Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, Τάσος Μπιρσίμ.

«Με βαθύτατη θλίψη, ο Στάμος και η Μαρουσώ Μπιρσίμ με την οικογένεια Τάσου Μπιρσίμ ανακοινώνει ότι ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, Τάσος Μπιρσίμ, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στις 18:55. Η εξόδιος ακολουθία και αποτέφρωση θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Στάμος Μπιρσίμ.

Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο προσωπικός χαρισματικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του 1980.

Βρισκόταν στο επίκεντρο της θεμελίωσης και δημιουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης των Ant1, Mega και ΣΚΑΙ στην Ελλάδα μέχρι και πρόσφατα.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση , σκηνοθεσία, μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του Αθήνα ’97.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 8:00 am


Το λιμάνι του Παρ. Άστρους μετά την δύση του ηλίου

Φωτογραφία από το λιμάνι του Παραλιού Άστρους μετά την δύση του ηλίου.

Η φωτογραφία της ημέρας του Σπύρο Σιαβελή

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 10:15 pm


Σε εξέλιξη οι ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην κοινότητα Άστρους οικισμό Αγιάννη

Ο δρόμος μόλις ολοκληρωθεί,ασφαλτοστρωθεί και το υπόλοιπο κομμάτι, θα βελτιώσει και θα Συντομεύσει την πρόσβαση από τον Αγιάννη προς Πλάτανο ,Σίταινα , Καστάνιτσα

Θα θέλαμε να Ευχαριστήσουμε τον Γιώργος Καμπύλης - Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν πρόεδρο περιφερειακού συμβουλίου κύριο Σκαντζό Μανώλη για την υλοποίηση του έργου

Αυτό το έργο είναι από την προηγούμενη θητεία μας (2019-2024)

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:45 pm


Βερούτης: Ενισχύουμε τις αγροτικές υποδομές με την αποκατάσταση της λειτουργίας της γεώτρησης ΤΟΕΒ Γουβών ΠΕ Λακωνίας

Εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια υλικών και την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο της πράξης «Αποκατάσταση λειτουργίας γεώτρησης ΤΟΕΒ Γουβών ΠΕ Λακωνίας». Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε περίπου 94.000,00 ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της γεώτρησης ΤΟΕΒ Γουβών, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την άρδευση της περιοχής και την υποστήριξη των αγροτικών δραστηριοτήτων. Μέσω του διαγωνισμού θα εξασφαλιστεί η προμήθεια των απαραίτητων υλικών και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, ώστε να επιτευχθεί η άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση της γεώτρησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ανέφερε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιδιώκοντας την ενίσχυση των αγροτικών υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, επενδύει σε έργα που διασφαλίζουν την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία των φυσικών πόρων».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:18 pm


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η έλλειψη νερού στην Αρκαδία θα φέρει νέες καλλιέργειες

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα Τέταρτη 5 Ιουνίου και με αφορμή την ημέρα αυτή ο  κ. Θεόδωρος Πλέσσιας Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για την κλιματική κρίση.

Ο κ. Πλέσσιας αναφέρθηκε στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής και έδωσε το μήνυμά του για το περιβάλλον και την προστασία του.

Όπως είπε η κλιματική κρίση είναι μια κλιματική αλλαγή η οποία πάντα υπήρχε  αλλά λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας η ταχύτητα με την οποία προχωρά είναι μεγάλη για αυτό έχουμε  πολλαπλές κρίσεις.

Συγκεκριμένα για την Αρκαδία τόνισε ότι πρόκειται για μια περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από την έλλειψη νερού.

Η λειψυδρία πρέπει να αντιμετωπιστεί και πρέπει να γεννηθεί η ιδέα αναζήτησης νέων καλλιεργειών λόγω του εντόνου προβλήματος που τείνει να γίνει μόνιμο.

Κλείνοντας μας έδωσε το δικό του μήνυμα για την σημερινή μέρα, τονίζοντας ότι πρέπει να αποκτήσουμε έναν τρόπο ζωής με λιγότερο ενεργειακό αποτύπωμα στην καθημερινότητα μας να βάλουμε ένα «φρένο» σε αυτή την βίαιη μεταβολή του καιρού.

Το περιβάλλον δεν θα πρέπει να το θυμόμαστε μόνο σήμερα.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Video of ArcadiaPortal.gr Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:12 pm


Θέματα για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου από τον Μανώλη Μάκαρη

Θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αναφορικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έβαλε στην ατζέντα ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» Μανώλης Μάκαρης.

Αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σοβαρό θέμα υπάρχει με την αντιμετώπιση των περιστατικών οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου λόγω του ότι το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λειτουργεί μόνο 2 φορές την εβδομάδα ενώ το αντίστοιχο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου λειτουργεί μόνο εργάσιμες ημέρες και ώρες. Αποτέλεσμα αυτών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες μένει υγειονομικά ακάλυπτη όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά αυτό τον κρίσιμο τομέα και οι εμφραγματίες που χρειάζονται επείγουσα αγγειοπλαστική διακομίζονται σε νοσοκομεία εκτός της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Αθήνα και Πάτρα) με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Θα πρέπει να στελεχωθούν καταλλήλως με το απαιτούμενο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τα δύο αιμοδυναμικά εργαστήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου έτσι ώστε να λειτουργούν και τις επτά μέρες της εβδομάδας.

Υγειονομικό κενό στην Ανατολική Πυλία

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι υγειονομικά αδικημένη αφού δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ ( ο πλησιέστερος σταθμός ΕΚΑΒ είναι στην Πύλο) ούτε κέντρο υγείας (το πλησιέστερο κέντρο υγείας βρίσκεται στη Μεσσήνη).Έτσι σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι ο ασθενής να βρει την κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής η κάλυψη της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης από τους σταθμούς ΕΚΑΒ της Πύλου και της Καλαμάτας την στιγμή που ο ελάχιστος χρόνος απόκρισης είναι στην ιδανικότερη περίπτωση πάνω από 45 – 65 λεπτά αντίστοιχα.

Το υγειονομικό κενό στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας είναι υπαρκτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ και Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας ενώ θα πρέπει να είναι ανοιχτό καθημερινώς το Κέντρο Εφημερίας στη Λογγά. Η Πολιτεία θα πρέπει να πάψει να εθελοτυφλεί μπροστά στις υπαρκτές ανάγκες του πληθυσμού και η Περιφέρεια οφείλει να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα πιέζοντας για μόνιμη λύση το Υπουργείο Υγείας.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής της παράταξης « Πρώτα η Πελοπόννησος»

Ιατρός Καρδιολόγος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 8:56 pm


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Να καταστεί η Περιφέρεια μας υγιής, ασφαλής, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτική και βιώσιμη

Η Ευρώπη καλείται να διαχειριστεί στην εποχή μας όλο και περισσότερα σύνθετα συμβάντα, που απειλούν την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Πολλές από αυτές τις απειλές συνδέονται με μη βιώσιμα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, υπενθυμίζοντας ότι η υγεία του ανθρώπου είναι στενά συνδεδεμένη και εξαρτημένη από την υγεία των ζώων, των φυτών και των οικοσυστημάτων.

Η ανάγκη για διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των προαναφερόμενων τομέων καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ και αποτυπώνεται στην επιστημονική προσέγγιση της Ενιαίας Υγείας.

Τα οφέλη από την υιοθέτηση της επιστημονικής προσέγγισης της Ενιαίας Υγείας στην αντιμετώπιση των ζωονόσων, των αναδυόμενων λοιμωδών νοσημάτων, των μη λοιμωδών νοσημάτων, της μικροβιακής αντοχής και της κλιματικής αλλαγής, έχουν πλέον καταστεί σαφή σε διεθνές επίπεδο. Είναι μια συνεργατική, διατομεακή και διεπιστημονική προσέγγιση με δράση σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, που στοχεύει σε βέλτιστα αποτελέσματα υγείας και ευημερίας, αναγνωρίζοντας τις διασυνδέσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων, φυτών και του κοινόχρηστου οικοσυστήματος.

Στόχοι αποτελούν:

Η Πρόληψη, Πρόβλεψη, Ανίχνευση και η Απάντηση σε απειλές κατά της Δημόσιας Υγείας.

Η Βελτίωση της Υγείας για όλους

Η Προάσπιση των συστημάτων υγείας στα οποία βασίζονται η οικονομία μας και η κοινωνία γενικότερα.

 

Καρδιαγγειακά νοσήματα

Πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν ότι τουλάχιστον το 18% όλων των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα στην Ευρώπη εκτιμάται ότι οφείλονται σε σημαντικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, οι ακραίες θερμοκρασίες, το παθητικό κάπνισμα και ο μόλυβδος. Ωστόσο, στις αναλύσεις επισημαίνεται ότι το ποσοστό αυτό είναι πιθανότατα υποτιμημένο, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη την έκθεση στον χώρο εργασίας, την ηχορύπανση ή άλλες τοξικές χημικές ουσίες εκτός από τον μόλυβδο. Επιπλέον, ορισμένοι παράγοντες, όπως η νυκτερινή φωτορύπανση ή η συνδυασμένη επίδραση της έκθεσης σε διάφορες χημικές ουσίες, δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστοί.

Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι είναι δυνατόν να προληφθούν, αλλά οι πολίτες, σε ατομικό επίπεδο, έχουν περιορισμένες δυνατότητες να προστατεύσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται νόμοι και κανονισμοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θεσπίζονται από την ΕΕ, καθώς και η αποτελεσματική εφαρμογή τους, προκειμένου να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση της νόσου για όλους τους πολίτες. Τα υπάρχοντα δεδομένα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, παρά τις ορισμένες αβεβαιότητες και τα κενά στα δεδομένα, τα επιστημονικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η στρατηγική για τη μείωση της περιβαλλοντικής έκθεσης είναι οικονομικά αποδοτική για τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Υγιείς πόλεις

Η φύτευση περισσότερων δέντρων στις ευρωπαϊκές πόλεις, θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τους θανάτους από τις ολοένα και υψηλότερες θερμοκρασίες τα καλοκαίρια, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η αύξηση της δενδροκάλυψης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 14,9% σε 30% θα έριχνε τη θερμοκρασία στις πόλεις κατά 0,4 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τους θανάτους που σχετίζονται με τα «κύματα» καύσωνα κατά 39,5%, σύμφωνα με την πρώτη στο είδος της μελέτη, που χρησιμοποίησε μοντέλα 93 ευρωπαϊκών πόλεων.

 

Η δεντροφύτευση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, διότι ωφελεί με ποικίλους τρόπους την υγεία με μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων, της άνοιας και της κακής ψυχικής υγείας.

«Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο ζουν σε πόλεις, οπότε τα δέντρα θα είναι ζωτικής σημασίας για να αντέξουν οι αστικές περιοχές την κλιματική αλλαγή και να βελτιωθεί το αστικό περιβάλλον» εξηγεί ο Γιαντβίντερ Μαλί, καθηγητής της επιστήμης των οικοσυστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Τα δέντρα των πόλεων προσφέρουν πολλά οφέλη πέρα από την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή: πολλές μελέτες δείχνουν ότι και μόνο η θέα και η μυρωδιά των δέντρων ωφελεί την υγεία και την ευεξία, καθώς και η ενίσχυση της αστικής βιοποικιλότητας. Όμως, η μεγαλύτερη δενδροκάλυψη συναντάται σε πλούσιες πόλεις και γειτονιές, οπότε η ενίσχυση της αστικής δενδροκάλυψης μπορεί να μειώσει αυτή την ανισότητα και, ιδιαίτερα, την ευπάθεια των φτωχότερων γειτονιών στην κλιματική αλλαγή».

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εργαζόμαστε στη σύνθεση προτάσεων ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε καλές συνθήκες διαβίωσης και σε ποιοτικές παροχές υγείας.

Να καταστεί η Περιφέρεια μας υγιής, ασφαλής, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτική και βιώσιμη.

Η Συντακτική ομάδα

Μέλλος Χρυσοβαλάντης 

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας

Διαμαντόπουλος Βασίλειος

Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας

Επίκουρος καθηγητής Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Καμαρινόπουλος Σωτήριος

Διευθυντής Δημόσιας Υγείας (έδρα)

Υγιεινολόγος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 8:41 pm


Ρέτζιτς: Μεγάλη πρόκληση για εμένα ο Αστέρας

Ως πρόκληση στην καριέρα του χαρακτήρισε τον Αστέρα Τρίπολης το νέο μεταγραφικό απόκτημα της αρκαδικής ομάδας Αϊντίν Ρέτζιτς στις πρώτες του δηλώσεις κατά την παρουσίαση του.

ΔΗΛΩΣΗ

"Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι μια νέα και μεγάλη πρόκληση για εμένα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με επέλεξαν και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

Θα δουλέψω σκληρά για να την ανταποδώσω και να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους της ομάδας.

Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο".

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 8:17 pm


Κερδίστε πρoσκλήσεις για την συναυλία «Έλα» στην Τρίπολη

Το ArcadiaPortal.gr θα κληρώσει 5 διπλές  προσκλήσεις για την συναυλία στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης με την Σαλίνα Γαβαλά και τους Εξάγραμμο

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] :

 

Θέμα: παράσταση «Έλα»

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΡΙΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν τηλεφωνικά

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 8:00 pm


Διαμαντόπουλος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: Τα όποια λάθη της Φραπάρ έγιναν και προς τις δύο ομάδες

Ο διεθνής διαιτητής, Άρης Διαμαντόπουλος μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη και στο επεισόδιο με τους Πολωνούς διαιτητές πριν τον περσινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη.

Μεταξύ άλλων ο Αρκάδας διαιτητής μίλησε και για την Στεφανί Φραπάρ ότι αυτά που είχαν ακουστεί, πως έκλαιγε μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού γηπέδου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα όπως ο ίδιος αποκάλυψε ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη και ευδιάθετη, ενώ τα όποια λάθη της, ήταν και στις δύο πλευρές χωρίς να έχει την παραμικρή πρόθεση να βοηθήσει την μια ή την άλλη ομάδα.

Επίσης, ο Άρης Διαμαντόπουλος αποκάλυψε, αναφορικά με το περιστατικό με τους Πολωνούς διαιτητές, οι οποίοι κρίθηκαν μεθυσμένοι πριν διευθύνουν τον αγώνα ΑΕΚ-Άρης πέρσι για τα play off, ότι τους ανακοινώθηκε ότι δεν θα σφυρίξουν τελικά την αναμέτρηση, μόλις δύο ώρες πριν την έναρξη της.

Επιπλέον σημείωσε ότι είχαν μια συμπεριφορά η οποία συνολικά δεν συνηθίζεται από ξένους διαιτητές και έτσι τον συγκεκριμένο αγώνα τον διεύθυνε ο ίδιος από εκεί που αρχικά είχε οριστεί ως τέταρτος διαιτητής της αναμέτρησης.

Στο θέμα με τους ξένους διαιτητές που έρχονται, είπε ότι οι Έλληνες ρέφερι θέλουν να έχουν όλο τον έλεγχο των αποφάσεων σε ένα ντέρμπι και να μην υπάρχει το «υβριδικό μοντέλο», δηλαδή έλληνας διαιτητής να σφυρίζει και ξένος διαιτητής να είναι στο VAR.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:53 pm


«Έξυπνες Γέφυρες Περιφερειών» - Έγκριση σχεδίου σύμβασης με το ΤΕΕ για την παρακολούθηση 50 γεφυρών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή το σχέδιο σύμβασης με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) για την παρακολούθηση 50 γεφυρών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξασφάλιση της ασφάλειας των κινουμένων και τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών στατικών προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, δήλωσε: «Βασική μας επιδίωξη είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας των κινουμένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και των χρηστών των γεφυρών, ενώ τόνισε ότι «δεν επιβαρύνεται οικονομικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά χρήματα που έχει εξασφαλίσει η Κυβέρνηση».

Η συνεργασία με το ΤΕΕ αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης, το οποίο θα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για την ανάλυση και την πρόβλεψη της κατάστασης των γεφυρών. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει να διασφαλίσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία των υποδομών της, προσφέροντας ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:40 pm


Παρελθόν από την Μεγαρίδα ο Δημήτρης Μαντίκος

Παρελθόν από την Νεανική Εστία Μεγαρίδος αποτελεί ο Κυνουριάτης Δημήτρης Μαντίκος μαζί με τέσσερις ακόμα συμπαίχτες του με την ομάδα να ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της μαζί τους.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ!

Η ομάδα μας βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να αποχαιρετίσει τα παιδιά που μας χάρισαν αναμνήσεις, χαρές, πανέμορφες στιγμές & μας τίμησαν φορώντας την φανέλα μας!

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας της με τους αθλητές, Αριστοτέλη Ζαραϊδώνη, Γιώργο Αρνόκουρο, Δημήτρη Μαντίκο, Δημήτρη Μαλούκο και Δημήτρη Αναστασόπουλο.

Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και την συμβολή τους στην εξαιρετική περσινή χρονιά για τον σύλλογο μας.

Τους ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια στην καριέρα τους!

Once a flamer always a flamer!

Φωτογραφία άρθρου: Νεανική Εστία Μεγαρίδος B.C. / Facebook

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:32 pm


Διαδικτυακά το Διεθνές συνέδριο "Preserve and Transmit"

Διεθνές συνέδριο "Preserve and Transmit" συνδιοργανώνουν οι Etudes et Chantiers Corsica και το Grand Site de la Conca d'Oru ως μέρος του PRO.GRE.S.S. έργο (πρόγραμμα CERV), στο οποίο ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει ως εταίρος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στις 4:00 μ.μ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ - Διαδικτυακό Συνέδριο

Θα είναι διαθέσιμη ταυτόχρονη μετάφραση από τα γαλλικά στα ιταλικά, τα ελληνικά και τα ισπανικά

16:00 - Καλωσόρισμα και παρουσίαση εκδήλωσης από τον Charles Pasqualini, Διευθυντή Ανάπτυξης, Etudes et Chantiers Corsica

16:05 - Πρωτοβουλίες του Grand Site για τη συμμετοχή των τοπικών πληθυσμών από τον Antoine Orsini, Διευθυντή του Grand Site de la Conca d'Oru

16:15 - Αναπαράσταση του Grand Site από μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής - διαγωνισμός ζωγραφικής από τον Antoine Orsini, Διευθυντή του Grand Site de la Conca d'Oru

16:25 - "Heritage Trails" - φυσική και εικονική προσβασιμότητα στην κληρονομιά - εικονική περιήγηση από τον Charles Pasqualini, Διευθυντή Ανάπτυξης, Etudes et Chantiers Corsica

16:35 - Χαρτογραφική ερμηνεία περιβαλλοντικών, κληρονομιάς και ζητημάτων προσβασιμότητας στο Grand Site από τον Houssain EL FARRAJI, Τεχνικό Επόπτη, Etudes et Chantiers Corsica

16:45 - Το χωριό, εξελισσόμενες χρήσεις για διατήρηση και μετάδοση: την εμπειρία της Pigna από τον Toni Casalonga, Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Πολιτιστικό Κέντρο VOCE

16:55 - Ερωτήσεις και απαντήσεις

Φόρμα εγγραφής και σύνδεσμος εκδήλωσης

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:01 pm


Ιερά Αγρυπνία επι τη Αποδόσει της Εορτής του Πάσχα στην Ιερά Μονή Καλτεζών

Ανακοινώνουμε στους ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς μας Μονής ότι την Τρίτη ,11 Ιουνίου 2024,  θα τελεστεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ιερά Αγρυπνία επι τη Αποδόσει της Εορτής του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθούν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων προς ευλογία κι' αγιασμό των πιστών!

Ακόμη, θα έχουμε την ευκαιρία να ανάψουμε τις αναστάσιμες λαμπάδες μας και να ψάλλουμε μαζί το τελευταίο "Χριστός Ανέστη".

Ώρα Έναρξης Αγρυπνίας: 20:30.

 

Εκ της Ιεράς Μονής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 6:50 pm


Το καλοκαίρι ήρθε και το Kalye Cuisine σου προτείνει τα πιο απολαυστικά και δροσερά κοκτέιλ

Το Kalye Cuisine βρίσκεται στην πλατεία 25ης Μαρτίου στο Λεωνιδίο και είναι έτοιμο να υποδεχτεί ένα ακόμα καυτό καλοκαίρι για αυτό ετοιμάζει τα πιο γευστικά και δροσιστικά κοκτέιλ για τους θαμώνες του.

Απολαύστε τα κοκτέιλ σας στην πλατεία του Λεωνιδίου σε ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον.

Μερικά από τα κοκτέιλ που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το Hulk, Paloma, Pink Grapefruit Gin καθώς και δροσιστικές γρανίτες σε διαφορές γεύσεις.

Pink Grapefruit Gin

Hulk, Paloma

Γρανίτες

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 6:29 pm


Το νέο Δ.Σ. του Πήγασου

Διεξήχθησαν χθες (02-06-2024) σε αίθουσα του ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» η γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του Πήγασου με την παρουσία πολυάριθμων φίλων του συλλόγου.

Αρχικά ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μαυριάς Π. εκανε τον διοικητικό απολογισμό αναφέροντας οτι η χρονιά που πέρασε ήταν άκρως επιτυχημένη με την άνοδο της ομάδας στην Γ' Εθνική κατηγορία και ζήτησε την βοήθεια όλων  ώστε ο Πήγασος να έχει μία αξιόλογη πορεία.

Ο ταμίας κ. Κοψαύτης Αν. έκανε τον οικονομικό απολογισμό λέγοντας οτι η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο και τελος ο υπεύθυνος των ακαδημιών κ. Μπιλίρης Γ. τόνισε την σπουδαία δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου.

Στην συνέχεια έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.

Επειτα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων εκλεχθησαν: 

πρόεδρος ο κ.Βλάχος 

και μέλη (κατά σειρά ψήφων) : 

Κοψαύτης Αναστάσιος

Μπιλίρης Γεώργιος

Αδάμης Ιωάννης

Λαμπίρης Παναγιώτης

Σιαβελής Ιωάννης

Βλάχου Δήμητρα

Μαυριάς Νικόλαος

Μαυριάς Παύλος

Δικαίος Γιώργος

Μπάρλας Κων/νος και 

Φούφας Νίκος 

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν τα νέα μέλη για να συγκροτηθούν σε σώμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 6:20 pm


Κοντοζαμάνης: Να στείλουμε στις Βρυξέλλες γνώστες και όχι απλώς γνωστούς (vid)

Στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε για μια περήφανη Ελλάδα, πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη!

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής και η μάχη του σταυρού έχει πάρει “φωτιά”. Ιδιαίτερα θετική αίσθηση έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει αυξημένη δυναμική τις τελευταίες εβδομάδας διεκδικώντας με αξιώσεις μία θέση στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης “οργώνοντας” την Ελλάδα ανέδειξε με επιχειρήματα τις βασικές θέσεις του για την Ευρώπη, καλώντας τους πολίτες αυτή τη φορά να στείλουν στις Βρυξέλλες γνώστες και όχι απλώς γνωστούς. Αυτό κάνει και στο τελικό του μήνυμα προς τους πολίτες, ζητώντας στις 9 Ιουνίου την εμπιστοσύνη τους για να εκπληρώσει αυτή την αποστολή.

Ο ίδιος ο Κοντοζαμάνης έχει αποδείξειπως μπορεί να φέρει αποτελέσματα για τη χώρα και παραμένει καθ’ όλα τα χρόνια της διαδρομής του σταθερά αφοσιωμένος στο Έθνος και την Πατρίδα. Το ίδιο επιδιώκει να κάνει και στις Βρυξέλλες δίνοντας νέες μάχες για μια περήφανη Ελλάδα, πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη!

Ολόκληρο το μήνυμα και το βίντεο του Βασίλη Κοντοζαμάνη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία:

Είμαι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Στην αρχή αυτής της προσπάθειας, σας κάλεσα να στείλουμε, αυτή τη φορά, στις Βρυξέλλες, γνώστες και όχι απλά γνωστούς.

Ανθρώπους που έχουν αποδείξει, πως μπορούν να φέρουν αποτελέσματα για τη χώρα και παραμένουν σταθερά αφοσιωμένοι στο Έθνος και την Πατρίδα.

Στις 9 Ιουνίου, ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να εκπληρώσω αυτή την αποστολή.

Και να δώσω νέες μάχες, για μια περήφανη Ελλάδα, πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη!

Με γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα, δώστε μου τη δύναμη να δικαιώσω την επιλογή σας.

Video: 

Β. Κοντοζαμάνης: Να στείλουμε στις Βρυξέλλες γνώστες και όχι απλώς γνωστούς

Video of Β. Κοντοζαμάνης: Να στείλουμε στις Βρυξέλλες γνώστες και όχι απλώς γνωστούς

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 6:04 pm


Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Euro 2024

Η ΕΡΤ έκανε γνωστό το τηλεοπτικό πρόγραμμα για τους αγώνες του EURO 2024, το οποίο προετοιμάζεται για την πρώτη σέντρα στις 14 Ιουνίου με την αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη αυτή εορτή του ποδοσφαίρου να έχει ξεκινήσει.

Όλοι οι αγώνες του Euro 2024 θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1 με εξαίρεση έξι παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3 λόγω του όγκου των αναμετρήσεων που διεξάγονται την ίδια ώρα.

Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα του EURO 2024

Παρασκευή 14 Ιουνίου

22:00 Γερμανία – Σκωτία, ΕΡΤ1

Σάββατο 15 Ιουνίου

16:00 Ουγγαρία – Ελβετία, ΕΡΤ1

19:00 Ισπανία – Κροατία, ΕΡΤ1

22:00 Ιταλία – Αλβανία, ΕΡΤ1

Κυριακή 16 Ιουνίου

16:00 Πολωνία – Ολλανδία, ΕΡΤ1

19:00 Σλοβενία – Δανία, ΕΡΤ1

22:00 Σερβία – Αγγλία, ΕΡΤ1

Δευτέρα 17 Ιουνίου

16:00 Ρουμανία – Ουκρανία, ΕΡΤ1

19:00 Βέλγιο – Σλοβακία, ΕΡΤ1

22:00 Αυστρία – Γαλλία, ΕΡΤ1

Τρίτη 18 Ιουνίου

19:00 Τουρκία – Γεωργία, ΕΡΤ1

22:00 Πορτογαλία – Τσεχία, ΕΡΤ1

Τετάρτη 19 Ιουνίου

16:00 Κροατία – Αλβανία, ΕΡΤ1

19:00 Γερμανία – Ουγγαρία, ΕΡΤ1

22:00 Σκωτία – Ελβετία, ΕΡΤ1

Πέμπτη 20 Ιουνίου

16:00 Σλοβενία – Σερβία, ΕΡΤ1

19:00 Δανία – Αγγλία, ΕΡΤ1

22:00 Ισπανία – Ιταλία, ΕΡΤ1

Παρασκευή 21 Ιουνίου

16:00 Σλοβακία – Ουκρανία, ΕΡΤ1

19:00 Πολωνία – Αυστρία, ΕΡΤ1

22:00 Ολλανδία – Γαλλία, ΕΡΤ1

Σάββατο 22 Ιουνίου

16:00 Γεωργία – Τσεχία, ΕΡΤ1

19:00 Τουρκία – Πορτογαλία, ΕΡΤ1

22:00 Βέλγιο – Ρουμανία, ΕΡΤ1

Κυριακή 23 Ιουνίου

22:00 Ελβετία – Γερμανία, ΕΡΤ1

22:00 Σκωτία – Ουγγαρία, ΕΡΤ3

Δευτέρα 24 Ιουνίου

22:00 Κροατία – Ιταλία, ΕΡΤ1

22:00 Αλβανία – Ισπανία, ΕΡΤ3

Τρίτη 25 Ιουνίου

19:00 Γαλλία – Πολωνία, ΕΡΤ1

19:00 Ολλανδία – Αυστρία, ΕΡΤ3

22:00 Αγγλία – Σλοβενία, ΕΡΤ1

22:00 Δανία – Σερβία, ΕΡΤ3

Τετάρτη 26 Ιουνίου

19:00 Ουκρανία – Βέλγιο, ΕΡΤ1

19:00 Σλοβακία – Ρουμανία, ΕΡΤ3

22:00 Γεωργία – Πορτογαλία, ΕΡΤ1

22:00 Τσεχία – Τουρκία, ΕΡΤ3

Σάββατο 29 Ιουνίου

19:00 Φάση των «16»: 2Α – 2Β, ΕΡΤ1

22:00 Φάση των «16»: 1Α – 2Γ ΕΡΤ1

Κυριακή 30 Ιουνίου

19:00 – 21:00 Φάση των «16»: 1Γ – 3Δ/Ε/ΣΤ, ΕΡΤ1

22:00 Φάση των «16»: 1Β – 3Α/Δ/Ε/ΣΤ, ΕΡΤ1

Δευτέρα 1 Ιουλίου

19:00 Φάση των «16»: 2Δ – 2Ε, ΕΡΤ1

22:00 Φάση των «16»: 1ΣΤ – 3Α/Β/Γ, ΕΡΤ1

Τρίτη 2 Ιουλίου

19:00 Φάση των «16»: 1Ε – 3Α/Β/Γ/Δ, ΕΡΤ1

22:00 Φάση των «16»: 1Δ – 2ΣΤ, ΕΡΤ1

Παρασκευή 5 Ιουλίου

19:00 Προημιτελικά, ΕΡΤ1

22:00 Προημιτελικά, ΕΡΤ1

Σάββατο 6 Ιουλίου

19:00 Προημιτελικά, ΕΡΤ1

22:00 Προημιτελικά ΕΡΤ1

Τρίτη 9 Ιουλίου

22:00 Ημιτελικός, ΕΡΤ1

Τετάρτη 10 Ιουλίου

22:00 Ημιτελικός, ΕΡΤ1

Κυριακή 14 Ιουλίου

22:00 Τελικός, ΕΡΤ1

Φωτογραφία άρθρου: UEFA/UEFA via Getty Images

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 5:46 pm


Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη 6/6 στο Χρυσοβίτσι

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 06/06/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

 

Από ημ/νία και ώρα     Έως ημ/νία και ώρα      Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής

06/06/2024 08:30 π.μ.   06/06/2024 15:00 μ.μ.   ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ.Δ. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ, ΜΑΝΤΕΪΚΑ

 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                                                            ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 5:30 pm


Γεωργιάδης: Ας προσέξει ο κ. Κασσελάκης το δικό του παρελθόν καλύτερα από το δικό μου

«Ας προσέξει ο κ. Κασσελάκης το δικό του παρελθόν καλύτερα από το δικό μου» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τα άρθρα στον «Εθνικό Κήρυκα» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Απαντώ στον κ. Κασσελάκη, στον σεβαστό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Ο καθένας στο παρελθόν του μπορεί να έχει κάνει ή να έχει πει κάτι που την επόμενη ημέρα να μην ήθελε να πει με αυτόν τον τρόπο. Παραδείγματος χάριν, ο κ. Κασσελάκης στο παρελθόν του αποθέωνε διά σειράς άρθρων τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Θεός που τον προστάτευσε από τις επιστολές του Ιησού δεν τον προστάτευσε από το να αποθεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη επί 2,5 χρόνια στον Εθνικό Κήρυκα. Άρα ας προσέξει ο κ. Κασσελάκης το δικό του παρελθόν καλύτερα από του Αδώνιδος Γεωργιάδη» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στο Action24 και συνέχισε:

«Γιατί αν ψηφίσουν οι ψηφοφόροι της Ελλάδας με βάση τα άρθρα Κασσελάκη στον Εθνικό Κήρυκα για το πόσο καταπληκτικός πρωθυπουργός και υπουργός και πολιτικός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε όλα αυτά που λέει σήμερα…».

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 5:01 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας