Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ημαθίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καταγγελία του Κώστα Παλουκίδη για Μιχαηλίδη και δήμαρχο Βέροιας

ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της 26-6-2024, ο "ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ" έφερε ως θέμα, πρόταση ψηφίσματος που αφορούσε τις πρόσφατες δηλώσεις της Προέδρου Gordana Siljanovska Davkova της γείτονας χώρας, σχετικά με τη χρήση της ονομασίας "Μακεδονία".
Το ψήφισμα εξέφραζε τη βαθύτατη ανησυχία και αποδοκιμασία του Δήμου Βέροιας για αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις, τις οποίες θεωρεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και υπονόμευση της περιφερειακής σταθερότητας.
Και ενώ το θέμα ήρθε ως τακτικό σ΄αυτή τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του σώματος κ. Μιχαηλίδης, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και έχοντας ως δικαιολογία την απαράδεκτη θέση του Δημάρχου που την πέρασε ως απόφαση της παράταξής του στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να έχει άποψη για σοβαρότατα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, απέσυρε το θέμα, χωρίς να μπορεί να γίνει συζήτηση και να δοθεί έτσι η ευκαιρία για να εκφράσουν τις απόψεις τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.
Ο «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική πρακτική αυτή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που προσβάλει τη νοημοσύνη, το φρόνημα και τις δημοκρατικές ευαισθησίες των ανθρώπων που εκλεχτήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να υπηρετούμε αξίες και ιδανικά και να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας σε φλέγοντα ζητήματα, με γνώμονα τη συνείδησή μας.
Και βεβαίως η ελάσσονα αντιπολίτευση, η λαλίστατη κατά τα άλλα, όχι μόνο σιώπησε, σφυρίζοντας αδιάφορα στην πρότασή μας αυτή, αλλά έδωσε και άλλοθι στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με τα λεγόμενα της κυρίας Παπαδίνα, μέλους του συνδυασμού του κ. Κορωνά, αλλά και του ιδίου του κ. Κορωνά.
Προφανώς ξανασμίξανε οι «παλιοί σύντροφοι» και τα βρίσκουν μεταξύ τους, όταν δεν τους «βολεύει» να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, ώστε να φανεί ξεκάθαρα το τι πρεσβεύει ο καθένας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δηλώνουμε δημόσια ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με πρακτικές και μεθοδεύσεις που προσπαθούν να μας φιμώσουν. Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να εκφράζουμε τη γνώμη μας τόσο για τα τοπικά προβλήματα, όσο και για σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.
Το ανώτατο όργανο του δήμου μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να απέχει από τη ζώσα πραγματικότητα, δεν μπορεί να είναι στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, με τη φαιδρή δικαιολογία ότι τάχα είναι αναρμόδιο.
Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε όπως ο Δήμαρχος και η παράταξή του, δεν μπορούμε «να ζούμε στον κόσμο μας».

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 7:57 pm


Εγκρίθηκε η πρόταση δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες στον Δήμο Νάουσας

Νίκος Κουτσογιάννης: «Το έργο συνεχίζεται, μια σπουδαία εξέλιξη για την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου μας»
Μετά την ένταξη την προηγούμενη εβδομάδα του 2ου ΚΗΦΗ για τον Δήμο μας στην Τοπική Ενότητα Επισκοπής, άλλη μια προεκλογική δέσμευση της διοίκησης μας στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής έγινε πράξη.
Εγκρίθηκε σήμερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, η δημιουργία και λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες στον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Η Δράση εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία 2021-2027.
Η Δράση είναι συνολικού προϋπολογισμού 292.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί στο πρώην κτίριο του ΤΕΒΕ στην οδό Μαζαράκη. Η δομή, με εξειδικευμένο προσωπικό, θα εξυπηρετεί Άτομα με Αναπηρίες τα οποία δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα ενόσω το οικογενειακό τους περιβάλλον αδυνατεί να τα υποστηρίξει. Η δημιουργία της Δομής αποτελεί μια τομή στην κοινωνική πολιτική του Δήμου καθώς δίνει απάντηση στο ερώτημα των γονιών αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι όταν πλέον δεν θα είναι σε θέση να φροντίσουν τα παιδιά τους.
Δήλωση του Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη
«Μετά το διάλλειμα της προηγούμενης Διοίκησης το έργο ξεκίνησε, συνεχίζεται και γίνεται πραγματικότητα προς όφελος των συνδημοτών μας. Η δημιουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες, συνιστά μια σπουδαία εξέλιξη για την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου μας.
Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη για την αγαστή συνεργασία. Δηλώνω περήφανος για την υπέροχη ομάδα συνεργατών μου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού κα Άννα Ασλανίδου και τους υπαλλήλους γι αυτήν την τεράστια επιτυχία
Σε διάστημα μόλις 6 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων μας, η διοίκηση μας βγάζει τον Δήμο από την απραξία 4 ετών
Καλούμε τους υποκριτικά εκδηλώσαντες όψιμο ενδιαφέρον να δημοσιοποιήσουν την πολιτικής τους θέση αναφορικά με το τόσο ευαίσθητο αυτό ζήτημα. Τους προτρέπουμε επίσης να παραθέσουν τα πεπραγμένα τους κατά το διάστημα της προηγηθείσας θητείας σε επίπεδο Κοινωνικής Πολιτικής και ειδικότερα σε σχέση με τα Άτομα με Αναπηρίες. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Διοίκηση μας προχωράει μπροστά, παρόλα τα εμπόδια που οι τοπικοί αυτόκλητοι κήνσορες προσπαθούν να βάλουν».

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:28 pm


Οι ροδακινοπαραγωγοί επισκέφθηκαν τον υπουργό

Με πρωτοβουλία μας, η επιτροπή Ροδακινοπαραγωγικών φορέων από τους πέντε νομούς όπου η καλλιέργεια βιομηχανικού ροδακίνου θεωρείται βασική παραγωγή, επισκεφθήκαμε το ΥΠΑΑΤ και συγκεκριμένα τους Υφυπουργούς κ. Διονύση Σταμενίτη και Χρήστο Κέλλα και θέσαμε τα καίρια ζητήματά μας τα οποία αφορούν :
Α) Τον καθορισμό και την ανακοίνωση της τιμής παραγωγού .
    Κάθε χρόνο μαθαίνουμε την τιμή του παραγωγού μονομερώς και καθυστερημένα δηλ. από την βιομηχανία συνήθως προς το τέλος της συγκομιδής. Πράγμα απαράδεκτο.
Β) Την μεγάλη απόκλιση της τιμής από τα πραγματικά κόστη της καλλιέργειας και την λογική του λογικού εισοδήματος του παραγωγού.
Γ) Τις απώλειες από τα καιρικά φαινόμενα (άκαιρα και έντονα τα οποία δεν αναγνωρίζονται από τους υπευθύνους του ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες , να μένουν χωρίς την ανάλογη αποζημίωση).
Δ) Το κόστος Παραγωγής . (πανάκριβο πετρέλαιο, εφόδια , κλπ)
Με αυτά τα αιτήματα επιδιώξαμε και επιδιώκουμε έναν ουσιαστικό διάλογο με την άλλη πλευρά (βιομηχανία) και ζητούμε την καθοριστική παρέμβαση του ΥΠΠΑΤ κοστολογώντας έγκυρα τις δαπάνες και των δύο μερών, να οδηγήσει τις εξελίξεις άμεσα στην κατεύθυνση μιας δίκαιης τιμής για τους παραγωγούς .
 Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η αδυναμία συνέχισης της καλλιέργειας μας οδηγεί στην διεκδίκηση από το Υπουργείο, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναδιάρθρωσης, το οποίο θα πρέπει να τρέξει άμεσα, με γενναία χρηματοδότηση από τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης.
Επιτροπή ροδακινοπαραγωγικών Φορέων

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:24 pm


«Ψεύτικες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Κουτσογιάννη για επίδομα σε νέα ζευγάρια!»

Αναξιόπιστος για άλλη μια φορά ο κ. Κουτσογιάννης.
Στις καλένδες οι προεκλογικές του δεσμεύσεις για εφάπαξ επίδομα τέκνων σε νέους γονείς!
Στην αρχή ήταν προεκλογική δέσμευσή του για όλα τα ζευγάρια του Δήμου, μετά θα προέκυπτε από τα έσοδα των υδροηλεκτρικών και στην συνέχεια από τα εισιτήρια συναυλιών!
Δηλαδή για άλλη μια φορά οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν βάζοντας το χέρι στην τσέπη τους για να στηρίξουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Κουτσογιάννη;
Κ. Κουτσογιάννη απαντήστε επιτέλους στους Δημότες της Νάουσας:
-Πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος;
-Από ποιον κωδικό θα εκταμιευτούν τα χρήματα;
-Πόσο νόμιμη είναι αυτή η χορήγηση επιδομάτων από τον Δήμο;
-Πόσα νέα ζευγάρια θα είναι οι δικαιούχοι;
-Ποιος είναι ο προϋπολογισμός της δράσης;
-Τι θα συμβεί εάν οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι από τα διαθέσιμα προς τους Δημότες χρήματα;
-Τι θα συμβεί εάν το Naoussa Summer Festival δεν είναι τόσο επιτυχημένο ώστε να καλύψει αυτό το ποσό;
-Θα συνεχίσετε να κοροϊδεύετε τους πολίτες ή θα υλοποιήσετε επιτέλους τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις;
-Έτσι αντιλαμβάνεστε ως Κοινός Τόπος την κοινωνική πολιτική;
Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα συνεχίζουν να μένουν αναπάντητα εδώ και έξι και πλέον μήνες.
Είναι πλέον προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από τη νέα διοίκηση. Η αλήθεια είναι πως προεκλογικά ο κ. Κουτσογιάννης μας υποσχόταν να δούμε επιτέλους το “έργο”, αλλά απ’ ότι φαίνεται εδώ και έξι και πλέον μήνες παρακολουθούμε την «Δίκη της Δευτέρας». Και εκεί θα μείνουμε.
Η κοινωνική πολιτική κ. Κουτσογιάννη απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Κρίμα για όσους σας πίστεψαν και παρασύρθηκαν!

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 3:04 pm


Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου στα Λευκάδια Νάουσας

Ξεκίνησε το έργο της ασφαλτόστρωσης του κεντρικού δρόμου στο Τοπικό Διαμέρισμα των Λευκαδίων Νάουσας.
Παρόντες στο έργο είναι τόσο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χωροταξίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Στάθης Λογδανίδης όσο και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λευκαδίων κ. Νίκος Δημητρούσης.
Το έργο αφορά την Συντήρηση του Οδικού δικτύου του Δήμου Ηρωικής .Πόλης Νάουσας και προβλέπεται η αποκατάσταση οδοστρώματος του κεντρικού δρόμου στην Τοπική .Κοινότητα Λευκαδίων, μήκους 550 μέτρων περίπου και πλάτους από 8 έως 10 μέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 112.000,47 ευρώ και ανάδοχος είναι η κα Ρώσσιου Βιργινία.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 3:00 pm


Την έπιασε η ασφάλεια Βέροιας δείτε τι βρέθηκε σπίτι της

 Συνελήφθη προχθές (2 Ιουλίου 2024) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 21,3 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 7,1 γραμμαρίων, μία συσκευασία με κάνναβη, συνολικού βάρους 0,7 γραμμαρίων, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.195 ευρώ και 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 2:24 pm


Επίσκεψη του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας στο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη


Τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 4-7-2024 ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας, Αντιπύραρχος κ. Νικόλαος Φουρλίγκας.

Στη συνάντηση τονίστηκε η αρμονική συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο για τη πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση συμβάντων που λόγω και της κλιματικής αλλαγής επιβάλλουν την συνεχή επαγρύπνηση αλλά και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και την παραμονή της υπηρεσίας στην έδρα του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, διαβεβαίωσε τη συνέχιση της στήριξης του Δήμου, στο έργο της Πυροσβεστικής σε θέματα πυροπροστασίας, Πολιτικής Προστασίας, αλλά και γενικότερα για το θέμα ύπαρξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην έδρα του Δήμου Αλεξάνδρειας, με στόχο την προστασία των πολιτών

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 1:14 pm


Ζητείται βοηθός ή χειριστής Κλάρκ από τον ΑΣ Διαβατού

Ο Α.Σ. ΔΙΑΒΑΤΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ», ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΤΟ-ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗ Ή ΒΟΗΘΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΛΑΡΚ

ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 2331041190

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 1:11 pm


Δηλώσεις ζημίας από το χαλάζι της 2ας Ιουλίου στις καλλιέργειες παραγωγών στις Δ/Κ Πλατέος, Λιανοβεργίου, Κορυφής και Αράχου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται από τους Ανταποκριτές ΕΛΓΑ των Δ/Κ:

  • Πλατέος,
  • Λιανοβεργίου,
  • Κορυφής και
  • Αράχου

ότι οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημία από το χαλάζι της Τρίτης, 2 Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημίας στον τοπικό τους Ανταποκριτή ΕΛΓΑ έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 12:09 pm


Νάουσα:Κλείνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου τμήμα της Οδού Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή για λόγους ασφαλείας

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα για λόγους ασφαλείας από το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου, τμήματος της οδού Προφήτη Ηλία, από τη διασταύρωση με την οδό Αγία Παρασκευή και για μήκος περίπου 50 μέτρων, μέχρι να αποκατασταθεί, αποφάσισε ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που έχει διενεργηθεί το μεταλλικό πλέγμα που είναι τοποθετημένο για να συγκρατεί τις τυχόν μεμονωμένες καταπτώσεις είναι ανεπαρκές και λόγω της χρήσης του υφιστάμενου δρόμου, εντός του αστικού ιστού με συχνή κυκλοφορία, κρίθηκε αναγκαίο να κλείσει ό δρόμος μέχρι την αποκατάσταση του.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 10:37 am


Βέροια:Θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφής φυσικού αερίου στην πόλη της Βέροιας

Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας γνωστοποιεί ότι από 04/07/2024 έως 15/07/2024 θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφής φυσικού αερίου στην πόλη της Βέροιας, στις οδούς Βοσπόρου & Μανδηλαρά.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την εργοταξιακή σήμανση.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 9:44 am


Επίδομα έως 400 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και μέχρι πότε


Μέχρι τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου μπορούν οι άνεργοι να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ στο πλαίσιο του οποίου οι δικαιούχοι θα πάρουν εκπαιδευτικό επίδομα έως 400 ευρώ.

Το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για συνολικά 50.000 ανέργους υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Πώς υποβάλλετε αίτηση για το επίδομα-Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-se-programmata-sunekhizomenes-epaggelmatikes-katartises-gia-anabathmise-prasinon-dexioteton

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 9:20 am


Ήχησε το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία Χαλκιδική και Πέλλα – “Περιορίστε τις μετακινήσεις”

Ήχησε το 112 στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες.

“Προειδοποιητικό μήνυμα για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της 04/07/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών“, αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα.

Μήνυμα από το 112 εστάλη και σε κατοίκους άλλων περιοχών της Μακεδονίας, ανάμεσά τους και σε αυτούς της Χαλκιδικής, της Πέλλας, της Πιερίας και της Καβάλας.

Δείτε το μήνυμα:

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:05 pm


Βίντεο:Ο ALPHA στους αγρότες Ημαθία και Πέλλα που επλήγησαν από το χαλάζι

Χαλαζόπτωση έπεσε χθες το απόγευμα στην Ημαθία που ήταν αρκετό να κάνει ζημιές σε πολλές καλλιέργειες...

Τα χωριά που έπεσε το χαλάζι είναι 
Λουτρό 
Καψοχώρι 
Κορυφή 
Πλατύ 
Παλιοχώρι 
Οπως μας λένε οι αγρότες στη κάμερα του ALPHA αυτό το ολιγόλεπτο χαλάζι που έριξε στην περιοχή ήταν αρκετό να καταστρέψει πολλές καλλιέργειες.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 3:32 pm


Ευχαριστήριο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας

Ευχαριστήρια Επιστολή

Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας, και τον Διοικητή της Υπηρεσίας, Αντιπύραρχο κ. ΦΟΥΡΛΙΓΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, για την άψογη συνεργασία, την άμεση και αποτελεσματική της παρέμβαση, σε εργασίες του Δήμου μας.

 

Ο
Αντιδήμαρχος

Νικόλαος Γιαννάκης

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 3:14 pm


Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Δείτε αναλυτικά όλες τις ειδικότητες


Τη προκήρυξη 1ΓΤ/2024 που ανοίγει νέους πίνακες για εκπαιδευτικούς δημοσίευσε σήμερα το ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει το info.asep.gr ,απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η προκήρυξη (1ΓΤ/2024) του ΑΣΕΠ που αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, για τους κλάδους ΤΕ01 και ΤΕ02 καθώς και ανά μουσική ειδίκευση για τον κλάδο ΤΕ16, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  προκήρυξη  αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες ΦΕΚ .

 

Οι ειδικότητες

Μερικές από τις ειδικότητες που αφορούν την  1ΓΤ/2024 προκήρυξη του ΑΣΕΠ είναι οι εξής:

 

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ειδικότητες  εδώ

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:04 am


Λογαριασμοί ρεύματος Ιουλίου: Δείτε ποιος πάροχος σας συμφέρει

Τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Ιούλιο ανακοίνωσε η πλειοψηφία των παρόχων.

Από τις ανακοινώσεις προκύπτει πως οι μειώσεις στα τιμολόγια αυτά κινήθηκαν μεταξύ 2,63% και 3,94% ενώ το εύρος των αυξήσεων σε σχέση με τον Ιούνιο ήταν από 12,03% έως 38,77%. Αξιοσημείωτο είναι δε πως το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιούλιο είναι αυξημένο κατά 14%  σε σχέση με τον Ιούνιο, έναντι αύξησης 22% στην τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά το ίδιο διάστημα. Κύρια αιτία της ανόδου των χονδρικών τιμών που αντανακλάται ως ένα βαθμό στη λιανική είναι η αύξηση της ζήτησης λόγω καιρικών συνθηκών και η αυξημένη συμμετοχή των θερμικών μονάδων στην κάλυψη του φορτίου, καθώς και η διατήρηση σε σχετικά υψηλά επίπεδα των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου.

Αναλυτικά:

1.ΔΕΗ

. Αναλυτικά:

  • Το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται σε 13,557 σεντς ανά κιλοβατώρα έναντι 11,898 τον Ιούνιο.
  • Αντίστοιχα οι χρεώσεις για υψηλότερη κατανάλωση (πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα) είναι 14,385 σεντς ανά κιλοβατώρα από 12,642 και για το νυχτερινό 11,418 σεντς ανά κιλοβατώρα από 9,976 τον Ιούνιο.

Παρά την αύξηση το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιανουάριο οπότε διαμορφώθηκε στα 13,635 σεντς έως 500 κιλοβατώρες, 14,595 για μεγαλύτερη κατανάλωση και 11,155 σεντς το νυχτερινό.

2.VOLTON

  • Στο ειδικό τιμολόγιο της επιχείρησης, η ανταγωνιστική χρέωση του ρεύματος είναι στα 15,88 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Στα 4,90 ευρώ διαμορφώνεται το  πάγιο.

3. ΗΡΩΝ

  • Στο  Basic Home, η ανταγωνιστική χρέωση είναι στα 0,15879 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας.
  • Στα 5 ευρώ διαμορφώνεται η  τιμή του παγίου. Δηλαδή η τιμή ρεύματος διαμορφώνεται στα 15,879 λεπτά ανά κιλοβατώρα  τον Ιούλιο από 16,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Ιούνιο.

4.Φυσικό Αέριο Ελλάδος

  • Στα 13,990 ευρώ ανά κιλοβατώρα  είναι η χρέωση της τιμής ρεύματος .
  • Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

5.Protergia

  • Στα 15,99  λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή ρεύματος

6.ELPEDISON

  • Στα 14,874 λεπτά ανά κιλοβατώρα είναι η χρέωση για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες κατανάλωσης ρεύματος  και για άνω των 101 κιλοβατώρων είναι στα  18,874  λεπτά ανά κιλοβατώρα

7.NRG

  • Στα 17,131  λεπτά ανά κιλοβατώρα είναι η χρέωση της τιμής ρεύματος.

8. Volton

  • Στα 15,88 ευρώ ανά κιλοβατώρα είναι η χρέωση του ρεύματος.

9. ΖΕΝΙΘ

  • Στα 20,525 ευρώ ανά κιλοβατώρα είναι η τιμή του ρεύματος.
  • Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

10.ΕΛΙΝΟΙΛ

Στα  16,637  λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή ρεύματος για τον μήνα Ιούλιο

11.EUNICE

Η τιμή του ρεύματος είναι στα 18,23  λεπτά ανά κιλοβατώρα

12. OTE Estate

Στα 18,81 λεπτά ανά κιλοβατώρα είναι η χρέωση του ρεύματος

13.SOLAR ENERGY

Η τιμή του ρεύματος είναι στα 17,472  λεπτά  ανά κιλοβατώρα.

14.VOLTERRA

Στα 17,213 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του ρεύματος.

Σημειώνεται δε πως οι τιμές ρεύματος των παρόχων αναρτώνται σταδιακά  στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.

 

Ρεύμα: Πώς διαμορφώνεται σήμερα η τιμή του στη χώρα μας

Σημαντική πτώση της τάξεως του 29% καταγράφει η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας ωστόσο  εξακολουθεί να  βρίσκεται πάνω από τα  100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Όπως μεταδίδει το euenergy.live η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας διαμορφώνεται στα 105.88 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 148.70 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες. Τα ίδια στοιχεία της ιστοσελίδας δείχνουν πως η χώρα μας εξακολουθεί να έχει μια από τις πιο ακριβές τιμές ρεύματος στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, την υψηλότερη τιμή ρεύματος την έχει η Ουκρανία (με 6435.87 ευρώ ανά μεγαβατώρα) μετά ακολουθούν η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία  ( με  160.08 ευρώ ανά μεγαβατώρα), η Σερβία (122.30 ευρώ ανά μεγαβατώρα), η Πολωνία  με 112.85 ευρώ ανά μεγαβατώρα) και μετά η Ελλάδα (με 105.88 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Σημειώνεται δε πως η χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του προηγούμενου μήνα έκλεισε υψηλότερα 22% σε σχέση με τον Μάιο

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:01 am


Φωτογραφίες:Δείτε χαλάζι που έριξε στην Έδεσσα

Απίστευτο χαλάζι έριξε στην Έδεσσα με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλες οι καλλιέργειες..
Οι αγρότες είναι σε απόγνωση διότι ήταν μέσα στην παραγωγή.
pellanews.gr


Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:53 pm


Χαλάζι έπεσε σε χωριά της Ημαθίας καταστροφή για τους αγρότες

Χαλαζόπτωση έπεσε στην Ημαθία που ήταν αρκετό να κάνει ζημιές σε πολλές καλλιέργειες...
Τα χωριά που έπεσε το χαλάζι είναι 
Λουτρό 
Καψοχώρι 
Κορυφή 
Πλατύ 
Παλιοχώρι 
Οπως μας λένε οι αγρότες αυτό το ολιγόλεπτο χαλάζι που έριξε στην περιοχή ήταν αρκετό να καταστρέψει πολλές καλλιέργειες.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:27 pm


Ημαθία:Κατασχέθηκαν 1.525 λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Κατασχέθηκαν 1.525 λαθραία πακέτα τσιγάρων.
Συνελήφθησαν χθες (1 Ιουλίου 2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, 1 ημεδαπός άνδρας και 3 αλλοδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο ημεδαπός άνδρας σε περιοχή της Ημαθίας, να επιβαίνει σε όχημα ιδιοκτησίας του και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν 180 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 3.600 τεμάχια τσιγάρων), τα οποία είχε παραλάβει νωρίτερα από έναν από τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Τα παραπάνω πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή των 2 προαναφερόμενων ανδρών.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του αλλοδαπού άνδρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.345 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 26.900 τεμάχια τσιγάρων), τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Επίσης, στην οικία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι άλλοι 2 αλλοδαποί άνδρες.
Τα κατασχεμένα τσιγάρα θα σταλούν στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 6:38 pm


Ενημερωτική ομιλία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας

Ενημερωτική ομιλία για τη διαχείριση των περιστατικών βίας πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 27 Ιουνίου, η ψυχολόγος και η νομική σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Βέροιας σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας. Η δράση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος.
Σκοπός της ενημέρωσης, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών με το Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ήταν η ενίσχυση των γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων ως προς τον εξειδικευμένο χειρισμό των καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας με στόχο την προστασία των θυμάτων. Παρουσιάστηκε η λειτουργία του ολοκληρωμένου δικτύου 65 δομών σε όλη τη χώρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το τι θα μπορούσε να αλλάξει σε θεσμικό επίπεδο για να βελτιωθεί το πλαίσιο προστασίας τους.
Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 6:36 pm


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για το διάστημα 3 έως 4 Ιουλίου 2024

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο:
Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Την Τετάρτη (03-07-24)
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Την Πέμπτη (04-07-24)
α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).
β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.
γ. Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.



Υπενθυμίζουμε τις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
Πώς να εκτιμήσετε την απόσταση από μια καταιγίδα
• Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα. Διαιρέστε το χρόνο που μετρήσατε με το 3 ώστε να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
• Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση είναι ενδεικτική καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ
 Αν βρίσκεστε στο σπίτι
• Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.
• Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
• Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.
 Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο
• Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
• Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
• Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
• Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.
 Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο
• Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
• Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
• Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
• Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
• Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
• Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
• Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
• Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
• Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.
 Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης
• Προφυλαχθείτε αμέσως. Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.
Παρακαλούμε για πιστή τήρηση των προαναφερομένων.


Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 4:51 pm


Ημαθία:Τον παρέσυρε με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του

Τροχαίο Δυστύχημα Χθες (1 Ιουλίου 2024) και ώρα 11:05 περίπου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Δ.Χ.Φ όχημα που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 85χρονο ημεδαπό, που κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 85χρονου και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:22 pm


Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά από φυσικές καταστροφές.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικές τις διατάξεις που υπερψηφίστηκαν με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, με τις οποίες διευρύνθηκε η προστασία που παρέχει το Κράτος στους αγρότες στην περίπτωση φυσικής καταστροφής.
Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα πιο ευρύ και αποτελεσματικό πλαίσιο για τους αγρότες που τα τελευταία χρόνια βλέπουν συχνά, όχι μόνο την παραγωγή τους -αλλά και τις εγκαταστάσεις τους- να δέχονται ισχυρά πλήγματα ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων.
 Και μάλιστα, η αλλαγή αυτή γίνεται με αναδρομική κάλυψη από 01/01/2022, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση των αγροτών θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Ημαθίας που έχουν υποστεί καταστροφές τα τελευταία 2,5 χρόνια!
Εξάλλου, το ζήτημα αυτό είχε ήδη θέσει ο Τάσος Μπαρτζώκας με κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας να προβλεφθεί αποζημίωση για θερμοκήπια και γενικώς τις αγροτικές εγκαταστάσεις που συχνά πλέον υφίστανται τεράστιες ζημιές. Επίσης, τόνισε ότι ήταν δίκαιη και η επέκταση της προκαταβολής αποζημίωσης στους μη κατ' επάγγελμα αγρότες, που επίσης έχουν δεχθεί μεγάλες πιέσεις τα τελευταία χρόνια εξαιτίας καταστροφών από την κλιματική κρίση.
Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας τάχθηκε εξαρχής υπέρ της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) στο νέο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης, ένα αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε η ηγεσία του Υπουργείου.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας επικροτεί τις κινήσεις του κυβερνητικού επιτελείου που κατευθύνονται στην κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των αγροτών μας και θα συνεχίσει να αναδεικνύει όλα τα θέματα που χρήζουν παρέμβασης υπέρ του αγροτικού κόσμου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 11:35 am


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας