Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

«Δεν υπάρχουν άβατα - Η ΕΛ.ΑΣ επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην παρανομία»

Σημερινές δηλώσεις που έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρονται σε «άβατα», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς καθημερινά, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν σε ολόκληρη την επικράτεια, επεμβαίνοντας οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται συνεχείς, συντονισμένες και επαναλαμβανόμενες δράσεις σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας. Μόνο στην περιοχή του Χαλανδρίου, το τελευταίο τετραήμερο (31/05 – 03/06), έχουν πραγματοποιηθεί δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, προκειμένου διερευνηθούν υποθέσεις διατάραξης κοινής ησυχίας και ρευματοκλοπής.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παρέμβαση σε -4- στύλους παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας ηλεκτροδοτούνταν παράνομα -12- παραπήγματα, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε -6- από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος επαγγελματικών ηχείων μεγάλης ισχύος, μίκτες ήχου και ενισχυτές.

Κατά τις επιχειρήσεις συνολικά συνελήφθησαν -15- άτομα, που -κατά περίπτωση- κατηγορούνται για ρευματοκλοπή, μη έκδοση ταυτότητας, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, θα συνεχίσει αδιάλειπτα τις δράσεις της, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε παράνομες ενέργειες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:00 pm


Πετράκος: Οι πατατοπαραγωγοί εκπέμπουν SOS

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜΕΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» Θανάσης Πετράκος, μετά την επίσκεψή του στα συσκευαστήρια πατάτας στη Μεσσήνη και αφού ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί και η καλλιέργεια της πατάτας από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταστρέφει άλλη μια δυναμική και σημαντική για τη διατροφή του πληθυσμού καλλιέργεια, την καλλιέργεια της πατάτας και στέλνει στην ανεργία και στη φτώχεια τις εκατοντάδες οικογένειες των πατατοπαραγωγών, αλλά και των εργαζομένων στα συσκευαστήρια.

Οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές Αιγυπτιακής πατάτας και το τεράστιο κόστος παραγωγής έχουν οδηγήσει τους πατατοπαραγωγούς στην απόγνωση. Εκπέμπουν SOS και μαζί τους εκπέμπουμε και εμείς.Είναι χαρακτηριστικό ότι αναγκάζονται από τους μεγάλους χονδρεμπόρους  και  τις μεγάλες αλυσίδες των supermarket να πωλούν την παραγωγή τους κάτω από το κόστος παραγωγής.. Είναι τραγικό το γεγονός  ότι από 7.000 στρέμματα που ήταν πριν μερικά χρόνια η καλλιέργεια της πατάτας, τη φετινή χρονιά καλλιεργήθηκαν μόνο  2.500 στρέμματα και του χρόνου είναι αμφίβολο αν θα υπάρχουν οι μισοί παραγωγοί που θα καλλιεργήσουν.

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» καταγγέλλει την κυβέρνηση και απαιτεί τώρα, άμεσα μέτρα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά .1. Μέτρα και πολιτικές  για τη μείωση του κόστους παραγωγής.  2.Να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές και  3. Να βρει λύση εδώ και τώρα ,διότι η πολιτική της δημιούργησε το πρόβλημα,ώστε να απορροφηθεί η φετινή παραγωγή σε τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα λογικό κέρδος στους πατατοπαραγωγούς, για να μπορέσουν οι πατατοπαραγωγοί να καλλιεργήσουν και πάλι τη γη τους. Διαφορετικά θα τελειώσει  μια ακόμη δυναμική και σημαντική καλλιέργεια».

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:45 pm


Φαραωνικά έργα, χρεωκοπία και σιδηρόδρομος Πελοποννήσου ενόψει των ευρωεκλογών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπρούσαλης*

Είναι γνωστό ότι τα δυσανάλογα για την Ελλάδα φαραωνικά έργα συνδυαστικά με τη διασπάθιση και μη ορθολογική κατανομή των πόρων έχουν συμβάλει στη χρεωκοπία της χώρας. Ότι προωθήθηκε στρατηγικά η πρόταξη αυτοκινητόδρομων ως αναπτυξιακή πανάκεια χωρίς παράλληλα γενναία μέτρα στήριξης παραγωγικών τομέων της οικονομίας και της περιφέρειας είναι επίσης γνωστό. Έτσι πολλές περιοχές της χώρας ειδικά της ορεινής υπαίθρου της Πελοποννήσου καταρρεύσανε οικονομικά και δημογραφικά.

Για τον χρυσοπληρωμένο (κόστους 845 εκατ. ευρώ) αυτοκινητόδρομο Κορίνθου –Τρίπολης- Καλαμάτας, με τον κλάδο Λεύκτρου - Σπάρτης, για τον οποίο, πέραν των 200 εκατομ. που εξασφάλιζε ο «παραχωρησιούχος» Μορέας από την αρχή (2008), δρομολογήθηκαν αργότερα, το 2015, 330 εκατομμύρια (μετά από συμβιβασμό μάλιστα) ως κρατική επιδότηση – εγγύηση, για να συνεχιστεί ο δανεισμός της εταιρίας προκειμένου να αποπερατωθεί το έργο μέχρι Καλαμάτα και Σπάρτη. Νωρίτερα στον αρχικό αυτοκινητόδρομο που λειτουργούσε ικανοποιητικά μέχρι την Τρίπολη από το 1990 (πριν δοθεί στον «Μορέα» το 2008) είχανε γίνει ήδη μεγάλες δαπάνες για ορεινούς εκβραχισμούς, τεράστια επιχώματα κτλ. Σε αυτό το προηγηθέν τμήμα του έργου γίνανε μετά από τον «Μορέα» επιπλέον παρεμβάσεις. Έτσι, εκτός από την αναμφίβολα χρήσιμη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας του Αρτεμισίου έγιναν βελτιώσεις των γεωμετρικών της χάραξης με νέα αμφισβητούμενης αναγκαιότητας έργα (π.χ. 2 δίδυμες σήραγγες Στέρνα και Νεοχώρι, γέφυρες κτλ). Είναι αξιοσημείωτο όμως ότι από τις παραπάνω διορθωτικές παρεμβάσεις προέκυψε μείωση του χρόνου διαδρομής της τάξης δευτερολέπτων! Έτσι πολλά από τα δαπανηθέντα νωρίτερα χρήματα των εκβραχισμών κτλ. πέσανε πλέον στο βρόντο. Με την ίδια «γενναιότητα» ισοπεδώθηκαν έτσι κι ολόκληρα βουνά και ο δρόμος συνεχίστηκε ακάθεκτα κι ευθυτενής νοτίως της Τρίπολης προς Λακωνία και Μεσσηνία παρότι σύμφωνα και με ενστάσεις ειδικών μπορούσε να γίνει με συντηρητικότερο τρόπο χωρίς να χάσει την αξία του.

Παράλληλα την ίδια ακριβώς περίοδο κι ενώ η χώρα βάδιζε ολοταχώς προς τη χρεωκοπία βρισκόταν σε εξέλιξη το, ασύμμετρα προς τον αυτοκινητόδρομο, συντηρητικό σιδηροδρομικό έργο της ανακαίνισης στην προϋπάρχουσα χάραξη της μετρικής γραμμής Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας. Η δαπάνη μέσω ΠΕΠ έφτασε στα 80 εκατομ. ευρώ αλλά τελικά το έργο αυτό έχει αφεθεί στην καταστροφή χωρίς να έχει αξιοποιηθεί.

Κι ενώ η Ελλάδα στο όνομα της «ανάπτυξης» πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη σε φαραωνικούς αυτοκινητόδρομους, τα γιγάντια αυτά οδικά έργα, που κατέλαβαν τεράστια εδαφική επιφάνεια, έχουν υπερβεί κατά πολύ τις πραγματικές κυκλοφοριακές ανάγκες της χώρας. Έτσι οι «ελλειμματικοί» αυτοί αυτοκινητόδρομοι επιδοτούνται γενναία, αλλά η δυσανάλογη μη αναγκαία υπερδιαστασιολόγησή τους, που έριξε χρήματα στο βρόντο και τα στέρησε από άλλες παραγωγικές κατευθύνσεις, αναμφίβολα δεν είναι καθόλου άσχετη με τη χρεωκοπία αυτής της χώρας .

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η τεράστια δυσαναλογία υπέρ της οδικής προτεραιότητας έχει τορπιλίσει σε μεγάλο βάθος χρόνου οποιαδήποτε ανταγωνιστική προοπτική γενναίας σιδηροδρομικής αναβάθμισης στην περιοχή της κεντρικής Πελοποννήσου κι ερμηνεύει τη μικροψυχία με την οποία αντιμετωπίζεται η επανενεργοποίηση και αυτής της υφιστάμενης μετρικής γραμμής. Πολύ περισσότερο είναι ανέφικτες οι προσδοκίες και οι θερινές φαντασιώσεις κάποιων οι οποίοι, ενώ απαξιώνουν τη μετρική γραμμή, ονειρεύονται τεράστια τούνελ χιλιομέτρων και κοιλαδογέφυρες, για να ανεβοκατεβαίνουν ταχύτατοι συρμοί στην ορεινή Αρκαδία στο ορατό μέλλον. Μια ιδέα έτσι κι αλλιώς ανεδαφική στα αρμόδια κυβερνητικά κέντρα που πέραν άλλων προτεραιοτήτων δεν θέλουν ασφαλώς να αναμετρηθούν με εδραιωμένα στη χώρα οδικά συμφέροντα.

Πέραν όμως από την αυτοκινητολαγνεία και το μεταπολεμικό αμερικάνικο «όνειρο» μέσω του οποίου ξηλώνονταν τραμ στις αμερικανικές πόλεις (και στην Ελλάδα), τα σύγχρονα πολύπλευρα περιβαλλοντικά αδιέξοδα και η εξελισσόμενη κλιματική καταστροφή έχουν προβάλλει στο προσκήνιο την εναλλακτική σημασία των μέσων σταθερής τροχιάς και την ήπια κυκλοφορία. Αυτήν που δεν αποθεώνει ως αυτοσκοπό την υπερταχύτητα αλλά υπερασπίζεται το ασφαλές άνετο ταξίδι με ανθρώπινους ρυθμούς σε αρμονία με το φυσικό κι ανθρωπογενές περιβάλλον. Έναν τέτοιο εναλλακτικό συμπληρωματικό ρόλο διεκδικούμε λοιπόν και για τον μόνο υπαρκτό σήμερα και για το ορατό μέλλον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο. Έναν σιδηρόδρομο που διέρχεται με σεβασμό από πόλεις και απομεμακρυσμένα χωριά. Έναν σιδηρόδρομο που τα περίτεχνα (καταστρεφόμενα σήμερα) αρχιτεκτονικά αριστουργήματά του στολίσανε την Πελοπόννησο κι αφήσανε ανεξίτηλο αποτύπωμα πολιτισμού. Για τους πολύπλευρα δυνητικούς τρόπους αξιοποίησής του έχουμε αναφερθεί πολλές φορές.

Ζητάμε λοιπόν για άλλη μια φορά από την Πολιτεία, κεντρικά από την κυβέρνηση αλλά και από την Περιφερειακή Αρχή, να εγκαταλείψει την καταστροφική της απραξία. Ζητάμε να διασωθεί και να επαναλειτουργήσει σταδιακά η γραμμή αρχής γενομένης από το τμήμα Κορίνθου- Ναυπλίου ή και Καλαμάτας -Μεσσήνης. Σήμερα, πριν είναι αργά και καταλήξει η γραμμή ανασκαφικό αντικείμενο για επιγενόμενους αρχαιολόγους.

Ζητάμε από τον Περιφερειάρχη να δείξει έμπρακτα ότι η υπογραφή της κοινής δήλωσης στην ελβετική πρεσβεία τον Μάρτιο δεν έγινε για το θεαθήναι. Να μπει μπροστά για λογαριασμό της Πελοποννήσου. Να μην υπεκφεύγει ως τυπικά αναρμόδιος αλλά να προβεί σε πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση και τον ΟΣΕ-ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού. Να ζητήσει επειγόντως τη σύμπραξη υπουργείων και αρμόδιων υπηρεσιών για την αποτροπή της καταστροφικής δασοποίησης με αξιοποίηση της γραμμής π.χ. κι ως χρήσιμης αντιπυρικής ζώνης με ευνόητο πολλαπλό όφελος. Να μην πέσουν πάλι στο βρόντο επενδεδυμένα χρήματα.

Ζητάμε τέλος παρεμβάσεις προς την Ε.Ε. για προβλέψεις περαιτέρω στήριξης και αναβάθμισης των υφιστάμενων μετρικών γραμμών και ως κλάδων του δευτερεύοντος δικτύου, πέραν εκείνων των κεντρικών διευρωπαϊκών σιδηροδρομικών αξόνων.

Γιατί η κληρονομιά του Πελοποννησιακού σιδηροδρόμου είναι πολύ βαριά και κανείς δεν μπορεί να μη λογοδοτήσει για πράξεις ή παραλείψεις που του αναλογούν. επικαλούμενος ευτελή «εκσυγχρονιστικά» προσχήματα.

*Κωνσταντίνος Μπρούσαλης: Κίνημα Διάσωσης - Επαναλειτουργίας Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου

sidirodromikanea.blogspot.com

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:33 pm


Γαμήλια πομπή με νταλίκες «ξεσήκωσε» το κέντρο της Τρίπολης (pics,vid)

Το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου 2024 μια γαμήλια πομπή στην οποία συμμετείχαν αυτοκίνητα και νταλίκες ξεσήκωσε το κέντρο της Τρίπολης.

Η μουσική από τα ηχεία των οχημάτων ήταν εκκωφαντική, ενώ όλα τα αυτοκίνητα που συνόδευαν τη νύφη ήταν στολισμένα με κόκκινες κορδέλες.

Η πομπή έκανε τον γύρο της πλατείας Κολοκοτρώνη και σήκωσε στο πόδι τους θαμώνες των καφενείων πέριξ της πλατείας αλλά και τους εργαζομένους.

Ευχόμαστε βίο ανθόσπαρτο στο ζευγάρι!

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Γαμήλια πομπή ξεσήκωσε την Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Γαμήλια πομπή ξεσήκωσε την Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:22 pm


Μάκαρης: Σταθερά «όχι» στις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι

Στην συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκδόθηκε ομόφωνα αρνητική γνωμάτευση για την εγκατάσταση Αιολικού πάρκου στη θέση Μαυροβούνι Μεσσηνίας . Στην επιτροπή εκ μέρους της παράταξης συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Κορινθίας Γιάννης Σιάτος.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Σιάτος ανέφερε τα εξής: “ Η παράταξη μας ήταν εξ αρχής αρνητική στη συγκεκριμένη επένδυση. Μάλιστα είχαμε φέρει το ζήτημα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την έναρξη της νέας θητείας.

Ο κ. Μάκαρης ο επικεφαλής της παράταξης μας, έχει επισκεφτεί πάρα πολλές φορές το συγκεκριμένο μέρος και έχει συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην συγκεκριμένη περιοχή.
Πρόκειται για 6 τεράστιες ανεμογεννήτριες 4 MW έκαστη με διάμετρο φτερωτής 150 μέτρα που θα έχουν συνολικό ύψος από το έδαφος 180 μέτρα. Σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στο όρος Μαυροβούνι που έχει ύψος 400 μέτρα Είναι φανερό, όπως λένε και οι κάτοικοι πως το μέγεθος
τους είναι δυσανάλογο του βουνού.

Τα επιχειρήματα του διευθυντή της εταιρείας δεν έπεισαν. Μάλιστα παρόλο που δεσμεύτηκε για μια σειρά από ανταποδοτικές παρεμβάσεις στην περιοχή (κατασκευή πλατείας , επισκευή εκκλησίας, πληρωμή του 50% των λογαριασμών ρεύματος των κατοίκων από την εταιρεία) , οι
κάτοικοι δεν δέχτηκαν καν να μπουν στην συγκεκριμένη συζήτηση.
Ως εκ τούτου παρόλο που η παράταξη μας είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πληρούνται τα κριτήρια που έχουμε θέσει ως παράταξη και για αυτό γνωμοδοτούμε αρνητικά επί της συγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:15 pm


Έκπληξη από Τουρκία για τα Γλυπτά Παρθενώνα - Τι λέει για το φιρμάνι του Έλγιν

Eurokinissi

Η Τουρκία μέσω της εκπροσώπου της στην Επιτροπή της Unesco για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης, ακυρώνει το επιχείρημα των Βρετανών ότι υπήρχε οθωμανικό φιρμάνι για την «αγορά» των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν.

Η Ζεϊνέπ Μποζ, επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων της Τουρκίας, μιλώντας στην Επιτροπή της Unesco, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένα οθωμανικό έγγραφο που να νομιμοποιεί τη μεταφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Αθήνα στη Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα για τα γλυπτά του Παρθενώνα και τη διάψευση της Τουρκίας για φιρμάνι μεταφοράς τους

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:00 pm


Έρχονται νέες προσλήψεις ειδικών φρουρών

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για 300 οργανικές θέσεις ειδικών φρουρών τέθηκε υπόψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι είναι νόμιμο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου διατάγματος, η αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών στοχεύει, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στην «εκπλήρωση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι νέοι ειδικοί φρουροί να διατεθούν στη μάχιμη, πεζή και εποχούμενη αστυνόμευση, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό εγκληματικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσδοκίες του πολίτη για αποτελεσματική αστυνόμευση».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 6:45 pm


Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι αναμένουν να εισπράξουν αναδρομικά

Αναδρομικά που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ διεκδικούν και περιμένουν να εισπράξουν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι με αγωγές για την επιστροφή κρατήσεων από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), για την ακύρωση επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας και για τη μείωση 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ που κρίθηκε αντισυνταγματική και από το ΣτΕ φέτος.

Η πληρωμή των αναδρομικών από την ΕΑΣ σε συνταξιούχους του Δημοσίου που κερδίζουν τις επιστροφές με ατομικές προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ξεπαγώσει, αλλά τις ίδιες επιστροφές δικαιούνται και όσοι δεν προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για αναδρομικά στο διάστημα από Φεβρουάριο 2017 ως Δεκέμβριο 2018.

Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν ασκήσει ένδικα μέσα δικαιούνται αναδρομικά από την ΕΑΣ καθώς καλύπτονται από την αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (την 244/2017). Η κυβέρνηση οφείλει να τους συμπεριλάβει στη λύση-πακέτο που θα εξετάσει το φθινόπωρο και πιθανώς να τους καταβάλει ένα εφάπαξ ποσό, μικρότερο από τις κρατήσεις που θα έπρεπε να τους επιστραφούν εάν είχαν καταθέσει προσφυγή.

Οι κρατήσεις της ΕΑΣ επιβάλλονται σε όσους λαμβάνουν μικτή κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ μηνιαίως.

Οι επιστροφές ΕΑΣ, σύμφωνα με τους πίνακες που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», φτάνουν ως και τις 12.236 ευρώ, ανάλογα με τη μισθολογική κατηγορία στην οποία ανήκουν οι συνταξιούχοι.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 6:30 pm


Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη 6/6 σε χωριά του Δήμου Γορτυνίας

Σας ενημερώνουμε ότι την ΠΕΜΠΤΗ 06/06/2024 λόγω συντήρησης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :
 
Από ημ/νία και ώρα            Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής

 

06/06/2024 08:30           06/06/2024  11:00 ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    ΒΕΛΗΜΑΧΙ – ΚΑΡΔΑΡΙΤΣΙ – ΠΑΡΑΛΟΓΓΟΙ – ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΓΟΙ

 

06/06/2024  11:30      06/06/2024 14:30 ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΒΑΧΛΙΑ – Ι.Μ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 
 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   
                                                                         ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 6:16 pm


Δήμος Τρίπολης: Πρόσληψη προσωπικού για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος

Ο Δήμος Τρίπολης καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν αίτηση για τις προσλήψεις δύο ατόμων για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος και συγκεκριμένα:

Ενός γιατρού και ελλείψει αυτού ενός νοσηλευτή
Ενός νοσηλευτή και ελλείψει αυτού ενός βοηθού νοσηλευτή.

Δείτε όλες τις πληροφορίες και βρείτε την αίτηση ΕΔΩ.

Η προθεσμία λήγει στις 11 Ιουνίου 2024.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 6:01 pm


Κλειστή η οδός Σεραγίου την Τετάρτη λόγω έργων

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη  στις 5/6/2024  θα είναι  κλειστή  η οδός  Σεραγίου από το ύψος της οδού Παπαρρηγοπούλου έως το ύψος της οδού Ερυμάνθου  από τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

Παρακαλούμε τους οδηγούς με σταθμευμένα οχήματα στα σημεία αυτά, όπως τα απομακρύνουν λόγω των εργασιών'.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:54 pm


Σπυρόπουλος από Τρίπολη: Με δυνατό ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές μπαίνει «φρένο» στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας (vid)

Επίσκεψη στην Τρίπολη πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Ιουνίου ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου.

Τον Ανδρέα Σπυρόπουλο υποδέχθηκαν φίλοι και μέλη του Κινήματος με τον ίδιο τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή νωρίτερα να επισκέπτεται την Μεγαλόπολη και τον Δήμαρχο Κώστα Μιχόπουλο αλλά και το Δημαρχιακό Μέγαρο Τρίπολης και τον Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη έχοντας την δυνατότητα να επικοινωνήσει και να μάθει τα προβλήματα των δύο αυτών περιοχών.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ζήτησε νωπή εντολή στις κάλπες με στόχο ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ το οποίο θα «φρενάρει» την Κυβερνητική αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας και θα αποτελέσει μια αξιόπιστη αντιπολίτευση με καθαρά πολιτικούς όρους και όχι life style επικοινωνιακά κόλπα όπως επιχειρεί και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε και στο κομμάτι της καθημερινότητας με την ακρίβεια να αποτελεί μέρος της πολιτικής του 41% της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

Επίσης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος είπε πως υπάρχει κατάρρευση συνολικά του κοινωνικού κράτους και των δομών υγείας, πρόνοιας και παιδείας ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας με ένα μελετημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία σε συνδυασμό και με τα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης που είναι η εξωτερική πολιτική, η άμυνα, οι πόλεμοι και η κλιματική αλλαγή.

Τέλος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος μίλησε και για την συνεχή άνοδο του ΠΑΣΟΚ κάτι το οποίο ο ίδιος εισπράττει και μέσα από τις περιοδείες του γεγονός που δείχνει πως η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής πλησιάζει.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σπυρόπουλος: Με δυνατό ΠΑΣΟΚ μπαίνει «φρένο» στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας

Video of ArcadiaPortal.gr Σπυρόπουλος: Με δυνατό ΠΑΣΟΚ μπαίνει «φρένο» στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:50 pm


Ρεκόρ θερμοκρασίας: Στους 39,3 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος σε Ελευσίνα και Θήβα

Από το 2019 τον Ιούνιο είχε να σημειωθεί ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στη χώρα μας. Σήμερα Τρίτη το θερμόμετρο έδειξε 39,3 βαθμούς Κελσίου σε Ελευσίνα και Θήβα – Νέα Οδός.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στα Ψαχνά Ευβοίας το θερμόμετρο έφτασε στους 39,1 βαθμούς Κελσίου, στην Τανάγρα τους 38,9 βαθμούς Κελσίου και στη Φυλή του 38,8 αντίστοιχα. Υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες και στους Αγίου Θεοδώρους στην Κόρινθο όπου το θερμόμετρο έφτασε στους 38,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Ασπρόπυργο και Άμφισσα άγγιξε τους 38,6 βαθμούς Κελσίου.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, το 2019, στα Τρίκαλα είχαν σημειωθεί 39,2 βαθμοί.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:48 pm


ΟΠΚΕ και αστυνομικοί με δίκυκλα θα περιπολούν τις παραλίες

«Αστυνομικοί με δίκυκλα θα περιπολούν στις παραλίες με στόχο την πάταξη της μικροεγκληματικότητας», ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον Τηλεοπτικό Σταθμό MEGA, στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

«Στις παραλίες θα υπάρχουν, σε λίγες ημέρες, Ομάδες Πρόληψης  και Καταστολής Εγκληματικότητας, αλλά και ένστολοι αστυνομικοί με δίκυκλα, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε κάνει κάτι να εντοπιστεί», είπε ο κ. Υπουργός σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί ενόψει του καλοκαιριού, σε περιοχές, όπου υπάρχει συγκέντρωση παραθεριστών στην Αττική.  Αναλυτικότερα είπε πως «στην παραλιακή θα το δούμε αυτό, στο παραλιακό μέτωπο. Δηλαδή, για παράδειγμα, στην Πλαζ Βουλιαγμένης, στις μικρότερες  πλαζ της Γλυφάδας και προς την Ανάβυσσο. Εκεί θα υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες θα είναι πολύ κοντά στις παραλίες. Και ταυτόχρονα θα υπάρχουν δίκυκλα που θα περιπολούν, έτσι ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά. Πρώτη φορά αυτό θα γίνει οργανωμένα», κατέληξε σχετικά.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας  σημειώνοντας πως «χρειάζεται συστηματική δουλειά για να την αντιμετωπίσουμε».

Αναφερόμενος σχετικά, τόνισε πως «η θεραπεία αυτού είναι οι εξαρθρώσεις των μικρών εγκληματικών ομάδων που πηγαίνουν από γειτονιά σε γειτονιά, κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια, σε γραφεία, σε καταστήματα. Χρειάζεται μια συστηματική δουλειά, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τώρα, είναι μια δύσκολη δουλειά γιατί η μικροεγκληματικότητα υπάρχει πάντα». Συμπλήρωσε, δε, πως γίνεται χαρτογράφηση των περιστατικών ανά περιοχή, γειτονιά, ώρες και στη συνέχεια οργανώνεται ο σχεδιασμός και οι αντίστοιχες δράσεις.

Εστίασε, επίσης, στο κέντρο της Αθήνας επισημαίνοντας πως εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. «Το κέντρο έχει σοβαρά προβλήματα, κλοπές, διαρρήξεις και ναρκωτικά. Η μικροδιακίνηση και αυτά τα άτομα που είναι ουσιαστικά ασθενείς, θέλει μια διαχείριση θεραπευτική και κοινωνική. Θέλει να στεγαστούν αυτά τα άτομα, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους διότι αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους. Οι άνθρωποι που ζουν στο κέντρο, πολλές φορές βλέπουν στην πόρτα τους μπροστά ένα παιδί που δεν είναι υγιές, είναι ψυχικά, σωματικά άρρωστο και η συμπεριφορά του δεν είναι λογική», είπε. Συμπλήρωσε σχετικά πως «το πρόβλημα είναι με τους χρήστες. Υπάρχουν περίπου 1.000, οι οποίοι κυκλοφορούν μέσα στο κέντρο της Αθήνας, πηγαίνουν στη δυτική Αττική για να πάρουν μια μικρή δόση. Όλο αυτό θέλει κοινωνική διαχείριση».

Σχετικά με την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική και τις περιοχές που θεωρούνται «άβατα» ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως  «δεν υπάρχει στη χώρα κανένας πολίτης, καμία πόλη και καμία γειτονιά που είναι εκτός νόμου. Ο νόμος επιβάλλεται παντού. Το καθεστώς της ασυδοσίας και της ανομίας τελείωσε», είπε. Ειδικότερα, μιλώντας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές σημείωσε πως, «η Αστυνομία έχει αυξηθεί στη Δυτική Αττική 6 φορές. Είναι καλά αυτήν τη στιγμή. Νομίζω είναι πολύ επαρκείς οι δυνάμεις, αλλά είναι δύσκολη περιοχή, έχει μεγάλη εγκληματικότητα, παρουσιάζει προβλήματα με εγκληματικές ομάδες. Έχουμε σημαντική μείωση της εγκληματικότητας, έχουμε πάρα πολλές συλλήψεις. Στη Νοτιοανατολική Αττική τετραπλασιάζονται οι δυνάμεις τώρα, {επειδή έρχεται και το καλοκαίρι}. Η Δυτική Αττική νομίζω πολύ σύντομα θα πάει καλά. Άβατα δεν έχει, τα άβατα καταργήθηκαν. Θέλω να σας πω με κατηγορηματικό τρόπο ότι όποιος πιστεύει ότι υπάρχουν άβατα, πλανάται. Αυτό αποδείχθηκε με καθημερινές επιχειρήσεις που γίνονται μέσα στους συνοικισμούς έτσι ώστε να πάψει να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος του συμπολίτη του». «Στην Περιφέρεια δεν υπάρχουν προβλήματα. Το πρόβλημά μας είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη, εδώ δίνεται το μεγάλο βάρος, εδώ φέρνουμε περισσότερες δυνάμεις. Υπάρχει ένας σχεδιασμός ο οποίος, εδώ και λίγους μήνες, άρχισε να αποδίδει. Έχει γίνει ένα σημαντικό έργο και αυτή είναι η υπόσχεση και η δέσμευση η δική μου ως πολιτικού προϊσταμένου της Αστυνομίας, μέρα με τη μέρα οι πολίτες θα αισθάνονται ότι υπάρχει κράτος, ότι υπάρχει η παρουσία ασφάλειας», κατέληξε σχετικά.
Σε ό,τι αφορά στο οργανωμένο έγκλημα τόνισε πως, «αυτό που έχει σημασία είναι να καταπολεμήσουμε τη μικροεγκληματικότητα, η οποία ταλαιπωρεί τους ανθρώπους και από την άλλη πλευρά το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο διεξάγεται από μεγάλες, οργανωμένες εγκληματικές ομάδες. Και στα δύο είμαστε από πάνω», είπε και αναφέρθηκε ειδικότερα στη νέα Διεύθυνση για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος που θα οργανωθεί στο πρότυπο του FBI. «Ιδρύσαμε τη νέα υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος, δηλαδή το ελληνικό FBI, προκειμένου να διαχειριστεί όλες τις μεγάλες υποθέσεις που σχετίζονται με εγκληματικές ομάδες, με λαθρεμπόρια, με δολοφονίες, με εκβιασμούς. Θα είναι μια επίλεκτη ομάδα ερευνητών αστυνομικών οι οποίοι μαζί με εισαγγελέα διερευνούν και εξαρθρώνουν εγκληματικές ομάδες», είπε.

Για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως αυτούς τους πρώτους 5 μήνες του έτους έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες κατά 67,5%, ενώ έγιναν 4.409 συλλήψεις και αναφέρθηκαν σχεδόν 7.500 περιστατικά. «Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας είναι ένα πραγματικά φρικαλέο κοινωνικό ζήτημα. {Πλέον} ανοίγουν στόματα και μιλάνε οι γυναίκες. Ανοίγουν οι πόρτες. Υπάρχει, δυστυχώς από πολύ παλιά, είναι κρίμα που έχουν υποφέρει και πολλές φορές έχουν χάσει τη ζωή τους γυναίκες από αυτήν την υπόθεση. Είναι μια ευκαιρία και καλώ όλες τις γυναίκες να τηλεφωνούν στο 100, να πάρουν το panic button και να το χρησιμοποιούν και σε λίγα λεπτά η Αστυνομία θα είναι κοντά τους. Πρώτο θέμα για την Αστυνομία είναι η ασφάλεια και έχουμε εξασφαλίσει σε όλη τη χώρα καταφύγια, που δεν τα ξέρει κανείς, φυλάσσονται, είναι καλά. Είναι δομές της Αστυνομίας, δεν ανήκουν σε κανέναν άλλον. Τις εξοπλίζουμε, τις κάνουμε ανθρώπινες», σημείωσε.

Αναφερόμενος δε στην παραβατικότητα των ανηλίκων ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως παρατηρείται έξαρση στο φαινόμενο, που είναι πρωτίστως κοινωνικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις κοινωνίες και έκανε λόγο για τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και έχουν σημειωθεί επεισόδια.

«Έχουμε 4.400 συλλήψεις ανήλικων δραστών αυτό το πρώτο 5μηνο του 2024. Η ποινική μεταχείριση ενός παιδιού 13 ετών είναι πολύ δύσκολο θέμα. Αυτό που γίνεται, πέραν της σύλληψης του ανηλίκου, είναι να συλλαμβάνονται οι γονείς. Εκεί πρέπει η Δικαιοσύνη να είναι πολύ αυστηρή. Δεν δικαιολογείται ένα παιδί 13 ετών να μην έχει την αναγκαία φροντίδα και επιμέλεια, έτσι ώστε να μπορεί να συμπεριφέρεται κανονικά και νόμιμα. Τι θα γίνει αν αυτό το παιδί εξελιχθεί έτσι στα 18 του;».

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:37 pm


Κώστας Τζιούμης: Μαζί με τα παιδιά συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Στο Δημαρχείο Τρίπολης,  σήμερα, 04/06/2024, πραγματοποιήθηκε η συλλογή των κουπονιών του μεγάλου διαγωνισμού ανακύκλωσης Σχολείων για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διοργάνωσε ο ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου με τη συνεργασία της εταιρίας ΤΕΧΑΝ-Περιβαλλοντική Διαχείριση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Η ανταπόκριση των σχολείων του Δήμου Τρίπολης ήταν τεράστια, αφού τόσο οι μαθητές των δημοτικών όσο και των λυκείων της πόλης έσπευσαν να συγκεντρώσουν όσο περισσότερα κουπόνια μπορούσαν, με έπαθλο μεγάλα δώρα για τα σχολικά τμήματα που θα διακριθούν. Συγκεκριμένα, μαθητές κάθε ηλικίας επέστρεφαν στα πολυκέντρα ανακύκλωσης πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα αντικείμενα, κατανοώντας με αυτό τον τρόπο την αξία προστασίας του περιβάλλοντος και τα οικονομικά οφέλη τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης σε δηλώσεις του συνεχάρη αρχικά όλους τους μαθητές για το ζήλο και τη διάθεση που έδειξαν, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ. Σμυρνιώτη Ιωάννη για την υποστήριξη του εγχειρήματος. Όλη η δράση έχει διττό σκοπό αφού τα παιδιά ενημερώνονται από μικρή ηλικία για την ανακύκλωση και τα οφέλη της και παράλληλα μέσω των πολυκέντρων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποιούνται σε καλή κατάσταση τα αντικείμενα, μειώνοντας έτσι τα απόβλητα με στόχο τη σταδιακή μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία. Η ανακύκλωση, λοιπόν, δεν είναι μια αναγκαιότητα αλλά και μια ευκαιρία για τα παιδιά μας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας.

 

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:30 pm


Europa League και Confefence League στον ANT1 για τα επόμενα 3 χρόνια

Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων των Europa League και Confefence League για αποκλειστική μετάδοση στην ελεύθερη τηλεόραση τα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί αγώνες του UEFA Europa League και UEFA Conference League έρχονται για τα επόμενα 3 χρόνια στον ΑΝΤ1, ο οποίος συνεχίζει να είναι παρών στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των UEFA Men's Club Competitions 2024- 2027 και τα δικαιώματα μετάδοσης για τις διοργανώσεις UEFA Europa League και UEFA Conference League για τις επόμενες 3 αγωνιστικές περιόδους, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Συγκεκριμένα, ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε το δικαίωμα της πρώτης επιλογής (first pick) από τους αγώνες των δύο διοργανώσεων για κάθε αγωνιστική, συμπεριλαμβανομένων των 2 τελικών, για αποκλειστική μετάδοση στην ελεύθερη τηλεόραση. Στο τέλος κάθε βραδιάς με δράση από το UEFA Europa League και το UEFA Conference League o ANT1 θα προβάλλει όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της ημέρας από τις δύο διοργανώσεις και θα φιλοξενεί συνεντεύξεις από τα παιχνίδια των ελληνικών συλλόγων σε ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό show.

Μετά από πολλά χρόνια, η UEFA αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων, αντικαθιστώντας τη φάση των Ομίλων (Group Stage) με τη League Phase. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται το τηλεοπτικό προϊόν με ακόμη περισσότερους αγώνες και αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική της League Phase.

Οι δύο διοργανώσεις, UEFA Europa League και UEFA Conference League, έχουν ανελλιπώς ελληνικές συμμετοχές και μάλιστα με διακρίσεις, ενώ είναι ενδεικτικό πως στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε 3 ελληνικές ομάδες συμμετείχαν στους ομίλους του UEFA Europa League και άλλη μία στους ομίλους του UEFA Conference League, με την κατάκτηση του UEFA Conference League από τον Ολυμπιακό να αποδεικνύει τη δυναμική των ελληνικών συλλόγων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΑΝΤ1, ιστορικά, από το 2007 έχει δώσει το παρών σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα μεταδίδοντας αγώνες του Κυπέλλου UEFA, του Κυπέλλου Ελλάδας, του UEFA Europa League 2009-2015, του Ευρωμπάσκετ και του Μουντομπάσκετ, καθώς και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ. Το 2021 μετέδωσε το UEFA EURO 2020, ενώ το 2022 μετέδωσε το FIFA WORLD CUP.

Οι μεγάλες συγκινήσεις των κορυφαίων αγώνων του UEFA Europa League και UEFA Conference League έρχονται στον ΑΝΤ1. Μείνετε συντονισμένοι!

* Φωτογραφία άρθρου: uefa.com

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:28 pm


Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή τροχοφόρου στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοποδηλάτων, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 18.5.2024 έως 31.5.2024, στο Λουτράκι. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -2- ημεδαπών, 18χρονου και ανήλικου, αντίστοιχα, για κλοπή τροχοφόρου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:15 pm


Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ΠΟΠ προϊόντα

Με στόχο την προστασία την προστασία των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και τη ενίσχυση της ποιότητάς τους μέσω ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου επιβολής κυρώσεων για τους παραβάτες, με ταυτόχρονη προστασία από παράνομες ελληνοποιήσεις, αναρτήθηκε για διαβούλευση ΕΔΩ,  το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που αφορά στα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ).

Συγκεκριμένα με το σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε προς διαβούλευση,  το οποίο αφορά στο θεσμικό πλαίσιο για τις διαδικασίες ελέγχου, στα διοικητικά μέτρα και στις κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ,  αντιμετωπίζονται τα ζητήματα, που δυσκολεύουν την παρακολούθηση της εφαρμογής του εθνικού και του ενωσιακού πλαισίου, που αφορά τα  συγκεκριμένα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ.

Με το ν/σ γίνεται  αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων κάθε αρχής ελέγχου, προκειμένου οι έλεγχοι να καταστούν αποτελεσματικότεροι και αποδοτικότεροι. Επιπλέον, προβλέπονται υποχρεώσεις για όσους επιθυμούν να παράγουν, διακινήσουν, συσκευάσουν με σκοπό την εμπορία, γεωργικά προϊόντα ή τρόφιμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, όπως επίσης και  για τις επιχειρήσεις παραγωγής, συσκευασίας, εμπορίας γεωργικών προϊόντων.

Η αποσαφήνιση των υποχρεώσεων των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που ασχολούνται  στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και η πρόβλεψη Μητρώου Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων και Δικαιούχων Χρήσης Ενδείξεων ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ στο σχέδιο νόμου κρίνεται απαραίτητη για την ορθή εκτέλεση του ελεγκτικού έργου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης«με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η λειτουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και πλούσιου σε πληροφορίες μητρώου επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα ελέγχου μετά από τη σχετική χορήγηση πιστοποίησης, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στους σωστούς ελέγχους».

Επίσης με το νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται με συνεκτικό τρόπο τα διοικητικά μέτρα συμμόρφωσης που επιβάλλονται από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σε περίπτωση διαπίστωσης παρατυπιών ή παραβάσεων της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, που αφορούν:

–          στις καταχωρισμένες ονομασίες γεωργικών προϊόντων ή τροφίμων, καθώς και

–          τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανά περίπτωση παρατυπίας ή παράβασης για την ενίσχυση της αποτρεπτικότητας.

Επιτροπή επιβολής κυρώσεων

Για την ορθολογικότερη αντιμετώπιση των ανωτέρω παραβάσεων, θεσπίζονται κριτήρια επιμέτρησης, συντελεστές των κριτηρίων επιμέτρησης και το εύρος των προβλεπόμενων προστίμων κατόπιν αξιολόγησης και βαθμολόγησης συγκεκριμένων παραμέτρων, όπως επίσης και η σύσταση Επιτροπής επιβολής κυρώσεων, το πλαίσιο λειτουργίας και το έργο αυτής.

Στις αρμοδιότητες του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ περιλαμβάνεται ιδίως:

–          η διεξαγωγή ελέγχων της παραγωγής,

–          της ποιότητας και

–          της διακίνησης αγροτικών προϊόντων.

Στόχος είναι να καθοριστούν οι έλεγχοι για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές κάθε προϊόντος με ΠΟΠ, ΠΓΕ ή ΕΠΙΠ, οι οποίοι είναι επιτόπιοι, τακτικοί ή/και έκτακτοι και να εξασφαλιστεί ότι ενεργούνται με τρόπο διαφανή, δίκαιο και αμερόληπτο.

Οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις υποχρεούνται να επιτρέπουν στα εντεταλμένα ελεγκτικά όργανα τη δειγματοληψία πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας και τελικών προϊόντων, την παροχή λογιστικών, φορολογικών στοιχείων και πιστοποιητικών, συμβάσεων κλπ.

Με τον παρόν νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται παράλληλα το νομικό κενό που υφίσταται σχετικά με την αναγνώριση ομάδων παραγωγών για κάθε ένα προϊόν με ΠΟΠ/ΠΓΕ. Το σύστημα αναγνώρισης μπορεί να εφαρμόζεται σε όλες τις ομάδες παραγωγών, των οποίων τα μέλη παράγουν προϊόν που προσδιορίζεται από μία ΠΟΠ ή ΠΓΕ ή σε ομάδες παραγωγών που παράγουν συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων που προσδιορίζονται με ΠΟΠ ή ΠΓΕ. Μεταξύ άλλων καθηκόντων, η αναγνωρισμένη ομάδα παραγωγών μίας ΠΟΠ ή ΠΓΕ, δύναται να προβαίνει σε ελέγχους αγοράς ή/και σε εσωτερικούς ελέγχους στα μέλη της και ενημερώνει για τα αποτελέσματα αυτά τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τέλος ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στα τρόφιμα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως συστατικά προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ και τα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα για τις παραβάσεις σε αυτό τον τομέα και προβλέπονται υποχρεώσεις για τις ελεγκτικές αρχές που διαπιστώνουν μη συμμορφώσεις κατά τη διενέργεια ελέγχου σε τομέα που δεν ανήκει στην αρμοδιότητά τους.

Όπως σημειώνει ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης «στόχος μας είναι η προστασία των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, η ενίσχυση της ποιότητάς τους μέσω της θέσπισης πλαισίου ελέγχων και επιβολής κυρώσεων για τις παραβάσεις σε αυτό τον τομέα και η εξασφάλιση καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με τα προϊόντα που αγοράζουν με την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα, ιδιαίτερα εκείνα που αποτελούν σήμα κατατεθέν για τη χώρα μας στο εξωτερικό, αλλά και ότι θα προστατεύσουμε τους καταναλωτές και αυτό πράττουμε με το νομοσχέδιο που καταθέσαμε. Βάζουμε φραγμό σε παράνομες δράσεις και υψώνουμε ένα δίχτυ προστασίας για τα μοναδικά σε ποιότητα και διατροφική αξία, ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ και ΕΠΙΠ».

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:00 pm


Παπαθεοδώρου από Τρίπολη: Ψήφος στους Δημοκράτες σημαίνει ασφαλής λύση εμπιστοσύνης για την χώρα (pics,vid)

Την Τρίπολη επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υποψήφιος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες, με επικεφαλής τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι με μεγάλη χαρά ξαναβρέθηκε στην Τρίπολη σε μια πόλη την όποια έχει υπηρετήσει από την θέση του Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, ενώ αναφέρθηκε στις φιλίες που έχει δημιουργήσει στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και σήμερα τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μίλησε για τις επικείμενες εκλογές, μίλησε για την ανασυγκρότηση του κόμματος με τον Αντρέα Λοβέρδο, και προσκάλεσε τους πολίτες που έχουν απογοητευτεί ή δυσανασχετήσει από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να κάνουν αυτήν την απογοήτευση θετική επιλογή ψηφίζοντας και στηρίζοντας του Δημοκράτες.

Ο κ. Παπαθεοδώρου επίσης δεν δίστασε να αναφερθεί στο μείζον πρόβλημα της χώρας, το όποιο δεν είναι άλλο από την ακρίβεια, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στις βασικές τιμές των αγαθών, και να βρεθούν λύσεις όπως να μειωθούν οι τιμές έστω και προσωρινά για τα νοικοκυριά, αλλά και να ενισχυθεί το εισόδημα των πολιτών.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Επίσκεψη υποψήφιου Ευρωβουλευτή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Επίσκεψη υποψήφιου Ευρωβουλευτή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 4:41 pm


Διακοπή ρεύματος την Τετάρτη 5/6 στην Καμενίτσα

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 05/06/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα      Έως ημ/νία και ώρα       Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής

05/06/2024 13:00 π.μ.   05/06/2024 15:00 μ.μ.    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ Δ.Δ.: ΚΑΜΕΝΙΤΣΑΣ

 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                      ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                                                            ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 4:30 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας