Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τριανταφυλλένια μυρωδιά καλοκαιριού στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Τρίπολη

Είναι Τρίτη 4 Ιουνίου και το απόγευμα σιγά, σιγά δίνει την σκυτάλη στην νύχτα που έρχεται και στο φεγγάρι που είναι έτοιμο να λάμψει με τα τριαντάφυλλα στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Τρίπολη να μοσχομυρίζουν καλοκαίρι.

Η φωτογραφία της ημέρας του Α.Χ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:18 pm


Ο Τσιφτσής οδεύει προς ΠΑΟΚ αλλά ο Αστέρας έχει «χρυσά» γάντια για την νέα σεζόν

Ο Αντώνης Τσιφτσής οδεύει προς τον ΠΑΟΚ ωστόσο στον Αστέρα Τρίπολης τίποτα δεν αλλάζει τον σχεδιασμό του καθώς είναι απόλυτα καλλυμένος για την θέση του τερματοφύλακα.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεσπόζει κάτω από τα κιτρινομπλέ γκολποστ και αναμένεται και την νέα αγωνιστική χρονιά με την εμπειρία του να αποτελεί τον βασικό για την θέση «1».

Παράλληλα η αρκαδική ομάδα ποντάρει πολλά και στο νέο ανερχόμενο πρότζεκτ που ακούει στο όνομα Νίκος Γραμματικάκης με τον 21χρονο πορτιέρο να δείχνει από την περσινή χρονιά έτοιμος και ικανός αλλά και σημεία του πλούσιου ταλέντου του.

Ταυτόχρονα στο κιτρινομπλε ρόστερ υπάρχουν επίσης ο 22χρονος Φώτης Σγουρής και ο 21χρονος Θεόφιλος Κακαδιάρης που συμπληρώνουν την τετράδα των τερματοφυλάκων του Αστέρα Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:04 pm


Αναπτυξιακοί Αγώνες Στίβου «Αναστασίου Σμυρνιώτη» στο ΔΑΚ Τρίπολης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αρκαδίας, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης, διοργανώνει το Σάββατο 8 Ιουνίου αναπτυξιακούς αγώνες στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν πολλά σωματεία στίβου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για νέους αθλητές να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να ενισχύσουν την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Αναστασίου Σμυρνιώτη, τιμώντας την προσφορά του στον αθλητισμό και την τοπική κοινωνία.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 9:34 pm


Στις ράγες της ιστορίας του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου: Το ταξίδι Αθήνα - Τρίπολη - Καλαμάτα με τρένο (vid)

Το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Ισορροπώντας στις ράγες», το 1999, γυρίστηκε για να εξερευνήσει τον κόσμο του σιδηροδρόμου, όταν ο σιδηρόδρομος ήταν το ασφαλές, σχετικά γρήγορο και φθηνό μεταφορικό μέσο που ένωνε την πρωτεύουσα με την ενδοχώρα της Πελοποννήσου, και όλες τις πόλεις μεταξύ τους αλλά και τα χωριά με τους ενδιάμεσους σταθμούς, πριν από τη διάνοιξη των μεγάλων δρόμων και την ευρεία χρήση του αυτοκινήτου«Ισορροπώντας στις ράγες ανάμεσα σε ένα κλικ που βαλσαμώνει τον χρόνο, και σε ένα τρένο που θαρρείς ότι δημιουργεί το τοπίο πριν το διασχίσει», ακούγεται ο αφηγητής να λέει σε αυτό το ταξίδι, μέσω της εικόνας, πίσω στον χρόνο.

Σήμερα που ο σιδηρόδρομος έχει απαξιωθεί και τα τρένα έχουν ακινητοποιηθεί, σήμερα που κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του έχει αποτύχει -επειδή δεν στόχευε ακριβώς στην εξυγίανση-, σήμερα που τα παλιά τρένα και οι κάποτε πολύβουοι και γεμάτοι σταθμοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά κουφάρια της ιστορίας μας, αξίζει να παρακολουθήσουμε αυτό το ντοκιμαντέρ, μέσα από το οποίο οι παλαιότεροι θα θυμηθούν το ταξίδι με το τρένο, την αναμονή στον σταθμό, τις εναλλαγές του τοπίου, και οι νεότεροι θα πάρουν μια γεύση από την ιεροτελεστία του ταξιδιού με τα βαγόνια και τους σταθμούς που κάποτε ένωναν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δείτε παλαιότερο αφιέρωμα του Χρήστου Ηλ. Μήτσια ΕΔΩ.

Το βίντεο έχει ανεβεί στο YouTube από τον χρήστη informalpost83, ο οποίος αναφέρει:

«Ένα οδοιπορικό στον τόπο μας με οδηγό τα τρένα, τις ράγες και τους σταθμούς. Η διαδρομή είναι μεγάλη και ποικίλλει. Βουνά και λόγγους, σήραγγες και γέφυρες και συναπαντήματα με τσοπαναραίους και βέβαια, συναντήσεις με συρμούς κάθε λογής, από μοντέρνα intercity μέχρι ωτομοτρίς κι εμπορικά. Το οδοιπορικό έχει δύο όψεις: α/ τη σύγχρονη: Σταθμοί με κίνηση, θόρυβο και τρένα, που συνδέουν καθημερινά πόλεις και χωριά. Πολυσύχναστες διαδρομές στη σημερινή μητροπολιτική κι επαρχιακή Ελλάδα και β/ την παλιότερη: Διαδρομές πάνω σε ράγες που έχουν καιρό να χρησιμοποιηθούν και σταθμοί ερειπωμένοι όπου δεν σταματά πλέον το τρένο. Διαδρομές «νεκρές» αφού οι συρμοί αποσύρθηκαν λόγω «ελλείψεως πελατείας». Κάποτε όμως υπήρξαν οι μοναδικοί κρίκοι επαφής απομονωμένων χωριών με τον υπόλοιπο κόσμο. Μα οι άνθρωποι προχωρούν μπροστά. Ανοίχτηκαν δρόμοι, ήρθε το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο, οι μηχανές. Έτσι μοιραία, η χρήση του τρένου σταμάτησε, τα μονοπάτια χορτάριασαν κι έκλεισαν. Δύο όψεις του οδοιπορικού, δύο ειδών αφηγήσεις για κάθε περιοχή, δύο μορφές κινηματογράφησης, παράλληλη δράση.

Χρονολογία Παραγωγής / Πρώτης Εκπομπής : Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 1999

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Α.Ε.»

Video: 

Αθήνα - Τρίπολη - Καλαμάτα | Στις ράγες της Πελοποννήσου

Video of Αθήνα - Τρίπολη - Καλαμάτα | Στις ράγες της Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 9:00 pm


Παρουσία του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννη Σμυρνιώτη η παραλαβή των κουπονιών από τα σχολεία του Δήμους Άργους Μυκηνών (pics)

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο 1ος μεγάλος εκπαιδευτικός διαγωνισμός ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.
Στο Δήμο Άργους Μυκηνών  συμμετείχαν 20 σχολικά τμήματα εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου μας  ανακυκλώνοντας συνολικά 499.721 μπουκάλια πλαστικά.

Παρουσία του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου  Γιάννη Σμυρνιώτη, της αρμόδιας αντιδημάρχου για θέματα ανακύκλωσης κας Αναστασίας Αργυροπούλου και του Δημάρχου  Άργους – Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζου,  έγινε η παραλαβή των κουπονιών.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος,  ανέφερε:

“Το σημερινό αποτέλεσμα έτσι όπως αποτυπώθηκε από τα κουπόνια που μας παρέδωσαν τα σχολεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών αποδεικνύει περίτρανα ότι τα παιδιά μας, έχουν και περιβαλλοντικές ευαισθησίες αλλά και την κουλτούρα της ανακύκλωσης.
Το μισό εκατομμύριο ανακυκλώσιμων υλικών που συνέλεξαν και ανακύκλωσαν θα κατέληγαν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας έτι περισσότερο τον προϋπολογισμό των απορριμμάτων, άρα και τις τσέπες των πολιτών.


Παράλληλα το κίνητρο της ανταποδοτικότητας τους έδωσε το έναυσμα για μια υπερπροσπάθεια που όμως έχει και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους και είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια για όλο και μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις στο μέλλον.”

                                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Video: 

Άργος: Μαλτέζος - Σμυρνιώτης στην παράδοση των κουπονιών για τον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Video of Άργος: Μαλτέζος - Σμυρνιώτης στην παράδοση των κουπονιών για τον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:45 pm


Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας και ηλεκτρονική πλατφόρμα για πολίτες σε κίνδυνο

Ένα επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, τη διαφύλαξη της ομαλής οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Αθήνα, αλλά και την πιο άμεση επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Οι δύο φορείς ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους και συμπράττουν λαμβάνοντας υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος ασφάλειας στις περιοχές του Δήμου Αθηναίων λόγω της υψηλής συγκέντρωσης πληθυσμού, την επιβαρυμένη κυκλοφοριακή κατάσταση, την έντονη τουριστική, πολιτιστική, οικονομική και αθλητική δραστηριότητα, αλλά και τη σύνθετη φύση των προβλημάτων ασφάλειας,

Αποφάσισαν μεταξύ άλλων την επαναλειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας για την ασφάλεια σε επίπεδο Δήμου με ειδικό σχέδιο άμεσης παρέμβασης, προκειμένου μέσα από συντονισμένες δράσεις να υπάρξει  αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε καθημερινό επίπεδο και στρατηγική συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μια από τις καινοτομίες που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Αθήνας, είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας μέσω της οποίας κάθε πολίτης που αισθάνεται κίνδυνο μπορεί να το δηλώσει και αμέσως θα υπάρξει επέμβαση είτε της Δημοτικής, είτε της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε λίγες μέρες προκηρύσσεται η πρόσληψη επιπλέον 300 Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Υπηρεσίες άμεσης πρόσβασης και ανταπόκρισης  σε σημεία όπου απαιτείται, ενώ όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Δήμος προχωρά στην πρόσληψη επιπλέον 180 νέων δημοτικών αστυνομικών.

Η τετραετής συνεργασία των δύο υπηρεσιών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεις όπως:
•    Εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και προστασίας για την πόλη των Αθηνών  μέσα από τη διενέργεια κοινών περιπολιών σε καθημερινή βάση με έμφαση σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση και αυξημένη παραβατικότητα.
•    Συντονισμό δράσεων, ανταλλαγή πληροφοριών και κοινές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας με τη συνδρομή, όταν κρίνεται αναγκαίο άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών
•    Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. και τη διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης, την ασφάλεια και την προστασία μεγάλων εκδηλώσεων και τη διαχείριση κατειλημμένων χώρων.
•    Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δύο φορέων.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Η ασφάλεια είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Είναι η μεγαλύτερη δυνατή προσφορά, η πιο σημαντική πολιτική δράση ενός κράτους, μιας κυβέρνησης, ενός Υπουργείου απέναντι στους πολίτες. Θέλουμε ο κάθε πολίτης της Αθήνας, ιδιαίτερα σε σημεία που είναι τα πιο ευάλωτα λόγω ακριβώς της μεγάλης επισκεψιμότητας, να αισθάνεται ασφαλής. Πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα μπορούμε, με μια πολύ στενή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, με αφορμή και το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου, να δώσουμε στους πολίτες αυτής της πόλης τη δυνατότητα να ζήσουν ασφαλέστερα, να ζήσουν καλύτερα, τα παιδιά τους να είναι πιο ευτυχισμένα, να μπορούν να αξιοποιούν τους χώρους που είναι για κοινή δράση, να μπορούν να αξιοποιήσουν χώρους αθλητικούς και ό,τι άλλο παρέχει ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε πραγματικά η Αθήνα να γίνει μια πόλη με ευτυχισμένους ανθρώπους, ασφαλείς και δημιουργικούς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας δήλωσε:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ, τον Υπουργό, για την πολύ γόνιμη συζήτηση που είχαμε και βεβαίως ευχαριστώ όλα τα στελέχη  που συμμετείχαν στο Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο αποτυπώνει την αναγκαιότητα συνεργασίας, κυρίως της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, για να μπορέσουμε να σπάσουμε το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας στην Αθήνα.

Ξέρουμε ότι είναι σύνθετη η φύση των προβλημάτων ασφάλειας στην πόλη μας, κάτι που καθιστά αναγκαία τη σύμπραξη δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλα τα φαινόμενα παραβατικότητας. Σε αυτή, λοιπόν, την κατεύθυνση είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, που έχουμε στα χέρια μας ένα επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα υπογραφεί μεταξύ της Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο, προβλέπει πολλά και σημαντικά πράγματα, μεταξύ των οποίων κοινές περιπολίες, συντονισμένες δράσεις εντός του Δήμου της Αθήνας και μια σειρά από άλλες από κοινού δραστηριότητες, που στόχο έχουν να απλώσουν τη δύναμη και σε δύσκολες γειτονιές, και σε δύσκολα μέρη και στη συνεργασία της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, να μπορέσουμε να εμφυσήσουμε καλύτερα το αίσθημα της ασφάλειας σε κάθε γειτονιά της Αθήνας».
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:29 pm


Από τον Αστέρα στον Παναθηναϊκό ο Κνέζεβιτς

Ο Ντράγκαν Κνέζεβιτς ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την γυναικεία ομάδα του Αστέρα Τρίπολης και όπως όλα δείχνουν οδεύει προς Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος προπονητής φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του στις «πράσινες», οι οποίες τερμάτισαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών.

Πλέον, αναμένεται η ανακοίνωση από το «τριφύλλι», ώστε να οριστικοποιηθεί ότι ο Ντράγκαν Κνέζεβιτς αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:26 pm


Ο Παύλος του Smash στην Κόρινθο

Συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις ο Παναγιώτης Παύλος στην κατηγορία αγόρια κάτω των 10 ετών. Αυτή τη φορά στο ενωσιακό της Κορίνθου ο αθλητής του Αρκαδικού ομίλου αντισφαίρισης που προπονείται στο Smash Tripolis κατέλαβε τη 2η θέση.

Σε 64άρι  ταμπλό ο Παύλος πέρασε τον πρώτο γύρο bye. Στη συνέχεια επικράτησε του Παπαθανασόπουλου από τη Νίκη Πατρών, του Κούπερ από το Ρήγα Άργους, του Σιαβελή από τον όμιλο αντισφαίρισης Αιγίου και του Μπίθα από το Ζευς Κορίνθου. Στον τελικό ο Παύλος ηττήθηκε από τον Τριανταφύλλου της Αεκ Τρίπολης ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική αγωνιστική πορεία.

Το Δ.Σ. του Αρκαδικού ομίλου εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή Παναγιώτη Παύλο για την αγωνιστική του πρόοδο και το αργυρό μετάλλιο στο τουρνουά της Κορίνθου.
 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:22 pm


Η ανακοίνωση της αναβολής του 2ου Δρόμου Νότιας Κυνουρίας

Αναβάλλεται ο 2ος ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, όπως ανέφερε με προσωπική του ανακοίνωση στο facebook o εμπνευστής και τεχνικός διευθυντής του αγώνα κ. Παύλος Γορανίτης.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι!

Δυστυχώς και με μεγάλη μου στενοχωρια, αναγκάζομαι να ακυρώσω τον προγραμματισμένο 2ο ΔΡΟΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, που τον ειχα προγραμματίσει για τις 29 Ιουνίου 2024!

Επειδή είμαι άνθρωπος που "δεν βάζω τα σκουπίδια κάτω απο το χαλάκι" ο λόγος την εν λόγω αναβολής ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!

Όμως ο αγώνας αναβάλλεται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, και σε συννενόηση με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, θα προκηρυχθει σε ημερομηνία μέσα στο 2024, ημερομηνία που θα αποφασιστει απο κοινού και σε συνεργασία πάντα όλων των εμπλεκομένων φορέων!

Όσοι δρομείς έχουν καταβάλει το αντίτιμο για τον εν λόγω αγώνα, παρακαλώ να μου στείλουν μήνυμα προκειμένου την επιστροφή των χρημάτων τους!

Όσοι δρομείς έχουν κλείσει δωμάτια για να μεινουν για την εν λόγω ημερομηνία και έχουν καταβάλει προκαταβολή, παρακαλώ να μου στείλουν το αποδεικτικο αυτής για να τους δώσω εγώ τα χρήματα που κατέθεσαν!Εκτός και αν θέλουν να πανε στην περιοχή για να περασουν ενα ωραίο Σαββατοκύριακο - σας το συνιστω!!!

Προφανώς και η έκπτωση που είχα εξαγγείλει για τους 2 αγώνες, δηλαδή τον 2ο ΔΡΟΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ και το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ, δεν ισχύει!!!

Πέραν απο τους δρομείς, θέλω να ζητήσω συγνώμη και απο τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας στο σύνολό του, και τους φορείς και τα Τοπικά Συμβούλια των χωριων που περναει ο αγώνας για το μπέρδεμα που προξένησα όλες αυτες τις μέρες - ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ, ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ!!!!

Ας προσεχα!!!!

Και παλι απο όλες και όλους ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Έμυ Γκολφινοπούλου, Φανή Μυτιληναίου, Χρήστο Αναγνωστάκο, ...οι ευχες σας ΕΠΙΑΣΑΝ!!!!

Και πάλι απο όλες και όλους ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Σημ.:Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους φορείς και τους Συλλόγους των 3 χωριών και του Λεωνιδίου που περνάει ο αγώνας - φορείς που τον αγκάλιασαν από την πρώτη φορά, και μου δίνουν δύναμη να συνεχίζω δυνατά και ακάθεκτος!!!

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:15 pm


«Δεν υπάρχουν άβατα - Η ΕΛ.ΑΣ επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην παρανομία»

Σημερινές δηλώσεις που έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρονται σε «άβατα», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς καθημερινά, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν σε ολόκληρη την επικράτεια, επεμβαίνοντας οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται συνεχείς, συντονισμένες και επαναλαμβανόμενες δράσεις σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας. Μόνο στην περιοχή του Χαλανδρίου, το τελευταίο τετραήμερο (31/05 – 03/06), έχουν πραγματοποιηθεί δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, προκειμένου διερευνηθούν υποθέσεις διατάραξης κοινής ησυχίας και ρευματοκλοπής.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παρέμβαση σε -4- στύλους παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας ηλεκτροδοτούνταν παράνομα -12- παραπήγματα, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε -6- από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος επαγγελματικών ηχείων μεγάλης ισχύος, μίκτες ήχου και ενισχυτές.

Κατά τις επιχειρήσεις συνολικά συνελήφθησαν -15- άτομα, που -κατά περίπτωση- κατηγορούνται για ρευματοκλοπή, μη έκδοση ταυτότητας, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, θα συνεχίσει αδιάλειπτα τις δράσεις της, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε παράνομες ενέργειες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:00 pm


Πετράκος: Οι πατατοπαραγωγοί εκπέμπουν SOS

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜΕΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» Θανάσης Πετράκος, μετά την επίσκεψή του στα συσκευαστήρια πατάτας στη Μεσσήνη και αφού ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί και η καλλιέργεια της πατάτας από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταστρέφει άλλη μια δυναμική και σημαντική για τη διατροφή του πληθυσμού καλλιέργεια, την καλλιέργεια της πατάτας και στέλνει στην ανεργία και στη φτώχεια τις εκατοντάδες οικογένειες των πατατοπαραγωγών, αλλά και των εργαζομένων στα συσκευαστήρια.

Οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές Αιγυπτιακής πατάτας και το τεράστιο κόστος παραγωγής έχουν οδηγήσει τους πατατοπαραγωγούς στην απόγνωση. Εκπέμπουν SOS και μαζί τους εκπέμπουμε και εμείς.Είναι χαρακτηριστικό ότι αναγκάζονται από τους μεγάλους χονδρεμπόρους  και  τις μεγάλες αλυσίδες των supermarket να πωλούν την παραγωγή τους κάτω από το κόστος παραγωγής.. Είναι τραγικό το γεγονός  ότι από 7.000 στρέμματα που ήταν πριν μερικά χρόνια η καλλιέργεια της πατάτας, τη φετινή χρονιά καλλιεργήθηκαν μόνο  2.500 στρέμματα και του χρόνου είναι αμφίβολο αν θα υπάρχουν οι μισοί παραγωγοί που θα καλλιεργήσουν.

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» καταγγέλλει την κυβέρνηση και απαιτεί τώρα, άμεσα μέτρα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά .1. Μέτρα και πολιτικές  για τη μείωση του κόστους παραγωγής.  2.Να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές και  3. Να βρει λύση εδώ και τώρα ,διότι η πολιτική της δημιούργησε το πρόβλημα,ώστε να απορροφηθεί η φετινή παραγωγή σε τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα λογικό κέρδος στους πατατοπαραγωγούς, για να μπορέσουν οι πατατοπαραγωγοί να καλλιεργήσουν και πάλι τη γη τους. Διαφορετικά θα τελειώσει  μια ακόμη δυναμική και σημαντική καλλιέργεια».

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:45 pm


Φαραωνικά έργα, χρεωκοπία και σιδηρόδρομος Πελοποννήσου ενόψει των ευρωεκλογών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπρούσαλης*

Είναι γνωστό ότι τα δυσανάλογα για την Ελλάδα φαραωνικά έργα συνδυαστικά με τη διασπάθιση και μη ορθολογική κατανομή των πόρων έχουν συμβάλει στη χρεωκοπία της χώρας. Ότι προωθήθηκε στρατηγικά η πρόταξη αυτοκινητόδρομων ως αναπτυξιακή πανάκεια χωρίς παράλληλα γενναία μέτρα στήριξης παραγωγικών τομέων της οικονομίας και της περιφέρειας είναι επίσης γνωστό. Έτσι πολλές περιοχές της χώρας ειδικά της ορεινής υπαίθρου της Πελοποννήσου καταρρεύσανε οικονομικά και δημογραφικά.

Για τον χρυσοπληρωμένο (κόστους 845 εκατ. ευρώ) αυτοκινητόδρομο Κορίνθου –Τρίπολης- Καλαμάτας, με τον κλάδο Λεύκτρου - Σπάρτης, για τον οποίο, πέραν των 200 εκατομ. που εξασφάλιζε ο «παραχωρησιούχος» Μορέας από την αρχή (2008), δρομολογήθηκαν αργότερα, το 2015, 330 εκατομμύρια (μετά από συμβιβασμό μάλιστα) ως κρατική επιδότηση – εγγύηση, για να συνεχιστεί ο δανεισμός της εταιρίας προκειμένου να αποπερατωθεί το έργο μέχρι Καλαμάτα και Σπάρτη. Νωρίτερα στον αρχικό αυτοκινητόδρομο που λειτουργούσε ικανοποιητικά μέχρι την Τρίπολη από το 1990 (πριν δοθεί στον «Μορέα» το 2008) είχανε γίνει ήδη μεγάλες δαπάνες για ορεινούς εκβραχισμούς, τεράστια επιχώματα κτλ. Σε αυτό το προηγηθέν τμήμα του έργου γίνανε μετά από τον «Μορέα» επιπλέον παρεμβάσεις. Έτσι, εκτός από την αναμφίβολα χρήσιμη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας του Αρτεμισίου έγιναν βελτιώσεις των γεωμετρικών της χάραξης με νέα αμφισβητούμενης αναγκαιότητας έργα (π.χ. 2 δίδυμες σήραγγες Στέρνα και Νεοχώρι, γέφυρες κτλ). Είναι αξιοσημείωτο όμως ότι από τις παραπάνω διορθωτικές παρεμβάσεις προέκυψε μείωση του χρόνου διαδρομής της τάξης δευτερολέπτων! Έτσι πολλά από τα δαπανηθέντα νωρίτερα χρήματα των εκβραχισμών κτλ. πέσανε πλέον στο βρόντο. Με την ίδια «γενναιότητα» ισοπεδώθηκαν έτσι κι ολόκληρα βουνά και ο δρόμος συνεχίστηκε ακάθεκτα κι ευθυτενής νοτίως της Τρίπολης προς Λακωνία και Μεσσηνία παρότι σύμφωνα και με ενστάσεις ειδικών μπορούσε να γίνει με συντηρητικότερο τρόπο χωρίς να χάσει την αξία του.

Παράλληλα την ίδια ακριβώς περίοδο κι ενώ η χώρα βάδιζε ολοταχώς προς τη χρεωκοπία βρισκόταν σε εξέλιξη το, ασύμμετρα προς τον αυτοκινητόδρομο, συντηρητικό σιδηροδρομικό έργο της ανακαίνισης στην προϋπάρχουσα χάραξη της μετρικής γραμμής Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας. Η δαπάνη μέσω ΠΕΠ έφτασε στα 80 εκατομ. ευρώ αλλά τελικά το έργο αυτό έχει αφεθεί στην καταστροφή χωρίς να έχει αξιοποιηθεί.

Κι ενώ η Ελλάδα στο όνομα της «ανάπτυξης» πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη σε φαραωνικούς αυτοκινητόδρομους, τα γιγάντια αυτά οδικά έργα, που κατέλαβαν τεράστια εδαφική επιφάνεια, έχουν υπερβεί κατά πολύ τις πραγματικές κυκλοφοριακές ανάγκες της χώρας. Έτσι οι «ελλειμματικοί» αυτοί αυτοκινητόδρομοι επιδοτούνται γενναία, αλλά η δυσανάλογη μη αναγκαία υπερδιαστασιολόγησή τους, που έριξε χρήματα στο βρόντο και τα στέρησε από άλλες παραγωγικές κατευθύνσεις, αναμφίβολα δεν είναι καθόλου άσχετη με τη χρεωκοπία αυτής της χώρας .

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η τεράστια δυσαναλογία υπέρ της οδικής προτεραιότητας έχει τορπιλίσει σε μεγάλο βάθος χρόνου οποιαδήποτε ανταγωνιστική προοπτική γενναίας σιδηροδρομικής αναβάθμισης στην περιοχή της κεντρικής Πελοποννήσου κι ερμηνεύει τη μικροψυχία με την οποία αντιμετωπίζεται η επανενεργοποίηση και αυτής της υφιστάμενης μετρικής γραμμής. Πολύ περισσότερο είναι ανέφικτες οι προσδοκίες και οι θερινές φαντασιώσεις κάποιων οι οποίοι, ενώ απαξιώνουν τη μετρική γραμμή, ονειρεύονται τεράστια τούνελ χιλιομέτρων και κοιλαδογέφυρες, για να ανεβοκατεβαίνουν ταχύτατοι συρμοί στην ορεινή Αρκαδία στο ορατό μέλλον. Μια ιδέα έτσι κι αλλιώς ανεδαφική στα αρμόδια κυβερνητικά κέντρα που πέραν άλλων προτεραιοτήτων δεν θέλουν ασφαλώς να αναμετρηθούν με εδραιωμένα στη χώρα οδικά συμφέροντα.

Πέραν όμως από την αυτοκινητολαγνεία και το μεταπολεμικό αμερικάνικο «όνειρο» μέσω του οποίου ξηλώνονταν τραμ στις αμερικανικές πόλεις (και στην Ελλάδα), τα σύγχρονα πολύπλευρα περιβαλλοντικά αδιέξοδα και η εξελισσόμενη κλιματική καταστροφή έχουν προβάλλει στο προσκήνιο την εναλλακτική σημασία των μέσων σταθερής τροχιάς και την ήπια κυκλοφορία. Αυτήν που δεν αποθεώνει ως αυτοσκοπό την υπερταχύτητα αλλά υπερασπίζεται το ασφαλές άνετο ταξίδι με ανθρώπινους ρυθμούς σε αρμονία με το φυσικό κι ανθρωπογενές περιβάλλον. Έναν τέτοιο εναλλακτικό συμπληρωματικό ρόλο διεκδικούμε λοιπόν και για τον μόνο υπαρκτό σήμερα και για το ορατό μέλλον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο. Έναν σιδηρόδρομο που διέρχεται με σεβασμό από πόλεις και απομεμακρυσμένα χωριά. Έναν σιδηρόδρομο που τα περίτεχνα (καταστρεφόμενα σήμερα) αρχιτεκτονικά αριστουργήματά του στολίσανε την Πελοπόννησο κι αφήσανε ανεξίτηλο αποτύπωμα πολιτισμού. Για τους πολύπλευρα δυνητικούς τρόπους αξιοποίησής του έχουμε αναφερθεί πολλές φορές.

Ζητάμε λοιπόν για άλλη μια φορά από την Πολιτεία, κεντρικά από την κυβέρνηση αλλά και από την Περιφερειακή Αρχή, να εγκαταλείψει την καταστροφική της απραξία. Ζητάμε να διασωθεί και να επαναλειτουργήσει σταδιακά η γραμμή αρχής γενομένης από το τμήμα Κορίνθου- Ναυπλίου ή και Καλαμάτας -Μεσσήνης. Σήμερα, πριν είναι αργά και καταλήξει η γραμμή ανασκαφικό αντικείμενο για επιγενόμενους αρχαιολόγους.

Ζητάμε από τον Περιφερειάρχη να δείξει έμπρακτα ότι η υπογραφή της κοινής δήλωσης στην ελβετική πρεσβεία τον Μάρτιο δεν έγινε για το θεαθήναι. Να μπει μπροστά για λογαριασμό της Πελοποννήσου. Να μην υπεκφεύγει ως τυπικά αναρμόδιος αλλά να προβεί σε πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση και τον ΟΣΕ-ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού. Να ζητήσει επειγόντως τη σύμπραξη υπουργείων και αρμόδιων υπηρεσιών για την αποτροπή της καταστροφικής δασοποίησης με αξιοποίηση της γραμμής π.χ. κι ως χρήσιμης αντιπυρικής ζώνης με ευνόητο πολλαπλό όφελος. Να μην πέσουν πάλι στο βρόντο επενδεδυμένα χρήματα.

Ζητάμε τέλος παρεμβάσεις προς την Ε.Ε. για προβλέψεις περαιτέρω στήριξης και αναβάθμισης των υφιστάμενων μετρικών γραμμών και ως κλάδων του δευτερεύοντος δικτύου, πέραν εκείνων των κεντρικών διευρωπαϊκών σιδηροδρομικών αξόνων.

Γιατί η κληρονομιά του Πελοποννησιακού σιδηροδρόμου είναι πολύ βαριά και κανείς δεν μπορεί να μη λογοδοτήσει για πράξεις ή παραλείψεις που του αναλογούν. επικαλούμενος ευτελή «εκσυγχρονιστικά» προσχήματα.

*Κωνσταντίνος Μπρούσαλης: Κίνημα Διάσωσης - Επαναλειτουργίας Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου

sidirodromikanea.blogspot.com

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:33 pm


Γαμήλια πομπή με νταλίκες «ξεσήκωσε» το κέντρο της Τρίπολης (pics,vid)

Το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου 2024 μια γαμήλια πομπή στην οποία συμμετείχαν αυτοκίνητα και νταλίκες ξεσήκωσε το κέντρο της Τρίπολης.

Η μουσική από τα ηχεία των οχημάτων ήταν εκκωφαντική, ενώ όλα τα αυτοκίνητα που συνόδευαν τη νύφη ήταν στολισμένα με κόκκινες κορδέλες.

Η πομπή έκανε τον γύρο της πλατείας Κολοκοτρώνη και σήκωσε στο πόδι τους θαμώνες των καφενείων πέριξ της πλατείας αλλά και τους εργαζομένους.

Ευχόμαστε βίο ανθόσπαρτο στο ζευγάρι!

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Γαμήλια πομπή ξεσήκωσε την Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Γαμήλια πομπή ξεσήκωσε την Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:22 pm


Μάκαρης: Σταθερά «όχι» στις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι

Στην συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκδόθηκε ομόφωνα αρνητική γνωμάτευση για την εγκατάσταση Αιολικού πάρκου στη θέση Μαυροβούνι Μεσσηνίας . Στην επιτροπή εκ μέρους της παράταξης συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Κορινθίας Γιάννης Σιάτος.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Σιάτος ανέφερε τα εξής: “ Η παράταξη μας ήταν εξ αρχής αρνητική στη συγκεκριμένη επένδυση. Μάλιστα είχαμε φέρει το ζήτημα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την έναρξη της νέας θητείας.

Ο κ. Μάκαρης ο επικεφαλής της παράταξης μας, έχει επισκεφτεί πάρα πολλές φορές το συγκεκριμένο μέρος και έχει συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην συγκεκριμένη περιοχή.
Πρόκειται για 6 τεράστιες ανεμογεννήτριες 4 MW έκαστη με διάμετρο φτερωτής 150 μέτρα που θα έχουν συνολικό ύψος από το έδαφος 180 μέτρα. Σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στο όρος Μαυροβούνι που έχει ύψος 400 μέτρα Είναι φανερό, όπως λένε και οι κάτοικοι πως το μέγεθος
τους είναι δυσανάλογο του βουνού.

Τα επιχειρήματα του διευθυντή της εταιρείας δεν έπεισαν. Μάλιστα παρόλο που δεσμεύτηκε για μια σειρά από ανταποδοτικές παρεμβάσεις στην περιοχή (κατασκευή πλατείας , επισκευή εκκλησίας, πληρωμή του 50% των λογαριασμών ρεύματος των κατοίκων από την εταιρεία) , οι
κάτοικοι δεν δέχτηκαν καν να μπουν στην συγκεκριμένη συζήτηση.
Ως εκ τούτου παρόλο που η παράταξη μας είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πληρούνται τα κριτήρια που έχουμε θέσει ως παράταξη και για αυτό γνωμοδοτούμε αρνητικά επί της συγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:15 pm


Έκπληξη από Τουρκία για τα Γλυπτά Παρθενώνα - Τι λέει για το φιρμάνι του Έλγιν

Eurokinissi

Η Τουρκία μέσω της εκπροσώπου της στην Επιτροπή της Unesco για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης, ακυρώνει το επιχείρημα των Βρετανών ότι υπήρχε οθωμανικό φιρμάνι για την «αγορά» των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν.

Η Ζεϊνέπ Μποζ, επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων της Τουρκίας, μιλώντας στην Επιτροπή της Unesco, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένα οθωμανικό έγγραφο που να νομιμοποιεί τη μεταφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Αθήνα στη Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα για τα γλυπτά του Παρθενώνα και τη διάψευση της Τουρκίας για φιρμάνι μεταφοράς τους

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 7:00 pm


Έρχονται νέες προσλήψεις ειδικών φρουρών

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για 300 οργανικές θέσεις ειδικών φρουρών τέθηκε υπόψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι είναι νόμιμο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου διατάγματος, η αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών στοχεύει, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στην «εκπλήρωση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι νέοι ειδικοί φρουροί να διατεθούν στη μάχιμη, πεζή και εποχούμενη αστυνόμευση, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό εγκληματικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσδοκίες του πολίτη για αποτελεσματική αστυνόμευση».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 6:45 pm


Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι αναμένουν να εισπράξουν αναδρομικά

Αναδρομικά που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ διεκδικούν και περιμένουν να εισπράξουν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι με αγωγές για την επιστροφή κρατήσεων από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), για την ακύρωση επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας και για τη μείωση 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ που κρίθηκε αντισυνταγματική και από το ΣτΕ φέτος.

Η πληρωμή των αναδρομικών από την ΕΑΣ σε συνταξιούχους του Δημοσίου που κερδίζουν τις επιστροφές με ατομικές προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ξεπαγώσει, αλλά τις ίδιες επιστροφές δικαιούνται και όσοι δεν προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για αναδρομικά στο διάστημα από Φεβρουάριο 2017 ως Δεκέμβριο 2018.

Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν ασκήσει ένδικα μέσα δικαιούνται αναδρομικά από την ΕΑΣ καθώς καλύπτονται από την αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (την 244/2017). Η κυβέρνηση οφείλει να τους συμπεριλάβει στη λύση-πακέτο που θα εξετάσει το φθινόπωρο και πιθανώς να τους καταβάλει ένα εφάπαξ ποσό, μικρότερο από τις κρατήσεις που θα έπρεπε να τους επιστραφούν εάν είχαν καταθέσει προσφυγή.

Οι κρατήσεις της ΕΑΣ επιβάλλονται σε όσους λαμβάνουν μικτή κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ μηνιαίως.

Οι επιστροφές ΕΑΣ, σύμφωνα με τους πίνακες που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», φτάνουν ως και τις 12.236 ευρώ, ανάλογα με τη μισθολογική κατηγορία στην οποία ανήκουν οι συνταξιούχοι.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 6:30 pm


Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη 6/6 σε χωριά του Δήμου Γορτυνίας

Σας ενημερώνουμε ότι την ΠΕΜΠΤΗ 06/06/2024 λόγω συντήρησης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :
 
Από ημ/νία και ώρα            Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής

 

06/06/2024 08:30           06/06/2024  11:00 ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    ΒΕΛΗΜΑΧΙ – ΚΑΡΔΑΡΙΤΣΙ – ΠΑΡΑΛΟΓΓΟΙ – ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΓΟΙ

 

06/06/2024  11:30      06/06/2024 14:30 ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΒΑΧΛΙΑ – Ι.Μ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 
 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   
                                                                         ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 6:16 pm


Δήμος Τρίπολης: Πρόσληψη προσωπικού για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος

Ο Δήμος Τρίπολης καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν αίτηση για τις προσλήψεις δύο ατόμων για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος και συγκεκριμένα:

Ενός γιατρού και ελλείψει αυτού ενός νοσηλευτή
Ενός νοσηλευτή και ελλείψει αυτού ενός βοηθού νοσηλευτή.

Δείτε όλες τις πληροφορίες και βρείτε την αίτηση ΕΔΩ.

Η προθεσμία λήγει στις 11 Ιουνίου 2024.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 6:01 pm


Κλειστή η οδός Σεραγίου την Τετάρτη λόγω έργων

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη  στις 5/6/2024  θα είναι  κλειστή  η οδός  Σεραγίου από το ύψος της οδού Παπαρρηγοπούλου έως το ύψος της οδού Ερυμάνθου  από τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

Παρακαλούμε τους οδηγούς με σταθμευμένα οχήματα στα σημεία αυτά, όπως τα απομακρύνουν λόγω των εργασιών'.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 5:54 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας