Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οι ευχές του Δήμαρχου Γορτυνίας για τις Πανελλαδικέ Εξετάσεις 2024

Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες,

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο στη μαθητική σας πορεία, η οποία ολοκληρώνεται και ένα βήμα προς την επίτευξη των στόχων σας.
Εύχομαι από καρδιάς να στεφθούν από επιτυχία...

Γνωρίζω ότι οι προσπάθειες και οι θυσίες σας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν πολλές και ότι αντιμετωπίσατε μεγάλες προκλήσεις. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή σας θα ανταμειφθούν. Θυμηθείτε ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα
των γραπτών σας εξετάσεων αλλά και των προσπαθειών και της αφοσίωσης που έχετε δείξει όλο αυτό το διάστημα.

Σας προτρέπω να προσεγγίσετε τις εξετάσεις με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Είστε καλά προετοιμασμένοι και ικανοί να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις. Σας εύχομαι να έχετε καθαρή σκέψη και δύναμη για να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και να επαινέσω τους γονείς σας και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας για τη στήριξη και την καθοδήγηση που σας προσφέρουν. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός και η συμβολή τους ανεκτίμητη.

Υγεία και Επιτυχία σε όλους και όλες σας!
Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και θα κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας
Ευστάθιος Φαρ. Κούλης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:45 pm


Τέλος η «μόνιμη μείωση τιμής» στα σούπερ μάρκετ- Αυξήσεις σε 4.000 προϊόντα

Προσωρινή αποδεικνύεται τελικά η «µόνιµη µείωση τιµής» στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ καθώς το μέτρο λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου και δεν πρόκειται, να επεκταθεί.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση γιατί την 1η Ιουνίου ξεκινάνε οι νέες τιμές των 4.000 προϊόντων που ήταν στη μόνιμη μείωση της τιμής.

Οι πρώτες ανατιμήσεις αναμένεται να έρθουν σε τρόφιμα, απορρυπαντικά, καθαριστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα για τις αυξήσεις σε 4.000 προϊόντα από 1η Ιουνίου στα σούπερ μάρκετ και το τέλος της «μόνιμη μείωση τιμής»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:39 pm


Το πρόγραμμα των ημιτελικών στα play off της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Τζάμπολ στα play off της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχουμε την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου με το Αρκαδικό ενδιαφέρον να πέφτει στον Πολύβιο που θα κοντραριστεί με τον Δίων Κυπαρισσίας.

Αξίζει εδώ να τονίσουμε ότι το ζευγάρι ΣΚ Καλαμάτα - Καλαμάτα 1980 είναι στο 0-2 το σκορ ενώ αυτό του Δίων Κυπαρισσίας με τον Πολύβιο στο 1-1 (οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την regular season).

Οι ομάδες που θα φτάσουν στις τρεις νίκες θα είναι και αυτές που θα προκριθούν στον τελικό των play off της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και θα διεκδικήσουν τον εφετινό τίτλο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Κυριακή 2 Ιουνίου, 20:30

Καλαμάτα BC-Καλαμάτα 80

Δίων Κυπαρισσίας-Πολύβιος

Τετάρτη 5 Ιουνίου, 20:30

Καλαμάτα 80-Καλαμάτα BC

Πολύβιος-Δίων Κυπαρισσίας

Τετάρτη 12 Ιουνίου, 20:30

Καλαμάτα BC-Καλαμάτα 80

Δίων Κυπαρισσίας-Πολύβιος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:32 pm


Συναισθήματα ευτυχίας κι ευγνωμοσύνης στην Δράση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης «Απλώνω Ευτυχία»

Με αμέτρητα συναισθήματα ευτυχίας κι ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας, η Εκπαιδευτική Δράση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης «Απλώνω Ευτυχία», ύστερα από πρωτοβουλία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Μαντινείας και του Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ Δ. Τρίπολης. Αρωγοί στο έργο αυτό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακό Τμήμα Τρίπολης) και ο κ. Μάζαρης Μάριος, υπεύθυνος συντονισμού για την Ελλάδα. Εξαιρετικά σημαντική και σπουδαία ήταν η αγάπη κι η υποστήριξη γονέων, φίλων, φορέων και απλών πολιτών.
Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» για την υποστήριξη του έργου του. Περαιτέρω οικονομική συνεισφορά μπορεί να δίδεται μέχρι τις 31 Μαΐου στην έδρα του Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ Τρίπολης στην οδό Φιλελλήνων 22-24, 08.30π.μ. – 08.30μ.μ.

Εκ των Διευθύνσεων

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:20 pm


Συμμετοχή του ΕΟΣ Τρίπολης στο Προσυνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

"Στο Προσυνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Olympic Royal, με θέμα “Αρκαδία του Χθες, του Σήμερα και του Αύριο”, έγινε παρουσίαση του εκπροσώπου του ΕΟΣ Τρίπολης Γιώργου Παναγιωτόπουλου, με θέμα "Το
Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου και η Ευρύτερη Περιοχή. Τουριστικά και Οικονομικά μεγέθη".

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής κ.α.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο κ. Μπένο, το Γεν. Γραμματέα κ. Παγιώτα και όλο το Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. για την πρόσκληση που μας έκαναν να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του Μαινάλου και το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν για αυτές."

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 1:01 pm


Επιτυχίες και μετάλλια για την «Combat Team Tripolis» στο Πανελλήνιο Κύπελλο ρινγκ του Κick Βoxing (pics)

Τρεις αθλητές από την Τρίπολη αγωνίστηκαν στο πανελλήνιο κύπελλο ρινγκ του kickboxing!

Οι δυο αθλητές της COMBAT TEAM TRIPOLIS με προπονητή τον Βασίλη Δελή κατέκτησαν την δεύτερη θέση και ένας ακόμα αθλητής 8-10 ετών σε αγώνα εμπειρίας!

Ο Βασίλης Μαλεβιτης όπου αγωνιστικέ μετά από αποχή τριών μηνών στην επιστροφή του αγωνίστηκε σε μια κατηγορία πάνω από τα κιλά του έχασε στον τελικό παρά την μεγάλη του υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα όπου ο αντίπαλος αθλητής είχε δεχθεί δυο μετρήματα από τον διαιτητή δυστυχώς κάποια τεχνικά λάθη δώσαμε το δικαίωμα στον διαιτητή μετά από επαναλαμβανόμενες παρατηρήσεις να μας ακυρώσει και να πάρει το παιχνίδι η αντίπαλη γωνία.

Ο Θανάσης Γκάνιος έχασε και αυτός στον τελικό για ένα σημείο διαφορά ένα οριακό παιχνίδι στο οποίο είχαμε ξεκινήσει με μειονέκτημα λόγω επίσημης παρατήρησης για καθυστέρηση που είχαμε να εμφανιστούμε στο ρινγκ μιας και ταυτόχρονα έπαιζε ο Βασίλης.

Ο μικρός Νικόλας στην κατηγορία 8-10 ετών έκανε ένα ωραίο και τεχνικό αγώνα με την ευχή όλων αυτός και οι συναθλητές του σε λίγα χρόνια να πρωταγωνιστούν στις επίσημες και μοριοδοτούμενες κατηγορίες. συγχαρητήρια αξίζουν και οι τρεις αθλητές όπως και οι αντίπαλοι τους για την προσπάθεια τους!

Επόμενοι στόχοι για τον σύλλογο το παγκόσμιο κύπελλο στην Ουγγαρία και το πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:53 pm


Συγχαρητήρια - ευχαριστήρια επιστολή προς τον Κώστα Τζιούμη από το Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών

Συγχαρητήρια και ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη απέστειλε ο Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πατρών.

"Αξιότιμε κε. Δήμαρχε

Η πρόσκλησή σας να παραστεί ο Όμιλός στις υπέρλαμπρες εκδηλώσεις με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ», αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για εμάς και με την παρούσα επιστολή παρακαλώ δεχτείτε τις θερμές ευχαριστίες μου καθώς και του Δ.Σ. του Ομίλου μας.

Επίσης σας ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία που μας προσφέρατε αλλά και για τον εμπλουτισμό των γνώσεών μας πάνω σε ιστορικές πτυχές της περιοχής σας.

Εκδηλώσεις σαν και αυτές συντελούν στην προβολή και ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή σας και οι οποίες αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο για την απελευθέρωση του Έθνους μας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ο Σύλλογός μας, με την τριακονταετή και πλέον θησαυρισμένη γνώση του, θα είναι πάντα δίπλα σας για ότι χρειαστείτε στο μέλλον .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:49 pm


Το πρόγραμμα Ιουνίου για την Κινητή Μονάδα Κέντρου Κοινότητας Τρίπολης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Ιούνιο 2024.

Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:45 pm


Εξαφανίστηκε 16χρονη από τον Πύργο

Στις 19/05/2024, μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκε από τον Πύργο Ηλείας η Αφροδίτη Ν. ,16 ετών. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε σήμερα 28/05/2024 και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή της σε κίνδυνο.
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:33 pm


3η θέση για την Μανιάτη του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης στο Ε3 της Καλαμάτας

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της AEK TPIΠOΛHΣ κ. Bαλασόπουλος , το Δ.Σ., και η προπονητική ομάδα των κ. Παπαδόπουλου, Αρβανίτη και Δημητρόπουλου θα ήθελαν να συγχαρούν την αθλήτριά μας Μανιάτη Εβελίνα, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Ε3 Open τουρνουά της ΣΤ ένωσης για κορίτσια κάτω των 12 ετών.

Η Μανιάτη Εβελίνα no4  του κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε στο τουρνουά της Καλαμάτας και σε 16άρι ταμπλό κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση του τουρνουά επικρατώντας στον πρώτο γύρο της Κολοβού από τον Αρκαδικό ΟΑ Ατλα – Smash με 2-0 σετ (64, 75). Στον δεύτερο γύρο της 8άδας επικράτησε της συναθλήτριάς της στην ΑΕΚ Τρίπολης, Παπακώστα Κων/νας με 2-0 σετ (62, 63) μπαίνοντας δυναμικά στα ημιτελικά. Εκεί η Κυριακοπούλου (ΑΟ Βάρης) επιβλήθηκε της Μανιάτη με 2-0 σετ (61, 62) αφήνοντας την στην 3η θέση του ταμπλό.

Πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτριά μας Μανιάτη Εβελίνα για την προσπάθεια της και για την κατάκτηση μιας ακόμα διάκρισης σε ενωσιακό τουρνουά του ΟΑ Καλαμάτας και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα επόμενα open.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:20 pm


Πέθανε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος

Eurokinissi

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδoς, Γιώργος Προβόπουλος.

Ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαχειρίστηκε την πλήρη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Κατά την ίδια περίοδο ήταν Αναπληρωτής Διοικητής του ΔΝΤ για την Ελλάδα και μέλος της BIS (Bank for International Settlements). Η θητεία του έληξε το 2014 και τον διαδέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γιώργος Προβόπουλος «αφήνει ένα μεγάλο κενό στη σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου», αναφέρει σε συλληπητήρια ανακοίνωσή της η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Επισημαίνει ότι επωμίστηκε και διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης χρέους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο του.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών έχει ως εξής:

«Με βαθιά θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποχαιρετάει τον Γεώργιο Προβόπουλο, και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γεώργιος Προβόπουλος υπηρέτησε με υποδειγματική αφοσίωση και αποτελεσματικότητα την εθνική οικονομία, αλλά και το ίδιο το τραπεζικό της σύστημα. Η στέρεα οικονομική του γνώση, η σημαντική του εμπειρία στα δημόσια οικονομικά, και η ευδόκιμη θητεία του σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στον ιδιωτικό τραπεζικό κλάδο, ήταν τα εφόδια που του επέτρεψαν να επωμιστεί και να διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης χρέους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014). Ο  Γεώργιος Προβόπουλος εξασφάλισε τα δύσκολα χρόνια της κρίσης την αναγκαία για την Ελληνική Οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα ρευστότητα και σταθερότητα στην ευρωζώνη, και εργάστηκε σκληρά για να ανταπεξέλθει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στους τότε κλυδωνισμούς.  Ο εκλιπών αφήνει ένα μεγάλο κενό στην σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα καταθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος δωρεά ποσού 5.000 ευρώ, στον φορέα ή οργανισμό που θα επιλέξει η οικογένεια του».

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:19 pm


Κοιτάζει και την περίπτωση του Νίκου Ζουγλή ο ΠΑΟΚ

Εκτός από τον Αντώνη Τσιφτσή στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ από την εγχώρια αγορά βρίσκεται σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμα ένας νεαρός ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Νίκος Ζουγλής «αρέσει» στους πρωταθλητές Ελλάδος και με δεδομένο και την νεαρή του ηλικία μιας και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο 20ο έτος της ηλικίας οι ασπρόμαυροι έχουν τσεκάρει το όνομα του.

Παρότι τα σενάρια γύρω από το όνομα του Νίκου Ζουγλή έχουν ξεκινήσει η περίπτωση του μόνο εύκολη δεν είναι καθώς πρόκειται για πιο περίπλοκη και ακριβή από του Αντώνη Τσιφτσή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:18 pm


Διακοπή ρεύματος στη Γορτυνία την Παρασκευή

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 31/05/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα          Έως ημ/νία και ώρα       Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής
31/05/2024 08:00 π.μ.     31/05/2024 14:30 μ.μ.    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ          Δ.Δ.  ΚΟΚΚΟΡΑΣ, ΚΑΚΟΥΡΕΪΚΑ, ΡΙΖΟΣΠΗΛΙΑ, ΣΕΡΒΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΠΑΛΟΥΜΠΑ, ΛΥΚΟΥΡΕΣΙ, ΨΑΡΙ, ΡΑΠΤΗΣ, ΑΡΑΧΩΒΑ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΛΙΘΑΡΟΣ, ΜΠΑΡΔΑΚΙ, ΑΓΑΛΩ

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                               ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27950 / 43780    

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:00 pm


Πρωταθλητής στην Β’ κατηγορία Αθηνών ο Καζακόπουλος

Ο πρώην προπονητής του Λεωνιδίου Φώντας Καζακόπουλος έκλεισε την χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής κατηγορίας Αθηνών και την άνοδο με την ομάδα του Αττικού.

Ο νεαρός τεχνικός ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την σεζόν αυτή με τον Αττικό να ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία του Αθηναικού ποδοσφαίρου υπό τις οδηγίες του Φώντα Καζακόπουλου.

Μιλάμε ασφαλώς για μια σπουδαία επιτυχία με τον Φώντα Καζακόπουλο να στέφεται ξανά πρωταθλητής μετά το Λεωνίδιο αυτή την φορά με τον Αττικό.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 11:58 am


Κατάθεση προσφορών για τη μίσθωση του Πύργου «Ξενιού» στη Δημητσάνα

Η Αδελφότητα Δημητσανιτών "ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε" προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν προσφορές για τη μίσθωση του ξενώνα “Ξενιού”, που ευρίσκεται στην Δημητσάνα Αρκαδίας.

Ο ξενώνας “Ξενιού” αποτελείται από 5 ορόφους, 7 δωμάτια και 1 σουίτα, διαθέτει δωμάτιο προσωπικού και αποθηκευτικούς χώρους, ανεγέρθηκε το έτος 1850 και είναι το υψηλότερο πέτρινο κτίσμα της Πελοποννήσου.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι τουλάχιστον εννέα (9) έτη.

Ο μισθωτής θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες δαπάνες για τις επισκευές, τη συντήρηση, την διασκευή και τον εξοπλισμό του ξενώνα.

Η επιλογή του μισθωτή θα γίνει με την διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης με κριτήρια επιλογής: (α) την προσωπικότητα του μισθωτή, την εμπειρία του και την δραστηριότητά του στην διαχείριση τουριστικών καταλυμάτων, (β) το επενδυτικό σχέδιο, που θα υποβάλει ο μισθωτής, (γ) το προσφερόμενο μίσθωμα και (δ) την φερεγγυότητα του μισθωτή.

Η διαδικασία επιλογής του μισθωτή θα γίνει σε τέσσερα στάδια και συγκεκριμένα: (α) Στο πρώτο στάδιο οι ενδιαφερόμενοι θα επισκεφθούν τον ξενώνα, μετά από συνεννόηση με το Δ.Σ. της Αδελφότητας, και θα λάβουν όλες τις σχετικές πληροφορίες, (β) Στο δεύτερο στάδιο οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν στο Δ.Σ. εγγράφως δεσμευτική προσφορά, που θα περιλαμβάνει την περιγραφή του ενδιαφερομένου, την εμπειρία και την δραστηριότητά του, το επενδυτικό σχέδιο, το προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα και την προτεινομένη διάρκεια της μίσθωσης, (γ) Στο τρίτο στάδιο το Δ.Σ. θα αξιολογήσει τις προσφορές των ενδιαφερομένων, θα προβεί στη διαπραγμάτευση επί του ύψους του προσφερόμενου μισθώματος και θα προχωρήσει στην οριστική επιλογή του μισθωτή και (δ) Στο τέταρτο στάδιο θα υπογραφεί η μισθωτική σύμβαση.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τους όρους της παρούσας πρόσκλησης ή να διακόπτει την διαδικασία ανάδειξης του μισθωτή ή να επιλέγει μισθωτή απ’ ευθείας, όταν τούτο είναι προς το συμφέρον της Αδελφότητας.

Με την παρούσα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι μισθωτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την μίσθωση του ξενώνα εγγράφως στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]
εντός δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από την δημοσιοποίηση της παρούσας πρόσκλησης.

Αριθμ. Πρωτ. 562
                           Αθήνα, 29 Μαΐου 2024
          Ο Πρόεδρος           
Φίλιππος Σωτηρόπουλος          
           Η Γραμματέας
Βασιλική Παπαδοπούλου - Δαλιτσικα

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 11:54 am


Βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Τρίπολη

Φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει το βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του κόμματος στην πλατεία Πετρινού

Κρυμμένοι στο σκοτάδι της νύχτας αφαίρεσαν το στολισμό του περιπτέρου που καλούσε το λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Ενοχλούνται φαίνεται από την άνοδο του κύρους του ΚΚΕ γιατί ξέρουν ότι αυτή η άνοδος έρχεται ως αποκρυστάλλωμα των αγώνων του τελευταίου διαστήματος των αγώνων στους οποίους συναντήθηκε ο εργάτης με τον αγρότη με το φοιτητή κάτω από το ίδιο σύνθημα «τα κέρδη τους η ζωή μας»

Αυτό ακριβώς τους πονάει και θα φροντίσουμε να πονέσει περισσότερο!

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, στους νέους και τους καλούμε στις 9 του Ιούνη να στείλουν ηχηρό μήνυμα με ισχυρό ΚΚΕ, γιατί την επόμενη μέρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά θα συνεχίσουν να προσκυνούν την ΕΕ που έχει κάνει σημαία της τη θεωρία των "δύο άκρων", μυξοκλαίγοντας ταυτόχρονα για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού, που είναι εργαλείο του συστήματος, σάρκα από τη σάρκα του και γι' αυτό τον "κανακεύουν" η ΕΕ και όλες οι αστικές δυνάμεις.

Να κάνουν πράξη αυτό που φοβούνται: Πιο δυνατό το ΚΚΕ για το δίκιο και την πραγματική ελπίδα των λαών.

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 11:34 am


Στην 5η θέση του πίνακα των σκόρερ της Α’ Εθνικής η Μοσκοφίδου

Στην πέμπτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Α’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών τερμάτισε η Βάσω Μοσκοφίδου του Αστέρα Τρίπολης πραγματοποιώντας μια εξαιρετική ποδοσφαιρική σεζόν.

1. Νικόλ Ριμπάνσκα (ΟΦΗ) 24

2. Έμιλυ Χέλμβαλ (ΠΑΟΚ) 23

3. Αναστασία Σπυριδωνίδου (Παναθηναικός) 21

4. Τάνια Ματέους (ΑΟ Ρέα) 15

5. Βάσω Μοσκοφίδου (Αστέρας) 13

6. Κριστίνα Ναφούλα (Καστοριά) 12

7. Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΠΑΟΚ) 11

8. Λεονόρα Ζέλεβα (ΑΕΛ) 10

9. Άγκσα Μούστακ (ΟΦΗ) 10

10. Γιοσέλα Αριέτα Μπετανκούρ (Θεόνη) 9

11. Τσέλσι Ντόμοντ (Παναθηναικός) 9

12. Χριστίνα Κανέλλου (Παναθηναικός) 9

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 11:32 am


Παπαθανάσης χαρακτήρισε τα επιμελητήρια «Πολύτιμους αρωγούς ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας»

Επιβεβαίωση του κρίσιμου ρόλου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τη Δίκαιη Μετάβαση στη Μεγαλόπολη

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανάση με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ο κρίσιμος και ενεργός ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και
Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση και το Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδα Καλλίρη την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.
«Πολύτιμους αρωγούς ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας» χαρακτήρισε τα Επιμελητήρια ο κ. Παπαθανάσης και τόνισε «ειδικά με το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχουμε εδραιώσει μια διαρκή και στενή συνεργασία υψηλού επιπέδου για την υλοποίηση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής
Μετάβασης στην περιοχή της Μεγαλόπολης».

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Παρασκευάς Κατσικερός, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Τρουπή και το σύνολο του Δ.Σ. αναφέρθηκε στα δύο κυρίαρχα πάγια αιτήματα του Επιμελητηρίου, την επέκταση της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης και τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού – συνεδριακού χώρου στην Αρκαδία. Ενημέρωσε επίσης τον Αναπληρωτή Υπουργό ότι άμεσα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης για 1000 ωφελούμενους σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ότι έχει υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο η πρόταση του Επιμελητηρίου για την εκπόνηση
σχεδίου στήριξης και αναδιάρθρωσης της επιχειρηματικότητας του εδαφικού σχεδίου της Μεγαλόπολης.
Ειδική αναφορά έκανε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου στα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για τα οποία το Επιμελητήριο Αρκαδίας πραγματοποίησε πληθώρα ενημερωτικών δράσεων και παράλληλα συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των όρων συμμετοχής σε αυτά.

Ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ από την πλευρά του εξήρε τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε σχέση με τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη συμμετοχή του στο εμβληματικό έργο της Μεγαλόπολης, τον Κόμβο Βιοικονομίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μετάβαση Α.Ε. κα Δέσποινα Γκαράνη, οι Βουλευτές Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσσης και Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αρκαδία Α.Ε. κ.
Παναγιώτης Βαλασόπουλος και το στέλεχος της ΕΥΔΑΜ κ. Λάμπρος Λιακόπουλος. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου συμμετείχαν επίσης ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Τερζής, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ και του Τμήματος Μεταποίησης κ. Νικόλαος Τότσης, ο Αν. Πρόεδρος Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Σύριος και τα μέλη, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο κ. Θεόδωρος Ντεγιάννης και ο κ. Δημήτριος Πετρόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 11:30 am


Τον Ιούνιο το δεύτερο Κινηματογραφικό εργαστήριο του δήμου Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 2ο Κινηματογραφικό εργαστήριο με τίτλο «Οι κυκλικοί χοροί ενώνουν τους ανθρώπους και τους βοηθούν να γυμναστούν, να αγαπήσουν και να γνωρίσουν τον τόπο τους» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PRO.GRE.S.S. που θα υλοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου του 2024 δια ζώσης στην Τρίπολη και στην Τεγέα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/ajMEP2Tuh3wMPiZRA

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ημερήσιο πρόγραμμα και την ακριβή τοποθεσία

θα ενημερωθείτε με email μετά την δήλωση συμμετοχής.

Το έργο PRO.GRE.S.S. είναι μια πρωτοβουλία ενός διακρατικού δικτύου ανθρώπων που ζουν

σε αγροτικές περιοχές τεσσάρων Μεσογειακών χωρών (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα).

Μέσα από αυτό το τριήμερο εργαστήριο, 25-30 νέοι άνθρωποι θα εκπαιδευτούν στις τεχνικές

κινηματογράφησης δρώμενων και δράσεων παραδοσιακού χορού και θα μπορέσουν έτσι να

καταγράψουν με επάρκεια στην κάμερα κατοίκους της Αρκαδικής υπαίθρου στην πολιτιστική

τους έκφραση. Ως δρώμενα τοπικού ενδιαφέροντος ενδεικτικά αναφέρουμε πανηγύρια, γιορτές

και δημόσιους εορτασμούς που συμβάλουν στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην

ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών αγαθών και στην ενίσχυση της λειτουργίας σύνδεσης

των τοπίων.

Οι συμμετέχοντες νέοι θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, θα γνωρίσουν μεθοδολογικά εργαλεία

χρήσιμα στις ερευνητικές, εκπαιδευτικές ή ακόμα και στις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες, θα

“δουν” και θα “ακούσουν” με έναν καινούργιο τρόπο τις ιστορίες της υπαίθρου και έτσι θα

αυξηθεί ο βαθμός συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή συζήτηση σχετικά με την πολιτιστική

κληρονομιά και πώς αυτή φέρνει «κοντά» τους ανθρώπους, είτε μεταξύ τους, είτε με το

περιβάλλον και με τα ζητήματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, θα

γνωρίσουν πρακτικές, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να υλοποιήσουν στους

δικούς τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους δράσης.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο της τέχνης του κινηματογράφου, για ένα

άνοιγμα στον κόσμο του Ανθρωποκεντρικού Ντοκιμαντέρ, του πιο ανερχόμενου είδους

κινηματογράφου, που δίνει τον λόγο στους καθημερινούς ανθρώπους. Μέσα από τις δικές τους

βιωματικές αφηγήσεις φτιάχνονται ταινίες με αλήθεια, συναίσθημα και χιούμορ, που συγκινούν,

διασκεδάζουν, επιμορφώνουν ενώ παράλληλα ανιχνεύουν τη σύγχρονη καθημερινότητα, την

παράδοση, τον πολιτισμό, τη φύση, την Ιστορία, την οικονομική ζωή.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 11:00 am


Το «ευχαριστώ» του Συλλόγου Ποντιων Αρκαδίας για τον «Μεγάλο κύκλο μνήμης»

Το Δ. Σ του Συλλόγου Ποντίων Αρκαδίας, και η Πρόεδρος Αργυρώ Χατζηπαρασίδου προσωπικά, ευχαριστεί τον Βασίλη Παναγόπουλο, τη Μαρία Μπίνου και κάθε μέλος της ομάδας «Λαογραφική Εστία Τρίπολης» που με τη συμμετοχή του μεγάλωσε τον Κύκλο Μνήμης εκφράζοντας το σεβασμό στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων του τουρκικού εθνικισμού και την αντίθεση του στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το έργο που επιτελείτε και εσείς ως «Λαογραφική Εστία Τρίπολης» καθώς και όλα τα ομοειδή Πολιτιστικά Παραδοσιακά Χορευτικά Σωματεία ΤΟΥ Δήμου Τρίπολης. Χωρίς υπερβολή ενισχύετε την προσωπικότητα των νέων μελών , υποστηρίζετε την κοινωνική τους ανάπτυξη και κυρίως μεταλαμπαδεύετε αρχές και αξίες που καθορίζουν την ταυτότητα του λαού μας.

 

Εκ του Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 10:34 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας