσίας τάξεως σέ Προ-Πο.(ἀπό τόν Σαμαρᾶ- Μπεν) ἀλλά καί ὑπουργός Ὑποδομῶν, Μεταφορῶν καί Δικτύων Ἑλλάδας (!),πάλι στήν κυβέρνησιν Σαμαρᾶ-Βενιζέλου ( ἤ Τουρκούτσογλου ἤ Τούρκογλου. Μανία μέ τίς ἀλλαγές ὀνομάτων ! ),μέχρι τό τέλος της.

Πάντως,ὅλοι οἱ ἄλλοι ἔφταιγαν ἀλλά αὐτός πού ψήφισε τό μνηνόνιο χωρίς νά τό ἔχει διαβάσει,ὅπως ὁ ἴδιος ὁμολόγησε,δέν ἔχει καμμίαν σημασία,γιά κανέναν,ὅπως ἐφάνη,ἀφοῦ μιά χαρά τόν εἶχαν σέ θώκους,ὅλοι τους...Ἔτσι λοιπόν τώρα,αὐτές οἱ «μυστικές» συζητήσεις μέ τόν Κούλη,τόν ἀδελφό τῆς Ντόρας πού ἔλεγε «ὁ καημένος ὁ Χρυσοχοΐδης» τόν Χρυσοσχοΐδη ( Ἐδῶ  ; ! ! ),μᾶς βάζουν σέ σκέψεις... 

Τι είπαν «στα κρυφά» Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης


Τί σκέψεις ἄρα γε,θά φανῇ ἀπό κάποια πιθανή τοποθέτησιν του; Εἶναι καί αὐτές οἱ ἐμμονές του μέ τήν ...τρομοκρατία...

«Υπάρχει μια υπολανθάνουσα προσπάθεια να απενοχοποιηθεί η τρομοκρατία»
Ἄ καί κάτι ἀκόμη. Ἔγραψε ὁ φίλος Διηνέκης,πώς τά σχετικά μέ τήν Ἀλεξία Μπακογιάννη,ὁ κόσμος τἄχε τούμπανο...(ἐδῶ ) Ναί δίκαιο ἔχεις καί πάλιν Διηνέκη. Τό παρακάτω βίντεο,ἔχει ἕνα σχόλιον ἐνδεικτικώτατο τῶν ἀνωτέρω. Λέει :  


 doadim44  Πρίν 10 χρόνια : Της Αλεξίας θα γίνει στην Αθήνα με αυτόν τον γελοίο...

Συμπληρώνουμε ἕνα σχόλιον ἀκόμη (πάλι χάριν τοῦ Διηνέκη ! ) καί μάλιστα πολύ ἐπιτυχές,ἀπό πολλές ἀποψεις...

denisfov Πριν από 8 χρόνια : Της Αλεξενας Κοεντζογλου θα γινει..........

Τό βίντεο τιτλοφορεῖται : Χρυσοχοΐδης : Εἶμαι καί πολύ ἄντρας ! 
Ἐγώ θά ἔβαζα τίτλον : Ἄν χρειασθῆ θά προσαγάγουμε πολλούς περισσότερους ἀπό 2000 !Λές; ...

Ἡ Πελασγική


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 3:08 pm


Ρουσφέτι του «Ρασπούτιν» για την επανεκλογή της κας Τουλουπάκη

Δικαστής εμπλεκόμενος στην έρευνα για τη Novartis ψήφισε υπέρ της ανανέωσης της θητείας της κας Ελ. Τουλουπάκη και, ύστερα από 22 ημέρες, συγγενικό του πρόσωπο διορίστηκε στη Γεν. Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς

 

 

 

 

 

 

Ξεχείλισε ο βόθρος της Α-Δικαιοσύνης και βγήκαν τα σ@α#α 

στους δρόμους ... 

 

Η ΝΤΡΟΠΗ, κρύφτηκε πίσω από τους εξαγορασμένους 

διορισμούς, με την ψήφο στην Τολουπάκη.

 

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ...


Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Κύριε Εισαγγελεύ Ιωάννη Αγγελή, αποκαλύψτε στον λαό 

όλη την αλήθεια, για να ξεβρωμίσει  Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ 

ΑΥΓΕΙΑ, στον χώρο της διαπλεκόμενης δικαιοσύνης. 

 

 

 
Η ανακοίνωση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis, Γιάννη Αγγελή, την περασμένη Τετάρτη, 12/6, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά κάποιων δικαστικών πεπραγμένων στην προαναφερόμενη υπόθεση και όχι μόνο…


Ως γνωστόν, ο ανώτατος δικαστικός, αναφερόμενος στο άγνωστο –αλλά κατά πολλούς γνωστό– άτομο που έχει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», τόνισε επί λέξει τα εξής:


​9)στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
 
Διορίζει παιδιά και νύφες ο «Ρασπούτιν»

Ο εντοπισμός του «Ρασπούτιν» από τον κ. Γ. Αγγελή «εντός των μελών της κυβέρνησης» και η δυνατότητά του «να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων σε ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» ήταν ένα πλήγμα για την κυβέρνηση αλλά και για τους δικαστές και εισαγγελείς του δυναμικού του ΑΠ.


Η «Α» εκ δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος ορμώμενη «έψαξε» το θέμα. Αναζητώντας υπουργικές αποφάσεις και ΦΕΚ του τελευταίου έτους, συνέλεξε τα εξής στοιχεία:


Συγγενικό πρόσωπο δικαστικού του ΑΠ διορίστηκε στη Γεν. Γραμματεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, στις 3 Μαΐου 2019, σε θέση ειδικού συνεργάτη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έξι μηνών.

Ο παραπάνω διορισμός έλαβε ΦΕΚ στις 30/5/2019, με το φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως 309, τη δε σχετική απόφαση υπογράφει η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κα Αναστασία Ξεπαπαδέα, με αρμοδιότητα την οποία της έχει εκχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η υπόθεση αυτή, κατά τον κ. Γ. Αγγελή, έχει υπόβαθρο και περιπλέκει τα διαδραματιζόμενα, που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας με εκατέρωθεν καταγγελίες του αντεισαγγελέα ΑΠ, της κας Τουλουπάκη, της κας Ξένης Δημητρίου και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου.

Ποια είναι τα στοιχεία που δίνουν τροφή για τοποθετήσεις και παρεμβάσεις τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και στην ανανέωση θητείας της κας Τουλουπάκη.


1] Είκοσι δύο ημέρες πριν από τον διορισμό του συγγενικού προσώπου του προαναφερόμενου δικαστικού του ΑΠ, δηλαδή στις 11/4/2019, κατά τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου ο εν λόγω δικαστικός τοποθετήθηκε υπέρ της ανανέωσης της θητείας της κας Ελένης Τουλουπάκη, παρά το γεγονός ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες στα «πηγαδάκια» του Αρείου Πάγου ενώπιον συναδέλφων του ετοποθετείτο κατά της ανανέωσης της θητείας της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.


Ως γνωστόν, η κα Τουλουπάκη, με τη σύμφωνη γνώμη και τη θετική εισήγηση της κας Ξένης Δημητρίου –η οποία, αν και είχε γνώση των καταγγελιών του Γ. Αγγελή για τα πεπραγμένα και τις πλημμέλειες των εισαγγελέων Διαφθοράς, απέκρυψε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τις εκθέσεις των δύο ΑΡΜΟΔΙΩΝ αντεισαγγελέων του ΑΠ και εποπτών για την έρευνα της Novartis από τους εισαγγελείς Διαφθοράς κ.κ. Παπαγεωργίου και Αγγελή– με ψήφους 8 έναντι 3 ανανέωσε τη θητεία της για δύο ακόμη χρόνια.

Το εάν επιβάλλετο να θέσει η κα Δημητρίου τις παραπάνω εκθέσεις των προαναφερομένων εποπτών ή να τις αγνοήσει είναι θέμα το οποίο πιθανότατα θα ερευνηθεί σε ποινικό επίπεδο –διότι σε πειθαρχικό, λόγω της συνταξιοδότησής της στις 30/6/2019, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί– μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης και βεβαίως μετά την επιλογή του διαδόχου της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.


Από μπλέξιμο σε μπλέξιμο…

2] Η συνέχεια των δικαστικών «μυστηρίων» έγινε ένα μήνα αργότερα, όταν σε όλα τα καταγγελλόμενα για πλημμέλειες και όχι μόνο κατά την έρευνα της υπόθεσης Novartis, με την εμπλοκή των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς (κας Τουλουπάκη, επίκουρων εισαγγελέων κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη), του τέως επόπτη κ. Γιάννη Αγγελή, του νυν επόπτη κ. Παν. Δρακουμάτσου, αλλά και του διενεργήσαντος την έρευνα για την «διαρροή» της συνομιλίας στη Βιέννη μεταξύ των Ελλήνων εισαγγελέων και Αμερικανών συναδέλφων τους, του αντεισαγγελέα ΑΠ κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ενεπλάκη και ο προαναφερόμενος δικαστικός του οποίου το συγγενικό πρόσωπο, όπως ήδη αναφέραμε, είχε τύχει της ευμενούς αντιμετώπισης από τη Γεν. Γραμματεία Καταπολέμησης Διαφθοράς με εξάμηνο διορισμό και με μισθό της τάξεως των 1.500 ευρώ μηνιαίως.
Εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα που βεβαίως αναμένεται να απαντηθούν από τον κ. Γιάννη Αγγελή, κατά πόσο συνδέεται –σύμφωνα με τις αιχμές που υπάρχουν στην ανακοίνωσή του– ο προαναφερόμενος διορισμός, με την τοποθέτηση για την ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη και κυρίως εάν είναι νόμιμο και ηθικό ο εν λόγω δικαστικός να έχει εμπλοκή στη συνέχεια της έρευνας.


Η άποψη της «Α» είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός στις ευκαιρίες στη ζωή μεταξύ των παιδιών δικαστικών λειτουργών και παιδιών άλλων ατόμων που υπηρετούν σε διάφορους φορείς του Δημοσίου, όπως υπουργεία, σώματα ασφαλείας κ.λπ.


Η ειδοποιός όμως διαφορά για τους δικαστικούς λειτουργούς έγκειται στο ότι πρέπει να αποφεύγεται η συμμετοχή τους σε δίκες ή δικαστικά συμβούλια με υποθέσεις που σχετίζονται με διορισμούς όπως η προαναφερόμενη περίπτωση.


Ας σημειωθεί ότι ο προαναφερόμενος δικαστικός χαίρει εκτίμησης από όλους τους συναδέλφους του στον Άρειο Πάγο και ουδέποτε έχει δώσει δικαίωμα για κάτι μεμπτό κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του. 

Επειδή όμως, όπως είναι γνωστό, το ρητό «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» ισχύει για όλους τους κλάδους της κοινωνικής μας ζωής, καλό θα ήταν πριν από τη συνταξιοδότησή του να λάβει τις πρέπουσες αποφάσεις και για την υστεροφημία του.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 2:52 pm


Το μυστικό σχέδιο της EE για το Grexit μετά το δημοψήφισμα: Στο χάος 2 εκατ. Ελληνες
Η νέα δραχμή, η κατάρρευση των τραπεζών και η ανθρωπιστική βοήθεια

 

 

 

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ, ΑΝ 

ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΑΝ...

 

 ... ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ 

ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΙ 

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

 

Χρειάζεται όμως να ανασκουμπωθούμε άπαντες και να 

δουλέψουμε για την Πατρίδα.

 

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΑ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΕΞΩ... ΣΤΟΝ 

ΔΙΑΟΛΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ 

ΤΙΣ ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.

 

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή
Σε ένα μυστικό σχέδιο σε περίπτωση ενός καταστροφικού Grexit αναφέρεται σε σημερινό του άρθρο το Bloomberg.


Το άρθρο, με αφορμή το νέο βιβλίο «The Last Bluff» («Η τελευταία μπλόφα») των Βικτώριας Δενδρινού και Ελένης Βαρβιτσιώτη κάνει λόγο για επίσημες προετοιμασίες για το ενδεχόμενο της καταστροφικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βασισμένο σε 230 ώρες συνεντεύξεων «off the record» και σε απόρρητα και μη έγγραφα, η Ελένη Βαρβιτσιώτη, ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες και η Βικτώρια Δενδρινού που εργάζεται για το πρακτορείο Bloomberg στις Βρυξέλλες αποκαλύπτουν στο βιβλίο τους ένα μυστικό σχέδιο της Κομισιόν για τις καταστροφικές επιπτώσεις ενός Grexit με την κωδική ονομασία «Η προσχώρηση της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


Μικρή ομάδα 10 οικονομολόγων και δικηγόρων της ΕΕ συγκεντρώθηκε στον 15ο όροφο του κτιρίου Charlemagne, το οικονομικό αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, και έσβησε το παλιό Σχέδιο Β σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις έπεφταν στο κενό και η Ελλάδα αθετούσε τη συμφωνία με τους δανειστές.


Μέσα στο σχέδιο υπήρχε και ένα κεφάλαιο με τίτλο «Managing Exit» το οποίο εξέταζε το αυστηρό κόστος ενός Grexit.


Τότε, η Ελλάδα όφειλε 342 δισ. ευρώ (387 δισ. δολάρια σε τρέχοντα δολάρια) στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καθώς και σε άλλες κυβερνήσεις και τράπεζες της ευρωζώνης.


Ένας πίνακας που υπολόγιζε λεπτομερώς την έκθεση κάθε χώρας της ζώνης του ευρώ, έδειχνε ότι στην περίπτωση της Ιταλίας το χρέος ήταν 63 δισ. ευρώ ή 4,1% του ΑΕΠ της, για τη Γερμανία, το ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο, ήτοι στα 92,8 δισ. ευρώ ή 3,4% του ΑΕΠ.


Η Σλοβενία ​​είχε τη μεγαλύτερη έκθεση ως ποσοστό της οικονομίας της – στα 1,7 δισ. ευρώ, ή 6,7% του ΑΕΠ της.Το κλειδί για την ακολουθία από μια κυβερνητική αδυναμία πληρωμής σε ένα Grexit ήταν η πλήρης εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό Emergency Liquidity Assistance (ELA).


«Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, το πρώτο πράγμα που θα συμβεί θα είναι το νέο νόμισμα να μην είναι αξιόπιστο» αναφέρει μια πηγή.


«Κανείς δεν θα θέλει να κρατήσει αυτό το νόμισμα, έτσι σύντομα θα εισέλθει σε μια υποβάθμιση της υποτίμησης» συνεχίζει.


Αυτό σημαίνει ότι το νόμισμα θα έχανε την αξία του έναντι του ευρώ, μια πτώση που θα τροφοδοτούσε τον πληθωρισμό και με τη σειρά του την περαιτέρω αδυναμία του νομίσματος, συμπληρώνει.

Αυτό θα είχε σοβαρές συνέπειες για το ελληνικό χρέος, καθώς θα ήταν ακόμη εκφρασμένο σε ευρώ. 

Μια πιθανή άμεση υποτίμηση κατά 50% έναντι του ευρώ θα ενισχύσει άμεσα το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ, ο οποίος τον Ιούνιο του 2015 ανερχόταν στο 180%.


Το Σχέδιο Β υπέθετε ότι, μόλις η Ελλάδα αθετήσει μια πληρωμή σε έναν πιστωτή όπως η ΕΚΤ, θα ήταν αδύνατο για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ να συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως επαρκή εγγύηση.


Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει γρήγορα μια σειρά γεγονότων με τα οποία οι τράπεζες θα γίνονταν σχεδόν αμέσως αφερέγγυες και θα κατέρρεαν.


Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό θα ήταν να βρεθεί η ρευστότητα αλλού.


Όμως, εντός της ζώνης του ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες δεν είχαν τις ίδιες επιλογές όπως σε ένα ανεξάρτητο νομισματικό σύστημα. Θα έμεναν χωρίς ρευστότητα, διότι αυτό θα μπορούσε να προέλθει μόνο από το σύστημα του ευρώ – το οποίο από το σημείο εκείνο θα είχε κλείσει.


Αυτό σήμαινε ότι η χώρα θα έμενε μόνο με μια επιλογή για να αποφευχθεί η κατάρρευση των τραπεζών της. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να παράσχει ρευστότητα σε νέο νόμισμα – ουσιαστικά να βγει από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό δεν θα απαιτούσε εκτύπωση νέων χρημάτων αμέσως.


Το πρακτικό μέρος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μέσα σε λίγες ώρες, απαιτώντας απλώς από την κεντρική τράπεζα να αλλάξει τα συστήματα τεχνολογίας της πληροφορίας, ώστε να μετατρέψει τα ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς στο νέο της νόμισμα.


Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως το νόμισμα θα έχανε την αξία του έναντι του ευρώ, μια πτώση που θα τροφοδοτούσε τον πληθωρισμό και με τη σειρά του την περαιτέρω αδυναμία του νομίσματος.


Ανθρωπιστική κρίση


Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης που θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη, αξιωματούχοι υπολόγισαν ότι περίπου το 20% του πληθυσμού – περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι – θα αντιμετώπιζε αμέσως οξείες ανάγκες. Αυτό σήμαινε ότι η Επιτροπή χρειάστηκε να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες, ακόμη και ρούχα. 

 Διεξήχθησαν συζητήσεις για το πώς θα διασφαλιστεί ότι τα νοσοκομεία θα συνέχιζαν να λειτουργούν χωρίς να έχουν έλλειψη φαρμάκων. 

Μια άλλη πτυχή ήταν η πιθανότητα έλλειψης καυσίμων. 

Ακόμη και αν η ΕΕ μπορούσε να εξασφαλίσει την παροχή καυσίμων, έπρεπε να γίνουν ρυθμίσεις για να εξασφαλιστεί ότι οι Έλληνες πολίτες θα μπορούσαν να πληρώνουν για αυτό.


Δεδομένου ότι η ΕΕ δεν διέθετε προβλέψεις για ανθρωπιστική βοήθεια σε ένα από τα μέλη της, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει τέτοια κεφάλαια, ενώ οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις βασικές ανάγκες.
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 2:37 pm


«Ανάσα» για τους συνταξιούχους: Παράνομες και άκυρες οι μειώσεις σε 350.000 επικουρικές συντάξεις
 Στο γιατί τελικά επιλέχθηκε άλλος τρόπος επανυπολογισμού από αυτόν που έλεγε η υπουργική απόφαση, η απάντηση είναι καθαρή: Εγινε γιατί κατόπιν εορτής είδαν στο υπουργείο Εργασίας και στο ΕΤΕΑΕΠ ότι αν εφαρμοζόταν ο νόμος και η απόφαση, δεν θα έβγαιναν τα χρήματα των περικοπών που είχαν δεσμευτεί στην τρόικα.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΙΣΩ, ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ, ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ... ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ... 
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΘΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ.


Καλλιόπη Σουφλή

Άκυρες είναι οι μειώσεις ως και 55% που έγιναν τον Ιούνιο του 2016 σε 350.000 επικουρικές συντάξεις καθώς – όπως αποκαλύπτει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» - δεν εφαρμόστηκε η σχετική απόφαση αλλά ένας άλλος μαθηματικός τύπος, χειρότερος, που αποφασίστηκε αφότου εκδόθηκε η απόφαση για τις μειώσεις και μάλιστα σε κλειστή σύσκεψη της 29/6/2016, ενώ η απόφαση είχε βγει από τις 7/6/2016.

Τίθεται θέμα παράνομων μειώσεων όχι μόνο για τις επικουρικές 350.000 συνταξιούχων που είχαν κούρεμα με τον νόμο Κατρούγκαλπου ως και 55%, αλλά και για άλλους 800.000 συνταξιούχους που είχαν επανυπολογισμό και μικρότερη επικουρική, αλλά προς το παρόν η μείωση δεν εφαρμόζεται καθώς τους καταβάλλεται προσωπική διαφορά.

Και οι επικουρικές των 350.000 συνταξιούχων που είχαν μείωση αλλά και των 800.000 που έχουν μικρότερη επικουρική αλλά γλιτώνουν τις μειώσεις λόγω προσωπικής διαφοράς, επανυπολογίστηκαν με μαθηματικό τύπο που δεν προβλέπει η υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά το ρεπορτάζ με τους πραγματικούς συντελεστές που χρησιμοποιήθηκαν για το τσεκούρωμα των επικουρικών οι οποίοι είναι δυσμενέστεροι από αυτούς που θα προέκυπταν αν εφαρμοζόταν κατά γράμμα ο νόμος και η απόφαση για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων!

Το εσωτερικό έγγραφο που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» λέει στο σημείο 2 των παρατηρήσεων ότι «Ο υπολογισμός έγινε με βάση τον λόγο ΑRN/AR0, όπως συζητήθηκε στην από 29/6/2016 συζήτηση που έγινε στο υπουργείο, και όχι με τον υπολογισμό του AR0=AR*(1-e%)».

Στο έγγραφο ομολογείται ότι οι μειώσεις των επικουρικών δεν έγιναν με τον μαθηματικό τύπο που προέβλεπε η υπουργική απόφαση της 7ης Ιουνίου 2016, αλλά με άλλον τρόπο, που «συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας στις 29/6/2016»!

Για τον λόγο αυτόν οι επικουρικές μειώθηκαν σε ποσοστά ως 55% από τον Ιούνιο του 2016.

Πώς γίνεται να εφαρμόζεται κάτι άλλο από αυτό που λέει η υπουργική απόφαση και μάλιστα από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑΕΠ; Πώς γίνεται να αλλάζουν οι παράμετροι του επανυπολογισμού των επικουρικών και τελικά αυτές οι αλλαγές να μην περνούν ως τροποποιήσεις στην αρχική υπουργική απόφαση;

Οι ερωτήσεις είναι πολλές και επιβάλλεται να απαντηθούν από τη στιγμή που άλλα έλεγε ο νόμος και η απόφαση και άλλα τελικώς έγιναν, δηλαδή έγιναν μεγαλύτερες περικοπές που καθίστανται άκυρες γιατί δεν έχουν αντίκρισμα σε όσα λέει ο νόμος!

Στο γιατί τελικά επιλέχθηκε άλλος τρόπος επανυπολογισμού από αυτόν που έλεγε η υπουργική απόφαση, η απάντηση είναι καθαρή: Εγινε γιατί κατόπιν εορτής είδαν στο υπουργείο Εργασίας και στο ΕΤΕΑΕΠ ότι αν εφαρμοζόταν ο νόμος και η απόφαση, δεν θα έβγαιναν τα χρήματα των περικοπών που είχαν δεσμευτεί στην τρόικα.

Το ποσό εξοικονόμησης από τις μειώσεις επικουρικών το υπολόγιζαν σε περίπου 180 εκατ. ευρώ ετησίως σε μόνιμη βάση από τον Ιούνιο του 2016 και διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι δεν το έπιαναν αν ακολουθούσαν τον μαθηματικό τύπο της υπουργικής απόφασης της 7ης Ιουνίου, οπότε αποφάσισαν, σε σύσκεψη στις 29 Ιουνίου, να εφαρμόσουν εν κρυπτώ άλλον μαθηματικό τύπο που έβγαζε τις περικοπές των 180 εκατ. ευρώ!

Με το κόλπο αυτό, δηλαδή με παράνομη εφαρμογή ενός μαθηματικού τύπου που δεν τον προβλέπει ούτε νόμος ούτε υπουργική απόφαση, οι επιπλέον μειώσεις που έγιναν στις επικουρικές και χρεώθηκαν άδικα σε περίπου 350.000 συνταξιούχους, φτάνουν και στα 200 ευρώ τον μήνα για όσους είχαν επικουρικές άνω των 400 ευρώ!


Με δυο λόγια, αν εφαρμοζόταν κατά γράμμα ο μαθηματικός τύπος έτσι όπως περιγραφόταν στον νόμο Κατρούγκαλου και στη μετέπειτα υπουργική απόφαση (της 7ης Ιουνίου 2016), τότε οι περικοπές θα ήταν ως 30%-32% και όχι ως 55%, δηλαδή μικρότερες σχεδόν κατά 23%. Δεν εφαρμόστηκε όμως η απόφαση, αλλά μεθόδευσαν μεγαλύτερες μειώσεις, δηλαδή προέβησαν σε παράνομες μειώσεις!Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 2:21 pm


Μην δίνεις και πολλή σημασία σε ό,τι λέει ο κόσμος, γιατί θα τρελάθείς..
Κάποιοι θα σε αγαπούν, κάποιοι όχι, μην χαλιέσαι από αυτούς που δεν σε αγαπούν, φτιάξου από αυτούς που το κάνουν.
Τι θα πει ο κόσμος...
Τι θα πει ο ένας...
Τι θα πει ο άλλος...


Ας τους να λένε... 

Να σε νοιάζουν μόνον τα λόγια αυτών που σε γνωρίζουν και σ' αγαπούν... αυτοί που εσύ επέλεξες να είναι δίπλα σου...

Όλοι οι άλλοι, δρουν στις σκιές και στα σκοτάδια...

Σκιές οι ίδιοι, σκοτάδια οι ψυχές τους...

 
Καλλιόπη

Γράφει η Ειρήνη ΠυλαρινούΔεν μπορώ να σου αλλάξω την γνώμη για εμένα, μπορώ όμως να σε επηρεάσω όπως με επηρεάζεις και εσύ!

Σήμερα κάθεσαι στεναχωρημένος, μαραμένος, κάποιος κάτι σου είπε, κάποιος σε στεναχώρησε και εσύ πληγώθηκες, τωρα έχεις χαλάσει όλο σου το βράδυ, και όλη σου την ημέρα. 

Μην δίνεις και πολλή σημασία σε ο,τι λέει ο κόσμος γιατί θα τρελαθείς!

Άσε με εμένα να είμαι ο χειρότερος και εσύ ο καλύτερος, σημασία δεν έχει η γνωμη σου αλλά το πως νιώθω εγώ, και αν εσυ έχεις δίκιο σε κάτι εγώ θα το διορθώσω, διαφορετικά θα σε προσπεράσω.

Δεν είναι εγωισμός, είναι επιβίωση και η αλήθεια. 

Μην τα βάζεις με τους ανθρώπους, τις περισσότερες φορές θα χάσεις το δικιο σου, πέρασε τους το μήνυμα σου με ευελιξία και πίστεψε με θα σε καταλάβουν.


Αν όχι, μην χτυπάς την ίδια πόρτα. 
Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα, άνοιξε καινούργια!! 

Κάποιοι θα σε αγαπούν, κάποιοι όχι, μην χαλιέσαι από αυτούς που δεν σε αγαπούν, φτιάξου από αυτούς που το κάνουν.


Και όλα αυτά στα λέω εγώ ο χειρότερος του χειρότερου, που έκανα την αυτοκριτική μου και στέκομαι εδώ μπροστά σου με σύμμαχο την αλήθεια μου! 

 Και μην ξεχνάς ποτέ, μπορεί να σε έχω ψηλά αλλά στην άλλη άκρη της τραμπαλας κάθομαι εγώ!Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 2:14 pm


εκεί είναι η ελευθερία... (3 βίντεο και μια ταινία)" Έχω γνωρίσει στη ζωή μου, αρκετούς ανθρώπους που έψαχναν απεγνωσμένα την ελευθερία της ψυχής τους... 


Αυτού του είδους οι άνθρωποι, μοιάζει τελικά, να ψάχνουν την παγίδα τους...

Μοιάζει να ψάχνουν κάπου να αιχμαλωτιστούν...
Κάπου να πετάξουν  την ελευθερία, πού ήδη κουβαλούν μέσα τους, χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν..."

Αλκυόνη Παπαδάκη
 Περπάτα στον δρόμο που σε οδηγεί η ψυχή σου... 
... εκεί είναι η ελευθερία...Καλησπέρα...

Καλλιόπη
τα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ... 
η ταινία, εδώ...


Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 1:59 pm


Ἥμαρτον ! Δέν ὑπάρχει ἐλπίς ! ! ! Βρέ,ὅλοι μαζύ,νά πᾶμε νά προσκυνοῦμε καί στόν πιό ἀπομακρυσμένο,πάνω στίς ἀετοράχες,Ναΐσκο,νά κάνουμε τάματα καί ὁλονύχτιες δεήσεις,ἐτοῦτος ὁ τόπος δέν πρόκειται νά σωθῇ !

 

 

Όχι... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ... ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Και μόνον οι πολιτικοί αρχηγοί, με τα σούργελα που βάζουν στους συνδυασμούς τους... και μόνον τα σούργελα που τους ψηφίζουν, αρκεί για να καταστεί σαφές, πως αυτός ο λαός, ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... 

ΕΚΤΟΣ ΑΝ...

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΨΥΧΗ ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΞΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΤΣΑΛΙ.

 

Καλλιόπη ΣουφλήΥποψηφία με το "ΜέΡΑ 25" τού ΒΑΡΟΥΧάκη στην Α' Αθηνών, η... Πάολα κ@ρ@μ@λ@κ@ μου !!! Ναι ρε κ@ρ@μ@λ@κ@ μου, όπως το διάβασες...


Η Πάολα Συναντά την Δήμητρ@
 
Βρέ, ὅλοι μαζύ,νά πᾶμε νά προσκυνοῦμε καί στόν πιό ἀπομακρυσμένο, πάνω στίς ἀετοράχες Ναΐσκο,νά κάνουμε τάματα καί ὁλονύχτιες δεήσεις, ἐτοῦτος ὁ τόπος δέν πρόκειται νά σωθῇ !

Σάλος με βουλευτή της Ν.Δ. που έχει αδυναμία στις τρανς…
 Οὔτως ἤ ἄλλως τίποτα περισσότερο δέν μᾶς ἔμεινε. Μέ τά λόγια, εἴδαμε κι'ἀποκάμαμε ...

Carpe diem,λέμε...


Τέλος ! ! ! 


Ἡ Πελασγική
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 9:28 pm


ΚΡΟΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΑ, ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ... ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ;;;;;Θα προσπαθήσω να μιλήσω με νηφαλιότητα, αν και τα γεγονότα, όπως όλα δείχνουν,  βαίνουν ραγδαίως σε ... ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.Η πλειοψηφία του λαού, δεν έχει αντιληφθεί πως φτάνουμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ.

Δεν προτίθεμαι να ταρακουνήσω κανέναν, παρά μόνον να αφυπνίσω και να ενημερώσω να είμαστε σε εγρήγορση, για τα γεγονότα που έρχονται...

 Να θυμήσω πως στις 7 Μαϊου, ο Τσίπρας στον Ζάππειο, εξήγγειλε ... παροχές...


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ... 7 ΜΑΪΟΥ.

ΖΟΥΜΕ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΑ.

Υποθέτω, πως η πλειοψηφία πλέον του λαού, γνωρίζει πως ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.Είναι τα ίδια ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, που εξέλεξαν τον ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ... (ΡΟΤΣΙΛΝΤ - ΣΟΡΟΣ)
Είναι τα ίδια ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΕΡΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Είναι τα ίδια ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ...

Μήπως είναι και τα ίδια ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ 2019;;;

Είναι τα ίδια ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΝΑ... ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...Μήπως αυτό ήταν στην ουσία τα όσα είπε στο Ζάππειο ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ;;;

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΩ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ... ;;;


ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ;;;

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ... ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ... ;;;

Και είναι γνωστόν ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... 

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ... "ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"...

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΟΥ ... ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ", ΒΑΨΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ... ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ... 

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΧΑΟΥΣ.

Μην περιμένετε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Τουρκία, αλλά ... ΥΒΡΙΔΙΚΟ.

ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΜΩΣ, ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ... "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ", ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ... "ΣΩΤΗΡΕΣ"... ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ, ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

 ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ, Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΑΛΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ SUPER MARKET ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ... ΤΟ ΧΑΟΣ!

ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ, ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΕΡΑΤΑ, ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΥΣ ΟΡΥΚΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ.

Βιάζονται για άγνωστους για μένα λόγους, αλλά θα επιχειρήσουν ένα ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ BLACK OUT ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Η... JERUSALEM ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΩΝ, θέλει να φέρει ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ .... ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ... ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ... ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ... ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ... ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.
ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ... ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ στην συνέντευξή του στον Κώστα Παπαζαφειρίου (εδώ)
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ...

ΔΗΛΩΣΕ ΤΥΧΑΙΑ, ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;

CASUS BELLI (ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ) ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ...;;;
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΠΙ 2,5 ΩΡΕΣ, ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ....
ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 2,5 ΩΡΕΣ;;;;


ΜΗΠΩΣ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΓΙΑ... ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ;;;"ΜΙΣΑ ΜΙΣΑ ΑΟΖ, ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ (ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ), ΕΚΦΩΝΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.

ΘΕΡΙΝΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;;

ΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ... 
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
  


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΜΕΤΑ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΣΙΣ...
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.


ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.... ΚΙ Ο ΘΕΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Καλλιόπη Σουφλή


Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 1:08 am


Νομός Αττικής - Ειδήσεις και Νέα

Μπουρίνι «έπνιξε» τα νότια Προάστια της Αττικής - Κεραυνός «ακινητοποίησε» το τραμ (Video) - Fosonline

Μπουρίνι «έπνιξε» τα νότια Προάστια της Αττικής - Κεραυνός «ακινητοποίησε» το τραμ (Video)  Fosonline

Η ξαφνική νεροποντή, που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, «έπνιξε» τα Νότια προάστια μετατρέποντας σε λίμνες τους δρόμους.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 7:15 pm


Φωτιά στην Ανατολική Αττική: Στο κρίσιμο πόστο έναν χρόνο μετά, Του Γιαννη Παπαδοπουλου - Η Καθημερινή

Φωτιά στην Ανατολική Αττική: Στο κρίσιμο πόστο έναν χρόνο μετά, Του Γιαννη Παπαδοπουλου  Η Καθημερινή

«Βλέπεις εκεί, στη γούβα; Στην αρχή είδαμε εκεί δύο τούφες καπνού», λέει ο Μάνος Τσαλιαγκός και με το χέρι του δείχνει χιλιόμετρα μακριά, στο βάθος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 6:21 pm


Πλημμύρισαν δρόμοι μετά την ξαφνική μπόρα στην Αττική | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Πλημμύρισαν δρόμοι μετά την ξαφνική μπόρα στην Αττική | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Αρκετοί δρόμοι της Αττικής πλημμύρισαν από την ξαφνική μπόρα το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκε σε ορισμένες ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 5:40 pm


Μπόρα μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους στα νότια προάστια της Αττικής - Ελεύθερος Τύπος

Μπόρα μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους στα νότια προάστια της Αττικής  Ελεύθερος Τύπος

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo) αλλά και της ΕΜΥ ο καιρός αναμένεται να παραμείνει άστατος μέχρι και την προσεχή ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 4:06 pm


Καιρός: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στα Νότια προάστια της Αττικής - Newsbomb

Καιρός: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στα Νότια προάστια της Αττικής  Newsbomb

Μία ξαφνική καταιγίδα "χάλασε" το σημερινό μπάνιο πολλών λουόμενων στα Νότια προάστια. "Άνοιξαν στην κυριολεξία οι ουρανοί. Η βροχή δεν σταματούσε.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 3:41 pm


Κακοκαιρία: Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική - Προβλήματα σε δρόμους και τραμ - Καιρός | News 24/7 - NEWS 24/7

Κακοκαιρία: Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική - Προβλήματα σε δρόμους και τραμ - Καιρός | News 24/7  NEWS 24/7

Άστατος ήταν ο καιρός το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουνίου, με βροχές να παρατηρούνται σε αρκετά μέρη της πρωτεύουσας. Διακοπή της κυκλοφορίας του ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 1:35 pm


Πόσο θα σας στοιχίσει η βουτιά στις παραλίες της Αττικής - Ειδήσεις τώρα | Dikaiologitika News - Dikaiologitika News

Πόσο θα σας στοιχίσει η βουτιά στις παραλίες της Αττικής - Ειδήσεις τώρα | Dikaiologitika News  Dikaiologitika News

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και η θερμοκρασία επιβάλλει βουτιές στη θάλασσα. Μπορεί να έχεις απογοητευτεί που είσαι στην Αθήνα αλλά υπάρχουν κι εδώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 11:15 am


Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική - Το Βήμα Online

Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική  Το Βήμα Online

Βροχή έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα σε αρκετές περιοχές της Αττικής με τα πρώτα προβλήματα να έχουν ήδη σημειωθεί στους οδικούς άξονες.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 10:55 am


Oδηγούμε στην Αττική τη νέα Porsche 911 - iefimerida

Oδηγούμε στην Αττική τη νέα Porsche 911  iefimerida

Το iefimerida.gr βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της νέα Porsche 911, σε coupe & cabriolet εκδόσεις, γράφοντας χιλιόμετρα στους δρόμους της Αττικής. Οι Γερμανοί ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 5:07 pm


Η κόντρα με τους κατασκευαστές και το τρικ στην Αττική Οδό - Sofokleousin.gr

Η κόντρα με τους κατασκευαστές και το τρικ στην Αττική Οδό  Sofokleousin.gr

Μέγα θέμα των ημερών – οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό – οι αυξήσεις διοδίων στην Αττική Οδό, που αφορούν άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 5:03 pm


Nέο «κύμα» υποψηφίων ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ - τα ψηφοδέλτια σε Ανατολική Αττική και Δυτικό τομέα - Η Καθημερινή

Nέο «κύμα» υποψηφίων ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ - τα ψηφοδέλτια σε Ανατολική Αττική και Δυτικό τομέα  Η Καθημερινή

Τα τελικά ψηφοδέλτια για επτά ακόμη εκλογικές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων η Ανατολική Αττική και ο Δυτικός τομέας της Β' Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 5:00 pm


Αυτές είναι οι κατάλληλες και ακατάλληλες για κολύμβηση παραλίες στην Αττική - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αυτές είναι οι κατάλληλες και ακατάλληλες για κολύμβηση παραλίες στην Αττική  Πρώτο ΘΕΜΑ

47 ακτές κρίνονται ακατάλληλες, ενώ 170 πήραν το «οκ», βάσει των αναλύσεων του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ)

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 1:23 pm


Σπείρα διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε Κορινθία και Αττική - The TOC

Σπείρα διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε Κορινθία και Αττική  The TOC

Σπείρα που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 11:48 am


Και η Ελένη Μενεγάκη στο ψηφοδέλτιο Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ! (Όλα τα ονόματα) - irafina

Και η Ελένη Μενεγάκη στο ψηφοδέλτιο Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ! (Όλα τα ονόματα)  irafina

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ για την εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής. Ανάμεσά τους ο νυν βουλευτής, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 10:10 am


Η προσδοκία του Γιώργου Πατούλη από τη θητεία του στην Περιφέρεια Αττικής - Newsbeast.gr

Η προσδοκία του Γιώργου Πατούλη από τη θητεία του στην Περιφέρεια Αττικής  Newsbeast.gr

Ο Γιώργος Πατούλης αναλαμβάνει τα ηνία της Περιφέρειας Αττικής την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Ο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 9:57 am


«Βούλιαξαν» οι παραλίες της Αττικής το Σάββατο - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

«Βούλιαξαν» οι παραλίες της Αττικής το Σάββατο  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Όσοι δεν κατάφεραν να φύγουν για το τριήμερο, γέμισαν τις κοντινές παραλίες.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 9:35 pm


Γεμάτες οι παραλίες της Αττικής - Alpha tv News

Γεμάτες οι παραλίες της Αττικής  Alpha tv News

Όσοι δεν κατάφεραν να φύγουν για το τριήμερο, γέμισαν τις κοντινές παραλίες. Φοιτητές που βρίσκονται εν μέσω εξεταστικής περιόδου αλλά και μαθητές που ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 8:07 pm


Σπίρτζης κατά Αττικής Οδού: Απαράδεκτες οι λογικές της αρπαχτής - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Σπίρτζης κατά Αττικής Οδού: Απαράδεκτες οι λογικές της αρπαχτής  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Πυρά του υπουργού για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 6:45 pm


Στρογγυλό τραπέζι για τα σκουπίδια της Αττικής - Ethnos

Στρογγυλό τραπέζι για τα σκουπίδια της Αττικής  Ethnos

Σύσκεψη µε θέµα τα σκουπίδια της Αττικής προγραµµατίζει µέσα στον Ιούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε Γιώργο Πατούλη και Κώστα Μπακογιάννη. Θεωρώντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 6:11 pm


Εθνικές εκλογές 2019: Σε περιφέρεια ψηφίζετε σε Αθήνα, Πειραιά, Αττική, Θεσσαλονίκη - Fosonline

Εθνικές εκλογές 2019: Σε περιφέρεια ψηφίζετε σε Αθήνα, Πειραιά, Αττική, Θεσσαλονίκη  Fosonline

Δείτε σε ποια εκλογική περιφέρεια ψηφίζετε σε Αθήνα, Πειραιά, Αττική, Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές και το "σπάσιμο" των μεγάλων περιοχών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 1:24 pm


Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ημερήσια διάταξη) - aftodioikisi.gr

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ημερήσια διάταξη)  aftodioikisi.gr

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 20-06-2019 και ώρα 15:30 στο.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 10:19 pm


Πώς σχολιάζει ο Σπίρτζης την αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού - Athens Voice Online

Πώς σχολιάζει ο Σπίρτζης την αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού  Athens Voice Online

Πρώτη αντίδραση Σπίρτζη μετά τις ανακοινώσεις για την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 8:23 pm


Eίναι δίπλα σου: Τρεις «μυστικές» και ονειρικές παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησιά του Ιονίου - Pronews

Eίναι δίπλα σου: Τρεις «μυστικές» και ονειρικές παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησιά του Ιονίου  Pronews

Το ότι το καλοκαίρι βρίσκεται εδώ, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, με τις ζέστες, τον ήλιο και την θάλασσα να αποτελούν μόνιμη σκέψη και όνειρο όλων μας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 7:51 pm


Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Τέρενς Κουίκ, στον βόρειο τομέα Αττικής - Πρώτο ΘΕΜΑ

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Τέρενς Κουίκ, στον βόρειο τομέα Αττικής  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το όνομά του περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα που ανακοινώθηκε επισήμως από την Κουμουνδούρου - Δείτε όλα τα ονόματα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 7:48 pm


Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Μέγαρα Αττικής - ert.gr - ΕΡΤ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Μέγαρα Αττικής - ert.gr  ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μαυροβούνι στα Μέγαρα Αττικής. Στο σημείο, που είναι δύσβατο, έσπευσαν και επιχειρούν 30 ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 6:41 pm


Στις φλόγες δάσος στα Μέγαρα Αττικής - Athens Voice Online

Στις φλόγες δάσος στα Μέγαρα Αττικής  Athens Voice Online

Επί ποδός οι πυροσβέστες για δασική πυρκαγιά στα Μέγαρα Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 6:40 pm


Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Μέγαρα Αττικής - Newsbomb

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Μέγαρα Αττικής  Newsbomb

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14/6, σε δασική έκταση στην περιοχή Μαυροβούνι στα Μέγαρα Αττικής. Για την πυρκαγιά ειδοποιήθηκε η ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 6:30 pm


Κατασβέστηκε η φωτιά στο Μαυροβούνι στα Μέγαρα Αττικής - SKAI

Κατασβέστηκε η φωτιά στο Μαυροβούνι στα Μέγαρα Αττικής  SKAI

Δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μετείχαν στην κατάσβεση...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 6:28 pm


Μποτιλιαρίσματα και ταλαιπωρία στους δρόμους της Αττικής - Τα Νέα Οnline

Μποτιλιαρίσματα και ταλαιπωρία στους δρόμους της Αττικής  Τα Νέα Οnline

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται στην Αττική λόγω της στάσης εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό μέχρι τις 6 το απόγευμα αλλά και λόγω της ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 5:32 pm


H Περιφέρεια Αττικής αναβαθμίζει 22 παιδικές χαρές στο Χαϊδάρι - Sofokleousin.gr

H Περιφέρεια Αττικής αναβαθμίζει 22 παιδικές χαρές στο Χαϊδάρι  Sofokleousin.gr

Την αναβάθμιση 22 παιδικών χαρών στον Δήμο Χαϊδαρίου με γνώμονα την ασφάλεια και την κάλυψη των αναγκών παιχνιδιού και άθλησης των παιδιών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 3:52 pm


Αυξήσεις στην Αττική Οδό: Στα 3 ευρώ τα διόδια από τον Ιούλιο, στα 3,30 του χρόνου! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αυξήσεις στην Αττική Οδό: Στα 3 ευρώ τα διόδια από τον Ιούλιο, στα 3,30 του χρόνου!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου - Νέα αύξηση του χρόνου, που η τιμή θα φτάσει τα 3,30 ευρώ!

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 3:38 pm


Απεργία ΜΜΜ: Χάος στους δρόμους της Αττικής - Πού εντοπίζονται προβλήματα - Newsbomb

Απεργία ΜΜΜ: Χάος στους δρόμους της Αττικής - Πού εντοπίζονται προβλήματα  Newsbomb

Μεγάλο μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί στους δρόμους το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω της στάσης εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό. Αυτή την ώρα αυξημένη ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 2:43 pm


Μεταπτυχιακά από το Παν/μιο Δυτ. Αττικής - workenter

Μεταπτυχιακά από το Παν/μιο Δυτ. Αττικής  workenter

​​​​​​Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, λειτουργούν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), με τίτλο: ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 6:00 am


ΚΚΕ: Οι υποψήφιοι βουλευτές στην Αττική για τις εθνικές εκλογές - LiFO

ΚΚΕ: Οι υποψήφιοι βουλευτές στην Αττική για τις εθνικές εκλογές  LiFO

Το ΚΚΕ έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του στην Αττική για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 9:56 pm


Πενταετείς σπουδές στους Μηχανικούς του Πανεπιστημίου Δυτ.Αττικής και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου - Athina 9.84 fm

Πενταετείς σπουδές στους Μηχανικούς του Πανεπιστημίου Δυτ.Αττικής και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου  Athina 9.84 fm

Πενταετείς οι σπουδές στα τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 9:03 pm


ΣΥΠΑ: Δεν νομιμοποιείται καμία αγορά νέου κτηρίου από την Π. Αττικής - aftodioikisi.gr

ΣΥΠΑ: Δεν νομιμοποιείται καμία αγορά νέου κτηρίου από την Π. Αττικής  aftodioikisi.gr

Η περιφερειακή αρχή Αττικής δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει στην αγορά κτηρίου στο Περιστέρι τονίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 6:12 pm


Πενταετείς οι σπουδές Μηχανικών σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Μεσογειακού | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Πενταετείς οι σπουδές Μηχανικών σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Μεσογειακού | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Υπεγράφησαν από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτωνοι αποφάσεις για τον ορισμό της διάρκειας του πρώτου κύκλου σπουδών των οκτώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 4:48 pm


Εθνικές εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιοι στην Α’ Ανατολικής Αττικής! - Neolaia.gr

Εθνικές εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιοι στην Α’ Ανατολικής Αττικής!  Neolaia.gr

Εθνικές εκλογές 2019: Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων που κατεβαίνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Ανατολικής Αττικής! Με τη συνεδρίαση της Πολιτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 3:55 pm


Πενταετείς οι σπουδές Μηχανικών στα Πανεπιστήμια Δ. Αττικής και Μεσογειακό - Το Βήμα Online

Πενταετείς οι σπουδές Μηχανικών στα Πανεπιστήμια Δ. Αττικής και Μεσογειακό  Το Βήμα Online

Υπεγράφησαν από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου οι αποφάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 2:38 pm


Δούρου – Πατούλης: Αμοιβαία συνεργασία για το καλό των πολιτών και της Αττικής - Pagenews.gr

Δούρου – Πατούλης: Αμοιβαία συνεργασία για το καλό των πολιτών και της Αττικής  Pagenews.gr

Σε θετικό κλίμα και με συνισταμένη την «αμοιβαία συνεργασία για το καλό των πολιτών», πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην περιφερειάρχη ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 2:17 pm


«Για τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η στήριξη των δημόσιων σχολείων ήταν και είναι προτεραιότητα» - Zougla

«Για τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η στήριξη των δημόσιων σχολείων ήταν και είναι προτεραιότητα»  Zougla

Η στήριξη των δημόσιων σχολείων σε όλους τους δήμους, ήταν και είναι προτεραιότητα. Όχι απλά υποχρέωση ή καθήκον», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 7:13 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοί είναι υποψήφιοι σε Αθήνα, Πειραιά, Αττική και Θεσσαλονίκη - Sofokleousin.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοί είναι υποψήφιοι σε Αθήνα, Πειραιά, Αττική και Θεσσαλονίκη  Sofokleousin.gr

Με ελάχιστες μετακινήσεις και με συμμετοχή προσώπων προερχόμενων από τον κεντροαριστερό χώρο λύθηκε η δύσκολη "εξίσωση" των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 7:10 pm


Εκλογές 2019: Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και Θεσσαλονίκη - CNN Greece

Εκλογές 2019: Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και Θεσσαλονίκη  CNN Greece

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία «κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες ενόψει των εκλογών της 7 ης Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 6:37 pm


Το ΚΚΕ ανακοίνωσε τα ονόματα στα ψηφοδέλτια Επικρατείας και Αττικής - LiFO

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε τα ονόματα στα ψηφοδέλτια Επικρατείας και Αττικής  LiFO

Υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αττικής και στον νομό Βοιωτίας, θα είναι για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 5:30 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Κατρούγκαλος υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αττικής - CNN Greece

ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Κατρούγκαλος υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αττικής  CNN Greece

Υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αττικής θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και όχι στη Μεσσηνία, όπως αρχικώς είχε διαρρεύσει στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 1:12 pm


EuroAsia Interconnector: Πλήρης στήριξη της Ε.Ε. στη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής - Euro2day

EuroAsia Interconnector: Πλήρης στήριξη της Ε.Ε. στη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής  Euro2day

Η EuroAsia Interconnector χαιρετίζει την πιο πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα όπου μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει πως η ηλεκτρική διασύνδεση.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 12:49 pm


Νέα καταγγελία: Δασκάλα κλείδωσε μαθήτρια στην τάξη σε σχολείο της Αττικής - CNN Greece

Νέα καταγγελία: Δασκάλα κλείδωσε μαθήτρια στην τάξη σε σχολείο της Αττικής  CNN Greece

Ειδήσεις - Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησαν οι γονείς ενός δεκάχρονου κοριτσιού, αφού όπως είπαν, κλείδωσε από λάθος την κόρη τους στην τάξη, ενώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:20 am


Είναι δίπλα σου: 3 παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησιά του Ιονίου (pics) - ΣΠΟΡ FM 94.6

Είναι δίπλα σου: 3 παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησιά του Ιονίου (pics)  ΣΠΟΡ FM 94.6

Ποιος είπε ότι για να χαρείς τη θάλασσα και τον ήλιο πρέπει να ματώσεις οικονομικά και να βγεις εκτός Αθηνών;

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 8:46 pm


Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα στα βόρεια προάστια της Αττικής - Newsbeast.gr

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα στα βόρεια προάστια της Αττικής  Newsbeast.gr

Πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα την τελευταία ώρα στα βόρεια προάστια της Αττικής...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 6:24 pm


Περιφέρεια Αττικής: Έργα οδοποιίας 4 εκατ. ευρώ στην Αν. Αττική - Nooz.gr

Περιφέρεια Αττικής: Έργα οδοποιίας 4 εκατ. ευρώ στην Αν. Αττική  Nooz.gr

Έργα οδοποιίας, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, στην Ανατολική Αττική, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ με χρηματοδότησή της, δρομολόγησε η Περιφέρεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 4:16 pm


Προσλήψεις 8 ατόμων στην περιφέρεια Αττικής - aftodioikisi.gr

Προσλήψεις 8 ατόμων στην περιφέρεια Αττικής  aftodioikisi.gr

Η περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:45 am


Πατούλης: Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της γονιμότητας στην Περιφέρεια Αττικής - Newsbomb

Πατούλης: Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της γονιμότητας στην Περιφέρεια Αττικής  Newsbomb

To 1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2019, στο Ζάππειο, με θέμα την Υπογεννητικότητα και τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 2:26 pm


Ανατίναξαν ATM στον Αγιο Δημήτριο Αττικής - Το Βήμα Online

Ανατίναξαν ATM στον Αγιο Δημήτριο Αττικής  Το Βήμα Online

Μια ακόμη επίθεση της συμμορίας των ΑΤΜ σημειώθηκε σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών, το οποίο βρισκόταν στην πρόσοψη υποκαταστήματος ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 5:24 am


Πνιγμός 66χρονης σε παραλία της Αττικής | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Πνιγμός 66χρονης σε παραλία της Αττικής | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, το πρωί της Κυριακής, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Μεγάλου Καβουρίου Αττικής, μια 66χρονη.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 5:25 pm


Δυο πτώματα σε παραλίες της Αττικής μέσα σε 24 ώρες! - Fosonline

Δυο πτώματα σε παραλίες της Αττικής μέσα σε 24 ώρες!  Fosonline

Δυο πτώματα εντοπίστηκαν στον Άλιμο και στο Καβούρι μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 5:23 pm


Αυτές είναι οι τρεις μυστικές παραλίες της Αττικής που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα - Newsbomb

Αυτές είναι οι τρεις μυστικές παραλίες της Αττικής που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα  Newsbomb

Μπορεί να απέχουν μόλις μία ώρα από το αστικό κέντρο, όμως η ομορφιά τους είναι αξεπέραστη! Ποιες είναι όμως αυτές;. Η πρώτη είναι η Παραλία Λιμανάκι, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 10:00 am


ΕΦΚΑ: Συναλλαγή με το κοινό για το Α' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Πειραιώς-Νήσων με έδρα το Πέραμα - Taxheaven.gr

ΕΦΚΑ: Συναλλαγή με το κοινό για το Α' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής-Πειραιώς-Νήσων με έδρα το Πέραμα  Taxheaven.gr

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2019. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Α΄ ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 1:57 pm


Πιέσεις σε «Αττικής» και ΤΜΕΔΕ για να λάβει εγγυητικές ο Καλογρίτσας, του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου - Η Καθημερινή

Πιέσεις σε «Αττικής» και ΤΜΕΔΕ για να λάβει εγγυητικές ο Καλογρίτσας, του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου  Η Καθημερινή

Σε ακόμη ένα πεδίο πολιτικών παρεμβάσεων τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση της ανάθεσης δύο εργολαβιών του οδικού άξονα Πάτρας - Πύργου στον όμιλο ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:00 am


Η ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής για το συμβάν στο Παραλιακό Μέτωπο - Athens Voice Online

Η ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής για το συμβάν στο Παραλιακό Μέτωπο  Athens Voice Online

Ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν στο παραλιακό μέτωπο εξέδωσε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Τι λέει η Περιφέρεια Αττικής για τα έργα στη Λεωφόρο Συγγρού - The TOC

Τι λέει η Περιφέρεια Αττικής για τα έργα στη Λεωφόρο Συγγρού  The TOC

Τα υπό εξέλιξη έργα ανακατασκευής μέρους της Λεωφόρου Συγγρού (από το ύψος Καλλιρρόης έως το ύψος Φραντζή), αφορούν στην οδική ασφάλεια των ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Περιφέρεια Αττικής: Γιατί έπρεπε να γίνουν τώρα έργα στη Συγγρού - Athens Voice Online

Περιφέρεια Αττικής: Γιατί έπρεπε να γίνουν τώρα έργα στη Συγγρού  Athens Voice Online

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. Εξηγεί γιατί γίνονται τώρα τα έργα που έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στη Λ. Συγγρού.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Αυτοδιοικητικές εκλογές: Γαλάζια επικράτηση και στους δήμους της Δυτικής Αττικής - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Γαλάζια επικράτηση και στους δήμους της Δυτικής Αττικής  Πρώτο ΘΕΜΑ

Υποψήφιοι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ και ψηφοδέλτια με γαλάζια στελέχη «άλωσαν» παραδοσιακά κάστρα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς στις λαϊκές ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Δείτε τις τρεις γυναίκες που κέρδισαν δήμους της Αττικής - In.gr

Δείτε τις τρεις γυναίκες που κέρδισαν δήμους της Αττικής  In.gr

Μόλις τρεις δήμοι στον νομό Αττικής, σε σύνολο 66, θα διοικούνται για την επόμενη τετραετία από γυναίκες, ενώ μεταξύ τους μόνο η μία επανεξελέγη στη θέση ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά σε φορτηγό επί της Αττικής Οδού - Μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο - Η Καθημερινή

Πυρκαγιά σε φορτηγό επί της Αττικής Οδού - Μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο  Η Καθημερινή

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε φορτηγό που βρίσκεται επί της Αττικής Οδού στο ύψος της Παλληνης, μετα τη 13η έξοδο. Αυξημένη είναι η κίνηση στο σημείο λόγω της ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Σάρωσε ο Πατούλης στην περιφέρεια Αττικής: «Θα κάνουμε τα καλύτερα» - Πρώτο ΘΕΜΑ

Σάρωσε ο Πατούλης στην περιφέρεια Αττικής: «Θα κάνουμε τα καλύτερα»  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο Γιώργος Πατούλης άφησε πίσω του με 31 μονάδες τη Ρένα Δούρου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Περιφέρεια Αττικής-Τελικό: «Περίπατος» Πατούλη με 65,79% - Πρώτο ΘΕΜΑ

Περιφέρεια Αττικής-Τελικό: «Περίπατος» Πατούλη με 65,79%  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο νέος περιφερειάρχης έλαβε σχεδόν τις διπλάσιες ψήφους έναντι της Ρένας Δούρου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Δημοτικές εκλογές 2019: Τα τελικά αποτελέσματα των δήμων της Αττικής στον β’ γύρο - iefimerida

Δημοτικές εκλογές 2019: Τα τελικά αποτελέσματα των δήμων της Αττικής στον β’ γύρο  iefimerida

Με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Γιάννη Μώραλη να κυριαρχούν σε Αθήνα και Πειραιά, αντίστοιχα, αλλά και δύο γυναίκες να κερδίζουν σε άλλους δήμους, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 4:52 am


Δημοτικές εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα σε 32 δήμους της Αττικής - iefimerida

Δημοτικές εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα σε 32 δήμους της Αττικής  iefimerida

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η καταμέτρηση των ψήφων στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών 2019 και στους περισσότερους δήμους της χώρας, αν όχι σε όλους, έχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 1:11 am


Singular Logic: Ανετη επικράτηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής - Εκλογές | News 24/7 - NEWS 24/7

Singular Logic: Ανετη επικράτηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής - Εκλογές | News 24/7  NEWS 24/7

Η εκτίμηση της Singular Logic για το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει τους συσχετισμούς σε επίπεδο περιφερειών και δήμων. Επικρατούν άνετα Πατούλης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Η μάχη της Αττικής είναι για τη δημοκρατία, το ήθος και την αξιοπρέπεια των πολλών - Αρχική - Η Εποχή

Η μάχη της Αττικής είναι για τη δημοκρατία, το ήθος και την αξιοπρέπεια των πολλών - Αρχική  Η Εποχή

Της Ρένας Δούρου*. Οι κάλπες της Κυριακής για την περιφέρεια Αττικής σηματοδοτούν το κρισιμότερο ίσως διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών: θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Ποιοι εκλέγονται σε όλους τους δήμους της Αττικής | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Ποιοι εκλέγονται σε όλους τους δήμους της Αττικής | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Κοντά στο 100% έχει φτάσει η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο μεγαλύτερο μέρος των δήμων της Αττικής. Οι δήμαρχοι που εκλέγονται είναι:

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Περιφέρεια Αττικής - CNN Greece

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Περιφέρεια Αττικής  CNN Greece

Οι κάλπες έκλεισαν, η καταμέτρηση στα εκλογικά κέντρα ξεκίνησε και τα πρώτα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών έχουν αρχίσει να μεταδίδονται.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Πατούλης : Θα δουλέψουμε νυχθημερόν για την Αττική μας - Τα Νέα Οnline

Πατούλης : Θα δουλέψουμε νυχθημερόν για την Αττική μας  Τα Νέα Οnline

Στο εκλογικό κέντρο του στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου εξελίσσεται ξέφρενο γλέντι, βρέθηκε ο Γιώργος Πατούλης μόλις επιβεβαιώθηκε η νίκη του στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εκλογών 2019 - Περιφέρεια Αττικής: Ποιος είναι ο νικητής - Ethnos

Αποτελέσματα εκλογών 2019 - Περιφέρεια Αττικής: Ποιος είναι ο νικητής  Ethnos

Νίκη του υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής με 66,2%, Γιώργο Πατούλη, προβλέπει η Singular Logic, με αντίπαλο τη Ρένα Δούρου ενώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Οι νέοι δήμαρχοι σε 32 μεγάλους δήμους της Αττικής - Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι νέοι δήμαρχοι σε 32 μεγάλους δήμους της Αττικής  Πρώτο ΘΕΜΑ

Δείτε ποιοι εξελέγησαν στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Αττική.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Ο Νίκος Μπάμπαλος το απόλυτο φαβορί να επανεκλεγεί δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο Νίκος Μπάμπαλος το απόλυτο φαβορί να επανεκλεγεί δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σχεδόν οι μισοί Ηρακλειώτες 44,78% στον πρώτο γύρο, πείστηκαν από το πρόγραμμα που κατέθεσε για την επόμενη τετραετία ο νυν δήμαρχος της πόλης, Νίκος ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Περιφέρεια Αττικής: Ο Δήμαρχος Γλυφάδας στηρίζει τον Γ.Πατούλη - www.star.gr

Περιφέρεια Αττικής: Ο Δήμαρχος Γλυφάδας στηρίζει τον Γ.Πατούλη  www.star.gr

Την αμέριστη στήριξη του στο πρόσωπο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εξέφρασε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, ο οποίος ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Χαρακτηριστικά… ιατρικού συμβουλίου φαίνεται να αποκτά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, λόγω των συμβούλων που εκλέγει η παράταξη του ενός εκ των ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 3:24 pm


Δημοτικές εκλογές 2019: Οι 51 δήμοι της Αττικής που πάνε σε επαναληπτικές την Κυριακή - Πρώτο ΘΕΜΑ

Δημοτικές εκλογές 2019: Οι 51 δήμοι της Αττικής που πάνε σε επαναληπτικές την Κυριακή  Πρώτο ΘΕΜΑ

Δημοτικές εκλογές 2019: Τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στην κάλπη την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Εκλογές 2019: Μονόδρομος οι συμμαχίες στην Περιφέρεια Αττικής - Ethnos

Εκλογές 2019: Μονόδρομος οι συμμαχίες στην Περιφέρεια Αττικής  Ethnos

Ο συνδυασµός Πατούλη εκλέγει 38 συµβούλους και της Ρένας Δούρου 20.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Πράσινοι: Κατά συνείδηση η ψήφος στην Περιφέρεια Αττικής - Athens Voice Online

Πράσινοι: Κατά συνείδηση η ψήφος στην Περιφέρεια Αττικής  Athens Voice Online

Δεν στηρίζει κανέναν στον β΄γύρο στην Περιφέρεια Αττικής, ο Ν. Παπαδάκης (Οικολόγοι Πράσινοι) και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Οι 15 Δήμοι της Αττικής που δεν 'ψηφίζουν' δεύτερη Κυριακή - Εκλογές | News 24/7 - NEWS 24/7

Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Οι 15 Δήμοι της Αττικής που δεν 'ψηφίζουν' δεύτερη Κυριακή - Εκλογές | News 24/7  NEWS 24/7

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 15 Δήμοι στην Αττική είτε ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην υπάρχουσα ηγεσία είτε εξέλεξαν νέα από τον Α' γύρο των ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Στο προσκήνιο τα μεγάλα έργα στα απορρίμματα στην Αττική - Capital.gr

Στο προσκήνιο τα μεγάλα έργα στα απορρίμματα στην Αττική  Capital.gr

Του Δημήτρη Δελεβέγκου. Στο προσκήνιο επαναφέρει τις μεγάλες επενδύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική η επικράτηση στην περιφέρεια Αττικής του ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Πατούλης – Δούρου για τον δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια Αττικής - Pagenews.gr

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Πατούλης – Δούρου για τον δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια Αττικής  Pagenews.gr

Η Ρένα Δούρου φαίνεται να κερδίζει τον Γιάννη Σγουρό στη μάχη της 2ης θέσης για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής.Στο 88% η ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Ποιοι είναι οι δήμαρχοι της Αττικής που επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή - Η Καθημερινή

Ποιοι είναι οι δήμαρχοι της Αττικής που επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή  Η Καθημερινή

Αρκετοί είναι οι δήμαρχοι της Αττικής που εξασφάλισαν την επανεκλογή τους με ξεκάθαρο προβάδισμα και θα συνεχίσουν τη θητεία τους και μετά τον ερχόμενο ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Ευρωεκλογές: Ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στο σύνολο της Αττικής - Ethnos

Ευρωεκλογές: Ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στο σύνολο της Αττικής  Ethnos

Συντριπτική ήταν η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο σύνολο της Αττικής, που βάφτηκε μπλε και μάλιστα με μεγάλες διαφορές. Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο η Β' ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πατούλης: Σήμερα η Αττική κάνει μια νέα αρχή - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πατούλης: Σήμερα η Αττική κάνει μια νέα αρχή  Πρώτο ΘΕΜΑ

«Να αφήσουμε πίσω όσους μας πίκραναν», ζήτησε ο υπουψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Εκλογές 2019: Περιφέρεια Αττικής Αποτελέσματα! - Neolaia.gr

Εκλογές 2019: Περιφέρεια Αττικής Αποτελέσματα!  Neolaia.gr

Περιφέρεια Αττικής Αποτελέσματα! Δείτε ζωντανά στο neolaia.gr τα αποτελέσματα για την Περιφέρεια Αττικής! Ζωντανή ενημέρωση, αποτελέσματα και ποσοστά ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής - Το Βήμα Online

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής  Το Βήμα Online

Στην προκήρυξη των διαγωνισμών για την ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος Κρήτης-Αττικής (High Voltage Direct Current – HVDC), συνολικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


'Τα φιόρδ της Αττικής': Αιξωνή και Βουλιαγμένη - Τα άκρα της χλιδής και της γαλήνης - Viral | News 24/7 - NEWS 24/7

'Τα φιόρδ της Αττικής': Αιξωνή και Βουλιαγμένη - Τα άκρα της χλιδής και της γαλήνης - Viral | News 24/7  NEWS 24/7

Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από την ομάδα UpDrones που ταξιδεύει στα δύο πανέμορφα άκρα της Αττικής, το άκρο Αιξωνή και τη Βουλιαγμένης. Απολαύστε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Πώς θα φέρουμε άμεση ανάπτυξη στην Περιφέρεια Αττικής - Capital.gr

Πώς θα φέρουμε άμεση ανάπτυξη στην Περιφέρεια Αττικής  Capital.gr

Του Γιάννη Σγουρού. Τις συνέπειες της σκληρής οικονομικής κρίσης τις βιώνουμε όλοι μας και όχι μόνον μέσα από τον περιορισμό των πόρων αλλά και από έναν ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Λαθρεμπορία καυσίμων και νοθεία από πρατήριο στο Γέρακα Αττικής - ΕΡΤ

Λαθρεμπορία καυσίμων και νοθεία από πρατήριο στο Γέρακα Αττικής  ΕΡΤ

Μία σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων έφερε στο φως το Δ΄ Τελωνείο Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε έλεγχο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


Φωνή στους πολλούς το μήνυμα της «Ανυπότακτης Αττικής» - In.gr

Φωνή στους πολλούς το μήνυμα της «Ανυπότακτης Αττικής»  In.gr

Η «πρώτη φορά αριστερή» διοίκηση της Περιφέρειας, βάδισε στα χνάρια των προηγούμενων. Η κυρία Δούρου είναι μνημείο πολιτικής μεταστροφής.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Κτηματολόγιο: Ξεκινάει σε Δυτική Αττική και νησιά Αττικής - Νέες παρατάσεις προθεσμιών | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Κτηματολόγιο: Ξεκινάει σε Δυτική Αττική και νησιά Αττικής - Νέες παρατάσεις προθεσμιών | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Ξεκινάει την Τετάρτη22 Μαΐου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε περιοχές τηςΠεριφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Γιώργος Πατούλης: Η Αττική πλέον χρειάζεται πράξεις κι όχι λόγια - In.gr

Γιώργος Πατούλης: Η Αττική πλέον χρειάζεται πράξεις κι όχι λόγια  In.gr

Η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας χρειάζεται μία γενναία επανεκκίνηση.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι: