Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο πελαργός... της Τρίπολης ταΐζει τα μικρά του

Πελαργός ταΐζει τα μικρά σε φωλιά πάνω από κολόνα της ΔΕΗ (δείτε ΕΔΩ ανάρτηση του ArcadiaPorta.gr) 

Η φωτογραφία ανήκει στον Ν.Δ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:22 pm


Φωτιά στην Μηλιά

Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα μετά της 20:00 στο χωριό Μηλιά του Δήμου Τρίπολης σε στάβλο γεγονός που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

22:20 Νέα Ενημέρωση: Η φωτιά συνεχίζει και στο σημείο επιχειρούν 7 πυροσβεστικές υδροφόρες  με 18 πυροσβέστες ενώ αναμένεται και μια υδροφόρα του Δήμου Τρίπολης.

23:37 Ενημέρωση: Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έπειτα από επικοινωνίας μας με τον Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά αυτή την στιγμή είναι ελεγχόμενη με την προσπάθεια για πλήρη κατάσβεση να συνεχίζεται.

Φωτογραφία αρχείου ArcadiaPortal.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:37 pm


Φιλικός αγώνας παιδιών στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο (pics,vid)

Τα παιδιά είναι εδώ για μας δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς και έτσι με το δικό τους χαμόγελο έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που αφορά τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση για τους ογκολογικούς ασθενής.

Το πρωί της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας παιδιά του ΚΔΑΠ και της ΑΕΚ Τρίπολης σε έναν κοινό αγώνα αγάπης έπαιξαν ποδόσφαιρο στο πλαίσιο της δράσης του ΚΕΦΙ για τον σύλλογο εθελοντών που υποστηρίζουν τους ογκολογικούς ασθενής.

Τα παιδιά συμμετείχαν με αυτόν τον αγώνα παίζοντας ποδόσφαιρο και χαμογελώντας και με τον τρόπο τους στέκονται δίπλα σε όλους εκείνους που δίνουν τον δικό τους αγώνα στην «μάχη» της ζωής.

Όπως τόνισε ο κ. Βαλασόπουλος σε αυτή την «μάχη» που δίνουν οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνοι τους και υπάρχουν εθελοντές που στηρίζουν τον αγώνα τους με το ΚΕΦΙ να είναι πάντα δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και την ΑΕΚ Τρίπολης με το ΚΔΑΠ της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Αμέσως μετά το τέλος του φιλικού αυτού αγώνα τα παιδιά παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια μέσα σε χειροκροτήματα.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Φιλικός αγώνας παιδιών στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο

Video of ArcadiaPortal.gr Φιλικός αγώνας παιδιών στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:35 pm


Βραβεία σε πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοζωίας για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Η σχολική χρονιά έκλεισε με πολλά ακόμα βραβεία για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης μετά τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας 2024 με Διεθνή συμμετοχή στην κατηγορία «Αφίσα» Γ΄ – Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου κατέκτησαν το:

 

1ο Βραβείο με Ομαδικό εικαστικό έργο οι: 

Μαρία Γατσιοπούλου, Πηνελόπη Κοτρώνη, Μαρίνα Προκόπου και Άγγελος Σταυρόπουλος 

 

1ο Βραβείο με Ατομικό εικαστικό έργο: Εράλντο Τσουλχάι,

2ο Βραβείο με Ατομικό εικαστικό έργο: Θοδωρής Κιντής

2ο Βραβείο με Ατομικό εικαστικό έργο: Ηλιάνα Καρνέζη

3ο Βραβείο με Ατομικό εικαστικό έργο: Αγγελική Παπαπέτρου

 

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού των Εικαστικών κ. Βασίλη Νάστου, δημιούργησαν εικαστικά έργα ατομικά και ομαδικά. Τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού του 4ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης, ξεχώρισαν μέσα από πολυάριθμα εικαστικά, λογοτεχνικά, μουσικά και ψηφιακά έργα, ατομικά και συλλογικά, σύμφωνα με τις υποκατηγορίες του διαγωνισμού, στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότερες από 500 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα καταθέτοντας προς αξιολόγηση 3.148 έργα. κατά την υλοποίηση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοζωίας 2024. Για να δείτε τα έργα του Διαγωνισμού μπορείτε να επισκεφθείτε το βίντεο :  https://www.youtube.com/watch?v=KZfuPK_z7vQ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου κάθε έτους, προκηρύχθηκε Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοζωίας για μαθήτριες και μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και αντίστοιχων Σχολικών Μονάδων του Εξωτερικού, με Θέμα: «Συμβιώνοντας με τα ζώα», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, καθιστώντας τον Οκτώβριο ως «Μήνα Φιλοζωίας».

Στόχος είναι μέσα από έργα και δράσεις η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών για την προστασία και τον σεβασμό των ζώων.

Σκοπός των δράσεων είναι να βελτιώσουν τα πρότυπα της καλής συμβίωσης των ανθρώπων με τα ζώα και να μας θυμίσουν ότι ο τρόπος συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα είναι μέτρο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας.  Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και ο δεσμός που αναπτύσσεται έχει θετική επίδραση και στους δυο. Το όφελος μιας σχέσης μεταξύ παιδιών και ζώων βοηθά στην καλλιέργεια της υπευθυνότητας, του νοιαξίματος, της ενσυναίσθησης, της επαφής με τη φύση, του σεβασμού στο περιβάλλον και της συντροφικότητας των δύο. Οι μαθητές μαθαίνουν τα δικαιώματα των ζώων όπως και την αξία της φροντίδας, του σεβασμού και της προστασίας των ζώων, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλουν στην ευημερία τους.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσής Δυτικής Μακεδονίας.

Η απονομή των βραβείων και των επαίνων θα διεξαχθεί σε δύο εκδηλώσεις, που θα διοργανώσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στις 3 Οκτωβρίου 2024 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας και στις 4 Οκτωβρίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμυνταίου, ώρα 11.00 -13.00 μμ.

Ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς για την εξαιρετική και ενθουσιώδη συμμετοχή σας στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας 2024 με Διεθνή συμμετοχή. Η διάκρισή σας, γέμισε με περηφάνια όλη τη σχολική κοινότητα.

Ευχόμαστε στους μικρούς καλλιτέχνες μας ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:15 pm


H ασφάλεια των πολιτών κατά την αεροπυρόσβεση

Η προσπάθεια κατάσβεσης μιας δασικής πυρκαγιάς είναι επικίνδυνη και πολύπλοκη εργασία, για τους συμμετέχοντες υπαλλήλους, του Πυροσβεστικού σώματος, της Πολιτικής προστασίας, των Εθελοντών ( Εθελοντικών οργανώσεων & Συνδέσμων Δήμων ), των στελεχών της Δασικής Υπηρεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμα και για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Για την καταστολή μια πυρκαγιάς στο δάσος ή και κατά την επέκτασή της στον αστικό ιστό, εκτός του ανθρώπινου δυναμικού, χρησιμοποιούνται επίγεια (οχήματα, βαρέα μηχανήματα έργου) εναέρια μέσα ( αεροσκάφη και ελικόπτερα ) και η χρήση τους ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους!

Το περιβάλλον της πυρκαγιάς, οι υψηλές θερμοκρασίες, η ένταση του φαινομένου, " η πίεση του συμβάντος " και η κόπωση, είναι παράγοντες που δυσχεραίνουν την εργασία των εμπλεκομένων.

Όταν όμως επιχειρούν εναέρια μέσα, το πεδίο της επικινδυνότητας επεκτείνεται κάποιες φορές και εκτός της περιοχής που εξελίσσεται η δασική πυρκαγιά γ΄ αυτό και η απαγόρευση πρόσβασης του κοινού στην ευρύτερη περιοχή. Η Αεροπυρόσβεση, συντονίζεται από εδάφους ή από εναέριο συντονιστή, οι οποίοι ανάλογα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, την εξέλιξη της πυρκαγιάς, το είδος της καιόμενης βλάστησης και τις πληροφορίες που λαμβάνουν, διαχειρίζονται τα εναέρια μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων και την προστασία του προσωπικού καταστολής.

Οι δυνατότητες των εναερίων μέσων, για την καταστολή μιας πυρκαγιάς είναι αρκετές, ανάλογα με τον τύπο του πτητικού μέσου, αλλά και οι κίνδυνοι είναι πολλοί κατά την χρήση τους, όταν δεν εφαρμόζονται επακριβώς τα πρωτόκολλα ασφαλείας από όλους τους εμπλεκόμενους.

Όλες οι φάσεις της αεροπυρόσβεσης εμπεριέχουν κινδύνους για τον άνθρωπο, ιδίως όταν αυτόςβρίσκεται σε περιοχή που ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή του ελικοπτέρου δεν γνωρίζει, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν οι πολίτες δεν τηρούν τις οδηγίες των αρχών και βρίσκονται εντός της περιοχής που επιχειρούν εναέρια μέσα, παρεμποδίζοντας το έργο τους και θέτοντας τον εαυτόν τους σε άμεσο κίνδυνο.

Τα αεροσκάφη Canadair CL - 215 και CL - 415 μπορούν να πραγματοποιήσουν άφεση νερού άπαξ, 5000 λίτρα και 5455 λίτρα αντίστοιχα ή το ήμισυ της χωρητικότητάς τους κατά περίπτωση, ποσότητες που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη σε κάθε ζώντα οργανισμό, μηχανήματα ακόμα και κατασκευές, που βρίσκονται στην περιοχή άφεσης νερού.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα πτητικά μέσα, δεν επιχειρούν ποτέ πάνω από το δίκτυο υψηλής τάσης.

Τα ελικόπτερα είναι φιλικότερα στο προσωπικό εδάφους κατά την αεροπυρόσβεση, αφού έχουν πολλούς τρόπους άφεσης νερού ( άπαξ, διαδοχικές ρίψεις και διαβροχή ), χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή, κατά την διαδικασία υδροληψία τους, από το προσωπικό εδάφους.

Το κατώρευμα του ελικοπτέρου, για κάποιον που δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας ή δεν είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας ( Μ.Α.Π. ), μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν δεν την " διαβάσουμε σωστά ", μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

 Σε μια από τις φωτογραφίες του άρθρου, εικονίζεται Έλληνας εποχικός δασοπυροσβέστης - οδηγός κ. Γεώργιος Παναγιώτου, σε σημείο υδροληψίας πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Η φωτογραφία είναι αυθεντική, η κλίση όμως του εδάφους ( πρανές ) " ξεγελάει το μάτι " και νομίζουμε, ότι ο κάδος του Ε / Π είναι πάνω στο κεφάλι του, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολλά μέτρα μακριά, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας.

Κείμενο - Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:00 pm


Του Ρουσαλιού, το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής

Μέσα στο έτος η εκκλησία έχει καθορίσει δύο Σάββατα που είναι αφιερωμένα στη μνήμη των νεκρών. Ονομάζονται και μεγάλα Ψυχοσάββατα. Το πρώτο είναι πριν τη Κυριακή των Απόκρεω (πρώτες απόκριες) και το δεύτερο πριν τη Κυριακή της Πεντηκοστής, το οποίο στα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν και το μοναδικό. Στην πορεία, με το πέρασμα των χρόνων προστέθηκαν τα ψυχοσάββατα της Τυρινής και των Αγίων Θεοδώρων.

Γύρω από τα Ψυχοσάββατα ο ελληνικός λαός και οι τοπικές κουλτούρες έρχονται να προσθέσουν και τις λαϊκές δοξασίες που αν και δεν είναι η ουσία δίνουν ωστόσο άλλη χρειά και τόνο στις μέρες αυτές. Συγκεκριμένα το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής, του Ρουσαλιού όπως το λέμε στη Βλαχέρνα ή Ροσαλίων αλλού, σε μερικά μέρη της πατρίδας μας τοποθετούν στα κόλλυβα (σπερνά) τριαντάφυλλα, έθιμο που σώζεται σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης. Από δω πήρε και την ονομασία το Σάββατο αυτό, το λατινικό ROSE, τριαντάφυλλο στα ελληνικά.

Στο χωριό μας θέλοντας να τονίσουν τη βαρύτητα των ημερών αυτών και τη μεγάλη σημασία που έδιναν, καταρχήν δεν εργάζονταν κανένα Ψυχοσάββατο και έλεγαν δύο παροιμίες που είναι οι εξής: ″ανάθεμα ποιoς δούλευε αυτά τα τρία Σάββατα, το κριάτινο, το τύρινο και των Αγιοθοδώρων″ και ″όλα τα Σάββατα να παν να πάνε και να ‘ρθούνε του Ρουσαλιού το Σάββατο να πάει να μη γυρίσει″. Σύμφωνα με την παράδοση όλες οι ψυχές με την Ανάσταση του Κυρίου ως και την Πεντηκοστή μπορούσαν να βρίσκονται στον Παράδεισο. Μάλιστα έλεγαν οι γιαγιάδες μας ότι ο Χριστός το επέτρεψε χάριν της Παναγίας η οποία έμεινε γονατιστή τρεις μέρες μέχρι που μάτωσαν τα γόνατά της.

Μετά την παρέλευση των πενήντα ημερών οι αμαρτωλές ψυχές πηγαίνουν ανάλογα με τα έργα τους και κλειδώνεται η πόρτα του παραδείσου. Έτσι λοιπόν εξηγείται και η αποφυγή για τη μέρα αυτή, σύμφωνα πάντα με την λαϊκή παράδοση.

vlaxerna.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 8:45 pm


Τσιφτσής: Ευχαριστώ τον Αστέρα

Ο Αντώνης Τσιφτσής αποχαιρέτησε τον Αστέρα Τρίπολης και με μήνυμα του στα social media ουσιαστικά προανήγγειλε την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ κάτι που αναμένεται να γίνει και επίσημα τις επόμενες ώρες.

Αναλυτικά

«Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω την ομάδα που μεγάλωσα και μέσω αυτής μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτή!».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 8:41 pm


Συναυλία με την Άννα - Μαρία Μπιλίδα στην Τρίπολη

Η Άννα-Μαρία Μπιλίδα, την Πέμπτη 27 Ιουνίου, έρχεται στην Τρίπολη, στα Κλωνατζίδικα, για μια συναυλία αφιερωμένη στη μέρα της μουσικής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής αλλά και την έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού, ο Δήμος Τρίπολης προσκαλεί την Άννα-Μαρία Μπιλίδα να γεμίσει με μουσικές τον πιο όμορφο χώρο του κέντρου της πόλης.

Σε ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει κάνει μια επιτυχημένη διαδρομή στις μουσικές σκηνές της Αθήνας, από έντεχνα τραγούδια αλλά και τραγούδια της ποπ σκηνής, τραγούδια που αγαπάμε, τραγούδια που έχουν μείνει στη μνήμη μας και αξίζουν να ακούγονται. Δίπλα της οι εξαιρετικοί μουσικοί, Ιάσονας Μαυρογεώργος στην κιθάρα και στις ενορχηστρώσεις, ο Κώστας Κωνσταντίνου στα πλήκτρα και ο Κώστας Κωνσταντινίδης στα κρουστά.

Η Άννα-Μαρία Μπιλίδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη και στην Τεγέα, από νεαρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική, με κλασικές σπουδές σε πιάνο και κιθάρα στο Απολλώνειο Ωδείο.

Είναι απόφοιτη με υποτροφία, του Ωδείου Αθηνών, στην Ευρωπαϊκή μουσική και στα παραδοσιακά κρουστά.

Το 2014 διακρίθηκε μέχρι τον προημιτελικό του The Voice και στη συνέχεια, μέχρι το 2016, συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνέχισε κάνοντας μουσικές εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Ακολούθησαν επίσης και άλλες συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως η Γιώτα Νέγκα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Σοφία Βόσσου και η Βίκυ Καρατζόγλου. Το 2016, έγραψε μουσική για την θεατρική παράσταση «Ο κήπος με τα Κυπαρίσσια» που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το 2017, διακρίθηκε στον μουσικό διαγωνισμό "Στην Ταράτσα του Φοίβου", φτάνοντας στον τελικό με το τραγούδι της "Ενοχές" το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022. Παράλληλα οι Ενοχές ακούγονται στην καθημερινή σειρά του Mega Tv "Η Γη της Ελιάς". Το 2023 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Εφήμερο» σε μουσική δική της, το οποίο ξεπέρασε τις 700.000 χιλιάδες προβολές στο YouTube. Αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει το επόμενο Single της.

Η Άννα-Μαρία μας προσκαλεί στον ανοιχτό χώρο, σε αυτές τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές και μας υπόσχεται ένα πρόγραμμα με όλα τα τραγούδια που αγαπάμε, που θα τραγουδήσουμε ξανά και που θα μας κάνουν όλους και πάλι μια παρέα. Τραγούδια που κουβαλούν την αύρα της πόλης αλλά και των ταξιδιών μας.

Στις 27 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού με την Άννα-Μαρία Μπιλίδα στον υπέροχο χώρο της σκακιέρας, στα Κλωνατζιδικα , εκεί που οι μουσικές και τα τραγούδια θα μας ταξιδεύουν.

Ώρα έναρξης: 20:30

Παίζουν οι μουσικοί:
Κώστας Κωνσταντινίδης: Κρουστα
Κώστας Κωνσταντίνου : πλήκτρα, synths
Ιάσονας Μαυρογιώργος : κιθάρα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 8:15 pm


Γκαζώνει για τα υπόλοιπα μεταγραφικά του ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης μετά τους Ρέτζιτς, Άλχο και Τσιντώτα προχωρά τον σχεδιασμό του και επόμενη μεταγραφή, θα είναι αυτή του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Γκόρνικ και έρχεται στην Τρίπολη για να ανακοινωθεί.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, στον Αστέρα Τρίπολης δουλεύουν για να κλείσουν τις υπογραφές τόσο του Ζήση Καραχάλιου από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και του Μούμο του Ισπανού χαφ ο οποίος αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν στην Μπούργος.

Αναφορικά με την επίθεση πρώτος στόχος είναι ο Ολλανδός φορ Κάι Τέγιαν, ενώ στη λίστα βρίσκεται και ο Ερνάντες που έμεινε ελεύθερος όπου και στις δύο περιπτώσεις έχουν γίνει επαφές.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 8:09 pm


Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές αξιοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων πόρων, όπως αυτές διαμορφώνονται στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου με ώρα έναρξης 09:30 π.μ. στο  Ξενοδοχείο Elite City Resort, Ναυαρίνου 237, στην Καλαμάτα.

Θα περιλαμβάνει πέντε θεματικά τραπέζια συζήτησης, στα οποία θα συμμετέχουν  Δικαιούχοι του Προγράμματος και εκπρόσωποι από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς. Σκοπός είναι η ενημέρωση και ο διάλογος σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την συμβολή των συγχρηματοδοτούμενων πόρων.

Επιγραμματικά οι θεματικές ενότητες της συζήτησης αφορούν:

1ο τραπέζι:   Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των ΜΜΕ), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας.

2ο τραπέζι:   Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση.

3ο τραπέζι:   Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

4ο τραπέζι:   Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον.

5ο τραπέζι:   Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027.

Περισσότερες πληροφορίες για την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ, στον σύνδεσμο: ΕΔΩ

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 7:45 pm


Μενδώνη για Γλυπτά: Πρώτη φορά η βρετανική πλευρά αισθάνεται ότι είναι σε δύσκολη θέση

«Συνεχίζουμε αλλά και εντείνουμε τη στρατηγική επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα, και αυτή η στρατηγική έχει φέρει ορατά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά η βρετανική πλευρά αισθάνεται ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση», δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλεξάνδρου Καζαμία.

Η ίδια απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Καζαμία για «ανάγκη αναθεώρησης της στρατηγικής της κυβέρνησης η οποία είναι αδύναμη στην διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα». Παράλληλα η κ. Μενδώνη χαρακτήρισε ξεκάθαρη και ενισχυτική για την στρατηγική της Ελλάδας, τη δήλωση της εκπροσώπου της Τουρκίας στην UNESCO, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν ήταν τυχαία και είναι και ενισχυτική η ξεκάθαρη δήλωση της Ζεϊνέ Μποζ, προϊσταμένης του Τμήματος Καταπολέμησης του Λαθρεμπορίου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στη Σύνοδο της UNESCO, ότι δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο στα αρχεία της Τουρκίας που να αποδεικνύει ότι το Οθωμανικό Κράτος πούλησε τα γλυπτά του Παρθενώνα στον λόρδο Έλγιν. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η στρατηγική μας είναι δυναμική, σθεναρή, προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν χρειάζεται αναθεώρηση».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε «ισχυρό επιχείρημα για την Ελλάδα τη δήλωση της εκπροσώπου της Τουρκίας στην UNESCO για την ενημέρωση και κινητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», υποστηρίζοντας όμως ότι «η αντίδραση της κυβέρνησης στην πρόσφατη αυτή εξέλιξη ήταν χαμηλών τόνων» και την κάλεσε «να εντατικοποιήσει την εκστρατεία της με πιο δυναμική και σθεναρή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της».

«Κάθε άλλο παρά αδύναμη είναι η στρατηγική της κυβέρνησης», αντέτεινε η κ. Μενδώνη και προσέθεσε:

«Η Ελλάδα συνεχίζει και εντείνει τις προσπάθειές της, μέσα από διάλογο, για να εξευρεθεί μία κοινή αποδεκτή λύση. Αξιοποιούμε όλα τα πρόσφορα μέσα, και τη διπλωματία, ενημερώνομε και ευαισθητοποιούμε την κοινή γνώμη. Και δεν μπορεί μια στρατηγική για τέτοια θέματα να είναι φανερή. Γίνονται κινήσεις που δεν ανακοινώνονται αλλά αποδίδουν αποτελέσματα, ασκώντας συστηματική πίεση στη Μεγάλη Βρετανία, μέσω της πολιτιστικής διπλωματίας. Από αυτή την κυβέρνηση έχουν γίνει πολύ περισσότερα βήματα από όσα είχαν γίνει από το 1982 και μετά που ξεκίνησε τον αγώνα διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα η Μελίνα Μερκούρη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 7:30 pm


Πρώτο Βραβείο σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

Άλλη μια διάκριση, έρχεται να προστεθεί, για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Το 1ο Βραβείο απέσπασαν οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄τάξης… και ΣΤ’ τάξης… του 4ου Δημοτικού Τρίπολης, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Βιώσιμη τροφή-Βιώσιμος πλανήτης. Γίνε η ΑΡΧΗ!», που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες» σε συνεργασία με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας τουΠανεπιστημίου Θεσσαλίας, για το σχολικό έτος 2023-2024

Ο διαγωνισμός είχε στόχο να αναδείξει την ανάγκη που δημιουργείται στο να στραφούμε σε ένα πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό σύστημα παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων, εστιάζοντας παράλληλα και σε μια πιο υγιεινή διατροφή. Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελούνταν από καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Διαιτολογίας και διατροφολογίας), μία καθηγήτρια Ειδικής αγωγής του ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ, μία γραφίστρια κι έναν ζωγράφο. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό έγινε μέσα από την πρωτότυπη δημιουργία ενός ομαδικού ζωγραφικού έργου(αφίσας). Τα κριτήρια αξιολόγησης των έργων αφορούσαν το περιεχόμενο του μηνύματος του έργου(αφίσας), τη σαφήνεια του μηνύματος, το αισθητικό αποτέλεσμα, την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία.

Στη Πρωτοβάθμια, δόθηκαν τρία βραβεία (1ο , 2ο και 3ο) Πανελλαδικά.

Βασικός στόχος είναι να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές συνέπειες της σύγχρονης διατροφής, όπως η εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, η εξάντληση φυσικών πόρων και η εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και τη βιοποικιλότητα και κατά συνέπεια η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των τροφίμων.

Οι επιμέρους στόχοι του διαγωνισμού είναι οι μαθητές/τριες:

1. Να γνωρίσουν την έννοια του οικολογικού αποτυπώματος

2. Να αναγνωρίσουν τη σπατάλη πολύτιμων φυσικών πόρων (νερό, ενέργεια, γη)

3. Να ενημερωθούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω της παραγωγής αερίων του θερμοκηπίου

4. Να αλλάξουν τόσο την ατομική όσο και τη συλλογική συμπεριφορά τους

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός που ενθάρρυνε τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό, ήταν ο Εικαστικός του σχολείου κ. Βασίλης Νάστος.

Συγχαρητήρια, από καρδιάς, στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας για την εξαιρετική δουλειά τους, τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητά τους. Αποδεικνύεται πως μέσω της συνεργασίας, της προσπάθειας, της συνέπειας και της σωστής καθοδήγησης μπορείτε να κατακτήσετε την κορυφή! Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά!!!

          

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 7:15 pm


Ακριβαίνει ο καφές από 1ης Ιουλίου

Ακόμα πιο ακριβός θα είναι ο καφές, από 1ης Ιουλίου, για όσους επιλέξουν να τον απολαύσουν σε κατάστημα καθώς ο ΦΠΑ θα επιστρέψει στο 24% από 13% που είναι σήμερα.

Οι επιχειρηματίες, που ήδη αντιμετωπίζουν τις μεγάλες αυξήσεις στη διεθνή τιμή του καφέ, δηλώνουν πως δεν μπορούν να απορροφήσουν και την αύξηση του φόρου και είναι αναγκασμένοι να τη μετακυλήσουν στους πελάτες τους.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο freddo espresso που κοστίζει σήμερα 2,50 ευρώ θα σκαρφαλώσει στα 2,80 ευρώ, ενώ ο ίδιος καφές, που κοστίζει σήμερα 3,50 ευρώ θα ανέλθει στα 4 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι τιμές στα take away προβλέπεται να παραμένουν στα ίδια επίπεδα, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ επηρεάζει μόνο τον καφέ που σερβίρεται στο τραπέζι.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 7:00 pm


Έρχεται η Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια

Την Κυριακή 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια.

Τη γιορτή διοργανώνει ο Αγροτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιθοβουνίων.

Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός καλύτερου σκόρδου, και στην ορχήστρα θα είναι ο Γιάννης Σιέττος, η Χαρά Βέρρα και ο Γιάννης Κατσίγιαννης. Στο κλαρίνο ο Άρης Μουγκοπέτρος.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 6:45 pm


Φωτιά στην Εύβοια

Φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή από Ψαχνά προς Κοντοδεσπότι στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ήδη ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 6:35 pm


Συνέντευξη με την ερμηνεύτρια Νίκη Κοπίτα από την Τρίπολη (pics,vid)

Η Νίκη Κοπίτα είναι μια εξαιρετικά προικισμένη καλλιτέχνις. Ακούγοντας τη φωνή της, ανακαλύπτεις μια ώριμη ερμηνεύτρια, με άψογη τεχνική και βαθύ συναίσθημα. Μεγάλωσε στην Τρίπολη και έχει ζήσει πολλά από τα καλοκαίρια της στην Βλαχοκερασιά και αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα συμμετέχοντας σε καλοκαιρινές συναυλίες. Βρήκαμε την Νίκη και την ρωτήσαμε για όλα. Για την μουσική, για τις αναμνήσεις της από την Τρίπολη και το χωριό, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Ας δούμε τι έχει να μας πει:

Το ευρύ κοινό σας γνώρισε το 2021 που κυκλοφόρησε το πρώτο σου κομμάτι «Θέλω ζευγάρια». Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε;

Από το 2021 μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει. Η κυκλοφορία του πρώτου μου κομματιού «Θέλω ζευγάρια» ήταν μια εξαιρετική  αρχή για εμένα και χαίρομαι που συστήθηκα για πρώτη φορά στο κόσμο με αυτή τη δουλειά. Έκτοτε, έχω αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες και έχω δει την αγάπη και την υποστήριξη του κοινού να αυξάνεται, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτό με ενθαρρύνει να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως καλλιτέχνης.

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το βιογραφικό σας, τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πορεία σας στο τραγούδι;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην  Τρίπολη, και από μικρή  είχα πάθος για τη μουσική. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τραγούδι από τα σχολικά μου χρόνια και αργότερα αποφάσισα να ακολουθήσω επαγγελματικά αυτήν την πορεία. Σπούδασα μουσική σε στο Εθνικό ωδείο στη Μάγερ. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο μου κομμάτι «Θέλω ζευγάρια» σε στίχους και μουσική της Μαρίας Καμπούρη. Έκτοτε, έχω κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια και έχω συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις. Το τελευταίο τραγούδι μου που κυκλοφόρησε ήταν το Πάντα Χωριστά πάλι σε στίχους και μουσική της Καμπούρη.

Είστε παιδί της Αρκαδίας. Η καταγωγή σας είναι από την Βλαχοκερασιά. Τι έχετε να θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια στο χωριό και την Τρίπολη όπου μεγαλώσατε;

Τα παιδικά μου χρόνια στην Τρίπολη, καθώς και τα καλοκαίρια και οι γιορτές στο χωριό με τη γιαγιά και τον παππού, είναι γεμάτα αναμνήσεις. Θυμάμαι κυρίως τα οικογενειακά τραπέζια και τις γιορτές, πάντα με μουσική, χορούς και γλέντια. Κάθε πλευρά της οικογένειας έχει τις δικές της ιστορίες για το από ποιον πήρα τη φωνή μου και σε ποιον μοιάζω. Ένα από τα «κοινά» τραγούδια που τραγούδησα τελευταία με τον παππού μου ήταν το «Μονά-Ζυγά» Μιχάλης Σογιούλ και Σοφία Βέμπο, που αποδείχθηκε διαχρονικό αγαπημένο και των δυο μας, διαγενεακό. 

Είστε ερμηνεύτρια της έντεχνης μουσικής σκηνής. Οι επιλογές σας όμως ξεκινούν από το παραδοσιακό τραγούδι; Πώς μπορούν να «παντρευτούν» αυτά τα δύο;

Η μουσική για μένα είναι ένας τρόπος να εκφράζω τα συναισθήματά μου, σαν μια δική μου «συνταγή» που χρειάζεται τη σωστή αναλογία διάφορων υλικών για να φτάσει στην πιο νόστιμη εκδοχή της. Ξεκίνησα, για την ακρίβεια, ανάποδα. Η έντεχνη και ροκ μουσική με ενθουσίασε αρχικά, καθώς μου έδωσε τη δυνατότητα να εξερευνήσω διαφορετικούς ήχους και ήταν πιο διαδεδομένη καθώς μεγάλωνα. Στη συνέχεια, ανακάλυψα -ή για να είμαι πιο ακριβής, ξαναθυμήθηκα και ξαναανακάλυψα- την παραδοσιακή μουσική. Αυτή υπήρχε πάντα στη ζωή μου, ως βίωμα και άκουσμα, και η επανανακάλυψή της έμοιαζε περισσότερο με επιστροφή παρά με κάτι καινούριο.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια επαναπροσέγγιση της παραδοσιακής μουσικής, ιδιαίτερα μέσω διασκευών, πειραματισμών με παραδοσιακά όργανα και γενικότερα «παντρεμάτων». Έτσι, δεν ήταν καν δική μου ιδέα. Ο «γάμος» αυτών των δύο ειδών μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ενορχήστρωση, την ερμηνεία, τους στίχους και κυρίως την «μουσική φαντασία», δημιουργώντας έναν ήχο που ενσωματώνει το παλιό και το νέο, το παραδοσιακό και το σύγχρονο. Εξάλλου, η μουσική γεμάτη παντρέματα είναι, εξ ορισμού, μουσική.

Μιλήστε μας για το πρόγραμμά σας αυτό το καλοκαίρι. Έχετε προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις;

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι γεμάτο μουσική και συναυλίες. Έχω προγραμματίσει αρκετές εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι συναυλίες αυτές θα περιλαμβάνουν τόσο τα γνωστά μου κομμάτια όσο και τα καινούργια κομμάτια του επερχόμενου δίσκου. Θα είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε και να μοιραστούμε όμορφες μουσικές στιγμές με καλοκαιρινό αέρα.

Πότε να αναμένουμε νέο σας τραγούδι; Ετοιμάζετε κάτι;

Ναι, ετοιμάζω κάτι καινούργιο που ελπίζω να κυκλοφορήσει σύντομα. Δουλεύω πάνω στο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτή την κυκλοφορία και ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας. Δεν θα τα μαρτυρήσω όλα αλλά είναι 6 κομμάτια + 1, που θεωρώ ότι θα είναι η έκπληξη του δίσκου.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις με τους αναγνώστες σας. Εύχομαι σε όλους ένα όμορφο καλοκαίρι.

Και εμείς σας ευχαριστούμε για αυτή την όμορφη συνέντευξη. Μπορείτε να βρείτε τα τραγούδα της Νίκης ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 6:00 pm


Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος που έριξε τα πυροτεχνήματα και προκάλεσε φωτιά

Φωτό: Γιάννης Κέμμος

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης αγκυροβόλησε το μεσημέρι του Σαββάτου τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος για το οποίο υπάρχουν καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ύδρας ότι από αυτό έπεσαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν και να δώσουν εξηγήσεις στις Αρχές του Λιμενικού στη Βουλιαγμένη.

 

Διαβάστε περισσότερα για το που βρισκεται η «Ύδρα», το σκάφος που έριξε τα πυροτεχνήματα και προκάλεσε φωτιά

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 5:50 pm


Ρεντούλης: Ένα όμορφο ταξίδι στον Ηρακλή έφτασε στο τέλος του - Σας ευχαριστώ όλους

Ένα ταξίδι όμορφο έφτασε στο τέλος του,δύο υπέροχα χρονιά με παίχτες καλούς, ποιοτικούς και εξαιρετικούς χαρακτήρες, που με αγάπη, προσπάθεια, σεβασμό , φτιάξαμε μια ομάδα που έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, με μια διοίκηση πραγματικά για σεμινάριο, και με φιλάθλους που μας στήριξαν σε όλες τις προσπάθειες μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπο μου σε όλους σας και ιδιαίτερα στο κύριο Λιλη Κώστα και Παναγιώτη Λόντο και ολα τα παιδία της διοίκησης του Ηρακλή.

Και τέλος πολλά μπράβο στο συνεργάτη μου ,Κώστα Μπάρλα για ότι πετύχαμε το πετύχαμε μαζί....

Εύχομαι κάποια στιγμή οι δρόμοι μας να ξανασμίξουν.

Καλές επιτυχίες στο σύλλογο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 5:09 pm


Ευχαριστίες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πολίχνη» για την δράση του εθελοντικού καθαρισμού των παραλιών της Τ.Κ. Πουλίθρων (pics)

O Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Πουλιθριωτών “Η Πολίχνη”, θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην δράση εθελοντικού καθιαρισμού των παραλιών της Τ.Κ. Πουλίθρων, του μονοπατιού πρόσβασης στο εκκλησάκι του Άϊ-Γιώργη και του δρόμου Πούλιθρα-Πλάκα.

Τα σκουπίδια που συλλέχθηκαν είναι λιγότερα από τις άλλες χρονιές, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να συγκεντρώνεται από τον δρόμο Πλάκα – Πούλιθρα (διερχόμενα οχήματα).

Σας ευχαριστούμε και πάλι και ευχόμαστε κάποια μέρα, να μην χρειάζεται να υλοποιούμε την δράση αυτή...

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 4:42 pm


Έφυγε από τη ζωή ο Δρ Απόστολος Παρπαΐρης, Αρχιτέκτων Χωροτάκτης Περιβαλλοντολόγος από το Ίσαρη

Έφυγε από τη ζωή ο Δρ Απόστολος Παρπαΐρης, Αρχιτέκτων Χωροτάκτης Περιβαλλοντολόγος, από το Ίσαρη Αρκαδίας.

Παιδί της Κατοχής, σπούδασε, δημιούργησε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο και εξειδικεύτηκε σε αποκαταστάσεις και επανάχρηση μνημείων της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς. Εμβληματικά έργα σε όλη την Ελλάδα φέρουν την σφραγίδα του.

Μεγάλη και η κοινωνική του προσφορά, ιδιαίτερα στη Μεγαλόπολη. Προσέφερε δωρεάν την Αρχιεκτονική μελέτη για το νέο Δημαρχείο, το Γηροκομείο, το Παλαιοντολογικό Μουσείο...αλλά και παλαιότερα, του Ξενώνα στο Ίσαρη και του Αγίου Δημητρίου Τριποτάμου.

Ακολούθησε και ακαδημαϊκή πορεία ως Καθηγητής στα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αιγαίου, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Univercity of Northern Iowa. Παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ και του ΟΗΕ. Έτυχε πολλών διακρίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπήρξε και συγγραφέας διδακτικού υλικού και σημαντικού αριθμού επιστημονικών ανακοινώσεων σε βιβλία, περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Με την σύζυγο και συνοδοιπόρο της ζωής του Αρετή δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια με τρία παιδιά και εγγόνια.

Κηδεύεται την Τρίτη 25 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.

Κώστας Φίλανδρος 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 4:26 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Πυρκαγιές σε Αρκαδία και Αργολίδα – «112» για εκκενώσεις οικισμών - Η Καθημερινή

  1. Πυρκαγιές σε Αρκαδία και Αργολίδα – «112» για εκκενώσεις οικισμών  Η Καθημερινή
  2. Αρκαδία: Φωτιά στη Μεγαλόπολη, κοντά στο ορυχείο - Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις  Πρώτο Θέμα
  3. Φωτιά στην Αρκαδία: Ζημιές στο χωριό Χωρέμη Μεγαλόπολης -Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αργολίδα και Αχαΐα  iefimerida
  4. Φωτιά τώρα στην Αρκαδία: Ήχησε το 112 - «Απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή» - Documento  Documento
  5. Σε Αττική, Αρκαδία και Αργολίδα τα κυριότερα πύρινα μέτωπα (ΦΩΤΟ)  902.gr
  6. Πυρκαγιά στην Αρκαδία- "112" για χωριά στη Μεγαλόπολη  Alpha TV
  7. Φωτιές: Πώς εξελίσσονται σε Αχαΐα, Αργολίδα και Αρκαδία  News247.gr
  8. Φωτιά στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις  in.gr
  9. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας - Μήνυμα του 112  Capital.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 12:26 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας