Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κουλεντιανός: Εδώ και αρκετό καιρό προγραμματίζεται η εξαφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κορακοβουνίου

Ο Ανδρέας Κουλεντιανός η ποδοσφαιρική «σημαία» του Κορακοβουνίου και προπονητής της ομάδας με ποστ του στο Fcebook στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για όλα όσα συμβαίνουν στους κοκκινόμαυρους της Βόρειας Κυνουρίας.

Τίτλος: Κάποιος πρέπει να μιλήσει..

Εδώ και αρκετό καιρό προγραμματίζεται η εξαφάνιση της ποδοσφαιρικής Ομάδας του χωριού.. κανείς δε βγαίνει να μιλήσει φανερά γι'αυτό αφού πλέον είναι Ταμπού σε αυτό το χωριό να είσαι μέλος της ποδοσφαιρικής Ομάδας.. αυτή η Ομάδα που κράτησε κατ'εξοχην και διαχρονικά ψηλά την περηφάνια και τη σημαία του Χωριού..χάρη σε αυτή την Ομάδα υπάρχει ακόμα και σήμερα ο Σύλλογος ενώ ακόμα και το γήπεδο στολίδι που έχουμε φτιάχθηκε χάρη στην Ομάδα..διοικήσεις και παρατρεχαμενοι άλλαξαν πολλοί σε αυτά τα χρόνια.. άλλοι κέρδισαν και άλλοι "έχασαν" πολλά για αυτή την Ομάδα..για να σταματήσουμε το μελόδραμα και να μπούμε στο ψητό θα ήθελα να πω πως σαν χωριό έχουμε αποτύχει.. αυτά είναι τα χάλια μας .. ζήλειες κόντρες μικρόπολιτικες ίντριγκες και παρασκήνια "φαντασίας" μας έφτασαν στο να αποδομησουμε το μεγαλύτερο δυνατό σημείο αναφοράς για το χωριό μας.. τις επιπτώσεις θα τις βρούμε γρήγορα μπροστά μας.. βέβαια λίγοι θα στεναχωρήθουν πραγματικά απ' ότι φαίνεται ..Η κατάληξη μου γιατί θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα και χειρότερα είναι η εξής:

Καταλογίζονται ευθύνες και στους προηγούμενους του δ/σ .. άλλοι γιατί "κωλωσαν" άλλοι γιατί βαρέθηκαν (δεν είχαν βέβαια και υποστήριξη ενώ τους κατηγόρησαν ακόμη και για "κλέφτες")..

Επίσης στους νέους υποψήφιους για το Σύλλογο οι οποίοι στις δηλώσεις τους το πρώτο πράγμα που λένε είναι πως ΔΕΝ θέλουν την Ομάδα..και ρωτώ εγώ αφού ο Σύλλογος λέγεται ΑΕΕΣ με το πρώτο συνθετικό να λέει Αθλητικός πως θα υποστηρίξετε αυτό το γράμμα??με Ομάδα μπάσκετ τένις βόλεϊ τι?θα ήταν πιο τίμιο και δίκαιο να αφήνατε να διαλυθεί εντελώς ο ΑΕΕΣ και να δημιουργούσατε ένα νεοσύστατο σύλλογο και να τον φτιάχνατε με κόπο "αίμα δάκρυα κι ιδρώτα"που λέει και το τραγούδι..

Βγήκα και τα είπα εγώ λοιπόν με όλο το κόστος της δημόσιας άποψης μου..

Κατά αλλά νέα ας ελπίσουμε να προχωρήσει γρήγορα η επέκταση του Κοιμητηρίου αφού είναι και αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα για το μέλλον του χωριού..!!!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:03 pm


Μάτι: Σε 30 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο τότε υπαρχηγός της Πυροσβεστικής

Σε ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, Βασίλης Ματθαιόπουλος για τις απειλές και την πίεση που ασκούσε στο δικαστικό πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσο, ώστε να επηρεάσει το περιεχόμενο του πορίσματός του για τις ευθύνες των πυροσβεστών στην εξέλιξη της εθνικής τραγωδίας. Παράλληλα του επιδικάστηκαν δικαστικά έξοδα ύψους 1.000 ευρώ.

Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση κήρυξε ένοχο το Βασίλη Ματθαιόπουλο για απόπειρα παράνομης βίας και παράβαση καθήκοντος, για τις παρεμβάσεις του στο έργο του διορισμένου από τις εισαγγελικές αρχές πραγματογνώμονα του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Λιότσου, που κλήθηκε να διερευνήσει σε βάθος ποιοι έφεραν ευθύνη για τα ολέθρια λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των 104 νεκρών και των δεκάδων εγκαυματιών.

dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 7:40 pm


Γαλλία - Ολυμπιακοί Αγώνες: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων 2024, την οποία σχεδίαζε ένας 18χρονος Τσετσένος.

Αυτή είναι η πρώτη αποτροπή επίθεσης που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στις 22 Μαΐου η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας συνέλαβε στο Σεντ Ετιέν έναν 18χρονο Τσετσένο, ο οποίος φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση «ισλαμιστικής έμπνευσης», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο 18χρονος ετοίμαζε μία επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά-Γκισάρ στο Σεντ Ετιέν, που θα φιλοξενήσει ματς ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων 2024.

Ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί σε θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας», σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 7:20 pm


Τρίπολη: Πώς «μαραίνονται» δράσεις και κονδύλια (pics)

Στην εποχή του φαίνεσθαι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνονται τα πράγματα όπως πρέπει. Αυτή η άτιμη η ευκολία που έχουμε να περνάμε «στο επόμενο» μετά τα tags και τα likes στα κοινωνικά δίκτυα, η απουσία ακόμα και της «κοντής» μνήμης αλλά και η αίσθηση της ανευθυνότητας που καλλιεργείται στην πράξη εν πολλοίς και επειδή η ευθύνη για ένα έργο, μια παρέμβαση ή μια δράση μοιράζεται σε πολλούς, οδηγούν τελικά στην πλήρη αδιαφορία για εκείνο το έργο, για εκείνη τη δράση ή για εκείνη την παρέμβαση στην οποία συμμετέχουμε με καμάρι ώσπου να ποστάρουμε μια φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα.

Και μετά.. μην είδατε τον Παναή.

Ακόμα και εκείνες οι μικρές, μικρούτσικες δράσεις που όμως υποστηρίζονται από ένα «τσουβάλι» φορέων με βαρύγδουπους τίτλους, οι οποίες χρηματοδοτούνται με ευρωπαϊκά αλλά και δημόσια κονδύλια, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τη συνέχειά τους, μαραίνονται μεταφορικά -και κυριολεκτικά.

Πριν από χρόνια, είχα αναφερθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μερκοβούνι, που αποτελεί ένα παράδειγμα, και μάλιστα... καλοπληρωμένο, του πώς ενώ δαπανώνται χρήματα για να γίνει μια υποδομή ή μια δράση με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή μας, τελικά χορταριάζει και αφήνεται στη μοίρα της, διότι ουδείς προβλέπει για το μετά (δείτε ΕΔΩ).

Και ερχόμαστε στο σήμερα, σε μια πολύ μικρότερη δράση, η οποία έγινε για τα παιδιά. Σε σχολείο της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο μια δράση δενδροφύτευσης, υποστηριζόμενη από τον Δήμο Τρίπολης, το We4all, το Δίκτυο Διά Βίου Μάθησης, το Growth Hub, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Κόσμος και λαός, δηλαδή!

Σκοπός της δράσης, να αγαπήσουν τα παιδιά το περιβάλλον. Φυτεύτηκαν κάποια δέντρα, βγήκαν οι φωτογραφίες, έμπηξαν οι υπεύθυνοι και μια ταμπέλα, τα παιδιά πήραν το καλό παράδειγμα και, δύο μήνες μετά, τα δεντράκια στην συντριπτική τους πλειονότητα μαράθηκαν, πλην κάποιων μικρών κωνοφόρων πιο ανθεκτικών από τα υπόλοιπα. Ο χώρος όπου έγινε η δενδροφύτευση έχει γίνει μια μικρή ζούγκλα, με πεταμένα σκουπίδια και κάτι κολώνες στις άκρες.

Επειδή θα νομίσει κάποιος ότι τα βάζω με το σχολείο ή με τον Σύλλογο ή με οποιονδήποτε, όχι, δεν τα βάζω με κανέναν. Εξάλλου, σπανίως τα σχολεία ενοχλούν τους φορείς. Συνήθως, οι φορείς βρίσκουν τα σχολεία, πολλές φορές κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού εκείνοι έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι, ήτοι τα μικρά, έστω, χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το μόνο που θέλω να πω, είναι ότι όλοι εκείνοι οι φορείς που δαπάνησαν χρήμα, χρήμα φορολογουμένων, λίγο ή πολύ, δεν έχει σημασία, ποτέ δεν σχεδιάζουν το «μετά». Τη «συνέχεια».

Εν προκειμένω, έναν σχεδιασμό, ένα πλάνο, κάτι, τέλος πάντων, που να εξασφαλίσει την επιβίωση των μικρών δέντρων τα οποία, για να αγαπήσουν τα παιδιά το περιβάλλον, φυτεύτηκαν σε ένα οικόπεδο.

Και ξεράθηκαν.

Ωραίες οι δράσεις και οι προτάσεις, ωραίες οι πρωτοβουλίες των φορέων και των οργανισμών, ωραίες οι προθέσεις, αλλά για να έχουν πραγματικό αντίκρισμα, πρέπει να συνεχίζονται και μετά τις αναρτήσεις.

Αλλιώς, πετάμε χρήματα και, τελικά, δεν μαθαίνουμε και τίποτα στα παιδιά...

Ή μάλλον, τους μαθαίνουμε να κάνουν ό,τι κάνουμε κι εμείς.

Γαλανιάδη Εύα

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 7:00 pm


Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες ως και την Πέμπτη

Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα ψηλότερα τις επόμενες ημέρες και ο καιρός θα είναι κατάλληλος μόνο για την παραλία και βουτιές στη θάλασσα.

Κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με την προγνώσεις των μετεωρολόγων, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη και την Πέμπτη, παρότι θα υπάρξει κάποια υποχώρηση από τα βορειοδυτικά, επισημαίνει σε ανάρτηση στο Χ o Θοδωρής Κολυδάς.

«Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το Σάββατο τους 32-34 βαθμούς, την Κυριακή 33-35, τη Δευτέρα 34-36 και την ερχόμενη Τρίτη τους 35-37 βαθμούς Κελσίου», συμπληρώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:45 pm


Ο Ολυμπιακός ανοίγει τον δρόμο της Ευρώπης στον Αστέρα

Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του, αλλά και μια σπουδαία ευκαιρία συνολικά για ολόκληρο το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα πείτε, πού κολλάει τώρα ο Αστέρας Τρίπολης με τον Ολυμπιακό, όπως γράφουμε στον τίτλο μας… Ωστόσο, ναι, κολλάει και μάλιστα η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου από τους ερυθρόλευκους έχει σημαντικά επακόλουθα και μάλιστα αρχής γενομένης από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το καλοκαίρι του 2025 η χώρα μας δεν θα βγάζει τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη αλλά πέντε, και εδώ έρχεται να κολλήσει ο Αστέρας Τρίπολης, που του παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία από φέτος το καλοκαίρι να διεκδικήσει και πάλι την έξοδό του στην Ευρώπη από την νέα αγωνιστική χρονιά.

Η συν μία ομάδα από το 2025 που θα βγάζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί ένα super δέλεαρ και κίνητρο στον Αστέρα Τρίπολης να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή να μπει σφήνα και να πάρει ένα από τα πέντε εισιτήρια που οδηγούν στα προκριματικά.

Με καπαρωμένες τις τέσσερις θέσεις από την λεγόμενη Big 4 του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο Αστέρας Τρίπολης ήταν από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διεκδικήσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αυτό φέτος μοιάζει πιο εφικτό μιας και η απόσταση (αγωνιστικά) από τον Άρη που τερμάτισε φέτος πέμπτος δεν είναι μεγάλη και δεν φαντάζει ανέφικτο να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει την εμπειρία και γνωρίζει από Ευρωπαϊκά παιχνίδια και αυτό το καλοκαίρι ανάλογα και με τις κινήσεις ενίσχυσης που θα κάνει στο ρόστερ του, θα φανεί αν μπορεί να βάλει πλώρη για τα επόμενα play off με στόχο την επιστροφή στα… εκτός συνόρων.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος που έρχεται για την νέα αγωνιστική σεζόν στην αρκαδική ομάδα και ασφαλώς η επιστροφή του και πάλι στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:45 pm


Η θεατρική παράσταση «Παπούτσι από τον τόπο σου» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευτοπία

Η θεατρική ομάδα της Ευτοπίας καλεί το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας και παρουσιάζει την νέα  παράσταση "Παπούτσι από τον τόπο σου" των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη σε σκηνοθεσία του Ειρηναίου Πρίφτι

Η παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4-5-6-7 Ιουνίου 2024 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο  Τρίπολης

Η Προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται  από τις 30 Μαΐου στα εντευκτήρια του συλλόγου Ευτοπία 28ης Οκτωβρίου 19 και ώρες 19:00 - 21:00
Τηλ επικοινωνίας 6982-086806

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:41 pm


Ο Τάκης Παναγούλιας ραγίζει καρδιές με το τραγούδι έγραψε για το «Αητόπουλο» του (vid)

Ο Τάκης Παναγούλιας έγραψε το δικό του τραγούδι με λόγια βγαλμένα μέσα από την ψυχή του, ένα τραγούδι που ραγίζει καρδιές για το «Αητόπουλο» του τον γιο του, τον αληθινό του ήρωα που βρίσκεται στον ουρανό.

Αναλυτικά όσα γράφει και ασφαλώς το τραγούδι από το you tube

Γιέ μου όταν η καρδιά αιμορραγούσε τα λόγια της ψυχής μου αποτυπώθηκαν σ ένα χαρτί. Έγραψα αυτό το τραγούδι για ΣΕΝΑ, γιατί ήσουν πραγματικά ένα Αητόπουλο ένας Αληθινός Ήρωας!!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Φίλους Grigoris Papantonis για την άψογη σύνθεση του τραγουδιού και στον Γιώργος Αργυρόπουλος που το ερμήνευσαι με την ωραία φωνή,επίσης και τον Νίκος Κλειώρης που ήταν στο μπουζούκι.

Ειδήσεις: 
Video: 

«Αητόπουλο»

Video of «Αητόπουλο»

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:30 pm


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Όχι» στην επαναφορά της αγοραπωλησίας του αίματος

Ακόμη και την αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν συναντά η απόπειρα της κυβέρνησης  να καταθέσει το σχέδιο νόμου: «Αναδιοργάνωση του συστήματος διαχείρισης αίματος, συστατικών αίματος και προϊόντων αίματος ως ΟΑΠΑ». Ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει το σκοταδιστικό καθεστώς αγοραπωλησίας του ανθρώπινου αίματος και των προϊόντων του  που ίσχυε πριν το 1976.

Πριν από ένα μήνα, ο υπουργός Υγείας Γεωργιάδης δήλωσε στο συνέδριο του συνδέσμου της φαρμακοβιομηχανίας για το πλάσμα, των γραφείων της Ευρώπης - PPTA Europe, «Μέχρι τον Ιούνιο θα αλλάξουμε τον νόμο της αιμοδοσίας» και κλείνοντας δήλωσε πως «είναι ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα»!

Η ενδεχόμενη επαναφορά του καθεστώτος αγοροπωλησίας αίματος, εκτός των άλλων, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό στις ενώσεις των μεταγγισιοεξαρτώμενων ασθενών καθώς γνωρίζουν άμεσα τους θανάσιμους κινδύνους που συνεπάγεται η «ελεύθερη» αγορά και διακίνηση του αίματος  και των προϊόντων του.

Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων να αποκρουσθεί αυτή η επικίνδυνη, ακραία, νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης.    

Η αιμοδοσία πρέπει να παραμείνει στη βάση της εθελοντικής προσφοράς και του κοινωνικού αλτρουϊσμού, που όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, με μια κεντρική, ορθολογική διαχείριση της προσφοράς και επεξεργασία του αίματος, μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες της χώρας.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:24 pm


Οι αποζημιώσεις που θα λάβουν οι υπάλληλοι ΟΤΑ και Δημοσίου για τις Ευρωεκλογές

Φωτογραφία EUROKINISSI

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση –για τον καθορισμό του ύψους της ειδικής αποζημίωσης για όσους εργαστούν στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και αφορά υπαλλήλους ΟΤΑ και δημόσιους υπαλλήλους.

Αναλυτικά οι εκλογικές αποζημιώσεις για το σύνολο των υπαλλήλων που εργαστούν:
Α. Η ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 44439/ 29.05.2024 κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται στο

ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €), με την επιφύλαξη των επόμενων εδαφίων:
α) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας – Θράκης) καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €), ανά υπάλληλο.
β) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθορίζεται στο ποσό των πεντακοσίων εξήντα ευρώ (560,00 €), ανά υπάλληλο.
γ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των απασχολουμένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα Γραφεία του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στους Τομείς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), ανά υπάλληλο, και η ειδική εκλογική αποζημίωση των απασχολουμένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στον Τομέα Μακεδονίας-Θράκης καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €), ανά υπάλληλο.
δ) i. Η ειδική εκλογική αποζημίωση για την Επίτροπο και για τους υπαλλήλους της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου «Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη» και για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Γενικού Συντονιστή «Αττική II» καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €), ανά υπάλληλο, και η ειδική εκλογική αποζημίωση για την Αναπληρώτρια Επίτροπο και για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Επιτρόπου στο Υπουργείο Εσωτερικών «Τομέα Μακεδονίας-Θράκης» και «Τομέα Παιδείας» καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00 €), ανά υπάλληλο.
ii. Για τη Γενική Συντονίστρια «Αττική II» (της Υπηρεσίας Γενικού Συντονιστή «Αττική II» /1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου «Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη») η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €) και για τη Γενική Συντονίστρια Ελέγχου Κεντρικής Μακεδονίας (της Υπηρεσίας Επιτρόπου Υπουργείου Εσωτερικών «Τομέα Μακεδονίας-Θράκης» και «Τομέα Παιδείας») η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €).
ε) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του e-Ε.Φ.Κ.Α./τ. Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. καθορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400,00 €), ανά υπάλληλο.
στi) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων/ στελεχών του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €), ανά υπάλληλο, και η ειδική εκλογική αποζημίωση των ατόμων εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων ευρώ (300,00 €), ανά υπάλληλο.
στii) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων/ στελεχών της Υπηρεσίας Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθορίζεται στο ποσό των οκτακοσίων ευρώ (800,00 €), ανά υπάλληλο.
ζ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων εβδομήντα ευρώ (370,00 €), ανά υπάλληλο.
η) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων, καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €), ανά υπάλληλο.
θ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων τριάντα ευρώ (230,00 €), ανά υπάλληλο.
ι) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Εσωτερικών) που υπηρετούν ή απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, έως εβδομήντα πέντε (75) άτομα, Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης, έως είκοσι τέσσερα (24) άτομα, Προμηθειών και Υποδομών, έως τριάντα ένα (31) άτομα, Εκλογών, έως πενήντα πέντε (55) άτομα, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έως σαράντα (40) άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών, στις λοιπές Διευθύνσεις και μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών, έως σαράντα (40) άτομα, καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €), ανά άτομο, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου εργασιών που απαιτούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναλογούν στην Ελλάδα, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη τη νέα διαδικασία ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο του ν. 5083/2024 και τις πρόσθετες υποχρεώσεις και ενέργειες που αυτή δημιούργησε για το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και για τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:05 pm


Youth Pass: Σήμερα πιστώνονται τα 150 ευρώ

Στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των 18άρηδων μπαίνει σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου, το Youth Pass. Ήδη οι νέοι των οποίων εγκρίθηκε η αίτηση, έχουν λάβει σχετικά μηνύματα από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό της ενίσχυσης σε πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και ενόψει καλοκαιριού έχουν την δυνατότητα να καλύψουν μέρος του κόστους (ή και ολόκληρο) των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Τα 150 ευρώ του Youth Pass έχουν την μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν σε θέατρα, ξενοδοχεία ή και αεροπορικά εισιτήρια.

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση των 150 ευρώ για την πραγματοποίηση αγορών ή την λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:50 pm


Καταγγελία της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για το δημοτικό κυνοκομείο Τρίπολης (pics)

Μετά από τις συγκλονιστικές εικόνες από το δημοτικό κυνοκομείο της Τρίπολης και μετά από επικοινωνία με τοπικούς φιλόζωους και το Save a Greek Stray, προχωρήσαμε σε καταγγελίες στους αρμόδιους φορείς.

Τέτοιες συμπεριφορές προς τα ζώα και τέτοιες εικόνες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές ιδιαίτερα όταν αφορούν την Πολιτεία και τους Δήμους.

Η καταγγελία είναι η ακόλουθη:

Αξιότιμοι κ.κ,

Οι πληροφορίες που έλαβε η Ομοσπονδία μας καθώς και οι εικόνες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και κάνουν το γύρω του διαδικτύου εντός και εκτός Ελλάδας, καταδεικνύουν την ανεξέλεγκτη παρανομία Δήμων που κατάφωρα λειτουργούν ως «μορφώματα» κι όχι ως φορείς χρηστής δημόσιας διοίκησης ως οφείλουν.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης στο «εξαιρετικό» και χρηματοδοτημένο από δημόσιους πόρους καταφύγιό του διατηρεί ζώα στα όρια της ζωής, για την ακρίβεια σκύλους σε κατάσταση απίσχνασης που ζουν ως σκιές.

Παραθέτουμε την ενημέρωση που έκανε δημοσίως η οργάνωση Save a Greek Stray ΕΔΩ

Πριν δύο μήνες περίπου η συγκεκριμένη οργάνωση με δικούς της πόρους είχε προσφέρει στειρώσεις και κτηνιατρική περίθαλψη και γενικότερη φροντίδα των ζώων και είχε βοηθήσει τα μέγιστα ώστε τα φιλοξενούμενα εκεί ζώα να επανέλθουν στη ζωή, κυριολεκτικά.

Ωστόσο η αθλιότητα επανήλθε καθώς η κακοποίησή τους τροφοδοτείται από την συνεχή εγκληματική διαχείρισή τους από τον αρμόδιο φορέα.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες που έλαβε η Ομοσπονδία μας από την φιλοζωική κοινότητα και από απλούς πολίτες της Τρίπολης, σύσσωμοι οι υπεύθυνοι λοιδορούσαν και ψεύδονταν κατ’ εξακολούθηση πίσω από τις πλάτες αυτών που βοηθούσαν.

Επουδενί δέχονται πλέον «στα πόδια τους» τη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά και οποιοδήποτε φιλοζωικό σύλλογο προκειμένου να μην εμποδίζονται και να μη δημοσιοποιούνται οι παρανομίες τους.
Έχουμε πληροφορηθεί δε ότι ετοιμάζουν ακόμα και σύλλογο -δήθεν- φιλοζωικό με κάθε νόμιμη διαδικασία αλλά επί της ουσίας με ανύπαρκτους εθελοντές επί το έργον, προκειμένου να απομακρύνουν τους υπάρχοντες συλλόγους που αποτελούνται από υπαρκτούς εθελοντές.
2/3

Εν κατακλείδι όλες οι καταγγελίες που έχουμε λάβει αφήνουν μόνο να φανεί η δυσωδία μιας συνεχιζόμενης νοσηρής Δημόσιας Διοίκησης, της οποίας η επικινδυνότητα δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε κάθε επίπεδο καθώς είναι ως φαίνεται ανεξέλεγκτη.

ΕΠΕΙΔΗ

Τα ζώα εντός του Δημοτικού καταφυγίου του Δήμου Τριπόλεως κακοποιούνται κατ’ εξακολούθηση και ο κίνδυνος για τη ζωή τους είναι καθημερινός και ακατάπαυστος,

Παραβιάζεται κατάφωρα ο Ν. 4830/21, άρθρο 2, παρ. 2, άρθρο 3 παρ. 2, άρθρο 10, άρθρο 24, άρθρο 28  παρ. 2

Αμφισβητούμε ευθέως τα κτηνιατρικά πορίσματα περί ζώων σε καλή θρεπτική κατάσταση Η σύγχρονη Ελλάδα δικαιούται την πραγματική πρόοδο και δημιουργεί νόμους καταπολέμησης της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο στην κοινωνία.

Η κακή και βάναυση μεταχείριση των ζώων είναι απόλυτα κατακριτέα και η μη εφαρμογή των νόμων για την προστασία τους επιφέρει ποινές κακουργηματικής φύσεως.
ΖΗΤΑΜΕ

I. Την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας και σύλληψη των υπεύθυνων
II. Έλεγχο κτηνιατρικό όλων ζώων από δημόσια κτηνιατρική υπηρεσία εκτός περιφέρειας
III. Τις προηγούμενες κτηνιατρικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από το τμήμα κτηνιατρικής της συγκεκριμένης περιφέρειας
IV. Τις καρτέλες όλων ζώων, με όλες τις πληροφορίες και το ιατρικό ιστορικό τους
V. Τα πρακτικά της πενταμελούς επιτροπής
VI. Αναλυτικά τις χρηματοδοτήσεις και την λεπτομερή απορρόφηση των κονδυλίων με τα αντίστοιχα
παραστατικά
VII. Τις συμβάσεις και τιμολόγια αγοράς τροφών
VIII. Το βιογραφικό της συμβεβλημένης με το Δήμο κτηνιάτρου και τη σύμβασή της
IX. Τον ορισμό κτηνιάτρων για την περίθαλψη των ζώων, και την ανάθεση της φροντίδας των ζώων σε οργανώσεις που μπορούν να ασχοληθούν με τις υιοθεσίες τους.
Τέλος ζητάμε άμεσα τη δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού για τους Δήμους που (η πλειοψηφία εξ  αυτών) ως επανειλημμένα αποδεικνύεται δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των ζώων, παραβιάζοντας άφοβα κάθε άρθρο του Νόμου για την προστασία τους.
[Συνημμένα φωτογραφίες ζώων σε κατάσταση απίσχνασης εντός του Δημοτικού καταφυγίου Τριπόλεως. ]

ΠΦΠΟ

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:30 pm


Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού

Τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:13 pm


«Η αλήθεια για το Temu»: Ντοκιμαντέρ δείχνει τη σκοτεινή πλευρά της πλατφόρμας

Κολιέ που περιέχουν μόλυβδο σε επικίνδυνα υψηλή ποσότητα, εγκαύματα από καλλυντικά, μέθοδοι προσέλκυσης καταναλωτών που μοιάζουν με τζόγο, συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τη Dailymail, αυτά είναι μερικές μόνο εικόνες από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για το Temu που προβλήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου στο βρετανικό κανάλι Channel 4. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του νέου «κολοσσού» του ηλεκτρονικού εμπορίου, βγάζοντας στο φως γεγονότα και ιστορίες που απέχουν πολύ από τη «γυαλιστερή» του επιφάνεια.

 

Διαβάστε περισσότερα για το Βρετανικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά της πλατφόρμας Temu

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:00 pm


Το μήνυμα του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Το κάπνισμα εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο έλαβε διαστάσεις παγκόσμιας πανδημίας στη διάρκεια του 20ου αιώνα και θεωρείται ως η κύρια αιτία θανάτου, ασθένειας και φτώχειας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) ο καπνός «σκοτώνει» έως και τους μισούς χρήστες του, ενώ περίπου 1,2 εκατομμύρια θάνατοι είναι το αποτέλεσμα του παθητικού καπνίσματος.

Η πιο πρόσφατη έρευνα του ΕΠΙΨΥ σε μαθητικό πληθυσμό υλοποιήθηκε το 2019 (μάλιστα στην διεξαγωγή της συνέβαλε και το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας), μας δείχνει ότι όσον αφορά το κάπνισμα:

Η πρώτη επαφή των μαθητών με το τσιγάρο είναι στην ηλικία των 11 ετών

Το 43,4% των μαθητών 16-18 ετών έχει καπνίσει έστω και μία φορά στη ζωή του.

Ένας στους 4 (23,2%) έχει καπνίσει τις τελευταίες 30 ημέρες.

Ένας στους 7 (14,7%) καπνίζει καθημερινά, ενώ το 4,7% καπνίζει μισό πακέτο (βαρύ κάπνισμα).

Τα ποσοστά αυξάνονται σημαντικά ανάλογα με την ηλικία ( από Α΄ σε Γ΄ τάξη Λυκείου).

Τα αγόρια σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό από τα κορίτσια κάπνισαν τον τελευταίο μήνα και καπνίζουν καθημερινά, είναι «βαρείς» καπνιστές και έχουν πειραματιστεί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Επιπλέον, περισσότερα αγόρια από κορίτσια έχουν δοκιμάσει τσιγάρο σε πολύ μικρή ηλικία.

Ενθαρρυντικό είναι ότι και το 2019 φαίνεται να συνεχίζεται η τάση μείωσης που παρατηρείται την τελευταία 20ετία στους περισσότερους από τους δείκτες που αφορούν το κάπνισμα στους 16χρονους μαθητές στην Ελλάδα.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι την τελευταία τετραετία αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό των 16χρονων μαθητών που αναφέρουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου και στα αγόρια και στα κορίτσια γεγονός που μας δείχνει την αύξηση της διείσδυσης του προϊόντος αυτού στα νεαρότερα στρώματα του πληθυσμού της χώρας μας.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, παράλληλα με τα νομοθετικά μέτρα για τον έλεγχο του καπνίσματος (πχ αυξημένη φορολογία προϊόντων καπνού, απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, απαγόρευση διαφημίσεων και προβολής προϊόντων καπνού), να υπάρχει διαρκής ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης για παιδιά και εφήβους ώστε να αποτραπεί η έναρξη αυτής της κακής συνήθειας στις μικρές ηλικίες.

Στόχος της Πρόληψης είναι μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες, μεθόδους αλληλεπίδρασης και ενεργητικής μάθησης να κατακτήσουν τα παιδιά γνώσεις και δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την υγεία τους.

Έχει φανεί ότι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί κρίσιμη περίοδο στη διαμόρφωση των αντιλήψεων και των στάσεων σχετικά με το κάπνισμα, αφού η αρνητική στάση, που έως τότε έχουν υιοθετήσει τα παιδιά, μπορεί να αμβλυνθεί και να μετατραπεί σε ανοχή του καπνίσματος από την παρέα ή ακόμα και στον πειραματισμό.

Για το σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια στο Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας εφαρμόζουμε παρέμβαση πρόληψης του καπνίσματος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η οποία βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» .

Πρόκειται για ένα ολιστικό, αξιόπιστο και έγκυρο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, εκπαιδευτικούς και γονείς και δημιουργήθηκε από Κέντρα Πρόληψης της Β. Ελλάδος (Ελπίδα, Δίκτυο Άλφα, Πυξίδα, Σείριος, Ορφέας και Έκφραση), τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΠΙΨΥ-ΕΚΤΕΠΝ), την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΑΝΘ «Θεαγένειο».

ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ – ΑΞΙΖΕΙ !

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 4:40 pm


Συνάντηση της προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας με το ΔΣ της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ

Στο πλαίσιο του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024» και έπειτα από  απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας να διοργανωθούν  ενημερωτικές εκδηλώσεις/δράσεις ειδικά για ΑμεΑ,  για ΑμεΑ, η Πρόεδρος του  Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. - Αργυρώ Λαγούδη-Λαγομιτζή επισκέφθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, τα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. 

Κατά την ανωτέρω συνάντηση, η Πρόεδρος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Καραλή και τον Αν. Ταμία κ. Βασίλη Θεοδωρόπουλο, για τα ζητήματα του αναπηρικού κινήματος της Πελοποννήσου και επικυρώθηκε η συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, μέσω ενημερωτικών δράσεων για τα άτομα με αναπηρία / χρόνιες παθήσεις. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο και τον Αν. Ταμία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ για την ενημέρωση και την κατατοπιστική συζήτηση και δηλώνουμε πρόθυμοι συνεργασίας και συνδιοργάνωσης δράσεων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ! 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΛΑΓΟΥΔΗ ΑΡΓΥΡΩ

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 4:00 pm


Επαναπατρίστηκαν τα λείψανα του Λαγκαδινού ήρωα της Κύπρου Αναστασίου Κρατημένου (pics)

Επαναπατρίστηκαν σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου τα οστά του ήρωα της Κύπρου Αναστασίου Κρατημένου από τα Λαγκάδια.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέστη σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, ως εκπροσώπου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, στην τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων εννέα Ελλήνων Οπλιτών από την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Η τελετή ξεκίνησε με την απόδοση τιμών και την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των 9 Ελλήνων Οπλιτών.

Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Πρέσβης Σταύρος Αυγουστίδης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε κατά την τελετή:

«Κύριε Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίες και κύριοι, 

Με αίσθημα συγκίνησης αλλά και εκπλήρωσης του μέγιστου εθνικού χρέους, υποδέχομαι σήμερα εν ονόματι της Κυβέρνησης, αλλά νομίζω και του συνόλου του ελληνικού λαού, τα λείψανα εννέα Ελλήνων στρατιωτικών που έπεσαν το 1974. 

Τιμάμε επίσης σήμερα τη μνήμη 6 ακόμη ηρώων, οι οποίοι ενταφιάστηκαν χθες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο.

Η προσπάθεια για την ανεύρεση και την ταυτοποίηση των οστών των νεκρών μας συνεχίζεται επί πέντε δεκαετίες. Και θέλω να απευθυνθώ με σεβασμό στις οικογένειες τους. Οικογένειες που προσέμεναν καρτερικά να ενταφιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους, να σταματήσουν να τους θρηνούν σαν «αγνοούμενους», να τους τιμήσουν ως ήρωες, πεσόντες υπέρ Πατρίδος, όπως ακριβώς αρμόζει.

Σημειώνω ότι από το 1974 μέχρι την απόρριψη του «Σχεδίου Ανάν, στις 24 Απριλίου 2004, δεν υπήρξε ενέργεια διάνοιξης τάφων προς ταυτοποίηση νεκρών – αγνοουμένων, παρά την ίδρυση της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, το 1981.

Κύριε Πρέσβη,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κυπριακή Κυβέρνηση για τις προσπάθειές της, αλλά και όλους όσοι εργάσθηκαν για την επιστροφή των ηρώων μας στις οικογένειές τους και στην πατρώα γη.

Η Ελλάδα δεσμεύεται για τη συνέχιση των προσπαθειών ανεύρεσης των ιερών οστών όλων των Πεσόντων Ελλήνων, ώστε να επαναπατρισθούν και να κηδευτούν με όλες τις προβλεπόμενες τιμές. Όπως ακριβώς επιτάσσει η εθνική συνείδηση, όπως ακριβώς επιβάλλει η εθνική παράδοση από τον καιρό του Ομήρου έως σήμερα.

Δεν διαφεύγει από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας το μεγάλο μάθημα της Ναυμαχίας των Αργινουσών, όταν οι Αθηναίοι καταδίκασαν σε θάνατο τους νικητές ναυάρχους τους, επειδή στην τρικυμία δεν ανέσυραν τα σώματα των νεκρών τους. 

Ο υπέρ Πατρίδος νεκρός είναι για εμάς, για όλους τους Έλληνες, διαχρονικά Ιερός.

Με αυτές τις σκέψεις, χαιρετώ ονομαστικά τους Ήρωες που επιστρέφουν σήμερα στην Πατρίδα:

-Τον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό Κωνσταντίνο Τσαγγαλίδη

-Τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Γεώργιο Αναλυτή

-Τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Αναστάσιο Κρατημένο

-Τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Τσιτιρίδη

-Τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Ιωάννη Ηλιόπουλο

-Τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλο

-Τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Ηλία Τούλη

-Τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Γεώργιο Μαρτζάκλη 

-Τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Αλέξιο – Αλέξανδρο Χριστόπουλο 

Όλοι θανόντες εν πολέμω. Θα αναπαυθούν εν ειρήνη στην πατρώα γη, έχοντας επιτελέσει το καθήκον προς την Πατρίδα και τον Ελληνισμό.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι όλοι οι νεκροί είναι έφεδροι. Επιβεβαίωση της ιστορικής επιλογής για χιλιετίες του Ελληνισμού. Ασπίδα της Πατρίδας ήταν, είναι, θα είναι ο στρατός των πολιτών της.

Παραδίδουμε σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα οστά τους στις οικογένειές τους.

Παραδίδουμε, επίσης, τα ονόματά τους στην κιβωτό της Εθνικής Μνήμης».

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει η ταφή των λειψάνων στους τόπους καταγωγής των οπλιτών, από τους συγγενείς σε συνεργασία με τους οικείους Σχηματισμούς.

Χθες, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η τελετή επίσημης παραλαβής των λειψάνων των 15 Ελλήνων οπλιτών.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ο ενταφιασμός των λειψάνων των 6 Ελλήνων οπλιτών, των οποίων οι συγγενείς επέλεξαν η ταφή να πραγματοποιηθεί στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 3:46 pm


Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 31 Μαΐου - 2 Ιουνίου

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Παρασκευή

Εκδήλωση στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης με θέμα την εισβολή στην Κύπρο από τους Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού

Αφιέρωμα στο Γιώργο Κλεφτογιώργο από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Σάββατο

Ημέρες Ανοιχτών Αγροκτημάτων 2024

Γιορτή Μάη και κερασιού στον Πλάτανο Κυνουρίας

Κυριακή

Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Λεβίδι

Το 6ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Τρίπολης αυτή την Κυριακή

Κινηματογράφος

Χάνσελ & Γκρέτελ - Παιδικό Θεατρικό Μιούζικαλ

Κυριακή 2 Ιουνίου στις 17.00 & 19.00

Το δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ , σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ , 2 αγαπημένα αδέρφια , ζουν ήσυχα και ήρεμα στο φτωχικό σπίτι τους , με τον ξυλουργό πατέρα τους και την μητριά τους που δυστυχώς δεν τα θέλει κοντά της τα παιδιά .

Έτσι πείθει τον άντρα της να τα εγκαταλείψουν στο δάσος . Τα μικρά αδέρφια , βρίσκονται πλέον μόνα τους , στο σκοτεινό δάσος και αφού περιπλανιούνται για μέρες , βρίσκονται μπροστά σε ένα γλυκόσπιτο, φτιαγμένο από ζαχαρωτά . Κι έτσι όπως ήταν πεινασμένα , τρέχουν να τα δοκιμάσουν .

Η κακιά μάγισσα όμως που ζει εκεί , τα παγιδεύει και η ζωή τους , κινδυνεύει . Όμως ευτυχώς υπάρχουν τα 2 πολύ καλά φιλαράκια τους . Το Πουλάκι και η Πασχαλίτσα που θα τα βοηθήσουν να ελευθερωθούν .

Παιδαγωγικοί στόχοι: Ένα έργο που μιλάει για την δύναμη της Οικογένειας και της Φιλίας , της Συνεργασίας , της Αγάπης & της Διαφορετικότητας .

Η Δύναμη του Καλού , πάντα νικάει την δύναμη του Κακού !

Ένα έργο , με πολύ χορό και τραγούδι . Ένα έργο , όπου τα παιδάκια , συμμετέχουν και διασκεδάζουν , αφάνταστα .

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ .

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Εξόρμηση

Παραλία Πλάκας

To καλοκαίρι είναι εδώ και ήρθε η ώρα να κάνουμε την πρώτη μας εξόρμηση στην παραλία.

Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η παραλία της Πλάκας στο Λεωνίδιο.

Σε μικρή απόσταση από το Λεωνίδιο βρίσκεται η όμορφη Πλάκα, το λιμάνι του Λεωνιδίου. Είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που στολίζεται από ένα γραφικό λιμανάκι  Εκεί βρισκόταν και το αρχαίο λιμάνι του Λεωνιδίου.

https://www.exploresouthkynouria.gr/sites/default/files/2019-09/DSC_0080_exploreskynouria.jpg

Η Πλάκα έχει δύο πολύ όμορφες παραλίες εκατέρωθεν του λιμανιού της. Η μικρότερη από αυτές βρίσκεται δεξιά του λιμανιού και η μεγαλύτερη (Τερπνόν) αριστερά. Και οι δύο έχουν ψιλό βότσαλο.

Η Πλάκα συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές το καλοκαίρι και έχει αρκετές ταβέρνες με καλό ψάρι, όπως και κέντρα αναψυχής. Στον δρόμο προς Λεωνίδιο, και σε μικρή απόσταση από τον οικισμό της Πλάκας, βρίσκονται τα ερείπια των Βρασιών, της σημαντικότερης αρχαίας πόλης της Κυνουρίας.

Λεωνίδιο

Μετά το μπάνιο σας θα κάνετε μία στάση στο «Κάλυε»  για φαγητό ή ποτό

Το «Κάλυε» καφέ - μπαρ στο Λεωνίδιο σας περιμένει για να απολαύσετε ξεχωριστές και ποιοτικές επιλογές γεύσεων και καλής ποιότητας καφέ.

Στο «Κάλυε» ξεκινάτε τη μέρα σας από το πρωί με πλούσιο μενού για πρωινό όπως καφέ, χυμό, ομελέτα, πανκέικ, αβγά τηγανιτά, γιαούρτι.

Συνεχίζετε με σνακ, χάμπουργκερ, κλαμπ σάντουιτς, κρέπες αλμυρές και γλυκές, αλλά και μοναδικά επιδόρπια όπως καρυδόπιτα, σουφλέ σοκολάτας, πορτοκαλόπιτα και μηλόπιτα.

Ακόμα, μπορείτε να συνεχίσετε, απολαμβάνοντας ένα ποτό, ουίσκι ή βότκα αλλά και ρούμι ή τεκίλα.
«Κάλυε»

Πλατεία 25 Μαρτίου, Λεωνίδιο
Τηλέφωνο: 2757 023030
 

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 3:21 pm


ΑΑΔΕ: Λήγει η προθεσμία για την τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων

Μέχρι σήμερα θα πρέπει να κλείσουν “ραντεβού” με την Εφορία  πολλοί πολίτες καθώς στις  31 Μαΐου  2024 λήγει η προθεσμία για την τακτοποίηση μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων  προς την ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά μέχρι σήμερα θα πρέπει να εξοφληθούν:

Η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ του 2024: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν μέχρι σήμερα την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ 2024 από τις 11 δόσεις. Η προθεσμία αυτή αφορά τους υπόχρεους που δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο και έχουν επιλέξει να  τον πληρώσουν με αυτόν τον τρόπο.

Η δήλωση ΦΠΑ: Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν μέχρι σήμερα τα στοιχεία  ΦΠΑ μηνός Απριλίου. Στη δήλωση ΦΠΑ εμφανίζονται προσυμπληρωμένοι κωδικοί με ποσά βάσει των δεδομένων που διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ και του χαρακτηρισμού αυτών

Ο Ειδικός φόρος Ακινήτων: Μέχρι σήμερα θα πρέπει να γίνουν οι δηλώσεις των νομικών προσώπων για τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων (Ε.Φ.Α.) του 2024. Υπενθυμίζεται πως υπόχρεοι της δήλωσης είναι νομικά πρόσωπα και οντότητες που κατέχουν και εκμεταλλεύονται ακίνητα.

Οι φόροι μερισμάτων και bonus: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων τους. Αυτά τα βαρύνονται οι μέτοχοι, οι εταίροι, τα στελέχη ΔΣ εταιρειών κλπ.

Οι δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων: Με την υποβολή της συγκεκριμένης δήλωσης εκδίδεται η «απόδειξη υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας». Η δήλωση υποβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την τροποποίησή της.

Η δήλωση απόδοσης του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων:  Το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων υποβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα ή το τρίμηνο αναφοράς, για τα πρόσωπα που τηρούν βιβλία Γ’ ή Β’ κατηγορίας αντίστοιχα. Για τους μη υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, η εμπρόθεσμη υποβολή του τέλους είναι μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από το τρίμηνο αναφοράς.

Η δήλωση απόδοσης του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση: Αυτό αφορά  σε μηνιαία βάση ξενοδοχειακά καταλύματα, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια ή διαμερίσματα και υπόχρεοι είναι μόνο επιτηδευματίες.

Η δήλωση απόδοσης Παρακρατούμενων και Προκαταβλητέων Φόρων από Μισθωτή Εργασία και Συντάξεις, από Αμοιβές Επιχειρηματικής Δραστηριότητας καθώς και από Μερίσματα, Τόκους και Δικαιώματα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 3:01 pm


Συγκεντρώνουν υπογραφές για να μπει ραντάρ ταχύτητας στο Παράλιο Άστρος οι κάτοικοι (vid)

Φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στο δρόμο που οδηγεί από το Άστρος στο Παράλιο Άστρος , ζήτησε με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ο κάτοικος του δήμου, κ. Χ. Μαγκλής  να τοποθετηθεί ραντάρ ταχύτητας, για να αποτρέπει τους οδηγούς από το να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων.

Όπως ανέφερε οι διερχόμενοι οδηγοί στην μεγάλη ευθεία αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Έτσι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν συγκεντρώσει υπογραφές και ζητούν να γίνει κάποια παρέμβαση γιατί κινδυνεύουν τα παιδιά τους, όπως είπαν, σημειώνοντας ότι έχει γίνει και θανατηφόρο ατύχημα στο σημείο.

Η κατάσταση ειδικά τους θερινούς μήνες, ξεφεύγει και ζητώ την αρωγή σας όπου σε συνεργασία και με την τροχαία να τοποθετηθεί ραντάρ, έτσι ώστε οι παραβάτες που ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας να πληρώνουν πρόστιμο.

Οι οδηγοί περνούν με 100 χιλιόμετρα. Όσοι θέλουν να τρέχουν να πληρώνουν

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 2:43 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας