Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Θράκη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παρατείνονται μεταβιβάσεις, επίδομα θέρμανσης και ρύθμιση κορονοχρεών!


Τρεις παρατάσεις προθεσμιών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, εν μέσω «των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν και επιβάλλουν τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πολιτών», όπως σημειώνει.

Συγκεκριμένα παρατείνονται: η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, για τις γονικές παροχές και την υπαγωγή στη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων.

-Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022.

-Εντός των επόμενων ημερών, επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

-Ακόμη παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 36 και των 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022, αντί της 31ης Ιανουαρίου, που ισχύει μέχρι σήμερα.

«Παρά την πανδημία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η Κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ως άμεση προτεραιότητα – και να το επιβεβαιώνει με πράξεις – τη μείωση των φόρων και τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πολιτών», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 4:30 am


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ


Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) καταγγέλλει τη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, που αφορά ιδιαίτερα τις μητέρες εργαζόμενες, και έρχεται με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού για τη ψηφιακή εποχή…».

Πρόκειται για βάρβαρη διάταξη με βάση την οποία οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι «που νοσούν με COVID-19 θα υποχρεώνονται να εργάζονται εξ αποστάσεως εφόσον ο εργοδότης κρίνει ότι αυτό είναι εφικτό». Επίσης οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που έχουν παιδιά που νοσούν και πρέπει να τα φροντίζουν στο σπίτι θα υποστούν περικοπή μισθού 50% (!) για τις πρώτες 4 ημέρες για την άδεια «ειδικού σκοπού» που θα λάβουν και η 5η θα καλύπτεται με κάποια άλλη άδεια που δικαιούνται. Μάλιστα η 4η μέρα της «ειδικής άδειας» θα πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ κι όχι από τον εργοδότη, που σημαίνει στην πράξη από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα από το ασφαλιστικό τους ταμείο. Ενώ αντίστοιχα στο δημόσιο η ειδική άδεια των 5 ημερών δίνεται με την προϋπόθεση ότι οι δύο εργάσιμες μέρες θα θεωρούνται κανονική άδεια και θα αφαιρούνται από αυτή.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας η οποία έχει στόχο το ξεζούμισμα των εργαζόμενων ακόμα και τις μέρες που νοσούν. Μάλιστα μετά την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία με τα πρωτόκολλα – λάστιχο, φορτώνουν για άλλη μια φορά τα βάρη στους εργαζόμενους γονείς, ιδιαίτερα στις μητέρες, για να πληρώσουν ακόμα μια φορά για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ισοπεδώνουν τις ζωές μας και τις ανάγκες των οικογενειών μας γιατί έχουν στόχο να κάνουν πιο ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις πατώντας πάνω στα τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Ο «εκσυγχρονισμός στην ψηφιακή εποχή» που προωθούν περνάει μέσα από το τσάκισμα των δικών μας δικαιωμάτων μας.

Οι εργαζόμενες γυναίκες, οι νέες μητέρες με οργή και αγανάκτηση απαιτούμε να παρθεί πίσω αυτό το αίσχος! Με εκατοντάδες νεκρούς, με τα νοσοκομεία φρακαρισμένα και εκτεταμένη διασπορά, με υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η οργή μας έχει ξεχειλίσει. Διεκδικούμε ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Απαιτούμε :

– Κανένας και καμία εργαζόμενη να μην εργάζεται εφόσον νοσεί.

– Να εξασφαλισθούν άδειες ειδικού σκοπού σε όλους τους εργαζόμενους που βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να φροντίζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και τις επιχειρήσεις.

Ακολούθησε το thrakitoday.com στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 4:00 am


Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού: Το πρόγραμμα @ξία στο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

 


Το Πρόγραμμα @ξία του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού εντάχθηκε στο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, έχοντας αποκτήσει σημαντική και πολυετή εμπειρία στην χρηματοοικονομική εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με εκτεταμένη σειρά καινοτόμων δράσεων, δημιούργησε με την ευγενική χορηγία της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ) το «Πρόγραμμα @ξία», μία πρωτοποριακή και εξειδικευμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα (microsite) με σκοπό την καλλιέργεια της χρηματοοικονομικής γνώσης και την χρηματοοικονομική ενδυνάμωση παιδιών ηλικίας 9 έως 11 ετών.

Ακολουθώντας τις απαραίτητες διαδικασίες, το «Πρόγραμμα @ξία» υποβλήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, από τις οποίες έλαβε και την τελική έγκριση για την ένταξή του στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων από την τρέχουσα σχολική χρονιά. Το εργαστήριο δεξιοτήτων με βάση το «Πρόγραμμα @ξία» έλαβε τον τίτλο «Χρηματοοικονομικός Εγγραμματισμός» και μπορεί να διδάσκεται πλέον ως επίσημο εκπαιδευτικό υλικό, απευθυνόμενο σε μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Η ειδικά διαμορφωμένη και ολοκληρωμένη ύλη του προγράμματος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα απαραίτητων γνώσεων για τα παιδιά, κατάλληλα προσαρμοσμένων για τις ηλικίες 9 έως 11 ετών, με έμφαση στα ακόλουθα: Το χρήμα και την ιστορία του, την αποταμίευση, την διαφορά αναγκών και επιθυμιών, την κατανόηση της διαδικασίας κατάρτισης του προϋπολογισμού, τον ρόλο των τραπεζών, τις έννοιες επιτόκιο και τόκος, την ανάγκη και τους τρόπους προστασίας από τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους, τον δανεισμό και την φιλανθρωπία.

Το εκπαιδευτικό υλικό συνοδεύεται από πρωτότυπες διαδραστικές ασκήσεις και σταυρόλεξα, τα οποία προσφέρονται με τις λύσεις τους, καθώς επίσης και από ένα χρήσιμο λεξιλόγιο χρηματοοικονομικών όρων.

«Με ιδιαίτερη χαρά, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού δωρίζει το παρόν microsite στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, με την βεβαιότητα πως αυτή η νέα δράση για την χρηματοοικονομική εκπαίδευση και ενδυνάμωση των παιδιών, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην δημιουργία μιας νέας γενιάς χρηματοοικονομικά ενημερωμένων πολιτών. Το Πρόγραμμα @ξία είναι η αρχή ενός ταξιδιού γνώσης για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα συνοδευτεί από πολλές ακόμα δράσεις-έκπληξη!», όπως δήλωσε σχετικά ο Νικόλαος Δ. Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα του προγράμματος για χρήση σε σχολικό περιβάλλον, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: Πρόγραμμα @ξία για Σχολεία

Για ένα πιο δυναμικό μοντέλο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και γονείς, ανεξάρτητα από την υπαγωγή και χρήση στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: Πρόγραμμα @ξία

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 3:30 am


Σε επιχειρησιακό πρόγραμμα σχολείου στο Διδυμότειχο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης» επέλεξε ανάμεσα σε 35 σχολεία στη χώρα, η Αυτού Εξοχότητα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους « Εικονική Επιχείρηση». Επιλέχθηκε από την ίδια η πρόταση «Παραγωγή καινοτόμων ζωοτροφών για ζώα παραγωγής/κατοικίδια από υπολείμματα τροφίμων» για να προσφέρει την εμπειρία της ως μέντορας μέσω του θεσμού των «Inspirational Mentors».

H υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος, Κυριακή Κεραμιτσόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αναφέρθηκε στην ιδέα “η οποία επιλέχθηκε στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας σύμφωνα με την οποία αξιοποιούμε όλα τα υπολείμματα τροφών ζωικά και φυτικά μην αφήνοντας τίποτα να πάει χαμένο.”

Η κ Κεραμιτσόγλου προσθέτει ότι τα υπολείμματα από την παραγωγή ζωοτροφών δεν πετιούνται παρά συγκεντρώνονται σε ειδικό κάδο και με την Γιαπωνέζικη μέθοδο Bokashi (μια αναερόβια ζύμωση τροφίμων στην οποία προσθέτουμε και ζωοκομικά προϊόντα ) μετατρέπονται σε οργανικό κομπόστ το οποίο χρησιμοποιείται άμεσα στις καλλιέργειες.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι δυο

1.Αξιοποιουνται τα ζωικά υπολείμματα και

2.μετατρεπεται αμέσως (σε 4 μόνο εβδομάδες) σε οργανικό λίπασμα.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται να επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου στις 10 Μαΐου μετά από επίσημη πρόσκληση που της απηύθυνε ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, Γεώργιος Μποζατζίδης στο πλαίσιο ημερίδας ημερίδα Διάχυσης των αποτελεσμάτων του Σχεδίου Δράσης ΜΝΑΕ 2021-22 – «3RBoat-Recycle/Reuse/Rescue» και της Εικονικής Επιχείρησης της σχολικής μονάδας όπου θα παρουσιασθούν και άλλες ενδιαφέρουσες και καινοτόμες δράσεις που εκπονεί το συγκεκριμένο σχολείο.

Θα προηγηθεί μια ενδιάμεση διαδικτυακή συνάντηση της ΠτΔ με τα παιδιά πριν την επίσκεψη της στο χώρο.

Σύνταξη: Μαρία Μανάκα

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 3:00 am


Επίδομα θέρμανσης: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων-Νέα ευνοϊκά μέτρα


Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, αλλά και νέα ευνοϊκά μέτρα

Τι περιλαμβάνει το… πακέτο;

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, λένε ότι… έχουν πλήρη αντίληψη των ιδιαίτερων συνθηκών, που επικρατούν και επιβάλλουν τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Με γνώμονα αυτή την προτεραιότητα, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022.

 • Η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν θα είναι η μοναδική.
 • Επίκειται, εντός των επόμενων ημερών,
 • η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία:

1ον. Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

2ον. Παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 36 και των 72 δόσεων για τα χρέη, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022, αντί της 31ης Ιανουαρίου, που ισχύει μέχρι σήμερα.

 • Και οι δύο αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις αποτελούν έμπρακτα μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των πολιτών.
 • Παρά την πανδημία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η Κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ως άμεση προτεραιότητα – και να το επιβεβαιώνει με πράξεις – τη μείωση των φόρων και τη στήριξη και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Ακολούθησε το thrakitoday.com στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 3:00 am


ΑΔΕΔΥ Έβρου: 3ωρη στάση εργασίας και κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας στη χώρα μας δυστυχώς όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας συνεχίζουμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παροχή δημόσιας υγείας.

Τη στιγμή που η χώρα μας μετράει πλέον πάνω από 22.000 νεκρούς, την ίδια στιγμή αναδεικνύονται τα χρόνια προβλήματα στην υγεία που αναδεικνύαμε συνέχεια οι εργαζόμενοι και βιώνουμε για μια ζωή οι πολίτες. Προβλήματα που αφορούν τις υποδομές στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, τον εξοπλισμό σε αυτά, τις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό (γιατρούς, νοσοκόμους, καθαριότητα, τεχνικούς, διοικητικούς κ.α.).

Η ίδια η πραγματικότητα και οι κραυγές αγωνίας που βγάζουν καθημερινά οι άνθρωποι που εργάζονται στα νοσοκομεία, ακόμα και αυτοί που είναι μέλη της επιτροπής των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποδεικνύουν ότι μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορεί να δει κάποιος τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση αυτά τα δύο χρόνια για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τι κι αν αυξήθηκαν οι Μ.Ε.Θ., τι κι αν έγιναν κάποιες προσλήψεις συμβασιούχων υγειονομικών και άλλων ειδικοτήτων, τι κι αν επιτάσσονται κατά καιρούς κάποιοι ιδιώτες γιατροί ή ιδιωτικές κλινικές, η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει στο κόκκινο με το προσωπικό αποδεκατισμένο, κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης, με υγειονομικούς εξουθενωμένους από τις αλλεπάλληλες εφημερίες και τις απανωτές βάρδιες, χωρίς ρεπό.

Παράλληλα λόγω έλλειψης προσωπικού έχει αναστείλει τη λειτουργία των περιφερειακών αγροτικών ιατρείων που εξυπηρετούσαν την παροχή Α΄/θμιας υγείας σε κατοίκους που στην πλειοψηφία τους μάλιστα είναι ηλικιωμένοι, έχει αναστείλει την λειτουργία των χειρουργείων, έχει περιορίσει τις ώρες και τους χώρους δημόσιας παροχής διαγνωστικών τεστ, ενώ την ίδια ώρα χρυσοπληρώνει την αποζημίωση των μόλις 300 κρεβατιών που μίσθωσε από ιδιωτικές κλινικές για «ελαφριά» περιστατικά και οδηγεί σε ιδιωτικές δομές τους πολίτες επί πληρωμή να κάνουν τεστ, προκειμένου να γλιτώσουν την αναμονή και την ταλαιπωρία.

Τέλος την ώρα που η κυβέρνηση απολύει 6.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς με το επιχείρημα ότι είναι «επικίνδυνοι» να προσφέρουν υπηρεσίας υγείας, η ίδια κυβέρνηση προκλητικά μετατρέπει τις 10 μέρες καραντίνας των νοσούντων εργαζομένων σε 5 μέρες μ’ αποτέλεσμα να συνεχίζουν να είναι μεταδοτικοί στον ιό και να εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των ασθενών, μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού.

Το «κερασάκι στην (πικρή) τούρτα» σ’ αυτή την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι η  μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του 2022 κατά 139 εκ. για τα δημόσια νοσοκομεία και κατά 52% για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα δήθεν «πρωτόκολλα περιορισμού της διασποράς» στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τις σχολές με τα οποία επί της ουσίας ενισχύεται η μετάδοση του ιού.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μαζί με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας, σας καλούν να πάρετε μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Ημέρα της Πανελλαδικής Δράσης για την υγεία, στις 26 του Γενάρη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για να αναδείξουμε τα προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να διεκδικήσουμε:

 • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
 • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
 • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
 • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
 • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
 • Επαναλειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων στα χωριά για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Ιανουαρίου

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά από την κεντρική είσοδο του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 12:00

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση. Για το λόγο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, γιατί μας αφορά όλες και όλους.

    Για την Ε.Γ.

                        Ο                                                                                 Ο

                 Πρόεδρος                                                                Γ. Γραμματέας

                    Τσίρτσης Παναγιώτης                                           Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 2:30 am


Συγχαρητήριο Δημάρχου Ξάνθης στον Πρόεδρο και στο νέο ΔΣ του «Κλεισθένη»


Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης συγχαίρει, ιδιαιτέρως, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Δρα Μιχάλη Χρηστάκη, για την ανανέωση της θητείας του, μετά και τις εκλογές της 21ης Ιανουαρίου 2022.

  Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει το σπουδαίο έργο, που ο Δρ Χρηστάκης επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια, με κύριο στόχο την ενημέρωση, την επίλυση και την ανάδειξη των ζητημάτων που άπτονται της σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθιστώντας την Ένωση ένα χρήσιμο εργαλείο για τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της χώρας μας.

  Επίσης, συγχαίρει και εύχεται «εποικοδομητική θητεία» στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και στη Γενική Γραμματέα του Δήμου μας, Σοφία Ψωμά για την εκλογή της στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης.

 • Ο Δήμαρχος Ξάνθης
 • Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 2:00 am


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Αγαπητοί συμπολίτες, 

       στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, σας γνωστοποιούμε ότι το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022  και από τις 09:30 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης (Άνωθεν του Δημοτικού Παρκινγκ-απέναντι από τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης) Εθελοντική Αιμοδοσία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Με απόφαση του Δ.Σ. από το 2008 η αιμοδοσία αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ως ένα δείγμα σεβασμού στο πρόσωπό του και αναγνώρισης του έργου του. Επομένως διεξάγεται για 14η συνεχή χρονιά και φιλοξενείται τα τελευταία έτη στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης, σε ωραίο, ευχάριστο και άνετο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης μας σε συνεργασία με εθελοντές ιατρούς και την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Διεξάγεται ετησίως τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου αφού εκείνη τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008 λίγο πριν το πρώτο φως της μέρας, στις 05:30 τα ξημερώματα, ο Ιεράρχης που θέλησε να τον θυμόμαστε ως τον «Χριστόδουλο μας» άφηνε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τον καρκίνο. 

Ήταν 69 ετών. Η χώρα βυθίστηκε στο πένθος. Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες και ο πένθιμος μονότονος ήχος στα καμπαναριά των εκκλησιών απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, τόνιζε τον εθνικό θρήνο. Προσωπικότητα ισχυρή, επικρίθηκε και αμφισβητήθηκε όσο λίγοι στην νεότερη ελληνική ιστορία. 

Ταυτόχρονα αγαπήθηκε από πολλούς και αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς περισσότερους. Παρά τις αντιδράσεις που κάθε φορά προκαλούσαν οι δηλώσεις του, επέμενε πως «δεν υπάρχουν ξεχασμένες πατρίδες αλλά αλησμόνητες» και φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να καλεί τους νέους στην Εκκλησία «όπως είναι… ακόμη και με τα σκουλαρίκια». «Δεν γίνεται όλος ο κόσμος να πηγαίνει με ταχύτητες διαστημόπλοιου κι εμείς να πηγαίνουμε με τον αραμπά» είχε πει στους εργαζόμενους στην Ιερά Σύνοδο την πρώτη μέρα που επισκέφθηκε το συνοδικό μέγαρο μετά την εκλογή του, δίνοντας το στίγμα των όσων θα ακολουθούσαν. 

Για τα λάθη του, κρίθηκε και κατακρίθηκε έντονα. Κανείς ωστόσο δεν του αμφισβήτησε ποτέ, την αγάπη του για την πατρίδα και την Εκκλησία. Δυο έννοιες για τις οποίες μιλούσε συχνά, γεμίζοντας τα μάτια του δάκρυα, από την ένταση και το πάθος.

                 Ο σύλλογος της «αγάπης» θυμάται τον Ξανθιώτη Ιεράρχη και τιμά τη μνήμη του. Υπέρμαχος εκτός των άλλων της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος με πλήθος γραπτά κείμενα για τα αντικείμενα αυτά.


Σας περιμένουμε λοιπόν να αιμοδοτήσετε με ασφάλεια και άνεση με την υποστήριξη της κινητής μονάδος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης,προκειμένου να συλλέξουμε αρκετές μονάδες αίματος προς ανακούφιση των παιδιών που πάσχουν από Θαλασσαιμία στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης αλλά και για όλους τους συνανθρώπους και συμπολίτες μας που βασανίζονται στο κρεβάτι του πόνου.

Παίρνουμε μαζί μας τη μασκούλα μας όπως προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και είτε έχουμε εμβολιαστεί είτε όχι δεν έχει καθόλου σημασία αφού μπορούμε και πρέπει να αιμοδοτήσουμε.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                             Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                             Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 1:30 am


ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Πληρώνει, εφόσον γίνει η δήλωση του εργοδότη!


Εντός του Ιανουαρίου 2022 η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 από το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Όπως επισημαίνεται, όπως και πέρυσι η καταβολή του επιδόματος γίνεται αφού υποβληθούν οι δηλώσεις Δεκεμβρίου από επιχειρήσεις – εργοδότες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

Η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων (Α και Β Φάση) από τις επιχειρήσεις – εργοδότες για την ένταξη εργαζομένων τους στον μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο 2021. Η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και τον προηγούμενο χρόνο λόγω του χαρακτήρα του επιδόματος αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι η αναλογία του επιδόματος αδείας ανέρχεται, για κάθε μήνα ένταξης των εργαζομένων στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, σε 1/25 επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Συνεπώς, για τον υπολογισμό σε ετήσια βάση του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο, λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα υπαγωγής του στον μηχανισμό και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας. Άρα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από επιχειρήσεις – εργοδότες για όλους τους μήνες του χρόνου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 1:00 am


Συνεδριάζει την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου (18:30) με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων


Συνεδριάζει την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 18:30 με τηλεδιάσκεψη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων με 6 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Αναλυτικά η πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμου Γαρούφα, αναφέρει τα παρακάτω:

«Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη χρήση της υπηρεσίας e-presence (www.epresence.gov.gr), στις 26 Ιανουαρίου 2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018 και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 76) και τα οριζόμενα στις ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 17974/22.03.2021 (ΦΕΚ 1119/22.03.2021 τεύχος Β', (ΥΠ.ΕΣ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/133/οικ.20764/07.11.2020) (ΥΠ.ΕΣ. Εγκ.426/77233/13.11.2020), ΥΠ.ΕΣ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.705/17.01.2022 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αβδήρων οικονομικού έτους 2022 (εισηγητής: Τσιτιρίδης Γεώργιος, Δήμαρχος, Τσάκου Αρχοντία, Προϊσταμένη Τμήματος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών)

2. Καθορισμός ειδικότητας και ορισμός των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, πρόσληψης προσωπικού (2) δύο ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οχτώ (8) μηνών με κάλυψη δαπάνης από Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους (εισηγητής: Δήμαρχος)

3. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη συγκρότηση τριμελούς γνωμοδοτικής επιτροπής για τον προσδιορισμό της εν ζωή αξίας ζώων (εισηγητής: Δήμαρχος)

4. Έγκριση δαπανών για επεκτάσεις ΦΟΠ σε οικισμούς του Δήμου (εισηγητής: Μαυρίδης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος)

5. Ορισμός δύο δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας για συμμετοχή στην Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Αβδήρων, λειτουργούσα ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο (εισηγητής: Δήμαρχος)

6. Διατήρηση ή κατάργηση θέσης περιπτέρου στον οικισμό Βαφέϊκων του Δήμου Αβδήρων με ανάλογη τύχη για το κουβούκλιο του (εισηγητής: Δήμαρχος)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων

Γαρούφας Δήμος»

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 12:30 am


Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανατροπή της επέκτασης του ΚΥΤ Εβρου!


Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για τις μεταναστευτικές δομές  στο Φυλάκιο Έβρου, τα μέλη επέδωσαν σήμερα ψήφισμα, που συντάχθηκε και υπογράφηκε από όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχο.

Πρώτος αποδέκτης του ψηφίσματος ο διοικητής της δομής ΚΥΤ -ΠΡΟΚΕΚΑ και επόμενος, ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου.

Στο ψήφισμα εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στην επέκταση της δομής καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ζητούν την άμεση ανταπόκριση από τον αρμόδιο Υπουργό στα επανειλημμένα αιτήματα  του Δήμου Ορεστιάδας, εξουσιοδοτούν την συντονιστική επιτροπή για την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, των δήμων του νομού, αλλά και του Πρωθυπουργού της χώρας επισημαίνοντας, ότι γνώμονας σε κάθε τους ενέργεια είναι η εθνική ασφάλεια, καθώς ο Έβρος δεν είναι απλά ένας νομός, αλλά ο ακοίμητος φρουρός της πατρίδας, για τον οποίο δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί μια ρευστή κατάσταση στα μετόπισθεν της αμυντικής του τοποθεσίας.

Την προηγούμενη μέρα, τα μέλη της επιτροπής είχαν συνάντηση  με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά γύρω από τις παρεμβάσεις  που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή μέσα από τις μελέτες και τα σχέδια, που έχουν στα χέρια τους.

Το βάρος τώρα επικεντρώνεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στην Ορεστιάδα την ερχόμενη Τρίτη στις 8 το βράδυ  με μοναδικό θέμα  «Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στις δομές Κ.Υ.Τ. και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας. Εισηγητής: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης»

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παραστούν σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου Καραμπατζάκη Γεώργιο  οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος,  αλλά και ο Υπουργός Προστασίας  του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα παραστεί διαδικτυακά.

Το ψήφισμα:

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 12:00 am


19.075 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα 24/1/2022 – 111 θάνατοι και 655 διασωληνωμένοι ασθενείς 265 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.075, εκ των οποίων 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.812.384 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 416 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.079 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 111, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.748 θάνατοι.

Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 655 (59.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 82.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 520 (79.39%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 135 (20.61%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.980 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 465 (ημερήσια μεταβολή +9.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 490 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη:

 • 171 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
 • 382 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου
 • 17 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου
 • 265 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
 • 231 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
 • 238 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 6:21 pm


Ελλάδα – Τουρκία έδωσαν τα χέρια για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας και τις εμπορικές συναλλαγές

 


Επανενεργοποιήθηκε μετά από 11 χρόνια η Μικτή Οικονομική Επιτροπή των δύο χωρών.

Την ικανοποίησή τους για την επανενεργοποίηση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας εξέφρασαν τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Mustafa Tuzcu μετά την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν οι εργασίες της 5ης Συνόδου της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας- Τουρκίας ολοκληρώθηκαν σήμερα (24/1) ενώ η τελευταία Σύνοδος της Επιτροπής είχε πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, περισσότερα από 11 χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2010.

Οι δύο πλευρές μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη προόδου στα θέματα που περιλαμβάνονται στη Θετική Ατζέντα, με έμφαση στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας και των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

5η Σύνοδος της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην Επιτροπή ήταν:

το διμερές εμπόριο και οι προοπτικές διαφοροποίησης των εμπορικών συναλλαγών και ενίσχυσής τους με ισορροπημένο τρόπο,
οι πρωτοβουλίες για επενδύσεις και ενθάρρυνση επιχειρήσεων να αναπτύξουν κοινά εγχειρήματα σε Ελλάδα και Τουρκία,
η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με στόχο τη διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας
η περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων, της ποιότητας και επάρκειας υδάτινων πόρων, καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών,
η συνεργασία στον τομέα των μεταφορών (οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων, αεροπορικών),
η ενίσχυση και διαφοροποίηση των εμπορικών συναλλαγών σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα,
η επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας στην Έρευνα και Τεχνολογία.
Ειδικά όσον αφορά τον τουρισμό, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο που σημειώθηκε στη διμερή συνεργασία στον τομέα κατά τη διάρκεια της 4ης Συνόδου της Κοινής Επιτροπής Τουρισμού Ελλάδας-Τουρκίας που συνεδρίασε στις 18 Νοεμβρίου 2021 και του 9ου Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ για τον Τουρισμό που έλαβαν χώρα στις 17 Νοεμβρίου 2021 στη Σμύρνη και επανέλαβαν την δέσμευσή τους να διερευνήσουν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας, με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 5:06 pm


Ακάρ: «Νομίζει ότι κέρδισε η Ελλάδα-Είναι πολύ λίγα τα έξι μεταχειρισμένα Rafale»


Σκωπτικά σχολίασε
την απόκτηση των 6 πρώτων γαλλικών Rafale από την Ελλάδα, ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Milliyet» σχολίασε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι από τη συγκεκριμένη κίνηση για να αντιμετωπίσει την Τουρκία:

«Η Ελλάδα νομίζει ότι κέρδισε κάτι με τα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη που αγόρασε.

Τα όπλα που αγόρασαν είναι πάρα πολλά για κανονική άμυνα, αλλά πολύ λίγα για την Τουρκία.

Η Τουρκία δεν έχει μαξιμαλιστικές επιδιώξεις ούτε επιβουλεύεται τα εδάφη καμίας χώρας, αλλά κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, συνταξιούχοι διπλωμάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί συνεχίζουν να ξεσηκώνουν τον ελληνικό λαό εναντίον της Τουρκίας».

«Μπορεί να γίνει αποδεκτή η αύξηση στα 12 μίλια;»

Υποστηρίζοντας πως η Τουρκία ελπίζει να λύσει όλες τις διαφορές της με την Ελλάδα μέσω διαλόγου και συνεργασίας, ο Χουλουσί Ακάρ υπογράμμισε:

«Τώρα, μιλούν για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό; Το Κοινοβούλιο το 1995 είχε εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να λάβει σε τέτοια περίπτωση όλα τα απαραίτητα μέτρα, των στρατιωτικών περιλαμβανομένων.

Δεν θέλουμε κλιμάκωση. Αυτό που λέμε είναι να ωφεληθούμε μαζί από τα πλεονεκτήματα του υποθαλάσσιου πλούτου».

Ακολούθησε το thrakitoday.com στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 4:59 pm


Συνεδριάζει την Τρίτη 25/1 το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας με μοναδικό θέμα το ΚΥΤ Φυλακίου


Με τις εργασίες στο ΚΥΤ Φυλακίου να βρίσκονται σε εξέλιξη ο δήμος Ορεστιάδας καλεί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης και να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την δομή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εβρίτης υπεργολάβος που είχε αναλάβει τις εργασίες επέκτασης παραιτήθηκε από το έργο μετά από τις κινητοποιήσεις των Εβριτών.

Αυτή η ικανοποίηση κράτησε μόνο λίγες ώρες καθώς την επόμενη ημέρα το πρωί νέα σκαπτικά μηχανήματα έφτασαν, από άλλο μέρος της Ελλάδας, έξω από την δομή.

Ακολουθεί η πρόσκληση της συνεδρίασης:

Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε Τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 25.01.2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • Ανακοινώσεις από τον κ. Πρόεδρο.
 • Ανακοινώσεις από τον κ. Δήμαρχο.
 • Ανακοινώσεις – προτάσεις – ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1. Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στις δομές Κ.Υ.Τ. και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας.

Εισηγητής: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 4:41 pm


Απόφαση Δημάρχου Ξάνθης: Κλειστά όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Ξάνθης, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου


Πολικές θα είναι αύριο οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή μας. Οι προγνώσεις που δίνονται για αύριο, στις 8 το πρωί είναι από -5 έως -8 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα η θερμοκρασία κυμάνθηκε την ίδια ώρα από 0 έως -1ο C, γι’ αυτό και ορθώς ο Δήμος δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες, ενώ ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές των σχολείων έθεσαν τη θέρμανση σε λειτουργία σε όλες τις σχολικές αίθουσες από το βράδυ της Κυριακής.

Ωστόσο, οι καιρικές προγνώσεις, αύριο, κρίνονται εξαιρετικά ακραίες. Για τον λόγο αυτό:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης αποφασίζει την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας του πολικού ψύχους που θα επικρατήσει στην περιοχή μας.


Μέγιστο καθήκον είναι η ασφάλεια των μαθητριών και μαθητών του Δήμου μας – προτεραιότητα όλων, η προστασία της υγείας των νέων ανθρώπων του τόπου μας.

Ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί τη δομή «Καιρικά Νέα Θράκης» και τους ανθρώπους της, για τη συνεργασία και τις υπηρεσίες που παρέχουν στον Δήμο μας, όλο το 24ωρο.

Ακολούθησε το thrakitoday.com στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 4:37 pm


Κλειστά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αύριο όλα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, στον Δήμο Ξάνθης


Κλειστά, αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ότι θα είναι αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, στον Δήμο Ξάνθης, λόγω των σημερινών προβλέψεων για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας.
Η απόφαση φαίνεται πως έχει ληφθεί και αναμένεται στη συνέχεια της ημέρας να εκδοθεί και η απόφαση που θα επισημοποιεί τα όσα σας αναφέρουμε. Υπό συζήτηση βρίσκεται αυτή την ώρα και η απόφαση για το αν θα κλείσουν οι Παιδικοί και οι Βρεφικοί Σταθμοί του Δήμου Ξάνθης.


Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 4:33 pm


Κλειστά και αύριο τα σχολεία στον Δήμο Τοπείρου


Με απόφαση του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τοπείρου την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (παγετός), που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή τους σχολείο.

  Η απόφαση λαμβάνεται δεδομένων των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 4:32 pm


ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ: Κλειστά σχολεία, γυμνάσια και Λύκεια και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

 

Με απόφαση του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη για την προστασία των μαθητών από τον παγετό και τις πολικές συνθήκες, κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Αβδήρων. 

 Σημειώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Αβδήρων όλα τα σχολεία του Δήμου ήταν κλειστά και την  Δευτέρα 24  Ιανουαρίου για λόγους ασφαλείας και υγείας των μαθητών.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 4:00 pm


Κύπρος: Μεγάλη αποχή στις εκλογές του Ψευδοκράτους


Ποσοστό 58,23% των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στα Κατεχόμενα για την ανάδειξη των νέων λεγόμενων «βουλευτών» του ψευδοκράτους. Η αποχή έφτασε το 41.77%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για εκλογική διαδικασία στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Στις λεγόμενες «βουλευτικές» εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, κατήλθαν 8 κόμματα με συνολικά 403 υποψηφίους, από τους οποίους και θα αναδειχθεί η ψευδο – κυβέρνηση. Εκλέγονται 50 «βουλευτές» .

Στήθηκαν 763 κάλπες σε έξι «επαρχίες». 203.792 ήταν οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Όσοι προσήλθαν είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν με τρεις τρόπους: Κόμμα (μόνο), κόμμα και υποψήφιο και μικτή – οριζόντια ψηφοφορία , γι αυτό και η καταμέτρηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε αλλά σε 24 ώρες. Νωρίτερα, θα γίνουν γνωστά τα ποσοστά των κομμάτων, καθώς και το πόσα, αλλά και ποια από αυτά θα καταφέρουν να περάσουν το 5%, που είναι και το όριο εισδοχής στην ψευδοβουλή, η οποία θα είναι εξακομματική.

Φαβορί στη διαδικασία που ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6:00 το απόγευμα εμφανίζεται το Δεξιό Κόμμα Εθνικής Ενότητας του τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, το οποίο αναμένεται να διατηρήσει την πρωτιά, αλλά όχι και την αυτοδυναμία του, παρά το πλήγμα που δέχθηκε πρόσφατα με την δημοσιοποίηση ροζ βίντεο με εμπλοκή στελεχών του, ενώ δεύτερο, όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει το κεντρο-αριστερό Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Συμμετείχαν ακόμη το Κόμμα του Λαού, το Δημοκρατικό, η Κοινοτική Δημοκρατίας, το κόμμα Αναγέννησης (των εποίκων), της Κοινοτικής Απελευθέρωσης και η κίνηση Δρόμος Ανεξαρτησίας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 12:52 pm


Είναι ή όχι “μόδα” οι καταγγελίες “περί βιασμών”;

 


*Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Καταρχήν, θα πρέπει να διευκρινίσω τα εξής προς αποφυγήν οποιασδήποτε προσπάθειας παραποίησης των παρακάτω γραφομένων μου και κυρίως της προθέσεως, που δεν είναι άλλη, η κατάθεση και μιας άλλης οπτικής του θέματος που απασχολεί επικοινωνιακά την κοινωνία μας.

Πρώτον, καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφής βίας, είτε είναι σωματική είτε είναι ψυχολογική. Τα όποια μέσα χρησιμοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση είναι επίσης καταδικαστέα.

Δεύτερον, καταδικάζω και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό, την απόπειρα βιασμών ανηλίκων παιδιών και δη βρεφών απο αρρωστημένα μυαλά, που θα έπρεπε να βρίσκονται σε εγκλεισμό και όχι να αντιμετωπίζονται ως απλοί ποινικοί. Επιτέλους το σύστημά μας, θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί προς την κατεύθυνση του διαχωρισμού του βαρυποινίτη επικίνδυνου κακοποιού και του άρρωστου εγκληματία. Οχι ως ελαφρυντικό, αλλά ουσιαστική επίδραση στο πως καταλήγουν να εκτελούνται τα αδικήματα και με ποια κίνητρα.

Αφορμή του σημερινού μου άρθρου, είναι τα όσα είπε ο δικηγόρος του ιερέα που κατηγορείται για ασέλγεια, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος:

“…έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς! Όταν τα κορίτσια υφίστανται ψυχολογική πίεση θα πρέπει να τα καταγγέλλουν αμέσως, όχι να περιμένουν τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια», είπε.

Είναι ή όχι “μόδα” τελικά οι καταγγελίες;

Ο δικηγόρος του ιερέα, είναι βέβαιο ότι το συλλογισμό του αυτό, θα τον χρησιμοποιήσει αναγκαστικά στην υπερασπιστική του γραμμή, προκειμένου να πέσει στα “μαλακά” ο ιερωμένος που υπέπεσε στο αδίκημα ή αδικήματα για τα οποία κατηγορείται και καταγγέλλεται.

Εκείνο που διακρίνει όμως κανείς, απο τη δήλωση του δικηγόρου υπεράσπισης του Ιερέα αλλά και άλλων υποθέσεων ίδιας υφής, όπως και απο τοποθετήσεις ψυχολόγων – ψυχιάτρων, είναι η “ευκολία” που καταγγέλλονται υποθέσεις, χωρίς στοιχεία της περισσότερες φορές, ενώ το υπόβαθρο που υπάρχει πίσω απο αυτές, είναι πολλές φορές “θολό” ως προς τα πραγματικά γεγονότα.

Είναι πέρα απο κάθε αμφιβολία βέβαιο, ότι καμία υπόθεση δεν ομοιάζει με τις άλλες και ως έτσι δεν “τσουβαλιάζουμε” τις καταγγελίες προς μία κατεύθυνση. Ούτε τις ταυτίζουμε. Χρήζουν όμως ανάλυσης και κυρίως επικοινωνιακής, μιας και αυτό που περνάει στην κοινωνία, δεν είναι αυτό καθ’ αυτό το ζήτημα των βιασμών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και άλλων μορφών βίας ιδιαίτερα κατά των γυναικών ή ανήλικων παιδιών (αγοριών και κοριτσιών), αλλά οι… “ροζ” λεπτομέρειες, μιας και “πουλάει” το λίγο σκανδαλοθηρικό και κουτσομπολίστικο στην εποχή μας, κυρίως απο την εποχή της ίδρυσης της ιδιωτικής τηλεόρασης και μετά, όπου απελευθερώθηκαν τα ήθη της λειτουργίας των τηλεοπτικών προγραμμάτων και επικράτησαν εκπομπές “φθηνού” περιεχομένου και κόστους!

Οι Καταγγελίες…

Οταν η κα Μπεκατώρου κατήγγειλε μετά απο 20 και πλέον χρόνια τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε, ξεκίνησε ένα ντόμινο αποκαλύψεων για ηθοποιούς, σκηνοθέτες, προπονητές, ιερείς, φαρισέους κλπ…κλπ…

Είναι αληθινές οι καταγγελίες;

Ουδείς γνωρίζει και σε ποιο βαθμό. Οι δικογραφίες είναι στη Δικαιοσύνη και θα εξεταστούν σε δημόσιες και μη συνεδριάσεις, εναποθέτοντας όλοι τις ελπίδες μας, ότι οι Ελληνες Δικαστές δεν θα δικάσουν με γνώμονα την κοινωνική κατακραυγή, αλλά με βάση τις αρχές του Ποινικού Δικαίου και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δηλαδή με αποδείξεις, μαρτυρίες και πειστήρια που θα κρίνουν την έκβαση κάθε υπόθεσης.

Το ερώτημα που γεννάται είναι, έπρεπε αυτές οι υπόθεσεις να δουν το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή κατά την οποία είναι στο στάδιο της προδικασίας, της δικαστικής έρευνας, της κατάθεσης μαρτύρων και της προφυλάκισης των κατηγορουμένων;

Πόσο ωφέλησε αυτό μία κοινωνία, που είναι ταλαιπωρημένη απο την ανέχεια μιας δεκαετούς και πλέον οικονομικής κρίσης με όλα παράλληλα προβλήματα;

Πόσο ωφέλησε μία κοινωνία τραυματισμένη απο καθημερινούς θανάτους λόγω του φονικού ιού COVID-19, που τα αντανακλαστικά της ήταν είναι ήδη απενεργοποιημένα λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού και της ανατροπής συντεταγμένων κοινωνικοποίησης;

Και εν τέλει, υπάρχει περίπτωση να ωφελείται ο κατήγορος απο τη δημοσιότητα της καταγγελίας του, εάν ο σκοπός του είναι να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος; Νομικά και στρατηγικά φυσικά και όχι. Εκτός και αν ο σκοπός είναι η δημοσιότητα του κατηγόρου, του δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση και ο απώτερος σκοπός είναι άλλος απο αυτή καθ’ αυτή την καταγγελία και την ουσία της.

Οι νεαρές και οι σουϊτες!

Γονιός είμαι και τρέμει η ψυχή μου για την κοινωνία που ζουν τα παιδιά μας. Ομως φροντίζω να τα οπλίσω με ψυχικά και γνωστικά εφόδια, έτσι ώστε να αποφεύγουν τις προκλήσεις και κυρίως τις κακοτοπιές.

Διότι, όσο όμορφη και αν είναι η παρέα, όσο φραγκάτη, που λέγαμε και στα χρόνια μου, όσο λάμψη και να έχει, οι κίνδυνοι παραμονεύουν και σχεδόν είναι ορατοί πάντα.

Μία σουϊτα, μία spor αμαξάρα, ένα rolex ρολογάκι, ε… ξετρελαίνουν κάποιες κοπελιές που τους αρέσουν τα λούσα και το φαίνεσθαι! Η επόμενη στιγμή όμως μπορεί να είναι οδυνηρή.

Και όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της 24χρονης, οι νεόπλουτοι νεαροί και γόνοι μεγάλων τζακιών, τις παρέσυραν και μία εξ’ αυτών, η ίδια δηλαδή, υπέστει την κακοποίηση…

Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη.

Εκείνο που με προβλημάτισε εξ’ αρχής, ήταν σε ποιον δημοσιογράφο έκανε την καταγγελία η 24χρονη και μάλιστα χωρίς να κρύβει το πρόσωπό της. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έχει γράψει ιστορία στον “Κίτρινο Τύπο” και αποτέλεσε πάντα το “γρανάζι” υποτιθέμενων αποκαλύψεων του συστήματος, όταν αυτό ήθελε να αποβάλλει κάποιον απο τις τάξεις του. Δεν θα αναφερθώ σε γεγονότα, είναι γνωστά άλλωστε. Η όντως πετυχημένη ερευνητική δημοσιογραφία και οι πηγές του, δεν λειτούργησαν σχεδόν ποτέ προς όφελος της δημοσιογραφίας και αυτό το επιβεβαιώνει όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας.

Παράλληλα, η 24χρονη, σε αντίθεση με άλλες καταγγέλλουσες, δεν έκρυψε το πρόσωπό της, προκαλώντας ποικίλα σχόλια: άλλοι το επικρότησαν λέγοντας ότι “αυτό είναι μαγκιά και ψυχική δύναμη” και άλλοι θεώρησαν ότι η μή απόκρυψη της εικόνας της είναι “μέρος μιας καταγγελίας που υποκρύπτει πολλά…” αφήνοντας υπαινιγμό για την οικονομική κατάσταση των καταγγελλόμενων προσώπων.

Το παιχνίδι με τη φωτιά…

Οι παλιοί έλεγαν μία σοφή κουβέντα: “αν δεν παίξεις με τη φωτιά, δεν καίγεσαι…”. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τα ανήλικα, δεν ισχύει για τις περιπτώσεις όπου βεβαιωμένα υπήρξε εκμετάλλευση δύναμης και αντίληψης του θύματος.

Ισχύει όμως για τις περιπτώσεις που κάποιοι ή κάποιες “παίζουν με τη φωτιά”, όπως τα ποτά σε σουϊτες, οι καφέδες σε σπίτια σκηνοθετών, και τόσα άλλα που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω.

Καταλήγω λέγοντας το εξής:

-Η κοινωνία μας, έχει πέσει σε έναν φαύλο κύκλο ρηχής ενημέρωσης, που παραπέμπει σε μία παρακμή, σε μία διάλυση των κοινωνικών σχέσεων και ηθών, με συνυπεύθυνους όλους μας. Ευθύνη για εμένα, εκτός των περιπτώσεων που προανέφερα περι ανηλίκων και αδυνάμων, έχουν όλοι. Και καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενοι. Οπως ευθύνη έχουν και οι θεσμοί που επιτρέπουν σε μία κοινωνία που συνεχίζει να διέρχεται κρίση αξιών, να μεταδίδονται σε επίπεδο σήριαλ, “ειδήσεις” και γεγονότα, με λεπτομέρειες που δεν βοηθούν στην κατανόηση του θέματος, αλλά απλά στην αύξηση της τηλεθέασης και στην ακόμη περισσότερο καταρράκωση ηθών και αξιών.

Ας μην κάνουμε λοιπόν “μόδα” τις καταγγελίες, ας μην επιδιώκουμε δημοσιότητα μέσα απο αυτές ή οφέλη απο αποζημιώσεις ή εξωδικαστικές συναλλαγές, αλλά τα όποια αδικήματα να τα διαχειριζόμαστε με τους νομικούς μας συμβούλους και τη Δικαιοσύνη “εντός των τοιχών”.

Ο νοών, νοείτω!

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 8:00 am


ΛΥΡΑΤΖΗΣ: Αχ! Βρε Φανουράκη Μανώλη ... "Χλεύαζε" όσο θέλεις... Δώστε όμως τα στοιχεία όπως οφείλετε για τη ΔΗΚΕΞ!

  

*Αχ....Βρε.....Φανουράκη Μανώλη....Αυτόν τον βουλευτή που εσύ σήμερα χλευάζεις και υβρίζεις, παρακαλούσε ο "δικός σου Δήμαρχος" επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να του "λύσει" τα προβλήματα των επιχειρήσεών του!!! 

Παρέμβαση στο θέμα ΔΗΚΕΞ-Φανουράκη που έφτασε πλέον στη Βουλή των Ελλήνων, έκανε με δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Παχάλης Λύρατζης.

Αυτούσια η δήλωσή του, που είναι ανάλογη του "ύφους" του πρώην Προέδρου της ΔΗΚΕΞ, εκκαθαριστή του ΦΥΣΙΣ και νυν αντιδήμαρχου επί των  Οικονομικών Δήμου Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη. 

ΑΥΤΟΥΣΙΑ η δήλωση του Πασχάλη Λύρατζητης ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ  για ΔΗΚΕΞ-ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ:

“Αχ  Φανουράκη...Γυρολόγε κομμάτων και παρατάξεων...Κατανοητή και η αμηχανία αλλά και η αδυναμία σου να «εξηγήσεις», την ένοχη σιωπή σου και να προσπαθείς να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα με χλευασμούς και άλλα...λόγια ν’ αγαπιόμαστε, επιχειρώντας να εξηγήσεις τα...ανεξήγητα

Tουλάχιστον "βρείτε" αναμεταξύ σας, αφού  ο Δήμος μας παραπέμπει σε ..."κύκλους του Δήμαρχου Τσέπελη" κι τελικά οι .."κύκλοι" αποιδεικνύονται γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Φανουράκης...Μανώλης!

Ερώτημα ένα και απλό. Πως είναι δυνατόν να παραβιάζει τους Νόμους ο Δήμος Σας, και να μην απαντάτε στις ερωτήσεις των δημοτικών παρατάξεων ή κάθε φορά που ενοχλεί μια ερώτηση ενός βουλευτή ή μιας δημοτικής παράταξης να καταφεύγετε σε ύβρεις, χλευασμούς και «φτηνές πλακίτσες»...!

Ε, μήπως πριν σκεφτείς να μας ξαναστείλεις μηνύματα στα...κινητά μας, κάθε φορά που κάτι «δεν σας βολεύει...» ή «εισβάλει» κάποιος οπαδός σας το γραφείο του Δημάρχου Σα και τον "περιποιείται"...." ή θέλεις να «καρφώσεις» κάποιον εσωτερικό σου αντίπαλο; Μήπως όντως θα πρέπει να  κόψεις  του...παλιμπαιδισμούς σου; Γιατί ακόμη κι ένας Δήμαρχος σαν τον Τσέπελη, θέλει να αποδείξει οτι αυτός διοικεί το Δήμο κι οχι ... "οι κύκλοι" ή "οι ομάδες διοίκησης" και πόσο μάλλον ένας Φανουράκης που τον "περιμάζεψε" και δεν είναι τώρα άνεργος;  

Όχι για αλλαγή, αλλά για να σε πάρουν και λίγο στα σοβαρά....γιατί δυστυχώς όλοι πλέον σε ξέρουν!  Και το χειρότερο για σένα...καλύτερα απο όλους σε ξέρεις ο Δήμαρχός Σου! Αυτός που πρώτος εσύ επί χρόνια κατέγγελνες εντός και εκτός Δήμου...

Σε μάθανε όλοι....Και ως Φανουράκη και ως δημοτικό σύμβουλο και ως  «εκκαθαριστή» αλλά και ως αντιδήμαρχο απευθείας αναθέσεων με όψιμους «υπερασπιστές» μάλιστα αυτούς που επί χρόνια σου τα «έσερναν»...! Μέχρι κάποια στιγμή δεν θα μπορείς να τους "εξ-ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ" όλους και τότε...θα στην κάνουν "γυριστή"...

Έτσι για αλλαγή, στα λέω...

Αφήστε λοιπόν τα νταϊλίκια και δώστε λοιπόν ως Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Ξάνθης  τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που σας ζήτησε μια δημοτική παράταξη και ένας βουλευτής με ΑΝΑΦΟΡΑ  στη Βουλή των Ελλήνων όπως κάνουν στους άλλους Δήμους της χώρας και όπως οφείλετε να κάνετε  κι εσύ και η κυρία  Πόπη Τζανόγλου αλλά και ο κύριος Μανουσάκης και οι εκκαθαριστές.

Και μετά μπορείς και εσύ αλλά και οι ....«κύκλοι» σου,   να συνεχίσετε τους χλευασμούς και τους ...«παλιμπαιδισμούς» σας μια κατάφερες να μάθεις κι αυτήν την λέξη .

Άσε λοιπόν τα ..άχ και  βαχ...βρε Φανουράκη.. Γιατί ποιός ξέρει για να "παραμιλάς" έτσι, τι "σε καταδιώκει" μέσα σου....γιατί χωρίς να θέλω να υπερασπίσω κανέναν, χλευάζεις και υβρίζεις τον πρώτο σε ψήφο βουλευτή του Νομού στον οποίο ο "δικός σου" Δήμαρχες προσέτρεχε και παρακαλούσε να  τον βοηθήσεις...αχ βρε Φανουράκη Μανώλη...

Πασχάλης Λύραζης 

Δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ

Υ. Γ. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων...όντως είσαι ο γνωστός  Μανώλης Φανουράκης, ένας και μοναδικός,  οπότε όλα τα άλλα περιττεύουν!  

Κι αντί άλλων σχολίων, σου αφιερώνω τα παρακάτω απο τα τοπικά ΜΜΕ, με την υπογραφή του τότε πρωτοκλασσάτου Ηλία Βασιλούδη της παράταξης Πούλιου-Ξυνίδη:

«ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ. 3 Ιανουαρίου 2012 στις 1:03 π.μ.:  Δεν έχω τίποτε με τις όμορφες γυναίκες χριστιανές και μουσουλμάνες,τουναντίον, έχω όμως με την σεξιστική κοινωνία του life style, με τους διαγωνισμούς playmate και όλους τους θεσμούς που χρησιμοποιούν το γυναικείοσώμα σαν διαβατήριο για καταξίωση και ανέλιξη.
Το πρόβλημα είναι η «ωραιοποιήση» της ομορφιάς και όχι η ομορφιά. εξάλλου αυτή  μπορεί να κρύβεται παντού και στα πιο άσχημα…".
 

Και η  κατάληξη: 

"Αυτά έγραφα το 2012 και υποστήριζα απο παλια, όταν ακόμη ξοδεύαμε  5000  ευρώ για βασίλισσες (φτάσαμε στο καρναβάλι τους ενoς εκατομμυρίου και 8000 χιλ ευρώ!!). Eνας αντίλογος υπήρχε, οτι μας προβάλλει από τα ΜΜΕ.  Φέτος ουτε αυτο δεν πετυχαμε και αυτή αλλά και ο κ Νεζος μας τίμησαν δια της σιωπής.  Ηλίας Βασιλούδης"

Ακολούθησε το thrakitoday.com στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.


Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 7:20 am


Απάτη: Υποδυόταν τον… Κιάνου Ριβς και της έκλεψε 150.000 ευρώ!


Θύμα απίστευτης απάτης έπεσε μια 55χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο.

Έχοντας πειστεί πως επικοινωνούσε με τον πασίγνωστο Χολιγουντιανό σταρ, Κιάνου Ριβς, είδε τον λογαριασμό της να μειώνεται κατά… 150.000 ευρώ τα οποία «δάνιζε» στον άνδρα που της έστησε την πλεκτάνη μέσα σε τέσσερις μήνες.

Ο Κιάνου Ρίβς είναι γνωστός για την απλότητά του και τις κοινωνικές ευαισθησίες του, στοιχεία που τα «πέρασε» εύκολα στην 55χρονη ο επιτήδειος που υποδύθηκε με πειθώ τον Χολιγουντιανό σταρ.

Η γνωριμία και επικοινωνία έγινε πριν από αρκετούς μήνες μέσω instagram, όπου ο απατεώνας της είπε ότι εξαιτίας του φορολογικού συστήματος στις ΗΠΑ, θα έπρεπε να πληρώσει προκαταβολικά το φόρο για να μπορέσει να εισπράξει την αμοιβή του από τη νέα ταινία.

Την έπεισε να του δανείσει τα χρήματα που χρειαζόταν για την εφορία και για να την πείσει ακόμη περισσότερο την προέτρεψε να επικοινωνήσει με το «δικηγόρο» του.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα των αρχών, πρόκειται για απάτη οργανωμένη από Βαλκανική χώρα.

Η ΓΑΔ Κρήτης συνιστά προσοχή στους πολίτες επισημαίνοντας:

«Αστέρες του κινηματογράφου εμφανίσθηκαν πρόσφατα μέσω διαδικτύου και προτείνουν «επενδύσεις εκατομμυρίων»

Η δήθεν «οικονομική διευκόλυνση για ρευστοποίηση φόρων κινηματογραφικής επιτυχίας» στοίχισε ακριβά…!!!

Προσοχή είναι ΑΠΑΤΗ!».

Πηγή: daynight.gr

Κυ 23/1/2022 23:54  Παναγιώτης Σωτηρόπουλο

Ακολούθησε το thrakitoday.com στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 7:19 am


Απειλεί ο Ακάρ:«Η Τουρκική εθνοσυνέλευση μας έχει εξουσιοδοτήσει για στρατιωτική δράση»

 


Οι εξοπλιστικές προσπάθειες της Ελλάδας είναι προκλητικές όσον αφορά τις σχέσεις των δύο συμμάχων. Προκαλεί μεγάλη ζημιά στις σχέσεις μας. Από την άλλη, είναι γνωστή και η οικονομική κατάσταση της γειτονικής μας Ελλάδας.

Οι δραστηριότητες αυτές είναι αρνητικές, επηρεάζουν και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Νομίζουν ότι έχουν κερδίσει κάτι αγοράζοντας 6 αεροπλάνα» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Millet.

Τα όπλα που αγόρασαν πολύ λίγα για να στραφούν κατά της Τουρκίας

«Τα όπλα που αγόρασαν είναι πάρα πολλά για μια κανονική τους άμυνα, αλλα πολύ λίγα για να στραφούν κατά της Τουρκίας.

Συνεχίζουν να κάνουν πράγματα που ξεπερνούν το ύψος τους. Ενεργούν με τις διαβεβαιώσεις άλλων χωρών, κάνουν λάθος» συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μην μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του μετά την παραλαβή των πρώτων έξι Rafale.

«Η ελπίδα μας είναι να επικρατήσει η κοινή λογική. Δεν έχουμε επεκτατικές βλέψεις, ούτε θέλουμε εντάσεις, ούτε προκαλούμε. Είναι εντελώς παράλογο να μας κατηγορούν ότι είμαστε επεκτατικοί, επιθετικοί.

Η Ελλάδα είναι αυτή που εχει τριπλασιαστεί από το 1832», πρόσθεσε και συνέχισε:«Αυτή τη στιγμή τα νησιά είναι σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία, ας δουμε ποιος είναι επεκτατικός; Ενήργησαν κατά τη Συμφωνία της Λωζάνης, και εξόπλισαν τα νησιά κατά παράβαση της συμφωνίας. Τώρα μιλάνε για 12 μίλια; Είναι αποδεκτό αυτό;».

Για μια ακόμη φορά, προχώρησε σε έμμεσες απειλές εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας: «Το 1995, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να λάβει κάθε είδους μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δράσεων».

Όνειρο εφιάλτης

Ο Χουλουσί Ακάρ υποκριτικά εμφανίστηκε διαλλακτικός υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν θέλει την ένταση αλλά ταυτόχρονα, επανανέφερε τις διεκδικήσεις της Τουρκίας: «Δεν θέλουμε ένταση. Εμείς λέμε ελάτε να επωφεληθούμε όλοι μας από τον πλούτο των θαλασσιών πηγών. Αυτή είναι μια λογική προσέγγιση.

Μια εγωιστική στάση δεν ωφελεί κανέναν. Αν νομίζουν ότι θα φτάσουν πουθενά αγνοώντας τα δικαιώματα της Τουρκίας, που είναι 84 εκατομμύρια άνθρωποι, αυτό είναι ένα όνειρο, ένα όνειρο-εφιάλτης που καταλήγει σε απογοήτευση».

Ο ίδιος εν μέσω απειλών ζήτησε «διάλογο» με την Ελλάδα: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας.

Παρ’ όλα αυτά, λέμε ας καθίσουμε να μιλήσουμε. Επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

»Είναι μεγάλη ατυχία για την Ελλάδα, ειδικά τα λόγια κάποιων πολιτικών που εκφράζουν την ελληνική εξωτερικη πολιτική. Αυτά δεν συνάδουν με την πραγματικότητα.

Διαστρεβλώνουν την πραγματικοτητα για τα δικά τους πάθη και συναισθήματα. Περιμένουν από όλους να πιστέψουν ότι όλα όσα λένε είναι αλήθεια. Δεν σέβονται τα δικαιώματα κανενός.

Εμις ποτέ δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός. Είμαστε αποφασισμένοι ως προς αυτό».

Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο κ. Ακάρ αναφέρθηκε και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. «Από το 2014 οι Αμερικάνοι έχουν κάνει διάφορες ασκήσεις για την άμυνα της Ευρώπης.

Οι Έλληνες πολιτικοί, εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονος με τέτοιο τρόπο που πλέον υπάρχει αντίδραση και από το εσωτερικό της Ελλάδας. Έκαψαν ακόμη και σημαίες των ΗΠΑ. Παρακολουθουμε από στενά τις εξελίξεις, αλλά δεν λέμε ότι όλα αυτά είναι εναντίον μας».

Ξεχωριστή ιστορία τα F-35

Τέλος, σχολιάσε και το θέμα των προβλημάτων που έχει η Τουρκία με τις ΗΠΑ, με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F-16: «Το F-35 είναι μια ξεχωριστή ιστορια. Έγιναν επίσημα αιτήματα σχετικά με την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό του νέου F-16.

Μια αντιπροσωπεία μας πήγε στις ΗΠΑ και οι συνομιλίες ήταν θετικές. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα τη θέση μας.

»Αυτό θα συμβάλει επίσης στο ΝΑΤΟ. Αν η Τουρκία είναι ισχυρή, και το ΝΑΤΟ θα είναι πιο ισχυρό. Η δύναμη της Τουρκίας είναι η προστιθέμενη αξία της δύναμης του ΝΑΤΟ.

Λέμε στο ΝΑΤΟ να αποφευχθούν τα κρυφά ή και ανοιχτά εμπάργκο κατά της Τουρκίας που έχουν σκοπό την αποδυνάμωσή της.

»Σχετικά με τα F-35. Υπάρχουν έξι F-35 που περιμένουν και ανήκουν στην Tουρκία. Θα δουμε τι θα γίνει με αυτά.

Ως αποτέλεσμα, οι συζητήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών συνεχίζονται και για τα F-16 και για τα F-35 χωριστά».

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 7:16 am


Εγνατία: Ανατροπή στον διαγωνισμό Μελίβοια-Δημάριο του κάθετου Ξάνθη-Σύνορα, στην ΑΚΤΩΡ το έργο!

 

Με ανατροπή προχωρά ο διαγωνισμός για   το μεγάλο οδικό έργο  που αφορά στο τμήμα Παράκαμψη Μελιβοίων-Δημάριο, του κάθετου άξονα Ξάνθη-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ο πρώτος που θα πρέπει πάραυτα να ενημερωθεί, είιναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης.  

Αναλυτικότερα:

Με ανατροπή προχωρά ο διαγωνισμός για   το μεγάλο οδικό έργο  που αφορά στο τμήμα Παράκαμψη Μελιβοίων-Δημάριο, του κάθετου άξονα Ξάνθη-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Από τη διαδικασία του ελέγχου των προσφορών, η Εγνατία Οδός απέρριψε την προσφορά της αρχικής μειοδότριας του διαγωνισμού ΟΔΟΣ ΑΤΕ (έκπτωση 21,52%) και προχώρησε στην αποδοχή της δεύτερης προσφοράς που έχει δοθεί από την κοινοπραξία  ΑΚΤΩΡ-PC DEVELOPMENT με ποσοστό 14,03%.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. απέρριψε την προσφοράς της ΟΔΟΣ ΑΤΕ καθώς όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση οι εξηγήσεις για την υποβληθείσα ασυνήθιστα χαμηλή Οικονομική προσφορά του δεν έγιναν αποδεκτές.

Στον διαγωνισμό της 28ης Σεπτεμβρίου τρίτη ήρθε η ΤΕΡΝΑ με 10%. Οι υπόλοιποι 4 συμμετέχοντες  ( ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΕΤΕΘ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕ και ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ) έδωσαν προσφορά κάτω από το 10%. Είναι ακόμα ένα έργο που η ΑΚΤΩΡ καταφέρνει να “καπαρώσει” το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα μειοδότησε στα έργα αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου ύψους 30 εκατ. ευρώ, σύντομα υπογράφει για τη διαχείριση της Ψυττάλειας (μαζί με ΑΒΑΞ και ΕΡΓΟΤΕΜ).

Στην ΑΚΤΩΡ κατέληξαν και τα έργα οδικής ασφάλειας της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και έργο Η/Μ στην επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.

Το κόστος του έργου με το ΦΠΑ έχει προϋπολογιστεί σε 48,82 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 39,37 εκατ. ευρώ).  Αντικείμενο του έργου αποτελεί η πλήρης κατασκευή οδού ταχείας κυκλοφορίας μήκους 10,76 χλμ. περίπου που περιλαμβάνει και την κατασκευή τεσσάρων 4 ισόπεδων κόμβων. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί εντός του 2024. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 και στις 28 του ίδιου μήνα έγινε η αποσφράγιση των προσφορών.

Η ταυτότητα του έργου

Στο έργο περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες εργασίες χωματουργικών, γεωτεχνικών, τεχνικών (γεφυρών, Ανω/Κάτω διαβάσεων, τοίχων αντιστήριξης), υδραυλικών (οχετών, αποχέτευσης- αποστράγγισης ομβρίων), οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης – ασφάλειας, οδοφωτισμού και πρασίνου.

Οι 4 κόμβοι που θα κατασκευαστούν είναι: Μελιβοίων-ανατολικά, Αιμόνιου/Μελιβοίων-δυτικά, Κοτύλης και Δημαρίου, με τις συνδετήριες σε αυτούς οδούς, συνολικού μήκους 2,0 χλμ. περίπου, καθώς και η αποκατάσταση του υφιστάμενου τοπικού οδικού δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής έχουν προβλεφθει δύο ενδιάμεσες αποκλειστικές τμηματικές προθεσμίες:

1η Αποκλειστική τμηματική προθεσμία: Το αργότερο σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ο Ανάδοχος υποχρεούται να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή της Α.Δ. Δημαρίου μήκους 20,91μ., καθώς και του Ι/Κ Δημαρίου και των συνδετηρίων οδών αυτού.

2η Αποκλειστική τμηματική προθεσμία: Το αργότερο σε δέκα τέσσερις (14) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ο Ανάδοχος υποχρεούται να έχει ολοκληρώσει και αποδώσει σε κυκλοφορία το τμήμα νέας χάραξης για την παράκαμψη του οικισμού Μελίβοια, συνολικού μήκους 2,11 χλμ.

Ο άξονας Ξάνθη-Σύνορα

Πρόκειται για το δεύτερο τμήμα του -υπό κατασκευή- κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού (Κάθετος Άξονας 70) από την Ξάνθη προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνολικού μήκους 49χλμ. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή του τμήματος «Μελίβοια-Δημάριο», μήκους 10,64 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα στα υποτμήματα:

1) «Παράκαμψη Μελιβοίων», μήκους 2,24 χλμ που παρακάμπτει τον οικισμό από τα δυτικά και συνδέεται με δύο ισόπεδους κόμβους.

2) «Μελίβοια-Δημάριο», μήκους 8,24 χλμ που αφορά στη βελτίωση και διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού. Περιλαμβάνει επίσης τους ισόπεδους κόμβους Κοτύλης και Δημαρίου, 5 γέφυρες συνολικού μήκους 396 μέτρων και μία Άνω Διάβαση για την αποκατάσταση της οδού προς το Δημάριο. Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται οι αναγκαίες δαπάνες για απαλλοτριώσεις και μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας καθώς και εργασίες αρχαιολογίας.

Να θυμίσουμε πως σε κατασκευή βρίσκεται το  τμήμα του κάθετου άξονα Δημάριο-Σύνορα (περιοχή Εχίνου). Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2018 και συμβασιοποιήθηκε στις 18 Μαϊου του ίδιου έτους. Τα έργα έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ και βρίσκονται σε πολύ προχωρημένη φάση.

Πηγή: ypodomes.com

Ακολούθησε το thrakitoday.com στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2022 | 7:06 am


Θράκη - Ειδήσεις και Νέα

Τι καιρό θα κάνει σήμερα - Πρώτο Θέμα

Τι καιρό θα κάνει σήμερα  Πρώτο Θέμα

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2022 | 6:37 am


Χασάν, όπως …Θράκη - Matrix24

Χασάν, όπως …Θράκη  Matrix24

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2021 | 10:00 am


slpress.gr - SLpress

slpress.gr  SLpress

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2021 | 10:00 am


Στα τοπία της Θράκης - Protagon

Στα τοπία της Θράκης  Protagon

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2021 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες σε Θράκη

Φιλικοί ιστότοποι: