Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Θράκη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η εμπειρία του πρώτου ραντεβού… Η αποτυχία του μπορεί να φέρει επιπτώσεις


Κι ενώ φορέσατε τα καλά σας και την πιο ελκυστική διάθεσή σας, οι προσδοκίες σας τελικά διαψεύστηκαν με το χειρότερο τρόπο… Είτε επειδή σας έκανε να βαρεθείτε, είτε επειδή εμφανισιακά δεν ήταν αυτό που περιμένατε, είτε επειδή σας έδειχνε με κάθε τρόπο ότι το ζητούμενό του/της είναι μονάχα να σας ρίξει στο κρεβάτι.

Το ραντεβού σας λοιπόν αποδείχθηκε φιάσκο και αυτό δεν αφήνει αδιάφορο το σώμα σας…

Σύμφωνα με βρετανική διαδικτυακή δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας γνωριμιών eHarmony, απέδειξε ότι ένα «καταστροφικό» ραντεβού έχει ανεπιθύμητες και επικίνδυνες για την υγεία μας επιπτώσεις.

Όπως διαπιστώθηκε σχεδόν το 33% των συμμετεχόντων δήλωσε πως ένιωσε έντονη θλίψη μετά το κακό ραντεβού, ενώ το 23% ότι βίωσε αυξημένο άγχος.

Το στρες αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης και τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με αποτέλεσμα η μεν πρώτη να οδηγεί σε υπερφαγία, η δε δεύτερη σε ενεργοποίηση των σμηγματογόνων αδένων, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν σπυράκια στο πρόσωπο και εκζέματα στο σώμα.

Τέλος, ένας στους επτά δήλωσε πως πλέον αποφεύγει να γνωρίζει καινούργια άτομα, ύστερα από την άσχημη αυτή εμπειρία του. 

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 2:00 am


THE HITS HOT 40_#W21# _The List _ [25-05-2024]

HITS HOT 40 ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

"The Hottest European Airplay Hits Today"

40. Flowers Miley Cyrus 

39. Water Tyla

38. Good Luck, Babe! Chappell Roan

37. Lovers in a past life Calvin Harris Rag n Bone man 

36. Training Season Dua Lipa 

35. Slow It Down Benson Boone 

34. Gimme Love Sia 

33. CONTIGO KAROL G Tiësto

32. We Can'T Be Friends (Wait For Your Love) Ariana Grande  

31. For Life Kygo Zak Abel Nile Rodgers  

30. Texas Hold 'Em Beyoncé 

29. Stumblin' In CYRIL

28. Forget About Us Perrie 

27. Never Be Lonely Jax Jones Zoe Wees

26. Yes, And? Ariana Grande 

25. When We Were Young David Guetta Kim Petras 

24. Mwaki Zerb Sofiya Nzau

23. Cruel Summer Taylor Swift 

22. Stick Season Noah Kahan

21. The Sound Of Silence Disturbed (Cyril Remix)

20. I Don’t Wanna Wait David Guetta OneRepublic 

19. Strangers Kenya Grace 

18. The Door Teddy Swims

17. Is It Love Loreen 

16. Selfish Justin Timberlake 

15. Beat Of Your Heart Disco Machine Asdis 

14. Dasha Austin

13. Houdini Dua Lipa 

12. Alibi Ella Henderson Rudimental

11. Greedy Tate McRae

10. Head Down Lost Frequencies Bastille 

9. Overdrive Ofenbach Norma Jean Martine

8. Fortnight Taylor Swift Post Malone  

7. Too Sweet Hozier

6. Illusion Dua Lipa 

5. Espresso Sabrina Carpenter

4. I Like The Way You Kiss Me Artemas

3. Lose Control Teddy Swims

2. Whatever Kygo Ava Max 

1. Beautiful Things Benson Boone  

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 3:30 pm


Ανατολική Μακεδονία-Θράκη – Πρώτη σε εμφράγματα και εγκεφαλικά


Τα καρδιαγγειακά νοσήματα συνεχίζουν αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Το 2021 από τους 5,29 εκατομμύρια θανάτους που καταγράφηκαν στην ΕΕ, το 32,4% οφειλόταν σε παθήσεις που σχετίζονται με την υπέρταση, την καρδιοπάθεια και τα νοσήματα αρτηριών και φλεβών.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους είχαν προκληθεί από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης (17 Μαΐου).

Το ποσοστό αυτό επηρεαζόταν σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία, με το ποσοστό για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών να ανέρχεται σε 1.586 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους άνω των 65 ετών.

Το ποσοστό στους άνδρες ήταν σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στις γυναίκες.

Η Βουλγαρία είχε τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων λόγω ασθενειών του κυκλοφορικού συστήματος.

Σε επίπεδο περιφερειών, τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος καταγράφηκαν σε 5 περιφέρειες της Βουλγαρίας, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά αναφέρθηκαν σε 4 περιφέρειες της Γαλλίας και σε μία της Ισπανίας.

Η μέση θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα στην ΕΕ ήταν 343 θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμού.

Οι θάνατοι από καρδιαγγειακά στις περιφέρειες της Ελλάδας

Τα νεότερα δεδομένα για τους θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα υποδηλώνουν ότι οι νησιώτες στη χώρα μας προσέχουν πολύ περισσότερο την υγεία τους από τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 5 περιοχές με τους λιγότερους θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα, οι τέσσερις είναι νησιωτικές.

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι θάνατοι από έμφραγμα και εγκεφαλικό στην χώρα μας καταγράφηκαν στη Μακεδονία.

Η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη είχε τους περισσότερους (437,08 ανά 100.000 κατοίκους) θανάτους, ενώ ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία με 365,34 και η Κεντρική Μακεδονία με 355,94 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Μόνο δύο περιοχές της χώρας μας είχαν κάτω από 300 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού.

Πρόκειται για το Βόρειο Αιγαίο που είχε τη μικρότερη θνησιμότητα (253,05 ανά 100.000) και την Κρήτη (295,75).

Οι θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα ανά γεωγραφική περιοχή:

 • Βόρειο Αιγαίο 253,05 ανά 100.000 πληθυσμού
 • Κρήτη 295,75
 • Ήπειρος 300,89
 • Νότιο Αιγαίο 314,64
 • Ιόνια Νησιά 317,96
 • Δυτική Ελλάδα 323,4
 • Θεσσαλία 324,12
 • Πελοπόννησος 328,47
 • Αττική 337,28
 • Στερεά Ελλάδα 354,11 (πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ)
 • Κεντρική Μακεδονία 355,94
 • Δυτική Μακεδονία 365,34
 • Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 437,08

Η υπέρταση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα πάνω το ένα τρίτο  του πληθυσμού πάσχει από υπέρταση (περίπου 3.300.000 άτομα), ενώ ένα στα δύο ηλικιωμένα άτομα είναι υπερτασικό.

Περίπου 30% των υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι, ενώ λιγότερο από το ένα τρίτο των υπερτασικών έχουν επιτύχει καλή ρύθμιση με φαρμακευτική αγωγή.

Υπάρχουν πολλά αίτια που προκαλούν αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Η μειωμένη φυσική άσκηση, η διατροφή πλούσια σε αλάτι με υψηλά επεξεργασμένα και λιπαρά τρόφιμα και η χρήση αλκοόλ και καπνού είναι κάποια από αυτά, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Υπέρταση, η σιωπηλή νόσος χωρίς συμπτώματα ή ενοχλήματα

Η υπέρταση, σύμφωνα με την  είναι μια ασυμπτωματική νόσος με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να έχουν υπέρταση και να μην το ξέρουν.

Για αυτό αποκαλείται και «σιωπηλός δολοφόνος».

Η υπέρταση δεν δίνει προειδοποιητικά σημεία παρά μόνο όταν έχει κάνει σημαντικές βλάβες στα ζωτικά όργανα του ασθενούς όποτε τα συμπτώματα προκαλούνται από τις επιπλοκές της.

Όταν τα συμπτώματα συμβαίνουν αποτελούν εκδηλώσεις από διαταραχές της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων π.χ. πρωινοί πονοκέφαλοι, αίσθημα ταχυπαλμίας ή αρρυθμίας, διαταραχές όρασης, εμβοές ώτων κ.λπ.

Επίσης η σοβαρή υπέρταση μπορεί να προκαλέσει αδυναμία, εύκολη κόπωση, άγχος, θωρακικό άλγος κ.λπ.

Αντιμετώπιση αρτηριακής υπέρτασης

Η σύγχρονη ιατρική έχει πολλά όπλα για την επιτυχή ρύθμιση της υπέρτασης και την αντιμετώπιση των επιπλοκών της, όπως αναφέρει η Ομάδα Εργασίας Αρτηριακής Υπέρτασης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Βασικός ρυθμιστικός παράγοντας όλου αυτού είναι η σωστή συνεργασία γιατρού και ασθενούς.

Ο υπερτασικός ασθενής πρέπει να κατανοήσει και να εφαρμόσει ένα υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος όχι μόνο θα βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης αλλά και στη σημαντική μείωση της πιθανότητας να υποστεί στο μέλλον έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Έτσι, θεωρείται αδιαπραγμάτευτη σε αυτούς τους ασθενής η διακοπή του καπνίσματος, η μείωση της κατανάλωσης αλατιού και αλκοόλ καθώς και η υιοθέτηση φυσικής άσκησης στην καθημερινότητα τους.

Ιδιαίτερα όσον αφορά το αλάτι, ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη ποσότητα προσλαμβάνεται από κρυφές πηγές και όχι μόνο από το μαγειρικό αλάτι και για αυτό θα πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος στην ποσότητα άλατος των τροφίμων που αγοράζει ή αυτών που καταναλώνει εκτός σπιτιού.

«Αναφορικά με τις φαρμακευτικές θεραπείες, πλέον υπάρχουν πολλές, με πολλά ευεργετικά αποτελέσματα για το καρδιαγγειακό πέρα από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και με πολύ χαμηλό προφίλ παρενεργειών», καταλήγουν οι ειδικοί.

Πηγή:news247.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 9:01 am


CGTN Türk: Διαπραγματεύσεις Τουρκίας-Κίνας για πυρηνικό σταθμό στην Ανατολική Θράκη


Ρεπορτάζ της τουρκικής έκδοσης του κινεζικού δικτύου CGTN αναφέρει πως η Κίνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατολική Θράκη.

Το CGTN Türk φιλοξενεί και δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση κατά την επίσκεψή του στην Κίνα.

«Εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων εντός λίγων μηνών» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές μας, πρέπει να προσθέσουμε την πυρηνική ενέργεια στο ενεργειακό μας μείγμα, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο ως μεταβατικό καύσιμο. Πρέπει, επίσης, να επενδύσουμε σε κρίσιμα ορυκτά και σε ορισμένες νέες τεχνολογίες, όπως η αποθήκευση και το υδρογόνο» είπε ακόμη ο Μπαϊρακτάρ.

«Η συνεργασία μας με την Κίνα στον πυρηνικό τομέα χρονολογείται από το 2016 και υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με κινεζική εταιρεία στον πυρηνικό τομέα. Από τότε, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στην (Ανατολική) Θράκη, μια από τις σημαντικές περιοχές ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. 

Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν πιο στέρεο οδικό χάρτη και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις με αυτή την εταιρεία» πρόσθεσε, καταλήγοντας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:52 am


4 Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες της Ξάνθης


Σε συνολικά 4 ανέρχονται οι παραλίες της Ξάνθης που βραβεύτηκαν με Γαλάζιες Σημαίες για το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για τις πολυσύχναστες πλαζ του Δήμου Αβδήρων, ήτοι το Πόρτο Μόλο, τον Λεύκιππο, τη Μάνδρα και το Μυρωδάτο.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της ΦύσηςΕλληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Με 625 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών.

Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Δείτε αναλυτικά τις παραλίες με “Γαλάζια Σημαία” στην ΑΜΘ:

Π.Ε. ΕΒΡΟY [1]

Δήμος Αλεξανδρούπολης
 • Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ [4]

Δήμος Κομοτηνής

 • Αρωγή
 • Μέση
 • Φανάρι/Camping
 • Φανάρι/Ιουλία

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ [4]

Δήμος Αβδήρων

 • Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
 • Λεύκιππος
 • Μάνδρα
 • Μυρωδάτο

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ [10]

Δήμος Νέστου

 • Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach
 • Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach

Δήμος Καβάλας

 • Μπάτης
 • Περιγιάλι
 • Τόσκα/Tosca Beach

Δήμος Παγγαίου

 • Αμμόλοφοι
 • Νέα Ηρακλείτσα
 • Νέα Πέραμος
 • Σαρακήνα
 • Οφρύνιο/Τούζλα

Π.Ε. ΘΑΣΟΥ [5]

Δήμος Θάσου

 • Θάσος Πόλη/Λιμανάκι
 • Μακρύαμμος
 • Πευκάρι 2/Alexandra Beach
 • Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach
 • Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:47 am


Η Γλυκερία έρχεται στο Κουτσό για μια μοναδική συναυλία


Στο Κουτσό, του Δήμου Αβδήρων Ξάνθης, θα βρεθεί το Ιούνιο η Γλυκερία, για μια μοναδική συναυλία καλεσμένη της τοπικής ομάδας «Παύλος Μελάς Κουτσού».

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα αναφέρονται τα εξής:

«Η μαγευτική Γλυκερία έρχεται στο Κουτσό για τον μεγάλο χορό της ομάδας μας! Σας περιμένουμε όλους 15 Ιουνίου στο γήπεδο Κουτσού , στο σπίτι μας, για μια βραδιά γεμάτη κέφι, χορό και τραγούδι! Μαζί της η Νάσια Συρράκου και η Αθηνά Θεοδωρίδου!

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:38 am


Την Εφαρμογή Πενθημέρου και στις Ένοπλες Δυνάμεις ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, επανέρχεται στο μείζον πρόβλημα των στρατιωτικών, αναφορικά με τη μη αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας και πέραν του πενθημέρου εργασία τους με έγγραφό της, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων. Αναλυτικότερα, στο έγγραφο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κύριε Υπουργέ.

Με το (α) σχετικό και με αφορμή την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2023 για νέο, αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο, η οποία (εξαγγελία), σημειωτέο ότι μέχρι και σήμερα 15 μήνες μετά, δεν υλοποιήθηκε, η Ένωσή μας πρότεινε, μέχρι την υλοποίηση αυτής, την αποζημίωση της πέραν του πενθημέρου εργασίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε πλήρη αντιστοιχία, τουλάχιστον λόγω συνύπαρξης στο ειδικό μισθολόγιο, με αυτή των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με το (β) σχετικό και με αφορμή το εν λόγω έγγραφο της Ένωσής μας, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας απηύθυνε ερώτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία, με τις (δ) έως και (στ) σχετικές απαντήσεις τους, ανέφεραν εν συντομία τα παρακάτω:

– Υπουργείο Εργασίας: Αναρμόδιο

– Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: Τα στελέχη των ΕΔ λαμβάνουν το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων των εν λόγω στελεχών καθώς και της απασχόλησης χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας.

– Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Λαμβάνεται κάθε πρόσφορο διοικητικό μέτρο μέριμνας του προσωπικού, που εργάζεται πέραν του εργασίμου ωραρίου, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης αδειών απουσίας, σύμφωνα με τους όρους και τα κριτήρια του νόμου.

Από τα παραπάνω εξάγονται τα κάτωθι συμπεράσματα, τα οποία γεννούν το απλό ερώτημα «Γιατί δεν αναγνωρίζεται και δεν αποζημιώνεται η εκτός ωραρίου και πλέον του πενθημέρου εργασία των στρατιωτικών;»:

α. Mε τις διατάξεις της παρ. Β΄ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας αφορά ΚΑΙ στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο λαμβάνει ΚΑΙ αποζημίωση για την εργασία του πέραν του πενθημέρου, στο οποίο όμως ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα στελέχη των ΕΔ. Τα, δε, αναφερόμενα στην αιτιολογική έκθεση επί του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017, δηλαδή ότι η ποσοτική διαφοροποίηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας μεταξύ των στελεχών των Ε.Δ. και των στελεχών Σ.Α. (υπέρ των πρώτων) κρίνεται αναγκαία επειδή το αστυνομικό, πυροσβεστικό και λιμενικό προσωπικό διατηρεί την καταβαλλόμενη σήμερα αποζημίωση για κάθε ημέρα απασχόλησής του πέραν του πενθημέρου, το οποίο δεν λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί ωμή διαπίστωση της αδικίας που υφίστανται τα στελέχη των ΕΔ και όχι δικαιολογία.

β. Το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, κατά το μέρος που αφορά στην εργασία χωρίς ωράριο ή πέραν αυτού, αφορά ακριβώς στις έκτακτες εκείνες περιπτώσεις που η φύση του λειτουργήματος απαιτεί την υπέρβασή του, κάτι που θα μπορούσε υπό συνθήκες να γίνει απόλυτα κατανοητό και σεβαστό. Στο χώρο όμως των ΕΔ, η καθημερινότητα και οι εργασίες ρουτίνας -συμπεριλαμβανομένων των 24ωρων υπηρεσιών- θεωρούνται -κακώς- ως έκτακτη περίπτωση! Υπό αυτές τις συνθήκες, το θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας αποτελεί εμπαιγμό και πρόφαση εκδημοκρατισμού της εργασίας των στρατιωτικών.

γ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υλοποιούνται μέτρα μέριμνας διοικητικής φύσης, κάθε φορά που στέλεχος των ΕΔ εργάζεται πέραν του θεσμοθετημένου ωραρίου. Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να πληροφορήσουμε ότι, τα ανωτέρω μέτρα, επειδή ακριβώς είναι διοικητικά και μη θεσμοθετημένα, η λήψη τους εναπόκειται στις Διοικήσεις. Ως εκ τούτου, η λήψη τους είναι σπάνια, αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

δ. Αφήνεται ασχολίαστη και προς κρίση η αναρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας.

Κύριε Υπουργέ.

Επαναφέροντας το αίτημά μας για αποζημίωση της πέραν του ωραρίου και του πενθημέρου εργασίας των στρατιωτικών, σας καλούμε να αποδείξετε εμπράκτως τη μέριμνά σας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όσον αφορά στο σκέλος της λήψης διοικητικών μέτρων, θεσμοθετώντας τη χορήγηση:

α. Δύο (2) ημερών απαλλαγής (εργάσιμων) από την εργασία κατά την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας σε καθημερινή ημέρα και τριών (3) ημερών (εργάσιμων) απαλλαγής όταν αυτή εκτελείται Σαββατοκύριακα και αργίες.

β. Μίας (1) ημέρας απαλλαγής (εργάσιμης) για κάθε φορά που ορίζεται στρατιωτικός να εργαστεί πέραν του ωραρίου του (8ωρη εργασία, αντιπροσωπεία, άγημα, κλπ).

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε πληροφορίας και διευκρίνησης.

Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Βάιος Τσαπρούνης

Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Λύρατζης

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:29 am


Δωρεάν rapid test από 27 έως 31 Μαΐου 2024 στον Δήμο Ξάνθης


Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η διενέργεια δωρεάν rapid test για την ταχεία ανίχνευση της COVID- 19, που έχει ως στόχο την πρόληψη διασποράς της νόσου και την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού.

Μαζικές δειγματοληψίες στην Ξάνθη, θα πραγματοποιούνται:

  Από τη Δευτέρα 27, έως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

 • -Στο Κέντρο Υγείας Δήμου Ξάνθης- ISOBOX (πρώην ΙΚΑ), από τις 08:00 έως τις 14:00
 • -Στο Ξύλινο Σπιτάκι (πρώην ΔΕΥΑΞ), από τις 8:30 έως τις 14:00

Οι πολίτες προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και έχοντας, απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα.

Προϋποθέσεις για τον έλεγχο ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς/κηδεμόνες -διαφορετικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) είτε χειρόγραφη επικυρωμένη δήλωση ή παραπεμπτικό από το σχολείο τους.

Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid-19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ, σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:25 am


Γιορτές Νεολαίας 2024… Οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών


Σάββατο 25 Μαΐου

 • Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, (Κ. Μπένη και Βλαχοπούλου, Δημ. πάρκινγκ), ώρες 9:00 -14:00
 • Εορτή Αιμοδότη, εθελοντική αιμοδοσία.
 • Πλατεία Διοικητηρίου, ώρα 10:00
 • Εορτή Αιμοδότη, «Τα παιδιά ζωγραφίζουν»

Έκθεση ζωγραφικής από 60 μαθητές δημοτικών σχολείων στην κεντρική πλατεία Ξάνθης με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Κεντρικής Πλατείας, ώρα 19:00

Μουσική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα (παιδική / εφηβική).

«Μύρισε η άνοιξη, ήρθε το καλοκαίρι»

Συμμετέχουν με τις παιδικές ή τις εφηβικές τους ομάδες:

1) Πολιτιστικός Σύλλογος Θάμυρις

2) Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου

3) Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

4) Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

5) Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

 • Τμήμα Εφήβων Θάμυρις: Μακεδονία
 • Τμήμα Νηπίων Θάμυρις: Θράκη •Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης: Κρήτη
 • Τμήμα Δημοτικού Θάμυρις: Ήπειρος
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου: Θράκη
 • Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης: Πόντος
 • Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης: Μ. Ασία
 • Τμήμα Εφήβων Θάμυρις: Έβρος

Λήξη: Συρτός απ’ όλους τους συλλόγους μαζί

Δευτέρα 27 Μαΐου

 • 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης, ώρα 9:30 στον αύλειο χώρο και στο αμφιθέατρο, παρουσιάσεις:
 • «Παραδοσιακά φαγητά του τόπου μου»

Στο πρόγραμμα «Η Ελλάδα στο πιάτο μας-γνωρίζοντας τον τόπο μου μέσα από μαγειρικές συνταγές» οι μαθητές κατέγραψαν παραδοσιακές συνταγές μέσα από ποικιλία πηγών και κατανόησαν την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού μας γνωρίζοντας ταυτόχρονα και τον τόπο καταγωγής τους.

«Αθλούμαι παίζοντας και χορεύοντας»

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία της άθλησης μέσω του χορού και του παιχνιδιού, να καλλιεργούν κινητικές δεξιότητες, να βελτιώνουν και να ελέγχουν την υγεία τους.

«Μαθημαγικά»

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη μαθηματικών δεξιοτήτων καθώς και την εκμάθηση τρόπων επίλυσης προβλημάτων. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών στους οποίους συμμετείχαν και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από αυτούς.

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 10:00

 • Γυμνάσιο Γλαύκης, παρουσιάσεις:
 • «Εικαστικές Δημιουργίες» και «Η ρομποτική με απλά μέσα»
 • Δημοτικό Αμφιθέατρο Κεντρικής Πλατείας, ώρα 11:00
 • 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης, παρουσιάσεις:
 • «Ενσυναίσθηση και πρώτες βοήθειες»

Με σύνθημα «Αγκαλιάζοντας Ζωές, Μαθαίνοντας Πρώτες Βοήθειες!» οι μαθητές θα προχωρήσουν σε επίδειξη μεθόδων πρώτων βοηθειών και τη διάχυσή τους στην ευρύτερη κοινωνία.

«Εθελοντισμός και πρώτες βοήθειες»

Με σύνθημα «Με αγάπη και δράση, ο εθελοντισμός γίνεται ασπίδα ζωής!» οι μαθητές θα προχωρήσουν σε επίδειξη ΚΑΡΠΑ στο κοινό.

7ο Γυμνάσιο Ξάνθης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ώρα 11:00

Θεατρική παράσταση «Τα κίτρινα γάντια»

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας παρουσιάζουν τη δική τους διασκεδαστική ματιά στο έργο των Σακκελάριου-Γιαννακόπουλου που οδήγησε στην εξαιρετική ομώνυμη ταινία.

Παρουσίαση προγράμματος «Ξεχωριστές στιγμές στο σχολείο»

Παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης τη φετινή σχολική χρονιά. 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:22 am


Δωρεά φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας


Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προέβη την 23/05/2024 στην Καβάλα σε δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων πρώτων βοηθειών (Emergency First Aid Kit), τα οποία παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας Αστυνομικού Διευθυντή ΣΙΜΟΥΔΗ Κωνσταντίνου, αποδόθηκαν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας και στην Ομάδα Δικύκλων του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.

Η εν λόγω προσφορά είναι επιχειρησιακός εξοπλισμός υψηλής ποιότητας ο οποίος εκτός των άλλων, έκαστος περιλαμβάνει δύο τουρνικέ, αιμοστατικό επίδεσμο τύπου Ισραήλ, ισοθερμική κουβέρτα, ιατρικό ψαλίδι, επιδέσμους διαφόρων τύπων κ.α., είδη τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν την παροχή Πρώτων Βοηθειών οπουδήποτε και οποτεδήποτε αυτό χρειαστεί.

Την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Α.Μ.Θ. εκπροσώπησαν κατά την παραλαβή των ειδών ο Πρόεδρος της Ένωσης ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος, ο Γενικός Γραμματέας ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Πέτρος και ο Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΞΙΑ ΚΟΨΙΔΑΣ Αθανάσιος.

Η Ένωσή μας εντοπίζοντας την αναγκαιότητα για ακόμα καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και για ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων του αστυνομικού προσωπικού, με την εν λόγω δωρεά αναβαθμίζεται και ενισχύεται ο επιχειρησιακός εξοπλισμός των Υπηρεσιών που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή. Τέλος, δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε οποιαδήποτε άλλη δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών εκτέλεσης των καθηκόντων των συναδέλφων μας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:17 am


ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για 350 μόνιμες προσλήψεις στα δικαστήρια


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη για τον γραπτό διαγωνισμό της ΕΣΔΙ, η οποία αφορά 350 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευομένων ως δικαστικούς υπαλλήλους στον κλάδο Γραμματέων στους στα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια, στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και Δημοσιονομικού Ελέγχου – Διοικητικής Υποστήριξης στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Χρόνος έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 17η Ιουνίου 2024 (κατά την οποία εγκρίνονται οι τελικοί πίνακες υποψηφίων και υποβάλλονται από τον Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Δικαστικών Υπαλλήλων στον Πρόεδρο της επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού).

Χρόνος και τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων – Στάδια του διαγωνισμού

Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο (2) στάδια.

Το πρώτο στάδιο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 29-06-2024 και 30-06-2024 και το δεύτερο στάδιο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από την 1η έως την 25η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους.

Το πρόγραμμα, η εξεταστέα ύλη, η διαδικασία, ο ορισμός επιτηρητών, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα, το οποίο αναφέρεται στους υποψηφίους, στους όρους και στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με απόφαση της Επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού (του άρθρου 55Θ του ν. 4871/2021 (Α’ 246), όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 35 του ν. 5108/2024 (Α’ 65)), πλην των εξεταστικών κέντρων, τα οποία ορίζονται από τη Σχολή.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Σχολής.

Το πρώτο στάδιο εξέτασης περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, με τη μορφή γραπτού δοκιμίου ή θεμάτων πολλαπλής επιλογής, στα εξής αντικείμενα:

α) Θέμα γενικής παιδείας,

β) θέμα σχετικό με την οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν. 4798/2021 (Α’ 68), του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης

Δικαστικών Λειτουργών [ν. 4938/2022 (Α’ 109), όπως ισχύουν και του Οργανικού Νόμου του Ελεγκτικού Συνεδρίου [ν.4820/2021 (Α’ 130)] και γ) στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού.

Τα θέματα της περ. β’ βαθμολογούνται από τους δικαστικούς λειτουργούς και τα θέματα των περ. α’ και γ’ από όλα τα μέλη της Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού κατανέμει την εξέταση των αντικειμένων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε σε κάθε εξεταζόμενο αντικείμενο να αντιστοιχούν δύο (2) βαθμολογητές. Οι

βαθμολογητές προετοιμάζουν ο καθένας από δύο (2) θέματα για το αντικείμενο που πρόκειται να βαθμολογήσουν για κάθε κατηγορία εξεταζόμενων. Την ημέρα των εξετάσεων συνέρχεται η Επιτροπή, εγκρίνει κατά πλειοψηφία δύο (2) από τα θέματα αυτά και ο Πρόεδρος αυτής, ενώπιον όλων των μελών της Επιτροπής, διενεργεί κλήρωση και το θέμα που εξάγεται από την κληρωτίδα για κάθε κατηγορία τίθεται στις εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου ανακοινώνονται το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Σχολής. Οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου συμμετέχουν στο δεύτερο.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει προφορική εξέταση των υποψηφίων, σε αντικείμενα στα οποία εξετάστηκαν γραπτώς.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού κατανέμει την εξέταση των θεματικών ενοτήτων σε όλα τα μέλη της Επιτροπής που διενεργούν τις προφορικές εξετάσεις.

Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώνονται το αργότερο μέχρι την 30η Νοεμβρίου και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Σχολής.

Οι θέσεις εργασίας

Κατηγορία ΠΕ

 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 6
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 4
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 10
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ 2
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 2
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 5
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΘΡΑΚΗΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 2
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 7
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΗΒΩΝ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΩ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 2
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ 2
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 12
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ 1
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ 2
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 4
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 2
 • ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΔΡΑ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ 1
 • ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΔΡΑ ΓΥΘΕΙΟΥ 1
 • ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΔΡΑ ΘΗΒΩΝ 3
 • ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΔΡΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 39
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΧΑΪΑΣ 7
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 3
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 7
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΥΡΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ 1
 • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Κατηγορία ΤΕ

 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΘΡΑΚΗΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 4
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ 1
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΧΑΪΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 4
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 1

Κατηγορία ΔΕ

 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 2
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 5
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 1ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΥΡΟΥ 1
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΙΓΙΟΥ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΔΡΑΜΑΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ 2
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 2
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ 1
 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 1
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 12
 • ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1
 • ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΔΡΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 3
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΔΡΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΧΑΪΑΣ 5
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΩ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 2
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΥΡΟΥ 1
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 4
 • ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 1
 • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 1

ΠΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ/ΚΛΑΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ

 • ΕΛΕΓΧΟΥ- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ/ΣΧΕΣΗ
 • ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 26
 • ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 10
 • ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 9 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:14 am


Στα email των φορολογούμενων οι προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις


Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείων μισθωτών και συνταξιούχων, που εμπίπτουν στο μέτρο της αυτόματης υποβολής, βρίσκονται ήδη προσυμπληρωμένες οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, μαζί με το λογαριασμό της Εφορίας. Αν δεν γίνει κάποια αλλαγή από τους φορολογούμενους στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η φορολογική αρχή και έχουν προσυμπληρωθεί, αυτές οι φορολογικές δηλώσεις θα περάσουν αυτόματα στο σύστημα στις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αρχική δήλωση μέχρι τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Εάν δεν το πράξουν, στις 2 Ιουλίου οι φορολογικές τους δηλώσεις θα υποβληθούν αυτόματα. Μέχρι τότε μπορούν να ελέγξουν την ορθότητα και την ακρίβεια των προσυμπληρωμένων τους δηλώσεων, διατηρώντας το δικαίωμα να τις τροποποιήσουν. Από τις 2 Ιουλίου έως την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας, στις 26 Ιουλίου, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις, καθώς η Φορολογική Διοίκηση θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες τροποποιητικές επέχουν θέση αρχικής δήλωσης.

Ειδικότερα, στο μήνυμα της προς τους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προβεί σε προσυμπλήρωση της Δήλωσής σας με βάση το σύνολο των στοιχείων, που μέχρι στιγμής είναι στη διάθεσή μας, και υπολογίσαμε τη φορολογική σας υποχρέωση.

Εφόσον τα στοιχεία είναι ακριβή και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν έχουν προσυμπληρωθεί, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής σας, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί από την υπηρεσία , με εσωτερική διαδικασία, την Τρίτη 2/7/2024, μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να υποβάλετε νωρίτερα τη δήλωσή σας

Εφόσον τα στοιχεία δεν είναι ακριβή ή ελλείπουν στοιχεία, υποχρεούστε να τροποποιήσετε ή/και να συμπληρώσετε τα ορθά στοιχεία και να υποβάλετε εσείς τη δήλωσή σας, μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της. Ειδικότερα:

α) μέχρι την Δευτέρα 1/7/2024 μπορείτε να υποβάλετε αρχική δήλωση

β) από την Τρίτη 2/7 μέχρι την Παρασκευή 26/7/2024 μπορείτε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης).

Εφόσον μεταβληθούν τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για εσάς, θα ειδοποιηθείτε προκειμένου να επισκεφθείτε εκ νέου την εφαρμογή, να δείτε τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για τη φορολογική σας υποχρέωση και, ανάλογα με το χρόνο στον οποίο επήλθε η μεταβολή, να προβείτε στις κατά περίπτωση αναγκαίες ενέργειες.

Ειδικότερα:

Α) εάν η μεταβολή επέλθει πριν η δήλωσή σας υποβληθεί είτε από εσάς είτε από την υπηρεσία μας, με την παραπάνω εσωτερική διαδικασία, εφόσον συμφωνείτε με τη μεταβολή, δεν θα χρειαστεί να προβείτε σε κάποια ενέργεια. Εμείς θα λάβουμε υπόψη μας τα νεότερα δεδομένα και θα υπολογίζουμε τη φορολογική σας υποχρέωση με βάση αυτά.

β) εάν η μεταβολή επέλθει μετά την υποβολή της δήλωσής σας, εφόσον συμφωνείτε με τη μεταβολή, υποχρεούστε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση.

Εφόσον δεν συμφωνείτε με τη μεταβολή, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον φορολογικό σας σύμβουλο για τις ενέργειες, στις οποίες θα χρειαστεί να προβείτε.

Μπορείτε να δείτε και να ελέγξετε την ορθότητα και πληρότητα των στοιχείων της δήλωσής σας, στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή «Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση ΦΕΦΠ (Ε1-Ε2-Ε3) > Είσοδος στην εφαρμογή», επιλέγοντας « Έτος 2024», με τη χρήση των προσωπικών κωδικών σας.

Στην ίδια διαδρομή μπορείτε να δείτε τη φορολογική υποχρέωση που θα προσδιορισθεί με βάση τα στοιχεία αυτά, επιλέγοντας «Ενημέρωση Εισοδημάτων-Δαπανών-προεκκαθάρισης φόρου Υπόχρεου» ή «Ενημέρωση Εισοδημάτων-Δαπανών-προεκκαθάρισης φόρου Συζύγου/ΜΣΣ» κατά περίπτωση.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο (+30) 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.» 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:09 am


Μόνο μία Γαλάζια Σημαία στον Έβρο, στη δημοτική πλαζ Αλεξανδρούπολης


Oι βραβευμένες ακτές, μαρίνες και σκάφη του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για το 2024 είναι γεγονός, με τη Χαλκιδική να αναδεικνύεται και πάλι πρωταθλήτρια σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας με 95 βραβευμένες ακτές.

Δεύτερη είναι η Ρόδος με 54 ακτές, η Κρήτη καταγράφει 38 βραβευμένες ακτές στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, 22 στο Ρέθυμνο, 35 στο Ηράκλειο και 50 στο Λασίθι, συνολικά 145 βραβευμένες παραλίες στο νησί.

Από τη φετινή λίστα απουσιάζουν τα Φαλάσαρνα, τα οποία αποσύρθηκαν και πέρυσι από τις Γαλάζιες Σημαίες, καθώς και ο Μπάλος, που υπάγονται στη νέα ΚΥΑ για τις απόλυτα προστατευόμενες παραλίες.

Στην Αττική, οι βραβευμένες ακτές είναι 17, ενώ στην Κεφαλονιά φτάνουν τις 16. Στη Λευκάδα, οι βραβευμένες ακτές είναι μόλις δύο, με την απουσία της διάσημης παραλίας Κάθισμα και του Άγιου Νικήτα, που έχει βραβευτεί στο παρελθόν.

Η Μύκονος και η Τήνος διαθέτουν από μία βραβευμένη ακτή, η Πάρος τέσσερις, η Νάξος τρεις και η Σαντορίνη εννέα. Από τη λίστα της Μυκόνου απουσιάζει η διάσημη Ψαρρού, ενώ η Ελαφόνησος δεν περιλαμβάνει την παραλία Σίμος, μία από τις πιο γνωστές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γαλάζια Σημαία: Αυτές είναι οι βραβευμένες ακτές

Π.Ε. ΕΒΡΟY [1]

 • Δήμος Αλεξανδρούπολης
 • Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ [4]

 • Δήμος Κομοτηνής
 • Αρωγή
 • Μέση
 • Φανάρι/Camping
 • Φανάρι/Ιουλία

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ [4]

 • Δήμος Αβδήρων
 • Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
 • Λεύκιππος
 • Μάνδρα
 • Μυρωδάτο

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ [10]

 • Δήμος Νέστου
 • Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach
 • Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach
 • Δήμος Καβάλας
 • Μπάτης
 • Περιγιάλι
 • Τόσκα/Tosca Beach
 • Δήμος Παγγαίου
 • Αμμόλοφοι
 • Νέα Ηρακλείτσα
 • Νέα Πέραμος
 • Σαρακήνα
 • Οφρύνιο/Τούζλα

Π.Ε. ΘΑΣΟΥ [5]

 • Δήμος Θάσου
 • Θάσος Πόλη/Λιμανάκι
 • Μακρύαμμος
 • Πευκάρι 2/Alexandra Beach
 • Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach
 • Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping

Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ [13]

 • Δήμος Βόλβης
 • Ασπροβάλτα
 • Νέα Βρασνά
 • Παραλία Βρασνών
 • Πόρτο Φίνο
 • Σερραϊκή Ακτή
 • Σταυρός Ανατολική
 • Σταυρός Δυτική
 • Σταυρός Κεντρική
 • Δήμος Θερμαϊκού
 • Αγ. Τριάδα/ΠΙΚΠΑ
 • Μηχανιώνα-Τουρμπαλί
 • Νέοι Επιβάτες
 • Περαία-Κοχύλι
 • Περαία-Πλατεία Μνήμης

Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ [95]

 • Δήμος Αριστοτέλη
 • Αγ. Παύλος/Alexandros Palace Hotel
 • Αλυκές
 • Ιερισσός/ Δημοτική 1
 • Ιερισσός/ Δημοτική 2
 • Ιερισσός/ Δημοτική 3
 • Κάμπος
 • Καμπούδι 1/Ακτή Ουρανούπολη
 • Καμπούδι 2/Θεοξένια
 • Καμπούδι 3/Άκραθως
 • Κομίτσα
 • Mount Athos Ιερισσού
 • Νέα Ρόδα 2
 • Ολυμπιάδα
 • Ουρανούπολη 1/Xenia Ouranoupolis
 • Ουρανούπολη 2/Eagles Palace
 • Ουρανούπολη 3/Aristoteles
 • Πόρτο Άγιο/Agionissi Resort
 • Δήμος Σιθωνίας
 • Αρμενιστής
 • Ελαιών
 • Ελιά 2/Anthemus
 • Ελιά/Acrotel
 • Καλογριάς
 • Κουτλουμουσίου
 • Λαγομάνδρα/Lagomandra Beach Hotel
 • Λιβροχιό 1
 • Μακριά Λαγκάδα/Porfi Beach
 • Μαρμαράς
 • Νικήτη 2
 • Παράδεισος
 • Πλατανίτσι
 • Πόρτο Καρράς 1/Κόχη
 • Πόρτο Καρράς 2/Σιθωνία Μελίτων
 • Σαλονικιού
 • Σάρτι 1
 • Συκιά
 • Τορώνη
 • Δήμος Πολυγύρου
 • Γερακινή
 • Γερακινή/Ikos Olivia
 • Καλύβες
 • Μεταμόρφωση
 • Σαργκάνι/Blue Dolphin
 • Ψακούδια Ανατολικά
 • Ψακούδια Δυτικά
 • Δήμος Κασσάνδρας
 • Άθυτος/Afitis Hotel
 • Άθυτος/Βάρκες
 • Ελάνη
 • Καλλιθέα/Άμμων Ζευς
 • Καλλιθέα-Δημοτικό Αναψυκτήριο
 • Κάνιστρο/Miraggio
 • Κοινοτική Πλαζ Νέας Σκιώνης
 • Κρυοπηγή 2/Alexander Τhe Great Beach Hotel
 • Κρυοπηγή 4/Kassandra Palace
 • Κρυοπηγή Δημοτικό Αναψυκτήριο
 • Λουτρά Αγίας Παρασκευής
 • Μένδη Καλάνδρα
 • Μόλα Καλύβα
 • Παλιούρι Κάνιστρο
 • Πευκοχώρι Yalla-Flegra
 • Πευκοχώρι-Fyki Beach
 • Πολύχρονο 3
 • Πολύχρονο/Azur Hotel
 • Πολύχρονο-Cocones Beach
 • Ποσείδι/Possidi Holidays Resort
 • Ποσείδι Pohonda
 • Ποσείδι Κέντρο
 • Ποσείδι/Cocus
 • Ποσείδι-Αιγαιοπελαγήτικα
 • Σάνη 2/Sani Beach
 • Σάνη 3/Sani Club
 • Σάνη Αστερίας
 • Sani Dunes
 • Σίβηρη Κέντρο
 • Φούρκα
 • Χανιώτη 1
 • Χανιώτη 3/Domes Noruz Kassandra
 • Δήμος Νέας Προποντίδας
 • Βεργιά
 • Γεωπονικά-Μυκονιάτικα
 • Διονυσίου
 • Ελαιώνας/Ikos Oceania
 • Μουριές
 • Νέα Ηράκλεια
 • Νέα Ηράκλεια-Σαχάρα
 • Νέα Καλλικράτεια
 • Νέα Μουδανιά
 • Νέα Πλάγια
 • Νέα Ποτίδαια Προποντίδας
 • Νέα Ποτίδαια/Portes Beach
 • Νέα Ποτίδαια-Ανατολικά Διώρυγας Τορωναίου
 • Πορταριά
 • Πόρτες/Portes Lithos
 • Ρόα/Pomegranate wellness spa & Potidea palace
 • Σωζόπολη Κέντρο
 • Σωζόπολη/Ναυτίλος
 • Τρίγλια
 • Φλογητά

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ [13]

 • Δήμος Κατερίνης
 • Καλλιθέα
 • Καλλιθέα/Mediterranean Village
 • Κορινός
 • Ολυμπιακή Ακτή
 • Παραλία
 • Περίσταση
 • Δήμος Δίου-Ολύμπου
 • Βαρικό
 • Λεπτοκαρυά
 • Λιτόχωρο
 • Νέοι Πόροι
 • Ν.Παντελεήμονας-Σκοτίνα
 • Πλάκα
 • Πλαταμώνας

Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ [3]

 • Δήμος Τεμπών
 • Νέα Μεσάγγαλα 1
 • Νέα Μεσάγγαλα 2
 • Νέα Μεσάγγαλα 3

Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ [12]

 • Δήμος Βόλου
 • Αγριά/Valis Resort
 • Αλυκές
 • Αμαρυλλίδος
 • Αμφανών
 • Άναυρος
 • Θωμάς Σουτραλί Αγριάς
 • Καρνάγιο
 • Κριθαριά
 • Νέα Αγχίαλος
 • Πλάκες
 • Πλατανίδια
 • Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Π.Ε. ΣΠΟΡΑΔΩΝ [17]

 • Δήμος Σκιάθου
 • Αγ. Παρασκευή-Πλατανιάς
 • Αμπελάκια/Elivi
 • Ασέληνος
 • Αχλαδιές
 • Βασιλιάς
 • Βρομόλιμνος
 • Γούρνες Ελιά
 • Καναπίτσα
 • Κουκουναριές
 • Μάραθα/Skiathos Palace Hotel
 • Μεγάλη Αμμος
 • Μεγάλη Μπανάνα/Elivi
 • Μικρή Μπανάνα/Elivi
 • Τζανεριά
 • Τρούλος
 • Δήμος Σκοπέλου
 • Αντρίνα/Adrina Beach
 • Αντρίνα/Adrina Resort

Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ [7]

 • Δήμος Στυλίδας
 • Γλύφα
 • Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου
 • Καμένα Βούρλα/Mitsis Galini
 • Δήμος Λοκρών
 • Βλυχάδα
 • Λιβανάτες 1/Κυανή
 • Λιβανάτες 2/Σχοινιάς
 • Λιβριχιό
 • Σκάλα Αταλάντης

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ [14]

 • Δήμος Δωρίδος
 • Αγ. Νικόλαος
 • Βάθη
 • Γλυφάδα
 • Ερατεινή
 • Μαραθιάς
 • Μοναστηράκι
 • Σεργούλα
 • Σκάλωμα
 • Χιλιαδού
 • Δήμος Δελφών
 • Άγιοι Πάντες
 • Βραχάκια
 • Καλαφάτης
 • Μαϊάμι
 • Τροκαντερό-Αγκάλη

Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ [2]

 • Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας
 • Αγ. Ισίδωρος
 • Δήμος Τανάγρας
 • Πλάκα Δηλεσίου

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ [6]

 • Δήμος Χαλκιδέων
 • Αλυκές Δροσιάς
 • Αστέρια Χαλκίδας
 • Λευκαντί
 • Δήμος Καρύστου
 • Venus
 • Κοκκίνι
 • Κρεμάλα

ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ [17]

 • Δήμος Μαραθώνος
 • Μπρεξίζα
 • Σχινιάς/Καράβι
 • Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος
 • Διασταύρωση
 • Λίμνη
 • Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
 • Αυλάκι
 • Δήμος Λαυρεωτικής
 • 1ο Λιμανάκι Δασκαλειό Κερατέας/Solo Pino
 • Δήμος Σαρωνικού
 • Λαγονήσι 1-Grand Beach/Grand Resort Lagonissi
 • Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
 • Λαγονήσι 3-Κοχύλια/Grand Resort Lagonissi
 • Μαύρο Λιθάρι/EverEden Beach
 • Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
 • Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
 • Βούλα Α
 • Βουλιαγμένη
 • Δήμος Γλυφάδας
 • Γλυφάδα
 • Γλυφάδα Α
 • Γλυφάδα Β
 • Δήμος Αίγινας
 • Αγ. Μαρίνα

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ [15]

 • Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
 • Λουτράκι-Μπούτσι/Poseidon Resort
 • Λουτράκι 1
 • Λουτράκι 2
 • Πευκάκια-Άγιοι Θεόδωροι
 • Δήμος Κορινθίων
 • Αλμυρή
 • Καλάμια
 • Κόρφος
 • Λέχαιο
 • Ποσειδωνία
 • Δήμος Βέλου-Βόχας
 • Βραχάτι
 • Κοκκώνι
 • Δήμος Σικυωνίων
 • Πευκιάς
 • Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
 • Δερβένι
 • Ξυλόκαστρο-Πευκιάς
 • Συκιά

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ [4]

 • Δήμος Ναυπλιέων
 • Καραθώνα
 • Κονδύλι
 • Πλάκα
 • Τολό

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ [4]

 • Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
 • Άγιος Ανδρέας
 • Ατσίγγανος
 • Καλλιστώ
 • Ξηροπήγαδο

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ [7]

 • Δήμος Μονεμβασιάς
 • Αρχάγγελος
 • Μεγάλη Άμμος
 • Μονεμβασιά
 • Νεάπολη
 • Πλύτρα-Παχιάμμος
 • Πορί
 • Τηγάνια

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ [9]

 • Δήμος Καλαμάτας
 • Ανατολική Καλαμάτα 1/Ανάσταση
 • Ανατολική Καλαμάτα 2-Τέρμα Ναυαρίνου
 • Βέργα-Αλμυρός
 • Δυτική Καλάματα-Παραλία Κορδία
 • Μικρή Μαντίνεια
 • Δήμος Μεσσήνης
 • Μπούκα
 • Δήμος Πύλου-Νέστορος
 • Γιάλοβα/Mandarin Oriental-Costa Navarino
 • Γιάλοβα/W-Costa Navarino
 • Δήμος Τριφυλίας
 • Dunes Beach-Costa Navarino

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ [8]

 • Δήμος Πύργου
 • Σκαφιδιά/Aldemar
 • Δήμος Ήλιδας
 • Κουρούτα
 • Δήμος Πηνειού
 • Αρκούδι
 • Βαρθολομιό
 • Γλύφα
 • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
 • Κάστρο-Χρυσή Ακτή 2/Robinson Kyllini Βeach
 • Λουτρά Κυλλήνης 1/ Grecotel Olympia Oasis
 • Λουτρά Κυλλήνης 2/Grecotel La Riviera

Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ [2]

 • Δήμος Δυτικής Αχαΐας
 • Καλογριά/Kalogria Beach
 • Λακκόπετρα/Lakopetra Beach

Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ [2]

 • Δήμος Ναυπακτίας
 • Κάτω Βασιλική
 • Κρυονέρι

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ [7]

 • Δήμος Πρέβεζας
 • Κανάλι
 • Κυανή
 • Μέγα Άμμος
 • Μονολίθι
 • Πλατάνια
 • Δήμος Πάργας
 • Αμμουδιά
 • Βάλτος/Parga Beach Resort

Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ [22]

 • Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
 • Canal d’Amour
 • Αλμυρός/Grecotel Costa Botanica
 • Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
 • Αγία Αικατερίνη
 • Αγ. Γόρδιος/La Grotta Verde
 • Αίολος/Aeolos Beach Resort
 • Αλυκές Ποταμού/Louis Kerkyra Golf
 • Γλυφάδα/Domes of Corfu
 • Δασιά/Ikos
 • Δασιά/Ikos Odisia
 • Δαφνίλα/Eva
 • Δαφνίλα/Grecotel Daphnila Bay Dassia
 • Έρμονες
 • Κανόνι
 • Κομμένο/Corfu Imperial
 • Κοντόγιαλος/Pelekas Monastery
 • Κοντόκαλι/Kontokali Bay Resort
 • Μπενίτσες
 • Δήμος Νότιας Κέρκυρας
 • Άγιος Ιωάννης Περιστερών/Marbella Corfu
 • Ίσσος/Labranda Sandy Beach Resort
 • Κάβος/Capo di Corfu
 • Μωραΐτικα/Delfinia Hotels
 • Μωραΐτικα/Domes Miramare Corfu

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ [2]

 • Δήμος Λευκάδας
 • Αη Γιάννης
 • Λευκάδα-Γύρα

Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ [1]

 • Δήμος Ιθάκης
 • Πόλη-Τα Δεξιά

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ [16]

 • Δήμος Αργοστολίου
 • Άβυθος
 • Αϊ Χέλης
 • Άμμες
 • Αράγια Πόρου
 • Λουρδάς
 • Μακρύς Γιαλός
 • Μεγάλη Άμμος
 • Μπούκα Γραδάκια
 • Πλατύς Γιαλός
 • Σκάλα 1
 • Σκάλα 2
 • Δήμος Ληξουρίου
 • Ξι
 • Πετανοί
 • Λέπεδα
 • Δήμος Σάμης
 • Αντίσαμος
 • Μύρτος

Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ [7]

 • Δήμος Ζακύνθου
 • Αλυκανάς 1
 • Αλυκές 1
 • Κατραγάκι/Eleon Grand Resort
 • Μπανάνα Βασιλικού
 • Μπούκα
 • Τσιλιβί
 • Ψαρού

Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ [38]

 • Δήμος Καντάνου-Σελίνου
 • Γραμμένο
 • Παχειά Άμμος
 • Σούγια
 • Χαλίκια
 • Δήμος Κισσάμου
 • Καστέλι/Μαύρος Μόλος-Πλάκα
 • Δήμος Πλατανιά
 • Κολυμβάρι/Euphoria Resort
 • Πλατανιάς Λιμανάκι/Porto Platanias Beach
 • Πλατανιάς/Γερανιώτης
 • Ραπανιανά/Cavo Spada
 • Δήμος Χανίων
 • Αγ. Απόστολοι 1
 • Αγ. Απόστολοι 2
 • Αγ. Μαρίνα/Santa Marina
 • Αγ. Ονούφριος
 • Αγία Μαρίνα/Almira Beach
 • Βλητές
 • Καλαθάς
 • Καλαμάκι
 • Κλαδισός/Domes Zeen Chania
 • Μαράθι
 • Νέα Χώρα
 • Σταλός
 • Σταυρός
 • Χρυσή Ακτή
 • Δήμος Αποκορώνου
 • Αλμυρίδα
 • Γεωργιούπολη/Corissia Hotels
 • Γεωργιούπολη/Corissia Princess
 • Γεωργιούπολη/Fereniki Beach Hotels & Resorts
 • Καβρός/Anemos
 • Καβρός/Eliros Mare
 • Καβρός/Georgioupolis Resort
 • Καβρός/La Mer Resort
 • Καβρός/Mythos Palace
 • Καβρός/Pepper sea club hotel
 • Καλύβες Ξυδά
 • Κυανή
 • Μαϊστράλι
 • Περαστικός/Mare Monte
 • Περαστικός/Pilot Beach

ΠΕ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ [22]

 • Δήμος Ρεθύμνης
 • Αδελιανός Κάμπος A/Aquila Rithymna Beach
 • Αδελιανός Κάμπος/Caramel Boutique
 • Πηγιανός Κάμπος/Amira Luxury Resort
 • Πηγιανός Κάμπος/Grecotel White Palace
 • Πλατανιάς Β/Minos Mare Resort
 • Ρέθυμνο 1/Aquila Porto Rethymno
 • Ρέθυμνο 1/Ilios beach
 • Ρέθυμνο 1/Kriti beach
 • Ρέθυμνο 2/Pearl Βeach
 • Ρέθυμνο 4-Μυσσίρια/Creta Palace
 • Ρέθυμνο/Ικόνες
 • Σκαλέτα/Creta Star
 • Σκαλέτα/Rethymno Mare
 • Δήμος Μυλοποτάμου
 • Λιανός Κάβος Λαυρίς/Iberostar Creta Panorama
 • Λιανός Κάβος/Creta Marine
 • Πάνορμο Λίμνη/Grecotel Club Marine Palace
 • Δήμος Αγίου Βασιλείου
 • Αγ. Γαλήνη/Ύστερο Βαρκοτόπι
 • Αγ. Παύλος
 • Πλακιάς
 • Πλακιάς/Alegria Beach Resort
 • Ροδάκινο
 • Σούδα

Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ [35]

 • Δήμος Μαλεβιζίου
 • Αμμουδάρα 1/Agapi Beach
 • Αμμουδάρα 4/Candia Maris
 • Αμμουδάρα/Atlantica Akti Zeus
 • Αμμουδάρα/Dessole Dolphin Bay
 • Αμμουδάρα/Enorme Teatro Beach
 • Αμμουδάρα/Lifestyle Beach
 • Ελληνοπεράματα/Apollonia Beach
 • Μαδέ/Athina Palace
 • Φόδελε/Fodele Beach Hotel
 • Δήμος Χερσοννήσου
 • Αγ. Γεώργιος 1/Aldemar Knossos Royal
 • Αγ. Γεώργιος 2-Παναγία ρύζι /Annabelle Beach Resort
 • Αγ. Γεώργιος 3/Mitsis Cretan Village
 • Αγ. Γεώργιος 3/Mitsis Royal Mare
 • Αγ. Δημήτριος/Alexander Beach
 • Αγία Πελαγία-Μενόπετρα/Akrogiali Beach
 • Αμνισός/Pnoe Breathing Life
 • Αμνισός/Unique Blue Resort
 • Ανισσαράς/Lyttos Beach
 • Ανισσαράς/Mitsis Selection Laguna
 • Δράπανος/Nana Golden Beach, Nana Princess
 • Εσταυρωμένος/Arina Beach Hotel
 • Καστρί/Creta Maris
 • Κλωντζάνη/Enorme Ammos Beach
 • Κλωντζάνη/Sirens Hotels
 • Κοκκίνη Χάνι/Knossos Beach
 • Κοκκίνη Χάνι/Mitsis Rinela
 • Κοκκίνη Χάνι/Themis Beach
 • Λιμένας Χερσονήσου 1/AKASHA Beach Hotel & Golden Beach
 • Λιμένας Χερσονήσου 5/Silva Beach Hotel
 • Ποταμός Α
 • Ποταμός/Cretan Malia Park
 • Σαραντάρι
 • Δήμος Φαιστού
 • Καλοί Λιμένες
 • Κόκκινος Πύργος
 • Μάταλα

Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ [50]

 • Δήμος Αγίου Νικολάου
 • Αγ. Νικόλαος 1/St. Nicolas Bay
 • Αγ. Νικόλαος 2/Minos Palace
 • Αγ. Νικόλαος 3/Minos Beach
 • Αγ. Παντελεήμονας
 • Αλμυρός
 • Αμμος / Μαρίνα
 • Αμμος/Δημοτική
 • Αμμουδάρα
 • Αμμούδι/Niko Seaside Resort-MGallery
 • Δρήρος/Domes of Elounda
 • Ελούντα /Porto Elounda
 • Ελούντα 1/Elounda Blu
 • Ελούντα/Elounda Mare
 • Καραβοστάσι
 • Κιτροπλατεία
 • Μιραμπέλλο/Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
 • Πηγαϊδάκια Ελούντας/Elounda Village
 • Πήλος/Istron Bay
 • Πλάκα/Blue Palace
 • Πόρος 1/Elounda Bay Palace
 • Πόρος 2/Elounda Beach
 • Σπηλιάδα/Kalimera Kriti
 • Σχίσμα
 • Χαβάνια 1/Candia Park Village
 • Χαβάνια 2
 • Δήμος Σητείας
 • Ανάληψη
 • Βάι/Φοινικόδασος
 • Βουρλιά
 • Κάτω Ζάκρος
 • Κουρεμένος
 • Λιμανάκι
 • Σητεία 1/Γαλλικό
 • Σητεία 1-Γαλλικό/Sitia Beach
 • Χιόνα
 • Δήμος Ιεράπετρας
 • Αγία Φωτιά
 • Γρα Λυγιά
 • Ιεράπετρα 1-Δημοτική
 • Ιεράπετρα 2/Δημοτική
 • Ιεράπετρα/Enorme Santanna Beach
 • Καθαράδες/Numo Ierapetra
 • Καθαράδες/Ostria Resort
 • Κακή Σκάλα/Avra Palm
 • Κοινοτική Πλαζ Μακρύγιαλου
 • Κουτσουνάρι 2/Kakkos Bay
 • Κουτσουνάρι/Coriva Beach-Pelagos Seaside
 • Κουτσουνάρι/Robinson Ierapetra
 • Κουτσουνάρι-Αγ.Ιωάννης/Sunshine Crete & Sunshine Crete Village
 • Λαγούφα/Μικρή Πόλη Κρήτη
 • Μακρύγιαλος-Λαγκούφα/Sunwing Makrigialos Beach
 • Μύρτος

Π.Ε. ΡΟΔΟΥ [54]

 • Δήμος Ρόδου
 • Αμμούδες Φαληράκι/Mitsis Selection Alila
 • Αμμούδες-Φαληράκι/ Elysium Resort
 • Αμμούδες-Φαληράκι/Rodos Palladium
 • Άντονι Κουίν
 • Αφάντου 2/Irene Palace
 • Αφάντου 2/Port Royal
 • Βλήχα/Lindos Grand Resort
 • Βληχά/Lindos Mare & Lindos Blu
 • Γαλούνι Κοκκινόγια/Boutique 5 Hotel
 • Γαλούνι Κοκκινόγια/Mayia Exclusive Resort
 • Γαλούνι Κοκκινόγια/Mitsis Rodos Village
 • Γαλούνι Κοκκινόγια/Princess Adriana Resort
 • Γεννάδι/Gennadi Grand Resort
 • Θεολόγος
 • Ιαλυσός/The Ixian Grand
 • Ιξιά/Rhodes Βay Ηotel
 • Καβουράκια/Ella Resorts
 • Καθαρά
 • Καλλιθέα
 • Κιοτάρι
 • Κιοτάρι 3/Rodos Princess Beach
 • Κιοτάρι Αγγελιένα 1
 • Κιοτάρι Αγγελιένα 2
 • Κολύμπια Α-Λιμανάκι/Atlantica Imperial
 • Κολύμπια/Mythos Beach
 • Κολύμπια/Μικρή Πόλη
 • Λαδικό
 • Λάρδος 1/Lindos Princess Beach
 • Λάρδος 3/Lindian Village
 • Λαχανιά/Atrium Prestige
 • Λίνδος/Aquagrand Beach
 • Μαντώματα
 • Μεγάλη Γη/Atlantica Dreams Resort
 • Μεγάλος Γιαλός – Λίνδος
 • Μικρός Γιαλός-Λίνδος
 • Πεύκοι-Λη
 • Πλημμύρι/Tui Magic Life Plimmiri by Atlantic
 • Ρένη
 • Ρένη 1/Sunwing Kallithea Beach
 • Ρένη Καλάθου/Atrium Palace
 • Στεγνά/Porto Angeli
 • Τραουνού
 • Τριάντα Β/Sun Beach Resort
 • Τριάντα/Electra Palace Resort
 • Φαληράκι 1/Esperides
 • Φαληράκι 2/Amada Colossos
 • Φαληράκι 3/Esperos Palace
 • Φαληράκι 4/Καλυψώ
 • Φαληράκι 5/Blue Sea
 • Φαληράκι 5/Epsilon
 • Φαληράκι Α
 • Φαληράκι Λιμανάκι
 • Φαληράκι-Καστράκι/Grecotel Lux Me Dama Dama
 • Ψάλτος/Mitsis Selection Lindos Memories

Π.Ε. ΚΩ [13]

 • Δήμος Κω
 • Άκρο Χελώνας/Robinson Club Daidalos
 • Βουνό/Mitsis
 • Γουρνιάτης/Atlantica Beach Resort Kos
 • Κέφαλος/Ikos Aria
 • Κρητικά-Atlantis Hotel
 • Λάμπη/Aqua Blu Hotel
 • Λάμπη/Blue Lagoon
 • Λάμπη/Pelagos Suites Hotel
 • Μαρμάρι/Caravia Beach
 • Μαρμάρι/Casa Paradiso
 • Μπαμιαλίκι/Astir Odysseus
 • Τρούλος/Neptune Hotels
 • Ψαλίδι/Mitsis Ramira

Π.Ε. ΑΝΔΡΟΥ [2]

 • Δήμος Άνδρου
 • Μύλος Όρμου Κορθίου
 • Δελαβόγια/Aneroussa Beach

Π.Ε. ΤΗΝΟΥ [1]

 • Δήμος Τήνου
 • Αγ. Φωκάς/Μαραθιά

Π.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ [1]

 • Δήμος Μυκόνου
 • Καλαφάτης/Aphrodite Beach Resort

Π.Ε. ΣΥΡΟΥ [6]

 • Δήμος Σύρου-Ερμούπολης
 • Αγκαθωπές
 • Αζόλιμνος
 • Βάρη
 • Γαλησσάς
 • Κίνι
 • Φοίνικας

Π.Ε. ΚΕΑΣ-ΚΥΘΝΟΥ [4]

 • Δήμος Κέας
 • Γιαλισκάρι
 • Κούνδουρος
 • Οτζιάς
 • Ποίσσες

Π.Ε. ΠΑΡΟΥ [4]

 • Δήμος Πάρου
 • Λιβάδια
 • Λογαράς
 • Μάρπησσα/Χρυσή Ακτή
 • Πούντα

Π.Ε. ΝΑΞΟΥ [3]

 • Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
 • Αγία Άννα/Μάραγκας
 • Άγιος Γεώργιος
 • Άγιος Προκόπιος

Π.Ε. ΘΗΡΑΣ [9]

 • Δήμος Θήρας
 • Αγ. Γεώργιος
 • Βλυχάδα
 • Καμάρι 1
 • Καμάρι 2
 • Περίβολος
 • Περίσσα
 • Δήμος Ιητών
 • Μαγγανάρι
 • Μυλοπόταμος
 • Όρμος

Π.Ε. ΜΗΛΟΥ [3]

 • Δήμος Μήλου
 • Προβατάς
 • Δήμος Σίφνου
 • Καμάρες
 • Πλατύς Γιαλός

Π.Ε. ΣΑΜΟΥ [2]

 • Δήμος Ανατολικής Σάμου
 • Γλυκόριζα
 • Δόρυσσα/Ποτοκάκι

Π.Ε. ΧΙΟΥ [15]

 • Δήμος Χίου
 • Αγ. Παρασκευή
 • Αγ. Φωτεινή
 • Αγιάσματα
 • Άγιος Ισίδωρος
 • Γιόσωνας
 • Γωνιά
 • Δασκαλόπετρα
 • Δημοτική Πλαζ Χίου
 • Καρφάς
 • Κοντάρι
 • Κώμη
 • Λήμνος
 • Λιθί
 • Μέγας Λιμιώνας
 • Όρμος Λω

Π.Ε. ΛΕΣΒΟΥ [29]

 • Δήμος Μυτιλήνης
 • Αγ. Ισίδωρος
 • Άγιος Ερμογένης
 • Βοτσαλάκια – Σκάλα Νέων Κυδωνιών
 • Ευρειακή Γέρας
 • Κανόνι Θέρμης
 • Κράτηγος – 1η Καντίνα
 • Κράτηγος – 2η Καντίνα
 • Σκάλα Μυστεγνών
 • Ταρσανάς
 • Τάρτι
 • Τσαμάκια
 • Χαραμίδα
 • Δήμος Δυτικής Λέσβου
 • Άναξος
 • Βαθύ Κριτήρι
 • Βατερά
 • Γαβαθάς
 • Εφταλού/Αγ. Ανάργυροι
 • Κάγια
 • Καλό Λιμάνι
 • Μεντούσι
 • Μόλυβος
 • Νυφίδα
 • Πέτρα
 • Πλαζ Σιγρίου
 • Σκάλα Ερεσού
 • Σκάλα Καλλονής
 • Σκάλα Πολιχνίτου
 • Ταβάρι
 • Τσόνια

Π.Ε. ΛΗΜΝΟΥ [5]

 • Δήμος Λήμνου
 • Άγιος Ιωάννης
 • Εβγάτης-Ζεματάς
 • Θάνος
 • Πλατύ
 • Ρηχά Νερά

Οι βραβευμένες μαρίνες

Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ [3]

 1. Δήμος Σιθωνίας
 2. Μαρίνα Πόρτο Καρράς
 3. Δήμος Κασσάνδρας
 4. Μαρίνα Σάνη
 5. Μαρίνα Miraggio

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ [1]

 • Δήμος Σκύρου
 • Τουριστικό Καταφύγιο Λιναριάς Σκύρου

ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ [5]

 • Δήμος Λαυρεωτικής
 • Οlympic Μarine
 • Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης
 • Μαρίνα Αγ. Κοσμά
 • Δήμος Αλίμου
 • Μαρίνα Αλίμου
 • Δήμος Παλαιού Φαλήρου
 • Μαρίνα Φλοίσβου
 • Δήμος Πειραιώς
 • D-Marin Μαρίνα Ζέας

Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ [1]

 • Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας
 • Μαρίνα Κλεοπάτρα

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ [1]

 • Δήμος Πρέβεζας
 • Μαρίνα Πρέβεζας

Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ [2]

 • Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
 • Μαρίνα Γουβιών
 • Μαρίνα Μπενιτσών

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ [1]

 • Δήμος Λευκάδας
 • Μαρίνα Λευκάδας

Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ [1]

 • Δήμος Αγ. Νικολάου
 • Μαρίνα Αγ. Νικολάου

Π.Ε. ΡΟΔΟΥ [1]

 • Δήμος Ρόδου
 • Μαρίνα Ρόδου

Π.Ε. ΚΩ [1]

 • Δήμος Κω
 • Μαρίνα Κω

Π.Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ [1]

 • Δήμος Λέρου
 • Μαρίνα Λέρου 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 8:02 am


Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα – Μάθε πού ψηφίζεις


Στη διάθεση των πολιτών βρίσκονται πλέον τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών με το πού ψηφίζουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από σήμερα, Παρασκευή (24/05), υπάρχει η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση κατοικίας.

Η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/02/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024.

Μπορείτε να αναζητήσετε την ψηφιακή πλατφόρμα ΕΔΩΕΔΩ

Ποιοι ψηφίζουν στις 9 Ιουνίου 2024

Ο κάλπες στις 9 Ιουνίου ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών.

Συγκεκριμένα, όσοι/ες έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2007, είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα. Σημειώνουμε πως υπάρχει και η δυνατότητα για όσους έχουν ήδη μεριμνήσει σχετικά να κάνουν χρήση της πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο.

Οι πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους πρέπει να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Από τη χώρα μας θα εκλεγούν συνολικά 21 ευρωβουλευτές (720 στο σύνολο). Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν ποσοστό τουλάχιστον 3% για να εκλέξουν ευρωβουλευτή. 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 7:30 am


Έτοιμη να υποδεχτεί το καλοκαίρι η Αλεξανδρούπολη


Κλείνει η παραλιακή για τα οχήματα

Από την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που προβλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων από τις 24/5/2024 έως τις 22/9/2024 (καθημερινές και Σαββατοκύριακα) και ώρες 20:00 έως 01:00 στους ακόλουθους δρόμους, για τους οποίους εγκρίθηκαν και ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (περιοδικές πεζοδρομήσεις) μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

 • στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος, από τον χώρο στάθμευσης στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» έως και την οδό Κύπρου και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
 • στην οδό Ζαρίφη, από την οδό Σωκράτη Οικονόμου έως την οδό Β. Αλεξάνδρου (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο Αλεξανδρούπολης)
 • στην οδό Κουντουριώτου, από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ειρήνης (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι πεζόδρομος)
 • στην οδό Δικαστηρίων, από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Ψαρών και από την οδό Τζαβέλλα έως την οδό Αθ. Διάκου.

Κατά τον χρόνο πεζοδρόμησης των ανωτέρω οδών, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων, ενώ κατά τον χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων (35/2020 ΑΠΖ) που ορίζει τον τρόπο πρόσβασης / χρήσης από μόνιμους κατοίκους, οχήματα Φ/Ε, έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ), ΑΜΕΑ κλπ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 6:00 am


Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες σήμερα και αύριο


Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να φέρει σήμερα και αύριο το φαινόμενο της «ψυχρή λίμνη», σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Εκτενή αναφορά στην κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη χώρα με τα φαινόμενα να είναι έντονα την Κυριακή 26/5 έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω ανάρτησης του, στο Facebook.

Όπως επισημαίνει πάνω στους χάρτες, οι πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνουν μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα βροχής ή μπόρας. Όσο πιο σκούρες πράσινες και κυρίως όσο πιο κοντά σε κιτρινοπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη φαίνεται ότι θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία την Κυριακή, ενώ βροχές αναμένονται και στην Αττική.

Όπως φαίνεται και στους χάρτες έντονα φαινόμενα θα ξεσπάσουν την Κυριακή 26/5 στις εξής περιοχές: Κιλκίς, Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Λαμία, Λειβαδιά, Κόρινθος, Καλαμάτα και Τρίπολη.Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Παναγιώτη Γιαννόπουλου τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μεταξύ των ωρών μεσημεριού – απογεύματος.

Ο καιρός σήμερα

Aναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές ενώ τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των ηπειρωτικών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 30, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 13 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 28, στις Κυκλάδες από 15 έως 28, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του Δωδεκάνησα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

 • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.
 • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και το απόγευμα στα ηπειρωτκά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
 • Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.
 • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

 • Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
 • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 • Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
 • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

 • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ στα δυτικά τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
 • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
 • Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
 • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

 • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.
 • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ
 • Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-05-2024

 • Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
 • Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και στα δυτικά – βορειοδυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Πελοπόνησσο. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
 • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
 • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 21 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-05-2024

 • Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.
 • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
 • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-05-2024

 • Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη βόρεια ηπειρωτική χώρα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
 • Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά ασθενείς μεταβλητοί, στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης από τις βραδινές ωρες.
 • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-05-2024

 • Στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
 • Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
 • Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 3:00 am


Ψηλές κάλτσες ή ζαρτιέρες; Τα εσώρουχα που προκαλούν περισσότερο


Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η σεξουαλική σας ζωή επηρεάζεται άμεσα από την επιλογή των εσωρούχων σας;

Κι όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα, το εσώρουχο που επιλέγει να φορέσει μια γυναίκα καθορίζει σημαντικά την εικόνα που έχει ο σύντροφός της για εκείνη και κατ’ επέκταση την ποιότητα της σεξουαλικής της ζωής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η πλειοψηφία των ανδρών δηλώνει ότι το είδος των εσωρούχων που φοράει η σύντροφός του το επηρεάζει στο πόσο ελκυστική τη θεωρεί.

Συγκεκριμένα, προτιμά να βλέπει τη σύντροφό του μέσα σε σετ εσώρουχα, δηλαδή ίδιο χρώμα και σχέδιο σε στηθόδεσμο και σλιπ, παρά μέσα σε baby doll ή κορσέ.

Το ίδιος ισχύει και για τα στριγνκ εσώρουχα, καθώς μόνο το 19% των ανδρών θεωρεί το στρινγκ ελκυστικό.

Επίσης, οι περισσότεροι άνδρες φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα ζευγάρι όμοιες ψηλές κάλτσες ή ζαρτιέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 2:30 am


Ήττα για τον Ολυμπιακό από την ανώτερη Ρεάλ 87-76


Πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή ο Ολυμπιακός, αλλά ηττήθηκε 87-76 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Final-4 της Euroleague, στο Βερολίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο, προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά τελικά αποδείχθηκε ανέφικτο. Έτσι, η «Βασίλισσα» θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (26/5, 21:00)

Οι Πίτερς (23), ΜακΚίσικ (17) και Γκος (16) ήταν οι κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Τζανάν Μούσα πέτυχε 20 πόντους για τη Ρεάλ.

Ο Ταβάρες με κάρφωμα άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ, ενώ ακολούθησε κρεσέντο τριπόντων. Κάνααν και Πίτερς βρήκαν στόχο για τον Ολυμπιακό, με τον Χεζόνια με τρία και τον Μούσα να απαντάει για τη «βασίλισσα» (14-6). Ο Ουόκαπ απάντησε για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο ο Καμπάτσο αρχικά και ο Μούσα με νέο τρίποντο έδωσαν στους Μαδριλένους «αέρα» 11 πόντων (19-8). Ο Φαλ με φόλοου κάρφωμα έβαλε το όνομά του στους σκόρερ του ημιτελικού, ωστόσο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα κακός στην άμυνα και χωρίς λύσεις στην επίθεση. Η Ρεάλ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +18 (28-10) με 9 συνεχόμενους από τους Ταβάρες και Γιαμπουσέλε.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Πετρούσεφ με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 28-15, με τη Ρεάλ να απαντάει με τον ίδιο τρόπο με τους Κοζέρ και Πουαριέ να σκοράρουν. Κάνααν και Ροντρίγκες σημείωσαν από ένα τρίποντο, με τον Πουαριέ να στέλνει την «βασίλισσα» στο +20 (38-18). Ο ΜακΚίσικ με γκολ-φάουλ έφερε τον Ολυμπιακό στους 21 πόντους, με τους Καζέρ και Γιαμπουσέλε να δίνουν νταμπλ σκορ στους Ισπανούς (42-21). Ο Ολυμπιακός με βολές και καλάθι από τον ΜακΚίσικ μείωσε στους 18 (47-29), με τη Ρεάλ να σκοράρει ακατάπαυστα με τους Μούσα, Πουαριέ και Γιουλ. Με buzzer beater του ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 19 πόντους (56-37).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάξει το momentum και να επιστρέψει στον αγώνα. Ο Πίτερς και ο Ουόκαπ έτρεξαν ένα μίνι σερί 6-0 και μείωσαν σε 56-43, ενώ στη συνέχεια με καλάθια από τους Χεζόνια και Ουίλιαμς-Γκος το σκορ έγινε 58-45. Ο Μούσα διατηρούσε τη Ρεάλ σε διαφορά ασφαλείας, όμως ο Πίτερς βγήκε μπροστά και με 8 προσωπικούς του πόντους έκλεισε την ψαλίδα στο -10 (66-56). Ο Γιουλ με τρίποντο, ο Πίτερς με ακόμα ένα καλάθι και ο Πουαριέ με δύο βολές διαμόρφωσαν το 71-58 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στον επίλογο ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει προσπαθώντας να ρίξει τη διαφορά, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τα δεκάλεπτα:28-10, 56-37, 71-58, 87-76.

Ρεάλ Μαδρίτης (Τσους Ματέο): Καμπάτσο, Εντιαγέ, Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Κοζέρ, Ρούντι, Χεζόνια, Γιαμπουσέλε, Αμπάλντε, Μούσα, Ταβάρες, Πουαριέ.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Γκος, Ράιτ, Κάνααν, Λαρεντζάκης, Μήτρου – Λονγκ, Φαλ, Παπανικολάου, Πίτερς, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 2:00 am


Στον τελικό του Final-4 ο Παναθηναϊκός, νίκησε 73-57 την Φενέρμπαχτσε.


Στον τελικό της Euroleague μετά από 13 χρόνια επέστρεψε ο Παναθηναϊκός.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε 73-57 της Φενέρμπαχτσε στον πρώτο ημιτελικό της Uber Arena του Βερολίνου και ετοιμάζεται να «ράψει» το 7ο αστέρι. Στον τελικό της Κυριακής (26/5) θα αντιμετωπίσει το νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:15, Novasports).

Πρώτος σκόρερ και κορυφαίος των «πρασίνων», που κράτησαν το προβάδισμα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν ο Ματίας Λεσόρ με double-double (17π., 10ρ.)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κάτι λιγότερο από 30 λεπτά καθυστέρηση καθώς υπήρξαν συμπλοκές εκτός γηπέδου, με την Ευρωλίγκα να ανακοινώνει ότι η καθυστέρηση αφορούσε λόγους ασφαλείας. Αργότερα, η γερμανική αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τις συμπλοκές που υπήρξαν ανάμεσα σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού και της Φενερμπαχτσέ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού της Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ, στο Βερολίνο.

Στην ανακοίνωσή της, η γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για χρήση πυροτεχνημάτων και ρίψη μπουκαλιών. Όπως τονίζεται «μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην αρένα. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Αυτοί θα αποβληθούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις».

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παρκέ, επηρεασμένες και από την καθυστέρηση στο πρώτο τζάμπολ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έπιασε ρυθμό και προηγήθηκε στα μισά της πρώτης περιόδου με 12-0. Δύο τρίποντα από τους Ναν και Γκαρντ, ένα καλάθι από τον Παπαπέτρου και ακόμα ένα από τον Γκραντ έδωσαν το προβάδισμα στους «πράσινους» και ανάγκασαν τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να καλέσει τάιμ άουτ. Η Φενέρ μείωσε με δύο καλάθια από τον Χέιζ-Ντέιβις, όμως μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι «πράσινοι» διατήρησαν το σημαντικό υπέρ τους προβάδισμα. Οι Γκριγκόνις, Μπιμπέροβιτς, Σλούκας, Γκούντουρις και Λεσόρ αντάλλαξαν πόντους διαμορφώνοντας το σκορ στο 18-8, με τον Σανλί να πετυχαίνει τρίποντο για το 18-11. Ο Γκριγκόνις και ο Λεσόρ με δικά τους καλάθια έφεραν τον Παναθηναϊκό εκ νέου σε διψήφιο αριθμό πόντων (22-11), ενώ ο Σανλί από κοντά διαμόρφωσε το 22-13 στο τέλος της περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ναν να σκοράρει και τη Φενέρ να επιχειρεί να μειώσει τη διαφορά και να επιστρέψει στο ματς. Ο Γκούντουριτς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ο Γουίλμπεκιν και ο Σέστινα βρήκαν τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού και η Φενέρ έφτασε στο -4 (24-20). Από εκεί και πέρα, ο Ναν απάντησε με τρίποντο και ο Σλούκας πέτυχε δύο βολές στέλνοντας την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο +9 (29-20). Ο Σέστινα σκόραρε για τρεις πόντους, για να απαντήσει ο Ερνανγκόμεθ (32-23), ενώ ο Παπαγιάννης με νέο τρίποντο υπέρ της Φενέρ μείωσε στους 6 (32-26). Η λύση για τον Παναθηναϊκό ήρθε από τον Γκραντ, με τον Χέιζ-Ντέιβις να ευστοχεί στο τρίτο συνεχόμενο τρίποντο των Τούρκων (34-29). Ο Λεσόρ με κάρφωμα ξεσήκωσε την εξέδρα, με τους Τούρκους να απαντούν με τους Γκούντουριτς και Χέιζ-Ντέιβις (36-33). Ο Γκριγκόνις για τον Παναθηναϊκό πρόσθεσε ακόμα δύο πόντους στο ενεργητικό του, ενώ το τρίποντο του Χέιζ-Ντέιβις διαμόρφωσε το 38-36 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκό συνέχισε να έχει το προβάδισμα με τη Φενέρ να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Γκραντ πέτυχε το πρώτο καλάθι του δεκαλέπτου, με τον Χέιζ-Ντέιβις να απαντάει. Ένα τρίποντο του σταθερού Παπαπέτρου και δύο ακόμα πόντοι του Λεσόρ έστειλαν τους «πράσινους» στο +7 (45-38). Οι Τούρκοι απάντησαν με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος αρχικά σκόραρε με μακρινό σουτ τριών πόντων ενώ στη συνέχεια με δύο πόντους έφερε το ματς στο… καλάθι (45-43). Με ηγέτη τον Γκραντ ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε τέσσερις ακόμα πόντους, έχοντας βοήθεια από τον Λεσόρ. Ο Σέστινα με τρίποντο και ο Ντόρσεϊ έφεραν το ματς στον πόντο (51-50), ωστόσο ο Λεσόρ και ο Καλαϊτζάκης με σουτ τριών πόντων στο τέλος έδωσαν προβάδισμα 5 πόντων στον Παναθηναϊκό (56-50).

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-36, 56-50.

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου.

Φενέρμπαχτσε (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Μαντάρ, Καλάθης, Χέιζ-Ντέιβις, Παπαγιάννης, Μότλεϊ, Σέστινα, Γουίλμπεκιν, Σανλί, Μπιμπέροβιτς, Γκούντουριτς, Ντόρσεϊ, Πιερ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 1:30 am


Σπαρακτική η Σελίν Ντιόν: Η ασθένεια «σχεδόν με σκότωσε» – Τι είναι το σύνδρομο δύσκίνητου ανθρώπου


Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πρόσφατα ότι παραλίγο να χάσει τη ζωή της εν μέσω της δύσκολης μάχης που δίνει με το σύνδρομο δύσκίνητου ανθρώπου. Το σύνδρομο stiff-person (γνωστό ως SPS, stiff-person syndrome) στην ελληνική ιατρική ορολογία απαντάται και ως Σύνδρομο του καθηλωμένου ή δύσκαμπτου ατόμου, και είναι σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Η 56χρονη τραγουδίστρια τα πάει «πολύ καλύτερα» τώρα, αλλά «σχεδόν πέθανε» κάποια στιγμή, όπως αποκάλυψε η Hoda Kotb, διαφημίζοντας το επερχόμενο επεισόδιο του «Today With Hoda & Jenna» την Πέμπτη. Αναλογιζόμενη τα όσα έμαθε από τη συνέντευξή τους η 59χρονη Kotb πρόσθεσε: «Ήταν μια τρομακτική στιγμή». Το τρέιλερ για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ της τραγουδίστριας έκανε τους θαυμαστές να δακρύσουν καθώς έβλεπαν τη Ντιόν να μιλάει για τη σπαρακτική μάχη της με την ασθένεια.

Εβδομάδες πριν προβληθεί το επεισόδιο είπε ότι ήταν «αποφασισμένη» να επιστρέψει στη σκηνή και να τραγουδήσει ξανά – κάτι που η Kotb είπε ότι είχε το προνόμιο να ακούσει κατά τη διάρκεια της ειλικρινούς συνομιλίας τους, προσθέτοντας ότι ακουγόταν «απίστευτο». Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου είναι μια σπάνια αυτοάνοση νευρολογική διαταραχή που προκαλεί μυϊκή δυσκαμψία και επώδυνους σπασμούς.

Η Ντιόν αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με τη διαταραχή πριν από σχεδόν δύο χρόνια. «Διαγνώστηκε με μια τρομερή ασθένεια και κάποια στιγμή αναρωτήθηκε αν θα τα κατάφερνε, αν θα επιβίωνε», μοιράστηκε η Kotb. «Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τι συνέβη [και] τι ήταν λάθος», πρόσθεσε.

Η Kotb αποκάλυψε επίσης ότι η Ντιόν της είπε για το πώς η διαταραχή επηρέασε τη φωνή της και έπληξε τη «δυνατότητα επιστροφής» στη σκηνή. «Μας έχει λείψει και ήταν μια πολύ συναισθηματική συνέντευξη», θυμάται. «Θα δούμε πού βρίσκεται στο ταξίδι της επιστροφής, αλλά ξέρω ότι ο κόσμος την περιμένει».

Η εμφάνιση της Ντιόν στο Today with Hoda & Jenna θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του επερχόμενου επεισοδίου της 11ης Ιουνίου. Η Amazon Prime κυκλοφόρησε εν τω μεταξύ ένα συναισθηματικό απόσπασμα από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ της τραγουδίστριας «I Am: Celine Dion».

Η Ντιόν ξεσπάει σε κλάματα καθώς παραδέχεται ότι η εκφυλιστική ασθένεια έχει επηρεάσει την ικανότητά της να τραγουδάει. Προς το τέλος του τρέιλερ, η Ντιόν υποσχέθηκε στους θαυμαστές της ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει τη φωνή της, την οποία αποκάλεσε «μαέστρο της ζωής μου».

«Όταν η φωνή σου σου φέρνει χαρά, είσαι ο καλύτερος εαυτός σου», είπε. «Χρειάζομαι το όργανό μου. Έχω διαγνωστεί με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα», πρόσθεσε. «Βλέπω τη ζωή μου και μου αρέσει κάθε κομμάτι της».

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής, είπε: «Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ένας αγώνας. Μου λείπει τόσο πολύ. Οι άνθρωποι… Μου λείπουν. Στο τέλος του τρέιλερ, ακούγεται να λέει: «Αν δεν μπορώ να τρέξω, θα περπατήσω. Αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα σέρνομαι. Αλλά δεν θα σταματήσω, δεν θα σταματήσω».

Το «I Am: Celine Dion» θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime και θα είναι διαθέσιμο στις 25 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 2:45 pm


Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για τις παρεμβολές από την Τουρκία στη ραδιοφωνία του Έβρου


Υπερψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν από παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας.

Με την εφαρμογή του νέου νόμου, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί παραμεθόριων περιοχών, θα έχουν τη δυνατότητα δήλωσης δευτερευουσών θέσεων και συχνοτήτων εκπομπής, ενώ λαμβάνονται μέτρα για την αναστολή κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στους σταθμούς αυτούς.

Έτσι, θεραπεύονται τα προβλήματα ραδιοφωνικής κάλυψης λόγω της παρεμβολής και επικάλυψης των εκπομπών ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών από ραδιοφωνικούς σταθμούς γειτονικών κρατών, αλλά και της μορφολογίας του εδάφους σε πολλές από τις περιοχές αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, με την παρούσα ρύθμιση η οποία είναι αποτέλεσμα εκτενούς διαβούλευσης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών του Έβρου που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα,  πετυχαίνουμε τα εξής:

● Παροχή δυνατότητας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς να δηλώσουν νομίμως τις δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής που χρησιμοποιούν: Αντιμετωπίζονται έτσι ζητήματα νομιμότητας εκπομπής τους, ενώ παρέχεται δυνατότητα καλύτερης ραδιοφωνικής κάλυψης της επικράτειας 

● Με την υπό όρους κατ’ εξαίρεση χορήγηση βεβαίωσης χρήσης δευτερεύουσας συχνότητας εκπομπής ραδιοφωνικών σταθμών στην παραμεθόριο, θα καταστεί δυνατή η ενίσχυση της κάλυψης όλων των ακριτικών περιοχών με πρόγραμμα ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών. Το ελληνικό ραδιοφωνικό σήμα θα «φτάνει» σε όλες τις ελληνικές περιοχές

Από 1η Ιουνίου έως 31η Νοεμβρίου, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν δήλωση για τις δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Κατά το ίδιο διάστημα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα μπορούν να υποβάλλουν την αντίστοιχη δήλωση για τις δευτερεύουσες θέσεις ενώπιον της Ε.Ε.Τ.Τ., μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (Σ.ΗΛ.Υ.Α.).

Σε ό,τι αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της παραμεθορίου, θα μπορούν άμεσα να αιτηθούν στην Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την κατ’ εξαίρεση χορήγηση βεβαίωσης για τη χρήσης δευτερεύουσας συχνότητας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: 

«Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: « Στόχος μας μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι να δώσουμε οριστικά λύση σε σημαντικά και χρόνια τεχνικά προβλήματα των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών που παρεμποδίζουν την εύρυθμη εκπομπή τους. Στη βάση ενός χαρτογραφημένου σχεδίου, ξεκινάμε από τις παραμεθόριες περιοχές, ώστε να συμβάλλουμε στην καλύτερη ραδιοφωνική κάλυψη σε ολόκληρη τη χώρα».

Κατά την παρουσίαση των σχετικών διατάξεων στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αρμόδιος Υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Από σήμερα λύνουμε το πρόβλημα για τα Ελληνικά Ραδιόφωνα στα σύνορα μας, που αντιμετώπιζαν Τουρκικές παρεμβολές. Μια αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας, απέναντι στην Ελληνική, Ελεύθερη Ραδιοφωνία».

Πηγή: Reporter.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 2:41 pm


Πανσέληνος: Το εντυπωσιακό φεγγάρι των «λουλουδιών»


Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή ως «φεγγάρι των λουλουδιών», φώτισε τον βραδινό ουρανό.
Το ολόγιομο φεγγάρι άρχισε να είναι ορατό από προχθές, Τετάρτη, ενώ εχθές το βράδυ κορυφώθηκε.

Το «Φεγγάρι των λουλουδιών» πήρε το όνομά του γιατί τον Μάιο ανθίζουν πολλά λουλούδια.

Κοντά στον αστέρα «Αντάρη»

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φεγγάρι σε αυτήν την πανσέληνο θα είναι κοντά στον κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα «Αντάρη», ο οποίος είναι από τους λαμπρότερους του αστερισμού του Σκορπιού.

Ο συνδυασμός τους συνέβαλε στο εντυπωσιακό θέαμα.

Γιατί το βλέπουμε πορτοκαλί;

Χαμηλά, η Σελήνη εμφανίζεται πορτοκαλί ή κόκκινη, και αυτό έχει να κάνει με το ηλιακό φως που ανακλάται από τη Σελήνη και περνάει μέσα από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Όταν βρίσκεται πιο κοντά στον ορίζοντα, το φως της Σελήνης πρέπει να περάσει μέσα από ένα παχύτερο τμήμα της γήινης ατμόσφαιρας για να φτάσει στον αμφιβληστροειδή μας.

Αυτό προκαλεί σκέδαση του μπλε και του ιώδους φωτός, πράγμα που σημαίνει ότι το φως της Σελήνης εμφανίζεται πιο κόκκινο προς το πορτοκαλί. 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 2:36 pm


Τουρκία: Αντιδράσεις για την μεταβίβαση εξουσιών στον ΕρντογάνΈντονες αντιδράσεις προκαλεί το διάταγμα για μεταφορά της εξουσίας επιστράτευσης και κήρυξης κατάστασης πολέμου από το Υπουργικό Συμβούλιο στον Ερντογάν.

Τα νομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες περιορίζει το νέο διάταγμα με το οποίο πλέον μόνος του ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, θα μπορεί να αποφασίζει επιστράτευση και κήρυξη κατάστασης πολέμου σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP.

Όπως μετεδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP Σουλεϊμάν Μπουλμπούλ ανέφερε αυτός ο κανονισμός «ανοίγει το δρόμο για την καταπιεστική κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να χαρακτηρίζει τις οργανωμένες ειρηνικές διαδηλώσεις ως εξεγέρσεις».

Πάντως χθες εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ ρωτήθηκε ποιο νόημα έχει  η νέα ρύθμιση. Απέφυγε να απαντήσει ευθέως και είπε ότι είναι απαραίτητο σε περίπτωση πολέμου να συντονιστούν όλα τα εθνικά μέσα για να υποστηρίξουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 9:08 am


Δήμαρχος Μύκης, Κιούρτ Αχμέτ: «Οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση φωτιάς και να λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας»


Ο Δήμος Μύκης με αφορμή την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2024 και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις της νέας Αριθ. 9/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης (Φ.Ε.Κ. 2387Β΄/22-04-2024) με θέμα «Έγκριση της υπ’ αρ. 9/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης:


Καθορισμός μέτρων και μέσων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών καθώς και οικοπεδικούς χώρους» καλεί όλους τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση φωτιάς και να λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, όπως αυτά καθορίζονται αναλυτικά στην ανωτέρω πυροσβεστική διάταξη, τα οποία συμβάλλουν είτε στην ελαχιστοποίηση πιθανότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, είτε στην άμεση και ευχερέστερη καταστολή της.

Επισημαίνεται ότι με την ανωτέρω Πυροσβεστική Διάταξη εξειδικεύονται απαγορευτικές ή /και επιτρεπόμενες υπό όρους και προϋποθέσεις ενέργειες, δραστηριότητες και εργασίες, με την λήψη αντίστοιχων κατά περίπτωση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις εκτάσεις, περιοχές και χώρους του πεδίου εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης.

Ειδικότερα η Αριθ. 9/2024 Πυροσβεστική Διάταξη περιλαμβάνει:

 • «Καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας» (άρθρο 2)
 • «Η καύση χορτολιβαδικών εκτάσεων» (άρθρο 3)
 • «Η καύση βοσκοτόπων» (άρθρο 4)
 • «Η καύση φυτικής βλάστησης σε σωρούς» (άρθρο 5)
 • «Η καύση ειδών πυροτεχνίας « (άρθρο 6)
 • «Αερομεταφερόμενα Ιπτάμενα φαναράκια» (άρθρο 7)
 • «Χρήση συσκευών στερεών, υγρών και αερίων καυσίμων» (άρθρο 8)
 • «Χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για λόγους κατασκήνωσης ή/και ψυχαγωγίας» (άρθρο 9)
 • «Θρησκευτικές, πολιτιστικές, αθλητικές εκδηλώσεις και παραγωγές» (άρθρο 10)
 • «Το κάπνισμα μελισσών» (άρθρο 11)
 • «Οι θερμές εργασίες» (άρθρο 12)
 • «Πεδία βολής – Ανοικτά σκοπευτήρια» (άρθρο 13)
 • «Η καύση απορριμμάτων» (άρθρο 14)
 • «Ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων, αποβλήτων, άχρηστων αντικειμένων» (άρθρο 15)
 • «Χώροι Υγειονομικής Ταφής» (άρθρο 16)
 • «Εύφλεκτα υλικά ή ουσίες» (άρθρο 17)
 • «Ανθρακοκάμινα, ασβεστοποιϊα και λοιπά εργαστηριακά συγκροτήματα» (άρθρο 18)
 • «Λοιπές γενικές απαγορεύσεις» (άρθρο 19)
 • «Άλλες ενέργειες, δραστηριότητες, εργασίες στην ύπαιθρο» (άρθρο 20).
 • «Εργασίες σε δασικό περιβάλλον- Γεωργικά, δασικά και λοιπά μηχανήματα». (άρθρο 20).

Επισημαίνεται ότι στους παραβάτες της Αριθ. 9/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης επιβάλλονται τα διοικητικά πρόστιμα του Παραρτήματος Β της υπ’ αρ. 19/2020 (Β’ 2233) πυροσβεστικής διάταξης και δεν περιλαμβάνονται λοιπές ποινές ή κυρώσεις που προβλέπονται από άλλες διατάξεις, όπως των άρθρων 264 και 265 του Ποινικού Κώδικα ή του άρθρου 26 του ν. 2801/2000 (Α’ 41).

Ο Δήμος Μύκης προσβλέπει στη συνεργασία όλων των δημοτών για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε χρόνο με στόχο τη λήψη των προληπτικών μέτρων αποφυγής περιστατικών πυρκαγιάς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Μύκης

Κιούρτ Αχμέτ 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 9:07 am


ΕΦΚΑ – Κατασκηνώσεις: Μέχρι 30 Μαϊου οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι περίοδοι


Από 20 Μαΐου τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη θερινή περίοδο κατασκηνώσεων  του e-ΕΦΚΑ για φέτος 2024, τόσο για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, όσο και για τα παιδιά με αναπηρία.

Στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του e-ΕΦΚΑ θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά συμπεριληπτικές κατασκηνώσεις, δηλαδή τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και τα παιδιά με αναπηρία θα είναι μαζί.

Αυτό αφορά στην 1η, 3η, 4η και 5η περίοδο. Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει η 6η περίοδος, που αφορά αποκλειστικώς παιδιά με αναπηρία, με περιορισμένες θέσεις.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα αφορά σε έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και παιδιά εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ, για τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

η 1η κατασκηνωτική περίοδος (15/6/2024-30/6/2024) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και για παιδιά με αναπηρία

η 2η κατασκηνωτική περίοδος (1/7/2024 – 15/7/2024), αποκλειστικώς για παιδιά τυπικής ανάπτυξης

η 3η κατασκηνωτική περίοδος (16/7/2024- 30/7/2024), για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και για παιδιά με αναπηρία

η 4η κατασκηνωτική περίοδος (31/7/2024-14/8/2024) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και για παιδιά με αναπηρία

η 5η κατασκηνωτική περίοδος (15/8/2024- 29/8/2024) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και για παιδιά με αναπηρία

η 6η κατασκηνωτική περίοδος (25/08/2024-3/9/2024) αφορά αποκλειστικώς παιδιά με αναπηρία και περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις των ανωτέρω ημερομηνιών ανά κατασκηνωτική επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση όμως, το χρονικό διάστημα διαμονής στην κατασκηνωτική επιχείρηση είναι δέκα πέντε ημέρες (15) για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και δέκα ημέρες (10) για τα παιδιά με αναπηρία.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων των ενταχθέντων Φορέων, Τομέων, Κλάδων και Λογαριασμών στον e-ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2024.

Ειδικότερα:

α) οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΞΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & Συνταξιούχοι του Τομέα τ. ΤΥΔΚΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των Β΄, Γ΄ και Δ΄ Περιφερειακών Διευθύνσεων του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΤΑ-ΤΣΑΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΠΔΑ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, οι συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ , οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΠΔΕ, και οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΠΙΤ, οι άμεσα συνταξιούχοι λόγω θανάτου του ή των γονέων τους ηλικίας 6-16 ετών, των ως άνω Φορέων υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν κάνουν χρήση της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2024.

β) παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων και υπαλλήλων του Οργανισμού με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.

γ) παιδιά ηλικίας 6-16 ετών δικαιούχων υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων του e- ΕΦΚΑ,

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι την 30/05/2024, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ https://www.efka.gov.gr/elektronikes-yperesies/aiteseis-kataskenoseon-2024 , κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS και οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.

O συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2024 ανέρχεται συνολικά στις 36.000 θέσεις για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους.

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης για συγκεκριμένη επιχείρηση και κατασκηνωτική περίοδο οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ μέσω αυτόματης διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα την 10η/6/2024, οπότε όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή, η οποία πρέπει να υπογραφεί και να παραδοθεί κατά την άφιξη στην κατασκήνωση.

Διαβάστε εδώ τη λίστα των κατασκηνώσεων για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και εδώ τη λίστα των κατασκηνώσεων για παιδιά μη τυπική ανάπτυξης

e-ΕΦΚΑ: 19 ερωτήσεις και απαντήσεις για συμμετοχή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα θερινής περιόδου 2024

Aπό πλευράς e-ΕΦΚΑ δίδονται απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

1.Δεν δικαιούνται όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα;

Δυστυχώς όχι.Βάσει των διατάξεων του άρθρου 32 του ν. 4387/2016 ( Α΄85) έως την έκδοση ενιαίου Κανονισμού Παροχών, εφαρμόζονται οι διατάξεις των εντασσόμενων Φορέων στον e-ΕΦΚΑ, την τρέχουσα θερινή περίοδο έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων μόνο οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι για τους οποίους υπάρχει σχετική πρόβλεψη στις καταστατικές διατάξεις των πρώην φορέων τους.

Να σημειωθεί ότι, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αν και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του e-ΕΦΚΑ, έχουν όμως δικαίωμα της παροχής δια του προγράμματος κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ.

2.Υπάρχει δυνατότητα υποβολής ενστάσεων;

Όχι. Οι δικαιούχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και αποκλείστηκαν κατά την εφαρμογή των οικονομικών κριτηρίων, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων.

Επίσης, οι δικαιούχοι δεν έχουν δικαίωμα ένστασης για επιλογή συγκεκριμένης κατασκηνωτικής επιχείρησης.

3. Μπορεί τελικά να μην πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα κατασκηνώσεων;

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα έτους 2024, ανακαλείται ή και διακόπτεται χωρίς προειδοποίηση αζημίως και ελεύθερα, σε περίπτωση που δεν επιτραπεί ή ανασταλεί ή ανακληθείσα λειτουργία των κατασκηνώσεων κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι και οι πάροχοι υποχρεούνται να τηρήσουν απαρέγκλιτα τους όρους των δημόσιων αρχών για την προστασία της υγείας των κατασκηνωτών.

4.Είμαι ασφαλισμένος/συνταξιούχος του ΧΧΧΧΧ πρώην φορέα, πού μπορώ να κάνω αίτηση και ποιον φορέα να επιλέξω;

Βάσει καταστατικών διατάξεων, στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του e-ΕΦΚΑ μπορούν να συμμετέχουν συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α) οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΞΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι του Τομέα τ. ΤΥΔΚΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των Β΄, Γ΄ και Δ΄ Περιφερειακών Διευθύνσεων του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΤΑΤΣΑΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΠΔΑ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑΤΥΔΘ, οι συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ , οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΠΔΕ, και οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΠΙΤ, οι άμεσα συνταξιούχοι λόγω θανάτου του ή των γονέων τους ηλικίας 6-16 ετών, των ως άνω Φορέων υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν κάνουν χρήση της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2024,

β) παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων και υπαλλήλων του Οργανισμού με αποδεδειγμένη

αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ηλικίας 6-16 ετών και

γ) παιδιά ηλικίας 6-16 ετών δικαιούχων υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων του eΕΦΚΑ.

Αν δεν είστε ασφαλισμένος ή συνταξιούχος ενός από τους παραπάνω φορείς δεν έχετε δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του e-ΕΦΚΑ, έχουν όμως δικαίωμα συμμετοχής εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ.

5. Είμαι πατέρας δύο (τριών κλπ) παιδιών, πρέπει να κάνω μία αίτηση ή δύο (τρεις κλπ);

Οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν για κάθε παιδί ξεχωριστά. Κάποια στοιχεία (π.χ. τα στοιχεία επικοινωνίας) θα χρειαστεί να τα συμπληρώσετε μόνο μία φορά.

6. Ποιος εκ των γονέων μπορεί να κάνει την αίτηση;

Την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, εφόσον οι διατάξεις του Φορέα ασφάλισής του δίνουν δικαίωμα συμμετοχής, ανεξάρτητα εάν το παιδί έχει καταχωρηθεί στον άλλο γονέα.

Στην αρχική σελίδα, όπου συμπληρώνονται τα στοιχεία του/της αιτούντα/αιτούσας θα πρέπει

να συμπληρωθεί ο ΑΜΚΑ του άλλου γονέα, ειδικά στην περίπτωση που τα παιδιά έχουν καταχωρηθεί για ασφαλιστική ικανότητα στον άλλο γονέα.

Προσοχή: Εάν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα προέρχεται και από

τους δύο γονείς, το παιδί μπορεί να συμμετέχει μόνο μία φορά, συνεπώς αίτηση

συμμετοχής θα υποβληθεί μόνο από τον ένα γονέα.

7.Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για συμμετοχή στο πρόγραμμα;

Οι απαιτούμενοι έλεγχοι γίνονται κατά τη διάρκεια υποβολής και επεξεργασίας της αίτησης και δεν απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά για την παραλαβή της κάρτας κατασκηνωτή.

Σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα κατά την υποβολή της αίτησης (π.χ. κατά τον

έλεγχο ασφαλιστικής ενημερότητας) θα ενημερωθείτε με μηνύματα τα οποία εμφανίζονται όταν κάνετε προβολή της αίτησης.

Για τυχόν άλλα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά την προσέλευση στην κατασκήνωση, θα πρέπει να ενημερωθείτε από την κατασκήνωση.

8.Τα αδέρφια μπορούν δηλώσουν διαφορετικές περιόδους και διαφορετικές κατασκηνώσεις;

Ναι. Τίποτε δεν εμποδίζει στις αιτήσεις δύο αδερφιών να δηλωθεί διαφορετική κατασκήνωση ή και περίοδος για το καθένα.

9.Μπορεί να εξασφαλιστεί ότι τα αδέρφια θα πάνε μαζί στην κατασκήνωση;

Δυστυχώς όχι. Κατά την κατανομή των δικαιούχων στις κατασκηνώσεις υπάρχει πάντα η πιθανότητα δύο αδέρφια να βρεθούν σε διαφορετικές κατασκηνώσεις.

10. Αδυνατώ να υποβάλλω την αίτηση διότι εμφανίζεται το μήνυμα «Συνέβη κρίσιμο σφάλμα». Τι πρέπει να κάνω;

Είναι πιθανό το πρόβλημα ή το σφάλμα να προέρχεται από την υπερφόρτωση του συστήματος. Καταρχήν Δοκιμάστε να κάνετε την αίτηση αργότερα ή/και να χρησιμοποιήσετε άλλο browser. Αν όμως το πρόβλημα παραμένει στείλτε μας ένα e-mail ( υπάρχει στην πλατφόρμα) με όλα τα στοιχεία της αίτησης που αποτυγχάνετε να υποβάλετε (δείτε τα στοιχεία που πρέπει να μας στείλετε στις αρχικές παραγράφους του εγγράφου αυτού).

11. Δε βρέθηκαν προστατευόμενα ανήλικα τέκνα μου, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Πολιτών. Τι πρέπει να κάνω;

Ίσως υπήρξε πρόβλημα στην επικοινωνία με το Μητρώο Πολιτών ή τα στοιχεία του δεν είναιενημερωμένα.

Σε κάθε περίπτωση εσείς μπορείτε να συνεχίσετε δηλώνοντας το πλήθος των ανήλικων τέκνων σας στο σχετικό πεδίο στο τμήμα της υπεύθυνης δήλωσης.

Στην συνέχεια υποβάλετε τις αιτήσεις κανονικά και στείλτε μας με e-mail ( υπάρχει στην πλατφόρμα ), ένα αντίγραφο της οικογενειακής σας μερίδας, όπου να φαίνονται τα παιδιά σας.

12.Ποιο είναι το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας με ανήλικα παιδιά, που να επιτρέπει τη συμμετοχή τους στην κατασκήνωση;

Δεν υπάρχει κάποιο ύψος εισοδήματος το οποίο να αποκλείει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του e-ΕΦΚΑ.

Όμως οι αιτήσεις μοριοδοτούνται με βάση το ετήσιο εισόδημα και το πλήθος των ανήλικων παιδιών της οικογένειας, αυτές που συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια επιλέγονται κατά προτεραιότητα έναντι εκείνων με λιγότερα μόρια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξτε στην απόφαση Δ. Συμβουλίου του eΕΦΚΑ αρ. 37/4ης Συν./01.02.2024 ( ΑΔΑ: 6Ξ4046ΜΑΠΣ-16Δ).

13.Τι σημαίνει το μήνυμα «Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχετε ασφαλιστική ικανότητα από φορέα που συμμετέχει στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων» και τι πρέπει να κάνω γι’ αυτό;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του e-ΕΦΚΑ έχουν δικαίωμα συμμετοχής συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του eΕΦΚΑ.

Το παραπάνω μήνυμα σημαίνει ότι ο γονέας, που υποβάλλει την αίτηση, ή το παιδί για το οποίο υποβάλλει την αίτηση δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα (ανεξάρτητα από το φορέα προέλευσής της) ή ότι η ασφαλιστική ικανότητα του γονέα δεν προέρχεται από εντασσόμενο Φορέα που χορηγεί την κατασκηνωτική παροχή.

Σε περίπτωση που στην αίτηση σας εμφανίζεται το παραπάνω μήνυμα, θα πρέπει να ελέγξετε ασφαλιστική σας ικανότητα και την ασφαλιστική ικανότητα του παιδιού σας.

Ειδικότερα για τη δική σας ασφαλιστική ικανότητα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι προέρχεται από κάποιον από τους πρώην φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων.

Εφόσον θεωρείτε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να μας στείλετε με e-mail (υπάρχει στην πλατφόρμα), κάποιο αποδεικτικό για την ασφαλιστική σας ικανότητα και το φορέα από τον οποίο προέρχεται.

Ειδικότερα στην περίπτωση των ασφαλισμένων του ΤΑΞΥ και του ΤΑΠΕ Μετάλλου, αν στην αίτηση σας εμφανίζεται το παραπάνω μήνυμα θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικά , ένα αντίγραφο του Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισής σας για το 2024.

Εφόσον περιέχει τους αναμενόμενους κωδικούς ειδικότητας και πακέτου κάλυψης, θα προχωρήσουμε την αίτησή σας. Λάβετε μόνο υπόψη σας ότι η ενημέρωση της κατάστασης της αίτησης γίνεται χειρωνακτικά με αποτέλεσμα η ενημέρωση της κατάστασης να μην είναι άμεση.

Σημείωση: Αντίγραφο του Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισής σας μπορείτε να το λάβετε από τον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ και πιο συγκεκριμένα από την διεύθυνση:

https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/misthotoi/atomikos-logariasmos-asphalises

14.Τι σημαίνει το μήνυμα «Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είστε υπάλληλος του eΕΦΚΑ» και τι πρέπει να κάνω γι’ αυτό;

Οι υπάλληλοι που εργάζονται στον e-ΕΦΚΑ καθώς και οι συνταξιούχοι, πρώην υπάλληλοι των φορέων που συγχωνεύτηκαν στον e-ΕΦΚΑ συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων ως ξεχωριστή κατηγορία.

Αν στην αίτηση σας εμφανίζεται το παραπάνω μήνυμα αυτό σημαίνει ότι υποβάλατε αίτηση ως υπάλληλος e-ΕΦΚΑ και το σύστημα δεν μπορεί να σας αναγνωρίσει αυτόματα ως υπάλληλο (εν ενεργεία ή συνταξιούχο).

Αν είστε όντως υπάλληλος, τότε στείλτε μας ηλεκτρονικά, κάποιο αποδεικτικό (π.χ. μια μισθοδοσία) ότι είστε υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ, ή τουλάχιστον αναφέρετέ μας την υπηρεσία, στην οποία εργάζεστε (ή εργαζόσασταν πριν τη συνταξιοδότηση σας).

Εφόσον τα στοιχεία που θα μας στείλετε επαληθευτούν, θα προχωρήσουμε την αίτησή σας.

Λάβετε υπόψη σας ότι η ενημέρωση της κατάστασης της αίτησης γίνεται χειρωνακτικά με αποτέλεσμα η ενημέρωση της κατάστασης να μην είναι άμεση.

Αν δεν είστε υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ, ακυρώστε την ή τις αιτήσεις, που τυχόν έχετε κάνει. Στην συνέχεια θα χρειαστεί να κάνετε νέα είσοδο στην πλατφόρμα και να επιλέξετε τον κατάλληλο για την περίπτωσή σας φορέα.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σχετική ερώτηση ( 4 ) παραπάνω.

15.Τι σημαίνει το μήνυμα «Δεν έχουμε λάβει το πιστοποιητικό ΚΕΠΑ» και τι πρέπει να κάνω γι’ αυτό;

Στην περίπτωση που υποβάλετε αίτηση για τέκνο με αναπηρία, θα πρέπει να αποστείλετε το πιστοποιητικό ΚΕΠΑ ηλεκτρονικά ( υπάρχει e mail επικοινωνίας στην πλατφόρμα).

Λάβετε υπόψη σας ότι η ενημέρωση της κατάστασης της αίτησης γίνεται χειρωνακτικά με αποτέλεσμα η ενημέρωση της κατάστασης να μην είναι άμεση.

16. Τι σημαίνει το μήνυμα «Εκκρεμεί η μοριοδότηση της αίτησής» και τι πρέπει να κάνω γι’ αυτό;

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβούν τις διαθέσιμες θέσεις που μας έχουν προσφέρει οι κατασκηνωτικές επιχειρήσεις ανά περίοδο, η επιλογή των αιτήσεων που θα προκριθούν, θα γίνει με βάση μοριοδότηση, η οποία βασίζεται στο εισόδημα και στο πλήθος των ανηλίκων τέκνων των αιτούντων.

Το συγκεκριμένο μήνυμα απλά σημαίνει ότι δεν έχουν συγκεντρωθεί τα απαραίτητα στοιχεία και τη μοριοδότηση των αιτήσεων. Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια για το θέμα αυτό.

17. Γιατί η «Κατασκήνωση Χ», δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των κατασκηνώσεων;

Αυτό μπορεί να συμβεί, είτε γιατί η κατασκήνωση δεν επέλεξε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του e-ΕΦΚΑ, είτε γιατί δεν πρόσφερε θέσεις για την συγκεκριμένη κατασκηνωτική περίοδο που σας ενδιαφέρει. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την κεντρική ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ.

18. Εάν επιλεγεί το παιδί μου τι πρέπει να κάνω;

Θα εκτυπώστε την κάρτα κατασκηνωτή από την πλατφόρμα, την οποία θα παραδώστε ενυπόγραφα στην κατασκήνωση κατά την είσοδο του παιδιού.

Ενημερώνουμε ότι κατά την αποχώρηση του παιδιού από την κατασκήνωση, θα πρέπει να συμπληρώστε στην κάρτα την ημερομηνία αποχώρησης του παιδιού και να υπογράψτε εκ νέου.

19. Πρέπει να πληρώσω επιπλέον ποσό στην κατασκήνωση για την συμμετοχή του παιδιού μου;

Σε κάθε περίπτωση, η ζήτηση πρόσθετης αμοιβής από το γονέα για την φιλοξενία του παιδιού απαγορεύεται.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 8:52 am


Θράκη - Ειδήσεις και Νέα

Πυρηνική απειλή στη Θράκη! - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πυρηνική απειλή στη Θράκη!  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες σε Θράκη

Φιλικοί ιστότοποι: