Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Σπουδαίες επιδόσεις για ακόμα μία χρονιά στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» (pics,vid)

Το φεστιβάλ ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» είναι θεσμός, είναι το μίντινγκ ρίψεων στην χώρα μας και για μία ακόμα χρονιά πρόσφερε πλούσιο θέαμα αλλά και σημαντικές επιδόσεις από τα σπουδαία ονόματα που βρέθηκαν στην Τρίπολη.

Το φεστιβάλ ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» που φέρει το όνομα της μεγάλης αυτής προσωπικότητας του Ελληνικού στίβου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Παρά τον άστατο καιρό που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των αθλητών με την βροχή νωρίς το απόγευμα δεν έλειψαν οι σημαντικές επιδόσεις από τους κορυφαίους της χώρας μας αλλά και από την Κύπρο στις ρίψεις σε όλες τις βαθμίδες και σε όλες τις κατηγορίες.

Τα βλέμματα για μία ακόμα φορά έπεσαν όπως είναι απόλυτα λογικό στην σφυροβολία Ανδρών αλλά και στην σφυροβολία Γυναικών που επί της ουσίας αποτελούν το κυρίως πιάτο του μίτινγκ αυτού

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε φυσικά και η δισκοβολία Ανδρών με την παρουσία του Αρκά πρωταθλητή Ιάσωνα Θανόπουλου ενώ συνέχεια στις πολύ καλές αγωνιστικές επιδόσεις έδωσε και η Βαλεντίνα Δρακοπούλου του Γ.Σ. Αρκαδίας.

Στις κάμερες των τοπικών ΜΜΕ μίλησαν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κώστας Βινατσέλας τονίζοντας την συνεχή αναβάθμιση του μίτινγκ και την επιθυμία να δημιουργηθεί κλειστό στίβου στην πόλη μας αλλά και η Αναπληρώτρια στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από τον ΣΕΓΑΣ και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ξένια Αργειτάκη για την σημασία του μίτινγκ αλλά και για τα κορυφαία ονόματα των ρίψεων που ήρθαν στην Τρίπολη.

Στο ΔΑΚ Τρίπολης βρέθηκαν η πρόεδρος Σοφία Σκοράφα και άνθρωποι του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και του κλασσικού αθλητισμού αλλά και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρακολούθησαν τους αγώνες και βράβευσαν τους αθλητές παρουσία ασφαλώς αρκετού κόσμου παρά την βροχή που έπεσε τις απογευματινές ώρες.

Το φεστιβάλ ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» αποτελεί ένα από πιο σημαντικά αθλητικά ραντεβού στην χώρα μας στο κομμάτι των ρίψεων και το μίτινγκ αυτό χάρη στις ενέργειες των υπευθύνων αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο χρόνο με τον χρόνο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Φεστιβάλ Ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος"

Video of ArcadiaPortal.gr Φεστιβάλ Ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος"

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 6:31 pm


«Μητέρα! Όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαΐου και την τιμητική του έχει το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο.

Μαμά, μανούλα, μάνα, μανουλίτσα, όπως και να τη φωνάξουμε, η Μητέρα μας είναι μία και μοναδική. Πηγή της ζωής και της πρώτης πνοής.

Ζεστή αγκαλιά μέρα- νύχτα. Το χάδι της, οι συμβουλές της είναι αξία ζωής, κίνητρο έμπνευσης στις δύσκολες αλλά και στις εύκολες στιγμές μας. Η παρουσία της ή η απουσία της καθορίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης που νιώθει η κάθε μητέρα για το παιδί και την οικογένειά της.

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στις μητέρες. Και η γιορτή της Μητέρας, η οποία φέτος πέφτει στις 12 του μηνός Μαΐου, είναι πάντα μια ευκαιρία για να εκφράσουμε με έναν απλό αλλά γλυκό τρόπο, την αγάπη προς τη μητέρα.

Ένα όμορφο μπουκέτο με λουλούδια είναι ό,τι καλύτερο για να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο της μητέρας.

Μητέρα, ο στυλοβάτης της οικογένειας, πάντα δίπλα μας στις χαρές, στις λύπες και τις δυσκολίες.

Μητέρα, η τράπεζα, στην οποία καταθέτουμε όλους μας τους πόνους και τις ανησυχίες.

Μητέρα, όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί.

Η διάσημη συγγραφέας Αγκάθα Κρίστι όρισε την αγάπη της μητέρας ως: «Η αγάπη της μάνας για το παιδί της είναι μοναδική στον κόσμο. Δεν ξέρει κανέναν νόμο, οίκτο τα προγραμματίζει όλα και συνθλίβει όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του!»

Στην Αρχαία Ελλάδα, την Άνοιξη, τιμούσαν τη Γαία, που συμβόλιζε τη μάνα Γη, τη μητέρα όλων, Θεών και ανθρώπων και στη συνέχεια τη Ρέα, σύζυγο του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.
        Στον Χριστιανισμό, η μητέρα του Ιησού, η Παναγία, είναι η απόλυτη μορφή της μητρότητας.
        Λένε πως η ιστορία μας ξεκινά πάντα από την ιστορία της μητέρας μας. Εκείνη είναι η αρχή των πάντων στη ζωή μας, εκείνη μας έφερε στον κόσμο, μας πότισε με την αγάπη και τη φροντίδα της, ακολούθησε κάθε μας βήμα, στήριξε κάθε μας όνειρο, ίσιωσε τις στραβές γραμμές και μας βοήθησε να τραβήξουμε ίσιες και στάθηκε πίσω μας, λίγο να σπρώχνει και λίγο να στηρίζει.
       Η μητέρα μας είναι η αρχή μας. Είναι αυτή που μας έμαθε πώς να αγαπάμε, αλλά και πώς να είμαστε και εμείς μαμάδες. Η αγάπη της μάνας είναι ένας βροντερός καταρράκτης και ένα αστείρευτο πηγάδι.
      Μπορούμε μόνο να ευχαριστήσουμε την τύχη μας που μας έτυχε μια τέτοια μανα και να της πούμε πως:
«Μαμά σ' αγαπώ με όλη μου την καρδιά! Δεν υπάρχει κανείς άλλος σας εσένα!»
ΜΑΝΑ, δεν βρίσκεται λέξη καμία, που να 'χει στον ήχο της τόση αρμονία.

Χρόνια πολλά, μαζί με όλη μας την αγάπη σε κάθε μάνα!

 

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Αρκαδίας
Ο Πρόεδρος
Μπαλάσης Νικόλαος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 6:28 pm


Αργεί το Internet; Το «αθώο» οικιακό αντικείμενο που σαμποτάρει το Wi-Fi

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Πριν κατηγορήσετε το Wi-Fi, λάβετε υπόψιν ότι ο «ένοχος» που μπορεί να σαμποτάρει σιωπηλά τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο κρύβεται μέσα στο σπίτι σας, μεταμφιεσμένος σε ένα αθώο οικιακό αντικείμενο... τον καθρέφτη!

Σύμφωνα με τις γνώσεις της Virgin Media O2, όλα εξαρτώνται από το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένοι, ένα λεπτό στρώμα μετάλλου, για την ακρίβεια.

Αυτό το μεταλλικό στρώμα, που έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά το φως και να ενισχύει την αισθητική, έχει μια ακούσια συνέπεια: μπορεί να διαταράξει το σήμα του Wi-Fi, οδηγώντας σε εκνευριστικά αργές ταχύτητες στο διαδίκτυο

Διαβάστε περισσότερα για το «αθώο» οικιακό αντικείμενο που σαμποτάρει το Wi-Fi.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 6:00 pm


Στις εκδηλώσεις της Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος οι Αρματωμένοι Μωραΐτες από το Ναύπλιο (pics)

 Εντυπωσιακή και καταχειροκροτούμενη η συμμετοχή του συλλόγου : 'Αρματωμένοι Μωραΐτες - Σταϊκος Σταϊκόπουλος - Ναύπλιο 1822" στην επέτειο για την 201η   Β' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Άστρος Κυνουρίας. 

Ο Σύλλογός μας στέλνει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους αρμοδίους τόσο για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή που μας έκαναν, όσο και για την ιδιαίτερη φιλοξενία τους.  

το Δ.Σ.

Δελτίο Τύπου 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 5:58 pm


Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι αγώνες δρόμου «Tyros Run»

H Κοιν.Σ.Επ Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνουν το διήμερο Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου 2024 Αγώνες Δρόμου με την ονομασία Tyros Run.24 – George Marneris.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει:

Αγώνα Δρόμου 16.000μ.

Αγώνα Δρόμου 8.000μ.

Παιδικούς 500μ. και 800μ. και 1000μ.

Δρόμο υγείας RUN 4 FUN 3χλμ. στο παραλιακό μέτωπο του Τυρού.

3 ώρες πεζοπορία γνωριμία της περιοχής.

Μουσικοχορευτική παράσταση στην Τσακώνικη διάλεκτο.

 

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συνεργάζονται οι σύλλογοι της περιοχής:

Τσάκωνες Περιπατητές.

Τσακωνοπαρέα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρού “Ο Απόλλων”.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 5:29 pm


Εξέλιξη του έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Αυτοψία στο έργο, προϋπολογισμού 3.115.000 € χρηματοδοτούμενο από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τίτλο: «ΜΕΤΡΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτριο Καλδή.

Συγκεκριμένα την περίοδο αυτή το έργο εξελίσσεται  με εργασίες φρεζαρίσματος της ασφάλτου, στην 82η εθνική οδό Καλαμάτα – Πύλος και ειδικότερα στο τμήμα από Ριζόμυλο έως Σουληνάρι. Στο τμήμα αυτό, μήκους 19 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης, κατά θέσεις, και όπου προβλέπεται από την τεχνική έκθεση, νέου αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα μήκους συνολικά 3,1 χιλμ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά θέσεις και στην 7η εθνική οδό Καλαμάτα – Τσακώνα.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 5:00 pm


Eπιστημονικό συνέδριο για την Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού στο Άστρος (pics,vid)

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της 201ης επετείου από τη σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος το 1823.

Η εκδήλωση με θέμα «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους αποκαλύπτει τα μυστικά της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού» έγινε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας Γ. Καμπύλης, η δημοτική αρχή έχει θέσει στόχο την καθιέρωση ενός ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου ώστε να αναδεικνύεται κάθε φορά και μια διαφορετική πτυχή της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής παράδοσης της περιοχής.

Η επιλογή της προβολής της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού, ενός από τα πιο σημαντικά μνημεία των ρωμαϊκών χρόνων, έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς το μνημείο παραμένει αναξιοποίητο, δεκαετίες μετά την ανακάλυψή του. Ενώ, και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, στο οποίο στεγάζονται ευρήματα κυρίως από την Έπαυλη, παραμένει κλειστό. 

Στην Ημερίδα αναδείχθηκαν τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν το μνημείο ξεχωριστό και συζητήθηκαν ζητήματα συντήρησης και ανάδειξής του, όπως και οι ενέργειες για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Μουσείου. Σκοπός ήταν να προκληθεί στην επιστημονική κοινότητα ένας γόνιμος διάλογος που, αφενός, θα φέρει σ’ επαφή τους πολίτες με την τοπική ιστορία και αφετέρου, να κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων. 

 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γεώργιος Καμπύλης Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής ανέφερε: Το 2023 υπήρξε χρονιά συμβολική όχι μόνο για το Άστρος, αλλά και για τους δημοκρατικούς θεσμούς και την καθιέρωση του Συντάγματος του νεότερου Ελληνικού Κράτους. Η Επέτειος της συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος εορτάστηκε με ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους και δημιούργησαν ιστορική παρακαταθήκη στους δημότες της Βόρειας Κυνουρίας. Μεταξύ αυτών ήταν και η πραγματοποίηση του Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού με ειδικό θέμα: «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπός της». Ο στόχος που είχαμε θέσει ήταν να καθιερωθεί η πραγματοποίηση ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου, ώστε να αναδεικνύεται κάθε φορά και μια διαφορετική πτυχή της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής παράδοσης του τόπου μας. Η Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού συνιστά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία των ρωμαϊκών χρόνων και δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητη και άγνωστη. Ενώ, και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, το οποίο στεγάζει κατεξοχήν ευρήματα από την περιοχή της αρχαίας κώμης Εύας και από την Έπαυλη, παραμένει κλειστό λόγω προβλημάτων συντήρησης. Στην Ημερίδα θ’ αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν το μνημείο ξεχωριστό και θα συζητηθούν ζητήματα συντήρησης και ανάδειξής του. Παράλληλα, θ’ αναδειχθεί η τριπλή σπουδαιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους – λόγω θέσης, ιστορικότητας και ευρημάτων. Σκοπεύουμε έτσι, να προκαλέσουμε στην επιστημονική κοινότητα έναν γόνιμο διάλογο που, αφενός, θα φέρει σ’ επαφή τους πολίτες με την τοπική ιστορία και αφετέρου, θα κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων. 

 

Στο προεδρείο ήταν οι: Ιωάννα Τετώρου – Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη.

Η κυρία Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη  ανέπτυξε το θέμα "Από το Ιερό του Πολεμοκράτη, στη Μονή Λουκούς: συζητώντας τη διαχρονικότητα μιας θέσης στον ελαιόκαμπο της Θυρέας.

Ο κ. Παναγιώτης Κωσταλούπης μίλησε για το έργο της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων στο πλαίσιο της προστασίας και ανάδειξης του διακόσμου της Έπαυλης του Ηρώδη στη Λουκού Κυνουρίας.4

Οι κυρίες Ελένη Ψαθή – Μαρίνα Παπαδημητρίου αναφέρθηκαν στις ενέργειες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την Έπαυλη Ηρώδη του Αττικού στην Εύα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους κατά τα τελευταία έτη. 

Ο κ. Γεώργιος Σπυρόπουλος έκανε ομιλία σχετική με την ανάδυση της πνευματικά ενεργούς προσωπικότητας του Ηρώδη Αττικού από τον αδιόρατο απόηχο του αρχιτεκτονικού και γλυπτού διακόσμου της Έπαυλής του στην Εύα/Λουκού Κυνουρίας. Τέλος οι Κλήμης Ασλανίδης – Χριστίνα Πινάτση – Κωνσταντίνα Τσούλου παρουσίασαν την μελέτη αποκατάστασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους 

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 4:34 pm


Συνελήφθησαν έξι μέλη εγκληματικής οργάνωσης - Διακινούσαν ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, -6- μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στην εσωτερική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης που παρήγαγαν και την αποκόμιση μεγάλων παράνομων εσόδων. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 9 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, κατελήφθησαν οι εμπλεκόμενοι να έχουν εγκαταστήσει από κοινού, εργαστήριο – φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πλήρως εξοπλισμένο, με τεχνητό φωτισμό, δημιουργώντας έτσι κατάλληλες συνθήκες για την ωρίμανση των φυτών, προκειμένου να επιτυγχάνεται συνεχής παραγωγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση έχοντας διαρκή δράση, διέθετε ιεραρχική δομή και επαγγελματική υποδομή για την παραγωγή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους, ενώ τα μέλη της είχαν αναλάβει διακριτούς ρόλους, ως εξής:

• 42χρονος, τη χρηματοδότηση και εγκατάσταση της καλλιέργειας και την στρατολόγηση του εργατικού δυναμικού, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιούσε κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων προκειμένου να δικαιολογεί έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες,

• 43χρονος, τη διευκόλυνση της μεταφοράς εργατικού δυναμικού και εφοδίων στο χώρο της φυτείας,

• 24χρονος, την εποπτεία της καλλιέργειας και τον έλεγχο της φυτείας, καθώς και τη συγκομιδή, φύλαξη και αποθήκευση των παραγόμενων ποσοτήτων κάνναβης, προς περαιτέρω διακίνηση,

• 32χρονος, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και εποπτεία της καλλιέργειας και τον τεχνικό έλεγχο της φυτείας και

• δύο 39χρονοι, τον ανεφοδιασμό του εργατικού δυναμικού με τρόφιμα, καθώς και τη συγκομιδή της κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καθώς και από την κατοχή των κατηγορούμενων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

• -215- δενδρύλλια κάνναβης, 

• -33- κιλά και -202,9- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• -3,7- γραμμάρια κοκαΐνης,

• -2- οχήματα, 

• -8.345- ευρώ, -100- δολάρια Η.Π.Α. και -500- λίρες Αγγλίας,

• -11- κινητά, 

• -4- ζυγαριές,

• -22- κερδοφόροι λαχνοί συνολικού χρηματικού ποσού 28.003,19 ευρώ,

• -9- τραπεζικές αποδείξεις είσπραξης κερδών συνολικού χρηματικού ποσού -5.793,20- ευρώ,

• πλήθος κλειδιών και

• πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων - φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες διά της υδροπονικής μεθόδου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 4:29 pm


Σήμερα σε πρώτη προβολή η ταινία «Η Καμπανία της Ανατολής»

Οινοποιία Αδερφών Παπανικολάου: Ο πατέρας αφέντης, ο οραματιστής γιος Βασίλης, ο τυχοδιώκτης αδελφός Νίκος και η μάνα-Κέρβερος. Παράγοντας αφρώδη οίνο από την Αρκαδία από το 1885, ονειρεύονται μια Καμπανία της Ανατολής. Στο σπίτι, συγκρούσεις χαρακτήρων. Έξω καραδοκούν οι αντίπαλοι που θα τους οδηγήσουν σ’ ένα τραγικό τέλος. Μια ιστορία για το κρασί και την απληστία.

Συμπαραγωγή: ΕΡΤ, ΕΚΚ, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ, StoryDoc, Δήμος Τρίπολης, Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ - πρώτη τηλεοπτική προβολή

Περιμένουμε να το δούμε απόψε

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/05, στις 21:00, στην ΕΡΤ3

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 4:01 pm


Ημιορεινός αγώνας «Παπαλάμπρεια 2024» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο ημιορεινός αγώνας «Παπαλάμπρεια 2024» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, για 5η φορά, με διοργανωτή τον Σύλλογο Ρωμυραίων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την ημέρα της θρησκευτικής πανήγυρης στο Ρωμύρι και αναμένεται να τρέξουν αθλητές από πολλούς συλλόγους της Μεσσηνίας και όχι μόνο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτιμώντας την προσπάθεια για την προβολή και την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου, στηρίζει τον αγώνα και τις δράσεις, ενώ συγχαίρει τον σύλλογο και τα μέλη του για το πλούσιο έργο που επιτέλεσαν στη συντήρηση και αναστήλωση εκκλησιών του χωριού.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 4:00 pm


Εγκαίνια του λαογραφικού Μουσείου στην Άνω Δαβιά (pics,vid)

Τα εγκαίνια της Λαογραφικής Συλλογής των απανταχού Δαβιωτών πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου στο πρώην Δημαρχείο στην Άνω Δαβιά.

Το πρώην Δημαρχείο του χωριού μετατράπηκε σε Μουσείο και γέμισε με αντικείμενα τα όποια σε γυρνούν πίσω στο χρόνο.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι τα αντικείμενα ανήκαν στον εκλιπόντα Θεόδωρο Μπίκο και προσφέρθηκαν για να εκτεθούν στο μουσείο. Επίσης πολλά από τα εκθέματα του Μουσείου είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν τα παλαιότερα χρόνια οι κάτοικοι του χωριού.

Ο αείμνηστος Θ. Μπίκος καταγόταν από τις Δαβιές, όμως έφυγε για την Αμερική και έζησε εκεί πάνω από σαράντα χρόνια αλλά ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του. Τα εκθέματα που υπάρχουν και κοσμούν αυτό τον νέο χώρο είναι όπλα, τοπικές φορεσιές και λοιπά λαογραφικά αντικείμενα που διευκόλυναν την ζωή των κάτοικων.

Ο πρόεδρος, ο πολιτιστικός Σύλλογος και κάτοικοι του χωριού βοήθησαν με προσωπική εργασία για την υλοποίηση του Μουσείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βλάσης Κώστας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρίπολης κ. Γ. Οικονομόπουλος, η κυρία Ε. Καρούντζου, η κυρία Κλειώ Κορώνη, κ. Γ. Λαγός, ο κ. Γ. Χασάπης, ο κ. Β. Βαρδιάμπασης,  οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες από την Τρίπολη και τα γύρω χωριά.

Το Μουσείο ονομάστηκε «Θεόδωρος Μπίκος» προς την τιμήν του ανθρώπου που οραματίστηκε και εμπνεύστηκε αυτό το στολίδι της Δαβιάς.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια Λαογραφικής Συλλογής των Απανταχού Δαβιωτών

Video of ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια Λαογραφικής Συλλογής των Απανταχού Δαβιωτών

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 3:57 pm


ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα

Την ώρα που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί από τη μια να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα που προσβάλει τη νοημοσύνη του λαού κι από την άλλη να εξωραΐσει την πολιτική της φοροληστείας, της καθήλωσης των μισθών στα προ 15ετιας επίπεδα, του εξαναγκασμού των συνταξιούχων να εργάζονται και μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

Οι δε «σωτηρίες» επενδύσεις δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, όπου επιχειρείται να ολοκληρωθεί το έγκλημα με την απόλυση όλων των εργαζομένων.

Είναι προφανές ότι απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και έχει τη σφραγίδα της ΕΕ της εκμετάλλευσης, των ματωμένων πλεονασμάτων και των πολεμικών δαπανών, όπως ουσιαστικά παραδέχτηκε και ο κύριος Μητσοτάκης, απάντηση δεν μπορούν να δώσουν τα κόμματα που έχουν ως «σημαία» την «ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Μόνη λύση είναι η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, για κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αυτό περνά μέσα από την αποδυνάμωση τόσο της κυβέρνησης, όσο και των άλλων κομμάτων της ΕΕ και τη μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ.

 

ΑΘΗΝA 11/05/2024                                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 3:29 pm


Σύλληψη 27χρονου στη Σπάρτη για ναρκωτικά

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Συνελήφθη, χθες (10.5.2024) το απόγευμα, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης,  27χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -94,42- γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης και -1- ζυγαριά ακριβείας. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 3:00 pm


Σκρέκας: Εως 15% η εξοικονόμηση χρημάτων μέσω του e-katanalotis

Eurokinissi

Με το e-katanalotis τα νοικοκυριά ενημερώνονται για τις αποκλίσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ και μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 15% από τις αγορές τους ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας , μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο υπουργός ανέφερε και ένα παράδειγμα με τις βρεφικές πάνες όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμή από 7,96 ευρώ μέχρι 14,42 ευρώ, δηλαδή μέσω της εφαρμογής, ένα νοικοκυριό μόνο από αυτό το προϊόν μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 5 ευρώ. «Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής, που έκανε η κυβέρνηση μας, βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να προστατεύσουμε το ελληνικό νοικοκυριό», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

Επίσης, τόνισε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ειδικότερα στα σούπερ μάρκετ κυμάνθηκε στο 0,28% τον Μάρτιο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο μάλιστα, ο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί κατά 40%. «Η Ελλάδα από το 2019 μέχρι το 2024, έχει συνολικά τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό στην Ευρώπη. Στην 4ετία, στα τρόφιμα είχαμε 30,1% πληθωρισμό και δείτε πόσο είχαν άλλες χώρες. Ο τζίρος ανά τετραγωνικό μέτρο στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, είναι ο μισός από αυτόν στη Ρουμανία και κατά 30% χαμηλότερος από την Πορτογαλία. Έχουμε πολλές αίθουσες, έχουν πολλά λειτουργικά οι αλυσίδες και μικρότερο τζίρο. Τα σούπερ μάρκετ θα είχαν υπερκέρδη αν δεν βάζαμε το πλαφόν».

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 2:28 pm


Μεσσηνία: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 36χρονο

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Χθες (10.5.2024) το απόγευμα, στην Άνθεια, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, το οποίο οδηγούσε 36χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού και στη συνέχεια ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 2:00 pm


Δύο συλλήψεις από την ΟΠΚΕ για απόπειρα διάρρηξης σε σπίτι

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθησαν, χθες (10.5.2024) το απόγευμα, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, -2- ημεδαποί, ηλικίας 17 και 20 ετών, αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 1:00 pm


Mέτρα πυροπροστασίας για οικόπεδα - Τι αρμοδιότητες έχουν οι Δήμοι

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Εκδόθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 2695, τεύχος Β, της 9.5.2024 η υπ’ αριθ. 20/2024 πυροσβεστική διάταξη «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα».

Με τη συγκεκριμένη πυροσβεστική διάταξη καθορίζεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομών, επικαρπωτών, μισθωτών ή υπομισθωτών οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

(α) περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

(β) περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

(γ) εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω  περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και

(δ) εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, για τον καθαρισμό των χώρων αυτών κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους και τη συντήρησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτηρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων που αναφέρονται παραπάνω.

Η διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει:
Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών,  αντικειμένων και απορριμμάτων.
Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.
Καθορίζεται η μέριμνα των υπόχρεων, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, μέχρι την 30ή Απριλίου κάθε έτους στο Εθνικό Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας του άρθρου 53Α του ν.4662/2020 (Α΄ 27), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Υ.Κ.Κ.Π.Π.). Για το πρώτο έτος σύστασης του μητρώου ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης των υπόχρεων ορίζεται η 31η Μαΐου 2024.

Καθορίζονται οι αρμοδιότητες των δήμων, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
Η ενημέρωση των υπόχρεων
Η διενέργεια τακτικών ή εκτάκτων ελέγχων
Η διενέργεια καθαρισμού του οικοπέδου,
Η διενέργεια αυτοψίας και
Ο επείγων αυτεπάγγελτος καθαρισμός
Καθορίζονται οι αρμοδιότητες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
Η ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο του οικείου δήμου
Η διενέργεια αυτοψίας κατόπιν αίτησης του οικείου δήμου και
Η βεβαίωση της αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσου και ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς,
Πρόστιμα και κυρώσεις
1. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον οικείο Δήμο:

α. Πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ,

β. η δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

2. Κατά του προστίμου ο ενδιαφερόμενος δύναται να υποβάλει ένσταση στον δήμο εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών.

3. Μετά το πέρας της δεκαήμερης προθεσμίας ή εφόσον η ένσταση δεν έχει γίνει αποδεκτή, ο οικείος Δήμος υποχρεούται εντός πέντε (5) ημερών να προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων αυτών, κατά προτεραιότητα βάσει του κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς.

4. Η δαπάνη και το πρόστιμο αποτελούν έσοδα του οικείου Δήμου και εισπράττονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

5. Σε περίπτωση μη ανεύρεσης των στοιχείων των υπόχρεων, ακολουθείται η διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων του παρόντος άρθρου εξαιρουμένης της διαδικασίας επιβολής προστίμου και των προθεσμιών που αναφέρονται σε αυτήν.

6. Στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 53Α του ν. 4662/2020.

7. Η υποβολή ψευδούς δήλωσης του άρθρου 3 στο Εθνικό Μητρώο, ως προς την τήρηση της σχετικής υποχρέωσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 53Α του ν. 5075/2023, τιμωρείται, σύμφωνα με το άρθρο 53Α του  ν. 4662/2020 με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή εκατόν ογδόντα (180) έως τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες. Το ύψος της κάθε ημερήσιας μονάδας δεν μπορεί να είναι κατώτερο από εβδομήντα (70) ευρώ, ούτε ανώτερο από εκατό πενήντα (150) ευρώ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 12:30 pm


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Νόιφελτ με καταγωγή από τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Νόιφελτ με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατάγεται από τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, το γένος Χρόνη και Κοπίτα και από την εκλιπούσα σύντροφο ζωής Ελένη, από το Σέρβου, συνδέεται στενά με τις οικογένειες Μπόρα και Βέργου. Ο Παναγιωτης Νόιφελτ έχει έναν γιο τον Χρίστο-Λώρενς ο οποίος σπουδάζει και διαπρέπει στην Ιατρική. Έχει διατελέσει σύμβουλος στο γραφείο του πρ. Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα πολιτιστικής πολιτικής, προβολής και αερομεταφορών, πριν συμβάλλει για μικρό χρονικό διάστημα στην αναβάθμιση πολιτικών στοχοθετήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το 2015 συμμετείχε σε κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες της Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν βρισκόταν στην Ελλάδα. Τα τελευταία εικοσιεπτά χρόνια λόγω θέσεως συμμετέχει σε πλήθος κλαδικών, πολιτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων διεθνώς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΪΦΕΛΤ
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Πλεύση Ελευθερίας
Πολιτιστικός Διαχειριστής, Διεθνής Πολιτιστική Διπλωματία, Πολιτική και Οικονομία.

ΘΕΛΕΙΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ;

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, έχει ζήσει στη Νιγηρία και σήμερα ζει στο Λονδίνο, με καταγωγή από την Αρκαδία (Σκιρίτιδα, Βλαχοκερασιά), την Άνδρο (Μπατσί), και την πρώην Γερμανική Σιλεσία. Έχει διπλό δημιουργικό και τεχνικό υπόβαθρο. Έχει σπουδάσει υποκριτική, σκηνοθεσία, διαχείριση και οικονομία αερομεταφορών και επαγγελματικά παραγωγή, πολιτιστική διπλωματία, πολιτική και οικονομία. Είναι αυτοδημιούργητος, οργανωτικός σε θέματα πολιτικής, διεύθυνσης επιχειρήσεων και καμπανιών.

Eίναι Ιδρυτής και Πρόεδρος των οργανισμών: 

Civilizations Council.
International Cultural & Creative Industries Regulatory Authority, εισηγητικός νομοπαρασκευαστικός φορέας, με χρήση Blockchain, Artificial Intelligence και Big Data. 
International Independent, διεθνής franchise βιομηχανική κοινοπραξία παραγωγικών φορέων πολιτισμού.
Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας, για την αναβάθμιση των μοντέλων διαχείρισης, προώθησης και χρηματοδότησης. 
International Cultural & Creative Economy and Development, Athens (Διεθνές Συνέδριο).
Ιδρυτής των διεθνών κινημάτων Cultural Left  και Creative Left.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 12:26 pm


Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Άστρος (pics,vid)

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων της επετείου της 201ης Β' Εθνοσυνέλευσης του Άστρους πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/5)   στην πλατεία εκδήλωση χορών με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Ανδρέα-Πραστού, ο Αθλητικός-Εκπολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορακοβουνίου, ο Πολιτιστικός σύλλογος Άστρους, ο πολιτιστικός σύλλογος των Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους, ο χορευτικός σύλλογος Βόρειας Κυνουρίας "Χορός και Παράδοση" και ο σύλλογος Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών ο "Θυρεάτης".

Ακούσματα από την Καρδίτσα , το Πολύγυρο Χαλκιδικής,την Ανατολική Ρωμυλία, την Νάξο , την Ρόδο και την Κρήτη οδήγησαν τον κόσμο σε ένα μουσικό ταξίδι.

Aκολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στον Άστρος

Video of ArcadiaPortal.gr Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στον Άστρος

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 12:00 pm


Η Γαλλία καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

Η Γαλλία καλεί το Ισραήλ να σταματήσει «πάραυτα» τη στρατιωτική επιχείρησή του στη Ράφα, η οποία απειλεί να δημιουργήσει μια «καταστροφική κατάσταση» για τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμα που κοινοποίησε χθες Παρασκευή μέσω της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter).

«Καλούμε τις ισραηλινές αρχές να σταματήσουν αυτήν την στρατιωτική επιχείρηση πάραυτα και να επιστρέψουν στην οδό των διαπραγματεύσεων, της μόνης που μπορεί να οδηγήσει στην άμεση απελευθέρωση των ομήρων και στην επίτευξη βιώσιμης εκεχειρίας», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτηρίζει αναγκαία τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα – «το τελευταίο προπύργιο» της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ίδιο – όπου συνωστίζονται 1,4 εκατ. Παλαστίνιοι.

Αψηφώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν από την Τρίτη «στοχευμένες» επιχειρήσεις στην ανατολική Ράφα, ενώ απέκλεισαν το σημείο διέλευσης στα σύνορα με την Αίγυπτο – νευραλγικής σημασίας πύλη εισόδου για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «αντιτρομοκρατική επιχείρηση ακριβείας» σε συγκεκριμένες περιοχές στην ανατολική Ράφα, όπου εξαλείφθηκαν «πυρήνες τρομοκρατών».

Οι ΗΠΑ «παρακολουθούν με ανησυχία» τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, αλλά δεν τη θεωρούν «μείζονας κλίμακας», είπε χθες Παρασκευή ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 11:40 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

home - ANA-MPA S.A.

home  ANA-MPA S.A.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2024 | 10:00 am


Σεισμός στην Αρκαδία - LiFO

Σεισμός στην Αρκαδία  LiFO

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2023 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας