Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας στα Λαγκάδια (pics)

Σήμερα διοργανώθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση απο τον Σύλλογο Γυναικών Λαγκαδίων Η ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ στην κεντρική πλατεία του χωριού, με ομιλήτρια την κα Νίκη Κούλη Κούρταλη , με μια υπέροχη αναφορά στην Μάνα Ηρωίδα που μας συγκίνησε όλους .

Ξεχωριστή αναφορά της Ημέρας ήταν η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Η Τρισεύγενη ,να τιμήσει στο πρόσωπο όλων των Μανάδων την κα ΜΑΡΙΤΣΑ ΤΣΑΦΑΡΑ του Αποστόλη

Στην κεντρική πλατεία και σε όλα τα καφενεία μοιράστηκαν φιλέματα και στολίστηκαν τα τραπέζια με λουλούδια , ενώ η μουσική έπαιζε ωραία τραγούδια που εξυμνούσαν την Μάνα .

φωτορεπορτάζ , ήχος , μουσική Κανέλλος Γιαννικόπουλος

— μαζί με Τρισεύγενη Τρισεύγενη.

Δείτε την ανάρτηση ΕΔΩ και περισσότερες φωτογραφίες από την ανάρτηση του κ. Γιαννικόπουλου στα Λαγκάδια 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 4:59 pm


Δήμος Τρίπολης: Ανακοίνωση για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις 2024

Την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος για το χρονικό διάστημα από 17 Ιουνίου 2024 έως 12 Αυγούστου 2024.

Δικαιούχοι είναι τα παιδιά που είναι δημότες του Δήμου Τρίπολης και έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2012 έως και το έτος 2017 (ηλικίας 7-12 ετών).

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ

1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 17/6/2024 ΕΩΣ 25/6/2024 ΑΓΟΡΙΑ ………………… 8–10 ΕΤΩΝ

2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 25/6/2024 ΕΩΣ 03/7/2024 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ……………... 8-10 ΕΤΩΝ

3η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 03/7/2024 ΕΩΣ 11/7/2024 ΑΓΟΡΙΑ ………………. 10-12 ΕΤΩΝ

4η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 11/7/2024 ΕΩΣ 19/7/2024 ΚΟΡΙΤΣΙΑ …………….. 10-12 ΕΤΩΝ

5η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 19/7/2024 ΕΩΣ 27/7/2024 ΑΓΟΡΙΑ ……………….. 10-12 ΕΤΩΝ

6η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 27/7/2024 ΕΩΣ 04/8/2024 ΚΟΡΙΤΣΙΑ …………….. 10-12 ΕΤΩΝ

7η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 04/8/2024 ΕΩΣ 12/8/2024 ΑΓΟΡΙΑ&ΚΟΡΙΤΣΙΑ … 7 - 8 ΕΤΩΝ

Η αναχώρηση των παιδιών για την κατασκήνωση θα γίνεται με λεωφορείο του Δήμου από το Γήπεδο του Αστέρα στις 8:00 το πρωί και θα επιστρέφουν στον ίδιο χώρο στις 10:30 – 11:00 το πρωί.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

Αίτηση όπου όλα τα πεδία πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά (Υπόδειγμα επισυνάπτεται στο τέλος της ανακοίνωσης).

Το έντυπο «ΚΑΡΤΕΛΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ - ΤΡΙΑΣ» συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο υποχρεωτικά από τον γιατρό και από τον γονέα (Υπόδειγμα επισυνάπτεται στο τέλος της ανακοίνωσης).

3. Φωτοτυπία 1ης σελίδας βιβλιαρίου υγείας του παιδιού.

4. Φωτοτυπία λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος ή τηλεφώνου γονέα, όπου αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας.

5. Εκκαθαριστικό ή Φορολογική Δήλωση που αφορά το έτος 2022 ή 2023.

6. Εάν υπάρχει διαζύγιο φωτοτυπία απόφασης επιμέλειας τέκνου.

Τα σχετικά έντυπα είναι συνημμένα στην ανακοίνωση την οποία μπορείτε να αναζητήσετε:

α) στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης (www.tripolis.gr)

β) στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου και

γ) στα ΚΕΠ του Δήμου Τρίπολης.

Οι Αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις θα κατατίθενται στο πρωτόκολλο του Δήμου Τρίπολης (Λαγοπάτη και Αταλάντης) το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην κατασκήνωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικά εφόδια σύμφωνα με την συνημμένη κατάσταση.

Διευκρινίσεις :

-Σε περίπτωση πληρότητας σε κάποια κατασκηνωτική περίοδο θα διενεργείται κλήρωση έτσι ώστε να μετακινούνται αυτόματα τα παιδιά σε αντίστοιχη κατασκηνωτική περίοδο όπου θα υπάρχει κενό.

-Σε περίπτωση πληρότητας σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους θα γίνεται η επιλογή με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα ή τη φορολογική δήλωση που αφορά το έτος 2022 ή 2023.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2713600425, 2713610456, 2713600480,2713600479

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 4:31 pm


Ασφαλτόστρωση στον επαρχιακό δρόμο Βλαχέρνας - Χωτούσας (pics)

Τμήμα του επαρχιακού δρόμου Βλαχέρνας – Χωτούσας ασφαλτοστρώθηκε τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα 500 μέτρα ασφάλτου στρώθηκαν, από τη θέση Παλιογάλαρα έως λίγο πριν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Στο τμήμα αυτό, τα τελευταία χρόνια το οδόστρωμα είχε σχεδόν διαλυθεί και ο δρόμος ήταν επικίνδυνος για τα αυτοκίνητα. Επίσης καλύφθηκαν κάποιες λακκούβες στον ίδιο δρόμο, έως την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. 

vlaxerna.gr

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 4:28 pm


32 χρόνια από το τελευταίο ταξίδι του Νίκου Γκάτσου στην γη που τον γέννησε στην Ασέα

Στις 12 Μαίου κλείνουν 32 χρόνια από το τελευταίο ταξίδι του Νίκου Γκάτσου στην γη που τον γέννησε στην Ασέα Αρκαδίας!

Εχουν ειπωθεί και γραφτεί τόσα πολλα, αλλά όχι και όλα, γιατί εμείς οι Ασεάτες έχουμε προσωπικές εμπειρίες.

Εμείς τον γνωρίσαμε, του μιλήσαμε, τον αγγίξαμε, μας χαϊδέψε τα μαλλάκια μας, είδαμε το ζεστό του χαμόγελο, ακούσαμε την καλή του κουβέντα στους χωμάτινους δρόμους του μικρού μας χωριού να ρωτάει: Που είναι οι γονείς σου σήμερα,τελείωσαν με τον τρύγο,τι διαβάζει η Μάννα σου τώρα, έχει βιβλία η να της δανείσω!
Τον θυμάμαι πανύψηλο να ανηφορίζει προς το τηλεφωνείο του χωριού τα απογεύματα για να μιλήσει στους φίλους του στην Αθήνα και να διαμαρτύρεται γιατί το τηλεφωνείο δεν ήταν στην πλατεία.
Το θυμάμαι να παίζει τάβλι στο καφενείο, κάτω από την κληματαριά, με τους φίλους και συγγενείς του και να σημειώνει πάντα κάτι στο πακέτο των τσιγάρων του η να κάθεται στο χαγιάτι του σπιτιού του, που έχει καταρρεύσει τελείως...!! και να σηκώνεται να δεί ποιός περνά για να τους χαιρετήσει.

Ολοι οι Ασεάτες έχουν να πούν την προσωπική τους ιστορία για τον Νίκο Γκάτσο.

Η Μάννα μου ήταν συμμαθητριά του και ήταν πάρα πολύ υπερήφανη για αυτό.
Τα κρύα βράδυα του χειμώνα κοντά στο τζάκι μας έλεγε πολλές ιστορίες στο παγωμένο μας σπίτι και μας ζέστανε τις καρδιές λέγοντας:" Ηταν όμορφος πολύ ο Νίκος και πανύψηλος, το κορμί του δεν τον βοήθαγε να παίξει με τα άλλα παιδιά, καθόταν στο προαύλιο και τους έβλεπε, δεν έκανε ποτέ κουταμάρες σαν τα άλλα παιδιά, ήταν πάντα λιγόλογος και μελαγχολικός..!! όσο για τις γνώσεις του!!! ήξερε τόσα πολλά γράμματα ο Νίκος που καμμιά φορά διόρθωνε και τον δάσκαλο (Ενα δάσκαλο του 1920 στην ορεινή Ασέα, φωτισμένο,προοδευτικό, τον Χρήστο Φράγκο, που τους μάθαινε τα ποιήματα του T.S. Elliot και άλλων σπουδαίων ποιητών της εποχής εκείνης,απήγγειλαν Ξενοφώντα και 'Ομηρο, ήξεραν Γαλλικά και Λατινικά και όλα αυτά στο Δημοτικό Σχολείο της Ασέας"
Ο Γκάτσος έφυγε από την Ασέα μορφωμένος!! Εμείς οι Ασεάτες είμαστε πάρα πολύ τυχεροί!! περπατήσαμε,παίξαμε,κλάψαμε, γελάσαμε στούς ίδιους δρόμους, στις ίδιες αυλές, στα ίδια θρανία, στο ίδιο σχολείο, κάναμε τον σταυρό μας στις ίδιες εκκλησιές..!!.
Είδαμε την ίδια ανατολή και δύση, τους ίδιους ορίζοντες, βουνά και κάμπους.
Πολλά από τα ποιηματά του έχουν γραφτεί στην Ασέα και εμείς ξέρουμε να τα ξεχωρίζουμε.
Αγάπησε και αγαπάμε την Ασέα με το ίδιο πάθος!!

Νίκος Γκάτσος, το τέλος.

Ο Γκάτσος υπήρξε ένας από τους ημίθεους του πνευματικού Ολύμπου που, με το πνεύμα του, εσίτισε επί χρόνια την ποίηση κα τα ελληνικά γράμματα γενικότερα.
Στις δύσκολες ώρες που φθάνει ο άνθρωπος , στο γέρμα της ζωής του, ο Νίκος ήταν γαλήνιος, πειστικός και αληθινός με μια γλυκιά έκφραση και μια πίστη στο στίχο του, "Αγάπη είν' η ζωή κι αγάπη μόνο".
Ο ώριμος και ηλικιωμένος κύριος, που παρέμεινε μέχρι το θάνατό του παιδί, σιώπησε αθόρυβα, όπως και έζησε, στις 12. Μαϊου 1912, " όπως σωπαίνουν τα κύματα, όπως ο κούκος τη χαραυγή, όπως ο λίχνος το βράδυ" (Αμοργός).
Στο κοιμητήρι της Ασέας βρίσκεται ο απέριττος τάφος του, στην είσοδο του χωριού η επιβλητική προτομή του, που μας θυμίζει πως ο φτωχός κατά τα άλλα τόπος μας είναι πλούσιος σε πνεύμα και σε ψυχή. Και λίγα μέτρα πιο πάνω το ερειπωμένο σπίτι του που παλεύει με το χρόνο. Αυτό το σπίτι, όνειρο και επιδίωξη των Ασεατών είναι να ανακαινιστεί και να γίνει ένας χώρος πολιτιστικός και επισκέψιμος, ένα Μουσείο προς τιμή του μεγάλου Αρκά ποιητή και σπάνιου ανθρώπου του Νίκου Γκάτσου.
Γένοιτο !

Μαρία Φράγκου 

Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Ασεατών

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 4:12 pm


Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί με το αντιπολιτικό lifestyle

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, κάθε Κυριακή θα αναρτά σημείωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου θα τοποθετείται σχετικά με τις εξελίξεις.

Αναλυτικά το σημείωμα του Αλέξη Χαρίτση:

Λοιπόν, ξεκινήσαμε!

Προχτές στην Κέρκυρα σηκώθηκε κι επίσημα η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Αριστεράς.

Λίγους μόνο μήνες από τη δημιουργία της, η Νέα Αριστερά δίνει δυναμικά το «παρών» στις ευρωπαϊκές εκλογές. Η Νέα Αριστερά δεν θα είναι παρούσα μόνο στη νέα Ευρωβουλή. Η Νέα Αριστερά θα είναι παρούσα στο Ευρωκοινοβούλιο και τις γειτονιές, στη Βουλή και τους χώρους δουλειάς, για να δώσει φωνή στο δίκιο των πολιτών. Θα είναι παρούσα με πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για να ηττηθεί η Δεξιά και η πολιτική της, για να ανοίξει ένας νέος δρόμος για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε αυτήν την καμπάνια θα πούμε μερικά απλά πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Ο Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί ούτε με το lifestyle και την αντιπολιτική ούτε με τη αναπαλαίωση των «παλιών ορθόδοξων» συνταγών του παρελθόντος. Ο Μητσοτάκης θα ηττηθεί μόνο όταν οι πολίτες πιστέψουν ότι υπάρχει μια σοβαρή, αξιόπιστη και πραγματικά διαφορετική εναλλακτική λύση που μπορεί να αλλάξει τη χώρα και να βελτιώσει τις ζωές τους.

Μια εναλλακτική λύση για το σήμερα και το αύριο της χώρας, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί μόνο με θεμέλιο την προγραμματική πρόταση της σύγχρονης Αριστεράς και κινητήριο δύναμη την ενεργοποίηση της κοινωνίας. Για να νικήσουμε δεν πρέπει να πούμε κάτι σαν αυτό που λέει ο Μητσοτάκης, αλλά κάτι πραγματικά διαφορετικό, κάτι που μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα και να ανοίξει νέα προοπτική για την Ελλάδα.

Σε αυτήν την καμπάνια λέμε συγκεκριμένα πράγματα και αναδεικνύουμε τα μεγάλα διλήμματα της πολιτικής συγκυρίας:

Θα δεχτούμε το κλείσιμο της Λάρκο που μεθοδεύει η κυβέρνηση; Θα συνεχίσουμε με την πολιτική των απολύσεων, της αποδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης της χώρας, της ερήμωσης ολόκληρων περιοχών και της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού;

Ή θα χαράξουμε μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική στο πλαίσιο ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα; Ενός παραγωγικού μοντέλου που θα στηρίζεται στις ποιοτικές θέσεις εργασίας, την αναδιανομή του πλούτου, την ισόρροπη ανάπτυξη των τομέων της οικονομίας καθώς και στην βιώσιμη και δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση;

Το δίλημμα είναι φανερό και στην εξωτερική πολιτική. Θα συνεχίσουμε με τη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία κάνει εξωτερική πολιτική για να ικανοποιήσει το εκλογικό ακροατήριο της σκληρής Δεξιάς, συσσωρεύοντας αδιέξοδα σε όλα τα μέτωπα; Θα συνεχίσουμε με την πολιτική που έγινε ο μεγάλος χορηγός του εθνικιστικού VMRO στη Βόρεια Μακεδονία, οδήγησε τις σχέσεις με την Αλβανία στο ναδίρ και διαιωνίζει την τόσο επιζήμια κούρσα των εξοπλισμών με την Τουρκία;

Ή θα χαράξουμε μια υπεύθυνη εθνική στρατηγική, μακριά από ψηφοθηρικούς λαϊκισμούς και εθνικιστικές πλειοδοσίες; Μια στρατηγική που θα αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων στις διμερείς σχέσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου και την ενίσχυση της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή.

Το δίλημμα παίρνει ιστορικό χαρακτήρα στην περίπτωση της μαρτυρικής Παλαιστίνης. Θα συνεχίσει η Ελλάδα να σιωπά για τη γενοκτονία στη Γάζα, στηρίζοντας επί της ουσίας την εγκληματική πολιτική του ακροδεξιού Νετανιάχου;

Ή θα στηρίξει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες ειρήνης που παίρνουν μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία; Θα συνεχίσουμε με τη λογική του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ ή θα βρεθούμε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας;

Την περασμένη εβδομάδα η Νέα Αριστερά κάλεσε όλα τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης σε κοινή δράση για να φέρουμε στη Βουλή το ζήτημα της Γάζας και να πιέσουμε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για ην ειρήνη. Το ΚΚΕ αρνήθηκε επίσημα την πρότασή μας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν απάντησαν.

Ως ένα βαθμό είναι κατανοητό, παραμονές εκλογών, τα κόμματα να θέλουν να αναδείξουν τις διαφορές τους. Ωστόσο, αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι το ζήτημα της ειρήνης και της δικαίωσης του παλαιστινιακού λαού έχει μια ηθική και ιστορική σημασία πολύ μεγαλύτερη από τους δικούς μας κομματικούς ανταγωνισμούς. Εξελίσσεται σε εμβληματικό διακύβευμα της εποχής μας – και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Όχι με όρους μικροκομματικής διαχείρισης, όχι με τη σιωπή.

Το ζήτημα είναι λοιπόν να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βρεθεί η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, θα ήθελα να απευθυνθώ στα μέλη και τους φίλους της Νέας Αριστεράς. Είμαστε ένα νέο κόμμα χωρίς μεγάλους πόρους. Η προεκλογική εκστρατεία μας δεν μπορεί παρά να στηριχτεί στην εθελοντική προσφορά.

Πιθανότατα θα υπάρξουν οργανωτικές αρρυθμίες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Η επιτυχία όμως θα εξαρτηθεί από τη δικιά σας δράση, από τη δικιά σας δημιουργική διάθεση, από το δικό σας μαχητικό πνεύμα.

Μας χωρίζει λιγότερο από ένας μήνας από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Σας καλώ να δώσουμε αυτόν τον ωραίο αγώνα με κέφι, συλλογικό πνεύμα και ανοιχτή καρδιά. Να συζητήσουμε με τους πολίτες που αμφιταλαντεύονται, με όπλα το πρόγραμμα και τα επιχειρήματά μας, με το ήθος που απαιτεί η κοινωνία και ταιριάζει στην παράδοση της Αριστεράς.

Αυτό τον ωραίο αγώνα θα τον δώσουμε όλες-οι μαζί και θα τον κερδίσουμε!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 4:00 pm


Πότε έρχεται ο πρώτος καύσωνας για το 2024

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ο άστατος καιρός των προηγούμενων ημερών, με τους ανέμους και τις λασποβροχές, βελτιώνεται από σήμερα Κυριακή. 

Οι μετεωρολόγοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για άνοδο της θερμοκρασίας που θα φέρει τον πρώτο καύσωνα μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, έπειτα από τις λασποβροχές και τις καταιγίδες, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς.

Όπως τόνισε ο ίδιος στο MEGA  ο καιρός θα ακολουθήσει εντελώς διαφορετική πορεία και από τις 15 Μαΐου, ο καύσωνας θα κάνει την εμφάνισή του καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και θα φτάσουν μέχρι τους 35 βαθμούς.

Μιλώντας στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προέβλεψε άνοδο της θερμοκρασίας από την Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα τόνισε πως «Από Δευτέρα θα μας μείνουν κάποιες βροχές και από Τετάρτη πάμε σε ισχυρό κύμα ζέστης όπου θα συναντήσουμε θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς Κελσίου».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 3:29 pm


Live: Παναρκαδικός - Θύελλα Αμπελοκήπων

Φίλες και φίλοι του Αρκαδικού ποδοσφαίρου μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου του 5ου ομίλου των πρωταθλητών ΕΠΣ ανάμεσα στον Παναρκαδικό και την Θύελλα Αμπελοκήπων.

Κυριακή 12 Μαΐου, 15:45

Παναρκαδικός-Θύελλα Αμπελοκήπων 4-1 (20', 45', 56' Στρέμπας, 48' Σαραντόπουλος - 41' Κάρδαρης πεν.)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 3:10 pm


Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στο Ναύπλιο

Συνελήφθη, σήμερα (12.5.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 49χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 3:00 pm


Στιγμές της δόξας του Πήγασου στην Ερμιόνη (vid)

Ο Πήγασος είναι πρωταθλητής στην Α1 ΕΣΚΑΚ σπάζοντας την έδρα της Ερμιονίδας και κατακτώντας τον τίτλο μέσα στην Ερμιόνη ράβοντας το 9ο αστέρι στην φανέλα του και επιστρέφοντας παράλληλα στις Εθνικές κατηγορίες.

Δείτε στο βίντεο Sport Ermionida όλα τις στιγμές των πανηγυρισμών της ομάδας του Άστρους και ασφαλώς τις απονομές των μεταλλίων και του τροπαίου του πρωταθλητή.

Ειδήσεις: 
Video: 

Α.Ο.Ερμιονίδας-Πήγασος: Το φινάλε, οι πανηγυρισμοί και οι απονομές!

Video of Α.Ο.Ερμιονίδας-Πήγασος: Το φινάλε, οι πανηγυρισμοί και οι απονομές!

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 2:41 pm


Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 8ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Δολιανών

Η οργανωτική επιτροπή του «8ου Ορεινού Ημιμαραθωνίου Δολιανών» ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τους αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Ιουνίου στα Ανω Δολιανά Αρκαδίας.

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 25/6/2024 ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας:rundoliana.gr καθώς και μέσω του σχετικού mobileapplication.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, με τη συνεργασία της εξειδικευμένης ομάδας της “Athletopia”, οι διοργανωτές προσφέρουν στους δρομείς άμεση ενημέρωση για όλα τα τελευταία νέα, σημαντικές ανακοινώσεις και προτάσεις για την καλύτερη προετοιμασία τους με ένα «κλικ». 

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης οι δρομείς μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 2:33 pm


Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία»

Το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαΐου ορκίστηκε πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

Η Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο απήγγειλε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η τελευταία αποκάλεσε κατά την ορκωμοσία της τη χώρα ως «Μακεδονία», παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 2:29 pm


Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος από τη Δημητσάνα

Ο Δημητσανίτης ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος πέθανε το πρωί της Κυριακής του Θωμά (12/5), βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συναδέλφους του και τους θαυμαστές του.

Πριν από δύο χρόνια είχε φύγει από τη ζωή ο αδελφός του, επίσης ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης, Βασίλης Μαλούχος (δείτε ΕΔΩ).

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, με μία ανάρτησή του στο Facebook, ενώ την επιβεβαίωσε και η κόρη του.

Ο Γιάννης Μαλούχος «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 91 ετών.

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση σήμερα… Ο παλαίμαχος καλός και πολυτάλαντος συναδελφός μας, ο τυπίστας ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Γιάννης Μαλούχος έφυγε σήμερα από την ζωή στα 91 του…μετά τον αδελφό του Βασίλη που έφυγε πρόπερσι.. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη μέσα από τις δεκάδες ταινίες που ερμήνευε υπέροχους ρόλους… Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε από όλους μας ΤΟ ΣΕΗ, το ΤΑΣΕΗ, τον Διονυσο, το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Η φωτογραφία, από την ανάρτηση του κ. Μπιμπίλα.

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 2:23 pm


Σίταινα: Εκδήλωση για τους «ερωτικούς μετανάστες», νύφες και γαμπρούς, του χωριού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του καλοκαιριού - Πολιτιστικός Αύγουστος – ο Σύλλογος προγραμματίζει μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ¨ερωτικούς μετανάστες” νύφες και γαμπρούς της Σίταινας, που έχουν την καταγωγή τους δηλαδή εκτός Σιταίνης. Για να τους τιμήσουμε για την αγάπη τους προς το χωριό μας... και που συνεχίζουν να μας αντέχουν.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως μας στείλετε μια φωτογραφία γάμου με ονοματεπώνυμο γαμπρού – νύφης και χωριό ή πόλη καταγωγής.

Για τον τρόπο αποστολής του υλικού θα σας ενημερώσει η Κατερίνα Σούρσου τηλ επικοινωνίας: 6978449830.

Επιπλέον σας παρακαλούμε θερμά, εάν έχετε παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε σχέση με οτιδήποτε αφορά τη Σίταινα μας ενδιαφέρουν για τον εμπλουτισμό του αρχείου του Συλλόγου.

 Οι φωτογραφίες θα παρακαλούσαμε να είναι σκαναρισμένες αν είναι δυνατόν για την καλύτερη ποιότητά τους.

 Οι φωτογραφίες να αποσταλούν στο mail του Προέδρου του Συλλόγου:
 [email protected].

Το Διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Σίταινας "ο Άγιος Σώζων".

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 2:15 pm


Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα στην Λακωνία

Συνελήφθησαν, χθες (11.5.2024) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, -2- 28χρονοι ημεδαποί και 29χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -7,5- γραμμαρίων και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -5,6- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

Συνελήφθη, χθες (11.5.2024) το πρωί, στο Γύθειο, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)  Λακωνίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ). Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 1:47 pm


Το μήνυμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για τη Γιορτή της Μητέρας

Η Γιορτή της Μητέρας, που είναι μια ημέρα τιμής προς τις μητέρες, συνιστά σημαντική έκφραση ευγνωμοσύνης και αγάπης προς τις γυναίκες που έχουν αναλάβει τον ρόλο της μητρότητας. Οι μητέρες συχνά αφιερώνουν μεγάλο μέρος της ζωής τους στη φροντίδα και στην ανάπτυξη των παιδιών τους και είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η αξία και ο ρόλος τους. Η συναισθηματική σύνδεση μεταξύ γονέα και παιδιού είναι συχνά ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της ανάπτυξης του ψυχισμού ενός παιδιού. Επιπλέον, η συμβολή της μητέρας στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού είναι άμεση και σημαντική, καθώς η μητέρα δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα για να μπορέσει το παιδί να προσαρμοστεί εύρυθμα στο κοινωνικό περιβάλλον.

Η μητρότητα και η εργασία είναι δύο σημαντικοί τομείς της ζωής που συχνά διασταυρώνονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στη σύγχρονη απαιτητική εποχή η επίτευξη μιας τέλειας ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής μιας μητέρας, η εναρμόνιση δηλαδή των απαιτήσεων και των υποχρεώσεων της εργασίας με τις προσωπικές της ανάγκες, φαίνεται όλο και πιο δύσκολη. Στο πλαίσιο αυτό, η μητρότητα και η επαγγελματική σταδιοδρομία στην αστυνομία μπορούν να αποτελέσουν μια πρόκληση, καθώς η μητρική φροντίδα και το αστυνομικό λειτούργημα απαιτούν συχνά πολλή αφοσίωση και δέσμευση. Κάθε γυναίκα αστυνομικός αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις και λαμβάνει αποφάσεις βάσει των προσωπικών της στόχων, των υποστηρικτικών της δικτύων και των συνθηκών της ζωής της. Πέραν της ίδιας της ισχυρής θέλησης και αντοχής που προσφέρει η γυναικεία φύση, η υποστήριξη από τον σύντροφο, τον σύζυγο, την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των δύο αυτών ρόλων.

Η Γιορτή της Μητέρας δεν είναι απλώς μια γιορτή υπενθύμισης της σημασίας της μητρότητας. Είναι ο λόγος για τον οποίο καθημερινά πρέπει να δείχνουμε την απαιτούμενη ευγνωμοσύνη, ανταπόδοση και αναγνώριση της ανιδιοτελούς συμβολής της στην προσωπική μας πορεία μέσα στην κοινωνία, καθώς επίσης και να εξασφαλίζουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στον σύνθετο ρόλο της.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 1:28 pm


Η τελική βαθμολογία των Play Out της Super League

Ολοκληρώθηκαν τα play out του πρωταθλήματος της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης να τερματίζει μετά την νίκη του στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 0-1

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-2

Πανσερραϊκός - Κηφισιά 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 1-1

Η τελική βαθμολογία των play out

7. Πανσερραϊκός 38

8. Αστέρας Τρίπολης 38

9. Παναιτωλικός 36

10. ΟΦΗ 35

11. Ατρόμητος 34

12. Βόλος 33
------------------------
13. Κηφισιά 28
14. ΠΑΣ Γιάννινα 23

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 1:07 pm


Θεία λειτουργία στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Κώμης Μαντινείας (pics)

Ετελέσθη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κώμης Μαντινείας.

Η σελίδα «Ενορία Λίμνης Μαντινείας» στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες και σημειώνει:

ερός Ναός Κοιμησεως Θεοτοκου Κώμης
Απο την σημερινή Θεία Λειτουργία!!!
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΆΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΆΖΟΥΣΕΣ!!!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 1:00 pm


Ο Αστέρας για την γιορτή της μητέρας: Χρόνια πολλά στο πιο ιερό πρόσωπο του κόσμου (vid)

Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα με ένα βίντεο μέσα από τα social media έστειλε ο Αστέρας Τρίπολης εκφράζοντας τις ευχές του για την γιορτή της μητέρας.

12 Μαΐου - Γιορτή της Μητέρας!

Χρόνια Πολλά στο πιο ιερό πρόσωπο του κόσμου!

Χρόνια Πολλά στις μαμάδες μας!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 12:46 pm


Δράση ευαισθητοποίησης για την «Εβδομάδα Μητέρας» στην Τρίπολη

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, πρόκειται να υλοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Εβδομάδα Μητέρας».

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων της μητέρας μέσω της υλοποίησης διαφορετικών δράσεων ανά Περιφερειακή ενότητα σε συγκεκριμένες ομάδες στόχου όπως μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ, μητέρες στην Τρίτη Ηλικία, μητέρες ΡΟΜΑ, μητέρες που έχουν δεχθεί βία.

15 Μαΐου στην Τρίπολη και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.:  Η Δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εστίασης «SENOR» στην Τρίπολη, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Δήμου Τρίπολης και τους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία, Εισαγγελία, Κοινωνική Υπηρεσία Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων ΠΕ Αρκαδίας, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρίπολης, Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας «ΑΝΕΛΙΞΗ», Πολυδύναμο Κέντρο Τρίπολης, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ). Κατά τη διάρκεια της δράσης θα υλοποιηθούν εισηγήσεις από τα στελέχη των Δομών, παρουσίαση μαρτυρίας γυναίκας που έχει δεχθεί βία και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 12:30 pm


Κάηκε το Άστρος για τον Πήγασο (vid)

Έκταση και πανικός αυτά είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριάρχησαν στο Άστρος με την επιστροφή της αποστολής του Πήγασου που γνώρισε την απόλυτη αποθέωση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου έγινε μέρα από τα καπνογόνα, τους πυρσούς και τις φωτοβολίδες που έλαμψαν τον ουρανό του Άστρους με την ομάδα να γνβρίζει στιγμές χαράς και ευτυχίας, στιγμές καθολικής αναγνώρισης από τους φιλάθλους της.

Συνθήματα και αγκαλιές, χορός και τραγούδι για τον Πήγασο για μπασκετικό καμάρι ολόκληρης της Κυνουρίας που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Όλο το Άστρος στο πόδι για τον Πήγασο!

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αποθεωτική υποδοχή των πρωταθλητών του Πήγασου στο Άστρος

Video of ArcadiaPortal.gr Αποθεωτική υποδοχή των πρωταθλητών του Πήγασου στο Άστρος

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 12:29 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας