Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

δηθενιές... (3 βίντεο)

Γεμίσαμε ... δηθενιές...


Ζωές κτισμένες με ψέμα... 

...οι ΨΥΧΕΣ λείπουν, για να ζήσουν τ' αληθινό... 


Καλό ξημέρωμα... 

Καλλιόπη


 
τα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ...
Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 2:22 am


Τοῦ Ἀβραάμ καί τοῦ Ἰσαάκ τά καλά,ἤτοι τά ἀμύθυτα πλούτη καί πῶς ἀποκτοῦνται... Εἶναι μία μέθοδος πανάρχαια,δοκιμασμένη καί διαρκῶς χρησιμοποιούμενη. Δῆλα δή,νά διαπράττεις ἀνομίες, νά ψεύδεσαι ἀσυστόλως, νά ἀδικῆς, νά ἐξαπατᾶς καί ἄλλα τέτοια ...θεάρεστα καί ἐν τούτοις νά ἐπιτυγχάνης νά δημιουργῆς τύψεις στούς θιγομένους καί ἐν τέλει νά ἐπιβραβεύεσαι πλουσιοπαρόχως ἀλλά καί μέ μακροζωΐα,βεβαίως -βεβαίως ! !
Ποιοί εἶναι αὐτοί πού ἀκολουθοῦν τέτοιες μεθόδους,μέχρι σήμερα ; 

Μά αὐτοί πού κατέχουν τόν πλοῦτο,τήν δύναμι καί τέλος τήν ἐξουσία. 

Γνωστοί καί μή ἐξαιρετέοι καί τά μάλα ...περιούσιοι ! 

Ἄλλως τε,πῶς ἀλλιῶς θά μποροῦσε κανείς νά ἐξηγήση τήν, ἐς ἀεί,ἀσυλία τους; 

Καί τό ποιό ὡραῖο ὅλων εἶναι πώς οἱ ἴδιοι τά λένε μέσα ἀπό τά ...ἱερά τους κείμενα !«Ὁ πλοῦτος τῆς ψυχῆς σωρεύεται στην μνήμη της. Καί αὐτό εἶναι ἕνα τέστ γιά τόν καθένα πού δέν ἀκολουθεῖ τίς τρέχουσες τάσεις,ἀλλά ἐάν τό παρελθόν του ὑπάρχει ζωντανό στό παρόν του» !  


Τό παρελθόν εἶναι ὁδηγός μας,καί ὁ πλοῦτος μας, λέει μέ λίγα λόγια,ὁ Ἀβραάμ Τζόσουα Χέσελ, ἑβραῖος ἐκ Πολωνίας καί ἐν τέλει ἀμερικανός «ραβίνος και ένας από τους κορυφαίους Εβραίους θεολόγους και Εβραίους φιλοσόφους του 20ού αιώνα» ! 

Ξέρει τί λέει...
Εἶναι μία μέθοδος πανάρχαια,δοκιμασμένη καί διαρκῶς χρησιμοποιούμενη. Δῆλα δή,νά διαπράττεις ἀνομίες,νά ψεύδεσαι ἀσυστόλως,νά ἀδικῆς,νά ἐξαπατᾶς καί ἄλλα τέτοια ...θεάρεστα καί ἐν τούτοις νά ἐπιτυγχάνης νά δημιουργῆς τύψεις στούς θιγομένους καί ἐν τέλει νά ἐπιβραβεύεσαι πλουσιοπαρόχως ἀλλά καί μέ μακροζωΐα,βεβαίως -βεβαίως ! !
Ποιοί εἶναι αὐτοί πού ἀκολουθοῦν τέτοιες μεθόδους,μέχρι σήμερα ; 
Μά αὐτοί πού κατέχουν τόν πλοῦτο,τήν δύναμι καί τέλος τήν ἐξουσία. 
Γνωστοί καί μή ἐξαιρετέοι καί τά μάλα ...περιούσιοι ! 
Ἄλλως τε,πῶς ἀλλιῶς θά μποροῦσε κανείς νά ἐξηγήση τήν,ἐς ἀεί,ἀσυλία τους;
Καί τό ποιό ὡραῖο ὅλων εἶναι πώς οἱ ἴδιοι τά λένε μέσα ἀπό τά ...ἱερά τους κείμενα !...Στο δρόμο προς την Αίγυπτο, ο Αβραάμ συνειδητοποίησε ότι η ομορφιά της Σάρα θα μπορούσε να είναι πρόβλημα. Φοβόταν ότι οι Αιγύπτιοι θα σκότωναν τον Αβραάμ για να πάρουν τη σύζυγό του.

Πρότεινε στην Σάρα να πουν στους Αιγυπτίους ότι ήταν αδελφή του αντί να παραδεχτεί ότι ήταν σύζυγός του. Ο Αβραάμ θεώρησε ότι εάν πίστευαν ότι η Σάρα ήταν αδελφή του, τότε θα τον περιποιούνταν καλά... 
Και όπως περίμενε ο Αβραάμ, εξαιτίας της Σάρα, τον αντιμετώπιζαν καλά και του έδωσαν πρόβατα, βοοειδή, καμήλες και υπηρέτριες 

...Ο Φαραώ επέστρεψε τη Σάρα στον Αβραάμ και τους ζήτησε να φύγουν από την Αίγυπτο. Έστειλε ανθρώπους για να βεβαιωθεί ότι ο Αβραάμ ήταν ασφαλής στο ταξίδι του και επέτρεψε στον Αβραάμ να πάρει όλα τα δώρα που του είχε δώσει ο Φαραώ. Ο Αβραάμ έγινε πολύ πλούσιος κατά την διαμονή του στην Αίγυπτο...

...Σύμφωνα με αρχαία κείμενα, ένας Άραβας σεϊχης θεωρούταν πλούσιος όταν κατείχε εκατό έως διακόσιες σκηνές, εξήντα έως εκατό καμήλες και χίλια πρόβατα και κατσίκες. Η Βίβλος λέει ότι ο Αβραάμ ήταν πολύ πλούσιος, οπότε πρέπει να υποθέσουμε ότι κατείχε πολύ περισσότερα απ’όσα είχε στην ιδιοκτησία του ένας βοσκός.

...Ο Αβιμέλεχ στη συνέχεια επιστρέφει τη Σάρα στον Αβραάμ και του δίνει ως δώρο ζώα και υπηρέτες ως ένδειξη συγγνώμης και επιτρέπει επίσης στον Αβραάμ να κατοικήσει οπουδήποτε στα Γεράρα.

Ο Αβιμέλεχ δίνει επίσης 1000 δίδραχμα στον Αβραάμ για την ντροπή που τους προκάλεσε 

...Ο Ισαάκ (υἱός Ἀβραάμ)δηλώνει ότι η Ρεβέκκα, η σύζυγός του, είναι στην πραγματικότητα αδελφή του, καθώς ανησυχεί ότι οι Φιλισταίοι διαφορετικά θα τον σκότωναν για να παντρευτούν τη Ρεβέκκα.Ο Αβιμέλεχ τότε διατάζει κανένας κάτοικος των Γεράρων να μην τολμήσει να τους κάνει κακό, αλλιώς θα τους επιβληθεί η ποινή του θανάτου. Ο Ισαάκ συνεχίζει να ζει στην περιοχή και γίνεται πλούσιος...

Ὁλόκληρο τό θέμα : Γιατί έδιωξαν τον Αβραάμ από την Αίγυπτο;

Ἄνευ ἄλλου σχολίου...

Ἡ ΠελασγικήΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 2:17 am


Το Συμβούλιο της Ευρώπης προωθεί την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο “hot spot”

  


Εφόσον οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας ανησυχούν για τον υπερπληθυσμό των λαθρομεταναστών και απαγορεύουν τις επαναπροωθήσεις, γιατί δεν δέχονται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών στα εδάφη τους, αλλά αντιθέτως αρχίσανε τις επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών από την Γερμανία προς την Ελλάδα;


Πολλές φορές αναρωτιέμαι, αν αυτός ο λαός, έχει συνειδητοποιήσει τον όλεθρο που έρχεται... 


Αν συνειδητοποιεί πως ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ...

Και η απάντηση είναι... ΟΧΙ!

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε.... 
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΤΟΤΕ, ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.... και μαζί του, να χαθούμε και όσοι είμαστε αφυπνισμένοι, αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να σωθούμε...


Καλλιόπη Σουφλή 
 
Έκθεση σχετικά με την παρουσία των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα εκπόνησε το Συμβούλιο της Ευρώπης, για να μας πει ότι κακοπερνάνε οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
 


Στην έκθεση αυτή, που φιλοξενείται στα πρωτοσέλιδα του εγχώριου Τύπου, διαπιστώνεται «υπερπληθυσμό, κακές συνθήκες κράτησης, ακόμα και κακομεταχείριση των κρατούμενων μεταναστών».  

Μάλιστα, το Συμβούλιο της Ευρώπης προχωρά και σε… συστάσεις προς την χώρα μας, όπως την μη κράτηση των λαθρομεταναστών, σε καμία των περιπτώσεων.


Από την όλη έκθεση εγείρονται δύο σημαντικότατα ζητήματα, που ζητούν απαντήσεις:

Α) Τι γίνανε άραγε όλα αυτά τα λεφτά που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ασχέτως ή επιπροσθέτως από τον Soros και τους άλλους ταγούς της παγκοσμιοποίησης, λεφτά που τώρα της δίνουν το δικαίωμα να κάνει… συστάσεις;
 
Β) Εφόσον οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας ανησυχούν για τον υπερπληθυσμό των λαθρομεταναστών και απαγορεύουν τις επαναπροωθήσεις, γιατί δεν δέχονται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών στα εδάφη τους, αλλά αντιθέτως αρχίσανε τις επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών από την Γερμανία προς την Ελλάδα;Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 2:03 am


Βιομηχανία εκμαυλισμού και φαιδροποίησης του πατριωτικού κινήματος (;;;)


 Εδώ με την συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα διαρκές ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ που ευτελίζει τα πάντα από τη στιγμή που εμφανίστηκε. 


Kiriakos Kiriakopoulos  

Τις διαφορές μας ναι. 
Όχι όμως τους διαφορετικούς ρόλους μας. 


Κάτι τέτοιο συνιστά προσβολή και για το λαό και για την πατρίδα μας.
 Εδώ με την συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα διαρκές ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ που ευτελίζει τα πάντα από τη στιγμή που εμφανίστηκε. 
Τι κοινό μπορούμε να έχουμε όλοι εμείς μαζί της;

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

 Kiriakos Kiriakopoulos

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 1:46 am


Αποκρατικοποιήσεις: Μέσα στο 2019 πουλάνε δέκα λιμάνια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ. Ποια είναι τα 24 κρατικά ακίνητα που ιδιωτικοποιούνται – Στο «σφυρί» ακόμα και οι Θερμοπύλες
Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο... τίποτα δεν θα μείνει ως περιουσία του Ελληνικού Λαού.

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ  ΟΣΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ... 

ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.

ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙΤΕ, ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Καλλιόπη ΣουφλήΓια ιδιωτικοποίηση μέσα στους επόμενους μήνες οδεύουν ΕΛΠΕ, κρατικά ακίνητα και μαρίνες Ρόδου και Μυκόνου, ενώ «τρέχουν» οι διαδικασίες και για την Εγνατία Οδό, το «Ελ. Βενιζέλος» και τη ΔΕΠΑ.


Στο αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε στις 15 Φεβρουαρίου από το ΚΥΣΟΙΠ και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ περιλαμβάνονται 24 «δράσεις» ιδιωτικοποιήσεων, για τα εξής περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου:

1. Ελληνικό

2. 10 Οργανισμοί Λιμένος

3. ΕΕΣΣΤΥ (ROSCO)

4. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α E (ΔΑΑ)

5. Μαρίνες

6. Εγνατία Οδός

7. Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)

8. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)

9. Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)

10. Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ)

11. Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ)

12. Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου στη Ν. Καβάλα

13. Ακίνητα Αφάντου Ρόδου

14. Ακίνητα σε Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες vii και viii

15. Ακίνητο Castello bibelli Κέρκυρας

16. Γηπεδική έκταση στο Δήμο Μαρκοπούλου

17. Ακίνητο ΞΕΝΙΑ και Ιαματική Κύθνου18. Ακίνητο λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων

19. Ακίνητο camping Καμμένων Βούρλων

20. Ακίνητο Θερμοπυλών

21. Ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου

22. Ακίνητο πρώην κυριότητας ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης

23. Πρώην εργοστασιακοί χώροι έργου ζεύξης Ρίου- Αντιρρίου ΑΒΚ 314

24. Πρώην ακίνητο EOMMEX, στις οδούς Κορύζη και Θράκης, στον Ταύρο (Δήμος Ταύρου- Μοσχάτου).

Μεταξύ άλλων στο νέο πρόγραμμα αναφέρεται ότι:

*Για τα ΕΛΠΕ, αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέσα στο α’ τρίμηνο εφέτος.

*Για το «Ελ. Βενιζέλος», η προετοιμασία της συναλλαγής πώλησης του ποσοστού που διατηρεί το ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΑΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την έναρξη υλοποίησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρονικής παράτασης της σύμβασης αξιοποίησης (έως το 2046).

*Για τη μαρίνα στη Μύκονο, η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης συμβούλων για τον διαγωνισμό αξιοποίησης των δραστηριοτήτων μαρίνας και κρουαζιέρας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2019.

*Για τη μαρίνα στη Ρόδο, αναμένεται η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης συμβούλων για τον διαγωνισμό αξιοποίησης της μαρίνας μέσα στο α’ εξάμηνο του 2019.

*Για το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται η αξιολόγηση από το Ταμείο, διαφόρων εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών αξιοποίησης.

*Για τη ΔΕΠΑ, στόχος είναι η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του μεριδίου συμμετοχής 50%+1 μετοχή του Δημοσίου στην εμπορία εντός τουλάχιστον ενός μηνός από την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ, το οποίο εκκρεμεί. Η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης του μεριδίου συμμετοχής του Δημοσίου (14%) στις υποδομές, θα εκκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας της εμπορίας.


protothema.gr

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 1:31 am


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΕΡΙ «ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΚΑΙ «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»
Η εισρροή «Μακεδόνων» (όταν ανοίξουν τα σύνορα μόλις μπει η «Βόρεια Μακεδονία» στη ΕΕ) που θα έχουν δικαιώματα σε «Μακεδονική» γλώσσα και παιδεία, καθώς και δικαιώματα σε «Μακεδονική» εκκλησία και καλλιέργειας και άσκησης της άυλης πολιτιστικής τους κληρονομιάς, θα δημιουργήσει με νόμιμο τρόπο δημογραφικό και πολιτιστικό χάος στη βόρεια Ελλάδα, μέσα σε μια ή δυό γενιές, με αποτέλεσμα όχι μόνο την αλλοίωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Μακεδόνων Ελλήνων, αλλά και την δημουργία ενός εκτός ελέγχου πληθυσμού από μη-Έλληνες «Μακεδόνες» (ειδικά εκείνους που ονειρεύονται την «Ενωμένη Μακεδονία»), οι οποίοι θα ζητούν αρχικά αυτονομία και στη συνέχεια ένωση με τη χώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών ονόμασε Βόρεια Μακεδονία. 

Κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβει στο Κόσοβο με τους Αλβανούς (κάποτε ήταν περισσότεροι οι Σέρβοι). 
 
Τότε οι Έλληνες «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα…» θα είναι αργά για να προσμένουν κάποιο θάμα!
«Ενωμένοι Μακεδόνες του Καναδά». Βραδιά Γκότσε Ντέλτσεφ, 3 Φεβρουαρίου, 2019. Αίθουσα της Εκκλησίας του «Αγίου Κλίμη Αχρίδας», Τορόντο, Καναδά.


Η συμφωνία των Πρεσπών επικυρώθηκε μετά από δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, αλλά όχι στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση κατάλαβε πως η πλειοψηφία του λαού θα ψήφιζε «όχι», και μια μετατροπή του «όχι» σε «ναι», για δεύτερη φορά, θα είχε το ανάλογο πολιτικό κόστος. 


Η αποφυγή δημοψηφίσματος συνοδεύτηκε —και δικαιολογήθηκε— με χαρακτηρισμούς κατά του λαού που είναι ενάντια στην Συμφωνία ως «ακροδεξιοί-φασίστες» (ούτε ντροπή μπροστά στον μοναδικό μας και αξιαγάπητο Μίκη Θεοδωράκη) και με ρίψη χημικών αδιακρίτως στους διαδηλωτές, παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες· κάποιοι φανατικοί ή και προβοκάτορες εξυπηρέτησαν αποτελεσματικά την προπαγάνδα της κυβέρνησης. 

Ο πρωθυπουργός μας, ερωτηθείς από τον πρωθυπουργό της Γαλλίας αν η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού επικροτεί την Συμφωνία, απάντησε «ναι, νομίζω» (νομίζει, κάνει πως δεν γνωρίζει, και προτίμησε να μη μάθει) και συνέχισε λέγοντας πως τουλάχιστον «η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους» επικροτούν την συμφωνία. 

Με άλλα λόγια, ο λαός είναι ανόητος, γι’ αυτό και η κυβέρνηση αποφασίζει γι’ αυτόν, όπως αρμόζει σε κάθε δικτατορικό καθεστώς. Η σύγκριση αυτών που συμβαίνουν στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία με αυτά που συμβαίνουν σε άλλες αναπτυγμένες δημοκρατικές χώρες (βλέπε την προσπάθεια που κάνει η Βρετανία να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για BREXIT όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες και οι συνέπειες) είναι αποκαρδιωτική.

Δύο από τα σημαντικότερα ψευδή επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Ελληνική κυβέρνηση για να υπερασπισθεί τη θέση της ήταν ότι 
 
1) Μακεδονία ήταν το όνομα μιας ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει την ΠΓΔΜ και 
 
2) η γλώσσα των κατοίκων της ΠΓΔΜ (θα αναφέρονται στο εξής ως «Σκοπιανοί» για συντομία) έχει αναγνωρισθεί προ πολλού ως Μακεδονική και σ’ αυτό είχε συμφωνήσει και η Ελλάδα.

Ο μύθος περί ύπαρξης μιας «ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας»

Όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια, η «ευρύτερη Γεωγραφική Μακεδονία» δεν υπήρξε ποτέ παρά μόνο στην ιδεολογία, στους χάρτες και στους αγώνες Βουλγάρων εθνικιστών, και αργότερα των κομμουνιστών. 
 
Στο Βυζάντιο είχε άλλο νόημα ο όρος «Μακεδονία», περιλαμβάνοντας κυρίως την Θράκη (απόδειξη: η λεγόμενη Μακεδονική δυναστεία η οποία ξεκινάει με έναν αυτοκράτορα που κατάγεται από τη Θράκη: τον Βασίλειο τον Α΄), ενώ στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεν εχρησιμοποιείτο ο όρος Μακεδονία, αλλά το «βιλαέτι του Μοναστηριού» και το «βιλαέτι της Θεσσαλονίκης».

 Μία μεγάλη περιοχή του σημερινού κράτους των Σκοπίων (από τις πόλεις Στιπ και Βέλες μέχρι βόρεια στο Τέτοβο, Κουμάνοβο και Σκόπια) ήταν μέρος από το βιλαέτι του Κοσόβου με πρωτεύουσα τα Σκόπια. Η ιδέα της ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας ξεκίνησε στο τέλος του 19ου αιώνα από Βουλγαρικούς Πανσλαβικούς κύκλους και βασίστηκε σε εθνικιστές Βούλγαρους ιστορικούς, εθνογράφους και χαρτογράφους (όπως οι χάρτες του Vasil Kanchov που δημοσιεύθήκαν το 1900). 

Παρ’ όλες τις προσπάθειες των Βουλγάρων εθνικιστών, ως Μακεδονία εθεωρείτο ανεπίσημα η περιοχή νότια του Μοναστηρίου (σημερινό Μπίτολα και Πελαγονία) που αντιστοιχούσε σχεδόν ακριβώς με την Ελληνική αρχαία και σημερινή Μακεδονία, όπως φαίνεται από βιβλιογραφία, ειδησεογραφικά άρθρα της εποχής, ιστορικά ντοκουμέντα κλπ. 

Επιδίωξη των Βουλγάρων ήταν να ενσωματώσουν στη Βουλγαρία μια μεγάλη περιοχή που συμπεριλάμβανε την ιστορική Ελληνική Μακεδονία· αυτό θα το πετύχαιναν είτε με απευθείας προσάρτηση στη Βουλγαρία (επιδίωξη της «Εξωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» με έδρα τη Σόφια), είτε με την ανακήρυξη πρώτα μιας αυτόνομης ευρύτερης Μακεδονίας (επιδίωξη της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» των Βουλγάρων κομιτατζήδων).

 Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι Βούλγαροι πάντα δήλωναν Βούλγαροι ως εθνότητα και όχι Μακεδόνες. Οι βιαιότητες των κομιτατζήδων στη Μακεδονία οδήγησαν στην ελληνική αντίδραση και τον Μακεδονικό αγώνα (1904-1908). Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο Μακεδονικός αγώνας διεξήχθη στις περιοχές νότια του Μοναστηρίου, δηλαδή στην περιοχή που εθεωρείτο ανεπίσημα ως Μακεδονία (και όχι σε κάποια ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία). 

Το 1912 και 1913 με τους βαλκανικούς πολέμους απελευθερώθηκε η Μακεδονία. Όπως έγραψε ο Βρετανός ιστορικός Douglas Dakin στον επίλογο του βιβλίου του “The Greek Struggle in Macedonia 1897-1913”, η επιτυχία των Ελλήνων οφειλόταν στην ισχυρή παρουσία ενός χριστιανικού πληθυσμού που ήταν ενωμένος και αποφασισμένος να διατηρήσει τον Ελληνισμό σ’ εκείνη την περιοχή των Βαλκανίων. 

Στη συμφωνία λήξης του Β΄ Βαλκανικού πολέμου (Συμφωνία του Βουκουρεστίου το 1913) δεν υπάρχει πουθενά η λέξη Μακεδονία, ούτε τα παράγωγά της, και αυτό διότι μέχρι το 1920, η περιοχή που εθεωρείτο Μακεδονία ήταν μόνο η Ελληνική Μακεδονία, μέχρι το Μοναστήρι. 

Να σημειωθεί ότι ο σκοπός τής Συμφωνίας του Βουκουρεστίου ήταν να τιμωρήσει την Βουλγαρία για τις επιθετικές της ενέργειες στον δεύτερο Βαλκανικό πόλεμο και να καθορίσει τα όρια της Βουλγαρίας σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, όχι να διαιρέσει κάποια “Μακεδονική γη” σε διάφορες χώρες . 

Μάλιστα τα σύνορα Σερβίας – Ελλάδας είχαν ήδη καθοριστεί νωρίτερα τον ίδιο χρόνο (http://www.patridamou.gr/?p=525), και όχι με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου· δυστυχώς όμως οι ιστορικές ανακρίβειες – για να μην πούμε γελοιότητες που μάλιστα προσδίδουν συγκεκριμένα ποσοστά διαίρεσης κάποιας “ευρύτερης Μακεδονίας” – προφανώς διαδίδονται ευρέως!

Η ιδέα μιας «ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας» επανεμφανίστηκε μετά το 1920, μαζί με τον όρο «Μακεδόνες», από τους κομμουνιστές, οι οποίοι επεδίωκαν την ίδρυση μιας «Σοβιετικής Δημοκρατίας των Βαλκανίων». 

Το 1934 αποφασίστηκε από την 3η Κομμουνιστική Διεθνή (Κομιντέρν) να επιδιωχθεί η συγκρότηση «Μακεδονικής Δημοκρατίας των Εργαζόμενων Μαζών», και το 1935 εκδόθηκε απόφαση να δημιουργηθεί ένα «Ενωμένο Ανεξάρτητο Μακεδονικό Κράτος». Γραμματέας της Κομιντέρν για τα βαλκανικά θέματα υπήρξε τότε ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, μετέπειτα ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας.

 Ο Ν. Ζαχαριάδης ως Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ζητούσε ήδη από το 1925 τον σχηματισμό ενός «αυτοτελούς κράτους Μακεδονίας» (Ριζοσπάστης 27-1-1925). Η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ τον Ιανουάριο του 1934 καθόρισε ως υποχρέωση του κόμματος την απόσχιση της Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Βουλγάρους. Τον Ιανουάριο του 1949 η 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ ψήφισε ομοφώνως την εισήγησή του Ν. Ζαχαριάδη για δημιουργία «Ανεξάρτητου Μακεδονικού Κράτους».


Είναι φανερό από τα παραπάνω πως ο ισχυρισμός των υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών ότι η ΠΓΔΜ υπήρξε μέρος κάποιας ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας (τα Σκόπια δεν ήταν καν στην «ευρύτερη αυτόνομη Μακεδονία» για την οποία αγωνίζονταν οι Βούλγαροι και οι κομμουνιστές) και ότι αυτό δικαιολογεί το όνομα «Μακεδονία» για την χώρα τους και «Μακεδόνες» για την εθνικότητα τους, είναι παντελώς αβάσιμος.

Ο μύθος περί ύπαρξης «Μακεδονικής γλώσσας» και αναγνώρισής της από τον ΟΗΕ με συμφωνία της Ελλάδας

Υπήρξε όμως ποτέ Μακεδονική γλώσσα; Αν ξεκινήσουμε από την αρχαία Ελλάδα, η γλώσσα που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ελληνική με δωρικά στοιχεία. Βρέθηκαν όστρακα στην παραλιακή πόλη της Πιερίας Μεθώνη με ελληνικές επιγραφές, οι οποίες χρονολογούνται ότι γράφτηκαν τουλάχιστον 70 χρόνια πριν από τον εποικισμό περιοχών της Μακεδονίας από Αθηναίους. 
Άρα η ελληνική γλώσσα που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν μεταφέρθηκε οψίμως στη Μακεδονία, αλλά προϋπήρχε εκεί.
 Ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Αλέξανδρο στην Αττική γλώσσα. 
 
Πλήθος ονομάτων της γλώσσας των αρχαίων Μακεδόνων (Φίλιππος, Αλέξανδρος, Αλκέτας, Ηφαιστίων, κλπ). όπως και ονόματα πόλεων είναι ελληνικά. 
 
Αργότερα, η δωρικής προέλευσης γλώσσα των Μακεδόνων αντικαταστάθηκε από την “Αττική γλώσσα” και οψίμως από την “Κοινή ελληνική”. 
Επομένως η σλαβική διάλεκτος που ομιλούν οι Σκοπιανοί δεν έχει καμία σχέση με την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων η οποία ήταν η Ελληνική.

Κατά την διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, στην περιοχή της ιστορικής Μακεδονίας και στις γύρω περιοχές υπήρχαν σλαβόφωνοι, οι περισσότεροι από αυτούς με Ελληνική εθνική συνείδηση· προκειμένου να διακρίνεται η Ελληνική που ομιλείτο στην περιοχή απο τα σλαβικά ιδιώματα, τα δεύτερα αποκαλούνταν «ντόπια» ή είχαν άλλες ονομασίες ανάλογα με την περιοχή. 
Τα ντόπια περιείχαν ένα συνονθύλευμα λέξεων που προέρχονταν από τους διάφορους λαούς που ζούσαν στην ιστορική Μακεδονία και τις γύρω περιοχές· όσο κάποιος πλησίαζε προς την Βουλγαρία, τόσο πιο πολύ βουλγάρικο γινόταν το ιδίωμα. 
Η ύπαρξη αυτών των σλαβικών διαλέκτων φυσικά και δεν συνεπάγεται την ύπαρξη Μακεδονικής γλώσσας. Επί πλέον, η γλώσσα που μιλούν οι Σκοπιανοί είναι αυτή που επεβλήθηκε αργότερα από τον Τίτο. 
Τo 1945 o Τίτο επέβαλε (με την προσεκτικά επιλεγμένη από τον ίδιο συνεισφορά του γλωσσολόγου, ποιητή και συγγραφέα Blaze Koneski) μια σύνθετη γλώσσα στην περιοχή της Βαρντάρσκας. 
Συγκεκριμένα, η φιλολογική ομάδα του Koneski προσέθεσε λόγια σερβικά στοιχεία στη βουλγαρική διάλεκτο που μιλούσαν οι σλαβόφωνοι στη νότια Γιουγκοσλαβία και δημιούργησαν μια νέα Βουλγαροσερβική γλώσσα. Αυτή τη σλαβική γλώσσα θέλουν οι πολιτικοί των Σκοπίων να την καθιερώσουν ως “Μακεδονική”, και αυτό έγινε δεκτό από την παρούσα κυβέρνηση με την Συμφωνία των Πρεσπών!

Όσο για την υποτιθέμενη αναγνώριση της γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονική από τον ΟΗΕ και επομένως και από την Ελλάδα, πρόκειται απλά για μία ακόμη διαστρέβλωση.

Όπως διευκρίνησε ο κ. Μπαμπινιώτης, «Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών που έγινε το 1977 στην Αθήνα το θέμα που συζητήθηκε για όλες τις χώρες που δεν χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο ήταν ένα και μόνο: πώς θα προχωρήσουν οι χώρες αυτές για λόγους τυποποίησης (standardization) των γεωγραφικών ονομάτων τους σε μεταγραμματισμό (transliteration) των γεωγραφικών ονομάτων με λατινικά γράμματα, βάσει συστημάτων μεταγραμματισμού που θα πρότειναν οι ίδιες οι χώρες», 

Αν είχε υπάρξει αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας στην συνδιάσκεψη αυτή του ΟΗΕ,όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα, τότε όλες οι χώρες που δεν χρησιμοποιούν Λατινικό αλφάβητο, επομένως και η Βουλγαρία, θα είχε συμφωνήσει. 

Είναι γνωστό όμως πως η Βουλγαρία ποτέ δεν ανεγνώρισε Μακεδονική γλώσσα ή αλφάβητο, καθώς θεωρεί την γλώσσα και την εθνότητα των Σκοπιανών ουσιαστικά βουλγαρική.
 

Τα χειρότερα έπονται

Τώρα λοιπόν, με την Ελλάδα να συμφωνεί μετά από την μεγάλη και χωρίς ανταλλάγματα εθνική υποχώρηση εκ μέρους του πρωθυπουργού της, ο οποίος είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως θα μας έφερνε ξανά την χαμένη μας αξιοπρέπεια, υπάρχει μία και μόνη χώρα/ένα κράτος στον κόσμο που ονομάζεται Μακεδονία (το «Βόρεια» προκαλεί μόνο προβλήματα και ούτως ή άλλως μάλλον θα «ξεχαστεί»), οι κάτοικοί της/πολίτες του «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «Μακεδονική». Και μετά από αυτό; Ζήσαν και οι Σκοπιανοί καλά κι εμείς καλύτερα; 

Δυστυχώς είναι πολλές οι ενδείξεις πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει «μεγαλεπήβολα σχέδια». 
 
Δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης ότι όλη η Βόρεια Ελλάδα θα διεθνοποιηθεί, αφού θα περάσει από τη χώρα μας ο Αδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου, ενώνοντας χώρες της Ανατολής με τη Δύση, και επομένως όχι μόνο είναι επόμενο το να έχουν δικαιώματα και οι Σκοπιανοί στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, αλλά θα πρέπει να επιτρέψουμε στους Σκοπιανούς και σε άλλους να περνούν ελεύθερα από τα εδάφη μας, καθώς όλος ο κόσμος πια ενοποιείται .

 Και εμείς, ο λαός, που σύμφωνα με τους ιθύνοντες είμαστε ανίκανοι να δούμε το συμφέρον μας, ρωτάμε, ποια είναι τα οφέλη για την Ελλάδα από αυτές τις παραχωρήσεις; 
 
Ποια είναι τα ανταλλάγματα; 
 
Ή μήπως η κυβέρνηση θα μας δώσει μαθήματα ηθικής, ότι στη ζωή πρέπει να δίνουμε, χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα (όλα τα έχουμε ακούσει από τους αντιπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι και αυτό…). 

Αν και είναι κατανοητό πως περίκλειστες από ξηρά χώρες έχουν δικαιώματα πρόσβασης και περάσματος στην κοντινότερη θάλασσα, σύμφωνα με τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982), τα δικαιώματα αυτά δεν είναι απόλυτα αλλά εξαρτώνται από τις σχέσεις των εμπλεκομένων χωρών. 

Με την υποτιθέμενη θέρμανση των σχέσων Αθήνας-Σκοπίων, η συμφωνία αναφέρεται στα δικαιώματα των Σκοπίων στις Ελληνικές θαλάσσιες ακτές, αλλά δεν επιχειρεί καν να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχει σύγχυση και χάος όταν τα «Μακεδονικά» σκάφη αρχίσουν να περνούν μέσα από την Ελλάδα μεταφέροντας «Μακεδονικά» προϊόντα, και περιφρονεί παντελώς το Διεθνές Δίκαιο (prior in tempore, potior in jure), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα κατέχει τους τίτλους «Μακεδονία» και «Μακεδονικά προϊόντα» ή οτιδήποτε άλλο «Μακεδονικό», διότι ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε και εγκαθίδρυσε αυτούς τους τίτλους επίσημα το 1912. 

Εάν μία χώρα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονία» και «Μακεδονικός», αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ταυτόχρονη αναγνώριση ότι αυτές οι ονομασίες ανήκουν στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται αποφασισμένη να βοηθήσει στα σχέδια της Γερμανίας για την προώθηση των προϊόντων της σε ανατολή και δύση μέσω πλωτών διωρύγων (Αξιός-μέχρι Μοράβα) και σιδηροδρομικών αξόνων οι οποίοι μέσω Τουρκίας θα την συνδέουν με την Κίνα, χωρίς όμως να λογαριάζει την αντίδραση της άλλης υπερδύναμης, πέραν του Ατλαντικού. 

Είναι σίγουρο πως οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν αδιάφορες όταν αντιληφθούν το μονοπώλιο των αγορών σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία εκ μέρους της Γερμανίας. Πόσο ωφέλιμη είναι επομένως για την Ελλάδα η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση;

Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα σχόλια που εκφράστηκαν από τον Γιώργο Χονδρό, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σχετικά με την επιστροφή «Σλαβομακεδόνων προσφύγων» στην Ελλάδα. 

Είπε ο κ. Τσίπρας: «Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στις 70.000 πρόσφυγες του Εμφυλίου, που το ελληνικό κράτος τούς στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους». 

Πράγματι ο νόμος του 1982 (αρ. πρωτ. 106841/29.12.82 Γεννηματά-Σκουλαρίκη), για την επιστροφή των ανταρτών του «ΔΣΕ», του ΝΟΦ και των πολιτικών προσφύγων, αφορούσε τους «Έλληνες το γένος». 

Απέκλεισε αυτούς που δεν δέχονταν ότι είναι Έλληνες και είχαν πρόθεση, αν εισέρχονταν στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να εργάζονται για την απόσχιση της Μακεδονίας. 

Γεγονός όμως είναι ότι παρά την απαγόρευση του νόμου, πολλές χιλιάδες έχουν επιστρέψει μετά το 1982 με ατομικές αιτήσεις επανάκτισης της Ελληνικής ιθαγένειας, εφόσον δεν υπήρχε κανένα στοιχείο αντεθνικής δράσης εκ μέρους τους. 

Ακόμη και ο συγγραφέας Σλαβομακεδονικών βιβλίων για τα παιδιά του Παιδομαζώματος Παύλος Κούφης επέστρεψε! 

Μόνο οι φανατικοί Σλαβόφρονες των Σκοπίων, που διακηρύττουν ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και επιζητούν την «απελευθέρωση της Μακεδονίας» σαφώς αποκλείονται μέχρι στιγμής. Επομένως, σε ποιούς ακριβώς αναφέρεται ο κ. Τσίπρας και τι εννοεί όταν λέει «στην πατρίδα τους»; 


Ο Ελληνικός λαός οφείλει να είναι και θα είναι σε εγρήγορση, ώστε αυτή η κυβέρνηση να μην καταφέρει τα τελειωτικά χτυπήματα στη χώρα μας. 

Οφείλουμε να κοιτάμε όχι μόνο το σήμερα και το αύριο αλλά μακροπρόθεσμα για τους κινδύνους που διατρέχει η εθνική μας ασφάλεια και η εδαφική μας ακεραιότητα μέσω δημογραφικών αλλαγών. 

Η εισρροή «Μακεδόνων» (όταν ανοίξουν τα σύνορα μόλις μπει η «Βόρεια Μακεδονία» στη ΕΕ) που θα έχουν δικαιώματα σε «Μακεδονική» γλώσσα και παιδεία, καθώς και δικαιώματα σε «Μακεδονική» εκκλησία και καλλιέργειας και άσκησης της άυλης πολιτιστικής τους κληρονομιάς, θα δημιουργήσει με νόμιμο τρόπο δημογραφικό και πολιτιστικό χάος στη βόρεια Ελλάδα, μέσα σε μια ή δυό γενιές, με αποτέλεσμα όχι μόνο την αλλοίωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Μακεδόνων Ελλήνων, αλλά και την δημουργία ενός εκτός ελέγχου πληθυσμού από μη-Έλληνες «Μακεδόνες» (ειδικά εκείνους που ονειρεύονται την «Ενωμένη Μακεδονία»), οι οποίοι θα ζητούν αρχικά αυτονομία και στη συνέχεια ένωση με τη χώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών ονόμασε Βόρεια Μακεδονία. 

Κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβει στο Κόσοβο με τους Αλβανούς (κάποτε ήταν περισσότεροι οι Σέρβοι). 
 
Τότε οι Έλληνες «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα…» θα είναι αργά για να προσμένουν κάποιο θάμα!

Εκ μέρους του Διεθνούς Συνδέσμου Ελληνισμού* (International Hellenic Association)

*O Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού (International Hellenic Association – IHA www.professors-PhDs.com) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, δηλωμένος στην πολιτεία του Delaware στις ΗΠΑ. Τα μέλη του, ανά τον κόσμο, προέρχονται κυρίως από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Εκτός από τους ακαδημαϊκούς, στα μέλη του ΙΗΑ συμπεριλαμβάνονται πρώην διπλωμάτες, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, κρατικοί λειτουργοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες και άλλα διαπρεπή πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας. 

Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει τον ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω των επιτροπών του σε θέματα εθνικής και πολιτισμικής φύσεως.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 1:07 am


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Οταν η αλητεία γίνεται κανονικότητα, τότε δεν έχουμε καμιά τύχηΣυνηθίσαμε να βλέπουμε παραβιάσεις του Συντάγματος, αποστασίες, κυβερνήσεις – κουρελούδες και πολιτικά ρετάλια και γυρολόγους να καθορίζουν τις τύχες της χώρας.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αφού ανεχόμαστε τον «πολακισμό» ως νόμιμη πρακτική, ως εκπαιδευτικό μέσο για να μάθουν οι επόμενες γενιές πώς θα μεγαλώνουν και πως θα συμπεριφερόμαστε, τότε ναι. Δε φταίει ο Πολάκης.

 
Εμείς φταίμε που...

 εκτρέφουμε και που ανεχόμαστε τους διάφορους Πολάκηδες, στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία.

 
Αφού θέλουμε να κανονικοποιήσουμε την αλητεία τότε ας μην κλαίμε στις στάχτες της πατρίδας μας.

Συνηθίσαμε το θηρίο... το κτήνος... γίναμε ίδιοι μ' αυτό...

Συνηθίσαμε τις αλυσσίδες μας... 

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ...

ΑΠΟΚΤΗΝΩΘΗΚΑΜΕ... ΑΛΛΑ  ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ.


Καλλιόπη Σουφλή

Τελικά το πρόβλημα δεν είναι Πολάκης. Ενας πολιτικός είναι κι αυτός που κάποια στιγμή θα πάει στο πετρόχτιστο σπίτι του στην Κρήτη και θα τον ξεχάσουν όλοι, πλην δύο – τριών… τραχανοπλαγιάδων με στιβάνια που θα ομνύουν στην ανόθευτη μαγκιά του ανδρός.


Ο Πολάκης είναι η εκπροσώπηση του τζάμπα μάγκα που όταν θα χάσει την εξουσία που έχει, θα λουφάξει στην τρύπα του και δεν πρόκειται να κουνηθεί από εκεί. Όπως δεν τον ήξερε κανείς πριν από χρόνια, έτσι θα τον ξεχάσουν όλοι και λίγα χρόνια μετά.

 
Το πρόβλημα δεν είναι ο κάθε Πολάκης ή ο κάθε Καμμένος. 

Το ζήτημα για την Ελλάδα είναι η κανονικοποίηση της αλητείας.  

Είναι ο εθισμός στις παρακρατικές μεθόδους, στην ψευτομαγκιά, στις απειλές και τους εκβιασμούς.

 
Από όλους όσοι ασκούν εξουσία, όχι απαραίτητα από αυτήν την κυβέρνηση. Όμως, αυτό που ζούμε τις τελευταίες ώρες ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
 
Τι βρίσκεται στην επικαιρότητα;  
Πρώτον, ένας υπουργός απειλεί έναν άλλον υπουργό ότι θα τον τελειώσει

Ο Καμμένος αποκαλεί τον Κοτζιά αλήτη και ο άλλος είναι προφανές ότι έχει ανταποδώσει τα… γαλλικά, απλά αυτό θα το μάθουμε όταν κάνει και ο πρώην υπουργός Αμυνας μήνυση.

 
Δεύτερον, ένας υπουργός τηλεφωνεί στον διοικητή της ανεξάρτητης κεντρικής τράπεζας, καταγράφει τη συνομιλία τους παράνομα, τον απειλεί ότι σε τρεις ημέρες θα τον πλακώσει στο ξύλο αν δεν κάνει αυτά που λέει αυτός.

 
Μάλιστα, κι αυτό το λες κανονική χώρα. 

Είναι πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα όταν υπουργοί βρίζονται ασύστολα, όταν τραπεζίτες παίζουν μπουνιές και κλωτσιές, όταν ένας πολιτικός παίρνει δάνεια χωρίς προηγούμενο κι όταν ο ίδιος πολιτικός απειλεί τον κεντρικό τραπεζίτη.


Αυτή είναι η Ελλάδα; 
Αυτή είναι χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης ή μήπως είμαστε μπανανία;
 
Δυστυχώς το ερώτημα είναι ρητορικό. Και είναι έτσι διότι έχουμε συνηθίσει την αλητεία σε όλα τα επίπεδα.
 
Συνηθίσαμε να δέρνουν πολιτικούς και να κρυφογελάμε.

 
Συνηθίσαμε να μουντζώνουν τη Βουλή και να απειλούν να την κάψουν, παρ’ ότι εμείς εκλέξαμε τους 300.

 
Συνηθίσαμε να υποκλέπτουν τις συνομιλίες μας και να γίνεται ο Πολάκης και ο Βαξεβάνης τιμητής των πάντων.

 
Συνηθίσαμε να βλέπουμε τον Καμμένο να πλακώνεται δημόσια με τον Κοτζιά.
 
Συνηθίσαμε να βλέπουμε παραβιάσεις του Συντάγματος, αποστασίες, κυβερνήσεις – κουρελούδες και πολιτικά ρετάλια και γυρολόγους να καθορίζουν τις τύχες της χώρας.

 
Συνηθίσαμε να βλέπουμε πολιτικούς να υβρίζουν νεκρούς. Ή να καπνίζουν οι υπουργοί Υγείας καν να μην τολμάμε να τον κρίνουμε γιατί θα μας βρίσει ο… Κραουνάκης.
 
Όλα αυτά εμείς οι πολίτες τα βλέπουμε καθημερινά και νομίζουμε ότι αυτό είναι κανονικότητα.

 
Ότι αυτό είναι η εικόνα μιας χώρας που θέλει να φέρει επενδυτές να βάλουν τα λεφτά τους για να αναπτυχθεί η οικονομία.

 
Είναι όλα τα παραπάνω μια κανονική κοινωνία στην οποία θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

 
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αφού ανεχόμαστε τον «πολακισμό» ως νόμιμη πρακτική, ως εκπαιδευτικό μέσο για να μάθουν οι επόμενες γενιές πώς θα μεγαλώνουν και πως θα συμπεριφερόμαστε, τότε ναι. Δε φταίει ο Πολάκης.

 
Εμείς φταίμε που...

 εκτρέφουμε και που ανεχόμαστε τους διάφορους Πολάκηδες, στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία.

 
Αφού θέλουμε να κανονικοποιήσουμε την αλητεία τότε ας μην κλαίμε στις στάχτες της πατρίδας μας.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 12:01 am


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: 10 ερωτήσεις για να κάνει γαργάρες ο σύντροφος Πολάκης


→ Του ασκήθηκε έλεγχος όταν ομολόγησε τη βαριά φορολογική παράβαση με τα διπλά βιβλία; 
 Αν ναι, τι βρήκε και τι πρόστιμο του καταλόγισε; Αν όχι, του φαίνεται λογικό ένας δήμαρχος να ομολογεί βαριές φορολογικές παραβάσεις και να μην του ασκείται κανένας έλεγχος (έστω και για να τον δικαιώσει βρε αδερφέ);


Ρε τσάμπα "βαρύμαγκα" χλεχλε, θα απαντήσεις σε καμιά ερώτηση;;;
Ή μήπως θα κρυφτεις πίσω από τα... φουστάνια της γυναίκας σου, που δουλεύει ... μεροκάματο;;;

Κοίτα ρε κάτι ... άδειους τενεκέδες που βγάζει πλέον η Κρήτη...
Τσου ρε... Λάκη... 


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1.  Κανένας εισαγγελέας υπάρχει να τον... "ψαχουλέψει" στα οικονομικά, τον πολιτικό τενεκέ;;;
Κανένα ΣΔΟΕ;;;

Υ.Γ. Παυλάκι, στο ζεϊμπέκικο, μήπως σου έφυγε πόντος, μυστακιοφόρε της πλάκας... ;;;


Ομολογώ ότι ο τίτλος του σημερινού «και μπράβο τους» είναι κάπως υπερβολικός.  
Ο Κασιδιάρης του Αλέκση μπορεί να απαντήσει σε οτιδήποτε ξεκινώντας με την φράση «Άκου να δεις...», τελειώνοντας με τη φράση «...αλλιώς θα τα πούμε από κοντά» και βάζοντας πολλές κουραδομαγκιές, ψέματα και συκοφαντίες ενδιάμεσα.  
Φυσικά η απάντησή του θα είναι μια διαρκής γαργάρα για την ουσία της ερώτησης, αλλά ο σύντροφος Πολάκης, όπως κάθε επαγγελματίας, ενδιαφέρεται πρωτίστως να ικανοποιήσει το κοινό του. 
Ένα κοινό το οποίο ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια όσο ενδιαφέρεται ένας χουλιγκάνος να μάθει αν ήταν πέτσινο το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στο ντέρμπι.

 
Όπως και να ’χει, ο λεβέντης από την Κρήτη, με τις αναρτήσεις του στο face το book, δημιουργεί απορίες.  
Κάθισα και έγραψα κάποιες από αυτές, αντιλαμβανόμενος το μάταιο του εγχειρήματός μου, αλλά και διασκεδάζοντας προσπαθώντας να σκεφτώ με τι απειλές και συκοφαντίες θα προσπαθούσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να καλύψει τις γαργάρες που θα έπρεπε να κάνει για να μην απαντήσει.
 

→ Σύμφωνα με τον ίδιο τα εισοδήματα του πριν το 2015 ήταν «διπλάσια και τριπλάσια» των εισοδημάτων του μετά την υπουργοποίηση.  
Γιατί αυτό δεν φαίνεται στο πόθεν έσχες του; Είναι επειδή δεν θέλει να κάνει επίδειξη πλούτου ή απλώς ήταν αφηρημένος όταν το συμπλήρωνε;
 

→ Με δεδομένο ότι από το 2011 μέχρι το 2015 ήταν δήμαρχος Σφακίων, πώς κατάφερε και τη δουλειά του δημάρχου να κάνει και τη δουλειά του «χειρούργου - εντατικολόγου» (επαναλαμβάνω πως ο τόνος στο πρώτο «ου» είναι δικός του και τον σέβομαι) ώστε να έχει τόσο υψηλά εισοδήματα;


→ Τα διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα την περίοδο πριν γίνει υπουργός (δηλαδή τότε που ήταν δήμαρχος) έχουν κάποια σχέση με τα διπλά βιβλία που, επίσης κατά δήλωση του, τηρούσε στον δήμο Σφακίων;

 
→ Του ασκήθηκε έλεγχος όταν ομολόγησε τη βαριά φορολογική παράβαση με τα διπλά βιβλία; 
 Αν ναι, τι βρήκε και τι πρόστιμο του καταλόγισε; Αν όχι, του φαίνεται λογικό ένας δήμαρχος να ομολογεί βαριές φορολογικές παραβάσεις και να μην του ασκείται κανένας έλεγχος (έστω και για να τον δικαιώσει βρε αδερφέ);

 
→ Πώς είναι δυνατόν η γυναίκα ενός ανθρώπου που μέχρι το 2015 έβγαζε τόσα πολλά χρήματα και μετά εισέπραττε την υπουργική αποζημίωση, συνοδεύομενη από όλα τα προνόμια μιας υπουργικής θέσης, να πρέπει να δουλεύει σκληρά μεροκάματο για να καταφέρουν να φέρουν βόλτα ανάγκες που ικανοποιούνται από οικογένειες με πολύ χαμηλότερα εισοδήματα; «...και επειδή η γυναίκα μου δεν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες να μου χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε για να προσλάβει επικοινωνιολόγους να μου "φτάξουν" το προφίλ, αλλά αντίθετα δουλεύει σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες που εχουμε στην οικογένειά μας (μια κόρη φοιτήτρια σε άλλη πόλη και μια άλλη κόρη στην προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις)»


→ Πώς είναι δυνατόν η αντικειμενική αξία της βίλας του στα Σφακιά, μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που έκανε η κυβέρνηση του, να είναι 95.000 ευρώ και η εκτίμηση του πολιτικού μηχανικού της τράπεζας Αττικής να ορίζει την εμπορική αξία στις 350.000;  
Είναι τόσο μεγάλης χλιδής η κατασκευή της βίλας ή η κυβερνητική αναπροσαρμογή είναι για τα πανηγύρια και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα; (Η πιθανότητα να υπήρξε πρόνοια ώστε ο φίλος του Αλέκση να μη δει καμία ιδιαίτερη αύξηση στον ΕΝΦΙΑ του, αποκλείεται λόγω ηθικού πλεονεκτήματος)

 
→ Αν, κατά δήλωση του ίδιου, η φράση «Θα περιμένω 3 μερες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας είπα στο τηλεφωνο... Μετα, αν δεν, ....θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε από κοντά...» δεν είναι απειλητική, τι σκοπό έχει η συνάντηση του με τον Στουρνάρα σε περίπτωση που ο Στουρνάρας δεν κάνει αυτό που θέλει ο Πολάκης;  
Θέλει να του κάνει κατά πρόσωπο «μια προσφορά που δεν θα μπορέσει να αρνηθεί»;
 

 
→ Πώς είναι σε θέση να επιβεβαιώνει ένα δημοσίευμα που εμφανίζει έναν διάλογο ο οποίος θα μπορούσε να διαρρεύσει μόνο από εκείνον, γραμμένο σε μορφή απομαγνητοφώνησης και μετά να αρνείται την ηχογράφηση;  
Υπάρχει περίπτωση ο αγαπημένος του δημοσιογράφος να έβαλε πολλές δικές του σάλτσες και να παρουσίασε ως «λέξη προς λέξη» έναν διάλογο τον οποίο γνώριζε μόνο μέσες άκρες;  
Ή μήπως...η μνήμη του Πολάκη είναι τόσο δυνατή που του δίνει τη δυνατότητα να θυμάται κάθε λέξη και κάθε κόμμα κάθε διαλόγου;


 
→ Ποια άγχη τον βασανίζουν κι ενώ, ως αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, έχει πολύ σημαντικές δουλειές να κάνει, μένει ξάγρυπνος τις νύχτες για να ποστάρει στο face το book;

 
→ Πώς πέρασε το μάθημα της έκθεσης στις πανελλήνιες ενώ είναι φανερό ότι δεν γνωρίζει να χρησιμοποιεί τα σημεία στίξης;
 

Και μπράβο του.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 11:34 pm


Για μερικές σταγόνες εξουσίας… Και εσείς… και εσείς… και εσείς… και οι άλλοι… και εμείς… 

Όλοι μας κάναμε την όμορφη χώρα μας σαν τα μούτρα μας. 

Να συνέλθουμε, λοιπόν, γιατί έχουμε όλοι το μεγάλο χρέος να παραδώσουμε τη χώρα όρθια και καλύτερη στη νέα γενιά. 

Μια νέα γενιά που δεν πρόλαβε να φταίξει σε τίποτε. 
Και όμως της κλέψαμε το μέλλον με τις πομπές μας. 
Τι, όχι;
Κι ΕΜΕΙΣ!
ΙΔΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ...

ΙΔΙΩΣ ΕΜΕΙΣ!

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΜΕ ΛΑΟΣ ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ... ΕΛΛΗΝΑΣ... ΕΛΛΗΝΙΔΑ...

ΓΙΑΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΟΥΦΑΡΙ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.
 

Καλλιόπη Σουφλή


Ευτελίζετε όλοι, όλους και όλα. 

Και εσείς που πουλάτε την πολιτική σας καρδιά και αξιοπρέπεια για μερικές σταγόνες εξουσίας. 


Και εσείς που μοιράζετε κυβερνητικές θέσεις στην «αγορά» και εργαλειοποιείτε ακόμη και το Σύνταγμα, καταρρακώνοντας θεσμούς και αξίες. 

Και εσείς οι πρωτοκλασάτοι που σκέπτεστε να την κάνετε προς τα εδώ και προς τα εκεί, για σίγουρες καρέκλες και καριέρες.
Και εσείς που ορίζετε τη «δημοκρατική παράταξη» μόνο από πρόσωπα και τίτλους και όχι κυρίως από πολιτικές, οράματα, προτάσεις και δράσεις. 


Και εσείς που καταχρεώσατε κόμματα ερήμην των αγνών μελών τους και συμβάλατε στην υπερχρέωση της χώρας, ερήμην των πολιτών της.
Και εσείς που εξαπατήσατε τη λαϊκή ψήφο με ψέματα, αλλάξατε ετσιθελικά τα δημοψηφισματικά αποτελέσματα. Φορέσατε στον κόσμο σκληρό Μνημόνιο σαν τους προηγούμενους, το οποίο εφαρμόσατε ολόκληρο, γιατί δεν υπήρχαν εκλογές να σας σταματήσουν. Και έτσι βγάλατε τη χώρα από το μνημονιακό κέλυφος, υπερχρεώνοντάς την ακόμη περισσότερο και καθιστώντας την αποικία χρέους μέχρι όποτε.

Και εσείς που αφού καταστρέψατε την εθνική οικονομία, θέλετε πάλι εξουσία, για να τη σώσετε, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερα αλλά κρατικοδίαιτα μοντέλα που την κατέστρεψαν. Και εσείς που θεωρείτε σωτηρία της χώρας τη νεκρανάσταση της ναζιστικής σβάστικας. Και εσείς που νομίζετε ότι θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό με τον μπαρόβιο ξεσηκωμό των Εξαρχείων.Και εσείς που αφού πήρατε την εξουσία με ψέματα και εγκλωβίσατε σε αυτά σοσιαλδημοκράτες πολίτες, ξεπουλάτε τώρα την αριστερή σας συνείδηση. Και θέλετε σοσιαλδημοκρατική λεοντή, για να κρατηθείτε στο δικομματικό παιχνίδι εξουσίας, καταστρέφοντας μικρότερα κόμματα της Δημοκρατίας, με «αγοραπωλησίες» βουλευτών, στελεχών και καρεκλών.

Και εσείς που νομίσατε ότι ο κεντροαριστερός πόλος είναι ιδιόκτητο στασίδι εξουσίας. Και αντί να κάνετε σοσιαλδημοκρατική την οικονομία, κάνατε κράτος τον σοσιαλισμό, αφήνοντας τις λογής λογής μίζες να κάνουν παρέλαση.
 


Και όταν ο λαός σάς τιμώρησε και κάνατε έμπρακτη αυτοκριτική, αντί να ενωθείτε σε νέα υγιέστερη προσπάθεια, διασκορπιστήκατε σε τιμάρια. 

Δηλαδή, κάνατε αυτό που απαγόρευσε η παρακαταθήκη του ιδρυτή σας. Και μεμψιμοιρείτε, κατηγορώντας τον εισοδισμό εκείνων που έσπευσαν να καταλάβουν το κενό που δημιούργησε η τιμαριοποίησή σας.
Και εσείς… και εσείς… και εσείς… και οι άλλοι… και εμείς… 

Όλοι μας κάναμε την όμορφη χώρα μας σαν τα μούτρα μας. Να συνέλθουμε, λοιπόν, γιατί έχουμε όλοι το μεγάλο χρέος να παραδώσουμε τη χώρα όρθια και καλύτερη στη νέα γενιά. Μια νέα γενιά που δεν πρόλαβε να φταίξει σε τίποτε. 
Και όμως της κλέψαμε το μέλλον με τις πομπές μας. 
Τι, όχι;


Μάκης Γιομπαζολιάς


SLPress
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:46 pm


Αγνοούν την Ιστορία, διώκουν την πίστη. Οι ψευδοπροοδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας Η ρήτρα περί ουδετερόθρησκου κράτους, την οποία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος, απηχεί ακραίες απόψεις των Γάλλων επαναστατών του 1789, οι οποίοι ήταν οπαδοί του ντεϊσμού και κατεδίωξαν τη χριστιανική πίστη. Αλλωστε, το άρθρο 13 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία, αποτελεί σύγχρονη και ικανοποιητική ρύθμιση.

Οι ψευδοπροοδευτικοί αποσύνδεσαν τη Μακεδονία από τον Ελληνισμό. 

Τώρα προσπαθούν να αποσυνδέσουν και την Ορθοδοξία από τον Ελληνισμό. 
Θέλουν να διαλύσουν την ταυτότητά μας, αλλά δεν θα το επιτύχουν!
 Κι όμως, θα το πετύχουν... έτσι όπως πέτυχαν να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Θα πετύχουν και την ουδετεροποίηση του Χριστιανικού Ορθρόδοξου Κράτους, αφενός μεν γιατί Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ και αφετέρου γιατί ο λαός έχει παραδοθεί.

Όπως έχει παραδοθεί στον ΣΑΤΑΝΑ, και η ηγεσία της Εκκλησίας.


Καλλιόπη Σουφλή
Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα
 

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της νεότερης Ιστορίας μας διαπιστώνουμε ότι οι αγώνες του Ελληνισμού είχαν πάντα ορθόδοξο χριστιανικό πνευματικό περιεχόμενο. 


Οι οπαδοί των ουδετερόθρησκων πειραματισμών ας ρίξουν μια ματιά στις επετείους του Φεβρουαρίου, του μηνός που διανύουμε, για του λόγου το αληθές.


22 Φεβρουαρίου 1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο και κηρύσσει την Επανάσταση κατά των Οθωμανών στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες. Σύνθημά του, «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος». Η Προκήρυξη, την οποία εκδίδει από το Ιάσιο στις 24.2.1821, έχει ακριβώς αυτό τον τίτλο. Σε όλες τις πόλεις, στις οποίες εισέρχεται, ζητεί να τελεσθεούν η θεία λειτουργία και η δοξολογία.

Φεβρουάριος 1878: Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας πληροφορείται ότι κινδυνεύει να περάσει από τον τουρκικό στον βουλγαρικό ζυγό. Ο Πανσλαβισμός της Ρωσίας σχεδίαζε τη Μεγάλη Βουλγαρία με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Οι Μακεδόνες εξεγείρονται και δημιουργούν δύο επαναστατικές κυβερνήσεις: τη μία στην Πιερία και την άλλη στο Μπούρινο της Κοζάνης. Επικεφαλής των επαναστατών βρίσκεται ο ορθόδοξος κλήρος. 


Ο επίσκοπος Κίτρους Νικόλαος Λούσης και οι μοναχοί των μονών του Ολύμπου ηγούνται της πρώτης φάσεως του αγώνος των Μακεδόνων για ενσωμάτωση στην Ελλάδα. 17 Φεβρουαρίου 1914: Οι Βορειοηπειρώτες, εγκαταλελειμμένοι από την επίσημη κυβέρνηση των Αθηνών, αρχίζουν τον δικό τους Αυτονομιακό Αγώνα κατά της αλβανικής κυβερνήσεως. 

Κερδίζουν έπειτα από τρεις μήνες το Πρωτόκολλο της Κερκύρας, το οποίο υπέγραψαν η Αλβανία και οι προστάτες της Ιταλοί και Αυστριακοί, αλλά δεν το αξιοποίησε η Ελλάδα όπως θα έπρεπε. 

Αρχηγοί του αγώνος, οι ορθόδοξοι επίσκοποι, ο Δρυινουπόλεως Βασίλειος, ο Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδων και ο Κορυτσάς Γερμανός.

Ο Ελληνισμός ουδέποτε υπήρξε ουδετερόθρησκος. 

Οι αγώνες του έθνους καταδεικνύουν την άρρηκτη σύνδεση της πίστης με την πατρίδα. Βεβαίως, η Εκκλησία μας ορθώς τονίζει το πανανθρώπινο μήνυμα του Χριστού και την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας. Ομως το αίμα πολυάριθμων νεομαρτύρων και εθνομαρτύρων χύθηκε υπέρ Ορθοδοξίας και Ελληνισμού. 

Οι διακηρύξεις των δεκάδων κινημάτων πριν από το 1821, τα Συντάγματα των επαναστατημένων Ελλήνων, τα κείμενα των Μακεδονομάχων, των Βορειοηπειρωτών, των Κύπριων αγωνιστών της περιόδου 1955-1959, αυτά και πολλά άλλα είναι τεκμήρια ελληνορθόδοξης και όχι ουδετερόθρησκης συνείδησης.
Η ρήτρα περί ουδετερόθρησκου κράτους, την οποία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος, απηχεί ακραίες απόψεις των Γάλλων επαναστατών του 1789, οι οποίοι ήταν οπαδοί του ντεϊσμού και κατεδίωξαν τη χριστιανική πίστη. Αλλωστε, το άρθρο 13 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία, αποτελεί σύγχρονη και ικανοποιητική ρύθμιση.

Οι ψευδοπροοδευτικοί αποσύνδεσαν τη Μακεδονία από τον Ελληνισμό. Τώρα προσπαθούν να αποσυνδέσουν και την Ορθοδοξία από τον Ελληνισμό. Θέλουν να διαλύσουν την ταυτότητά μας, αλλά δεν θα το επιτύχουν!

 

ΔημοκρατίαΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:31 pm


Διαμελισμό της Ελλάδας & αλλαγές συνόρων θέλει η Δύση: «Απόγονοι των Αρχαίων Μακεδόνων οι Σκοπιανοί». Το χειρότερο είναι ότι για την έρευνα αυτή δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το ελληνικό κράτος Ένα νέο είδος επιστημόνων έχει αναλάβει για λογαριασμό της ΝΤΠ, την «αλλαγή» της ιστορίας σε Ευρώπη και Βαλκάνια με μόνιμο θύμα φυσικά την Ελλάδα και τους σημερινούς Έλληνες, που πασχίζουν απεγνωσμένα να τους διώξουν από το ιστορικό  πάνθεο, παράλληλα με το σχέδιο αλλαγής συνόρων στην περιοχή.


Κι όταν λέμε ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, εννοούμε τους εβραιοσιωνιστές.

Άρα και τα ... επιστημονικά πιόνια τους, που δρομολογούν την ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, είναι οβραίικα...

Άλλωστε, από αρχαιοτάτων χρόνων, οι οβριοί διαστρέβλωναν τα πάντα... από Ιστορίες έως Θρησκείες...

Τι είπαμε πως είναι ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ;
ΕΒΡΑΙΟΙ Ή ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ!

Και περιμένετε αντίδραση;;;


Καλλιόπη Σουφλή

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

 
Ένα νέο είδος επιστημόνων έχει αναλάβει για λογαριασμό της ΝΤΠ, την «αλλαγή» της ιστορίας σε Ευρώπη και Βαλκάνια με μόνιμο θύμα φυσικά την Ελλάδα και τους σημερινούς Έλληνες, που πασχίζουν απεγνωσμένα να τους διώξουν από το ιστορικό  πάνθεο, παράλληλα με το σχέδιο αλλαγής συνόρων στην περιοχή.


Το σχέδιο που προσπαθούν να υλοποιήσουν ομοιάζει σαφώς με αυτό της προσπάθειας δημιουργίας της αποκαλούμενης Μακεδονίας του Αιγαίου, μιας και η συμφωνία των Πρεσπών τους άνοιξε την όρεξη γενικώς.

Μια νέα προσπάθεια τους τώρα έχει επικεντρωθεί με την βοήθεια ελβετικού ινστιτούτου στην απόδειξη ότι οι Μακεδόνες είναι αρχαίο φύλο, κάτι που θα επικαλεστούν πιθανότατα κάποιοι άλλοι μελλοντικά, λέγοντας ότι οι Μακεδόνες έχουν «δικαιώματα» στην περιοχή της Μακεδονίας που καταλαμβάνει χώρο (σύμφωνα πάντα με κάποιους)  σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια.


Το χειρότερο είναι ότι για  την έρευνα αυτή δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το ελληνικό κράτος σύμφωνα με τον επικεφαλής του ελβετικού ινστιτούτου.


«Οι Μακεδόνες είναι ένα από τα σπανιότερα είδη ανθρώπων στον κόσμο με παράδοση», δήλωσε ο Roman Scholz, διευθυντής του Ελβετικού Ινστιτούτου ανθρωπολογίας DNA – iGENEA στην σκοπιανή εφημερίδα «Φωνή του Λαού».


Ο επικεφαλής του Ελβετικού Ινστιτούτου iGENEA, ένα διεθνούς φήμης παγκόσμιο επιστημονικό ανθρωπολογικό ερευνητικό κέντρο που χρησιμοποιεί σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, μίλησε αποκλειστικά στις  σκοπιανές φυλάδες.


«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αρχαίες φυλές όπως οι Κέλτες, οι Σλάβοι, οι γερμανικοί λαοί, οι Ιλλυριοί  και ούτω καθεξής. Ωστόσο, μόνο μερικά σύγχρονα έθνη εξακολουθούν να φέρουν το όνομα και την παράδοση της αρχαίας φυλής τους. Αν και η πΓΔΜ δεν είναι το μόνο έθνος με τέτοια παράδοση, αυτό είναι αρκετά σπάνιο» , δήλωσε ο Σολτς.


Οι Έλληνες σύμφωνα με αυτον τον κύριο εν ολίγοις δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.
Σε συνέντευξή του στο «Φωνή του Λαού» με  τον Σλόμπονταν Τόμιτς, ο ανθρωπολόγος Scholz απάντησε στο ερώτημα για την ανάλυση του DNA , σε σχέση με τα έθνη που είναι τεχνητά, καθώς και για τις σφαίρες επιρροής τους σε ορισμένες περιοχές;


«Μπορεί να είναι σχετικό. Πολλά τεχνητά έθνη, όπως τα αποκαλείτε, κατέρρευσαν και αυτή η διαδικασία διαχωρισμού που συχνά συνοδεύτηκε από πόλεμο, όπως στη Γιουγκοσλαβία.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα του DNA μπορεί να δείξουν  ότι οι άνθρωποι από τεχνητά «έθνη» έχουν περισσότερα κοινά από ό, τι ίσως πιστεύετε, αλλά μπορεί επίσης να δείξει ότι διάφορα μέρη ενός έθνους δεν διαχωρίζονται μόνο από τη γλώσσα, τη θρησκεία ή πολιτισμό, αλλά και από τη γενετική».

Ερωτηθείς κατά πόσο ότι οι αντιδράσεις της έρευνας προκαλούν την Αθήνα και τις αξιώσεις της ελληνικής ιστορίας, ότι οι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων απάντησε :  «στην πραγματικότητα, στην Ελλάδα ο κανόνας ήταν «Έλληνες ίσον χριστιανός» και ως εκ τούτου, αυτό ισχύει για όλους τους  Έλληνες που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί, ενώ  οι μη βαπτισμένοι είναι Τούρκοι ή Μουσουλμάνοι», δηλώνει ο  επικεφαλής του Ελβετικού Ινστιτούτου, με μια κατηγορηματική απάντηση:

«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από έναν επίσημο αξιωματούχο της Ελλάδας στην έρευνα μας από ό, τι γνωρίζουμε. Φυσικά, δεν έχουμε γνώση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και δηλώσεις πολιτικών» , λέει ο Scholz.


Τέλος ο ανθρωπολόγος ρωτήθηκε τι πίστευε ως επικεφαλής του ινστιτούτου  iGENEA για τον χάρτη του DNA των βαλκανικών εθνών, μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρία, της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Τουρκίας.


«Είναι δύσκολο να το πω. Όλα τα ευρωπαϊκά έθνη, στα Βαλκάνια, όπως και σε άλλες περιοχές, έχουν γενετικούς δεσμούς με τους γείτονές τους, ακόμα και όταν γενετικά δεν μπορούμε να τις διακρίνουμε. Όταν εξετάζουμε  γενετικούς χάρτες  μερικές φορές μπορούμε να δούμε ότι τα όρια μεταξύ των περιοχών των διαφόρων εθνοτήτων σήμερα συμπίπτουν με τα κανονικά  σύνορα», κατέληξε ο Roman Scholz, διευθυντής του Ελβετικού Ινστιτούτου ανθρωπολογίας  DNA – iGENEA.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:51 pm


Αυτοί είναι...


Όπως τους κάψατε, να καείτε... ανθρωπόμορφα ΚΤΗΝΗ.... και να ξεκληριστεί όλη η σατανική ανθελληνική σκατοφάρα σας.


Καλλιόπη Σουφλή


Πηγή twitter

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:00 pm


Ο λάτρης των Σκοπίων και υβριστής του Κ.Καραμανλή Π.Ελευθεριάδης υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ!
Ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος μιλούσε για «μακεδονικό» και όχι για «σκοπιανό», διατύπωνε ευθαρσώς μια θέση που, αν μπήκε στον κόπο να τη διαβάσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι να απορεί κανείς πώς τον ενέταξε στα ψηφοδέλτιά της.
 
«Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται; 
Η επίσημη θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σήμερα είναι ότι η ονομασία αυτή “σφετερίζεται την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας”. Η θέση αυτή όμως είναι πολύ δύσκολο να θεμελιωθεί» ισχυριζόταν.
Για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους σειρά...
Από που κι ως που, "υβριστής" του Καραμαν Αλή;
Πολύ σωστά τα γράφει και τα λέει, σε ότι αφορά στην οικονομία και την υποταγή του ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ.

Όσο για την ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΤΟΥ θέση, ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΜΑΣΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΛΑ;;;


Καλλιόπη Σουφλή https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2019/2/21/mitso_ele.png?itok=GPwYWUTd

Ο λάτρης των Σκοπίων και υβριστής του Κώστα Καραμανλή, Παύλος Ελευθεριάδης, θα βρίσκεται, όπως ανακοινώθηκε χθες, στα ευρωψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να επικρατεί αναβρασμός στο εσωτερικό του κόμματος.


H υποψηφιότητά του έχει καταφέρει να εκνευρίσει σφόδρα τόσο τον πρώην Πρωθυπουργό, Κ.Καραμανλή, όσο και τον Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα.

Το pronews.gr ήταν το πρώτο site που τόνισε το ασύμβατο της υποψηφιότητας Π.Ελευθεριάδη

Ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει φλερτάρει πολλές φορές με την πολιτική. 

Οι φιλοδοξίες του τον ώθησαν μάλιστα το 2016 να διεκδικήσει ακόμη και την ηγεσία του Ποταμιού, ενώ έκανε ένα πέρασμα και από την Ωρα Αποφάσεων των κ. Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση.


Ο Παύλος Ελευθεριάδης ήδη από το 2007 θεωρεί ότι το μόνο ζήτημα που μας χωρίζει με τα Σκόπια είναι το όνομα και κατηγορεί ευθέως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί γέννησαν το μακεδονικό ζήτημα.


Και τούτο, διότι ο κ. Ελευθεριάδης έχει αρθρογραφήσει στο παρελθόν με τίτλο «Γιατί αντιδρούμε στο Δημοκρατία της Μακεδονίας; Ποιο εθνικό συμφέρον βλάπτεται;»
«Το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών. Ας πιστεύει καθένας μας ό,τι θέλει» έγραφε ωμά ο «αξιότιμος» κύριος καθηγητής το 2008, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Εθνικισμός και εθνικό συμφέρον». 


Ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος μιλούσε για «μακεδονικό» και όχι για «σκοπιανό», διατύπωνε ευθαρσώς μια θέση που, αν μπήκε στον κόπο να τη διαβάσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι να απορεί κανείς πώς τον ενέταξε στα ψηφοδέλτιά της.


«Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται; 
Η επίσημη θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σήμερα είναι ότι η ονομασία αυτή “σφετερίζεται την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας”. Η θέση αυτή όμως είναι πολύ δύσκολο να θεμελιωθεί» ισχυριζόταν.
Στην εξωφρενική επιχειρηματολογία του ο Παύλος Ελευθεριάδης, σε μια περίοδο που οι βόρειοι γείτονές μας έστηναν αγάλματα και διατείνονταν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι ο ελληνικός πολιτισμός ανήκει σε όσους αγαπούν τα ελληνικά γράμματα και τη δημοκρατία και πως «οι κληρονόμοι είναι τόσο πολλοί και τα δικαιώματά τους τόσο αποσπασματικά ώστε ο όρος χάνει το νόημά του», θέλοντας να αποδομήσει όλα τα εθνικά επιχειρήματα που μιλούσαν για «σφετερισμό» εκ μέρους των Σκοπιανών.


Στο ίδιο άρθρο, το νέο asset του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα έβαζε με την κυβέρνηση Καραμανλή χρεώνοντας στους υπουργούς του... «εθνικιστικό θυμό».


Γιατί; Επειδή, άκουσον άκουσον, τα διαβατήρια που εκδίδονταν επί των ημερών της Ν.Δ. δεν ανέφεραν τη χώρα μας ως «Greece», παρά μόνον ως Hellenic Republic. 
Πιστεύει ο κ. Ελευθεριάδης ότι πρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Γραικοί;

«Είναι ειρωνικό το ότι στο όνομα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η κυβέρνηση επενδύει τόσο κόπο στο όνομα μιας άλλης χώρας, ενώ είναι τόσο σπάταλη με το δικό μας» σημειώνει θέλοντας να αναδείξει την αναντιστοιχία που υπάρχει κατά την άποψή του στην στάση της χώρας μας αφού το Greece ονομαστήκαμε το 1832 από την Συνθήκη του Λονδίνου!


Όσο για την αλλαγή του ονόματος από Greece σε Hellenic Republic το συνδέει με τον «εθνικιστικό θυμό κάποιων υπουργών ή υφυπουργών» της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007…

«Είναι εντυπωσιακό πώς η πολιτική μας για τα Σκόπια συμβαδίζει με μια ακατανόητη πολιτική στο θέμα του ονόματος της δικής μας χώρας.

Όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μάς αφαίρεσε τα διαβατήριά μας τον περασμένο Ιανουάριο, μας τα αντικατέστησε με νέα διαβατήρια τα οποία ενώ χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα συνεχίζουν να αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τον όρο «Greece», που σημαίνει ακριβώς Ελλάδα, αρχαία και σύγχρονη.

Το όνομα της χώρας μας φέρεται μόνον ως Hellenic Republic, και πουθενά ως «Greece» (ή «Grèce» ή «Griechenland») όπως είναι διεθνώς γνωστό, με αποτέλεσμα να με ρωτούν σε διάφορα αεροδρόμια οι υπάλληλοι από ποια χώρα προέρχομαι.

Ομολογώ ότι αγνοώ τον λόγο της προτίμησης αυτής αλλά υποθέτω ότι έχει σχέση με τον εθνικιστικό θυμό κάποιων υπουργών ή υφυπουργών» καταλήγει το άρθρο του Παύλου Ελευθεριάδη.


Μητσοτάκης – Παπανδρέου χάιδεψαν τον εθνικισμό


Σε άλλο σημείο με αφορμή μια ιστορική αναδρομή του ζητήματος κατηγορεί τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κωνστ. Μητσοτάκη και Ανδρέα Παπανδρέου γιατί με την στάση τους αγνόησαν το εθνικό συμφέρον.

«Η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι εγκλωβισμένη στην πολιτική των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Παπανδρέου της περιόδου 1990-1995· μια πολιτική που χαϊδεύει το εύκολο πάθος και τον εθνικισμό μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης αλλά αγνοεί το εθνικό συμφέρον» υπογραμμίζει ο Π.Ελευθεριάδης.


"Παλινδρομεί ο Καραμανλής"


Τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή τον έχει στολίσει δε ουκ ολίγες φορές.

Τον Δεκέμβριο του 2014 στην αμερικανική έκδοση του περιοδικού «Foreign Affairs» είχε κατηγορήσει τον Καραμανλή ότι τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του «παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος» και πως έδρασε «όχι τόσο από απερισκεψία όσο από αδυναμία». 


Αποδομούσε δε κομμάτι κομμάτι την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας πως «όταν βρέθηκε στην εξουσία, υποχώρησε μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα».  

Εναν χρόνο αργότερα, στη βρετανική «Telegraph», κατηγορούσε από κοινού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για λαϊκισμό. 

«Αν τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν περισσότερο θάρρος, θα είχαν αντισταθεί στα αισθήματα θυμού, απογοήτευσης και αγανάκτησης, που γέννησαν το «μακεδονικό ζήτημα».

Αντί να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό ότι τα διάχυτα συναισθήματα αυτά ήταν υπερβολικά και τελικά εσφαλμένα, και τα δύο υποδαύλισαν τη λαϊκή αγανάκτηση για μικροκομματικά οφέλη και τώρα ευθύνονται για την επιτυχία του ΛΑΟΣ.

Το μακεδονικό θέμα όμως είναι πλέον ανύπαρκτο, και το εθνικό μας συμφέρον απαιτεί επιτέλους να πούμε ότι είναι ανύπαρκτο» σημείωνε χαρακτηριστικά ο Π. Ελευθεριάδης.


Στο άρθρο καταπέλτης ο Παύλος Ελευθεριάδης θεωρούσε ότι οι ευθύνες του Κ.Καραμανλή ήταν μεγάλες γιατί στεκόταν εμπόδιο σε μια λύση, δείχνοντας ότι το όνομα είναι σημαντικότερο από την σταθερότητα στην περιοχή.


«Η επίσημη πολιτική μας, παρά τις παλινδρομήσεις του Πρωθυπουργού κατά την προεκλογική περίοδο, είναι ότι απειλούμε σήμερα με άσκηση βέτο την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και τη συνέχιση της πορείας της στην ΕΕ.

Η κυβέρνηση σήμερα φαίνεται ότι θεωρεί πως το όνομα της πΓΔΜ είναι κάτι πιο σημαντικό από τη σταθερότητα και την ειρήνη της περιοχής μας.

Ότι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου δύο ώρες από τη Θεσσαλονίκη είναι κάτι ήσσονος σημασίας» ανέφερε τότε ο Π.Ελευθεριάδης.


Ο «αδύναμος Καραμανλής» έχασε τον έλεγχο της οικονομίας και παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία


Το άρθρο υπό τον τίτλο «Το κράτος των λίγων: Πως οι Ολιγάρχες κατέστρεψαν την Ελλάδα» είχε δημοσιευθεί τον Δεκέμβριο του 2014 στην αμερικανική έκδοση του περιoδικού Foreign Affairs.


Στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον διεθνή Τύπο, ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κατηγορεί τον Μακεδόνα πολιτικό ότι παρά το γεγονός ότι διεκδίκησε την εξουσία ως μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός και υποσχέθηκε να μειώσει το κράτος, όταν ανέλαβε την εξουσία υποχώρησε μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα.


Σε άλλο χαρακτηριστικό σημείο του κειμένου σημειώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ:

«Στα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του, αγωνιζόμενος με πλειοψηφία μόλις δύο εδρών, παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος. Το κόμμα του συνετρίβη».


Όμως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν σταμάτησε εκεί.


Στο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα είναι θύμα της δικής της αδιαφάνειας και διαφθοράς» κατηγόρησε ευθέως τον Κώστα Καραμανλή ότι ήταν ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που «διακρίθηκε σε αυτή την κακοδιαχείριση, διορίζοντας περίπου 150.000 δημόσιους υπάλληλους και τελικά έχασε τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών το 2007-2009».


Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο του στο Foreign Affairs:


"Από τις πολλές οικονομικές κρίσεις που έχουν ταλαιπωρήσει την Ευρωζώνη, η κρίση της Ελλάδας ξεχωρίζει για το γεγονός ότι δεν συνέβη επειδή οι τράπεζες επεκτάθηκαν υπερβολικά, όπως συνέβη σε άλλες χώρες, αλλά επειδή η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, του οποίου το κόμμα «Νέα Δημοκρατία» βρέθηκε στην εξουσία από το 2004 έως το 2009, έχασε τον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών.

Το 2003, λίγο πριν ο Καραμανλής αναλάβει την εξουσία, η σχέση του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ βρισκόταν περίπου στο 97 τοις εκατό.

Στο τέλος της θητείας του, ο αριθμός αυτός είχε φτάσει σχεδόν στο 130 τοις εκατό.

Είναι ίσως παράδοξο, αλλά ο Καραμανλής διεκδίκησε την εξουσία ως μεταρρυθμιστής και υποσχέθηκε να μειώσει το κράτος, να ανοίξει την οικονομία και να καθαρίσει την πολιτική.

Και όμως, όταν βρέθηκε στην εξουσία, υποχώρησε μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα.

Κατά την διάρκεια των πέντε ετών της διακυβέρνησής του διόρισε σύμφωνα με εκτιμήσεις 150.000 άτομα στο ευρύτερο δημόσιο φέρνοντας τον συνολικό αριθμό πάνω από το ένα εκατομμύριο, ή 21 τοις εκατό του ενεργού πληθυσμού.

Κατά την ίδια περίπου περίοδο οι δημόσιες δαπάνες της υγείας έκαναν άλμα από το πέντε τοις εκατό του ΑΕΠ σχεδόν στο επτά τοις εκατό, δημόσιες δαπάνες για συντάξεις πήγαν από το 11.8 τοις εκατό στο 13 τοις εκατό.

Η οικονομική ανάπτυξη που ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας βοήθησε τον Καραμανλή να κερδίσει με μικρή διαφορά την επανεκλογή του το 2007.

Αλλά στα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του, αγωνιζόμενος με πλειοψηφία μόλις δύο εδρών, παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος. Το κόμμα του συνετρίβη.

Ο Καραμανλής έδρασε όχι τόσο από απερισκεψία, όσο από αδυναμία.

Τρεις δομικοί λόγοι, όλοι τους αποτελέσματα μακροπρόθεσμων αλλαγών στην ελληνική πολιτική ζωή, περιόρισαν το πεδίο δράσης του.

Ο πρώτος ήταν η δημόσια διοίκηση, η οποία δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει οποιοδήποτε μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Η αποδιοργάνωσή της είχε ξεκινήσει την δεκαετία του 1980 όταν τα πολιτικά κόμματα ανέλαβαν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην στελέχωση της διοίκησης.

Στην θεωρία, η αλλαγή αυτή ήταν μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η συντηρητική τάση της ελληνικής γραφειοκρατίας, που ήλθε ως αποτέλεσμα του Εμφυλίου Πολέμου του 1946-49.

Αλλά η πολιτική ανάμειξη γρήγορα έγινε ένα μόνιμο στοιχείο της κεντρικής διοίκησης, ώστε οι υπουργοί διόριζαν τους ευνοούμενούς τους σχεδόν κατά βούληση.

Μέσα σε μια δεκαετία η ευρύτερη δημόσια διοίκηση διπλασιάστηκε σε μέγεθος.

Πολύ απλά, ο Καραμανλής είχε ελάχιστο έλεγχο πάνω στο κόμμα του.

Λόγω της δομής του ελληνικού εκλογικού συστήματος, οι πιο πολλοί πολιτικοί εκλέγονται σε πολυεδρικές εκλογικές περιφέρειες και συχνά αναμετρώνται με υποψηφίους από το κόμμα τους.

Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Καραμανλής ο ανταγωνισμός στις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εκλογικές περιφέρειες – δηλαδή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά οι οποίες από εκλέγουν 96 από τις 300 έδρες του κοινοβουλίου – είχε ήδη γίνει εξαιρετικά έντονος.

Σε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό περιβάλλον η προβολή στην τηλεόραση και η ιδιωτική χρηματοδότηση ήταν απόλυτα σημαντικές για την εκλογική επιτυχία.

Και με την πρόσβαση σε πλούσιους χρηματοδότες και τις ελίτ των μέσων ενημέρωσης, οι πολιτικοί των αστικών εκλογικών περιφερειών μπορούσαν να γίνουν πρωταγωνιστές στην εθνική πολιτική ζωή χωρίς να χρειάζονται κομματικούς μηχανισμούς.

Πολλοί χρωστούσαν την εκλογή τους στους ισχυρούς ολιγάρχες, ενώ άλλοι σε επαγγελματικές ενώσεις ή συνδικάτα. Οι δήθεν σύμμαχοι του Καραμανλή στη βουλή είχαν λίγα κίνητρα να δράσουν σύμφωνα με το πρόγραμμά του.


Who is Who


Ο Παύλος Ελευθεριάδης όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα του, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και τη Γλυφάδα. Πήγε σχολείο στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή στην Αθήνα και σπούδασε στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1990.

Συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Πανεπιστήμιo του Cambridge από όπου πήρε το διδακτορικό του το 1995.

Υπηρέτησε τη θητεία του στον Στρατό Ξηράς, στην Τρίπολη, την Αθήνα και τη Σύμη. Από το 2003 διδάσκει στην Οξφόρδη ενώ το 2001 ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, ενώ από το 1998 έως το 2003 δίδαξε στο London School of Economics.

Το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μποδοσάκη. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:41 pm


Ο Πολάκης εκθέτει τον Βαξεβάνη Μόλις στριμώχτηκε, «έδωσε» τον σύντροφό του
Ο Πολάκης που έσπευσε να επιβεβαιώσει με υπερηφάνεια τον διάλογο, αφού έζησε έναν ακόμη ανέξοδο προσωπικό θρίαμβο, αντελήφθη ότι πέρα από τους υπονόμους, άνοιξε το δρόμο στους νόμους και τους αστυνόμους οπότε έκανε ό,τι όλα τα παλικάρια της φακής, δηλαδή μάζεψε την ουρά κάτω από τα σκέλια. 

Προκειμένου, εκ των υστέρων, να αποδείξει ότι δεν υπήρχε απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας, αλλά από στήθους αναπαραγωγή της λόγω της φωτογραφικής μνήμης που διαθέτει, θυμήθηκε ότι μια φορά είχε ψαρέψει κάτι κέφαλους γιατί ξέρει από ψαροντούφεκο και είχε μάθει σημάδι όταν πόζαρε με καλάσνικοφ και μετά μάζευε καφέ μαζί με τις κνήτικες μπριγάδες στη Νικαράγουα.

Ο βόθρος, λιγότερη βρώμα βγάζει, απ' αυτά τα πολιτικά και δημοσιογραφικά περιττώματα...


Ας είναι καλά, η ... ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ "δικαιοσύνης"!
 

Καλλιόπη Σουφλή
Βαγγέλης Περρής
 

Το Documento του ρεπόρτερ-ερευνητή K.  Βαξεβάνη συνέχισε τις μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες. 

Ακολουθώντας τα χνάρια των μεγάλων ταγών της αριστερής δημοσιογραφίας που μαγνητοφωνούσαν τους φίλους τους, έφερναν στην επιφάνεια κρυφά γκέι ημερολόγια και επέβαλαν στην πολιτική σκηνή προσωπικότητες κύρους όπως τον Παπαχριστόπουλο, δημοσίευσε το κείμενο μίας τηλεφωνικής συνομιλίας. 

Στο ένα άκρο της τηλεφωνικής γραμμής βρισκόταν ο κουμπουροφόρος σύντροφος Πολάκης, στην άλλη ο προδοτικός Στουρνάρας. 

Η συνομιλία δημοσιεύτηκε με το «νι και με το σίγμα» και χαρακτηρίστηκε σαν ρεπορτάζ.


Σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές, «ρεπορτάζ» σημαίνει ότι υπάρχουν πηγές οι οποίες επιβεβαιώνουν την είδηση. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πηγή ήταν το ηχογραφημένο τηλεφώνημα το οποίο προφανώς είχε στην κατοχή της η αδέσμευτη εφημερίδα – άλλωστε η λεπτομερής απομαγνητοφώνηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησής του.


Την επομένη άρχισαν τα προβλήματα.


Ο Πολάκης που έσπευσε να επιβεβαιώσει με υπερηφάνεια τον διάλογο, αφού έζησε έναν ακόμη ανέξοδο προσωπικό θρίαμβο, αντελήφθη ότι πέρα από τους υπονόμους, άνοιξε το δρόμο στους νόμους και τους αστυνόμους οπότε έκανε ό,τι όλα τα παλικάρια της φακής, δηλαδή μάζεψε την ουρά κάτω από τα σκέλια. 

Προκειμένου, εκ των υστέρων, να αποδείξει ότι δεν υπήρχε απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας, αλλά από στήθους αναπαραγωγή της λόγω της φωτογραφικής μνήμης που διαθέτει, θυμήθηκε ότι μια φορά είχε ψαρέψει κάτι κέφαλους γιατί ξέρει από ψαροντούφεκο και είχε μάθει σημάδι όταν πόζαρε με καλάσνικοφ και μετά μάζευε καφέ μαζί με τις κνήτικες μπριγάδες στη Νικαράγουα.

Η λεβέντικη αυτή στάση δεν εκθέτει τον Πολάκη –άλλωστε, όπως έλεγε και ο Μαρξ «Ο καθαρός ο ουρανός ποτέ δεν πιάνει βρώμα, κι όποιος μιλάει για δάνεια θα τονε φάει το χώμα»– αλλά τον Βαξεβάνη. Ο σύντροφός του τον πούλησε. 

Τον άφησε εκτεθειμένο να αποκαλεί «ντοκουμέντο» μία συνομιλία που, σύμφωνα με το νέο σενάριο, του τη διηγήθηκαν και εκείνος την έχαψε αμάσητη χωρίς να ζητήσει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο! 

Μπορεί δηλαδή να επικοινωνήσει οποιοσδήποτε με το δημοσιογράφο-ερευνητή, να του πει ότι μίλησε με τον Θεό, τον Τσίπρα ή τον Καρανίκα, και το Documento να κάνει θέμα τη συνομιλία που ποτέ δεν άκουσε και δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξή της!

Ακόμη και ένας περιορισμένων δυνατοτήτων παράγοντας της κρατικοδίαιτης συστημικής δημοσιογραφίας μπορεί να αντιληφθεί ότι ο νεανικός και αφελής ενθουσιασμός ελάχιστα απέχει από τον δημόσιο εξευτελισμό.

Φαντάσου πώς ένιωσε ο Βαξεβάνης που δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία...


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:59 pm


Ποιός θα πληρώσει τα ... δάνειά τους;;;


 Δεν τους φτάνουν τα χιλιάρικα που τσεπώνουν στο ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΣ και τα εκατομμύρια
που παντελονιάζουν όταν είναι κυβέρνηση, από τα ευνοϊκά νομοσχέδια στην ελίτ, παίρνουν και δάνεια... ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ(;;;;)


 Εσύ νεοέλληνα, όχι μόνον δεν μπορείς να πάρεις από τις τράπεζες ούτε ένα ευρώ, αλλά... ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.


Συνέχισε να τους ψηφίζεις... 

Το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ, έχει κυριεύσει την ύπαρξή σου.


Καλλιόπη Σουφλή
 Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:25 pm


Τι ψηφίζουν τα ... αλλοδαπά;;;Μέχρι να συνειδητοποιήσεις νεοελληνάκο ραγιά, πως ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.


Συνέχισε την φραπεδιά σου... μην σου χαλάω την απάθειά σου...
 

Καλλιόπη Σουφλή
Το σχετικό βίντεο, εδώ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:42 pm


Τι κοινό θα μπορούσε να έχει μια Εβραϊκή ΜΚΟ (HIAS) χρηματοδοτούμενη κι εργαλειοποιημένη απ τις ΗΠΑ & το Ισραήλ με το παράρτημα του μεγαλύτερου Ισλαμικού φιλανθρωπικού ιδρύματος (IRUSA) το οποίο κατηγορείται για διασυνδέσεις με τζιχαντιστές & χρηματισμό οργανώσεων όπως η Χαμάς;
 Κι όμως, στην Ελλάδα ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με σκοπό να προσφέρουν νομική συνδρομή και εκπροσώπηση σε αιτούντες ασύλου και "πρόσφυγες" καθώς και σε ζητήματα πρόσβασης σε δικαιώματα και υπηρεσίες. Μήπως γιατί τα τζιχάντια, είναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ερπετοειδών περιούσιων, όπως και κάθε τι αρνητικό και σατανικό σ' αυτή την γη;;;


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΡΠΕΤΟΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
 

Καλλιόπη Σουφλή

 1. Σταυροφόρος @stavroforos_
  Τι κοινό θα μπορούσε να έχει μια Εβραϊκή ΜΚΟ (HIAS) χρηματοδοτούμενη κι εργαλειοποιημένη απ τις ΗΠΑ & το Ισραήλ με το παράρτημα του μεγαλύτερου Ισλαμικού φιλανθρωπικού ιδρύματος (IRUSA) το οποίο κατηγορείται για διασυνδέσεις με τζιχαντιστές & χρηματισμό οργανώσεων όπως η Χαμάς;

  Κι όμως, στην Ελλάδα ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με σκοπό να προσφέρουν νομική συνδρομή και εκπροσώπηση σε αιτούντες ασύλου και "πρόσφυγες" καθώς και σε ζητήματα πρόσβασης σε δικαιώματα και υπηρεσίες. 2. Ένα απ τα τελευταία κατορθώματα του συγκεκριμένου υβριδίου ήταν η μεταβολή του καταχωριμένου φύλου τρανς γυναίκας "πρόσφυγα" στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης. https://www.dailythess.gr/ti-metavoli-toy-katachorismenoy-fyloy-trans-gynaikas-prosfygos-apofasise-to-eirinodikeio-mytilinis/ 
  4 retweets 9 σημάνσεις "Μου αρέσει"

  1. Ολοκλήρωση συζήτησης
 3. Απάντηση στο χρήστη @stavroforos_
  Τι γίνεται τη στιγμή που το πόπολο κοιμάται ή βλέπει Survivor...

 4. Απάντηση στο χρήστη @stavroforos_
  ειναι η Μουσουλμανικη Αδελφοτητα, δημιουργημα της ΜΙ6


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:25 pm


"Εισβολή" της Εφορίας σε θυρίδες και τραπεζικά δάνειαΤα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας, εντοπισμό μαύρου χρήματος, αλλά και για ταχύτερες και αποτελεσματικότερες κατασχέσεις εναντίον όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

Εμ, τα μπικικίνια, δεν τ' αφήνουν στις τράπεζες βρε ...


Στην Τράπεζα, άντε και ν΄ αφήσεις ένα κατοστάρι, αν το έχεις κι αυτό, για τις έξτρα περιπτώσεις... 

ΠΟΣΕ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ;;; 


Καλλιόπη Σουφλή


 "Εισβολή" της Εφορίας σε θυρίδες και τραπεζικά δάνεια

Με τροποποίηση της απόφασης για τη λειτουργία του τραπεζικού μητρώου την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, μπαίνουν στο στόχαστρο των φορο-ελεγκτικών υπηρεσιών οι τραπεζικές θυρίδες και τα δάνεια των φορολογούμενων.


Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας, εντοπισμό μαύρου χρήματος, αλλά και για ταχύτερες και αποτελεσματικότερες κατασχέσεις εναντίον όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.


Ειδικότερα, με την απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός, τροποποιείται απόφαση του 2013 που αφορά στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος μητρώων τραπεζικών λογαριασμών και λογαριασμών πληρωμών. 

Όταν η ελεγκτική υπηρεσία της ΑΑΔΕ θα υποβάλλει στο σύστημα αίτημα για τη λήψη στοιχείων για έναν συγκεκριμένο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), φυσικού ή νομικού προσώπου, τότε οι τράπεζες εκτός από τα στοιχεία καταθετικών λογαριασμών, προθεσμιακών καταθέσεων, δανειακών προϊόντων και επενδυτικών προϊόντων θα πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιούν και αν στον συγκεκριμένο ΑΦΜ υπάρχει "χρεωμένη" τραπεζική θυρίδα και λογαριασμός πληρωμών.

 Σημειώνεται ότι με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο το περιεχόμενο τραπεζικών θυρίδων δεσμεύεται στις περιπτώσεις ελέγχων με ενδείξεις για μεγάλη φοροδιαφυγή (π.χ. άνω των 200.000 ευρώ). 

 Με τη διεύρυνση του τραπεζικού μητρώου προκειμένου να περιληφθούν σε αυτό οι τραπεζικές θυρίδες, η σχετική διαδικασία θα γίνεται ταχύτερα ενώ ανοίγει ο δρόμος για να μπορεί η Εφορία να προχωρά σε αποτελεσματικότερο έλεγχο των όσων ελέγχονται για φοροδιαφυγή ή διαθέτουν τραπεζικές θυρίδες, ενώ χρωστούν σημαντικά ποσά στο Δημόσιο.


Παράλληλα, με άλλη τροποποίηση της απόφασης για τη λειτουργία του τραπεζικού μητρώου, οι τράπεζες υποχρεώνονται να παρέχουν στη φορολογική διοίκηση πληροφορίες για την κίνηση των δανειακών λογαριασμών των ελεγχόμενων προκειμένου να εντοπίζονται δαπάνες απόσβεσης δανείων οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν οι ελεγχόμενοι.


Αναλυτικά η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:


Α.1055/2019 Τροποποίηση της Λειτουργίας του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών
(Τροποποίηση της Λειτουργίας του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών)

Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος
Αριθμ. Α 1055/2019
(ΦΕΚ Β' 501/20-02-2019)

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις των άρθρων 62 και 63 του ν. 4170/2013 (Α' 163) όπως ισχύουν.

2) Τις διατάξεις του Π.Δ.142/2017 "Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών" (Α'181), όπως αυτές ισχύουν.

3) Τις διατάξεις του κεφαλαίου Α' "Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων" του Πρώτου Μέρους του ν. 4389/2016 ( Α'94 ) "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις" και ειδικότερα των άρθρων 1, 2, 13, 14, 17 και 41, όπως ισχύουν.

4) Την Δ. ΟΡΓ. Α 1036960 ΕΞ 2017 ( Β'968) απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων "Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)".

5) Την αριθμ. 1 της 20.01.2016 (Υ.Ο.Δ.Δ. 18) πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου "Επιλογή και διορισμός Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών", σε συνδυασμό με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 41 του ν. 4389/2016 και την αριθμ. 39/3/30.11.2017 (Υ.Ο.Δ.Δ. 689) απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης της ΑΑΔΕ "Ανανέωση της θητείας του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων".

6) Την ΠΟΛ 1258/2013 (Β'3101 ) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών "Ρύθμιση οργανωτικών και τεχνικών θεμάτων λειτουργίας του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών".

7) Την ΠΟΛ.1131/2014 (Β'1232) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών "Συμπλήρωση της ΠΟΛ 1258 (ΦΕΚ Β' 3101/6-12-2013) με το Παράρτημα Δ που αφορά στον Κανονισμό Διαχείρισης και Λειτουργίας του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών".

8) Την ΠΟΛ.1202/2015 (Β'1957 ) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών "Επέκταση και Τροποποίηση της λειτουργίας του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών".

9) Την ΥΠΟΙΚ 0010218 ΕΞ 2016 (Β' 3696) απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών "Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου".

10) Το γεγονός ότι με την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,
αποφασίζουμε:


Άρθρο 1

Η παράγραφος 2.6 της ΠΟΛ 1258/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
"2.6 Για την ταυτοποίηση αναζητούμενου Α.Φ.Μ. στα πελατοκεντρικά συστήματα των υπόχρεων προσώπων της παρ. 1 του αρ. 62 του ν. 4170/2013 ακολουθείται ο αλγόριθμος αναζήτησης που περιγράφεται στο Παράρτημα Α της παρούσης".


Άρθρο 2

1. Το άρθρο 4 της ΠΟΛ 1258/2013 μετονομάζεται σε "Άρθρο 4: Μορφότυποι των Διαβιβαζομένων Στοιχείων".

2. "Η παράγραφος 4.1 του άρθρου 4 της ΠΟΛ 1258/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
"4.1 Με το αίτημα 01 ζητείται από τα υπόχρεα πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 62 του ν. 4170/2013 να απαντήσουν για συγκεκριμένο Α.Φ.Μ. Φυσικού ή Νομικού Προσώπου ή Νομικής Οντότητας:
 

• Αν ο κάτοχος του Α.Φ.Μ. είναι πελάτης του υπόχρεου προσώπου με οποιαδήποτε σχέση για το χρονικό διάστημα που καλύπτει το ΣΜΤΛ και ΛΠ.
 


• Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης θα παρατίθεται κατάλογος των ακόλουθων τύπων προϊόντων:
 

1 = Καταθετικός πρώτης ζήτησης
 

2 = Καταθετικός προθεσμιακός
 

3 = Χορηγητικός
 

4 = Επενδυτικός
 

5 = Άλλος
 

7 = Τραπεζική θυρίδα
 

9 = Λογαριασμός Πληρωμών"

3. "Η παράγραφος 4.5 του άρθρου 4 της ΠΟΛ 1258/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
 

"4.5 Με το αίτημα 02 ζητείται από συγκεκριμένο υπόχρεο πρόσωπο να απαντήσει για συγκεκριμένο Α.Φ.Μ. Φυσικού ή Νομικού Προσώπου ή Νομικής Οντότητας για συγκεκριμένο λογαριασμό πληρωμής και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο για το σύνολο των συναλλαγών του συγκεκριμένου λογαριασμού πληρωμής, οι οποίες επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο του λογαριασμού".

4. Στο άρθρο 4 της ΠΟΛ 1258/2013 προστίθενται παράγραφοι ως εξής:
 

"4.9 Με το αίτημα 03 ζητείται από συγκεκριμένο υπόχρεο πρόσωπο του άρθρου 62 του ν. 4170/2013 που παρέχει πιστώσεις να απαντήσει για συγκεκριμένο Α.Φ.Μ. Φυσικού ή Νομικού Προσώπου ή Νομικής Οντότητας, για συγκεκριμένο δανειακό προϊόν και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο για το σύνολο των συναλλαγών του συγκεκριμένου προϊόντος, οι οποίες επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο του προϊόντος.
 

4.10 Κατά την υποβολή του αιτήματος απαιτείται η υποβολή ειδικού μηνύματος, η δομή του οποίου περιγράφεται στο Παράρτημα Ζ της παρούσης.
 

4.11 Αναλυτική περιγραφή της δομής του απαντητικού μηνύματος παρατίθεται στο Παράρτημα Η της παρούσης. Τεχνική περιγραφή των ανταλλασσόμενων μηνυμάτων (γραμμογράφηση) περιλαμβάνεται ως παράρτημα στον Κανονισμό Διαχείρισης της Λειτουργίας του ΣΜΤΛ και ΛΠ. (Παράρτημα Δ).
 

4.12 Τα αποτελέσματα του Αιτήματος 03 διαβιβάζονται ηλεκτρονικά, με τους ίδιους περιορισμούς και όρους με αυτούς των Μηνυμάτων 01 και 02.".

Άρθρο 3
Στο άρθρο 5 της ΠΟΛ 1258/2013 προστίθενται εδάφια ως εξής:
"Ως ημερομηνία έναρξης της Παραγωγικής Λειτουργίας του Αιτήματος 03, ορίζεται η 4-3-2019. Μετά την ημερομηνία αυτή, όλα τα ερωτήματα που καλύπτονται από το αίτημα 03 θα πρέπει να υποβάλλονται από τους Φορείς που έχουν ενταχθεί στο σύστημα αποκλειστικά ηλεκτρονικά."


Άρθρο 4
Καταργείται το άρθρο 6 της ΠΟΛ 1258/2013.

Άρθρο 5
Στο άρθρο 7, της ΠΟΛ 1258/2013 προστίθεται παράγραφος ως εξής:
"7.6. Τα Υπόχρεα Πρόσωπα, τα οποία τεκμηριωμένα, με βάση τα στοιχεία λειτουργίας που διαθέτει ο Υπεύθυνος Διαχείρισης του Συστήματος, έχουν επιδείξει ποσοστό θετικών απαντήσεων στο μήνυμα 01 κάτω του 0,1% επί του συνόλου των αιτημάτων καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας του συστήματος δεν υποχρεούνται στην υποστήριξη αυτόματων απαντήσεων μέσω του ΣΜΤΛ και ΛΠ για τα αιτήματα 02 και 03. Στην περίπτωση αυτή, τυχόν αιτήματα 02 ή/και 03 διαβιβάζονται μέσω αλληλογραφίας, ηλεκτρονικής ή έντυπης, στα εν λόγω ιδρύματα, τα οποία οφείλουν να απαντήσουν εντός 5 εργασίμων ημερών με ηλεκτρονικό αρχείο που θα τηρεί αυστηρά τη γραμμογράφηση του αντίστοιχου μηνύματος, σύμφωνα και με τη σχετική διαδικασία που περιγράφεται στο Παράρτημα Δ' της παρούσης".


Άρθρο 6
1. Το αίτημα 01, μετονομάζεται όπου αυτό αναφέρεται στα παραρτήματα της παρούσης, σε "Αίτημα 01: Ύπαρξη και Υπόλοιπα Καταθετικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών".

2. Το Αίτημα 02,μετονομάζεται όπου αυτό αναφέρεται στα παραρτήματα της παρούσης, σε "Αίτημα 02: Κινήσεις Καταθετικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών".

3. Στο Μήνυμα 01 του παραρτήματος 4 προστίθενται οι ακόλουθοι τύποι προϊόντων:
07: Τραπεζική θυρίδα
09: Λογαριασμός Πληρωμών


4. Το Παράρτημα Α' της παρούσης αντικαθιστά το αντίστοιχο Παράρτημα Α' της ΑΥΟ ΠΟΛ 1258/2013

5. Το Παράρτημα Δ' της παρούσης αντικαθιστά το Παράρτημα Δ' της ΑΥΟ ΠΟΛ 1258/2013.

6. Στην ΠΟΛ 1258/2013 προστίθενται Παραρτήματα ως εξής:
 

1. Παράρτημα Ζ: Δομή Μηνύματος Αιτήματος 03.
 

2. Παράρτημα Η: Δομή Μηνύματος Απάντησης Αιτήματος 03.

7. Όπου στην ΠΟΛ 1258/2013 αναφέρεται ο όρος "Νομικό Πρόσωπο", νοείται "Νομικό Πρόσωπο ή Νομική Οντότητα" και όπου αναφέρονται οι όροι "Πιστωτικά Ιδρύματα και τα Ιδρύματα Πληρωμών" νοούνται "υπόχρεα πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 62 του ν. 4170/2013 (Α'163), όπως εκάστοτε ισχύει".

Άρθρο 7
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2019

Η Υφυπουργός
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ


Πηγή: capital.gr


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 5:55 pm


«Ζεσταίνεται» εξέγερση εθνικιστών στα Σκόπια – Ο Γκ. Ιβάνοφ δεν αποδέχεται τις «Πρέσπες» – Τσίπρας-Ζάεφ επιβάλλουν τη Συμφωνία


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποδοχή του νέου ονόματος και της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας του σκοπιανού λαού και αυτό θα αποτυπωθεί σύντομα εντός της χώρας.
 
Εάν σε αυτό προσθέσουμε και την ανεργία, την μεγάλη εγκληματικότητα και την μεροληπτική στάση των Αλβανών που θέλουν να εκλέξουν και πρόεδρο στις επικείμενες εκλογές, βάζοντας μπουρλότο στο κρατίδιο αυτό με σκοπό να προσκολληθούν αργότερα στην Μεγάλη Αλβανία, τότε πρέπει να αναμένουμε πολύ άσχημες εξελίξεις στην περιοχή σύντομα.

Να το ξαναπώ για να το εμπεδώσουμε.
Πίσω από την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ... ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.


Καλλιόπη Σουφλή
Τίποτα δεν έχει τελειώσει οριστικά στα Σκόπια με το θέμα της ονομασίας, την στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των Σκοπιανών δεν το αποδέχεται και προβαίνει σε κινήσεις αποδοκιμασίας, όπως το σβήσιμο της λέξης «Βόρεια» σε πινακίδες κά.  
  


Ουσιαστικά, η Συμφωνία των Πρεσπών επιβλήθηκε τόσο από τα Σκόπια, όσο και από την Αθήνα, ενώ οι αρχικοί όροι για την εφαρμογή της συνθήκης δεν τηρήθηκαν από την πλευρά των Σλάβων. Παρόλα αυτά η Συμφωνία προχώρησε και έβαλε τη σπίθα για μια νέα εποχή αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια.


Ο Πρόεδρος της χώρας Γκ. Ιβανόφ αρνείται και ο ίδιος πεισματικά να εκτελέσει την απόφαση του κοινοβουλίου για το νέο όνομα του κράτους, δίνοντας το έναυσμα στους εθνικιστές του VMRO να βαράνε τα νταούλια της εξέγερσης.


Η διεθνής κοινότητα έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας σε όλα τα επίσημη ιδρύματα και ο Ιβάνοφ αρνείται πεισματικά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, γνωστοποιεί ο τοπικός αλβανικός τύπος.


Σύμφωνα με την συνθήκη, κάθε δημόσιο ίδρυμα και κάθε νομική οντότητα που έχει συσταθεί από το σκοπιανό κράτος πρέπει να αλλάξει το όνομά της χώρας στην πινακίδα του.


Όλα τα υπουργεία και τα θεσμικά όργανα έχουν σεβαστεί αυτή την υποχρέωση και έχουν αλλάξει τους ιστοτόπους τους, αλλά όχι ο ιστότοπος του Σκοπιανού προέδρου.


Ο ιστότοπος του προέδρου εξακολουθεί να έχει το όνομα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

Το όνομα του προφίλ του στο Facebook δεν έχει αλλάξει και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προεδρική βίλα του Vodno.

Όσον αφορά την ερώτηση προς την κυβέρνηση εάν υπάρχουν κυρώσεις για μη συμμόρφωση του Ιβανοφ με τις υποχρεώσεις, λένε:


«Κάθε θεσμός και κάθε πολίτης πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Είναι απαραίτητο για όλα τα θεσμικά όργανα να προβούν σε αλλαγές στις αντίστοιχες προθεσμίες, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα», σημειώνει η Κυβέρνηση.


Η μετονομασία των πινακίδων στα συνοριακά σημεία με τη Δημοκρατία της Ελλάδος είναι το πρώτο βήμα που έκαναν τα Σκόπια προς την πλήρη αλλαγή του συνταγματικού ονόματος.


Σύμφωνα με την σκοπιανή ομάδα διακυβέρνησης που είναι επιφορτισμένη με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της συμφωνίας Πρεσπών μεταξύ «Β.Μκαεδονίας» και Ελλάδας, οι προθεσμίες για πλήρη αλλαγή ξεκινούν από 3 ημέρες έως σε 5 χρόνια από την έναρξη του σχετικού κεφαλαίου της ΕΕ.


Η ουσία αφορά την δράση των σκληρών Σκοπιανών εθνικιστών του VMRO, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από Ρώσους συμβούλους από τους εκατοντάδες που δρουν στην χώρα (στην Σερβία είναι 3000) ετοιμάζονται για καταιγιστικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποδοχή του νέου ονόματος και της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας του σκοπιανού λαού και αυτό θα αποτυπωθεί σύντομα εντός της χώρας.


Εάν σε αυτό προσθέσουμε και την ανεργία, την μεγάλη εγκληματικότητα και την μεροληπτική στάση των Αλβανών που θέλουν να εκλέξουν και πρόεδρο στις επικείμενες εκλογές, βάζοντας μπουρλότο στο κρατίδιο αυτό με σκοπό να προσκολληθούν αργότερα στην Μεγάλη Αλβανία, τότε πρέπει να αναμένουμε πολύ άσχημες εξελίξεις στην περιοχή σύντομα.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 5:01 pm


Τα Τίρανα συγκλονίζονται από τις ιαχές: «Ράμα φύγε, Ράμα ψόφα»


Πολιτική αποσταθεροποίηση στην Αλβανία - Αιματοχυσία φοβάται η Ε.Ε. 

 Η αντιπολίτευση  απαιτεί εδώ και τώρα μια μεταβατική κυβέρνηση μέχρι τις επερχόμενες εκλογές και όσο περνάει η ώρα η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο έκρυθμη.Λαοθάλασσα άνω των 60 χιλιάδων αγανακτισμένων Αλβανών πολιτών έχει κατακλύσει την περιοχή πέριξ του κοινοβουλίου το οποίο έχουν ζώσει δεκάδες θωρακισμένα οχήματα και αστυνομικοί.


Οι διαδηλωτές φωνάζουν ρυθμικά «Ράμα φύγε, Ράμα ψόφα».


Πριν από λίγα λεπτά, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε ότι η εντολή διακυβέρνησης της χώρας θα δοθεί σήμερα από τον λαό ως μεταβατική κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι η σημερινή διαδήλωση είναι ένα μήνυμα που πρέπει να ακουστεί καλά από τον Έντι Ράμα.


Ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ακύρωσε τη δραστηριότητα που είχε σχεδιαστεί για σήμερα στο Αργυρόκαστρο, μετά τη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης των Τίρανα, μεταδίδουν έγκυρα αλβανικά ΜΜΕ.


Το πρακτορείο ειδήσεων Albeu.com γνωρίζει από έγκυρες πηγές, ότι ο Ράμα βρίσκεται σήμερα στο γραφείο του βουλευτή Gramoz Ruci στο κτίριο του κοινοβουλίου της Αλβανίας, ενώ οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ωρύονται απ΄έξω, μπροστά από το Κοινοβούλιο στην οδό Τζορτζ Μπους.


Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης του στο ιταλικό κανάλι RAI1, ο Ράμα δήλωσε : «Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να κάψουν το κοινοβούλιο».


Επίσης, όταν ρωτήθηκε εάν στην Αλβανία υπάρχει διαφθορά ή όχι, είπε ναι, αλλά η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μεγαλύτερη από την ίδια την διαφθορά.


Η αντιπολίτευση όμως απαιτεί εδώ και τώρα μια μεταβατική κυβέρνηση μέχρι τις επερχόμενες εκλογές και όσο περνάει η ώρα η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο έκρυθμη.


Επίσημα 1200 πάνοπλοι αστυνομικοί και εκατοντάδες κομάντος με οπλισμό έχουν ζώσει το κοινοβούλιο για να αποφύγουν «έφοδο» των διαδηλωτών, για την κατάληψη της εξουσίας. 

Ανεπίσημα εκτιμάται ότι μια πολύ μεγάλη αστυνομική και στρατιωτική δύναμη ευρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν σοβαρά έκτροπα.

Όλες οι ξένες πρεσβείες στην χώρα παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις ενώ η επικεφαλής της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Federica Mogerini και ο Επίτροπος Johannes Hahn αντέδρασαν στις εξελίξεις και στην προοπτική να έχουμε αιματοκύλισμα εάν και εφόσον βέβαια επικρατήσει η ωμή βία.

Σε κοινή δήλωση τους εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους καταδικάζοντας κάθε πράξη βίας και οποιαδήποτε δήλωση που υποκινεί βία από πολιτικούς ηγέτες, υπονοώντας τον Λ.Μπάσα.

Ζητούν διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης παίρνοντας σαφή θέση στην διένεξη.


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ:


«Λαμβάνοντας υπόψη τις ταραχές στη χώρα προχθές, επιβεβαιώνουμε το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις ως βασικό χαρακτηριστικό και βασική αξία της δημοκρατίας, αλλά καταγγέλλουμε σθεναρά οποιαδήποτε ρητορική από τους πολιτικούς ηγέτες που ζητούν τη βία.

Επιπλέον, η απόφαση της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί σύσσωμη παρακωλύει σοβαρά τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Αλβανία. Το Κοινοβούλιο είναι ο τόπος όπου οι μεταρρυθμίσεις και οι σχετικές εξελίξεις θα πρέπει να συζητηθούν και να αναπτυχθούν, όχι να επικρατεί μποϊκοτάζ.

Αυτές οι αποφάσεις και οι πράξεις είναι αντιπαραγωγικές, αντιβαίνουν στη δημοκρατική εκλογή Αλβανών πολιτικών και υπονομεύουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει ότι όλα τα μέλη του αλβανικού κοινοβουλίου θα υπερασπιστούν τα δημοκρατικά ιδεώδη και τις αρχές και θα συνεχίσουν να υπηρετούν στο Κοινοβούλιο, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή βίαιων πράξεων και εμπρηστικών δηλώσεων.

Αναμένουμε επίσης από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να προβούν σε εποικοδομητικές συζητήσεις προκειμένου να ξεπεράσουν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση προς όφελος της Αλβανίας και των πολιτών της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το διάσημο RAI1, ο Edi Rama μίλησε για τη διαμαρτυρία που ανακοίνωσε η αντιπολίτευση.

«Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να κάψουν το κοινοβούλιο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. 

Επίσης, διερωτήθηκε εάν στην Αλβανία υπάρχει διαφθορά ή όχι, είπε ναι, αλλά η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μεγαλύτερη από τη διαφθορά.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 4:28 pm


Στέλιος Κυμπουρόπουλος... Φωτεινό παράδειγμα γενναιότητας στη ζωή... Στέλιος Κυμπουρόπουλος: "Τα όνειρα, κυνηγούνται...  
Συν Αθηνά και χείρα κίνει. 

Δε μπορούμε να αναζητήσουμε να ζωντανέψει το όνειρο, αν δε βάλουμε και την προσωπική μας ενέργεια. 
Χωρίς εμάς, τίποτα δε θα συμβεί. 

Κανένας στόχος δε θα έρθει κοντά μας, εάν δε μετακινηθούμε από τη θέση μας. 

Όμως, πολλά από αυτά που πραγματοποιούνται δε ξέρουμε αν θα μας ωφελήσουν ή θα μας δυσκολέψουν. 

Για αυτό χρειάζεται να τα έχουμε καλά με το μέσα μας, να έχουμε γνώση για το ποιοι είμαστε, το τι θέλουμε και να αξιολογούμε συχνά πυκνά αυτά τα όνειρα για να βλέπουμε επάνω σε ποιες αξίες μας πατάνε. 

Όχι, οι αξίες δεν αλλάζουν τόσο εύκολα αλλά φιλτράρονται με την προσωπικότητά μας. Μεγάλη κουβέντα…"Σήμερα, θα ξεκινήσω μ' ένα θέμα που δεν είναι της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά μ' ένα πρόσωπο που είχα την τιμή να γνωρίσω σε συνέδριο που ήμασταν και οι δυο ομιλητές.
Με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.


Αυτόν τον ξεχωριστό υπέροχο ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, με την απαράμιλλη  δύναμη ψυχής...

Από το 2003 που τον γνώρισα, η πίστη του στη ζωή δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο.

Κι αν στερείται την υγεία του, έχει δίπλα του δυο αγγέλους... τους γονείς του, που τον ανέθρεψαν με πίστη στη ζωή...

Παράδειγμα για όλους εμάς που έχουμε την υγειά μας...

Παράδειγμα και φάρος ελπίδας, για όσους υποφέρουν...

Πρώτο θέμα για σήμερα κι ίσως και για την κάθε μέρα μας, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Για να λέμε ένα "Δόξα τω Θεώ", που έχουμε την υγειά μας και για να γίνεται ο Στέλιος, φωτεινός φάρος δύναμης στην κάθε ψυχή...


Καλλιόπη ΣουφλήΌταν η ασθένεια επηρεάζει την προσωπικότητά και οδηγεί στην επιτυχία: Η περίπτωση του Στέλιου… Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Φωτογραφία από το αρχείο του
 Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που γεννήθηκαν γενναίοι. Γενναίοι από την κούνια τους. Είναι διαφορετικοί γιατί είναι καλύτεροι… Γιατί δεν κλείδωσαν τα όνειρα τους σε ένα συρτάρι, γιατί δεν τα άφησαν να βαλτώσουν και μαζί μ’ αυτά κι οι ίδιοι… 

Ένας από αυτούς τους φωτεινούς ανθρώπους, είναι κι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. 

Ο άνθρωπος που έγινε γνωστός, στο ευρύτερο κοινό, ως ο αριστούχος μαθητής της γ’γυμνασίου, ως ο πρώτος αριστούχος μαθητής, με κινητική αναπηρία, που σήκωσε υψηλά την ελληνική σημαία, σε μια περίοδο που η νομοθεσία του «δικαίου» δεν το επέτρεπε… 

Τότε χύθηκαν τόνοι από μελάνι, για τον Στέλιο, όπως και χιλιάδες λέξεις ειπώθηκαν στον τηλεοπτικό αέρα… 
 • Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, το οικοδόμημα, μπορεί να παραμένει σαθρό κι εμείς βυθισμένοι στα σκοτάδια μας, που τελικά απέδειξαν πως ξέρουν πολύ καλά να κολυμπούν, αλλά ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σπούδασε γιατρός, αποφοίτησε από την ιατρική σχολή Αθηνών το 2010. Κι ακολούθησε την ειδίκευση της ψυχιατρικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κι απέκτησε μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών στο ίδιο πανεπιστήμιο. 
Από το Σεπτέμβριο 2017 εργάζεται ως επιμελητής Β’ και σεξολόγος στη Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”, ενώ το 2016 για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε ως ψυχίατρος στο Δήμο Αθηναίων 

Παράλληλα είναι η φωνή για χιλιάδες συνανθρώπους μας, μέσα από το «iLiving» που προωθεί το θεσμό της Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα του οργανισμού στον οποίο είναι συνιδρυτικό μέλος…  


«Η προσωπική μου ιστορία είναι σχετικά απλή. 

Γεννήθηκα στην εποχή που υπήρχε μια επίπλαστη ευμάρεια του 1985. 

Πήγα σχολείο σε προάστιο της Αθήνας που ειδικά τότε θύμιζε χωριό. 

Τελείωσα το λύκειο ως αριστούχος δίνοντάς μου τη δυνατότητα να σπουδάσω στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. 

Αριστεία ξανά στην απόκτηση του ιατρικού πτυχίου και άμεση έναρξη στην ειδικότητα της ψυχιατρικής. 

Ολοκλήρωση τον Οκτώβριο του 2016. 

Από τότε ως και σήμερα έχω εργαστεί ως ψυχίατρος στο Δήμο Αθηναίων και από το Σεπτέμβριο του 2017 είμαι επιμελητής Β’ και σεξολόγος στη Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”. 

Είναι πολύ στριμωγμένα όλα τα παραπάνω κομμάτια της ζωής μου γιατί εκτός από σπουδές (αρκετές!) και επαγγελματική κατάρτιση έχω απολαύσει χαρές, φιλίες, έρωτες και μια γεμάτη ζωή! 

Η ιστορία μου λοιπόν θα ήταν απλή και καθημερινή εάν σε αυτήν την πορεία των 33 ετών δε με συνόδευε, η κατάσταση πως έχω μια ασθένεια, που φέρει το όνομα Νοτιαία Μυϊκή Ατροφία, και έτσι είμαι ανάπηρος άνθρωπος (disabled person), χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου. 

Δε λυπάμαι για αυτήν μου την ταυτότητα και ας βρίσκομαι σε αυτήν Ελλάδα του 2018 που ακόμα παλεύουμε για το λογικό ότι οι άνθρωποι αν και είμαστε διαφορετικοί, μοιραζόμαστε μια γκάμα κοινών αναγκών που τις καλύπτουμε ο καθένας/η καθεμία με διαφορετικό τρόπο. Αυτό δεν είναι για την αναπηρία, αλλά αφορά την αντίληψη της ζωής», αφηγείται ο Στέλιος Κυμπουράπουλος… 


Και συνεχίζει:
 • «Η διάγνωση πως κάτι έχει η λειτουργία του σώματός μου έγινε στην ηλικία των 14 μηνών, οπότε εγώ δεν έχω μνήμες από εκείνη την περίοδο. Αυτό επηρέασε κυρίως τους γονείς μου που, όπως μου έχουν πει, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Υπήρχε κίνδυνος ότι σε νεαρή ηλικία θα πέθαινα. Εγώ πάντως μονάχα αυτήν την κατάσταση γνωρίζω. Είχα μια σταδιακή αλλαγή στο εύρος της κινητικότητάς μου. Ας πούμε ως την εφηβεία μου, κουνούσα σε μεγάλο βαθμό τα χέρια μου (ήμουν λάτρης των videogames). Αυτό το έχασα κάποια στιγμή και ναι στεναχωρήθηκα. Αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Αυτή είναι η ζωή μου και έτσι προχωρώ! Ευχαριστώ Τον Θεό για όσα έχω απολαύσει και ελπίζω να ζήσω.
Η αναπηρία για την αντίληψη του κοινωνικού γίγνεσθαι είναι η δυσκολία, τα ακατόρθωτο της ζωής. Μεταφράζεται ως ανημποριά και ανικανότητα του οποιουδήποτε ανθρώπου να συμμετέχει, με το δικό του τρόπο, στα τεκταινόμενα της καθημερινότητας και των επιλογών. Είναι η κατάρα και αποτελεί συνώνυμο της αρρώστιας. Εγώ και πολλοί άλλοι που ζούμε ως ανάπηροι άνθρωποι ζούμε και διαχειριζόμαστε τη ζωή έτσι. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υποστηρίξει ότι μια τέτοια ταυτότητα χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από μαυρίλα και απαισιοδοξία. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως αποτελεί κομμάτι της ζωής. Εξάλλου, αυτό που συνηθίζω να λέω πως δε γίνεται να υπάρχει κοινωνία χωρίς αναπηρία».
Και προσθέτει:
 • “Στις αρχές του 2017 βγήκε στην αγορά το πρώτο φάρμακο για την ασθένεια μου, το οποίο είχε μια απαγορευτική τιμή για την χορήγηση. Πλέον όμως έχει γίνει πιο λογική η τιμή του και η χορήγησή κρίνεται απαραίτητη σε βρέφη που πρωτοδιαγιγνώσκονται. Έχουν παρατηρηθεί και πολλές περιπτώσεις βελτίωσης σε νέους και ενήλικα άτομα με αυτήν την πάθηση. Οπότε συστήνεται η πραγματοποίηση της χορήγησης και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Για αυτό, πρέπει ο/η ενδιαφερόμενος/-η να μιλήσει με το νευρολόγο του/της για ορθότερες οδηγίες και βήματα».

Και συμπληρώνει:
«Η πορεία της ζωής μου σίγουρα δεν είναι μοναχική. Είχα και έχω τους γονείς μου, τον αδερφό μου, φίλους μου, τις πρώην σχέσεις μου, τη νυν σχέση μου, άλλους γνωστούς και αγνώστους ανθρώπους που με στηρίζουν ηθικά και με αγαπάνε γι’ αυτό που είμαι. Αν όμως με ρωτάτε για τη δυσκολία αυτής της πορείας θα σας πω πως ο εγκέφαλος μου θυμάται κυρίως τα καλά κομμάτια της ζωής μου. Το μόνο δύσκολο που το έχω ζωντανό ακόμα και σήμερα είναι οι φορές που κόντεψα να πεθάνω στην εντατική λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού και η αδυναμία που άρχισα να νιώθω ιδιαίτερα στα χέρια η οποία κάπου στην εφηβεία οδήγησε στην πλήρη ακινησία αυτών. Έτσι όμως είναι η ζωή!»

Και κάπου εδώ τον ρωτάω, ποιο ήταν το μεγαλύτερο του δίδαγμα… 

«Να “ακούω” το πώς αισθάνονται οι άλλοι. Όπως και ότι με επιμονή τα όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά! Επίσης, πρέπει να προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πράγματα που δε μας ταιριάζουν στον κόσμο και να μην περιμένουμε από τους άλλους γιατί τελικά οι άλλοι είμαστε εμείς.

 • Τα όνειρα κυνηγούνται! Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Δε μπορούμε να αναζητήσουμε να ζωντανέψει το όνειρο, αν δε βάλουμε και την προσωπική μας ενέργεια. Χωρίς εμάς, τίποτα δε θα συμβεί. Κανένας στόχος δε θα έρθει κοντά μας, εάν δε μετακινηθούμε από τη θέση μας. Όμως, πολλά από αυτά που πραγματοποιούνται δε ξέρουμε αν θα μας ωφελήσουν ή θα μας δυσκολέψουν. Για αυτό χρειάζεται να τα έχουμε καλά με το μέσα μας, να έχουμε γνώση για το ποιοι είμαστε, το τι θέλουμε και να αξιολογούμε συχνά πυκνά αυτά τα όνειρα για να βλέπουμε επάνω σε ποιες αξίες μας πατάνε. Όχι, οι αξίες δεν αλλάζουν τόσο εύκολα αλλά φιλτράρονται με την προσωπικότητά μας. Μεγάλη κουβέντα…

Η ασθένεια επηρέασε την προσωπικότητα μου σε ένα κομμάτι της. Η όποια επιτυχία οφείλεται στην προσωπικότητά μου, που επηρεάστηκε από την ασθένειά μου, που υποστηρίχθηκε από την οικογένειά μου, που έκαναν τις επιλογές τους, που αποφάσισαν να κάνουν και δεύτερο παιδί μετά από 16 χρόνια αφού είχαν κάνει το πρώτο παιδί κ.ά. Θέλω να πω ότι όπως και οτιδήποτε άλλο επηρέασε τη ζωή μου για να γίνω αυτό που είμαι σήμερα έτσι έγινε και με την ασθένεια. Αν επιπλέον πω πως σήμερα είμαι επιτυχημένος τότε θα είμαι υπερόπτης. Η όποια πορεία μου θα εκτιμηθεί στο τέλος ή μετά από τη ζωή μου.

 • Προσωπικά δε θεωρώ ότι έχω δεχτεί κάποια “επίθεση” με πέτρες λόγω της διαφορετικής μου λειτουργίας. Ούτε πιστεύω ότι συνεχώς οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πετάξουν πέτρες για να γκρεμίσουν ό,τι στέκεται όρθιο. Δε θέλω να προστατευτώ από τους άλλους ανθρώπους, θέλω να τους γνωρίζω. 
 •  
 • Θέλω να είμαι με έναν έρωτα, με φίλους, με ψυχική ισορροπία και όσο μπορώ να φροντίζω το σώμα μου. Δε θέλω να είμαι αποστειρωμένος, μακριά από τον κόσμο, ψηλά σε ένα κάστρο όσο και ευτυχία και να μου προσφέρει αυτό το κατασκεύασμα. Θέλω να πεθάνω και να έχω προσφέρει κάτι σε αυτόν τον κόσμο».


Κι ο μεγαλύτερος σας φόβος; 

«Μήπως η ασθένειά μου χειροτερέψει τόσο πολύ που δε μπορώ να είμαι ενεργός! 

Επίσης φοβάμαι τι θα κάνω και πως θα φροντίζω τον εαυτό μου όταν οι γονείς μου αδυνατούν.  

Έχω πολλές υποχρεώσεις και πολλές δουλειές μέσα στην ημέρα μου και δε θέλω να μειώσω κάτι από αυτά. 

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει φροντίσει για μια ενεργή ζωή, αλλά για μια κατάσταση παθητικότητας. 

Γι αυτό όμως έχουμε φτιάξει τον iLiving– Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας γιατί θέλουμε κάθε ανάπηρος άνθρωπος να έχει τη ζωή που θέλει, στο χώρο που θέλει, με τους ανθρώπους που επιλέγει».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 4:11 pm


Πού να ξέρεις ρε άνθρωπε πόσο πλήρωσε το κάθε του βήμα, ο άνθρωπος που τώρα λες “δυνατό”..Δεν παλεύει μόνο με τους εαυτούς του αλλά με κάτι άτομα που τους ενοχλεί ότι είναι καλύτερο από αυτούς. 

Επιλέγει να παίζει τίμια με καθαρά χέρια, όσο βρώμικο και αν είναι το παιχνίδι στέκεται όρθιος και ας έχει ματωμένα γόνατα. 

Δεν έχει την πολυτέλεια να λυγίσει δεν έχει την πολυτέλεια να βγάλει την μάσκα έτσι απλά.
Μια τόσο αγνή ψυχή δεν αντέχει εύκολα ασυνείδητα πλάσματα να τον περιτριγυρίζουν αμέριμνα.Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατός μπορείς να είσαι, μέχρι τη στιγμή που η μόνη σου επιλογή είναι να σταθείς όρθιος...

ΚαλλιόπηΓράφει η Άρτεμις Πολυκάρπου


Δεν μιλάω μήτε για άνδρα μήτε για γυναίκα, μιλάω για τον άνθρωπο που έχει πάντα μια μάσκα.


Που η ασπίδα του έγινε η δύναμη του.
Ποτέ δεν θα σου δείξει πόσο τον καίει η φωτιά που παλεύει.

Ολοκαύτωμα να τον κάνει, θα σου χαμογελάσει αμέριμνα.

Αν τον πέτυχεις στα όρια του θα τρέξει να προλάβει να σου κλείσει την πόρτα και να σε διώξει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Έχει μάθει να μην μοιράζεται το φορτίο γιατί ο σκοπός του είναι αγνός και ο σταυρός που κουβαλάει ασήκωτος.

Δεν παλεύει μόνο με τους εαυτούς του αλλά με κάτι άτομα που τους ενοχλεί ότι είναι καλύτερο από αυτούς.

Επιλέγει να παίζει τίμια με καθαρά χέρια, όσο βρώμικο και αν είναι το παιχνίδι στέκεται όρθιος και ας έχει ματωμένα γόνατα.

Δεν έχει την πολυτέλεια να λυγίσει δεν έχει την πολυτέλεια να βγάλει την μάσκα έτσι απλά.


Για αυτόν είναι βλασφημία να σκορπίζει την ζωή τους χωρίς σκοπό, να ξοδεύει κούφιες ώρες σε ανούσια φραπεδάκια.

Δεν δέχεται να είναι πιόνι της κοινωνίας, γουστάρει να την φτιάξει, να συμβάλει στην δικαιοσύνη. 

Δεν βολεύεται με τα έτοιμα, τα απαρνείται και σηκώνει τα μανίκια πάνω. 

Είναι οραματιστής στις πράξεις όχι στα λόγια. 

Μην κρίνεις από την εικόνα που βλέπεις, όποια και να είναι αυτή.

Είναι απαιτητικός αλλά πρώτα από τον εαυτό του, η μετριότητα γι’ αυτόν είναι δηλητήριο για την ψυχή. 

Το μόνο που ζητάει είναι να σέβεσαι την μοναχικότητα του.
Για σένα μπορεί να είναι μια κόλαση αλλά γι αυτόν είναι πηγή ζωής, πηγή δημιουργίας.

Τον μόνο που κρατά συντροφιά του είναι τον εαυτό του γιατί ξέρει ποια πως είναι ο μόνος του σύμμαχος στην ιερότητα του σκοπού του.

Αγαπά τον άνθρωπο γι αυτόν παλεύει αλλά τον θέλει μακριά του.

Μια τόσο αγνή ψυχή δεν αντέχει εύκολα ασυνείδητα πλάσματα να τον περιτριγυρίζουν αμέριμνα. 

Αν όντος του μοιάζεις θα σ’ αφήσει τον πλησιάσεις μέχρι την γραμμή που ο ίδιος ορίζει.

Μην τον παρεξηγείς δεν σε σνομπάρει, είναι γνήσια φιλικός απλά έτσι θέλει να υπάρχει.


Έχει την πόρτα πάντα ανοιχτή για να φεύγει μακριά, πρώτα από τον εαυτό του.
Να ταξιδεύει εκεί που το εγώ χάνεται, λατρεύει το χάος γιατί εκεί ανθίζει ξανά.
Αν δεν το κάνει ο καρπός του μαραίνεται, αργοπεθαίνει η σπίθα που κουβαλάει.

Ποτέ δεν θα στα δώσει όλα είναι ταγμένος σένα σκοπό που δεν συλλογίστηκες ποτέ. 
Άνθρωπος και αυτός όπως και εσύ αλλά κουβαλάει μια αλήτισσα ψυχή που δεν ημερεύει σε κλουβί.


Τον βλέπεις σιγά σιγά να θριαμβεύει και του ζητάς να σου δείξει τον δρόμο που περπάτησε.. μα εσύ γελιέσαι… πού να ξέρεις άνθρωπε μου πόσο πλήρωσε το κάθε βήμα..;

Η απόδειξη πληρωμής είναι χαραγμένη πίσω από την μάσκα που φοράει…


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:47 pm


ηττημένες ζωές... (3 βίντεο)

 Κάναμε τα "πρέπει" βασικό στοιχείο της ζωής μας...  


... τ' αφήσαμε ν' απλωθούν, και μας στέρησαν χαμόγελα... επιθυμίες... όνειρα... 


Πίσω από κάθε "πρέπει", κρύβονται ηττημένες ζωές...Καλησπέρα...

Καλλιόπη
τα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ...Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:35 pm


στα μικρά και στ' απλά... (3 βίντεο)


 Όσο ήμασταν παιδιά, όλο και κάτι μεγάλο και καλό προσμέναμε... 


... όσο περνούσαν τα χρόνια, αρκεστήκαμε να προσμένουμε  τα μικρά και τ' απλά...αυτά που κρύβουν μέσα τους το αληθινό νόημα της ζωής...


Καλό ξημέρωμα...

Καλλιόπη τα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:19 am


Μετά τον κ. Χασάπη, ο κ. Βιλιάρδος... Μα τι "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" απόψεις έχουν για την Μακεδονία, οι υποψήφιοι του Βελόπουλου;;;; Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή


Τα οικονομικά άρθρα του κ. Βασίλη Βιλιάρδου, τα φιλοξένησα πολλάκις στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

Μια ανάρτησή του όμως πριν οκτώ μήνες, με την οποία ανακοίνωνε την ένταξή του στο κομμα του Κυριάκου Βελόπουλου, με ... προσγείωσε ανώμαλα...


Και του  εξέφρασα την προσωπική μου άποψη, όπως την εξέφρασαν κι άλλοι στην προσωπική του σελίδα στο f.b. (εδώ)

Καλώς ή κακώς, έχω μια πάγια άποψη: Μπορώ να συγχωρήσω τον καθένα, αν μου κάνει κακό σε προσωπικό επίπεδο...

Συγνώμη όμως να δώσω σε "πολιτικά καθάρματα" που ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, δεν θα δώσω ποτέ.

Όπως δεν θα συγχωρήσω ποτέ όποιους συντάσσονται με τέτοια ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Φαίνεται όμως, πως για τον κ. Βιλιάρδο, Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, είναι... πταίσμα, από την στιγμή που Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ζήτησε... συγνώμη... και με μια συγνώμη, διέγραψε τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους των συμπατριωτών μας (άλλοι από εγκεφαλικά, άλλοι από καρδιακές νόσους, άλλοι από καρκίνους, άλλοι γιατί τα Μνημόνια τους στέρησαν ακόμα και την δυνατότητα να πάρουν τα φάρμακά τους), τις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που καταστράφηκαν και τις αγνώστου αριθμού οικογενειακές σχέσεις που διαλύθηκαν , ή τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν τις περιουσίες τους και η πλειοψηφία βρέθηκε άστεγη στο δρόμο.

Μ΄ένα "συγνώμη", ο χριστέμπορος, ο καταδικαστής καταχραστής και φίλος των τοκογλύφων, καθάρισε του... ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και αποφάσισε να το παίξει... "εθνοσωτήρας".

Μαζί του και όσοι συμπλέουν στο κόμμα του, για το οποίο επικρατεί μια θολούρα ως προς την χρηματοδότησή του.

"ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΕΣ ΑΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ"... είναι δήλωση του ίδιου του Βελόπουλου, η οποία προφανώς αφήνει αδιάφορο τον κ. Βιλιάρδο. (εδώ)

Έγραψα  στον κ. Βιλιάρδο, πριν οκτώ μήνες την άποψή μου για την ένταξή του στο κόμμα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ, και ... αντιμετώπισα την ... ειρωνική του απάντηση...

 Παραθέτω έναν μικρό διάλογο πιο κάτω...

Sofia Nas Πολύ απογοητευτικό... Ένα μόνο επιχείρημα: ψήφισε μνημόνια ή όχι;Vassilis Viliardos Όχι - εξαναγκάστηκε στο πρώτο (κακώς, μεγάλο λάθος), αλλά μετά παραιτήθηκε.

Sofia Nas Vassilis Viliardos, κανείς δεν εξαναγκάζεται. Και ναι όντως έφυγε αλλά η ψήφος του με τον ΛΑΟΣ παραμένει.


Popi Soufli Κύριε Βιλιάρδε, μόλις μου επιβεβαιώσατε για πολλοστή φορά, πως δεν μετρούν ούτε τα πτυχία, ούτε οι γνώσεις... 
Όταν κάποιος με τις γνώσεις σας, αποφασίζει να συμπλεύσει με έναν από τους μεγάλους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, που υπέγραψε το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, είναι Χριστέμπορας και έχει καταδικαστεί, για κατάχρηση, (εδώ) τότε οι γνώσεις και τα πτυχία, είναι για πέταμα... 
Όχι, κύριε Βιλιάρδε... δεν εξαναγκάστηκε να ψηφίσει την ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. 
Διότι αν θεωρείτε πως εξαναγκάστηκε, κι εσείς συμπλέετε μαζί του, τότε... δεν λυπάμαι απλά... ΑΗΔΙΑΖΩ. 
Από την άλλη πλευρά όμως, χαίρομαι... 
Χαίρομαι, διότι ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΛΩΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ... 
Ξεχωρίζει η ήρα απ' το στάρι. 
Και μην μου απαντήσετε όπως στους προηγούμενους που σας παρέθεσαν με στοιχεία τι εστί Βελόπουλος. 
Ως δημοσιογράφος, γνωρίζω πολύ καλά τι εστί Βελόπουλος... 
Η λέξη ΠΡΟΔΟΤΗΣ, είναι ελάχιστη για να αποτυπώσει το μέγεθος της καταστροφής που η ψήφος του επέφερε στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό. 
Όντως είστε υπεύθυνος των πράξεων και των επιλογών σας. 
Όταν η Ελλάδα ελευθερωθεί απ΄ όλα τα καρκινώματα, ο καθείς θα κριθεί για τις πράξεις και τις επιλογές του. 
Και δεν θα γίνει δεκτή, καμία δικαιολογία..."

Vassilis Viliardos Σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία. Η τελευταία σας πρόταση ήταν η δημοκρατικότερη όλων.Popi Soufli Vassilis Viliardos από την στιγμή που πιστεύετε σ' αυτή τη "δημοκρατία" που διάγουμε τα τελευταία τουλάχιστον μεταπολιτευτικά χρόνια, δεν με εκπλήσσει ούτε η απάντηση, ούτη η πολιτική σας επιλογή ...

Vassilis Viliardos Popi Soufli Δικαίωμα σας να αποφασίζετε σε τι πιστεύω, αλλά δεν συμμερίζομαι κανενός είδους αφορισμούς. Καλή σας ημέρα.

Δημήτρης Σταματόπουλος Και που είστε κ. Βιλιαδρο, σας δείχνω απ' τα Πρακτικά της Βουλης του 2010 του Πρώτου Μνημονίου, να λέει ΝΑΙ μαζί με την Κυβέρνηση Παπανδρέου.
.
Γνωρίζω πολύ καλά ποιο Άρθρο του Μνημονίου ψήφισε, το όποιο είναι το ΟΛΟΚΛΗΡΟ και μαζί ο παράνομος Δανεισμός.
.
Συμφωνώ με την Popi Soufli, τα όποια τα γνωρίζει και της έχω δείξει τα Πρακτικά της Βουλής, όσα έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα.
.
Καλό είναι αυτό ξεχωρίζει η Ηρα απ' το στάρι....
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Vassilis Viliardos Δημήτρης Σταματόπουλος Σωστά τα λέτε, η υπογραφή δεν είναι θετικό στοιχείο. Εν τούτοις, ένα και μοναδικό λάθος, υπαγορευμένο από τον αρχηγό του τότε κόμματος, δεν αποτελεί λόγο "θανατικής" καταδίκης. Φυσικά σέβομαι απόλυτα τις επιφυλάξεις σας.

Popi Soufli Vassilis Viliardos Μόνον που αυτό το ... μοναδικό λάθος, το υπαγορευμένο από τον αρχηγό του, στοίχισε κατ' αναλογίαν, χιλιάδες θανάτους, εκατοντάδες χιλιάδες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, και εκατομμύρια πτωχευμένων Ελλήνων, καθότι άνοιξε τις πύλες της κολάσεως. 
Απλά ο λαός, δεν γνωρίζει να κινηθεί όπως πρέπει νομικά έστω, εναντίον όλων αυτών που υπέγραψαν τουλάχιστον το πρώτο Μνημόνιο και... μεταμελήθηκαν και να τους πάρει και τα σώβρακα. 
Γιατί αν γνώριζε ο λαός, σήμερα ο αρχηγός σας, ούτε κόμμα θα είχε ούτε σώβρακο να φορέσει...
Μ' ένα "συγνώμη", ούτε οι νεκροί, ούτε οι δυστυχισμένοι, ούτε οι πτωχευμένοι αποκαθίστανται. 
Προφανώς για εσάς όμως, αυτά δεν μετράνε, κύριε Βιλιάρδε... εσείς μένετε στο ότι ... ήταν λάθος. Από το δικό μου blog που αναρτούσε τις οικονομικές αναλύσεις σας, τελειώσατε.
Vassilis Viliardos Popi Soufli Με στενοχωρείτε ιδιαίτερα που με τελειώνετε από το blog σας, στο οποίο αναδημοσιεύατε δωρεάν τη δουλειά μου όπως γράφετε χωρίς καν να με ρωτήσετε, ειδικά για την αιτία που αναφέρετε, αλλά θα το αντέξω - αν και δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς συνδέονται οι αναλύσεις μου με τις επιλογές μου. Να είσαστε πάντα καλά.
 
Τζανης Γκουσκος και άντε τώρα αγαπητέ Βασίλη να ξαναγράφεις καινούργια πονήματα -ενάντια στα παλιά - για το πως θα παραχθεί πλούτος και θα πληρωθεί το παράνομο και επαχθές χρέος! Τεράστια πρόκληση! 
Ωστόσο σου εύχομαι καλό κουράγιο.


 Όλος αυτός ο πρόλογος, ήταν αναγκαίος, για να φτάσουμε και στη συνέχεια, που έχει σχέση με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Μετά τον δικηγορο Πέτρο Χασάπη, που εντάχθηκε στο κόμμα του χριστέμπορου, ματζουνέμπορου και ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, με την ψήφο του οποίου ΑΠΩΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, και ο οποίος πρόσφατα "πέταξε" αυτό το... περίφημο ..."Να μετονομαστεί άμεσα η ενιαία Μακεδονία μας σε «Αρχαία Μακεδονία". (εδώ).... έρχεται ο κύριος Βιλιάρδος, να μιλήσει κι αυτός για... "ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", βάζοντας μέσα στο άρθρο του και μια "τζούρα" οικονομικής ανάλυσης, ως οικονομολόγος.

 


Προσωπικά, οφείλω να επισημάνω, πως ως οικονομολόγος, ο κ. Βιλιάρδος, όφειλε ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

 

Ως Γερμανοτραφής, αν δεν κάνω λάθος, (στην περίπτωση λάθους, παρακαλώ να με διορθώσει), ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

 

Όφειλε επίσης να γνωρίζει ο κ. Βιλιάρδος, ως οικονομολόγος, ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΧΡΕΟΣ!

 

Όφειλε επίσης να γνωρίζει ο κ. Βιλιάρδος, όπως οφείλουμε ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ 2.000.

 

Όφειλε ως οικονομολόγος ο κ. Βιλιάρδος, να γνωρίζει πως ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΚΟΠΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ....

 

... ΚΑΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

 

Κύριε Βιλιάρδε, είστε φαν του Κωνσταντίνου Μηττσοτάκη, που ήθελε την... "ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ";;;

 

Δεν αντιλαμβάνεστε πως με την πρότασή σας, από το...Μητσοτακαίικο "ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στο δικό σας "ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", υποβιβάζετε την Μακεδονία, δεδομένου μάλιστα, πως ουδείς Σκοπιανός θα χρησιμοποιούσε το ... "Αρχαία Μακεδονία", αλλά το ... σκέτο "Μακεδονία";;;


Παράλληλα, αυτό το ... ενιαία "ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", μου θυμίζει έντονα, πως ... ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ, ΜΕ ... ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.Δηλαδή, εσείς και ο κ. Πέτρος Χασάπης, προτείνετε να ... αποδεχθούμε, σε μια ...ενιαία "Αρχαία Μακεδονία", πως ο Μέγας Αλέξανδρος που πέθανε το 323 π.Χ. μπορούν να ταυτιστούν με τα σλαβικά φύλλα που έφτασαν στα Βαλκάνια στις αρχές του 7ου αιώνα μ.Χ.;;;

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ... "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" τα σλαβοσκοπιανά;;;;

Ευτυχώς, δεν τρώμε όλοι... σανό... και αντιλαμβανόμαστε το "σκοτεινό" πίσω από την πρότασή σας.
Αυτό παρακαλώ να πείτε στον προεδρά σας, και στον συνπορευτή σας κ. Πέτρο Χασάπη στο κόμμα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝΟ! 

Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Δεν φτάνει που σας έκανα διαφήμιση εν αγνοία μου, για την πολιτική πορεία που θέλατε να ακολουθήσετε, θέλατε και ... χρήματα για την κυκλοφορία των άρθρων σας από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ;;;
Από όσους τα αναδημοσιεύουν, παίρνετε χρήματα;;Η λύση για τη Μακεδονία

3 Φεβρουαρίου 2019

 Δεν είναι άλλη από την ονομασία ολόκληρης της Μακεδονίας ως «Αρχαία Μακεδονία», με την άμεση κατάργηση όλων των γεωγραφικών διαχωρισμών που υπάρχουν, όπως Δυτική, Ανατολική και Κεντρική – προτού υποβιβασθεί σε «Νότια Μακεδονία», αφού έχει πια δρομολογηθεί η Βόρεια.
.
«Επόμενο στάδιο θα είναι πιθανότατα η προσπάθεια μετατροπής της Μακεδονίας σε ένα διζωνικό ομοσπονδιακό κράτος από τη Γερμανία, μαζί με τα Σκόπια, κατά το παράδειγμα της Κύπρου – με απώτερο σκοπό τη δημιουργία του Σουέζ της Ευρώπης και τη σύνδεση του με τον κινεζικό δρόμο του μεταξιού, καθώς επίσης την ενδυνάμωση του άξονα της με την υποτελή της Τουρκία, προσφέροντας της ως δώρο τη Θράκη. Έτσι η Γερμανία θα ενισχύσει τη συμμαχία της με την Κίνα, ανεξαρτητοποιούμενη από τις Η.Π.Α., ενώ παράλληλα θα αποκτήσει ηγεμονική πρόσβαση στο Αιγαίο, στα ενεργειακά μας αποθέματα και στους αγωγούς.


Όποιος δεν το βλέπει σήμερα, απλά εθελοτυφλεί – ενώ βρήκε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία, εκμεταλλευόμενη (α) την οικονομική αδυναμία των Σκοπίων, (β) την πολύ χειρότερη της Ελλάδας, (γ) τις διεθνιστικές, αριστερόστροφες κυβερνήσεις και των δύο χωρών, (δ) τη δική της οικονομική ισχύ στην Ευρώπη, (ε) τον κ. Soros και (στ) τις Η.Π.Α., οι οποίες ενδιαφέρονται μόνο για τον αποκλεισμό της Ρωσίας, καθώς επίσης για τη στρατιωτική κυριαρχία της Ελλάδας» (πηγή).


Επικαιρότητα

Ασφαλώς δεν οφείλεται σε εθνικιστικές αιτίες η τοποθέτηση του 70% των Ελλήνων εναντίον της συμφωνίας της Πρέσπας – μέσω της οποίας δρομολογείται η κατάτμηση της Ελλάδας. Ούτε φυσικά είναι ακροδεξιοί ή ανεγκέφαλοι οι Πολίτες, όπως δυστυχώς τους χαρακτήρισε πρόσφατα ο πρωθυπουργός – κατά το θλιβερό προηγούμενο του κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος διέσυρε και εξευτέλισε διεθνώς τους Έλληνες κατηγορώντας τους ως διεφθαρμένους και φοροφυγάδες, για να τους οδηγήσει στην παγίδα του ΔΝΤ.


Βέβαια υπάρχει μεγάλη πτώση του πνευματικού επιπέδου του πληθυσμού ως αποτέλεσμα της φτώχειας, των μέτρων «σοκ και δέους» που τους επιβάλλονται επί δέκα σχεδόν χρόνια, της αγωνίας τους για την επιβίωση, των φόβων τους για το μέλλον των παιδιών τους, του ευτελισμού της Δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο κοκ.


Εν τούτοις είναι εξευτελιστικό να κατηγορούνται ως ανόητοι από τον πρωθυπουργό, όπως επίσης το να μην τους έχει δοθεί η ίδια δυνατότητα με τους Σκοπιανούς – το να αποφασίσουν δηλαδή οι ίδιοι με δημοψήφισμα για τη συμφωνία, καθώς επίσης να ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής. Έτσι θα είχαν αποφευχθεί πάρα πολλά έκτροπα που συνέβησαν με τους «αποστάτες» βουλευτές – ενώ δεν θα οδηγούνταν η Ελλάδα σε εμφύλιες συγκρούσεις, όπως δυστυχώς διαπιστώνεται.


Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, οφείλει κανείς να κοιτάζει το μέλλον – όπου δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι εφικτή η ακύρωση της συμφωνίας, ενώ όλα τα ελαττώματα της, όπως η μη υπογραφή της από το Σκοπιανό πρόεδρο, έχουν «παραγραφεί» μετά την υπογραφή της από τους 153 πρόθυμους βουλευτές. Μπορεί βέβαια να «λυθεί» εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες της, αλλά δεν είναι κάτι απλό κατά τους ειδικούς – ενώ η Ελλάδα θα είναι υπό την οικονομική κατοχή των Γερμανών για πάρα πολλές δεκαετίες, κρίνοντας από την παγίδα, στην οποία έχει εγκλωβιστεί, οπότε δεν θα της δοθεί ποτέ η δυνατότητα να αντιδράσει.


Ως εκ τούτου  είναι σωστό να αναζητηθεί μία άλλη λύση, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε φορά και για την Οικονομία – αφού το παρελθόν δεν αλλάζει, αλλά μόνο το μέλλον, εάν δημιουργηθούν οι συνθήκες στο παρόν. Η λύση τώρα αυτή δεν είναι άλλη από την ονομασία ολόκληρης της Μακεδονίας ως «Αρχαία Μακεδονία», όπως έχει ήδη αναφερθεί – με την άμεση κατάργηση όλων των γεωγραφικών διαχωρισμών που υπάρχουν (Δυτική, Ανατολική και Κεντρική), προτού υποβιβασθεί σε «Νότια Μακεδονία», αφού έχει πια δρομολογηθεί η Βόρεια. Εν προκειμένω, υπενθυμίζουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης, τα οποία είναι τα εξής:


(1) Θα αποφύγουμε τον κίνδυνο να ονομαστεί η Μακεδονία «Νότια Μακεδονία», κατοχυρώνοντας την ονομασία «Αρχαία Μακεδονία» και στα αγγλικά «Ancient Macedonia», όπως στα σχέδια χαρτών.


Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι αυτοτελής γεωγραφικός προσδιορισμός. Είναι γεωγραφικός ετεροπροσδιορισμός ως προς κάτι άλλο που με λογική συνέπεια είναι η «Νότια Μακεδονία». Και δεν μπήκε τυχαία. Μπήκε σκόπιμα για να δημιουργήσει μελλοντικό γεωπολιτικό πρόβλημα και για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια οι διεθνείς «προστάτες». Επομένως εμείς πρέπει να σπεύσουμε και να ακυρώσουμε αυτόν τον κίνδυνο, αυτό-ονομάζοντας το άλλο μέρος του ετεροπροσδιορισμού ως «Αρχαία Μακεδονία», αντί για το «Νότια Μακεδονία» το οποίο υπονοείται έμμεσα από τη Συνθήκη.
(2) Θα εκνευρίσει τους Σκοπιανούς και θα τους ωθήσει σε σπασμωδικές κινήσεις και παραβιάσεις τη Συνθήκης, κάτι που θα μας βοηθήσει στην εύκολη λύση της ή ακόμα και στην ακύρωσή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνοι που θέλησαν να στήσουν τη «Μακεδονία του Αιγαίου» στήριξαν όλη την προπαγανδιστική τους προσπάθεια πάνω στο μύθευμα ότι, οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Επομένως ο ιστορικά ορθός χαρακτηρισμός της Μακεδονίας μας ως «Αρχαίας Μακεδονίας» θα δημιουργήσει εκνευρισμό στην σκοπιανή ελίτ και θα την οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις.

(3) Θα έχουμε την ευχέρεια να μετονομάσουμε αντίστοιχα όλες τις ονομασίες κτιρίων (Πανεπιστήμιο, αεροδρόμιο, υπουργείο κλπ) με τον ανωτέρω επιθετικό προσδιορισμό, αλλά και προϊόντα με αυτή την ονομασία, αποφεύγοντας διεθνή σύγχυση. Διαφορετικά, πέρα από το «Νότια Μακεδονία», θα υπάρξουν και οικονομική σύγχυση και εμπορικά προβλήματα.
(4) Θα διατηρήσουμε όλα τα οφέλη του τουρισμού, αφού ολόκληρος ο πλανήτης θα γνωρίζει πως αν θέλει να δει αρχαιότητες, θα πρέπει να έρθει στην πηγή, στην «Αρχαία Μακεδονία».

(5) Θα διατηρήσουμε αλώβητη την αρχαία ελληνική ιστορία μας και θα είναι πάντα ταυτισμένη με τη συγκεκριμένη ελληνική γεωγραφική περιοχή.


(6) Δύσκολα θα επιχειρηθεί, με ενίσχυση των ξένων «προστατών», η διακινδύνευση και η αρπαγή εδαφών της Μακεδονίας μας, όταν διεθνώς θα ορίζεται πολιτιστικά ως ένας αρχαίος ελληνικός χώρος.


(7) Τέλος, το σημαντικότερο, η συγκεκριμένη ενέργεια καλύπτεται απόλυτα από τα άρθρα 3 παρ. 1 και 7 παρ. 1, 2 και 3 της υπογραφείσας Συνθήκης των Πρεσπών και έτσι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για παραβίαση της συνθήκης (πηγή).


Ολοκληρώνοντας, πιστεύουμε πως η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης – οπότε δεν θα σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε τη λύση της μετονομασίας σε «Αρχαία Μακεδονία», την οποία δεν έχουν κανένα λόγο να μην υιοθετήσουν η κυβέρνηση ή/και η αξιωματική αντιπολίτευση.  

Είμαστε σίγουροι φυσικά πως οι Γερμανοί δεν θα θελήσουν να μας επιτρέψουν ούτε αυτό, αλλά οφείλουμε να το επιβάλλουμε – αν όχι οι πολιτικοί εμείς οι Έλληνες, αντιδρώντας επί τέλους στις διαδικασίες αφανισμού μας ως Έθνους.Πηγή


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ... ΛΥΣΗ ΣΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ... 
ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΗΣ ΚΑΙ ... ΥΠΟΠΤΗ!


Καλλιόπη Σουφλή

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 3:57 am


Νομός Αττικής - Ειδήσεις και Νέα

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει τις προγραμματισμένες δράσεις τουριστικής προβολής για το έτος 2019 - Daily Traveling News

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει τις προγραμματισμένες δράσεις τουριστικής προβολής για το έτος 2019  Daily Traveling News

Η Δ/ση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής εξειδικεύοντας και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Καιρός Αθήνα: Έρχεται η "Ωκεανίς"! Πότε και που θα χιονίσει στην Αττική! - Athens Magazine

Καιρός Αθήνα: Έρχεται η "Ωκεανίς"! Πότε και που θα χιονίσει στην Αττική!  Athens Magazine

Καιρός: Ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται από αύριο Σάββατο στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τις.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 8:48 am


Χιόνια και παγετός σε ολόκληρη τη χώρα: Προ των πυλών η κακοκαιρία «Ωκεανίς» | Alphafreepress.gr - alphafreepress

Χιόνια και παγετός σε ολόκληρη τη χώρα: Προ των πυλών η κακοκαιρία «Ωκεανίς» | Alphafreepress.gr  alphafreepress

Χιόνια και παγετό μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη φέρνει η "Ωκεανίς". Μέχρι και 15 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνι θα πέσει και στα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 6:31 am


Φαινόμενα αποσύνθεσης στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Φαινόμενα αποσύνθεσης στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Κάνουν λόγο gia καταστάσεις που οδηγούν την ΕΛ.Α.Σ να διολισθαίνει καθημερινά με «θύματα τους πολίτες της χώρας και το ένστολο προσωπικό».

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 2:00 am


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Λευκαδίους της Αττικής (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Λευκαδίους της Αττικής (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Tο πρωί της Κυριακής, 17 Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 11:07 pm


Κοινή δήλωση του Β. Σίμου, του Ν. Σταματόπουλου και του Θ. Σκολαρίκου για την ομιλία της Ρένας Δούρου στο Ίλιον - 902.gr

Κοινή δήλωση του Β. Σίμου, του Ν. Σταματόπουλου και του Θ. Σκολαρίκου για την ομιλία της Ρένας Δούρου στο Ίλιον  902.gr

Σε κοινή δήλωση τους σχετικά με την ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής στο Ίλιον στις 18 Φλεβάρη, ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 11:03 pm


To σχέδιο δράσης της Π. Αττικής για το «χτύπημα» της «Ωκεανίδος» -Τι ζητά από τους πολίτες - aftodioikisi.gr

To σχέδιο δράσης της Π. Αττικής για το «χτύπημα» της «Ωκεανίδος» -Τι ζητά από τους πολίτες  aftodioikisi.gr

Mετά από κάθε χτύπημα ακραίων καιρικών φαινομένων, «μετράμε πληγές». Η ώρα του απολογισμού μετά από μία σφοδρή κακοκαιρία, όπως αναμένεται να είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:51 pm


Πεδίο «μάχης» το υπόλειμμα του μπλε κάδου | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Πεδίο «μάχης» το υπόλειμμα του μπλε κάδου | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Η λειτουργία του νέου κέντρου διαλογής και η διαφωνία ΕΕΑΑ - ΕΔΣΝΑ. Ο ελάχιστος χρόνος που απομένει στον ΧΥΤΑ Φυλής πυροδοτεί διεργασίες με ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:13 pm


Δυο νέοι άνθρωποι της Υγείας στο πλευρό του Πατούλη: «Δυναμή μας η ενότητα και η σύνθεση» - Dikaiologitika ... - Dikaiologitika News

Δυο νέοι άνθρωποι της Υγείας στο πλευρό του Πατούλη: «Δυναμή μας η ενότητα και η σύνθεση» - Dikaiologitika ...  Dikaiologitika News

Τις υποψηφιότητες της Δέσποινας Καϊσίδου-επιχειρηματίας στο χώρο της υγείας- στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών και του Δημήτρη ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:28 pm


Ερώτηση Θ. Φορτσάκη για Ισοτιμία πτυχίων Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης - Χανιώτικα Νέα

Ερώτηση Θ. Φορτσάκη για Ισοτιμία πτυχίων Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης  Χανιώτικα Νέα

Την ανάγκη να δοθεί, υπό προϋποθέσεις, η δυνατότητα ισοτιμίας των πτυχίων των αποφοίτων του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 4:52 pm


Στην Ελλάδα πουλήθηκε (1 από τις 108) η Alfa Romeo Stelvio NRING των 510 ίππων - Zougla

Στην Ελλάδα πουλήθηκε (1 από τις 108) η Alfa Romeo Stelvio NRING των 510 ίππων  Zougla

Πριν από λίγους μήνες η Alfa Romeo είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην παραγωγή δύο ξεχωριστών εκδόσεων της Quadrifoglio για τα μοντέλα... Ελλάδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 4:49 pm


Περιφέρεια Αττικής έργα: Ξεκινούν οι εργασίες για το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Νέας Σμύρνης - Pagenews.gr

Περιφέρεια Αττικής έργα: Ξεκινούν οι εργασίες για το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Νέας Σμύρνης  Pagenews.gr

Περιφέρεια Αττικής έργα: Την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου της Νέας Σμύρνης, με χρηματοδότηση ύψους ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 4:14 pm


Νέες αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Περ. Αττικής και του Δ. Μαραθώνος για το Μάτι - Η Καθημερινή

Νέες αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Περ. Αττικής και του Δ. Μαραθώνος για το Μάτι  Η Καθημερινή

Τρεις νέες αγωγές για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης από τις οικογένειες των τραγικών τους θυμάτων, λόγω της γνωστής πυρκαγιάς της 23/7/2019 ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 4:10 pm


Τράπεζα Αττικής: Ο ομφάλιος λώρος με την κυβέρνηση και οι εξυπηρετήσεις «ημετέρων» - Athens Voice Online

Τράπεζα Αττικής: Ο ομφάλιος λώρος με την κυβέρνηση και οι εξυπηρετήσεις «ημετέρων»  Athens Voice Online

Πώς γίνεται μια τράπεζα εκτός ευρωσυστήματος να ακολουθεί ανορθόδοξες μεθόδους γκρίζας χρηματοδότησης; Πώς και γιατί μένει εκτός ραντάρ της ΕΚΤ;

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:26 pm


Τι δείχνουν οι στοιχηματικές για την Περιφέρεια Αττικής - parapolitika.gr

Τι δείχνουν οι στοιχηματικές για την Περιφέρεια Αττικής  parapolitika.gr

Προκαλεί η Δούρου: Διαφημίζει τη Μάνδρα μετά τις φονικές πλημμύρες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. Το ακλόνητο φαβορί και οι υπόλοιποι. Πρόκειται για μία παγκόσμια τάση, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:13 pm


Εύα Καϊλή: Τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής δίνονται με τα λεηλατημένα κεφάλαια των αποθεματικών των Ταμείων - Το Παρόν

Εύα Καϊλή: Τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής δίνονται με τα λεηλατημένα κεφάλαια των αποθεματικών των Ταμείων  Το Παρόν

Και δεύτερη επίκαιρη ερώτηση από την Εύα Καϊλή, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΥΡΙΖΑ bank. Τα δάνεια της ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:09 pm


Σήμανση στις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ηρακλείο Αττικής για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού - Το Αεροδρόμιο

Σήμανση στις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ηρακλείο Αττικής για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού  Το Αεροδρόμιο

Σήμανση σε όλες τις στάσεις των δύο, πλέον, δρομολογίων της Δημοτικής του Συγκοινωνίας τοποθέτησε ο δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου το επιβατικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 2:29 pm


Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Παρουσιάστηκε το ημερολόγιο για το 2019 - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Παρουσιάστηκε το ημερολόγιο για το 2019  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ με προσκεκλημένους εκπροσώπους της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας, της πολιτικής και των ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 1:28 pm


ΝΔ: «Δεν προβληματίζει κανέναν η επιλογή της τράπεζας Αττικής να χορηγήσει ένα τέτοιο δάνειο στον κ. Πολάκη;» - Pronews

ΝΔ: «Δεν προβληματίζει κανέναν η επιλογή της τράπεζας Αττικής να χορηγήσει ένα τέτοιο δάνειο στον κ. Πολάκη;»  Pronews

Σειρά «αυτονόητων ερωτημάτων» για το δάνειο Πολάκη απευθύνει η Νέα Δημοκρατία στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει επιτέλους ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 1:13 pm


Τα μεγάλα έργα υποδομών που έρχονται! - pro.autotriti.gr

Τα μεγάλα έργα υποδομών που έρχονται!  pro.autotriti.gr

Μέσα στην επόμενη δεκαετία αναμένεται να υλοποιηθούν πολλαπλά μεγάλα έργα υποδομών (οδικά, σιδηροδρομικά κ.ά.) στην ευρύτερη επικράτεια της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 12:44 pm


Γνώμη: Οι συγκοινωνίες της Αθήνας δεν χρειάζονται εισιτήρια με ζωνική χρέωση - Athens Transport

Γνώμη: Οι συγκοινωνίες της Αθήνας δεν χρειάζονται εισιτήρια με ζωνική χρέωση  Athens Transport

Με τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο να έχει ολοκληρωθεί, η επόμενη σημαντική καινοτομία που αναμένεται στις συγκοινωνίες της Αθήνας είναι η εφαρμογή ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:53 am


Προς δημιουργία “μίνι” Ιατρικής Σχολής στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με ένταξη της ΕΣΔΥ - iatronet.gr

Προς δημιουργία “μίνι” Ιατρικής Σχολής στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με ένταξη της ΕΣΔΥ  iatronet.gr

Πρόκειται για την πρώτη σχολή, η οποία θα προσφέρει ειδικότητες στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας σε προπτυχιακό επίπεδο, δεδομένου πως η ΕΣΔΥ προσφέρει ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:42 am


Στο τραπέζι η αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό - ΚΕΡΔΟΣ Online

Στο τραπέζι η αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό  ΚΕΡΔΟΣ Online

Σενάρια αύξησης των διοδίων στην Αττική Οδό εξετάζει η κοινοπραξία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, καθώς η τιμή τους παραμένει σταθερή στα 2,80 ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:56 am


Aπαγορεύσεις διέλευσης φορτηγών σε δρόμους του Θριασίου - Portnet.gr

Aπαγορεύσεις διέλευσης φορτηγών σε δρόμους του Θριασίου  Portnet.gr

Παρέμβαση Ε.Β.Ε.Π. σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής. Με επιστολές του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χ. Σπίρτζη, την Υπουργό ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:01 am


Εκτός «γραμμής» ο Παχατουρίδης στην Περιφέρεια Αττικής - parapolitika.gr

Εκτός «γραμμής» ο Παχατουρίδης στην Περιφέρεια Αττικής  parapolitika.gr

Δυσκολεύεται να χωνέψει το γεγονός ότι ο Κυριάκος δεν τον έχρισε υποψήφιο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:00 pm


Οι Τοποθετήσεις – Μετακινήσεις Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας (ονόματα ) - Argonafplia.gr

Οι Τοποθετήσεις – Μετακινήσεις Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας (ονόματα )  Argonafplia.gr

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, τοποθετήθηκαν – μετακινήθηκαν οι κατωτέρω Αστυνομικοί ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:29 pm


Καιρός: Χιόνια μέχρι τον Πειραιά - Πρόβλεψη ανά περιοχή για Αττική και Βόρεια Ελλάδα - Έθνος

Καιρός: Χιόνια μέχρι τον Πειραιά - Πρόβλεψη ανά περιοχή για Αττική και Βόρεια Ελλάδα  Έθνος

Το ethnos.gr συγκέντρωσε θερμοκρασίες και φαινόμενα που θα καταγραφούν σε 10 περιοχές της Αττικής και σε 6 περιοχές της Ελλάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:00 pm


Αρναούτογλου: Τα ξημερώματα της Κυριακής προβλέπονται χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής - Reader.gr

Αρναούτογλου: Τα ξημερώματα της Κυριακής προβλέπονται χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής  Reader.gr

Μεταβολή του καιρού στην Αττική με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους προβλέπει ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου. Σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε: «Και ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 1:44 pm


Το παραμάγαζο της Τράπεζας Αττικής, φτάνει στο τέλος του - Liberal

Το παραμάγαζο της Τράπεζας Αττικής, φτάνει στο τέλος του  Liberal

Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου Έχουμε γράψει πολλά για τη Τράπεζα Αττικής. Κυρίως, σε χρόνο ανύποπτο και πάντα με καθαρά επενδυτικά κριτήρια.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 12:02 am


Κρίσεις-τοποθετήσεις των Αστυνομικών Διευθυντών - ΑgrιnιοΝews.gr

Κρίσεις-τοποθετήσεις των Αστυνομικών Διευθυντών  ΑgrιnιοΝews.gr

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 11:29 pm


Τα δύο πρόσωπα του καιρού-Στα «λευκά» και η Αττική - The TOC

Τα δύο πρόσωπα του καιρού-Στα «λευκά» και η Αττική  The TOC

Καλός και ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη. Ωστόσο από την Παρασκευή και κυρίως κατά το διήμερο Σάββατο - Κυριακή ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 9:03 pm


Στο πλευρό του Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής ο Παναγιώτης Μηλάς - parapolitika.gr

Στο πλευρό του Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής ο Παναγιώτης Μηλάς  parapolitika.gr

Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται νέο σχέδιο για τα απορρίμματα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. Το ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Την υποψηφιότητα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 6:28 pm


4ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής - AlfaVita

4ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής  AlfaVita

Διενεργήθηκε το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου Συνεργαζομένων Σχολείων ASPnet-UNESCO.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 3:12 pm


Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής (ονόματα) - aftodioikisi.gr

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής (ονόματα)  aftodioikisi.gr

Εντείνονται οι προεκλογικές «ζυμώσεις» στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Πολλοί Δήμοι, πολλές υποψηφιότητες,

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 8:17 am


Ανήλικοι άρπαζαν οχήματα και ρήμαζαν καταστήματα στην Αττική - Newsbeast.gr

Ανήλικοι άρπαζαν οχήματα και ρήμαζαν καταστήματα στην Αττική  Newsbeast.gr

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα καθώς και κλοπές δικύκλων και α.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:42 pm


Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Ταξίδι | News 24/7 - NEWS 24/7

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Ταξίδι | News 24/7  NEWS 24/7

Στο επίκεντρο η συστηματική στήριξη δράσεων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Περιφέρειας Αττικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 6:06 pm


Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Απεργούμε για τις αντεργατικές ανατροπές της κυβέρνησης - aftodioikisi.gr

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Απεργούμε για τις αντεργατικές ανατροπές της κυβέρνησης  aftodioikisi.gr

Τους λόγους και τους σκοπούς για τους οποίους θα συμμετάσχει στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 21 του Φλεβάρη έκανε γνωστούς με ανακοίνωσή ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 3:39 pm


Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια και στην Αττική - aftodioikisi.gr

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια και στην Αττική  aftodioikisi.gr

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και τους χάρτες που δημοσίευσε φαίνεται πως νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την χώρα μας από το Σάββατο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 2:54 pm


ΑΣΕΠ: 54 νέες προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής - workenter

ΑΣΕΠ: 54 νέες προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής  workenter

Εγκριτική απόφαση για 54 προσλήψεις στην Αττική.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 11:00 am


Αυτός ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Αττικής θα μείνει στην ιστορία! - Pontos News

Αυτός ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Αττικής θα μείνει στην ιστορία!  Pontos News

Με στόχο αυτός ο χορός να μείνει στην ιστορία ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών νομού Αττικής πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 16 Μαρτίου (ώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 9:50 am


Αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ στο πλευρό των πυρόπληκτων παιδιών της Ανατολικής Αττικής (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ στο πλευρό των πυρόπληκτων παιδιών της Ανατολικής Αττικής (ΦΩΤΟ)  902.gr

Αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ Κύπρου, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της, Χρήστο Χριστόφια, τα μέλη του ΚΣ Ιάκωβο Τοφαρή, πρόεδρο της ΠΟΔΝ και Λευτέρη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 7:50 pm


ΕΠΣΑ - ΕΠΣΑΝΑ: Όλα τα αποτελέσματα του Σαββάτου (16/2) στα γήπεδα της Αττικής - Fosonline

ΕΠΣΑ - ΕΠΣΑΝΑ: Όλα τα αποτελέσματα του Σαββάτου (16/2) στα γήπεδα της Αττικής  Fosonline

Διαβάστε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου (16/2) στα γήπεδα της ΕΠΣ Αθηνών και ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 7:00 pm


Συγκρότηση ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής - AlfaVita

Συγκρότηση ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής  AlfaVita

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Στη 2η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στις 4-2-2019 έγινε η συγκρότηση του Συμβουλίου σε σώμα ως εξής:.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 12:28 pm


Επελαύνει η «Χιόνη» - Στα λευκά και η Αττική - Τα Νέα Οnline

Επελαύνει η «Χιόνη» - Στα λευκά και η Αττική  Τα Νέα Οnline

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επέλαση του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις εξαιρετικά χαμηλές ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 11:02 pm


Αυτοί είναι οι πέντε δράστες των ληστειών σε πολυτελή σπίτια της Αττικής - SKAI

Αυτοί είναι οι πέντε δράστες των ληστειών σε πολυτελή σπίτια της Αττικής  SKAI

Οι πέντε άντρες διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες....

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 8:13 pm


Καιρός ΤΩΡΑ: Στο «ψυγείο» η Ελλάδα – Δείτε πού χιονίζει στην Αττική (vid) - NewsBomb

Καιρός ΤΩΡΑ: Στο «ψυγείο» η Ελλάδα – Δείτε πού χιονίζει στην Αττική (vid)  NewsBomb

Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about HTML5 video.

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 7:57 pm


Χρ. Καπάταης: Παραδίδουμε το παράκτιο μέτωπο στους πολίτες της Αττικής - Tribune.gr

Χρ. Καπάταης: Παραδίδουμε το παράκτιο μέτωπο στους πολίτες της Αττικής  Tribune.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: «Απομένουν λίγες εβδομάδες για ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 7:31 pm


Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Το λάθος δεν είναι η «έλλειψη» αντιγριπικών εμβολίων - Πρώτο ΘΕΜΑ

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Το λάθος δεν είναι η «έλλειψη» αντιγριπικών εμβολίων  Πρώτο ΘΕΜΑ

Για το θέμα της γρίπης, την επάρκεια εμβολίων στην αγορά και τον ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινωνίας για το θέμα του εμβολιασμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 12:43 pm


Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική – Κλείνουν δρόμοι λόγω χιονιά - NewsBomb

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική – Κλείνουν δρόμοι λόγω χιονιά  NewsBomb

Καιρός: Η κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει την Αττική σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 10:54 am


Κακοκαιρία: Διακοπές στην κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο της Αττικής λόγω χιονοπτώσεων - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Κακοκαιρία: Διακοπές στην κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο της Αττικής λόγω χιονοπτώσεων - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Τα προβλήματα με την κυκλοφορία εξαιτίας των διακοπών κυκλοφορίας από την σφοδρή χιονόπτωση, εντοπίζονται στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη και στην Παλαιά ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 10:33 am


Προβλήματα στα βόρεια της Αττικής προκαλεί η χιονόπτωση - SKAI

Προβλήματα στα βόρεια της Αττικής προκαλεί η χιονόπτωση  SKAI

Προβλήματα στην κυκλοφορία στα ορεινά τμήματα της Αττικής έχει προκαλέσει από το πρωί η χιονόπτωση....

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 9:23 am


Καιρός: Ξανά στην κυκλοφορία δρόμοι στην Αττική -... - Newsit

Καιρός: Ξανά στην κυκλοφορία δρόμοι στην Αττική -...  Newsit

Ο καιρός έφερε χιόνι και στην Αττική με αποτέλεσμα η τροχαία να διατάσσει διακοπές ή και απαγόρευση κυκλοφορίας από το πρωί.

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 8:38 am


Νέο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων και όχι νέα χαράτσια για την Αττική - Epoli.gr

Νέο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων και όχι νέα χαράτσια για την Αττική  Epoli.gr

Επίθεση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, στην Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου, με αιτία την αύξηση στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 7:20 pm


Ποινική δίωξη για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής - Newsit

Ποινική δίωξη για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής  Newsit

Τα δάνεια, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, φέρονται να χορηγήθηκαν από την Τράπεζα Αττικής χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 4:46 pm


ΑΣΕΠ: 74 νέες συμβάσεις σε μεγάλους δήμους της Αττικής - workenter

ΑΣΕΠ: 74 νέες συμβάσεις σε μεγάλους δήμους της Αττικής  workenter

Πέντε μεγάλοι δήμοι του νομού Αττικής προγραμματίζουν προσλήψεις, συνολικά, 74 νέων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ. Την επιλογή του προσωπικού και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 1:39 pm


Πυροσβεστική: Δέχτηκε 100 κλήσεις στην Αττική λόγω κακοκαιρίας - Business News

Πυροσβεστική: Δέχτηκε 100 κλήσεις στην Αττική λόγω κακοκαιρίας  Business News

Εκατό κλήσεις έχει δεχτεί από χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω κακοκαιρίας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 10:35 am


Ερωτοσπηλιά: Η πιο ερωτική παραλία της Αττικής από ψηλά - Viral | News 24/7 - NEWS 24/7

Ερωτοσπηλιά: Η πιο ερωτική παραλία της Αττικής από ψηλά - Viral | News 24/7  NEWS 24/7

H παραλία που βρίσκεται μόλις 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, λέγεται Ερωτοσπηλιά είναι ουσιαστικά ένας μικρός κόλπος. Μια πανέμορφη παραλία και ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 10:19 am


«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»: Στόχος η εκλογή περισσότερων περιφερειακών συμβούλων (βίντεο) - aftodioikisi.gr

«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»: Στόχος η εκλογή περισσότερων περιφερειακών συμβούλων (βίντεο)  aftodioikisi.gr

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του περιφερειακού σχήματος «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στην ΑΣΟΕΕ, στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 10:00 am


Για ποιους λόγους είναι αναγκαία η δρομολόγηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού προς Ραφήνα & Λαύριο - irafina

Για ποιους λόγους είναι αναγκαία η δρομολόγηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού προς Ραφήνα & Λαύριο  irafina

Με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα το θέμα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού αρχίζει να γίνεται όλο και πιο σημαντικό. Πέντε χρόνια πριν την επίσημη λήξης της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 9:30 am


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής - Πρώτο ΘΕΜΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το «παρών» έδωσαν άνθρωποι του πολιτικού κόσμου, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 5:54 pm


Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Μάνδρας Αττικής - romfea.gr

Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Μάνδρας Αττικής  romfea.gr

Το Μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου βρίσκεται μια ανάσα από την πολύβουη Αθήνα, στη Μάνδρα Αττικής. Στην κορυφή της οροσειράς, με θέα τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 10:00 am


Οι δρόμοι-καρμανιόλες της Αττικής -19 νεκροί μέσα σε έναν μήνα - iefimerida

Οι δρόμοι-καρμανιόλες της Αττικής -19 νεκροί μέσα σε έναν μήνα  iefimerida

Στην Αττική, μόνο τον Ιανουάριο του 2019, σημειώθηκαν 400 τροχαία ατυχήματα. Σύμφωνα με την Τροχαία, τα 17 από αυτά τα ατυχήματα ήταν θανατηφόρα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2019 | 10:00 am


Επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στους δήμους Φιλοθέης –Ψυχικού και Μεταμόρφωσης - Εφημερίδα Χτύπος

Επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στους δήμους Φιλοθέης –Ψυχικού και Μεταμόρφωσης  Εφημερίδα Χτύπος

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές Φιλοθέης –Ψυχικού και Μεταμόρφωσης όπου συναντήθηκε με τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2019 | 10:00 am


Καιρός: Προ των πυλών μία νέα κακοκαιρία - Χιόνια και στην Αττική - CNN Greece

Καιρός: Προ των πυλών μία νέα κακοκαιρία - Χιόνια και στην Αττική  CNN Greece

Ο χειμώνας θα δείξει ξανά τα «δόντια» του από το βράδυ της Τρίτης (12/2), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ την Πέμπτη (14/2) αναμένονται ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2019 | 10:00 am


Η Ανατολική Αττική έρμαιο κακοποιών... και κερδοσκόπων - Capital.gr

Η Ανατολική Αττική έρμαιο κακοποιών... και κερδοσκόπων  Capital.gr

Η κυβέρνηση αποφάσισε να συγχωνεύσει –ή και να καταργήσει- αστυνομικά τμήματα σε καλλικρατικούς δήμους της Αν. Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Πρόγνωση καιρού: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία - Χιόνια ακόμα και στην Αττική - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πρόγνωση καιρού: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία - Χιόνια ακόμα και στην Αττική  Πρώτο ΘΕΜΑ

Όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Ξυλοδαρμός Τζήλου: Στην Ασφάλεια Αττικής παραδόθηκε ένας εκ των κατηγορουμένων - Έγκλημα | News 24/7 - NEWS 24/7

Ξυλοδαρμός Τζήλου: Στην Ασφάλεια Αττικής παραδόθηκε ένας εκ των κατηγορουμένων - Έγκλημα | News 24/7  NEWS 24/7

Ο νεαρός που διαμένει στην Αττική, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην ΓΑΔΑ και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών. Είχαν προηγηθεί κατ' οίκο έρευνες ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ξάφριζε» σπίτια στην Αττική - Πρώτο ΘΕΜΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ξάφριζε» σπίτια στην Αττική  Πρώτο ΘΕΜΑ

Συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας - Εξιχνιάστηκαν 55 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και ένας εμπρησμός οχήματος - Κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Περιφέρειας Αττικής: 5,7 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του Μικρολίμανου - Η Αυγή

Περιφέρειας Αττικής: 5,7 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του Μικρολίμανου  Η Αυγή

Με συντονισμένες παρεμβάσεις δημιουργείται η Αττική Ριβιέρα: Στο επίκεντρο του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Συνεχίζει τη μάχη μεριδίων η «Μασούτης» στην Αττική, Της Δήμητρας Μανιφάβα - Η Καθημερινή

Συνεχίζει τη μάχη μεριδίων η «Μασούτης» στην Αττική, Της Δήμητρας Μανιφάβα  Η Καθημερινή

Με αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων –συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και αυτών που έγιναν στο δίκτυο της πρώην «Προμηθευτικής»– κατά περίπου 2% ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Απόπειρα ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στην πλατεία Αττικής - Η Καθημερινή

Απόπειρα ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στην πλατεία Αττικής  Η Καθημερινή

Απόπειρα ένοπλης ληστείας σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε τράπεζα στην πλατεία Αττικής. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Αγκαλιά Πατούλης- Μπακογιάννης στην πίτα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής - Πολιτική | News 24/7 - NEWS 24/7

Αγκαλιά Πατούλης- Μπακογιάννης στην πίτα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής - Πολιτική | News 24/7  NEWS 24/7

Πλήθος παρουσίες από τη ΝΔ και οι δήμαρχοι της Αττικής έδωσαν το παρών στην κοπή της πίτας του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη, ο οποιος έστειλε ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Καιρός – Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες - Στο «μάτι» και η Αττική - NewsBomb

Καιρός – Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες - Στο «μάτι» και η Αττική  NewsBomb

Μην γελιέστε από τις λιακάδες των τελευταίων δύο ημερών… ο καιρός χαλάει ξανά τις επόμενες ημέρες. Καιρός - Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Όλη η αλήθεια για ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Βαρύς ο «φόρος αίματος» στους δρόμους της Αττικής τον Ιανουάριο 2019 - SKAI

Βαρύς ο «φόρος αίματος» στους δρόμους της Αττικής τον Ιανουάριο 2019  SKAI

Δεκαεννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 442 τραυματίστηκαν (16 σοβαρά και 426 ελαφρά), σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Τράπεζα Αττικής: Το διαρκές σκάνδαλο της SYRIZA Bank - Liberal

Τράπεζα Αττικής: Το διαρκές σκάνδαλο της SYRIZA Bank  Liberal

Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου*. Όταν το 1997 με κυβερνητική παρέμβαση το ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) αποκτούσε πανηγυρικά το 34% των μετοχών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Δημοσκόπηση: Φαβορί ο Πατούλης για την περιφέρεια Αττικής - In.gr

Δημοσκόπηση: Φαβορί ο Πατούλης για την περιφέρεια Αττικής  In.gr

Δυναμική του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής καταγράφει έρευνα της Innovation Matrisis.

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2019 | 10:00 am


Περισσότερα από 460 θύματα σε 400 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Περισσότερα από 460 θύματα σε 400 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Παρά τον βαρύ φόρο αίματος στους δρόμους της Πρωτεύουσας παραμένουν στην κορυφή οι παραβάσεις που αφορούν υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2019 | 10:00 am


ΑΣΕΠ: 3 συμβάσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής - workenter

ΑΣΕΠ: 3 συμβάσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής  workenter

Το «πράσινο» φως για την πρόσληψη τριών υπαλλήλων έδωσε το ΑΣΕΠ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2019 | 10:00 am


Προειδοποίηση από Κομισιόν για διασύνδεση Αττικής - Κρήτης | Ελληνική Οικονομία | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Προειδοποίηση από Κομισιόν για διασύνδεση Αττικής - Κρήτης | Ελληνική Οικονομία | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, να αποφασίσει εάν η διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική θα προχωρήσει εντός του πλαισίου PCI (Eργα Κοινού ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


Σύμφωνη με τα αιτήματα των εργαζόμενων της Περιφέρειας Αττικής η διοίκηση της Περιφέρειας - Η Αυγή

Σύμφωνη με τα αιτήματα των εργαζόμενων της Περιφέρειας Αττικής η διοίκηση της Περιφέρειας  Η Αυγή

Τη συμπαράστασή της στα «δίκαια αιτήματα» των εργαζομένων της Περιφέρειας εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ενόψει της ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


16 θέσεις ασκούμενων δικηγόρων στην Περιφέρεια Αττικής | Νομικά Νέα - Lawspot.gr

16 θέσεις ασκούμενων δικηγόρων στην Περιφέρεια Αττικής | Νομικά Νέα  Lawspot.gr

Η Περιφέρεια Αττικής προσκαλεί τους υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


ΑΔΜΗΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής - Η Καθημερινή

ΑΔΜΗΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής  Η Καθημερινή

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την είσοδο επενδυτών μειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο της «Αριάδνης», θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ που έχει αναλάβει την ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2019 | 10:00 am


Περιφέρεια Αττικής: Δεν θεωρείται πιθανή η χορήγηση νέων αδειών ταξί - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News

Περιφέρεια Αττικής: Δεν θεωρείται πιθανή η χορήγηση νέων αδειών ταξί - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα  Dikaiologitika News

Σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες άδειες ταξί ή μετατροπή υφιστάμενων σε άλλο τύπο, δεν θεωρείται πιθανή η χορήγηση νέων αδειών ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Με 22,3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής τη λειτουργία 54 ΤΟΜΥ - Υγεία | News 24/7 - NEWS 24/7

Με 22,3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής τη λειτουργία 54 ΤΟΜΥ - Υγεία | News 24/7  NEWS 24/7

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ολοκληρώνει το σχέδιο ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Σύλληψη 34χρονου μέλους σπείρας που διέπραττε κλοπές στην Αττική [ΦΩΤΟ] - Epoli.gr

Σύλληψη 34χρονου μέλους σπείρας που διέπραττε κλοπές στην Αττική [ΦΩΤΟ]  Epoli.gr

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 24-1-2019 στον Ταύρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τ.Α. Αγίων Αναργύρων ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2019 | 10:00 am


Γιορτή της ΚΟ Αττικής για τα παιδιά την Κυριακή - 902.gr

Γιορτή της ΚΟ Αττικής για τα παιδιά την Κυριακή  902.gr

Γιορτή για μικρά παιδιά οργανώνει σήμερα Κυριακή η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων στα γραφεία της (Αχαρνών ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2019 | 10:00 am


Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Νοτίου Τομέα της Αττικής (ονόματα) - aftodioikisi.gr

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Νοτίου Τομέα της Αττικής (ονόματα)  aftodioikisi.gr

«Mπαράζ» υποψηφιοτήτων καταγράφεται στους Δήμους του Νότιου Τομέα της Αττικής καθώς, όπως φαίνεται η απλή αναλογική έχει ανοίξει την όρεξη αρκετών.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Κίνηση και ταλαιπωρία από την βροχή στην Αττική - Πρώτο ΘΕΜΑ

Κίνηση και ταλαιπωρία από την βροχή στην Αττική  Πρώτο ΘΕΜΑ

«Στο κόκκινο» από το πρωί Κηφισού, Κηφισίας, Κατεχάκη, Μεσογείων, Συγγρού, Πατησίων, Αλεξάνδρας, Αχαρνών.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική - Πρώτο ΘΕΜΑ

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική  Πρώτο ΘΕΜΑ

Εχει ήδη μετατρέψει σε ποτάμια πολλούς δρόμους και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Κακοκαιρία: Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αττική - CNN Greece

Κακοκαιρία: Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αττική  CNN Greece

Ειδήσεις - Στο μάτι της κακοκαιρίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι: